NIEUWSBRIEF DECEMBER De Meern, 20 december Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014. De Meern, 20 december 2014. Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center,"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF DECEMBER 2014 Wolweverslaan GK - De Meern +31 (0) De Meern, 20 december 2014 Beste vrienden van Stichting Hopeful Children Center, Aan het einde van dit jaar willen wij u graag bedanken voor alle steun, giften en donaties die wij het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen. Middels deze nieuwsbrief geven wij u graag een update van de ontwikkelingen gedurende de laatste maanden Was een zeer succesvol jaar, onze stichting heeft twee grote projecten kunnen realiseren, namelijk het studentenhuis is Phnom Penh en de bouw van de multifunctionele bibliotheek voor de Angroka middelbare school in Takeo. Voor het komend jaar staan er nieuwe projecten op stapel, zoals het project Child-Friendly Schools in Takeo. Ook het studiebeurzenproject en het koeienproject hopen we het komend jaar te kunnen uitbreiden. Onze stichting HCC is volledig transparant en heeft 0% overheadkosten. Alle bestuursleden en vrijwilligers betalen de reis- en verblijfskosten uit eigen zak, zodat alle giften en donaties voor 100% naar de projecten gaan. Door middel van diverse kleinschalige projecten en goed onderwijs hebben we al veel kansarme kinderen en hun families structurele hulp kunnen bieden. Onze focus ligt op educatie omdat dit de meest effectieve vorm van ontwikkelingswerk is. Door de inzet en betrokkenheid van zo veel vrijwilligers, de giften en donaties van weldoeners en bedrijfsleven en de ondersteuning van de Wilde Ganzen, Impulsis, Gemeente Utrecht, hebben we ook dit jaar vele projecten met succes kunnen realiseren. Wij hopen mede door uw steun te kunnen bijdragen aan een eerlijkere wereld. Education is the most powerful weapon which you can use to change the world. Nelson Mandela Namens alle lieve kinderen, leraren, verzorgers en bestuursleden wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een liefdevol en voorspoedig 2015!

2 Ongelukje Eind september vertrok ik voor 6 weken naar Cambodja, helaas kwam enkele dagen later een einde aan deze reis. s Avonds fietste ik met mijn vriendin Ria Rijkens in Phnom Penh naar ons studentenhuis. Twee mannen op een motor naderden ons van achteren, in volle vaart. Ze bleken voornemens om mijn handtas van mijn schouder te stelen en sleurden mij keihard van de fiets af. Ziekenhuis Ik wist meteen dat het goed mis was en ben met hevige pijn (met de tuktuk) terug naar huis gereden. Ook mijn vriendin zat onder de wonden en kneuzingen. De volgende dag zijn we naar het lokale ziekenhuis gegaan voor onderzoek en röntgenfoto s De diagnose: twee botbreuken in mijn bekken. Deze breuken konden niet worden geopereerd en genezen alleen door liggen en rust. De Cambodjaanse arts van het lokale, publieke ziekenhuis gebood mij 6 weken stil op een houten plank te liggen Onderweg kreeg mijn ambulance een lekke band. Heel gewoon in Cambodja! Ambulance Na deze deceptie ben ik met veel pijn teruggekeerd naar het studentenhuis, om contact op te nemen met mijn reisverzekering. Gelukkig had ik veel steun aan Ria en de zorgzame studenten. De ANWB alarmcentrale heeft mijn repatriëring geregeld en ik werd per ambulance naar een privé kliniek gebracht, waar ik goed ben verzorgd. Van de bandenpech van de ambulance heb ik niets mee gekregen, want voor vertrek had ik een goede dosis morfine gekregen. Vanuit mijn ziekenhuisbed heb ik gelukkig nog veel zaken kunnen regelen. Na een week ben ik onder begeleiding van een Nederlandse verpleegkundige liggend terug gevlogen naar Nederland. Met pijn in mijn hart heb ik Cambodja moeten verlaten. Mijn grote dank aan Ria Rijkens, die nog een week bleef om een aantal taken te kunnen overnemen. Veilig land? In Cambodja worden de rijken snel rijker en de armen steeds armer. Helaas ontstaan er in de grote steden bendes die het gemunt hebben op zowel Cambodjanen als toeristen, en geen middel schuwen om hun doel te bereiken. Cambodja is een prachtig land met lieve mensen, met een indrukwekkende geschiedenis en het is veilig. Je moet alleen niet op het verkeerde moment de verkeerde mensen tegen komen!

