7461 JE Rijssen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7461 JE Rijssen"

Transcriptie

1 Molendijk Noord JE Rijssen

2 Invented is opgericht met als doel; Focus te creëeren op kostbare zaken zodat er duurzame groei ontstaat. In een door technologie en innovatie gedreven samenleving laat de wereld van morgen zich moeilijk voorspellen. Hoe ga je als organisatie om met deze innovaties en technologieën? Hoe blijf je pro-actief en hoe zorg je ervoor dat je focus behoud op kostbare zaken? Invented heeft een resultaatgericht plan systeem (RPS) ontwikkeld. Een werk en denkwijze op basis van drie stappen. Door de bestaande werkomgeving in te richten volgens het resultaatgericht plansysteem, veranderen we de omgeving zodat organisaties en medewerkers resultaatgerichter werken en iedereen een scherpe focus heeft op de kostbare zaken die zorgen voor groei. Vandaar onze slogan; Change today, grow tomorrow. Waarom Invented? Direct resultaat Meetbaar effect

3 Nadat een medewerker binnen één van onze afdelingen had deelgenomen aan het traject, werden overige collega s nieuwsgierig door zijn enthousiasme. Enige vraag en twijfel waar we mee zaten was: Hoeveel energie/discipline vraagt de methodiek en staat dit in verhouding met hetgeen het oplevert? Onze ervaring is dat het een erg leuk en vooral direct toepasbaar en praktisch traject is. Van collega s hebben we vernomen dat ze dit het meest effectieve traject vonden die ze in 20 jaar hebben gevolgd. De geleerde methodiek maakt het mogelijk om meer overzicht te krijgen over de uit te voeren en uitgezette acties. Dit zorgt dat we veel beter prioriteiten kunnen stellen en zodoende effectiever de doelstellingen bereiken. Voor een ieder die werkt in een complexe omgeving waarin je veel s verstuurt en ontvangt en met verschillende soorten taken van diverse stakeholders te maken hebt, is dit een traject dat je absoluut verder helpt. Na een introductiegesprek en een interactieve sessie hebben wij de werk en denkmethodiek voor een selecte groep van onze medewerkers georganiseerd om te zien of de resultaten werkelijk werden gerealiseerd. Deze groep medewerkers ervaren binnen hun werkzaamheden veel last van verstoringen, hetgeen ten koste gaat van hun productiviteit. Het traject bestaat uit een zeer actieve aanpak, waarbij de theorie direct omgezet wordt in de praktijk. Dit is juist waar wij bij partners naar zoeken. Na positieve feedback vanuit deze groep, hebben wij het ook voor een ander bedrijf aangeboden binnen de Ten Brinke Group. Reacties die hieruit terug kwamen waren o.a. Dit hadden we al veel eerder moeten doen. Zeer behulpzaam bij onze werkzaamheden!. Als een kettingreactie ontstond er ook binnen andere onderdelen van onze organisatie interesse. Aangezien Ten Brinke Group grotendeels zeer actief is in Duitsland en dus ook een groot deel van ons personeelsbestand bestaat uit Duitse collega s waren wij ook blij verrast dat Invented dit traject ook in het Duits aanbiedt. Inmiddels heeft het traject er al bij ca. 120 personen aan bijgedragen dat zij gestructureerder en bewuster werken aan hun toegevoegde waarde. Wij danken hiervoor dan ook Invented!

4 TIME MANAGEMENT > Wat is time management? In het verleden ging time management met name over meer gedaan krijgen in minder tijd. Maar door de veranderende wereld, de technologie en digitalisatie, de toename in de hoeveelheid informatie en werkzaamheden die daarin meekomen, is dit inmiddels onmogelijk geworden. Time management gaat namelijk niet meer om meer gedaan krijgen, maar het gaat om de juiste dingen doen. Sterker nog, wetenschap heeft aangetoond dat, door meer te doen in minder tijd, de stress uiteindelijk alleen maar toeneemt. Time management is de manier hoe we omgaan met de tijd die we te besteden hebben. Om dit op de juiste manier te doen zijn er twee essentiële begrippen; Effectief en Efficiënt. Timemanagement heeft alles te maken met effectief en efficiënt je tijd besteden. Twee begrippen die veel mensen door elkaar halen: Effectief betekent het behalen van doelen en meetbare resultaten. (De juiste dingen doen) Efficiëntie betekent het minimaliseren van verspilling. (De dingen juist doen) Waar focus je je dan als eerste op? Effectiviteit gaat altijd boven efficiëntie! Je kunt op buitengewoon efficiënte wijze betonnen zwemvesten produceren De vraag is of het ook effectief is en je daarmee de ambitie realiseert. Time management is dus welke meetbare resultaten je nastreeft zodat je daarmee werkt aan de ambitie. Waar wil je naar toe? Hoe weet je of je er bent en wat moet je doen om er te komen?

