PERSCOMMUNIQUE. Brussel, 29 juli 2002

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSCOMMUNIQUE. Brussel, 29 juli 2002"

Transcriptie

1 PERSCOMMUNIQUE Brussel, 29 juli 2002 I.R.I.S. brengt de IRIS Business Card Reader II (IBCR II) voor Mac OS X uit, de makkelijkste en snelste manier om de gegevens van uw contactpersonen in uw Macintosh in te voeren Brussel, 29 juli 2002 de I.R.I.S. Group, een Belgische beursgenoteerde vennootschap (Euronext Brussels: IRI), marktleider op het gebied van automatische documentherkenning (ADR), elektronisch documentenbeheer (EDM), archivering en opslag van gegevens en optische tekenherkenning (OCR), kondigt de wereldwijde verkrijgbaarheid van de IRIS Business Card Reader II voor Mac OS X aan op MacWorld in New York. IBCR II is het ultieme tijdbesparende apparaat om een database met contactpersonen in het kantoor of thuis bij te werken. I.R.I.S. is het eerste bedrijf dat een oplossing voor de herkenning van bedrijfskaartjes op de markt brengt voor Mac OS X. De lancering van de IRIS Business Card Reader II voor Mac OS X gebeurde op de MacWorld-expositie in New York op 17 juli De IBCR II illustreert de doeltreffendheid van de I.R.I.S.-technologie en ontwikkelingen, en de mogelijkheden van het bedrijf om snel te reageren op de specifieke noden van de markt, zo zegt Pierre De Muelenaere, Algemeen Directeur en CEO van de I.R.I.S. Group. Ik ben verheugd dat I.R.I.S. nu een volledige reeks Macproducten kan aanbieden, specifiek ontworpen om onder Mac OS X te draaien: Readiris Pro, IRISPen II en IBCR II. Mac OS X wint steeds meer veld - elke dag neemt het aantal gebruikers en toepassingen voor het platform toe - en blijft een zeer interessant zakenterrein voor ontwikkelaars, zei Ron Okamoto, vice-president van Apple s afdeling Worldwide Developer Relations. IBCR II is een gebruiksvriendelijke scanner voor bedrijfskaartjes gericht op journalisten, secretarissen/secretaressen en mobiele professionals die een database met contactpersonen willen beheren, en we zijn

2 zeer verheugd dat we er weer een nieuwe handige oplossing voor Mac OS X- gebruikers bij hebben. Hoe werkt de IBCR II? De OCR-technologie (optische tekenherkenning) converteert de gescande afbeelding in bewerkbare tekst. U hoeft alleen maar een bedrijfskaartje in de scanner in te voeren en binnen enkele seconden is de informatie automatisch overgebracht naar uw contactenbeheersoftware. Zo vermijdt u het manueel invoeren van uw bedrijfskaartjes in uw computer! De veldanalyse wijst de herkende gegevens automatisch toe aan de betreffende velden bedrijfsnaam, voor- en achternaam, straat, postcode en plaats, telefoon, fax, , website enz. De herkenningssoftware converteert de afbeelding van de gescande bedrijfskaartjes in een adresrecord met behulp van unieke, gelicentieerde OCR-technologie. Het systeem maakt uitgebreid gebruik van een kennisdatabase, waardoor het de benodigde intelligentie verwerft om een onderscheid te maken tussen de voor- en de achternaam, een stad en een provincie (of staat), een telefoon- en een faxnummer, enz. Elk land heeft een eigen vorm voor het opstellen van bedrijfskaartjes; Amerikanen vormen een adres anders dan Fransen enz. Overeenkomstig de meertalige reputatie van I.R.I.S., werkt deze toepassing in niet minder dan 24 talen - alle Amerikaanse en Europese talen zijn beschikbaar, inclusief de Oost-Europese. Exporteer uw contactpersonen de adresgegevens en de gescande (kleur) afbeelding - naar een gestructureerd bestand of zend deze rechtstreeks naar uw contactenbeheersoftware. Deze productiviteitstool sluit naadloos aan op toepassingen zoals contactenmanagers, databases of zelfs tekstverwerkers waarmee je via de mail merge -functie brieven, omslagen en etiketten kunt afdrukken. Sla uw contactpersonen op in een gestructureerd tekstbestand bijvoorbeeld in een door komma s of tabs gescheiden formaat om dit te importeren in om het even welke adresdatabase zoals het adresboek van Mac OS X. Een andere mogelijkheid is het rechtsreeks verzenden van uw contactpersonen naar uw contactenbeheerssoftware zoals Microsoft Entourage (onderdeel van Microsoft Office v.x), AppleWorks 6, Now Contact. De (kleuren)afbeelding wordt geëxporteerd evenals de effectieve gegevens van het kaartje. Met andere woorden, het systeem archiveert uw bedrijfskaartjes elektronisch. (U kunt uw papieren bedrijfskaartjes nu even goed wegwerpen, u kunt ze toch niet meer kwijtraken )

3 Sleutelelementen van de IRIS Business Card Reader Nieuwe OCR- en Mac OS-technologie De software verenigt de allernieuwste OCR- en veldanalysetechnologie van I.R.I.S., een wereldvermaarde actor op het gebied van optische tekenherkenning. De software werd ontworpen om native te draaien onder Mac OS X, het vooruitstrevende op UNIX gebaseerde besturingssysteem van Apple. (maak u geen zorgen: ook Mac OS 9.x wordt ondersteund!) Ondersteuning vreemde talen een oplossing voor de mondiale zakenman IBCR II ondersteunt de vormgeving van alle Amerikaanse en Europese bedrijfskaartjes, inclusief die van Oost-Europese landen. In het totaal worden er niet minder dan 24 talen ondersteund. Deze productiviteitstool helpt zakenmensen die zich op de wereldwijde markt begeven. Een toegewezen scanner voor bedrijfskaartjes met een compact en elegant ontwerp De gebundelde scanner IBCR-II is geoptimaliseerd voor het scannen van bedrijfskaartjes en biedt tal van voordelen t.o.v. andere scannertypes: de scanner neemt nauwelijks plaats in op uw bureau, rekent vlotjes af met visitekaartjes op verschillende papiersoorten en van verschillende drukkwaliteiten en u hoeft zich nooit zorgen te maken of u wel het juiste kaartformaat heeft ingesteld. Bovendien is het scannen een fluitje van een cent: u moet gewoon het bedrijfskaartje in de scanner invoeren en het scanproces start automatisch! Kleurenscan De IBCR II kan uw bedrijfskaartjes en uw foto s scannen in kleur, grijswaarden, of zwart-wit. Kleurenscans worden aanbevolen: de gescande afbeeldingen zijn dan een getrouwe kopie van de papieren bedrijfskaartjes. Op deze manier kunt u uw bedrijfskaartjes archiveren en beveiligen en kunt u zelfs de papieren kaartjes wegwerpen. (De afbeeldingen van de kaartjes worden naast de adresrecords weergegeven.) Een elegante, gebruiksvriendelijke USB-interface De scanner voor bedrijfskaartjes wordt aangesloten op de USB-poort en wordt aangedreven door de USB-poort. Er is dus geen nood aan een externe stroomtoevoer, waardoor de gebundelde hardware nog eleganter wordt. Prijs en beschikbaarheid De IRIS Business Card Reader II zal worden verdeeld via de distributie- en verkoopskanalen van I.R.I.S. in Europa en de VS. De aanbevolen winkelprijs bedraagt 252 euro of $199.

4 Systeemvereisten: Dit is de minimale systeemconfiguratie vereist voor het gebruik van de I.R.I.S. Business Card Reader op een computer uitgerust met Mac OS X Macintosh-computer met een G3-processor. Mac OS X versie (Versie 10.1 aanbevolen.) 60 MB vrije ruimte op de vaste schijf. Een USB-poort vereist om te scannen met de I.R.I.S. scanner voor bedrijfskaartjes, IBCR-II. Dit is de minimale systeemconfiguratie vereist voor het gebruik van de I.R.I.S. Business Card Reader op een computer uitgerust met Mac OS 9.x Macintosh-computer met een PowerPC-processor. (Readiris draait niet op computers met een 680x0-processor.) Mac OS 9.x. De systeembibliotheken QuickTime 4.0 en CarbonLib 1.4 of hoger zijn vereist. (Indien nodig zal de installateur CarbonLib 1.5 installeren.) 32 MB vrij RAM-geheugen. 60 MB vrije ruimte op de vaste schijf. Een USB-poort vereist om te scannen met de I.R.I.S. scanner voor bedrijfskaartjes, IBCR-II. Enkele woorden over I.R.I.S. De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - Optical Character Recognition ), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer. De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies. Office Products & Technologies Deze divisie ontwikkelt een breed gamma aan OCR-toepassingen voor de thuis- en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dat gamma wereldwijd. Haar bekende producten zijn: IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie die leest tekst en cijfers in - en in de Executive versie die leest tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes in en biedt tevens spraaksynthese. Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, all-in-one apparaten ( Multifunctional Peripherals ) en digitale camera s. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in wel 93 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCR-software verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz. De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hardware en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden makkelijk naar uw PDA, databanken of contact manager uitgevoerd.

