Zonnepanelen. Kies voor kwaliteit en zekerheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zonnepanelen. Kies voor kwaliteit en zekerheid"

Transcriptie

1 Zonnepanelen Kies voor kwaliteit en zekerheid

2 Zoektocht naar kwaliteit en zekerheid U wilt duurzaam investeren. Energie van de zon gebruiken. Er zijn zoveel producten op de markt. Hoe weet u dat u de goede keuze maakt? Jaren geleden speelde bij ons dezelfde vraag. We wilden 100% zeker weten dat we kwalitatief goede zonnepanelen aanbieden aan onze klanten. We zochten een kwaliteit die past bij onze bedrijfsvoering. Voor minder gaan wij het dak niet op. In deze brochure vertelt onze expert Rinie Evertse u in zeven stappen hoe onze zoektocht naar kwaliteit is verlopen en wat het resultaat daarvan is. 1. Start van de zoektocht Kwaliteit is zeer belangrijk bij zonnepanelen. Men is bang voor Chinese rommel, maar het land van herkomst maakt tegenwoordig niet meer uit. Het probleem is dat je aan de buitenkant niet kunt zien of een paneel goed werkt, ongeacht of het uit China, Nederland of Duitsland komt. Zelfs na fabricage kan er nog van alles misgaan met een paneel. Daarom zijn wij panelen van verschillende merken gaan testen. Bij binnenkomst van de panelen is door een onafhankelijk, extern bureau de zogenoemde vermogensoutput van een paneel bepaald. Kortom: wat zou het resultaat van dit specifieke paneel zijn als we het gaan plaatsen? Hier ontdekten we vreemde, onverklaarbare verschillen. Daarnaast lieten we het paneel ook controleren op schade. Dit deden we door de panelen in een mobiel laboratorium door een röntgenscanner te halen. De foto s die dit opleverde lieten exact zien of er beschadigingen waren en waar deze zitten. Vervolgens vergeleken we alle resultaten met de opgegeven specificaties van de fabrikant; komt het overeen met wat ze moeten leveren? Al snel viel een aantal merken af. Uiteindelijk hebben we enkele partners gevonden die een constante, goede kwaliteit leveren.

3 2. Nog steeds elke zending controleren Hoewel we weten dat de keuze voor onze partners goed is, kan er onderweg tijdens het transport, het inpakken of de overslag ook schade optreden. Deze beschadigingen zijn niet altijd met het blote oog te zien, maar op de röntgenfoto s is dit wel waarneembaar. Dat is de reden dat we nog steeds elke binnenkomende zending laten controleren door het externe bureau. Zij testen steekproefsgewijs panelen uit elke zending. De kwaliteit van één paneel is vrijwel altijd representatief voor de gehele pallet. Bij afwijkingen zal vanzelfsprekend verder worden getest. Met een thermografische camera kunnen we een quickscan maken om schade op te sporen als de panelen op het dak liggen. Op deze manier kun je problemen opsporen maar ben je eigenlijk te laat. Daarom testen wij de panelen ook vóór ze het dak opgaan, aldus Rinie Evertse.

4 Onder: Röntgenfoto van een zonnepaneel bij aankomst op ons kantoor. Hier zijn geen celbreuken of andere beschadigingen te zien. Onafhankelijk testen Op de foto s hieronder ziet u enkele voorbeelden van schade op de panelen. De linker foto is een paneel waar éénmaal op gestapt is. Op het rechter paneel is meerdere keren gelopen. De zonnepanelen gaan door een mobiele röntgenscanner Rinie Evertse: Bij een beetje doorbuigen van het glas, zal het geheel niet breken, maar ontstaan wel haarscheurtjes in de zonnecellen. Dat geeft op den duur problemen. Doorbuigen kan gebeuren tijdens het transport, maar ook wanneer monteurs op een paneel lopen of knielen. Dat is bij ons dan ook uit den boze. En partijen waarin wij haarscheurtjes vinden, gaan zonder pardon retour.

5 Zonnepanelen leveren kan iedereen, wij kiezen voor kwaliteit. Bij Solar Comfort worden de zonnepanelen onafhankelijk getest. Adrie van Kessel, J.C. van Kessel Groep 3. De juiste accessoires Geschikte omvormer Naast zonnepanelen heeft u een omvormer nodig die de opgewekte zonne-energie op het elektriciteitsnet zet. Elke situatie vraagt een passende omvormer. Is de capaciteit van de omvormer te laag dan verwerkt hij niet alle opgewekte energie. Is de capaciteit te hoog dan behaalt u het optimale rendement niet en betaalt u bovendien te veel. Wij hebben een brede reeks omvormers zodat we deze volledig op uw persoonlijke situatie af kunnen stemmen voor een optimale opbrengst. Juiste bekabeling Ook de kwaliteit van de bekabeling in uw zonnepanelensysteem is van groot belang. Een kabel met een te kleine diameter zal erg warm worden waardoor een deel van de opgewekte energie verloren gaat. Een te grote diameter maakt het systeem onnodig duur. U gaat geen vierbaansweg aanleggen als auto s genoeg hebben aan twee rijbanen. Het is zaak een optimum te zoeken waarbij wij altijd ruim boven de minimaal voorgeschreven diameter blijven. Conclusie Uiteindelijk wilt u zoveel mogelijk stroom opwekken. Hiervoor moet u een optimaal systeem kiezen waarbij de zonnepanelen, omvormer en bekabeling niet alleen van goede kwaliteit zijn, maar ook volledig op elkaar zijn afgestemd.

