KWALITEITSZORG REGIO RANDSTAD VAN BERSEBA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KWALITEITSZORG REGIO RANDSTAD VAN BERSEBA"

Transcriptie

1 KWALITEITSZORG REGIO RANDSTAD VAN BERSEBA Doelen 1. Met deze werkwijze geven we inhoud aan het kader uit het ondersteuningsplan van Berseba, dat in elke regio een bepaalde vorm van kwaliteitszorg moet wordt gerealiseerd, en voldoet mede hierdoor aan kwaliteitsaspect 3 van het toezichtkader voor de samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs ( Het samenwerkingsverband heeft zorg voor kwaliteit door systematische zelfevaluatie, planmatige kwaliteitsverbetering, jaarlijkse verantwoording van gerealiseerde kwaliteit en borging van gerealiseerde verbeteringen ). 2. De gekozen werkwijze en de uitwerking van de indicatoren moet bevorderen dat scholen en samenwerkingsverband er allebei beter van worden. We doen dit door middels een professionele dialoog tussen school en de externe(n). [Wat we dus niet bedoelen: Invullen van checklistjes, onnodige bureaucratie, een afrekencultuur, een werkwijze die de school ondergaat als een verplicht nummer] Principes 1. Elke school voert zelf een actief kwaliteitsbeleid. Dit dient minimaal dekkend te zijn voor de basisondersteuning van ons OSP. 2. Het kwaliteitsbeleid van de school bestaat uit: zelfevaluatie, personeelstevredenheid, oudertevredenheid. Leerling tevredenheid is facultatief. 3. Er wordt gewerkt met een 4-jarige cyclus, of met een kortere als daar behoefte aan is vanuit de school. 4. Naast het eigen kwaliteitsbeleid is er een vorm van externe toetsing vanuit het SWV. 5. We hanteren ook bij de kwaliteitszorg de principes van de professionele cultuur: a. Eigenaarschap, ruimte en verantwoordelijkheid b. Een lerende houding. c. Zowel een focus op de minder goede dingen, als ook op de parels van een school. d. We streven niet naar uniformiteit, pluriformiteit en erkende ongelijkheid maken een SWV alleen maar rijker. Werkwijze De inhoud van de kwaliteitszorg (hiermee wordt bedoeld wat in het OSP van Berseba staat genoemd als audit) is gebaseerd op de kernkaders primair onderwijs van de inspectie. Tevens is er een verbinding met de basisondersteuning van het schoolondersteuningsprofiel van het reformatorisch samenwerkingsverband passend onderwijs. In de kwaliteitszorg worden minimaal de volgende kernkaders betrokken - Opbrengsten - Onderwijsleerproces - Zorg en begeleiding Bij het uitvoeren van de kwaliteitsbezoeken stemmen we af op de school: a. Relevante gegevens van voldoende recente datum worden serieus genomen, we vermijden onnodige dubbeling. Dit geldt bijvoorbeeld als recent een inspectiebeoordeling heeft plaatsgevonden, maar ook andere bronnen kunnen benut worden.

2 b. De school kan zelf specifieke vragen indienen die bij de kwaliteitsbezoeken meegenomen worden. Dit kan betekenen dat de school graag wil dat er op bepaalde aspecten dieper wordt ingegaan, dat ook met anderen gesproken wordt dan de medewerkers van de school, of dat extra indicatoren worden meegenomen. NB. Het onderdeel opbrengsten is bewust opgenomen. Dit vormt immers het belangrijkste beslispunt bij onderzoeken van de inspectie. Deze geven ook een goed beeld van de verschillende onderwijsbehoeften in de groepen. Hierin nemen we mee op welke wijze de lerende houding van een team, en de afspraken rond het didactisch handelen (bijv het instructiemodel) als goed gereedschap worden ingezet naarmate de onderwijsbehoeften van de leerlingen daarom vragen. Geven de opbrengsten reden tot zorg dan kan bijvoorbeeld een verdere verdieping van het onderdeel onderwijsleerproces worden opgenomen. Vormgevingen van de toetsing vanuit het SWV. 1. Er zijn scholen die reeds als beleid hebben om hun school door een extern bureau uitgebreid te laten doorlichten (visiteren, auditeren). Dan is het onnodig om dit ook als SWV nog te doen. Voorwaarde is wel, dat de externe toetsing minimaal de kernindicatoren en de basisondersteuning van het ondersteuningsplan van Berseba dekt. Een school die hiervoor kiest stelt de rapportage beschikbaar aan de regiomanagers. Een regiomanager zal hierover dan met de schoolleiding in gesprek gaan. De regiomanager kan in deze vorm gevraagde en ongevraagde adviezen uitbrengen, aanvullend op de opgestelde rapportage. De scholen dragen zelf de kosten van zo n externe audit. 2. a. Scholen die kiezen voor de lijn die het SWV ontwikkeld heeft, zijn 1 keer in de vier jaar aan de beurt voor een kwaliteitsbezoek. Bij voorkeur doen zij dit in een cluster van 3 of 4 scholen, onder leiding van de regiomanager. Elke school doet dan ook mee in de kwaliteitsbezoeken van de andere scholen uit het cluster. b. Een variant op deze werkwijze is, dat het kwaliteitsbezoek alleen door de regiomanager wordt uitgevoerd, omdat de school niet de investering wil of kan maken om ook mee te doen in de kwaliteitsbezoeken bij andere scholen. Aan deze vormen zijn geen kosten verbonden. De regiomanager doet dit binnen zijn functie. Bij variant 2.a. pleegt iedere school dezelfde investering. Het programma voor de kwaliteitsbezoeken. Voorafgaand aan het kwaliteitsbezoek Minstens 4 weken voor het kwaliteitsbezoek zorgt de school voor toezending van de volgende documenten: De meest recente versie van het schoolondersteuningsprofiel van de school. Zelfevaluatie op de kernindicatoren van de inspectie (met behulp van de kernkaders zoals die verderop zijn opgenomen) Meest recente kwaliteitsonderzoeken door de school zelf (zelfevaluatie, personeelstevredenheid, oudertevredenheid, leerlingtevredenheid (dit is facultatief) Rapportages van eerdere kwaliteitsbezoeken en de follow-up daarvan (indien voorhanden). Schoolplan en schoolgids Jaarplan Jaarverslag

3 Interne kwaliteitsafspraken over de kwaliteit van het lesgeven in de groep (bijv kijkwijzer directe instructiemodel, enz) Interne kwaliteitsafspraken over de leerlingondersteuning Managementrapportage(s) Neerslagen van OGW gesprekken (als de school dat gewend is) Vragen die de school wil voorleggen aan de regiomanager Rapportages uit ParnasSys. Dit betreft: De actuele Groepsanalyse, een Schoolanalyse over het huidige schooljaar en de 4 schooljaren daarvoor (voor alle vakgebieden en ook de kleutertoetsen) en een inspectiekaart voor het huidige schooljaar en de 2 schooljaren hiervoor. De Groepsanalyse en de Schoolanalyse worden aangeleverd als Tabellen (en niet de grafiek-vorm). Agenda voor het kwaliteitsbezoek (tijden in overleg met de school bepalen) uur Ontvangt en startgesprek (20 min) uur Gesprekken met directie/ib/mt(45 min). OGW en cultuur in de school. Waar ze tegenaan lopen. Hoe de leerkrachten het oppakken. Stand van zaken passend onderwijs, HGW, leerlingzorg uur 2 gesprekken met een leerkracht over (2 x 40 min): resultaten, ontwikkeling daarvan plan lopende periode hoe ze het aanpakken om goede resultaten met de kinderen te bereiken hoe de zorg voor kinderen met risico verloopt (waarbij ook ParnasSys openstaat) hoe de eigen kwaliteitsafspraken van de school daarbij functioneren uur pauze uur Gesprek met de IB-ers: de kwaliteit van de leerlingzorg, minimaal afgezet tegen de normindicatoren de resultaten/opbrengsten van de leerlingzorg de gerealiseerde kwaliteitsverbetering, mede in het licht van de uitkomsten van de eigen kwaliteitszorg (en eerdere kwaliteitsbezoeken als deze reeds hebben plaatsgevonden) Hierbij zal ook ParnasSys openstaan, en wordt naar concrete leerlingen enz. gekeken uur lunch uur Gesprek directie over: Beleid. Schoolplan. Leerlingzorg. Resultaten. Trends. Maraps. Rol bestuur. Zelfevaluatie met 1234 in kolom indicatoren. (45 min) uur Uitwerken, eerste terugkoppeling voorbereiden (60 min) uur Terugkoppeling naar directie en MT (30 min) uur Afsluiting Na het kwaliteitsbezoek De regiomanager stelt een verslag op (waarvan de eerste terugkoppeling dus reeds gegeven is tijdens het kwaliteitsbezoek): De inhoud van de gesprekken Een waardering op de onderstaande indicatoren, waarbij een eventuele afwijking van zelfevaluatie van de school wordt gemotiveerd. Een overzicht van sterke punten en van aanbevelingen/adviezen.

4 Vervolgens mailt de regiomanager dit naar de directeur van de school. Het verslag dient uiterlijk 3 weken na het kwaliteitsbezoek te zijn g d aan de school. Als de school van mening is dat bepaalde zaken onjuist weergegeven zijn, dan wordt dit teruggekoppeld. Tenslotte geeft de school binnen 2 maanden een beleidsreactie op het rapportage van het kwaliteitsbezoek. Deze reactie wordt toegevoegd aan het rapport, waarna dit definitief is. Als gekozen is voor vorm 2.b. legt de regiomanager de rapportage eerst voor aan de collega`s voordat hij de rapportage aan de school voorlegt.

5 Kernkaders voor het primair onderwijs Normindicatoren: Alle normindicatoren van de inspectie zijn opgenomen. De regel van de inspectie zijn daarbij als volgt: 1. bij onvoldoende Eindopbrengsten over een aaneengesloten periode van 3 jaar wordt de school aangemerkt als ZWAK; 2. zijn de eindopbrengsten over een periode van 3 jaar onvoldoende en zijn bovendien 2 of meer normindicatoren onvoldoende, dan is de school ZEER ZWAK 3. Indien de eindopbrengsten niet te beoordelen zijn, wordt een school altijd als zeer zwak gekwalificeerd als tenminste 50% van de indicatoren over kwaliteitszorg (kwaliteitsaspect 9) onvoldoende is EN twee of meer normindicatoren van het onderwijsleerproces onvoldoende zijn. Aan de normindicatoren van de inspectie zijn toegevoegd: 4.1 en 4.2 (omdat het welbevinden van ouders en leerlingen een sterk bepalende factor is) 7.1 en 8.1 en 8.2 en 8.4 (omdat we de hele leerlingzorg meenemen) (7.2 en 8.3 zijn normindicator) (omdat dit nu juist over kwaliteitszorg gaat). A. Opbrengsten Kwaliteitsaspect 1 De resultaten van de leerlingen liggen ten minste op het niveau dat mag worden verwacht 1.1 De resultaten van de leerlingen aan het eind van de schoolperiode liggen ten minste op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht; 1.2 De resultaten van de leerlingen voor Nederlandse taal en rekenen en wiskunde tijdens de schoolperiode liggen tenminste op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht; Z 1 M/Z M/S S Vragen die bij opbrengsten in het gesprek met de directie aan de orde kunnen komen: 1. Toon aan dat de eindopbrengsten over de laatste 3 jaar op het goede niveau liggen (manrap) 2. Toon aan dat de verdelingen van het lvs profiel door de hele schoolperiode voor de vakken ned. taal en rekenen normaal verdeeld zijn (ParnasSys), tenminste vanaf groep Laat zien welke acties zijn ondernomen als 1 of 2 niet in orde zijn (geweest) en welke resultaten dat heeft opgeleverd. (schoolplan/jaarplan) 4. Toon aan dat er opbrengstgesprekken worden gevoerd met individuele leraren en wat met de uitkomsten is gedaan (personeelsmap / bekwaamheidsdossiers) Vragen die bij opbrengsten in het gesprek met de leraren aan de orde kunnen komen: 1. Ben je op de hoogte van de eindopbrengsten van de laatste 3 jaar? 2. Wordt er aan het team een overzicht gegeven over de lvs scores voor taal en rekenen en wordt er gediscussieerd over een opbrengstgerichte werkwijze? 3. Zijn er met jou opbrengstgesprekken gevoerd en hoe heb je die ervaren? 1 We gebruiken bij de zelfanalyse de indeling van de inspectie: Z = zwak, M/Z = meer zwak dan sterk, M/S = meer sterk dan zwak, S = Sterk

6 4. Wat was de conclusie en het vervolg? Kun je iets laten zien van jouw acties? 5. Werk je zelf ook gericht aan een opbrengstgerichte werksfeer in je groep? En hoe doe je dat? 6. Hoe verloopt de overdracht van leerlingen en wordt daarbij ook gekeken naar opbrengsten van het afgelopen jaar? B. Onderwijsleerproces Leerstofinhouden Kwaliteitsaspect 2 De aangeboden leerstofinhouden bereiden de leerlingen voor op vervolgonderwijs en samenleving. 2.1 Bij de aangeboden leerinhouden voor Nederlandse taal en rekenen en wiskunde betrekt de school alle kerndoelen als te bereiken doelstellingen. 2.2 De leerinhouden voor Nederlandse taal en voor rekenen en wiskunde worden aan voldoende leerlingen aangeboden tot en met het niveau van leerjaar De school met een substantieel aantal leerlingen met een leerlinggewicht biedt bij Nederlandse taal leerinhouden aan die passen bij de onderwijsbehoeften van leerlingen met een taalachterstand; Vragen die bij leerstofinhoud in het gesprek met de directie aan de orde kunnen komen: 1. Is er beleid voor de waarborg van een doorgaande lijn bij rekenen en taal? Is dat alleen maar de methode of zijn er ook andere elementen die een rol spelen? (klassencons. e.d. met behulp van kijkwijzers door?) (Jaarplan) 2. Zijn er speciale aanpakken bij leerlingen met taalachterstand? 3. Wat is het beleid t.a.v. differentiatie? Controle daarop? 4. Zijn leraren vrij en in staat om hun eigen onderwijsaanbod te arrangeren naar gelang dat de leerlingpopulatie dat nodig heeft? Vragen die bij leerstofinhoud in het gesprek met de leraren aan de orde kunnen komen: 1. Hoe zorg je dat de doorgaande lijn van rekenen en taal gehandhaafd blijft? 2. Welke aanpak van differentiatie hanteer je? 3. Hoe arrangeer je je lessen? 4. Worden er met jou gesprekken gevoerd over het aanbieden van de leerstof? Door wie? Schoolklimaat Kwaliteitsaspect 4 Het schoolklimaat wordt gekenmerkt door veiligheid en respectvolle omgangsvormen 4.1 De ouders zijn betrokken bij de school door de activiteiten die de school daartoe onderneemt 4.2 De leerlingen voelen zich aantoonbaar veilig op school Vragen die bij schoolklimaat in het gesprek met de directie aan de orde kunnen komen: 1. Welk beleid hanteert de school om ouders bij de school, en in het bijzonder bij de leerlingzorg, te betrekken? 2. Is bekend wat de ouders hiervan vinden? Hoe vinden oudergesprekken plaats?

7 3. Is er zicht op het welbevinden van de leerlingen? Wordt er gewerkt met een pedagogisch LVS om dit te bepalen? 4. Worden er systematisch gesprekken met kinderen gevoerd? Vragen die bij leerstofinhoud in het gesprek met de leraren aan de orde kunnen komen: 1. Hoe ervaar je de relatie met ouders? Hoe betrek jij als leraar ouders bij het onderwijs en (waar dat speelt) bij de zorg voor hun kind? 2. Werk je met een pedagogisch LVS? Wat heb jij daaraan voor jezelf en je handelen als leerkracht? 3. Voer je (systematisch) gesprekken met leerlingen? 4. Mag elk kind er zijn, ondanks hoe veel talenten het heeft? Hoe werkt dit binnen het groepsklimaat? Didactisch handelen Kwaliteitsaspect 5 De leraren leggen duidelijk uit, organiseren de onderwijsactiviteit efficiënt en houden de leerlingen taakbetrokken. 5.1 De leraren geven duidelijke uitleg van de leerstof. 5.2 De leraren realiseren een taakgerichte werksfeer. 5.3 De leerlingen zijn actief betrokken bij de onderwijsactiviteiten. Vragen die bij didactisch handelen in het gesprek met de directie aan de orde kunnen komen: 1. Welke didactische aanpakken zijn standaard binnen de school? Waar en hoe kan er van afgeweken worden? 2. Is er voldoende tijd en afwisseling bij de didactische aanpakken? Welke controle is hierop? 3. Hoe worden nieuwe collega s ingewerkt? 4. Hoe houd je als directie zicht op het realiseren van een taakgerichte werksfeer? Hoe geef je daar leiding aan? 5. Op welke manier levert het pedagogisch klimaat daar een bijdrage aan? 6. Wat zijn de mogelijkheden en grenzen voor de leerlingen om actief betrokken te zijn bij onderwijsactiviteiten? Vragen die bij didactisch handelen in het gesprek met leraren aan de orde kunnen komen: 1. Welke didactische aanpakken hanteer je over het algemeen? Worden doelen per les genoemd en wordt iedere les geëvalueerd? 2. Hoe worden de competenties van de kinderen aangesproken? 3. Hoe wordt extra hulp aan zwakkere leerlingen georganiseerd? 4. Hoe wordt de zelfstandigheid van de kinderen bevorderd? 5. Hoe is de verdeling van uitleg / interactie met zelfstandig werken? 6. Hoe worden kwaliteiten van leerlingen benut bij het onderwijs? (HB leerlingen, dag- en weektaken e.d.) C. Zorg en begeleiding Kwaliteitsaspect 7a De leraren volgen systematisch de vorderingen van de leerlingen 7.1 De school gebruikt een samenhangend systeem van genormeerde instrumenten en procedures voor het volgen van de prestaties en de ontwikkeling van de leerlingen;

8 7.2 De leraren volgen en analyseren systematisch de voortgang in de ontwikkeling van de leerlingen Kwaliteitsaspect 7b, specifiek voor het sbo De school begeleidt de leerlingen zodat zij zich naar hun mogelijkheden ontwikkelen S7.3 De school stelt bij plaatsing voor iedere leerling een ontwikkelingsperspectief vast. S7.4 De school volgt of de leerlingen zich ontwikkelen conform het ontwikkelingsperspectief en maakt naar aanleiding hiervan beredeneerde keuzes. Kwaliteitsaspect 8 De leerlingen die dat nodig blijken te hebben, krijgen extra zorg. 8.1 De school signaleert vroegtijdig welke leerlingen zorg nodig hebben. 8.2 Op basis van een analyse van de verzamelde gegevens bepaalt de school de aard van de zorg voor de zorgleerlingen 8.3 De school voert de zorg planmatig uit. 8.4 De school evalueert regelmatig de effecten van de zorg. Vragen die bij zorg en begeleiding in het gesprek met de directie en de IB-ers aan de orde kunnen komen: 1. Hoe is de controle op het systeem van zorg? 2. En de evaluatie van de opbrengsten van het systeem? 3. Hoe worden zorgleerlingen geïndiceerd? 4. Worden er analyses gemaakt als de resultaten op de ingezette zorg uitblijven? 5. Op welke manier zijn leraren verantwoordelijk voor begeleiding van zorgleerlingen? 6. Welke ontwikkelingen zijn in gang gezet? HGW? Ontwikkelingsperspectief e.d. Vragen die bij opbrengsten in het gesprek met de leraren aan de orde kunnen komen: 1. Leg kort uit hoe het systeem van zorg hier op school werkt 2. Wat zijn voor jou zorgleerlingen? 3. Hoe ben je als leraar verantwoordelijk voor begeleiding van zorgleerlingen? 4. Hoe word je ondersteund en wat is lastig? 5. Welke ontwikkelingen zijn in gang gezet? HGW? Ontwikkelingsperspectief e.d. Hoe gaat dat? 6. Hoe en wanneer komen er aanpassingen in begeleiding, b.v. bij het indelen in niveaus? D. kwaliteitszorg (is niet direct meer norm-indator maar wel belangrijk als eindopbrengsten niet zijn te beoordelen) Kwaliteitsaspect 9 De school heeft een systeem van kwaliteitszorg 9.1 De school heeft inzicht in de verschillen in onderwijsbehoeften van haar leerlingenpopulatie. 9.2 De school evalueert jaarlijks de resultaten van de leerlingen. 9.3 De school evalueert regelmatig het onderwijsleerproces. 9.4 De school werkt planmatig aan verbeteractiviteiten. Z M/Z M/S S

9 9.5 De school borgt de kwaliteit van het onderwijsleerproces. 9.6 De school verantwoordt zich aan belanghebbenden over de gerealiseerde onderwijskwaliteit. 9.7 De school draagt zorg voor de kwaliteit van het onderwijs gericht op bevordering van actief burgerschap en sociale integratie, met inbegrip van het overdragen van kennis over en kennismaking met de diversiteit van de samenleving. Vragen die bij kwaliteitszorg in het gesprek met de directie aan de orde kunnen komen: 1. Hoe maak je met het team het schoolplan? Wat is de onderliggende sterkte/ zwakte analyse. 2. Hoe wordt het jaarplan opgesteld? Laat dit eens zien. 3. Wanneer zijn er controles over de voortgang van de plannen? Welke sturingsmechanismes zitten daarbij? 4. Hoe wordt aan het bestuur gerapporteerd? (marap s en jaarverslag) en aan ouders (jaarverslag en schoolgids)?

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS HOEKSTEEN

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS HOEKSTEEN DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP RKBS HOEKSTEEN Plaats : Enkhuizen BRIN-nummer : 04YU Onderzoeksnummer : 118767 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL DE STEIGER DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP BASISSCHOOL DE STEIGER Plaats : Stampersgat BRIN-nummer : 08KF Onderzoeksnummer : 118893 Datum schoolbezoek : 20 april 2010

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Koos Meindertsschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 Koos Meindertsschool Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 07CQ C1 Onderzoeksnummer : 278333 Datum onderzoek : 4 november 2014 Datum vaststelling : 4 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Basisschool Jan Ligthart

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK Basisschool Jan Ligthart RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2013-2014 Basisschool Jan Ligthart Plaats : Zelhem BRIN nummer : 10EJ C1 Onderzoeksnummer : 274481 Datum onderzoek : 15 april 2014 Datum vaststelling : 16 juni

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Zuidwester

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Zuidwester RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij Basisschool De Zuidwester Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16JB Onderzoeksnummer : 122489 Datum schoolbezoek : 17 mei 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Wadden, locatie Molenwijk Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 12BV Onderzoeksnummer : 122154 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool Cosmicus RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool Cosmicus Plaats : 's-gravenhage BRIN nummer : 15XZ C1 Onderzoeksnummer : 281806 Datum onderzoek : 16 februari 2015 Datum vaststelling : 17 mei 2015

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs Weidevogels

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs Weidevogels RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs Weidevogels Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 23EA Onderzoeksnummer : 122588 Datum schoolbezoek : 27 juni 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op: 7

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Broekhof

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Basisschool De Broekhof RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool De Broekhof Plaats : Aalten BRIN-nummer : 08CY Onderzoeksnummer : 124143 Datum schoolbezoek : 10 november 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS MARIA

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP RKBS MARIA DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP RKBS MARIA Plaats : Hoorn Nh BRIN-nummer : 07UX Onderzoeksnummer : 118275 Datum schoolbezoek : 8 Rapport vastgesteld te Groningen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. : Kallenkote RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs Kallenkote Plaats : Kallenkote BRIN-nummer : 13ZM Onderzoeksnummer : 122102 Datum schoolbezoek : 6 januari 2011 vastgesteld te Zwolle op : 14 februari

Nadere informatie

A. OPBRENGSTEN Kwaliteitsaspect 1: de opbrengsten liggen op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie verwacht mag worden.

A. OPBRENGSTEN Kwaliteitsaspect 1: de opbrengsten liggen op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie verwacht mag worden. Verslag inspectiebezoek in het kader van het onderwijsverslag op School: obs de Merwedonk Inspecteur: dhr. Wierks Datum: 19 januari 2012 Bij het nagesprek met dhr. Wierks waren de volgende personen aanwezig:

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE DRIEMASTER

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE DRIEMASTER RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP DE DRIEMASTER Plaats : Hoek van Holland BRIN-nummer : 07ZC Onderzoeksnummer : 118674 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL HOUTWIJK Plaats : Den Haag BRIN-nummer : 19MZ-1 Arrangementsnummer : 77298 Registratienummer : 2863555 Onderzoek uitgevoerd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ DE DIJSSELBLOEM Plaats : Voorburg BRIN-nummer : 07SP Arrangementsnummer : 86296 Onderzoek uitgevoerd op : 9 september 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Daltonbasisschool Nettelhorst

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. Daltonbasisschool Nettelhorst RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING Daltonbasisschool Nettelhorst Plaats : Lochem BRIN nummer : 14MH C1 Onderzoeksnummer : 150805 Datum onderzoek : 2 april 2013 Datum vaststelling

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL GERARDUS MAJELLA Plaats : Vaassen BRIN-nummer : 03JI Onderzoek uitgevoerd op : 22 april 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/ P.C.B.S. DE KLISTER School: p.c.b.s. De Klister Plaats: Nieuw Buinen BRIN-nummer: 05RC Onderzoeksnummer: 107525 Datum uitvoering

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP DE ARK C.B.S. VOOR DALTONONDERWIJS Plaats : Stadskanaal BRIN-nummer : 07WN Onderzoeksnummer : 117910 Datum schoolbezoek :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. de Wethouder Brederode School

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. de Wethouder Brederode School RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij de Wethouder Brederode School Plaats : Rijswijk Zh BRIN-nummer : 13HM Onderzoeksnummer : 122615 Datum schoolbezoek : 24 juni 2011 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Meridiaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Meridiaan Plaats : Medemblik BRIN-nummer : 06AP Onderzoeksnummer : 122792 Datum schoolbezoek : 11 juli 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 10

Nadere informatie

Toezicht in het praktijkonderwijs

Toezicht in het praktijkonderwijs Toezicht in het praktijkonderwijs In dit schrijven wordt aangegeven hoe een school voor praktijkonderwijs de diverse indicatoren uit het waarderingskader van de Inspectie voor directe belanghebbenden (school,

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Driesprong

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Basisschool De Driesprong RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij Basisschool De Driesprong Plaats : Ruurlo BRIN-nummer : 08DN Onderzoeksnummer : 126074 Datum schoolbezoek : 7 en 8 mei 2012 Vastgesteld

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Christelijke Speciale basisschool De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Christelijke Speciale basisschool De Branding Plaats : Spijkenisse BRIN-nummer : 23XL Onderzoeksnummer : 123530 Datum schoolbezoek :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. R.K. basisschool De Talenten RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij R.K. basisschool De Talenten Plaats : Haarlem BRIN-nummer : 16LQ Onderzoeksnummer : 120887 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s. Albertine Agnesschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s. Albertine Agnesschool Plaats : Oranjewoud BRIN-nummer : 15WU Onderzoeksnummer : 122396 Datum schoolbezoek : 12 april 2011 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL DE REGENBOOG

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL DE REGENBOOG RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ BASISSCHOOL DE REGENBOOG Plaats : Schijndel BRIN-nummer : 12PC Arrangementsnummer : 80652 Onderzoek uitgevoerd op : 22 maart 2010 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij basisschool De Kyckert

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij basisschool De Kyckert RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij basisschool De Kyckert Plaats : Wateringen BRIN-nummer : 06CY Onderzoeksnummer : 121733 Datum schoolbezoek : 15 februari 2011 Rapport

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 DE HOLTHUIZEN School: De Holthuizen Plaats: Haaksbergen BRIN-nummer: 12YQ Onderzoeksnummer: 103463 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Basisschool De Achtbaan

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Basisschool De Achtbaan RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Basisschool De Achtbaan Plaats : Zwanenburg BRIN-nummer : 16LV Onderzoeksnummer : 123085 Datum schoolbezoek : 23 juni 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Montessori basisschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Montessori basisschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Montessori basisschool Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 22OD Onderzoeksnummer : 121784 Datum schoolbezoek : 4 april 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij obs De Vuurtoren, locatie Koningsplein Plaats : IJmuiden BRIN-nummer : 14CX Onderzoeksnummer : 124456 Datum schoolbezoek : 27 maart

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. de Schatkaart

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. de Schatkaart RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij de Schatkaart Plaats : Delft BRIN-nummer : 13QZ Onderzoeksnummer : 123464 Datum schoolbezoek : 6 september 2011 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 21 december

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL DE HORST School: De Horst Plaats: Apeldoorn BRIN-nummer: 17UB Onderzoeksnummer: 103558 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Sprong, dep. Molkenkelder RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Sprong, dep. Molkenkelder Plaats : Leeuwarden BRIN-nummer : 09KF Onderzoeksnummer : 123669 Datum schoolbezoek : 31 oktober 2011 Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP O.B.S. DE IEMENHOF

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP O.B.S. DE IEMENHOF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP O.B.S. DE IEMENHOF Plaats : Schoonebeek BRIN-nummer : 18HB Onderzoeksnummer : 118457 Datum schoolbezoek : 13 april 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. bs De Vrijheit

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. bs De Vrijheit RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij bs De Vrijheit Plaats : Wijk aan Zee BRIN-nummer : 03QL Onderzoeksnummer : 120651 Datum schoolbezoek : 29 november 2010 Rapport vastgesteld te kantoor Groningen

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. rkbs St. Jozef RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij rkbs St. Jozef Plaats : 't Zand Nh BRIN-nummer : 15CY Onderzoeksnummer : 125352 Datum schoolbezoek : 13 februari 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 DE DR. J.A. GERTH VAN WIJKSCHOOL School : de dr. J.A. Gerth van Wijkschool Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 17UD Onderzoeksnummer :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE P.H.SCHREUDERSCHOOL VOOR SPECIAAL BASISONDERWIJS

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE P.H.SCHREUDERSCHOOL VOOR SPECIAAL BASISONDERWIJS RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ DE P.H.SCHREUDERSCHOOL VOOR SPECIAAL BASISONDERWIJS Plaats : Den Haag BRIN-nummer : 20JJ Arrangementsnummer : 86185 Onderzoek uitgevoerd op : 16 september

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. c.b.s. De Regenboog

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. c.b.s. De Regenboog RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij c.b.s. De Regenboog Plaats : Leens BRIN-nummer : 07ZO Onderzoeksnummer : 120502 Datum schoolbezoek : 4 november 2010 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ SBO DE HAAGSE BEEK

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ SBO DE HAAGSE BEEK RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ SBO DE HAAGSE BEEK Plaats : Den Haag BRIN-nummer : 20JF Arrangementsnummer : 86182 Onderzoek uitgevoerd op : 9 september 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

de Samenwerkingsschool "Balans"

de Samenwerkingsschool Balans RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij de Samenwerkingsschool "Balans" Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 26PT Onderzoeksnummer : 122926 Datum schoolbezoek : 19 mei 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP KATHOLIEK BASISONDERWIJS HENGELO-ZUID Plaats : Hengelo Ov BRIN-nummer : 17PI Onderzoeksnummer : 118305 Datum schoolbezoek : 22

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Geref.bs "De Wissel"

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Geref.bs De Wissel RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2011-2012 bij Geref.bs "De Wissel" Plaats : Utrecht BRIN-nummer : 05TR Onderzoeksnummer : 124759 Datum schoolbezoek : 17 January 2012 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 24 mei 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 12 september

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 24 mei 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op 12 september RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij rkbs De Koolvlet Plaats : Broek op Langedijk BRIN-nummer : 27JV Onderzoeksnummer : 126205 Datum schoolbezoek : 24 mei 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. OBS Tellegen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. OBS Tellegen RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij OBS Tellegen Plaats : Wijhe BRIN-nummer : 18NQ Onderzoeksnummer : 127796 Datum schoolbezoek : 15 november 2012 Rapport vastgesteld op

Nadere informatie

: Alphen aan den Rijn

: Alphen aan den Rijn RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Het Vianova Plaats : Alphen aan den Rijn BRIN-nummer : 28BJ Onderzoeksnummer : 123358 Datum schoolbezoek : 29 september 2011 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 26 mei 2011 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 17 oktober 2011.

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 26 mei 2011 Rapport vastgesteld te Zoetermeer op 17 oktober 2011. RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Gouden Griffel Plaats : Berkel en Rodenrijs BRIN-nummer : 28CE Onderzoeksnummer : 122749 Datum schoolbezoek : 26 mei 2011 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ BASISSCHOOL MISTE CORLE Plaats : Winterswijk BRIN-nummer : 18ZG Onderzoek uitgevoerd op : 3 november 2009 Rapport vastgesteld te Zwolle op 30 maart 2010 HB 2811938/9

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK OBS De Klipper

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK OBS De Klipper RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 OBS De Klipper Plaats : Berkel en Rodenrijs BRIN nummer : 27KE C1 Onderzoeksnummer : 276951 Datum onderzoek : 11 november 2014 Datum vaststelling : 18

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK

DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP OBS MOLENBEEK Plaats : Enschede BRIN-nummer : 16NC Onderzoeksnummer : 120274 Datum schoolbezoek : 13 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. p.c.b.s. De Krullevaar

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. p.c.b.s. De Krullevaar RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK p.c.b.s. De Krullevaar Plaats : Hoogeveen BRIN nummer : 16GQ C1 Onderzoeksnummer : 276470 Datum onderzoek : 25 september 2014 Datum vaststelling : 19 november

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VSO Hengelo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. VSO Hengelo RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK VSO Hengelo Plaats : Hengelo Ov BRIN nummer : 00KM OKE 07 VSO Onderzoeksnummer : 150043 Datum onderzoek : 7 november 2012 Datum vaststelling : 23 januari 2013

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. CBS De Saad

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. CBS De Saad RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING CBS De Saad Plaats : Augustinusga BRIN nummer : 07XB C1 Onderzoeksnummer : 278397 Datum onderzoek : 11 december 2014 Datum vaststelling :

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL DE BONGERD

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG BASISSCHOOL DE BONGERD RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 BASISSCHOOL DE BONGERD School : Basisschool De Bongerd Plaats : Leusden BRIN-nummer : 11HD Onderzoeksnummer : 110164 Datum uitvoering onderzoek

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG MONTESSORISCHOOL WAALSDORP

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG MONTESSORISCHOOL WAALSDORP RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008-2009 MONTESSORISCHOOL WAALSDORP School : Montessorischool Waalsdorp Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 05VY Onderzoeksnummer : 113525 Datum

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK de Fortgensschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK de Fortgensschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 de Fortgensschool Plaats : Voorschoten BRIN nummer : 12PG C1 Onderzoeksnummer : 278089 Datum onderzoek : 20 november 2014 Datum vaststelling : 24 maart

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Deventer Montessorischool, locatie van Lithstraat Plaats : Deventer BRIN-nummer : 05VR Onderzoeksnummer : 124571 Datum schoolbezoek : 6 februari 2012 Vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Het Sterrenbos

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. Het Sterrenbos RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Het Sterrenbos Plaats : Dieren BRIN-nummer : 19QL Onderzoeksnummer : 121258 Datum schoolbezoek : 25 januari 2011 Definitief vastgesteld te Zwolle op 16 maart

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Branding RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING De Branding Plaats : Swifterbant BRIN nummer : 15FL C1 Onderzoeksnummer : 278365 Datum onderzoek : 7 oktober 2014 Datum vaststelling : 17

Nadere informatie

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Dichterbij

RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Dichterbij RAPPORT Onderzoek in het kader van het vierjaarlijks bezoek bij Dichterbij Plaats : Doetinchem BRIN-nummer : 27JK Onderzoeksnummer : 122724 Datum schoolbezoek : 24 juni 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Prinses Margriet, locatie Spaanseweg

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Prinses Margriet, locatie Spaanseweg RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij Prinses Margriet, locatie Spaanseweg Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 03GE Onderzoeksnummer : 122238 Datum schoolbezoek : 5 april 2011

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool De Laarakker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Basisschool De Laarakker RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Basisschool De Laarakker Plaats : Arnhem BRIN nummer : 15JW C1 Onderzoeksnummer : 278122 Datum onderzoek : 25 september 2014 en 2 maart 2015 Datum vaststelling

Nadere informatie

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD

KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD RAPPORT KWALITEITSONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2007/2008 BASISSCHOOL BEISTERVELD School/vestiging: Plaats: Bergeijk BRIN-nummer: 06HG Onderzoeksnummer: 104008 Datum uitvoering onderzoek:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Eendragt

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. CBS De Eendragt RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK CBS De Eendragt Plaats : Zevenhuizen Zh BRIN nummer : 04RV C1 Onderzoeksnummer : 196490 Datum onderzoek : 15 juli 2013 Datum vaststelling : 4 december 2013 Pagina

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. RUITENVELDER

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. RUITENVELDER RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK O.B.S. RUITENVELDER School : o.b.s. Ruitenvelder Plaats : Froombosch BRIN-nummer : 12XX Onderzoeksnummer : 95417 Datum schoolbezoek : 20 september 2007 Datum vaststelling

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ OBS De VEENVLINDER

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ OBS De VEENVLINDER RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING BIJ OBS De VEENVLINDER Plaats : Spijkenisse BRIN-nummer : 14LB Onderzoek uitgevoerd op : 30 september 2010 Conceptrapport verzonden : 6 oktober

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN

RAPPORT VAN BEVINDINGEN RAPPORT VAN BEVINDINGEN Basisschool De Toermalijn Onderzoeksdatum: 3 juni 2008 Datum conceptrapport van bevindingen: 27 juni 2008 Datum vaststelling rapport: 18 augustus 2008 Onderzoeksnummer: 105617 Postregistratienummer:

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET VIERJAARLIJKS BEZOEK OP BASISSCHOOL SEGHWAERT LOCATIE DE SPRINGPLANK Plaats : Zoetermeer BRIN-nummer : 16KB Onderzoeksnummer : 119149 Datum schoolbezoek : 27 april

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. o.b.s. De Zeester

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. o.b.s. De Zeester RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij o.b.s. De Zeester Plaats : Vlieland BRIN-nummer : 03DJ Onderzoeksnummer : 127105 Datum schoolbezoek : 13 september 2012 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015. De Parkenschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015. De Parkenschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 De Parkenschool Plaats : Apeldoorn BRIN nummer : 07DL C1 Onderzoeksnummer : 279366 Datum onderzoek : 13 november 2014 Datum vaststelling : 19 januari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Dubbelburg, locatie Rijnsburg

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. De Dubbelburg, locatie Rijnsburg RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING De Dubbelburg, locatie Rijnsburg Plaats : Rijnsburg BRIN nummer : 06CA C2 Onderzoeksnummer : 274291 Datum onderzoek : 10 april 2014 Datum

Nadere informatie

OPBRENGSTEN LEERLINGENZORG

OPBRENGSTEN LEERLINGENZORG OPBRENGSTEN 1 De opbrengsten liggen op het niveau dat op grond van de kenmerken van de leerlingenpopulatie mag worden verwacht. K.A. 11 De resultaten van de leerlingen liggen ten minste op het niveau dat

Nadere informatie

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PIPITA BASISSCHOOL TE WILLEMSTAD, CURAÇAO

RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PIPITA BASISSCHOOL TE WILLEMSTAD, CURAÇAO RAPPORT PERIODIEK KWALITEITSONDERZOEK PIPITA BASISSCHOOL TE WILLEMSTAD, CURAÇAO School : Pipita Basisschool te Willemstad, Curaçao Plaats : CURAÇAO - NEDERLANDSE ANTILLEN BRIN-nummer : 28PX Onderzoeksnummer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK scholengemeenschap Palet

RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK scholengemeenschap Palet RAPPORT VAN BEVINDINGEN STELSELONDERZOEK 2014-2015 scholengemeenschap Palet Plaats : Boxmeer BRIN nummer : 20GB C1 Onderzoeksnummer : 279250 Datum onderzoek : 27 november 2014 Datum vaststelling : 20 februari

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Zwaluw

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Zwaluw RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij basisschool De Zwaluw Plaats : Leiden BRIN-nummer : 17OZ Onderzoeksnummer : 120362 Datum schoolbezoek : 12 oktober 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s.'t Kienholt

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. o.b.s.'t Kienholt RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s.'t Kienholt Plaats : Hoogeveen BRIN-nummer : 13AZ Onderzoeksnummer : 121655 Datum schoolbezoek : 10 mei 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 3 november 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle op 9 januari 2012.

Onderzoeksnummer : Datum schoolbezoek : 3 november 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle op 9 januari 2012. RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij Basisschool St.Bernardus Plaats : Keijenborg BRIN-nummer : 03TA Onderzoeksnummer : 124423 Datum schoolbezoek : 3 november 2011 Rapport vastgesteld te Zwolle

Nadere informatie

m o INSPECTIE van hetonderwus

m o INSPECTIE van hetonderwus RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ De Kubus, locatie Heindijk School/instelling: De Kubus Plaats: Rotterdam BRIN -nummer: 19BU-1 Registratienummer: 2751855 Onderzoek uitgevoerd op: 29 januari 2009 Conceptrapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. de Erasmusschool

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. de Erasmusschool RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij de Erasmusschool Plaats : 's-gravenhage BRIN-nummer : 19NZ Onderzoeksnummer : 120923 Datum schoolbezoek : 22 november 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK. : Terschelling Hoorn

DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN. KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK. : Terschelling Hoorn DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ O.B.S. 't JOK Plaats : Terschelling Hoorn BRIN-nummer : 18LY Onderzoek uitgevoerd op : 12 november 2009 Conceptrapport verzonden op : 27 november

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Het Talent

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. Het Talent RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK Het Talent Plaats : Heerde BRIN nummer : 09CB C1 Onderzoeksnummer : 196526 Datum onderzoek : 13 juni 2013 Datum vaststelling : 23 september 2013 Pagina 2 van

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Sleutelbloem

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. basisschool De Sleutelbloem RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij basisschool De Sleutelbloem Plaats : Leiden BRIN-nummer : 17QS Onderzoeksnummer : 120382 Datum schoolbezoek : 26 oktober 2010 Rapport vastgesteld te Zoetermeer

Nadere informatie

w #S ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE FLEVOSCHOOL Huizen > J BRIN-nummer 05WJ Onderzoeksnummer

w #S ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP DE FLEVOSCHOOL Huizen > J BRIN-nummer 05WJ Onderzoeksnummer w #S Inspectie van het Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP DE FLEVOSCHOOL ttyqai Plaats Huizen > J BRIN-nummer

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Boemerang RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Boemerang Plaats : Purmerend BRIN nummer : 16UC C1 Onderzoeksnummer : 271886 Datum onderzoek : 27 maart 2014 Datum vaststelling :

Nadere informatie

Definitief RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Basisschool De Satelliet

Definitief RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Basisschool De Satelliet Definitief RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK BIJ Basisschool De Satelliet Plaats : Amsterdam BRIN-nummer : 16IP-0 Arrangementsnummer : Onderzoek uitgevoerd op : 12 april Rapport vastgesteld te

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de Kwaliteitsverbetering. Arentheem College, locatie Thomas a Kempis, afdeling vwo

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de Kwaliteitsverbetering. Arentheem College, locatie Thomas a Kempis, afdeling vwo RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de Kwaliteitsverbetering Arentheem College, locatie Thomas a Kempis, afdeling vwo Plaats: Arnhem BRIN-nummer: 07PK-0 HBnummer: 3320769 Onderzoek uitgevoerd op: 12

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Bruinvis

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING. obs De Bruinvis RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR DE KWALITEITSVERBETERING obs De Bruinvis Plaats : Oudeschild BRIN nummer : 18VC C1 Onderzoeksnummer : 288498 Datum onderzoek : 24 mei 2016 Datum vaststelling : 29

Nadere informatie

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij

Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij o.b.s. "De Skâns" Plaats : Frieschepalen BRIN-nummer : 13EI Onderzoeksnummer : 123241 Datum schoolbezoek : 7 juli 2011 Rapport vastgesteld

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Verrekijker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. De Verrekijker RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij De Verrekijker Plaats : Julianadorp BRIN-nummer : 15ZK Onderzoeksnummer : 124154 Datum schoolbezoek : 24 oktober 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op:

Nadere informatie

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Comeniusschool

RAPPORT. Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag bij Comeniusschool RAPPORT Onderzoek in het kader van het Onderwijsverslag 2010-2011 bij Comeniusschool Plaats : Naarden BRIN-nummer : 11NU Onderzoeksnummer : 121829 Datum schoolbezoek : Rapport vastgesteld te Utrecht op

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN

RAPPORT VAN BEVINDINGEN RAPPORT VAN BEVINDINGEN School: c.b.s. Op de Zandtange Plaats: Mussel BRIN-nummer: 08BS Datum uitvoering onderzoek: 4 maart 2008 Datum vaststelling rapport: 29 mei 2008 Onderzoeksnummer: 118432 1 ONDERZOEK

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG FINLANDIA

RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG FINLANDIA RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2008- FINLANDIA School : Finlandia Plaats : Rotterdam BRIN-nummer : 14EJ Onderzoeksnummer : 110855 Datum uitvoering onderzoek : 24-3- Datum vaststelling

Nadere informatie

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL THOMAS MORE

ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG OP BASISSCHOOL THOMAS MORE DEFINITIEF RAPPORT ONDERZOEK IN HET KADER VAN HET ONDERWIJSVERSLAG 2009-2010 OP BASISSCHOOL THOMAS MORE Plaats : Tilburg BRIN-nummer : 11PW Onderzoeksnummer : 118114 Datum schoolbezoek : 11 januari 2010

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. r.k.b.s. Sint Jozef

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. r.k.b.s. Sint Jozef RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij r.k.b.s. Sint Jozef Plaats : Heerenveen BRIN-nummer : 07PR Onderzoeksnummer : 123706 Datum schoolbezoek : 24 oktober 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Prins Willem Alexander

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING. Prins Willem Alexander RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK NAAR KWALITEITSVERBETERING Prins Willem Alexander Plaats : Hasselt BRIN nummer : 07EN C1 Onderzoeksnummer : 289814 Datum onderzoek : 27 juni 2016 Datum vaststelling :

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Montessorischool Enkhuizen

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij. Montessorischool Enkhuizen RAPPORT VAN BEVINDINGEN Onderzoek naar de kwaliteitsverbetering bij Montessorischool Enkhuizen Plaats : Enkhuizen BRIN-nummer : 16BD Onderzoeksnummer : 127199 Datum schoolbezoek : 13 september 2012 Rapport

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Akker

RAPPORT VAN BEVINDINGEN. Kwaliteitsonderzoek bij. obs De Akker RAPPORT VAN BEVINDINGEN Kwaliteitsonderzoek bij obs De Akker Plaats : Purmerend BRIN-nummer : 16MC Onderzoeksnummer : 124523 Datum schoolbezoek : 12 december 2011 Rapport vastgesteld te Leeuwarden op:

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Akker, Kwadraatafdeling

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK. basisschool De Akker, Kwadraatafdeling RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEITSONDERZOEK basisschool De Akker, Kwadraatafdeling Plaats : Meppel BRIN nummer : 11LR C2 Onderzoeksnummer : 282032 Datum onderzoek : 9 april 2015 Datum vaststelling : 25

Nadere informatie