Hoek Leopoldlaan Twee Hagenstraat 9300 Aalst. Churchillsteenweg Erembodegem Tel. 053 /

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoek Leopoldlaan Twee Hagenstraat 9300 Aalst. Churchillsteenweg 51 9320 Erembodegem Tel. 053 / 83.30.25"

Transcriptie

1 1 RESIDENTIE Gaius LIGGING : Hoek Leopoldlaan Twee Hagenstraat 9300 Aalst BOUWHEER : Reco NV Churchillsteenweg Erembodegem Tel. 053 / ARCHITECT : Architectenbureel ARTEC + bvba Steenweg 57A 9300 Aalst Tel. 053 / Fax. 053 / STUDIEBUREEL STABILITEIT : Bureau Van Ransbeeck Achiel Cleynhenslaan Keerbergen Tel. 015 / Fax 015 / VERKOOP : Reco NV Churchillsteenweg Erembodegem Tel. 053 / NOTARIS : Danièle Breckpot Graanmarkt Aalst Tel. 053 / Fax. 053 /

2 RESIDENTIE Gaius Residentie Gaius is een exclusief project gelegen op een toplocatie langsheen de ringweg rond Aalst, waarbij appartemnten en kantoren tot een harmonieus geheel worden verenigd. Het gebouw werd ontworpen in een frisse, moderne en tegelijkertijd tijdloze residentiële architectuur die zich enerzijds perfect inpast binnen de omringende bebouwing, maar zich anderzijds manifesteert als een architecturale baken op dit hoekperceel. In het gebouw worden er in totaal 6 appartementen ondergebracht langsheen de linker kant van het gebouw en een kantoorgedeelte in de rechter kant van het gebouw. Alle appartementen beschiklken over ruime zuidwaarts gerichte terrassen. In de kelder worden er in totaal 19 autostaanplaatsen ondergebracht. Op het gelijkvloers worden er daarenboven nog eens 6 open autostaanplaatsen voorzien. Op deze manier blijft parkeergelegenheid ten allen tijde gegarandeerd voor alle bewoners. In dit nieuwbouw-project zorgt een gemeenschappelijk trappenhuis met zowel trap als lift voor de circulatie tussen alle verdiepingen. Het tellerlokaal bevindt zich in de kelder, net zoals een lokaal voor onderhoud en 2 aparte technische ruimen voor enerzijds de appartementen en anderzijds het kantoorgedeelte. Ook een archiefruimte voor het kantoorgedeelte wordt ondergebracht in de kelder. Aangezien het project niet alleen een waardevolle uitstraling zal meekrijgen, doch ook een technisch waardevol concept wil bieden, werd niets aan het toeval overgelaten op gebied van gebruik van kwalitatieve materialen, constructie-principes en van kracht zijnde E.P.B.-voorschriften (isolatie & ventilatie van lokalen). Ook het aspect veiligheid wordt niet vergeten. Zo is de overdekte gemeenschappelijke parkeergarage van de straat afgesloten met een sectionaalpoort; en worden de individuele inkomdeuren van de appartementen uitgevoerd met inbraakwerende deuren. De individuele gaswandketels per appartement voorzien zowel in verwarming als in warmwaterproductie. De volledig ingerichte keukens zijn voorzien van de nodige apparatuur.

3 De vloerbekledingen in hal, wc, living, keuken, wasplaats en badkamer zijn voorzien in degelijke kwaliteit. In de badkamers en stortbaden worden faiencetegels geplaatst tot volle hoogte. Ook de badkamers zijn uiteraard volledig uitgerust. De uitrusting van de appartementen is dan ook zonder meer compleet te noemen. De aankoop van een appartement in residentie " Gaius" garandeert u met andere woorden een exclusief wonen en een waardevaste belegging in onroerend goed, dewelke door de ligging en het voorkomen van het gebouw een permanente meerwaarde zal realiseren. Wijzelf, alsook onze architecten en alle aannemers staan ter uwer beschikking en zijn er om u te begeleiden en te adviseren naar een gepersonaliseerde afwerking en/of uitrusting.

4 BESTEK DER WERKEN BEKNOPTE BESCHRIJVING VAN RESIDENTIE Gaius Volgende gevelmaterialen zullen gebruikt worden : de buitengevels worden opgetrokken in licht en donker bruin genuanceerde handvorm-gevelsteen, met accenten in blauwe hardsteen, cederbeplanking en architectonisch beton. het buitenschrijnwerk bestaat uit chassis in aluminium (met de nodige thermische onderbrekingen) voorzien van superisolerende, dubbele beglazing de balkonleuningen bestaan uit gemetalliseerde stalen buizen, dewelke afgewerkt zijn met poederlak in RAL-kleur en waartussen panelen in veiligheidsglas geplaatst worden. vensterdorpels - daar waar ze niet gevormd worden door de prefab-balkons - zijn in blauwe hardsteen DE CONSTRUCTIE EN UITRUSTINGEN VAN RESIDENTIE Gaius KAN VERDER ALS VOLGT OMSCHREVEN WORDEN : 001. Afbraakwerken & opkuis bouwterrein Alle bebouwingen en constructies op het terrein worden vooraf afgebroken. Het terrein wordt opgeruimd en de begroeiing op het maaiveld verwijderd Verzekeringen Alle verzekeringen t.o.v. derden en een verzekering " alle risico's bouwplaats " wordt door de bouwheer voorzien Funderingen Er worden vooraf grondsonderingen (bepalingen van de grondweerstand) uitgevoerd door een geotechnisch laboratorium. Ook een grondanalyse i.f.v. grondverzet zal door ditzelfde geotechnisch laboratorium uitgevoerd worden. De funderingen van het gebouw worden uitgevoerd tot op goede grond ingevolge de resultaten van deze grondsonderingen, en worden uitgevoerd volgens de betonstudie die door de ingenieur stabiliteit opgemaakt zal worden.

5 004. Ondergronds metselwerk De basis van alle muren (ondergronds metselwerk) wordt opgetrokken in snelbouwstenen uit gebakken aarde of beton. De kelderverdieping wordt uitgevoerd in ter plaatse gestort beton, verdicht en waterdicht gemaakt. De betonconstructies in deze kelderverdieping worden zichtbaar gelaten. Eventuele andere muren in kelderverdiepingen worden opgetrokken in geselecteerde beton- of snelbouwstenen, dewelke meegaand opgevoegd worden. Het oppervlak van de helling naar de ondergrondse garages en kelderruimte wordt uitgevoerd in geruwd beton. De vloeroppervlakte van de kelderruimtes worden afgewerkt als zgn. poly-beton (= het onmiddellijk na te storten ter plaatsen gepolierde en met kwarts behandeld beton) Vochtisolatie Boven het peil van het gelijkvloerse vloerniveau, alsook boven alle raam- en deuropeningen zal een vochtmembraan geplaatst worden, dat doorlopend zal zijn over de breedte en de lengte en eindigend met opstaande zijden, om opstijgend vocht tegen te gaan en spouwvocht te evacueren Rioleringen De rioleringsbuizen in volle grond zullen uitgevoerd worden in hoogwaardig pvc met BENOR-keuring, inclusief controlekamers, reukafsnijders en andere hulpstukken. De afvoerleidingen, dewelke opgehangen worden onder zolderingen (in de kelderverdieping) zijn uit HDPE, hoge densiteit polyethyleen. Op het terrein worden regenwaterput en bufferputten voorzien met de nodige capaciteit ingevolge de geldende normen. De regenwaterputten zijn aangesloten op een regenwaterpomp dewelke instaat voor de recuperatie van het regenwater (voor schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes en enkele buitenkranen). De aansluiting met de openbare riool wordt uitgevoerd door een door het stadsbestuur aangestelde aannemer, of volgens de voorschriften van de technische diensten van de stad door een eigen aannemer. Alle deksels van controlekamers en regenwaterputten, die gelegen zijn in de circulatiezone v. mechanisch verkeer (autobergingen), worden afgedekt met een daarvoor aangepast metalen deksel.

6 007. Opgaand metselwerk Het opgaand metselwerk zal uitgevoerd worden met (isolerende) snelbouwsteen, met betonwanden of in betonsteen op de plaatsen die door de stabiliteitstudie (betonstudie) aangeduid worden. Alle niet dragende muren worden uitgevoerd in snelbouwsteen dikte 0.10 m. Alle woningscheidende wanden tussen een appartement en de gemeenschappelijke circulatieschacht zijn uitgevoerd in 2 x dikte 0.19 m, met luchtspouw en 0.02 m akoestische isolatie (type Party-wall van Isover of gelijkwaardig) De spouwen worden (afhankelijk van de berekeningen van de EPBverslaggever) geïsoleerd met geëxtrudeerd polystereen (harde spouwplaat) en zijn voorzien van een verluchte spouw met aangepaste spouwhaken. Vloeren worden voorzien met zgn. predallen, breedplaatvloeren bestaande uit een geprefabriceerde betonplaat, met ingebetoneerde tralieliggers in staal, die ter plaatse opgegoten en van verdere onder-, boven- en voegwapening voorzien worden Gevelafwerkingen De buitengevels worden opgetrokken in licht en donker genuanceerde handvorm-gevelsteen, met accenten in blauwe hardsteen, ceder-beplanking en architectonisch beton Blauwe hardsteen Alle dorpels (voor zover ze niet gevormd zijn uit de prefab-balkonelementen) worden uitgevoerd in blauwe hardsteen, glad geschuurd en voor deuren voorzien van een opkant. De plint of sokkel onder de gevelsteen op het gelijkvloers wordt eveneens uitgevoerd in blauwe hardsteen Kokerleidingen Alle kokerleidingen in het gebouw ( nodig voor o.a. afvoer rookgassen, afzuiging dampkap en verluchting lokalen ) worden geconcipieerd ingevolge de geldende normalisaties inzake EPB en zitten gebundeld in zogenaamde technische kokers. In deze schachten worden ook de hoofdkabels elektriciteit, de hoofdafvoerleidingen van sanitair en regenwater en de gasleidingen voorzien. Er zal gewerkt worden met een een mechanisch verluchtingssysteem (type C en/of C+) met metalen kokers en elektrisch aangedreven ventilatoren, waarbij aanzuigroosters in het glas of boven de ramen geplaats worden.

7 Er worden geen afvoeren voorzien voor droogkasten. Er wordt de kopers (ten voordele van de goede werking) aangeraden om condenserende droogkasten te plaatsen. Hiertoe wordt dan wel een sanitaire afloop met reukafsnijder voorzien Hellingsbeton De platte daken worden op de draagvloer voorzien van hellingschape, dewelke de goede afwateringsgraad der daken zal bewerkstelligen Gewapend beton - elementen De kelderwanden, funderingszolen, funderingsbalken, bepaalde structurele opgaande delen (kolommen en balken) alsook de trapsledes worden uitgevoerd in gewapend beton. De vloerplaten zijn van het type predallen met een druklaag en wapening. Ook zullen enkele draagbalken uitgevoerd worden als metalen liggers, daar waar de inbouwhoogte te klein is en/of de draaglast te groot. Al deze onderdelen worden berekend en gedimensioneerd door het studiebureel stabiliteit, eerder vermeld Daktimmerwerken Het daktimmer wordt (waar nodig) uitgevoerd in timmerhout Douglas Fir / Oregon Pine (select and merchantable), met de op de uitvoeringsplannen vermelde afmetingen (niet-geschaafd) en dit met vergaringen volgens constructieplan. Bovenaan de traphal zal een rookkoepel geplaatst worden met een elektromechanische bediening vanuit de traphal op het gelijkvloers Dakdichting hellende daken - dakisolatie (niet van toepassing) 015. Dakdichtingen platte daken - isolatie Bovenop het hellingsbeton wordt een dampscherm aangebracht met daarop een isolatielaag, bestaande uit gecacheerde PU-platen. De afdichting zelf bestaat uit 2 lagen bitumeus dichtingsmembraan, waarvan één met glasvlies versterkt is, of uit een éénlagig systeem uit hoogwaardige rubberverbindingen zoals PIB of EPDM. Inbegrepen zijn alle verdere aanwerkingen als solins, klemprofielen, tapbuizen en bolroosters, e.a Dakrandprofielen

8 Het dakdichtingsmembraan zal aan al zijn beëindigingen aan gevels en oversteken afgewerkt worden met daartoe bestemde dakrandprofielen uit aluminium, kunststof, blauwe hardsteen, beton of vezelcement, al naargelang hun toepassing volgens esthetisch uitzicht Regenwaterafvoeren en hanggoten De (inwaartse) goten worden uitgevoerd in zink-titanium. De afvoeren worden deels uitgevoerd in zink-titanium legering, deels (waar ze intern in het gebouw geplaatst worden) in HDPE (polyethyleen). Ze zijn voorzien van de nodige beugels voor plaatsing, overgangstukken, enz Buitenschrijnwerken Alle ramen en deuren worden uitgevoerd in alu-profielen (met de nodige thermische onderbrekingen) en voorzien van superisolerende, dubbele beglazing met verschillende glasdikte binnen en buiten. Ook de inkomdeuren van de gemeenschappelijke traphal wordt uitgevoerd in hetzelfde materiaal. Deze inkomdeur is tevens voorzien van een deurpomp en van de nodige trekkers in inox. Alle lokalen, dewelke voorzien zijn van een buitenraam beschiiken over de mogelijkheid tot verluchting, hetzij door de kipstand van minstens één raam, hetzij door een schuifraam. Bijkomend op deze verluchtingswijze zullen de ramen (in de droge ruimtes ) voorzien worden van verluchtingsroosters boven de ramen of op het glas. Inbegrepen is het opspuiten van alle buitenschrijnwerk tegen het gevelmetselwerk met plastische voegen Beglazingen Overal is superisolerende dubbele beglazing voorzien met verschillende glasdikte binnen en buiten en met een K-waarde van 1.1 W/m²K.of beter. Het glas zal een dikte hebben evenredig met de grootte van de raamgehelen Terras- trap en balkonleuningen Alle terras- en balkonleuningen aan voor- en achtergevel worden uitgevoerd in gemetalliseerde stalen buizen, dewelke afgewerkt zijn met poederlak in RALkleur en waartussen panelen in veiligheidsglas geplaatst worden volgens een door de architect te detailleren model. Trapleuningen zijn voorzien in metaal en afgewerkt met een beschildering in hoogglans.

9 021. Pleisterwerken Alle binnenmuren zullen afgewerkt worden in gespoten en glad afgestreken gipsbepleistering. Alle buitenschrijnwerk wordt ingepleisterd (raamslagen). Alle vrijstaande hoeken worden voorzien van gegalvaniseerde of p.v.c.-hoekijzers. De plafonds in predallen worden eerst voorzien van een voegvulling en worden nadien voorzien van gespoten en glad afgestreken gipsbepleistering (2-lagig systeem) Chape / dekvloer - geluidsisolatie Alle draagvloeren zullen worden bekleed met een dekvloer van aangepaste dikte (egalisatielaag voor aanbrengen van diverse bevloeringen). De vloeropbouw wordt " zwevend" voorzien, d.w.z. dat de dekvloeren op een geluidswerende isolatie (Ethafoam 5 mm of dergelijk) rust die de contactgeluiden dempt Bevloeringen (prijzen van vloer- en muurbekledingsmaterialen zijn excl. btw en excl. plaatsing) kelder met autostaanplaatsen en technische ruimtes poly-beton inkomhall, de liftvloer, de gemeenschappelijke circulatietrap en de sassen per verdieping natuursteen-bevloering in banen van wisselende breedte private hall, wc, vestiaire en living keramische tegels 40/40, handelswaarde 45./m2. excl. plaatsing aanhorige plinten (11 /lm.) keuken, badkamer en eventueel stortbad keramische tegels, handelswaarde 45./m2. excl. plaatsing aanhorige plinten (11 /lm.) berging en eventuele wasplaats keramische tegels, handelswaarde, 45./m2. aanhorige plinten (11 /lm.) slaapkamers houten parketvloer, handelswaarde 45 /m2. excl. plaatsing

10 aanhorige plinten (11 /lm.) terrassen en balkons het loopvlak van de balkons aan voor- en achtergevel waar deze niet in architectonisch beton zijn uitgevoerd wordt na aanbrengen van een waterdichting voorzien van een tegelvloer in Chinees graniet (30 mm dikte) geplaatst op kepers en met open voegen. het loopvlak van de terrassen in architectonisch beton wordt niet voorzien van een verdere afwerking. deur- en raamdorpels natuursteen met dikte van 20 mm. materiaal en kleur aangepast aan de overige gekozen vloermaterialen tussendorpels (waar verschillende soorten bevloering elkaar raken) uitgevoerd met Schluter-overgangsprofiel of in identiek materiaal als voorgaande 024. Afwerking inkom-inkomhal De inkomhall wordt volledig bevloerd in natuursteen in banen van wisselende breedte en voorzien van een losse vloermat. De bussen en bellen (+ videofoon) worden opgesteld in de inkomsas op het gelijkvloers en uitgevoerd in aluminium of hout/mdf Muurbekledingen badkamer & eventuele stortbaden : bekleding met faiencetegels op alle muurvlakken en tot volledige kamerhoogte, handelswaarde van 30./m2. (excl. plaatsing) gemeenschappelijke traphal : deze worden geverfd opgeleverd Binnenschrijnwerken houten binnendeuren Vlakke standaarddeuren, voorzien van hang en sluitwerk en van krukken en sleutelplaatjes in inox. Kassementen en deuromlijstingen zijn voorzien in M.D.F. De op de plannen vermelde schuifdeuren zijn van dezelfde kwaliteit, doch voorzien van aangepast hang- en sluitwerk. Op de plaatsen door de brandweer geëist zullen dezelfde deuren geplaatst worden, doch met Rf. 1/2 h en zelfsluitend indien nodig..

11 De inkomdeuren van de appartementen zijn inbraakwerende deuren (uitvoerder : Weber Security of gelijkwaardig) en hebben een brandweerstand van Rf. 1/2 h. glazen binnendeur Bij de nieuwbouw-appartementen wordt de doorgang tussen living en inkomhall voorzien van een glazen deur in gehard veiligheidsglas. Hier worden de dagkanten uitgepleisterd de glazen deur draait op een in de vloer ingewerkte deurpomp en de deurbladen worden voorzien van een inox-trekker aan weerszijden Brandbeveiligingen Het gebouw zal volledig voldoen aan de door de gemeentelijke/stedelijke brandweer gestelde eisen en de wettelijke bepalingen. (conform brandpreventieverslag) Sanitaire installaties gemeenschappelijke voorzieningen : Voor onderhoud van het gebouw worden de regenwaterputten gekoppeld aan enerzijds een regenwaterpomp en anderzijds aan een leiding voor stadswater (dat pas wordt ingeschakeld mocht de regenwaterput leeg zijn). privatieve voorzieningen : Bedeling van koud water bij middel van kunststofbuizen, verdeeld via een collector punt per punt afzonderlijk. Bedeling van warm water op zelfde wijze via de individuele boiler. Afvoerleidingen in polyethyleenbuizen merk geberit of gelijkwaardig. De privatieve installaties worden gekoppeld aan individuele meters, dewelke staan opgesteld in de meterruimte (afzonderlijke afrekening) toestellen : Alle op plan voorziene toestellen : in wasplaats : wateraansluiting + afloop (wasmachine) in wc-ruimte : opgehangen wc-toestel met verdoken jachtbak en wc-rol-houder + handwasbak (enkel voorzien van koudwaterleiding) met spiegel in badkamer :

12 acryl-ligbad met een ééngreeps-mengkraan en handdouche dubbele inbouwlavabo met ééngreepsmengkraan geplaatst in een badkamermeubel, bestaande uit blad - onderkast - spiegel en lichtluifel acryl-douchebak met ééngreeps-mengkraan, handdouche met slang en wanddouchehouder hangtoilet met verdoken jachtbak Alle kraanwerk is van het merk Grohe (of vergelijkbaar) - inbegrepen alle verchroomde aanvoerbuisjes, shell-kraantjes e.d. De op de plannen getekende toestellen en hun opstelling zijn bij wijze van voorbeeld. De koper kiest de toestellen, accesoires en hun opstelling voor een totale forfaitaire handelswaarde van 5.000,00 (excl. btw.) 029. Verwarmingsinstallaties Individuele verwarming per appartement op aardgas. (afzonderlijke gasmeter in meterlokaal). Een gaswandketel van voldoende calorisch vermogen wordt opgesteld in de berging. Deze ketel staat ook in voor de individuele productie van warmwater. (ingebouwde boiler van het doorstroomtype) Radiatoren in standaardkleur in alle ruimtes, volgens de berekende warmteverliezen. Opstelling en grootte kan gepersonaliseerd worden. Bij de berekening der installatie werd rekening gehouden met een buitentemperatuur van - 10 C. om volgende binnentemperaturen te bereiken : - living en keuken : 22 C. - badkamer : 24 C. - slaapkamers : 18 C. De temperatuur wordt geregeld door een thermostaat in de living en bij middel van thermostatische radiatorkranen in alle andere ruimtes. Alle toe- en afvoerleidingen zijn in kunststof,vertrekkend vanaf de collector. Voeding radiator per radiator. - Inbegrepen alle toebehoren,zoals afsluitkranen, overloop e.d. en ook de aardgasleidingen vanaf de gasteller in galvanisé-buis Elektriciteitsinstallaties De volledige installatie wordt uitgevoerd in overeenstemming met de voorschriften van de bedelingsmaatschappij en de geldende normalisaties op datum van uitvoering. Alle installaties zijn van het ingewerkte type, behalve in de kelderverdieping waar alles in opbouw wordt voorzien. De installatie behelst de algemene distributieleiding voor het gebouw. De distributie naar alle appartementen en de distributie voor gemeenschap (verlichting gemeenschappelijke delen + lift)

13 De metersets worden opgesteld in het daartoe voorziene tellerlokaal. De zekeringkasten worden opgesteld in de berging van ieder appartement. De zekeringkasten zijn voorzien van automatische zekeringen en verliesstroomschakelaars. De lichtpunten in alle gemeenschappelijke circulaties zijn te bedienen met drukknoppen op tijdschakeling. De verlichting in de ruimte voor autostaanplaatsen wordt bediend via bewegingsmelders. Alle installatiemateriaal is van gekende, degelijke merken als Niko, Gardy of gelijkwaardig. Alle noodverlichtingsarmaturen + leidingnet zijn voorzien. Tevens zijn alle armaturen voorzien voor gemeenschappelijk delen : inkomsas / gangen / trappenhuis / technische ruimte appartementen / technische ruimte kantoor / tellerlokaaal / onderhoudslokaal / terrassen (om reden van conformiteit) in de gemeenschappelijke traphal wordt bij de inkomdeur van elk appartement een deurbel en lichtdrukknop voorzien. Voor wat betreft de privatieve delen zijn volgende zaken voorzien : 1. terras 1 lichtpunt met enkele bediening 1 stopcontact 2. Individuele Inkomhal 1 stopkontakt 2 lichtpunten met dubbele bediening 2 schakelaars 3. wc 1 lichtpunt enkele bediening 1 schakelaar 4. badkamer 2 lichtpunten (enkele bediening) 1 schakelaar 1 voeding verlichting badkamermeubel 2 stopcontact (=beide zijden van het lavabo-meubel) 5. living en eethoek 3 lichtpunten (met dubbele bediening)

14 4 schakelaars 8 stopkontakten 1 TV-voorziening 1 UTP-voorziening (RJ45-stopkontakt voor digitale TV) 1 telefoonvoorziening 1 voeding kamerthermostaat 1 videofoon-binnenpost met belsignaal 6. keuken 7. berging 1 lichtpunt (enkele bediening) 1 schakelaar 1 voeding dampkap 1 voeding kookplaat 1 voeding oven 1 voeding microgolfoven 1 voeding vaatwas 1 lichtpunt onder bovenkasten (enkele bediening) 1 schakelaar 2 dubbele stopkontakten boven werkblad 1 lichtpunt (enkele bediening) 1 schakelaar 2 stopkontakten 1 stopkontakt wasmachine 1 stopkontakt droogkast 1 voeding C.V. 1 verdeelbord 8. slaapkamers 1 lichtpunt met dubbele bediening 2 schakelaars 4 stopcontacten Iedere slaapkamer wordt voorzien van een UTP stopcontact en op 1 slaapkamer TV Keukeninstallaties De keuken ontworpen, geleverd en geplaatst door een gespecialiseerde keukeninstallateur bestaat uit boven- en onderkasten op watervaste sokkels, spoeltafel, kast met vuilnisbakje en handdoekdragers, kast vaatwas, dampkapkast (indien niet vrij opgesteld), kast voor koelkast, kast voor oven en de verdere bergkasten en laden met bestekbakjes, voorzieningen voor verlichting onder de bovenkasten. Alle keukenkastonderdelen zijn vervaardigd uit hoogwaardige laminaatpanelen, de werkbladen uit speciaal gevormde opgeronde panelen. De deuren zijn opgehangen aan sterke scharnieren, dewelke opendraaien over 180 en zijn voorzien van aangepaste trekkers. Er zijn verschillende kleuruitvoeringen en combinaties mogelijk.

15 De hiernavolgende toestellen (+ aansluitingen ervan) zijn standaard voorzien : spoeltafel in inox met dubbele bak en afdruipvlak ééngreepsmengkraan (keukenmodel) elektrische keramische kookplaat met 4 zones dampkap met verschillende snelheden en verlichting onderbouwoven koelkast 240 liter met vriesvak ruimte voor vaatwasmachine De voorziene forfaitaire handelswaarde, apparaten inclusief, bedraagt 7.500,00 (excl. btw.) Liftinstallatie elektrisch aangedreven lift OTIS- capaciteit 6 personen kg. 4 stopplaatsen (kelder, gelijkvloers, 1 e en 2 e verdieping). Kooi voorzien van luxueuze afwerking en aangepaste verlichting. Telescopische schuifdeuren Metalen tussendeurbekledingen. Bedieningssysteem met microprocessor. Noodverlichting en telefoonaansluiting voorzien Lift wordt opgeleverd na keuring met de nodige garanties Oplevering Alle appartementen en de gemeenschappelijke delen worden bezemschoon opgeleverd. OPMERKINGEN 001. Wijzigingen - aanpassingen De architect kan altijd wijzigingen aanbrengen en-of aanpassingen doorvoeren, dewelke hij nuttig acht voor de goede uitvoering van het werk. (om technische en om esthetische redenen). Evenwel zal steeds de geest van het ontwerp en van het bestek geëerbiedigd worden en zal dit geen enkele minwaarde mogen tot gevolg hebben. Indien aan de bouwheer door de kopers zelf supplementen gevraagd worden, zullen deze tijdig schriftelijk bevestigd dienen te worden aan de bouwheer en zal 50% voorschot bij bestelling gevraagd worden. Saldo te betalen bij afwerking.

16 002. Plannen en bestekken De plannen, dewelke berusten bij de opdrachtgever, bij het verkoopbureau en bij de notaris, vormen de basis voor het opstellen van de verkoopsovereenkomst. Afwijkingen van kleine orde - dewelke zouden kunnen bestaan - zowel in plus als in min, zullen aanzien worden als toleranties. Deze kunnen door partijen niet ingeroepen worden om aanleiding te geven tot vergoedingen. Uiteraard mogen deze ook niet leiden tot bewijsbare minwaardes. Evenzo kan het bestek kleine wijzigingen ondergaan, dewelke nodig zouden zijn voor goede uitvoering en voor conformiteit t.o.v. door de administratieve overheden opgelegde normen Zettingen De kleine krimp- en zettingsscheurtjes, dewelke veroorzaakt worden door uitdroging van materialen en door normale zettingen van het gebouw, kunnen geen aanleiding geven tot achteruitstelling van betaling, voor zover deze gering zijn en derwijze inherent aan de natuur van het gebouw en van de materialen Invulling plannen Vast en los meubilair, opstelling toestellen sanitair en configuratie badkamer zijn op de plannen enkel voorgesteld als invulling van de ruimtes. Ze zijn dan ook als dusdanig te beschouwen, tenzij uitdrukkelijk vermeld in voorgaande beschrijvingen Aansluitingen Alle aansluitingen (water, gas, distributie, elektriciteit, telefoon en riolering) en de tellerkasten worden aan elke koper afzonderlijk aangerekend. Deze zijn dus niet voorzien in de koopprijs van het appartement. De totale kostprijs van deze aansluitingen zal aan de koper doorgefactureeerd worden op basis van de kostende prijs (voorlegging van facturen) De totale kost der aansluitingen zal opgedeeld worden door het aantal appartementen Veiligheidscoordinatie E.P.B.-regeling Er wordt ingevolge wettelijke bepalingen terzake een veiligheidscoordinator aangesteld, dewelke een ontwerp zal opstellen en de werf zal opvolgen. Deze zal ook instaan voor controle op de normalisaties van E.P.B.-normen. De kosten voor opmaken van het post-interventiedossier zullen aan de kopers aangerekend worden en zijn dus niet voorzien in de koopprijs van het appartement. Deze worden afzonderlijk bepaald per appartement en autoberging. De grootte van deze kost wordt vermeld in de verkoops- overeenkomst.

17 007. Opleveringen De appartementen worden opgeleverd met verwijdering van alle puin en afval, dus bezemschoon. Voor de overhandiging der sleutels zal de koper het saldo betaald hebben. Bij het overhandigen wordt door de leidende architect een proces-verbaal opgemaakt van voorlopige aanvaarding. Indien dit niet gebeurt, aanvaardt de koper door het in gebruik nemen (onder in gebruik wordt verstaan het aanwezig zijn van huishoudelijke materialen zoals meubels, onderhoudsmateriaal e.d.) een stilzwijgende voorlopige aanvaarding. De tienjarige aansprakelijkheid neemt een aanvang op datum van de voorlopige oplevering. Eén jaar na datum van de voorlopige aanvaarding wordt het gebouw beschouwd als definitief opgeleverd. De eigenaar dient de bouwheer minstens één maand voor de datum van definitieve oplevering te verwittigen indien het gebouw nog gebreken vertoont, dewelke de definitieve oplevering in de weg staan. Indien dit niet gebeurt, aanvaardt de eigenaar de definitieve oplevering. De koper wordt overeenkomstig de dwingende wetsbepalingen eigenaar van de opstallen naargelang van de vordering van de werken. De partijen komen echter uitdrukkelijk overeen dat, zonder afbreuk te doen aan het eigendomsbegrip in de zin van de Wet Breyne, de afgifte van de sleutels en de toegang tot het pand slechts gebeurt bij de voorlopige oplevering en de betaling van de facturen. Opgemaakt te Erembodegem op Voor akkoord : Bouwheer: Voor akkoord : Koper(s) : Voor kennisname : Architect :