Mijn hut. Er staat een hut in de tuin. Die hut is van mij. Ik kreeg hem van opa.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mijn hut. Er staat een hut in de tuin. Die hut is van mij. Ik kreeg hem van opa."

Transcriptie

1 Mijn hut Er staat een hut in de tuin. Die hut is van mij. Ik kreeg hem van opa. Ik speel best vaak in de hut. Maar dat doe ik niet alleen hoor! Mijn vriend Joop mag ook in de hut. De hut is hoog en het dak is schuin. Er zit een raam in en ook een deur. Op de vloer ligt een mat. Het is een houten hut. Dat vind ik erg mooi. Ik heb speelgoed in de hut. Er zijn ook een paar boeken, want ik lees graag. Mijn beer Pip mag ook altijd mee. Kom jij ook een keer op bezoek in mijn hut? Je bent van harte welkom! AVI-E3 (kaart 1)

2 In de zandbak Tom, Els, Bart en Bram spelen in de zandbak. Ze hebben alle vier een kuil gemaakt. Bram heeft een groene schep en Els heeft een witte. Tom en Bart hebben geen schep bij zich. Zij hebben wel een emmer mee. Ze willen nu nog een lange tunnel graven. Daar kunnen dan auto s door. Els graaft een tunnel en Tom graaft naar haar toe. Wat is dat grappig zeg. Hun handen tikken elkaar aan! De lange tunnel is nu klaar. Laat de auto s maar rijden... Tom, Els, Bart en Bram vinden het erg leuk. Ze blijven de hele middag in de zandbak. Tot moeder roept. Morgen gaan ze weer fijn verder spelen. AVI-E3 (kaart 2)

3 Oeke Poeke Daar komt Oeke Poeke aan. Voor ons huisje blijft hij staan. Oeke Poeke komt op bezoek. Hij kiest koffie met een koek. Dank je wel, zegt Oeke dan. Zit er nog koffie in de kan? Wat jammer. De koffie is nu op. Wil je kijken naar mijn pop? Wil je lezen in mijn boek? Wat vind je van mijn lange broek? Nu heeft Oeke alles gezien. Het is ook al een uur of tien. Oeke trekt zijn jasje aan. Hoogste tijd om weg te gaan. Dag lieve Oeke. Moet je nu alweer gaan? Kom je gauw weer eens aan? Dank je wel voor het bezoek. Dag lieve Oeke Poek! AVI-E3 (kaart 3)

4 Mijn droom Ik rijd in onze auto op de snelweg. Ik kan al sturen. Het gaat best heel hard, maar ik ben zeker niet bang. Ik parkeer de auto langs de weg. Daarna stap ik uit. Er valt iets uit mijn broekzak, maar ik merk niets. Ik voel me al best een beetje groot. Hee, mensen...! Zien jullie niet hoe knap ik al ben? Maar de mensen letten niet op mij. Het is bijna donker. Ik ga maar weer naar huis. Als ik naar de auto loop, merk ik dat de sleutel weg is... Mamma! Pappa! roep ik hard. Daar is pappa. Kalm maar, zegt hij. Het was maar een droom! AVI-E3 (kaart 4)

5 Vliegen Ik vlieg door het huis met mijn armen wijd. Oo, wat is dit leuk! Ik zweef en ik zweef. Ik voel me heel licht. Het lijkt net of ik zwem door de lucht. Ik vlieg de tuin in. De lucht waait zacht om mij heen. Wat is dit fijn! Mamma! Pappa! Waar zijn jullie? Kom eens naar me kijken! Maar niemand hoort me. Ik vlieg door de nacht. De maan schijnt helder en zacht. Dan vlieg ik weer naar mijn huis. Ik land in mijn bed in en ik droom en droom... Ik voel me licht als een veer. Vliegen doe ik morgen weer! Als ik in mijn bed lig te dromen. AVI-E3 (kaart 5)

6 Rommel op de trap Wij wonen in een fijn huis. De deur van ons huis is bruin met zwart. Er zit een deukje in de deur. Daar zie je niet veel van hoor. Ons huis is erg schoon. Moeder poetst elke dag wel een half uur in huis. We hebben twee trappen in huis. Wat ligt er nu op de trap? Wat is dat voor vieze troep? Hoe komt dat nou op de trap? Moeder schudt met haar hoofd. Moeder snapt er niets van. De trap was toch schoon? Mama kijkt nog eens goed. De rommel ligt er nog steeds. Bah! Moeder maakt de trap snel schoon. De vieze troep is ook weer weg. AVI-E3 (kaart 6)

7 Rijmen maar Een koe eet lekker gras. Een eend zwemt in een plas. De duiven zitten op het dak. Het konijn is heel erg mak. Het paard staat in de stal. Het aapje doet heel mal. De hond blaft een beetje luid. Het varken ziet er erg vies uit. De poes jaagt op een muisje. De slak draagt zijn eigen huisje. Vlinders zitten op de bloemen. Bijen zijn zacht aan het zoemen. De spin is een web aan het maken. De kikker zit weer hard te kwaken. De uil is wakker in de nacht. Het schaap heeft een wollen vacht. De geit snoept heel graag van de kool. Vissen zwemmen in een school! AVI-E3 (kaart 7)

8 Beer is weg Oooo, wat een pech. Mijn beer is weg. Ik kan hem niet meer vinden. Ik zoek en ik zoek, maar het is mis. Ik weet niet waar mijn beertje is. Boemie, waar ben je nou? Kom weer bij mij en wel heel gauw! Ik moet nu huilen. Wat een verdriet. Ik vind mijn lieve beertje niet. Daar komt mijn zusje naar benee. Huil maar niet. Ik zoek wel mee. Ik zoek onder de bank. Mijn zus zoekt achter het gordijn. We kijken op de plank. Waar zou mijn Boemie zijn? Daar ligt Boemie. Hij ligt op de stoel. Kom gauw kijken, zusje! Ik krijg nu een heel blij gevoel. Beiden krijgen een kusje. AVI-E3 (kaart 8)

9 Ruzie Mink en Miep hebben ruzie. O, wat zijn ze boos! Mink geeft Miep een klap, Miep moet ervan huilen. Mink huilt hard mee. Daar komt de juf al aan. Ze vraagt wat er aan de hand is. Mink en Miep gillen nu beiden heel hard. Zo snapt de juf het niet. Sssst, zegt de juf. Drink eerst maar een slokje water. Dan zegt Mink dat Miep stout was, maar Miep zegt dat Mink stout was. Ze moeten van de juf op hun plaats gaan zitten. Dan kijkt Mink naar Miep. En Miep kijkt naar Mink. Mink lacht. Miep lacht. Sorry, zeggen ze allebei. Ze geven elkaar een hand. Ze zijn weer vrienden! AVI-E3 (kaart 9)

10 De dief Er lag een blokje kaas in de keuken. Dat blokje kaas was voor mij, maar nu is dat weg. Wie heeft mijn kaas gepakt? Ik ga op zoek naar de dief. Tim de hond ligt in zijn mand. Pakte jij mijn kaas, Tim? Maar Tim zegt niets. Hij zwaait met zijn staart. Ik loop naar de poes. Zij heet Wiesje. Ik aai haar zachte vacht. Heb jij mijn blokje kaas gepakt? Wiesje spint en ze geeft me kopjes. Ineens zie ik wat voorbij schieten. Er roetsjt een muisje door de keuken. Hij heeft mijn blokje kaas in zijn bekje. Het muisje gaat snel weg. Daar gaat de dief met mijn kaas! AVI-E3 (kaart 10)

11 Mijn ballon Ik sta op mijn balkon. In mijn hand heb ik een ballon. De ballon is groot en groen. Hij is nog groter dan mijn schoen. Wat gebeurt er ineens? Ik laat de ballon plots los. Hij komt tegen een spijker. Als dat maar goed gaat. Helaas... de ballon klapt kapot. Ik hoor een harde knal. De kat schrikt er ook van. De ballon gooi ik maar weg. Ik ben hier niet blij mee. Waar ligt de ballon nu? Ik kan hem niet vinden. Hoe kan dat nou? De ballon is groen en het gras is groen. Daar is de ballon. Hij hangt aan de doorn van een struik. AVI-E3 (kaart 11)

12 Mijn school Mijn school is aan het eind van de straat. Het is een groen gebouw met heel veel ramen. Onze klas ziet er heel mooi uit. Ik heb twee juffen. De één heet Bets en de ander heet Anna. Juf Bets maakt veel grapjes. Juf Anna kan erg goed gitaar spelen. Dat klinkt zo mooi! Elke dag krijgen we leesles en maken we sommen. Soms schrijf ik ook woordjes op een blad. Dat is niet moeilijk, hoor! De juf zegt hoe het moet. In de pauze gaan we naar buiten. Dan speel ik op het plein met mijn vriendjes. Kom je ook een keer langs? Dat vind ik heel leuk. AVI-E3 (kaart 12)

13 Naar de kapper Kom mee, zegt moeder. We gaan zo naar de kapper. Jouw haar is nu erg lang Er moet een stukje vanaf. Ik heb niet echt zin om mee te gaan, maar ik doe het toch. Daar gaan we. Op de fiets naar de kapper. Ik ben al snel aan de beurt. Hallo, zegt de kapper. Klim maar op de stoel. Moet al jouw haar eraf? Neeeee, schreeuw ik luid. Niet doen, hoor. De kapper pakt de schaar. Knip, knip, knip... Er vallen lokjes haar op de grond. Ik ben heel snel klaar. Moeder betaalt met wat duiten. Al snel ben ik weer buiten! Wat een gekke kapper, zeg! AVI-E3 (kaart 13)

14 Dieren praten Moet je kijken, zei de spin. Er zit spinrag op mijn kin. Nou nou, zei de sluwe vos. Mijn voortand zit een beetje los. Miauw, miauw, zei de dikke kat. Ik ga liever nooit in bad. Ik kan erg goed vliegen, zei de mus, dus ik reis zelden met de bus. Vind je het niet erg? vroeg de big. Dat ik vaak in de modder lig? Gak, gak, gak, riep de witte gans. Kijk eens hoe goed ik al dans. Ik ben erg deftig, zo sprak de krasse kraai. Vind je mijn zwarte pak niet fraai? Goede nacht, zeiden de apen. Het is de hoogste tijd om te gaan slapen. AVI-E3 (kaart 14)

15 De hamster Ik heb een hamster. Hij woont in mooie, blauwe kooi. Vader vindt de hamster saai. Hij wilde liever een rode poes. Moeder vindt de hamster erg klein. Ze is bang voor mijn hamster. Ik zorg heel erg goed voor mijn huisdier. Hij krijgt elke dag vers water. Wortels vindt hij erg lekker. Hij eet ook graag een appel en een peer. In de kooi ligt zaagsel. Ik speel elke dag met hem. Ik vind mijn hamster erg leuk. De hamster zit graag op mijn schoot. Soms loopt hij ook los in de kamer. Hij loopt dan heel hard. Ik vind mijn hamster heel lief. Wat vind jij van mijn huisdier? AVI-E3 (kaart 15)

16 Rennen Henk en Bram zijn buiten op het veld. Ze zijn vrienden van elkaar. Voetbal vinden ze erg leuk. Maar de bal is lek. Wat gaan we nu doen? vraagt Bram. Henk denkt diep na. We rennen om de boom. Dan rennen we heel hard. Wel vijf rondjes... Dat is een goed plan, zegt Henk. Ik doe met je mee! En een, twee, drie...daar gaan ze. Ze rennen en rennen. Wat gaan ze hard! Maar wat gebeurt er nu? Henk valt op de grond. Bram valt over hem heen. Au! roepen ze beiden. Maar ze huilen niet, hoor. Welnee! Ze kijken naar elkaar en ze lachen. Dan gaan ze naar huis om iets te drinken. AVI-E3 (kaart 16)

Miauw! Miauw!

Miauw!  Miauw! Onderbouw Thema: jaloezie Miauw! Een verhaal over een meisje dat jaloers is op haar babyzusje. Sinds Dian een zusje heeft moet ze de aandacht van moeder delen. Dat vindt Dian soms heel moeilijk. Miauw!

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN

KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN KRUISWOORDRAADSEL 1: WILDE DIEREN Vul de benamingen van onderstaande dieren in rooster 1 in. 10 3 6 18 16 12 8 23 21 22 19 5 9 17 4 15 14 20 27 1 7 2 13 26 24 25 11 KRUISWOORDRAADSEL

Nadere informatie

KIND TOCH! Een bad op straat

KIND TOCH! Een bad op straat KIND TOCH! Een bad op straat Bom bom bom bom Bom bom bom bom doet de klok op het plein. Het is acht uur. Noor stapt naar haar school. Het is erg nat op straat. En ook op het plein. Kijk, daar staat Vik

Nadere informatie

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling

Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Basiswerkboek Gebaren 0-3 jaar, aanvulling Inhoudsopgave Inleiding 2 Toetsing 3 Aanbieden 4 Gebaren Algemeen 5 Familie 16 Eten en drinken 20 Binnen en buiten spelen 33 Verzorging en kleding 44 Het weer

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos

Storm in het bos. Storm in het bos. Isabel Versteeg Storm in het bos Zwijsen Zwijsen Ties woont in het bos, met mama en de rest van de groep. Op een dag gaat het hard stormen. Bomen zwaaien heen en weer. En takken vallen op de grond. Ties slaat op de vlucht. Maar hij raakt

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Jonge dieren. Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken

Jonge dieren. Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken Groep 4 Naam:. Jonge dieren Dieren hebben jongen. Hoe noem je ze? Kies uit: big, lam, kuiken, kalf, puppy, veulen, kuiken Het jong van een paard is een Het jong van een koe is een Het jong van een hond

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt

Lieveling. Kim van Kooten. in makkelijke taal. naar het verhaal van Pauline Barendregt Lieveling Kim van Kooten naar het verhaal van Pauline Barendregt in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst vanaf pagina 94. Dit boek heeft het keurmerk

Nadere informatie

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV Annie M.G. Schmidt Jip en Janneke 3 Met tekeningen van FiepWestendorp Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2009 Inhoud Pum en Poem 7 Vadertje en moedertje 10 Jip zit vast 13 Ruspen vangen 16

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 4 De familie 1 Woorden 1 de baby 2 de broer 3 de familie 4 de fles 5 de luier 6 de melk 7 de moeder 8 de oma 9 de opa 1 10 de vader 11 de zus 12 de hond 2 Schrijf de

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie

Dag 1: Dag 2: Ik viel van een tak, pardoes op een slak. Hij gilde en loste zijn huisje. Pardoes zonder te kijken. Spring! Een rijpe appel.

Dag 1: Dag 2: Ik viel van een tak, pardoes op een slak. Hij gilde en loste zijn huisje. Pardoes zonder te kijken. Spring! Een rijpe appel. Dag 1: Ik viel van een tak, pardoes op een slak. Hij gilde en loste zijn huisje. Pardoes zonder te kijken. Spring! Een rijpe appel. Eldin, Esmanur & Denis Dag 2: Zacht, zei ik, dat is een wollig schaap

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

Dit dier lijkt op mij

Dit dier lijkt op mij Dit dier lijkt op mij Ik heb een vos gekozen omdat ik meestal wel slim ben en soms een beetje sluw ben en als ik boos ben ga ik in de aanval. En ik ben erg nieuwsgierig net als een vos. Gemaakt door Rosalie

Nadere informatie

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink

Stan. Geschreven door. Eline Willemse. Illustraties van. Dick Rink Stan Geschreven door Eline Willemse Illustraties van Dick Rink http://www.dickrink.nl Copyright 2013 Stan is een beer. Een hele lieve beer. Een beer die zich af en toe een beetje alleen voelt. En weet

Nadere informatie

Marloes. een handdoek. 2.1 Met Ron naar school. naam: Kijk en vul in: groep: 1 De rat van Ron is nog wild. tam. Wie - wat waar

Marloes. een handdoek. 2.1 Met Ron naar school. naam: Kijk en vul in: groep: 1 De rat van Ron is nog wild. tam. Wie - wat waar 2.1 Met Ron naar school naam: Kijk en vul in: Wie - wat waar Op de schouder van Ron zit zijn rat. De rat heet Marloes. In zijn hand draagt Ron haar jong. Het jong heet Snuf. Op de grond staat de kooi van

Nadere informatie

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI

Vlucht AVI AVI. Ineke Kraijo Veerle Hildebrandt. Kraijo - Hildebrandt Vlucht De Vier Windstreken. De Vier Windstreken AVI AVI E4* Alcoholisme, ruzie, bang zijn Midden in de nacht rinkelt de telefoon. Anna weet wat dat betekent. Ze moet vluchten, alweer. Ze rent de donkere nacht in. De volgende dag valt Anna in de klas in

Nadere informatie

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel

In de ene hand draagt hij een koffer, in de andere een kistje. Bok is de nieuwe buurman van Kip. Hij is een professor, zegt Kat. Iemand die heel veel Inhoud Nieuwe buurman 7 Kip schrikt 13 Ekster heeft pech 17 Kattenkruid 22 Ruzie 27 Een reuze idee 32 Bloemen voor kip 37 Waar was het nu? 40 Dom geweest 46 Goed zo, Kat! 51 Feest 55 5 Nieuwe buurman Het

Nadere informatie

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

Vivian den Hollander. Kaarsjes. blazen. met illustraties van Alex de Wolf. Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Vivian den Hollander Kaarsjes blazen met illustraties van Alex de Wolf Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Inhoud Bijna Kerst 7 Knutselen: Engeltjes 14 Een heel bijzondere engel 16 Liedje: Er is een kindeke

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3. Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3. Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend lezen thema 9 verhaal 1 groep 3 Thema 9 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Zoek maar, Guus! 1 Waarom pakt mama de schoen niet? a Zij is moe b Haar buik is te dik c Ze

Nadere informatie

yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Logeren 8 Ik denk dat ik het al ruik! roept Ties op de achterbank. Mama zit achter het stuur.

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje naam: Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje 1 Ukkies Ben Bus rijdt door Leesstad. 'Wat hoor ik toch?' zegt Ben. Hoe heet elk ukkie? Trek een lijn. 'Zit er een vogel op het dak?' Ben zet de bus stil en stapt

Nadere informatie

De koningin zoekt een huis.

De koningin zoekt een huis. De koningin zoekt een huis. Is geschreven en geïllustreerd door PetraLouise Muris Voorlees prentenboek voor kinderen rond 5 jaar. Alle werken van deze auteur zijn wereldwijd auteursrechtelijk beschermd

Nadere informatie

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties

en de geheime tuin en de geheime tuin Harmen van Straaten Evelien van Dort Evelien van Dort illustraties CMYK 146 mm 8 mm 11,9 mm 8 mm 146 mm illustraties Harmen van Straaten D oe je ogen eens dicht, zegt Julia. Dan vertel ik je mijn droom. Waarom moet ik mijn ogen dichtdoen? vraagt Jasper. Met je ogen dicht

Nadere informatie

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn

KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn KLEINE DEUGNIET Door Marcel van Rijn Vet: bewegingen en activiteiten Gewoon: verteller Schuin: gesproken text De kerkklokken luiden. Mensen komen vanuit de kerk naar buiten. Als laatste is daar de pastoor.

Nadere informatie

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl

Noach. moest een ark gaan bouwen. 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl Noach moest een ark gaan bouwen 2009 Ans Heij - de Boer / www.bijbelidee.nl 1 2 De ark van Noach Vouw een ( bruin) vel karton dubbel. Vouw de beide zijkanten 3 cm om. Plak deze plakstroken (A) tegen de

Nadere informatie

Op het schoolplein is het druk. Er staan grote kinderen in groepjes te praten. De kleintjes spelen in de zandbak. Een bal vliegt over het plein.

Op het schoolplein is het druk. Er staan grote kinderen in groepjes te praten. De kleintjes spelen in de zandbak. Een bal vliegt over het plein. De eerste schooldag Berend en zijn moeder fietsen naar school. Ze hebben de wind tegen. Het is de eerste dag na de grote vakantie. Berend heeft er zin in. Hij woont pas kort in Nieterdam. Hij kent nog

Nadere informatie

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing

Tot kijk. Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing Tot kijk Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing In dezelfde reeks Vos en Haas Vos en Haas Op het eiland Het dikke boek van Vos en Haas Vos en Haas en de dief van Iek Koek koek Vos en Haas

Nadere informatie

B-Bot.nl Dierendag spel

B-Bot.nl Dierendag spel B-Bot.nl Dierendag spel Maak het B-Bot.nl Dierendag spel: Knip de kaarten met die dieren uit en plaats deze onder een Transparante mat of in de Transparante Pocket mat. Knip de omschrijvingskaarten ook

Nadere informatie

met tekeningen van ivan & ilia

met tekeningen van ivan & ilia met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Dit vriendenboekje is van: Lieke... Eva rood en roze konijn word ik juf mijn zelfdat er geen gemaakte armbandjes arme mensen meer zijn Ik speel

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd!

estafette estafette Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Mireille Geus Mireille Geus Tijd voor vrije tijd! Tijd voor vrije tijd! Slapen moet, naar school gaan moet. En vrij zijn, doen wat je wilt, dat moet ook. Dat staat zelfs in een afspraak tussen heel veel landen. Kinderen hebben recht op vrije tijd. Mireille

Nadere informatie

K a t m e t s l a g ro o m

K a t m e t s l a g ro o m LL 06-07 5-07 05-02-2007 14:39 Pagina 19 Kat met slagroom De woonkamer zit vol visite. Marit viert haar verjaardag. Opa en oma zijn er, en vrienden van Marit en Sanne. Marit is in de keuken en bakt een

Nadere informatie

reeks 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1

reeks 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1 leesboek 1 Leesteksten bij Leesboekje 7/43-1 1 In de kar Anja loopt op straat. Ze heeft last van haar rug. Ze loopt niet met een tas maar met een kar. Er is vis in de kar en kaas en kool en meel. Jan zit

Nadere informatie

Lieke is verliefd Lees ook de andere boeken over Lieke: Lieke in de hoofdrol Lieke redt de dieren met tekeningen van ivan & ilia Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.wijzijnvriendinnen.nl

Nadere informatie

De ettertjes willen een kikkercircus

De ettertjes willen een kikkercircus Inhoud Vieze voeten 6 De ettertjes willen een kikkercircus rcus 9 De ettertjes willen schoonmaken 13 Logeren 16 Geld verdienen 19 Opgeruimd staat netjes 22 Parapluutjes 25 Winkeltje spelen 28 Twee moorkoppen

Nadere informatie

Wa t e r hondje2-binnen.indd :39

Wa t e r hondje2-binnen.indd :39 Water Hoofdstuk 11 Groener gras Hondje staat op het grasveld langs het water. Vlakbij de pont. Hij kijkt naar de boten die varen. De mensen praten en lachen met elkaar. Ze wachten op de pont die komt.

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie

De eend op de pot. Nannie Kuiper

De eend op de pot. Nannie Kuiper De eend op de pot Nannie Kuiper bron. In: Nannie Kuiper & Dagmar Stam, De eend op de pot. Leopold, Amsterdam 2003 (vierde druk), p. 33-59. Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kuip026eend01_01/colofon.htm

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Huisdieren 3 2. De hond 5 3. De kat 6 4. De witte muis 7 5. De goudvis 8 6. Het konijn 9 7. De cavia De tamme rat 11 9.

inhoud blz. 1. Huisdieren 3 2. De hond 5 3. De kat 6 4. De witte muis 7 5. De goudvis 8 6. Het konijn 9 7. De cavia De tamme rat 11 9. Huisdieren inhoud blz. 1. Huisdieren 3 2. De hond 5 3. De kat 6 4. De witte muis 7 5. De goudvis 8 6. Het konijn 9 7. De cavia 10 8. De tamme rat 11 9. De papegaai 12 10. De hamster 13 11. De parkiet 14

Nadere informatie

begrijpend lezen werkboek

begrijpend lezen werkboek begrijpend lezen werkboek naam: groep: rik viert feest. hij is nu zes jaar. de bel gaat. rik rent naar de deur. wie is daar? roept rik. ik ben het, zegt een stem. rik hoort het al. het is opa. dag opa,

Nadere informatie

Rekenen Reken de sommen uit die in de zonnetjes staan.

Rekenen Reken de sommen uit die in de zonnetjes staan. Naam: Rekenen Reken de sommen uit die in de zonnetjes staan. 17-4= 4+4= 14+4= 14-3= 18-8= 8+8= 12+2= 6+6= 20-9= 17-7= 14-3= 7+4= 9+1= 6+4= 19+1= 5+5= Rekenen Reken de sommen uit die in de zonnetjes staan.

Nadere informatie

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn

eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 6 Het leven kan een feest zijn Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 6 blz. 1 Door welke poort moet je gaan

Nadere informatie

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dak boven je hoofd Wonen: Het huis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dak boven je hoofd, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Een gevaarlijke vriend

Een gevaarlijke vriend MARIAN HOEFNAGEL Een gevaarlijke vriend Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 Een mooie auto De bel gaat; het is vijf over drie. De school gaat uit. Kamal doet zijn boeken in zijn rugtas en loopt naar de

Nadere informatie

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn.

Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. Herman gaat met zijn dochter Lies naar de dierentuin. Joppie de hond gaat ook mee. Ze gaan gelijk naar de apen, die dicht bij de ingang zijn. De ondeugendste aap Snoei pakt de hoed van Herman af. Snoei

Nadere informatie

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij

Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Auditieve oefeningen bij het thema: de kinderboerderij Boek van de week: 1; Kinderboerderij; Betty Sluyzer 2; Kinderboerderij/kijkdoosserie 3; Het grote voorleesboek van de Kinderboerderij 4; Boeken over

Nadere informatie

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam

Burny Bos. Knofje. Alle verhalen. Met illustraties van Harmen van Straaten. Leopold / Amsterdam Burny Bos Knofje Alle verhalen Met illustraties van Harmen van Straaten Leopold / Amsterdam Knofje_bundel_pr2 06-05-09 15:45 Pagina 4 Een geheime hut Kijk. Daar loopt Knofje. Dat meisje met dat staartje.

Nadere informatie

THEMA LENTE Auditieve oefeningen

THEMA LENTE Auditieve oefeningen THEMA LENTE Auditieve oefeningen Auditieve synthese Lettergrepen samenvoegen tot een woord Tulp Gras Wei Letters samenvoegen tot een woord Kalfje Krokus Lente Narcis Zaaien Veulen Groeien Paashaas je Poesje

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Nog meer Hotel Hallo - Thema 1 De beestenboel NAAR HET ASIEL

Nog meer Hotel Hallo - Thema 1 De beestenboel NAAR HET ASIEL Nog meer Hotel Hallo - Thema 1 De beestenboel opdrachten NAAR HET ASIEL 1 Knip de strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken

Nadere informatie

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom.

Prent 1 : Klaslokaal. De kinderen zingen rond de kerstboom. Een verrassing voor Tim 1 2 Prent 1 : Klaslokaal De kinderen zingen rond de kerstboom. Eén stem klinkt er als een zilveren klokje boven uit. Waarom huil je? vraagt Lize aan de juf. Ik huil niet, lacht

Nadere informatie

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen.

Spel 0 Adam woont in het paradijs. God praat elke dag met Adam. Hij mag alle dieren een naam geven. Wij gaan Adam helpen. Genesis 2:18-20 0 Leeftijd: 4-8 jaar Wat heb je nodig? 0 Lied: Adam geeft de dieren namen 0 Estafette: touw en attributen, bijvoorbeeld: pionnen, emmers, tafel 0 Speel het spel in 2 groepen Spel 0 Adam

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin.

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. Groep 4 Beoordelingstoets begrijpend lezen Toets 1 (na thema 2) 1. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. A. Want in het nest wachten drie hongerige mereltjes B. Hij

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Schoolreis met zwaailicht

Schoolreis met zwaailicht Vivian den Hollander Schoolreis met zwaailicht met tekeningen van Gertie Jaquet Uitgeverij Ploegsma Amsterdam 1 Op schoolreis! Schiet nou op, mam! roept Guusje. Ze huppelt de straat uit. Vandaag gaat ze

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis 1 Woorden 1 de badkamer 2 het bed 3 de deur 4 de doek 5 de doos 6 de douche 7 het huis 8 de huiskamer 9 de kapstok 1 10 de keuken 11 de muis 12 de muur 13

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd

De ADHD van André Als het te druk is in je hoofd Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd

Nadere informatie

1. Richard en Marnix

1. Richard en Marnix 1. Richard en Marnix Bim... bam... bim... bam. De torenklok slaat zeven keer. In het huis van Richard gaat een lamp aan. Ook in het huis van Marnix brandt al licht. Marnix en Richard zijn even oud. Ze

Nadere informatie

Monique Picavet Twee hondjes in het gras

Monique Picavet Twee hondjes in het gras Monique Picavet Twee hondjes in het gras Twee hondjes in het gras Beide van een duister ras Ze rennen achter elkaar Zij achter hem, hij achter haar Tot ze bij hun baasje uit gaan hijgen En wat te eten

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Lestips bij. Moniek Vermeulen (opgegroeid in Sint-Niklaas, woont in

Lestips bij. Moniek Vermeulen (opgegroeid in Sint-Niklaas, woont in Lestips bij Moniek Vermeulen (opgegroeid in Sint-Niklaas, woont in Puivelde) stond 25 jaar voor de klas. Momenteel werkt ze als zelfstandig auteur. Ze schrijft vooral prentenboeken, boeken voor eerste

Nadere informatie

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan.

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan. Kenneth en Iwan Hé, kijk, zegt Kenneth. Check dat uit, man. Kenneth knikt met zijn hoofd naar een groepje meisjes. Ze staan aan de overkant van de straat en wachten voor het stoplicht. Ze komen net uit

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen 1 Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren groot en klein. Help je mee, heb jij een idee wat al die namen zijn? Spelidee: Zing de raadsels. De kinderen noemen de namen van de

Nadere informatie

maan kijken maan is grijs geel maan muis (diamant) kaas raket muis maan ruimtepak raket kruiwagen geld lachen niet betalen

maan kijken maan is grijs geel maan muis (diamant) kaas raket muis maan ruimtepak raket kruiwagen geld lachen niet betalen GROEPJE 1 Kleine André vindt de heel mooi. Elke dag kijkt hij ernaar. Overdag is de grijs, maar 's nachts is hij geel.'waarvan is de eigenlijk gemaakt?' vraagt hij aan Muis. 'Van diamant? Of van kaas misschien?'

Nadere informatie

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht.

ze terug in de la. Dan haalt ze de pannen van het fornuis en zet ze op de onderzetters. Thomas vouwt zijn handen en doet zijn ogen dicht. 1. Te laat thuis Wanneer gaan we eten, mam? Thomas loopt de keuken in en tilt de deksel van een pan. Mmm! Macaroni! Daar heb ik wel zin in. Mama pakt de deksel uit Thomas hand en doet hem weer op de pan.

Nadere informatie

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar

Lesbrief Kikker viert de lente. Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Lesbrief Kikker viert de lente Kikkertiendaagse: 21 t/m 30 maart 2018 Thema: Kikker viert de lente Leeftijd: voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar Van 21 t/m 30 maart kleurt heel Nederland groen met het

Nadere informatie

Dit is het lenteboekje van:

Dit is het lenteboekje van: Dit is het lenteboekje van: Goed en snel! 15 + 9 =... 12 + 21 =... 18 + 20 =... 10 + 14 =... 15 + 30 =... 14 + 5 =... 18 + 29 =... 13 + 5 =... 10 + 28 =... 12 + 15 =... 15 + 30 =... 17 + 14 =... 10 +

Nadere informatie

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell

Duinrell dag. We gaan naar Duinrell Duinrell dag Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag In Wassenaar ligt een attractiepark vol actie en plezier Doe eens een Duinrell een Duinrell een Duinrell dag Tikibad of rodelbaan Keihard

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan. Wild Op het laatste moment ziet Lisa de man pas. Ze hangt de was op in de tuin. En ineens komt hij achter de lakens vandaan. Lisa laat het mandje met was in het gras vallen. Ze gilt. De man ziet er slecht

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Ik wou dat het raven werden.

Ik wou dat het raven werden. De 7 raven Met 9 zitten ze aan tafel: papa, mama en 7 zonen. De zonen schoppen met hun voeten en zwieren met hun armen. Af en toe valt er een glas om of kwakt er iets op de grond. Dus na de maaltijd zegt

Nadere informatie

Het speelhuis van Lotte en Nina

Het speelhuis van Lotte en Nina VERHAAL Het speelhuis van Lotte en Nina Uit logeren Nina zit achter in de auto van mama. Spannend, hè? zegt mama. Voor het eerst ga jij ergens logeren. Aap steekt zijn kop uit haar rugzak. Hij lacht, omdat

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

De wedstrijd. Nee, nog niet goed. Kun jij hem laten zien...? Als een ballon geel is, is hij wat? (child may be coached)

De wedstrijd. Nee, nog niet goed. Kun jij hem laten zien...? Als een ballon geel is, is hij wat? (child may be coached) 7.2 Script en plaatjes pre-test De wedstrijd Op dit plaatje zien we drie dieren: een konijntje, een hond, en een kat. Het konijntje en de hond zijn klein, maar de kat is heel groot. Eén van de dieren houdt

Nadere informatie

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal

Verloren grond. Murat Isik. in makkelijke taal Verloren grond Murat Isik in makkelijke taal Moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst op pagina 84. Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Mijn geboorte Mijn verhaal

Nadere informatie

Adam geeft de dieren namen

Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen Adam geeft de dieren namen, alle dieren die er zijn. Help je mee, heb jij een idee hoe al die namen zijn? Spelvorm: Zing de raadsels, de laatste zin is een spreektekst. De kinderen

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning

Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De ware koning Ernst Knijff Tineke van der Meer De Ware Koning en andere verhalen van meester Karel tekeningen: Anne van Buul NARRATIO CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek,

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie