Geef een feestje voor je vrienden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geef een feestje voor je vrienden"

Transcriptie

1 Geef een feestje voor je vrienden Het spel begint als je voor straf de kelder onder je school moet schoonmaken. Als je daar eenmaal mee klaar bent, bedenk je dat deze kelder eigenlijk een hele toffe locatie is om een feest te geven. Je gebruikt een oude deur op kratten als bar, je koopt een paar drankjes, zet muziek neer en nodigt je vrienden uit. In je scherm zie je 3 hoofd onderdelen: het hoofdmenu rechtsboven, je mobiele telefoon, rechtsonder en de shop in het midden. Als je verder de kelder inkijkt, zie je jezelf lopen (onder het pijltje naar beneden) en je ziet de bar staan. De tijd tikt steeds door. Overdag kun je de ruimte verder inrichten met nieuwe meubels, een likje verf of posters en lampen. En als het avond is, ontvang je bezoekers en geef je een feestje.

2 Het Hoofdmenu In het hoofdmenu vind je de belangrijkste informatie over het spel. Zo kun je zien hoeveel geld je nog op je rekening hebt staan en hoeveel rekenpunten je inmiddels bij elkaar verzameld hebt. Geld Met geld kun je spullen kopen in de Shop.. Je verdient geld door drankjes te verkopen. Nadat je eerst drankjes hebt ingekocht in de shop zet je deze in je bar of in het voorraadhok. Vervolgens stel je de prijs in voor de drankjes via het prijzenscherm. Je bezoekers zullen automatisch drankjes gaan kopen als ze dorst hebben. Mits je ze niet te duur hebt gemaakt natuurlijk. Je kunt ook geld verdienen door rekenpunten te verkopen.

3 Rekenpunten Je verdient rekenpunten door de "challenges" te spelen. Challenges zijn rekenoefeningen die je kunt vinden door op de verschillende objecten te klikken. Als de knop "speel challenge" verschijnt, dan kun je daar een spel spelen en punten verdienen. Soms verschijnt er ook een kroontje bij een meubelstuk, er zijn dan extra punten te verdienen. Rekenpunten kun je inwisselen voor ervaringspunten. Hoe meer ervaring je op een bepaald gebied hebt, des te meer spullen je kunt kopen in de shop. Dus een uitgebreide DJ draaitafel komt pas beschikbaar als je daarvoor voldoende ervaring bij elkaar hebt gesprokkeld. Ook voor het kopen van dingen in de shop krijg je ervaring. Sommige spullen in de shop kosten naast geld ook extra rekenpunten. Ten slotte kun je rekenpunten ook verkopen. Dus als je krap bij kas zit, kun je altijd wat rekenoefeningen gaan doen om extra rekenpunten te verdienen en deze verkopen. Je niveau In het midden van het scherm vind je je huidige niveau. Je begint als dropout en je werkt je een weg naar boven. Iedere keer als je een missie met succes afrondt, krijg je een medaille. Iedere keer als je drie medailles hebt gescoord, ga je een niveau omhoog. Het menu Rechtsonder je 'pasfoto' vind je het menu. Hier kun je de verschillende onderdelen van het spel bekijken. Met de klok mee vind je; Muziek aan/uit, je tussenstand, je medewerkers en artiesten, drank en entree prijzen en de spelopties. In het midden zit de 'start/stop feest' knop. Als de klok in het laatste kwartier staat, kun je je feest starten of stoppen. Anders niet. De uitleg van de anderere onderdelen vind je hieronder. De klok Op de klok kun je zien wanneer het volgende feestje begint, of wanneer het feest eindigt. Overdag heb je tijd om je club verder in te richten en spullen te kopen. 's-avonds is het tijd voor een feestje. Als de wijzer in het laatste kwartier staat, kun je je feest stoppen of beginnen door op het ballonnenknopje te drukken in het midden van het hoofdmenu.

4 De mobiele telefoon De mobiele telefoon is je verbinding met de rest van de wereld binnen 12count. Je vindt er berichten in, doelen, een kaart en je kunt er zelfs foto's mee maken. De telefoon staat altijd linksonder in beeld met de laatste informatie over je missie. Als je er op klikt dan verschijnt hij groter in beeld en kun je verschillende informatie vinden. Berichten In je berichten vind je de laatste tjes van mensen voor wie, of met wie je een feest geeft. Vaak wordt er in het mailtje ook een lijstje met 'doelen' gegeven, waardoor je precies kunt zien wat je moet doen in een missie. Deze doelen kun je ook altijd terugvinden in de 'doelen'-app. Camera Doelen Met de camera kun je foto's nemen van je club en die naar je vrienden sturen. Je doelen-scherm is misschien wel de belangrijkste app op je telefoon. Hier kun je precies zien wat je in een missie nog moet doen en welke doelen je inmiddels hebt afgerond.

5 Kaart Er zijn verschillende feestlocaties en er is een kantoor. Op de kaart kun je zien welke locaties beschikbaar zijn en je kunt, als het dag is, naar de verschillende locaties toe gaan. In het kantoor kun je flink rekenpunten verdienen, die je vervolgens uit kunt geven om je feestlocaties verder te versieren en op te waarderen. Bezoekers Zodra je de deur open doet, komen er bezoekers je club binnenlopen. Door op de bezoekers te klikken zie je een statusscherm verschijnen, rechtsonder in beeld. In dit statusscherm kom je meer te weten over hun behoeften en hun financiën Bezoekers bepalen de sfeer in je club: hoe beter je voor je bezoekers zorgt, hoe leuker ze het vinden. Als een van de behoeften van je bezoeker, zoals drinken, gezelligheid of muziek, erg laag wordt, vindt de bezoeker het niet meer leuk in je club en zal hij naar huis gaan Het is dus zaak om zo goed mogelijk voor je bezoekers te zorgen. Zorg voor voldoende drank in je bars, muziek in je radio, regel optredens en zorg voor rust door stoelen neer te zetten Bezoekers geven belangrijke feedback op je club, deze verschijnt in tekstballonnetjes boven hun hoofd. Zo laten ze je weten als ze geen drankjes kunnen krijgen bijvoorbeeld. Ook zullen ze vertellen of ze de prijzen die je voor je drankjes rekent oké of te duur vinden. Ze laten het ook weten als ze de muziek te gek vinden of als ze je nieuwe posters bewonderen. Hoe mooier je je club maakt, hoe populairder je wordt. In een populaire club komen meer bezoekers dan in een minder populaire club, en kun je dus ook meer omzet maken. Ten slotte kun je in een populaire club ook meer geld vragen voor je drankjes. Meubels, versiering en licht Als je op 'voorwerpen', zoals de bar, een poster of een lamp klikt, verschijnt er een menu met verschillende mogelijkheden voor dat voorwerp. Zo kun je lampen aan en uit zetten, versieringen verplaatsen en stoelen verkopen.

6 De winkel In de shop kun je drank, meubels, apparatuur en nog meer kopen. Voor ieder product dat je koopt, moet je voldoende ervaring, geld en rekenpunten hebben. Als je iets niet kunt betalen, wordt het icoon grijs en verschijnt er een euro teken op. Als je nog niet voldoende ervaring hebt of extra rekenpunten nodig hebt, dan verschijnt er een slotje op het product. De shop is ingedeeld in verschillende groepen of categorieën. Naar mate je verder komt en meer ervaring op doet, worden de categorieën en producten steeds uitgebreid. De categorieën komen overeen met je ervaringspunten in je tussenstand-scherm en je rekenpunten verdeel-scherm. Soms hebben bepaalde producten in de shop een ander onderdeel nodig. Zo heeft een draaitafel voor een DJ bijvoorbeeld een paar vette boxen nodig, anders doet hij natuurlijk niks. Je vindt de aanvullende producten door op de, dan nog afgesloten, producten te klikken. Daarnaast vind je links in de voorvertoning de benodigde apparatuur, prijs en rekenpunten. terug Voorraden Voor een goed feest is het belangrijk om voldoende drank en eten in te slaan, zodat iedereen voorzien kan worden tijdens het feest. Je slaat voorraden in door bijvoorbeeld een krat water naar de bar of het voorraadhok te slepen. Zodra je drinken selecteert, zie je een pijl verschijnen op de verschillende plekken waar je de drank kunt opslaan. Ook wordt weergegeven hoeveel er in de voorraad zit en of de extra producten er nog bij passen. Er kan niet gesleept worden als je op een ipad of tablet speelt. Om dan drank in te slaan, klik je op het icoon van bijvoorbeeld water en daarna op de bar of het voorraadhok waarin je de drank wilt opslaan.

7 Prijzen instellen Als je voorraden hebt ingeslagen dan verschijnen deze in je prijzenscherm. Zie ook hhet hoofdmenu om te zien hoe je dit scherm opent. In het prijzenscherm kun je instellen hoeveel geld je vraagt voor verschillende producten. Ook zie je hoeveel je op voorraad hebt. In bijvoorbeeld een krat water zitten 12 flesjes water. In de voorbeeldafbeelding wordt ieder flesje verkocht voor 0.17 euro. Je mag ieder bedrag invullen dat je wilt, maar als het water te duur is, zullen de bezoekers het weigeren te kopen. En uiteindelijk dorstig en chagrijnig naar huis gaan. Als je de prijzen te laag instelt, zullen de bezoekers juichend roepen dat de prijzen vet in orde zijn en juist vrolijker worden. Dit komt de sfeer op het feest natuurlijk wel ten goede. Let wel op dat je de prijzen niet zo laag maakt dat je geen winst meer maakt op je drankjes. Prijzen zijn gekoppeld aan hoe populair je club is. Hoe beter je je club inricht, des te meer kun je vragen voor je producten zonder dat de bezoekers er over gaan zeuren. Entreeprijzen worden ook in dit scherm weergegeven, daarvan is de voorraad natuurlijk altijd 1. Dit geldt ook als je meerdere kassa's hebt. Net als de drank- en voedselprijzen mag de entreeprijs langzaam omhoog lopen met de populariteit van je club. Maar ook de entreeprijs kunnen de bezoekers natuurlijk te hoog vinden en dan komen ze niet eens naar binnen! Als je alles precies goed instelt, zul je merken dat je tevreden klanten hebt, die je zelfs af en toe fooi geven.

8 Tussenstand Al je prestaties, medailles en ervaring kun je zien in je Tussenstand scherm, zie ook het hoofdmenu om te zien hoe je dit scherm opent. Linksboven kun je zien welke rang je nu hebt. Je begint als 'drop-out', en werkt jezelf langzaam op. Iedere rang kent drie medailles. Als je deze alle drie gehaald hebt, ga je naar het volgende niveau. Je kunt je medailles en niveaus ook in het hoofdmenu vinden. Via 'bekijk medailles' kun je al je behaalde medailles en rangen zien. Daarnaast vind je in dit scherm je huidige banksaldo. Dit kun je ook linksboven in het Hoofdmenu vinden. Vlak daaronder staan je huidige aantal rekenpunten, deze kun je inwisselen voor geld via de 'verkoop' knop. Je komt dan in het rekenpunten verdelenscherm terecht waar je je rekenpunten kunt verkopen, en je ervaring kunt upgraden. In het midden vind je alle gegevens over je club, hoeveel bezoekers er nu zijn, hoe de sfeer is, de koopkracht en hoe hot of populair je club is. Onderaan vind je je ervaringspunten. Ten slotte kun je op de 'Ervaring Upgraden' knop drukken, om rekenpunten in te wisselen voor ervaring, je komt dan in het rekenpunten verdelen-scherm terecht. Rekenpunten verdelen Je kunt ook geld verdienen door rekenpunten te verkopen. Rekenpunten worden, afhankelijk van hoe populair je club is, steeds meer geld waard. Door in het Tussenstandscherm op "Verkopen" of "Ervaring Upgraden" te klikken, open je het rekenpuntenverdeelscherm. Bovenaan vind je de verkoopknop en de wisselkoers voor je rekenpunten. Hoe populairder je club is, des te meer geld krijg je per rekenpunt. In het scherm vind je ook je huidige banksaldo. Onder het kopje Ervaring Upgraden zie je de lijst met al je ervaringspunten. Je kunt je rekenpunten verdelen over deze ervaringspunten. Soms krijg je ook ervaring door de missies te volbrengen of door bepaalde dingen in de shop te kopen. Maar je kunt je ervaring altijd verder opwaarderen door er rekenpunten aan uit te geven.

9 De ervaringscategorieën komen overeen met de hoofdcategorieën in de shop en je tussenstand-scherm. tussenstandscherm. Dus als je hier meer rekenpunten aan 'apparatuur' uitgeeft, zul je merken dat je in de shop straks ook meer apparatuur kunt kopen. Medewerkers en artiesten Alle mensen die je in dienst hebt, zowel medewerkers als artiesten, kun je vinden in je 'Medewerkers' paneel. Zie ook hhet hoofdmenu om te zien hoe je dit scherm opent. Medewerkers Via de shop kun je verschillende medewerkers inhuren, zodat je zelf je handen vrij hebt om iets anders te doen. Je kunt bijvoorbeeld een extra barman of -vrouw inhuren, zodat je zelf tijd hebt om tijdens het feest al op te ruimen. Daarnaast zijn er glazenhalers, kassamedewerkers en toiletjuffrouwen en -mijnheren in te huren. Je huurt medewerkers in voor een bepaald aantal feesten. Je kunt dit aantal uitbreiden en verminderen, maar wanneer een bepaalde periode afgelopen is, komen de medewerkers niet meer terug. Dan moet je ze opnieuw inhuren. De medewerkers worden per feest betaald en krijgen aan het begin van ieder feest hun loon. Als je niet genoeg geld hebt om hun loon uit te betalen, zullen ze boos weglopen en moet je ze opnieuw inhuren. Medewerkers gaan weg na ieder feestje en komen weer binnenlopen, zolang hun contract duurt, aan het begin van een nieuw feest. Artiesten: DJ's en Bands Alleen muziek uit de radio spelen is ook maar saai, daarom kun je verschillende bands en DJ's inhuren om je feesten nog leuker te maken. Er zijn verschillende artiesten met allemaal hun eigen stijl. Via de shop kun je kiezen tussen bands en DJâ s. Net als de medewerkers komen artiesten een bepaald aantal feestjes optreden en worden ze aan het begin van ieder feest betaald. Als je ze niet kunt betalen, gaan ze boos weer naar huis. Artiesten hebben vaak eisen. Dat betekent dat je aan een paar voorwaarden moet voldoen om ze te mogen inhuren. Als je nog niet aan de voorwaarden voldoet, krijg je een waarschuwing waarin staat wat er nog moet gebeuren voor je de artiest mag inhuren. Voor een zangeres heb je bijvoorbeeld een microfoon nodig en voor een band een drumstel en een gitaarversterker. Hoewel, sommige artiesten hebben wel heel vreemde eisen!

10 Spelopties In de spelopties vind je een aantal instellingen voor 12count en de mogelijkheden om feedback te geven of bugs te melden. Zie ook Het hoofdmenuom te zien hoe je dit scherm opent. Meld een probleem Als het spel niet meer reageert of zich raar gedraagt als je het opent, is er waarschijnlijk iets kapot gegaan. Als dat zo is, kun je een probleem melden. De knop Meld een probleem leidt naar een nieuwe pagina met een formulier waarin je een aantal vragen worden gesteld over de vorm en aard van het probleem dat je tegenkwam. Het is belangrijk dat je zo volledig en uitgebreid mogelijk antwoordt. De ontwikkelaars moeten jouw probleem namelijk ook kunnen zien en nabootsen om het op te kunnen lossen. Daarnaast zal je gevraagd worden of het probleem zich voordeed tijdens het rekenen (als je sommetjes aan het maken bent dus) of in de club, als je een feest geeft en aan het inrichten bent. Geef je mening Als je het spel een paar weken gespeeld hebt en goed begint te kennen, vinden we het interessant om te weten wat je er van vindt. Werkt alles zoals je verwacht, ben je geen rare dingen tegengekomen en vind je het spel leuk? Door mee te doen aan de enquête kunnen we proberen om het spel steeds beter te maken en aan te passen aan jouw wensen. Bekijk video Deze knop opent een nieuw scherm en leidt naar de pagina die je nu aan het lezen bent. De video waarover gesproken wordt, vind je bovenaan deze pagina

11 Vaak gestelde vragen Hieronder hebben we een aantal vaker voorkomende vragen op een rijtje gezet. Kijk altijd eerst in deze lijst of de oplossing voor jouw probleem ertussen staat. Als jouw vraag er niet bij zit, kun je een mailtje sturen naar Ik moet een box kopen voor de DJ, maar hij wordt niet unlocked Voor de box heb je ten minste 15 ervaringspunten op 'apparatuur' nodig. Deze worden niet automatisch gegeven, maar moet je met rekenpunten zelf bij elkaar sprokkelen. Kies in het hoofdmenu voor 'tussenstand' (het knopje met het staafgrafiekje erop) en kies daarna 'ervaring upgraden'. Zorg nu dat je ervaring bij 'apparatuur' (het icoon van een boxje) op ten minste 15 punten staat. Ik heb een ipad, kan ik daar ook 12count op spelen 12count is nog niet geoptimaliseerd voor ipad of andere tablets, maar er kan gelukkig al wel gespeeld worden via Puffin browser. Er zijn wel een aantal dingen die wat lastiger werken in deze browser. Er kan bijvoorbeeld niet, of moeilijk, gesleept worden. Daarom moet je vaak niet slepen maar klikken om drankjes in je bar te doen, of de meubels te verzetten. Let op dat je bij het verzetten van meubels op het groene 'schaduwtje' klikt om ze weer neer te zetten. Kan ik ook in de clubs van mijn vrienden komen? Multiplayer mogelijkheden zijn nog niet beschikbaar. Wel kun je alvast aan je vrienden een 'foto' of 'screenshot' van jouw club sturen. Ga daarvoor naar je mobiele telefoon en kies 'camera'. Er wordt nu een screenshot gemaakt van je club die je kunt delen met je vrienden. Kan ik ook mijn eigen plaatjes als poster gebruiken? Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar. Kan ik zelf meubels ontwerpen? Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar.. Kan ik zelf dansjes ontwerpen? Deze optie willen we wel gaan aanbieden, maar is nu nog niet beschikbaar. Hoeveel levels zijn er? In totaal zijn er 4 ruimtes waar gespeeld kan worden: de Kelder, de Gymzaal, de Oude Kerk en de Fabriek. Deze speelruimtes worden automatisch geopend naarmate je verder in het spel komt. Ook krijg je een kantoor tot je beschikking.

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website

FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website FAQ (veel gestelde vragen) nieuwe website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom

Nadere informatie

Tips en Trucs voor gebruik website

Tips en Trucs voor gebruik website Tips en Trucs voor gebruik website De werkgroep communicatie (die de bedenkers van de website zijn) willen heel graag dat iedere doelgroep de website gaat begrijpen en er mee kan omgaan. Daarom zetten

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen

Handleiding bij de workshop Animatie in Microsoft PowerPoint Hoe maak je een animatie in Microsoft PowerPoint 2010? Handleiding voor kinderen Vorige keer hebben wij gesproken over het maken van een PowerPoint presentatie. Deze keer beginnen wij met de herhaling van de basis handelingen op de computer zoals: iets op je scherm aanwijzen iets op

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het?

Wat leuk dat je wilt werken met Glogster (http://www.glogster.com)! Maar wat is het? Inhoudsopgave Inleiding! 1 TIP: Inlognamen op de basisschool! 2 Gereedschap - Graphics! 6 Gereedschap - Wall! 6 Gereedschap - Video! 8 Publiceren en/of Opslaan! 9 Inleiding Wat leuk dat je wilt werken

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Klik op Wachtwoord vergeten?. Voer je emailadres in en klik op Nu opvragen. We sturen je een email met een nieuw wachtwoord.

Klik op Wachtwoord vergeten?. Voer je emailadres in en klik op Nu opvragen. We sturen je een email met een nieuw wachtwoord. LightAdvisor Inlogscherm LightAdvisor Inloggen Tik je email en wachtwoord in en druk op inloggen. Wachtwoord vergeten Klik op Wachtwoord vergeten?. Voer je emailadres in en klik op Nu opvragen. We sturen

Nadere informatie

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina?

Handleiding in stappen. Hoe bewerk ik een groepspagina? Handleiding in stappen Hoe bewerk ik een groepspagina? versie 1.1 - februari 2015 Stap A - Naar alle pagina s Stap B - Uw groepspagina zoeken Stap C - Titel en werkbalk Stap D - Schrijven Stap E - Woorden

Nadere informatie

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen.

Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Handleiding van Auteur: dapunt Juli 2007 handleiding: Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken en video opnemen. Camtasia Studio 4: filmpjes bewerken

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding weblog: Bagage voor je stage!

Handleiding weblog: Bagage voor je stage! Handleiding weblog: Bagage voor je stage! Om aan de slag te gaan met je weblog, ga je naar de website met jouw naam. Bijvoorbeeld: Je naam is testkees Ga dan naar www.testkees.graafschapcollege handel.nl

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

MyBroker op ipad Installatie handleiding

MyBroker op ipad Installatie handleiding MyBroker op ipad Installatie handleiding Inhoudstafel 1. DE VEREISTEN... 3 2. MYBROKER IN 5 STAPPEN... 4 2.1. STAP 1 IPAD... 4 2.2. STAP 2 VERBINDING... 4 2.3. STAP 3 KLANTENZONE... 4 2.4. STAP 4 - DOWNLOAD

Nadere informatie

Basis handleiding imovie ios 8

Basis handleiding imovie ios 8 Basis handleiding imovie ios 8 Tik op het icoon van imovie, dan opent het scherm rechts. Tik dan op het blauwe Ga door. 1 2 A Ik ga ervan uit dat je imovie nog niet gebruikt hebt. Je ziet dan dit scherm

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr?

Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Hoe maak ik een fotocollage met Pixlr? Stap 1: Open je webbrowser: of of of.. Stap 2: Ga naar www.pixlr.com Stap 3: Klik hier: Stap 4: Maak je collage Open pixlr express (Efficient) door erop te klikken,

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders

Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Handleiding Digitaal Dichtbij voor begeleiders Mei 2014 Inhoudsopgave 1. Waar vind ik Digitaal Dichtbij? 03 2. Inloggen en starten 04 3. Mijn account 06 4. Digitaal Dichtbij: een overzicht 07 5. Het platform:

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Herlaarhof. het social media spel

Herlaarhof. het social media spel Herlaarhof het social media spel Herlaarhof concept document Welkom bij het social media spel van Herlaarhof. Dit is een educatieve game die verteld over het gebruik van verschillende social media. Door

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017

PRODUCTINFORMATIE Handleiding Burgerschouw app 2017 Handleiding Burgerschouw app 2017 1.1 De Burgerschouw App voor de burger. 1.1.1 De app toevoegen aan uw tablet Ga naar uw App Store, Google Play of Windows Phone Store en zoek op Burgerschouw. U ziet het

Nadere informatie

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook?

Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stappenplan, hoe voeg ik mijn IFRAME toe aan Facebook? Stap1: Ga naar: www.facebook.com en log in met je gebruikers account. Hierbij is het verplicht dat je een bedrijfspagina hebt en je daartoe over de

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+

Opname hulp. Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen. Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ Opname hulp Stap voor stap uitleg over het opnemen van een Babbel - voor kinderen B B Videoverhalen over kinderboeken, voor en door kinderen, 8+ BoekenBabbels DOEL Door het opnemen en plaatsen van korte

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite

Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Waar gaat dit over? Handleiding voor het maken van je eigen webpagina op de schoolsite Hier leer je hoe je een eigen webpagina kunt maken op de site van de school. Op deze webpagina kun je vertellen wie

Nadere informatie

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord

Snelstart. Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord Snelstart Hoe werkt het Basis Menu? 1 Log in met E-mail adres en Wachtwoord 1 2 Selecteer een client (bijvoorbeeld Fabian met als afbeelding een -1-) waar voor u aan de slag wil. 2 3 Ga rechts boven naar

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

App: Arcsoft Showbiz. In de Windows Store verkrijgbaar: Arcsoft Showbiz Kies : Nieuw Project

App: Arcsoft Showbiz. In de Windows Store verkrijgbaar: Arcsoft Showbiz Kies : Nieuw Project App: Arcsoft Showbiz In de Windows Store verkrijgbaar: Arcsoft Showbiz Kies : Nieuw Project Kies een naam voor je project (Deze is later nog te veranderen) Nu krijg je de mogelijkheid om direct een opgenomen

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl

Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Handleiding website FMS-spaarnwoude.nl Alfred Houdijk Webmaster 27-12-2012 Inhoud Inleiding... 2 Wie kan wat op de website... 3 Foto s en filmpjes plaatsen... 4 Copyright... 4 Schrijf een artikel... 5

Nadere informatie

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen

Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Verder met Twitter - Hoe beantwoorden, retweeten + favorieten toevoegen Op de startpagina zie je in chronologische volgorde tweets binnenkomen. Onder de tweet staat bij de ene tweet: Foto weergeven, bij

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer

Handleiding Dashboard. Pensioenfonds Vervoer Handleiding Dashboard Pensioenfonds Vervoer Zo kijk je naar je pensioen! Kijk af en toe naar je pensioen. Hoeveel pensioen kun je verwachten? En is het genoeg? Bekijk het gevolg van verschillende keuzes.

Nadere informatie

Erratum Foto s, video s en muziek in

Erratum Foto s, video s en muziek in 1 Erratum Foto s, video s en muziek in In oktober 2017 is er een update verschenen van. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige schermen zijn enigszins gewijzigd qua

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 1: Beroepen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Heb jij een droomberoep? En wil je weten welke beroepen er nog meer zijn? Op www.bekijkjetoekomstnu.nl

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant...

Opzet en uitvoering. Inhoudsopgave. 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3. 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4. 3 Stap voor Stap...5. 4 Technische kant... Inhoudsopgave 1 Wat is Kiezen voor je leven? 3 2 Hoe maak je een Digi-tale? 4 3 Stap voor Stap...5 4 Technische kant....7 5 Werkblad Mijn Digi-tale...9 6 Werkblad Mijn storyboard 10 Digi-Tales Opzet en

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Inloggen op het ledenportaal

Inloggen op het ledenportaal Inloggen op het ledenportaal Om toegang te krijgen tot het beveiligde deel van de website moet u inloggen. Voor het inloggen maakt u gebruik van uw e-mailadres en een wachtwoord. Beschikt u nog niet over

Nadere informatie

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen.

Over de FollowHub. Tip: Bewaar uw gebruikersnaam en wachtwoord zorgvuldig. U heeft ze vaker nodig om in te loggen. Over de FollowHub De FollowHub helpt u bij het plannen en onthouden van dagelijkse activiteiten. U kunt de app voor uzelf gebruiken of voor een familielid, kennis of cliënt. U plant bijvoorbeeld een afspraak

Nadere informatie

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet!

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! In deze handleiding laten we aan de hand van plaatjes zien hoe de app SchoolPlein werkt. Als je de app hebt gedownload

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.5 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce

Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Handleiding voor het toevoegen van eigenschappen aan een product in Woocommerce Stap 1: Na het inloggen op het beheerdersgedeelte komt u uit op uw dashboard. Van daaruit kunt u aan de linkerkant uw muis

Nadere informatie

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0)

Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) Internet Control Station Kijk regelmatig op www.klikaanklikuit.nl voor updates Snel aan de slag Installatiegids (versie 1.0) ICS-1000 Het grootste gemak in draadloos schakelen. Eenvoudig uit te breiden

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL

Aandelenmarktspel. Handleiding Dealingroom. BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL BitPress Educatie B.V. Amsterdam 2015, versie NL 1 Inleiding Het Aandelenmarktspel speelt zich af gedurende een week op de London Stock Exchange. De handelsweek loopt van maandag tot en met vrijdag en

Nadere informatie

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 1.1 Introductie... 2 2. Installeren van de app... 3 2.1. Installeren voor de iphone... 3 2.2 Installeren voor Android... 5 3. Functies van

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020

Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Digitaal aanvragen Vierjarige regeling in het kader van het Kunstenplan 2017-2020 Inhoudsopgave Account aanmaken voor het aanvragen van Vierjarige subsidie 2017-2020... 2 Het aanvraagformulier openen...

Nadere informatie

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >]

Kies [Een nieuw verhaal beginnen] en klik op [Volgende >] Handleiding Photostory 3 Voor je begint: Photo Story 3 is een programma waarmee je een diashow of fotoverslag kunt maken. Je moet dus eerst foto s hebben voordat je met het programma kunt beginnen. Het

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Bekijkjetoekomstnu.nl

Bekijkjetoekomstnu.nl Bekijkjetoekomstnu.nl Vandaag gaan we aan de slag met Lesbrief 2: Opleidingen Naam: Klas: School: VMBO: BL KL TL (omcirkel) Als je een beroep leuk vindt, welke opleiding hoort daar dan bij? En op welke

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

In de rubriek Stockbeheer kan je op een erg gebruiksvriendelijke manier de stock van eetwaren en dranken beheren. 28/07/14 Slide 1

In de rubriek Stockbeheer kan je op een erg gebruiksvriendelijke manier de stock van eetwaren en dranken beheren. 28/07/14 Slide 1 In de rubriek Stockbeheer kan je op een erg gebruiksvriendelijke manier de stock van eetwaren en dranken beheren. 28/07/14 Slide 1 Als je vereniging meerdere Stockplaatsen heeft (kelder, café, feestzaal,...)

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011

Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Acco: Files exchange documentatie 10 januari 2011 Door Philippe Dellaert Acco: Files exchange documentatie - 1/9 1. Inleiding ACCO maakt gebruik van een online systeem om documenten uit te wisselen tussen

Nadere informatie

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op "Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account.

4. Bij de eerste inlogsessie, wordt je gevraagd om de Google gebruiksvoorwaarden te accepteren. Klik op Ik ga akkoord. Ga door naar mijn account. De allereerste keer inloggen bij Google apps for education 1. Log in via de knop rechtsboven in je browser. a. Zie je de knop niet? Surf dan eerst naar www.google.be b. Ben je al ingelogd onder een andere

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen!

Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! Zelf een spel maken met GameMaker Les 1: Laat iets bewegen! 1) Start het programma GameMaker Studio. 2) Klik op het tabje New om een nieuw project te starten. 3) Geen het project een naam en klik op Create.

Nadere informatie

Overzicht instructies voor digitale examens

Overzicht instructies voor digitale examens Overzicht instructies voor digitale examens 1. Hoe start je het examen? 1 2. Welk materiaal heb je nodig om je examen af te leggen? 1 3. Hoe weet je hoeveel tijd je nog hebt om je examen af te leggen?

Nadere informatie

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek

Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek Workshop Eenvoudig Websites Maken Werkboek 1 Schrijven voor het web 1.1 Sheets met vragen De workshopbegeleider kan je de presentatie met vragen doormailen. Je kan hem bereiken via ossdenbosch@ptcc.nl

Nadere informatie

Children s Rights and Business Principles

Children s Rights and Business Principles Children s Rights and Business Principles www.childrenandbusiness.be Handleiding voor bedrijven. Children s rights and Business Principles Handleiding voor bedrijven - 1 Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 2

Nadere informatie

Facebook pagina maken

Facebook pagina maken 1 Facebook pagina maken 1. Lid worden Open de browser (bijv Internet Explorer of Chrome) en typ www.facebook.com Als je al lid bent kun je hier in de bovenste vakjes je e-mail adres en wachtwoord invullen.

Nadere informatie

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl

www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Ga naar jouw eigen website, Dit is jouwvoornaam+achternaam.graafschapcollege-handel.nl Dit ziet er dan als volgt uit (uiteraard dan met jouw naam): www.voornaamachternaam.graafschapcollegehandel.nl Bijvoorbeeld:

Nadere informatie

::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES:

::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES: ::INLEIDING U LEERT IN DEZE LES: Werken met muis en toetsenbord. De contextmenu s gebruiken. Software automatisch laten updaten. Een reservekopie van het systeem maken. 2 ::01 INLEIDING Wie vandaag een

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN Versie Het maken en wijzigen van trainingen Laatste update: 28 december 2012 Welkom Via onze website kunt u zeer eenvoudig oefenvormen en trainingen

Nadere informatie

Een route invoeren en rijden met Sygic

Een route invoeren en rijden met Sygic Een route invoeren en rijden met Sygic 1. Eenmalig... 2 a. Instellen van Sygic routeplanning... 2 b. Maak een (korte) testroute en sla deze op... 3 2. De route naar je mobiele apparaat kopiëren.... 6 a.

Nadere informatie

Vodafone Thuis TV App

Vodafone Thuis TV App Vodafone Thuis TV App Gebruikershandleiding Vodafone Thuis TV App Inhoudsopgave 1. Ondersteuning 3 2. Installeren van de TV App 4 3. Verbind de Thuis TV App met je Interactieve Box 4 4. Het gebruik van

Nadere informatie

Kunst kijken met Google Art Project

Kunst kijken met Google Art Project Kunst kijken met Google Art Project Ontdek beroemde kunstwerken, wereldwonderen en historische momenten. Open het Google Cultural Institute, ga naar: https://www.google.com/culturalinstitute/home?hl=nl.

Nadere informatie

Tutorial II : Advanced Shop-owner Haal meer uit je shop.

Tutorial II : Advanced Shop-owner Haal meer uit je shop. Tutorial II : Advanced Shop-owner Haal meer uit je shop. Verdiep je in de mogelijkheden van je Spreadshirt Shop en maak het leuker en gemakkelijker voor je klanten om van jouw eigen shop gebruik te maken.

Nadere informatie

Maak kennis met Linux. Dit programma heet LinuxMint13. U leest nu een korte inleiding over de mogelijkheden.

Maak kennis met Linux. Dit programma heet LinuxMint13. U leest nu een korte inleiding over de mogelijkheden. Leer in deze mooie dure tijden onnodige uitgaven te vermijden, doe niet mee met "Er is geen oplossing of ik maak er een probleem voor:! want ook het wiel is er al. Maak kennis met Linux Dit programma heet

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING FRS MOBIEL

HANDLEIDING FRS MOBIEL HANDLEIDING FRS MOBIEL mobiel.faunaregistratie.nl Inhoudsopgave Inloggen 2 Melden maatregelen 5 Afleveren wild 9 1 Gebruik de browser op uw smart Phone om naar mobiel.faunaregistratie.nl te gaan LET OP:

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt

Uitgebreide versie. Het Pluryn Plein. Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Uitgebreide versie Het Pluryn Plein Intranet voor iedereen die bij Pluryn woont, werkt, leert of vrije tijd doorbrengt Het Pluryn Plein Ben je clint van Pluryn? Dan is het belangrijk dat je alle informatie

Nadere informatie

Find The Word. Design Document versie 0.1

Find The Word. Design Document versie 0.1 Find The Word Design Document versie 0.1 Author: Paul Meelen Bobby Goossens Vrije Ruimte, 2005 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...1 1 Document Geschiedenis...2 2 Introductie...3 2.1 Eigenschappen...3 3 Spel

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie