Themareis WO II: invasie stranden 1944 Normandië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Themareis WO II: invasie stranden 1944 Normandië"

Transcriptie

1 Themareis WO II: invasie stranden 1944 Normandië PROGRAMMA Dag 1: Heenreis We vertrekken in de ochtend vanuit Dordrecht (voorstel: uur). Via België rijden we richting Normandië. We passeren de beroemde Pont de Normandië bij Le-Havre en maken een tussenstop in het kustplaatsje Honfleur. Ongetwijfeld het mooiste havenstadje van de Normandische Kust. Aan het begin van de avond bereiken we ons volgende hotel in Caen, waar we de komende zes nachten zullen verblijven. Dag 2: Normandische Kust en Bénédictine Na het ontbijt vertrekken we voor een tocht langs de Côte Fleurie. Via de havenstad Le Havre, aan de monding van de Seine, bereiken we de schitterende kust, die wordt gekenmerkt door krijtrotsen. We brengen een bezoek aan Étretat. Deze badplaats is gelegen in een schitterende omgeving en de krijtrotsen zijn werkelijk indrukwekkend. Ook krijgt u deze middag de gelegenheid om Palais Bénédictine in Fécamp te bezichtigen. Hier kunt u Bénédictine proeven, een naar oud recept gebrouwen monnikenlikeur. Aansluitend rijden we terug naar het hotel.

2 Dag 3: Bayeux en Route de Cidre Vanochtend bezoeken we Bayeux bezoeken met zijn levendige straten. We gaan naar de Tapisserie waar we het beroemde 12e eeuwse wandkleed Tapis de Bayeux van koningin Mathilde bekijken. Het 70-meter lange kleed laat de tocht in Engeland zien van het leger van Willem de Veroveraar, hertog van Normandië. In de middag maken we een tocht langs de Route du Cidre, een toeristische route in het karakteristieke Pays d Auge. U komt langs sfeervolle dorpjes zoals Beuvron en Auge, Bonnebosq en Beaufour Druval. Talrijke kastelen, landhuizen en vakwerkhuizen worden afgewisseld met velden met appelbomen. Vanzelfsprekend zullen wij een bezoek brengen aan één van de vele ciderproducenten die u vindt op de route. Met plezier vertellen zij over het productieproces van cider (bezoek op aanvraag) en vanzelfsprekend kan een proeverij dan niet ontbreken. We sluiten de dag af met een bezoek in het kustplaatsje Honfleur. ongetwijfeld het mooiste havenstadje van de Normandische Kust. Dag 4: invasiestranden dag 1: Na het ontbijt rijden we in ongeveer een uur naar Ste. Mère-Eglise, in de ochtend van 6 juni 1944 de eerste bevrijde stad van Normandië door de luchtlandingsdivisie van de 82e brigade. Ste Mère-Eglise was van strategisch belang, omdat het de toegang voor de Duitse troepen vormde naar Utah Beach, waar we later naartoe zullen gaan. Ste-Mère-Eglise is dan ook het beginpunt van de Route de Liberté en vooral beroemd vanwege de landing van de eerste parachutisten. Eén van de parachutisten, John Steele, bleef bij de landing met zijn parachute aan de kerktoren hangen. Hij werd onder vuur genomen door de Duitsers, waarbij hij in zijn voet werd geraakt. Hij redde zijn leven, door zich voor dood te houden. John Steele overleed uiteindelijk in Aan de kerktoren van Ste-Mère-Eglise hangt een parachute met zijn beeld, ter herinnering aan hem en alle parachutisten. Vervolgens rijden we naar Utah Beach, De meest westelijke van alle invasiestranden. De Sherman-tank en het monument herinneren aan D-day. U kunt hier op eigen gelegenheid lunch in het restaurant Roosevelt, wat eveneens herinnert aan die vroege ochtend in juni 44. In de middag rijden we naar Pointe du Hoc, een 30 meter hoge klif tussen Omaha Beach en Utah Beach die door de Duitsers met bunkers en kanonnen werd verdedigd. Op Pointe du Hoc werd een zware slag geleverd met bombardementen en invasies. Uiteindelijk werden na twee dagen de Duitsers definitief terug-gedrongen. Het slagveld van diepe kraters biedt nog altijd een zeer indrukwekkende aanblik. Tot slot bezoeken we vandaag twee oorlogskerkhoven: Colleville bij Omaha Beach. Een ogenschijnlijk eindeloze begraafplaats met bijna graven en lange muur vol namen van soldaten die nooit teruggevonden zijn. Even zo indrukwekkend is Duitse begraafplaats bij La Cambe, waar meer dan jonge Duitse soldaten zijn begraven.

3 Dag 5: Invasiestranden - dag 2 Vanochtend bezoeken we Batterie de Merville. Op het terrein vindt u een Dakota C-47, die heeft deelgenomen aan de landing en vier ingerichte bunkers, die via een route te bezichtigen zijn. Indrukwekkend is de bunker die volledig is teruggebracht in de originele staat van 6 juni Vervolgens rijden we over de beroemde Pegasus-brug, één van de eerste belangrijke doelen die de Britse luchtmacht innam. Bij de Pegasusbrug heeft u ook de mogelijkheid te lunchen. Gelegen op een klif tussen Omaha Beach en Arromanches vormde Longues-sur-Mer een strategisch belangrijke plek in de Atlantikwall. De Batterie bezit een schietcommandopost en vier kazematten met elk een artilleriekanon van 150 mm. Het is de enige Batterie met de oorspronkelijke kanonnen. We eindigen onze tour langs de Invasiestranden en belangrijke bolwerken uit 1944 in Arromanches. In de baai ziet u nog de restanten van de kunstmatige haven Mulberry A en B. We bezoeken de cinema Arromanches-360, waar op een indrukwekkende manier de invasie en de gevolgen hiervan worden tentoongesteld in een 20-minuten-durende film. Daarna rijden we terug naar ons hotel. I n de middag kunt u nog een bezoek brengen aan het Mémorial de Caen. Dag 6: Mont Saint-Michel en Saint Malo Vandaag gaan we naar Mont Saint-Michel. Dit is een belangrijk centrum voor architectuur en toerisme in Frankrijk. De abdij van Mont Saint-Michel, de zogenaamde La Merveille, wat wonder betekent, is wereldberoemd. Bij vloed is het eiland omspoeld door de zee. Van de musea en de toren op de wallen heeft u een mooi uitzicht over de baai. Er is een winkelstraat waar u rond kunt kijken. Hierna brengen we een bezoek aan Saint Malo, de kaapvaardersstad. De verblijfplaats van zeerovers die in opdracht van de koning schepen beroofden van landen, die in oorlog waren met Frankrijk. In plaats van St. Malo, kunnen we ook terugrijden richting Caen via de schitterende regio La Suisse Normande. Vanwege de beboste heuvels en diepe valleien doet deze regio denken aan Zwitserland. Dag 7: Terugreis naar Dordrecht Na het ontbijt rijden we terug naar Nederland. Bij Breda sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner (17.30 uur). Vervolg terugreis vanaf de dinerlocatie (19.15 uur). Verwachte terugkomst in Dordrecht (20.00 uur).

4 WO II 1944 Normandië De landing in Normandië in 1944, codenaam Operatie Overlord, was de invasie van door nazi-duitsland bezet West-Europa door de westelijke geallieerden door middel van een landing. Met bijna drie miljoen man die Het Kanaal naar Frankrijk overstaken, geldt het nog steeds als 's werelds grootste amfibische operatie. De operatie begon met luchtlandingen en een massale amfibische aanval in de vroege morgen van 6 juni. Landgevechten volgden tot 22 augustus om het Normandische bruggenhoofd te behouden en uit te breiden, en uiteindelijk hieruit uit te breken. Dit leidde tot de val van Parijs. Het is een van de bekendste campagnes uit de Tweede Wereldoorlog, en de uitdrukking 'D-Day' wordt vrijwel altijd geassocieerd met deze landing. Na de landing waren er nog twee maanden van zware gevechten nodig om heel Normandië te bevrijden. Naar schatting zijn in de slag om Normandië Duitse soldaten en geallieerde soldaten om het leven gekomen.

5 ACCOMMODATIE Hotel Crocus Caen Expo Het hotel is gelegen in de stad Caen en bevindt zich op slechts 500 meter van het Mémorial de Caen. De kamers zijn eenvoudig, maar zeer netjes ingericht. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het hotel beschikt niet over een lift. Het hotel heeft een aantal kamers op de begane grond.

6 7-DAAGSE BUSREIS NORMANDIE MET ZIJN INVASIESTRANDEN 17 t/m 23 september ,- P.P. OP BASIS VAN EEN 2-PERSOONSKAMER (vanaf 30 personen) Uiterste inschrijfdatum: 1 juni 2016 INBEGREPEN: Vervoer per luxe touringcar Comfort Class voorzien van alle faciliteiten 6 overnachtingen in hotel Caen Expo in tweepersoonskamer (do/wc) Verblijf in het hotel o.b.v. halfpension Afscheidsdiner (3-gangendiner) Vervoer ter plaatse, mits mogelijk binnen de rijtijdenwet Verzorgingskosten chauffeur Entree + proeverij Palais Bénédictine Entree Batterie de Mervile Entree Arromanches360 EXCLUSIEF Reisongevallenverzekering Annuleringsverzekering Lunch en overige verzorging Toeslag 1-persoonskamer 100,- p.p. voor 6 nachten Overige entreegelden Calamiteitenfonds 2,50 per 9 deelnemers Entree Tapis de Bayeux (wandkleed) 10,- p.p. Entree Memorial de Caen 16,- p.p. Entree Airbornemuseum Sainte Mére Eglise 7,- p.p. BETALING REISSOM: Aanbetaling: 75,- per persoon vóór 1 juni a.s. Restbetaling: 450,- per persoon vóór 1 augustus 2016 Betaling in termijnen mogelijk: Vóór 1 juni ,- Vóór 1 juli ,- Vóór 1 augustus ,- Reissom 1-persoonskamer is 625 euro. (termijnbedrag 75, 275, 275 euro) IBAN nr. NL17 ABNA t.n.v. Wesemann Travel o.v.v. Normandië REIS- en ANNULERINGSVERZEKERING Heeft u zelf al een doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Graag de naam van de verzekering en polisnummer doorgeven. Heeft u geen reis- en annuleringsverzekering? Dan kunt u via ons afsluiten: Kosten reisverzekering: Kosten annuleringsverzekering: 25,- per persoon 45,- per persoon

7 TOLKEN Twee tolken gaan mee: dhr. Sebastiaan Boogaard en mw. Alice Zwaal REISLEIDERS Reisleiders gaan mee: dhr. Ko ter Linden en dhr. Michael Kempen Voor meer info: Ko ter Linden SMS: Mail: REISPROGRAMMA:

militaire Pegasusbridge fietst u langs de zandstranden van Quistreham en Colleville-Montgomery.

militaire Pegasusbridge fietst u langs de zandstranden van Quistreham en Colleville-Montgomery. Normandië 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 559 Fietsen bij de invasiestranden Normandië wordt altijd direct in verband gebracht met D-day: 6 juni 1944. De fietsroutes gaan zelfs langs Omaha Beach,

Nadere informatie

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017

Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 juni 2017 Battlefieldtour Normandië 5 t/m 8 Juni 2017. Evenals voorafgaande jaren in Juni weer een battlefield tour naar de stranden en historische plaatsen in Normandië.

Nadere informatie

Battlefieldtour Normandië 4 t/m 7 juni 2018

Battlefieldtour Normandië 4 t/m 7 juni 2018 Battlefieldtour Normandië 4 t/m 7 juni 2018 Battlefieldtour Normandië 4 t/m 7 juni 2018 Deze tour is een echte klassieker in ons reisaanbod. Heeft u altijd al eens het slagveld in Normandië met eigen ogen

Nadere informatie

Normandië & Bretagne

Normandië & Bretagne Normandië & Bretagne Totaal aantal dagen: 7 dagen Totaal aantal kilometers: +/- 2500 km Dag 1: Volendam - Le Tréport Vertrek vanaf Volendam naar Le Tréport, dit is +/- 524 km. Ongeveer 6 uurtjes rijden.

Nadere informatie

Normandië D-Day Beaches 6 dagen

Normandië D-Day Beaches 6 dagen Normandië D-Day Beaches 6 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 645 Over de invasiestranden van 1944 - na 75 jaar "D-Day" 6 juni 1944 leidde met "Operation Overlord" de weg in naar het einde van de Tweede

Nadere informatie

Met Fotografie naar Bretagne - Normandië

Met Fotografie naar Bretagne - Normandië Met Fotografie naar Bretagne - Normandië PROGRAMMA BRETAGNE - NORMANDIË De magistrale, gekartelde kustrand van Noordwest Frankrijk vormde het decor voor binnenvallende Vikingen en, tijdens WOII, voor

Nadere informatie

PROGRAMMA Dag 1 (ca. 835 km) DAG 2: Melk en boottocht Donau (ca. 300 km) DAG 3: Wenen en Slot Schönbrunn (ca. 60 km)

PROGRAMMA Dag 1 (ca. 835 km) DAG 2: Melk en boottocht Donau (ca. 300 km) DAG 3: Wenen en Slot Schönbrunn (ca. 60 km) PROGRAMMA Dag 1 (ca. 835 km) Vanaf het verzamelpunt (Dordrecht) rijden we richting ons overnachtingadres in Zuid- Duitsland. Onderweg worden er voldoende stops gemaakt. Na aankomst staat het diner voor

Nadere informatie

GEWAARBORGDE REIS NAAR NORMANDIË. Een organisatie van GEWESTBESTUUR GAVERLAND

GEWAARBORGDE REIS NAAR NORMANDIË. Een organisatie van GEWESTBESTUUR GAVERLAND GEWAARBORGDE REIS NAAR NORMANDIË 13 14 15 mei 2010 Een organisatie van GEWESTBESTUUR GAVERLAND DAG 1: Kortrijk Honfleur - Villedieu Vertrek aan de carpoolparking autosnelweg E17 - afrit 3 Kortrijk Zwevegem

Nadere informatie

Normandië D-Day Beaches 6 dagen

Normandië D-Day Beaches 6 dagen Normandië D-Day Beaches 6 dagen singlereis hotelwandelreis vanaf 595 Over de invasiestranden van 6 juni 1944 "D-Day" 6 juni 1944 leidde met "Operation Overlord" de weg in naar het einde van de Tweede Wereldoorlog

Nadere informatie

Vierdaagse autocarreis Normandië

Vierdaagse autocarreis Normandië Vierdaagse autocarreis Normandië Maandag 15 juli 2013 Vertrek te Beveren Parking Politie, Beveren om 06u30. Ontbijtstop (07u30-08u30) en kennismaking met onze gids. Via Rijsel en de A1 naar.bapaume en

Nadere informatie

Vlaamse actieve senioren - VLAS - LOKEREN 5 dagen Normandië van 16 tot 20 september 2018

Vlaamse actieve senioren - VLAS - LOKEREN 5 dagen Normandië van 16 tot 20 september 2018 Vlaamse actieve senioren - VLAS - LOKEREN 5 dagen Normandië van 16 tot 20 september 2018 Normandië, het land van de Noormannen. Willem de Veroveraar, Mathilde van Vlaanderen en de landingsoperatie van

