WAK 2016 INFOMOMENT 2: verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAK 2016 INFOMOMENT 2: verslag"

Transcriptie

1 WAK 2016 INFOMOMENT 2: verslag Datum en tijd: Aanwezig: Verontschuldigd: Woe 13 januari uur Notteboom Etienne (Adegems Volkstheater), Boulez Claire-An, Van den Bossche Nelly (cultuurraad en KF Nut en Vermaak & Drumband), De Baets Ann (KF Verenigde Vrienden Adegem), Lenoir-Vermeulen An, Paridaen Jos, Poelman Marijke, Putzeijs Lucie, Sierens Frank (schepen cultuur), De Smet Johan (Studio '74), Tas Dorine, Van Coillie Anne-Mie, Van de Velde Willy, Verbiest Anita, Versprille Franky, Spillebeen Eddy (Videoclub Maldegem), Ginneberge Isabel (WAKcoördinator Maldegem en verslaggever) Blomme Piet (cultuurraad) Fevery Ingrid, Gyselinck Caroline, Martens Alex, Posman Mariannne, Sesselle Johan, Sesselle Maria, Van de Keere Diëgo (Transitie Maldegem), Vyncke Els (KF Nut en Vermaak & Drumband) Inleiding Van vrijdag 29 april tot en met zondag 8 mei 2016 is er in Maldegem opnieuw de week van de amateurkunsten, kortweg de WAK. Tijdens deze week wordt iedere kunstenaar, muzikant, groep of vereniging, die niet beroepsmatig met kunst bezig is, uitgenodigd om met een artistieke productie, workshop of evenement naar buiten te treden. Alles kan en alles mag: een tentoonstelling, workshop, concert, filmvertoning, dansfestival, theatervoorstelling of een heus massaspektakel! Wie wil, kan zich laten inspireren door het thema MATCH! 1 TIP: op vind je onder de rubriek INSPIRATIE tal van praktijkvoorbeelden en ideeën om mee aan de slag te gaan. Je kan er ook het in het inspiratieboekje (bijlage 1) downloaden. Hoe deelnemen? Heb je zin om deel te nemen aan de WAK? Fijn! Wat moet je doen? Eén of meerdere WAK activiteiten organiseren en ze invoeren in de UiTdatabank (via De gegevens die je invoert verschijnen dan automatisch op/in: het gemeentelijk infomagazine Het is heel belangrijk dat je bij het invoeren van je activiteit(en) als trefwoord de term Week van de Amateurkunsten toevoegt! Velen onder jullie zijn al vertrouwd met de UiTdatabank. Voor hen die het systeem nog niet (zo goed) kennen, is er een handige handleiding, zie bijlage 2. NOOT: Organiseer je een groepsactiviteit of doe je mee aan een groepsinitiatief, spreek dan onderling af wie deze activiteit invoert. Het heeft geen zin een groepsactiviteit meerdere keren in te voeren, want dan verschijnt ze ook evenveel keer in de verschillende kalendersystemen, wat zeer verwarrend is

2 voor lezer. Doe je mee aan een gemeentelijke groepsactiviteit (zie p. 4), dan zorgt de cultuurdienst voor de invoer in de UiTdatabank. Voorwaarden deelname - De activiteit moet plaatsvinden in de periode van de WAK. - De activiteit moet onder de noemer kunsten vallen. - Het promotiemateriaal moet het WAK logo dragen. Je kan dit downloaden op - Tracht je activiteit te linken aan het thema MATCH. Dit is NIET verplicht, maar draagt wel bij tot de uitstraling en de uniformiteit van de WAK. Maar er is meer Als je je registreert als kunstenaar, krijg je enkele extra's... Zo kan je eenmaal geregistreerd: een WAK promopakket bestellen zien of er voor jouw gemeente al dan niet een WAK coördinator is. Zo ja, dan krijg je meteen de contactgegevens een overzicht bekijken van de WAK activiteiten uit je gemeente Dus, registreren is de boodschap! Ga naar je klikt in de menubalk links op 'login' je voert je 'username' en 'paswoord' van vorig jaar in OF, indien je vorig jaar niet deelnam, je klikt op 'Nog geen login? Klik hier om je te registreren...' eens geregistreerd ga je opnieuw naar 'login', log in en vervolledig de registratie. vanaf nu kan je o.a. promomateriaal bestellen (zie hieronder) 2 Promotiemateriaal via het forum voor amateurkunsten Tot 2 februari 2016 kan je via een WAK promopakket bestellen (eerst registreren!). Dit pakket bevat: - WAK affiches MATCH A2 en A3 - WAK buttons - WAK vlaggen - WAK notablok Het bestelde materiaal wordt midden maart opgestuurd. Op kan je ook allerlei digitaal promomateriaal downloaden. - opdrukaffiches (A3 en A4) - opdrukflyers (A4 = 2x A5) - het logo van de WAK - vectoriële bestanden van het campagnebeeld en van bovengenoemd promotiemateriaal * Als deelnemer kan je jouw eigen ontwerp op deze opdrukaffiches en flyers maken. Denk wel na voor je aan het printen gaat. Het is nl. ecologischer om via digitale weg promotie te voeren! Gemeentelijke ondersteuning In Maldegem is er een gemeentelijke WAK coördinator: cubeco Isabel Ginneberge. Samen met de medewerkers van de cultuurdienst staat zij in voor de algemene coördinatie van het WAK programma in Maldegem. Je wordt er geholpen in je zoektocht naar een geschikte locatie voor jouw activiteit. Zo worden bv. de gemeentelijke zalen gratis ter beschikking gesteld, voor zover deze nog beschikbaar zijn natuurlijk en jouw activiteit GRATIS toegankelijk is voor de bezoeker/ toeschouwer. Ook kan je bij de WAK coördinator/ cultuurdienst terecht voor:

3 1. Verzekering van tentoongestelde werken Er wordt een gezamenlijke verzekeringspolis afgesloten voor de werken die op locatie worden tentoongesteld ( formulier a bij het aanvraagformulier*) 2. Logistieke ondersteuning o via de gemeente Maldegem ( formulier b bij het aanvraagformulier*) o via de provinciale uitleendienst ( formulier c bij het aanvraagformulier*) o via de uitleendienst cultuurraad ( formulier d bij het aanvraagformulier*) LET WEL: tot uitputting van materiaal 3. Sabam en billijke vergoeding LET WEL: enkel voor die WAK-initiatieven, die GRATIS zijn voor bezoeker/ toeschouwer. * Wens je hiervan gebruik te maken voor jouw activiteit, bezorg dan zsm het aanvraagformulier (bijlage 3) ingevuld terug aan de cultuurdienst. De evt. kosten hiervoor zijn voor rekening van het gemeentebestuur. In de kijker 1. Week van de Academies (ipv Dag van het DKO) april: Erfgoeddag Rituelen 3. Semaine des Arts Amateurs (SAM) MATCH BOZAR op 7-8 mei 4. Europese Week van de Amateurkunsten 5. Wedstrijden: HOMMAGE en OOGGETUIGE 6. Format : 1+1 Zie: inspiratieboekje (bijlage 1) Belangrijke data & deadlines 3 31 januari deadline inzendingen wedstrijd HOMMAGE 1 februari start wedstrijd OOGGETUIGE 2 februari deadline bestellen van WAK promopakket 1 maart deadline invoer activiteiten op in functie van opname in het gemeentelijke infomagazine 15 maart verzending bestelde WAK promopakket 25 maart deadline voor het doorgeven van alle info in functie van de verzekering 31 maart deadline invoer activiteiten op 1 april deadline inzendingen wedstrijd OOGGETUIGE 24 april Erfgoeddag 29 april 8 mei WAK! / Week van de Academies 1 mei mei MATCH BOZAR zo snel mogelijk jouw activiteit invoeren via is dus de boodschap.

4 WAK 2016: activiteiten in Maldegem Er zijn 4 gemeentelijke groepsinitiatieven op til, waaraan je kan deelnemen: 1 - GROEPSEXPO IN HET GEMEENTEHUIS Van 29 april t/m 8 mei, tijdens de openingsuren van het gemeentehuis Met een openingsvernissage op vrijdagavond 29 april (ov) Heb je interesse om hieraan deel te nemen? Signaleer dit dan aan de cultuurdienst aan de hand van het aanvraagformulier. Alle deelnemers van de groepstentoonstelling ontvangen begin april een mailtje in functie het binnenbrengen van de werken op het gemeentehuis en het terug ophalen ervan na afloop van de WAK. Let wel: de beschikbare ruimte in het gemeentehuis is beperkt, dus vragen we je om het aantal werken te beperken tot 1 à 2 stuks. 2 - KUNST IN DE VITRINE in de omliggende straten van het gemeentehuis Van 29 april t/m 8 mei, doorlopend Heb je hiervoor interesse? Spreek dan af met de handelaar(s) waar je wilt exposeren en verwittig vervolgens de cultuurdienst in welke etalage je zult exposeren aan de hand van het aanvraagformulier. De cultuurdienst zal alle locaties uiteindelijk bundelen in één route. 3 - CC Den Hoogen Pad ism Sy-Dansstudio Op zondagnamiddag 8 mei, vanaf uur De dansers van Sy-Dansstudio brengen die namiddag fragmenten uit Op het lijf geschreven. Uitgangspunt hiervoor is tatoeage als kunst - lichaamskunst. We willen van de gelegenheid gebruik maken om die namiddag ook andere vormen van lichaamskunst te tonen. Dus ben je bezig met bodypainting, tatoeages, piercings, performance, en wil je dit graag tonen aan het grote publiek? Neem dan contact op met de cultuurdienst KUNSTMARKT tijdens CC Den Hoogen Pad Op zondagnamiddag 8 mei, tss en uur (In de foyer en vergaderzaal van het CC en) buiten onder tentluifels Bedoeling = je kunstwerken tonen en desgewenst ook je kunstdiscipline demonstreren. Wat voorzien we: o max. 2 tafels/ deelnemende kunstenaar en voldoende stoelen o desgevallend zorgen we ook voor stroom, bv. als je een demonstratie zou willen geven waarbij je elektriciteit nodig hebt. Je dient dan wel zelf een verlengkabel te voorzien. Deelnemen aan deze kunstmarkt is gratis. Deze activiteit gaat enkel door indien er voldoende kunstenaars zijn die hieraan willen meewerken. Dus als je wil meedoen, laat dit dan zsm weten aan de cultuurdienst. AANTAL PRAKTISCHE AFSPRAKEN M.B.T. DEZE GEMEENTELIJKE GROEPSINITIATIEVEN: INVOER IN DE UITDATABANK De cultuurdienst zorgt voor de invoer van de gemeentelijke groepsinitiatieven in de UiTdatabank. Het is dus NIET de bedoeling dat elke kunstenaar, die deelneemt aan 1 of meerdere van deze initiatieven, deze activiteit(en) zelf gaat invoeren. VERZEKERING Aan alle deelnemers van de GROEPSTENTOONSTELLING en KUNST IN DE VITRINE wordt gevraagd om per locatie het overzicht te bezorgen van de werken die hij/ zij er zal exposeren in functie van de verzekering. Je kan dit gemakkelijk doen aan de hand van bijlage a in het aanvraagformulier.

5 bv. Je stelt tentoon in 2 winkeletalages en neemt ook deel aan de groepstentoonstelling, dan dien je ons 3 x bijlage a ingevuld te bezorgen, 1 per locatie. De deadline voor het doorgeven van alle info in functie van de verzekering = 25 maart 2016! IN HET TEKEN VAN MATCH Aan de deelnemende kunstenaars van deze groepsinitiatieven wordt gevraagd om zoveel mogelijk de aansluiting te maken met het WAK-thema 2016 MATCH, al is dit zeker niet verplicht! Andere op til zijnde initiatieven zijn: 1 - Open KUMA en tentoonstelling van afgestudeerden in de kapel ~ Week van de Academies 2 - Theatervoorstelling: 'De vrouw die haar man doet herbakken - AVT op zaterdag 30 april om 19 uur en op zondag 1 mei om uur in de cafetaria van Den Hoogen Pad inkomprijs: 5 euro 3 - Project met outsiderkunst - VZW De Vierklaver ism Caroline Gyselinck 4 - Muzikale MATCH - Friday Night Blasters Friday Night Blasters hoopt tijdens de WAK een muzikale MATCH te kunnen realiseren tussen haar huidige muzikanten enerzijds, allemaal amateurs, en een aantal oud-muzikanten anderzijds, die het hebben gemaakt als professional. Ze zijn hiervoor nog op zoek naar een geschikte locatie. De concertzolder in het lokaal dienstencentrum bleek niet haalbaar, omdat het niet mogelijk is om een piano daar te krijgen. 5 - bib aquarellisten lokaal dienstencentrum 6 - Gedichtenproject Maria Sesselle 7 - 'Eetbaar Park' - Transitie Maldegem 5 Volgende vergadering Voorlopig wordt er geen nieuwe vergadering gepland. Verdere afspraken zullen vanaf nu individueel verlopen. Mocht op een gegeven ogenblik een vergadering toch noodzakelijk blijken, zal je hiervan tijdig worden verwittigd. PRAKTISCH: Cultuurdienst p/a Isabel Ginneberge (= WAK-coördinator) Marktstraat Maldegem cultuurdienst@maldegem.be

Week van de AmateurKunsten INFOVERGADERING: verslag

Week van de AmateurKunsten INFOVERGADERING: verslag Provincie Oost-Vlaanderen Gemeentebestuur Maldegem Marktstraat 7 9990 Maldegem T +32 50 72 89 30 F +32 50 71 94 10 E college@maldegem.be W www.maldegem.be Van Cultuurdienst Isabel Ginneberge Datum en tijd

Nadere informatie

THE MAKING OF WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN. Week van de Amateurkunsten 2017 Infomoment 2

THE MAKING OF WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN. Week van de Amateurkunsten 2017 Infomoment 2 THE MAKING OF WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN 28.4-7.5 17 2 0 Week van de Amateurkunsten 2017 Infomoment 2 Woensdag 11 januari / 19.30 uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal) 1. WAK: wat is dat? 2. Voorwaarden

Nadere informatie

WAAR? In heel Vlaanderen en Brussel. In bijna elke stad of gemeente staat er wel iets op het programma. Ook in Maldegem maken we werk van de WAK.

WAAR? In heel Vlaanderen en Brussel. In bijna elke stad of gemeente staat er wel iets op het programma. Ook in Maldegem maken we werk van de WAK. Verslag Van: Naam: Cultuurdienst Isabel Ginneberge Datum: 17/01/2018 Tijdstip: Aanwezig: 19.30 uur Casier Hubert, De Baets Ann (cultuurraad, VVA), De Jaeger Diederik (Silver Thistle Pipes & Drums), Guillaume

Nadere informatie

MEETJESLANDSE MEESTERS

MEETJESLANDSE MEESTERS MEETJESLANDSE MEESTERS Infomoment Donderdag 17 januari / 19.30 uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal) Agenda 1. Verwelkoming 2. Het project Erfgoedluik Lokaal activiteitenaanbod 3. Lokaal activiteitenaanbod

Nadere informatie

Week van de Amateurkunsten 2018 Infomoment Dinsdag 12 december 2017 / uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal)

Week van de Amateurkunsten 2018 Infomoment Dinsdag 12 december 2017 / uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal) Week van de Amateurkunsten 2018 Infmment Dinsdag 12 december 2017 / 19.30 uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal) 1. WAK: wat is dat? 2. Vrwaarden vr deelname 3. He deelnemen? a) Registreren b) Prmtiemateriaal

Nadere informatie

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd!

Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Infosessie Erfgoeddag Stop de tijd! Welkom en doelstellingen Stop de tijd! Digitale Week Jeugdboekenweek Pauze Inschrijven Kinderspel Wie is wie? Promotiemateriaal Evaluatie Erfgoeddag 2012 Ideeënsprokkelaar

Nadere informatie

MEETJESLANDSE MEESTERS

MEETJESLANDSE MEESTERS MEETJESLANDSE MEESTERS Infomoment Donderdag 13 december 2018 / 19.30 uur Gemeentehuis Maldegem (raadzaal) Agenda 1. Verwelkoming/ inleiding 2. Meetjeslandse Meesters a) Het project b) Erfgoedluik Meetjeslandse

Nadere informatie

Doet je buurt bruisen.

Doet je buurt bruisen. Doet je buurt bruisen. Gratis tool Organiseer op www.planidoo.be Samen. Sneller. Beter. 1 Een event in je straat, dorp, gemeente of stad? Gratis tool Ben je een vat vol wervelende ideeën voor toffe activiteiten

Nadere informatie

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe een activiteit inschrijven?

Nadere informatie

KunstGein P O D I U M

KunstGein P O D I U M www.kunstgeinatelierroute.nl www.kunstgein.nl stichtingkunstgein@gmail.com KunstGein P O D I U M Begane grond Stadshuis Nieuwegein Nieuwegein, november 2014 Beste kunstenaar, Twee jaar geleden op 8 en

Nadere informatie

Handleiding: Hoe inschrijven via het internet?

Handleiding: Hoe inschrijven via het internet? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe inschrijven via het internet?

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank

Handleiding UiTdatabank Handleiding UiTdatabank Agenda www.groeimee.be + Week van de Opvoeding 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD is je persoonlijke account waarmee je je

Nadere informatie

Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank!

Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank! Aan de slag met de nieuwe UiTdatabank! 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD is je persoonlijke account waarmee je je kan aanmelden op UiTdatabank, UiTinVlaanderen

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank 1

Handleiding UiTdatabank 1 Handleiding UiTdatabank 1 voor de online kalenders van Groeimee.be, Week van de Opvoeding en Huizen van het Kind. 1. surf naar www.uitdatabank.be Om activiteiten in te voeren log je in met je UiTiD. UiTiD

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Placement Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een stage moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden?

Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Verenigingen Hoe activiteiten registreren voor publicatie op de digitale infoborden? Het registreren van activiteiten voor publicatie op de digitale infoborden kan zoals hieronder beschreven. Let op: elke

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING

AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING AAN DE SLAG MET UiTPAS IN JOUW VERENIGING 1. UiTID: jouw persoonlijke account voor UiT & UiTPAS! Om aan de slag te gaan met UiTPAS, maak je eerst een UiTID aan. Dat is een account die je kan gebruiken

Nadere informatie

Handleiding: Hoe een activiteit voor Erfgoeddag 2017 inschrijven?

Handleiding: Hoe een activiteit voor Erfgoeddag 2017 inschrijven? Coördinatie Erfgoeddag p/a FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw T +32 (0)2 213 10 60 F +32 (0)2 213 10 99 E tine.vandezand@faro.be info@erfgoeddag.be W www.erfgoeddag.be Handleiding: Hoe een

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook?

Aanvang : 19.00 uur - 21.00 uur. Natuurlijk zijn er weer vele leuke prijzen te winnen!!! Jij komt toch ook? Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06 13572083 Info bulletin januari t/m april 2013 Op vrijdagavond 11 januari is er in de Veldschoppe voor alle kinderen van groep

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN

INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INFORMATIE VOOR DE ORGANISATOREN VAN DE VOORRONDEN INSCHRIJVEN VAN DE DEELNEMERS - de deelnemers van de wedstrijd schrijven zich in via een formulier op de website www.royaltalents.eu - elke deelnemer

Nadere informatie

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud

Stappenplan De Amateurcoach. Inhoud Inhoud Voorbereidingen De Amateurcoach... 3 Stap 1 Invoeren van teams & spelers in de database... 4 Stap 2 Samenstellen teams door Amateurcoaches... 5 Stap 3 Invoeren van wedstrijduitslagen & wedstrijddetails...

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC De Herbakker Eeklo. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC De Herbakker Eeklo. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC De Herbakker Eeklo Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, We raden u aan om gebruik te maken

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen INSCHRIJVINGSFORMULIER Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen 1 Fijn dat je deelneemt aan Erfgoeddag 2018 met als thema Kiezen. Je kan activiteiten indienen tot en met woensdag 14 februari 2018. We raden je

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Erfgoeddag op zondag 23 april 2017 met als thema Zorg

Inschrijvingsformulier Erfgoeddag op zondag 23 april 2017 met als thema Zorg Inschrijvingsformulier Erfgoeddag op zondag 23 april 2017 met als thema Zorg Wil je deelnemen aan Erfgoeddag? Fijn zo! Schrijf je activiteiten bij voorkeur in via de inschrijvingssite www.erfgoeddag.be/inschrijving.

Nadere informatie

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST

DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST DE GROTE ZUIDDAG CHECKLIST Gebruik deze checklist om te beslissen welke kanalen je zal gebruiken op je school om zowel leerlingen als collega s te informeren en motiveren over Zuiddag. Deze checklist bestaat

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?...

TAAK 1. Straatfeest. 1. Welke straatfeesten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van de gemeente?... TAAK 1 Straatfeest U woont in de gemeente Bertem in Vlaanderen. U wilt graag een straatfeest organiseren. U zoekt informatie in de folder van de gemeente over de organisatie van straatfeesten. Lees het

Nadere informatie

NIEUWS BRIEF VAN KUNSTKRING DE HAAN, VZW ARTSLAG

NIEUWS BRIEF VAN KUNSTKRING DE HAAN, VZW ARTSLAG NIEUWS BRIEF VAN KUNSTKRING DE HAAN, VZW ARTSLAG Nr. 1. januari 2014 Van het bestuur: De oprichting van De Kunstkring De Haan in 2013 is een feit. Wat ons betreft een droomstart met meteen al 30 leden.

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Handleiding Mobility Online online application Erasmus Placement Deadlines Dossier Mobility Online In geval van Erasmus Placement moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1

eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 eservice Gebruikershandleiding eservice Gebruikershandleiding v1.0 Pagina 1 Inhoud Inhoud... 2 Maak een nieuwe gebruiker aan... 3 Registreer een machine... 8 Nieuwe tellerstand doorgeven... 11 Nieuwe bestelling

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study

Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Handleiding Mobility Online online application Non-Erasmus Study Alle studenten die naar het buitenland gaan voor een studie moeten een dossier aanmaken in Mobility Online. Meer info over de procedures

Nadere informatie

KunstGein P O D I U M

KunstGein P O D I U M www.kunstgeinatelierroute.nl www.kunstgein.nl stichtingkunstgein@gmail.com KunstGein P O D I U M Begane grond Stadshuis Nieuwegein Nieuwegein, november 2016 Beste kunstenaar, In 2013 en 2015 organiseerde

Nadere informatie

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest

Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest Handleiding UiTdatabank Agenda GoneWest 1 Surf naar www.uitdatabank.be Om in te voeren in UiTdatabank, moet je aanmelden via UiTiD. Heb je nog geen UiTiD, maak er dan snel één aan (je kan bv jouw Facebook-account

Nadere informatie

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar

KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar KNUFFELPAS Voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar Zomervakantie 2013 Een organisatie van gemeentebestuur Sint-Gillis-Waas TIJDELIJKE VERHUIS JEUGDDIENST Deze zomer verhuist de jeugddienst tijdelijk naar

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Handleiding UiTPAS programma

Handleiding UiTPAS programma Handleiding UiTPAS programma 1 UiTPAS programma Alle UiTPAS activiteiten die in de UiTdatabank aangemaakt zijn, stromen door naar het UiTPAS programma. In dit programma kan je punten sparen, kansentarieven

Nadere informatie

Eenvoudig Online Tickets Bestellen

Eenvoudig Online Tickets Bestellen Eenvoudig Online Tickets Bestellen Programmatie 18 19 Antigone Cloud Editie Beste ticketkoper, Bedankt voor je interesse in het cultuuraanbod van CC De Kruisboog. Dit stappenplan helpt je verder bij het

Nadere informatie

Handleiding Inschrijvingssysteem Lokale Comités

Handleiding Inschrijvingssysteem Lokale Comités Open Monumentendag 2014 Handleiding Inschrijvingssysteem Lokale Comités Inhoud 1 Log-in scherm... 2 2 Welkomstscherm / Home... 3 3 Aanmelding... 4 4 Programma... 5 4.1 Contactgegevens... 7 4.2 Monumenten...

Nadere informatie

Workshop Tweede Kamerverkiezingen

Workshop Tweede Kamerverkiezingen Workshop Tweede Kamerverkiezingen Korte omschrijving workshop In deze workshop leren de deelnemers wat de Tweede Kamer doet, hoe ze moeten stemmen en op welke partijen ze kunnen stemmen. De workshop bestaat

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Handleiding Nederlandse Bijenvereniging NBV

Handleiding Nederlandse Bijenvereniging NBV Handleiding Nederlandse Bijenvereniging NBV In deze handleiding maken wij u wegwijs op de site van de NBV. Stap voorstap laten wij u zien hoe u via deze site uw bestellingen kan maken. U bent aangelogd

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor werkgevers Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor werkgevers Inhoudstafel Account aanmaken Organisatiegegevens ingeven Een job posten Post uw job op Facebook Een job kopiëren Collega s uitnodigen Job onzichtbaar maken

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

Schoolsport Kampioenschappen

Schoolsport Kampioenschappen Schoolsport Kampioenschappen Handleiding voor verenigingen 07-09-2015 info@schoolsportamersfoort.nl 1 Inleiding Dit is een handleiding voor Verenigingen die een evenement organiseren onder de Schoolsport

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove

Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove Handleiding ticketkoper Antigone Cloud Editie Jeugddienst Ninove 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Bedankt dat je kiest voor jeugddienst Ninove. Deze handleiding helpt je verder in

Nadere informatie

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum

Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen. Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Handleiding voor online tolkaanvragen IN-Gent vzw afdeling tolken en vertalen Algemene afspraken: Aanvraagtermijn: Min. 2 werkdagen en max. 90 dagen vóór de uitvoerdatum Status aanvraag: Alle communicatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

Gebruikersnaam: Voor alle studenten is de gebruikersnaam je ID-code(studentnummer).

Gebruikersnaam: Voor alle studenten is de gebruikersnaam je ID-code(studentnummer). Handleiding NHTV MORE Inleiding NHTV MORE is de online registratie portal voor alle additionele activiteiten waar je als student aan kunt deelnemen. In deze handleiding is beschreven hoe je je kunt registreren

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief ADF Brabant 2011

Nieuwsbrief ADF Brabant 2011 Nieuwsbrief ADF Brabant 2011 E d i t i e A D F B r a b a n t 2 0 1 1 N r. 4 2 5 m a a r t 2 0 1 1 Last but not least! INHOUD Deelnemers 2 Programma 3 Kaartverkoop 3 Danspuntjes 4 Festivalbegeleiding 4

Nadere informatie

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN

Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN 2 Nooit te oud om het te doen 10 TIPS OM EEN VRIJWILLIGERSBEURS OP TE ZETTEN Het is zover. U wilt een vrijwilligersbeurs opzetten.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies

Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies Aanvraagformulier voor culturele projectsubsidies 1. Gegevens aanvrager(s) Naam van aanvrager (vereniging of individu) :... Naam contactpersoon (enkel in te vullen indien de aanvrager een vereniging is)

Nadere informatie

Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren

Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren Ook jouw activiteiten in de kalender op Retie.be! Handleiding bij het invoeren Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Wat is de evenementenkalender van Retie?... 3 1.2. Hoe krijg je jouw informatie in de agenda

Nadere informatie

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders

Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Handleiding oudernetwerk vzw de ouders Deze handleiding geeft een overzicht van wat je kan doen in het oudernetwerk. Hoe registreer je? Hoe log je in? Bij welke kanalen sluit je aan? Hoe maak je een eigen

Nadere informatie

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in UiT-kalender Kalender Uitkalender juni 2017 1 Uitkalender juli-augustus 2017 2 Wat is UiT? Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in Vlaanderen aan, een lokale toepassing van de UiTdatabank die een digitale

Nadere informatie

Handleiding PIC en URF

Handleiding PIC en URF Handleiding PIC en URF [Geef de ondertitel van het document op] In deze handleiding: STAP 1 Een ECAS account aanmaken STAP 2 Een PIC code voor je organisatie aanmaken STAP 3 Je organisatiegegevens aanvullen

Nadere informatie

Infosessie Erfgoeddag 2017 Brugge. Maandag 19 september 2016

Infosessie Erfgoeddag 2017 Brugge. Maandag 19 september 2016 Infosessie Erfgoeddag 2017 Brugge Maandag 19 september 2016 Programma infosessie 15.00 uur: Welkomstwoord door Ruud Priem, hoofdconservator Hospitaalmuseum 15.05 uur: Korte toelichting Erfgoeddag Vlaanderen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie

Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie Gebruikershandleiding Taxshelter applicatie 1. Website http://cjsmtaxshelter.vlaanderen.be/ 2. Registratrieprocedure Voordat er een taxshelter dossier ingediend kan worden, dient u zich eerst te registreren

Nadere informatie

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC De Herbakker Eeklo. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1

Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie. CC De Herbakker Eeklo. Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 Handleiding ticketkoper AntigoneCloud Editie CC De Herbakker Eeklo Handleiding ticketkoper Antigonecloud editie 1 1. Handleiding voor de ticketkoper Beste ticketkoper, Let op: voor een vlotte online reservatie

Nadere informatie

Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces

Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces Planningskalender _ print uit op A3_ hang deze op een zichtbare plaats_bewaak je voortgangsproces Een geslaagde Week, begint met een goede retroplanning Hieronder een oplijsting van veel voorkomende acties

Nadere informatie

Inschrijven voor een badmintontoernooi via internet

Inschrijven voor een badmintontoernooi via internet Inschrijven voor een badmintontoernooi via internet - 7 - Handleiding inschrijven voor een badmintontoernooi. Inschrijven voor een toernooi kan op verschillende manieren. Namelijk door middel van: 1. Via

Nadere informatie

Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten

Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten Handleiding ZUIDDAG jobbank 2016 voor leerkrachten Surf naar jobbank.zuiddag.be Dan kom je op deze homepagina 1. Jezelf registreren of inloggen Is het de eerste keer dat je hier komt, klik dan op registreer

Nadere informatie

Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas

Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas Aanvraagformulier activiteit in het kader van 800 jaar SintNiklaas A. Contactinformatie organisator HOOFDAANVRAGER Datum aanvraag: 1. (naam): 2. (adres): 3. (tel.): 4. (email): 5. (website): VZW / Feitelijke

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013 Gemeentelijke 12-13 JURY en ARSEN verslag vergad VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Vergeet a.u.b. niet het strookje

Nadere informatie

CULTUUR ERFGOEDDAG ZONDAG 28 APRIL 2019

CULTUUR ERFGOEDDAG ZONDAG 28 APRIL 2019 CULTUUR ERFGOEDDAG ZONDAG 28 APRIL 2019 CULTUUR ERFGOEDDAG ZONDAG 28 APRIL 2019 Voorstelling - Regionale coördinator: Kusterfgoed - Lokale coördinator: Stad Oostende dienst Cultuur Thema: Hoe maakt u het

Nadere informatie

Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be http://olaf.fros.be

Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be http://olaf.fros.be Secretariaat FROS-LZV Gemeenteplein 26 3010 Kessel-Lo 016/296.378 secretariaat@froslzv.be Verantwoordelijke uitgever: Pierre Janssens; Boomgaardstraat 22 bus 35, 2600 Berchem Inhoudstafel 1. Algemene info

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING CATEGORIE 3 VERENIGINGEN GERICHT OP AMATEURKUNSTEN EN VERENIGINGEN MET LOUTER CULTUURSCHEPPENDE, CULTUURBEWARENDE EN CULTUURBEVORDERENDE

Nadere informatie

Sportlinked downloaden

Sportlinked downloaden Sportlinked downloaden Dit document legt je uit hoe je een Sportlinked account aanmaakt en wat dit inhoudt. De Sportlinked app ben je nodig om bijvoorbeeld, wanneer je een wedstrijd moet fluiten, een wedstrijd

Nadere informatie

Basishandleiding voor de leerlingen (en hun ouders) in het secundair onderwijs die een login en paswoord hebben

Basishandleiding voor de leerlingen (en hun ouders) in het secundair onderwijs die een login en paswoord hebben Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven, vzw Dendermondesteenweg 449, 9070 Destelbergen tolkaanvraag@cabvlaanderen.be - www.cabvlaanderen.be 09/228 28 08 * 09/228 18 14 * 0476/22 91 75 * Nood

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s

UiTPAS. De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS De handleiding voor verenigingen in 3 pagina s UiTPAS is een spaarkaart voor vrijetijdsactiviteiten. Met UiTPAS kan iedereen UiTpunten sparen en ze omruilen voor een korting, cadeau of ander voordeel.

Nadere informatie

Handleiding NHTV MORE

Handleiding NHTV MORE Handleiding NHTV MORE Inleiding NHTV MORE is de online registratie portal voor alle additionele activiteiten waar je als student aan kunt deelnemen. In deze handleiding is beschreven hoe je je kunt registreren

Nadere informatie

CENTRALE WACHTORGANISATIE BAF

CENTRALE WACHTORGANISATIE BAF CENTRALE WACHTORGANISATIE BAF Praktische informatie en handleiding Inhoud Doelstelling... 2 Waarom investeert BAF in een centraal wachtdienstsysteem?... 2 Wie doet wat?... 2 Waar vind ik mijn wachtaffiche?...

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11

Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 Week van de AmateurKunsten 22.04.11-01.05.11 INLEIDING Reeds voor de vijfde keer stellen de Nijlense amateurkunstenaars, met het nodige enthousiasme, hun werk voor aan het grote publiek en maken zo kunst

Nadere informatie

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel.

Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Wat is de UiTdatabank? Centrale verzamelplaats van informatie over het brede vrijetijdsaanbod in Vlaanderen en Brussel. Welke activiteiten? Een concert, voorstelling, tentoonstelling of film Een sportevenement,

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Wireframes after feedback v2.0

Wireframes after feedback v2.0 Wireframes after feedback v2.0 8: Uitgelicht Evenement Volledige breedte van de pagina met afbeelding. De rechterkolom is een half doorzichtig veld om de informatietekst te verduidelijken. 9: Content-

Nadere informatie

1. De website www.energiejacht.be

1. De website www.energiejacht.be 1. De website www.energiejacht.be Op de site krijg je als energiemeester een overzicht van alle gegevens van jouw deelnemers: meterstanden, besparingscijfers, algemene data. Energiemeesters hebben de eindverantwoordelijkheid

Nadere informatie

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen

Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Regionale infosessie Erfgoeddag 2016 Rituelen Erfgoeddag? Erfgoeddag 2016 Rituelen Van idee naar activiteit Hoe inschrijven? Promotiemateriaal Belangrijke data welkomsritueel Rhoussoul, Foto: Cigdem Yuksel,

Nadere informatie

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO

STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES. Handleiding UGO. Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO STAP VOOR STAP DOOR HET DIGITALE SCRIPTIEPROCES Handleiding UGO Handleiding geschikt voor Bèta-versie UGO Welkom bij UGO! Het online scriptieplatform UGO biedt studenten begeleiding tijdens het scriptieproces.

Nadere informatie

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount

Klik op onderstaande link om uw account te activeren. Activeer gebruikersaccount 1 ONLINE RESERVEREN HOE DOE JE DAT? STAP 1 Hoe registreren. Of je nu een ticket voor een voorstelling van Palethe, een optie voor het huren van een locatie voor Palethe of het sportcentrum de Bemvoort

Nadere informatie

Content Manual Algemene informatie... 3 Plaats, beursdata & openingsuren... 3 Contactpersonen Easyfairs... 4 Opbouw & afbouw... 4 Vooropbouw...

Content Manual Algemene informatie... 3 Plaats, beursdata & openingsuren... 3 Contactpersonen Easyfairs... 4 Opbouw & afbouw... 4 Vooropbouw... 1 Content Manual Algemene informatie... 3 Plaats, beursdata & openingsuren... 3 Contactpersonen Easyfairs... 4 Opbouw & afbouw... 4 Vooropbouw... 4 Opbouw... 4 Afbouw... 4 Plan Paleis 5, Brussels Expo...

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Handleiding UNIFIL Internet Portaal

Handleiding UNIFIL Internet Portaal Handleiding UNIFIL Internet Portaal De eerste keer Als je voor de eerste keer het UNIFIL Internet Portaal opstart, wordt meteen het Registratie forumlier zichtbaar. Het invullen van het Registratie formulier

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie