Nr Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nr Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016"

Transcriptie

1 1 Nr Vergadering: 26 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 mei 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer H. van Deelen, PvdA De heer F. Tocila, PvdA De heer D. Ruige, VVD De heer C. T. Lugt, VVD De heer A.C. Schweigmann, PBT De heer G. Bos, PBT Mevrouw G.G. S. Kootstra, PBT De heer A. J. Romar, CDA De heer J. P. Lodder, CDA De heer W. H. M. van Deelen, PvdA De heer E.P. Zorgdrager, PvdA Eveneens aanwezig: Wethouder H.K. van der Wielen Wethouder J. Hoekstra-Sikkema Wethouder T. D. Jong Afwezig: Bijzonderheden: Agenda De geluidsfragmenten van deze vergadering worden op de website van de Gemeente Terschelling geplaatst, waarbij per agendapunt en spreker beluisterd kan worden. Voor de inhoudelijke discussie per agendapunt wordt derhalve verwezen. 1. Opening en afwezigheidsmeldingen De voorzitter opent de vergadering en heet aanwezigen en luisteraars welkom. 2. Vaststellen agenda 26 april 2016 Wijzigingen inzake de agenda: de fractie van PBT verzoekt de agendapunten 11 en 13 niet als bespreekstuk, i.p.v. hamerstuk, op de agenda te plaatsen. De raadsleden stemmen hiermee in. Daarnaast vraagt Mw. G. Kootstra (PBT) een motie vreemd aan de orde van de dag, (REC Harlingen), aan de agenda toe te voegen. Motie wordt als agendapunt 15 toegevoegd aan de de agenda. 3. Vaststellen besluitenlijst 29 maart 2016 Geen op en aanmerkingen. De besluitenlijst wordt dienovereenkomstig vastgesteld.

2 2 4. a. Mededelingen uit samenwerkingsverbanden Wethouder Hoekstra deelt mee dat binnen het samenwerkingsverband, van de Dienst Soza en Werkgelegenheid NW Fryslân, het voorzitterschap aan haar is overgedragen. De overdracht heeft plaatsgevonden, i.v.m. de nieuw te vormen gemeente de Waadhoeke, door fusie en de hiermee samenhangende discussie m.b.t. toekomst van het Sociaal Domein. 4.b. Overige mededelingen college Wethouder v.d. Wielen bericht dat RWS medio mei de vaarmarkering in het Schuitengat/Vliestroom Waddenzee vervangt. Burgemeester Wassink mag het heugelijk feit meedelen dat een 6-tal personen binnen de gemeente Terschelling onderscheiden zijn als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Morgen worden volgens traditie de versierselen uitgereikt. 5. Lijst ingekomen stukken: De stukken onder A. voor kennisgeving aan te nemen. De stukken onder B. in handen stellen van het college ter afdoening. De stukken onder C. betrekken bij een raadsvoorstel. Het besluit wordt met algemene stemmen aanvaard. 6. Onderzoek geloofsbrieven Door het recente overlijden van de heer T.M.L. Schroders is er een vacature ontstaan in de raad. De voorzitter van het Centraal Stembureau heeft conform de Kieswet de procedure in gang gezet, om in zijn opvolging te voorzien. De geloofsbrieven conform het reglement van orde te onderzoeken. Er worden drie leden benoemd uit de gemeenteraad om samen met de griffier het onderzoek van geloofsbrieven te doen dat zijn: De heren G. Bos (PBT), H. van Deelen (PvdA), J. Lodder (CDA). De vergadering wordt voor enkele minuten geschorst, zodat de commissie het onderzoek kan verrichten. Heropening vergadering De heer G. Bos, voorzitter van de commissie geloofsbrieven brengt verslag uit: De COMMISSIE uit de gemeenteraad van Terschelling, in wier handen werden gesteld de geloofsbrief en verdere bij de Kieswet gevorderde stukken, ingezonden door de heer Flip Tocila op maandag 13 april 2016 benoemd tot lid van de gemeenteraad van Terschelling, rapporteert de gemeenteraad van Terschelling dat zij de genoemde stukken heeft onderzocht en in orde bevonden. Gebleken is dat de benoemde in alle in de Gemeentewet gestelde eisen voldoet. De commissie adviseert tot zijn toelating als lid van de gemeenteraad van Terschelling. Verder geen inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt.

3 3 7. Installatie raadslid Alvorens zijn functie als raadslid te kunnen uitoefenen, legt het lid van de Raad op grond van artikel 14 van de Gemeentewet in de vergadering in handen van de voorzitter de eed of verklaring en belofte af. Voor de inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt wordt verwezen naar de geluidsfragmenten. Toe te laten als lid van de gemeenteraad van Terschelling, Tocila F. (Flip). (m). De raad besluit unaniem tot toelating van de heer F. Tocila als lid van de gemeenteraad van Terschelling. 8. Benoeming commissielid fractie PvdA De fractie PvdA heeft een kandidaat commissielid voorgedragen, na onderzoek geloofsbrieven kan de raad een besluit nemen over de benoeming van de kandidaat. Na afleggen van de eed of belofte kan het commissielid de werkzaamheden aanvangen. Er worden drie leden benoemd uit de gemeenteraad om samen met de griffier het onderzoek van geloofsbrieven te doen dat zijn: De heren G. Bos (PBT), H. van Deelen (PvdA), J. Lodder (CDA). De vergadering wordt voor enkele minuten geschorst, zodat de commissie het onderzoek kan verrichten. Heropening vergadering De heer G. Bos, voorzitter van de commissie geloofsbrieven doet verslag: De COMMISSIE uit de gemeenteraad van Terschelling, in wier handen werden gesteld de geloofsbrief en verdere gevorderde stukken conform de Gemeentewet, m.b.t. de heer Egbert (P) Zorgdrager rapporteert de gemeenteraad van Terschelling dat zij de genoemde stukken heeft onderzocht en in orde bevonden. Gebleken is dat de benoemde aan alle in de Gemeentewet gestelde eisen voldoet. De commissie adviseert tot zijn toelating als lid (en als niet zijnde raadslid) van de raadscommissie. Vervolgens wordt door het commissie lid de belofte afgelegd. Verder geen inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt. Op voordracht van de fractie PvdA: De heer E. P. (Egbert) Zorgdrager te benoemen als commissielid (niet zijnde raadslid). De raad besluit unaniem tot toelating van de heer E. Zorgdrager als commissielid.

4 4 9. Herstelbesluit Bestemmingsplan Buitengebied m.b.t. de manege Bespreekstuk De notitie Hoofdlijnen herstelbesluit Manege Boddelenweg 5 te Hoorn vast te stellen; De bestaande planologische rechten weer toe te kennen aan het perceel van de manege aan de Boddelenweg 5. Extra ruimte bieden door perceel sectie K, nummer 1039 gedeeltelijk als Sport-Manege te bestemmen en hierop geen gebouwen toe te staan. Geen medewerking verlenen aan de bouw van 20 recreatiewoningen op perceel sectie K, nummer In te stemmen met de inhoud van het bestemmingsplan Manege Terschelling en dat als ontwerp bestemmingsplan in procedure brengen. Voor de inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt wordt verwezen naar de geluidsfragmenten. Korte Toelichting Eerste termijn Raad Dhr. Romar (CDA) geeft aan geen bouwwerken op het perceel, dus geen huisjes Op de manege functie dient te worden toegezien. Dhr. Bos (PBT) vindt dat de gemeente meer inschikkelijke moet zijn om zodoende ook de gang naar de rechter te kunnen voorkomen. Dhr. Ruige (VVD) zijn fractie verleent geen medewerking aan 20 vakantiewoningen; de paardenvoorziening is belangrijk. Eerste termijn College Wethouder de Jong is verheugt dat alle fracties het voorstel van het college ondersteunen. Reageert op de opmerking van dhr. Bos. Benadrukt dat er juist meerdere malen overleg is geweest met Arntzen en adviseurs. Nog steeds wordt naar mogelijke oplossing gezocht, nu moet echter eerst het herstelbesluit. Tweede termijn Raad Dhr. Bos (PBT) vraagt of er uitstel kan worden gevraagd bij de RvS voor de impasse. Tweede termijn College Wethouder de Jong zegt besluit nu voorleggen om helderheid te creëren. 1. De notitie Hoofdlijnen herstelbesluit Manege Boddelenweg 5 te Hoorn vast te stellen; 2. De bestaande planologische rechten weer toe te kennen aan het perceel van de manege aan de Boddelenweg 5 3. Extra ruimte bieden door perceel sectie K, nummer 1039 gedeeltelijk als Sport-Manege te bestemmen en hierop geen gebouwen toe te staan. 4. Geen medewerking te verlenen aan de bouw van 20 recreatiewoningen op perceel sectie K, nummer In te stemmen met de inhoud van het bestemmingsplan Manege Terschelling Met algemene stemmen wordt het besluit aanvaard.

5 5 10. Bijdrage in voorbereidingskosten aanleg golfbaan Bespreekstuk Reeds in 2007 heeft de gemeenteraad geoordeeld dat de golfsport uitstekend past binnen het algemene beleidsuitgangspunt van de Toeristische visie gemeente Terschelling. In het in 2014 afgesproken coalitieakkoord is opgenomen dat een initiatief om te komen tot een golfbaan welwillend wordt behandeld, mits landschappelijk goed ingepast en niet in de polder gesitueerd. De Stichting Natuurgolfbaan Terschelling is de aanleg van een golfbaan aan het voorbereiden. De hieraan verbonden voorbereidingskosten zijn hoog en kunnen niet volledig door de Stichting worden opgebracht. Zij verzoeken de gemeente om (deels) bij te dragen. Voor de inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt wordt verwezen naar de geluidsfragmenten. Eerste termijn Raad Dhr. Lodder (CDA) heeft een opmerking over de benaming van de subsidie: Wat is het nu? Duidelijk is dat het een eenmalige subsidie betreft. Graag antwoord hoe het zit? Mw. Oosterbaan (PvdA); gaat eveneens in op de naamstelling van de subsidie voor realisatie natuurgolfbaan. Belangrijk is dat een informatieavond door de stichting binnenkort wordt georganiseerd. Reserve recreatie mag gebruikt worden voor deze subsidie ze verwijst naar de Nota reserves en voorzieningen. Intentieverklaring SBB is belangrijk. Het betreft een plan vanuit de samenleving, door een stichting zonder winstoogmerk. Wenst dat SBB zich coulant zal opstellen inzake erfpacht. Dhr. Lugt (VVD) de realisatie van natuurgolfbaan is een versterking van het economisch en toeristisch product voor het eiland. Er is een breed draagvlak voor de realisatie. Stemmen in met het voorstel mits uitleg van de subsidie. Dhr. Schweigmann (PBT) het initiatief wordt gesteund door PBT. Gaat ervan uit dat de jaarlijkse vergoeding, past bij een golfbaan in ontwikkeling. Noemt de voorlichting aan bevolking, zeer belangrijk. Vraagt zich af wat nu de juiste benaming van de subsidie is? Eerste termijn College Wethouder Hoekstra gaat in op de vragen. Een garantiesubsidie is niet de juiste benaming i.v.m. relatie met exploitatie. Juist is een eenmalige subsidie hetgeen aansluit bij de subsidie verordening. Haar voorstel is om dus de benaming te wijzigen, via een mondeling amendement. Hoopt zeker dat SBB een coulante houding aanneemt voor de erfpacht. Tweede termijn Raad Dhr. Lodder (CDA) zegt dat waarderingssubsidie dus nu wordt gewijzigd in raadsbesluit in eenmalige subsidie. Mw. Oosterbaan (PvdA) sluit zich aan bij woorden dhr. Lodder. Ze benadrukt richting wethouder om mee te nemen naar het overleg met SBB, de coulante houding m.b.t. de erfpacht. Tweede termijn College Wethouder Hoekstra deelt mee dat het mondeling amendement voor wat haar betreft kan worden toegepast.