5 Professional Systems Deze divisie biedt oplossingen de professionele gebruiker oplossingen aan om papieren documenten te dematerialiseren. Zo kan u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kan tevens elektronische documenten archiveren en opslaan. De belangrijkste oplossingen zijn: Automatische formulierlectuur en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat. Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten. Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken. Systemen voor strategische communicatie ( Enterprise Information Portals ): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij de beroepsverenigingen en de large accounts. Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geïntegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts". Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen. In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton en Atlanta (VSA). Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of en producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen? Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa Perscontact Perscontact Catherine Rochigneux Caroline Roussel Tel: +32 (010) Tel: +32 (010) Fax: +32 (010) Fax: +32 (010) catherine.rochigneux@irislink.com caroline.roussel@irislink.com Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is. I.R.I.S. Extranet I.R.I.S voor journalisten: I.R.I.S. Extranet voor investeerder: I.R.I.S. Extranet voor reselllers: I.R.I.S. Extranet voor VARs:

PERSMEDEDELING. Brussel, 14 maart 2003

PERSMEDEDELING. Brussel, 14 maart 2003 PERSMEDEDELING Brussel, 14 maart 2003 I.R.I.S. kondigt de onmiddellijke release aan van IRISPdf TM 1.5, een professionele oplossing voor de conversie van papieren documenten naar volledig doorzoekbare

Nadere informatie

I.R.I.S. en DICOM Benelux kondigen samenwerkingsakkoord aan voor de distributie van I.R.I.S. Readiris Pro 8 Corporate Edition & IRISPdf

I.R.I.S. en DICOM Benelux kondigen samenwerkingsakkoord aan voor de distributie van I.R.I.S. Readiris Pro 8 Corporate Edition & IRISPdf PERSCOMMUNIQUE Brussel, 26 februari 2003 I.R.I.S. en DICOM Benelux kondigen samenwerkingsakkoord aan voor de distributie van I.R.I.S. Readiris Pro 8 Corporate Edition & IRISPdf Brussel, 26 februari 2003

Nadere informatie

I.R.I.S. kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Readiris 8.0, de gloednieuwe versie van zijn best-selling OCR-pakket

I.R.I.S. kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Readiris 8.0, de gloednieuwe versie van zijn best-selling OCR-pakket PERSCOMMUNIQUE Brussel, 25 oktober 2002 I.R.I.S. kondigt de onmiddellijke beschikbaarheid aan van Readiris 8.0, de gloednieuwe versie van zijn best-selling OCR-pakket Readiris 8.0 biedt verbeterde herkenningsresultaten

Nadere informatie

IRISPen II, de I.R.I.S. USB penscanner, kreeg schitterende perscommentaren en awards de hele wereld rond

IRISPen II, de I.R.I.S. USB penscanner, kreeg schitterende perscommentaren en awards de hele wereld rond PERSCOMMUNIQUE Brussel, 11 juli 2002 Embargo tot 11 juli 2002 om 17:40 uur IRISPen II, de I.R.I.S. USB penscanner, kreeg schitterende perscommentaren en awards de hele wereld rond Brussel, 11 juli 2002

Nadere informatie

I.R.I.S. lanceert Readiris 12 for Mac, de gloednieuwe versie van haar befaamde tekstherkenningssoftware

I.R.I.S. lanceert Readiris 12 for Mac, de gloednieuwe versie van haar befaamde tekstherkenningssoftware PERSBERICHT I.R.I.S. lanceert Readiris 12 for Mac, de gloednieuwe versie van haar befaamde tekstherkenningssoftware Louvain-la-Neuve, 20 augustus 2009 I.R.I.S., een beursgenoteerde onderneming (EURONEXT

Nadere informatie

I.R.I.S. introduceert Readiris Pro 9 voor pc, de nieuwste versie van zijn topproduct voor tekstherkenning (OCR)

I.R.I.S. introduceert Readiris Pro 9 voor pc, de nieuwste versie van zijn topproduct voor tekstherkenning (OCR) PERSBERICHT Brussel, 19 november 2003 I.R.I.S. introduceert Readiris Pro 9 voor pc, de nieuwste versie van zijn topproduct voor tekstherkenning (OCR) Reproduceert uw papieren documenten en beeldbestanden

Nadere informatie

I.R.I.S. kondigt de release aan van IRISCapture Pro 8 for Invoices, haar krachtige oplossing voor het lezen en herkennen van facturen

I.R.I.S. kondigt de release aan van IRISCapture Pro 8 for Invoices, haar krachtige oplossing voor het lezen en herkennen van facturen PERSBERICHT Brussel, 27 oktober 2006 I.R.I.S. kondigt de release aan van IRISCapture Pro 8 for Invoices, haar krachtige oplossing voor het lezen en herkennen van facturen en nieuwe specifieke versies voor

Nadere informatie

I.R.I.S. en Sage Bob Software kondigen een strategische samenwerkingsovereenkomst en de onmiddellijke beschikbaarheid van IRISCapture for Line BOB aan

I.R.I.S. en Sage Bob Software kondigen een strategische samenwerkingsovereenkomst en de onmiddellijke beschikbaarheid van IRISCapture for Line BOB aan PERSCOMMUNIQUE Brussel, 8 maart 2006 I.R.I.S. en Sage Bob Software kondigen een strategische samenwerkingsovereenkomst en de onmiddellijke beschikbaarheid van IRISCapture for Line BOB aan Brussel, 8 maart

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE 1-1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE Dit hoofdstuk behandelt de systeemeisen en de installatie van Cardiris. Afhankelijk van uw versie, is het mogelijk dat Cardiris gebundeld werd met de

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse Executive 2. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op de besturingssystemen Windows 7 en Mac OS X Mountain Lion.

Nadere informatie

I.R.I.S. introduceert technologie voor de herkenning van fakturen

I.R.I.S. introduceert technologie voor de herkenning van fakturen PERSCOMMUNIQUE I.R.I.S. introduceert technologie voor de herkenning van fakturen De nieuwe software IRISCapture for Invoices is de eerste flexibele oplossing voor KMO s en grote ondernemingen Erkent alle

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE

Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE 1-1 GEBRUIKERSHANDLEIDING Hoofdstuk 1 I NSTALLATIE Dit hoofdstuk behandelt de systeemeisen en de installatie van Cardiris. Afhankelijk van uw versie, is het mogelijk dat Cardiris gebundeld werd met de

Nadere informatie

1. De IRISCard scanner gebruiken

1. De IRISCard scanner gebruiken Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRISCard Anywhere 5 en IRISCard Corporate 5 scanners. De met deze scanners meegeleverde software is: - Cardiris Pro 5 en Cardiris

Nadere informatie

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN A sharp choice in intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: A SHARP CHOICE IN INTELLIGENT SCANNING SimplifyScan maakt het voor gebruikers mogelijk om documenten op een eenvoudige wijze te scannen

Nadere informatie

Documenten scannen met OCR

Documenten scannen met OCR Documenten scannen met OCR Wat betekent OCR eigenlijk? OCR staat voor: "Optical Character Recognition" in het Nederlands optische tekenherkenning. Je kunt er papieren documenten mee scannen, die dan niet

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERS- HANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERS- HANDLEIDING I GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERS- HANDLEIDING II 2000 I.R.I.S. Alle rechten voorbehouden OCR, ViewGrey en ScanGrey technologie door I.R.I.S. The Proximity/Merriam Webster Linguibase Copyright 1984 Alle

Nadere informatie

IRIS heeft TEC Documents geselecteerd als één van haar beste resellers. Om dat te vieren doet TEC u een bijzondere aanbieding.

IRIS heeft TEC Documents geselecteerd als één van haar beste resellers. Om dat te vieren doet TEC u een bijzondere aanbieding. Zomeractie IRIS heeft TEC Documents geselecteerd als één van haar beste resellers Om dat te vieren doet TEC u een bijzondere aanbieding. Als u nu IRIS Capture Pro aanschaft bieden wij u 20% korting op

Nadere informatie

Press Release. Nieuwe Canon All-in-One printers met geavanceerde SOHO-functionaliteit: PIXMA MX870, PIXMA MX350 en PIXMA MX340

Press Release. Nieuwe Canon All-in-One printers met geavanceerde SOHO-functionaliteit: PIXMA MX870, PIXMA MX350 en PIXMA MX340 Press Release EMBARGO: 1 februari 2010, 06:00 CET Nieuwe Canon All-in-One printers met geavanceerde SOHO-functionaliteit: PIXMA MX870, PIXMA MX350 en PIXMA MX340 PIXMA MX870 PIXMA MX350 PIXMA MX340 Diegem,

Nadere informatie

Snel en efficiënt informatie archiveren en delen met anderen

Snel en efficiënt informatie archiveren en delen met anderen Snel en efficiënt informatie archiveren en delen met anderen Wat is DocToKeep? Als gebruiker van de computer krijgt u massa's informatie te verwerken. De informatiestroom aan internetpagina's, e-mails,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2.

Inhoudsopgave. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Mouse 2. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op de besturingssystemen Windows 7 en Mac OS X Mountain Lion. Lees deze

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen.

Inhoudsopgave. Opmerking: het is aanbevolen de verschillende onderdelen te installeren in de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen. Deze Beknopte Gebruiksaanwijzing helpt u bij de installatie en het gebruik van IRIScan Express 3. De meegeleverde software is Readiris Pro 12. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van

Nadere informatie

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen

Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl. Printen en Scannen Dick Grooters Raadhuisstraat 296 5683 GM Best tel: 0499-392579 e-mail: d.grooters@home.nl Printen en Scannen Als een nieuwe printer wordt gekocht en onder Windows XP aangesloten zal Windows deze nieuwe

Nadere informatie

GEEN ZIN IN OVERTYPEN?

GEEN ZIN IN OVERTYPEN? GEEN ZIN IN OVERTYPEN? VERSNEL UW BUSINESS DOOR: AUTOMATISCHE DATA INVOER W ORKFLOW VOOR GOEDKEURING TIJDENS HET INKOOPPROCES DIGITAAL DOCUMENT ARCHIEF DOCUMENT CAPTURE Document Capture voor Dynamics NAV

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRISPen TM Executive 7. De procedures in deze handleiding zijn gebaseerd op het besturingssysteem Windows 7. Lees deze handleiding aandachtig

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE

Hoofdstuk 1 INSTALLATIE 1-1 Hoofdstuk 1 INSTALLATIE Dit hoofdstuk bespreekt de systeemvereisten en de installatie van de Readiris software. SYSTEEMVEREISTEN Dit zijn de minimale systeemvereisten om Readiris te gebruiken: een

Nadere informatie

Cardiris TM 4. Gebruikershandleiding

Cardiris TM 4. Gebruikershandleiding Cardiris TM 4 Gebruikershandleiding Cardiris TM 4 Gebruikershandleiding Inhoud Auteursrechten... 1 Hoofdstuk 1 Kennismaken met Cardiris... 3 Hoofdstuk 2 Installatie... 5 Systeemvereisten... 5 Cardiris

Nadere informatie

Forse groei en recordwinst

Forse groei en recordwinst PERSBERICHT Louvain-la-Neuve, 24 maart 2006 Embargo to 24 maart 2006 tot 17u40 IMAGE RECOGNITION INTEGRATED SYSTEMS GROUP N.V. (afgekort tot I.R.I.S. Group ) JAARLIJKSE RESULTATEN 2005 Forse groei en recordwinst

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen

Persbericht. Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen Persbericht ***EMBARGO GELDIG TOT 19 AUGUSTUS 2009, 15.00 uur*** Canon introduceert drie intelligente PIXMA All-in-One instapmodellen, met hoge printkwaliteit voor iedereen PIXMA MP250 PIXMA MP490 Deze

Nadere informatie

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik

Fuel. Handleiding voor installatie en gebruik Fuel Handleiding voor installatie en gebruik Inhoudsopgave 1. Installatie 2. Gebruik - Windows - Linux / Apple / andere systemen - Een nieuw voertuig aanmaken - Uitgaven 3. Onderhoud - Waarschuwingen -

Nadere informatie

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner.

Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan Book 3 scanner. Deze scanner wordt geleverd met de softwaretoepassingen Readiris Pro 12 en IRIScan Direct (enkel Windows). De bijbehorende

Nadere informatie

Stroomlijn uw informatie

Stroomlijn uw informatie Stroomlijn uw informatie HP Digital Sending Software 5.0 Naam van spreker / dag maand 2015 Copyright 2014 Hewlett-Packard Development Company, L.P. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande

Nadere informatie

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios)

Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Handleiding mobiel printen/scannen voor Brother iprint&scan (ios) Inhoudsopgave Voordat u uw Brother-machine gebruikt... Definities van opmerkingen... Handelsmerken... Inleiding... Brother iprint&scan

Nadere informatie

1 VAN START GAAN VAN START GAAN manual.pmd 1 29/05/2007, 12:11

1 VAN START GAAN VAN START GAAN manual.pmd 1 29/05/2007, 12:11 1 VAN START GAAN VAN START GAAN 2 2007 I.R.I.S. Alle rechten voorbehouden OCR technologie door I.R.I.S. Connectionist, linguïstische en veldanalysetechnologie door I.R.I.S. 2007 I.R.I.S. Alle rechten voorbehouden

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

Persbericht. Canon introduceert drie PIXMA All-In-Ones op instapniveau, goed voor intelligente, hoogkwalitatieve printing voor iedereen

Persbericht. Canon introduceert drie PIXMA All-In-Ones op instapniveau, goed voor intelligente, hoogkwalitatieve printing voor iedereen Persbericht EMBARGO: 19 augustus, 2009 15:00 CET Canon introduceert drie PIXMA All-In-Ones op instapniveau, goed voor intelligente, hoogkwalitatieve printing voor iedereen PIXMA MP490 Diegem, 19 augustus

Nadere informatie

Delen van een Arrangement

Delen van een Arrangement Delen van een Arrangement Optie 1: Mail met bijlage. De makkelijkste methode is uiteraard het document te downloaden en vervolgens in zijn geheel als bijlage door te sturen naar andere koorleden. Afhankelijk

Nadere informatie

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg.

Efficy Mobile Efficy Mobile is een nieuwe interface van Efficy voor mobiele toestellen ter intentie van gebruikers die met Efficy werken onderweg. 2012, Efficy sa/nv Nieuwe Functionaliteiten in Efficy 2012 Summer Efficy 2012 Summer voegt een aantal interessante nieuwe functionaliteiten toe aan wat anders een natuurlijke opvolging van de Spring release

Nadere informatie

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands

Van start gaan. Inhoudsopgave. Quick User Guide - Nederlands Van start gaan Deze verkorte handleiding helpt u om aan de slag te gaan met de IRIScan TM Anywhere Wifi. Lees deze handleiding aandachtig door voor u deze scanner en de bijbehorende software in gebruik

Nadere informatie

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV.

Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. Dé oplossing voor het automatisch herkennen en verwerken van gescande en/of elektronisch aangeleverde documenten binnen Microsoft Dynamics NAV. ONTVANG HERKEN VERWERK ARCHIVEER NAViDocs is de volledig

Nadere informatie

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING

Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Effectief opslaan en terugvinden van informatie OFFICE FILING Snelle toegang tot uw dossiers optimaliseert uw productiviteit Informatie vormt de levenslijn binnen uw onderneming de basis van effectieve

Nadere informatie

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010

Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Oplossingen overzicht voor Traderouter > 02/11/2010 Netconnex is opgericht in 2004 (Gezeteld in Belgie maar het hoofd datacenter gelegen in Nederland [omgeving Amsterdam]). Zeer gestaag groeiende onderneming

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

AirPrint handleiding

AirPrint handleiding AirPrint handleiding Deze gebruikershandleiding is van toepassing op de volgende modellen: HL-L340DW/L360DN/L360DW/L36DN/L365DW/ L366DW/L380DW DCP-L50DW/L540DN/L540DW/L54DW/L560DW MFC-L700DW/L70DW/L703DW/L70DW/L740DW

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Mac - OSX 10.6 en hoger Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installeren van de software

Nadere informatie

1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform?

1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform? Aantal verstuurde enquetes Aantal ingevulde enquetes % responders 71 21 30% 1.2 Onder welke voorwaarden zou u scans en beschrijvingen van documenten beschikbaar willen stellen via een gezamenlijk platform?

Nadere informatie

Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token

Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token Self-Service Portal Registeren, downloaden & activeren van een soft token Document versie: 3.2 Uitgavedatum: september 2014 Inhoud Introductie... 3 Over 2 e factor authenticatie... 3 Over egrid authenticatie...

Nadere informatie

1 VAN START GAAN VAN START GAAN manual.pmd 1 29/08/2003, 14:38

1 VAN START GAAN VAN START GAAN manual.pmd 1 29/08/2003, 14:38 1 VAN START GAAN VAN START GAAN 2 2003 I.R.I.S. Alle rechten voorbehouden OCR technologie door I.R.I.S. Connectionist, linguïstische en veldanalyse technologie door I.R.I.S. 2003 I.R.I.S. Alle rechten

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

1. Collage Creator. In dit hoofdstuk leert u:

1. Collage Creator. In dit hoofdstuk leert u: 17 1. Collage Creator Met het programma ArcSoft Collage Creator kunt u uw eigen fotocollages maken van uw favoriete foto's. Knippen, schuiven en tekst toevoegen is heel eenvoudig in dit gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM

Verkorte handleiding. 1. Installeren van Readiris TM. 2. Opstarten van Readiris TM Verkorte handleiding Deze Verkorte handleiding helpt u bij de installatie en het gebruik van Readiris TM 15. Voor gedetailleerde informatie over alle mogelijkheden van Readiris TM, raadpleeg het hulpbestand

Nadere informatie

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op

Stappenplan Scannen. Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Stappenplan scannen Hoe te scannen: Start het programma ABBYY Finereader op Het programma ABBYY Finereader is een programma waarmee makkelijk gescand kan worden. Het zorgt voor de OCR omzetting. Dit wil

Nadere informatie

Getting Started Guide Nederlands

Getting Started Guide Nederlands Getting Started Guide Nederlands Inhoud De technologie van PrintShop Mail... 2 Systeemvereisten voor PrintShop Mail... 4 Inhoud van de cd-rom... 5 PrintShop Mail installeren (Windows)... 6 PrintShop Mail

Nadere informatie

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4

SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 SYSTEEMVEREISTEN TRACK VERZUIM 4 Copyright Tredin B.V. te Lelystad Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden) door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Bruto marge stijgt Bedrijfswinst stijgt sterk

Bruto marge stijgt Bedrijfswinst stijgt sterk IMAGE RECOGNITION INTEGRATED SYSTEMS GROUP nv (afgekort tot I.R.I.S. Group ) MEDEDELING VAN DE HALFJAARLIJKSE RESULTATEN Bruto marge stijgt Bedrijfswinst stijgt sterk Omzet 19.095 KEUR ( - 8,59%) Bruto

Nadere informatie

Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit.

Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit. Een nieuw tijdperk in kantoor - productiviteit. iw360 you can Stroomlijn uw manier van werken. De verwerking van papieren en elektronische documenten maakt een wezenlijk deel uit van de kantoortaken. Met

Nadere informatie

Workshop over PDF. Door Walter Gijkens voor Sodipa computerclub

Workshop over PDF. Door Walter Gijkens voor Sodipa computerclub Workshop over PDF Door Walter Gijkens voor Sodipa computerclub Workshop over pdf Hoe herken je een pdf-bestand? Hoe open je een pdf-bestand? Wat is een pdf-bestand? Hoe maak je een pdf-bestand? PAUZE Workshop

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

De NMBS kiest voor I.R.I.S. voor het realiseren van haar projecten voor het elektronische beheer van documenten en processen

De NMBS kiest voor I.R.I.S. voor het realiseren van haar projecten voor het elektronische beheer van documenten en processen PERSBERICHT De NMBS kiest voor I.R.I.S. voor het realiseren van haar projecten voor het elektronische beheer van documenten en processen Louvain-la-Neuve, 14 juli 2009 I.R.I.S., een beursgenoteerde onderneming

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.

Windows 10. 2015 Training voor 50-plussers. PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus. 2015 Training voor 50-plussers PC50plus trainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Windows 10 TRAINING VOOR 50- PLUSSERS Inhoud opgave. Pagina 01-0 7

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst

Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Solutions Een wereld van applicaties tot uw dienst Met Ricoh vindt u DE oplossing voor UW bedrijf! Vindt u het bestand dat u net scande niet meer terug? Verliest u kostbare tijd met zoeken in uw archieven?

Nadere informatie

Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead

Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead Vaardigheidstraining Scannen met ClaroRead Auteur training: Opdidakt Supplies, Mathieu van de Water Titel training: Vaardigheidstraining scannen met ClaroRead 2011, Opdidakt Supplies Schoonstraat 23 5384

Nadere informatie

Brutomarge +19,6% EBIT +38,8% Netto winst +42,4% Dividend per aandeel 0,80

Brutomarge +19,6% EBIT +38,8% Netto winst +42,4% Dividend per aandeel 0,80 IMAGE RECOGNITION INTEGRATED SYSTEMS GROUP N.V. (afgekort I.R.I.S. Group) Embargo tot donderdag 20 maart 2008 17uu45 Jaarresultaten 2007 Brutomarge +19,6% EBIT +38,8% Netto winst +42,4% Dividend per aandeel

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING

SIM SAVER KORTE HANDLEIDING SIM SAVER KORTE HANDLEIDING (WinXP en 2000: Indien u het toestel niet in dezelfde USB-poort steekt, zal de drive voor de tweede poort opnieuw moeten worden gedefinieerd. Dit probleem heeft te maken met

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER.

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP MEERDERE DOCUMENTEN SCANNEN TIJDBESPAREND, PRODUCTIEF SCANNEN VOOR ELKE RUIMTE OP ZOEK NAAR HOGE PRESTATIES OP EEN KLEIN OPPERVLAK? WILT U DE

Nadere informatie

Halfjaar resultaten 2008 van I.R.I.S. Aanhoudende groei van de activiteiten Resultaten in overeenstemming met business plan

Halfjaar resultaten 2008 van I.R.I.S. Aanhoudende groei van de activiteiten Resultaten in overeenstemming met business plan PERSBERICHT EN - FR - NL- DE Brussel, 29 augustus 2008 EMBARGO tot 29/8/2008 om 17u45 IMAGE RECOGNITION INTEGRATED SYSTEMS GROUP NV (afgekort I.R.I.S. Group) Halfjaar resultaten 2008 van I.R.I.S. Aanhoudende

Nadere informatie

Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt.

Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt. Outlook is een mogelijke opvolger voor Windows Live Mail aangezien Microsoft (WLM) de ondersteuning van dit product per 10 januari 2017 heeft gestopt. 1 Windows Live Mail (WLM) wordt vanaf januari 2017

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

NSi Output Manager Veelgestelde vragen. Version 3.2

NSi Output Manager Veelgestelde vragen. Version 3.2 NSi Output Manager Veelgestelde vragen Version 3.2 I. Algemene productinformatie 1. Wat is nieuw in Output Manager 3.2? NSi Output Manager 3.2 bevat diverse verbeteringen aan serverzijde, waarbij de meest

Nadere informatie

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting

iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting iprova Suite Systeemeisen iprova 5 Hosting Let op Dit document bevat de systeemeisen voor versie 5.0 van de iprova Suite. Door nieuwe ontwikkelingen kunnen de systeemeisen voor iprova wijzigen. Controleer

Nadere informatie

20 kaarsjes en recordresultaten voor het jaar 2006!

20 kaarsjes en recordresultaten voor het jaar 2006! IMAGE RECOGNITION INTEGRATED SYSTEMS GROUP S.A. (afgekort I.R.I.S. group) 20 kaarsjes en recordresultaten voor het jaar 2006! Bruto marge + 18,1% Bedrijfsresultaat (EBIT) + 24,7% Winst voor het boekjaar

Nadere informatie

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding

Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0. Handleiding Data Safe I (Serial ATA) Externe vaste schijf met USB 2.0 Handleiding Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Om te beginnen 1.1 Veiligheidsmaatregelen 1.2 Systeemvereisten 1.3 Inhoud verpakking 2 Handleiding driver

Nadere informatie

Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output

Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output Hoofdstuk 12: Afdrukken en andere output 12.0 Inleiding PowerPoint presentaties worden meestal niet ontworpen met als belangrijkste doel een uitgeprinte versie van de presentatie. Meestal worden er diavoorstellingen

Nadere informatie

OCR Technieken OCR Optical Character Recognition ICR Intelligent Character Recognition OMR Optical Mark Recognition Barcode Handschrift

OCR Technieken OCR Optical Character Recognition ICR Intelligent Character Recognition OMR Optical Mark Recognition Barcode Handschrift OCR Technieken OCR Optical Character Recognition ICR Intelligent Character Recognition OMR Optical Mark Recognition Barcode Handschrift Ondersteuning image processing Vaste formulier verwerking Semi-gestructureerde

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

INTRODUCTIE BELANGRIJKE OPMERKINGEN

INTRODUCTIE BELANGRIJKE OPMERKINGEN Gebruiksaanwijzing INTRODUCTIE IRISCompressor Pro is een handig compressiehulpmiddel waarmee u afbeeldings- en PDF-bestanden in slechts enkele muisklikken kan converteren in gecomprimeerde PDF-bestanden.

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows Vista) Werk je met Windows Vista? Je kunt eenvoudig een upgrade naar Windows 7 uitvoeren. Bij een upgrade blijven de bestaande gegevens en programma

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW

AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW AirPrint handleiding DCP-J562DW MFC-J480DW MFC-J680DW MFC-J880DW Voordat u uw Brother-machine gebruikt Definities van opmerkingen Handelsmerken Belangrijke opmerking Definities van opmerkingen In deze

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding TagMyDoc

Handleiding TagMyDoc Handleiding TagMyDoc Februari 2013 Voorwoord In BoekTweePuntNul (uitgave oktober 2012, ISBN 9789059063501) vindt men een beschrijving van de tool TagMyDoc. Een uitgebreide, Engelstalige handleiding vindt

Nadere informatie

Fleet Pack Scan2FleetPack

Fleet Pack Scan2FleetPack Fleet Pack Scan2FleetPack Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 1 WAAROM SCAN2FLEETPACK?... 1 INSTALLATIE... 2 DOWNLOADEN... 2 CONFIGURATIE... 4 GEBRUIK... 5 Het programma openen... 5 Inscannen en uploaden...

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Toshiba Viewer V2 installatie MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Toshiba Viewer V2 installatie Versie: Augustus 2010 Toshiba Viewer V2 (v1.03) Met de Toshiba Viewer is het mogelijk te printen en scannen met de vermelde Toshiba apparaten.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen

o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen o o o o E-mail Documenten beheer Kennis borging Vergaderen Nieuwste versie van Office-desktoptoepassingen Licenties per gebruiker voor 5 computers incl Mac en mobiel Office-toepassingen naar een pc streamen

Nadere informatie

ELEKTRONISCH DOCUMENT MANAGEMENT

ELEKTRONISCH DOCUMENT MANAGEMENT ELEKTRONISCH DOCUMENT MANAGEMENT EEN PAPIEREN ARCHIEF VERWERKING VAN DE POST de post openen sorteren registreren VERWERKING VAN DE POST afstempelen distribueren kopiëren VERWERKING VAN DE POST ARCHIVEREN

Nadere informatie

EndNote Web handleiding

EndNote Web handleiding EndNote Web handleiding Bibliographic reference manager voor het verzamelen, beheren, delen van referenties en het maken van literatuurlijsten. 1. Een account aanmaken. Je kan je registreren via de databank

Nadere informatie

Content Management Made Easy

Content Management Made Easy Content Management Made Easy Content management is voor bedrijven van doorslaggevend belang. Het op de juiste manier inzetten van het beschikbare kapitaal en personeel is de sleutel tot een rendabele onderneming.

Nadere informatie

Professionele Flatbedscanners

Professionele Flatbedscanners Professionele Flatbedscanners voor grote en diverse scanopdrachten PDS-5000F PDS-6000F Verwerk snel en makkelijk grote scanopdrachten op kantoor dankzij de professionele flatbedscanners met automatische

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196

Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger. Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Back-up Online van KPN Handleiding Mac OS X 10.6 en hoger Mac OS X Client built 2013 13.0.0.13196 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Systeemeisen... 3 2 Installatie... 4 3 Back-up Online configureren...

Nadere informatie