Nadere informatie

9 daagse busrondreis via Normandië naar Jersey en Guernsey ( van 17 september t/m 25 september 2018)

9 daagse busrondreis via Normandië naar Jersey en Guernsey ( van 17 september t/m 25 september 2018) Provinciale ReisCommissie 9 daagse busrondreis via Normandië naar Jersey en Guernsey ( van 17 september t/m 25 september 2018) Prijs Bij minimaal 15 deelnemers 1506 en bij maximaal 35 deelnemers 1156 op

Nadere informatie

Normandië 7 tot en met 11 april 2015

Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Programma voor vanavond 1) Informatie over de excursie De begeleiders Vertrek- en aankomsttijden De dagprogramma s Programma voor vanavond 2) De relatie tot de schoolvakken

Nadere informatie

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017

5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG. 15 t/m 19 augustus 2017 5-daagse groepsreis naar FULDA & WITTENBERG 15 t/m 19 augustus 2017 Pelikaan Reizen Reis technische zaken Dagprogramma Inbegrepen Toeslagen Inhoud Hoofdkantoor gevestigd in Zevenbergen 5 reisbureaus Touroperating

Nadere informatie

Normandië & Seine 7 dagen

Normandië & Seine 7 dagen Normandië & Seine 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Fietsen in Normandië langs de Seine Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door Normandië. Een die de kust nóg meer combineert met het karakteristieke

Nadere informatie

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015.

-1- De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. De Reisgroep PVGE-Veldhoven organiseert: Een 8 daagse busreis naar Trier (D) en omgeving. Van zondag 23 t/m zondag 30 augustus 2015. Reisbeschrijving: Algemeen. Reis mee naar de prachtige natuurgebieden

Nadere informatie

6.4. Hoe verliepen de landingen bij Normandië? Boekverslag door C woorden 19 mei keer beoordeeld. Geschiedenis

6.4. Hoe verliepen de landingen bij Normandië? Boekverslag door C woorden 19 mei keer beoordeeld. Geschiedenis Boekverslag door C. 2414 woorden 19 mei 2011 6.4 137 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Inleiding: Operatie Overlord was de codenaam van de invasie door de geallieerden op Frankrijk, dat toen door Duitsland

Nadere informatie

Bridgen onder de Toscaanse zon! 18 mei 2016 Of 21 september 2016. Martens Bridge Reizen. Excursiereis. Veilig op reis met Pelikaan Reizen!

Bridgen onder de Toscaanse zon! 18 mei 2016 Of 21 september 2016. Martens Bridge Reizen. Excursiereis. Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Bridgen onder de Toscaanse zon! 18 mei 2016 Of 21 september 2016 Martens Bridge Reizen Excursiereis Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Toscane, beroemd om zijn kunst, geschiedenis en aansprekende groene

Nadere informatie

Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017

Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017 Tweedaagse naar Duinkerke, La Coupole, Calais en Adegem - 22 en 23 april 2017 Een gevarieerde reis van Operatie Dynamo in Duinkerke tot de herfst van 1944 met de Canadese Opmars over het Belgische Leopoldkanaal.

Nadere informatie

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land!

Valkenburg 5 dagen. singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Valkenburg 5 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 249 Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de

Nadere informatie

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels

Moezel 5 dagen. groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels Moezel 5 dagen groepsreis fietsvakantie vanaf 379 Wijndorpen en groene heuvels De Moezelstreek is vooral bekend en met recht zo geliefd vanwege de talloze pittoreske wijndorpen, de schitterende natuur,

Nadere informatie

Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel

Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel Beste Leden, KBO SAMBEEK Driedaagse Busreis naar Friesland en Texel Maandag 22 september t/m woensdag 24 september 2014 De KBO heeft in 2013 een enquête gehouden onder haar leden. 42% Van de leden die

Nadere informatie

Informatieavond Uitwisseling Caen 2019

Informatieavond Uitwisseling Caen 2019 Informatieavond Uitwisseling Caen 2019 l échange avec Caen Lundi le 3 décembre 2018 Programma Introduceren van de begeleiding, de partnerschool en het doel van de uitwisseling. Uitgebreide programmabeschrijving

Nadere informatie

Thema: Slag om de Schelde en de invloed op het Nieuwe land.

Thema: Slag om de Schelde en de invloed op het Nieuwe land. Thema: Slag om de Schelde en de invloed op het Nieuwe land. Op 6 juni 1944 is het D Day, dat wordt nog steeds gevierd want het is het begin van de bevrijding van West Europa. Eigenlijk betekent D Day de

Nadere informatie

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel)

Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) Zwarte Woud & Rijndal 7 dagen per fietsbus (hotel) groepsreis hotelfietsreis vanaf 499 Wijn en Kirschtorte Kehl is een voorstadje van Strasbourg gelegen in het dal van de rivier de Rijn. Het ligt bijna

Nadere informatie

Busreis Bretagne & Normandië BEFR01

Busreis Bretagne & Normandië BEFR01 Busreis Bretagne & Normandië BEFR01 Pagina 1 van 7 / 12-03-2015 OVERZICHT Historie en indrukwekkende natuur! De combinatie van historie en prachtige landschappen maken Bretagne en Normandië tot de meest

Nadere informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen

Tirol Oberperfuss 9 dagen Tirol Oberperfuss 9 dagen fietsreis vanaf 729 Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten

Nadere informatie

Hoe wankel is de wereld?

Hoe wankel is de wereld? Hoe wankel is de wereld? Kort reisseminar o.l.v. Gerard Bodifee Deauville (Normandië), 24 27 april 2017 De bestemming Deauville parel aan de Côte Fleurie en gelegen in het hart van Normandië. Een ideale

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 8 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 Reisaanbot Fietsvakantie Bretagne: de Bretoense cultuur op fietsafstand Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 8 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd

Nadere informatie

8 daagse fietsreis Normandië 9 t/m 16 september 2015

8 daagse fietsreis Normandië 9 t/m 16 september 2015 8 daagse fietsreis Normandië 9 t/m 16 september 2015 Een reis naar Normandië betekent een combinatie van genieten van pittoreske kustplaatsjes en visserstadjes, de geschiedenis van de invasiestranden,

Nadere informatie

Loire 7 dagen. groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal

Loire 7 dagen. groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal Loire 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 539 Fietsen langs de kastelen in het Loiredal De vele afwisselende fietsroutes voeren u door de lieflijke dorpen, bossen en velden en langs eindeloze rijen

Nadere informatie

Het Ardennenoffensief 14 en 15 april 2018

Het Ardennenoffensief 14 en 15 april 2018 Het Ardennenoffensief 14 en 15 april 2018 Tweedaagse reis "Het Ardennenoffensief" op 14 en 15 april 2018 In deze tweedaagse reis nemen wij u mee in de Slag om de Ardennen, Hitlers laatste poging om de

Nadere informatie

Reisverslag Bayeux. In de volgende paragrafen wordt een verslag gegeven van de reis van dag tot dag.

Reisverslag Bayeux. In de volgende paragrafen wordt een verslag gegeven van de reis van dag tot dag. Reisverslag Bayeux Van 14 tot en met 17 september zijn de raadsleden Barbara van Benthem Jutting (D66) en Ferry van den Broek (VVD) namens de gemeenteraad in Bayeux geweest in het kader van de jumelage

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 10 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van april tot november. Minimale Leeftijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 10 dagen. Moeilijkheid Makkelijk. Reisperiode Van april tot november. Minimale Leeftijd 9 jaar Reisaanbot Fietsvakantie in Bretagne: tussen land en zee Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 10 dagen Moeilijkheid Makkelijk Reisperiode Van april tot november Minimale Leeftijd 9 jaar Verwijzing

Nadere informatie

Een organisatie van Yves en Francis. D Day : woensdag 11 september Neptune Cherbourg St Marie du Mont 65km, + 500m, 500m

Een organisatie van Yves en Francis. D Day : woensdag 11 september Neptune Cherbourg St Marie du Mont 65km, + 500m, 500m Operatie Overlord 11 september > 15 september 2013 Een sportieve fietsreis in vijf etappes langs de Normandische kust en Pas de Calais van Cherbourg naar Cassel. Een tocht van 600 km langs een van de mooiste

Nadere informatie

Hoe ziet de reis eruit:

Hoe ziet de reis eruit: Bij voldoende belangstelling organiseren wij voor de echte berggeiten wederom een fietsreis naar de Franse Pyreneeën. vertrek: vrijdag 18 september 2015 terugkomst: zaterdag 26 september 2015 Hoe ziet

Nadere informatie

Lüneburger Heide 5 dagen

Lüneburger Heide 5 dagen Lüneburger Heide 5 dagen singlereis hotelfietsreis vanaf 419 De grote heide! Deze fietsvakantie brengt ons naar de Lüneburger Heide, de regio tussen de Hanzesteden Hannover, Bremen en Hamburg. Een prachtig

Nadere informatie

KBO Etten Leur 6-daagse excursiereis Berlijn & Potsdam Periode: juni 2019

KBO Etten Leur 6-daagse excursiereis Berlijn & Potsdam Periode: juni 2019 KBO Etten Leur 6-daagse excursiereis Berlijn & Potsdam Periode: 02-07 juni 2019 Highlights van deze reis Op de volgende pagina s hebben wij een uitgebreid reisschema voor u uitgewerkt. Hieronder vindt

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

Vraagprijs: 96.064 k.k.

Vraagprijs: 96.064 k.k. Corniche AUBERVILLE (FRANKRIJK) Soort object: Appartement Residentie Domaine de la Corniche, COMBINEERT VAKANTIE MET RENDEMENT! Vraagprijs: 96.064 k.k. Neem vrijblijvend contact op met BestBuyMakelaars.nl

Nadere informatie

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten,

Beste mensen, We hopen je weer te zien bij de reis naar Melun en omgeving. Met vriendelijke groeten, Beste mensen, Met trots presenteren wij ons programma voor de reis naar Melun (Région Ile-de-France- Fontainebleau). We zijn erin geslaagd een afwisselend programma samen te stellen. Net als vorig jaar

Nadere informatie

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf

Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf + IN DE MODE Kunst, cultuur en koninklijk winkelen in Düsseldorf met Uit de Kunst, In de Mode en SRC Reizen op Maat 4-daagse busreis naar Düsseldorf, Langen Foundation en museumeiland Hombroich met excursies

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin

individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Zuid Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 578 La Route du Vin Een weekje even helemaal er tussen uit, niet te ver, maar wel in een heel andere omgeving? Dat kan in de Elzas, op zijn Frans: Alsace!

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis D-day

Werkstuk Geschiedenis D-day Werkstuk Geschiedenis D-day Werkstuk door een scholier 2844 woorden 2 november 2005 5,9 102 keer beoordeeld Vak Geschiedenis De 2de wereldoorlog tot D-day De oorlog begon tussen september 1939 en mei 1940

Nadere informatie

Domaine de la belle Epine

Domaine de la belle Epine Domaine de la belle Epine Onlangs zijn wij, Marcel en Anja, eigenaar geworden van een 'maison à colombages' daterend uit 1800! Dit traditioneel vakwerkhuis waarin wij u verwelkomen, toont een Normandische

Nadere informatie

Nederlandse Christelijke Bond van Doven

Nederlandse Christelijke Bond van Doven Nederlandse Christelijke Bond van Doven 8-daagse busreis Lieflijk Kirchberg / Oostenrijk Zaterdag 19 augustus t/m zaterdag 26 augustus 2017 Dag 1 zaterdag 19 augustus 2017; heenreis Vanaf Ede vertrekt

Nadere informatie

Meerdaagse tourtocht 2015 Côte d Opale. 4-6 september 2015. VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert

Meerdaagse tourtocht 2015 Côte d Opale. 4-6 september 2015. VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert 4-6 september 2015 VVK West - Vlaanderen Hendryckx Myriam De Backer Geert 1 Inleiding : Beste oldtimervrienden in 2015 wensen we jullie opnieuw mee te nemen op een meerdaagse buitenlandse reis richting

Nadere informatie

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen!

Ontdek de wereld...met Pelikaan Reizen! Ontdek de wereld..met Pelikaan Reizen! 5-daagse techniek- en cultuurreis Per luxe touringcar naar Allgau Zuid-Duitsland 16 t/m 20 september 2015 Hoofdkantoor Zevenbergen De koffie staat altijd klaar! Inhoud

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO

Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO Info-avond reis Parijs 4HAVO/5VWO Overzicht programma: [1] Waarom deze reis [2] Keuze voor Parijs [3] Voorbereiding voor deze studiereis [4] Programma [5] Hotel [6] Betaling en kosten [7] Regels [8] Overige

Nadere informatie

Sardinië singlereis 8 dagen

Sardinië singlereis 8 dagen Sardinië singlereis 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 949 Wandeleiland Sardinië Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: Sardinië! Dit schitterende Italiaanse

Nadere informatie

Bezoek München met l/o in Hilton City

Bezoek München met l/o in Hilton City PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.personeelsvereniging.heerlen.nl Bezoek München met l/o in Hilton City Woensdag 28 mei tot en met zondag 1 juni 2014 Arrangement: Bestemming: Ledenprijs: 5-daagse

Nadere informatie

Porto Coimbra 7 dagen

Porto Coimbra 7 dagen Porto Coimbra 7 dagen individuele fietsreis vanaf 495 Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 12 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bretagne. Duur 12 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van april tot nov ember. M inimale Leef tijd 9 jaar Reisaanbot Fietsvakantie in Bretagne: tussen land en zee Bestemming Frankrijk Plaats Bretagne Duur 12 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van april tot nov ember M inimale Leef tijd 9 jaar Verw

Nadere informatie

Elbe Radweg standplaats 6 dagen

Elbe Radweg standplaats 6 dagen Elbe Radweg standplaats 6 dagen individuele fietsreis vanaf 445 Langs de Elbe vanuit Bad Schandau in de Sächsische Schweiz Het gebied rond het meest zuidelijke deel van de Duitse Elbe rond Bad Schandau

Nadere informatie

Wereldoorlog 2: naar het einde van de oorlog (les 06 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich

Wereldoorlog 2: naar het einde van de oorlog (les 06 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW VTI Kontich Wereldoorlog 2: naar het einde van de oorlog (les 06 6des) Geschiedenis 6MEVO-6EM-6EI-6IW --- www.degeschiedenisles.com --- VTI Kontich => Na El Alamein, Stalingrad en Midway werden de Asmogendheden (Duitsland,

Nadere informatie

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis

Tirol Wörgl 8 dagen singlereis Tirol Wörgl 8 dagen singlereis singlereis wandelreis vanaf 569 Wandelen in Nord-Tirol vanuit Wörgl Wie Oostenrijk zegt, denkt aan Tirol. En wie Tirol zegt, denkt direct aan bergen, een prachtige natuur,

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland

individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Exmoor 6 dagen individuele wandelvakantie vanaf 602 De groene rust van Zuid-West Engeland Voor Dunster en het Exmoor National Park helpen we u eerst even in te zoomen op de kaart! Achter Bristol ligt de

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas

Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas Vijfdaagse luxe all inclusive reis Elzas Een wat langer verblijf in de Elzas met JoliSoleil is zeer de moeite waard. U hebt nu de tijd om zonder gehaast de verschillende dorpjes, wijnen in Bas Rhin en

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING

VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING EUROCULT LITO VOLG HET NEDERLANDS ELFTAL TIJDENS HET EK EN GA MEE MET DE ORANJE KARAVAAN MET VERBLIJF OP DE HOLLAND CAMPING Postbus 13050 3507 LB Utrecht Wittevrouwenstraat 36 3512 CV Utrecht Tel: 030

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way

individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way Cornwall 7 dagen individuele wandelvakantie vanaf 786 De rocks en cliffs van de South West Way Cornwall is Engelands uiterste zuidwestelijke landtong, met geografisch gezien twee noemenswaardige punten:

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten In navolging van drie eerdere Rally s in Frankrijk, organiseren wij van zondag 20 t/m vrijdag 25

Nadere informatie

Van St.-Philipsland tot St.-Malo. Fotoreportage

Van St.-Philipsland tot St.-Malo. Fotoreportage Van St.-Philipsland tot St.-Malo Fotoreportage Basisdoctoraal Excursie Fysische Geografie Universiteit Utrecht 7 tot 13 mei 2003 www.geog.uu.nl/dejong kies: teaching, kies: basisdoctoraal excursie Steven

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen

individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Noord Elzas 7 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 518 Op de grens van de Elzas en de Vogezen Eén woord is absoluut van toepassing bij deze reis en dat is: rust... Weinig andere streken van Frankrijk

Nadere informatie

oorlog in foto s D-DAY ZELDZAME FOTO S UIT OORLOGSARCHIEVEN Francis Crosby

oorlog in foto s D-DAY ZELDZAME FOTO S UIT OORLOGSARCHIEVEN Francis Crosby oorlog in foto s D-DAY ZELDZAME FOTO S UIT OORLOGSARCHIEVEN Francis Crosby Amersfoort, 2014 Inleiding A ls het op 5 juni niet had gestormd in het gebied rond het Kanaal, was die dag de geschiedenis ingegaan

Nadere informatie

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN ZONNIGE ZOMERREIS

PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN  ZONNIGE ZOMERREIS PERSONEELSVERENIGING GEMEENTE HEERLEN www.pv-gemeente-heerlen.nl ZONNIGE ZOMERREIS 10-daagse busreis van 2 juli t/m 11 juli of 14-daagse busreis van 2 juli t/m 15 juli (beiden gaan door) Tegen ongelofelijke

Nadere informatie

Fietstocht tussen Ré en Oléron

Fietstocht tussen Ré en Oléron Reisaanbot Fietstocht tussen Ré en Oléron Bestemming Frankrijk Plaats Charente-Maritime Duur 8 dagen Moeilijkheid Zeer makkelijk Reisperiode Van April tot November Minimale Leeftijd 9 jaar Verwijzing PC0701

Nadere informatie

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan

Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Myanmar met Mandalay, Inle meer en Bagan Voor meer informatie bel met 0297 331682 Myanmar, nu nog bekend onder de oude benaming Birma, ontwikkelt zich de afgelopen paar jaar razendsnel van een niet-toegankelijk

Nadere informatie

Werkstuk Geschiedenis D-Day

Werkstuk Geschiedenis D-Day Werkstuk Geschiedenis D-Day Werkstuk door een scholier 1875 woorden 3 augustus 2001 5,8 95 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Inleiding Mijn verslag gaat over D-Day. Ik heb voor dit onderwerp gekozen, omdat

Nadere informatie

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018

NOORDFRANKRIJK. Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI 07/09-09/09/2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 OZ GROEPSREIZEN 2018 NOORDFRANKRIJK 07/09-09/09/2018 Een reis langs oorlogsmonumenten van WOI De Eerste Wereldoorlog tekent onze geschiedenis. Ook in het Noorden van Frankrijk vinden we de sporen ervan

Nadere informatie

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur

5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 5 t/m 10 oktober - Oradour & Saumur 6 daagse battlefield tour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek Een unieke reis naar midden-frankrijk. Ons eerste reisdoel is een uitgebreid bezoek

Nadere informatie

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland.

Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Westvoorne - Midweek Eifel & Arhdal- Duitsland. Eifel-Altenahr 13-17 Juli 2015 Vanuit Nederland is de Eifel het dichtstbijzijnde gebied met echte bergen. Een prachtige vakantieregio, die net over de grens

Nadere informatie

Weserradweg 5 dagen. individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln

Weserradweg 5 dagen. individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln Weserradweg 5 dagen individuele fietsreis vanaf 325 Het land van sprookjes en legenden van de Rattenvanger van Hameln Op slechts een kleine 400 km van Utrecht start de Weserradweg. Die fietsroute verbindt

Nadere informatie

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla

Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla MEERDAAGSE REIS NAAR DRESDEN ZONDAG 09 T/M DONDERDAG 13 JUNI 2013 Datum: zondag 09 t/m donderdag 13 juni 2013 Hotelaccommodatie: WALDHOTEL WEINBÖHLA**** Forststrasse 66 01689 Weinböhla Dit is een correct

Nadere informatie

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken:

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: Studiereis 7 14 mei 2014 In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: De Elzas Hieronder vindt u informatie over - het reisprogramma en de reissom -

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koningen en kunstenaars

individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koningen en kunstenaars Loire 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 499 Koningen en kunstenaars De kastelen en kasteeltuinen in het rivierengebied van de Loire en de Cher zijn beladen met geschiedenis. In de driehoek Chenonceaux-Amboise-

Nadere informatie

Stad van 7 heuvels...

Stad van 7 heuvels... CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van 7 heuvels... PROGRAMMA Dag 1 : België - Lissabon We vertrekken s ochtends voor onze vlucht naar Lissabon. Bij aankomst bezoeken we met onze gids allereerst de

Nadere informatie

12-Daagse busreis naar Noord-Spanje (Baskenland)

12-Daagse busreis naar Noord-Spanje (Baskenland) 12-Daagse busreis naar Noord-Spanje (Baskenland) Noord-Spanje Onbekend, dus onbemind? Maar na deze reis zeker bekend en bemind: Noord-Spanje. We nemen u mee naar Navarra, Baskenland en Cantabrië. Geniet

Nadere informatie

Beierse Woud wandelen 7 dagen

Beierse Woud wandelen 7 dagen Beierse Woud wandelen 7 dagen groepsreis wandelvakantie vanaf 439 Wandelen door het Beierse Woud Het Beierse Woud is een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de eeuwenoude

Nadere informatie

Geschiedkundige gebeurtenis

Geschiedkundige gebeurtenis Operatie Lüttich WO2 STREEK MORTAIN Geschiedkundige gebeurtenis Voor de geïnteresseerden geven we graag wat geschiedkundige informatie over de operatie Luttich in de streek van Mortain. Hilde : +32 (0)497

Nadere informatie

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen!

Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni ATC Nederland Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Fascinerend Zweden! 13 16/17 juni 2017 ATC Nederland 161109-04 Veilig op reis met Pelikaan Reizen! Zweden is het grootste land van het Scandinavisch schiereiland. Het land strekt zich uit van de gematigde

Nadere informatie

Teutoburger Wald 7 dagen

Teutoburger Wald 7 dagen Teutoburger Wald 7 dagen groepsreis hotelfietsreis vanaf 549 Fietsen in het dichtbije Duitsland Onbekend maakt onbemind, en dat zou kunnen gelden voor hoe Nederlanders over het Teutoburgerwald denken!

Nadere informatie

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam.

Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. Met de Fotografie op reis naar Rotterdam. PROGRAMMA ROTTERDAM ZATERDAG 19 MAART: 07:00 uur Bagage inladen. Aan parking bij de Magdalena Zaal in de Magdalenastraat te Brugge. Je kan hier gratis uw wagen

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan CN OSS

MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan CN OSS MONDRIAAN COLLEGE De heer A. van Dijk Mondriaanlaan 1 5342 CN OSS Lith, 1 december 2016 Betreft: offerteaanvraag Berlijn & Krákow offertenummer 2016.11.118 Geachte heer van Dijk, In dank heb ik uw aanvraag

Nadere informatie

Bodensee 6 dagen start Salem

Bodensee 6 dagen start Salem Bodensee 6 dagen start Salem individuele fietsvakantie vanaf 351 Rondje Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis start u in Duitsland aan de noordover van de Bodensee in het

Nadere informatie

Moezel Metz Koblenz 8 dagen

Moezel Metz Koblenz 8 dagen Moezel Metz Koblenz 8 dagen individuele fietsreis vanaf 651 De mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz Het kost slechts minder dan vier uur om naar de Franse plaats Metz te reizen voor een tocht door het

Nadere informatie

Andalusië Oost (8 dagen) familiereis Andalusië

Andalusië Oost (8 dagen) familiereis Andalusië Website: Email: www.tejedatravel.com info@tejedatravel.com Andalusië Oost (8 dagen) familiereis Andalusië Deze complete familiereis Andalusië is een leuke mix van cultuur, natuur, wandelen en strand. Met

Nadere informatie

29 juni t/m 5 juli daagse reis naar Krakau NL Politieorkest

29 juni t/m 5 juli daagse reis naar Krakau NL Politieorkest 29 juni t/m 5 juli 2017 7-daagse reis naar Krakau NL Politieorkest 160324-4 Veilig op reis met Pelikaan Reizen Programma Meer dan vijf eeuwen lang was Krakau de koninklijke hoofdstad van Polen. Hoewel

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek.

6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. 6 Daagse Battlefieldtour Oradour sur Glane, tankmuseum Saumur en de Loirestreek. Geachte reiziger, - zaterdag 5 t/m donderdag 10 oktober 2019 - We hebben weer een najaarsreis op het programma staan voor

Nadere informatie

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen

Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen Schwabische Alb en Romantische Strasse 7 dagen singlereis fietsvakantie vanaf 579 Fietsen langs de Romantische Strasse In het zuiden van Duitsland vinden we twee verrassende fietsgebieden; de Schwäbische

Nadere informatie

Werkblad: Slag om de Schelde en de invloed op het Nieuwe land. 1

Werkblad: Slag om de Schelde en de invloed op het Nieuwe land. 1 Achtergrond informatie voor docenten. D- Day betekend de eerste dag van een grote militaire operatie. In de Tweede Wereldoorlog viel dat op 6 juni 1944. Maar de inval van de Amerikanen in Afghanistan was

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie