UNIT4 Multivers Service Manager bankrekeningnummers omzetten naar IBAN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UNIT4 Multivers Service Manager bankrekeningnummers omzetten naar IBAN"

Transcriptie

1 UNIT4 Multivers Service Manager bankrekeningnummers omzetten naar IBAN Datum:

2 Versie: 1.0 Inhoud Inleiding... 3 Wat doet de Multivers Service Manager IBAN omzetter?... 5 Stappen/controles uit te voeren alvorens om te zetten... 5 Relatiebeheer in Multivers Service Manager... 5 Registreren bij de IBAN/BIC Service... 6 Rechten voor het plaatsen van de software... 7 Het uitvoeren van het programma... 8 Het bestand met bankrekeningnummers aanmaken en exporteren... 8 Bestand aanleveren aan de IBAN BIC Service...10 Inlezen IBAN/BIC in Multivers Service Manager...11 Pagina 2 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

3 Inleiding Dit programma dient alleen gebruikt te worden indien u werkt met UNIT4 Multivers Service Manager en indien u in de bedrijfsgegevens heeft aangegeven dat het relatiebeheer wordt gevoerd in UNIT4 Multivers Service Manager. SEPA Per 1 februari 2014 is SEPA een feit. SEPA is de afkorting voor Single Euro Payment Area en houdt in dat alle eurobetalingen (binnenlands en buitenlands) in alle aangesloten eurolanden op dezelfde manier plaatsvinden. Het is een initiatief van de gezamenlijke banken in Europa. SEPA wordt ondersteund door de Europese Commissie die onder meer wil dat de concurrentiepositie van Europa wordt versterkt. IBAN en BIC Standaard bankrekeningnummers en bankcodes zijn de basis voor één Europese betaalmarkt. Iedereen heeft al een IBAN (International Bank Account Number) en elke bank heeft al een BIC (Bank Identifier Code). Deze moet ook worden gebruikt in Nederland. IBAN heeft als basis het huidige (Nederlandse) rekeningnummer en wordt aangevuld met cijfers en letters. Een IBAN bestaat in Nederland uit achttien tekens: de landcode, het controlegetal, de bankidentificatie en het huidige bakrekeningnummer. De IBAN van rekeningnummer van ABN AMRO wordt bijvoorbeeld NL91ABNA Het bankrekeningnummer moet uit tien cijfers bestaan. Wanneer het huidige rekeningnummer uit negen cijfers bestaat, dan komt er een 0 voor te staan. Elke bank heeft een unieke code (BIC), deze is nodig om de bank van de begunstigde te identificeren. De BIC van de ABN AMRO is bijvoorbeeld ABNANL2A. SEPA-overboeking Een SEPA-overboeking is een normale betaling die in de landen van het SEPA-gebied gestandaardiseerd is. Voor een betaling zijn een IBAN (nummer) en een BIC (code) noodzakelijk. De huidige bankrekeningnummers moeten in de komende periode dan ook worden omgezet IBAN. Het omzetten van de bestaande bankrekeningnummers naar IBAN vereist een berekening. De meeste banken bieden de mogelijkheid om de omrekening voor u uit te voeren, maar dan moet u doorgaans elk bankrekeningnummer uit uw administratie handmatig invoeren. De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een website (IBAN BIC Service) in het leven geroepen, waarop niet alleen handmatig een bankrekening omgezet kan worden, Pagina 3 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

4 maar waarop het ook mogelijk is om een lijst met bankrekeningnummers in te leveren. De IBAN BIC Service converteert gratis al uw bankrekeningnummers naar IBAN. De Allinco IBAN Converter voor UNIT4 Multivers Service Manager De Allinco IBAN Converter voor UNIT4 Multivers Service Manager automatiseert het werk dat u anders zou hebben met het inventariseren van de gebruikte bankrekeningnummers in uw administratie door de IBAN BIC Service en de import van de IBAN en BIC. Pagina 4 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

5 Wat doet de Allinco IBAN Converter? U kunt dit programma gebruiken om de bankrekeningnummers uit uw administratie(s) om te zetten naar IBAN/BIC die in het nieuwe betaalsysteem verplicht zijn. Indien u een koppeling heeft met UNIT4 Multivers, dan zullen de bankrekeningnummers ook daar aangepast worden. Stappen/controles uit te voeren alvorens om te zetten Relatiebeheer in UNIT4 Multivers Service Manager Allereerst dient u te controleren dat het relatiebeheer inderdaad plaats vindt in UNIT4 Multivers Service Manager en niet in UNIT4 Multivers. Dit doet u door in Multivers Service Manager via Onderhoud Bedrijfsgegevens het programma Constanten op te starten: Vervolgens gaat u in Constanten naar Tabblad Koppelingen: Controleer of er een vinkje staat bij Relatiebeheer MI. Indien hier geen vinkje staat, dan wordt het relatiebeheer niet in MI gevoerd maar in bijvoorbeeld UNIT4 Multivers. In dat geval kunt u de UNIT4 Multivers IBAN converter gebruiken voor het omzetten van de bankrekeningnummers. Vervolgens worden via een handmatige actie in UNIT4 Multivers Service Manager, Importeren UNIT4 Multivers, de bankrekeningnummers overgehaald naar UNIT4 Multivers Service Manager. Pagina 5 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

6 Registreren bij de IBAN/BIC Service De Allinco IBAN Converter voor UNIT4 Multivers Service Manager maakt het mogelijk om al uw rekeningnummers naar een bestand te exporteren, waarna u deze lijst uploadt naar de website van de IBAN BIC Service. Deze service rekent uw bestaande bankrekeningnummers om naar IBAN en u krijgt de BIC van uw banken. De IBAN BIC Service kent (binnen zeer ruime marges) geen limiet in het aantal bestanden/bankrekeningen dat u naar hen opstuurt. U kunt maximaal vijftig bestanden met elk één miljoen bankrekeningnummers uploaden om aan te vullen. Heeft u meer dan vijf miljoen bankrekeningnummers in uw administratie(s) of een administratie met meer dan één miljoen bankrekeningnummers, kunt u zich altijd nog als premium member bij de Service aansluiten. U registreert zich eerst op de website van de service en stuurt hen vervolgens een bestand. De IBAN BIC Service stuurt u vervolgens het bestand met de gevraagde nummers retour. Gewoonlijk duurt dit maximaal 24 uur. Via de link: https://www.ibanbicservice.nl/register.aspx opent u de registratiepagina van de IBAN BIC Service. Registreer uzelf volgens de instructie op deze website. U ontvangt vervolgens een waarmee u de registratie kunt activeren. Registratie en het gebruik van de service is geheel gratis en leidt tot geen enkele verplichting! Pagina 6 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

7 Rechten voor het plaatsen van de software U moet de rechten hebben om het programma (IBANOmzetter.exe) te kunnen plaatsen in de map waar ook MI.exe staat. Wanneer u op de snelkoppeling van het UNIT4 Multivers Service Manager programma via rechtermuisknop de Eigenschappen opvraagt ziet u waar het programma MI.exe staat. Daar dient u ook het programma IBANOmzetter.exe te kunnen plaatsen. Pagina 7 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

8 Het uitvoeren van het programma Onderstaande stappen dienen per om te zetten administratie te worden uitgevoerd. U kunt deze stappen voor elke administratie vaker uitvoeren. Het programma zal elke keer alleen de bankrekeningnummers aanvullen waar nog geen IBAN of BIC van is ingevuld. Het bestand met bankrekeningnummers aanmaken en exporteren 1. Plaats het programma (IBANOmzetter.exe) in dezelfde map waar MI.exe (het programma UNIT4 Multivers Service Manager) staat. 2. Maak met behulp van de rechtermuisknop een snelkoppeling aan op bureaublad. Pagina 8 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

9 3. Start het programma, IBANOmzetter op vanuit het bureaublad. 4. Log in met bedrijfsnummer van uw administratie. Dit nummer ziet u onder in het scherm staan als u ingelogd bent in UNIT4 Multivers Service Manager: In dit geval wordt het Bedrijf 1. Vervolgens geeft u OK. Pagina 9 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

10 5. Dit geeft onderstaand scherm: Kies voor Export om een export bestand aan te maken wat geschikt is om in te lezen bij de IBAN BIC Service. Vervolgens wordt er gevraagd waar dit exportbestand moet worden opgeslagen. Sla dit bestand op (Export1.csv) en onthoudt de opgeslagen locatie. Het exportbestand bestaat uit alle bankrekeningnummers in UNIT$ Multivers Service Manager waar nog geen IBAN nummer van is ingevuld. Indien er wel een IBAN is maar nog geen BIC code wordt het bankrekeningnummer niet geëxporteerd. Bestand aanleveren aan de IBAN BIC Service U heeft zich inmiddels geregistreerd bij de IBAN BIC Service. Bij deze registratie heeft u een inlognaam en wachtwoord gekregen. Log hiermee in op de site: https://www.ibanbicservice.nl. U komt op de pagina van de website waar u het bestand kunt opsturen. Selecteer het opgeslagen exportbestand. Kies voor Bestand versturen. U ontvang een melding op het scherm zodra uw bestand succesvol is verstuurd. Pagina 10 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

11 Inlezen IBAN/BIC in Multivers Service Manager 1. Downloaden aangevuld bestand De IBAN BIC Service vult uw bestand met de lijst van bankrekeningnummers nu aan met de betreffende IBAN (nummers). Als de rekeningnummers uit uw administratie geconverteerd zijn krijgt u het aangevulde bestand terug van de Service. U krijgt een op het adres wat u bij de registratie heeft opgegeven. Hierin is een link opgenomen naar de website zodat u zelf het bestand naar uw PC kunt downloaden. Klik op downloaden klik in het volgende scherm op het bestand wat u wilt downloaden. U krijgt nu de vraag of u het bestand wilt openen op opslaan. Kies voor Opslaan om het bestand op uw PC op te slaan en bepaal in het volgende scherm waar u het wilt opslaan en onder welke bestandsnaam. 2. Start het programma, IBANOmzetter op vanuit het bureaublad. 3. Log in met bedrijfsnummer van uw administratie. Dit nummer ziet u onder in het scherm staan als u ingelogd bent in Multivers Service Manager: In dit geval wordt het Bedrijf 1. Vervolgens geeft u OK. Pagina 11 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

12 6. Dit geeft onderstaand scherm: Kies voor Import om het aangevulde bestand te importeren. Onderin staat standaard MI updaten aangevinkt en Multivers updaten staat aan indien er een koppeling met UNIT4 Multivers is en deze dus ook automatisch geupdate wordt. Er wordt nu gevraagd om het in te lezen bestand: Pagina 12 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

13 Kies dit bestand en klik op Openen. Het programma leest alle regels en zet deze op het scherm: Kies nu voor verwerken om de IBAN/BIC daadwerkelijk in UNIT4 Multivers Service Manager en eventueel UNIT4 Multivers in te lezen. Pagina 13 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

14 Wanneer deze melding op het scherm komt zijn de bankrekeningnummers aangevuld met de IBAN en BIC. Geef OK om het scherm af te sluiten. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk: Pagina 14 van 14 woensdag 1 mei 2013 :

ROSA software voor de kinderopvang

ROSA software voor de kinderopvang Over op de IBAN ROSA software voor de kinderopvang Kenmerk: ROSA_IBAN.doc 2004-2013 MULDATA http://www.muldata.nl info@muldata.nl Systeem : ROSA over op de IBAN pagina: 2 Hoofdstuk : Inleiding Inhoudsopgave

Nadere informatie

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank.

Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. Over op IBAN en SEPA Wat betekent dat voor uw organisatie? Wij zijn uw bank. 1 Over op IBAN en SEPA Op dezelfde manier betalen in heel Europa, dat is het doel van SEPA (Single Euro Payments Area). Vanaf

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN

Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN Microsoft Dynamics NAV voorbereiden op SEPA en IBAN 2012 GAC Business Solutions De Scheper 307 5688 HP Oirschot +31 (0)499 58 28 28 info@gac.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Introductie... 3 2 Wat

Nadere informatie

De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese

De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese De nieuwe versie 12 biedt weer veel vernieuwingen. Er is onder andere aandacht besteed aan ontwikkelingen ten aanzien van het Europese betalingsverkeer SEPA. Ook biedt MINOX een oplossing voor de werkkostenregeling,

Nadere informatie

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42

Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 Handleiding IBANC Software - Versie 2.0.42 XEU.com B.V. IBANC software is een softwareproduct waarmee u eenvoudig en exibel betaal- en incassoverzamelopdrachten kunt maken die voldoen aan de nieuwe SEPA

Nadere informatie

Handleiding installeren SEPA-betalingsverkeer in AllSolutions

Handleiding installeren SEPA-betalingsverkeer in AllSolutions Handleiding installeren SEPA-betalingsverkeer in AllSolutions Pagina 1 van 13 Inhoud 1. SEPA... 3 2. Landentabel... 4 3. Betaalwijzen... 5 3.1. Buitenlandse betaalwijzen... 5 3.2. Wijzigen betaalwijze

Nadere informatie

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen.

Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Koppeling met imuis Inleiding U heeft de online boekhoudsoftware van imuis aangeschaft en/of wilt een koppeling tussen The Nanny en imuis tot stand brengen. Een koppeling tussen The Nanny en imuis kent

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software

Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software Factuur2King 2.0 Gebruikershandleiding Juli 2014 (c) MiKi-Business-Software P a g i n a 2 INHOUDSOPGAVE Overzicht Factuur2King... 3 Functionaliteit:... 3 Systeemeisen:... 4 1. Factuur2King starten... 5

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding. 2 2. Activeren directe bankkoppeling 2 3. Ophalen bankafschriften via directe bankkoppeling..7 4. Aanbieden betaalopdrachten via

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

HANDLEIDING SEPA. Inhoud

HANDLEIDING SEPA. Inhoud HANDLEIDING SEPA Inhoud 1 Inleiding... 1 2 Bankdagboeken gereed maken voor SEPA... 2 2.1 Invullen van IBAN-nummer... 2 2.2 Koppelen SEPA-banktype... 2 3 Crediteuren instellen voor SEPA... 3 4 Debiteuren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor Windows Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4 2.

Nadere informatie

Rabobank Nederland. Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6

Rabobank Nederland. Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6 Rabobank Nederland Handleiding Rabo Internetbankieren Professional v7.6 Versie, datum 30 september 2014 Rabobank Nederland, 2014 Niets uit dit werk mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access)

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Upgraden van FWG 3.0/2009-20010* naar FWG 3.0/2011-2012 * of vanaf FWG 3.0/2006-2007 t/m FWG 3.0/2010-2011

Nadere informatie

Handleiding OFB WebModules

Handleiding OFB WebModules Handleiding OFB WebModules voor Exact Datum Versie Copyright : 4 mei 2009 : VERSIE 2.0 OFB Software 2009 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Uw webshop koppelen aan uw Exact administratie... 3 3 ARTIKELEN

Nadere informatie

HDN Server Installatie handleiding

HDN Server Installatie handleiding HDN Server Installatie handleiding Hypotheken Data Netwerk Versie 2.6.0.3 30 Juni 2010 HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 589 M: helpdesk@hdn.nl Copyright Communications Security Net B.V. 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Starten met de zakelijke Europese incasso. Voor nieuwe incassanten

Starten met de zakelijke Europese incasso. Voor nieuwe incassanten Starten met de zakelijke Europese incasso Voor nieuwe incassanten Inleiding Waarom een nieuwe zakelijke Europese incasso Wat is de zakelijke Europese incasso Wat moet u doen? 1. Verzamel informatie over

Nadere informatie

Hoofstukindeling Incasso PC Leden

Hoofstukindeling Incasso PC Leden Hoofstukindeling Incasso PC Leden 1 Voorwoord SEPA... 2 2 Voorwaarden vooraf... 2 3 Inrichten PC Leden voor de incasso... 3 3.1 Inrichting contract PC Leden... 3 3.2 De machtigingen administratie... 5

Nadere informatie

Handleiding voor de ledenadministratie

Handleiding voor de ledenadministratie Handleiding voor de ledenadministratie Deze handleiding is specifiek gericht op ledenadministratie en bedoeld voor verenigingen en stichtingen. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Accountants

Nadere informatie

De koppeling tussen ABN AMRO Boekhoudkoppeling en UNIT4 Multivers Online. De versies Small, Medium, Large en XtraLarge

De koppeling tussen ABN AMRO Boekhoudkoppeling en UNIT4 Multivers Online. De versies Small, Medium, Large en XtraLarge De koppeling tussen ABN AMRO Boekhoudkoppeling en UNIT4 Multivers Online De versies Small, Medium, Large en XtraLarge De koppeling is verkrijgbaar in de volgende pakketversies: S(mall): M(edium): L(arge):

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

UNIT4 BUSINESS SOFTWARE. Gebruikershandleiding Unit 4 Client Connector

UNIT4 BUSINESS SOFTWARE. Gebruikershandleiding Unit 4 Client Connector UNIT4 BUSINESS SOFTWARE Gebruikershandleiding Unit 4 Client Connector Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 4 2.1. Downloaden file... 4 2.2. Uitpakken file... 4 3. Gebruik... 5 3.1. Uitvoeren file...

Nadere informatie

2 Helpdesk: 0222 36 30 62

2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Basishandleiding 2 Helpdesk: 0222 36 30 62 Inhoudsopgave 1 Welkomstscherm 4 2 Ondersteuning 5 3 SnelStart gebruiksklaar maken 7 o.a.: Installatie van de software 7 Uw licentie activeren (Extra, Licentiebeheer)

Nadere informatie