Ruim 7 miljoen huishoudens (adressen) 100% Dekking van Nederland Demografische, psychologische en lifestyle kenmerken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ruim 7 miljoen huishoudens (adressen) 100% Dekking van Nederland Demografische, psychologische en lifestyle kenmerken"

Transcriptie

1 MOSAIC PROFIELEN FINERGY Door gebruik van verschillende registratiedata en marketingonderzoek zijn de Nederlandse huishoudens gesegmenteerd in 14 verschillende Mosaic groepen en onderverdeeld in 50 verschillende types per groep. Per huishouden wordt er een beeld geschetst met betrekking tot de demografie, levensstijl, cultuur en gedrag. Via CompLead heeft u toegang tot de Mosaic profielen van Experian op huishoudniveau. Door uw klantenbestand te verrijken met de Mosaic profielen krijgt u inzicht in welke groepen veel voorkomen in uw klantenbestand. U kunt bijvoorbeeld uw (marketing) communicatie op deze groepen aanpassen ten behoeve van zowel behoud als werving. CompLead kan de look-a-likes van de meest voorkomende Mosaic typen vinden en u van de adressen voorzien. Op deze manier kunt u gesegmenteerd werven met een hoger rendement op uw marketingcampagnes. Ruim 7 miljoen huishoudens (adressen) 100% Dekking van Nederland Demografische, psychologische en lifestyle kenmerken Tevens kunt u via CompLead gebruik maken van Mosaic Finergy profielen. De ruim 7 miljoen huishoudens in Nederland zijn op basis van hun financieel gedrag en productbezit geclassificeerd en op basis van registratie data en financieel marktonderzoek gesegmenteerd. Als marketeer stemt u uw marketing en communicatie af op de consumenten, die waardevol voor u zijn. Daarnaast kunt uw kansen identificeren voor nieuwe producten en/of diensten. Onderstaand treft u een overzicht van de 14 verschillende type Mosaic profielen, deze kunnen verder onderverdeeld worden in subtypen. Voor een uitgebreide beschrijving van de types kunt u contact opnemen met onze helpdesk via of via info@complead.nl Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in CompLead, maak vrijblijvend een account aan via Onze helpdesk is bereikbaar via of info@complead.nl.

2 HUISHOUDEN De Jonge Digitalen (groep A) De Jonge Digitalen doen een opleiding, werken parttime of zijn werkzoekend. In alle gevallen hebben ze genoeg tijd om op internet te surfen: of dat nu gaat om het opzoeken van informatie voor essays, het bijhouden van social media zoals Hyves en Schoolbank of het inschrijven op datingsites. Ze spelen ook met regelmaat games en chatten met vrienden. Dit kan zowel op de computer als via hun smartphone zijn. Stedelijke Balanceerders (groep B) De Stedelijke Balanceerders verschillen erg in leeftijd, maar één ding hebben ze gemeen: ze hebben het niet heel breed. Ze wonen alleen of eventueel samen met partner en jong kind in een huurwoning, midden in de stad in het Westen van Nederland te midden van veelal niet-westerse allochtonen. Zelf hebben ze vaak ook een andere achtergrond, zoals Turks, Marokkaans, Antilliaan of Surinaams. Ze vinden het leven niet altijd even makkelijk of spannend, maar maken er het beste van. Samen Starten (groep C) Ze staan redelijk eenvoudig in het leven, de mensen van Samen Starten. Ze leerden elkaar op jonge leeftijd kennen, zijn gaan samenwonen en leiden nu een eenvoudig leven. Hij, vrachtwagenchauffeur van beroep, kan maar geen vaste baan vinden. Zij, hulp in de huishouding, heeft dankzij een briefje bij de Digros nu een paar adresjes waar ze eens in de week kan schoonmaken. Veel hebben ze niet om handen, daar hebben ze simpelweg ook de middelen niet voor. Goed Stadsleven (groep D) Ze hebben het vrije leven, de hoogopgeleide singles en samenwonenden van de groep Goed Stadsleven. Ze wonen in een fijn appartement in de grote(re) binnensteden en met alle voorzieningen op een steenworp afstand: de bioscoop, de winkels en de gezellige cafés. Sommigen studeren nog (deeltijd) en anderen zijn juist druk met hun werk. Zij timmeren stevig aan de weg of hebben al een mooie carrière opgebouwd. Modale Koopgezinnen (groep E) Een betaalbare koopwoning, opgroeiende kinderen en een middenklasse auto voor de deur. Het zijn de Modale Koopgezinnen waar het hier om gaat. Soms is er zelfs nog een baby onderweg. Bij deze groep staat het gezinsleven dan ook centraal en dat uit zich op veel manieren. Van de kinder- en mammatijdschriften die op de deurmat vallen tot de uitstapjes naar pretparken, de aanwezigheid van spelcomputers en de aankopen via internet voor het gemak en de tijdsbesparing.

3 MOSAIC HUISHOUDEN FINERGY Kind en Carrière (groep F) De mensen van Kind en Carrière schipperen continu tussen hun werk en hun thuis. Ze zijn druk bezig met hun carrière en investeren daarin ook tijd, maar proberen daarnaast een gezinsleven op te bouwen. De kinderen zitten overdag op de opvang of op school; s avonds praat iedereen elkaar bij aan de gezinstafel. In het weekend is het tijd voor ontspanning, hoewel de computer soms ook nog even aangaat. Niet alleen voor games voor de kinderen, maar ook om dat ene beleidsrapport door te lezen. De Sociale Huurders (groep G) De Sociale Huurders zijn alleenstaanden of stellen van middelbare leeftijd, die een eenvoudige woning van een woningcorporatie huren. Ze zijn laag opgeleid, een groot deel werkt niet (meer) of anders parttime. Ze hebben het niet breed. De dagelijkse sores bestaan uit het rondkomen, het huis schoonmaken, de hond uitlaten en wat boodschappen doen. Verder hebben ze niet veel omhanden op wat sociale contacten na. Rijpe Middenklasse (groep H) Deze middenklasse senioren van vijftig jaar en ouder behoren tot de Rijpe Middenklasse. Ze hebben hun leven goed op de rit en doen hun ding. Ze gaan naar het werk (of zijn al met pensioen), houden hun huis op orde en onderhouden banden met familie en vrienden. Verder doen ze hun boodschappen, gaan ze eens per jaar op vakantie en dat is het. De Rijpe Middenklasse vraagt ook niet meer van het leven. Vrijheid en Ruimte (groep I) De gezinnen van Vrijheid en Ruimte hebben het prima voor elkaar. Ze hebben kinderen die vaak al uit de luiers zijn, ze wonen in ruim opgezette gemeentenen ze bezitten een (half-)vrijstaande koopwoning. In de tuin staat een groot speeltoestel met een glijbaan en schommel, maar ook op straat is het redelijk rustig. Ruimte en vrijheid genoeg voor de kinderen om ongestoord te spelen, terwijl de ouders vanuit het keukenraam een oogje in het zeil houden. Gouden Rand (groep J) De Gouden Rand is getrouwd en gemiddeld tussen de 45 en 65 jaar oud. Ze hebben één tot drie kinderen, meestal van 6 jaar of ouder. In sommige gevallen wonen de kinderen al op zichzelf. De Gouden Rand bestaat uit hoogopgeleide, vaak universitair geschoolde mensen. Ze werken fulltime als leidinggevende of hebben een bedrijf aan huis. Ze hebben meestal twee auto s. De Gouden Rand verdient goed en behoort tot de twee hoogste sociale klassen van Nederland.

4 MOSAIC HUISHOUDEN FINERGY Elitaire Topklasse (groep K) Deze groep behoort tot de Elitaire Topklasse. Ze bezitten de mooiste, vaak vrijstaande woningen in dure gemeenten als Laren, Bloemendaal en Wassenaar. Soms is het vermogen al jaren in de familie, vaak is er zelf ook hard voor gewerkt. De Elitaire Topklasse blijft graag op de hoogte van het (beurs)nieuws en ontspant daarnaast op de golfbaan, de hockeyclub en in de haven waar de zeilboot ligt. Ze gaan geregeld uit eten en boeken ook vaak dure vakanties in het buitenland. Landelijk Leven (groep L) Ze wonen in mooie vrijstaande woningen, in zeer landelijke gemeenten zoals Sint Anthonis en Westerveld. Omringd door weilanden met koeien en kassen in de buurt. Het zijn de senioren en oudere agrarische gezinnen van Landelijk Leven. Ze wonen hier overigens al jaren; ze zijn in de omgeving opgegroeid en het is ons kent ons. Bovendien zijn ze vaak boer of tuinder van beroep (geweest). Daarnaast zoekt een deel van het Landelijk Leven juist bewust de rust en vrijheid op, zonder betrokken te zijn bij de dagelijkse agrarische activiteiten. Welverdiend Genieten (groep M) Het leven is goed voor de groep Welverdiend Genieten. Ze hebben het werkend bestaan achter zich gelaten, vullen stressloos hun dagen en hebben voldoende middelen gespaard om van hun vrije tijd te genieten. Ze wonen in een fijne en ruime woning, de kinderen zijn het huis uit en dat betekent dus doen waar ze zin in hebben: af en toe een museum bezoeken, lekker lezen, een lange fietstocht maken, op de kleinkinderen passen en soms er even tussenuit naar de zon. Vergrijsde Eenvoud (groep N) De Vergrijsde Eenvoud is, zoals de naam al aangeeft, ouder dan 65 jaar en leeft eenvoudig. Veel middelen hebben ze niet, maar tijd des te meer. Sterker nog, een veelgehoorde uitspraak van deze mensen is: Ik heb meer dan genoeg vrije tijd. Ze wonen veelal in een huurwoning van een woningcorporatie en hebben een dagbesteding zoals veel gepensioneerden: lezen, televisie kijken, een borrel drinken, van de kleinkinderen genieten, boodschappen doen en in beweging blijven. Ze stellen niet te veel eisen aan het leven.

5 Luxe Levensgenieters (groep A) Luxe Levensgenieters behoren in financieel opzicht tot de toplaag van Nederland. Met hun universitaire opleidingen zijn ze nu directeur of bouwden ze een succesvol eigen bedrijf op. Op hun leeftijd, jaar, werken ze nog vaak fulltime. Door hard werken en slim investeren kunnen ze zich alles veroorloven en genieten van het leven. Samen met hun tienerkinderen wonen ze in mooie en dure koophuizen en velen brengen de vakanties door in een tweede huis Gevulde Portefeuillehouders (groep B) Gevulde Portefeuillehouders kunnen genieten van het leven. Zij zijn vaak tussen de 35 en 55 jaar oud en met hun middelbare en hogere opleidingen vormen zij de bovenkant van de middenklasse met een inkomen van twee keer modaal of zelfs hoger. De meesten hebben een succesvol eigen bedrijf. Bovendien werkt de partner vaak ook fulltime. Naast een druk maatschappelijk leven hebben Gevulde Portefeuillehouders ook nog een druk gezinsleven. Ze leven samen met hun partner en jonge kinderen in een groot rijtjeshuis. Door het harde werken in zakelijke en privésfeer zijn Gevulde Portefeuillehouders bezig aan een financieel gunstige toekomst. Verzekerde families (groep C) Verzekerde Families hebben een druk leven. In een gezin met opgroeiende kinderen en ouders van tussen de 35 en 55 jaar oud, die allebei werken, is er nooit even een rustig moment. Gelukkig leidt het drukke bestaan tot een gunstige financiële status. Met een gezinsinkomen van anderhalf tot twee keer modaal is er voldoende koopkracht. Hun middelbare opleiding verzekerd hen van een plek in de hogere lagen van de middenklasse, sommigen hebben een goed lopend eigen bedrijf. De woonsituatie verraadt de goede financiële status. Verzekerde Families leven samen met het hele gezin in ruime koophuizen. Het huis had een relatief lage tot gemiddelde aanschafwaarde maar is inmiddels veel meer waard. Secure Investeerders (groep D) Het leven van Secure Investeerders dobbert in een rustig vaarwater. Op hun leeftijd, van 55 tot 65 jaar, zijn de kinderen al het huis uit. Er zijn inmiddels kleinkinderen waarvan zij volop genieten, al vraagt hun fulltime baan veel tijd. Met hun hogere opleidingen bekleden ze banen als directeur en manager. Deze functies garanderen Secure Investeerders gunstige financiële omstandigheden. Zij hebben een inkomen van twee keer modaal. Hierdoor kunnen zij zich een mooi koophuis permitteren in de luxe wijken.

6 Senioren Beleggers (groep E) Senioren Beleggers hebben een druk leven achter de rug. Zij zijn 65 jaar of ouder en bevinden zich met hun hoger opleidingsniveau en een inkomen dat twee keer modaal is in de hoogste sociale klasse in Nederland. Zij haalden veel succes uit hun carrière in functies met veel verantwoordelijkheid. Nu is deze drukte voorbij en kunnen zij samen met hun partner genieten van andere belangrijke zaken in het leven. Zo kunnen zij hun handen vol hebben aan de kleinkinderen, maar ook hun tijd doorbrengen in hun tweede huis. Hun fraaie hoofdverblijf is een koopwoning met een flinke overwaarde. Financieel Gemiddelden (groep F) Financieel Gemiddelden hebben een modaal inkomen en een middelbare opleiding. Zij kunnen zich een eigen koopwoning veroorloven waarbij de waarde van goedkoop tot gemiddeld loopt. Dit zijn veelal rijtjeshuizen of twee-onder-één-kap-woningen. Zo hebben zij genoeg leef- en speelruimte voor hun twee kinderen die tussen 0 en 5 jaar oud zijn. Ze werken vaak fulltime. Ze hebben een hogere positie binnen een bedrijf en er is een bovengemiddeld deel van de Financieel Gemiddelden met een redelijk tot goed lopend eigen bedrijf, waardoor er net voldoende inkomsten binnenkomen. Toekomst Verwachters (groep G) Toekomstverwachters staan op financieel vlak nog aan het begin van hun leven. Een groot deel is nog onder de 25 jaar studeert aan een hoger opleidingsinstituut of universiteit. Anderen zijn al wat ouder, tussen de 25 en 35 jaar met een lifestyle als een student. Toekomstverwachters wonen vaak nog alleen in hun huurhuis, hebben geen kinderen en het opbouwen van hun vermogen is voor later. Met hun beneden modale inkomen kunnen ze zich ook geen koophuis veroorloven. Ze hebben geen vaste baan, werken vaak parttime of in een klein eigen bedrijf met weinig huidig rendement. Toekomstverwachters hebben of sociale klasse A of juist sociale klasse C, afhankelijk van het opleidingsniveau. Jan Kredieten (groep H) Jan Kredieten zijn er vele leeftijdsgroepen, van jonger dan 25 tot 55 jaar. Ondanks deze leeftijdsverschillen hebben zij veel dingen met elkaar gemeen. Jan Kredieten hebben geen kinderen, wonen veelal alleen en hebben met hun lagere opleiding geen hoge functies binnen het bedrijfsleven. Werken is voor Jan Kredieten niet één van de belangrijkste aandachtspunten in het dagelijks leven. Zij werken vaak parttime in lage functies binnen bedrijven, of zijn niet werkzaam. Het inkomen ligt dan ook niet ver boven het minimumloon. Dit alles maakt dat zij zich in de laagste sociale klasse bevinden. Een eigen koopwoning kunnen zij zich niet veroorloven. Zij huren een woning, een rijtjeshuis of een appartement.

7 Smalle Beurzen (groep I) Smalle Beurzen zijn tussen de 25 en 55 jaar oud. Met hun lage en middelbare opleidingen, behoren zij tot de lagere sociale klassen. Voor Smalle Beurzen is het niet eenvoudig om elke maand rond te komen. Met een inkomen dat veelal beneden modaal ligt, moeten zij een gezin onderhouden met jonge kinderen en/of tieners. Die financiële verantwoordelijkheid kunnen ze dragen met fulltime banen. Zij kunnen zich ook een hoekhuis veroorloven. In de meeste gevallen is dat een huurhuis. Kleine Pensioenen (groep J) Kleine Pensioenen zijn 55 jaar en ouder. Zij hebben al een werkend leven achter de rug. De meesten zijn met pensioen, sommigen werken nog parttime. Door het lage opleidingsniveau waren er geen topfuncties met een goed inkomen voor hen weggelegd, dus verkeren Kleine Pensioenen in lagere sociale klassen en hebben het op financieel vlak niet breed. Met een beneden modaal tot modaal inkomen is het voor hen vaak lastig om rond te komen. Voor een eigen huis is maar weinig financiële ruimte, dus wonen zij over het algemeen in huurhuizen: een hoekhuis of een appartement. Ondanks een mindere financiële situatie kunnen zij wel genieten van het leven. Met name de kleinkinderen zorgen voor een welkome afleiding. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden in CompLead, maak vrijblijvend een account aan via Onze helpdesk is bereikbaar via of

Floriade Almere 2022 juli 2017

Floriade Almere 2022 juli 2017 Floriade Almere 2022 juli 2017 Inleiding AANLEIDING ONDERZOEK In Almere vindt in 2022 de Floriade plaats. Nu 2022 dichterbij komt wordt de Almeerder steeds meer geconfronteerd met de organisatie van de

Nadere informatie

Mosaic Web Behaviour. Inzichten in online gedrag van Nederlanders

Mosaic Web Behaviour. Inzichten in online gedrag van Nederlanders Mosaic Web Behaviour Inzichten in online gedrag van Nederlanders Mosaic Web Behaviour Over het doel van het onderzoek, Mosaic Huishouden en over Experian. Doel van het onderzoek Mosaic Web Behaviour geeft

Nadere informatie

Het Goes van morgen. Inwoners over de toekomst van Goes. Necker van Naem

Het Goes van morgen. Inwoners over de toekomst van Goes. Necker van Naem Het Goes van morgen Inwoners over de toekomst van Goes Necker van Naem www.necker.nl 0343-820 380 Over dit onderzoek Necker van Naem heeft voor de gemeente Goes onderzoek gedaan naar het Goes van morgen.

Nadere informatie

Foria B.V. Experian Mosaic 2012. Chris Maris: Manager projectbureau. Uw resultaat is onze uitdaging

Foria B.V. Experian Mosaic 2012. Chris Maris: Manager projectbureau. Uw resultaat is onze uitdaging Foria B.V. Experian Mosaic 2012 Chris Maris: Manager projectbureau Automotive Business Center Wij verbeteren Automotive Business Chris Maris: Manager projectbureau Onze klanten AutoBC Profilering en Leadgeneratie

Nadere informatie

Type K39: Gefortuneerde Gevorderden

Type K39: Gefortuneerde Gevorderden Overzicht Kenmerk 50 plus Getrouwd Ruime vrijstaande koopwoning Dure woningen Positieve overwaarde Hoog inkomen Hoge opleiding Meerdere auto's Goede doelen Beleggingen Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden

Nadere informatie

Type F22: Randstedelijke Pubergezinnen

Type F22: Randstedelijke Pubergezinnen Overzicht Kenmerk 40 tot 55 jaar 2+ oudere kinderen Randstad Rijtjeshuis Koopwoning Full-time baan Goede doelen Lease auto Veel verzekeringen Tablet Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden 19/50 Kinderen

Nadere informatie

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren.

De binnenstad is een woongelegenheid in een stedelijk centrum, omdat daar minder en dure woningen zijn, en veel horeca, winkels en kantoren. Praktische-opdracht door Mere 1507 woorden 11 juni 2015 7 3 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Stap 2 Een wijk kiezen Wij kozen de Binnenstad! Dit leek ons een interessante wijk om te

Nadere informatie

Themalijst StraatKubus 7 september 2015

Themalijst StraatKubus 7 september 2015 Themalijst StraatKubus 7 september 2015 Thema Aantal inwoners Aantal mannen Aantal vrouwen Totaal aantal woningen Aantal koopwoningen Aantal coorperatie woningen Aantal woningen overige huur Totaal aantal

Nadere informatie

Type K38: Florerende Gezinnen

Type K38: Florerende Gezinnen Overzicht Kenmerk 45 plus Ruime koopwoning Dure woningen Positieve overwaarde Hoog inkomen Hoge opleiding Landelijke dagbladen Goede doelen Beleggingen Wintersport Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden 39/50

Nadere informatie

Mosaic Huishouden. Groepen beschrijvingen

Mosaic Huishouden. Groepen beschrijvingen Mosaic Huishouden Groepen beschrijvingen Mosaic Schema 2012 Experian Nederland BV, Den Haag Pagina 1 38 Mosaic Hoofdkenmerken 2012 Experian Nederland BV, Den Haag Pagina 2 38 GROEP A Jonge Digitalen De

Nadere informatie

Personicx Huishoudboek Voorbeeld clusters

Personicx Huishoudboek Voorbeeld clusters Personicx Huishoudboek Voorbeeld clusters 4orange, 2016 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Personicx segmenten Personicx is de meest innovatieve consumentensegmentatie op huishoud-

Nadere informatie

Type D12: Binnenstedelijke Singles

Type D12: Binnenstedelijke Singles Overzicht Kenmerk Amsterdam Appartement/rijtjeshuis Hoge opleiding Jonger dan 40 Openbaar vervoer of op de fiets NEE/NEE sticker Hoge mobiele telefoonkosten Club/café Lening Uit eten Ranglijst Leeftijd

Nadere informatie

Onderzoek ALD Automotive onder leaserijders: Leaserijder verknocht aan de auto, maar wil meer keuzevrijheid

Onderzoek ALD Automotive onder leaserijders: Leaserijder verknocht aan de auto, maar wil meer keuzevrijheid Onderzoek ALD Automotive onder leaserijders: Leaserijder verknocht aan de auto, maar wil meer keuzevrijheid In oktober 2014 heeft ALD Automotive een onderzoek onder bijna 400 leaserijders gedaan. In dit

Nadere informatie

Type K37: Stadse Elite

Type K37: Stadse Elite Overzicht Kenmerk Stedelijk Dure woningen Universitaire opleiding 60 plus Beleggingen Weekend-/vakantiehuis Lening Genoeg vrije tijd Drukwerksticker Tablet Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden 36/50 Kinderen

Nadere informatie

Wie stemt wat: de atlas van de kiezers

Wie stemt wat: de atlas van de kiezers Wie stemt wat: de atlas van de kiezers Het kiezerslandschap in beeld Politieke Barometer Extra / week 22, dinsdag 2010 Kiezers zijn er in alle soorten en maten. Er zijn gezellige kiezers, kiezers die van

Nadere informatie

Wonen voor Senioren. Hoe doen we dat?

Wonen voor Senioren. Hoe doen we dat? Wonen voor Senioren Hoe doen we dat? Wonen voor Senioren Dia 2 Every Change Needs A Beginning Elke verandering heeft een begin nodig Veldhoven in cijfers 45500 45000 44500 44000 43500 43880 Aantal inwoners

Nadere informatie

Type F21: Gevorderde Families

Type F21: Gevorderde Families Overzicht Kenmerk 35 tot 50 jaar 2+ jongere kinderen Ruime koopwoning Twee-onder-één-kap/vrijstaande woning Negatieve overwaarde Meerdere auto's Lease auto Hoger beroepsniveau Goede doelen Veel verzekeringen

Nadere informatie

Type K40: Statige Exclusiviteit

Type K40: Statige Exclusiviteit Overzicht Kenmerk Zeer dure woningen Positieve overwaarde Ruime koopwoning Zeer hoog inkomen Universitaire opleiding 45 plus Vrij beroep/directeur Beleggingen Goede doelen Zeil-/motorboot Ranglijst Leeftijd

Nadere informatie

Type J35: Rijke Rijtjes

Type J35: Rijke Rijtjes Overzicht Kenmerk Hoog inkomen Hoge opleiding 45 tot 65 jaar Rijtjeshuis Koopwoning Beleggingen Interesse personal finance Lease auto Landelijke dagbladen Goede doelen Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden

Nadere informatie

Rendement Event Ken uw pappenheimers, slim zaaien is goed oogsten.

Rendement Event Ken uw pappenheimers, slim zaaien is goed oogsten. Rendement Event Ken uw pappenheimers, slim zaaien is goed oogsten. WD Marketing 10/02/2010 WDMarketing 2 Focus Klantwaarde Rendement FKR gewenst huidig 10/02/2010 WDMarketing 7 FKR Focus bepalen Klantwaarde

Nadere informatie

Strategische visie Welzijn Rijswijk Met de kracht van samen

Strategische visie Welzijn Rijswijk Met de kracht van samen Strategische visie Welzijn Rijswijk 2018-2023 Met de kracht van samen Inleiding Dit najaar heeft Welzijn Rijswijk sessies georganiseerd om informatie op te halen om de strategische visie voor de komende

Nadere informatie

Type J36: Comfortabele Stellen

Type J36: Comfortabele Stellen Overzicht Kenmerk Koopwoning Twee-onder-één-kap 45 tot 75 jaar Getrouwd Hoge opleiding Meespelen loterij Goede doelen Beleggingen Uit eten Interesse beurs en financiën Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden

Nadere informatie

Scouting Nederland. Leden en Vrijwilligers in beeld

Scouting Nederland. Leden en Vrijwilligers in beeld Scouting Nederland Leden en Vrijwilligers in beeld Inhoud 1. Uitgangspunten, inhoud en Experian aanpak 2. Analyse en inzicht Leden 3. Vastgestelde pimaire Doelgroepen 2 Experian informatie Databronnen

Nadere informatie

Eyefactory heeft de eerste stap op weg naar optimale datakwaliteit gezet. Gefeliciteerd!

Eyefactory heeft de eerste stap op weg naar optimale datakwaliteit gezet. Gefeliciteerd! Datascan Eyefactory woensdag 20 mei 2015 Eyefactory heeft de eerste stap op weg naar optimale datakwaliteit gezet. Gefeliciteerd! De datascan is uitgevoerd op het door u aangeleverde databestand. Uw databestand

Nadere informatie

Rendement Event. 3-2-2011 WD Marketing

Rendement Event. 3-2-2011 WD Marketing Rendement Event 1 Rendement Event 2 Focus op de doelgroep èn verruim je blik. 3 DOELGROEP? BEDRIJF KLANTEN 4 DOELGROEP? W & S bureau wil verschil weten tussen goede èn slechte kandidaten BEDRIJF KLANTEN

Nadere informatie

Mosaic Huishouden. Van database naar klantgesegmenteerde communicatie

Mosaic Huishouden. Van database naar klantgesegmenteerde communicatie Mosaic Huishouden Van database naar klantgesegmenteerde communicatie Mosaic Huishouden Van database naar klantgesegmenteerde communicatie De afgelopen vijfentwintig jaar heeft Experian aangetoond de meest

Nadere informatie

Voor elk wat Weesps. Wonen in Papeveld. Dat is straks lekker thuiskomen. www.woneninpapeveld.nl

Voor elk wat Weesps. Wonen in Papeveld. Dat is straks lekker thuiskomen. www.woneninpapeveld.nl Voor elk wat Weesps Wonen in Papeveld. Dat is straks lekker thuiskomen www.woneninpapeveld.nl 2 3 Wonen in Papeveld. Dat is straks lekker thuiskomen. Ze liggen vandaag de dag misschien niet altijd voor

Nadere informatie

BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS. Hoe om te gaan met de online consument?

BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS. Hoe om te gaan met de online consument? BIG DATA INSIGHTS VOOR ONLINE RETAILERS Hoe om te gaan met de online consument? An Experian Marketing Services White Paper December 2014 INHOUD Wie doet online aankopen?...3 Wanneer worden de meeste online

Nadere informatie

Type M47: Oudere Appartementgenieters

Type M47: Oudere Appartementgenieters Overzicht Kenmerk 65 plus Koopappartement Gemiddelde woningwaarde Hoge opleiding Kleinkinderen Beleggingen Aanschaf auto nieuw Kapper Puzzelen Veel vrije tijd Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden 49/50

Nadere informatie

MOSAIC ANALYSE GEMEENTE MOLENWAARD

MOSAIC ANALYSE GEMEENTE MOLENWAARD MOSAIC ANALYSE GEMEENTE MOLENWAARD MOSAIC NEDERLAND CITISENS EN MOSAIC Als Citisens zijn we gelicenseerd om te werken met de Whooz Mosaic dataset. Op basis van 6-positie postcode kunnen wij daarmee in

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Partnership Wereldhave

Partnership Wereldhave Partnership Wereldhave Wereldhave winkelcentra in Nederland 1. Amersfoort, Emiclaer 11. Leiderdorp, Winkelhof 2. Arnhem, Kronenburg 12. Maassluis, Koningshoek 9 3. Arnhem, Presikhaaf 13. Nieuwegein, Cityplaza

Nadere informatie

Partnership Wereldhave

Partnership Wereldhave Partnership Wereldhave Wereldhave winkelcentra in Nederland 1. Amersfoort, Emiclaer 11. Leiderdorp, Winkelhof 2. Arnhem, Kronenburg 12. Maassluis, Koningshoek 9 3. Arnhem, Presikhaaf 13. Nieuwegein, Cityplaza

Nadere informatie

5,5. Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni keer beoordeeld. Aardrijkskunde

5,5. Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni keer beoordeeld. Aardrijkskunde Werkstuk door een scholier 1890 woorden 25 juni 2008 5,5 10 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde INLEIDING Deze P.O. bestaat uit hoofd- en deelvragen. Ik ga dit onderzoek uitvoeren in mijn eigen omgeving;

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Klant Centraal: Kan een binnenstad dat ook? woensdag 23 maart 2016

Klant Centraal: Kan een binnenstad dat ook? woensdag 23 maart 2016 Klant Centraal: Kan een binnenstad dat ook? woensdag 23 maart 2016 1 1. Who is Whooz? 2. Terugblik retail 2014-2016 3. Primair verzorgingsgebied: Nieuwegein 4. Interactieve kennissessie met champagne 5.

Nadere informatie

Het Goes van morgen Vervolgonderzoek naar bezuinigingsmogelijkheden

Het Goes van morgen Vervolgonderzoek naar bezuinigingsmogelijkheden Het Goes van morgen Vervolgonderzoek naar bezuinigingsmogelijkheden Inwoners over de toekomst van Goes Necker van Naem www.necker.nl 0343-820 380 Over dit onderzoek Necker van Naem heeft in april 2016

Nadere informatie

Automotive marketing en sales seminar

Automotive marketing en sales seminar Automotive marketing en sales seminar Slimmere online marketingcampagnes door inzet autodata Ruben Niet, Social Audience Offline data inzetten voor online campagnes www.socialaudience.nl Inhoud socialaudience

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Gebruik van kinderopvang

Gebruik van kinderopvang Gebruik van kinderopvang Saskia te Riele In zes van de tien gezinnen met kinderen onder de twaalf jaar hebben de ouders hun werk en de zorg voor hun kinderen zodanig georganiseerd dat er geen gebruik hoeft

Nadere informatie

Steeds meer vijftigers financieel kwetsbaar

Steeds meer vijftigers financieel kwetsbaar Maart 215 stijgt naar 91 punten Steeds meer vijftigers financieel kwetsbaar De is in het eerste kwartaal van 215 gestegen van 88 naar 91 punten. Veel huishoudens kijken positiever vooruit en verwachten

Nadere informatie

Type I30: Grote Dorpsgezinnen

Type I30: Grote Dorpsgezinnen Overzicht Kenmerk Dorpen 35 tot 55 jaar 2+ kinderen Getrouwd Koopwoning Twee-onder-één-kap Full-time baan Goede doelen Caravan/Vouwwagen Reclamefolders Ranglijst Leeftijd hoofd huishouden 18/50 Kinderen

Nadere informatie

Publiek in zicht inzicht in publiek

Publiek in zicht inzicht in publiek VAN DATA NAAR INZICHT NAAR ACTIE Publiek in zicht inzicht in publiek Kansrijke doelgroepen voor popconcerten en dance-events bij jou in de buurt VNPF-congres 2014 Hedon Zwolle Onderwerpen 2 Gebruiken data

Nadere informatie

Type D14: Karakteristieke Stadsbewoners

Type D14: Karakteristieke Stadsbewoners Overzicht Kenmerk Stedelijk Bouwjaar voor 1920 Hoge opleiding Mobiele telefoondiensten Internetten Uit eten Culturele/avontuurlijke vakantie Woon-werkverkeer trein Winkelen Stedentrips Ranglijst Leeftijd

Nadere informatie

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB

IK ZOEK EEN STUDENTENJOB Je bent student. Je zoekt een studentenjob. Je gaat naar een interimkantoor. Daar moet je je eerst inschrijven en dan kan je een job krijgen. Wat moet je doen? 1. Vul het inschrijvingsformulier in op blad

Nadere informatie

InfoBase Variabelen 2015

InfoBase Variabelen 2015 InfoBase Variabelen 2015 4orange, 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Sociodemografie Aantal volwassenen in huishouden Een Twee Burgerlijke staat Gehuwd Samenwonend Gescheiden

Nadere informatie

HUMO enquête naar de koopkracht

HUMO enquête naar de koopkracht HUMO enquête naar de koopkracht Steekproef N= 1000 respondenten representatief voor de Nederlandstalige 20-plussers (geen studenten) Methode Combinatie van telefonisch (23%; bij 65-plussers) en online

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING

KIEZEN VOOR WERK: HANDLEIDING CASUS: AMINA Alle vrijheid die ik in Turkije had verdwijnt. Ik voelde me opgesloten en depressief. Toen ik mijn man leerde kennen ben ik misschien te veel van dingen uitgegaan en heb ik te weinig gevraagd.

Nadere informatie

Wesley van Duffelen CMD1E Creative Marketing. Doelgroeponderzoek 55 plussers

Wesley van Duffelen CMD1E Creative Marketing. Doelgroeponderzoek 55 plussers Wesley van Duffelen CMD1E 0797883 Creative Marketing Doelgroeponderzoek 55 plussers Onderzoek en segmentatie Om de doelgroep goed te kunnen begrijpen heb ik onderzoek verricht met betrekking tot 55 plussers.

Nadere informatie

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag

Kleinschalige woon- en onderwijsvormen. Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Kleinschalige woon- en onderwijsvormen Opvang van kinderen met eigen-aardig gedrag Doenersdreef Zorg Kinderen in Hilversum en Almere Sommige kinderen hebben iets bijzonders. Iets dat ze nét een beetje

Nadere informatie

Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014.

Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014. Uitwerking enquête Woonbehoefte Wessem 2014. Binnen welke leeftijdscategorie valt u? (Er kunnen meerdere lijsten per gezin worden ingevuld. Zie ook www.dorpsraadwessem.nl) 18-25/ 2 25-35/ 8 35-45/ 12 45-55/

Nadere informatie

Arbeidsdeelname van paren

Arbeidsdeelname van paren Arbeidsdeelname van paren Johan van der Valk De combinatie van een voltijdbaan met een is het meest populair bij paren, met name bij paren boven de dertig. Ruim 4 procent van de paren combineerde in 24

Nadere informatie

Hoogopgeleide jongeren willen grootstedelijk wonen, de rest niet

Hoogopgeleide jongeren willen grootstedelijk wonen, de rest niet Bron: www.woningmarktnl.com, 25 maart 2016 Door: prof. mr. Friso de Zeeuw is praktijkhoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft en directeur Nieuwe Markten BPD en drs. Rink Drost is senior adviseur Wonen

Nadere informatie

Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016

Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016 Radenbijeenkomst Alblasserwaard Vijfheerenlanden 18 mei 2016 Programma 1 e sessie: 19.30 20.30 Opening wethouder Hans Freije, (regionaal portefeuillehouder Verkeer & Vervoer) Openbaar Vervoer in de Alblasserwaard-

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011

Belastingaangifte over 2010. Nibud, maart 2011 Belasting over 2010 Nibud, maart 2011 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aangifte doen... 4 3. Maandelijkse belastingteruggaaf... 5 4. Belastingteruggaaf over het afgelopen jaar... 6 5. Geld betalen... 7 6. Wijzigingen

Nadere informatie

Inventarisatieformulier woningfinanciering

Inventarisatieformulier woningfinanciering Inventarisatieformulier woningfinanciering Aanvrager man vrouw Naam Geboortedatum Adres Woonplaats Telefoon thuis: werk: Voorletters: Nationaliteit: Postcode: E-mail adres Beroep / functie Burgerlijke

Nadere informatie

Publiek in zicht inzicht in publiek

Publiek in zicht inzicht in publiek VAN DATA NAAR INZICHT NAAR ACTIE Publiek in zicht inzicht in publiek Kansrijke doelgroepen voor popconcerten, popfestivals en dance-events VNPF-congres 2015 Bibelot Dordrecht Onderwerpen 2 Data als basis

Nadere informatie

N.A.W.plus Direct Marketing Diensten 0342-424404 0342-424407 06-53540544 info@nawplus.nl www.nawplus.nl www.rejoice.nl

N.A.W.plus Direct Marketing Diensten 0342-424404 0342-424407 06-53540544 info@nawplus.nl www.nawplus.nl www.rejoice.nl Een online dienst van: N.A.W.plus Direct Marketing Diensten 0342-424404 0342-424407 06-53540544 info@nawplus.nl www.nawplus.nl www.rejoice.nl 1 De doelgroep Onder de naam Rejoice felicitatiedienst richt

Nadere informatie

BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015. Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta

BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015. Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta BACK TO SCHOOL ONDERZOEK 2015 Een onderzoek uitgevoerd door MWM² in opdracht van Spotta Inhoudsopgave Management Summary Resultaten Achtergrond 2 3 Management summary Management summary (1/3) De zomerperiode

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN?

HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? HOE DENKT NEDERLAND OVER SOCIAAL- ECONOMSICHE ZAKEN? ONDERZOEKSRAPPORT November 2018 20845 INHOUDSOPGAVE GESCHREVEN DOOR 1. INLEIDING P AGINA 3 2. CONCLUSIES P AGINA 5 3. RESULTATEN P AGINA 7 BERTINA RANSIJN

Nadere informatie

7. Effect crisis op de woningmarkt- dynamiek. Auteur Remco Kaashoek

7. Effect crisis op de woningmarkt- dynamiek. Auteur Remco Kaashoek 7. Effect crisis op de woningmarkt- dynamiek Auteur Remco Kaashoek De dynamiek op de koopwoningmarkt is tussen 2007 en 2011 afgenomen, terwijl die op de markt voor huurwoningen licht is gestegen. Het aantal

Nadere informatie

ABR groep. Vaar veilig de toekomst tegemoet met uw kompasplan

ABR groep. Vaar veilig de toekomst tegemoet met uw kompasplan Vaar veilig de toekomst tegemoet met uw kompasplan Wie zijn we? ABR Groep heeft meer dan 50 jaar ervaring in bank en verzekeringen. Wij zijn een hechte ploeg van 3 stuurmannen en 7 ervaren matrozen. We

Nadere informatie

Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt

Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt Enquête; Jongeren en Starters op de Heetense Woningmarkt Vaak wordt verteld dat er in Heeten onvoldoende aanbod is voor jeugdigen en starters op de woningmarkt. Als Plaatselijk belang willen wij graag

Nadere informatie

Hoofdstuk 10. Financiële situatie

Hoofdstuk 10. Financiële situatie Hoofdstuk 10. Financiële situatie Samenvatting Hfst 9. Trendvragen financiële situatie Jaarlijks worden drie trendvragen gesteld die inzicht geven in de financiële positie van de Leidenaar. De resultaten

Nadere informatie

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc.

Zorgen: Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school, etc. HAVO / VWO Vanaf 14 t/m 18 Bus, tram, metro, fiets, trein Uitgaan, werken, internetten, huiswerk maken, MSN, Diploma halen Laatste mode en trends, ouders, vriend/in, vrienden/vriendinnen, huiswerk, school,

Nadere informatie

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009

Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Inventarisatie woonbehoefte Nuis/Niebert 2009 Plaatselijk Belang Nuis/Niebert is nieuwsgierig wat de wensen zijn van de inwoners en eventuele toekomstige bewoners,

Nadere informatie

RIC Leefstijlmethode

RIC Leefstijlmethode RIC Leefstijlmethode Optimaliseringsinstrument voor marketing en productontwikkeling 1 INTRODUCTIE Ernst Ossewaarde Jan Jaap Thijs Tinco Lycklama Suzanne van Laar 2 1 Selectie projecten Publiek > o.a.

Nadere informatie

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning

1. Ik ben tevreden met mijn huidige woning Wonen De landelijke woningmarkt trekt weer aan. In vrijwel alle Nederlandse regio s nam het aantal woningverkopen in 2014 toe ten opzichte van 2013. In hoeverre ben je het (on)eens met de volgende stelling?

Nadere informatie

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat?

Klantprofiel. Waaruit blijkt dat? Klantprofiel Wat is uw burgerlijke staat? o Alleenstaand o Gehuwd(gemeenschap van goederen) o Gehuwd(huwelijkse voorwaarden) o Samenwonend met samenlevingscontract o Samenwonend zonder samenlevingscontract

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 5 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 6 Inschrijfformulier

Nadere informatie

Oudere minima in Amsterdam en het gebruik van de AIO

Oudere minima in Amsterdam en het gebruik van de AIO Oudere minima in Amsterdam en het gebruik van de AIO In opdracht van: DWI Projectnummer: 13010 Anne Huizer Laure Michon Clemens Wenneker Jeroen Slot Bezoekadres: Oudezijds Voorburgwal 300 Telefoon 020

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland. Risicodifferentiatie woningbranden in Amsterdam- Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig

Brandweer Amsterdam-Amstelland. Risicodifferentiatie woningbranden in Amsterdam- Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Risicodifferentiatie woningbranden in Amsterdam- Amstelland Een verkennend onderzoek naar de demografische en socio- economische kenmerken

Nadere informatie

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren

Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Nederlandse vakantiegangers en (dag)recreanten Onderzoek naar hun wensen en voorkeuren Geel, groen, rood of..? Doelgroepen kiezen en kleur bekennen! Het belang van inzicht in leefstijlen Wie van deze mannen

Nadere informatie

RESULTATEN WOONONDERZOEK PURMEREND UPDATE MAART 2015

RESULTATEN WOONONDERZOEK PURMEREND UPDATE MAART 2015 Inhoud 1. Woningvoorraad 2 2. Huishoudens 4 3. Huishoudens in woningen 5 4. Verhuizingen 8 5. Verhuiswensen doorstromers 10 6. Verhuiswensen starters 14 7. Woonruimteverdeling 15 Inleiding Er is heel veel

Nadere informatie

Inventarisatieformulier Klantprofiel

Inventarisatieformulier Klantprofiel Inventarisatieformulier Klantprofiel Klant Naam + voornaam man vrouw Adres, postcode en woonplaats Geboortedatum en Burger- servicenummer burger- servicenummer Telefoonnummer thuis: werk: mobiel: E-mail-adres

Nadere informatie

Als u AOW krijgt. Inhoud Wat is AOW 2

Als u AOW krijgt. Inhoud Wat is AOW 2 Als u AOW krijgt Inhoud Wat is AOW 2 Wie krijgt AOW 2 Vanaf wanneer krijgt u AOW 3 Hoeveel AOW krijgt u 3 Wat gaat er van uw AOW af 5 Hoe kunt u AOW krijgen 6 Andere pensioenen naast uw AOW 6 Meer informatie

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Enquête woongroep Surinaams-Javaanse ouderen

Enquête woongroep Surinaams-Javaanse ouderen Enquête woongroep Surinaams-Javaanse ouderen Algemeen 1. Hoe oud bent u? jaar 2. Wat is uw geslacht? man / vrouw 3. Wat is uw burgerlijke staat? O getrouwd O alleenstaand 4.a. Wonen er nog kinderen bij

Nadere informatie

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8

Maart 2014. Ik ga later niet op de bank zitten. pagina 6. Meer inzicht in uw pensioen. pagina 4. Wat is het UPO? pagina 8 Pensioen krant Maart 2014 Ik ga later niet op de bank zitten pagina 6 Meer inzicht in uw pensioen pagina 4 Wat is het UPO? pagina 8 Pensioenheld Dromen doen we allemaal Brayen Verbond (39 jaar) is projecteider

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Hoe zit het met uw AOW?

Hoe zit het met uw AOW? Hoe zit het met uw AOW? Als u 65 bent, krijgt u AOW. Dat weet iedereen. Maar hoe hoog is de uitkering? Als u alleenstaand bent of als u samenwoont. En hoe zit het als u straks samenwoont met een partner

Nadere informatie

Lansingerland in kaart Beter zicht op de inwoners en hun wensen m.b.v. Mosaic

Lansingerland in kaart Beter zicht op de inwoners en hun wensen m.b.v. Mosaic Lansingerland in kaart Beter zicht op de inwoners en hun wensen m.b.v. Mosaic Inzicht in de groepen mensen die wonen in Lansingerland, hun eigenschappen en voorkeuren. Wat en hoe? Leren van samenstelling

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 5 De Zorgcirkel vestigingen Meer informatie Inschrijfformulier

Nadere informatie

FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015

FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015 FACTSHEET OUDEREN EN WONEN PURMEREND APRIL 2015 Kaartje concentraties 75+ 1 team Beleidsonderzoek en Informatiemanagement Inleiding Op 23 maart 2015 startte het Woondebat met een open bijeenkomst. Doel

Nadere informatie

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen

De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen De tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen Maak kennis met de Compaan; de tablet speciaal ontwikkeld voor ouderen. Simpel in gebruik en prachtig vormgegeven. Ervaring met computers is niet nodig, iedereen

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept

Enquête vrij reizen. Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept Enquête vrij reizen Wat levert gratis OV de gebruikers op? Kenniscentrum MVS juli 2017 concept E n q u ê t e v r i j r e i z e n P a g i n a 2 Inleiding In 2015 heeft de Schiedamse gemeenteraad een regeling

Nadere informatie

Ik heb deze kaarten uitgeprint per onderwerp een kleur gekozen en geseald.

Ik heb deze kaarten uitgeprint per onderwerp een kleur gekozen en geseald. 9 thema s doelkaarten: Werken met doelkaarten (aangepast aan de leeftijd van de klant) Het doel is om met deze kaarten wensen van de klant inzichtelijke te maken. Kaarten met de verschillende levensgebieden,

Nadere informatie

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl

schoonmaakhulp klussendienst hulp bij borstvoeding extra kraamzorg en meer! www.puntextra.nl info@puntextra.nl in één keer fris geknipt gemakkelijk met een kapper aan huis schoonmaakhulp klussendienst tuinonderhoud glazenwasser was- en strijkservice verhuisservice kinderoppas honden uitlaatservice kapper aan huis

Nadere informatie

ENQUÊTE WOONWENSEN LATTROP & BREKLENKAMP 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid en leefbaarheid!

ENQUÊTE WOONWENSEN LATTROP & BREKLENKAMP 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid en leefbaarheid! ENQUÊTE WOONWENSEN LATTROP & BREKLENKAMP 10 minuten van uw tijd voor een beter woningbeleid en leefbaarheid! Beste inwoner(s) van Lattrop en Breklenkamp, Je hebt binding met Lattrop en Breklenkamp. Misschien

Nadere informatie

Kinderen Roepnaam Voorletters Achternaam Geboortedatum Geslacht Woonsituatie Man Vrouw Thuis Uit

Kinderen Roepnaam Voorletters Achternaam Geboortedatum Geslacht Woonsituatie Man Vrouw Thuis Uit Inventarisatieformulier Persoonsgegevens Achternaam (cliënt) Geslacht Man Vrouw Voorletters Roepnaam Geboortedatum Roker Ja Nee E-mail adres Telefoonnummer mobiel Uw opleidingsniveau LBO MBO HBO Universitair

Nadere informatie

FINANCIELE ZEKERHEID. GfK September 2015. GfK 2015 Achmea Financiële Zekerheid september 2015

FINANCIELE ZEKERHEID. GfK September 2015. GfK 2015 Achmea Financiële Zekerheid september 2015 FINANCIELE ZEKERHEID GfK September 2015 1 Opvallende resultaten Meer dan de helft van de Nederlanders staat negatief tegenover de terugtredende overheid Financiële zekerheid: een aanzienlijk deel treft

Nadere informatie

in de culturele sector

in de culturele sector in de culturele sector Inhoud Wat is EMC Cultuuronderzoeken? Wat is MOSAIC? Waarom een nieuwe versie? Wat kan ik met Mosaic? Waar kunnen we u nog meer mee helpen? EMC Cultuuronderzoeken Bureau voor onderzoek

Nadere informatie

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking Begeleiding, wonen en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking 1 Er zíjn in zorg Ieder mens is uniek. Mensen met een verstandelijke beperking hebben vaak wat meer hulp nodig om hun eigen,

Nadere informatie

Zicht op geld - Belastingteruggave Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015

Zicht op geld - Belastingteruggave Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden. ABN AMRO April 2015 Zicht op geld - Belastingteruggave Resultaten van kwantitatief online onderzoek onder werkenden ABN AMRO April 2015 Belastingteruggave 3 Sparen 7 Verantwoording onderzoek 12 2 Belastingteruggave Zicht

Nadere informatie

Werkloosheid 50-plussers

Werkloosheid 50-plussers Gemeente Amsterdam Werkloosheid 50-plussers Amsterdam, 2017 Factsheet maart 2018 Er zijn ruim 150.000 Amsterdammers in de leeftijd van 50 tot en met 64 jaar. Hiervan is 64% aan het werk. Ongeveer 6.200

Nadere informatie

OVEREENKOMST. Naam:.. Handtekening:.

OVEREENKOMST. Naam:.. Handtekening:. OVEREENKOMST Ondergetekende verklaart hierbij dat het in deze bijeenkomst gebruikte materiaal over contracten niet met derden zal worden gedeeld of beschikbaar gesteld voor 23 december 2017. Datum: Naam:..

Nadere informatie