5 > RESULTAATMETING Voorafgaand aan ons traject stellen we eerst een diagnose door middel van een nulmeting. Op deze wijze krijgen we een statistische analyse waarin inzichtelijk wordt waar de organisatie staat en eventuele verbetering nodig is. Er ontstaat een betrouwbaar en helder beeld van de belangrijkste ontwikkelpunten op de drie essentiële pijlers binnen de organisatie. Vanuit deze diagnose ontstaat er een Wheel of Growth. Een wiel dat niet rond is loopt niet lekker. De hobbels hebben invloed op de andere essentiële pijlers binnen de organistatie. Vanaf dit punt hebben we goed in beeld waar de belangrijkse verbeteringen binnen de organisatie zitten en kunnen we samen een duurzame oplossing inzetten.

6 RESULTAATGERICHT BEHAAL HET PLANSYSTEEM RESULTAAT (RPS) > Change today, grow tomorrow Tijdens het traject implementeren we ons Resultaatgericht plansysteem een nieuwe werk en denkwijze bestaande uit drie pijlers. AMBITIE -STRATEGIE - REALISATIE. Op deze manier creëren we een comformtabele werkomgeving waarin je slimmer omgaat met alle informatieprikkels en te allen tijde overzicht, controle en focus behoudt op kostbare zaken. Zo ervaar je als deelnemer en organisatie direct het resultaat. Hieronder tref je de inhoud van het traject; Fase 1: Ambitie Een heldere missie Fase 2: Strategie Vertalen van de ambitie naar doelen Doelen stellen en meetbare resultaten Fase 3: Realisatie Handige tips voor tijdswinst Je werkomgeving slim inrichten

7 AMBITIE > AMBITIE Voldoening is een recht en geen privilege! Ieder van ons heeft het recht om voldoening te putten uit het werk dat hij doet, om s ochtends gemotiveerd naar zijn werk te gaan, en om naar huis terug te keren met het gevoel dat hij heeft bijgedragen aan iets wat groter is dan hijzelf. Tijdens deze fase zorgen we dat iedereen bekent is met de missie van de organisatie en zijn/haar intrinsieke motivatie om hieraan bij te dragen.

8 STRATEGIE > STRATEGIE Mensen of organisaties met te veel prioriteiten hebben geen prioriteiten. Ze lopen het risico dat ze wel heel veel werk doen, maar niets van betekenis bereiken. Wanneer je iedereen echt scherp weet te focussen op één prioriteit creëer je duidelijkheid en betrokkenheid binnen je organisatie. Elke medewerker is onderdeel van het groter geheel. Om de ambitie te realiseren moet je als organisatie de doelstellingen koppelen aan meetbare resultaten voor elke individu. Daarbij gebruiken wij een werkwijze die zich focust op betere samenwerkingen tussen afdelingen en medewerkers. Het wordt eenvoudiger om de strategische doelen intern te communiceren, waardoor alle medewerkers zich in één uniforme richting bewegen. Objective Key Results (OKR) Een methode om doelstellingen van je organisatie te koppelen aan meetbare resultaten. Zo ontstaat er een scherp beeld waar we als organisatie naartoe willen en hoe iedereen een bijdrage levert aan dit doel.

9 REALISATIE > REALISATIE De ontwikkelingen in onze context veranderen door digitalisatie en technologie in een razendsnel tempo, waardoor de hoeveelheid informatie enorm gegroeid is. Gevolg is dat we enorm druk zijn met het verwerken van de hoeveelheid informatie die vanuit deze context op ons af komt en dit enorm kan afleiden van onze dagelijkse focus. Tijdens deze fase beperken we het aantal dagelijkse verstoringen, helpen we met het juiste vergaderritme en creëren we tijdswinst door slimmer werken.

