Universiteit Utrecht. Klanttevredenheidsonderzoek Facilitaire Dienstverlening September 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Universiteit Utrecht. Klanttevredenheidsonderzoek Facilitaire Dienstverlening 2013. September 2013"

Transcriptie

1 Universiteit Utrecht Klanttevredenheidsonderzoek Facilitaire Dienstverlening 2013 September 2013

2 Doelgroep en respons 2013 Verzonden enquetes Respons % De enquête is verzonden aan ca medewerkers. Ten opzichte van onderzoek 2011/2012 was er nu een Engelstalige vragenlijst beschikbaar. Hierdoor kon de vragenlijst naar bijna alle medewerkers worden gestuurd. Medewerkers van de faculteit Geneeskunde en van het Facilitair Service Centrum hebben niet deelgenomen aan het onderzoek.

3 Waarderingscijfers per onderdeel De grafiek hieronder laat de waardering per onderdeel zien. Het gemiddelde cijfer dat de medewerkers aan de facilitaire dienstverlening hebben gegeven is een 6,6 (2011/2012: 6,5). De respondenten zijn vooral meer tevreden over de afhandeling van storingen en de communicatie door het FSC Meldpunt (zowel telefonisch als via het meldformulier). Men is minder tevreden over de catering en over de postverzorging dan in 2011/2012.

4 Hoogste waarderingen Waardering 2013 Waardering 2011 Deelaspect Onderdeel Vriendelijkheid van de receptionisten Receptie 8,4 8,4 Gevoel van veiligheid in/rond gebouw tijdens werktijd Veiligheid - algemeen 8,1 7,8 Vriendelijkheid medewerkers Bedrijfsrestaurant 7,9 8,4 Vriendelijkheid gebouwmedewerkers Onderhoud gebouwen en installaties - storingen 7,8 7,7 Vriendelijkheid van de beveiligingsmedewerkers Veiligheid - beveiligingsmedewerkers 7,8 Vriendelijkheid van de schoonmaakmedewerkers Schoonmaak 7,7 7,7 Gemak gebruik koffiekaart Dranken- en versnaperingsvoorzieningen 7,7 Vriendelijkheid van de cateringmedewerkers Catering evenementen 7,6 Representativiteit medewerkers Koffie-/Thee-/Lunchservice - gebruik ruimten en KTLservice 7,4 7,6 Wachttijd verkrijgen producten/temperatuur producten Dranken- en versnaperingsvoorzieningen - snoep- /frisautomaat 7,3 7,0 Bereikbaarheid postkamer Post - postkamer 7,3 Vriendelijkheid van de meldpuntmedewerker Meldpunten - telefonische dienstverlening 7,3 7,2 Vriendelijkheid van de medewerker Ondersteuning audio-visuele middelen 7,2 7,3 Orde en netheid rondom automatenvoorzieningen Dranken- en versnaperingsvoorzieningen - algemeen 6,8 6,4 Vriendelijkheid van de medewerkers post Post - postbezorging 6,8 6,8 Correctheid beantwoording melding Meldpunten - webformulier 6,7 6,3 Reserveringsprocedure Koffie-/Thee-/Lunchservice - reserveren vergaderruimten 6,6 6,3 Beschikbaarheid van het assortiment Warme maaltijdvoorziening 6,1 6,7 Reserveringsprocedure Koffie-/Thee-/Lunchservice - reserveren KTL-service 6,0 6,7 Cijfers van deelaspecten die ten opzichte van het KTO 2011/2012 met meer dan 0,3 punt zijn gestegen of gedaald zijn in groen of rood weergegeven.

5 Laagste waarderingen Waardering 2013 Waardering 2011 Deelaspect Onderdeel Kwaliteit/smaak thee Dranken- en versnaperingsvoorzieningen - warme 3,0 3,4 drankenautomaat Prijsstelling producten restaurant Bedrijfsrestaurant 3,9 4,7 Smaak/kwaliteit producten Warme maaltijdvoorziening 4,6 5,4 Prijsstelling van koffie- en theeservice Koffie-/Thee-/Lunchservice - reserveren KTL-service 4,7 4,6 Mogelijkheden om plastic gescheiden in te zamelen Afvalverwijdering 5,1 5,3 Prijsstelling van de producten Dranken- en versnaperingsvoorzieningen - snoep- 5,4 5,3 /frisautomaat Storingsgevoeligheid van de automaten Dranken- en versnaperingsvoorzieningen - algemeen 5,6 5,0 Schoonmaak van de werkplek Schoonmaak 5,6 5,6 Snelheid afhandelen verzoek Onderhoud gebouwen en installaties - storingen 6,0 5,5 Kwaliteit/smaak dranken Koffie-/Thee-/Lunchservice - gebruik ruimten en KTLservice 6,0 6,1 Juistheid levering postrondes Post - postbezorging 6,0 6,3 Bereikbaarheid van de medewerker Ondersteuning audio-visuele middelen 6,0 6,2 Beschikbaarheid vergaderruimten Koffie-/Thee-/Lunchservice - reserveren vergaderruimten 6,1 5,8 Duidelijkheid over de voortgang van de melding Meldpunten - webformulier 6,1 5,5 Kwaliteit/smaak producten Cateringevenementen 6,3 6,3 Informatieverstrekking over de voortgang van de Meldpunten - telefonische dienstverlening 6,3 5,7 melding Aanwezigheid instructies en informatie BHV en Veiligheid - algemeen 6,4 brandveiligheid Servicegerichtheid van de beveiligingsmedewerkers Veiligheid - beveiligingsmedewerkers 7,3 7,0 Kennis van de organisatie Receptie 7,3 7,4 Cijfers van deelaspecten die ten opzichte van het KTO 2011/2012 met meer dan 0,3 punt zijn gestegen of gedaald zijn in groen of rood weergegeven.

6 Open antwoorden De respondenten zijn in de gelegenheid gesteld om bij ieder onderdeel aanvullende opmerkingen te plaatsen. Van deze mogelijkheid is veel gebruik gemaakt. Enkele frequent gemaakte opmerkingen worden hieronder weergegeven: Open antwoorden medewerkers Klimaat in de gebouwen onvoldoende Storingen worden snel en adequaat opgelost Assortiment in de bedrijfsrestaurants te beperkt, en te duur, kw aliteit onvoldoende Keuze w arme maaltijden w eer goed sinds het keuzebuffet terug is Cateringmedew erkers vriendelijk en servicegericht Representativiteit en beschikbaarheid vergaderruimten onvoldoende Bestelsysteem cateraar omslachtig en foutgevoelig Kw aliteit koffie en thee vergaderservice onvoldoende Kw aliteit automatenkoffie onvoldoende Tevreden over biologische en fairtrade koffie Schoonmaakfrequentie- en kw aliteit sanitair en w erkkamers onvoldoende Te w einig afvalscheiding mogelijk: plastic, klein chemisch afval (onbekend met plekken) Snelle respons vanuit Gebouw zorg Postbezorging traag, interne postbezorging onduidelijk Dienstverlening postkamer uitstekend, te w einig bezorgmomenten Tevreden over de dienstverlening van de AV-ondersteuning Terugkoppeling meldingen door het FSC Meldpunt is prima

7 Prioriteitenmatrix In de matrix hieronder geven de rode lijnen de gemiddelden weer van de waardering en het belang van de facilitaire dienstverlening: de gemiddelde waardering is 6,6, het gemiddelde belang 6,9. De matrix laat zien dat de respondenten de schoonmaak het belangrijkste onderdeel van de facilitaire dienstverlening vinden. Het onderdeel schoonmaak scoort met een 6,0 onder de gemiddelde waardering. De verbeterpunten zullen met name vanuit kwadrant I worden vastgesteld.

8 Verbeterpunten 2013 Op basis van de deelaspecten met de laagste scores en de opmerkingen in de open antwoorden en de deelaspecten met de laagste scores hebben wij de volgende verbeterpunten geformuleerd: Verbeteren van de beschikbaarheid van het assortiment in de restaurants; Verbeteren van de prijs-/kwaliteitverhouding van de producten in de restaurants; Gebruiksvriendelijker maken van de bestelportal van de cateraar. Verbeteren van de kwaliteit en de smaak van de koffie zonder tekort te doen aan het duurzame karakter van de koffie (EKO/Fairtrade) Verder uitbouwen van de mogelijkheden van afvalscheiding, waaronder plastic (Plastic Hero) Afspraken over uitvoering van de postrondes in de gebouwen verduidelijken. Zowel de werkwijze als de frequentie van de postrondes.

9 Gebruikerspanels Het verbeterproces van het FSC kan uiteraard niet alleen worden opgehangen aan het klanttevredenheidsonderzoek. Door het hele jaar heen ontvangen wij suggesties die we in ons verbeterproces meenemen. Maar we willen nòg een stap nemen: Om onze dienstverlening nog verder te ontwikkelen zullen we gebruikerspanels in het leven roepen. Deze gebruikerspanels gaan bestaan uit studenten en medewerkers van de faculteiten en diensten. De deelnemers aan de gebruikerspanels worden uitgenodigd om suggesties en opmerkingen ten aanzien van de facilitaire dienstverlening in te brengen. Omdat u de moeite heeft genomen om mee te doen aan ons onderzoek willen wij u graag uitnodigen om deel te nemen aan het gebruikerspanel voor medewerkers. U kunt zichzelf opgeven door hier te klikken. Dan wordt u doorgeleid naar een opgaveformulier. Hier vindt u ook nadere informatie.

BOA. Tevredenheidsonderzoek gezamenlijke bedrijfsvoering. Definitieve versie (9 april 2015) Colofon. Beleidsonderzoek & Analyse

BOA. Tevredenheidsonderzoek gezamenlijke bedrijfsvoering. Definitieve versie (9 april 2015) Colofon. Beleidsonderzoek & Analyse Beleidsonderzoek & Analyse BOA draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Tevredenheidsonderzoek gezamenlijke bedrijfsvoering Colofon Gemeente Leiden Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) 071

Nadere informatie

Leden tevredenheidonderzoek Kwaliteitskring Zwolle

Leden tevredenheidonderzoek Kwaliteitskring Zwolle Leden tevredenheidonderzoek Kwaliteitskring Zwolle Zwolle juni 2008 Adriaan Souman Agnes Veld Henriët Teerling Wan tat Li Levien Rademaker (docent M&L)) Frans Werkhoven (ESI) Inhoud 1. Inleiding... 3 2.

Nadere informatie

Enquête gebruikers e-laadpunten

Enquête gebruikers e-laadpunten Enquête gebruikers e-laadpunten Inleiding Begin juli 2013 heeft stichting e-laad een enquête uitgezet met als doel inzicht te krijgen in de ervaringen en wensen van gebruikers die hun elektrische auto

Nadere informatie

Dienstverleningsmonitor 2012-2013

Dienstverleningsmonitor 2012-2013 UM Medewerkersmonitor augustus 2013 Flycatcher Internet Research, 2004 Dit materiaal is auteursrechtelijk beschermd en kopiëren zonder schriftelijke toestemming van de uitgever is dan ook niet toegestaan.

Nadere informatie

Eindrapportage Onderzoek Ervaringscertificaten Een onderzoek naar de effectiviteit van EVC in de mobiliteitsbranche

Eindrapportage Onderzoek Ervaringscertificaten Een onderzoek naar de effectiviteit van EVC in de mobiliteitsbranche Eindrapportage Onderzoek Ervaringscertificaten Een onderzoek naar de effectiviteit van EVC in de mobiliteitsbranche Uitgevoerd in opdracht van Stichting OOMT Innovam Consult Drs. Jessica Spithoven Sandra

Nadere informatie

COLLIERS INTERNATIONAL OFFICE REVIEW 2014

COLLIERS INTERNATIONAL OFFICE REVIEW 2014 1 Kosten, bereikbaarheid, aantal parkeerplaatsen en het imago van het bedrijf zijn veelal de factoren die vastgoedbeslissers bij de keuze voor een kantoorpand meenemen en het zijn allemaal factoren die

Nadere informatie

Onderzoek Externe Communicatie Gemeente Houten. December 2006

Onderzoek Externe Communicatie Gemeente Houten. December 2006 Onderzoek Externe Communicatie December 2006 Onderzoek Externe Communicatie December 2006 Auteurs: drs. Aart van Grootheest en drs. Joyce van der Laan Publicatiedatum: 18 december 2006 Trendview Radioweg

Nadere informatie

Resultaten marktscan SURFmailfilter en MX-fallback

Resultaten marktscan SURFmailfilter en MX-fallback Resultaten marktscan SURFmailfilter en MX-fallback Project : SURFworks Projectjaar : 2009 Projectmanager : Paulien Rinsema Auteur(s) : Maurice van den Akker, Elise Roders, Karianne Vermaas Opleverdatum

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 2: Ervaringen E met de aanvraag van SNL 203 April 203. Inleiding In januari en februari 203 is een peiling georganiseerd over de ervaringen met de aanvraag

Nadere informatie

ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010. Pagina 1 van 55. Energieleveranciers oktober 2010

ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010. Pagina 1 van 55. Energieleveranciers oktober 2010 ENERGIELEVERANCIERS OKTOBER 2010 Pagina 1 van 55 Inhoudsopgave Bladzijde 3 1. Inleiding 4 2. Conclusies 6 3. Aanbevelingen 7 4. Conclusies per energieleverancier 20 5. Situatie van de klant 24 6. Algemene

Nadere informatie

Van evalueren kun je leren

Van evalueren kun je leren Van evalueren kun je leren Voorwoord Wie zich bezighoudt met cliëntenparticipatie doet er goed aan om van tijd tot tijd stil te staan bij de praktijk van dat moment. Cliëntenparticipatie is niet iets wat

Nadere informatie

Verslag Tevredenheidspeiling ICBS de Windroos november 12

Verslag Tevredenheidspeiling ICBS de Windroos november 12 Verslag Tevredenheidspeiling ICBS de Windroos november 12 1 Inhoudsopgave 1. Wat vinden ouders en leerlingen van de Windroos? 3 2. Het onderzoek 4 3. De respons 6 4. Resultaten ten opzichte van het landelijk

Nadere informatie

BTG Kwaliteitswijzer 2005

BTG Kwaliteitswijzer 2005 BTG Kwaliteitswijzer 2005 Feiten, cijfers en perceptie mei 2005 Samenstelling: Henriëtte Scheeren 0504014-177-kwaliteitswijzer 1 22-04-2005 09:56:12 Colofon De BTG-Kwaliteitswijzer is een uitgave van de

Nadere informatie

ICT-diensten aan de Radboud Universiteit Nijmegen

ICT-diensten aan de Radboud Universiteit Nijmegen Het ITS maakt deel uit van de Radboud Universiteit Nijmegen ICT-diensten aan de Radboud Universiteit Nijmegen Resultaten van gebruikersonderzoek Sebastiaan Peek Ed Smeets ICT-DIENSTEN AAN DE RADBOUD UNIVERSITEIT

Nadere informatie

Monitor Klant & Calamiteit

Monitor Klant & Calamiteit Monitor Klant & Calamiteit De dienstverlening van NS bij verstoringen onder de loep genomen door de reiziger en NS. Kim Hauwert NS Reizigers, Marktonderzoek & Advies, kim.hauwert@ns.nl Martien Beintema

Nadere informatie

Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt

Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt Onderzoek naar arbeidsbeleving in combinatie met Het Nieuwe Werken gerelateerd aan nadere krapte op de arbeidsmarkt ALGEMENE INFORMATIE Ik ben een man / vrouw Mijn leeftijd is tussen 20 30 jr / 30 40 jr

Nadere informatie

Strategic Decisions Monitor Februari 2015 Kennismanagement

Strategic Decisions Monitor Februari 2015 Kennismanagement Strategic Decisions Monitor Februari 2015 Kennismanagement In samenwerking met KIRC 2015 Niets uit deze publicatie mag geheel of gedeeltelijk op enigerlei schriftelijke, elektronische of andere wijze openbaar

Nadere informatie

2013, peiling 2 juli 2013

2013, peiling 2 juli 2013 resultaten 2013, peiling 2 juli 2013 Van 14 mei tot en met 26 mei 2013 is een peiling onder het HengeloPanel gehouden. Van de 2.715 panelleden die waren uitgenodigd, hebben 1.615 leden de vragenlijst ingevuld.

Nadere informatie

Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant

Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant Digitaal verwijzen in de regio ZO Brabant Een stage onderzoek gericht op de ervaringen met de ZorgDomein applicatie. Managementsamenvatting Januari 2011 Annelieke Niezen, student Maastricht University

Nadere informatie

Concept notulen Overleg ZIGGO en COAX NL. Datum: donderdag 3 juli 2008. Plaats: Utrecht

Concept notulen Overleg ZIGGO en COAX NL. Datum: donderdag 3 juli 2008. Plaats: Utrecht Concept notulen Overleg ZIGGO en COAX NL. Datum: donderdag 3 juli 2008 Plaats: Utrecht Aanwezig: Ziggo: Jeroen de Gier; Manager Customer Experience COAX NL: Peter de Jong PR Hans Ronhaar, Voorzitter Agenda:

Nadere informatie

ExplainiT. Bachelor scriptie. Klanttevredenheid bij ExplainiT

ExplainiT. Bachelor scriptie. Klanttevredenheid bij ExplainiT ExplainiT Bachelor scriptie Klanttevredenheid bij ExplainiT Jorg Schulte Juli 2011 2 Klanttevredenheid bij ExplainiT Student Universiteit Twente Begeleiders ExplainiT J.M (Jorg) Schulte Studentnummer:

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2 Inhoudsopgave DSW - Goed voor je! 4 Wat biedt DSW? 5 De premies 6 Uw verzekering in 2014 7 Vergoedingen 8 Het eigen risico 9 Onze website 11 Gemakkelijk overstappen! Overstappen

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons op

Nadere informatie

Communicatiemonitor 2012. Wensen van inwoners ten aanzien van gemeentelijke communicatiemiddelen

Communicatiemonitor 2012. Wensen van inwoners ten aanzien van gemeentelijke communicatiemiddelen Communicatiemonitor 2012 Wensen van inwoners ten aanzien van gemeentelijke communicatiemiddelen Afdeling Bedrijfsvoering Team informatievoorziening Onderzoek en Statistiek Venlo, januari 2013 1 2 Samenvatting

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar Welkom bij DSW Zorgverzekeraar Inhoudsopgave DSW - Goed voor je! 3 Wat biedt DSW? 4 De premies 5 Uw verzekering in 2015 6 Vergoedingen 8 Het eigen risico 9 Onze website 11 Gemakkelijk overstappen! Overstappen

Nadere informatie

Klanttevredenheidsmeting Dagverzorging Welcom 2012

Klanttevredenheidsmeting Dagverzorging Welcom 2012 Klanttevredenheidsmeting Dagverzorging Welcom 2012 Eelco Visser November 2012 12-4521 EelVi-riw Inhoud 1. Aanleiding... 1 2. De opdracht en werkwijze... 3 2.1 De opdracht en beoogde resultaten... 3 2.2

Nadere informatie

CABA 03-06-2014 Agendapunt: 5 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN

CABA 03-06-2014 Agendapunt: 5 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN CABA 03-06-2014 Agendapunt: 5 Sittard, 20 mei 2014 AAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN Onderwerp: Programma Dienstverlening Inleiding De Unie van Waterschappen heeft een Visie op Dienstverlening,

Nadere informatie

Projectbegeleiding (SONOR): Aart Martin de Jong en Esther Brix.

Projectbegeleiding (SONOR): Aart Martin de Jong en Esther Brix. Missie Het BurgerPanelRotterdam toetst kritisch en onafhankelijk de beleving van de Rotterdammers wat betreft de dienstverlening van de gemeente Rotterdam. Het panel wil hiermee een positieve bijdrage

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers in de sector Zorg en Welzijn Gemeente Aalsmeer en Uithoorn

Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers in de sector Zorg en Welzijn Gemeente Aalsmeer en Uithoorn Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers in de sector Zorg en Welzijn Gemeente Aalsmeer en Uithoorn Tevredenheidsonderzoek onder vrijwilligers in de sector Zorg en Welzijn Gemeente Aalsmeer en Uithoorn

Nadere informatie