6 6 1. Stichting Natuur Golfbaan Terschelling een eenmalige subsidie* van ,- toe te kennen onder voorwaarde dat ook de provincie voor een even hoog bedrag meefinanciert en stichting garant staat voor het dan nog resterende deel van de voorbereidingskosten. 2. De bijdrage ten laste brengen van de Reserve Recreatie. Met algemene stemmen wordt het besluit aanvaard, *met in achtneming van het mondeling amendement om garantiesubsidie aan te passen in eenmalige subsidie. 11. Beheers-verordening Cranberryschuur Badweg 1 Bespreekstuk Het ontwerp van de beheers-verordening Cranberryschuur Badweg West 1 West Terschelling regelt het gebruik van de cranberryschuur als museum en de horecavoorziening met een terras dat daarbij hoort. Op 23 september 2014 is door de gemeenteraad het ontwerp van de beheers-verordening Natuurgebieden gewijzigd vastgesteld. Eén van de wijzigingen is het gevolg van het amendement over de regeling voor de Cranberryschuur (Badweg West 1). Het amendement heeft als doel het gebruik van het bestaande terras als horecavoorziening mogelijk te maken. Eerste termijn Raad Mw. Kootstra (PBT) terras voor is prima. Vraagt zich af wat er nu gebeurt met het achter terrein. Bovendien hoe wordt gehandhaafd? Eerste termijn College Wethouder de Jong refereert aan de cie. van 5/4/'16 m.b.t. terras voorzijde. Beheers-verordening regelt niet het achter terrein/terras. Daarop zal moeten worden gehandhaafd. Dat het ontwerp van de beheers-verordening Cranberryschuur Badweg West 1, West- Terschelling (d.d. 22 februari 2016, projectnummer ) wordt vastgesteld. Met algemene stemmen wordt het besluit aanvaard. 12. Ontheffing ingezetenschap Wethouder Hoekstra verlengen Bespreekstuk Artikel 36a, lid 2, van de Gemeentewet geeft de gemeenteraad de mogelijkheid een wethouder, die niet woonachtig is in de gemeente wegens bijzondere omstandigheden, van jaar tot jaar ontheffing te verlenen van het vereiste van ingezetenschap. De huidige ontheffing van de wethouder mevrouw J. Hoekstra-Sikkema is geldig tot 13 mei Eerste termijn Raad Dhr. Schweigmann (PBT) wethouder van de wal daar is PBT geen voorstander van. Vraagt of de wethouder niet verplicht is te verhuizen? Wethouder kan jaarlijkse ontheffing krijgen van de raad waarbij de bijzondere omstandig zal moeten worden genoemd. Hoe zit dat is de vraag? Interruptie Mw. Oosterbaan (PvdA): Mw. Hoekstra heeft destijds bij haar benoeming duidelijk aangegeven, waarom zij zich niet op het eiland kan vestigen. De fractie van PBT heeft daar overigens ook mee ingestemd.

7 7 Eerste termijn College Burgemeester Wassink geeft aan richting dhr. Schweigmann de reden van de ontheffing. Hij heeft de behoefte om in overleg te treden met het college en schorst daarom de vergadering voor aantal minuten. De vergadering wordt geschorst. De vergadering wordt heropend. Tweede termijn De bijzondere omstandigheid wordt genoemd. Mw. Hoekstra heeft een tijdelijke/parttime functie, m.b.t. het wethouderschap, haar partner heeft aan de vaste wal een fulltime functie. Dat zijn voldoende redenen om zich niet definitief te vestigen op het eiland. Afspraken waren dus vooraf duidelijk waarmee ook is ingestemd. Interruptie dhr.schweigmann (PBT), wil weten of er nu een besluit kan worden genomen? De voorzitter van de raad informeert richting dhr. Schweigmann dat motiveringen en beraadslagingen in de raadsvergadering onderdeel uit maken van de besluitvorming. De aan wethouder mevrouw J. Hoekstra-Sikkema verleende ontheffing van het vereiste van ingezetenschap voor wethouders m.i.v. 13 mei 2016 te verlengen met één jaar. Met 8 stemmen voor (fracties PvdA, VVD en CDA) en 3 stemmen tegen (fractie PBT) wordt het besluit aanvaard. 13. Garantiesubsidie St Hamerstuk In 2016 wordt herdacht dat het 350 jaar geleden is dat de Engelse vloot 170 koopvaardijschepen verwoestte en West-Terschelling platbrandde. Gedurende het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd om deze gebeurtenis te herdenken en het historisch besef te vergroten. De stichting Terschelling vraagt de gemeente om aan de activiteiten bij te dragen. Geen inhoudelijke discussie m.b.t. dit agendapunt. Dhr. F. Tocila (PvdA) neemt plaats op de publieke tribune, onthoudt zich van stemming. Stichting Terschelling vanuit het budget cofinanciering 2016 een garantiesubsidie van maximaal ,- toekennen voor de activiteiten: Visualisatie ramp op het Seinpaalduin Zichtbaar maken brandlaag Optocht buurtschappen Ontwikkeling lesprogramma Demonstratie kustwacht en brandweer Met 10 stemmen voor en 1 stem van onthouding (Dhr. F. Tocila PvdA) wordt het besluit aanvaard.

8 8 14. Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving Hamerstuk Om de informatievoorziening naar burgers duidelijker en aantrekkelijker te maken, wordt de opmaak en de inhoud van de gemeentepagina in De Terschellinger verbeterd. Om de pagina aantrekkelijker te maken is het onder meer van belang om de bezwaarteksten en de raadsagenda niet meer volledig te publiceren, maar voor de volledige teksten te verwijzen naar onze website. De Verordening elektronische bekendmaking en kennisgeving maakt het mogelijk om besluiten (gedeeltelijk) elektronisch bekend te maken of voor kennisgeving te publiceren. Met het elektronisch bekendmaken en kennisgeven kunnen belangstellenden gericht en snel geïnformeerd worden over besluiten en dienstverlening van de gemeente. Elektronisch bekendmaken en kennisgeven kan alleen op basis van een wettelijke grondslag, zoals een verordening. Korte procedurele discussie m.b.t. dit agendapunt, hiervoor wordt verwezen naar de geluidsfragmenten. Besluit vast te stellen de: Verordening op de elektronische bekendmaking en kennisgeving Terschelling. Met 8 stemmen voor (fracties PvdA, VVD en CDA) en 3 stemmen tegen (fractie PBT) wordt het besluit aanvaard. 15. Motie vreemd aan de orde van de dag Metingen schadelijke stoffen REC Harlingen op Terschelling (bijlage 1) Er wordt een raadsbrede motie ingediend. Mw. Kootstra licht de motie toe en leest vervolgens voor. Wethouder v.d. Wielen deelt mee dat de verkregen informatie uit de motie te betrekken in een voorstel, met het doel om op een correcte wijze invulling te geven aan de intentie van de motie. De motie wordt met algemene stemmen aanvaard. De vergadering wordt om uur gesloten door de voorzitter. Aldus besloten in de openbare raadsvergadering van de gemeente Terschelling, gehouden op dinsdag 24 mei 2016.,voorzitter, griffier

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Nr Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016

Nr Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016 Nr. 03-2016 Vergadering: 5 april 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 mei 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. Van Deelen, voorzitter Mevrouw R.T.L. Swart, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

Nr Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017

Nr Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017 1 Nr. 11.16 Vergadering: 20 december 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 31 januari 2017 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, zitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015

Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015 Nr. 11. Vergadering: 24 november 2015 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 december 2015 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

Nr Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016

Nr Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016 1 Nr. 9.16 Vergadering: 25 oktober 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 22 november 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, zitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De

Nadere informatie

Nr Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016

Nr Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016 Nr. 02-2016 Vergadering: 1 maart 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 april 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA

Nadere informatie

Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016

Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016 Nr. 01-2016 Vergadering: 9 februari 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 1 maart 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 22 december 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

1. Opening en afwezigheidsmeldingen De vergadering wordt geopend door de voorzitter van de vergadering; dhr. W. van Deelen.

1. Opening en afwezigheidsmeldingen De vergadering wordt geopend door de voorzitter van de vergadering; dhr. W. van Deelen. Nr. 07-2016 Vergadering: 7 juni 2016 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 5 september 2016 Aanwezig: De heer W. H. M. Van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 27 september 2016, om 19.30 uur in de raadzaal van

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 24 november 2015, aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr.

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart Dhr. Jongenelen, dhr. Langedijk, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 26 maart 2019 Voorzitter: Wethouders: Ambtenaren: Griffier: Aanwezig: Afwezig: RAAD 1. Opening 2. 2A. Vaststelling agenda Besluit toelating Mw. G.N.

Nadere informatie

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017,

Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem. gelezen het voorstel van het presidium d.d. 16 februari 2017, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Hattem Nr. 38584 15 maart 2017 Gemeente Hattem Verordening op de raadscommissies gemeente Hattem 2017 De raad van de gemeente Hattem; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda De voorzitter van de commissie van de gemeente Terschelling roept de leden van de commissie op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 3 november 2015 aanvang 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015

RAAD. BESLUITENLIJST 19 februari 2015 RAAD BESLUITENLIJST 19 februari 2015 Ag.punt 1. 2. 3. Onderwerp Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen Er zijn geen insprekers. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002.

Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Verslag van de vergadering van het presidium op dinsdag 19 maart 2002. Aanwezig: De heren De Hart, Van Helvoort, Van den Hoven, Kamps, Van Mierlo, Nieuwkerk, Van Spaandonk en Verboven. Verder aanwezig:

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 18 september 2014 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

G e me e n t e Z e i s t

G e me e n t e Z e i s t VOORBLAD RAADSVOORSTEL G e me e n t e Z e i s t 10RAAD0299 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 7 september 2010 Gewijzigd voorstel : Organisatieonderdeel : griffie Telefoon : 030 6987490

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Nr Houten, 17 september Onderwerp: Onderzoek geloofsbrieven en beëdiging tijdelijk benoemde raadsleden.

Raadsvoorstel. Nr Houten, 17 september Onderwerp: Onderzoek geloofsbrieven en beëdiging tijdelijk benoemde raadsleden. Raadsvoorstel Nr. 2010-041 Houten, 17 september 2010 Onderwerp: Onderzoek geloofsbrieven en beëdiging tijdelijk benoemde raadsleden. Beslispunten: na het onderzoek van de geloofsbrieven van de tijdelijk

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11

gemeente Bronckhorst Raadsbesluit besluit: Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 141127/11 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van 1 oktober 2014; Gelet op de bespreking in de commissievergadering

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 28 september 2017 Aanwezig: dhr. P.J.F.S. van Aart (PvdA), dhr. M.R. Beek (ProVeenendaal), dhr. J.G. van den Berg (ChristenUnie), mw.s. Bette van de Nadort (ChristenUnie),

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 Behoort bij raadsbesluit Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 van &H0-a(nr.Gsa^ Heemstede De raad van de gemeente Heemstede, x^/lm^v gelezen het voorstel van

Nadere informatie

De besluitenlijst van de raadsvergadering van 1 maart 2011 wordt ongewijzigd vastgesteld.

De besluitenlijst van de raadsvergadering van 1 maart 2011 wordt ongewijzigd vastgesteld. Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 29 maart 2011 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 20.00 uur de vergadering. 2

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 13 december 2018 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.05 uur Sluiting: 24.15 uur

Nadere informatie

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast.

Het presidium heeft deze voorlopige agenda vastgesteld, maar de gemeenteraad stelt aan het begin van de vergadering zelf de definitieve agenda vast. Vergadering Gemeenteraad 13-12-2007 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het "Reglement van orde

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Aanwezig op de publieke tribune ca. 40 personen. 1. Welkom, afwezigheidsmeldingen, agenda vaststellen

Aanwezig op de publieke tribune ca. 40 personen. 1. Welkom, afwezigheidsmeldingen, agenda vaststellen Verslag Verslag op hoofdlijnen van de extra openbare raadsvergadering van de gemeente Terschelling van 13 mei in het gemeentehuis te West-Terschelling om 19.30 uur. Aanwezig: Mevr. C. Oosterbaan, mevr.

Nadere informatie

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017

Zaaknummer : Datum : 27 maart 2017 Raadsvoorstel agendapunt 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 433742 Datum : 27 maart 2017 Programma : Bestuur en organisatie Blad : 1 van 8 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder : Mr.

Nadere informatie

Nr. 5. Vergadering: 6 mei 2015 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 juni 2015

Nr. 5. Vergadering: 6 mei 2015 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 juni 2015 Nr. 5. Vergadering: 6 mei 2015 Onderwerp: Besluitenlijst commissie vergadering 2 juni 2015 Aanwezig: De heer W. H. M. van Deelen, voorzitter Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen.

spreekrecht Uiteraard kunt ook u, zowel in de gemeenteraadsvergaderingen als in de Voorbereidende Vergaderingen, uw zegje doen. Vergadering Gemeenteraad 15-04-2010 Plaats: Raadhuis van Landerd, Pastoor van Winkelstraat 5, Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: W.C. Doorn - van der Houwen De raadsvergadering is openbaar inzage stukken

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Besluitenlijst Raadsvergadering 26 januari 2017

Besluitenlijst Raadsvergadering 26 januari 2017 Besluitenlijst Raadsvergadering 26 januari 2017 Aanwezig: Aanwezige publiek: ± 25 Dhr. G. Beukema, voorzitter dhr. O. Rijkens, griffier Aanwezig: Fractie 2014: : mw. S.A. Buiter-Dallinga, dhr. N. Boersma

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Reglement van Orde voor de raad en de raadscommissies 2014

Reglement van Orde voor de raad en de raadscommissies 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Súdwest Fryslân. Nr. 26580 14 mei 2014 Reglement van Orde voor de raad en de raadscommissies 2014 De raad van de gemeente Súdwest-Fryslân; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen* In dit reglement wordt verstaan onder: - amendement: voorstel van een raadslid tot wijziging van een ontwerpverordening of ontwerpbeslissing

Nadere informatie

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi

Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bi Was-wordt-tabel Wijziging Model Reglement van orde voor vergaderingen en andere werkzaamheden van de raad 2014 Leeswijzer modelbepalingen - [ ] of (bijvoorbeeld) [iets] = door gemeente in te vullen. -

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie

Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Conceptbesluitenlijst van de vergadering van de raadscommissie Datum: 20 november 2012 met voortzetting op 21 november 2012 Plaats: raadszaal gemeentehuis, Vendelweg 1 te Steenwijk Tijd: 19.30 uur ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 26 november 2015 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 23.45 uur Sluiting: 24.00 uur

Nadere informatie

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015

Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 Aan de raad van de gemeente IJsselstein onderwerp Vaststelling verordening vertrouwenscommissie gemeente IJsselstein 2015 productnaam productnummer zaaknummer 116119 Datum 7 januari 2015 blad 1 van 5 Inleiding

Nadere informatie

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL

HET WAALWIJKS VERGADERMODEL De Raad Gemeente Waalwijk PRAAT MET DE RAAD HET WAALWIJKS VERGADERMODEL Het Waalwijks vergadermodel 1 Het vergadermodel in het kort Om alle inwoners van de gemeente Waalwijk goed te kunnen vertegenwoordigen,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld

Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Behoort bij V.R. 2010/110 Gewijzigd exemplaar * is aangevuld Verordening op de raadscommissies, vergelijking gewijzigde/nieuwe artikelen met de oude artikelen. De nieuwe artikelen (met woorden tegen een

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 december 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: J.

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 8 november 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019

Reglement van orde van de raad van Beekdaelen houdende bepalingen over de vergaderingen en werkzaamheden van de raad 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Beekdaelen Nr. 12046 17 januari 2019 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Beekdaelen houdende regels omtrent reglement van orde van de raad Reglement

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS.

BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 5 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE SLUIS, GEHOUDEN OP 18 DECEMBER 2008 OM 19.30 UUR IN HET BELFORT TE SLUIS. 10 Aanwezigen 15 20 25 Raadsleden: Wethouders: Voorzitter:

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Verordening op de raadscommissies gemeente Heemstede 2017 De raad van de gemeente Heemstede; gelet op artikel 82, eerste lid, van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Middelen van 15 februari

Nadere informatie

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg.

1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP) inzake ontwikkelingen DSK terrein/van Zeggelenplein worden beantwoord door wethouder Nieuwenburg. De hierna vermelde raadsstukken liggen ter visie en zijn verkrijgbaar bij de stadhuisbibliotheek, tel. 5113150 Datum donderdag 7 december 2006 om 19.30 uur 1. Vragenuur De vragen van mevr. Gesthuizen (SP)

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet,

Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad, Gelet op de artikelen 16, 82 en 107a, tweede lid van de Gemeentewet en artikel V4 van de Kieswet, Besluit:

Nadere informatie

Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016

Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Harderwijk Nr. 69445 4 april 2018 Organisatieverordening van de gemeenteraad van Harderwijk 2016 De raad van de gemeente Harderwijk, Gelezen het voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis (Xo^ydsimni ^ Besluitenlijst Gemeente IJsselstein Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 6 april 2017 in de raadzaal van het stadhuis Plaats:

Nadere informatie

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast.

Voor het overige stelt de raad de agenda ongewijzigd vast. Corsanr. 14.0031652 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 22 SEPTEMBER 2014 OM 20.00 UUR IN LOODS 2 VAN DE TRAMWERKPLAATS TE WINSCHOTEN VOORTGEZET OP DINSDAG 23

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 13 december 2016

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 13 december 2016 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van 13 december 2016 Voorzitter: Dhr. Cornelisse Wethouders: Dhr. Beers, dhr. Nieuwenhuizen en dhr. Fintelman Ambtenaren: -- Griffier: Aanwezig: Afwezig:

Nadere informatie

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad

Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad Model P22-2 1 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad 1. Verkiezing Het gaat om de verkiezing van de gemeenteraad van Terschelling. Datum verkiezing woensdag 19 maart 2014 2. Zitting

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming.

De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad als eerste stemt ingeval van hoofdelijke stemming. gemeenteraad Agenda Aanvang Datum 20:00 22-09-2016 Opening en vaststellen agenda 2 Bepalen volgorde bij hoofdelijke stemming en benoeming stembureau De voorzitter bepaalt door het lot welk lid van de gemeenteraad

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018

Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering, gehouden op 31 mei 2018 Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: 20.30uur 22.50 uur Raadszaal van het gemeentehuis van Huizen Aanwezig: 27 Raadsleden: (fv=fractievoorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

RBFZ commissie Ter besluitvorming in de

RBFZ commissie Ter besluitvorming in de Raadsvoorstel Agendapunt 10 Bijlagenummer 60 Onderwerp Vaststelling Reglement van orde voor de gemeenteraad 2015 en Ter behandeling in de RBFZ 15-10-2015 commissie Ter besluitvorming in de 29-10-2015 gemeenteraadsvergadering

Nadere informatie

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014

EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 EERSTE WIJZIGING VAN HET REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VERGADERINGEN EN ANDERE WERKZAAMHEDEN VOOR DE RAAD 2014 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsomschrijvingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Ontheffing woonplaatsvereiste wethouder R. Hartogh Heys en F. Rorink 1- Notagegevens Notanummer 2017-000495 Datum 11-04-2017 Programma: 01 Burger en bestuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 juni 2014 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 18 juni 2014, 20.00 uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. R. Bannink

Nadere informatie

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt: Voordracht aan Provinciale Staten GEWIJZIGD van Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6740 Onderwerp Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, e.a. 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014

BESLUITENLIJST Raadsvergadering gemeente Stadskanaal 19 mei 2014 De rest van dit document kun je "doorlopen" met F11. CONTROLEER OP HET LAATST OF DE GEGEVENS BIJ AANWEZIGHEID KLOPPEN!!!!!!Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast

Nadere informatie