C&A stelt de Fashion Highlights spring/summer 2011 voor

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "C&A stelt de Fashion Highlights spring/summer 2011 voor"

Transcriptie

1 C&A stelt de Fashion Highlights spring/summer 2011 voor Internationale modeshow in het Burg-Wächter Castello in Düsseldorf C&A is verheugd nu al een tipje van de sluier van het komende seizoen te kunnen oplichten. De lente/zomer 2011 wordt een lange, modieuze reis. De collectie begint met een stadse City Look. De poederachtige kleuren worden vermengd met mineraaltinten en gouden accenten. De reis gaat verder en de C&A-collecties gaan op safari: het wordt nu echt exotisch met etnische bloemenprints, lichte natuurkleuren, verwassen kakitinten en sterke rode nuances. Hoogzomer vraagt om een tripje naar zee. De look wordt sportiever en de kleuren intenser met blauw, turquoise, pink, geel en wit. De prints krijgen een veel grafischer karakter met prints zoals ruiten, puntjes en strepen. Dit keer wordt de internationale modellencast aangevoerd door Alisar Ailarbouni, zij voert momenteel de titel van Germanys Next Topmodel. Ook de winnares van vorig jaar, Sara Nuru, is aanwezig. We kijken ook met spanning uit naar de laatste zes meisjes die strijden voor de volgende titel van Benelux Next Top Model. De choreografie ligt in de bekwame handen van Bruce Darnell, die telkens weer op onnavolgbare wijze nieuwe accenten op de catwalk van de internationale modescène weet te toveren. Voor de internationale persmodeshow op 20 oktober 2010 koos C&A voor het Burg-Wächter Castello in Düsseldorf. Dit multifunctionele gebouw, dat pas in 2006 in gebruik werd genomen, beschikt over de allernieuwste technische uitrusting en wordt gebruikt voor conferenties, evenementen en vergaderingen. De C&A persmodeshow die in oktober voor de veertiende keer plaatsvindt, is bijna een traditie geworden. Er worden zo n 300 internationale gasten uit twaalf verschillende landen verwacht om de Fashion Show bij te wonen. Voor het eerst zijn er vertegenwoordigers van de Chinese modepers aanwezig.

2 Yessica Pure: Mineralistic Inspiratie: minerale edelstenen in combinatie met ijsgoud dienen bij Pure als inspiratiebron en geven de collectie een internationale flair. Wereldwijs en verfijnd, clean, luxueus en sexy zijn de attitudes van de pure-lijn. Kleuren: off-white, pure white, gebleekt zand, crème, glanzend parelmoer, stone en ijsgoud. Stoffen: de voorname stoffen, zoals pure zijde in de vorm van chiffon en crêpe georgette, glanssatijn, hoogwaardig leer bekleed met ijsgoud, vloeiend viscosegabardine, hoogwaardig tricot uit zijde, katoen, linnen en fijn jersey vervolledigen de collectie. Key Styles: gedrapeerde jurken uit crêpezijde, plisséjurken uit zijdesatijn, getailleerde leren jacks bekleed met een metallic laagje in glanzend parelmoer stone, trenchcoat uit hoogtechnologisch nylontaffetas, sarouelpantalons uit vloeiend viscosegabardine en katoen-metaal. Modern en zeer smal getailleerd pak uit hoogwaardig satijn, korte sexy shorts, potloodrokken met zeer hoge taille, cleane en vrouwelijke shirts met patches van zijdesatijn en vleugje sexappeal. Dit zijn de hoogtepunten van de Pure modeshow. Accessoires: Riemen uit hoogwaardig leer en hoge hakken in slangenoptiek, nonchalante zijden sjaals en tassen met reptiellook onderstrepen het bijna onzichtbare luxueuze karakter van de Pure collectie. Clockhouse Girls: Adventurer Inspiratie: utility, genieten van de vrije natuur: reizen, kamperen, op weg met de padvinderij en op wilde avontuurlijke safari gaan, de wereld ontdekken en leven als een hippie. Kleuren: neutrale kleuren zoals steen- en kakitinten met koraalrood als contrasterende kleur. Stoffen: vooral katoenstoffen, sterk verwassen en met used en sun bleach-effecten. Bij bovenkleding in een mix met een klein aandeel linnen als highlight, zoals dierenmotieven, camouflageprints, tropische motieven, Indische bloemenmotieven in een all-overprint gecombineerd met de madrasruit. Key Styles: chino-, cargo- & utility-details voor shorts, bermuda s, rokken, jacks met vierkanten korte snit met asymmetrische details, uniformelementen, lange jurken en rokken, haremoveralls, nieuwe T-shirt interpretaties (lang, kort of asymmetrisch). Accessoires: canvastassen en utilityboots, clogs met hakken in houtoptiek en nageltjes, strohoeden en zonnebrillen in pilotenstijl. Clockhouse Boys: Adventurer Inspiratie: nonchalante utility-traveller-look met grunge-attitude. Kleuren: kaki, olijf, off-white met als rood als contrasterende kleur. Stoffen: leer, verwassen sweatkwaliteiten, lichte jeansmaterialen, flanel, canvas. Key Styles: Pigment garment dyed utility sweat-bermuda s, geruite of gestreepte doubleface flanellen hemden, bermudashorts met all-overprint, sweatjacks en leren jacks in bikerstijl, T-shirts met korte mouwen met heritageprints. Accessoires: Hi-top-sneakers in vintagelook, canvas tassen, truckercaps.

3 Yessica: Venice Beach Inspiratie: de westkust, kleding voor overdag met een snuifje elegantie. Casuallook met een scheutje glamour. Kleuren: wit en denim met een vleugje blauw en turquoise. Stoffen: denim, katoen en voile op cleane oppervlakken. Key Styles: shorts, pantalons met korte snit, lange rokken en jerseykleding, jurken met geometrische motieven. Accessoires: metallic elementen, clutchtassen uit bast en platte, versierde sandalen. Kids: Venturing Toddler Girls: Inspiratie: op wereldreis gaan, Arabische woestijnen, mix met tropische elementen. Kleuren: beige, kaki, warm pink, lila. Key Styles/coupes: cargocapripantalons en lange cargopantalons, wortelvormige onderkleding, tunieken, maxijurken, vesten. Accessoires: strohoed, leren applicaties en juwelen, kleurige armbanden, pilotenbril, gladiatorensandalen. Toddler Boys: Inspiratie: op wereldreis gaan, Arabische woestijnen. Kleuren: beige, kaki, metaalgrijs. Key Styles/coupes: cargobermuda s, denimhemden, vintage T-shirts Accessoires: strohoed, deco uit imitatieleer en juwelen, pilotenbril, versleten canvastassen. Swimwear: Sunset Beach Inspiratie: een reis langsheen de Californische kust, in een ontspannen en speelse atmosfeer met een vleugje yachting flair. Kleuren: canvaswit, admiraalblauw, korenbloemblauw, bitterzoetrood en taupe. Stoffen: zachte microvezels en fluweellook Motieven: grafische dessins zoals pied-de-poule, zigzag, ruit, eenvoudige bloemenprints Styles: door vintage geïnspireerd en toch eigentijds en modern. Bandeautops, gevouwen en gedrapeerd, spelen een belangrijke rol, heupshorts met riemen en kwastjes, Braziliaanse slipvormen met bloesemdecoraties. Diepe V-hals en speelse bandeauvormen zijn weer helemaal terug. Accessoires: Strooien manden met leren hengsels, leren clogs met kurkzool. Clockhouse Girls: California Dream Inspiratie: de hippies op weg naar de westkust, beach- en funsport, geïnspireerd door de retro-hawaii-sfeer. Kleuren: vele wit- en blauwtinten, met als contrasterende kleuren citroengeel, magentarood en jadegroen. Stoffen: katoen als perfect zomermateriaal, licht denim en butcher-stripe in verschillende wassingen, de opdruk is clean en licht, geïnspireerd op geometrische figuren, stipjes, simpele ruiten, strepen. Key Styles: vooraan geknoopte blouses uit losjes geweven katoen over bedrukte T-shirts met grappige motieven. Korte, bedrukte jacks in retrolook en korte jurkjes, lichte denimoveralls, tuinbroeken, harempantalons en gekaarde shorts met vesten, volumineuze minirokken met kanten afwerkingen, bustiertopjes, T shirts met vierkante, korte coupe en geknoopt.

4 Accessoires: espadrilles in alle vormen, plat of met hak, exotische bloemen voor de hippieriemen, haarlinten en sjaals. Clockhouse Boys: California Dream Inspiratie: zomerse preppy-farmer-look met sportieve attitude. Kleuren: denimblauw, grijs, wit, blauw en geel. Stoffen: authentiek gewassen, lichte denimkwaliteiten, doubleface, flanel, sweatkwaliteiten en lichte jerseykwaliteiten. Key Styles: sweatjacks in bikerlook, jerseyvesten, geruite doubleface flanellen hemden, hippe shorts met bretels, sportieve jeans met ripzomen, T-shirts met korte mouwen met grafiche prints op de voorkant. Accessoires: sportieve Hightop-sneakers, flatcaps, pilotenzonnebrillen, kleine sportieve schoudertassen. Lingerie: Retro Romance Inspiratie: De elegantie van Esther Williams en de prachtige films uit die tijd. De collectie verbindt elegante retrostijlen uit de vijftiger jaren met de actuele romantische trend. Speelse ruches, volants en draperingen ontmoeten de meest actuele retrostijlen. Een romantische bloesemprint zorgt voor de speelse samenhang. Kleuren: poederroze wordt gecombineerd met lichte munttinten en, als contrast, diepgroen. Stoffen: figuurvriendelijk satijn gecombineerd met lieflijk kant. Licht transaprant chiffon is erg belangrijk voor het karakter van de collectie. Key Styles: Naast verfijnde retrovormen met hoge slips en balkonet-bh s zijn ook raffs aan de bh en de onderkleding belangrijk. Geappliceerde chiffonroosjes verfijnen de romantische look nog meer. Nieuw zijn de bodyvormen, die aan de badpakken van Esther Williams herinneren. Ook in het gamma van het nachtgoed zijn de invloeden van die periode duidelijk merkbaar, vandaar de nachtkleding met wikkel- en raffdetails, wat typisch was voor die periode. Net zo glamoureus zijn de bedrukte chiffon tunieken, gecombineerd met een relaxte satijnen patalon. Kids: All in the Blues Toddler Girls: Inspiratie: langs het strand van Santa Monica struinen, in het zand wandelen, Kleuren: marineblauw, wit, turquoise. Key Styles: chambraycapri, bedrukte T- shirts, overalls, geweven overjacks, kaftansilhouetten, vloeiende materialen. Accessoires: Alice Chambray-linten met grote sleepapplicaties, parels, deco, strohoeden, sandalen met riempjes. Toddler Boys: Inspiratie: invloeden van pier 17 en de jachthaven van Santa Monica. Kleuren: marineblauw, wit, turquoise, Key Styles: denim onderkleding, bedrukte T-shirts, geruite surferbermuda s. Accessoires: driver caps uit denim, denimtassen. Yessica: Traveller Inspiratie: in stijl op wereldreis vertrekken, verleidelijke utility details, ethnoprints en versieringen, metallic accenten voor een lichte, speelse look. Kleuren: wit, zand en een vleugje scharlakenrood. Stoffen: linnen, katoen en voile. Alles erg

5 verwassen voor een used and aged look. Toonaangevend is ook jersey voor cut and sew-kleding. Key Styles: shirts, cargopantalons met korte coupe, pantalons, rokken en jerseykleding voor een onconventionele mix. All-in-one en maxi-jurken zijn Key-Styles, prints tonen kleine Indische vintagebloemen. Accessoires: cognackleurige leren tassen, blokhakken in houtoptiek, platte, versierde sandalen en sjaals met bloemenprints.