Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen"

Transcriptie

1 Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen

2 Inleiding Bewegen is een belangrijk aspect voor een gezonde leefstijl. Ook het bewegen op latere leeftijd brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. Door fysieke activiteiten vertraagt bijvoorbeeld het ouderdomsproces en voorkomt het tal van chronische ziekten en aandoeningen. Het is dus belangrijk zo lang mogelijk fysiek actief te blijven zodat ouderen gezond oud kunnen worden. De gemeente Rhenen bied daarom een overzicht van de sport en beweeg mogelijkheden binnen de gemeente voor 55 plussers. In dit overzicht kunnen inwoners sport- en bewegingsactiviteiten vinden die hun leuk lijken om te doen. Er wordt beschreven wat de activiteit inhoud, waar het is en hoe u kunt deelnemen. Er is voor elk wat wils: op veel verschillende tijdstippen; in alle wijken; binnen- en buitensporten; voor de vitale oudere maar ook voor degenen die wat beperkingen ervaren. Dit boekje helpt u met zoeken naar een passend aanbod dat inspeelt op uw eigen mogelijkheden en wensen. Als u zich wat onzeker voelt over welke activiteit voor u geschikt is, kunt u dat altijd bespreken met uw huisarts of een fysiotherapeut. Ook bestaat bijna altijd de mogelijkheid eerst een activiteit (gratis) uit te proberen voordat u zich aanmeldt. Mist u een bestaande activiteit? Laat het ons weten, dan kan het in een volgende uitgave worden opgenomen. Heeft u een idee voor een sportieve activiteit die nog niet wordt aangeboden? Neem ook dan contact met ons op.

3 Volleybalverenging Excelsior Binnen onze volleybalvereniging Excelsior zijn er diverse mogelijkheden voor 55 plussers. Wij hebben op donderdagavond een heren groep recreanten (zonder trainer) waar de oudste zowaar 82 jaar is. Daarnaast traint er een gemengde recreantengroep onder leiding van een trainer elke donderdagavond (van en in de maanden nov. t/m februari van uur) in het Gastland. Hier is de oudste 62 jaar en de jongste eind dertig. Dit zijn spelers die (nog) geen competitie wensen te spelen maar een maal per week lekker willen bewegen maar wel het volleybal spel willen leren. Via onze site vindt men alle informatie en inschrijfformulier. Men kan altijd enkele lessen volgen voordat men besluit lid te worden. Er staan tel. nummers op de site m.b.t. informatie en aanmelding. Telefoon:- Website: Tafeltennisvereniging Rhenus De tafeltennissport is zeer geschikt voor zowel jong- als oud. We hebben op iedere maandag- en donderdagavond de mogelijkheid om een balletje te komen slaan. We hebben de nodige recreanten en de gezelligheid staat voorop. Op maandag zijn er soms ook competitieteams die thuis spelen, maar dan zijn er altijd 2 tafels beschikbaar voor vrij spelen. Op beide avonden is de speelzaal (Het Bestegoed in Elst) beschikbaar tussen en uur. Je kunt zelf bepalen hoe laat je komt en hoelang je speelt. Er zijn altijd sparringspartners beschikbaar. Fysiek is het mogelijk om de tafeltennissport tot hoge leeftijd te beoefenen. Je kunt je eigen niveau/ intensiteit bepalen, dus er is niet echt een leeftijdsgrens. We bieden de mogelijkheid om een maand gratis te komen spelen. Daarna kan de keuze gemaakt worden om eventueel lid te worden. Een niet competitiespelend lid betaald 9,50 per maand. Telefoon: lucgerritsen@gmail.com Website:

4 Gymnastiekvereniging Rhenen Gymnastiekvereniging Rhenen organiseert de Dames Gymfit voor dames van 50 jaar en ouder. Deze les wordt op woensdagavond van 19.30u tot 20.30u gehouden in gymzaal de Lijsterberg, Lijsterberg 113 in Rhenen. In de lessen wordt er gewerkt aan conditie, lenigheid en spierversterking d.m.v. een combinatie van verschillende vormen van beweging en met begeleiding van muziek. Naast het bewegen is gezelligheid in deze groep ook erg belangrijk. Geïnteresseerden zijn altijd welkom voor drie proeflessen. Vooraf aanmelden voor proeflessen is niet nodig. Het lidmaatschap van de vereniging kost voor senioren 160 a 165 euro per jaar. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via de website of het adres Telefoon:- wilskrachtrhenen@gmail.com Website: Facebook: facebook.com/gvwilskracht v.v. Oranje-Wit v.v. Oranje-Wit heeft een veteranen elftal. Er wordt recreatief gevoetbald op zondag van uur tot uur. Er zit geen competitie aan dit team verbonden. De leeftijden zijn van 40 tot en met 60 jaar. De kosten zijn 7, per maand. Er is een mogelijkheid om een aantal keer proef te draaien. Telefoon: info@vvoranjewit.nl Website:

5 Sportschool van Doorn Sportschool van Doorn biedt een aantal mogelijkheden voor 55 plussers om te sporten en bewegen. Op maandag, dinsdag en donderdagmorgen van 10:00 tot 11:00 wordt er fitnessbegeleiding gegeven aan heel veel 55 plussers. Daarbij trainen zij een gedeelte cardio (fietsen, roeien en lopen) en een gedeelte kracht apparaten. In de avond geeft sportschool van Doorn maandag t/m vrijdag van 19:00 tot 21:00 ook fitness begeleiding en daar trainen ook 55 plussers. In de ochtend is dit ook mogelijk, het is net wat men gezelliger vindt en wat uitkomt voor de klant. De activiteiten zijn geschikt van 55 tot 90 jaar, mits de klant in redelijke gezondheid verkeerd om te kunnen bewegen. Anders biedt sportschool van Doorn Fysio Fitness, waar ouderen met eventuele beperkingen wat intensiever begeleidt worden. Aanmelden kan door langs te komen in de sportschool, bellen of mailen. Iedereen kan een gratis proefles komen meedoen. Kosten zijn 21 euro per maand en daarvoor kan twee keer per week onder begeleiding getraind worden. Sportschool van Doorn werkt niet met jaarcontracten. Leden betalen per maand en kunnen elke maand stoppen. Telefoon: Website:

6 Sport en recreatiecentrum het Gastland Bij recreatiecentrum het Gastland kunt u terecht voor verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Zo kunt u hier terecht voor fitness, maar er is ook een mogelijkheid om te zwemmen. Deze activiteiten zijn geschikt voor leeftijden tot 80 jaar. Daarnaast is er een speciale les voor 55 plussers op vrijdag van 09:00-12:00 uur. Er zijn verschillende tarieven per activiteit. Deze staan vermeld op de site van het Gastland. Er is ook een mogelijkheid voor een eerste proefles. Aanmelden kan via de website of bij de receptie van het Gastland. Telefoon: info@hetgastland.nl Website: Family Fitness Family Fitness bied verschillende mogelijkheden voor ouderen om te sporten en bewegen. Er zijn verschillende activiteiten waar u aan deel kunt nemen om verschillende dagen in de week. De programma s waar u aan deel kunt nemen zijn: - Fitness van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot uur en van tot uur. - Futness vrijdag ochtend van tot uur - Aquajoggen dinsdag tot donderdag tot Reacreatief zwemmen van maandag tot en met zondag. deze activiteiten zijn geschikt voor jong en oud iedereen kan het op zijn/haar eigen intensiteit doen. Aanmelden kan via de website of een bezoek bij binnekomst aan de receptie. Voor een optimaal advies raad Family Fitness u aan even langs te komen. Het is altijd mogelijk om een proeftraining vrijblijvend mee te komen doen. De kosten verschillen per abonnement dus het is handiger om hier over te informeren bij de receptie, die kan u precies vertellen welk abonnement het best bij u past. Voor 65-plussers geld een korting van 25% op een abonnement. Telefoon: rhenen@familyfitness.nl Website:

7 Trisport Trisport biedt ouderen verschillende mogelijkheden om te gaan sporten en om in beweging te komen. Hierbij moet u denken aan fitness en groepslessen. Op dinsdag- en donderdagmorgen wordt er om 10 :00 een specifieke les voor senioren gegeven met aangepaste training en begeleiding. Deze lessen zijn zeer geschikt voor ouderen van 55 tot en met 80 jaar. Na afloop wordt er vaak gezellig koffie gedronken. Daarnaast wordt er op maandagmorgen om 8:45 uur Fittyfit gegeven. Dit is een speciale groepsles voor ouderen. Aanmelden kan het best door langs te komen zodat Trisport u de mogelijkheden kunt laten zien. Het is altijd mogelijk om een aantal proeflessen te nemen voor u aan een abonnement begint. De kosten voor een abonnement zijn: 1x per week: 30,50 euro Onbeperkt: 38,00 euro Telefoon: rhenen@trisport.nl Website: Facebook:

8 Nordic walking Rhenen Binnen deze vereniging zijn meer dan genoeg activiteiten voor 55 plussers. 85% bestaat uit 55 plussers! Het is niet alleen nordic walking, maar ook sportief wandelen. Er is zelfs vraag naar een hardloopgroep voor dames met een Christelijke achtergrond die samen willen hardlopen. De volgende activiteiten worden georganiseerd: maandagmorgen: combinatiegroep sportief wandelen en nordic walking; snellere lopers (vanaf 40 jaar tot...). Zandgat Kwintelooijen uur dinsdagmorgen: 2 groepen; langzaam en sneller (50 jaar tot en met 91 jaar). Zandgat Kwintelooijen uur Woensdagmorgen: snellere groep (40 jaar tot en met 70 jaar. Tijdelijk andere plek door wegwerkzaamheden. Daarna ene maand Leemkuil, andere maand zandgat Kwintelooijen uur. Donderdagmorgen: lager belastbare groep (vanaf 60 jaar tot 91 jaar). Hierin zitten lopers met reuma, evenwichtsstoornissen, slecht zien, doofheid, astma, parkinson, enz. Zij lopen maar 1 uur (vroeger waren er 2 dames die maar 1/2 uur liepen, die begeleidden we in de rust weer naar de parkeerplaats) 9.30 uur uur. Vrijdagmorgen: rustige groep (50 t/m 85 jaar). Zandgat Kwintelooijen uur Vrijdagavond: combinatiegroep sportief wandelen en nordic walking; is conditiegroep met pittige training (40 t/m 68 jaar). Parkeerplaats Coöp in Achterberg uur. Iedere 1e trainingsdag van de maand (elke groep) wordt er op een ander locatie gelopen. De ene keer in Veenendaal, Overberg, Amerongen, een andere keer naar de Grebbeberg. Aanmelden kan via de site of door telefonisch contact op te nemen. Regelmatig worden er cursussen en clinics gegeven, na telefonisch overleg kan er ook een proefles met de groepen meegelopen worden. Tijdens het telefoongesprek wordt er bedacht welke groep geschikt is. De kosten bedragen 56 euro per halfjaar. Zijn er mensen die het niet kunnen betalen, kan er overlegd worden of ze gratis meelopen, of via de gemeente hiervoor geld krijgen. Telefoon: jthiele@ziggo.nl Website:

9 Bewegingsstudio Janine van de Haar De beweegstudio is zeer uniek in zijn mogelijkheden voor ouderen. Daarnaast is het ook geschikt voor ouderen met beperkingen of chronische aandoeningen. Dit komt omdat de bewegingsstudio beschikt over bewegingsbanken. Deze banken helpen u bij de oefeningen die per bank worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er nog diverse andere mogelijkheden om te sporten en bewegen. Bijvoorbeeld: - Er wordt per week een aantal keer een circuit training gehouden met verschillende oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Als een oefening niet lukt zal de persoonlijke begeleider u helpen een oefening te verzinnen die voor u geschikt is. - De Powerplate is ook een geschikt apparaat om oefeningen op te doen De mogelijkheid ligt er om eerst een proefles mee te draaien voor u besluit een abonnement af te sluiten. Voor de prijzen wordt geadviseerd eens langs te komen bij de bewegingsstudio. Dit is omdat er veel verschillende tarieven zijn. Zo kunnen de medewerkers u duidelijk uitleggen wat u per abonnement kunt verwachten Telefoon: janinevandehaar@hotmail.com Website: Alleman Welzijn In Rhenen, Elst en Achterberg organiseert Alleman Welzijn wekelijks verschillende activiteiten in het kader van Meer Bewegen Voor Ouderen. Heeft u belangstelling, wandel dan gerust een keer binnen! U hoeft geen lid te zijn binnen de welzijnsinstelling om deel te nemen aan deze activiteiten. De activiteiten die binnen Alleman Welzijn worden georganiseerd zijn: - Conditietraining Volksdansen - Ontspannen bewegen/tai Chi De kosten voor een les bedragen 6 euro. Voor meer informatie kunt u de site raadplegen of bellen naar Alleman Welzijn. Telefoon: info@allemanwelzijn.nl Website:

10 De Tollekamp In De Tollekamp is 'De Tollekamer' gevestigd. De centrale ruimte van de zorglocatie is dé huiskamer van Rhenen. Er wordt van alles georganiseerd: van welzijnsactiviteit voor ouderen tot aan een themadag voor iedereen. Wekelijks zijn er activiteiten in huis die ook toegankelijk zijn voor ouderen in Rhenen Koersbal Houd de juiste koers tijdens deze plezierige binnensport! Het spel wordt binnen op een vilten mat gespeeld en er kan zelfs vanuit de rolstoel meegedaan worden. Toegang gratis voor omwonenden en belangstellenden. Zij betalen 1,- voor koffie/thee. Data: afwisselend op dinsdag en donderdag. 16 september, 23 september, 21 oktober, 18 november, 25 november en 16 december. Plaats & tijd: De Remise. Van tot uur. Gymnastiek Beweging is niet alleen goed voor lijf en leden, maar ook voor uw mentale gezondheid. Door regelmatig te bewegen, voelt u zich beter. Voor bewoners is deelname gratis, omwonenden kunnen een strippenkaart aanschaffen bij de receptie van De Tollekamp. Een 10-strippenkaart kost 9,-. Data: Elke donderdag. Plaats & tijd: Het Perron, van tot uur. Contact gegevens Telefoon: Website: Start zelf u sportgroepje! Wilt u graag sporten maar vind u het niet prettig om alleen te gaan? Start dan zelf uw sportgroepje op. Dit kan bijvoorbeeld een loopclubje zijn of een fietsgroep. De gemeente Rhenen en Alleman Welzijn helpen graag bij het samenstellen van een dergelijke groep. Hoe kunt u dit doen? Geef aan welke activiteit u graag met een groepje zou willen uitvoeren. Vervolgens worden er door middel van advertenties groepsleden gezocht. Daarnaast kunt u zelf ook actief opzoek naar deelnemers voor uw groep.

September 2015. Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen

September 2015. Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen September 2015 Sport en bewegen voor 55+ in de gemeente Rhenen Inleiding Bewegen is een belangrijk aspect voor een gezonde leefstijl. Ook het bewegen op latere leeftijd brengt veel gezondheidsvoordelen

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u elke

Nadere informatie

Bewegen in Veldhoven

Bewegen in Veldhoven Bewegen in Veldhoven Dynamic Tennis Tafeltennis Bewegen in het Water Therapeutische Gym Wandelen in variaties Therapeutische Gym Iedere week verantwoorde gymles onder deskundige leiding Blijf bewegen!

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! 2019 Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief, maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht!

Nordic Walking. is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! Nordic Walking is lekker sportief bezig zijn in de buitenlucht! WAT IS NORDIC WALKING? Nordic Walking is wandelen met speciaal ontwikkelde poles (stokken). Door het lopen met poles worden de gewrichten

Nadere informatie

Bewegen voor Senioren

Bewegen voor Senioren Bewegen voor Senioren Cursusinformatie ContourdeTwern actief in Heusden ContourdeTwern is actief in de gemeente Heusden op vele terreinen binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid. Uitgangspunt in het werk

Nadere informatie

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân

Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Laagdrempelig beweegaanbod in Langezwaag, Luxwoude en Jonkerslân Bewegen voor 60+, gezond en gezellig! Voor 60-plussers is bewegen een noodzaak. Voor samen bewegen en natuurlijk de gezelligheid kunt u

Nadere informatie

Group Fitness rooster

Group Fitness rooster Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en we zijn er zelf verantwoordelijk voor. Maar geven we het ook de aandacht die het verdient? Een paar uurtjes sporten per week maakt al een wereld van verschil.

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER.

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. Kerst Info KERST OUD & NIEUW Van 21 december t/m 3 januari 2016 is er een VAKANTIE-ROOSTER. DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. Weken waarin iedereen

Nadere informatie

Nieuwsbrief.

Nieuwsbrief. Nieuwsbrief https://www.budosportarnhem.nl/ Contributie Lange tijd zijn de lesgelden voor onze sporters op hetzelfde niveau gebleven. We komen er echter niet onderuit om toch af en toe de prijzen aan te

Nadere informatie

Bewegen... gewoon doen!

Bewegen... gewoon doen! Openingstijden Prijslijst 2019/2020 Maandag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Dinsdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Woensdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Donderdag 8.00-12.00 & 15.30-21.00 u. Vrijdag 8.00-12.00

Nadere informatie

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen

SPORTEL- BROCHURE. Sportaanbod voor ouderen SPORTEL- BROCHURE Sportaanbod voor ouderen 2014-2015 Beste sportelaar Deze sportfolder wordt je aangeboden door de gemeente Brecht en is samengesteld door de Brechtse dienstencentra, de sportdienst en

Nadere informatie

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden.

Herfst Info. 19 t/m 25 oktober 2015. Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. Herfst Info 19 t/m 25 oktober 2015 Van 19 oktober t/m 25 oktober is er Herfstvakantie. * Wel is er een vakantie-rooster: met veel mogelijkheden. GRATIS VRIJ-ZWEMMEN De kinderen van de zwemles - de Judoka

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose

Sportief bewegen met osteoporose. Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose Osteoporose Sportief bewegen met osteoporose...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de

Nadere informatie

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5).

Kerst Info KERST OUD & NIEUW. Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). Kerst Info KERST Van 24 december t/m 7 januari 2018 is er een VAKANTIE-ROOSTER (zie pagina 5). DUO-WEKEN; NEEM TOT DE KERST IEMAND MEE! In de weken tot de Kerst worden de Duo-week gehouden. De weken waarin

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie

Deze folder is bestemd voor:

Deze folder is bestemd voor: Bewegen, hart nodig Deze folder is bestemd voor: - Patiënten die de cardioloog hebben bezocht en waarbij gesproken is over adviezen ten aanzien van bewegen. - Patiënten die hebben deelgenomen aan de poliklinische

Nadere informatie

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid

Senioren Sportgids. Amsterdam-Zuid Senioren Sportgids Amsterdam-Zuid Inhoudsopgave De Pijp--------------------------------------------------------------------- 1. Aerobic 55+ 6 2. Badminton 7 3. Bewegen op muziek 8 4. Buikdansen 9 5. Chi

Nadere informatie

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Inleiding Van harte welkom in De Bloemschevaert. In dit boekje vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Bij elke activiteit staat kort

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1

Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Wekelijkse activiteiten die plaatsvinden in de Hudsonhof 1 Maandag 10.00 tot 12.00 uur dienstverlenende inloop Maandag 13.00 tot 14.00 uur Nederlandse conversatie les Dinsdag 14.00 tot 15.00 uur Chi Kung

Nadere informatie

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten

Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Afdeling Best Onze dagelijkse /wekelijkse activiteiten Inloopochtenden Van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur is er in het Rode Kruis-gebouw een inloopochtend met de mogelijkheid voor een

Nadere informatie

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing

BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen BEWEEGACTIVITEITEN fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing fysiofitness, pilates, hardlopen, gewichtsbeheersing www.fysiotherapiemaarn.nl praktijk@solcon.nl

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

Loopgroep René van AVGM in Best

Loopgroep René van AVGM in Best Loopgroep René van AVGM in Best Inhoud Profiel... 1 Regels en afspraken... 3 Adviezen... 4 Contactgegevens... 5 Profiel Dit is een loopgroep met een vrij rustig tempo. De afstanden en trainingsduur zijn

Nadere informatie

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013

Sportschool Venendaal. Lente Info. 29 april t/m 5 mei 2013 Lente Info 29 april t/m 5 mei 2013 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: AQUA & SLANK FIT CURSUS QUICK FIT CURSUS HATHA YOGA SPINNING AQUA-ROBICS FITNESS ZONNEBANK MASSAGE BODY SHAPE VOOR VROUWEN HEREN CONDITIE

Nadere informatie

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten

Jan Thijs Seinenhof Diever. Verenigingsleven en recreatieve activiteiten Jan Thijs Seinenhof Diever Verenigingsleven en recreatieve activiteiten 1 2 Geachte meneer, mevrouw, In deze uitgave van Jan Thijs Seinenhof staat beschreven welke mogelijkheden wij bieden voor vrijetijdsbesteding

Nadere informatie

Meer Bewegen Voor Ouderen

Meer Bewegen Voor Ouderen Kom ook in beweging en houdt uzelf fit Meer Bewegen Voor Ouderen In beweging blijven kan op allerlei manieren. In deze folder vindt u een overzicht van al onze activiteiten op dit gebied. Meer Bewegen

Nadere informatie

Sport - instuif De Haveling

Sport - instuif De Haveling Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Telefoon 0181-661330 Sport - instuif De Haveling 17 en 19 oktober 2011 In de komende herfstvakantie organiseert het bestuur van het SGKa (De Haveling) in samenwerking

Nadere informatie

LWGM trainingstijden en locaties maand April 2016

LWGM trainingstijden en locaties maand April 2016 LWGM trainingstijden en locaties maand April 2016 April datum: tijd: sport: locatie: week 14 maandag 4 13.30-14:30 nordic walking maandag 4 19:00-20:00 sportief wandelen start parkeerplaats dinsdag 5 09:30-10:30

Nadere informatie

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw:

50+ Sportieve activiteiten voor 50-plussers. Online aanmelden via www.sportservicevianen.nl. Bewegen is bewezen goed voor u! Bewegen verbetert uw: Sportieve activiteiten voor 50-plussers 50+ Vianen beweegt 2016 Om een gezonde en actieve leefstijl te promoten, organiseert Sportservice Vianen met de gemeente Vianen Beweegt. Vijftigplussers kunnen vrijblijvend

Nadere informatie

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING

www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING www.maastrichtsport.nl (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING (ON)BEPERKT SPORTIEF SPORTAANBOD VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING Maastricht Sport heeft op sportgebied enorm veel te

Nadere informatie

Recreatief, creatief, sportief en workshops

Recreatief, creatief, sportief en workshops Recreatief, creatief, sportief en workshops t Binnenhuys De Meent 4 3833 EA Leusden U bent van harte welkom! t Binnenhuys: Dé plek voor recreatie, creativiteit, sport en workshops Voorwoord Midden in Leusden

Nadere informatie

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer

OOH Beweegt. Programma 2018/2019. Een fitte werknemer is een blije werknemer OOH Beweegt Programma 2018/2019 Een fitte werknemer is een blije werknemer VOORAF Binnen OOH vinden we het belangrijk dat de mensen die op onze scholen werken vitaal zijn. Vitaliteit bevat vele aspecten:

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Niet alleen maar samen

Niet alleen maar samen Activiteitenkalender april 2019** Week 14 Maandag 1 april U kunt instappen als beginner of gevorderde bij de ochtend- of de Dinsdag 2 april Woensdag 3 april 10.00-14.00 u Dagopvang Light Vrijwilligers

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 30 april t/m 6 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO - CORE KRAVMAGA JIU JITSU & KICKBOKSEN; stuur een mailtje voor tijden.

Nadere informatie

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen!

Berghuizen Breed. Doe mee met leuke activiteiten in Zuid-Berghuizen! Tot woensdag 9 maart aanmelden Berghuizen Breed De eerste testuitgave in Zuid-Berghuizen, gemaakt en bezorgd door vrijwilligers. Lees en laat ons weten wat u ervan vindt! Mail uw ervaring, tips en vragen

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. Juni Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender Juni 2015 MAANDAG 1 JUNI 10.00-11.00 uur Leesclub Grootletterboeken te leen voor de leesliefhebbers 0,25 per boek oplossen van allerlei puzzels 14.45-16.00

Nadere informatie

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum

Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, Wandelen Wat Vanuit het Bewegingscentrum Spel en Bewegen Wat Onder begeleiding gezellig en sportief bewegen voor dames en heren: conditieverbetering, spierversteviging en oefeningen op muziek. Wanneer Maandag 10.15-11.15 uur Spel en Sport Wat

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard

Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard Sport- en beweegaanbod Senioren Gemeente Molenwaard = Speciaal aanbod voor senioren Bleskensgraaf Present Bewegen voor 60+ Tijdens deze activiteit worden er staand verschillende beweegoefeningen gedaan.

Nadere informatie

WINTER TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 20 Weken Start in de week van. 24 september

WINTER TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 20 Weken Start in de week van. 24 september WINTER TENNISSCHOOL 20182019 20 Weken Start in de week van 24 september Groepslessen instructie Matchtrainingen Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers P.4 Volwassenen P.6 (Jeugd en Volwassenen) TENNIS

Nadere informatie

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober

Sport - instuif. 19, 20, 21 en 22 oktober Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Tel:0181-661330 Sport - instuif 19, 20, 21 en 22 oktober In de herfstvakantie stelt het bestuur van de SGKa, De Haveling weer beschikbaar om de jeugd onder leiding

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur

PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016. 10.00 16.00 uur PROGRAMMA OPEN DAG ZATERDAG 28 MEI 2016 10.00 16.00 uur Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kan jong en oud kennis maken met onze sport. Sla je slag in onze slagkooi en gooi een strike op het pitcherscherm.

Nadere informatie

Sportief bewegen na kanker. Kanker

Sportief bewegen na kanker. Kanker Sportief bewegen na kanker Kanker Sportief bewegen na kanker...................................... Bewegen: goed en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid en is nog

Nadere informatie

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal - Sportschool Venendaal Lente Info 27 april t/m 5 mei IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO JIU JITSU KARATE & JUDO; stuur een mailtje voor tijden. AQUA & SLANK

Nadere informatie

Wij wensen u alvast heel gezellige feestdagen toe en tot ziens in 2017!

Wij wensen u alvast heel gezellige feestdagen toe en tot ziens in 2017! Overzicht van onze activiteiten december 2016 - januari 2017 Meer informatie hierover kunt u lezen in onze jaargids 2016-2017 of op onze website: www.welzijnbloemendaal.nl. U kunt ons ook bellen (023)525

Nadere informatie

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten

Diafit. Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Diafit Een test- en trainingsprogramma voor diabetes type 2 patiënten Inleiding Met u is besproken dat u zich kunt aanmelden voor het test- en trainingsprogramma van het Albert Schweitzer ziekenhuis voor

Nadere informatie

2017 2018 www.skiachterhoek.nl Bestuursleden Voorzitter Secretariaat William Volman de Hucht 44 7041 JM s Heerenberg email: voorzitter@skiachterhoek.nl Teunis Rossingh Slotlaan 158 7006 HJ Doetinchem tel.

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

LENTE TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 10 Weken Start na paasvakantie

LENTE TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 10 Weken Start na paasvakantie LENTE TENNISSCHOOL 2019 10 Weken Start na paasvakantie Groepslessen instructie Matchtrainingen Blessurepreventie Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers (Jeugd en Volwassenen) P.4 Volwassenen P.6 TENNIS

Nadere informatie

MAAK KENNIS MET UNIEK SPORTEN IN MEIERIJSTAD

MAAK KENNIS MET UNIEK SPORTEN IN MEIERIJSTAD MAAK KENNIS MET UNIEK SPORTEN IN MEIERIJSTAD WIL JIJ EEN NIEUWE SPORT UITPROBEREN? Hierbij ontvang je het allereerste proeflessenboekje. Gemeente Meierijstad, Uniek Sporten en Dichterbij hebben dit boekje

Nadere informatie

Moerwijk Dag Soort beweegactiviteit Omschrijving Doelgroep Leeftijd Prijs Locatie

Moerwijk Dag Soort beweegactiviteit Omschrijving Doelgroep Leeftijd Prijs Locatie Beste bewoners van Moerwijk en Morgenstond! Hierbij een overzicht van beweegactiviteiten die plaatsvinden in de wijken Moerwijk, Morgenstond, Rustenburg, Bouwlust en Leyenburg. Voor vragen kunt u contact

Nadere informatie

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg

DOEN!!! Ontmoet & Beweeg DOEN!!! Ontmoet & Beweeg Heeft u altijd al iets sportiefs willen proberen, maar de stap nog niet gezet? Of bent u actief maar wilt u een keer iets anders uitproberen? Grijp nu de kans: Doen!!! Ontmoeten

Nadere informatie

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN. Maastricht Sp rt beweegt de stad. www.maastrichtsport.nl. Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Radar beweegt SPORT- EN SPELACTIVITEITEN Postadres: Postbus 1992 6201 BZ Maastricht Bezoekadres: Discusworp 4 6225 XP Maastricht T: 043-350 45 00 www.maastrichtsport.nl www.maastrichtsport.nl INFORMATIE

Nadere informatie

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen

Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016. Ouderen Ontmoetingscentrum voor ouderen DE ROOS 2016 Ouderen 1 ONTMOETINGSCENTRUM DE ROOS Adres: Beekstraat 29 6001 GG Weert Tel: 0495-688190 (tijdens kantooruren) 0495-688199 (buiten kantooruren) Fax: 0495-537299

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

WINTER TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 20 Weken - Start in de week van 16 september

WINTER TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 20 Weken - Start in de week van 16 september WINTER TENNISSCHOOL 2019-2020 20 Weken - Start in de week van 16 september Groepslessen instructie Matchtrainingen Blessurepreventie Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers (Jeugd en Volwassenen) P.4 Volwassenen

Nadere informatie

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014

Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Saenparel INFO 10-03-2014-24-03-2014 Agenda: Do 13-03 Excursie groep 6,7,8, Rioolzuivering (op de fiets!!) Ma 17-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo 19-03 Verkiezingen in de school Ma 24-03 VVE Thuis 9.00 uur Wo

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN

TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TENNISTOPS VOOR VOLWASSENEN TennisTops biedt voor alle volwassenen een gepast aanbod, van beginnend tot gevorderd en van recreant tot de prestatieve tennisser. Voor de periode tussen oktober en Maart 2019

Nadere informatie

Richtlijnen voor het opzetten van een. rollator wandelclub

Richtlijnen voor het opzetten van een. rollator wandelclub Richtlijnen voor het opzetten van een rollator wandelclub Waarom zou ik mijn energie steken in het opzetten van een wandelclub? Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek

Nadere informatie

Ureterp. Laagdrempelig sportaanbod Ureterp. Overzicht sportverenigingen

Ureterp. Laagdrempelig sportaanbod Ureterp. Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Ureterp Ureterp Bewegen is belangrijk zeker als je ouder wordt, het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft

Nadere informatie

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016

TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 TRAINING IN DE WINTERPERIODE 2015-2016 Inleiding Green Fit is een sportschool waarbij de sporter optimaal naar zijn doel kan werken. Er wordt een grote verscheidenheid aan lessen aangeboden. Met allemaal

Nadere informatie

HORIZON Zorgcentrum Horizon. Boeier 2 1721 GA Broek op Langedijk info@horizonpcs.nl www. horizonpcs.nl. Activiteitengids

HORIZON Zorgcentrum Horizon. Boeier 2 1721 GA Broek op Langedijk info@horizonpcs.nl www. horizonpcs.nl. Activiteitengids HORIZON Zorgcentrum Horizon Boeier 2 1721 GA Broek op Langedijk info@horizonpcs.nl www. horizonpcs.nl Activiteitengids Inhoud Voorwoord 4 Doelgroep, doelstelling, inschrijven, afmelden 5 Kosten 6 Mannenochtend,

Nadere informatie

Wekelijks wandelaanbod Deventer en omstreken

Wekelijks wandelaanbod Deventer en omstreken Weekkalender Maandag 18.30 uur Cambio Keizerslanden Wandelen met Jos Jos Ververda 06-14923111 4-8 km Dinsdag 9.30 uur Speeltuin Wijk 16 Zutphenselaan 18, Deventer Anton Olde Bijvank 4-7 km Ochtend (Vanaf

Nadere informatie

Overzicht sportverenigingen

Overzicht sportverenigingen Laagdrempelig sportaanbod Nij Beets en Tijnje Op zoek naar al het sportaanbod in uw dorp? Kijk dan op www.sportinopsterland.nl of neem contact op met: Buurtsportcoach Geerte Kwant 06-57040151 @ g.kwant@sportfryslan.nl

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Sport & Spel/vrije tijd

Sport & Spel/vrije tijd Published on Wijkwebsite voor Presikhaaf in Arnhem (http://presikhaafnet.nl) Home > Printer-friendly PDF > Printer-friendly PDF Sport & Spel/vrije tijd In de wijk Presikhaaf zijn diverse mogenlijkheden

Nadere informatie

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN!

Enk sport. Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Enk sport sport jij mee in? Vrijblijvend SPORT NAAR KEUZE! LAGE PRIJZEN & VRIJBLIJVEND. WERK AAN TECHNIEK CONDITIE KRACHT GRATIS PROEFLES. MELD JE NU AAN! Gestopt bij je vereniging of doe je al jaren niet

Nadere informatie

LENTE TENNIS CLUB YPER TENNISSCHOOL. 10 Weken - Start na de paasvakantie. Groepslessen instructie Matchtrainingen Privelessen

LENTE TENNIS CLUB YPER   TENNISSCHOOL. 10 Weken - Start na de paasvakantie. Groepslessen instructie Matchtrainingen Privelessen LENTE TENNISSCHOOL 2018 10 Weken - Start na de paasvakantie Groepslessen instructie Matchtrainingen Privelessen Jeugd P.2 Competitiespelers P.3 Volwassenen P.4 (Jeugd en Volwassenen) TENNIS CLUB Y WWW.AUGUSTIJNENPARK.COM

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.

Klanttevredenheidsonderzoek. Gezond en Fit. december. Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner. Klanttevredenheidsonderzoek Gezond en Fit december 2015 Opgemaakt en uitgevoerd door: Helma Veenstra ReviewPartner 06-22977641 helma@reviewpartner.nl Inhoudsopgave Toelichting 3 Basisgegevens respondenten

Nadere informatie

Hartrevalidatie. Hartpatiënt? Blijf actief!

Hartrevalidatie. Hartpatiënt? Blijf actief! Hartrevalidatie Hartpatiënt? Blijf actief! 1 HARTPATIËNT? BLIJF ACTIEF! Deze slogan is van toepassing op iedereen die hartproblemen heeft (gehad)! Een hartinfarct, een noodzakelijke ingreep aan hart of

Nadere informatie

winsum vitaal WINSUM BEWEEGT

winsum vitaal WINSUM BEWEEGT winsum vitaal WINSUM BEWEEGT KOM IN BEWEGING MET WINSUM BEWEEGT WAT IS WINSUM BEWEEGT Winsum Beweegt biedt in samenwerking met beweegaanbieders kennismakingscursussen op het gebied van bewegen aan. Deze

Nadere informatie

Sport - instuif. 21 en 23 oktober 2014

Sport - instuif. 21 en 23 oktober 2014 Prinses Julianaplein 1 3211 XX GEERVLIET Tel:0181-661330 Sport - instuif 21 en 23 oktober 2014 In de herfstvakantie stelt het bestuur van de SGKa, De Haveling weer beschikbaar om de jeugd onder leiding

Nadere informatie

MEERSSEN IN BEWEGING

MEERSSEN IN BEWEGING MEERSSEN IN BEWEGING Nationale Sportweek 2014 - zaterdag 19 tot en met zaterdag 26 april. Judoclub Bunde Geïnteresseerden kunnen 2 weken gratis proeflessen volgen. Judoclub Bunde gymzaal "de Koprol" op

Nadere informatie

SPORT MET OUDEREN 10/07/17. Mandy Geskus, Jaidinn Pitwood en Anousha van Leent MR1A. Mediacollege Contactweg 36

SPORT MET OUDEREN 10/07/17. Mandy Geskus, Jaidinn Pitwood en Anousha van Leent MR1A. Mediacollege Contactweg 36 SPORT MET OUDEREN Mandy Geskus, Jaidinn Pitwood en Anousha van Leent MR1A 10/07/17 Mediacollege Contactweg 36 Sport met ouderen Inleiding... 3 Hoofdvraag... 3 Deelvragen... 3 Voorbeelden... 4 Conclusie...

Nadere informatie

Sportschool Venendaal

Sportschool Venendaal Lente Info 24 t/m 30 april 2017 IN GOEDE CONDITIE VOOR DE ZOMER: t/m eind mei mogen leden (vanaf 14 jaar) GRATIS kennismaken met AIKIDO. Speciale Budo-training; maandag 19.30 uur Laan der Verenigde Naties

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Beweeg jij genoeg? Beweeg jij genoeg? Bewegen, sport of wat je dan ook doet, is belangrijk voor je gezondheid, wij zijn gemaakt om te bewegen. Bewegen verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

Sport- en beweegscan [bedrijf X]

Sport- en beweegscan [bedrijf X] Sport- en beweegscan [bedrijf X] 16 december 2014 Dia 1 Methode Digitale vragenlijst De inventarisatie geeft inzicht in: Beweegnormen (NNGB en Fitnorm) Sportbehoefte Redenen om te gaan sporten Draagvlak

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER 17041

BEWEGEN BIJ KANKER 17041 BEWEGEN BIJ KANKER 17041 Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:..

Intakeformulier. Datum:.Plaats: Voornaam: Achternaam:... Geboortedatum:... Leeftijd:.. Geboorteplaats: Straat: NR.. Postcode:.. Intakeformulier Het intakeformulier geeft uw Personal trainer een beeld van uw fysieke capaciteiten, en zo nodig medische achtergrond. Hierbij worden er een aantal persoonlijke vragen gesteld om aanvullend

Nadere informatie

Sportief bewegen met een stoma. Stoma

Sportief bewegen met een stoma. Stoma Sportief bewegen met een stoma Stoma Sportief bewegen met een stoma...................................... Bewegen is gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar

Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar Groepsactiviteiten MBvO - voor mensen vanaf 55 jaar U wilt regelmatig bewegen om fit te blijven. Servicepaspoort biedt volop mogelijkheden om aan die wens te voldoen. En ondertussen doet u ook nog leuke

Nadere informatie

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3

Nieuwsbrief september - oktober 2014 Jaargang 1, nummer 3 Welkom De zomer loopt op zijn einde en de maand september brengt vaak goede voornemens met zich mee. In dit nummer is er aandacht voor twee 30- day challenges, oftewel beweegprogramma s van 30 dagen. Getest

Nadere informatie

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016

MARKTONDERZOEKVERSLAG. Goldensports, juni 2016 MARKTONDERZOEKVERSLAG Goldensports, juni 2016 Marktonderzoek Golden sports juni 2016 Inleiding In juni 2016 hebben 63 deelnemers van GoldenSports de vragenlijst ingevuld (zie bijlage 1). De vragenlijsten

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie