Facts & figures. Sportzone Limburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Facts & figures. Sportzone Limburg"

Transcriptie

1 Facts & figures Sportzone Limburg Sportzone Limburg is een epicentrum voor topsport en breedtesport op het gebied van sportbeoefening, onderwijs, leisure, innovatie en ondersteunende services in de regio Sittard-Geleen waarbij een topsportklimaat ontstaat op Olympisch niveau voor 2016 (Olympisch plan nationaal). Vanuit de krachten van de regio kunnen met de aanwezige partijen in sport en onderwijs de ontbrekende schakels in talentencentra, sportaccommodaties, ondersteuningsstructuren en daaruit voortkomende kansen voor breedtesport, vrijetijdseconomie, kennisdeling en innovatie worden doorontwikkeld. Het gaat om de volgende hoofdactiviteiten: (Top)sport: talentontwikkeling, faciliteiten, Nationale trainingscentra (NTC) en Regionale Trainingscentra (RTC) voor speerpuntsporten: atletiek, handbal, tafeltennis, triatlon, wielrennen en talentontwikkeling voetbal, gehandicaptensport, breedtesport. Onderwijs: doorlopende leerlijnen sport (VMBO, MBO, HBO en UM), ontwikkeling TOSS (sportvriendelijke inrichting onderwijs in Sittard-Geleen), leerbedrijven. Economie: evenementen, leisure, expertise- & innovatiecentrum, gezondheid. Gebiedsontwikkeling/omgeving: accommodaties, OV, bereikbaarheid etc. Doel Versterken concurrentiekracht en vestigingsklimaat van de regio, aantrekkelijk voor (jonge) werknemers en een uitdagende werkomgeving voor topsporters en talenten. Veranderende bevolkingssamenstelling door aantrekkingskracht op jongeren. Meer werkgelegenheid. Innovaties op raakvlakken tussen bedrijfsleven, gezondheid, sport en onderwijs. Verbetering gezondheid inwoners van Limburg en 70% sportparticipatie van de bevolking. Verbinding naar sterke satellietregio s van talentontwikkeling. Versterking onderwijsimago van de regio. Meer succesvolle topsporters met daaraan gekoppelde uitstraling voor regio. Bijdrage Olympische ambitie. Aanpak Deze ontwikkeling is een samenwerking van diverse partijen (zie Samenwerkingspartners). De Provincie ondersteunt de Westelijke Mijnstreek in het initiëren van een uitvoeringsprogramma, sturen van de planontwikkeling, betrekken en binden van partijen, begeleiden van projecten, zorg dragen voor financiering en opzetten van een lobby (landelijk Brussel) met het oog op de vier bovenvermelde hoofdactiviteiten.

2 Samenwerkingspartners Provincie Limburg, Leeuwenborgh Opleidingen (Cios), Hogeschool Zuyd, Dacapo College, Arcus College, Topsport Limburg, Huis voor de Sport, Sportstichting Sittard-Geleen, Bouwontwikkeling Jongen, Meulen Projectontwikkeling, Fitland, gemeenten, sportbonden en sportverenigingen (sporten talentencentra), bedrijfsleven (specifiek vrijetijdseconomie/innovatie en breed sponsoring/branding), zorginstellingen, woningcorporaties, VWS, NOC*NSF. Projecten Ontwikkelen van NTC en RTC voor talenten en van noodzakelijke sportinfrastructuur (bijv. handbal) en sportaccommodaties. Doorontwikkelen sportonderwijs, sportvriendelijk onderwijs en leerbedrijven in de regio. Tot ontwikkeling brengen fysieke omgeving, Sittard-Geleen en Beek. Ontwikkelen van innovatieketens rondom sport middels een expertise- & innovatiecentrum. Ontwikkelen van vrijetijdseconomie (o.a. leisure en topevenementen) en gezondheidseconomie (koppeling gezondheid sport leisure). Fasering en Ambities Sportzone Limburg De ambitie van Sportzone Limburg is om meerdere nationale en/of regionale trainingscentra naar Sportzone Limburg te halen op het gebied van atletiek, wielrennen, tafeltennis, voetbal (veld en zaal) en handbal. Hiervoor moeten er een goede sportinfrastructuur en gepaste voorzieningen worden ontwikkeld. Tevens moet er een Topsport Expertise & Innovatie Centrum starten en wordt het gebied ingericht met een sportief vrijetijdsaanbod (retail/recreatie). In de gemeente Beek is de ambitie om het sportlandgoed De Haamen uit te bouwen tot een Centrum voor Aangepast Sporten (doelgroepen: gehandicapten, chronisch zieken en senioren). Hiertoe wordt in september 2011 een 2 e sporthal in gebruik genomen. Investeringsvolume De totale investeringsopgave (inclusief afbouw stadion) is geraamd op 160 miljoen tot en met Sport en Presteren De volgende sportorganisaties/trainingcentra zijn momenteel in Sportzone Limburg actief of zullen op korte termijn starten: Organisatie Nationaal Trainingscentrum Triathlon Nationaal Trainingscentrum Polsstokhoogspringen Regionaal Trainingscentrum Atletiek Regionaal Trainingscentrum Wielrennen Regionaal Trainingscentrum Handbal Regionaal Trainingscentrum Vrouwenvoetbal Regionaal Trainingscentrum Zaalvoetbal Stichting Tophandbal Zuid-Limburg HC Scoop (Hockey) AV Unitas (Atletiek) Aantal sporters / leden 14 sporters 12 sporters 42 sporters 11 sporters 78 sporters 180 sporters 100 sporters 38 sporters 714 leden 620 leden

3 Verder is er een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Nederlands Handbal Verbond waarin is afgesproken om op termijn te starten met een NTC Handbal in Sportzone Limburg. Daarnaast zal de aanhaking met de breedtesport invulling krijgen in het Regionaal Sportplan voor de Westelijke Mijnstreek. Onderwijs & Sport Onderwijs vormt een belangrijk onderdeel van Sportzone Limburg. Door de bouw van Fitland Sport & Onderwijs zullen het volgende aantal studenten van Sportzone Limburg gebruik maken. Instelling Niveau Opleiding(en) Aantal studenten Dacapo College VMBO SDV, Horeca en 280 Welzijn & Zorg Leeuwenborgh Opleidingen MBO Cios 750 Leeuwenborgh Opleidingen MBO Uiterlijke verzorging 350 Leeuwenborgh Opleidingen MBO Veiligheid 200 Doordat studenten van Leeuwenborgh Opleidingen stageverplichtingen hebben, zullen ze niet dagelijks in Sportzone Limburg verblijven. Gemiddeld zullen er studenten van Leeuwenborgh Opleidingen in Sportzone Limburg zijn. Hiernaast is topsportvriendelijk onderwijs in Sportzone Limburg een belangrijk onderwerp. Door het TOSS samenwerkingsverband (topsportvriendelijke inrichting van het onderwijs in Sittard-Geleen) kunnen het volgende aantal topsporters en talenten hun opleiding goed met de sport combineren. Instelling Niveau Aantal TOSS leerlingen Dacapo College VMBO 35 Graaf Huijn College VMBO / HAVO / VWO * Trevianum HAVO / VWO 86 Leeuwenborgh Opleidingen MBO 110 Fontys HBO 26 Hogeschool Zuyd HBO * * Het Graaf Huyn College en Hogeschool Zuyd (met 7 faculteiten) zijn onlangs aangesloten bij TOSS. Momenteel zijn ze met de inventarisatie bezig voor het TOSS leerlingen. Een ambitie is om Sportzone Limburg is te richten als één groot leerbedrijf. Momenteel is Sprint, het sportieve leerbedrijf van de Sportstichting Sittard-Geleen, al actief. Met de sport- en spelactiviteiten op basisscholen, bij de naschoolse opvang en bij evenementen zoals de Nationale Sportweek bereikt Sprint circa kinderen.

4 Gebiedsontwikkeling De fysieke ontwikkeling van Sportzone Limburg vindt plaats rondom het Fortuna Sittard stadion in Sittard-Geleen en op sportlandgoed De Haamen in de gemeente Beek. Fitland Sport & Onderwijs De bouw van Fitland Sport & Onderwijs levert de volgende voorzieningen op: Binnensportaccommodaties - Een Topsporthal voor handbal met een capaciteit van toeschouwers. Dit is wedstrijd- en trainingsaccommodatie voor professioneel handbal, welke voldoet aan de wedstrijdeisen van de Europese Handbal Federatie. De voorziening is compleet voor Europese wedstrijden van clubteams en de voorrondes voor Europese Kampioenschappen van landenteams. Voor een EK zelf is de voorziening wel geschikt, maar de in de basis aanwezige toeschouwerscapaciteit is dan niet toereikend. - De hal kan worden opgedeeld in twee reguliere sporthalvelden. - Een Sportzaal conform de eisen van het NOC*NSF - Diverse sport- en dansruimten (groot, klein) - Squashbanen - Fitness en krachtruimte - Bowlingbaan - Professionele klimhal Faciliterend - Toeschouwerontvangstruimte - Toeschouwerverblijfruimten - Winkelfunctie en beverage - Restaurant, café, feestzaal - Vip en pers-/mediaruimten - Vergader- en instructieruimten - Kleedruimten - Sportfacilitaire ruimten (instructie, massage, blessurebehandeling, fysio, etc.) - Wellness / verzorgingsruimten - Parkeergelegenheden Hiernaast worden de bestaande buitenvoorzieningen uitgebreid met één kunstgrasvoetbalveld en één grasvoetbalveld. In het onderwijsdeel komen diverse praktijkruimten, theorielokalen en open leercentra. Totaal bebouwde omgeving is circa m 2 bvo (exclusief buitenvelden en hotel)

5 Fitland Hotel - Hotel faciliteit voor sporterverblijf en recreatief bezoek. Accommodatie met minimaal 32 hotelkamers tot maximaal circa 90 kamers. - Mogelijkheid gecombineerd met Wellness - Ondergebracht in de mantel van het Fortuna Stadion (Afbouw Stadion) Totaal bebouwde omgeving afhankelijk van definitief programma (tot maximaal m 2 bvo). Fasering Fitland Sport & Onderwijs In het voorjaar van 2011 wordt er begonnen met de bouwwerkzaamheden. In 2012 worden de accommodaties voor Fitland Sport en Onderwijs opgeleverd. De afbouw van het stadion vindt gefaseerd plaats op basis van acquisitie van marktpartijen (retail, sportorganisaties, etc.). Afbouw Stadion - Momenteel reeds aanwezig een wedstrijdvoetbalveld voor Fortuna Sittard, tribunes, parkeergarage, spelershome, kantoren en horecavoorzieningen. Dit is circa m 2 bvo. - De mantel van het stadion en het aanpalend bouwperceel aan de westzijde van het stadion worden gefaseerd afgebouwd. Hierin zijn de volgende voorzieningen extra geprognosticeerd: o Kantoorruimten (circa m 2 bvo) o Retailfuncties (circa m 2 bvo) o Supermarkt (circa m 2 bvo) o Hotel (zie ook Fitland Hotel, tot maximaal m 2 bvo) o Horeca (tot circa m 2 bvo) Totaal bebouwde omgeving is circa m 2 bvo, waarvan reeds circa m 2 bvo aanwezig is (exclusief buitenruimte). De Haamen Gemeente Beek heeft de ambitie om het sportlandgoed De Haamen uit te bouwen tot een Centrum voor Aangepast Sporten (doelgroepen: gehandicapten, chronisch zieken en senioren). Om hiervoor ruimte te creëren wordt in 2011 een 2 e sporthal bijgebouw. Deze sporthal wordt momenteel gebouw en zal in september 2011 officieel in gebruik worden genomen. Naast de bouw van deze hal zal het gehele sportlandgoed De Haamen worden doorontwikkeld tot een open en transparant landgoed met sport- en recreatievoorzieningen die multifunctioneel zijn en door meerdere doelgroepen kan worden gebruikt.

6 Investeringsopgave Fitland Sport & Onderwijs (indoor): Buitensportaccommodatie Fitland: Fitland Hotel: circa 27 miljoen euro, exclusief BTW en exclusief kosten inrichting circa 0,6 miljoen euro exclusief BTW en grond (afhankelijk van uitvoering) circa 3,5 miljoen euro exclusief BTW en exclusief kosten inrichting circa 33 miljoen euro exclusief BTW Afbouw Stadion: De Haamen: circa 14,5 miljoen euro exclusief BTW (waarvan circa 2 miljoen euro voor de bouw van de 2 e sporthal) Werkgelegenheid - De ontwikkeling en exploitatie van de trainingcentra zorgt voor 9 nieuwe arbeidsplaatsen. - Voor de bouw van Fitland Sport & Onderwijs en het hotel is aan tijdelijke directe werkgelegenheid ongeveer 400 manjaar nodig. Dit is gespreid over 1,5 jaar. - De realisatie van Fitland Sport & Onderwijs zorgt voor circa 50 nieuwe FTE s. Deze FTE s worden verdeeld over 100 nieuwe werknemers. - Indirect levert de realisatie van dit project werk voor toeleveranciers en bedrijven op het gebied van schoonmaak en onderhoud. - Fitland Sport & Onderwijs biedt de mogelijkheid voor een aanzienlijk aantal leerwerkplekken.

PROVINCIAAL BLAD. Nr Nadere subsidieregels sport Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

PROVINCIAAL BLAD. Nr Nadere subsidieregels sport Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Limburg Nr. 5440 27 november 2017 Nadere subsidieregels sport 2017-2019 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet

Nadere informatie

Limburgse Olympische Ambitie (LOA) Heel Limburg op Olympisch niveau

Limburgse Olympische Ambitie (LOA) Heel Limburg op Olympisch niveau Limburgse Olympische Ambitie (LOA) Heel Limburg op Olympisch niveau Limburgse Olympische Ambitie: met sporten en bewegen, zowel als doel en/of als middel, in de volle breedte een optimaal vestigingsklimaat

Nadere informatie

Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel

Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel Nadere informatie kansrijke initiatieven sportaccommodaties Bijlage bij notitie ZWC-0891 Versterking sportinfrastructuur Brabant: uitwerking investeringsvoorstel In het licht van Road to London 2012 zien

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR398576_1. Nadere subsidieregels sport Artikel 1 Begripsomschrijvingen op alfabetische volgorde.

CVDR. Nr. CVDR398576_1. Nadere subsidieregels sport Artikel 1 Begripsomschrijvingen op alfabetische volgorde. CVDR Officiële uitgave van Limburg. Nr. CVDR398576_1 27 november 2017 Nadere subsidieregels sport 2016-2019 NADERE SUBSIDIEREGELS SPORT 2016-2019 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan

Nadere informatie

Presentatie. Wat is De Haamen? Programma: sporten voor iedereen Pilot sportzorgprogramma s Organisatie

Presentatie. Wat is De Haamen? Programma: sporten voor iedereen Pilot sportzorgprogramma s Organisatie Presentatie Wat is De Haamen? Programma: sporten voor iedereen Pilot sportzorgprogramma s Organisatie De Haamen Sportcomplex -> Sportlandgoed De Haamen in Beek Kennis- en organisatiecentrum voor aangepast

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Olympisch Plan Brabant:Versterken sportinfrastructuur

Olympisch Plan Brabant:Versterken sportinfrastructuur Bijlage 3 bij Statenvoorstel 61/10 Olympisch Plan Brabant: versterken sportinfrastructuur : mogelijke invulling Algemeen Naam voorstel Investeringsdomein Olympisch Plan Brabant:Versterken sportinfrastructuur

Nadere informatie

Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven

Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Studeren en sporten Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Aanleiding Ambitie Nederlandse sport en overheid: - Nederland bij de Top 10 van de wereld - Nederland op Olympisch niveau in 2016 Minimaal

Nadere informatie

Commissie Zorg, Welzijn en Cultuur

Commissie Zorg, Welzijn en Cultuur Griffie Commissie Zorg, Welzijn en Cultuur Datum commissievergadering : 18 februari 2011 Document nummer : 2399118 Behandelend ambtenaar : A.G.P. van der Heijden Directie/bureau : Economie & Mobiliteit/

Nadere informatie

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking

Versterking. Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland 2012-2016. Professionalisering Positionering Samenwerking Versterking Visie & plan toekomst sportverenigingen in Nederland Professionalisering Positionering Samenwerking 2012-2016 Samenleving Energie uit het hart van de samenleving Sportverenigingen Brancheorganisatie

Nadere informatie

Samen werken aan talentontwikkeling Almere, 25 januari 2018

Samen werken aan talentontwikkeling Almere, 25 januari 2018 Samen werken aan talentontwikkeling Almere, 25 januari 2018 Veel te vertellen, weinig tijd Dit is ónze manier. 16-2-2017 Was u hierbij? Programma 1. Voorstellen 2. Uitgangspunten AKT 3. Programma op hoofdlijnen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag www.rijksoverheid.nl Bijlage(n)

Nadere informatie

Specifiek: zo concreet mogelijk aangeven wie, wat, waar, wanneer, hoe; Meetbaar: zo veel mogelijk in maat en getal uitdrukken;

Specifiek: zo concreet mogelijk aangeven wie, wat, waar, wanneer, hoe; Meetbaar: zo veel mogelijk in maat en getal uitdrukken; CVDR Officiële uitgave van Limburg. Nr. CVDR254823_3 29 november 2016 Nadere subsidieregels Sport 2014-2016 Nadere subsidieregels Sport 2014-2016 Hoofdstuk 1 Algemene Bepalingen Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Sport in Eindhoven

Sport in Eindhoven Sport in Eindhoven 31-05-2018 Inhoud 1. Welkom! 2. Sport in Eindhoven 3. Sportvisie en uitvoeringsprogramma 4. Vooruitblik 2018 Hoeveel sportverenigingen heeft Eindhoven? a. 110 b. 160 c. 210 d. 340 Facts

Nadere informatie

Accentennotitie Sport: Limburg beweegt!

Accentennotitie Sport: Limburg beweegt! Accentennotitie Sport: Limburg beweegt! 1 Inleiding Het provinciaal beleid op het gebied van Sport is vastgelegd in het Beleidskader Sport 2013-2016. In jaarlijks vast te stellen uitvoeringsprogramma s

Nadere informatie

1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld?

1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld? 1. Waarom is het systeem van talentherkenning in Nederland nog relatief onderontwikkeld? Door het fijnmazige systeem van ca. 29 000 sportverenigingen in ons land zal elk talent dat zich aandient als zodanig

Nadere informatie

lllllllllll 09vra00068

lllllllllll 09vra00068 Gemeente Beek lllllllllll 09vra00068 Volgno. Datum Corr.no. 9 3 maart 2009 26 maart 2009 Afdeling : WZO Raadscie : InZa Steller : G. Smeets TOPHANDBAL/ BUSINESSPLAN AAN DE GEMEENTERAAD KORTE INHOUD VOORSTEL

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportlandgoed De Haamen

Nieuwsbrief Sportlandgoed De Haamen Nieuwsbrief Sportlandgoed De Haamen Nummer: 5 Datum: Januari 2012 Opsteller: Dick Leijen Inleiding In mei van het vorig jaar heeft u voor het laatst een nieuwsbrief ontvangen over het Sportlandgoed De

Nadere informatie

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht

High School Breda 2015-2016. Geeft talent een kans. By Graaf Engelbrecht High School Breda 2015-2016 Geeft talent een kans By Graaf Engelbrecht Inleiding Graaf Engelbrecht staat bekent om haar sportprofiel binnen VO Breda. Als één van de eerste scholen in Nederland, biedt zij

Nadere informatie

Workshop 1 Samen werken aan talentontwikkeling

Workshop 1 Samen werken aan talentontwikkeling Workshop 1 Samen werken aan talentontwikkeling Dit is ónze manier. Mirjam Gosen Projectleider AKT Martijn Postuma Projectmanager AKT Stand van zaken AKT Beleidsuitgangspunten: waar komen we vandaan? Hoe

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Sittard-Geleen Rapportage 2013 In cijfers

Combinatiefuncties in Sittard-Geleen Rapportage 2013 In cijfers Combinatiefuncties in Sittard-Geleen Rapportage 2013 In cijfers Registratie Sport en Cultuur in gemeente Sittard-Geleen Periode: : : januari 2013 t/m december 2013 2222 81.228 Aantal Aantal 1 Primair Onderwijs

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven.

gemeente Eindhoven De kaders van het rijk aangevuld met de gemeentelijke kaders vormen het CTO Eindhoven. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 11R4646 11bst02172 Beslisdatum B&W 06 december 2011 Dossiernummer 11.49.751 RaadsvoorstelBeleidskader Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven Inleiding

Nadere informatie

Beleidskader Sport Provincie Limburg 2013-2016

Beleidskader Sport Provincie Limburg 2013-2016 Beleidskader Sport Provincie Limburg 2013-2016 Inhoud SAMENVATTING 4 1. TERUGBLIK RESULTATEN SPORTNOTA 2008-2012 5 2. MAATSCHAPPELIJK VRAAGSTUK, TRENDS EN ONTWIKKELINGEN 7 3. AMBITIE, ROL EN VERANTWOORDELIJKHEID

Nadere informatie

Edoc 1561309. Almere Kenniscentrum Talent [werktitel] Samenvatting projectplan. Investeringsprogramma Flevoland-Almere 2011 2015 (IFA-2)

Edoc 1561309. Almere Kenniscentrum Talent [werktitel] Samenvatting projectplan. Investeringsprogramma Flevoland-Almere 2011 2015 (IFA-2) Edoc 1561309 Almere Kenniscentrum Talent [werktitel] Samenvatting projectplan Investeringsprogramma Flevoland-Almere 2011 2015 (IFA-2) 1. Inleiding project De gemeente Almere wil de groeiopgave van de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr NADERE SUBSIDIEREGELS SPORT Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. 7 maart 2016

PROVINCIAAL BLAD. Nr NADERE SUBSIDIEREGELS SPORT Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. 7 maart 2016 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 1305 7 maart 2016 NADERE SUBSIDIEREGELS SPORT 2016-2019 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet

Nadere informatie

Sportside Trevianum. Informatiebijeenkomst Sportstroom/voetbalstroom. 15 maart 2019

Sportside Trevianum. Informatiebijeenkomst Sportstroom/voetbalstroom. 15 maart 2019 Sportside Trevianum Informatiebijeenkomst Sportstroom/voetbalstroom 15 maart 2019 Programma 1. Sporten op Trevianum 2. Waarom stromen? 3. Informatie over sportstroom en voetbalstroom 4. Vragen 5. Kijken

Nadere informatie

Buurtsportcoaches in Stein Eindrapportage 2014 IN CIJFERS

Buurtsportcoaches in Stein Eindrapportage 2014 IN CIJFERS Buurtsportcoaches in Stein Eindrapportage 2014 IN CIJFERS Registratie Sport in gemeente Stein Periode: januari 2014 t/m december 2014 Totaal aantal activiteiten: 425 Totaal aantal deelnames: 11.691 Aandachtsgebied

Nadere informatie

Sportlandgoed De Haamen en het Centrum voor Aangepast Sporten, Bouwvoorbereidingsfase. Beheer- en exploitatieopzet

Sportlandgoed De Haamen en het Centrum voor Aangepast Sporten, Bouwvoorbereidingsfase. Beheer- en exploitatieopzet Sportlandgoed De Haamen en het Centrum voor Aangepast Sporten, Bouwvoorbereidingsfase Beheer- en exploitatieopzet Beek, maart 2012 - 2-1. INLEIDING Vanaf oktober 2010 wordt gewerkt aan een opzet voor beheer

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13

Visie. Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi. Team 13 Visie Yfke hoek Kjel de Vries Jorella Croes Joël Wagenaar Jordy Pijpker Marouan Achammachi Team 13 Inhoudsopgave Achtergrond 2 Visie op Kracht van Sport 2 Strategie 3 Betrokken stakeholders 5 Bijlagen

Nadere informatie

Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving:

Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving: Sportplan 2016 Brigite van Haaften, gedeputeerde Cultuur en Samenleving: Heel Brabant in beweging! Sport leeft in Brabant. Brabanders vinden sport belangrijk en sport is belangrijk voor Brabant. Sporten

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/8

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/8 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2013/8 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Sport 2013-2015 Citeertitel: Nadere subsidieregels Sport 2013-2015 Besloten door: Gedeputeerde Staten Onderwerp: Nadere

Nadere informatie

NOTA TOPSPORT BELEID 2016-2020

NOTA TOPSPORT BELEID 2016-2020 NOTA TOPSPORT BELEID 2016-2020 Bovenste foto voorzijde, Wim Heijnen Status bespreking/ datum besluit beslissing door Definitief B&W 15 dec 15 dec. 2015 Definitief Commissie 19 jan. 2016 Definitief Gemeenteraad

Nadere informatie

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning.

Visie. Senior Games 2009 is hiervoor de eerste aanzet en zal als aanjager, motivator dienen voor de broodnodige erkenning. Onderzoek Visie Ouderen staan nog midden in de samenleving, zijn kapitaalkrachtig, hebben relatief veel vrije tijd en doen in nog steeds toenemende mate aan sport op oudere leeftijd. Een nieuwe generatie

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

Limburg Sport Zone Leren presteren

Limburg Sport Zone Leren presteren Limburg Sport Zone Leren presteren Leren presteren Uitgave april 2009 Provincie Limburg / Gemeente Sittard-Geleen Tekst en realisatie RO groep / Zuiderlicht 0\Inhoud > 30.000 m2 sportfinesse > Visie en

Nadere informatie

Programmaspecifieke vragenlijst

Programmaspecifieke vragenlijst Programmaspecifieke vragenlijst Programma: Gelderland Sport!; Maatschappelijke kracht van sport; Sportieve Buitenruimte In het Uitvoeringsbeleid van het programma Gelderland Sport! 2016-2019 is opgenomen

Nadere informatie

Ambitieprogramma 2013-2016. Limburg 2016. een excellerende omgeving voor jonge sporters met een gouden droom

Ambitieprogramma 2013-2016. Limburg 2016. een excellerende omgeving voor jonge sporters met een gouden droom Ambitieprogramma 2013-2016 Limburg 2016 een excellerende omgeving voor jonge sporters met een gouden droom Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Missie... 5 3. Ambitie... 5 4. Doelgroep... 6 5. Organisatie... 6

Nadere informatie

PARK LEUDAL-OOST. Terugblik. Gemeente Leudal. Definitiefase. Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA

PARK LEUDAL-OOST. Terugblik. Gemeente Leudal. Definitiefase. Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA d.d. 29 jan. 2015 AGENDA Terugblik Gemeente Leudal Definitiefase Ondertekening intentieovereenkomst AGENDA Terugblik Gemeente Leudal Definitiefase Ondertekening intentieovereenkomst TERUGBLIK Begin 2013

Nadere informatie

Subsidieregeling sport Noord-Brabant

Subsidieregeling sport Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR275973_7 29 november 2017 Subsidieregeling sport Noord-Brabant 2013-2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

0 Inhoudsopgave Pag.

0 Inhoudsopgave Pag. UITGANGSPUNTENNOTITIE SPORTTAKPLATFORMS 0 Inhoudsopgave Pag. 1. Inleiding 1 2. Proces ontwikkeling sporttakplan en sporttakplatform 2 3. Werkwijze en uitvoering sporttakplatform 5 4. Denktank Sport 5 5.

Nadere informatie

SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL

SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL 90 1 SAMEN WERKEN AAN DE OLYMPISCHE AMBITIE IN OVERIJSSEL Beleidsplan 2012 2014 Stichting Topsport Overijssel/Regio Twente 90 2 90 3 Beleidsplan 2012 2014 Stichting Topsport Overijssel/Regio Twente INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016)

Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016) Kwalificatielijst Topsporters HG en RUG, studiejaar 2016/2017 (versie maart 2016) Om officieel in aanmerking te komen voor topsportfaciliteiten en eventueel een topsportbeurs van de Hanzehogeschool Groningen

Nadere informatie

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF

Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF Wat kunnen de programma's 'Sport, Bewegen in de Buurt' en 'Veilig Sportklimaat' voor uw vereniging betekenen? Peet Mercus en Jan Minkhorst, NOC*NSF NOC*NSF Nederlandse Olympisch team Topsport en talentontwikkeling

Nadere informatie

Bouwen aan een topsportklimaat. topsport 2010-2011. topsport

Bouwen aan een topsportklimaat. topsport 2010-2011. topsport jeugd, zorg en welzijn Bouwen aan een topsportklimaat Beleidsnotitie topsport 2010-2011 topsport jeugd, zorg en welzijn Bouwen aan een topsportklimaat beleidsnotitie topsport 2010-2011 Colofon Uitgave

Nadere informatie

concept Uitvoeringsprogramma Sport augustus 2015 t/m 2017 Sportend Limburg bereikt meer!

concept Uitvoeringsprogramma Sport augustus 2015 t/m 2017 Sportend Limburg bereikt meer! concept Uitvoeringsprogramma Sport augustus 2015 t/m 2017 Sportend Limburg bereikt meer! Maastricht, augustus 2015 4 Limburg Culturele Werkplaats Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 0 - Inleiding

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. 1. Project: een in tijd afgebakend samenhangend geheel van activiteiten.

PROVINCIAAL BLAD. 1. Project: een in tijd afgebakend samenhangend geheel van activiteiten. PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 4182 15 juli 2015 Nadere subsidieregels Sport 2014-2016 Gedeputeerde Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Provinciewet

Nadere informatie

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs!

Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! Als sport je toekomst is, combineer je topsport met onderwijs! 1 2 3 Jij wilt het beste uit jezelf halen. Jij gaat voor winnen. Jouw doel is de top in jouw tak van sport. Maar aan de andere kant wil je

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven.

Sittard-Geleen Essenties Samen Duurzaam voor de vijf inhoudelijke opgaven. 1 Sittard-Geleen Voorop lopen naar een duurzame toekomst. De gemeente heeft als stip op de horizon een energie- en klimaatneutrale gemeente in 2040 (of zoveel eerder als mogelijk). Belangrijke sleutel

Nadere informatie

2 oktober Koning Willem II Stadion

2 oktober Koning Willem II Stadion 2 oktober 2018 - Koning Willem II Stadion Introductie Na een korte introductie van dagvoorzitter Nathan de Groot vertelt wethouder Erik de Ridder de ruim honderd aanwezigen over de aanleiding en het proces

Nadere informatie

Provinciaal blad 2010, 65

Provinciaal blad 2010, 65 Provinciaal blad 2010, 65 ISSN 0920-105X Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 26 oktober 2010, nr. 2010INT264149, houdende nadere regels op grond van de Algemene subsidieverordening provincie

Nadere informatie

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG

SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG www.livingvision.nl MANAGEMENT SAMENVATTING SPORTSTIMULERING IN DE OPVANG Oktober 2009 Meedoen, de uitdaging De sportvisie van de Federatie Opvang is onderdeel van het programma Meedoen van de Federatie

Nadere informatie

Atletiek Atletiekunie

Atletiek Atletiekunie Atletiek 2024 Atletiekunie Inleiding Wat een jaar! De eerste Olympische medaille sinds Ellen van Langen en een fantastisch EK atletiek in Amsterdam laten zien dat onze topatleten meestrijden om de internationale

Nadere informatie

De gehandicaptensport Paralympische sport; stand van zaken en aandachtspunten richting Rio. Rinske de Jong

De gehandicaptensport Paralympische sport; stand van zaken en aandachtspunten richting Rio. Rinske de Jong De gehandicaptensport Paralympische sport; stand van zaken en aandachtspunten richting Rio Rinske de Jong Inhoud Organisatie gehandicaptensport in NL Ambities NOC*NSF Stand van zaken oktober 2011 Wat is

Nadere informatie

Beweeg, beleef en ontmoet in De Haamen!

Beweeg, beleef en ontmoet in De Haamen! Beweeg, beleef en ontmoet in De Haamen! Sportlandgoed De Haamen in de gemeente Beek, heeft een bijzondere functie binnen Sportzone Limburg. Naast de mogelijkheden voor de reguliere sporters en recreanten

Nadere informatie

Koersplan. Highschool Eindhoven

Koersplan. Highschool Eindhoven Koersplan Highschool Eindhoven 1 Inleiding Frits Philips lyceum- mavo is een toekomstgerichte school met de focus op talentontwikkeling. Leerlingen krijgen volop de mogelijkheid om hun talenten te ontdekken

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda SPORTSTIMULERING IN DE ACHTERHOEK

Uitvoeringsagenda SPORTSTIMULERING IN DE ACHTERHOEK Uitvoeringsagenda 2016-2019 SPORTSTIMULERING IN DE ACHTERHOEK Inhoud Inleiding... 3 A. IEDEREEN DOET MEE... 4 A.1 Een leven lang sporten voor iedereen... 4 A.2 De sportvereniging van de toekomst... 11

Nadere informatie

Goed presteren in de sport en op school gaan vaak hand in hand

Goed presteren in de sport en op school gaan vaak hand in hand Jaap Breur, docent LOOT-school Goed presteren in de sport en op school gaan vaak hand in hand Sinds halverwege de jaren tachtig kunnen (aankomende) topsporters voortgezet onderwijs volgen dat is aangepast

Nadere informatie

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING

TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING ga jn mi n ka l wi ik t ik wa t wa en zi et g at we we La ik n ge ei ik IK GA VOOR TOPSPORT EN EEN MBO OPLEIDING Ik ga voor de olympische droom! Michael Korrel - Judo Jij hebt je middelbare school afgerond

Nadere informatie

Programmaspecifieke Vragen Lijst

Programmaspecifieke Vragen Lijst In het Uitvoeringsbeleid van het programma Gelderland Sport! 2016-2019 is opgenomen dat de provincie ernaar streeft om in 2019 een groeiend netwerk van sterke, toekomstbestendige sportverenigingen en vitale

Nadere informatie

Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015

Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015 Beleidskader Stichting Topsport Amsterdam Vastgesteld door College van B&W op 28 april 2015 Dit beleidskader is van toepassing op het gemeentelijke topsportbeleid. Het doel hiervan is om de Stichting Topsport

Nadere informatie

SportZeeland wil een gezonde actieve leefstijl stimuleren bij alle inwoners van Zeeland

SportZeeland wil een gezonde actieve leefstijl stimuleren bij alle inwoners van Zeeland SportZeeland wil een gezonde actieve leefstijl stimuleren bij alle inwoners van Zeeland Elke Zeeuw moet naar eigen mogelijkheden kunnen sporten en bewegen Hoofdtaken: Sportservice Sportpromotie Sportadvies

Nadere informatie

Actieve leefstijl, Sport & Handicap Samenwerking!

Actieve leefstijl, Sport & Handicap Samenwerking! Actieve leefstijl, Sport & Handicap Samenwerking! Nationaal Kenniscentrum Gehandicaptensport Van ambitie: naar missie Visie: sport en bewegen maakt mensen met een handicap fit voor het leven. Missie: zoveel

Nadere informatie

Maak van uw gemeente. een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag

Maak van uw gemeente. een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag Maak van uw gemeente een sportgemeente! Olympische ambities van morgen als motor voor lokale vernieuwing en ontwikkeling vandaag Op 3 maart 2010 gaat Nederland naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Nadere informatie

Privatisering een kans? Marcel Sturkenboom

Privatisering een kans? Marcel Sturkenboom Privatisering een kans? Marcel Sturkenboom Interim directeur Congres Sportvelden 21 nov 2013 1 Stakeholders: sportvelden. Aannemers Leveranciers Beleidsmakers Adviseurs Managers Gemeenten Hoveniers 2 Privatisering

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2013 NR: 73 Officiële naam regeling: Citeertitel: Subsidieplafonds 2013 Naam ingetrokken regeling: n.v.t. Besloten door: Gedeputeerde Staten Onderwerp: Wettelijke grondslag(en)

Nadere informatie

Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie. Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning

Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie. Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning Gemeente Venlo Verenigingsondersteuning met marketingstrategie Henri Elbersen Senior consulent verenigingsondersteuning Venlo 100.006 inwoners Logistiek centrum Weinig topsport; wel breedtesport 150 verenigingen

Nadere informatie

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017

Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 Utrecht kandidaatstelling UEFA Women s EURO 2017 1 Middels dit BID document willen FC Utrecht en de gemeente Utrecht hun kandidaatstelling als speelstad voor UEFA Women s EURO 2017 kenbaar maken. Utrecht

Nadere informatie

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging!

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! Programma VSU Harten voor Sport Beweegmakelaar Buurtsportcoaches (Mobiele) verenigingsmanager Combinatiefunctionaris Verenigingsmodel Vereniging Sport Utrecht

Nadere informatie

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland

Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland Samen sporten met Mission Olympic De grootste schoolsportcompetitie van Nederland 14393_brochure mission olympic_a4_v6.indd 1 02-09-11 17:02 Samen sporten met Mission Olympic Sporten is goed voor je gezondheid

Nadere informatie

Amstelveen Beweegt Gezond!!

Amstelveen Beweegt Gezond!! Feiten en Cijfers van de STAV 2011 Algemene informatie en projecten Amstelveen Beweegt Gezond!! 125 Geregistreerde talenten talentenbestand met een A en B status, waarvan 24 talenten geselecteerd voor

Nadere informatie

Alleen onder uitdrukkelijke voorwaarden dat er wordt gefuseerd met andere BVO s en de amateurclubs hierin meegaan.

Alleen onder uitdrukkelijke voorwaarden dat er wordt gefuseerd met andere BVO s en de amateurclubs hierin meegaan. Uitkomst stelling-3 Veel topsportclubs en betaald voetbalorganisaties in Limburg hebben de grootste moeite om het hoofd boven water te houden, met als gevaar dat ze hun niveau niet meer kunnen handhaven

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden

GEMEENTE HOOGEVEEN. Voorstel voor burgemeester en wethouders. Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden Onderwerp Multifunctionele wieleraccommodatie westzijde Erflanden Voorgesteld besluit 1. De westzijde van Erflanden definitief benoemen als nieuwe plek voor de wielerbaan van de Peddelaars 2. De structuurschets

Nadere informatie

Voorbeelden; Structuur

Voorbeelden; Structuur A.3 Structuur A.3.1 Totale bond A.3.2 Onderdeel talentontwikkeling A.3.3 Geografische spreiding A.3.4 (de)centralisatie (TBV s) In het onderdeel structuur dient te worden aangetoond dat de organisatiestructuur

Nadere informatie

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN SUBSIDIEREGELING SPORT NOORD-BRABANT 2013-2016 PROVINCIE NOORD-BRABANT Samenvatting De Subsidieregeling Sport Noord-Brabant 2013-2016 richt zich op 3 pijlers: topsportaccommodaties,

Nadere informatie

Planpresentatie Realisatie Sportverzamelgebouw & Doorontwikkeling Nationaal Rugbycentrum. - september 2013 -

Planpresentatie Realisatie Sportverzamelgebouw & Doorontwikkeling Nationaal Rugbycentrum. - september 2013 - 1 2 3 4 5 6 7 8 Planpresentatie Realisatie Sportverzamelgebouw & Doorontwikkeling Nationaal Rugbycentrum 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

Nadere informatie

Beweeg mee! Concept-sportvisie ; richting 2025

Beweeg mee! Concept-sportvisie ; richting 2025 Beweeg mee! Concept-sportvisie ; richting 2025 Van Hé, ga je mee naar Beweeg mee!. Dit is in essentie de route van de sportnota 2008 2015 naar een sportvisie voor de periode 2016 2025. De nieuwe visie

Nadere informatie

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118)

Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 52053 12 juni 2015 Vaststellen van de subsidieregeling Gehandicaptensport(3B, 2015, 118) Afdeling 3B Nummer 118 Publicatiedatum 9 juni 2015 Onderwerp

Nadere informatie

Van: het Algemeen Bestuur van de Stichting Topsport Overijssel, Regio Twente

Van: het Algemeen Bestuur van de Stichting Topsport Overijssel, Regio Twente Aan: PHO- Mensen en Sport, Regio Twente Van: het Algemeen Bestuur van de Stichting Topsport Overijssel, Regio Twente Onderwerp: Commitment en financiële ondersteuning vanuit de Regio Twente voor de Stichting

Nadere informatie

George de Jong Directeur InnoSportNL

George de Jong Directeur InnoSportNL George de Jong Directeur InnoSportNL 16 miljoen mensen 65% actief in sport > ambitie 75% ambitie > Top 10 in de wereld Werkgelegenheid sportsector 2011 200.000 FTE > in 10 jaar + 200% 1.6 miljoen vrijwilligers

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Subsidieregeling sport Noord-Brabant 2013-2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden

Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden Meer uitvoeringskracht binnen de vereniging 30 oktober 2010 Voorstelrondje Inhoud workshop Rollen/functies en ambities Inleiding NOC*NSF Hein Veerman Proeftuinen Nieuwe

Nadere informatie

De Europese Spelen 2019 in Nederland

De Europese Spelen 2019 in Nederland 1/5 De Europese Spelen 2019 in Nederland Wat zijn de Europese Spelen? In juni 2015 wordt de eerste editie van de Europese Spelen georganiseerd in Baku, Azerbeidzjan. Deze continentale spelen zijn de evenknie

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN 2018+

STRATEGISCH PLAN 2018+ STRATEGISCH PLAN 2018+ EEN CO-CREATIE ONZE AMBITIES VOOR DE KOMENDE JAREN IEDEREEN BETROKKEN Het Strategisch plan 2018+ is een creatie van de leden van het KNKV. Eerst werd door het bondsbestuur in samenwerking

Nadere informatie

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016

KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 KNWU Beleidsplan MTB 2013-2016 Who-am-I? Han ten Hove namens cie Off Road, WT-4 trainer MTB specialisatie, Proces manager, jeugdtrainer Bar End, UCI team MPL Specialized, Expert WT opleidingen, Examinator

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR: 055 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels Sport 2014-2016 Citeertitel: Nadere subsidieregels Sport 2014-2016 Naam ingetrokken regeling: Nadere subsidieregels

Nadere informatie

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed

SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care. VolkerWessels Vastgoed Sportplaza HARGA SCHIEDAM Het kruispunt van Sport, leisure & care VolkerWessels Vastgoed Sportplaza harga SCHIEDAM Schiedam is door de aanleg van de verlengde A4 ruimtelijk van het slot gekomen. Door dubbelgebruik

Nadere informatie

Woerden, datum 2011 Ons kenmerk: Doorkiesnummer: 0348-75 35 23

Woerden, datum 2011 Ons kenmerk: Doorkiesnummer: 0348-75 35 23 Olympic Council t.a.v. Program Office Olympisch Plan 2028 Postbus 302 6800 AH Arnhem Woerden, datum 2011 Ons kenmerk: Doorkiesnummer: 0348-75 35 23 Onderwerp: aanbiedingsbrief bijdrage onderwijssector

Nadere informatie

Samenwerking Onderwijs & Sport. Programma workshop. Topsport- én breedtesportambities

Samenwerking Onderwijs & Sport. Programma workshop. Topsport- én breedtesportambities Samenwerking Onderwijs & Sport - leerervaringen opgedaan in de Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden - d.d. 11 februari 2011 Programma workshop Inleiding en achtergronden [Hein Veerman, NOC*NSF 10 min]

Nadere informatie

Beoordelingscommissie sportevenementen

Beoordelingscommissie sportevenementen Beoordelingscommissie sportevenementen Criteria Pagina 1 van 7 Criteria voor internationale aansprekendheid van een sportevenement De beoordelingscommissie sportevenementen beoordeelt de subsidieaanvragen

Nadere informatie

Subsidieregeling sport Noord-Brabant

Subsidieregeling sport Noord-Brabant CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR124297_3 6 december 2016 Subsidieregeling sport Noord-Brabant 2011-2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant; Gelet op artikel 105 en artikel 143 van

Nadere informatie

Inhoud voorstel aan Raad

Inhoud voorstel aan Raad 2014/153419 Inhoud voorstel aan Raad Onderwerp Dekkingsvoorstel sporthal de Koog Gevraagd besluit 1. Vast te stellen de voorgestelde dekking voor de financiering van Sporthal de Koog waarbij het budget

Nadere informatie

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015

Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 1.0 Investeringsvoorstel sportaccommodatieplan 2015 Deze notitie geeft inzicht in de inhoudelijke en financiële aspecten van de projectvoorstellen die na besluitvorming dekking krijgen uit middelen van

Nadere informatie

STRATEGISCH PLAN NTC TRIATHLON 2009 2016

STRATEGISCH PLAN NTC TRIATHLON 2009 2016 STRATEGISCH PLAN NTC TRIATHLON 2009 2016 INLEIDING Ongeveer 10 jaar geleden bestonden er al ambities binnen de NTB om te komen tot een (1) centrale trainingslocatie voor de beste triatleten in Nederland.

Nadere informatie

Investeringsproject upgrade sportaccommodatie voor topsportwedstrijden en evenementen zwemmen

Investeringsproject upgrade sportaccommodatie voor topsportwedstrijden en evenementen zwemmen Bijlage 1: het projectplan (artikel 2.4, onder r) Investeringsproject upgrade sportaccommodatie voor topsportwedstrijden en evenementen zwemmen In deze bijlage wordt a) het project beschreven en b) aangegeven

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

Beleidsregels sport (2005 en verder)

Beleidsregels sport (2005 en verder) (2005 en verder) 1. Beleidsterrein Beleidstaak: Sport Beheerstaken: 530.90 Overige kosten sportbeoefening, functienummer 2. Uitgangspunten van beleid De uitgangspunten ten aanzien van de stimulerende taak

Nadere informatie