Jaarcongres NVGPT 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarcongres NVGPT 2013"

Transcriptie

1 Jaarcongres NVGPT 2013 met onder meer dr. Didier Dietschi Noteer 12 en 13 december in uw agenda!

2 Overzicht Splintercursussen Curriculum vitae Kees Zachariasse Kees Zachariasse behaalde in 1985 het tandartsendiploma in Utrecht. Na twee jaar in het waarneemcircuit te hebben gewerkt, nam hij in 1987 een praktijk in Veenendaal over. In 2006 keerde hij terug op het Utrechtse nest om bij dr. Steenks en dr. De Wijer de opleiding tot tandarts-gnatholoog te volgen. Daarnaast liep hij stage in Lexington (KY) bij dr. Jeff Okeson en volgde nascholing in Engeland bij prof. Joanna Zakrezwska op het gebied van Trigeminus Neuralgie en Migraine. In 2009 werd deze opleiding met goed gevolg afgerond. Sinds juli 2009 is Kees Zachariasse werkzaam als tandarts-gnatholoog in het UMC-Utrecht. Kees Zachariasse Donderdag 28 maart 2013 / voordracht 1 TMD, pijn en beleving Kees Zachariasse Elke tandarts wordt dagelijks met pijn problematiek geconfronteerd, met name TMD kan vanwege de psychosociale componenten een uitdaging vormen waar menigeen voor terug kan schrikken. In de presentatie wordt de etiologie van TMD beknopt aangestipt en wordt dieper ingegaan op de psychosociale aspecten. Een en andeer wordt vanuit de algemene praktijk belicht zodat u er in uw dagelijks werk ook iets mee kunt.

3 Curriculum vitae Dr. Jac Quirijnen Jac studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde in 1991 in Utrecht op een medisch-psychologisch onderwerp. Sindsdien heeft hij zijn werkterrein verlegd van onderzoek naar de klinische zorg binnen de medische psychologie. Hij is BIG geregistreerd klinisch psycholoog en psychotherapeut en lid van de VGCt. Jac beschikt over ruime ervaring en expertise met betrekking tot het psychologisch onderzoek en de psychotherapeutische behandeling van medisch psychologische problematiek. Zijn aandachtsgebieden zijn chronische, (somatisch) verklaarde pijn en onbegrepen lichamelijke klachten alsmede specifieke tandheelkundige en/of kaakchirurgische problematiek (o.a. excessieve kokhalsreflex, emetofobie, dysmorfofobie, pathologische angst voor de tandarts, en TMD). Jac Quirijnen Jac werkt sinds 21 jaar in het UMC Utrecht en sinds vijf jaar in zijn eigen psychotherapiepraktijk. Donderdag 28 maart 2013 / voordracht 2 TMD, Chronische pijn en verder Jac Quirijnen Chronische pijn wordt de laatste decennia wetenschappelijk alsook klinisch bezien vanuit het biopsychosociale model. De essentie van dit denkmodel komt er eenvoudig gezegd op neer dat de factoren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de pijnklachten, niet dezelfde hoeven te zijn als de factoren die de pijnklachten instandhouden of versterken. Dit impliceert dat bij zowel diagnostiek als behandeling de aandacht verruimd moet worden naar de psychologische, sociale-psychologische en sociaal maatschappelijke domeinen. De ervaring leert dat daartoe allerlei obstakels worden opgeworpen, niet in de laatste plaats door de patiënt zelf. Deze zogenaamde weerstand wordt nader beschouwd.

4 Het programma uur: Ontvangst met koffie, thee en broodjes uur: Behandeling thema uur: Borrel Curriculum vitae Sandy van Teeseling Sandy van Teeseling studeerde tandheelkunde aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en deed zijn specialisatie orthodontie aan de Katholieke Universiteit van Nijmegen. Hierna vestigde hij zich als orthodontist in Haarlem. Reeds geruime tijd is hij als consulent orthodontist verbonden aan diverse interdisciplinaire teams. Momenteel is hij ook als medewerker verbonden aan de afdeling Mond Kaak en Aangezichtschirurgie van het VUmc én het AMC, beide te Amsterdam. Tevens is hij werkzaam op de afdeling Orthodontie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Zijn interesse ligt de laatste jaren vooral bij de (interdisciplinaire) behandeling van patiënten, waarbij het onderling afstemmen van de diverse behandelingen (paro, implanto, ortho, restauratief en chirurgie) van het grootste belang is. Hij geeft voordrachten en cursussen op het gebied van de interdisciplinaire behandeling. Sandy van Teeseling Donderdag 13 juni 2013 Orthodontie en implantologie: een bijzonder verbond. Sandy van Teeseling Orthodontie in het kader van de behandeling van complexe tandheelkundige behandelingen kan dienen om meer of minder ruimte in de drie dimensies te verschaffen voor de vervaardiging van restauraties al of niet op implantaten in harmonie met de rest van de dentitie. Aan de andere kant hebben implantaten een hele nieuwe dimensie aan tandverplaatsing gegeven. Door implantaten te gebruiken als (tijdelijke) verankering tijdens een orthodontische behandeling, is tandverplaatsing beter en met meer precisie te realiseren. Dit betekent een intensieve samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen de tandheelkunde: niet alleen de orthodontie en implantologie, maar ook de kaakchirurgie en vooral de restauratieve tandheelkunde. Juist door deze intensieve interdisciplinaire samenwerking, kan het beste uit de diverse behandelmogelijkheden gehaald worden.

5 Curriculum vitae Paul Versteegh Paul Versteegh (1981, Nijmegen) is vanaf 1982 verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde in Bijzondere Gevallen (CTBG) te Zwolle, alwaar hij 18 jaar tevens een algemene praktijk heeft gehad. Sinds 2002 is hij tevens verbonden aan een verwijspraktijk voor orthodontie en implantologie te Emmeloord en sedert 2009 aan de verwijspraktijk Bijzondere Zorggroepen Iselmond te Zwolle. In het CTBG vallen de deelgebieden maxillofaciale prothetiek en orofaciale pijn onder zijn verantwoordelijkheid. Paul Versteegh Lieke Blokland Lieke Blokland (2008, Groningen) is vanaf 2009 verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde in Bijzondere Gevallen in Zwolle met als aandachtsgebieden maxillofaciale prothetiek en restauratieve tandheelkunde. Zij volgt de opleiding tot prosthodontist en tandarts-mfp. Daarnaast is zij werkzaam in de algemene praktijk Tandartsen Centrum Hattem. Lieke Blokland Donderdag 10 oktober 2013 Gebitsreconstructies: Restauratieve uitgangspunten vanuit een prothetisch perspectief. Paul Versteegh & Lieke Blokland Het handhaven of herstellen van adequate functie en esthetiek is een voorwaarde voor elke tandheelkundige handeling. In deze cursus wordt gedemonstreerd hoe esthetische en functionele parameters uit de volledige prothetiek, bij uitgebreide restauratieve behandelingen zoals beetverhogingen bij tandslijtage, gebitsrehabilitaties of implantaatprothetiek bij kaakopbouw, worden toegepast. Bij iedere uitgebreide gebitsreconstructie is het van belang om stapsgewijs te werken en de grootste problemen het eerst aan te pakken. Fasering is ook handig om mensen aan nieuwe situaties te laten adapteren. In beide lezingen zullen op basis van klinische casuïstiek tips en trucs worden aangereikt voor tandartsen die vaak in aanraking komen met uitdagende restauratieve tandheelkunde of daar juist enige moeite mee hebben.

6 Aanmelden Splintercursussen NVGPT 2013 De cursus is, bij aanmelding via het webformulier voor leden van de NVGPT geheel gratis. Niet-leden betalen 100 euro. Bij aanmelding per mail, fax of post geldt een (meer)prijs van 10 euro. Bij deelname zonder voorafgaande aanmelding geldt een (meer)prijs van 50 euro. U ontvangt achteraf een factuur voor eventuele deelnamekosten. Er zijn veertig plaatsen. Toewijzing van plaatsen vindt plaats op volgorde van aanmelding. De bevestigingen worden circa zeven dagen voor de cursusdag verzonden per . NB. Het is van groot belang dat u zich aanmeldt voor de cursus en niet onaangekondigd komt. Mocht de cursus, om welke reden dan ook geen doorgang vinden, dan worden alleen degenen die zich daarvoor hebben aangemeld op de hoogte gesteld. Lokatie Door de bereidwillige medewerking van het UMC Utrecht kunnen we u ontvangen in de foyer/ theater (kamer B ) van het: Wilhelmina Kinderziekenhuis Lundlaan 6, 3584 AE Utrecht Tel De cursus vindt plaats in collegezaal B Aanmeldformulier Welke cursus wilt u bijwonen? Donderdag 28 maart 2013 Donderdag 13 juni 2013 Donderdag 10 oktober 2013 BIG-nummer KRT-nummer KRM-nummer Initialen M V Tussenvoegsel Achternaam U krijgt circa een week van tevoren de aanmelding van ons bevestigd. Aanmelden bij voorkeur via onze website: Straat Huisnummer Postcode Beroep adres Telefoonnummer Toevoeging huisnummer Woonplaats Lid NVGPT Ja Nee

interdisciplinaire samenwerking

interdisciplinaire samenwerking ASSISTENTENDAG 2016 VRIJDAG 18 MAART interdisciplinaire samenwerking bij registratie vóór 1 maart 2016 van 130,- voor 110,- + parkeerkaart gratis Locatie Evenementenlocatie Gooiland Emmastraat 2 1211 NG

Nadere informatie

NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot

NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot NHTV 2006-2016 Jubileumcongres Vrijdag 8 april 2016 Hotel van der Valk, Akersloot Programma vrijdag 8 april 2016, hotel van der Valk, Akersloot 09.15-09.45 uur: inloop met koffie/thee 09.45-10.45 uur:

Nadere informatie

Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede

Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede HET 14 e VPM-CONGRES: IMPLANTATEN: EERSTE KEUS! Wat kan of wat kan juist niet in de implantologie Vrijdag 18 september 2015 CineMec, Ede Een praktijkgericht congres over implantologie Topsprekers zoals

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2018 de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN

Nadere informatie

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN

ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw ALLE FACETTEN VAN KRONEN OP IMPLANTATEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT NAAR U TOE!

Nadere informatie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw A L L E FA C E T T E N VA N K R O N E N O P I M P L A N TAT E N nsoi post academisch onderwijs implantologie de bovenbouw A L L E FA C E T T E N VA N K R O N E N O P I M P L A N TAT E N NSOI

Nadere informatie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 he het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 het fundament OVER BOT, BOTSUBSTITUTEN EN AUGMENTATIES KENNIS

Nadere informatie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 de essentie nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 de essentie WAT ALLE PRAKTIJKMEDEWERKERS MOET LEREN ZIEN EN WETEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT

Nadere informatie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2019 nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie nsoi post academisch onderwijs implantologie de essentie WAT ALLE PRAKTIJKMEDEWERKERS MOETEN LEREN ZIEN EN WETEN NSOI CURSUSSEN OP LOCATIE: DE KENNIS KOMT NAAR U TOE! Praktijkgerichte cursus

Nadere informatie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie he het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES nsoi post academisch onderwijs implantologie het vervolg VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN COMPLICATIES PERIODIEK ONDERHOUD: VOORWAARDE VOOR LANGDURIG

Nadere informatie

uitnodiging NVvE najaarscongres 15 november 2014 Hotel Okura Amsterdam pijn

uitnodiging NVvE najaarscongres 15 november 2014 Hotel Okura Amsterdam pijn uitnodiging NVvE najaarscongres 15 november 2014 Hotel Okura Amsterdam pijn voorwoord Pijn! Of het nu gaat om een diagnose stellen, verdovingen geven of pijnklachtentijd reserveren; de aanwezigheid en

Nadere informatie

KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN!

KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN! De PvPI Nijmegen/Horst organiseert: TOP LEZINGEN 2018 KENNIS DELEN IS KENNIS OPDOEN! 15 MEI 19 SEPTEMBER 12 NOVEMBER Na de succesvolle thema-avonden uit eigen praktijk, die we in 2017 voor u verzorgden,

Nadere informatie

Dental Experience Special

Dental Experience Special Dental Experience Special COSMETIC ACADEMY De Dental Union Cosmetic Academy biedt een unieke hands-on manier van kennisoverdracht door docenten die internationaal tot de top op hun vakgebied behoren.,

Nadere informatie

STICHTING VOOR WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A R B E I D WWW.NVT.NU I NFO@ NVT. NU

STICHTING VOOR WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A R B E I D WWW.NVT.NU I NFO@ NVT. NU WT A STICHTING VOO WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE A B E I D V I J D A G 4 O K T O B E 2013 M I D D A G + AV O N D A C TA, A M S T E D A M I NFO@ NVT. NU WT A STICHTING VOO WETENSCHAPPELIJK TANDHEELKUNDIGE

Nadere informatie

MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK

MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK Klinische avond dinsdag 16 januari 2018. MONDFOTOGRAFIE IN UW PRAKTIJK Goede foto s maken van de patiënt wordt steeds belangrijker in de digitale workflow binnen de dentale praktijk. Juiste documentatie,

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

implantologie 2017 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2017 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie implantologie 2017 verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post acamisch onrwijs implantologie implantologie 2017 verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN EEN MUST VOOR IN UW

Nadere informatie

NVGPT congres inschrijving

NVGPT congres inschrijving NVGPT congres inschrijving Tarieven Betaling Lokatie Tarieven Donderdag 13 december 2012: Leden: 200 euro Leden NVVRT en NVOF: 200 euro Niet-leden: 300 euro Tarieven Vrijdag 14 december 2012: Leden: 300

Nadere informatie

Samen de juiste koers bepalen

Samen de juiste koers bepalen Samen de juiste koers bepalen Adviseren en faciliteren op basis Geachte collega, Tandheelkunde hoort bij de tandartsen thuis. Zo simpel is het. En zo dient het te blijven. In dit licht bezien, is er binnen

Nadere informatie

Uitnodiging. endo richt lijn. Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling

Uitnodiging. endo richt lijn. Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling Uitnodiging De endo richt lijn Een evidence based handvat voor de endodontische behandeling Voorjaarscongres NVvE Zaterdag 7 maart 2015 Hotel Okura Amsterdam Met medewerking van de universiteiten van Nijmegen,

Nadere informatie

Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen

Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen Eindtermen Opleiding Restauratief Tandarts NVVRT 2016 Auteurs: dr. P. van der Kuij drs. H.B. Derksen Inhoudsopgave Inleiding Eindtermen Diagnostiek, indicatiestelling en behandelplanning Eindtermen Uitvoering

Nadere informatie

implantologie 2018 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie

implantologie 2018 PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post academisch onderwijs implantologie verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN nsoi post acamisch onrwijs implantologie verdieping PRINCIPES VOOR IMPLANTOLOGISCH HANDELEN EEN MUST VOOR IN UW TANDHEELKUNDIG CURRICULUM VITAE! beeld:

Nadere informatie

Een gezonde mond in een gezond lichaam

Een gezonde mond in een gezond lichaam Een gezonde mond in een gezond lichaam Jubileumsymposium Ter gelegenheid van haar vijfentwintig jarig bestaan organiseert de Parodontologische Kliniek Den Haag een jubileumsymposium op vrijdag 27 september

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de definitieve doorbraak. dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de definitieve doorbraak. dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen I N F O R M A T I E dagtraining en hands-on workshop voor tandartsen permanent restaureren met glas Deze training is geaccrediteerd met het Q-Keurmerk door de Stichting QuAT KRT-Q punten: 8 www.gcp-dental.com/cursus

Nadere informatie

Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten

Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten Gedragsregels betreffende behandeling van patiënten met tandheelkundige implantaten versie mei 2015 Initiatief Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI) In het op 30 juni 2014 verschenen rapport

Nadere informatie

Uitnodiging. Cursussen. Wet Vennootschapsbelasting 2007 Bedrijfsopvolging in de Successiewet Eindejaarstips en Pensioenwet

Uitnodiging. Cursussen. Wet Vennootschapsbelasting 2007 Bedrijfsopvolging in de Successiewet Eindejaarstips en Pensioenwet Uitnodiging Cursussen Wet Vennootschapsbelasting 2007 Bedrijfsopvolging in de Successiewet Eindejaarstips en Pensioenwet Wet Vennootschapsbelasting 2007 donderdag 2 november 2006 De voorstellen voor de

Nadere informatie

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten

Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Aan de netwerkpartners van het CJG, Betreft Start KIES cursus basisschoolkinderen en ouderbijeenkomsten Een scheiding is ingrijpend. Voor ouders én voor kinderen. CJG Zutphen heeft daarom samen met de

Nadere informatie

PATIENTEN EN HUN PILLEN

PATIENTEN EN HUN PILLEN THEMAPROJECT 2013 PATIENTEN EN HUN PILLEN The big four R www.themaproject.nl - info@themaproject.nl www.nvmka.nl - www.nvt.nu - www.vmti.nl 1047647Folder_Themaproject_2013.indd themadef.indd 1 1 14-11-12

Nadere informatie

Uw voordelen. Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten

Uw voordelen. Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten Uw voordelen Bij een behandeling met originele Straumann -implantaten en -componenten Geachte patiënt, U overweegt, op advies van uw tandarts, één of meerdere implantaten te laten plaatsen. Dat is een

Nadere informatie

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline EMOTIEREGULATIE Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline Congres Dinsdag 26 november 2013 Jaarbeurs Utrecht prof.dr. Bram Orobio de Castro prof.dr.

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

Klachtenregeling Huisartsenzorg Haaglanden (KHH)

Klachtenregeling Huisartsenzorg Haaglanden (KHH) Aanmeldingsformulier Hierbij meldt ondergetekende zich aan voor: Huisartsen Kring Haaglanden (HKH) Lidmaatschap HKH Vul deel A en B van het aanmeldingsformulier in en plaats uw handtekening op de laatste

Nadere informatie

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) is een onderdeel van het Radboudumc te Nijmegen. In dit centrum werken tandartsen, tandartsassistenten en mondhygiënisten

Nadere informatie

Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat

Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat Congres Tandtechniek 2010 Samenwerken naar een optimaal resultaat Corpus Reis door de Mens Vrijdag 10 september 2010 Corpus Congress Centre Leiden Schrijf u vóór 1 juli in en profiteer van de vroegboekkorting!

Nadere informatie

Programma Docendo Orbis Bali 2016

Programma Docendo Orbis Bali 2016 Programma Docendo Orbis Bali 2016 Laurens Tinsel 06-13 28 85 64 Joerd van der Meer 06-21 14 18 12 Leerdoelen cursus Docendo Orbis (Bali 2016). Na deze cursus: Bent u op de hoogte van de moderne inzichten

Nadere informatie

Toekomstwijzer Sectie Revalidatie SPS-NIP

Toekomstwijzer Sectie Revalidatie SPS-NIP Toekomstwijzer Sectie Revalidatie 2019-2020 SPS-NIP 1 Toekomstwijzer: De weg naar psycholoog in de Revalidatiesetting Wat houdt het in? Als psycholoog in de Revalidatiesetting onderzoek en behandel je

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT EXECUTIEVE FUNCTIES Kinderen en adolescenten met problemen met inhibitie, cognitieve controle, emotieregulatie, werkgeheugen, motivatie en zelfregulatie thuis en op school Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014

Nadere informatie

S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE VERSLAVINGSGENEESKUNDE

S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE VERSLAVINGSGENEESKUNDE S Y M P O S I U M SOMATIEK IN DE donderdag 16 juni 2011, Domus Medica, Utrecht Het is mij een groot genoegen u uit te nodigen het symposium Somatiek in de Verslavingsgeneeskunde op donderdag 16 juni 2011

Nadere informatie

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt

Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Word ook cognitief gedragstherapeut VGCt Informatie over de opleiding en registratie bij de VGCt Informatie voor afgestudeerden in de psychologie en pedagogiek, voor GZ-psychologen en psychotherapeuten

Nadere informatie

Herregistratietabel Restauratief Tandartsen

Herregistratietabel Restauratief Tandartsen Herregistratietabel Restauratief Tandartsen Punten waarderingstabel voor de herregistratie van de Restauratief Tandarts De patiëntgebonden activiteit beslaat minimaal 0,4 fte (442 uur) op basis van 1106

Nadere informatie

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015

Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 19 Haags Gemeentearchief CURSUSSEN + WORKSHOPS 2014-2015 32015 22 1843 2014 971 1840 Inhoudsopgave Algemene informatie 4 Lezingen 5 Workshops 6 Cursussen Cursus paleografie voor beginners 8 Inleiding Ook

Nadere informatie

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres

80 jaar Reumafonds Jubileumcongres 80 jaar Reumafonds Jubileumcongres zaterdag 7 oktober 2006 De Doelen Rotterdam Samen resultaat boeken Succes behalen in de strijd tegen reuma. Dat is de missie van het Reumafonds, dat dit jaar tachtig

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie

uitnodiging NVvE najaarscongres 21 november 2015 Hotel Okura Amsterdam

uitnodiging NVvE najaarscongres 21 november 2015 Hotel Okura Amsterdam uitnodiging NVvE najaarscongres 21 november 2015 Hotel Okura Amsterdam voorwoord U heeft net een heel fraaie endodontische behandeling afgerond. Alles verliep soepel; de elektronische lengtebepaling bleek

Nadere informatie

Centrum Bijzondere Tandheelkunde CBT

Centrum Bijzondere Tandheelkunde CBT Centrum Bijzondere Tandheelkunde CBT H15.013-00 Inleiding In overleg met uw behandelend (tand-)arts bent u, uw kind of een familielid, verwezen naar het Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het HagaZiekenhuis,

Nadere informatie

NVOI NAJAARSCONGRES <->RE ACTIE. 13 november 2015 BEURS VAN BERLAGE

NVOI NAJAARSCONGRES <->RE ACTIE. 13 november 2015 BEURS VAN BERLAGE NVOI NAJAARSCONGRES RE 13 november 2015 BEURS VAN BERLAGE

Nadere informatie

StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK

StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK Word jij de tandartsassistent van het jaar? 24 e Landelijke StandbyDag MOOI IN PRAKTIJK Zaterdag 20 november 2010 RAI Amsterdam Mooi in Praktijk Op zaterdag 20 november 2010 vindt hét jaarlijkse congres

Nadere informatie

Uitnodiging. Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder. Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis

Uitnodiging. Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder. Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Rouw bij kinderen en jongeren na plotseling verlies van een ouder Landelijk Psychotraumacentrum Wilhelmina Kinderziekenhuis Vrijdag 11 mei 2012 Het Landelijk Psychotraumacentrum voor Kinderen

Nadere informatie

Get Connected, Together towards the best solutions. Esthetiek teruggebracht tot de essentie door Stephane Browet. for your patients.

Get Connected, Together towards the best solutions. Esthetiek teruggebracht tot de essentie door Stephane Browet. for your patients. GC CURSUSSEN 2016 IN SAMENWERKING MET CIDE Esthetiek teruggebracht tot de essentie door Stephane Browet vrijdag 5 februari 2016 zaterdag 1 oktober 2016 Endo Bonding & Conditioning Restoratives Finishing

Nadere informatie

Afscheidssymposium. Bert Bos, kinderarts-intensivist. Vrijdag 6 juni 2014 Filmmuseum EYE, Amsterdam

Afscheidssymposium. Bert Bos, kinderarts-intensivist. Vrijdag 6 juni 2014 Filmmuseum EYE, Amsterdam Afscheidssymposium Bert Bos, kinderarts-intensivist Vrijdag 6 juni 2014 Filmmuseum EYE, Amsterdam Eye in eye met Bert Prof. dr. Bert Bos gaat met pensioen. Tweeëndertig jaar werkte hij als kinderarts,

Nadere informatie

Stepped care bij Angst & Depressie: van eerste tot tweede lijn

Stepped care bij Angst & Depressie: van eerste tot tweede lijn Stepped care bij Angst & Depressie: van eerste tot tweede lijn Het SAD-project Een onderzoek naar de behandeling van angst- en stemmingsklachten. Informatie voor deelnemers Drs. L. Kool Dr. A. van Straten

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de biocompatibele aanpak. Middag/avond training en hands-on workshop voor tandartsen

I N F O R M A T I E. permanent restaureren met glas de biocompatibele aanpak. Middag/avond training en hands-on workshop voor tandartsen I N F O R M A T I E Middag/avond training en hands-on workshop voor tandartsen permanent restaureren met glas Deze training is geaccrediteerd met het Q-Keurmerk door de Stichting QuAT KRT-Q punten: www.gcp-dental.com/cursus

Nadere informatie

POSTILLION BUNNIK VRIJDAG 2 OKTOBER 2015 HANS VAN PELT PIETER SCHRAM OVER EXQUISE NEXT GENERATION VAN VERNIEUWING

POSTILLION BUNNIK VRIJDAG 2 OKTOBER 2015 HANS VAN PELT PIETER SCHRAM OVER EXQUISE NEXT GENERATION VAN VERNIEUWING 24 eexquise GEBRUIKERSDAG VRIJDAG 2 OKTOBER 2015 POSTILLION BUNNIK HANS VAN PELT OVER HET RENDEMENT VAN VERNIEUWING PIETER SCHRAM OVER EXQUISE NEXT GENERATION Voor het programma van de 24e Exquise gebruikersdag

Nadere informatie

De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland

De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland De specialist op het gebied van bijzondere implantologie in Nederland Waarom Centrum Bijzondere Implantologie? CBI (Centrum Bijzondere Implantologie) is dé specialistische kliniek op het gebied van bijzondere

Nadere informatie

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HartVaatHAG 2015 voor alle huisartsen JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HVZ update met een blik in de toekomst Vrijdag 25 september 2015 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor Huisartsen (i.o.) en kaderhuisartsen.

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

Kinder Allergie Centrum

Kinder Allergie Centrum Uitnodiging Openingssymposium Woensdag 14 mei 2014 Voorwoord De afgelopen jaren is een duidelijke toename te zien van allergische aandoeningen op de kinderleeftijd. Er bestaat dan ook een enorme behoefte

Nadere informatie

Sollicitatieformulier Gold Security

Sollicitatieformulier Gold Security Dit sollicitatieformulier uitprinten en in BLOKLETTERS invullen. Vervolgens opsturen naar Gold security, Postbus 489, 6000 AL Weert. Svp TWEE recente pasfoto s bijsluiten! Indien een vraag niet op u van

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

PROTHETIEK. Dental Experience Special

PROTHETIEK. Dental Experience Special Dental Experience Special PROTHETIEK De Prothese Academy, een achtdaagse (update)cursus over de volledige en de partiële prothese in al zijn facetten. Prof. Dr. Rien van Waas, hoogleraar Orale Functieleer,

Nadere informatie

NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016

NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016 NASCHOLINGSREIS IERLAND 2016 9 juni 12 juni Alles is Liefde.. voor Paro! Na zeven keer kunnen we inmiddels wel zeggen dat het een traditie is om begin juni een nascholing te organiseren in Ierland. Een

Nadere informatie

Toelichting. Moderatoren M.A.C.H. van Dooren, tandarts Mevr. C.P.J.M. Boon, tandarts

Toelichting. Moderatoren M.A.C.H. van Dooren, tandarts Mevr. C.P.J.M. Boon, tandarts Toelichting Bijzondere tandheelkunde, trends en hippe thema s De Bijzondere Tandheelkunde wordt wel eens stoffigheid verweten, daar waar de vroegste ontwikkelingen in de tandheelkunde juist het eerst worden

Nadere informatie

Minicursus OSAS. Een kennismaking met de diagnostiek en de behandeling van OSAS. Hoofdkantoor Olympus Nederland Zoeterwoude. DATUM Vrijdag 1 mei 2015

Minicursus OSAS. Een kennismaking met de diagnostiek en de behandeling van OSAS. Hoofdkantoor Olympus Nederland Zoeterwoude. DATUM Vrijdag 1 mei 2015 Minicursus OSAS Een kennismaking met de diagnostiek en de behandeling van OSAS DATUM Vrijdag 1 mei 2015 LOCATIE Hoofdkantoor Olympus Nederland Zoeterwoude Minicursus OSAS De afdeling KNO van het organiseert

Nadere informatie

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer.

Deze bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Ria Joosten, Proeflokaal Limburg, Doorbrand 2 te 6086 PK Neer. Naam 1 Naam 2 Adres Postcode Plaatsnaam Helden, 1 maart 2016 Betreft: Uitnodiging bijeenkomst (agro-)ondernemers Geachte genodigde, De Aelmans Adviesgroep, Hoeberechts Advocaten en Metis Notarissen nodigen

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011

Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Masterclass Urologie Komt een man bij de dokter De belangrijkste urologische problemen bij mannen Regionale avondcursus voor huisartsen 9 locaties november 2011 Casuïstiek uit alle levensfases Meest voorkomende

Nadere informatie

implantologie 2018 unieke 2- daagse masterclass max. 20 deelnemers voor tandartsen en mka- chirurgen met ervaring in de implantologie

implantologie 2018 unieke 2- daagse masterclass max. 20 deelnemers voor tandartsen en mka- chirurgen met ervaring in de implantologie implantologie 2018 hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE nsoi post acamisch onrwijs implantologie implantologie 2018 hoofdzaak 2-DAYS HANDS-ON HUMAN CADAVER COURSE KENNIS EN VAARDIGHEID HET MEEST

Nadere informatie

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM)

Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Met uw kind(eren) naar het UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) Informatie voor nieuwe patiënten kindertandheelkunde 1 Met uw kind(eren)

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on

I N F O R M A T I E. Duurzaam biocompatibel restaureren met glas. Masterclass productgebruik. met uitgebreide hands-on I N F O R M A T I E Masterclass productgebruik Duurzaam biocompatibel restaureren met glas met uitgebreide hands-on Data maart 2013: 5 maart Nootdorp 7 maart Dordrecht 12 maart Houten 19 maart Nieuw-Vennep

Nadere informatie

Directieve Therapie. Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium

Directieve Therapie. Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium Directieve Therapie 13 September 2012 t Zand te Maarssen 1/6 SYMPOSIUM Directieve

Nadere informatie

Pijn bij kinderen verdient meer aandacht.

Pijn bij kinderen verdient meer aandacht. Pijn bij kinderen verdient meer aandacht. Nog maar veertig jaar geleden kreeg een kind geen pijnbehandeling rond een operatie. Pijn bij vroeg geborenen werd ontkend. Behandeling van chronische pijn en

Nadere informatie

Opleiding tot Restauratief Tandarts

Opleiding tot Restauratief Tandarts Opleiding tot Restauratief Tandarts 2015 www.nvvrt.com Inhoud 1. Inleiding 5 2. Wat is een Restauratief Tandarts? 7 3. De opleiding in het algemeen 8 3.1 Ingangseisen voor de opleiding 8 3.2 Studielast

Nadere informatie

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven

Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Inleiding Programma Aanmelden Route Financieel Management voor Dummies Praktijkworkshop over financieel management voor alle medewerkers in technologiebedrijven Ondernemingen in de technologiebranches

Nadere informatie

Waarom is het nuttig en prettig gezinsleden te betrekken bij uw behandeling?

Waarom is het nuttig en prettig gezinsleden te betrekken bij uw behandeling? Waarom is het nuttig en prettig gezinsleden te betrekken bij uw behandeling? Informatie voor mensen die hun probleem willen aanpakken 2 Waarom is het nuttig en prettig gezinsleden te betrekken bij uw behandeling?

Nadere informatie

Osteotomie Radboud universitair medisch centrum

Osteotomie Radboud universitair medisch centrum Osteotomie In overleg met de behandelend arts bent u op de wachtlijst geplaatst voor een behandeling op de afdeling Mondziekten, Kaaken Aangezichtschirurgie van het Radboudumc. Tijdens een gesprek met

Nadere informatie

Symposium. Werken met een lichaam dat moeilijk doet. zaterdag 27 april 2013 ǀ universiteit Hasselt ǀ gebouw D, Agoralaan ǀ 3590 Diepenbeek

Symposium. Werken met een lichaam dat moeilijk doet. zaterdag 27 april 2013 ǀ universiteit Hasselt ǀ gebouw D, Agoralaan ǀ 3590 Diepenbeek Symposium Werken met een lichaam dat moeilijk doet zaterdag 27 april 2013 ǀ universiteit Hasselt ǀ gebouw D, Agoralaan ǀ 3590 Diepenbeek PHYSICAL THERAPY IN BELGIUM Werken met een lichaam dat moeilijk

Nadere informatie

Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk georiënteerde congresdag van het jaar 2011!

Schrijf u nu in voor de meest boeiende en praktijk georiënteerde congresdag van het jaar 2011! RAI Congrescentrum Amsterdam Vrijdag 4 februari 2011 - Congresprogramma - PAUL LAMBRECHTs JOOST ROETERS NIEK OPDAM Roberto spreafico Bijzonder praktijkgerichte lezingen over composiet: 4 zeer gerenommeerde

Nadere informatie

Aanmelding Opleidingen

Aanmelding Opleidingen Aanmelding Opleidingen Aanvrager: Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.: Postcode: Woonplaats: Telefoon: E-mail: Factuuradres: (indien afwijkend van aanvrager) Bedrijf: Afdeling: Naam: Straat en nr.:

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KINDERTANDHEELKUNDE 1/6 REGLEMENT VOOR DE TANDARTS-PEDODONTOLOOG

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR KINDERTANDHEELKUNDE 1/6 REGLEMENT VOOR DE TANDARTS-PEDODONTOLOOG 1/6 REGLEMENT VOOR DE TANDARTS-PEDODONTOLOOG Uitgave: 7 november 2014 2/6 INHOUDSOPGAVE Reglement voor de Tandarts-Pedodontoloog Paragraaf 1 Inleiding Paragraaf 2 De taken van de Tandarts-Pedodontoloog

Nadere informatie

Meer over onze gastsprekers

Meer over onze gastsprekers Meer over onze gastsprekers Ton Willems en Fred Felix Ton Willems, Initiator van Visutaal, heeft zich als ervaringsdeskundige tandartsimplantoloog en partner bij ABC-Mondzorg toegelegd op het adviseren,

Nadere informatie

Afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Informatie over de werkzaamheden van de MKA-chirurg 1 Patiëntenfolder Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie Afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Nadere informatie

Patiënteninformatie: Keramische implantaten. Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij.

Patiënteninformatie: Keramische implantaten. Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Patiënteninformatie: Keramische implantaten Meer dan een tandkleurig implantaat. Natuurlijk esthetisch en metaalvrij. Meer dan de nieuwste technologie. Langdurige tevredenheid. Een implantaatbehandeling

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Mindfulness. Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker. Voor professionals in de gezondheidszorg

Mindfulness. Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker. Voor professionals in de gezondheidszorg Mindfulness Een 3-jarige postdoctorale opleiding tot mindfulnesstrainer en -onderzoeker Voor professionals in de gezondheidszorg www.hanfortmanncentrum.nl Mindfulness. Een 3-jarige postdoctora Het Han

Nadere informatie

Voorwaarden deelname KPN Compleet

Voorwaarden deelname KPN Compleet Voorwaarden deelname KPN Compleet 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden gelden voor KPN Compleet van KPN B.V., gevestigd en kantoorhoudend aan het Maanplein 55, 2516 CK, Den Haag (verder te noemen KPN ), en

Nadere informatie

Bijzondere tandheelkunde op de kaart

Bijzondere tandheelkunde op de kaart Bijzondere tandheelkunde op de kaart TOELICHTING Van tandartsen wordt in toenemende mate gevraagd om zich te onderscheiden en profileren. Daarin ligt ook een uitdaging voor de Bijzondere Tandheelkunde

Nadere informatie

De kinder- en jeugdpsycholoog

De kinder- en jeugdpsycholoog De kinder- en jeugdpsycholoog Uw kind is doorverwezen naar de kinder- en jeugdpsycholoog bij Rijnstate. In deze folder leest u hoe de kinder- en jeugdpsycholoog werkt, voor welke klachten uw kind doorverwezen

Nadere informatie

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Man of vrouw: het verschil doet ertoe in de huisartspraktijk Vrijdag 14 maart 2014 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING De PAOH

Nadere informatie

Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut.

Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut. Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut. Beste ouder(s) / verzorger(s), Op 1 augustus 2014 is de Wet passend Onderwijs in werking getreden. Dit houdt o.a. in dat elke school bij aanmelding zorgplicht

Nadere informatie

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien

Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien www.landstedembo.nl/aanmelden Handleiding aanmelden 2015 Laat jezelf zien 2 Handleiding aanmelden 2015 Handleiding aanmelden bij Landstede MBO voor decanen/mentoren/leerlingbegeleiders Deze handleiding

Nadere informatie

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Deze folder geeft uitleg over de algemene gang van zaken in het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van Rijnstate in Arnhem. De informatie is bedoeld voor

Nadere informatie

Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk

Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk Oordeel van patiënten over het bezoek aan de tandartspraktijk KNMT Onderzoek & Informatievoorziening Nieuwegein juni 2015 Inleiding Sinds 2013 is de patiëntenenquête van de KNMT vernieuwd. 1 De organisatie

Nadere informatie

Aanvraag Internetspaarrekening

Aanvraag Internetspaarrekening Aanvraag Internetspaarrekening Wat Hoe Stap 1 Uw gegevens U geeft hier uw gegevens als rekeninghouder in Het aanvragen van een nieuwe rekening doet u in verschillende stappen: Vul hier de persoonsgegevens

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

Sollicitatieformulier TEAM BEVEILIGING V.O.F. TEAM

Sollicitatieformulier TEAM BEVEILIGING V.O.F. TEAM Sollicitatieformulier TOGETHER MORE EVERYONE TEAM ACHIEVES Blad 1 (svp invullen in blokletters} 1. Persoonlijke gegevens Achternaam... Tussenvoegsel... Voorletters... Voornamen voluit... Roepnaam... Titel...

Nadere informatie

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht

Psychisch letsel. medisch en juridisch belicht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN. Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht Psychisch letsel medisch en juridisch belicht Vrijdag 21 november 2008 10.00 uur - 17.00 uur Media Plaza Utrecht WERKGROEP ARTSEN ADVOCATEN 5 Media Plaza Utrecht Deze bijzondere locatie is gelegen in de

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN

AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN AANVRAAGFORMULIER NEDERLANDS REGISTER GERECHTELIJK DESKUNDIGEN Stappenplan Om een aanvraag tot inschrijving als deskundige in het NRGD te doen, volgt u de onderstaande stappen. Stap 1. Controleer of het

Nadere informatie

Driedimensionale weergave gezicht. Ziekenhuis Gelderse Vallei

Driedimensionale weergave gezicht. Ziekenhuis Gelderse Vallei Driedimensionale weergave gezicht Ziekenhuis Gelderse Vallei Op de afdeling mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie wordt onderzoek gedaan naar de driedimensionale (3D) weergave van het gezicht. Het

Nadere informatie

Positieve psychologie & Zingeving

Positieve psychologie & Zingeving Positieve psychologie & Zingeving Studiebijeenkomst KSGV Vrijdag 29 maart 2019, 13.00-17.00 uur Auditorium Catharijneconvent (Lange Nieuwstraat 38 te Utrecht) Informatie en aanmelding: www.ksgv.nl ksgv@ksgv.nl

Nadere informatie

Dental Experience Special

Dental Experience Special Dental Experience Special ERGONOMIE ACADEMy Maak van gezond werken een routine Marleen Diemel, ergonomisch adviseur voor Dental Union en bedrijfsfysiotherapeut bij Ergo Exam www.dentalunion.nl Beleef het

Nadere informatie