10 OPVOLGING > E-learning E-Learning is een krachtig middel om de inzichten vanuit de training duurzaam te verankeren. Met behulp van verschillende instrumenten worden de deelnemers geprikkeld om de focus scherp te houden. Ontwikkelen wordt hiermee niet alleen effectiever, maar ook leuker en makkelijker! Hieronder tref je een aantal ondersteunende middelen waarmee we de training levend houden en blijven werken aan het resultaat. 1. De Invented app Deelnemers hebben toegang tot de Invented app. Deze app helpt en ondersteunt in het vasthouden van de focus, het leegmaken van het hoofd en het daarmee nog resultaatgerichter werken. 2. Terugblikken per mail Na de eerste dag ontvangen de deelnemers 6 maanden wekelijks een mail met tips/tricks om slimmer en effectiever te werken. Op deze wijze blijven ze geprikkeld om met het geleerde aan de slag te blijven.

11 Effect EFFECT > Doel van het traject per pijler Ambitie Een sterke kern als ankerpunt waar iedereen aan terug kan grijpen. Strategie Een helder strategisch plan voor je organisatie. Realisatie Een slim ingerichte werkplek voor overzicht, controle en rust. > Belofte Na één dag direct resultaat! Dat is onze belofte en dat maken we inzichtelijk met onze resultaatmeting! 100 % TEVREDENHEIDSGARANTIE GEEN RESULTAAT = GELD TERUG

12 Referenties REFERENTIES Deze organisaties maken al gebruik van ons Resultaatgericht Plansysteem

13 INVESTERING Inhoud voorstel Voorbereiding - Afstemmend gesprek - Voorbereidende mail - Resultaatmeting - Intake Ambitie - Heldere missie bepalen en ambitie Strategie - Doelen stellen en doorvertalen d.m.v. OKR s Realisatie - Slim inrichten van de werkomgeving volgens onze RPS methodiek Opvolging - Invented App - E-learning - lesmateriaal voor vertaling van Resulstaatgericht Plan Systeem naar werkomgeving KOSTENOVERZICHT VOLLEDIG TRAJECT Activiteit Tarief per deelnemer Traject RPS 549,00 De genoemde bedragen zijn inclusief voorbereiding, lesmaterialen, E-Learning, Resultaatmeting, gebruik audiovisuele apparatuur en reistijd, exclusief BTW en reiskosten á 0,38 ct per kilometer. Let op: Het tarief is gebasseerd op het volledige traject. Tarieven kunnen per deelnemer reduceren indien er minder activiteiten worden uitgevoerd. Met vriendelijke groet, Team Invented CHANGE TODAY, GROW TOMORROW

Molendijk Noord JE Rijssen

Molendijk Noord JE Rijssen Molendijk Noord 80 www.invented.nl 7461 JE Rijssen info@invented.nl Invented is opgericht met als doel; Focus op kostbare zaken en duurzame groei. Hoe groter je bedrijf en hoe sneller het groeit, hoe moeilijker

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Groepstraining - maatwerk Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control.

Nadere informatie

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Workshops Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Workshops 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wat

Nadere informatie

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Open Training Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wil jij meer

Nadere informatie

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken. De workshop Persoonlijke effectiviteit wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit, bewuster en slimmer (samen)werken Hoe vaak gebeurt het dat een collega vraagt of je op het laatste moment nog even wilt meelezen met een

Nadere informatie

Modern Timemanagement Effectiever in je Werk

Modern Timemanagement Effectiever in je Werk 1-op-1 Training Individueel op jouw werkplek Modern Timemanagement Effectiever in je Werk 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement Effectiever in je Werk

Nadere informatie

Training Slimmer tijd benutten

Training Slimmer tijd benutten Training Slimmer tijd benutten Persoonlijke effectiviteit - Slimmer tijd benutten i.p.v. timemanagement door inzet van het Personal Dashboard Er moet steeds meer gedaan worden met minder mensen. Hoe doe

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit, niet harder maar slimmer werken Een netwerkbijeenkomst, vergadering, werkgroepjes, leuk en waardevol dat je overal voor wordt gevraagd,

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk

Training Marketing. Marketing, bouwen aan een sterk merk Training Marketing Marketing, bouwen aan een sterk merk Marketing is vandaag de dag onmisbaar voor een bedrijf om de verkoop van je producten en diensten te bevorderen. Sterker nog, het is een vereiste

Nadere informatie

Training Timemanagement

Training Timemanagement Training Timemanagement Training Timemanagement, omgaan met je waardevolle tijd Herken je dat? Je werkdag is bijna afgelopen, maar er liggen nog een paar mails onbeantwoord op je te wachten, je zou nog

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Projectmanagement, sturen op resultaat Binnen jullie organisatie werken jullie veel met projecten. Jij bent projectleider, of je maakt deel uit van een speciaal opgesteld projectteam.

Nadere informatie

BROCHURE TRAINING SLIM WERKEN PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS TRAINING VOOR JE ZELF TRAINING MET JE TEAM

BROCHURE TRAINING SLIM WERKEN PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS TRAINING VOOR JE ZELF TRAINING MET JE TEAM TRAINING SLIM WERKEN PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS BROCHURE TRAINING VOOR JE ZELF TRAINING MET JE TEAM VOOR WIE IS DEZE TRAINING De volgende uitspraken worden vaak gedaan, door de deelnemers

Nadere informatie

Training Persoonlijke Effectiviteit

Training Persoonlijke Effectiviteit Training Persoonlijke Effectiviteit Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

De beide methodieken worden in dit document beschreven. Afgesloten wordt met een vergelijkende analyse op gebied van toepasbaarheid.

De beide methodieken worden in dit document beschreven. Afgesloten wordt met een vergelijkende analyse op gebied van toepasbaarheid. Gedragsanalyses Haal meer uit je mensen Waarom functioneert de ene medewerker beter in een bepaalde functie dan de andere? Waarom voelt de ene medewerker zich thuis in zijn werkomgeving en is de ander

Nadere informatie

Training Timemanagement

Training Timemanagement Training Timemanagement Timemanagement, efficiënt omgaan met tijd Tijd is schaars. Dit zorgt voor een bepaalde druk. Zeker als je veel dingen wilt doen in weinig tijd, zoals vergaderen, organiseren, afspraken

Nadere informatie

Training Persoonlijk leiderschap

Training Persoonlijk leiderschap Training Persoonlijk leiderschap Persoonlijke effectiviteit: vergroot je invloed door slim te werken Niet harder, maar slimmer werken: zo vergroot je je persoonlijke effectiviteit. Door op een slimme manier

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging

FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media. draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging FIT-traject onderwijsvernieuwing met ICT en sociale media draagvlak inspiratie motivatie vernieuwing 21st century skills borging Via het Klavertje 4 Model zet u sociale media en ICT breed in Didactische

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

Training Projectmanagement

Training Projectmanagement Training Projectmanagement Training Projectmanagement, effectief en succesvol Als projectleider ben je een spin in het web, moet je alle ballen hoog houden en moeten je ogen en oren overal zitten. En dan

Nadere informatie

Resultaatgericht Management (3 daags)

Resultaatgericht Management (3 daags) Resultaatgericht Management (3 daags) Steviger sturen op resultaten en verwachtingen? En dit in een omgeving waar u met minder mensen meer moet bereiken? In de training Resultaatgericht Management ontdekt

Nadere informatie

Slimmer Werken in zorg en welzijn

Slimmer Werken in zorg en welzijn Slimmer Werken in zorg en welzijn Slimmer Werken in zorg en welzijn Veel organisaties in de zorg zijn op zoek naar handvatten om het werkplezier van medewerkers te vergroten en om een professionele en

Nadere informatie

1. De methodiek Management Drives

1. De methodiek Management Drives 1. De methodiek Management Drives Management Drives is een unieke methodiek die u concrete handvatten biedt in het benaderen van de ontwikkeling van individu, team en organisatie. De methodiek kent een

Nadere informatie

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe?

Missie-visietraject vanuit bevlogenheid. Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Missie-visietraject vanuit bevlogenheid Wie zijn we? Waar staan we voor? Waar willen we naartoe? Een visie en missie ontwikkelen of nieuw leven inblazen is meer dan alleen een paar woorden op papier zetten.

Nadere informatie

INSPIRERENDE WORKSHOPS

INSPIRERENDE WORKSHOPS INSPIRERENDE WORKSHOPS PRETTIG EN EFFICIËNT WERKEN ZONDER STRESS BROCHURE KORTE WORKSHOPS TIJDENS EVENEMENT INSPIRATIE, INTERACTIE EN ZELF AAN DE SLAG Ben je opzoek naar een inspirerende presentatie of

Nadere informatie

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent

Optimaal benutten, ontwikkelen en binden van aanwezig talent Management Development is een effectieve manier om managementpotentieel optimaal te benutten en te ontwikkelen in een stimulerende en lerende omgeving. De manager van vandaag moet immers adequaat kunnen

Nadere informatie

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving PRACTICUM PROCESMANAGEMENT Open inschrijving 1 ONTWIKKELEN VAN IDEEËN TOT DUURZAME UITKOMSTEN edereen stond achter het idee, en enthousiasme overheerste. Er gebeurt nu alleen niets meer. Hoe had ik dit

Nadere informatie

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie?

Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? Hoe kan u strategie implementeren en tot leven brengen in uw organisatie? De externe omgeving wordt voor meer en meer organisaties een onzekere factor. Het is een complexe oefening voor directieteams om

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs

Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Trainingen voor leidinggevenden in het basisonderwijs Omdat slimme mensen snel leren bieden wij korte interventies aan in de vorm van eendaagse trainingen, om u in een zo kort mogelijke tijd maximaal te

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking.

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking. AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl www.gladwell.nl WAT IS AGILE? Agile is een denkwijze die erop

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in Personal. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Personal Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

We make your Data work smarter

We make your Data work smarter We make your Data work smarter Groei: het belang van stuurinformatie Kennismaking Waarom zou ik inzetten op stuurinformatie voor groei? Hoe doe ik dat zo slim mogelijk? Wie wij zijn Wij laten uw data slimmer

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Addendum HR-visie Zuyd Hogeschool

Addendum HR-visie Zuyd Hogeschool Paul Stallenberg 03.12.2015 01.4.2016 Werken bij Zuyd Addendum HR-visie Zuyd Hogeschool 2016 1/7 Werken bij Zuyd 1. Professionals ontwikkelen zich met Zuyd Met Werken bij Zuyd voegen we een addendum toe

Nadere informatie

Training Conflicthantering

Training Conflicthantering Training Conflicthantering Training Conflicthantering, een stevige discussie met een goede afloop Je zal het best weleens hebben meegemaakt, een flinke discussie tijdens een vergadering. Jij en je collega

Nadere informatie

Workshop Verbindend communiceren

Workshop Verbindend communiceren Workshop Verbindend communiceren Verbindend communiceren, krachtig en van hart-tot-hart Verbindend communiceren staat in het teken van écht contact maken met jezelf en de ander. Helder en effectief communiceren

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Time Management De cursus Time Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties in Utrecht. Hierin

Nadere informatie

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010

HRM SCORECARD. PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 HRM-scorecard HRM SCORECARD PRESENTATIE/WORKSHOP WATCH-Consultancy in samenwerking met REEF/deelt kennis Woensdag 17 november 2010 Een korte introductie Wat doet WATCH-Consultancy op het gebied van HRM-Consultancy?

Nadere informatie

MANAGEMENTBEOORDELING: VAN ANDERS DENKEN NAAR ANDERS DOEN!

MANAGEMENTBEOORDELING: VAN ANDERS DENKEN NAAR ANDERS DOEN! WHITEPAPER MANAGEMENTBEOORDELING: VAN ANDERS DENKEN NAAR ANDERS DOEN! ALLES WAT U MOET WETEN OVER HOE U VAN EEN MANAGEMENT- BEOORDELING EEN SUCCES MAAKT ÉN TEGELIJKERTIJD VOLDOET AAN DE EISEN DIE AAN EEN

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie

Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie onderzoek doen 4 Een leertraject evalueren tijdens een levendige sessie Hoe je de terugblik op een training leerzaam en effectief kunt maken Door Suzanne Verdonschot en Marjolein van Vossen Evalueren van

Nadere informatie

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf.

TimeSaver Tool. In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. TimeSaver Tool In 3 stappen meer tijd voor de groei en ontwikkeling van je bedrijf. Voorwoord & Inhoud Het klinkt misschien een beetje cru, maar eerlijk gezegd denk ik van wel. Ik geloof oprecht dat geen

Nadere informatie

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies

PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies PEP voor secretaresses secretariaten en andere ondersteunende functies Er komt zo veel op me af dat ik vaak niet weet waar ik moet beginnen" Meestal eet ik een boterhammetje snel tussendoor, geen tijd

Nadere informatie

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap

Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap Beeldvorming als Leidraad voor Leiderschap in de reflectie zie je de bron Effectief Leiderschap.. een persoonlijke audit U geeft leiding aan een team, een project of een afdeling. U hebt veel kennis, u

Nadere informatie

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Feedback Feedback geven en ontvangen Feedback geven of ontvangen is voor veel mensen best lastig. Daardoor wordt het geven van feedback vaak vermeden: een gemiste kans. Constructieve feedback

Nadere informatie

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Startende manager wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Startende manager Startende manager, vol zelfvertrouwen leidinggeven Je staat op het punt om leidinggevende te worden, of misschien ben je het net geworden? Heb je de intentie om binnenkort de

Nadere informatie

De training Vitaliteit wordt daarom incompany gegeven en op maat aangeboden.

De training Vitaliteit wordt daarom incompany gegeven en op maat aangeboden. Training Vitaliteit Vitaliteit: energie, motivatie en veerkracht Je hebt voldoende beweging, je eet gezond en je zorgt dat je op tijd je rust en ontspanning neemt. Kortom, je zit lekker in je vel. In één

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren Get started instructie XiBE IdeaCouncil Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat

Nadere informatie

Just in time, just for me and just enough feedback

Just in time, just for me and just enough feedback Just in time, just for me and just enough feedback Leren doen we vooral en bij voorkeur op de werkplek. Het is juist voor dat lokale, on-the-spot leren, dat we de digitale mogelijkheden, die we dankzij

Nadere informatie

Versie september 2019

Versie september 2019 1 2 Versie september 2019 Als je relevant wilt blijven moet je een leven lang leren. Daar kom je verder mee! Alle T&O ers nog beter laten presteren in de rol die past en te ondersteunen om te excelleren

Nadere informatie

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Man/vrouw energie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Man/vrouw energie Man/vrouw energie, (hoe) werkt dat? Mannen komen van Mars, vrouwen komen van Venus. Dit wereldwijd bekende boek van John Gray beschrijft de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Nadere informatie

TELEFONISCHE INTAKE PROCEDURE

TELEFONISCHE INTAKE PROCEDURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING TELEFONISCHE INTAKE PROCEDURE In dlo / coach materiaal In deze briefing geef ik je een aantal overwegingen om als achtergrond/kader mee te nemen tijdens de telefonische intake.

Nadere informatie

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs

Teamontwikkeling. Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams. zorgadviseurs Teamontwikkeling Modulair programma voor de ontwikkeling van zelfstandige en effectieve teams zorgadviseurs Visie op teamontwikkeling Een$effectief$team$maakt$de$client$$ tevredener,$de$zorg$beter$en$het$werk$leuker

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN

6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN 6 TIPS DIE HET PRESTEREN VAN UW WERKOMGEVING VERBETEREN INLEIDING Het Nieuwe Werken is in de afgelopen jaren op vele plekken geïntroduceerd om slimmer om te gaan met de beschikbare middelen binnen organisaties

Nadere informatie

Kwetsbare kracht. Natuurlijke kracht. Potentieel talent. Onbekend gebied

Kwetsbare kracht. Natuurlijke kracht. Potentieel talent. Onbekend gebied Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie

Programme Power. De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Programme Power De weg van Portfoliomanagement naar Programmaregie Agenda Introductie Stedin Historie van Project- en Portfoliomanagement Van Portfoliomanagement naar Programmaregie Waar staan we nu Oog

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Bedrijven Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Groepsdynamica pagina 4 Proactiviteit..pagina 5 Omgaan met emoties.. pagina

Nadere informatie

Brochure Vitaliteitstraining

Brochure Vitaliteitstraining Brochure Vitaliteitstraining Persoonlijke grip op vitaliteit 1 Vitaliteitstrainingen met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar ook

Nadere informatie

Stressverlagende. Productiviteits Workshops. om te leren denken als een Ninja

Stressverlagende. Productiviteits Workshops. om te leren denken als een Ninja Stressverlagende Productiviteits Workshops om te leren denken als een Ninja INHOUD Onze missie 4 Waarom we anders zijn 5 Hoe we kunnen helpen 6 In-House workshops 6 Denk Productief! Zo word je een Productiviteits

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven

Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven Profielschets Rayonmanager Noord (32 40 uur) Stichting Lezen & Schrijven ERLY the consulting company Datum: mei 2018 Adviseur: drs. Tristan Vos Stichting Lezen & Schrijven Organisatie In Nederland hebben

Nadere informatie

NN statement of Living our Values

NN statement of Living our Values NN statement of Living our Values Onze doelstelling Onze geschiedenis gaat terug tot 1845. Sindsdien is ons bedrijf gefuseerd, gegroeid en veranderd, maar de kern van wie wij zijn is hetzelfde gebleven:

Nadere informatie

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding

Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Ervaringen en beoordeling Online Life Coaching Opleiding Aan het einde van het laatste trainingswebinar, heb ik de deelnemers een paar vragen gesteld en om feedback gevraagd. Bij deze hun ervaringen en

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

Online Training Academy

Online Training Academy Online Training Academy Auteur: Natasja Jager overzicht trainingen Datum: 6 november 2012 Versie: november 2012 Kant-en-klare trainingen in de Academy versie november 2012 Onderwerpen per thema Presentatievaardigheden

Nadere informatie

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Stressmanagement wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Stressmanagement Stressmanagement, hoe word jij stress de baas? Stress. daar kunnen we allemaal over meepraten. Een beetje stress kan geen kwaad. Somt helpt het ons optimaal te presteren. Maar

Nadere informatie

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group?

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Coaching Coaching Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op. T 030-6911138 E info@hrd-group.nl

Nadere informatie

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering

EVEN VOORSTELLEN. Jan Groothedde. Manager sales en design engineering AUTOMATISERING CSA EVEN VOORSTELLEN Jan Groothedde Manager sales en design engineering INHOUD Wie zijn wij? Wat is automatisering? Automatisering CSA Afsluiting WIE ZIJN WIJ? WIE ZIJN WIJ? MKB bedrijf

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Wat medewerkers nu nodig hebben is waarschijnlijk anders dan wat medewerkers over een jaar nodig hebben.

Wat medewerkers nu nodig hebben is waarschijnlijk anders dan wat medewerkers over een jaar nodig hebben. Een centrale omgeving waarin medewerkers belangrijke bedrijfsinformatie kunnen zien die ze nodig hebben, kennis delen en samenwerken over alle lagen van de organisatie heen. Dit ideaalbeeld van de digitale

Nadere informatie

Informatie Certificering. voor het

Informatie Certificering. voor het Informatie Certificering voor het werken met persolog Profielen juli 2014 INHOUD 1. Waarom profielen van persolog? 2. Certificering modules Module 1 Assessment met Online profielen Module 2 Training Module

Nadere informatie

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk.

Hefbomen van Leiderschap. Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Hefbomen van Leiderschap Simpel. Voorspellend. Invloedrijk. Excellente Competentiemodellen Organisaties zoeken naar simpele, praktische middelen voor de ontwikkeling van leiderschap. Een grote focus op

Nadere informatie

Effectief communiceren en complexiteit verhelderen door te visualiseren.

Effectief communiceren en complexiteit verhelderen door te visualiseren. presenteert: Communicatie Training Visueel Denken Effectief communiceren en complexiteit verhelderen door te visualiseren. voor Wie? Deze training is bedoeld voor mensen die met behulp van beeld meer willen

Nadere informatie

Recept 1: Wat is de smaak van onze organisatie?

Recept 1: Wat is de smaak van onze organisatie? Recept 1: Wat is de smaak van onze organisatie? Het gerecht Het resultaat: een Kwaliteitswijzer voor uw organisatie. Een model dat de basis vormt om uw kwaliteitszorg in samenhang opnieuw handen en voeten

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie