Versie 2.0. Laatste aanpassing 16/04/2015 Check regelmatig deze factsheet op aanpassingen in de werkprocessen en afspraken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Versie 2.0. Laatste aanpassing 16/04/2015 Check regelmatig deze factsheet op aanpassingen in de werkprocessen en afspraken."

Transcriptie

1 Pagina: 1 van 7 Versie 2.0. Laatste aanpassing 16/04/2015 Check regelmatig deze factsheet op aanpassingen in de werkprocessen en afspraken. Inleiding Deze factsheet geeft een beschrijving van de manier waarop zorgaanbieders en gemeenten met elkaar omgaan bij het uitwisselen van gegevens over jeugdigen die recht hebben op jeugdhulp. Het gaat om de administratieve kant van het proces. De zorginhoudelijke uitwisseling tussen gemeente (wijkteam) en zorgaanbieder blijft buiten beschouwing. Achtergrond In zijn algemeenheid geldt dat gemeenten registreren welke jeugdigen recht hebben op zorg (een individuele voorziening) en welke aanbieder deze zorg levert. Ongeacht hoe de toeleiding tot deze zorg heeft plaatsgevonden (zie ook factsheet Verwijzing en toeleiding). Dit is belangrijk voor de controle op de rechtmatigheid van de geleverde zorg. Op het moment dat de aanbieder de zorg bij de gemeente in rekening brengt, moet de gemeente kunnen vaststellen dat deze zorg ook door de gemeente is beschikt. Om dit proces te faciliteren is gegevensuitwisseling tussen gemeenten en aanbieders noodzakelijk. Gegevensuitwisseling is ook nodig om gemeenten in staat te stellen de ontwikkelingen in de zorg te monitoren, bijvoorbeeld om vast te stellen hoe de maandelijks geleverde zorg zich verhoudt tot de maandelijkse bevoorschotting. Gemeenten gebruiken voor de uitwisseling van gegevens zo veel mogelijk de landelijke standaarden. Het is raadzaam om voor die informatie ook de berichten te volgen die daarover door uw branchevereniging en uw ICT- leverancier worden verstrekt. Ook de website bevat hierover enkele relevante links. Daarnaast gebruiken deze regiogemeenten een eigen standaard, die nodig is voor de uitwisseling van onderhanden werk en het verzoek tot toewijzing van zorg. Uitgangspunten De regio sluit aan bij de landelijke standaarden, voor zover nu reeds beschikbaar. De overkoepelende standaard is tot stand gekomen in overleg tussen VNG, brancheorganisaties en landelijke partijen (Vektis, Vecozo en anderen) en is gepubliceerd door Zorginstituut Nederland (de ijw standaard). De regio werkt met regiostandaarden als de landelijke standaarden niet toereikend zijn. De regio streeft naar zo veel mogelijk beperken van administratieve lasten. De regiogemeenten hebben berichten en informatie nodig die terug te leiden zijn naar gemeentelijk niveau.

2 Pagina: 2 van 7 Hoofdproces Opdrachten, OHW en factuurverkeer Jeugdige komt bij zorgaanbieder buiten gemeente om (zoals via gecertificeerde instelling, jeugdarts, huisarts) gemeente beschikking. soms met opdracht andere beschikking zonder beschikking Zorgaanbieder Intake Zorgaanbieder Zorgverlening Zorgaanbieder Verantwoorden en/of factureren Jeugdige met gemeentelijke beschikking naar zorgaanbieder (soms zelf gekozen soms voorgeschreven) Jeugdige vraagt/krijgt toegang Wijkteam Beschikken Als zonder opdracht: Verzoek om Alleen bij toewijzing start zorg Webform Regioportaal Afwijzing, telefonisch toewijzing (JW301) Backoffice bevestigen opdracht tot zorgverlening Vecozo GGK <twee werkdagen na VOT Opgaaf OHW Excel, csv maandelijks via regioportaal Backoffice regio en gemeente Rechtmatigheid AWBZ of DBC factuur (JW303/JW321) Vecozo GGK 1 januari: alleen vrij gevestigdenfactureren. Anderen worden bevoorschot. Vanaf 1 juli: alle gecontracteerden factureren. Financien Monitort, bevoorschot of betaalt op factuur Bevestigen opdracht en start zorg Hoofddoel van dit proces: borgen rechtmatigheid verleende zorg Zorgaanbieders en gemeenten over en weer zekerheid verschaffen dat de cliënten in zorg rechtmatig in zorg zijn en bij elke cliënt vaststaat welke gemeente verantwoordelijk is. Ingangen in het proces Binnen de scope van dit proces bestaan de volgende ingangen (zie de factsheet Verwijzing en toeleiding): 1) INGANG VIA WIJKTEAMS Jeugdige heeft een beschikking (recht op niet vrij toegankelijke jeugdhulp) gekregen van het wijkteam. Er zijn twee varianten: a. De jeugdige heeft vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen (variant 1a) b. Bij de toekenning van het recht wordt tegelijkertijd bepaald welke zorgaanbieder de zorg moet gaan leveren (variant 1b) 2) INGANG ZORGAANBIEDER Daarbij bestaan de volgende situaties: a. Met een beschikking van de gemeente (varianten 1a en 1b) b. Verwijzing en toeleiding via Veilig Thuis (AMHK) in geval van crisis c. Verwijzing en toeleiding via Gecertificeerde instellingen

3 Pagina: 3 van 7 d. Idem in het kader van drang e. Verwijzing via het medisch domein Procesafspraken Geborgd moet worden dat zorgaanbieders alleen jeugdigen met recht op jeugdhulp in zorg nemen. Om onderling de administraties tussen gemeenten en aanbieders gelijk te houden zijn er twee berichten: 1. het verzoek om toewijzing van de zorgaanbieder; 2. de opdrachtbevestiging van de gemeente aan zorgaanbieder. In codetaal respectievelijk: het VOT en de JW301. Beide berichten zijn onderkend in het landelijke procesmodel van de VNG. Voor het VOT-bericht bestaat echter nog geen landelijke standaard. Hiervoor ontwikkelt de regio een web formulier (zie onder). Zorgaanbieders: verzoek om toewijzing (VOT) als er nog geen opdracht is Als na de intake vaststaat dat een cliënt in zorg wordt genomen, is de zorgaanbieder verplicht een verzoek om toewijzing (VOT) te doen, ongeacht de ingang. Als er bij de beschikking al een concrete opdracht aan één zorgaanbieder gevoegd is, is dit uiteraard niet meer nodig. Werkafspraak: zorgaanbieders doen alleen een VOT als de zorg concreet start. De ingangsdatum mag niet verder dan één week in de toekomst liggen. Dus geen VOT als de zorg pas later start. (Het VOT is GEEN manier om inzicht te krijgen in de wachtlijstproblematiek). Het VOT wordt gedaan door in het regioportaal het VOT-web formulier in te vullen. (Dit wijst zich medio januari vanzelf in het regioportaal). Het gaat globaal om de volgende gegevens: 1) Cliëntgegevens: a. BSN b. Geboortedatum c. Postcode conform woonplaatsbeginsel! 2) Het in te zetten product; dit kan alleen een gecontracteerd product zijn, vallend binnen de zorgpakketten die gelden binnen de regio (zie daartoe de bijlage bij uw contract, de complete lijst met codes de we hanteren voor AWBZ, GGZ en JOH op het web portaal; deze lijst is binnenkort te downloaden). 3) Code type verwijzer ; deze ontlenen we aan de landelijke standaard (CBS-verplichting): a. 01 Gemeentelijke toegang b. 02 Huisarts c. 03 Jeugdarts d. 04 Gecertificeerde instelling e. 05 Medisch specialist f. 06 Geen verwijzer g. 07 Onbekend Op het web formulier zal worden uitgelegd welke code geldt voor welke situatie Gemeenten Het regioportaal bezorgt het verzoek bij de juiste gemeente (backoffice). De gemeente neemt dit direct na binnenkomst in behandeling en reageert zo spoedig mogelijk met een toewijzing (= opdrachtverstrekking). Dit gebeurt met een landelijk gestandaardiseerd en gecodeerd bericht Toewijzing zorg (JW301) en wordt vanaf 1 januari 2015 in de werkwijze van de regio opgenomen. Dit bericht wordt gerouteerd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt (GGk). Als geautomatiseerde verzending van een bericht door een partij niet mogelijk is zijn er terugvalopties voor zowel het verzenden als het ontvangen van berichten (zie paragraaf Berichtenconverter VNG ). In sommige gevallen zal een telefoontje uitkomst moeten bieden.

4 Pagina: 4 van 7 Uniek referentienummer, (synoniem opdrachtnummer). Het JW301-bericht bevat een uniek nummer, het referentienummer of het opdrachtnummer 1 van de gemeente. Voorkeurterm is het referentienummer. Dit nummer staat in de beschikkingenadministratie van de gemeente en moet worden opgenomen in de administratie van de zorgaanbieder bij het zorgverleningstraject van de jeugdige. Ook als er meerdere zorgaanbieders (of zorgtrajecten) lopen als uitkomst van één beschikking. Alle informatie-uitwisseling over de jeugdige vindt in het proces plaats met dit unieke nummer. Het nummer kan pas worden verstrekt als de zorgaanbieder bekend is bij de gemeente, ook als de jeugdige al wel een beschikking heeft. Dus aan één jeugdige kan door twee zorgaanbieders nooit onder hetzelfde referentienummer zorg worden geleverd, hoewel meerdere zorgtrajecten kunnen vallen onder hetzelfde recht. Als er in het kader van één beschikking meerdere zorgtrajecten gaan lopen, moet voor elk zorgtraject een uniek nummer worden gevraagd (VOT) en verkregen (JW301). Basis voor rechtmatigheid. Door een referentienummer te verstrekken geeft de desbetreffende gemeente te kennen dat de zorg rechtmatig is. Hoe de gemeenten dit bepalen valt buiten de scope van deze factsheet. In geval van twijfel over het woonplaatsbeginsel dienen gemeenten vast te stellen welke gemeente het nummer afgeeft. Berichtenconverter van de VNG De VNG heeft toegezegd vanaf medio december 2014 een berichtenconverter aan te bieden. Hiermee kunnen partijen (zowel gemeenten als zorgaanbieders) alle gestandaardiseerde berichten handmatig aanmaken en aanbieden aan respectievelijk Vecozo en GGk. Omgekeerd kunnen partijen die de berichten niet geautomatiseerd kunnen verwerken deze met de converter in Excel leesbaar maken en eventueel als PDF afdrukken. Infrastructuur voor berichtentransport. Voor berichtentransport volgt de regio de landelijke standaard, voor zover nu al beschikbaar. Alle zorgaanbieders moeten aansluiten op Vecozo voor het indienen (eventueel handmatig uploaden) en ontvangen van berichten (eventueel handmatig downloaden). Vecozo routeert berichten van en naar het GGk,. Alle gemeenten moeten hierop aansluiten voor het ontvangen en verzenden van berichten. In het begin betreft het met name verzenden en ontvangen van de JW301. Daarnaast hanteert de regio een eigen regionaal portaal voor de VOT en de maandelijkse opgaaf onderhanden werk. De landelijke standaarden bieden deze functionaliteiten (nog) niet aan. Maandelijks opgaaf onderhanden werk (OHW) Gemeenten zullen in 2015 maandelijks productie-informatie opvragen, te beginnen in februari 2015 over de maand januari Dit gebeurt met de opgaaf onderhanden werk (OHW) via het regioportaal. Daarbij gaat het om: 1) welke jeugdigen in zorg zijn; 2) welke zorg zij hebben genoten (gecontracteerde zorgproducten); 3) hoeveel zorg zij hebben genoten (in eenheden van het gecontracteerde product). Het format zal Excel of.csv zijn en is medio januari te vinden op het regioportaal. Fase bevoorschotting. Geen facturen, wel opgaaf OHW. Van januari 2015 zullen alle gecontracteerde zorgaanbieders (met uitzondering van de vrij gevestigden) bevoorschot worden, zie daarvoor de factsheet Bevoorschotting. In deze periode kunnen zorgaanbieders geen 1 Er is verschil tussen de beschikking, waarmee aan een jeugdige recht op niet vrij toegankelijke jeugdhulp wordt verleend en de opdracht aan een zorgaanbieder, waarbij wordt overeengekomen welke zorgaanbieder(s) het recht gaan uitoefenen. Er kunnen meerdere zorgtrajecten bij meerdere zorgaanbieders gelijktijdig, voortvloeien uit één beschikking. Deze kunnen plaatsvinden bij meerdere zorgaanbieders tegelijkertijd.

5 Pagina: 5 van 7 factuur inzenden maar alleen de opgaaf-ohw doen. Op basis daarvan monitoren gemeenten of de voorschotten in lijn zijn met de productie. Als er grote afwijkingen ontstaan, zal hierover het gesprek worden aangegaan. Vrij gevestigden worden niet bevoorschot. Zij dienen vanaf 1 januari via de bestaande route (Vecozo) de DBC-facturen in, en wel met de JW321. Herstelopgaven OHW De OHW-opgaaf geldt voor alle perioden vanaf Maandelijkse matching in regioportaal Maandelijkse matching in regioportaal 1 Administratief borgen rechtmatigheid 2 Consistent houden zorgadministraties en rechthebbenden administraties Zorgaanbieders: Jeugdigen in zorg Regioportaal, tijdelijke oplossing zorgtoewijzing en matching Gemeenten: Jeugdigen met recht VOT VOT Cliëntzorg administratie Selecteren Uploaden jeugdigen in zorg, excel, csv Regioportaal Matching Uploaden jeugdigen met recht, excel, csv Beschikkingen administratie Selecteren Verwerken toewijzing (JW301) uitval Afgeven toewijzing (JW301) Backoffice regiobackoffice gemeenten behandelt uitval Matching is het vergelijken van de jeugdigen die in zorg zijn (bij zorgaanbieders) met de jeugdigen door gemeenten het recht op zorg is verleend. Naarmate de uitwisseling van VOT en JW301 beter verloopt, zal de matching vollediger zijn. Dit duidt op een volledige en kwalitatief hoogwaardige administratie aan beide kanten. In het begin zal dit zeker nog niet zo zijn en zal dit leiden tot uitval. Het regioportaal ondersteunt de maandelijkse matching voor alle zorgaanbieders en gemeenten. Matching via het regioportaal helpt om de uiteindelijke facturatie-/declaratieberichten eenvoudig via het GGk afgeleverd, gecontroleerd en goedgekeurd te krijgen, zodat betaling van de zorg zo veel mogelijk zonder problemen en vertragingen kan plaatsvinden. De matching in het regioportaal begint, nadat de eenmalige gegevensoverdracht voltooid is. Daarna de volgende hoofdstappen maandelijks: 1) Gemeenten melden welke jeugdigen recht hebben op zorg en de aard van de zorg; 2) Zorgaanbieders geven de jeugdigen op die zij in zorg hebben (opgaaf-ohw, op BSN, aard en hoeveelheid van de verleende zorg); 3) Het portaal controleert, matcht en verrijkt de gegevens. 4) Partijen kunnen verrijkte gegevens downloaden

6 Pagina: 6 van 7 Start matching na eenmalige gegevensoverdracht (1GO) Als de regio met de matching in het regioportaal van start gaat is de 1GO in principe afgerond (er kan nog een kleine periode van overlap zijn). Dit betekent dat alle zorgaanbieders hun cliënten met overgangsrecht aangemeld hebben vanuit de oude wet, via de landelijke voorziening (JOH niet via 1GO maar via een apart afgesproken regioroute). De jeugdigen met overgangsrecht zijn dus allen bij de gemeenten bekend. Bij elke cliënt is de gemeentecode van de verantwoordelijke gemeente terug gemeld aan zorgaanbieder (terugmelding via voorziening 1GO). De juiste gemeente (conform woonplaatsbeginsel) is dus bij de zorgaanbieders bekend. Dit betekent dat wanneer alles met de 1GO goed verloopt, de matching in de meeste gevallen goed gaat. 2 Gemeenten moeten het initiatief nemen de referentienummers uit te wisselen met de zorgaanbieders. NOTA BENE: de postcode van de cliënt die gebruikt wordt, is die van het woonplaatsbeginsel-adres, zodat de combinatie postcode-woonplaatsbeginsel en gemeentecode klopt. Hierop zal worden gecontroleerd. Hoofdstappen productiecyclus regioportaal Eerste productiemaand is mei Elke maand: 1) Van de 2 e tot de 10 e : portaal open voor upload rechthebbenden door gemeenten. 2) Van de 11 e tot de 20 e : portaal open voor upload door zorgaanbieders. Foutherstel vindt hand in hand met de upload plaats. 3) Van de 20 e tot de 22 e : matching en distributie 4) Van de 23 e tot de 29 e : gemeenten kunnen de gematchte OHW-informatie downloaden. Door het portaal is deze informatie voor gemeenten en zorgaanbieders aangevuld met een bedrag in per cliëntregel (op grond van de gecontracteerde tarieven). 5) Op de 30 e van de maand: gegevens worden vernietigd. Selectie, aanlevering en matching De concrete details zullen op het regioportaal worden gepubliceerd. Hieronder de informatie die voldoende beeld geeft van de benodigde stappen. Gemeenten Selecteren uit beschikkingen administratie: alle jeugdigen met recht op jeugdhulp bij een zorgaanbieder, alleen ZIN, geen Pgb. Velden als: Referentienummer BSN Geboortedatum Postcode conform woonplaatsbeginsel Gemeentecode Zorgpakket (= aard van de zorg zoals die verwacht wordt) Datum ingang recht ligt vóór de laatste dag van de maand waarover wordt gerapporteerd (mag dus ook verder in het verleden liggen). Datum einde recht ligt uiterlijk twee maanden terug (om te zien of er ten onrechte wordt gedeclareerd op afgesloten opdrachten). 2 Nota bene. Dit veronderstelt dat de gemeenten hun referentie/opdrachtnummer per jeugdige uit de 1GO al hebben bekend gemaakt bij hun zorgaanbieders. Tevens dat de zorgaanbieders deze nummers bij de jeugdige hebben opgenomen in hun administratie. Als deze uitwisseling is voltooid, levert dit 100% matching op in de eerste run. De gemeente is initiatiefnemer van deze gegevensuitwisseling.

7 Pagina: 7 van 7 Zorgaanbieders Selecteren uit eigen zorgadministratie: alle cliënten in zorg in de afgelopen maand: in de regio (op basis van de 15 gemeentecodes van deelnemende gemeenten) datum start zorgactiviteit ligt in of voor de afgelopen maand datum einde zorgactiviteit ligt in de afgelopen maand of is niet ingevuld Uiterste uploaddatum: 20 e van de maand. Velden zoals: Referentienummer (als JW301 nog niet is ontvangen, nog leeg) BSN Geboortedatum Postcode conform het woonplaatsbeginsel Gemeentecode Ingezette zorgactiviteit (past binnen zorgpakket, conform contract, zie regiotabel) Let op: als de zorg voor een jeugdige al is gestart maar er nog geen VOT is gedaan en er dus nog geen referentienummer is, dan moet deze jeugdige toch op de opgaaf - OHW worden gezet met startdatum Matching en verrijking Het portaal beschikt over een bestand met bij elk zorgproduct de gecontracteerde tarieven en berekent de prijs per gematchte persoon, op basis van het aantal geleverde eenheden. De uitval wordt behandeld door de backoffice regio, die borgt dat geconstateerde fouten worden uitgezocht en in de volgende run correct in de administraties zitten. Distributie, downloaden en vernietigen De gematchte en verrijkte gegevens worden klaargezet voor gemeenten en zorgaanbieders en kunnen worden gedownload. Daarna worden ze vernietigd.

Factsheet Gegevensuitwisseling en opgaaf onderhanden werk

Factsheet Gegevensuitwisseling en opgaaf onderhanden werk Factsheet Gegevensuitwisseling en opgaaf onderhanden werk Versie 2.0 Laatste aanpassing 15/12/2014 Check regelmatig deze factsheet op aanpassingen in de werkprocessen en afspraken. Inleiding Deze factsheet

Nadere informatie

Het leveren en declareren van jeugdhulp

Het leveren en declareren van jeugdhulp Het leveren en declareren van jeugdhulp Gecontracteerde aanbieders voor jeugdhulp in de regio s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland hebben twee formele momenten van gegevensuitwisseling met hun

Nadere informatie

Declaratieprotocol jeugdhulp

Declaratieprotocol jeugdhulp H-10 inkoopbureau Declaratieprotocol jeugdhulp Procesbeschrijving voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp voor de H-10 gemeenten H-10 inkoopbureau 19-2-2015 Inhoudsopgave Context... 2 Toewijzing...

Nadere informatie

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer

Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Instructiebijeenkomst inrichting werkproces t.b.v. declaratie en betalingsverkeer Friese gemeenten 16 december 2014 Maxim ter Hedde Kwartiermaker inrichting beheertaken Centrumgemeenteconstructie 3d Fryslân

Nadere informatie

Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.

Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng. Stap 4: Technische uitwerking - Lokale boodschappenlijst declaratieprocessen VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratiejeugd Inrichting van de boodschappenlijst Doel Structureren van de aanpak

Nadere informatie

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum

Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo. Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Backoffice Jeugdzorg en nieuwe Wmo Bijeenkomst voor Arnhemse zorgaanbieders 16 december 2014, Musis Sacrum Programma 1. Welkom - Gemeente Arnhem 2. Introductie - WMO kantoor 3. Toelichting Administratief

Nadere informatie

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas

Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Instructie opdrachtverlening en factureren Horst aan de Maas Versie 05-03-15 1. Inleiding Deze instructie is bedoeld voor zorgverleners om declaraties in te dienen bij de gemeente Horst aan de Maas. Het

Nadere informatie

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN

Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN Toegang, administratie en betaling van zorg AFSTEMMINGSBIJEENKOMST MET ZORGAANBIEDERS 11 MAART 2015 REGIONALE ORGANISATIE SOCIAAL DOMEIN FRYSLAN INHOUD 1. Scope en afbakening 2. Berichtenverkeer 3. Overdracht

Nadere informatie

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014

UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD. Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 UITVOERINGSORGANISATIE JEUGD Afspraken berichtenverkeer/gegevensuitwisseling Jeugd Peel 6.1 17 december 2014 Inhoud Jeugd proces en berichtenverkeer: Start Structureel vanaf uiterlijk 1 juli 2015 Gegevensoverdracht

Nadere informatie

Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman. 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1

Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman. 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1 Workshop berichtenverkeer Karin Jentzsch / Harry Doornink / Ronald Noorman 12-2-2015 workshop berichtenverkeer Samen14 1 Programma van vandaag Welkom Karin Jentzsch Overzicht proces Ronald Noorman Proces

Nadere informatie

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016

Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Automatisch berichtenverkeer TWO Jeugdhulp 22 november 2016 Welkom Paul Grob: Manager TWO Sprekers Paul Grob: Manager TWO Lauran van Kaam en Guido Uland : implementatie berichtenverkeer Karin van Gelderen:

Nadere informatie

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie)

Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Processtappen Jeugd-GGZ (incl. Dyslexie) Algemeen Dit document beschrijft op welke wijze zorgaanbieders een Jeugd-GGZ toewijzing dienen aan te vragen. De wijze van het aanvragen van een toewijzing voor

Nadere informatie

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013)

Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Tijdelijke procedure voor het indienen van facturen bij de RIGG voor tarief-gefinancierde zorgaanbieders. (versie 1.03 dd 10 maart 2013) Voor het indienen van declaraties voor jeugdhulp wordt gebruik gemaakt

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: factuurmodule 3. GGK (ijz berichtenverkeer) / Vecozo 4. CAK aanlevering

Nadere informatie

Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders

Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders Gestelde vragen en antwoorden door zorgaanbieders over financieel administratief beheer hulp/zorg voor jeugd en beschermd wonen Nr Vraag Antwoord Z01 Hoe moeten onze facturen geadresseerd worden? Dat hangt

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie Excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht verstrekt

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor nieuwe zorgaanbieders Als zorgaanbieder wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten die

Nadere informatie

Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing

Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing Melding Nieuwe Cliënt directe verwijzing Handleiding voor zorgaanbieders De MO-zaak Postbus 410 8901 BE Leeuwarden Archipelweg 111 8921 TH Leeuwarden 088-10 11 700 Backoffice.fryslan@mozaak.nl Februari

Nadere informatie

Model inrichting declaratie- / facturatieproces. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd

Model inrichting declaratie- / facturatieproces. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Model inrichting declaratie- / facturatieproces VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Declaratie- / facturatieproces Procesmodel op hoofdlijnen Gemeentelijke administratie Zorgaanbieder

Nadere informatie

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN

MEMO I-SOCIAAL DOMEIN MEMO I-SOCIAAL DOMEIN Titel: Beveiligd uitwisselen van ongestructureerde gegevens met het aanvullend bericht voor gemeenten en aanbieders Datum: 15-11-2016 Versie: 1.0 Def Inleiding Gemeenten en aanbieders

Nadere informatie

Werkafspraken facturatie voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland

Werkafspraken facturatie voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland Werkafspraken facturatie 2017 voor zorgaanbieders jeugdhulp regio Midden-Holland Versie 1 Januari 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Contactinformatie... 3 2.1 Contactgegevens BO NSDMH... 3 2.2 Postadressen

Nadere informatie

Implementatieplan versie 1.0

Implementatieplan versie 1.0 Implementatieplan versie 1.0 Van aanvraag tot factuur voor de Jeugdzorg Werkgroep facturering en berichtenverkeer Jeugd Peel 6.1 9 maart 2015 - Opmerkingen vanuit werkgroep van 9 februari verwerkt - Aangepast

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders

Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Bijlage 2 Informatiesheet voor (nieuwe) zorgaanbieders Als zorgaanbieder 1 wilt u zorg leveren en bent u liever niet bezig met het uitzoeken en aanvragen van diverse zaken en de administratieve lasten

Nadere informatie

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE

WMO303 FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE FACTSHEET BERICHTENVERKEER REGIO ZAANSTREEK- WATERLAND WMO FACTUUR/DECLARATIE WMO303 Inleiding De gemeenten in de regio Zaanstreek-Waterland gaan ervan uit dat gecontracteerde aanbieders van ondersteuning

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SÚDWEST-FRYSLÂN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Súdwest-Fryslân Adres Marktstraat 15, Sneek Telefoonnummer 14 0515 Declaratieformat Wmo

Nadere informatie

Regio s Amsterdam Amstelland en Zaanstreek- Waterland

Regio s Amsterdam Amstelland en Zaanstreek- Waterland Pagina: 1 van 8 Format Onderhanden Werk (OHW) Regioportaal Versie 1.1, 10-02-2015 Regio s Amsterdam Amstelland en Zaanstreek- Waterland Pagina: 2 van 8 Algemeen Doel van de publicatie Dit document beschrijft

Nadere informatie

Handleiding Zorgaanbieder module

Handleiding Zorgaanbieder module Handleiding Zorgaanbieder module De oplossing voor het berichtenverkeer in de Jeugd wet. Eenvoudig en simpel voor iedere zorgaanbieder Versie: 1.3 Auteur: Zorgverkeer B.V. Datum: Februari 2017 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE HARLINGEN Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Harlingen Adres Voorstraat 35 E-mailadres gemeentebestuur@harlingen.nl Telefoonnummer 140517

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 2 januari 2015 Versie 1.0 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Invulinstructie berichtenverkeer

Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie berichtenverkeer Invulinstructie excelformat bericht JW301 Het bericht JW301 Zorgopdracht in Excel heeft verschillende velden die ingevuld moeten worden wanneer de gemeente een zorgopdracht

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugd bètaversie Beheerteam istandaarden Datum 24 december 2014 Versie 0.8 Status Concept Inhoud 1 Introductie 2 2 Installatie 4 3 Het gebruik van de Berichtenconverter

Nadere informatie

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule

Wmo. 27 / 30 maart & 1 april 2015. Presentatie declaratiemodule Wmo 27 / 30 maart & 1 april 2015 Presentatie declaratiemodule Programma 1. Welkomstwoord gemeente en Stipter 2. Toelichting op MO-platform: declaratiemodule 3. GGK (i-wmo berichtenverkeer) / Vecozo 4.

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE SCHIERMONNIKOOG Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Schiermonnikoog Adres Nieuwestreek 5 E-mailadres Postbus20@schiermonnikoog.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies:

Klik voor veel gestelde vragen op het vraagteken in het allereerste scherm. Of kies: Berichtenapp VNG Open de Berichtenapp via: https://berichtenapp.vng.nl/. Handleiding: zie: https://berichtenapp.vng.nl/handleiding%20berichtenapp.pdf. Deze handleiding staat ook op de site van de VNG,

Nadere informatie

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016

Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet. Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Corine Bos Goes, 21 januari 2016 Inhoud - Introductie istandaarden - Hoe werkt de Berichtenconverter? - Veelgestelde vragen Berichtenconverter istandaarden algemeen Beleid

Nadere informatie

Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd

Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen. VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Stap 3: Uitwerking van het declaratie- / facturatieproces op hoofdlijnen VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/declaratie-jeugd Declaratie- / facturatieproces Procesmodel op hoofdlijnen Gemeentelijke

Nadere informatie

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C

ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C ADMINISTRATIEVE VRAAGSTUKKEN I N F O R M A T I E D A G I M P L E M E N T A T I E P D C OPZET INFOSESSIE - Overgang van oude naar nieuwe PDC, wat zijn de gevolgen voor klanten met bestaande indicaties -

Nadere informatie

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315:

Vragen bijeenkomst Administratieprotocol. ijw315: Vragen bijeenkomst Administratieprotocol ijw315: De meeste ouders gaan met een verwijzing naar één zorgaanbieder en die levert de zorg. Het komt ook voor dat ouders kennis willen maken met meerdere zorgaanbieders

Nadere informatie

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016

Het GGK en VECOZO. Goes, 21 januari 2016 Het GGK en VECOZO Goes, 21 januari 2016 1 Doelstellingen van de decentralisaties Meer zelfredzaamheid Betere hulpverlening Minder kosten Minder administratieve lasten 2 Er was eens decentralisaties Door

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016

NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 ZUID OOST NIEUWSBRIEF JEUGDHULP UTRECHT Extra editie december 2016 Beste zorgaanbieders, Dit is de zevende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Jeugdhulp en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag

Versie Juni Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Versie 0.4 21 Juni 2016 Voorlopige Handreiking iwmo van de gemeente Den Haag Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toewijzing ondersteuning (Wmo301/302)... 5 2.1 Wmo301 Toewijzing ondersteuning... 5 2.2 Wmo302

Nadere informatie

Versie V0.2 T.b.v. OT 5 november 2014 Concept in bewerking Bijlage 4 Financieel administratieve randvoorwaarden en systemen

Versie V0.2 T.b.v. OT 5 november 2014 Concept in bewerking Bijlage 4 Financieel administratieve randvoorwaarden en systemen Bijlage 4 Financieel administratieve randvoorwaarden en systemen Looptijd 01-01-2015 t/m 31-12-2015 Inleiding De in deze bijlage 4 opgenomen inhoud geldt voor de periode vanaf 1 januari 2015 tot en met

Nadere informatie

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017

Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017 Protocol bedrijfsvoering Jeugd 2016/2017 In dit protocol wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: 1. Definities 2. Algemeen 3. Geen overeenkomst met regio FoodValley 4. Jeugd-Ned 5. E-mailverkeer via

Nadere informatie

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen

Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Ondersteuning bij inrichten van administratieve processen Versie 1.0 20 november 2014 Inhoud Managementsamenvatting wethouders en beleidsmedewerkers...1 Managementsamenvatting projectleiders en informatiemanagers...2

Nadere informatie

Verzoek om Toewijzing. Handleiding Februari 2017

Verzoek om Toewijzing. Handleiding Februari 2017 Verzoek om Toewijzing Handleiding Februari 2017 Inhoud 1 Verzoek om toewijzing... 5 Verzoeken om toewijzing... 5 1.1.1 Werkproces voor de leverancier... 5 1.1.2 Werkproces voor de gemeente... 5 Verzoekenoverzichtscherm...

Nadere informatie

PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017

PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017 PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 Inleiding... 2 Uitleg Gebruikte Termen... 2 Berichtenverkeer in schema... 7 Proces van zorgtoewijzing... 8 Extra aandachtspunten

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 13 augustus 2015 Versie 1.1 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 3 2 Installatie 5 3 Het gebruik: Berichten aanmaken

Nadere informatie

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd

Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd Berichtenverkeer Jeugd via het Gemeentelijk Gegevensknooppunt VNG Project - Declaratie Jeugd www.vng.nl/producten-diensten/diensten/declaratie-jeugd 17 november Het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Het Gemeentelijk

Nadere informatie

Uitgangspunt is dat gemeenten zo snel mogelijk een VT afhandelen, dwz.

Uitgangspunt is dat gemeenten zo snel mogelijk een VT afhandelen, dwz. Herziene instructie voor het indienen en verwerken van een Verzoek Toewijzing (VT) voor Jeugdhulp door zorgaanbieders en gemeenten, dd 10 april 2015 (BZG 1 versie 1.1 2 ) In het BZG kunnen zorgaanbieders

Nadere informatie

- ADDENDUM DVO Sociaal Domein

- ADDENDUM DVO Sociaal Domein Agendapunt 2 - ADDENDUM DVO Sociaal Domein Algemeen - Doel van dit document (hierna: Addendum) is nadere duiding te geven aan rechtmatigheideisen in de overeenkomst tussen gemeente en aanbieder voor dienstverlening

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning Wmo...

Nadere informatie

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink

Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT. Gemeentelijke Groene Vink Declaratieformat GEMEENTE AMERSFOORT Gemeentelijke Groene Vink Gegevens gemeente Contactgegevens Naam gemeente Amersfoort Adres Stadhuisplein 1, Amersfoort E-mailadres info@amersfoort.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet

Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Handleiding module Berichtenconverter Wmo en Jeugdwet Beheerteam istandaarden Datum 14 oktober 2015 Versie 1.2 Status Definitief Inhoud 1 Introductie 3 2 Installatie 5 3 Het gebruik: Berichten aanmaken

Nadere informatie

H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2018

H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2018 H10 Inkoopbureau Toewijzings- en declaratieprotocol jeugdhulp 2018 Beschrijving toewijzings- en declaratieproces jeugdhulp voor de gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

De bedoeling. Zorgverleningsproces. Ondersteunende processen. Zorgaanbieder. Client. Inkooporganisatie. Toeleidingteam. Backoffice Gemeente

De bedoeling. Zorgverleningsproces. Ondersteunende processen. Zorgaanbieder. Client. Inkooporganisatie. Toeleidingteam. Backoffice Gemeente Inrichting ICT De bedoeling Zorgverleningsproces Client Ondersteunende processen () Backoffice 2 Administratief proces Client Client Client Oriëntatie Aanvraag Beoordeling/ toelating afhandeling Evaluatie/

Nadere informatie

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen

Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Auteurs Emiel Wanningen, Regionaal Ondersteuningsbureau WMO en Jeugdhulp Regio Nijmegen Paul Brederveld, Backoffice Zorg en Inkomen gemeente Nijmegen Wijzigingen t.o.v. versie 1.3 - Vragen in FAQ toegevoegd

Nadere informatie

Stappenplan overstap Standaarden 2.0

Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Stappenplan overstap Standaarden 2.0 Dit stappenplan helpt u een haalbare datum te bepalen voor overstappen naar de Standaarden 2.0. Alle acties die u moet ondernemen zijn erin beschreven. Gebruik dit

Nadere informatie

Werkinstructies SPIC-wissel

Werkinstructies SPIC-wissel Werkinstructies SPIC-wissel In dit document treft u de werkinstructies voor een SPIC-wissel. De werkinstructies zijn gericht op gecontracteerde aanbieders, lokale teams, Gecertificeerde Instellingen (GI

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg

Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Nieuwsbrief januari 2016 Regionaal ondersteuningsteam regie 3 D s Ten behoeve van de gemeenten en aanbieders Wmo en Jeugd in Midden-Limburg Inleiding Met ingang van januari 2015 is, voortkomend uit de

Nadere informatie

Excel declaratie format

Excel declaratie format Inkoopbureau H-10 Excel declaratie format Invulinstructie voor het gebruik van het Excel Declaratie format voor de jeugdzorg Het Inkoopbureau H-10 14-9-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Excel declaratie

Nadere informatie

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder

Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Werkafspraken berichtenuitwisseling iwmo tussen gemeente en aanbieder Acties voor informatiemanager, applicatiebeheerder, teamleider administratie Dit is een overzicht met de belangrijkste afspraken die

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Workshop 2: Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 16 november 2017 Berichtenverkeer

Nadere informatie

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen

Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen Handleiding zorgaanbieders betreft het declaratieproces rondom Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening contract gemeente Kampen 1 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 AGB-code in de Wmo... 4 AGB-code of erkenning

Nadere informatie

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014

Programma VISD 2014 Ketenkaart Jeugd/AZR versie 1.0 28 mei 2014 Ketenkaart Deze ketenkaart bevat de uitwerking van één van de berichtenstromen die door het gegevensknooppunt ondersteund moet worden. Omschrijving Het betreft berichtenverkeer dat als doel heeft gestandaardiseerde

Nadere informatie

Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp

Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp Facturatie en/of declaratie en administratie afhandeling Jeugdhulp Welkom Agenda Plaats van de BackOffice NSDMH in proces Jeugdhulp Facturatie/ declaratie Bevoorschotting Management informatie Verantwoordingsinformatie

Nadere informatie

Piroschka Beun. Berichtenverkeer

Piroschka Beun. Berichtenverkeer Piroschka Beun Berichtenverkeer 315-bericht 316-bericht 301-bericht 302-bericht 305-bericht 306-bericht 303-bericht 304-bericht 321-bericht 322-bericht 307-bericht 308-bericht Verzoek om toewijzing ondersteuning

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord

Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Informatiebijeenkomst Backoffice Limburg-Noord Berichtenverkeer en uniforme werkwijze Wmo en Jeugd Marco Smeets (gemeente Gennep) Wilja Brokking (gemeente Venray) 22 november 2018 Digitaal communicatiepunt

Nadere informatie

Verzoek om Toewijzing. Handleiding Versie 1.0 d.d. 07 okt 2016

Verzoek om Toewijzing. Handleiding Versie 1.0 d.d. 07 okt 2016 Verzoek om Toewijzing Handleiding Versie 1.0 d.d. 07 okt 2016 Inhoud 1 Verzoek om toewijzing... 4 Verzoeken om toewijzing... 4 1.1.1 Werkproces voor de leverancier... 4 1.1.2 Werkproces voor de gemeente...

Nadere informatie

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

Regionaal Administratieprotocol

Regionaal Administratieprotocol Regionaal Administratieprotocol WMO en Jeugdhulp 2019 Januari 2019 versie 2 Inhoudsopgave 1 Waarom dit protocol en voor wie is dit protocol bestemd? 3 2 Globaal administratief proces Wmo- en Jeugdhulp

Nadere informatie

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken

SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken SUITE4JEUGDZORG Ondersteuning bij het uitvoeren van Jeugdzorgtaken Suite4Jeugdzorg Inhoudsopgave Inleiding... 4 1 Suite4Jeugdzorg... 6 1.1 Jeugddossier... 6 1.2 Aanbieders en contracten... 6 1.3 Module

Nadere informatie

Jeugdhulp gemeente Vijfheerenlanden sluit aan bij de regio Lekstroom. Vragen en antwoorden

Jeugdhulp gemeente Vijfheerenlanden sluit aan bij de regio Lekstroom. Vragen en antwoorden Jeugdhulp gemeente Vijfheerenlanden sluit aan bij de regio Lekstroom Vragen en antwoorden Inleiding Per 1 januari 2019 sluiten de voormalige gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik in de vorm van de nieuwe

Nadere informatie

College ijw-berichtenverkeer. Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam

College ijw-berichtenverkeer. Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam College ijw-berichtenverkeer Marten Horjus Praktijk Zonnepad & AKJP Marco Smit Regionaal Ondersteuningsteam College berichtenverkeer Wat gaan we wel doen: Toelichting op de basis van het berichtenverkeer

Nadere informatie

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018

Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Overzicht voorgestelde wijzigingen 2018 Raamovereenkomst individuele voorzieningen Jeugd Artikel Motivering wijziging Nieuwe artikel Artikel 5. Acceptatieplicht Artikel 8. Facturatie en betaling Doorvoeren

Nadere informatie

HANDREIKING: REGISTREREN VAN VERPLICHTINGEN. N.a.v. de impactanalyse financiële berichtenstromen en het Gemeentelijk Gegevensknooppunt

HANDREIKING: REGISTREREN VAN VERPLICHTINGEN. N.a.v. de impactanalyse financiële berichtenstromen en het Gemeentelijk Gegevensknooppunt HANDREIKING: REGISTREREN VAN VERPLICHTINGEN N.a.v. de impactanalyse financiële berichtenstromen en het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Auteur KING visd Datum maandag 5 januari 2015 Registreren van verplichtingen

Nadere informatie

*Z05E42ADEDF* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z05E42ADEDF* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z05E42ADEDF* Ons kenmerk : Z -16-60751/6799 Behandelaar : M.W.H. Leurgans Uw kenmerk : Uw brief : Onderwerp : Modeloplegger rechtmatigheidsvereisten

Nadere informatie

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting.

Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Bijlage 4b Interim Declaratieprotocol voor gecontracteerde zorgaanbieders ZiN Jeugdzorg en Wmo (o.b.v. arrangementsprijzen) met bevoorschotting. Looptijd: Dit interim declaratieprotocol geldt voor de periode

Nadere informatie

Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept)

Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept) Handreiking berichtenverkeer DBC's jeugd-ggz (concept) 1. Inleiding In augustus 2015 is de 'handreiking uitvoeringsvarianten iwmo en ijw' verschenen. Daarin worden drie uitvoeringsvarianten beschreven

Nadere informatie

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle

Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle Factsheet Jeugd GGZ- aanbieders in Zwolle - 1 december 2015 - Deze factsheet is voor jeugdaanbieders GGZ Zwolle. In deze factsheet zijn een processchema, beschrijving en veel gestelde vragen met antwoorden

Nadere informatie

dialoog tussen Utrechtse zorgaanbieders en hun gemeenten Regiobijeenkomst no. 5 Kontakt der Kontinenten, Soest, 30 maart 2015

dialoog tussen Utrechtse zorgaanbieders en hun gemeenten Regiobijeenkomst no. 5 Kontakt der Kontinenten, Soest, 30 maart 2015 Aan de slag -dag dialoog tussen Utrechtse zorgaanbieders en hun gemeenten Regiobijeenkomst no. 5 Kontakt der Kontinenten, Soest, 30 maart 2015 Aan de slag in Soest Doelen Praktische oplossingen voor dagelijkse

Nadere informatie

Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt

Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Handout voor de Projectleider bij het invullen van het online Stappenplan voor het aansluiten op de diensten van het Gemeentelijk Gegevensknooppunt Versie 0.6 23-10-2014 Datum: 23-10-2014 Pagina 1 van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017-

NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- ZUID OOST NIEUWSBRIEF Wmo begeleiding UTRECHT - JANUARI 2017- Beste zorgaanbieders, Dit is de tiende nieuwsbrief van de bestuurlijke aanbesteding Wmo begeleiding en Zorg om Tafel in Zuid Oost Utrecht.

Nadere informatie

Handleiding declareren Diëtetiek

Handleiding declareren Diëtetiek Bijlage 2 Handleiding declareren Diëtetiek 2018-2020 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag

Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag Paragraaf en pagina Aanpassing Reden Vraag vanuit zorgaanbieder Antwoord op de vraag ALGEMEEN Aantal aanpassingen in bewoording en indeling zonder inhoudelijk effect Leesbaarheid en taalgebruik, logische

Nadere informatie

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016

Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Richtlijnen administratieve uitvoering 2016 Wmo 2015 en Jeugdwet Regio Amersfoort Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 A. Gebruik maken van het landelijk berichtenstelsel... 4 B. Inspanningsgerichte uitvoering

Nadere informatie

Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland

Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland Bijeenkomst over het berichtenverkeer Jeugdhulp in Zeeland Goes, 12 februari 2015 Programma Welkom Het berichtenverkeer nu tijdelijk Het berichtenverkeer straks digitaal SVB en CAK Vragen Elkaar beter

Nadere informatie

iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman

iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman iwmo Landelijke Sectordag VVT (Vereniging HEAD) 20 november 2014 Indra Henneman Agenda 1. iwmo en het belang van afspraken maken 2. Wat is de iwmo-standaard? 3. Wat staat er per 1 januari? 4. Wat moet

Nadere informatie

PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017

PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017 PROTOCOL BEDRIJFSVOERING TWO JEUGDHULP 2017 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 Inleiding... 2 Uitleg Gebruikte Termen... 2 Berichtenverkeer in schema... 7 Proces van zorgtoewijzing... 8 Extra aandachtspunten

Nadere informatie

Algemene voorschriften 2015. Diagnose Behandel Combinatie Regio Rijk van Nijmegen

Algemene voorschriften 2015. Diagnose Behandel Combinatie Regio Rijk van Nijmegen Algemene voorschriften 2015 Diagnose Behandel Combinatie Regio Rijk van Nijmegen Versie 28 oktober 2015 De heer drs M.P.L. Peters RA Mevrouw A. Büthker Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Algemene voorschriften...

Nadere informatie

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie)

Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Berichtenapp iwmo en ijw (verkorte instructie) Met de berichtenapp van VNG kunt u nu snel en makkelijk Wmo- en Jeugdzorg-berichten versturen en ontvangen. Dit kan met je internetbrowser (https://berichtenapp.vng.nl)

Nadere informatie

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen

Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen. Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen. Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Algemene voorschriften 2016 Regio Rijk van Nijmegen Wet maatschappelijke ondersteuning Regio Rijk van Nijmegen Jeugdhulp Regio Rijk van Nijmegen Beschermd wonen Centrum gemeente Nijmegen Versie 25 oktober

Nadere informatie

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD

Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Bijeenkomst 03-12-2014 in Evoluon met leveranciers zorgaanbieders over Jeugd en WMO 2015 Bevoorschotting en facturering JEUGD Vraag Antwoord Facturatie 1 Moeten wij vóór 15 december een voorfactuur over

Nadere informatie

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018

Administratieprotocol Twents Model Samen 14. november/december 2018 Administratieprotocol Twents Model Samen 14 november/december 2018 Programma 29 november 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) 10 december 15.00-16.30 uur 19.00-21.30 uur (Vecozo) RK november 2018 2

Nadere informatie

Beschrijving administratieve organisatie Jeugdzorg gecontracteerde zorgaanbieders RIGG per 2015 voor zorg in Natura

Beschrijving administratieve organisatie Jeugdzorg gecontracteerde zorgaanbieders RIGG per 2015 voor zorg in Natura Beschrijving administratieve organisatie Jeugdzorg gecontracteerde zorgaanbieders RIGG per 2015 voor zorg in Natura (Concept) Versie : 0.2 DD : 6 januari 2015 Vastgesteld : G.Kalfsbeek, directeur RIGG

Nadere informatie

H10 Inkoopbureau Administratieprotocol jeugdhulp 2019

H10 Inkoopbureau Administratieprotocol jeugdhulp 2019 H10 Inkoopbureau Administratieprotocol jeugdhulp 2019 Procesbeschrijving toewijzing en declaratie jeugdhulp voor de gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

Regieberaad transitie jeugd. Vragen? Mail naar Maandag 3 november 2014

Regieberaad transitie jeugd. Vragen? Mail naar Maandag 3 november 2014 Regieberaad transitie jeugd Vragen? Mail naar otd@vng.nl Maandag 3 november 2014 Programma Opening en actuele ontwikkelingen Gegevensoverdracht jeugd door Marian De Kleermaeker Programma VISD mogelijkheden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN

GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN GEBRUIKERSHANDLEIDING KNOOPPUNTDIENSTEN INLOGGEN OP HET PORTAAL VOOR (NIEUWE)GEBRUIKERS Versie 1.0 Datum December 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Knooppuntdiensten en het portaal

Nadere informatie