6 18 full black zonnepanelen Woning in Tricht 4. Waarom testen De reden dat we elke zending testen is simpel: 1) U krijgt waar u voor betaalt Vermogen: Wp Wij nemen de advisering, levering, installatie en monitoring van uw systeem uiterst serieus. Natuurlijk wilt u zeker weten dat u zaken doet met een betrouwbare partner. Daarom zijn we gecertificeerd partner en installateur. Zo weet u zeker dat uw systeem op de juiste wijze wordt geïnstalleerd, en blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wij voldoen onder andere aan de volgende certificeringen en keurmerken. 2) U weet zeker dat u een bepaalde stroomopbrengst behaalt 3) Voor bedrijven die een SDE-subsidie aanvragen is het noodzakelijk om de stroomopbrengst te halen die opgegeven is. De subsidie wordt namelijk alleen verstrekt over het opgewekte vermogen. Opgewekt vermogen: Opbrengst die gemeten wordt met een bruto productie meter. Lees verderop in deze brochure meer over de bruto productie meter en SDE in de begrippenlijst.

7 Testcase paneel met transportschade Als testcase hebben wij dit paneel op onze demonstratieruimte geplaatst. Een half jaar later hebben wij het paneel van het dak gehaald en opnieuw in de scanner geplaatst. Op de foto s hieronder is te zien dat de lichte beschadigingen erger zijn geworden. Op bovenstaande foto ziet u één cel van een paneel zoals het vanuit de fabrikant bij ons binnenkwam. Met het blote oog ziet het paneel er uitstekend uit. Op de röntgenfoto hiernaast zien we echter enkele lichte beschadigingen (celbreuken). De beschadigingen zijn nu ook met het blote oog te zien. Dit komt doordat het paneel iedere dag warmer wordt en weer afkoelt. De celbreuken worden hierdoor zichtbaar. Kijken we naar de bijbehorende grafiek van de vermogensoutput dan zien we dat het vermogen in een half jaar tijd gezakt is van 249.3W naar 238.9W. Eén slechte cel op één paneel beïnvloedt de hele serie, d.w.z. de opbrengst van heel deze serie gaat omlaag stroom prestatie stroom prestatie spanning spanning

8 Begrippenlijst Watt Piek Het vermogen van een paneel wordt uitgedrukt in Wattpiek. kilowattuur (kwh) De hoeveelheid stroom die is opgewekt in een bepaalde periode drukt men uit in kwh. Opbrengst - rekenvoorbeeld We hebben zonnepanelen van tesamen Wp, oftewel 1 kwp. Stel dat ze een uur lang op maximaal vermogen stroom opwekken, dan is de geproduceerde hoeveelheid stroom 1kWh. Zouden ze een jaar lang, 8 uur per dag op maximaal vermogen opwekken dan is de opbrengst: 1x8x365 = 2920 kwh. Gemiddeld gebruik per huishouden in Nederland is kwh per jaar. Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) De SDE stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Bruto productie meter Meet de totale hoeveelheid opgewekte energie. Deze meter is nodig wanneer u exact wilt weten hoeveel energie u zelf opwekt. Precies weten hoeveel u opwekt kan van pas komen als de overheid subsidie toekent over de opgewekte duurzame energie. Momenteel komen alleen bedrijven met een grootverbruik aansluiting in aanmerking voor de SDEregeling van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Lage energierekening 5. Terugverdientijd De meeste mensen denken bij zonnepanelen in terugverdientijd. Acht jaar is een gemiddelde wat je vaak hoort. Dat betekent dat u per jaar 12,5% terugverdient van uw investering. De spaarrente is momenteel zo laag dat het aanzienlijk lucratiever is om te investeren in het opwekken van uw eigen energie. Bij particulieren is de terugverdientijd vaak korter. Zeker met de huidige BTW-regeling. Particulieren kunnen nu namelijk de BTW terugvragen waardoor de terugverdientijd verder wordt verkort, licht Rinie toe. Het leuke is dat u meteen resultaat ziet. Uw energierekening is namelijk vanaf het eerste jaar laag. In de praktijk zie ik regelmatig dat verbruikskosten van de energierekening teruglopen naar 0,-. Bezoek onze demoruimte in Geldermalsen en maak kennis met onze verschillende typen zonnepanelen en onderconstructies

9 Advies op maat U wilt er zeker van kunnen zijn dat u het juiste zonnepanelensysteem kiest. Daarom komen wij altijd langs om de situatie ter plaatse te beoordelen, geeft Rinie aan. De ligging van het huis, dakoppervlakte, dakconstructie en maximale dakbelasting zijn onder andere van invloed op de keuze van de panelen. Bovendien maken we, met behulp van gespecialiseerde computerprogramma s, berekeningen en simulaties van zon en schaduw op de locatie. Deze technieken geven een uitstekende indicatie wat de opbrengst van het systeem zal zijn. Wij beschikken over vijf verschillende typen zonnepanelen en onderzoeken altijd welk type paneel het beste bij de situatie past en de meeste opbrengst zal hebben. Op de achterkant van onze brochure kunt u de verschillende typen zonnepanelen bekijken. De simulaties laten zien wat de beste plaats is voor de panelen en welke type panelen het meest geschikt zijn. De schaduwpercentages worden per paneel weergegeven.

10 6. Monitoren van systeem Vanaf kantoor monitoren wij alle geïnstalleerde systemen. Doen ze wat ze horen te doen? Hierdoor kunnen we tijdig ingrijpen mochten er zich bijzonderheden voordoen. Het monitoringssysteem laat precies zien in welke sectie van de panelen de problemen zich bevinden. Indien nodig kunnen we gemakkelijk de probleempanelen van het dak halen en via testapparatuur onderzoek doen. U kunt ook zelf via computer, mobiel of tablet het systeem in de gaten houden en kijken hoeveel stroom er opgewekt wordt. U ziet van minuut tot minuut hoe de veranderende weersomstandigheden van invloed zijn op uw systeem. De faam van de deskundigheid van Solar Comfort heeft zich inmiddels verbreid naar particulieren en bedrijven buiten de regio en buiten de fruitsector. Zo zie je maar weer: in de Betuwe kun je appels en peren plukken, maar ook de vruchten van innovaties en deskundigheid van Solar Comfort. Karel van Koppen in De Ondernemende Betuwe

11 18% meer opbrengst 540 polykristallijne zonnepanelen Multidesk Culemborg Vermogen: Wp 7. Resultaat Dat 2014 een zonnig jaar was is duidelijk. Met 1866 zonuren kwamen we ruimschoots boven het gemiddelde van 1521 zonuren per jaar. De vele zonnige uren zien we dan ook duidelijk terug in de opbrengsten van de zonnepanelensystemen. Voor een goede vergelijking kijken we naar het Duitse Sonnentrag. Dat is één van de grootste internationale databanken van installaties en de daarbij behorende zonnestroomopbrengst. Zij berekenden dat het resultaat van een gemiddeld systeem in de provincie Gelderland in 2014, 856kWh/kWp was. Via ons monitoringssysteem hebben wij ook de opbrengsten van de door ons geïnstalleerde systemen berekend. Deze analyse laat zien dat wij ruim boven het gemiddelde zitten. De gemiddelde opbrengst van de systemen die door ons geleverd en geïnstalleerd zijn, is 1.010kWh/kWp per systeem. Dat is uitzonderlijk hoog voor deze regio. Onze systemen geven zo n 18% meer opbrengst dan het gemiddelde. Onze klanten plukken hier de vruchten van onze strenge ingangscontrole (d.m.v. testen van de panelen) in combinatie met persoonlijke advisering op maat. In deze brochure heeft u onze zoektocht naar het perfecte systeem in 7 stappen kunnen volgen. Kiest u na het lezen hiervan ook voor kwaliteit, zekerheid en 18% meer opbrengst? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en advies op maat.

12 Over Solar Comfort Solar Comfort adviseert, levert, installeert en monitort zonnepanelensystemen. Bovendien geven wij u persoonlijk advies op maat en worden onze zonnepanelen onafhankelijk getest. Op deze manier behaalt u het meest optimale resultaat. Wij bieden zowel de consument als de zakelijke markt de mogelijkheid om op zorgvuldige wijze om te gaan met de natuurlijke omgeving en tevens te besparen op de energierekening. Dankzij onze jarenlange ervaring, hoogwaardige kwaliteitsproducten en rekening houdend met uw wensen, zorgen wij er voor dat u de komende jaren kunt genieten van de voordelen van zonne-energie. Kies voor Solar Comfort als u op zoek bent naar een betrouwbare partner in duurzame energie-opwekking. Wij bieden verschillende typen zonnepanelen, waaronder de populaire full black panelen en het 2Power zonnepaneel, waarmee elektriciteit en warmte in één module wordt opgewekt. Op onze website leest u hier meer over, Polykristallijne zonnepanelen Amorfe zonnepanelen Monokristallijne zonnepanelen 2Power zonnepanelen Full black zonnepanelen Tielerweg NE Geldermalsen Tel KvK mail@solarcomfort.nl

Zonnepanelen. Kies voor kwaliteit en zekerheid

Zonnepanelen. Kies voor kwaliteit en zekerheid Zonnepanelen Kies voor kwaliteit en zekerheid Zoektocht naar kwaliteit en zekerheid U wilt duurzaam investeren. Energie van de zon gebruiken. Er zijn zoveel producten op de markt. Hoe weet u dat u de goede

Nadere informatie

Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging

Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging Auteurs namens Solar Comfort: Rinie Evertse Aart van Driel Plaats: Geldermalsen Datum: 10 07 2016 Onderzoek naar Opbrengst panelen met Nano coating en reiniging In dit onderzoek word gekeken naar de opbrengst

Nadere informatie

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA

ZONNE ENERGIE. Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA ZONNE ENERGIE Woensdag 4 maart 2015 Oude Leije GERKE DRAAISTRA Onderwerpen introductie zonne energie in Nederland uitleg werking zonnestroom installaties plaatsing op verschillende daken financiële aspecten

Nadere informatie

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende

PV systemen. PV systemen. Oskomera Solar Power Solutions (OSPS) Wegens de toenemende vraag naar groene energie en CO 2 besparende 2014 Complete maatwerkpakketten Specifiek voor woningbouw Voor alle configuraties Standaard op voorraad Direct geleverd Uitgebreide kennis aanwezig Training mogelijk PV systemen Foto: residentiële systemen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl

Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Veelgestelde vragen & antwoorden. 020-80 80 854 info@sungevity.nl Ontdek de voordelen van de zon. Onafhankelijk Verzekerd van het gebruik van schone stroom die u zelf opwekt. Besparen Bespaar op uw energierekening

Nadere informatie

slim investeren in zonnepanelen

slim investeren in zonnepanelen Duurzaam ondernemen met SDE+ slim investeren in zonnepanelen SDE+ Stimulering Duurzame Energieproductie pvsystems.nl Gebruikt uw bedrijf of organisatie veel energie? Wilt u duurzaam ondernemen met subsidie?

Nadere informatie

De zon als energiebron!

De zon als energiebron! De zon als energiebron! Zelf elektriciteit opwekken met de zon? Door middel van (diverse) subsidie(s) is het zéér rendabel! Met zonnepanelen verlaagt u uw energiekosten. Deze besparing wordt alleen maar

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2019 sungevity.be. Sungevity 1

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2019 sungevity.be. Sungevity 1 Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Inleiding Welkom bij Sungevity, partner van ENGIE Electrabel In dit document vindt vindt u een korte uitleg over wie u een korte uitleg over wie Sungevity

Nadere informatie

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier.

De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. De panelen: De panelen zijn van het merk Solar Frontier. Solar Frontier was jarenlang een dochteronderneming van Shell, deze fabrikant bestaat sinds 30 jaren. Solar Frontier groeit met rassen schreden,

Nadere informatie

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1

www.ikwordgroen.nl 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 045-5690525 info@ikwordgroen.nl Alleen de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs 1 Energie opwekken met kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen voor een duurzamere toekomst Inhoudsopgave Wie zijn wij? 3

Nadere informatie

Zonne-energie in 6 stappen

Zonne-energie in 6 stappen Zonne-energie in 6 stappen Bart van den Bosch 10 / 9 / 2014 U bent enthousiast over het idee om zelf zonneenergie op te wekken. En u overweegt om zonnepanelen aan te schaffen voor uw woning. Zeer waarschijnlijk

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepanelen-installatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel

d.d Daniel Kool & Wouter van den Heuvel d.d. 31-08-2016 Daniel Kool & Wouter van den Heuvel Onafhankelijke rol als intermediair Wij helpen consumenten onafhankelijk en stapsgewijs met duurzaamheid advies en (totaal)oplossingen op weg naar energieneutraal

Nadere informatie

Slim investeren in zonnepanelen met SDE+

Slim investeren in zonnepanelen met SDE+ Slim investeren in zonnepanelen met SDE+ Nederland staat een enorme toename van duurzame energie te wachten. Ook de grootzakelijke markt heeft de smaak te pakken. Duurzame energie is steeds gewilder. Er

Nadere informatie

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions

Informatiebrochure. Besparen met zonnepanelen. Quality solar solutions Informatiebrochure Besparen met zonnepanelen Quality solar solutions Er is steeds meer vraag naar zonnepanelen. Zonnepanelen hebben veel voordelen. Een zonnepaneleninstallatie levert duurzame elektrische

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 0800 0051 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2017 sungevity.be. Sungevity 1

Een korte uitleg over zonnepanelen. Sungevity 2017 sungevity.be. Sungevity 1 Een korte uitleg over zonnepanelen Sungevity 1 Inleiding Welkom bij Sungevity, partner van ENGIE Electrabel In dit document vindt vindt u een korte uitleg over wie u een korte uitleg over wie Sungevity

Nadere informatie

Belangrijke vragen over zonnepanelen

Belangrijke vragen over zonnepanelen Persoonlijk advies? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Neem geheel vrijblijvend contact op via mail: info@sygosolar.nl, of bel 0183-565308. Belangrijke vragen over zonnepanelen Met

Nadere informatie

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl

zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl zekervanzon de volger 6 1483 GA De Rijp telefoon: 085 4011 356 fax: 0299 67 4120 info@zekervanzon.nl Word ook ZekerVanZon. ZekerVanZon is een initiatief van MetDeZon, de ervaren leverancier van kwalitatief

Nadere informatie

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie?

Informatiebrochure. mei 2016 ZONNEPANELEN. Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! Meer informatie? Informatiebrochure mei 2016 ZONNEPANELEN Ontvang vandaag nog gratis 4 offertes! INHOUDSOPGAVE Werking zonnepanelen Hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen installatie Zonnepanelen op een plat dak Zonnepanelen

Nadere informatie

Nuon Zonnepanelen Advies

Nuon Zonnepanelen Advies Home Advies voor Martin van Harten Nuon Zonnepanelen Advies Advies voor Martin van Harten Zonne-energie in 2 stappen: 49% Zon 51% Overig Klik op een systeem en bekijk uw besparing: Systeem A 13 Zonnepanelen

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart.

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart. Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker, Peter de Vries, Luc de Vries in samenwerking met: Jacob Smit en Koos Verbart 3 oktober 2013 Welkom & aanleiding 19:30 Groen Zonnig Hoorn Zonnepanelen: wat

Nadere informatie

Opbrengstscan zonnepanelen

Opbrengstscan zonnepanelen Opbrengstscan zonnepanelen Gratis en onafhankelijk advies voor uw woning Anoniem voorbeeldadvies Aan: Datum Uw naam Adres Postcode, Plaats..-..-. Opbrengst Mogelijkheden van uw dak Met geavanceerde software

Nadere informatie

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatieavond Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatieavond Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 28 januari 2015 Informatie Zonne energie Aanleiding Groen Zonnig Wijk bij Duurstede Zonnepanelen:

Nadere informatie

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk

OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd. Programma. Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk OOK ZIN IN ZON??? Woensdag 17 april 2013, dorpshuis Raerd Programma Welkom! Wat is zonnestroom? Voorbeelden uit de praktijk Thom uit Goënga Dirk uit Gauw De Griene Geaën Zonnepanelen actie pauze Hoe kan

Nadere informatie

Zelf zonne-energie opwekken?

Zelf zonne-energie opwekken? Zelf zonne-energie opwekken? Programma Consumentenbond kiest voor zonne-energie Samen sterk met Vereniging Eigen Huis (VEH) Hoe werken zonnepanelen? Het aanbod en de zekerheid van het Zonnecollectief Rekenvoorbeeld

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Algemene informatie Het initiatief De Groepsaankoop Zonnepanelen Geertruidenberg is een samenwerking tussen de gemeente Geertruidenberg en het Regionaal

Nadere informatie

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929

ZONNE - PANELEN INFORMATIE. Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 ZONNE - PANELEN INFORMATIE Bouwbedrijf Bruggink BV Molenweg 11 7055AW Heelweg 0315-242929 www.bruggink-bv.nl Oktober 2012 ZONNE - PANELEN 1. Algemene informatie Inhoud 2. Landelijke subsidieregeling, afkomstig

Nadere informatie

Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies.

Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies. ZONNE- PANELEN Zonnepanelen zijn een rendabele investering, zelfs zonder subsidies. Terwijl elektriciteit elk duurder wordt, bespaart u op uw energiefactuur! Want de 100 % groene stroom die u zelf opwekt

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 18 mei 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN. Jan de Groot

UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN. Jan de Groot UW OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN Jan de Groot OPBRENGSTSCAN ZONNEPANELEN Uitgevoerd voor: Jan de Groot Morellenlaan 70 7322JV Apeldoorn Uitgevoerd op 30-10-2018 door: 1. De opbrengst van zonnepanelen voor

Nadere informatie

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu!

ZONNEPANELEN. Goed voor uw portemonnee. en het milieu! ZONNEPANELEN Goed voor uw portemonnee en het milieu! Thuis in de buurt Zonnepanelen... Tiwos wil de woonlasten van haar huurders nu en in de toekomst betaalbaar houden. Besparen op energiekosten draagt

Nadere informatie

Zonnepanelen van Zelfstroom

Zonnepanelen van Zelfstroom Zonnepanelen van Zelfstroom Sluit je aan bij de energierevolutie! Welkom bij Zelfstroom We helpen je graag Zelfstroom vindt dat iedereen moet kunnen kiezen voor energie van de zon. Daarom kun je bij Zelfstroom

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Apeldoorn Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Apeldoorn. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013

StratEnergetic Business XL Innovators 01-03-2013 Verlaag nu uw energiekosten, verdien morgen aan energie, verkoop overmorgen uw huis met meerwaarde Heden en toekomst: U bent in het bezit van een huis en wilt dat in de toekomst verkopen. Verlaag morgen

Nadere informatie

Bespaartips. 1 persoon 2317 2 personen 3424 3 personen 4092 4 personen 4604 5 personen 5292 6 personen 5430

Bespaartips. 1 persoon 2317 2 personen 3424 3 personen 4092 4 personen 4604 5 personen 5292 6 personen 5430 Zonnepanelen Agenda Bespaartips Wat zijn de materialen in zonnepanelen Wattpiek Dakoriëntatie Uitgangspunten aanschaf zonnepanelen Teruglevering (salderen) Wanneer betaal je niet teveel Wat betaal je als

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom N e f i t h o u d t N e d e r l a n d w a r m CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert

Nadere informatie

1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat

1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat 1. Mobiele telefoons uit 2. Over Arcus Zonnepanelen Advies Begeleiding 3. Waarom Zonnepanelen in Meerhoven 4. Vragen 5. Wat kunt u verwachten en wat niet Missie, visie en kernwaarden Droom Benadering Waarom

Nadere informatie

Zonnepanelen van Zelfstroom. Alle belangrijke informatie op een rij.

Zonnepanelen van Zelfstroom. Alle belangrijke informatie op een rij. Zonnepanelen van Zelfstroom Alle belangrijke informatie op een rij. Welkom bij Zelfstroom Daar krijg je energie van. Fors besparen op je energierekening en direct bijdragen aan een duurzamere wereld? Zelfstroom

Nadere informatie

123zonnepanelen vergelijken.nl

123zonnepanelen vergelijken.nl 123zonnepanelen vergelijken.nl Zonnepanelen kopen Waar moet ik op letten bij het kopen van zonnepanelen? Checklist voor het bellen naar leveranciers en beoordelen van offertes. Dit E-book geeft u informatie

Nadere informatie

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP

ZONNEPANELENPROJECT WEZEP ZONNEPANELENPROJECT WEZEP Wezep krijgt zonnepanelen. MELD U DIRECT AAN VIA: ZONNEPLAN.NL/WEZEP Wij verdienen honderden euro s per jaar aan de zon. EINDELIJK. ZONNEPANELEN IN WEZEP! Deze maand start er

Nadere informatie

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar

Informatie Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar Informatie Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest en Pieter Biewenga, NewSolar 10 februari 2014 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Houten Zonnepanelen:

Nadere informatie

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower

Maak optimaal gebruik van uw dak. lnvesteer in zonne-energie met SunPower Maak optimaal gebruik van uw dak lnvesteer in zonne-energie met SunPower Hoe werkt het? Verhoog uw inkomsten met zonne-energie 1 SunPower-zonnepanelen Tot voor enkele jaren was een investering met het

Nadere informatie

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht

ZON PRIVE ZONNIG VOORDEEL. Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht ZONNIG VOORDEEL ZON PRIVE 2013 Informatiebrochure over de zonnepanelenactie exclusief voor medewerkers van gemeente Utrecht De actie loopt tot en met 30 september 2013 2 Zon-Privé Utrecht Schoon, Slim

Nadere informatie

Zonne-energie gratis en schoon

Zonne-energie gratis en schoon Zonne-energie gratis en schoon Samen gaan we voor duurzaam Genieten van de zon. Buiten in de tuin, in het park of op het strand. De zon geeft ons gratis energie. We kunnen de zon ook op een andere manier

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest NewSolar 2 februari 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Aanleiding Groen Zonnig Vianen Zonnepanelen: wat nodig? Van

Nadere informatie

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015

ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 ENERGIEPLEIN GROESBEEK HAND-OUT ZONNEPANELEN JUNI 2015 TECHNIEK Wat is een zonnepaneel? Een zonnepaneel zet daglicht om in elektriciteit. De opbrengst hiervan is het hoogst op zonnige dagen, maar ook op

Nadere informatie

Keuze zonnepanelen op VvE of corporatieflat

Keuze zonnepanelen op VvE of corporatieflat Australiëlaan 5 3526 AB Utrecht T: 030 693 60 00 KvK nr. 31042832 E: info@atrive.nl I: www.atrive.nl Keuze zonnepanelen op VvE of corporatieflat dr. Ronald Franken maart 2015 B l a d 1 Inhoudsopgave 1

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Amstelveen Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de Groepsaankoop Zonnepanelen in de gemeente Amstelveen. Het Regionaal Energieloket is een

Nadere informatie

Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement

Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement Duurzame dienstverlening Rekenen aan rendement Rekenen aan rendement zonnepanelen Monique van der Meij Energie-adviseur Monique.vanderMeij@flynth.nl mobiel: 06 53 26 19 68 LTO Noord Programma Ondernemer

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Lochem Regionaal Energieloket U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen in de gemeente Lochem. Het Regionaal Energieloket is een onafhankelijke

Nadere informatie

Zonne-energie financieel

Zonne-energie financieel Zijtak OZ 39 7833 AN Nieuw Amsterdam Tel: 0591 532347 E mail: info@zon-panelen.nl Zonne-energie financieel Deze handleiding geeft een overzicht van het financiële plaatje van zonnestroom voor particulieren,

Nadere informatie

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen

Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonnepanelen Uw eigen stroom opwekken! Groepsaankoop Zonne Algemene informatie De groepsaankoop zonne wordt georganiseerd door het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Uithoorn. Via deze actie kunt

Nadere informatie

Het zwakste paneel" bepaalt het maximale stroom vermogen

Het zwakste paneel bepaalt het maximale stroom vermogen Montage Deze zonnepanelen worden in een serie geschakeld. Omvormer Serie schakeling Parallel schakeling minder gevoelig Het zwakste paneel" bepaalt het maximale stroom vermogen Wij controleren uw zonnepanelen

Nadere informatie

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst

ZONNEPANELEN VOOR THUIS. de duurzaam winkel. maakt uw woning klaar voor de toekomst ZONNEPANELEN VOOR THUIS de duurzaam winkel maakt uw woning klaar voor de toekomst HOE HET WERKT Salderen Monitoring Hoe werkt een zonneinstallatie? Een zonnestroominstallatie (ook wel PV-installatie genoemd,

Nadere informatie

Introductie 040energie

Introductie 040energie 1 Introductie 040energie 040energie is een 100% non profit vereniging Vrijwilligers, door burgers, voor burgers Doel: betaalbare, duurzame energie middels lokale energieopwekking en energiebesparing Bestaat

Nadere informatie

ECO Oostermoer in oprichting

ECO Oostermoer in oprichting Samen sterk voor een leefbaar en duurzaam platteland ECO Oostermoer in oprichting Nieuwsbrief 18 juni 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van ECO Oostermoer, waarin wij u nader informeren over de stand

Nadere informatie

passie voor de zon Brochure Particulier ZonneEnergie Peter Brandhorst 06 5160 2385 Voor meer informatie ZonneEnergie

passie voor de zon Brochure Particulier ZonneEnergie Peter Brandhorst 06 5160 2385 Voor meer informatie ZonneEnergie passie voor de zon Brochure Particulier ZonneEnergie Peter Brandhorst 06 5160 2385 April 2013 2013 passie voor de zon Welkom bij ZonneEnergieA12 De zorgvuldig samengestelde complete premium pakkeaen van

Nadere informatie

Duurzaam Soesterkwartier

Duurzaam Soesterkwartier Duurzaam Soesterkwartier Inhoudsopgave: Zonne-energie overzicht dia 1) Zonnepaneel installatie 2) Opstelling zonnepanelen 3) Opbrengst installatie 4) Opbrengst voor eigen gebruik 5) Panelen onderhouden

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Ubbink zonne-energiesystemen Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

De Groene Belangenbehartiger

De Groene Belangenbehartiger Inhoudsopgave DGB, De Groene Belangenbehartiger Markt zonnepanelen & toekomst Onderdelen zonnepaneelsysteem Zonnepanelen Omvormers Montagesysteem Installatie Wat kan er misgaan? Vragen? 1 De Groene Belangenbehartiger

Nadere informatie

HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie

HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie HAAL ELEKTRICITEIT UIT DE ZON! Fotovoltaïsche zonne-energie EEN FOTOVOLTAÏSCHE INSTALLATIE VERDIENT ZICHZELF TERUG! Op momenten dat het systeem meer opwekt dan u zelf verbruikt, draait de elektriciteitsteller

Nadere informatie

Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas

Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas Van asbestsanering tot zonnedak: een totaaloplossing zonder poespas Haal rendement uit uw nieuwe dakbedekking: kies voor de zon! Duurzaam ondernemen is van deze tijd. Groene energie is van deze tijd. Asbest

Nadere informatie

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu!

VERDIEN AAN DE ZON. Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! VERDIEN AAN DE ZON Zonnepanelen op het dak van uw huurwoning Goed voor uw portemonnee en voor het voor milieu! Duurzame energiebron Zonlicht is er overdag altijd. Zelfs op een bewolkte dag vangen zonnepanelen

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonne-energiesystemen van Centrosolar Gratis energie van de zon Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR

Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! DE ZONNE-ENERGIESYSTEMEN VAN CENTROSOLAR GRATIS ENERGIE VAN DE ZON Word uw eigen elektriciteitsleverancier De energie van de zon

Nadere informatie

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar

Informatie Zonne energie. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar Informatie Zonne energie Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest, Pieter Biewenga NewSolar 26 januari 2015 Informatie Zonnepanelen en -boilers Duurzaamheid in Houten Aanleiding Groen Zonnig

Nadere informatie

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015

Onze referentie :IS15000307/133123/E15132 Betreft :Zon van Tryntsje 6, 12 en 18x 250Wp schuin Datum: 08-04-2015 Werkgroep Zon van Tryntsje p/a It Medsje 14 9062 HV OENTSJERK The Sun Factory is de handelsnaam van Hoekstra Suwald Installatie en Solar BV Bezoekadres Noorderend 9a, 9265 LM Suwâld Postadres Postbus 8,

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie UBBINK ZONNE-ENERGIESYSTEMEN Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod:

Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: Haal alles uit de zon. Dit vindt u in dit persoonlijk aanbod: 1. Uitleg over het zonnepanelen systeem en installatiepakket. 2. Uw persoonlijk advies en de verwachting van uw besparing. 3. Informatie over

Nadere informatie

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST!

ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! ZONNE-ENERGIE IS DE ENERGIE VAN NU ÉN VAN ONZE TOEKOMST! MONTAGE DOOR KOMO GECERTIFICEERD DAKDEKKERS- BEDRIJF ADVISEREN LEVEREN INSTALLEREN ADVISEREN Green Power Systems is uw adviseur, leverancier en

Nadere informatie

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR

YOUR PERSONAL POWERSTATION. Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! VAN CENTROSOLAR Zonne-energie goedkoper dan reguliere stroom? Daar worden we opgewekt van! de zonneenergiesystemen VAN CENTROSOLAR Ga vandaag nog het dak op met Centrosolar en bespaar fors met Your Personal Powerstation.

Nadere informatie

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN

Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning ZONNEPANELEN ZONNEPANELEN Profiteer nu van de voordelen van zonnepanelen op uw huurwoning Wilt u goedkoper wonen en bijdragen aan een beter milieu? Maak gebruik van de zon! Intermaris biedt u de mogelijkheid om te

Nadere informatie

De zon als energiebron

De zon als energiebron De zon als energiebron Voor bedrijven nog aantrekkelijker! Panelen die elektra opwekken worden ook wel zonnepanelen of PV (in Engels photo voltaic) panelen genoemd. De panelen worden aangesloten op één

Nadere informatie

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem.

BV / Naar aanleiding van het contact treft u bijgaand ons voorstel voor het zonnepanelen systeem. Behoort bij beschikking van Burgemeester en Wethouders van Leiden BV. 121739 / 573321 Voorstel Offerte voor: Naam: Adres: F. Hendriks (10235) Herengracht 15 2312 LA LEIDEN Barendrecht 05-07-201, Nummer:

Nadere informatie

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie.

Geen gedoe bij eventuele storing, wij zorgen dat uw systeem weer draait en doen de afhandeling. Volledige all-inclusive installatie. Solar-Energy-Groep BV kvk nr. 6204892 Kenauweg 233BA Leiden 05 42 440 06 24 936 93 Dhr. J. doll, van der Waalsstraat 6 Leiden Offerte nr. Datum Referentienr. Tel: 06 05949 info@el-mago.nl -0-Z39 6-okt-

Nadere informatie

Wij controleren uw zonnepanelen met een warmtebeeld camera. Waarom? Defecte cellen leiden tot een aanzienlijk prestatieverlies van het systeem.

Wij controleren uw zonnepanelen met een warmtebeeld camera. Waarom? Defecte cellen leiden tot een aanzienlijk prestatieverlies van het systeem. Wij controleren uw zonnepanelen met een warmtebeeld camera. Waarom? Defecte cellen leiden tot een aanzienlijk prestatieverlies van het systeem. Een temperatuur verhoging van 10 C boven de, door de fabriek

Nadere informatie

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen!

Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Web pagina : www.installatietechniekdwcschoutens.nl E mail : its@brunssum.net Zonne-energie Investeer NU in uw eigen zonnepanelen! Hoe werkt Zonnestroom? Voor het opwekken van zonnestroom heb je nodig:

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Zonnepanelen en zonneboilers

Zonnepanelen en zonneboilers Zonnepanelen en zonneboilers techniek, randvoorwaarden en financieel Frank Zegers ES Consult, Wageningen 0 - Energiebehoefte van een huishouden zonneboiler zonnepanelen 20%# 22%# 58%# Elektra((kWh(e)(

Nadere informatie

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema

Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus Jan Klootsema Vooronderzoek Zonnepanelen VvE Mauritius Augustus 2012 Jan Klootsema Aanleiding Zonnepanelen Meer en meer VvE s hebben interesse in zonnepanelen. De stroom die wordt opgewerkt wordt gebruikt voor de collectieve

Nadere informatie

Slim investeren in zonnepanelen met SDE+

Slim investeren in zonnepanelen met SDE+ Slim investeren in zonnepanelen met SDE+ Nederland staat een enorme toename van duurzame energie te wachten. Ook de grootzakelijke markt heeft de smaak te pakken. Duurzame energie is steeds gewilder. Er

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne- Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer dan vijftig

Nadere informatie

Alles over Zonnepanelen

Alles over Zonnepanelen Alles over Zonnepanelen Tips & Tricks over: subsidies salderen installatie Handige gids bij het vinden van de juiste zonnepanelen Dit boek heeft me goed op weg geholpen 1 Inhoudsopgave Alles over zonnepanelen

Nadere informatie

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen

Nefit Zonnestroom. Nefit houdt Nederland warm. CentroSolar PV-systemen Nefit Zonnestroom Nefit houdt Nederland warm CentroSolar PV-systemen Een stroom gratis zonne-energie Elektriciteit van eigen huis De zon is de meest duurzame energiebron. In Nederland levert de zon meer

Nadere informatie

Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal te profiteren van de zon

Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal te profiteren van de zon Meer wooncomfort en minder energieverbruik door optimaal te profiteren van de zon voltalimburg.nl/zonne-energie ... als de zonnepanelen op uw eigen woning liggen, dan vallen de zonnepanelen vaak onder

Nadere informatie

Korte handleiding zonnepanelen

Korte handleiding zonnepanelen Korte handleiding zonnepanelen Gefeliciteerd met de zonnepanelen die u via huurt Bouwinvest via Waterweg op Wonen. uw dak In heeft onderstaande liggen. In afbeelding onderstaande ziet afbeelding u schematisch

Nadere informatie

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EENVOUDIG UW EIGEN ZONNE-ENERGIE OPWEKKEN OP EEN ANDER DAK Wat als je zelf graag zonne-energie wil opwekken maar geen geschikt dak hebt? Stichting 1miljoenwatt geeft samen met

Nadere informatie

Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie

Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie Gezamenlijk aan de slag met Zonne-energie Advies op Maat Johannes Zijlstra 09-12-2013 LTO Noord Advies Onderwerpen Rendement zonnepanelen Wat bepaalt de terugverdientijd Rendementsberekening Voor wie is

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar

Informatieavond Zonnepanelen. Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker in samenwerking met: Johan Overvest / NewSolar 24 september2013 Agenda Informatieavond Zonnepanelen en -boilers 19:30 Welkom & aanleiding Groen Zonnig Nieuwegein

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu.

Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Informatiefolder Van harte gefeliciteerd met uw zonnepanelen! Vanaf nu gaat u geld besparen op uw energierekening. En draagt u een steentje bij aan een beter milieu. Wij houden van de zon. In deze folder

Nadere informatie

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom

Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom Informatiepakket Groepsaankoop Zonnepanelen Bewonerscollectief RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de groepsaankoop zonnepanelen van bewonerscollectief RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP

Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP Zonnepanelen HAAL HET BESTE UIT DE ZON WEK UW EIGEN ELEKTRICITEIT OP ZONN ZONNE-ENERGIE IS SCHONE ENERGIE; ER KOMT BIJ DE OPWEKKING VAN DE ELEKTRICITEIT GEEN CO2 UITSTOOT VRIJ. DE ZON ALS BRON Investeren

Nadere informatie

Rapportage PV Project Gemeentehuis Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal

Rapportage PV Project Gemeentehuis Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal Het installeren van een PV-installatie op de daken van het gemeentehuis te Voerendaal Opdrachtgever: Remko de Jong, Afdeling RO gemeente Voerendaal Mei 2017 1 Inhoudsopgave: 0. Algemeen 1. Ontwerp 1.1

Nadere informatie

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013

Informatieavond Zonnepanelen. 3 juli 2013 Informatieavond Zonnepanelen Wilko Kistemaker Peter Molenaar Arnoud Kevenaar 3 juli 2013 Agenda 19:30 Aanvang Aanleiding & Mogelijkheden Groen Zonnig Oldenzaal Zonnepanelen: wat nodig? Van Maatwerkbezoek

Nadere informatie

IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM

IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM IK WIL EEN ZONNE-ENERGIESYSTEEM KOPEN. EN NU? TIPS VOOR DE AANSCHAF VAN EEN PASSEND SYSTEEM 1 Glas-glas, glas-folie, monokristallijn, polykristallijn, amorfe Een zonne-energiesysteem kopen kan lastig zijn.

Nadere informatie

Harderwijk in de zon

Harderwijk in de zon Harderwijk in de zon Informatieavond zonne-energie Veluwe Duurzaam samen met Gemeente Harderwijk 17 juni 2014 ir. A.D. Hekstra Handicom Solar solar@handicom.nl 0341-412629 Vanavond Zonnestraling -> warmte

Nadere informatie

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom

Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom Informatiepakket Wijkaankoop Zonnepanelen Buurtteam Duurzaam RemCom GreenHome U leest het informatiepakket voor de wijkaankoop zonnepanelen van Buurtteam Duurzaam RemCom. GreenHome is een onafhankelijke

Nadere informatie