Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken!"

Transcriptie

1 Op 11 en 26 oktober ook praktijkdagen Praktijkdag West-Brabant groot succes; Leuk, leerzaam en kicken! Op 21 september en 4 oktober vonden de eerste praktijkdagen plaats op het verkeersveiligheidsterrein van BLOM Verkeersschool in Etten-Leur. De deelnemers vonden het leuk, leerzaam en kicken! Op een praktijkdag leren jongeren hoe zij moeten handelen in gevaarlijke situaties in het verkeer. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste dodelijke verkeersongevallen onder jonge bestuurders zijn. Daarom organiseren de campagne Help Brabant mee op weg naar Nul verkeersdoden en de gemeenten in de regio West-Brabant dit project. Jongeren van 18 tot en met 24 jaar die maximaal 2 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B kunnen hier aan meedoen. Op zaterdag 11 en zondag 26 oktober zijn er weer praktijkdagen. Inhoud van de Praktijkdag In de ochtend starten de deelnemers met het onderdeel E-learning Gevarenherkenning en het onderdeel Afleiding. Tijdens E-learning maken zij een toets. Hierna word de uitslag besproken met de docent. Het onderdeel Afleiding staat in het teken van social media (Whats app/facebook), alcohol en drugs in het verkeer. Maar ook andere afleidingen waar jongeren in het verkeer mee te maken hebben, komen aan bod. In de praktijk In de middag wordt de kennis in praktijk gebracht. De jongeren rijden zelf in een vrachtwagen. Zo ervaren zij zelf de dode hoek en worden ze bewust hoe groot en zwaar een vrachtwagen is. Hierna is er een anti-slipcursus, waarbij iedereen leert hoe zij beter kunnen reageren bij verschillende weersomstandigheden, wegdekken en onverwachte situaties in het verkeer. Hierbij komen oefeningen zoals het maken van noodstops en uitwijken aan bod. Deelnemen Op zaterdag 11 en zondag 26 oktober organiseert Verkeersschool Blom weer Praktijkdagen. Het is nog mogelijk om in te schrijven via of per mail info@verkeersschoolblom.nl

2 De eigen bijdrage voor deze dag bedraagt 35,--. (lesdag inclusief koffie/thee, lunch). De gemeente subsidieert de overige kosten van maar liefst 140,-. Meer informatie We willen zoveel mogelijk jongeren hierbij betrekken. Samen staan we voor NUL-Verkeersdoden! Voor meer informatie en voorwaarden voor deelname kijkt u op Eenmalige uitkering minima 2014 Huishoudens met een inkomen van ten hoogste 110% van de van toepassing zijnde bijstandsnorm (dus voor alleenstaande, alleenstaande met kinderen of gehuwden) hebben in 2014 éénmalig recht op een koopkrachttegemoetkoming van netto: 100 (echtpaar) 90 (alleenstaande ouder) 70 (alleenstaande) Huishoudens die op 1 september 2014 een WWB-, IOAW- of IOAZ-uitkering ontvingen, krijgen automatisch bericht van de gemeente en hoeven dus niets te doen. Huishoudens met een aanvullende inkomensvoorziening ouderen (AIO) ontvangen bericht van de Sociale Verzekeringsbank. Huishoudens die niet bekend zijn bij de gemeente maar wel aan de voorwaarden voldoen, kunnen binnenkort een aanvraag indienen. Zodra er meer bekend is over de uitvoering, zoals wanneer men een aanvraag kan indienen en bericht en betaling ontvangt, volgt nadere berichtgeving in dit weekblad en op de website van de gemeente. Informatie over de bijstandsnormen kunt u vinden op > inwoners > werk-eninkomen > bijstandsuitkering > bijstandsnormen.

3 Kidzfun Indoor viert feest: 25 ste editie In de herfstvakantie viert Kidzfun haar 25 ste editie, dit wordt gevierd met feestelijke sport- en spelactiviteiten in het zwembad en de sporthal van Sportcentrum Arkendonk. KIDZFUN indoor is een leuk evenement voor de jeugd. Tijdens de herfstvakantie staat Sportcentrum Arkendonk vijf dagen lang in het teken van spelen, sporten en zwemmen. Van maandag tot en met vrijdag kunnen de kinderen van tot uur deelnemen aan Kidzfun Indoor. Op woensdagochtend en vrijdagochtend is er een speciale speelochtend voor de basisschoolgroepen 1 tot en met 3. Een middagentree Kidzfun kost 3,50 en passe-partout voor alle dagen kosten 10,- inclusief discozwemmen. Kidzfun mini kost 2,50. Kaarten zijn vanaf 1 oktober verkrijgbaar aan de kassa van Sportcentrum Arkendonk. Boarding Soccer Tournament Donderdag 24 oktober kan de jeugd deelnemen aan boarding soccer tournament toernooi, een indoor voetbaltoernooi. Het toernooi is georganiseerd voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs. Inschrijven kan via tot en met 19 oktober Inschrijfkosten zijn 25,00. Kinderfeestje Vier je kinderfeestje tijdens Kidzfun Indoor. Samen met je vriendjes en vriendinnetjes heerlijk spelen en daarna smullen van een kindermenu met frietjes. Een kinderfeestarrangement kost 7,50 inclusief dagentree en kindermenu. Meer informatie Meer informatie is te vinden op de website Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Oosterhout, Oosterhout in Beweging, Moonen attractieverhuur en programma Jong gemeente Oosterhout.

4 U kunt uw kinderen opgeven Zaterdag 25 oktober kindervrijmarkt op de Markt Op 25 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats op de Markt, naast de reguliere zaterdagmarkt. Ook staat er dan een draaimolen. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere spullen. Deze worden voor weinig geld verkocht want kopen en verkopen gebeurt vooral voor het plezier. De kindervrijmarkt start om uur en duurt tot uur. (Uitpakken van de spullen kan vanaf uur). Spelregels deelname kindervrijmarkt In verband met de handhaving van de openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn een aantal spelregels vastgesteld: In het vrijmarktgebied mogen kinderen traditionele 2e handsspullen verkopen. Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkopen omdat dit aan strenge regels is gebonden. Er zal uitsluitend gebruik kunnen worden gemaakt van grondplaatsen (dus geen kramen), die worden aangewezen door de marktmeester. Na afloop van de kindervrijmarkt dienen de deelnemers van de vrijmarkt hun eigen restanten/afval mee te nemen. De kindervrijmarkt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels en ook niet voor nieuwe spullen. Kinderen kunnen/mogen begeleid worden door ouders. Aanwijzingen van de marktmeester dienen meteen te worden opgevolgd. Opgeven deelname Om uw kind(eren) deel te laten nemen aan de kindervrijmarkt behoort u vóór 20 oktober een te sturen naar stadhuis@oosterhout.nl ter attentie van de heer H. Jansen, met hierin naam, adres, woonplaats, (mobiel)telefoonnummer en gewenste verkoopruimte. De plaatsen worden ingedeeld op binnenkomst van aanmelding en vol=vol. Deelname is gratis. Voor meer informatie kunt u terecht bij Henk Jansen, de marktmeester, op telefoonnummer of via adres stadhuis@oosterhout.nl.

5 Werkzaamheden Fagelstraat en Heinsiusstraat Vanaf maandag 20 oktober vinden er in de Fagelstraat en de Heinsiusstraat werkzaamheden plaats aan de riolering. De huidige riolering in de Fagelstraat en in een deel van de Heinsiusstraat wordt vervangen, omdat deze in slechte staat verkeert. De werkzaamheden duren naar verwachting tot december. Meer informatie Op de website vind u meer informatie via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten Jeugd, zorg en werk Informeren over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en opvoeding. Deze taken worden verschoven van het Rijk en de provincie, naar de gemeenten. Dit wordt ook wel de transities of decentralisaties genoemd. Gemeenten krijgen voor deze taken minder geld, dan het Rijk er tot nu toe aan heeft uitgegeven. De gemeente Oosterhout is al behoorlijk lange tijd bezig om deze transities vorm te geven en ervoor te zorgen dat we deze taken op verantwoordelijke wijze kunnen gaan overnemen. Langzaam maar zeker worden er ook steeds meer dingen duidelijk over de uitvoering. Wij gaan u de komende maanden informeren via diverse kanalen. Iedere week vindt u een artikel in het weekblad Oosterhout over jeugd, zorg of werk, of over alledrie. Digitaal vindt u informatie via Facebook, Twitter en onze website. Ik krijg nu ondersteuning. Waar heb ik nog recht op in 2015? Jeugd Krijgt uw kind op 31 december 2014 jeugdhulp of staat het daarvoor op de wachtlijst?

6 Uw kind behoudt in 2015 de zorg van de aanbieder die het op dat moment heeft tot het einde van de indicatiedatum (tot uiterlijk 1 januari 2016). Voor uw kind verandert er dus nog niets. Dit is vastgelegd in de Jeugdwet die op 1 januari 2015 ingaat. Zorg Is uw AWBZ-indicatie in 2015 nog geldig? Dan houdt u recht op de zorg uit deze indicatie. U heeft namelijk overgangsrecht tot uiterlijk 1 januari Loopt uw AWBZ-indicatie in 2015 af? U houdt recht op zorg tot het einde van de indicatiedatum. Heeft u een indicatie voor beschermd wonen? Dan geldt een overgangstermijn van tenminste vijf jaar, dus tot uiterlijk 1 januari Behalve wanneer uw indicatie eerder dan 1 januari 2020 afloopt. Beschermd wonen is het bieden van onderdak (korter dan 72 uur) en begeleiding aan personen met een psychische aandoening. Werk Huidige Wajongers UWV bekijkt vanaf 2015 opnieuw naar de situatie van huidige Wajongers. UWV heeft al veel informatie over de persoonlijke situatie in hun gegevens. Alleen als UWV niet voldoende informatie heeft, zal UWV contact opnemen met een Wajonger. Bent u Wajonger en volledig en duurzaam arbeidsongeschikt? Er verandert niets. U behoudt uw volledige uitkering van UWV. Bent u Wajonger mét arbeidsvermogen? U ontvangt vanaf 2018 een lagere uitkering: 70% van het wettelijk minimumloon in plaats van 75%. U krijgt dus drie jaar de tijd om uw uitgaven aan te passen. Het inkomen van uw eventuele partner, spaargeld en ander vermogen, en de kostendelersnorm hebben geen invloed op de hoogte van de uitkering van mensen die nu al een Wajong-uitkering ontvangen. Huidige Wsw ers Bent u een Wsw ers met een vast dienstverband? Er verandert niets. U houdt uw baan en uw salaris.

7 Heeft u een Wsw-indicatie en staat u eind 2014 nog op de wachtlijst? Vanaf 1 januari 2015 valt u onder de Participatiewet. De gemeente is uw aanspreekpunt. U kunt in 2015 geen dienstverband Wsw meer krijgen. Een dikke 10 als je op de weg wordt gezien! Fietsverlichtingsactie 2014 gemeenten West-Brabant Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Door de donkere dagen zijn fietsers minder zichtbaar in het verkeer en dat is gevaarlijk. Daarom is een goed werkende fietsverlichting van groot belang. Ruim de helft van de fietsers rijdt in het donker zonder licht, vaak omdat de verlichting niet werkt of dat men vergeten is deze aan te zetten. Ook bij schemering is het belangrijk dat je als fietser goed gezien wordt. Fietsverlichtingsacties helpen om het belang van een goed werkende fietsverlichting weer onder de aandacht te brengen. Ansichtkaartenactie Een dikke 10 als je op de weg wordt gezien! Naast de Fietsverlichtingsacties van de Politie Midden- en West-Brabant en Veilig Verkeer Nederland werken 18 gemeenten in West-Brabant samen aan een fietsverlichtingsactie. Deze actie is gericht op de ouders van bovenbouw leerlingen in het Basisonderwijs en de 1 e en 2 e klassen van het Voortgezet Onderwijs. Kinderen uit deze leeftijdsgroepen zijn zich nog niet altijd bewust van het gevaar van fietsen zonder goede verlichting. Door middel van een ansichtkaartenactie en de slogan Een dikke 10 als je op de weg wordt gezien! proberen gemeenten fietsverlichting als gespreksonderwerp onder de aandacht brengen bij ouders. Vooral nu de dagen weer korter worden moeten zij zorgen voor een goed werkende fietsverlichting op de fiets van hun kind(eren). Leerlingen uit de deelnemende gemeenten sturen een voor deze actie ontworpen ansichtkaart aan hun ouders. De deelnemende gemeenten zijn Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Halderberge, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Werkendam, Woensdrecht, Woudrichem en Zundert. Houd uw brievenbus in de gaten De gemeentelijke actie start in de week van 6 oktober. Dan worden de ansichtkaarten afgeleverd bij de deelnemende scholen. De leerlingen schrijven hier een boodschap op voor hun ouders. De ingevulde ansichtkaarten worden door de scholen aan de gemeente gezonden. Na ontvangst zorgen de gemeenten ervoor dat de ansichtkaart bij de ouders van

8 de leerling bezorgd wordt. De basisschoolleerlingen ontvangen een leuke gadget als dank voor het invullen van de ansichtkaart.

Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier.

Gemeenten krijgen de beschikking over mijn medische dossier. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden.

Er mogen op straat geen alcoholhoudende drank en bederfelijke etenswaren verkocht worden omdat dit aan strenge regels is gebonden. 26 oktober Kindervrijmarkt op de Markt Op 26 oktober vindt er een kindervrijmarkt plaats naast de reguliere zaterdagmarkt op de Markt. Bij een kindervrijmarkt verkopen kinderen hun oude speelgoed en andere

Nadere informatie

Kaarten Sociale Veerkracht

Kaarten Sociale Veerkracht Kaarten Sociale Veerkracht Auteurs Drs. Wim Haarmann Ruben Smeets, MSc Tilburg, 30 april 2014 Documentnummer: 14.096 Warandelaan 2 5037 AB Tilburg Postbus 90153 5000 LE Tilburg T 013-466 87 12 F 013-466

Nadere informatie

Presentatie Participatiewet en dergelijke. Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk

Presentatie Participatiewet en dergelijke. Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk Presentatie Participatiewet en dergelijke Egbert Lichtenberg Algemeen directeur!go voor mensenwerk Agenda 1. WerkgeversServicepunt 2. Participatiewet 3. Sociaal akkoord en baanafspraken 4. Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz

Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz Antwoorden op vragen over veranderingen Wmo/Awbz BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Hoe word ik als cliënt geïnformeerd over de veranderingen? Met een brief van de gemeente Met een persoonlijk gesprek in 2015

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 20-1-2015 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg College van Waalwijk

Nadere informatie

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68%

Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau. Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: Opkomstpercentage: 47,68% Voorlopige uitslagen per gemeente op lijstniveau Gemeente: Alphen-Chaam Kiesgerechtigden: 7.882 Opkomstpercentage: 47,68% * 1 CDA 1.169 2 Water Natuurlijk 347 3 Ons Water 327 4 West-Brabant Waterbreed

Nadere informatie

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk?

Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Nederland verandert, de zorg verandert mee. Hoe zit het in Moerdijk? Per 1 januari 2015 gaat er veel veranderen. Gemeenten zijn dan verantwoordelijk voor jeugdhulp, ondersteuning bij zelfstandig wonen

Nadere informatie

Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari

Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari Openingstijden en bereikbaarheid stadhuis 31 december + 5 januari Woensdag 31 december Op 31 december is het stadhuis van Oosterhout, te Slotjesveld 1, geopend van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dag kunt

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016

Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk. 1 november 2016 Register artikel 27 Wet gemeenschappelijke regelingen Gemeente Waalwijk 1 november 2016 Gemeenschappelijke regeling veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GR Veiligheidsregio MWB Tilburg Colleges van

Nadere informatie

Vacatures West-Brabant 2009

Vacatures West-Brabant 2009 Vacatures West-Brabant 2009 Publicatienummer: 1569 Datum: Oktober 2009 In opdracht van: SES West-Brabant Uitgave: Gemeente Breda Afdeling Onderzoek en Informatie Projectnummer: 1218 Claudius Prinsenlaan

Nadere informatie

BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE

BEREIKBAARHEID EN INFORMATIE Vragen en antwoorden Klankbordgroep In het najaar van 2014 hebben een aantal cliënten en mantelzorgers uit de zes Dongemondgemeenten (Aalburg, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem)

Nadere informatie

Wat kan de kredietbank voor u betekenen?

Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de kredietbank voor u betekenen? Wat kan de Kredietbank West-Brabant voor u betekenen? De Kredietbank West-Brabant, onderdeel van de directie Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Gemeente Breda,

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 Extra geld voor mensen met een laag inkomen U dient dit formulier in te leveren vóór 15 december 2014 Heeft u een inkomen dat niet hoger is dan 110% van

Nadere informatie

PARTICIPATIEWET. Maar nu.wat verandert er allemaal??

PARTICIPATIEWET. Maar nu.wat verandert er allemaal?? PARTICIPATIEWET Inleiding Iedereen die kan werken, maar het op de arbeidsmarkt zonder steuntje in de rug niet redt, valt vanaf 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De Participatiewet is er namelijk

Nadere informatie

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering

Regionale Impact Participatiewet. 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet 1. Participatiewet West-Brabant 2. Gecoördineerde werkgeversbenadering Regionale Impact Participatiewet (3D) Gemeenteraden West-Brabant Programma op 19 november 2014 1.

Nadere informatie

Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind. Maart 2015 Neeltje Huvenaars

Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind. Maart 2015 Neeltje Huvenaars Van school en dan? Veranderingen in zorg, werk en inkomen en de gevolgen voor uw kind Maart 2015 Neeltje Huvenaars Mogelijkheden na school tot nu toe Vervolgopleiding Werk Baan bij werkgever Baan via sociale

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, maart 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, maart 2016 Doorstroom van WW naar bijstand in grotere gemeenten hoger Het aantal mensen dat na afloop van de WW in de bijstand terecht komt groeide de afgelopen

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Dan heeft u dit jaar misschien recht op extra geld van de gemeente Diemen. We noemen dit koopkrachttegemoetkoming.

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Sep 2017 % aantal % aantal % Nederland 350.810 3,9% -11.322-3,1%

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant

Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Regionale maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Tabel 1 Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar aug 2017 % aantal % aantal % Nederland 362.132 4,1% -2.290-0,6%

Nadere informatie

FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU

FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU FTRPI IPUT'REGIONĤĤL BUREĤU LLLľll LIUI I /WEST-BRĤBĤNT Bezoekadres: Claudius Prinsenlaan 10 4811 DJ Breda Postadres: Postbus 90156 4800 RH Breda Gemeente Steenbergen T.a.v. B en W en de Raden Postbus

Nadere informatie

Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant

Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant 1 Begroting Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant Begroting 1 augustus 2014 31 december 2014 Begroting 1 januari 2015 31 december 2015 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1

Werk, inkomen. sociale zekerheid. www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Werk, inkomen & sociale zekerheid versie 2013 www.departicipatieformule.nl, versie 2 2013 1 Inleiding... 3 Participatiewet, geplande invoerdatum 1 januari 2014... 4 Wet Wajong (sinds 2010)... 6 Wet Werk

Nadere informatie

15% 12% 11% 5% 4% 0% 20% 40%

15% 12% 11% 5% 4% 0% 20% 40% 1 2 Via een regionaal dagblad Via tv-spotjes Via een huis-aan-huisblad Via radiospotjes Weet ik niet meer Anders Via reclame op bus Via de actiedag van 2013 Via sociale media (Facebook, Twitter) Via mijn

Nadere informatie

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning

IVBOB. Illlllllll IIII llllllll II. Platform Samenwerkende Ouderenorganisatíes Brabant IO16004186 21/01/2016. VBOB Project Cliëntondersteuning Illlllllll IIII llllllll II IO16004186 21/01/2016 IVBOB Stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant Gemeente Oosterhout T.a.v. College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT NB

Nadere informatie

De presentatie gemeenten West-Brabant

De presentatie gemeenten West-Brabant De presentatie gemeenten West-Brabant Team voorstelling Wilfried de Koning Jan Megens Anita Krus Kevin de Koning Jaap Pannekoek Guyon de Koning Wil Albers Wie zijn wij? Sun & Wind energy solutions B.V.

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Naam regeling Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Citeertitel Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Wettelijke

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan kunt u dit jaar in aanmerking komen voor eenmalig extra geld van de

Nadere informatie

Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ

Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ Benchmark: GEMEENTEN HOUDEN STERK GROEIENDE VRAAG NAAR VRIJESECTORHUUR MOEILIJK BIJ 1-7-2016 Regio West-Brabant 2 Markt 2009 2015 < 34.678 > 34.678 > 44.360 Totaal < 699 67% 63% 11% 10% 15% 12% 93% 85%

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar:

U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Onderwerp: Aanvraag regeling chronisch zieken en gehandicapten U kunt het ingevulde formulier naar het gemeentehuis brengen of zonder postzegel terugzenden naar: Gemeente Wijdemeren Afdeling Sociaal Domein

Nadere informatie

November & December 2015

November & December 2015 November & December 2015 Talentontwikkeling op de Veste Eigen & Wijzer Beste ouders, Hierbij ontvangt u het nieuwe activiteitenboekje voor de komende periode. Nu het buiten koud is gaan we allemaal leuke

Nadere informatie

Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet

Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet Veranderingen in de Jeugdzorg, Wmo en Participatiewet Programma -Uitleg veranderingen Jeugd en algemeen Wmo -Uitleg maatwerkvoorzieningen en Wiz -Uitleg participatiewet -Veelgestelde vragen -Ruimte om

Nadere informatie

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015

Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 Veranderingen in de Wet werk en bijstand in 2015 1. Gevolgen voor de alleenstaande ouder Alleenstaande ouderkop Vanaf 1 januari 2015 ontvangen de meeste alleenstaande bijstandsouders een lagere uitkering.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2016 (t.b.v. kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar)

Aanvraagformulier Maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2016 (t.b.v. kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar) Aanvraagformulier Maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2016 (t.b.v. kinderen in de leeftijd van 4 t/m 17 jaar) Gemeente Steenbergen Gemeente Woensdrecht Gemeente Bergen op Zoom Melding:

Nadere informatie

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken

Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken (in)formatieblad - eenvoudig verteld Nieuwe wetten voor zorg en ondersteuning bij wonen en werken november 2014 3 De Participatiewet 23 Heb je een beperking en heb je begeleiding nodig bij het werk? Dan

Nadere informatie

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015

Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wat verandert er in de zorg in 2015 Zorg en Ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking Wat verandert er in de zorg in 2015 De zorg in beweging Wat verandert er in 2015? In 2015 verandert er veel in de zorg. Via een aantal

Nadere informatie

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen

Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Koopkrachttegemoetkoming aanvragen Extra geld voor mensen met een laag inkomen Heeft u een laag inkomen? Heeft u bijvoorbeeld weinig loon, weinig inkomsten of een uitkering? Dan heeft u dit jaar misschien

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld

NIEUWSBRIEF IGSD. September 2014. In dit nummer. Westerveld NIEUWSBRIEF IGSD September 2014 In dit nummer In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde: 1. Veranderingen in Wet werk en bijstand, IOAW en IOAZ 2. Kostendelersnorm Participatiewet 3.

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout.

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren! Alleen voor inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2014 Ook dit najaar is er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data open: Vrijdag

Nadere informatie

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio West-Brabant

Highlights Regio in Beeld 2015. Arbeidsmarktregio West-Brabant Highlights Regio in Beeld 2015 Arbeidsmarktregio West-Brabant Samenvatting Aantal banen neemt weer toe, echter niet in collectieve sector In West-Brabant groeit het aantal banen van werknemers (voltijd

Nadere informatie

Alle vragen en antwoorden over de veranderde zorg op een rij

Alle vragen en antwoorden over de veranderde zorg op een rij Alle vragen en antwoorden over de veranderde zorg op een rij Hoe krijg ik zorg en ondersteuning op Urk? U woont op Urk en u heeft een vraag over zorg, jeugd of werk. De eerste vraag is dan: Wat kunt u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen

Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen Nieuwsbrief Minimabeleid 2010 Gemeente Schagen JANUARI, 2010 In deze nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over de volgende onderwerpen: de individuele bijzondere bijstand; de categoriale bijzondere bijstand;

Nadere informatie

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2015

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2015 Uitkeringsbedragen per 1 januari 2015 Per 1 januari 2015 worden de AOW, Anw, WW, WIA, WAO, ZW, TW, Wajong, Participatiewet (voorheen WWB), IOAW en IOAZ aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk

Nadere informatie

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld:

Voor de handhaving openbare orde, veiligheid en gezondheid zijn onderstaande spelregels vastgesteld: Op Koningsdag 26 april Kindervrijmarkt en zaterdagmarkt op Schapendries Schrijf uw kinderen nu in! Het Oranjecomité, de ondernemers van Schapendries en van de Weekmarkt organiseren op Koningsdag 26 april

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Participatiewet (Wajong) Nieuwe wet: de Participatiewet

Informatiebijeenkomst Participatiewet (Wajong) Nieuwe wet: de Participatiewet Informatiebijeenkomst Participatiewet (Wajong) Nieuwe wet: de Participatiewet Op 1 januari 2015 komt er een nieuwe wet: de Participatiewet. Met de Participatiewet wil het kabinet bereiken dat zoveel mogelijk

Nadere informatie

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2015

Uitkeringsbedragen per 1 juli 2015 Uitkeringsbedragen per 1 juli 2015 Per 1 juli 2015 worden de AOW, Anw, WW, WIA, WAO, ZW, TW, Wajong, Participatiewet (voorheen WWB), IOAW en IOAZ aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk

Nadere informatie

Bedrijfsfitness informatie

Bedrijfsfitness informatie IBN stelt bedrijfsfitness ter beschikking aan bijna alle medewerkers. Als u wilt weten of u mee kunt doen aan bedrijfsfitness, volgt u de stappen die hieronder zijn aangegeven: Kan ik meedoen aan bedrijfsfitness?

Nadere informatie

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout.

Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout. Gewijzigde service glasinzameling hoogbouw per 31 oktober 2011 Dit bericht is bestemd voor bewoners van hoogbouwcomplexen in de gemeente Oosterhout. Sinds jaar en dag worden de textiel-, blik- en glascontainers

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING

Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Serviceplein 2014 AANVRAAGFORMULIER KOOPKRACHTTEGEMOETKOMING Het Rijk heeft een regeling vastgesteld om mensen met een minimum inkomen in 2014 tegemoet te komen. Dit is de zogenoemde koopkrachttegemoetkoming

Nadere informatie

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Urgenda directeur Marjan Minnesma loopt van 1 tot en met 29 november meer dan 500 kilometer van Utrecht

Nadere informatie

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant

Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Beleidsregels subsidieverstrekking voorkomen en bestrijden jeugdwerkloosheid West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Breda; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011)

BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011) BEGROTING WEST BRABANT, (FEBRUARI 2011) De uiteindelijke programmabegroting is afhankelijk van de keuzes voor het uitvoeringsniveau van de deelnemende gemeenten. De inkomsten in de begroting worden samengesteld

Nadere informatie

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u?

Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Participatiewet vanaf 2015 Wat betekent dit voor u? Vanaf 2015 is er veel veranderd rondom werk en inkomen. Zo is de Participatiewet ingevoerd, zijn

Nadere informatie

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, augustus 2013

Arbeidsmarktinformatie. Noord-Brabant, augustus 2013 Arbeidsmarktinformatie Noord-Brabant, augustus 2013 Lichte stijging aantal WW-uitkeringen in Noord-Brabant Nederland heeft al geruime tijd te maken met moeilijke en onzekere economische omstandigheden.

Nadere informatie

...... +++++++++++ +++++++++++ +++++++++++ +++++++ Integrale Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Breda SSC Onderzoek en Informatie Integrale Veiligheidsmonitor Drimmelen 2011 Uitkomsten van de enquête en

Nadere informatie

Informatieblad. Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012

Informatieblad. Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 Informatieblad Veelgestelde vragen over de veranderingen in de Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 De informatie in deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. U kunt aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

...... +++++++++++ +++++++++++ +++++++++++ +++++++ Integrale Veiligheidsmonitor 2011 Gemeente Breda SSC Onderzoek en Informatie Integrale Veiligheidsmonitor Geertruidenberg 2011 Uitkomsten van de enquête

Nadere informatie

Werken en dagbesteding

Werken en dagbesteding Werken en dagbesteding Leven zoals jij dat wilt Minke wil ervaring opdoen voor een baan in de bediening Ondersteund door SDW Welke informatie vind je in deze brochure? SDW helpt je verder pagina 3 Activiteiten

Nadere informatie

STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014

STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014 STIMULERINGSREGELING BAAN BONUS REGIO WEST-BRABANT 2013-2014 Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1:1 Begripsbepalingen Het college Baan Bonus IOAW IOAZ Wajong WW WIA WAO WWB Arbeidsgehandicapte Jongere Oudere

Nadere informatie

Wat gaat er veranderen in de Wet werk en bijstand?

Wat gaat er veranderen in de Wet werk en bijstand? Wat gaat er veranderen in de Wet werk en bijstand? Per 1 januari 2012 is de Wet werk en bijstand (WWB) veranderd. Er gelden nieuwe regels voor mensen die een bijstandsuitkering aanvragen én voor mensen

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, oktober 2015 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, oktober 2015 Toename WW-uitkeringen Het aantal WW-uitkeringen is afgelopen gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal WW-uitkeringen eveneens toegenomen.

Nadere informatie

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl

Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram wil werken! Wat betekenen de veranderingen in wet- en regelgeving voor hem? Februari 2015 helpdesk@raadenrespons.nl Bram is niet alleen. Hoe komen deze jongeren op een duurzame werkplek? Uitstroommogelijkheden:

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Monitoring ontwikkeling Arbeidsmarkt West- Brabant. 2e voortgangsrapportage 2011

Monitoring ontwikkeling Arbeidsmarkt West- Brabant. 2e voortgangsrapportage 2011 Monitoring ontwikkeling Arbeidsmarkt West- Brabant 2e voortgangsrapportage 2011 Publicatienummer: 1663 Datum: i 2011 In opdracht van: Regio West-Brabant Uitgave: Gemeente Breda Afdeling SSC Onderzoek en

Nadere informatie

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk

De vergaderdatum is: Woensdag, 28 april De locatie waar de vergadering plaatsvindt is: Politiebureau Altena te Nieuwendijk District Oosterhout Team Altena Behandeld door E-mail MAAM de Brouwer marck.de.brouwer@mw-brabant.politie.nl Datum 28 april 2010 Blad 1 van 1 Raadsledenavond Politie team Altena Kopie aan Nieuwe raadsleden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal

Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal Nieuws voor professionals op het gebied van opvoeden en opgroeien 10 Nieuwsbrief Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal In deze nieuwsbrief vindt u als professional, informatie over de ontwikkelingen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015

Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE. De kostendelersnorm in 2015 Nieuwsbrief BELANGRIJKE INFORMATIE De kostendelersnorm in 2015 De Eerste Kamer heeft op 1 juli 2014 ingestemd met de Participatiewet en de maatregelen in de Wet werk en bijstand. Een belangrijke verandering

Nadere informatie

Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester

Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester De Participatiewet Wie ben ik? Turgut Hefti Arbeidsdeskundige en jurist UWV, Achmea DossierMeester Wat komt aan bod? Ontwikkelingen Participatiewet Rol arbeidsdeskundige Ontwikkelingen Van verzorgingsstaat

Nadere informatie

Doe ook mee en ontvang een gratis actiepakket. Brabant komt in actie voor fietsverlichting

Doe ook mee en ontvang een gratis actiepakket. Brabant komt in actie voor fietsverlichting Doe ook mee en ontvang een gratis actiepakket Brabant komt in actie voor fietsverlichting Vanaf oktober worden de dagen eerder donker. In het donker zijn fietsers niet goed zichtbaar en dat is gevaarlijk.

Nadere informatie

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T

C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T C O N V E N A N T R E G I O N A A L D E T A I L H A N D E L S B E L E I D W E S T B R A B A N T CONVENANT REGIONAAL DETAILHANDELSBELEID WEST-BRABANT december 2009 Pagina 1 De colleges van Burgemeester

Nadere informatie

De 7 belangrijkste vragen:

De 7 belangrijkste vragen: De Participatiewet en Wsw ers: Mensen die bij een Sociale Werkvoorziening werken hebben te maken met de Participatiewet. Misschien heeft u vragen over de wet. Hier kunt u de antwoorden vinden op vragen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016

Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016 Aanvraagformulier Sociaal-culturele bijdrage voor de minima 2016 Gemeente Steenbergen Gemeente Woensdrecht Gemeente Bergen op Zoom Melding: Melding: Melding: Ontvangst: Ontvangst: Ontvangst: Klant nummer:

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, april 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, april 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de eerste vier en van 2016 zijn 27.700 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt in Noord-Brabant. Dat zijn er 7.800

Nadere informatie

LEREN MAAK ER WERK VAN LEREN

LEREN MAAK ER WERK VAN LEREN Inhoud presentatie 2 Wajong 2010 Werkregeling Wajong Participatieplan Wajong Samen op weg.. naar werk Boodschap regering 3 De regering wil dat iedereen in de samenleving meedoet, het liefst met een betaalde

Nadere informatie

Ondersteuning en hulp. in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015

Ondersteuning en hulp. in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015 Ondersteuning en hulp in de gemeente Bunnik vanaf 1 januari 2015 Voorwoord Dichtbij, bereikbaar en aanspreekbaar Het klinkt zo vanzelfsprekend en simpel: biedt mensen ondersteuning en hulp dichtbij, in

Nadere informatie

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt

Dinsdag 9 augustus. Start Eneco Tour op de Markt Dinsdag 9 augustus Start Eneco Tour op de Markt Op dinsdag 9 augustus vertrekt de wielerwedstrijd Eneco Tour rond 12.00 uur vanaf de Markt in Oosterhout naar Rucphen. Vanaf maandagnacht 8 augustus 24.00

Nadere informatie

Feiten en cijfers Wajong

Feiten en cijfers Wajong Feiten en cijfers Wajong Deze notitie bestaat uit drie hoofdstukken: 1. De wettelijke regeling en de kabinetsplannen 2. Cijfers over de doelgroep 3. Belangrijke rapporten over de Wajong 1. De wettelijke

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus GA VALKENSWAARD. Interbestuurlijk Toezicht 2017 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA VALKENSWAARD Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2016

Uitkeringsbedragen per 1 januari 2016 Uitkeringsbedragen per 1 januari 2016 Per 1 januari 2016 worden de Participatiewet (voorheen WWB), IOAW en IOAZ, AOW, Anw, Wajong, WW, WIA, WAO, ZW en TW aangepast als gevolg van de stijging van het wettelijk

Nadere informatie

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Bijna iedereen kent wel de lintjesregen, traditiegetrouw op de dag voor Koninginnedag. Dan krijgen mensen die iets betekenen voor Nederland of

Nadere informatie

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen!

Meivakantie 2014. Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! Meivakantie 2014 Niets te doen? Kom meespelen tijdens de diverse vakantiespelen! In de meivakantie organiseert Do-It Oirschot enkele activiteiten voor de thuisblijvers. In deze nieuwsbrief staat het overzicht

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door.

Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april Lees deze informatie even goed door. Beste ouders / verzorgers, Hier is de nieuwsbrief van april 2018. Lees deze informatie even goed door. Ouders gezocht De oudervereniging zoekt nieuwe leden. Wij hebben een actieve OV die vaak helpt tijdens

Nadere informatie

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma

West-Brabant werkt aan morgen. Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 West-Brabant werkt aan morgen Uitvoeringsprogramma 2016-2020 4 west-brabant werkt aan morgen Het rpa West-Brabant Het regionaal platform Arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, november 2016 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, november 2016 Minder nieuwe WW-uitkeringen Noord-Brabant In de periode januari tot en met november 2016 zijn 66.500 nieuwe WWuitkeringen verstrekt in Noord-Brabant.

Nadere informatie

Participatiewet De bijstandsuitkeringen stijgen per 1 januari 2015. De netto normbedragen voor mensen vanaf 21 jaar tot aan pensioen zijn:

Participatiewet De bijstandsuitkeringen stijgen per 1 januari 2015. De netto normbedragen voor mensen vanaf 21 jaar tot aan pensioen zijn: Uitkeringsbedragen per 1 januari 2015 Participatiewet De bijstandsuitkeringen stijgen per 1 januari 2015. De netto normbedragen voor mensen vanaf 21 jaar tot aan pensioen zijn: Gehuwden/samenwonenden per

Nadere informatie

Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012

Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 Wijzigingen Wet werk en bijstand per 1 januari 2012 In 2012 verandert de Wet werk en bijstand (WWB). Er gelden dan nieuwe regels voor mensen die een bijstandsuitkering aanvragen én voor mensen die al een

Nadere informatie

SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Vergadering ARHO dd 23 april 2009. Agendapunt 4: DigiSeph. Opinierend/besluitvormend

SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT. Vergadering ARHO dd 23 april 2009. Agendapunt 4: DigiSeph. Opinierend/besluitvormend SEPH MIDDEN- EN WEST-BRABANT Vergadering ARHO dd 23 april 2009 Agendapunt 4: DigiSeph Status: Opinierend/besluitvormend Door het Seph is een enquête uitgezet over DigiSeph. Daarnaast is gekeken naar het

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2014

Nieuwsflits Arbeidsmarkt. Noord-Brabant, mei 2014 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Noord-Brabant, mei 2014 Opnieuw daling WW-uitkeringen in Noord-Brabant Het herstel van de Nederlandse economie vertaalt zich in Noord-Brabant in een daling van het aantal WW-uitkeringen

Nadere informatie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie

De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie De ANWB Lichtbrigade Fietsverlichtingsactie Leerkracht instructie middelbare school Algemeen Achtergrond De ANWB is een vereniging die nauw betrokken is bij de maatschappij en zet zich in voor mobiliteit,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie