In Hoofdstuk 1 Introductie kunt u lezen hoe het boek is opgebouwd. Bij ieder hoofdstuk uit het boek staat een korte beschrijving.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In Hoofdstuk 1 Introductie kunt u lezen hoe het boek is opgebouwd. Bij ieder hoofdstuk uit het boek staat een korte beschrijving."

Transcriptie

1 1 Voorbeeldhoofdstuk Dit PDF-bestand bestaat uit Hoofdstuk 1 Introductie en een deel van Hoofdstuk 3 Werken met Albelli photo book creator van Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst (ISBN ). In Hoofdstuk 1 Introductie kunt u lezen hoe het boek is opgebouwd. Bij ieder hoofdstuk uit het boek staat een korte beschrijving. In Hoofdstuk 3 Werken met Albelli photo book creator wordt het programma Albelli photo book creator besproken. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen die u nodig heeft om een fotoboek met tekst te kunnen maken. Op de website bij het boek kunt u hetzelfde hoofdstuk downloaden voor Henzo en Snapfish. Om deze twee bonushoofdstukken te downloaden heeft u een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord vindt u in Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst.

2 2 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst 1. Introductie Misschien speelt u net als veel mensen wel eens met het idee om uw ervaringen in boekvorm vast te leggen. Bijvoorbeeld het verhaal van uw jeugd, de trouwdag van uw kind of kleinkind, de familiegeschiedenis, of het verslag van die prachtige reis die u gemaakt heeft. Maar hoe begint u daarmee, en in welke vorm? En hoe kunt u dat boek laten drukken? Daar kan dit boek u bij helpen! In dit boek vindt u talloze ideeën voor het schrijven van verhalen over uiteenlopende onderwerpen. Met behulp van de schrijftips, de opmaaktips, de tips voor het verzamelen van informatie en de ideeën voor de opbouw van uw verhaal kunt u meteen aan de slag. Als u uw verhaal in grote lijnen op papier heeft staan, kunt u uw boek gaan samenstellen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de software van één van de vele aanbieders van fotoboeken op internet. Deze fotoboeken worden meestal alleen gebruikt voor foto s, met hier en daar een titel en een onderschrift. Maar er zijn programma s met veel meer mogelijkheden voor het toevoegen van tekst. Zo kunt u deze fotoboeken gebruiken om uw persoonlijke verhaal te vertellen, aangevuld met uw eigen fotomateriaal. In dit boek leest u welke aanbieders van fotoboeken zich hiervoor het best lenen. Daarnaast leert u hoe u de verschillende soorten software kunt gebruiken om uw eigen boek samen te stellen. U leert hoe u foto s, teksten en achtergronden kunt toevoegen en teksten kunt opmaken. Dankzij de vele voorbeelden in dit boek zult u nooit om inspiratie verlegen zitten. De voorbeelden kunt u op groot formaat bekijken op de website bij dit boek: In de paragrafen hierna kunt u lezen hoe dit boek is opgebouwd. Bij ieder hoofdstuk staat een korte beschrijving. Zo kunt u meteen beginnen met het hoofdstuk dat uw belangstelling heeft. Hoofdstuk 2 Overzicht aanbieders In dit hoofdstuk worden zes aanbieders van albumsoftware met elkaar vergeleken. Deze zes zijn in eerste instantie geselecteerd op basis van hun gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheden voor het toevoegen en bewerken van tekst. Met behulp van dit hoofdstuk kunt u de mogelijkheden van de programma s eenvoudig met elkaar vergelijken, zonder dat u alle software hoeft uit te proberen. Om het u gemakkelijk te maken zijn aan het einde van dit hoofdstuk alle resultaten nog eens samengevat.

3 Voorbeeldhoofdstuk 3 Hoofdstuk 3 Werken met Albelli Photo book creator In dit hoofdstuk kunt u lezen hoe u de albumsoftware van Albelli kunt downloaden, installeren en gebruiken. De Albelli photo book creator is een gebruiksvriendelijk programma waarmee u gemakkelijk foto s en tekst aan uw fotoboek kunt toevoegen. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen die u nodig heeft om een fotoboek met tekst te kunnen maken. Bijvoorbeeld foto s toevoegen, verplaatsen en van grootte veranderen, tekst toevoegen en opmaken. Daarnaast leert u hoe u uw boek verder kunt verfraaien door het toevoegen van achtergronden en het gebruiken van kaders en sjablonen. Let op! Als u liever wilt werken met de albumsoftware van Henzo of Snapfish, dan kunt u op de website die bij dit boek hoort een andere versie van dit hoofdstuk downloaden. Op vindt u de bonushoofdstukken Werken met Snapfish en Werken met Henzo. Deze PDF-bestanden kunt u openen en afdrukken met het gratis programma Adobe Reader. Beschikt u nog niet over Adobe Reader? Dan kunt u op lezen hoe u dit programma kunt downloaden en installeren. Hoofdstuk 4 Schrijftips In dit hoofdstuk vindt u een aantal schrijftips die u helpen om makkelijker op gang te komen met het schrijven van uw verhaal. Daarnaast leert u om een aantal bekende schrijversvalkuilen te vermijden. U kunt in dit hoofdstuk ook lezen hoe u kunt werken met de inspiratiehoofdstukken die in dit boek staan. In deze hoofdstukken kunt u ideeën opdoen voor uw eigen albumverhaal. U vindt er inspirerende ideeën en voorbeelden voor albumverhalen over uiteenlopende onderwerpen. Hoofdstuk 5 Opmaaktips De albumsoftware waarmee u een fotoboek kunt samenstellen, biedt talloze mogelijkheden om de pagina s op te maken. Door een goede opmaak voor een pagina te kiezen, kunt u de uitstraling en de sfeer van de pagina beïnvloeden. In dit hoofdstuk vindt u hier allerlei voorbeelden van. Ook kunt u lezen hoe u kunt zorgen dat de tekst in uw albumverhaal goed en prettig leesbaar wordt. Natuurlijk kunt u voor iedere pagina een andere vormgeving kiezen. Maar door een uniforme opmaak te kiezen voor de pagina s, kunt u zorgen dat uw albumverhaal één geheel wordt. In dit hoofdstuk vindt u ook een aantal tips om de eenheid in uw albumverhaal te bevorderen. Hoofdstuk 6 Foto s verzamelen In dit hoofdstuk leest u hoe u de foto s voor uw albumverhaal kunt verzamelen. Als u al uw foto s op de vaste schijf van uw computer heeft staan, kunt u de foto s voor uw boek verzamelen in een aparte map. Als u nog foto s op uw camera heeft staan, dan kunt u deze kopiëren naar de vaste schijf van uw computer. Oude foto s in fotoalbums kunt u scannen, zodat u ze ook aan het albumverhaal kunt toevoegen.

4 4 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst Na dit hoofdstuk volgen de inspiratiehoofdstukken met tips en ideeën voor het samenstellen van albumverhalen over uiteenlopende onderwerpen. Hoofdstuk 7 Vertel het verhaal van uw vakantie Voor veel mensen is hun vakantie het hoogtepunt van het jaar. Bent u ook zo iemand die maanden naar de vakantie uitkijkt? En kijkt u er lang met genoegen op terug? Dan is een fotoboek met het verhaal van uw vakantie echt iets voor u! In dit album kunt u de mooiste foto s van uw vakantie combineren met uw eigen verhaal. Hiervoor worden in dit hoofdstuk allerlei ideeën aangedragen, zowel voor de inhoud als voor de opmaak van uw album. Hoofdstuk 8 Vertel het verhaal van de trouwdag van Over trouwdagen wordt nog lang nagepraat. Met een albumverhaal over de trouwdag van uw kind of kleinkind, kunt u de herinneringen aan deze prachtige dag levend houden. In dit hoofdstuk vindt u allerlei ideeën voor een albumverhaal over een trouwdag. Ook vindt u een groot aantal voorbeelden van albumpagina s die met albumsoftware van verschillende aanbieders zijn gemaakt. Hoofdstuk 9 Vertel het verhaal van uw leven Als u regelmatig vragen over vroeger krijgt van uw kinderen of kleinkinderen, dan is het een leuk idee om een albumverhaal over uw leven te maken. Het albumverhaal is dan een leuke manier om in gesprek te komen met uw kinderen en kleinkinderen. In dit hoofdstuk vindt u allerlei tips, ideeën en voorbeelden van albumpagina s die met albumsoftware van verschillende aanbieders zijn gemaakt. Hoofdstuk 10 Afscheid van groep 8 Aan het einde van groep acht moeten uw kinderen afscheid nemen van klasgenootjes die al zes jaar of langer bij ze in de klas zitten. Want niet iedereen gaat na groep acht naar dezelfde middelbare school. Om dat afscheid iets te verzachten, kunt u een albumverhaal maken over het afscheid van groep acht en de basisschool. Met dat albumverhaal krijgen de kinderen een blijvende herinnering in handen. In dit hoofdstuk worden daar allerlei ideeën voor aangedragen, zowel voor de inhoud als voor de opmaak van uw albumverhaal. Hoofdstuk 11 Familiekookboek Kent uw familie recepten die van generatie op generatie worden doorgegeven? Dan kunt u al deze recepten verzamelen in een albumverhaal en ze zo veilig stellen voor de volgende generatie. Dit familiekookboek kunt u ook nog verder uitbreiden tot een familiedocument waarin de kook- en eettradities van uw familie worden vastgelegd. Want behalve de recepten zullen er ook allerlei anekdotes zijn die met koken en eten te maken hebben. In dit hoofdstuk kunt u lezen hoe u een familiekookboek kunt samenstellen, met de bijbehorende voorbeelden van albumpagina s die in albumsoftware van verschillende aanbieders zijn gemaakt.

5 Voorbeeldhoofdstuk 5 Hoofdstuk 12 Afscheids- of jubileumalbum voor uw collega Het is een leuk idee om een collega die afscheid neemt of jubileert een mooi cadeau te geven. Met een albumverhaal over zijn of haar carrière bij het bedrijf, krijgt uw collega een blijvende herinnering in handen. Niet alleen aan het bedrijf en zijn of haar carrière daar, maar bijvoorbeeld ook aan de mooie momenten die hij/zij bij het bedrijf heeft meegemaakt, en aan collega s. In dit albumverhaal kunt u het verhaal van de carrière van uw collega combineren met de persoonlijke herinneringen die naaste collega s hebben aangeleverd. In dit hoofdstuk worden daar allerlei ideeën voor aangedragen, zowel voor de inhoud als voor de opmaak van uw albumverhaal. Hoofdstuk 13 Vertel het verhaal van uw buurt Woont u in een bijzondere buurt? Of heeft u uw jeugd doorgebracht in een buurt die erg speciaal voor u was? Dan kunt u in een albumverhaal het verhaal van uw buurt vertellen, om bijvoorbeeld de geschiedenis van uw buurt voor latere generaties vast te leggen. In dit hoofdstuk leest u hoe u de mooiste foto s uit uw collectie kunt combineren met uw eigen verhaal. Net als in de andere inspiratiehoofdstukken vindt u hier allerlei voorbeelden van albumpagina s die in albumsoftware van verschillende aanbieders zijn gemaakt. Hoofdstuk 14 Huwelijksjubileum Wanneer een bruidspaar zijn koperen, zilveren of gouden bruiloft viert, wordt er op dat feest vaak teruggeblikt op het huwelijk. Niet alleen op de trouwdag zelf, maar ook op de hoogtepunten van de huwelijksjaren. Met een albumverhaal voor een huwelijksjubileum kunt u de herinneringen aan het huwelijk combineren met de felicitaties van de familie en vrienden van het bruidspaar. Net als in de andere inspiratiehoofdstukken vindt u in dit hoofdstuk allerlei ideeën voor zowel de inhoud als voor de opmaak van uw albumverhaal. Bonushoofdstuk Vertel het verhaal van het eerste jaar van U kunt de albumsoftware ook gebruiken om een babyboek samen te stellen. In een albumverhaal over het eerste jaar van uw kind of kleinkind kunt u de mooiste foto s uit uw collectie combineren met het verhaal van de ontwikkeling van uw kind of kleinkind. Dat kunt u zo uitgebreid maken als u zelf wilt: korte bijschriften bij de foto s of een uitgebreider verhaal met al uw herinneringen. Zo wordt dit albumverhaal al snel veel uitgebreider dan het traditionele babyboek met ingeplakte foto s. In dit hoofdstuk worden allerlei ideeën aangedragen voor de inhoud en opmaak van dit babyboek. Ook vindt u allerlei voorbeelden van albumpagina s die in albumsoftware van verschillende aanbieders zijn gemaakt. Dit bonushoofdstuk vindt u op de website bij dit boek: op tabblad Bonushoofdstukken. Voor het openen van dit hoofdstuk heeft u een wachtwoord nodig: In Bijlage B Bonushoofdstukken openen vindt u meer informatie over het openen van dit hoofdstuk.

6 6 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst 3. Werken met de Albelli photo book creator In het vorige hoofdstuk heeft u kunnen lezen welke aanbieders van albumsoftware het meest geschikt zijn voor het maken van een fotoboek met meer tekst. In dit hoofdstuk kunt u lezen hoe u de albumsoftware van Albelli kunt downloaden, installeren en gebruiken. De Albelli photo book creator is een gebruiksvriendelijk programma waarmee u gemakkelijk foto s en tekst aan uw fotoboek kunt toevoegen. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen die u nodig heeft om een fotoboek met tekst te kunnen maken. Bijvoorbeeld foto s toevoegen, verplaatsen en van grootte veranderen, tekst toevoegen en opmaken. Daarnaast leert u hoe u uw boek verder kunt verfraaien door het toevoegen van achtergronden en het gebruiken van kaders en sjablonen. In dit hoofdstuk leert u: de Albelli photo book creator downloaden en installeren; een fotoboek selecteren en openen; foto s en fotovakken toevoegen; fotovakken en tekstvakken verkleinen, vergroten en verplaatsen; sjablonen en kaders gebruiken; achtergronden toevoegen; tekst toevoegen aan een tekstvak en opmaken; tekstvakken toevoegen; tekst kopiëren uit een tekstverwerkingsprogramma; pagina s toevoegen en verwijderen; de paginavolgorde veranderen; uw fotoboek verzenden en betalen. Let op! Wilt u liever met andere albumsoftware dan die van Albelli werken? Dan kunt u op de website die bij dit boek hoort een andere versie van dit hoofdstuk downloaden. Op vindt u de bonushoofdstukken Werken met Henzo en Werken met Snapfish. Deze PDF-bestanden kunt u openen en afdrukken met het gratis programma Adobe Reader. Beschikt u nog niet over Adobe Reader? Dan kunt u op lezen hoe u dit programma kunt downloaden en installeren. Let op! De website en de software van Albelli zijn voortdurend in ontwikkeling. Het is daarom mogelijk dat het venster op uw beeldscherm er iets anders uitziet dan de afbeeldingen die in het boek staan. Bij ingrijpende wijzigingen zal er een vernieuwde versie van dit hoofdstuk op de website van dit boek geplaatst worden. U vindt deze website op

7 Voorbeeldhoofdstuk De Albelli photo book creator downloaden en installeren U kunt het Nederlandstalige programma Albelli photo book creator gratis downloaden van de website van Albelli. Met dit programma kunt u een fotoboek maken en bestellen. Nadat u het fotoboek heeft betaald, wordt het thuisgestuurd. Tip Hema Wilt u uw fotoboek liever ophalen bij de Hema? Dan kunt u ook de albumsoftware van de Hema gebruiken. Deze is vrijwel identiek aan de Albelli photo book creator. U kunt de albumsoftware van de Hema downloaden van de webpagina Nadat u uw adres heeft ingetypt, kunt u de software downloaden met de knop : Zo downloadt u de Albelli photo book creator: Open Internet Explorer 1 Open de webpagina 2

8 8 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst Rechtsboven in het venster: Let op! De website van Albelli verandert regelmatig. Mogelijk ziet u op uw beeldscherm iets anders dan in de afbeeldingen. Bekijk in dat geval de webpagina goed en klik op Download programma, Fotoboek maken of Start fotoboek maken. Nu kunt u de Albelli photo book creator installeren: Typ uw adres Als u niet op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen en softwareversies: Klik het vinkje bij weg

9 Voorbeeldhoofdstuk 9 U ziet eerst een beveiligingswaarschuwing: U ziet de voortgang van het downloaden:

10 10 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst U ziet nogmaals een beveiligingswaarschuwing: Als u Windows Vista gebruikt, wordt uw beeldscherm nu donker. Uw toestemming wordt gevraagd om door te gaan. Voordat u verder kunt gaan, moet u akkoord gaan met de licentieovereenkomst: Klik een rondje bij

11 Voorbeeldhoofdstuk 11

12 12 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst U ziet de voortgang van de installatie: De installatie is voltooid. U kiest er voor om het programma niet meteen te starten: Klik het vinkje bij weg

13 Voorbeeldhoofdstuk 13 U kunt Internet Explorer nu sluiten: Sluit Internet Explorer De Albelli photo book creator starten U start het programma Albelli photo book creator als volgt: In Windows XP: Sleep, indien nodig, het schuifblok omlaag

14 14 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst Tip Snelkoppeling Als u tijdens de installatie een snelkoppeling op uw bureaublad heeft laten zetten, dan kunt u het programma ook zo starten: Dubbelklik op Het programma wordt geopend. Er wordt meteen gecontroleerd of u de nieuwste versie van de software heeft geïnstalleerd. Als er een nieuwere versie is, kunt u het programma meteen bijwerken: Als u Windows Vista gebruikt, wordt uw beeldscherm nu donker. U ziet de melding dat een onbekend programma toegang tot uw computer wil verkrijgen: De update wordt geïnstalleerd.

15 Voorbeeldhoofdstuk 15 Als u al de nieuwste versie van de software heeft, ziet u het startvenster van de Albelli photo book creator: Als u nu wel de Help wilt bekijken: Let op! Mogelijk ziet het startvenster van de Albelli photo book creator er op uw beeldscherm iets anders uit. Albelli kan bij iedere update nieuwe informatie toevoegen. 3.3 Een nieuw fotoboek maken U gaat een nieuw fotoboek maken:

16 16 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst In het volgende venster kunt u kiezen uit verschillende fotoproducten: vierkante, liggende en staande fotoboeken, kalenders, agenda s en wenskaarten. In dit voorbeeld wordt gekozen voor een liggend fotoboek: Het liggende fotoboek kan in vier maten besteld worden. In dit voorbeeld wordt gekozen voor het fotoboek van 28 bij 21 cm: Let op! Mogelijk worden er andere producten aangeboden in het programma dan afgebeeld staan in de afbeeldingen hierboven. De prijzen kunnen inmiddels ook gewijzigd zijn. Raadpleeg het venster van de Albelli photo book creator voor het actuele aanbod en de juiste prijzen.

17 Voorbeeldhoofdstuk 17 De Albelli photo book creator biedt de mogelijkheid om alle foto s voor het fotoboek te selecteren en het boek daarna automatisch samen te stellen. Dat is niet handig voor een fotoboek waarin u met meer tekst een verhaal wilt vertellen. Dan kunt u beter de foto s handmatig selecteren en aan de juiste pagina toevoegen. U stelt eerst het lege boek samen: Mogelijk verschijnt het venster Foto s selecteren: Het venster verdwijnt. Rechtsonder in het venster: Het lege fotoboek wordt samengesteld. Er verschijnt een venster waarin wordt gevraagd of u een persoonlijke omslag met foto s aan uw fotoboek wilt toevoegen: Let op: dit brengt extra kosten met zich mee. Deze kosten staan hier vermeld: U voegt de persoonlijke omslag toe:

18 18 Basisgids Vertel uw verhaal met foto s en tekst Tip Foto-omslag verwijderen U zit nu nog niet aan de foto-omslag vast. U kunt de foto-omslag altijd weer verwijderen. Dat doet u zo: U ziet het werkblad van de Albelli photo book creator: Linksboven ziet u de mappen waar u straks de map met foto s kunt selecteren: Hier ziet u de pagina s die u aan het bewerken bent, in dit geval de voorkant en de achterkant van de kaft: Hier kunt u selecteren welke pagina s u wilt bewerken: In het boek leert u hoe u foto s en tekst kunt toevoegen en opmaken. Daarnaast leert u hoe u uw boek verder kunt verfraaien door het toevoegen van achtergronden en het gebruiken van kaders en sjablonen. Aan het eind van Hoofdstuk 3 werken met Albelli photo book creator wordt besproken hoe u uw album kunt laten afdrukken.

2. Albelli Fotoboeken gebruiken

2. Albelli Fotoboeken gebruiken 19 2. Albelli Fotoboeken gebruiken Albelli Fotoboeken is een gebruiksvriendelijk programma waarmee u gemakkelijk foto s en tekst aan uw boek kunt toevoegen. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij het boek... 8 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

9. Een fotoalbum maken

9. Een fotoalbum maken 323 9. Een fotoalbum maken PowerPoint is een programma waarmee u presentaties kunt maken. Een presentatie bestaat uit dia s. Deze dia s kunt u op een computerscherm bekijken, of met een beamer op een scherm

Nadere informatie

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd.

Let op! Bij u kan een ander update-versienummer staan. Er komen voortdurend nieuwe updates uit die worden doorgenummerd. Hoofdstuk 1 Installeren van Pinnacle Studio Omdat u zich al heeft geregistreerd, wordt nu automatisch gemeld dat er een update beschikbaar is: Aanbevolen wordt om deze update direct na te installeren.

Nadere informatie

Picasa 3.6. Downloaden en installeren

Picasa 3.6. Downloaden en installeren 1 Picasa 3.6 In Digitale foto s ordenen en bewerken met Picasa wordt versie 3 van het programma behandeld. Ondertussen is er een verbeterde versie van het programma verschenen. U krijgt de nieuwe versie

Nadere informatie

Erratum Fotoboek maken

Erratum Fotoboek maken 1 Erratum Fotoboek maken Overzicht van de verschillen tussen de 8 e druk van dit boek en de huidige versie van het programma Albelli. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen.

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

8.13 Windows Hulp op afstand

8.13 Windows Hulp op afstand 1 8.13 Windows Hulp op afstand Misschien heeft u een probleem dat u zelf niet kunt oplossen, maar is één van uw (klein)kinderen of kennissen erg handig met computers. Dan kunt u natuurlijk telefonisch

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma.

Maak in. je eerste. fotoboek! 10 stappen. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger. Selecteer je beste foto s. Open het fotoboekprogramma. Snelle handleiding voor Windowsversie 7.4 en hoger Maak in 10 stappen je eerste fotoboek! 1 Selecteer je beste foto s. Selecteer de foto s die je wilt gebruiken en verzamel ze in één folder op je computer.

Nadere informatie

2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer

2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer 29 2. Foto s inlezen en verbeteren in de Organizer Fotograferen met behulp van digitale camera s is niet meer weg te denken. De kwaliteit van digitale camera s neemt steeds verder toe en de prijs wordt

Nadere informatie

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij dit boek... 14 De cd-rom... 14 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15

Nadere informatie

193 Albelli/Hema Windows

193 Albelli/Hema Windows www.sencomp.nl 193 Albelli/Hema Windows laatst gewijzigd 25 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoalbum is Albelli of Hema. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Indien u gekozen heeft voor Hema

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

een gedrukt fotoalbum maak je al in 10 stappen

een gedrukt fotoalbum maak je al in 10 stappen een gedrukt fotoalbum maak je al in 10 stappen simpele handleiding voor gratis albumsoftware voor Windows 1. welk thema heeft jouw fotoalbum? maak een goede selectie Zoek de foto s uit die je in het fotoalbum

Nadere informatie

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa.

Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. 1 Picasa op de Mac Dit aanvullende PDF-bestand is geschikt voor Mac-gebruikers die aan de slag gaan met Picasa. In het boek Digitale fotobewerking met Picasa voor senioren wordt het programma Picasa voor

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

1. Google Chrome. In dit hoofdstuk leert u:

1. Google Chrome. In dit hoofdstuk leert u: 11 1. Google Chrome Google Chrome is de webbrowser van Google waarmee u surft op internet. Dit programma ziet er niet alleen aantrekkelijk uit, maar werkt ook eenvoudig. Als u al ervaring heeft met Edge

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

In dit hoofdstuk leer je hoe je dit allemaal moet doen. Daarna kun je met je eigen foto s een prachtige collage maken.

In dit hoofdstuk leer je hoe je dit allemaal moet doen. Daarna kun je met je eigen foto s een prachtige collage maken. 11 1. Collage Creator Een collage is een kunstwerk van foto s, plaatjes en letters. Wil jij een collage maken met je leukste foto s? Gebruik dan het programma Collage Creator. Je kiest zelf de foto s die

Nadere informatie

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u:

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u: 161 5. Plakboeken maken Bijna iedereen heeft vroeger wel eens een plakboek gemaakt. Bijvoorbeeld met foto s van de laatste vakantie, ansichtkaarten, entreebewijzen en suikerzakjes die u onderweg verzamelde.

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Webmail met Windows Live Hotmail

Webmail met Windows Live Hotmail 1 Webmail met Windows Live Hotmail Webmail is een handige mogelijkheid om waar ook ter wereld uw e-mail te kunnen ophalen en versturen. U heeft daarvoor een webmailadres nodig en een computer die verbonden

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

1. Kennismaken met Windows 10

1. Kennismaken met Windows 10 13 1. Kennismaken met Windows 10 Net als in bijna alle versies van Windows is in Windows 10 het bureaublad het beginscherm voor het werken op uw pc. Compleet met het populaire menu Start (ook wel startmenu

Nadere informatie

Basisboek Word 2013 en 2010

Basisboek Word 2013 en 2010 Basisboek Word 2013 en 2010 In dit bestand vindt u verschillen met Basisboek Word 2013 en 2010 en Word 2016. Als u Windows 10 gebruikt werkt het opstarten van Word anders. Dit wordt ook beschreven in dit

Nadere informatie

3. Invoegen van bestanden en links maken

3. Invoegen van bestanden en links maken 67 3. Invoegen van bestanden en links maken U gaat in dit hoofdstuk aan de slag met een filmlijst waarbij u allerlei typen media plaatst. U leert afbeeldingen invoegen die zijn opgeslagen op uw computer,

Nadere informatie

Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad

Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad Cursus fotoalbum samenstellen op de ipad Door: Ronald Slot-Lopes Moest je vroeger nog allerlei fotoprogramma s op je computer installeren, tegenwoordig is een ipad met internetverbinding genoeg. Door een

Nadere informatie

Achtergrondinformatie... 88 Tips... 91

Achtergrondinformatie... 88 Tips... 91 Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 De volgorde van lezen... 16 Uw voorkennis... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De cd-rom en de website bij dit boek...

Nadere informatie

6 Foto s afdrukken en e-mailen

6 Foto s afdrukken en e-mailen Vroeger gingen mensen met een fotorolletje naar de winkel. Alle 24 of 36 foto s werden ontwikkeld en afgedrukt. Het was altijd spannend om de foto s op te halen en voor de eerste keer te bekijken. Sommige

Nadere informatie

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ...

3. Zoeken naar informatie ... 4. Surfen op internet met de app Internet Explorer 99... 5. Werken met e-mail 109 ... Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

1. Aanpassen van het bureaublad

1. Aanpassen van het bureaublad 11 1. Aanpassen van het bureaublad In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. Zo kunt u bijvoorbeeld een andere achtergrond voor het bureaublad kiezen.

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

1. Aanpassen van uw werkomgeving

1. Aanpassen van uw werkomgeving 19 1. Aanpassen van uw werkomgeving In Windows 7 kunt u allerlei standaardinstellingen van het besturingssysteem zelf wijzigen. In de bonushoofdstukken bij het boek Windows 7 voor senioren deel 1 (ISBN

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

2. De eerste webpagina maken

2. De eerste webpagina maken 35 2. De eerste webpagina maken Een website bestaat uit één of meer webpagina s. Bij het maken van een website bouwt u de website pagina voor pagina op. U begint met de hoofdpagina. Dat is de pagina die

Nadere informatie

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery

1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery 19 1. Uw foto s in Windows Live Photo Gallery Digitale fotografie heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De gewone camera met filmrolletje is grotendeels verdrongen door de digitale camera.

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress

Studio Visual Steps. Een eigen weblog met WordPress Studio Visual Steps Een eigen weblog met WordPress Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2012 Visual Steps B.V. Met medewerking van Yvette Huijsman Opmaak / bureauredactie: Rilana

Nadere informatie

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

3. Gebruikersaccounts ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...... ... ... ... ... 4. Uw computer 107 ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed Laatst gewijzigd 22 september 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Fotogoed. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Fotogoed Designer downloaden

Nadere informatie

Albelli bestelhandleiding

Albelli bestelhandleiding Albelli bestelhandleiding In deze handleiding leggen we u in 10 stappen uit hoe u een fotoboek aanmaakt en bestelt. Indien u al een fotoboek gereed hebt staan om te bestellen, kunt u stap 1 t/m 4 van deze

Nadere informatie

1. Collage Creator. In dit hoofdstuk leert u:

1. Collage Creator. In dit hoofdstuk leert u: 17 1. Collage Creator Met het programma ArcSoft Collage Creator kunt u uw eigen fotocollages maken van uw favoriete foto's. Knippen, schuiven en tekst toevoegen is heel eenvoudig in dit gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

5. Synchroniseren met uw pc

5. Synchroniseren met uw pc 141 5. Synchroniseren met uw pc Als u meerdere computers gebruikt of een ipad onderweg en een computer op kantoor, kunnen er verschillen ontstaan in gegevens die u op beide apparaten gebruikt. Noteert

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

Studio Visual Steps Uploaden naar de betaalde webhostingservice van Avanquest

Studio Visual Steps Uploaden naar de betaalde webhostingservice van Avanquest Studio Visual Steps Uploaden naar de betaalde webhostingservice van Avanquest Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Uploaden naar de betaalde webhostingservice van Avanquest

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Voorkennis... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor

Nadere informatie

~ 1 ~ 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/

~ 1 ~ 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/ Workshop album maken Maart 2013 Leonie Groosman 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/ 2 : rechts staat: download de software in oranje: begin direct klik er komt een nieuw scherm met 3 mogelijkheden een

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 en Android

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13

Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 1 Erratum Basisgids Adobe Photoshop Elements versie 13 In dit PDF-bestand vindt u aanvullende informatie over versie 13 van het programma Adopbe Photoshop Elements. In het algemeen zijn er weinig verschillen

Nadere informatie

Startdocumenten downloaden

Startdocumenten downloaden 1 Startdocumenten downloaden Als u het Cursusboek MOS PowerPoint 2016 en 2013 doorwerkt en de stappen volgt, kan er wel eens iets mis gaan waardoor u niet meer verder kunt of waardoor de stappen erna niet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Wegwijs in de wereld van internet

Wegwijs in de wereld van internet Wegwijs in de wereld van internet Werkbladen les 5 voor Windows Vista (Windows Mail) Hannie van Osnabrugge Vijfde, herziene druk bussum 2010 Deze werkbladen horen bij Wegwijs in de wereld van internet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Toets uw kennis...

Nadere informatie

3. Videobellen met Windows Live Messenger

3. Videobellen met Windows Live Messenger 49 3. Videobellen met Windows Live Messenger Misschien heeft u het programma Windows Live Messenger wel eens gebruikt om te chatten met contactpersonen die op hetzelfde moment online zijn. Chatten is het

Nadere informatie

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7.

In dit aanvullende PDF-bestand krijgt u een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen ios 6 en 7. 1 ios 7 op de ipad September 2013 is een update van het besturingssysteem voor de ipad verschenen waarbij het uiterlijk van de ipad flink is gewijzigd. Dit nieuwe besturingssysteem heeft de naam ios 7.

Nadere informatie

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18

1. Programma installeren Installeren van TotalMedia Studio Kopiëren van de oefenbestanden Tips... 18 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 De cd-rom... 8 Uw voorkennis... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De website bij dit boek... 9 Toets uw

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5.

2010 Visual Steps - www.visualsteps.nl - Dit is de inhoudsopgave bij de Visual Steps-titel Windows 7 voor senioren deel 2 - ISBN 978 90 5905 276 5. Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 15 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De schermafbeeldingen... 17 Website... 18 Toets

Nadere informatie

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken

Studio Visual Steps. Adobe Reader X. PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Studio Visual Steps Adobe Reader X PDF-bestanden openen, lezen en afdrukken Dit cahier is geschreven volgens de Visual Steps -methode. 2011 Visual Steps B.V. Mei 2011 Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

5. Nummers beheren in de Bibliotheek

5. Nummers beheren in de Bibliotheek 75 5. Nummers beheren in de Bibliotheek U heeft nu een aantal nummers in uw itunes Bibliotheek staan. In de Bibliotheek kunt u allerlei informatie over deze nummers opslaan. Deze informatie kunt u handmatig

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - voor Windows en Sony e-reader Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lenen en lezen op je Sony e-reader...

Nadere informatie

2. Starten met MediaMonkey

2. Starten met MediaMonkey 25 2. Starten met MediaMonkey MediaMonkey is een gebruikersvriendelijk programma voor het opbouwen en beheren van uw muziekcollectie. Met MediaMonkey kunt u geluidsbestanden en muziek-cd s beluisteren.

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Erratum Basisboek PowerPoint 2013 en 2010

Erratum Basisboek PowerPoint 2013 en 2010 Erratum Basisboek PowerPoint 2013 en 2010 In dit bestand vindt u verschillen met Basisboek PowerPoint 2013 en 2010 en PowerPoint 2016. Als u Windows 10 gebruikt werkt het starten van PowerPoint anders.

Nadere informatie

Studio Visual Steps Nero 9

Studio Visual Steps Nero 9 Studio Visual Steps Nero 9 Gratis PDF-bestand voor gebruikers van het programma Nero 9, die het Basisboek Nero 8 gebruiken. 1 Voorwoord Nero is een softwarebundel die doorgaans ieder jaar in een nieuwe

Nadere informatie

Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk

Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk Studio Visual Steps Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk LaCie Little disk LaCie Petit hard disk 1 Werken met uw LaCie little disk of LaCie petit hard disk Een externe harde schijf

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 13 Nieuwsbrief 13 Introductie Visual Steps 14 Wat heeft u nodig 14 Uw voorkennis 16 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Nieuwsbrief... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig... 14 Uw voorkennis... 16 Hoe werkt u met dit boek?... 16 De website bij het boek... 17 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een formulier maken

Studio Visual Steps Een formulier maken Studio Visual Steps Een formulier maken Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een formulier maken 2 Een formulier maken Een bijzonder onderdeel van een website is het formulier.

Nadere informatie

Oefenbestanden downloaden

Oefenbestanden downloaden 1 Oefenbestanden downloaden In dit PDF-bestand wordt stap voor stap beschreven hoe u de oefenbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar de harde schijf van uw pc. Als u werkt met een

Nadere informatie

6. Gebruikersaccounts

6. Gebruikersaccounts 1 6. Gebruikersaccounts Wanneer u met uw gezinsleden van dezelfde computer gebruikmaakt, is het een goed idee om voor iedere gebruiker een eigen gebruikersaccount aan te maken. In een gebruikersaccount

Nadere informatie

12. Presenteren met Impress

12. Presenteren met Impress 341 12. Presenteren met Impress Een moderne presentatie kunt u op verschillende manieren bekijken: - met een beamer op een projectiescherm of -wand; - als dia op een beeldscherm; - op een televisie; -

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 12 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 12 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Toets uw kennis...

Nadere informatie

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word 1 Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word In dit bestand vind je verschillen met Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken met Word en Word 2016. Als je Windows 10 gebruikt

Nadere informatie

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word

Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word 1 Aanvullend bestand Fraaie en indrukwekkende werkstukken maken in Word In dit bestand lees je hoe je in Windows 10 de oefenbestanden op de harde schijf van de computer zet. Als je Windows 10 gebruikt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista

Inhoudsopgave. 2009 Visual Steps - www.visualsteps.nl Dit is de inhoudsopgave bij het boek Internet en e-mail voor senioren met Windows Vista Inhoudsopgave Voorwoord... 13 Introductie Visual Steps... 14 Wat heeft u nodig?... 15 Uw voorkennis... 16 De volgorde van lezen... 17 Hoe werkt u met dit boek?... 18 De schermafbeeldingen... 19 Toets uw

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10

Inhoudsopgave. Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Voordat je begint... 8 Wat heb je nodig?... 9 Voor ouders, verzorgers en leraren... 10 1. Je spreekbeurt voorbereiden 11 1.1 Een onderwerp kiezen... 12 1.2 Informatie verzamelen...

Nadere informatie

3. Video, DVD en radio

3. Video, DVD en radio 77 3. Video, DVD en radio Windows Media Player 11 kan voor meer gebruikt worden dan het beluisteren van muziek. Ook voor het bekijken van videofilmpjes is het programma zeer geschikt. Met Windows Media

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 7 Voor docenten 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 7 Voor docenten... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets

Nadere informatie

Downloaden van de projectbestanden

Downloaden van de projectbestanden 1 Downloaden van de projectbestanden In dit bestand wordt stap voor stap beschreven hoe je de projectbestanden vanaf de website bij dit boek kunt downloaden naar je pc. Als je werkt op een Windowscomputer

Nadere informatie

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u:

5. Plakboeken maken. In dit hoofdstuk leert u: 161 5. Plakboeken maken Bijna iedereen heeft vroeger wel eens een plakboek gemaakt. Bijvoorbeeld met foto s van de laatste vakantie, ansichtkaarten, entreebewijzen en suikerzakjes die u onderweg verzamelde.

Nadere informatie

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek

2. Uw muziek beheren in de bibliotheek 29 2. Uw muziek beheren in de bibliotheek U heeft nu een aantal nummers in uw itunes-bibliotheek staan. In de bibliotheek kunt u allerlei informatie over deze nummers opslaan. Deze informatie kunt u handmatig

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 11. Les 1 Kennismaking met Picasa 13

Inhoud. Inleiding 11. Les 1 Kennismaking met Picasa 13 Inhoud Inleiding 11 Les 1 Kennismaking met Picasa 13 1 Picasa: een programma van Google 16 2 Picasa downloaden 17 3 Picasa installeren 19 4 Cursusbestanden downloaden 21 5 Picasa zoekt foto s 23 6 De bibliotheek

Nadere informatie