NIEUWSBRIEF DECEMBER De Meern, 20 december Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014 Wolweverslaan GK - De Meern +31 (0) De Meern, 20 december 2014 Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center, Aan het einde van dit jaar willen wij u graag bedanken voor alle steun, giften en donaties die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. Middels deze nieuwsbrief geven wij u graag een update van de ontwikkelingen gedurende de laatste maanden Was een zeer succesvol jaar, onze stichting heeft twee grote projecten kunnen realiseren, namelijk het studentenhuis is Phnom Penh en de bouw van de multifunctionele bibliotheek voor de Angroka middelbare school in Takeo. Voor het komend jaar staan er nieuwe projecten op stapel, zoals het project Child-Friendly Schools in Takeo. Ook het studiebeurzenproject en het koeienproject hopen we het komend jaar te kunnen uitbreiden. Onze stichting HCC is volledig transparant en heeft 0% overheadkosten. Alle bestuursleden en vrijwilligers betalen de reis- en verblijfskosten uit eigen zak, zodat alle giften en donaties voor 100% naar de projecten gaan. Door middel van diverse kleinschalige projecten en goed onderwijs hebben we al veel kansarme kinderen en hun families structurele hulp kunnen bieden. Onze focus ligt op educatie omdat dit de meest effectieve vorm van ontwikkelingswerk is. Door de inzet en betrokkenheid van zo veel vrijwilligers, de giften en donaties van weldoeners en bedrijfsleven en de ondersteuning van de Wilde Ganzen, Impulsis, Gemeente Utrecht, hebben we ook dit jaar vele projecten met succes kunnen realiseren. Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. Education is the most powerful weapon which you can use to change the world. Nelson Mandela Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en voorspoedig 2015!

2 Ongelukje Eind september vertrok ik voor 6 weken naar Cambodja, helaas kwam enkele dagen later een einde aan deze reis. s Avonds fietste ik met mijn vriendin Ria Rijkens in Phnom Penh naar ons studentenhuis. Twee mannen op een motor naderden ons van achteren, in volle vaart. Ze bleken voornemens om mijn handtas van mijn schouder te stelen en sleurden mij keihard van de fiets af. Ziekenhuis Ik wist meteen dat het goed mis was en ben met hevige pijn (met de tuktuk) terug naar huis gereden. Ook mijn vriendin zat onder de wonden en kneuzingen. De volgende dag zijn we naar het lokale ziekenhuis gegaan voor onderzoek en röntgenfoto s De diagnose: twee botbreuken in mijn bekken. Deze breuken konden niet worden geopereerd en genezen alleen door liggen en rust. De Cambodjaanse arts van het lokale, publieke ziekenhuis gebood mij 6 weken stil op een houten plank te liggen Onderweg kreeg mijn ambulance een lekke band. Heel gewoon in Cambodja! Ambulance Na deze deceptie ben ik met veel pijn teruggekeerd naar het studentenhuis, om contact op te nemen met mijn reisverzekering. Gelukkig had ik veel steun aan Ria en de zorgzame studenten. De ANWB alarmcentrale heeft mijn repatriëring geregeld en ik werd per ambulance naar een privé kliniek gebracht, waar ik goed ben verzorgd. Van de bandenpech van de ambulance heb ik niets mee gekregen, want voor vertrek had ik een goede dosis morfine gekregen. Vanuit mijn ziekenhuisbed heb ik gelukkig nog veel zaken kunnen regelen. Na een week ben ik onder begeleiding van een Nederlandse verpleegkundige liggend terug gevlogen naar Nederland. Met pijn in mijn hart heb ik Cambodja moeten verlaten. Mijn grote dank aan Ria Rijkens, die nog een week bleef om een aantal taken te kunnen overnemen. Veilig land? In Cambodja worden de rijken snel rijker en de armen steeds armer. Helaas ontstaan er in de grote steden bendes die het gemunt hebben op zowel Cambodjanen als toeristen, en geen middel schuwen om hun doel te bereiken. Cambodja is een prachtig land met lieve mensen, met een indrukwekkende geschiedenis en het is veilig. Je moet alleen niet op het verkeerde moment de verkeerde mensen tegen komen!

3 Onze school Het aantal leerlingen is dit jaar enorm toegenomen; er zijn 200 leerlingen en de klassen zijn daardoor overvol. Voor veel kinderen is ons center tevens een ontmoetingsplaats waar ze met hun vriendjes kunnen spelen. Vooral als er vrijwilligers zijn, is er altijd een gezellige drukte rond ons center. In onze school wordt er op diverse niveaus in verschillende klassen Engelse les gegeven. De vrijwilligers ondersteunen de Cambodjaanse Engelse leraren en geven creatieve lessen, sport en spel, computer les en voorlichting over hygiëne en gezondheid. De meeste kinderen uit omliggende dorpen gaan naar de openbare school, maar ze krijgen slechts drie uur les per dag, daarnaast zijn er heel veel feestdagen en vakanties en is de kwaliteit van het openbaar onderwijssysteem ronduit slecht. De kinderen uit onze gemeenschap zijn zeer arm en hebben geen speelgoed. Er is ook geen kleuteronderwijs. Ze gaan pas met zes jaar naar school. Wij proberen het onderwijs aantrekkelijker te maken door ook sport, spel en creatieve lessen te geven zodat de kinderen zich ook sociaal kunnen ontplooien. Met dank aan alle vrijwilligers die de kinderen uit onze gemeenschap een onvergetelijke tijd hebben gegeven.

4 Weeshuisindustrie Recent was er ophef in de media over weeshuizen in Cambodja. Dit had te maken met misstanden in de malafide weeshuisindustrie. Onze stichting Hopeful Children Center heeft geen weeshuis. Wij ondersteunen weeskinderen die bij hun familie wonen Bij ons wonen nu slechts 3 kinderen die op eigen verzoek bij ons willen blijven wonen. Saran is 18 jaar, Kuhr is een intelligente jongen van 14 jaar en Tuth is een jongen met een verstandelijk beperking en is 18 jaar. We ondersteunen vele (wees)kinderen en kinderen die door hun ouders verwaarloosd worden, met liefde en aandacht, rijst, kleding, fietsen en andere eerste levensbehoeften. Onze doelstelling is de weeskinderen zo veel mogelijk bij hun familie te laten opgroeien en deze families te ondersteunen. Weeshuisindustrie Er komen jaarlijks duizenden vrijwilligers uit Westerse landen naar Cambodja om er een paar weken in een van de vele weeshuizen te werken. Zij hebben om vrijwilligerswerk te mogen doen, vaak veel geld betaald aan een organisatie voor de bemiddeling. Het weeshuis-toerisme is een lucratieve business geworden. In werkelijkheid is 80% van de kinderen in weeshuizen helemaal geen wees. De kinderen verblijven er om allerlei andere redenen. Vaak worden de kinderen door de directeur gebruikt om donaties te kunnen incasseren. Het is goed, dat er nu eindelijk ruchtbaarheid gegeven wordt aan deze vorm van volu-tourism In werkelijkheid is 80% van de kinderen in weeshuizen helemaal geen wees (volunteer tourism). Weeshuis-toerisme komt niet alleen in Cambodja voor, de stichting Better Care Network zet zich al jaren in om de groeiende weeshuis- industrie in de ontwikkelingslanden een halt toe te roepen. Er zijn al jaren berichtgevingen over de weeshuistoerisme te lezen op het internet. Zie ook: Brandpunt zond 2 maart j.l. een uitvoerige documentaire uit over het weeshuis-toerisme.

5 Multifunctionele bibliotheek gereed! Dit jaar bouwden we een multifunctionele bibliotheek voor de De Angroka highschool. De bibliotheek is 24 meter lang, 9 meter breed, en bestaat uit twee ruimten. Een studeer-, informatie-, voorlichtings- en vergaderruimte en een afgesloten gedeelte waar de boeken, stellingen, computers en de administratie zijn ondergebracht. Sponsoren bibliotheek Onze stichting heeft deze bibliotheek kunnen financieren door de donaties van; Gregorius College in Utrecht, Conclusion Future Infrastructure Technologies en Rotary Club Tervuren. De Gemeente Utrecht en Impulsis hebben de opbrengsten van de acties verdubbeld.

6 Doel van de multifunctionele bibliotheek Wij willen de kwaliteit van het onderwijs van de Angroka highschool (ruim 2200 leerlingen en 60 docenten) verbeteren, zodat de score op het eindexamen en daarmee het aantal geslaagde kandidaten toeneemt. Om dit doel te kunnen bereiken, hebben de leraren en scholieren een bibliotheek en een studieruimte nodig. De bibliotheek wordt gebruikt als: - Bibliotheek voor de gehele gemeenschap - Studiecentrum voor scholieren en leraren - Vergaderruimte voor leraren - Ruimte voor examentraining - Kennis- en voorlichtingscentrum (bijv. HIV-AIDS, hygiëneleer) - Culturele ruimte voor dans en kunst Geen boeken Vooral de kwaliteit van het openbaar onderwijs in de plattelandsgebieden in Cambodja laat te wensen over. De leraren zijn onvoldoende opgeleid, lesmateriaal en faciliteiten zijn schaars. Er was in de Angroka school een klein hok met slechts enkele stapeltjes kinderleesboeken, dat fungeerde als bibliotheek. Zowel de leerlingen als de leraren hadden nagenoeg geen mogelijkheid om informatie en lesmateriaal op te zoeken om hun kennis te verbreden of te delen. Geen studieruimte Deze middelbare school is de enige in de hele regio en vele kinderen moeten ieder dag heel ver naar school fietsen. Zij kunnen tussen de middag niet naar huis en hangen op het heetst van de dag nutteloos rond. De leerlingen wonen in primitieve hutjes waar geen elektriciteit is. Om uur is het donker, ze kunnen dan moeilijk huiswerk maken. Door de komst van de bibliotheek met studieruimte kunnen ze tussen de middag studeren.

7 Inrichting bibliotheek Hector Loontjes van Stichting Sawasdee heeft het transport per zee container voor onze stichting verzorgd. Dankzij zijn fantastisch aanbod konden we de boeken, kasten en vele andere hulpgoederen kosteloos naar Cambodja verschepen. Inmiddels is een tweede container onderweg met o.a. computertafels. Alle bibliotheek meubels, boeken en andere hulpgoederen zijn door Stichting de Emmaus Domstad gratis vervoerd naar de zeecontainer. Conclusion uit Utrecht heeft 6 laptops geschonken. De studenten kunnen nu ook op de computer gegevens opzoeken en hun kennis vergaren. Engelse boeken In Cambodja zijn Engelse leer- en leesboeken nagenoeg niet te koop. De Stichting Read to Grow, heeft 3500 Engelse lees- en studieboeken geleverd voor de bibliotheek. Deze (gebruikte) boeken zijn afkomstig van Internationale scholen uit Nederland. Grote dank aan Jeanne van de Bosch, bestuur en vrijwilligers van Read to Grow voor het verzamelen, selecteren en verzendklaar maken van alle boeken. De afgelopen maanden hebben onze Belgische klusmannen Didier Parduyns en André de Krimpe de bibliotheek ingericht. Alle kasten zijn in elkaar gezet en de boeken staan keurig geordend in de schappen. Ze hebben tevens elektriciteit aangelegd en zijn er ventilatoren aangesloten. De school ligt aan de hoofdweg en sinds kort is er elektriciteit en een internet verbinding. Een projector en scherm zijn aanwezig zodat de bibliotheek voor presentaties gebruikt kan worden. Didier en André super bedankt voor alle werkzaamheden, dankzij jullie inzet ziet de bibliotheek er zeer professioneel uit!

8 Studiebeursproject Om te voorkomen dat de arme maar talentvolle leerlingen in de textielfabrieken terecht komen heeft onze stichting HCC een studiebeursproject opgezet. We hebben al enkele jaren goede ervaring met dit studiebeursproject en de eerste 2 studenten zijn dit jaar afgestudeerd met een Bachelor s degree in English language. Platteland: geen studie, geen toekomst Vooral op het platteland van Cambodja schiet het onderwijs ernstig tekort. Arme kinderen komen vaak niet verder dan en paar jaar basisschool. De arme kinderen die wel met succes hun highschool hebben kunnen afronden, kunnen veelal niet verder studeren omdat de ouders hun studie niet kunnen betalen. Ze gaan dan werken in de textielfabriek, rijstvelden, huishoudens of worden gedwongen te gaan trouwen. Zeven studiebeurzen! Aflopen jaar hebben 7 nieuwe studenten een studiebeurs van 5 jaar ontvangen van hun sponsoren. Hiervoor grote dank aan Mr. Verkuil, Anna Verkuil, Connie v.d. Valk, Wil v.d. Valk, University Charity Maastricht, Toke Joachimsthal-Dekker en Dick van Tuyn. Zij hebben deze kansarme maar talentvolle studenten een toekomstperspectief geboden. Alle studenten wonen in het studentenhuis van onze stichting in Phnom Penh. Doneren De studiebeurs bedraagt 500 per jaar en de studieduur is 5 jaar. Periodieke giften, (tenminste 5 jaar) voor dit studiebeursproject, zijn per volledig fiscaal aftrekbaar zonder minimum of maximum grens. U ontvangt van HCC een overeenkomst die is opgesteld door de Belastingdienst. U kunt ook als bedrijf een student adopteren, in dat geval sturen we een factuur. Onze stichting beschikt over een ANBI verklaring waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Voor dit jaar zijn we zoek naar 5 nieuwe sponsoren die een van de meisjes Noun Raksa, Bet Sokha, Heang Chanthy, Sim Chantha of de student Seang Raksmey een studiebeurs willen geven. Van iedere student hebben we informatie over sociale achtergrond en diens toekomstdroom. Het studiebeurs project helpt écht: het is de meest duurzame vorm van ontwikkeling!

9 Sponsoren, acties en vrijwilligers Afgelopen jaar werden er weer tal van acties gevoerd ten behoeve van onze stichting. Vastenactie De leerlingen van het Gregorius College uit Utrecht hebben door de vele acties die zij georganiseerd hadden tijdens de vastenactie, een fantastisch bedrag gedoneerd. Door de enorme inzet met de sponsor loop en de creativiteit acties van de leerlingen waren de opbrengsten veel hoger dan verwacht. Benefiet concert De leerlingen van het Mgr. Frencken college uit Oosterhout, hadden een benefiet concert georganiseerd, waarbij de opbrengst bestemd was voor ons studiebeursproject. Austin Healey dag Zondag 30 november werd voor de vijfde keer bij Transportbedrijf G. Kuijf de AHOCN onderdelendag gehouden. Met dank aan de vrijwilligers; Sophie, Karin, Piet, Henk, Trudy, Amée, Jose, Laura en Brigitte die de catering verzorgden. De opbrengst van de catering en de donaties van de leden, kwamen geheel ten goede aan onze school en de humanitaire ondersteuning aan vele arme gezinnen. Grote dank aan transportbedrijf G. Kuijf & Zonen B.V. te Utrecht, die ook dit jaar deze succesvolle dag heeft mogelijk gemaakt en de huuropbrengst heeft geschonken aan onze stichting. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat zo veel weldoeners in onze stichting hebben. Dankzij de vele giften en donaties kunnen wij in het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen kunnen wij onze projecten blijven voortzetten. Met speciale dank aan Piet de Visser, Nardy de Wit, de Oomen Foundation, Conclusion Future Infrastructure Technologies en partners, die onze stichting dit jaar weer een warm hart hebben toegedragen. Vrijwilligers Ieder jaar zijn er weer tal van vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken voor de kansarme kinderen in Cambodja. Ze bieden ondersteuning bij de Engelse les, geven les op gebied van hygiëne, creativiteit, sport en spel en computer. Ze geven liefde en aandacht aan de kinderen die dat vaak thuis niet krijgen. In ieder persoon schuilt een talent. Afhankelijk van de ervaring, interesse en opleiding van de vrijwilliger, voeren ze zelfstandig een eigen project uit. Ze financieren hun project door giften van vrienden en familie en het voeren van acties. Dankzij de inzet van de vrijwilligers konden we ook dit jaar weer vele kleine projecten realiseren. Athena en Niek, Titia Westra van Holthe en Peter Matthews, Elysa Hofstra, Roy Leeuwerke, Eva Schout en Ayda Waly, Sanne Luijks en Leonoor Slobbe, super bedankt voor jullie inzet en support. Jullie hebben de kinderen een onvergetelijke tijd gegeven. Didier en Zara Parduyns zijn vaste vrijwilligers en hebben onze farm nieuw leven ingeblazen. Ze zetten een kippen farm op, bieden ondersteuning bij het koeienproject en tal van andere werkzaamheden. Ook zijn we erg blij met André die regelmatig komt klussen.

10 Nieuwe projecten 2015 Child-Friendly Schools in Takeo Voor 2015 hebben we een nieuw scholenproject op stapel staan. In 2013 realiseerde onze stichting het alle kinderen naar school project. Gezien het succes daarvan gaan we dit uitbreiden naar andere scholen in de regio. Onderwijssysteem Het onderwijs op de basisscholen op het platteland is slecht, de leraren zijn onvoldoende opgeleid. Er zijn leraren die geen enkele opleiding hebben genoten, zij zijn na het Pol Pot regime voor de klas gaan staan omdat de leraren waren omgekomen tijdens de burgeroorlog. Er zijn te weinig leer- en leesboeken, lesmateriaal en faciliteiten op de scholen. De eerste schooljaren zijn belangrijk want er is geen kleuteronderwijs, de kinderen gaan pas naar school als ze 6 jaar zijn. Onze doelstelling Spelen is leren, ieder kind hoort er Meer kindvriendelijk en leerlinggericht onderwijs op de bij en ieder kind heeft een talent! basisschool. Het percentage kinderen dat onregelmatig naar school gaat en het percentage kinderen dat vroegtijdig de school verlaat, willen we verminderen. We willen de scholen voorzien van boeken, educatief spel en lesmateriaal en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren door de kinderen naast taal- en rekenen ook les te laten geven op gebied van creativiteit, spelletjes en sport. Door het aanbieden van informatieve boeken en leesboeken willen we het lezen stimuleren en hun algemene ontwikkeling bevorderen. Child-Friendly Schools Voor tien scholen is ons plan: Een nieuwe bibliotheek bouwen Bibliotheken inrichten in bestaande klaslokalen Speeltuinen bouwen Een fiets, schooluniform en tas voor arme kinderen die te ver van school wonen Training en voorlichting aan leraren en directeuren over kindvriendelijk onderwijs Drop-outs en schoolverzuim verminderen: een plan van aanpak Voorlichting geven op gebied van hygiëne en gezondheidsleer Onderwijs is de meest duurzame vorm van ontwikkeling! Met onze onderwijsprojecten hopen wij de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Met dit project willen we een bijdrage leveren aan Millenniumdoelstelling 2.

11 Tot slot Channy Kim Dankzij de inzet en doorzettingsvermogen van Channy Kim, onze lokale manager kunnen we snel en efficiënt werken. Channy voert alle projecten uit en met hem heb ik nagenoeg iedere dag contact en kunnen we daardoor veel van elkaar leren. Channy is verantwoordelijk voor de financiële administratie. Alle uitgaven worden door ons bestuur gemonitord en gecontroleerd. Financiële doelstelling De Stichting Hopeful Children Center is erop gericht om met zo weinig mogelijk middelen zo veel mogelijk te bereiken. In Nederland wordt er niets aan overheadkosten uitgegeven. Alle reis- en verblijfskosten zowel in Nederland als Cambodja worden door de bestuursleden en vrijwilligers uit eigen zak betaald. Ieder project dat we realiseren wordt zowel met kennis als financiën ondersteund door Impulsis, Gemeente Utrecht of de Wilde Ganzen. Voor ieder project dient er door onze stichting HCC een uitgebreide projectaanvraag ingediend te worden, en na beëindiging van het project volgt er een uitgebreide financiële verantwoording en verslaggeving. Terug Het geeft me veel voldoening om te zien wat we dit jaar allemaal hebben bereikt en hoeveel we voor de kansarme mensen in Cambodja kunnen betekenen. We werken efficiënt en iedere cent wordt drie keer omgedraaid voordat we die uitgeven. Hopelijk ben ik over een paar maanden hersteld van mijn gebroken bekken en kan ik weer naar Cambodja reizen om ondersteuning te bieden aan de vele projecten. Speciale dank Aan Lex Reurings die als vrijwilliger verantwoordelijk is voor de website en Marcel Mooij, van Mooij Werkt uit de Meern, die gratis de website voor onze stichting host. Achter de schermen verricht Serge Steenen veel werk, o.a. bij het schrijven van de nieuwsbrieven. Fijn, dat we ondanks zijn drukke baan altijd op hem kunnen rekenen. Dank aan Henk Kramer, voor het controleren van de boekhouding en het maken van de jaarrekening. Dankzij de enorme inzet van Channy, alle vrijwilligers, en door uw financiële steun hebben we afgelopen jaar al onze geplande projecten kunnen realiseren. Iedereen is meer dan welkom om onze projecten in Cambodja te bezoeken. Wij wensen u sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig en liefdevol 2015! Namens ons bestuur, Carola Käller Bart Käller Dorine van Tuijn

Bibliotheek en studentenhuis

Bibliotheek en studentenhuis JAARVERSLAG 2014 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 3 april 2015 Bibliotheek en studentenhuis 2014 Was een zeer

Nadere informatie

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld.

Mede door uw steun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 15 december 2015 Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo STICHTING HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, maart 2015 Multifunctionele

Nadere informatie

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld.

Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. NIEUWSBRIEF NOVEMBER DECEMBER 2013 De Meern, 23 december 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF jan-april 2013

NIEUWSBRIEF jan-april 2013 NIEUWSBRIEF jan-april 2013 De Meern, 18 april 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org Beste vrienden van Stichting Hopeful

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013!

Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden, wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en gezond 2013! HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA NIEUWSBRIEF DECEMBER 2012 De Meern, 24 december 2012 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org

Nadere informatie

Nummer 9 Oktober 2012

Nummer 9 Oktober 2012 Nummer 9 Oktober 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl.

Nummer 8 Juni 2012. Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl. Nummer 8 Juni 2012 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Postbank: 3183491 Beste Mensen, Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud:

Nieuwsbrief 7. Kooijman Racing. ONK Supersport 600. Inhoud: Kooijman Racing ONK Supersport 600 Nieuwsbrief 7 Inhoud: - Verslag GAMMA Racing Days - Kooijman Racing start niet in Spa-Francorchamps - ALS-dag in Assen 22 september - Caravan Verhuur Karsten helpt mee

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013

NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 NIEUWSBRIEF mei - oktober 2013 Wolweverslaan 13 3454 GK - De Meern +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, 5 oktober 2013 Beste vrienden van Stichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2015 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2015 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag

Jarige Job feliciteert Naomi met haar eerste verjaardag Naomi met haar eerste traktaties. Naomi voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Lotte met haar eerste traktaties. Lotte voelde zich dit jaar eindelijk een keer écht jarig. Thom met zijn eerste

Nadere informatie

Beste vrienden, Huidige Situatie in het dorp :

Beste vrienden, Huidige Situatie in het dorp : Beste vrienden, Enige tijd geleden toonden jullie interesse voor ons project Hope for the children in Rong Vean, Cambodja. Daarom willen we jullie verder op de hoogte houden van de evolutie van ons project

Nadere informatie

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com

Maak het verschil. Stage in Ghana. www.one-love-foundation.com Maak het verschil Stage in Ghana www.one-love-foundation.com Inhoud Wie zijn wij? Wie zijn wij? Hoe wij werken Behoefte Gezondheidszorg Algemeen Kliniek Educatie Algemeen Lesgeven stages Stages gezondheidszorg

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten.

BELEIDSPLAN 2014-2020. Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. Stichting Bouwen met Bouma s Bûterikkers 40 8711 GV Workum www.bouwenmetboumas.nl BELEIDSPLAN 2014-2020 Samenwerkende handen kunnen wonderen verrichten. INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave 1. Zambia... 1 1.1.

Nadere informatie

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018

Kuilven 22, 5469 GB Erp NL27 RABO 0142 6019 85 www.childrensperfecthope.org. Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Beleidsplan Stichting Childrens s Perfect Hope 2013-2018 Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Children s Perfect Hope (CPH). Ook informeren

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers. 3. Project. 4. Beleid 2014 Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Organisatie Doelstelling, visie, werkwijze Bestuur en vrijwilligers 3. Project 4. Beleid 2014 5. Financiële verantwoording Postbus 3091 5203 DB s-hertogenbosch

Nadere informatie

Reisverslag van het bezoek van Henk van Zijtveld van 9 tm 13 maart 2015

Reisverslag van het bezoek van Henk van Zijtveld van 9 tm 13 maart 2015 Reisverslag van het bezoek van Henk van Zijtveld van 9 tm 13 maart 2015 aan het weeshuis in Battambong Cambodja Na een lange reisdag kom ik s ochtends aan in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh waar ik

Nadere informatie

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014

Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 Stichting H.E.L.P. Malawi Nederland Financieel verslag 1 april 2013 31 maart 2014 H.E.L.P. Malawi, Nederland C. van Eesterenlaan 624 1019KD Amsterdam www.helpmalawi- nederland.nl info@helpmalawi- nederland.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013

Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Nieuwsbrief Stichting India on the move augustus 2013 Hallo Lieve Mensen, Een bericht uit een groen Pabekh! We zitten momenteel in het regenseizoen en alles in de omgeving is weer omgetoverd tot een groene

Nadere informatie

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter

Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2010 Stichting Beetje Beter Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE BESTUURSVERSLAG 2 Balans per 31 december 2010 6 Staat van baten en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!!

NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen. Nu al meer dan 400 kinderen en 30 studenten!! NIEUWSBRIEF, februari 2012, nummer 7 Speciale editie, Voetbal sponsordagen Stichting Kans op Toekomst bestaat dit jaar 5 jaar. In die jaren heeft uw voetbal vereniging een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014

Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 Stichting Paraplu Nepal Januari 2014 Beleidsplan 2014 1. Introductie... 2 2. Doelstelling... 2 3. Projecten... 3 4. Bestuursorganisatie... 4 5. (Financieel) beleid... 4 6. Doelgroep...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014

Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Beleidsplan Stichting Docenten voor Afrika 2013-2014 Oprichting De Nederlandse Stichting Docenten voor Afrika is statutair gevestigd te Velsen, opgericht op 12 maart 2009. Registratie De stichting is ingeschreven

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Afgesloten projecten 5 3.2

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014 Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014 Stichting Gurmuu is opgericht in 2008 door een groep Oromos van Ethiopische afkomst die zich wilden inzetten voor landgenoten in zowel Ethiopië als Nederland. De Stichting

Nadere informatie

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL!

AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! AL 12 SCHOOLJAREN LANG, MAAKT U HET VERSCHIL! Zoveel kinderen op Bali redden het slechts tot de basisschool... en in veel gevallen maken ze het niet eens af. Onze oudere kinderen realiseren dit maar al

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com

Jaarverslag 2014. Stichting Madamfo Contactadres: J. Claessens De Scheerder 40 5506 BM Veldhoven. www.madamfo.com Jaarverslag 2014 Stichting Madamfo is opgericht in 1997 en ondersteunt in Ghana projecten op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs. Madamfo is het Ghanese woord voor vriend. Stichting Madamfo Contactadres:

Nadere informatie

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013

INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 INFO & VOORSTEL ZANZIBITS AUGUSTUS 2013 Voorstel Gevraagde bijdrage Eenmalige sponsoring voor Stichting Zanzibits Het gesponsorde bedrag zal worden verdubbeld door Stichting de Wilde Ganzen Stichting Zanzibits

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2014 Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2014 Versie 1.0 Inleiding Het jaar 2013 stond in het teken van de oprichting van Stichting Lunga Foundation. Met overtuiging en trots is Stichting Lunga Foundation

Nadere informatie

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008

Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Jaarrekening 2008 Stichting Beetje Beter Nicolaas Beetslaan 66 2273 RD VOORBURG www.beetjebeter.nl INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag 2 Balans per 31 december 2008 5 Staat van baten en

Nadere informatie

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING

Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING Verslag ouderavond FIT(s) OP DE KRING In gesprek met elkaar. Uitwerking van de stellingen. De onderstaande stellingen hebben we deze avond besproken onder elke stelling staan een aantal opmerkingen die

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Bent U verontwaardigd over de rampen in de textielindustrie in Bangladesh?

Bent U verontwaardigd over de rampen in de textielindustrie in Bangladesh? Nieuwsbrief Bangladesh - 17 de jaargang / nr 69 /2de kwartaal 2013 verschijnt driemaandelijks P910714 Masspost 2800 Mechelen Mechelen, 13 juni 2013 Bent U verontwaardigd over de rampen in de textielindustrie

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol

NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9. Het scholingsprogramma is succesvol NIEUWSBRIEF, april 2014, nummer 9 Met deze nieuwsbrief wil Stichting Kans op Toekomst u op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen. Ook afgelopen jaar heeft u een welkome bijdrage geleverd aan

Nadere informatie

Abdi Kasih Wij zijn twee zussen, Anniek en Sophie, en begin dit jaar zijn we samen op wereldreis gegaan naar Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. In Australië woont een deel van onze familie en in Indonesië

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. de Baarzen, nr.14 21 maart 2014. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, telefoon: 073-6563920 fax: 073-6568038

NIEUWSBRIEF. de Baarzen, nr.14 21 maart 2014. Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, telefoon: 073-6563920 fax: 073-6568038 NIEUWSBRIEF de Baarzen, nr.14 21 maart 2014 Rouppe v.d. Voortlaan 1, 5262 HC Vught, telefoon: 073-6563920 fax: 073-6568038 e-mail: info@debaarzen.nl website: www.debaarzen.nl redactie nieuwsbrief: nieuwsbrief@debaarzen.nl

Nadere informatie

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8

belangrijke data... 5 december 2014, nr. 8 belangrijke data..... 5 december 2014, nr. 8 Don 18 dec Kerstdiner, 18.00 19.00 uur: alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij Vrij 19 dec Start kerstvakantie, alle kinderen vanaf 12.00 uur vrij. De Kerstvakantie

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND

Nieuwsbrief 2014 SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND NIEUWSBRIEF SUNRISE DUTCH EDUCATION FUND Al weer een jaar voorbij! Graag brengen wij u op de hoogte van de voortgang van de leerlingen en de activiteiten van het afgelopen jaar middels deze nieuwsbrief.

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ)

Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) Jaarverslag 2013 Stichting Durlstone Foundation Zimbabwe (DFZ) In het jaar 2013 is veel bereikt zowel op het gebied van de infrastructuur van de school als op onderwijskundig gebied. Met deze resultaten

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen. 1 november 2012

Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen. 1 november 2012 Vrijwilligerswerk in projecten met kinderen 1 november 2012 Better Care Network Netherlands Kennis Ervaring TRAINEN VERZAMELEN INFORMEREN DELEN ADVISEREN BUNDELEN TOEGANKELIJK MAKEN Activiteiten Netwerkbijeenkomsten

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation.

Voorwoord. Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. BELEIDSPLAN Voorwoord Voor u ligt het Beleidsplan van de Tulsun Foundation. De Tulsun foundation is opgericht in 2016 door Karel Kinds met als doel de kwaliteit van leven van kinderen in Oekraïne te verbeteren

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout

NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout Nieuwsbrief 25 schooljaar 2012-2013 10 april 2013 NIEUWSBRIEF Montessorischool Oosterhout Trekbeemd 34 4907 DP Oosterhout 0162-470581 info@montessorischooloosterhout.nl www.montessorischooloosterhout.nl

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Thalente

Jaarverslag Stichting Thalente Jaarverslag Stichting Thalente 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Thalente 2.1 Missie Thalente 4 2.2 Dichtbij de projecten 4 2.3 Werkwijze 4 2.4 ANBI 5 3. De Projecten 5 3.1 Lopende projecten 5 4. Vrijwilligers

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009

VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 S T I C H T I N G N A D I A W A L T E R S I N G E L 1 1 9 7 3 1 4 N P A P E L D O O R N JAARVERSLAG 2009 VERSLAG VAN DE ACTIVITEITEN IN HET BOEKJAAR 2009 ( Galaten 6 :10) "Laten we dus, daar wij de gelegenheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013

Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Nieuwsbrief 9 Stichting De Elfde Vestiging, Ghana Februari 2013 Feest! Was het afgelopen maand in Ghana. Daar werd met luide trommels en mooie officiële woorden van de lokale chief de tweede oogkliniek

Nadere informatie

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst!

Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal verbindt mensen Wij verbinden mensen met taal Want Taal doet meer dan schrijven, spreken en lezen Het is de sleutel naar een nieuwe toekomst! Taal doet meer In Utrecht wonen meer dan 15.000 volwassenen

Nadere informatie

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je

Uurtje. Factuurtje. Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! op je op je Beter onderwijs in Afrika voor 1 uur per maand! Dit is : Jij kunt bijdragen aan beter onderwijs in Afrika door 1 gewerkt uur per maand aan Viafrica te doneren. Maak gezamenlijk het verschil, door

Nadere informatie

April 2011 www.kansoptoekomst.nl 1

April 2011 www.kansoptoekomst.nl 1 NIEUWSBRIEF, APRIL 2011, nummer 6 U leest de -al weer- zesde nieuwsbrief van Stichting Kans op Toekomst. Sinds de start van onze stichting in 2007 zijn onze activiteiten elk jaar verder uitgebreid, dankzij

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 13 december 2015. Mulu Gashaw

Nieuwsbrief nummer 13 december 2015. Mulu Gashaw NIEUWSBRIEF 13 Lieve donateurs en vrienden van Elf Gasha kinderwoonboerderij, AGENDA ELF GASHA 2015 Kinderwoonboerderij: begeleiding zelfstandig wonende jongeren ondersteuning, hulp en advies aan gezinnen

Nadere informatie

Projectplan. ProCon Zuid-Afrika. Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika

Projectplan. ProCon Zuid-Afrika. Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika Projectplan ProCon Zuid-Afrika Vrijwilligerswerk door leerkrachten in Zuid-Afrika Epe, 15 januari 2017 Samenvatting ProCon Project Zuid-Afrika is een plan dat voorziet in jaarlijks vrijwilligerswerk door

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika. Projectplan.

Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika. Projectplan. Projectplan Onderwijsverbetering op Refentse Primary School ProCon verbindt scholen in Nederland met Zuid-Afrika Door het bieden van zowel materiële als immateriële hulp krijgen kinderen in de township

Nadere informatie

1. Inhoud. 1. Inhoud Algemene gegevens Visie en missie Bestuur Projecten Financiële verantwoording...

1. Inhoud. 1. Inhoud Algemene gegevens Visie en missie Bestuur Projecten Financiële verantwoording... JAARVERSLAG 2015 1 1. Inhoud 1. Inhoud... 1 2. Algemene gegevens... 2 3. Visie en missie... 3 4. Bestuur... 4 5. Projecten... 5 6. Financiële verantwoording... 9 2 2. Algemene gegevens De Stichting Karamba

Nadere informatie

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION a RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION 14 December 2012 Jambo rafiki wa Blessed Generation ( Hallo vrienden van Blessed Generation in Kiswahili) Habari gani? ( Hoe gaat het met jullie?.. Ja, ik breid

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC Nieuwsbrief 2 Stichting Jammajammi ~ samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise Apanga in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - welkom en presentatie nieuw logo - update weeshuis Sunrise

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen 2016 Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig 2016. Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen.

Nadere informatie

Grote stappen voor Sharing Worlds. In deze nieuwsbrief:

Grote stappen voor Sharing Worlds. In deze nieuwsbrief: Nummer 7 december 2007 Grote stappen voor Sharing Worlds Beste lezers, Financiële steun is belangrijk voor de groepen die Sharing Worlds ondersteunt in Tanzania. Maar ook de extra begeleiding die door

Nadere informatie

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23

A: Spreeuwenstraat 1 6165 BA Geleen The Netherlands Kamer van Koophandel reg. nr.: 40816888 T: +31 46 474 86 23 Beleidsplan Stichting Liefde met Daden 2015-2018 Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Liefde met Daden voor Akim Achiasi in Ghana (Kyere Wo Do Ma Akim), kortweg Liefde met Daden. De stichting is

Nadere informatie

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan

Stichting St. Luke's Hospital Malawi. Beleidsplan Stichting St. Luke's Hospital Malawi Beleidsplan 2014-2016 INHOUD 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Doelstelling 4. Ondersteunen en organisatie projecten 5. Exploitatie: Fondsenwerving Besteding van de donaties,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Verslagen. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg

Verslagen. Mozmed Gurué. Bart Roosenburg Verslagen Mozmed Gurué Bart Roosenburg 2013 Week 1 Datum: 5 t/m 9 augustus 2013 Team: Hanneke Dekker (arts), Jacinto Joaquim (evangelist), José Orlando (vrijwilliger), Bart Roosenburg (verpleegkundige).

Nadere informatie

Kunt u deze niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze in of bekijk de online versie. In deze nieuwsbrief

Kunt u deze  niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze  in of bekijk de online versie. In deze nieuwsbrief Van: Watoto Foundation Onderwerp: Nieuwsbrief Watoto Foundation december 2016 Datum: 13-12-2016 08:27:46 Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren)

Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve. 2016-2018 ( 3 jaren) Beleidsplan Stichting Abhilasa Global Serve 2016-2018 ( 3 jaren) Adres: Secretariaat AGS Merwekade 69 311 TH Dordrecht E-mail: info@abhilasa-global-serve.nl Website: Abhilasa-global-serve.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Nieuws vanuit Gurube. Trots en dankbaar!! Meesters en juffen in de schoolbank

Nieuws vanuit Gurube. Trots en dankbaar!! Meesters en juffen in de schoolbank Nieuws vanuit Gurube. Meesters en juffen in de schoolbank Door de jarenlange burgeroorlog en de armoede in Zuid-Soedan zijn de meeste mensen nauwelijks naar school geweest. Dat geldt zelfs voor heel veel

Nadere informatie

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië!

SchoolConnect. Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect Een vriendschap tussen jullie school en een school in Ethiopië! SchoolConnect SchoolConnect is een programma van stichting Joni. Het is een samenwerkingsverband tussen scholen in Nederland

Nadere informatie

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December

Nieuwsbrief. S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a. December Nieuwsbrief S t i c h t i n g P r o j e c t g r o e p K e n y a December 2013 Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen Nelson Mandela www.facebook.com/projectgroepkenya

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1

Beleidsplan Stichting Aloha Foundation. Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Beleidsplan Stichting Aloha Foundation Beleidsplan Stichting Stichting Aloha Foundation April 2015 Versie 1 Pagina 1 van 10 Voorwoord Op 12 maart 2015 is de Stichting Aloha Foundation opgericht. In dit

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting All for Children

Jaarverslag 2013. Stichting All for Children Jaarverslag 2013 Stichting All for Children Algemene gegevens De stichting is opgericht op 8 november 2007, gevestigd in Amsterdam en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Beleidsplan 2014/2015. Stichting Gelukskinders

Beleidsplan 2014/2015. Stichting Gelukskinders Stichting Gelukskinders E-mail: algemeen@gelukskinders.org Internet: www.gelukskinders.org KvK: 61809853 Beleidsplan 2014/2015 Stichting Gelukskinders Beleidsplan Stichting Gelukskinders Pagina 1 Inhoud

Nadere informatie

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update)

Stichting Lunga Foundation. ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Stichting Lunga Foundation ANBI-Beleidsplan 2015 (update) Versie 1.1 Inleiding Na de oprichting in 2013 stond het jaar 2014 in het teken van de projecten die gerealiseerd werden om het weeshuis The Farm

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Meerjarig beleidsplan

Meerjarig beleidsplan Meerjarig beleidsplan (2014-2019) 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen...

Nadere informatie

Beleidsplan. Februari 2010

Beleidsplan. Februari 2010 Beleidsplan 2010 Februari 2010 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en doelen... 4 2.1 Missie en visie... 4 2.2 Uitgangspunten voor de projecten... 4 2.3 Overige waarden en overtuigingen... 5 3. Doelen

Nadere informatie

Education for Children. Since Infobrochure

Education for Children. Since Infobrochure Education for Children. Since 1990. Infobrochure Inhoud Voorwoord 3 Waar is Cunina actief? 4 Cunina betekent Godin van de wieg. Waar je wieg staat, is vaak bepalend voor de kansen die je krijgt in je leven.

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School

Stichting WINS Weeskinderen Indonesië Naar School Weeskinderen Indonesië Naar School Financieel Verslag 2013 Correspondentieadres: Hockerkade2 2104AWHeemstede Tel.0622569505 Email: info@winsfoundation.com Website: www.stichtingwins.nl KvK: 34260184 Bank:

Nadere informatie

Stichting Support for Homa Hills

Stichting Support for Homa Hills Stichting Support for Homa Hills Rekening 2006 Rekening 2006 pagina 0 Inhoudsopgave Voorwoord 2 Bestuurssamenstelling 3 Vaststelling rekening 3 Balans per 31 december 2006 - cijfers 4 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Education4Life Verslag bezoek aan Congo, Thailand & Cambodja, najaar 2016

Stichting Education4Life Verslag bezoek aan Congo, Thailand & Cambodja, najaar 2016 Stichting Education4Life Verslag bezoek aan Congo, Thailand & Cambodja, najaar 2016 In het najaar van 2016 heeft Anneke Westerhof namens Education4Life een bezoek afgelegd aan een drietal landen: Congo,

Nadere informatie