3 Onze school Het aantal leerlingen is dit jaar enorm toegenomen; er zijn 200 leerlingen en de klassen zijn daardoor overvol. Voor veel kinderen is ons center tevens een ontmoetingsplaats waar ze met hun vriendjes kunnen spelen. Vooral als er vrijwilligers zijn, is er altijd een gezellige drukte rond ons center. In onze school wordt er op diverse niveaus in verschillende klassen Engelse les gegeven. De vrijwilligers ondersteunen de Cambodjaanse Engelse leraren en geven creatieve lessen, sport en spel, computer les en voorlichting over hygiëne en gezondheid. De meeste kinderen uit omliggende dorpen gaan naar de openbare school, maar ze krijgen slechts drie uur les per dag, daarnaast zijn er heel veel feestdagen en vakanties en is de kwaliteit van het openbaar onderwijssysteem ronduit slecht. De kinderen uit onze gemeenschap zijn zeer arm en hebben geen speelgoed. Er is ook geen kleuteronderwijs. Ze gaan pas met zes jaar naar school. Wij proberen het onderwijs aantrekkelijker te maken door ook sport, spel en creatieve lessen te geven zodat de kinderen zich ook sociaal kunnen ontplooien. Met dank aan alle vrijwilligers die de kinderen uit onze gemeenschap een onvergetelijke tijd hebben gegeven.

4 Weeshuisindustrie Recent was er ophef in de media over weeshuizen in Cambodja. Dit had te maken met misstanden in de malafide weeshuisindustrie. Onze stichting Hopeful Children Center heeft geen weeshuis. Wij ondersteunen weeskinderen die bij hun familie wonen Bij ons wonen nu slechts 3 kinderen die op eigen verzoek bij ons willen blijven wonen. Saran is 18 jaar, Kuhr is een intelligente jongen van 14 jaar en Tuth is een jongen met een verstandelijk beperking en is 18 jaar. We ondersteunen vele (wees)kinderen en kinderen die door hun ouders verwaarloosd worden, met liefde en aandacht, rijst, kleding, fietsen en andere eerste levensbehoeften. Onze doelstelling is de weeskinderen zo veel mogelijk bij hun familie te laten opgroeien en deze families te ondersteunen. Weeshuisindustrie Er komen jaarlijks duizenden vrijwilligers uit Westerse landen naar Cambodja om er een paar weken in een van de vele weeshuizen te werken. Zij hebben om vrijwilligerswerk te mogen doen, vaak veel geld betaald aan een organisatie voor de bemiddeling. Het weeshuis-toerisme is een lucratieve business geworden. In werkelijkheid is 80% van de kinderen in weeshuizen helemaal geen wees. De kinderen verblijven er om allerlei andere redenen. Vaak worden de kinderen door de directeur gebruikt om donaties te kunnen incasseren. Het is goed, dat er nu eindelijk ruchtbaarheid gegeven wordt aan deze vorm van volu-tourism In werkelijkheid is 80% van de kinderen in weeshuizen helemaal geen wees (volunteer tourism). Weeshuis-toerisme komt niet alleen in Cambodja voor, de stichting Better Care Network zet zich al jaren in om de groeiende weeshuis- industrie in de ontwikkelingslanden een halt toe te roepen. Er zijn al jaren berichtgevingen over de weeshuistoerisme te lezen op het internet. Zie ook: Brandpunt zond 2 maart j.l. een uitvoerige documentaire uit over het weeshuis-toerisme.

5 Multifunctionele bibliotheek gereed! Dit jaar bouwden we een multifunctionele bibliotheek voor de De Angroka highschool. De bibliotheek is 24 meter lang, 9 meter breed, en bestaat uit twee ruimten. Een studeer-, informatie-, voorlichtings- en vergaderruimte en een afgesloten gedeelte waar de boeken, stellingen, computers en de administratie zijn ondergebracht. Sponsoren bibliotheek Onze stichting heeft deze bibliotheek kunnen financieren door de donaties van; Gregorius College in Utrecht, Conclusion Future Infrastructure Technologies en Rotary Club Tervuren. De Gemeente Utrecht en Impulsis hebben de opbrengsten van de acties verdubbeld.

6 Doel van de multifunctionele bibliotheek Wij willen de kwaliteit van het onderwijs van de Angroka highschool (ruim 2200 leerlingen en 60 docenten) verbeteren, zodat de score op het eindexamen en daarmee het aantal geslaagde kandidaten toeneemt. Om dit doel te kunnen bereiken, hebben de leraren en scholieren een bibliotheek en een studieruimte nodig. De bibliotheek wordt gebruikt als: - Bibliotheek voor de gehele gemeenschap - Studiecentrum voor scholieren en leraren - Vergaderruimte voor leraren - Ruimte voor examentraining - Kennis- en voorlichtingscentrum (bijv. HIV-AIDS, hygiëneleer) - Culturele ruimte voor dans en kunst Geen boeken Vooral de kwaliteit van het openbaar onderwijs in de plattelandsgebieden in Cambodja laat te wensen over. De leraren zijn onvoldoende opgeleid, lesmateriaal en faciliteiten zijn schaars. Er was in de Angroka school een klein hok met slechts enkele stapeltjes kinderleesboeken, dat fungeerde als bibliotheek. Zowel de leerlingen als de leraren hadden nagenoeg geen mogelijkheid om informatie en lesmateriaal op te zoeken om hun kennis te verbreden of te delen. Geen studieruimte Deze middelbare school is de enige in de hele regio en vele kinderen moeten ieder dag heel ver naar school fietsen. Zij kunnen tussen de middag niet naar huis en hangen op het heetst van de dag nutteloos rond. De leerlingen wonen in primitieve hutjes waar geen elektriciteit is. Om uur is het donker, ze kunnen dan moeilijk huiswerk maken. Door de komst van de bibliotheek met studieruimte kunnen ze tussen de middag studeren.

7 Inrichting bibliotheek Hector Loontjes van Stichting Sawasdee heeft het transport per zee container voor onze stichting verzorgd. Dankzij zijn fantastisch aanbod konden we de boeken, kasten en vele andere hulpgoederen kosteloos naar Cambodja verschepen. Inmiddels is een tweede container onderweg met o.a. computertafels. Alle bibliotheek meubels, boeken en andere hulpgoederen zijn door Stichting de Emmaus Domstad gratis vervoerd naar de zeecontainer. Conclusion uit Utrecht heeft 6 laptops geschonken. De studenten kunnen nu ook op de computer gegevens opzoeken en hun kennis vergaren. Engelse boeken In Cambodja zijn Engelse leer- en leesboeken nagenoeg niet te koop. De Stichting Read to Grow, heeft 3500 Engelse lees- en studieboeken geleverd voor de bibliotheek. Deze (gebruikte) boeken zijn afkomstig van Internationale scholen uit Nederland. Grote dank aan Jeanne van de Bosch, bestuur en vrijwilligers van Read to Grow voor het verzamelen, selecteren en verzendklaar maken van alle boeken. De afgelopen maanden hebben onze Belgische klusmannen Didier Parduyns en André de Krimpe de bibliotheek ingericht. Alle kasten zijn in elkaar gezet en de boeken staan keurig geordend in de schappen. Ze hebben tevens elektriciteit aangelegd en zijn er ventilatoren aangesloten. De school ligt aan de hoofdweg en sinds kort is er elektriciteit en een internet verbinding. Een projector en scherm zijn aanwezig zodat de bibliotheek voor presentaties gebruikt kan worden. Didier en André super bedankt voor alle werkzaamheden, dankzij jullie inzet ziet de bibliotheek er zeer professioneel uit!

8 Studiebeursproject Om te voorkomen dat de arme maar talentvolle leerlingen in de textielfabrieken terecht komen heeft onze stichting HCC een studiebeursproject opgezet. We hebben al enkele jaren goede ervaring met dit studiebeursproject en de eerste 2 studenten zijn dit jaar afgestudeerd met een Bachelor s degree in English language. Platteland: geen studie, geen toekomst Vooral op het platteland van Cambodja schiet het onderwijs ernstig tekort. Arme kinderen komen vaak niet verder dan en paar jaar basisschool. De arme kinderen die wel met succes hun highschool hebben kunnen afronden, kunnen veelal niet verder studeren omdat de ouders hun studie niet kunnen betalen. Ze gaan dan werken in de textielfabriek, rijstvelden, huishoudens of worden gedwongen te gaan trouwen. Zeven studiebeurzen! Aflopen jaar hebben 7 nieuwe studenten een studiebeurs van 5 jaar ontvangen van hun sponsoren. Hiervoor grote dank aan Mr. Verkuil, Anna Verkuil, Connie v.d. Valk, Wil v.d. Valk, University Charity Maastricht, Toke Joachimsthal-Dekker en Dick van Tuyn. Zij hebben deze kansarme maar talentvolle studenten een toekomstperspectief geboden. Alle studenten wonen in het studentenhuis van onze stichting in Phnom Penh. Doneren De studiebeurs bedraagt 500 per jaar en de studieduur is 5 jaar. Periodieke giften, (tenminste 5 jaar) voor dit studiebeursproject, zijn per volledig fiscaal aftrekbaar zonder minimum of maximum grens. U ontvangt van HCC een overeenkomst die is opgesteld door de Belastingdienst. U kunt ook als bedrijf een student adopteren, in dat geval sturen we een factuur. Onze stichting beschikt over een ANBI verklaring waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn. Voor dit jaar zijn we zoek naar 5 nieuwe sponsoren die een van de meisjes Noun Raksa, Bet Sokha, Heang Chanthy, Sim Chantha of de student Seang Raksmey een studiebeurs willen geven. Van iedere student hebben we informatie over sociale achtergrond en diens toekomstdroom. Het studiebeurs project helpt écht: het is de meest duurzame vorm van ontwikkeling!

9 Sponsoren, acties en vrijwilligers Afgelopen jaar werden er weer tal van acties gevoerd ten behoeve van onze stichting. Vastenactie De leerlingen van het Gregorius College uit Utrecht hebben door de vele acties die zij georganiseerd hadden tijdens de vastenactie, een fantastisch bedrag gedoneerd. Door de enorme inzet met de sponsor loop en de creativiteit acties van de leerlingen waren de opbrengsten veel hoger dan verwacht. Benefiet concert De leerlingen van het Mgr. Frencken college uit Oosterhout, hadden een benefiet concert georganiseerd, waarbij de opbrengst bestemd was voor ons studiebeursproject. Austin Healey dag Zondag 30 november werd voor de vijfde keer bij Transportbedrijf G. Kuijf de AHOCN onderdelendag gehouden. Met dank aan de vrijwilligers; Sophie, Karin, Piet, Henk, Trudy, Amée, Jose, Laura en Brigitte die de catering verzorgden. De opbrengst van de catering en de donaties van de leden, kwamen geheel ten goede aan onze school en de humanitaire ondersteuning aan vele arme gezinnen. Grote dank aan transportbedrijf G. Kuijf & Zonen B.V. te Utrecht, die ook dit jaar deze succesvolle dag heeft mogelijk gemaakt en de huuropbrengst heeft geschonken aan onze stichting. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat zo veel weldoeners in onze stichting hebben. Dankzij de vele giften en donaties kunnen wij in het afgelopen jaar hebben mogen ontvangen kunnen wij onze projecten blijven voortzetten. Met speciale dank aan Piet de Visser, Nardy de Wit, de Oomen Foundation, Conclusion Future Infrastructure Technologies en partners, die onze stichting dit jaar weer een warm hart hebben toegedragen. Vrijwilligers Ieder jaar zijn er weer tal van vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken voor de kansarme kinderen in Cambodja. Ze bieden ondersteuning bij de Engelse les, geven les op gebied van hygiëne, creativiteit, sport en spel en computer. Ze geven liefde en aandacht aan de kinderen die dat vaak thuis niet krijgen. In ieder persoon schuilt een talent. Afhankelijk van de ervaring, interesse en opleiding van de vrijwilliger, voeren ze zelfstandig een eigen project uit. Ze financieren hun project door giften van vrienden en familie en het voeren van acties. Dankzij de inzet van de vrijwilligers konden we ook dit jaar weer vele kleine projecten realiseren. Athena en Niek, Titia Westra van Holthe en Peter Matthews, Elysa Hofstra, Roy Leeuwerke, Eva Schout en Ayda Waly, Sanne Luijks en Leonoor Slobbe, super bedankt voor jullie inzet en support. Jullie hebben de kinderen een onvergetelijke tijd gegeven. Didier en Zara Parduyns zijn vaste vrijwilligers en hebben onze farm nieuw leven ingeblazen. Ze zetten een kippen farm op, bieden ondersteuning bij het koeienproject en tal van andere werkzaamheden. Ook zijn we erg blij met André die regelmatig komt klussen.

10 Nieuwe projecten 2015 Child-Friendly Schools in Takeo Voor 2015 hebben we een nieuw scholenproject op stapel staan. In 2013 realiseerde onze stichting het alle kinderen naar school project. Gezien het succes daarvan gaan we dit uitbreiden naar andere scholen in de regio. Onderwijssysteem Het onderwijs op de basisscholen op het platteland is slecht, de leraren zijn onvoldoende opgeleid. Er zijn leraren die geen enkele opleiding hebben genoten, zij zijn na het Pol Pot regime voor de klas gaan staan omdat de leraren waren omgekomen tijdens de burgeroorlog. Er zijn te weinig leer- en leesboeken, lesmateriaal en faciliteiten op de scholen. De eerste schooljaren zijn belangrijk want er is geen kleuteronderwijs, de kinderen gaan pas naar school als ze 6 jaar zijn. Onze doelstelling Spelen is leren, ieder kind hoort er Meer kindvriendelijk en leerlinggericht onderwijs op de bij en ieder kind heeft een talent! basisschool. Het percentage kinderen dat onregelmatig naar school gaat en het percentage kinderen dat vroegtijdig de school verlaat, willen we verminderen. We willen de scholen voorzien van boeken, educatief spel en lesmateriaal en de kwaliteit van het onderwijs verbeteren door de kinderen naast taal- en rekenen ook les te laten geven op gebied van creativiteit, spelletjes en sport. Door het aanbieden van informatieve boeken en leesboeken willen we het lezen stimuleren en hun algemene ontwikkeling bevorderen. Child-Friendly Schools Voor tien scholen is ons plan: Een nieuwe bibliotheek bouwen Bibliotheken inrichten in bestaande klaslokalen Speeltuinen bouwen Een fiets, schooluniform en tas voor arme kinderen die te ver van school wonen Training en voorlichting aan leraren en directeuren over kindvriendelijk onderwijs Drop-outs en schoolverzuim verminderen: een plan van aanpak Voorlichting geven op gebied van hygiëne en gezondheidsleer Onderwijs is de meest duurzame vorm van ontwikkeling! Met onze onderwijsprojecten hopen wij de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Met dit project willen we een bijdrage leveren aan Millenniumdoelstelling 2.

11 Tot slot Channy Kim Dankzij de inzet en doorzettingsvermogen van Channy Kim, onze lokale manager kunnen we snel en efficiënt werken. Channy voert alle projecten uit en met hem heb ik nagenoeg iedere dag contact en kunnen we daardoor veel van elkaar leren. Channy is verantwoordelijk voor de financiële administratie. Alle uitgaven worden door ons bestuur gemonitord en gecontroleerd. Financiële doelstelling De Stichting Hopeful Children Center is erop gericht om met zo weinig mogelijk middelen zo veel mogelijk te bereiken. In Nederland wordt er niets aan overheadkosten uitgegeven. Alle reis- en verblijfskosten zowel in Nederland als Cambodja worden door de bestuursleden en vrijwilligers uit eigen zak betaald. Ieder project dat we realiseren wordt zowel met kennis als financiën ondersteund door Impulsis, Gemeente Utrecht of de Wilde Ganzen. Voor ieder project dient er door onze stichting HCC een uitgebreide projectaanvraag ingediend te worden, en na beëindiging van het project volgt er een uitgebreide financiële verantwoording en verslaggeving. Terug Het geeft me veel voldoening om te zien wat we dit jaar allemaal hebben bereikt en hoeveel we voor de kansarme mensen in Cambodja kunnen betekenen. We werken efficiënt en iedere cent wordt drie keer omgedraaid voordat we die uitgeven. Hopelijk ben ik over een paar maanden hersteld van mijn gebroken bekken en kan ik weer naar Cambodja reizen om ondersteuning te bieden aan de vele projecten. Speciale dank Aan Lex Reurings die als vrijwilliger verantwoordelijk is voor de website en Marcel Mooij, van Mooij Werkt uit de Meern, die gratis de website voor onze stichting host. Achter de schermen verricht Serge Steenen veel werk, o.a. bij het schrijven van de nieuwsbrieven. Fijn, dat we ondanks zijn drukke baan altijd op hem kunnen rekenen. Dank aan Henk Kramer, voor het controleren van de boekhouding en het maken van de jaarrekening. Dankzij de enorme inzet van Channy, alle vrijwilligers, en door uw financiële steun hebben we afgelopen jaar al onze geplande projecten kunnen realiseren. Iedereen is meer dan welkom om onze projecten in Cambodja te bezoeken. Wij wensen u sfeervolle kerstdagen en een voorspoedig en liefdevol 2015! Namens ons bestuur, Carola Käller Bart Käller Dorine van Tuijn

Ondernemingsplan Kwagala Center

Ondernemingsplan Kwagala Center Ondernemingsplan Kwagala Center 1 Ondernemingsplan Kwagala Health Care Center Auteur/initiatiefnemer: Ellen van Beers (Voorzitter Kwagala) In opdracht van: Stichting Kwagala Datum: Versie 1: oktober 2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2009 STICHTING ROEMEENSE KINDERHULP

JAARVERSLAG 2009 STICHTING ROEMEENSE KINDERHULP JAARVERSLAG 2009 STICHTING ROEMEENSE KINDERHULP Naar verwachting van de experts zouden de gevolgen van het slechte economische klimaat in Nederland en Roemenië, zeker ook (grote) gevolgen gaan hebben voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Onderwijsprojecten

Inhoudsopgave. Onderwijsprojecten Projectplan 2014 Inhoudsopgave Onderwijsprojecten 1. PO-01: Educatieprogramma 1.1 Algemeen p.06 1.2 Achtergrond p.06 1.3 Opzet project p.07 1.4 Begroting p.08 1.5 Huidige stand van zaken p.09 1.6 Projectactiviteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kibet4Kids

Beleidsplan Stichting Kibet4Kids Beleidsplan Stichting Kibet4Kids Bouwen aan Kenia... Stichting Kibet4Kids Adres: Veluwelaan 18-1, 1079 RA, Amsterdam Website: www.kibet4kidsfoundation.org Email: info@kibet4kidsfoundation.org IBAN: NL45

Nadere informatie

Jaarverslag2014. Emmen, mei 2015. -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects

Jaarverslag2014. Emmen, mei 2015. -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects -1-Jaarverslag 2014 St. Microprojects Jaarverslag2014 Emmen, mei 2015 Bezoekadres: Westerstraat 150. 7811 MV Emmen, postbus 1070, 7801BB Emmen, E: millenniummicroprojects@gmail.com, www.microprojects.nl

Nadere informatie

bouwprojecten 2015 bouwen aan verandering

bouwprojecten 2015 bouwen aan verandering bouwprojecten 2015 bouwen aan verandering in deze brochure... Ga ook mee! Een project is goed geregeld kt Hier wer rvants! e S ld Wor Informatie over alle projecten Wat hadden we een lol met de lokale

Nadere informatie

STICHTING GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST

STICHTING GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST STICHTING GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2008 KAART VAN HET MPONGWE DISTRICT IN CENTRAAL ZAMBIA Stichting Geef de kinderen van Mpongwe een toekomst Jabeek 11 06-2009 Contactpersoon:

Nadere informatie

Stichting Narangi Jaarverslag 2011

Stichting Narangi Jaarverslag 2011 Stichting Narangi Jaarverslag 2011 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Over Narangi 3 2.1 Wat doen we? 3 2.2 Organisatie 3 3 Fondsenwerving 4 3.1 Financiële donaties 4 3.2 Donaties in natura 4 4 Communicatie 5 5 Sanjay,

Nadere informatie

www.milanbindu-nepal.nl

www.milanbindu-nepal.nl Nieuwsbrief 2014 Uitgave nummer 10 Stichting Milan Bindu Nepal 10 Jaar Stichting Milan Bindu Nepal 10 Jaar alweer, wat vliegt de tijd en wat is er veel gebeurd in die 10 jaren. De officiële oprichting

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017.

Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017. . Beleidsplan Stichting Kinderfonds Dappere Dodo s Periode 2012 t/m 2017. Index Pag. Voorwoord 1. Inleiding 1 2. Doelstellingen 4 3. Organisatie 7 4. Uitvoering 10 5. Strategie en toekomst 17 6. Communicatie

Nadere informatie

Jaarverslag Boekjaar 2012 01-07-2011 t/m 30-06-2012

Jaarverslag Boekjaar 2012 01-07-2011 t/m 30-06-2012 Jaarverslag Boekjaar 2012 01-07-2011 t/m 30-06-2012 Colofon Dit publieksjaarverslag is een uitgave van Habitat for Humanity Nederland. Prof. Van der Scheerstraat 207a 2035 AM Haarlem Postbus 4426 2003

Nadere informatie

Voor de toekomst van kinderen

Voor de toekomst van kinderen Voor de toekomst van kinderen Voorwoord Stichting ASAP is al 13 jaar actief in Burkina Faso en helpt dorpelingen om hun opleidingsniveau, hun gezondheid, hun zelforganisatie, hun inkomsten en hun perspectief

Nadere informatie

DE REPRODUCTIE VAN DEZE NIEUWSBRIEF WERD MOGELIJK GEMAAKT DOOR

DE REPRODUCTIE VAN DEZE NIEUWSBRIEF WERD MOGELIJK GEMAAKT DOOR Help mij Leven (AJUDE ME A VIVER) Nieuwsbrief Jaargang 21, nr. 84: oktober 2007 DE REPRODUCTIE VAN DEZE NIEUWSBRIEF WERD MOGELIJK GEMAAKT DOOR Verdachte diefstal auto Robert? Stichting Help mij leven geniet

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Juntos Contigo 2014-2020

Beleidsplan Stichting Juntos Contigo 2014-2020 Beleidsplan Stichting Juntos Contigo 2014-2020 Beleidsplan Stichting Juntos Contigo 1/13 Inhoudsopgave 1. Inleiding & Historie 3 Historie 3 Toekomst 4 2. Missie, visie, strategie en waarden en bestuur

Nadere informatie

Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 DEEL B NET4KIDS AID FOUNDATION 13 4 OVERKOEPELENDE RESULTATEN EN BELEID PROJECTEN 13

Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 DEEL B NET4KIDS AID FOUNDATION 13 4 OVERKOEPELENDE RESULTATEN EN BELEID PROJECTEN 13 Annual Report 2008 Inhoudsopgave DEEL A NET4KIDS ALGEMEEN 4 1 OVER NET4KIDS 4 1.1 Achtergrond & doelstelling 5 1.2 Werkwijze 5 1.3 Impact (rapportage) 5 2 VOORWOORD 7 3 SAMENVATTING DOELSTELLINGEN EN RESULTAAT

Nadere informatie

ChildsLife Investors Book 2015-2016

ChildsLife Investors Book 2015-2016 2015-2016 Van de Directeur Toen ik bijna 20 jaar geleden ChildsLife oprichtte was het mijn bedoeling om met mijn ervaring opgedaan bij grotere organisaties, kinderen, waar dan ook geboren, de kans te geven

Nadere informatie

ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes. Dit is Alice Moeder van 3 kinderen. Besmet met HIV. Zelfstandig onderneemster.

ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes. Dit is Alice Moeder van 3 kinderen. Besmet met HIV. Zelfstandig onderneemster. NIEUWSBRIEF In deze nieuwsbrief: Van de directeur, pag 3 Chances for Children in 2013, pag 5 Alleen studeren en geen ontspanning is maar saai!, pag 6 ChildsLife ondersteunt vrouwen en meisjes Dit is Alice

Nadere informatie

Ik ben de anderen een tot twee stappen voor door mijn training en ervaring op de holiday schools. Vrijwilliger, 25 jaar, nu supervisor trainingen

Ik ben de anderen een tot twee stappen voor door mijn training en ervaring op de holiday schools. Vrijwilliger, 25 jaar, nu supervisor trainingen Testimonials Townshipjongeren over vrijwilligerswerk Toen ik vrijwilliger werd, veranderde er veel in mijn leven. Ik heb nu iets te doen. Ik doe geen verkeerde dingen. Ik woon in een township als je begrijpt

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Casa de la Alegría

Jaarverslag 2013. Stichting Casa de la Alegría Jaarverslag 2013 Stichting Casa de la Alegría 1. Inleiding Stichting Casa de la Alegría is in Nederland opgericht op 31 januari 2011. Het eerste jaar hebben we besteed aan het vormgeven van de stichting

Nadere informatie

KidsRights Nieuws Nieuwsbrief voor donateurs

KidsRights Nieuws Nieuwsbrief voor donateurs JUNI 2011 KidsRights Nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Met o.a. Vijf maanden vechten tegen kinderarbeid Studiefonds Kindervredesprijs Interview Marc Dullaert Voorwoord Op 12 juni wordt jaarlijks overal

Nadere informatie

Nr.26 april 2012. themanummer dubbele kansen. Minder. scholing met een beperking

Nr.26 april 2012. themanummer dubbele kansen. Minder. scholing met een beperking Nr.26 april 2012 themanummer dubbele kansen Minder armoede en meer scholing voor mensen met een beperking Dubbele kansen Mensen met een beperking leiden in ontwikkelingslanden vaak een verborgen bestaan.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Viva la Donna

Jaarverslag 2013. Stichting Viva la Donna Jaarverslag 2013 Stichting Viva la Donna INHOUDSOPGAVE 1. Doelstellingen 4 2. Organisatie 7 2.1 Bestuur 7 2.2 Personeelszaken 8 3. Inkomsten 10 3.1 Inkomsten commerciële activiteiten 10 3.2 Financiële

Nadere informatie

GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST (GIVE THE CHILDREN OF MPONGWE A FUTURE) (REGISTERED IN ZAMBIA AS A SOCIETY NUMBER ORS/102/96/12)

GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST (GIVE THE CHILDREN OF MPONGWE A FUTURE) (REGISTERED IN ZAMBIA AS A SOCIETY NUMBER ORS/102/96/12) GEEF DE KINDEREN VAN MPONGWE EEN TOEKOMST (GIVE THE CHILDREN OF MPONGWE A FUTURE) (REGISTERED IN ZAMBIA AS A SOCIETY NUMBER ORS/102/96/12) JAARVERSLAG 2011 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE...2 2 VOORWOORD...4

Nadere informatie

Voorwoord 2. 1: Visie, missie en doelen 3

Voorwoord 2. 1: Visie, missie en doelen 3 Inhoud: Voorwoord 2 1: Visie, missie en doelen 3 1.1Waarom Niños del Lago 3 1.2 Hoe werkt Niños del Lago 3 1.3 Proramma s Niños del Lago..3 2: Projecten en organisatie.4 2.1 Projecten in Guatemala 4 2.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8

Jaarverslag 2010 Stichting Aandachtscentrum Het Open Venster. 1. Voorwoord 2. 2. Visie 3. 3. De activiteiten 4. 4. Coördinator en groepswerkers 8 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 2 2. Visie 3 3. De activiteiten 4 4. Coördinator en groepswerkers 8 5. Vrijwilligers 9 6. Bestuur 12 7. Contacten in de samenleving 13 8. Publiciteit 14 9. Toekomst 15

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Ontwikkelingswerk werkt, door er samen voor te gaan. Mensen die leven met HIV/AIDS Blz. 2

In deze nieuwsbrief: Ontwikkelingswerk werkt, door er samen voor te gaan. Mensen die leven met HIV/AIDS Blz. 2 Nummer 15 Juli 2011 Ontwikkelingswerk werkt, door er samen voor te gaan Beste donateurs en vrienden van Sharing Worlds, Sharing Worlds richt zich op versterking van kleine maatschappelijke organisaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Working Women s hostel UWA. Stichting Ketting-reactie ondersteunt de volgende twee organisaties:

Nieuwsbrief. Working Women s hostel UWA. Stichting Ketting-reactie ondersteunt de volgende twee organisaties: Stichting Ketting-reactie ondersteunt de volgende twee organisaties: 1. Vision India Abayashram: een opvanghuis voor geestelijk verwarde vrouwen. 2. UWA-Bangalore Working women s hostel: een veilig huis

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,-

JAARVERSLAG 2014. Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,- JAARVERSLAG 2014 Investering 37.000,- Opbrengst 80.778,- H E T E F F E C T V A N S A M E N W E R K E N Waarom moeilijk doen als het samen kan? Als initiatiefnemer van de Roosendaalse Uitdaging grijp ik

Nadere informatie

1 e halfjaarverslag 2014

1 e halfjaarverslag 2014 1 e halfjaarverslag 2014 Januari - juni 2014 SCw Leiderdorp INHOUDSOPGAVE Pagina 2 1. Inleiding Pagina 3 2. Trends en samenvatting Pagina 6. 3. Kinderwerk Pagina 9. 4. Jongerenwerk 16- Pagina 14. 5. Accommodatie

Nadere informatie

Stichting. Derde Wereldgroep Soest

Stichting. Derde Wereldgroep Soest Stichting Derde Wereldgroep Soest JAARVERSLAG 2012 Stichting Derde Wereldgroep Soest Postbus 389 3760 AJ Soest Tel: 035-609 00 74 ING: 5634327 Rabobank: 3799.29.813 dwgsoest@hotmail.com www.derdewereldgroepsoest.nl

Nadere informatie