BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2015"

Transcriptie

1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, 13, tweede lid, 14, vierde lid, 16, 17, tweede lid, en 21 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Oss 2015 besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2015 HOOFDSTUK 1 PROCEDURE MELDING, ONDERZOEK EN AANVRAAG Artikel 1 Melding 1. Een melding zoals bedoeld in artikel 2 van de Verordening is een melding waarin wordt gevraagd om maatschappelijke ondersteuning zoals bedoeld in artikel lid 1 van de Wet wordt gevraagd. Niet alle vragen die binnen komen in een sociaal wijkteam of in het Wmo-loket zijn meldingen zoals bedoeld in de Verordening. Bijvoorbeeld een verzoek om informatie, een vraag om maatschappelijk werk en eenvoudige vraagverheldering behoren niet altijd tot de procedure van een maatwerkvoorziening. Deze vragen worden opgelost met algemene voorzieningen. Artikel 2 Spoedprocedure Als er een melding wordt gemaakt van een situatie waar direct maatschappelijke ondersteuning nodig is en niet het onderzoek kan worden afgewacht, dan wordt een tijdelijke maatwerkvoorziening ingezet voor de duur van maximaal 8 weken. Gedurende deze periode wordt, indien er langer ondersteuning wordt gevraagd, naast de tijdelijke voorziening het reguliere onderzoek uitgevoerd om zo nodig te komen tot een maatwerkvoorziening. Artikel 3 Cliëntondersteuning 1. Als cliëntondersteuning reeds heeft plaatsgevonden zoals bedoeld in artikel 3 van de Verordening worden de resultaten hiervan meegenomen in het onderzoek als bedoeld in artikel 7 van de Verordening. 2. Voor het onderzoek zoals bedoeld in de Verordening, kan cliëntondersteuning ingezet worden om de vraag helder te krijgen en mogelijke oplossingen te inventariseren. Een voorbeeld is het inzetten van een familieconferentie om duidelijk te krijgen hoe mantelzorg verdeeld kan worden. Cliëntondersteuning is bedoeld als middel om de situatie en behoeften van belanghebbende(n) in kaart te brengen. Mogelijk kan de belanghebbende hierdoor tot een eigen oplossing komen of de aanvullende ondersteuningsbehoefte helder krijgen.

2 Artikel 4 Beschikking Het verslag van het onderzoek zoals bedoeld in artikel 7 lid 5, 6 en 7 van de Verordening wordt geacht onderdeel uit te maken van de beschikking.

3 HOOFDSTUK 2 MAATWERKVOORZIENING Artikel 5. Persoonsgebonden budget Artikel van de Wmo regelt de mogelijkheid om een persoonsgebonden budget (PGB) te verstrekken voor alle mogelijke maatwerkvoorzieningen in de Wmo. Een PGB dient daarbij altijd een bewuste en vrijwillige keuze van de aanvrager te zijn. Om voor een PGB in aanmerking te komen, moeten naast de verplichtingen en voorwaarden zoals opgenomen in de Verordening in artikel 12, aan de volgende voorwaarden in de Wmo worden voldaan: 1. De cliënt moet motiveren dat hij de maatwerkvoorziening als persoonsgebonden budget geleverd wenst te krijgen. a. Onderdeel van deze motivering (artikel 2.3.6, lid 2 onder b Wmo) is dat belanghebbende schriftelijke afspraken maakt met de PGB-aanbieder (het budgetplan PGB), waaruit blijkt dat het PGB veilig, doeltreffend en cliëntgericht wordt besteed (artikel 2.3.6, lid 2 onder c Wmo), dat het PGB in redelijkheid geschikt is voor het doel waarvoor het is verstrekt (artikel 2.3.6, lid 3 Wmo) en in voldoende mate bijdraagt aan het resultaat en kwaliteit van de maatschappelijke ondersteuning (artikel 12, lid 1 onder e van de Verordening). b. Het college toetst dit door middel van een beoordeling van het budgetplan PGB, dan wel andere ter goedkeuring van de het college aan te leveren gegevens. c. Het indienen van de motivering, waaronder de schriftelijke concept-zorgovereenkomst, is onderdeel van de onderzoeksfase zoals bedoel in artikel 7 van de Verordening. d. Bij inzet van het sociale netwerk moet in de onderzoeksfase zoals bedoeld in artikel 7 van de Verordening worden aangetoond dat wordt voldaan aan artikel 12, lid 1 onder g van de Verordening. e. Het is mogelijk om mensen uit het sociale netwerk te betalen met een PGB als: i. het aantoonbaar tot betere en effectievere ondersteuning leidt en aantoonbaar doelmatiger is dan een maatwerkvoorziening in natura, en; ii. het gebruikelijke zorg overstijgt, en; iii. er sprake is van langdurige, omvangrijke en frequente ondersteuningsvraag, en; iv. in alle redelijkheid en billijkheid niet verwacht kan worden dat iemand dit in het kader van gebruikelijke zorg en mantelzorg doet. Bijvoorbeeld als iemand geheel of gedeeltelijk zijn/haar baan op moet zeggen om de zorg voor een naaste op zich te nemen. 2. De cliënt moet naar het oordeel van het college op eigen kracht in staat zijn tot een redelijke waardering van zijn belangen ter zake dan wel met behulp uit zijn sociale netwerk of van een curator, bewindvoerder, mentor of gemachtigde in staat zijn de aan een persoonsgebonden budget verbonden taken op verantwoorde wijze uit te voeren. Artikel 6. Uitsluitingsgronden persoonsgebonden budget De algemene uitsluitingsgronden voor een maatwerkvoorziening gelden ook voor de verstrekking van een PGB: artikel 9 en 10 van de Verordening. Daarnaast zijn ook de uitsluitingsgronden in de Verordening artikel 12, lid 1 van toepassing. Naast bovengenoemde uitsluitingsgronden, wordt geen

4 PGB verstrekt indien: 1. Het vermoeden bestaat dat de belanghebbende niet in staat is om zelf de besteding van het PGB of de verantwoording hiervoor te verzorgen. Dit wordt meegenomen in het onderzoek. Hierbij moet gekeken worden of er sprake is van de volgende situaties: a. De belanghebbende is wilsonbekwaam. b. De belanghebbende is bekend met financiële problemen en/of problemen bij de afbetaling. c. De belanghebbende leidt een zwervend bestaan. d. De belanghebbende is bekend met een ziektebeeld waarbij beperkingen naar voren komen in het verantwoordelijkheidsbesef, ziekte-inzicht en/of regelvermogen (bv. dementie, verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel). In deze gevallen heeft de belanghebbende de mogelijkheid de verantwoordelijkheid over te dragen aan een beheerder/curator. 2. Als de belanghebbende bij een eerder toegekende PGB zich niet aan de geldende regels en verantwoordelijkheden heeft gehouden en als dit verwijtbaar is aan de belanghebbende. 3. Er sprake is van een maatwerkvoorziening die naar verwachting binnen een kort tijdsbestek vervangen moet worden door een andere maatwerkvoorziening (bv. bij kindvoorzieningen, of als er sprake is van een zeer progressieve ziekte); 4. Een PGB voor inzet van het sociaal netwerk niet aantoonbaar tot betere, effectievere en doelmatiger ondersteuning leidt, dan ondersteuning geleverd door een instelling of een ZZP-er; 5. De belanghebbende verzuimt schriftelijke afspraken te overleggen zoals bedoeld in Artikel 12, lid 1 onderdeel e van de Verordening. Artikel 7. De hoogte van het persoonsgebonden budget 1. In alle gevallen geldt dat het PGB toereikend moet zijn om de benodigde hulp in te kunnen kopen. 2. Het college hanteert bij het vaststellen van de hoogte van het PGB maximaal de tarieven uit de naturacontracten. Het uitgangspunt bij het vaststellen van de hoogte van het PGB is dat het PGB een adequate oplossing moet bieden en niet duurder mag zijn dan de oplossing in natura (artikel 12, lid 2 van de Verordening). Dit betekent dat de hoogte van het budget ook lager kan zijn, dan de naturatarieven. Daarbij wordt in de Verordening nog het onderscheid gemaakt in het vaststellen van de hoogte van een PGB voor het inkopen van de maatwerkvoorziening bij een organisatie, bij een ZZP-er en het betalen van het sociaal netwerk (artikel 12, lid 2 onderdeel c). De vaststelling van de hoogte van het PGB is maatwerk. 3. De hoogte van het PGB is een bruto budget. In de beschikking wordt de hoogte van het bruto PGB vastgesteld. Een bruto budget wil zeggen dat de eigen bijdrage niet is ingehouden op het vastgestelde budget en dat het ook niet betaald mag worden uit het PGB. De budgethouder krijgt hiervoor een aparte beschikking en factuur van het CAK.

5 Artikel 8. Uitbetaling van het persoonsgebonden budget 1. Het PGB wordt uitbetaald door de Sociale Verzekeringsbank via het trekkingsrecht. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheert het PGB en verzorgt de betalingen aan de zorgverleners op declaratiebasis. Dit wordt het trekkingsrecht genoemd. 2. De uitbetaling vindt alleen plaats aan hulpverleners waar de cliënt een contract mee heeft afgesloten. Het trekkingsrecht maakt het mogelijk om alle betalingen aan zorgverleners vooraf te controleren. De SVB maakt inzichtelijk wat de bestedingen zijn en wat het resterende budget is. Budget dat niet wordt besteed, betaalt de SVB na afloop van het jaar terug aan de gemeente. 3. In de beschikking wordt vastgelegd of er een eenmalig bedrag wordt verstrekt of een periodiek bedrag. Een PGB voor hulpmiddelen is meestal een eenmalig bedrag. In het geval van dienstverlening zoals huishoudelijke verzorging of begeleiding is veelal sprake van periodebedragen. Artikel 9. Kwaliteitseisen persoonsgebonden budget Ter borging van de kwaliteit van de geleverde maatwerkvoorziening, wordt de volgende werkwijze gehanteerd: 1. De cliënt maakt met de hulpverlener/aanbieder tenminste schriftelijke afspraken over het resultaat van de maatschappelijke ondersteuning en de kwaliteit (Artikel 12 lid 1, onder e. Verordening). Dit sluit aan bij Artikel 2.3.6, lid 3 van de Wet, waarin is bepaald dat het college moet toetsen dat het PGB in redelijkheid geschikt is voor het doel waarvoor het budget wordt verstrekt. Het college kiest ervoor om dit middels een beoordeling van de schriftelijke concept-zorgovereenkomst tussen aanbieder en de budgethouder, danwel andere ter goedkeuring van de het college aan te leveren gegevens, te doen. Dit betekent dat de belanghebbende eerst een schriftelijke conceptzorgovereenkomst aan het college verstrekt, voordat het college deze toets uit kan voeren. Dit proces is onderdeel van het onderzoek. 2. In de Verordening is in Artikel 11, lid 3 onder b. opgenomen dat de kwaliteitseisen die gelden voor verstrekking van het PGB in de beschikking dienen te worden opgenomen. 3. De cliënt en de PGB-aanbieder zijn samen verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening. Samen maken zij kwaliteitsafspraken over de maatwerkvoorziening. Er moeten ten minste afspraken zijn dat de maatwerkvoorziening: a. veilig, doeltreffend, doelmatig en cliëntgericht wordt gerealiseerd; b. is afgestemd op de persoonlijke situatie en behoeften van de cliënt en zijn omgeving; c. is afgestemd op andere vormen van ondersteuning en zorg, waaronder informele zorg; d. wordt geleverd door personen die beschikken over de competenties en vaardigheden die nodig zijn om de gevraagde dienstverlening uit te voeren; 4. De gemeente kan periodiek controleren op de voortgang en kwaliteit van de resultaten van de maatwerkvoorziening. 5. Bij een PGB hoger dan , of een lager budget wanneer dat wenselijk geacht wordt, kan het college een aanvullend advies eisen van een inhoudelijk deskundige over het zorgplan en/of de uitvoering daarvan.

6 Bij hoge PGB s is er vaak sprake van een complexe situatie. Het gaat om hoge budgetten waarvan het college wil weten of de resultaten worden behaald. Hierbij is het mogelijk de deskundige een check in de onderzoeksfase te laten doen, of om in een later stadium een controle te laten doen op de resultaten en een juiste inzet van het PGB. Artikel 10. Verantwoording van het persoonsgebonden budget 1. De verantwoording van het persoonsgebonden budget wordt uitgevoerd door de Sociale Verzekeringsbank. 2. Het college kan, in aanvulling op lid 1, een aanvullende controle uitvoeren op de rechtmatigheid en doelmatigheid van de besteding van het PGB. 3. In de beschikking wordt opgenomen aan welke verantwoordingseisen voldaan moet worden. Dit zijn in elk geval de voor het trekkingsrecht noodzakelijke bescheiden.

7 HOOFDSTUK 3 EIGEN BIJDRAGEN Artikel 11. Bijdrage voor maatwerkvoorzieningen of persoonsgebonden budgetten De bedragen per vier weken, de inkomensbedragen en de percentages die gelden voor de berekening van de eigen bijdrage zijn gelijk aan die genoemd in artikel 3.1, eerste lid, van het Uitvoeringsbesluit Wmo Artikel 12. Bijdrage voor algemene voorzieningen Voor de algemene voorziening in de vorm van huishoudelijke hulp is de cliënt een bijdrage in de kosten verschuldigd. Artikel 13 Bijdragen in de kosten 1. Als de gemeente een nieuwe algemene voorziening creëert, dan kan daarvoor een bijdrage in de kosten worden gevraagd die maximaal de kostprijs bedraagt. Als er een bijdrage in de kosten van toepassing is, dan wordt de voorziening en de hoogte van de bijdrage opgenomen in het Besluit maatschappelijke ondersteuning. 2. De kostprijs van een maatwerkvoorziening in natura wordt bepaald: a. door een aanbesteding; b. na een consultatie in de markt, of c. in overleg met de aanbieder. De kostprijs van maatwerkvoorzieningen wordt contractueel bepaald en is veelal gebaseerd op een gemiddeld klantbedrag. Dit wil zeggen dat voor elke klant hetzelfde bedrag wordt betaald waarover een bijdrage in de kosten kan worden geheven. 3. De kostprijs voor een persoonsgebonden budget voor een maatwerkvoorziening wordt bepaald op grond van artikel 12 lid 2 van de Verordening. 4. De kostprijs van de maatwerkvoorziening wordt opgegeven bij het CAK. 5. In de gevallen, bedoeld in artikel 2.1.4, zevende lid, van de wet, worden de bijdragen voor een maatwerkvoorziening door het CAK vastgesteld en geïnd. 6. Als de bijdrage voor een maatwerkvoorziening ten behoeve van een woningaanpassing voor een minderjarige cliënt is verschuldigd, is de bijdrage verschuldigd door de onderhoudsplichtige ouders, daaronder begrepen degene tegen wie een op artikel 394 van Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek gegrond verzoek is toegewezen, en degene die anders dan als ouder samen met de ouder het gezag uitoefent over een cliënt zoals bedoeld in artikel van de Wet.

8 HOOFDSTUK 4 RESULTAATVERPLICHTING HUISHOUDELIJKE VERZORGING Artikel 14. Vaststelling bedragen persoonsgebonden budgetten hulp bij het huishouden 1. De vaststelling van een persoonsgebonden budget ten aanzien van hulp bij het huishouden vindt plaats door het bepalen van aandachtgebieden waarbij ondersteuning nodig is aan de hand van onderstaand normenoverzicht. PGB bij 1-persoonshuishouden of meerpersoonshuishouden in seniorenwoning/appartment Aandachtsgebied PGB-bedrag/jaar Zwaar huishoudelijk werk 1225,94 Licht huishoudelijk werk 817,29 De was en strijk 817,29 Boodschappen doen 817,29 Bereiden maaltijden 2043,23 Dagelijkse organisatie 408,65 Advies en instructie 408,65 Anderen helpen bij verzorging en maaltijden Maatwerk Twee of meer aandachtsgebieden 2043,23 PGB bij meerpersoonshuishouden én eengezinswoning of grote bungalow Aandachtsgebied PGB-bedrag/jaar Zwaar huishoudelijk werk 2043,23 Licht huishoudelijk werk 817,29 De was en strijk 817,29 Boodschappen doen 817,29 Bereiden maaltijden 2043,23 Dagelijkse organisatie 408,65 Advies en instructie 408,65 Anderen helpen bij verzorging en maaltijden Maatwerk Twee of meer aandachtsgebieden 2043,23 2. Op basis van individueel maatwerk kan een PGB hoger of lager dan de normbedragen worden vastgesteld. 3. Over het gehele PGB moet verantwoording worden afgelegd aan de gemeente. 4. Het in 2014 door de gemeenteraad vastgestelde basistarief voor de huishoudelijke hulp is ongewijzigd en bedraagt in ,16 per uur.

9 HOOFDSTUK 5. RESULTAAT VERPLICHTING WONEN IN EEN GESCHIKT HUIS Artikel 15. Woonvoorziening in natura Een individuele woonvoorziening welke in natura wordt verstrekt kan zowel in bruikleen als in eigendom worden toegekend. a. Een in het eerste lid genoemde voorziening in natura met een aanschafprijs beneden het bedrag van 300,- wordt in de regel in eigendom verstrekt. b. Een in het eerste lid genoemde voorziening in natura met een aanschafprijs van 300,- of meer wordt in de regel in bruikleen verstrekt. Artikel 16. Persoonsgebonden budget woonvoorzieningen a. Het persoonsgebonden budget voor een niet bouwkundige woonvoorziening wordt vastgesteld op basis van de kostprijs van de goedkoopst compenserende voorziening, exclusief inkoopvoordeel, maar met aftrek van 10% standaardkorting/marge, inclusief onderhoud en reparatie. b. Het persoonsgebonden budget voor een bouwkundige of woontechnische woonvoorziening wordt vastgesteld als tegenwaarde van het bedrag zoals vermeld in de door het college geaccepteerde offerte. Artikel 17. Verhuiskostenvergoeding Het persoonsgebonden budget voor een woonvoorziening in de vorm van een verhuiskostenvergoeding wordt vastgesteld aan de hand van door cliënt in te leveren offertes. Artikel 18. Woonvoorzieningen in natura Woonvoorzieningen als mobiele tilliften, badliften, douchebrancards en transferhulpmiddelen (glijzeil en draaischijf) worden bij voorkeur in natura verstrekt. Artikel 19. Tijdelijke huisvesting Het persoonsgebonden budget voor een woonvoorziening in de vorm van tijdelijke huisvesting bedraagt: a. De werkelijke kosten met een maximum van 638,81 per maand als tegemoetkoming in de kosten van het tijdelijk betrekken van zelfstandige woonruimte en het langer moeten aanhouden van de te verlaten woonruimte. b. de werkelijke kosten met een maximum van 319,93 per maand ter tegemoetkoming in de kosten van het tijdelijk betrekken van een niet-zelfstandige woonruimte. Artikel 20. Huurderving Het persoonsgebonden budget voor een woonvoorziening voor de kosten van huurderving is afhankelijk van de kale huur van de woonruimte met een maximum van het bedrag genoemd in artikel 13 onder a. van de Wet op de Huurtoeslag.

10 Artikel 21. Vervanging stoffering in verband met astmatische klachten en huisstofmijtallergie, en aanschaf rolstoeltapijt a. Het persoonsgebonden budget voor een woonvoorziening voor de kosten van het vervangen van stoffering in slaap en/of woonkamer in verband met ernstige, medisch objectiveerbare, astmatische klachten en huisstofmijtallergie wordt berekend aan de hand van de Nibud Prijzengids b. Het persoonsgebonden budget bedrag voor de kosten van aanschaf en het leggen van rolstoeltapijt wordt berekend aan de hand van de Nibud Prijzengids..

11 HOOFDSTUK 6. RESULTAATVERPLICHTING HET ZICH LOKAAL VERPLAATSEN PER VERVOERMIDDEL Artikel 22. Persoonsgebonden budget individuele vervoersvoorzieningen 1. Met een persoonsgebonden budget voor een individuele vervoersvoorziening kan maximaal een afstand van 2000 kilometer per jaar worden gereisd. Het persoonsgebonden budget wordt afgestemd op de reisbehoefte. 2. a. Het persoonsgebonden budget dat verstrekt wordt voor gebruik van een (eigen) auto of taxi bedraagt maximaal 1.348,92 per jaar. b. Het persoonsgebonden budget dat verstrekt wordt voor gebruik van een bruikleenauto bedraagt maximaal 873,- per jaar. c. Het persoonsgebonden budget dat verstrekt wordt voor gebruik van een rolstoeltaxi bedraagt 2.021,16 per jaar. Artikel 23. Persoonsgebonden budget autoaanpassing Het persoonsgebonden budget voor autoaanpassingen wordt gesteld op de jaarlijks vast te stellen maximale bedragen bij aanpassingen van de referentieauto dan wel de referentie rolstoeltoegankelijke auto van de gemeente Oss. a. Het maximale bedrag voor de aanpassing van een rolstoeltoegankelijke auto of rolstoelbus bedraagt ,26. b. Het maximale bedrag voor de aanpassing van een personenauto bedraagt ,26. c. Standaardaanpassingen bij auto s: De genoemde kosten in onderstaande Bedragen voor standaardaanpassingen bij referentieauto s zijn de maximale vergoedingen die in het kader van de Wmo verstrekt kunnen worden. Een eventuele meerprijs dient door de belanghebbende voor eigen rekening genomen te worden. Speciale aanpassingen (op maat, individueel) worden naar kostprijs vergoed. Bedragen voor standaardaanpassingen bij referentieauto s Hyundai Accent Renault Twingo Renault Kangoo Bediening gas en rem Gaspedaal links/rechts opklapbaar 377,- 376,- 452,- Gaspedaal rechts opklapbaar 164,- 146,- 110, - Rempedaal opklapbaar 174,- 169,- 157,- Handbedrijfsrem (exclusief opklapbaar rempedaal) 534,- 508,- 692,- Handbedrijfsrem met segmentgas (exclusief opklapbare pedalen) 645,- 671, ,-

12 Stoelaanpassingen Verlengde stoelslede links onder originele autostoel 761,- 727,- 932,- Verlengde stoelslede links onder originele autostoel met 936,- hoogteverstelling Verlengde stoelslede rechts onder originele autostoel 775,- 728,- 932,- op aanvraag op aanvraag op aanvraag Bediening overig op aanvraag op aanvraag op aanvraag Liften

13 HOOFDSTUK 7. RESULTAATVERPLICHTING DAGELIJKSE ACTIVITEITEN (BEGELEIDING) Artikel a. Het persoonsgebonden budget is afgeleid van de tarieven waarvoor het college deze diensten heeft gecontracteerd bij verstrekking in natura. b. Voor de diensten begeleiding individueel, begeleiding groep, kortdurend verblijf en beschermd wonen, worden in 2015 de maximum PGB-tarieven overgenomen zoals het zorgkantoor deze in 2014 voor de AWBZ hanteert. 2. Er is sprake van een gedifferentieerde tariefstelling voor het persoonsgebonden budget begeleiding. a. Een PGB budgethouder die een zorgorganisatie inschakelt met medewerkers in loondienst met de voor de sector toepasselijke cao (veelal VVT), kan het maximum (100%) PGB-tarief ontvangen. b. Inschakeling van een zzp er of zorgorganisatie die arbeidsvoorwaarden met lagere loonschalen hanteert, leidt als gevolg van aannemelijke minderkosten, tot een verlaging van het maximum PGB-tarief met 15%. c. Bij inschakeling van iemand uit het sociaal netwerk door een PGB budgethouder geldt een korting op het PGB-tarief van 50%. Dit met een maximum van 20,- per uur en bij kortdurend verblijf maximaal 30,- per etmaal (zie overeenkomstig PGB tarief Wet langdurige zorg voor hulp van niet professionele zorgverleners). d. De genoemde kortingspercentages gelden als uitgangspunt. Indien de PGB budgethouder kan aantonen dat in zijn situatie het PGB-tarief niet toereikend is om passende ondersteuning in te kopen, kan aanpassing plaatsvinden. Artikel 26 De vaststelling van een persoonsgebonden budget ten aanzien van individuele ondersteuning en dagbesteding vindt plaats door het bepalen van het type ondersteuning dat nodig is en door wie de zorg wordt verleend conform onderstaand overzicht. Type maatwerk-voorziening Individuele ondersteuning waakvlam Individuele ondersteuning basis Individuele ondersteuning extra PGB door professionele zorgverleningsinstantie* (100%) PGB door ZZP (85%) PGB voor zorg door sociaal netwerk (50%) Dagbesteding basis Dagbesteding extra Dagbesteding toeslag rolstoelvervoer *Professionele zorgverleningsinstantie: een zorgorganisatie met medewerkers in loondienst met de voor de sector toepasselijke cao (veelal VVT).

14 HOOFDSTUK 8. VEILIGHEID EN GEBORGENHEID IN DE EIGEN LEEFOMGEVING (BESCHERMD WONEN) Artikel 26. Tarief persoonsgebonden budget beschermd wonen Het persoonsgebonden budget voor de dienst beschermd wonen (ZZP-GGZ-C) is afgeleid van het maximum tarief zoals het zorgkantoor deze in 2014 voor de AWBZ hanteert. Categorie Indicatie Aandachtsgebieden PGB-tarief/jaar 1 Beschermd wonen met gedeeltelijke begeleiding en gedeeltelijk op afroep beschikbaar 1DAG Beschermd wonen met gedeeltelijke begeleiding en gedeeltelijk op afroep beschikbaar + dagbesteding 2 Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid 2DAG Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid + dagbesteding 3 Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid 3DAG Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid + dagbesteding 4 Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid 4DAG Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid + dagbesteding 5 Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid (eventueel besloten karakter) Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren (Verzorging) Categorie dagdelen dagbesteding Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren Begeleiding bij probleemgedrag Categorie dagdelen dagbesteding Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren Verzorging Begeleiding bij probleemgedrag Categorie dagdelen dagbesteding Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren Verzorging Begeleiding bij probleemgedrag (Verpleging) Categorie dagdelen dagbesteding Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren Verzorging Begeleiding bij probleemgedrag (Verpleging) (incl. vervoer) (incl. vervoer) (incl. vervoer) (incl. vervoer) DAG Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid + dagbesteding 6 Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid (setting 24-uurs woonvoorziening) 6DAG Beschermd wonen met voortdurend begeleiding in nabijheid (setting 24-uurs woonvoorziening) + dagbesteding dagdelen dagbesteding (incl. vervoer) Begeleiding sociale redzaamheid Begeleiding psychosociaal functioneren Verzorging Verpleging Begeleiding bij probleemgedrag Categorie dagdelen dagbesteding (incl. vervoer)

15 HOOFDSTUK 9. ZICH VERPLAATSEN IN EN OM DE WONING Artikel 28. Persoonsgebonden budget sportrolstoel en sportvoorziening Een sportrolstoel of sportvoorziening voor gehandicapten wordt uitsluitend verstrekt als persoonsgebonden budget in de vorm van een forfaitair bedrag. a. De hoogte van een door het college van burgemeester en wethouders te verlenen persoonsgebonden budget voor de aanschaf, onderhoud en reparatie van een sportrolstoel is een forfaitaire vergoeding en bedraagt 2.840,19. b. De hoogte van een door het college van burgemeester en wethouders te verlenen persoonsgebonden budget voor de aanschaf en onderhoud van een sportvoorziening is een forfaitaire vergoeding en bedraagt 2.840,19. c. Het onder a. en b. genoemde bedrag wordt niet vaker dan eens in de drie jaar verstrekt. HOOFDSTUK 10. VOORZIENINGEN/HULPMIDDELEN Artikel 29. Het persoonsgebonden budget bij hulpmiddelen a. Bij het vaststellen van een PGB voor hulpmiddelen gaan we in de regel uit van de prijzen zoals vastgelegd in onderstaande lijst van Pantein Thuiszorgwinkel onze leverancier van hulpmiddelen. Genoemde bedragen zijn inclusief accessoires en individuele aanpassingen. Voor de genoemde bedragen kan een cliënt altijd een compenserend middel kopen. Dit hoeft niet nieuw te zijn. Regulier tweewielfietsen met trapondersteuning vallen niet in de lijst en dus ook niet in categorie 15. Het PGB (een fiets met trapondersteuning is alleen via een PGB verkrijgbaar) wordt aan de hand van maatwerk bepaald; Met betrekking tot groep 18 uit de lijst (fiets) geldt dat voor een kinderfiets een bedrag ad 8.213,94 wordt toegekend (duur 5 jaar) en voor een fiets voor volwassenen een bedrag ad ,52 (duur 7 jaar); Met betrekking tot groep 20 (tillift) geldt dat voor een tillift voor kinderen een bedrag ad 2.962,81 wordt toegekend (duur 5 jaar) en voor een tillift voor volwassenen een bedrag ad 4.197,43 (duur 7 jaar); De PGB s uit de groepen zijn gebaseerd op driewielfietsen en hebben een laag btw-tarief van 6%. Indien het hulpmiddel een tweewieler betreft dan geldt het hoge btw-tarief van 21%. De berekening is dan PGB-bedrag / 1,06 x 1,21; De PGB s uit de groepen zijn gebaseerd op een niet-verrijdbare voorziening en hebben een hoog btw-tarief (21%). Bij zelfvoortbewegers (grote wielen) is het lage btw-tarief (6%) van toepassing.

16 PGB Bedragen Noord Oost Brabant 2015 huurbedrag toekenning 5 jaar toekenning 7 jaar per maand incl onderhoud incl onderhoud incl btw incl btw 1 handbewogen rolstoel 1: volwassen incidenteel gebruik 8,26 735,80 2 handbewogen rolstoel 2 :volwassen (semi) permanent gebruik) 16, ,60 3 handbewogen rolstoel 3: volwassen permanent gebruik 34, ,67 4 handbewogen rolstoel 4: volwassen actief continu gebruik 15, ,05 5 handbewogen rolstoel 5: kinderen incidenteel 18, ,96 6 handbewogen rolstoel 6: kinderen (semi) permanent actief gebruik 63, ,78 7 handbewogen rolstoel 7: kinderen permanent gebruik kantelbaar 92, ,09 aandrijfondersteuning: toevoeging op handbewogen rolstoel of hockey-aanpassingen op 8 electrische rolstoel 77, ,71 9 electrische rolstoel 1: volwassen 101, ,60 10 electrische rolstoel 2: kinderen 127, ,29 11 scootmobiel 1 : 8 km 17, ,13 12 scootmobiel2: alle snelheden / licht geveerd 23, ,18 13 scootmobiel 3: alle snelheden/ extra geveerd 37, ,40 14 fiets 1: volwassen 58, ,16 15 fiets 2: volwassen met trapondersteuning 127, ,20 16 fiets 3: kinderen 41, ,59 17 fiets 4: kinderen met trapondersteuning 111, ,12 18 fiets 5: volwassen en kinderen met of zonder electr. Trapondersteuning 129, , ,52 19 vervoersvoorziening: kinderen 50, ,99 20 tillift 40, , ,93 21 bad-douche-toiletvoorziening 1: volwassen minimale (zit)problematiek 13, ,86 22 bad-douche-toiletvoorziening 2: volwassen complexe (zit)problematiek 57, ,04 23 bad-douche-toiletvoorziening 3: kinderen minimale (zit)problematiek 35, ,19 24 bad-douche-toiletvoorziening 4: kinderen complexe (zit)problematiek 66, ,04

17 b. De afschrijvingspercentages van de diverse voorzieningen om de restwaarde te berekenen zijn: Afschrijvingspercentage per product 0-6 mnd 7-12 mnd jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 mnd mnd Rolstoel incidenteel 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Rolstoel semi-permanent 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Rolstoel permanent 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% (kantelbaar) Rolstoel actief 20% 25% 35% 50% 70% 85% 95% Rolstoel elektrisch 20% 25% 35% 50% 70% 85% 95% (binnen/buiten) Scootmobiel 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Driewielfiets volwassenen met 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% trapondersteuning Driewielfiets volwassenen 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% zonder trapondersteuning Fiets accu trapondersteuning 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Tillift 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Badlift 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Toilet/douchevoorziening 10% 20% 25% 35% 50% 70% 85% 90% 95% Kinderrolstoel handbewogen 20% 30% 40% 60% 80% 95% Kinderrolstoel elektrisch 20% 30% 40% 60% 80% 95% Kinderdriewielfiets 20% 25% 35% 50% 70% 85% 95% Kinderbuggy 20% 25% 35% 50% 70% 85% 95% c. De berekening van de restwaarde bij inname van een voorziening of bij terugvordering vindt plaats door het vaststellen van de prijs van de bruto voorziening inclusief modulaire aanpassingen maar exclusief de specifiek voor de aanvrager aangebrachte aanpassingen. Het dan gevonden bedrag wordt verminderd met 10% korting en verhoogd met de wettelijk verschuldigde BTW. Het uiteindelijke bedrag wordt vervolgens verminderd met het van toepassing zijnde afschrijvingspercentage om de restwaarde vast te stellen. Artikel 30. Inwerkingtreding en citeertitel 1. Dit besluit treedt in werking op 1 januari Dit besluit wordt aangehaald als Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 gemeente Oss. 3. Met de inwerkingtreding van dit besluit wordt het Besluit maatschappelijke ondersteuning 2014 gemeente Oss ingetrokken.

Besluit maatschappelijke ondersteuning

Besluit maatschappelijke ondersteuning GEMEENTE OSS Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2016 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss gelet op de artikelen 2, 11,

Nadere informatie

Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2015

Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Uden. Nr. 83004 30 december 2014 Nadere regels maatschappelijke ondersteuning 2015 Gemeenteblad, College van gemeente Uden, 30 december 2014, nr. 2014-75 Het

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2016 EERSTE HERZIENING

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2016 EERSTE HERZIENING BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING OSS 2016 EERSTE HERZIENING Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, 13, tweede lid, 14, vierde lid,

Nadere informatie

Nadere Regels Maatschappelijke Ondersteuning 2015

Nadere Regels Maatschappelijke Ondersteuning 2015 Nadere Regels Maatschappelijke Ondersteuning 2015 Gemeente: Boxmeer Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen 2 Artikel 1 Begripsbepalingen 2 Hoofdstuk 2 Procedure melding, onderzoek en aanvraag 3 Artikel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 5 Artikel

HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 5 Artikel Inhoud HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN... 5 Artikel 1... 5 HOOFDSTUK 2. BIJZONDERE REGELS OVER HET PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)... 6 Artikel 2. Regels rond verstrekking en verantwoording... 6 1. Keuzevrijheid...

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands kroon; gelet op de artikelen 11, vijfde, zesde en zevende lid, 12, eerste

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Hollands Kroon 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands kroon; gelet op de artikelen 11, vijfde, zesde en zevende lid, 12, eerste

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint- Oedenrode 2015, versie 2 30 juni 2015 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2016

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2016 Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017.

besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Edam-Volendam 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam; gelet op artikel 12 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2012

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2012 Besluit maatschappelijke ondersteuning Oss 2012 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 1. In dit besluit wordt verstaan onder: Verordening: de Verordening maatschappelijke ondersteuning Oss; 2. Alle

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015, versie 2 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening

Nadere informatie

Sportrolstoel Het bedrag is maximaal 2.357,40 inclusief btw. Voor reparatie en onderhoud is het bedrag maximaal 589,35 voor drie jaar.

Sportrolstoel Het bedrag is maximaal 2.357,40 inclusief btw. Voor reparatie en onderhoud is het bedrag maximaal 589,35 voor drie jaar. Financiële bijlage PGB maatwerkvoorzieningen 2015 1 Inleiding Als bijlage bij artikel 4.5 Hoogte PGB van het Uitvoeringsbesluit Maatschappelijke ondersteuning gemeente Assen geeft het college de normen

Nadere informatie

Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording. Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording

Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording. Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording Financieel besluit 2010 Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording a. Een persoonsgebonden budget kan alleen worden toegekend indien een

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden 2007

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden 2007 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden 2007 Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening: de Wmo-verordening gemeente Heusden

Nadere informatie

gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet;

gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3. van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. kleinschalig wooninitiatief

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Oedenrode 2015, versie 3

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Oedenrode 2015, versie 3 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sint-Oedenrode. Nr. 7658 6 februari 206 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Sint-Oedenrode 205, versie 3 Januari 206 Veranderingen

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2016

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2016 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk; gelet op de artikelen 2, 13, derde en vierde lid, 16, derde en vierde lid, 17, tweede

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning 's-hertogenbosch 2019

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning 's-hertogenbosch 2019 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2019 Het college van burgemeester en wethouders van s-hertogenbosch, In zijn vergadering van 6 november 2018, Gezien het voorstel met

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Achtkarspelen 2012 Hoofdstuk 1. Eigen bijdrage en eigen aandeel in de kosten Artikel 1. Hoogte eigen bijdrage en eigen aandeel Lid 1. Bij het verstrekken

Nadere informatie

*BM * BM

*BM * BM ** De raad van de gemeente Steenbergen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouder van 12 maart 2019 met kenmerk BD1900141; gelet op: artikel 2.1.3, artikel 2.1.4 lid 1, lid 2, lid 3, artikel 2.1.5

Nadere informatie

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels

Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Bijlage tabel wijzigingen verordening, nadere regels en beleidsregels Wijzigingen verordening Huidige verordening Artikel 3. Criteria voor een maatwerkvoorziening 2. Een cliënt komt in aanmerking voor

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 2 december 2014 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Rolstoelvoorzieningen en vervoer...4 Artikel 1.1 Persoonsgebonden budget bij een rolstoel...4 Artikel

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Reimerswaal; gelet op de artikelen 11, 12, en 21 van de Verordening Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2012 (FINANCIEEL BESLUIT)

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2012 (FINANCIEEL BESLUIT) BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2012 (FINANCIEEL BESLUIT) INLEIDING Het besluit maatschappelijke ondersteuning is bedoeld om alle bedragen in op te nemen. Dit is van belang omdat bedragen tenminste

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Staphorst 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst; gelet op: - de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 - de Verordening

Nadere informatie

Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden. www.reuseldemierden.

Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden. www.reuseldemierden. Dit elektronisch gemeenteblad is een officiële uitgave van het college van de gemeente Reusel-De Mierden www.reuseldemierden.nl/bekendmakingen Nummer : 2016-005 Datum : 29 januari 2016 Besluit Maatschappelijke

Nadere informatie

besluiten vast te stellen het volgende BESLUIT MAATSCHAPPELIJK ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2015

besluiten vast te stellen het volgende BESLUIT MAATSCHAPPELIJK ONDERSTEUNING GEMEENTE MARUM 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Marum; gelet op artikel 2.1.3 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxtel 2015 HOOFDSTUK 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN artikel 1.1 Begripsomschrijvingen 1. In dit besluit wordt verstaan onder: a. Verordening de geldende

Nadere informatie

Besluit. maatschappelijke ondersteuning. Gemeente Oude IJsselstreek

Besluit. maatschappelijke ondersteuning. Gemeente Oude IJsselstreek Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Oude IJsselstreek 2013 13ini00380 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget... 3 Artikel 1.1 Regels rond verstrekking

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Barneveld juli 2008

Besluit maatschappelijke ondersteuning Barneveld juli 2008 juli 2008 Burgermeester en wethouders van Barneveld; gelet op de bepalingen in de artikelen 3, 6, 7, 12, 19, 21 25, 32, 33 38 van de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Barneveld;

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Roosendaal 2015

vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Roosendaal 2015 De raad van de gemeente Roosendaal, gelezen het voorstel van het college van 24 maart 2015, gelet op de artikelen 2.1.3, 2.1.4, eerste, tweede, derde en zevende lid, 2.1.5, eerste lid, 2.1.6, 2.1.7, 2.3.6,

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel

GEMEENTEBLAD. Nr januari Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 8750 15 januari 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE IJSSELSTEIN 2017 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen...3 Artikel 1 Begripsomschrijvingen...3 Hoofdstuk 2 Persoonsgebonden budget...4 Artikel 2.2 Budgetperiode...4

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oude IJsselstreek. Nr. 101817 25 juli 2016 Financieel Besluit Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Besluit sociaal domein gemeente Oude IJsselstreek 201 6 Burgemeester

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; gelet op artikel 2.1.3, en 2.1.4 van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet

Nadere informatie

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015

Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nummer 10 7 mei 2015 Besluit Maatschappelijke Ondersteuning 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk; gelet op de artikelen 11, 12,

Nadere informatie

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014

Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 CVDR Officiële uitgave van Sint Anthonis. Nr. CVDR329216_1 3 oktober 2017 Financieel Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Sint Anthonis 2014 HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN

Nadere informatie

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BERKELLAND 2015

FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BERKELLAND 2015 Burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland; Gelet op het bepaalde in het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015, artikel 25 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2015 en

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente 's-hertogenbosch. Nr. 9 7 januari 07 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning s-hertogenbosch 07 Het college van burgemeester en wethouders, in de

Nadere informatie

TOELICHTING OP HET BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BUSSUM 2011

TOELICHTING OP HET BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BUSSUM 2011 TOELICHTING OP HET BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BUSSUM 2011 INHOUD HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN...1 HOOFDSTUK 2 BIJZONDERE REGELS OVER HET PERSOONSGEBONDEN BUDGET...2 HOOFDSTUK 3

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BOXMEER HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN... 2 ARTIKEL 1.1 OMSCHRIJVING VAN DE VOORZIENING... 2 ARTIKEL 1.2 EIGEN BIJDRAGE...

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017

Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning Haarlemmerliede en Spaarnwoude 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. AOW-gerechtigde leeftijd: de leeftijd als bedoeld in artikel 7a,

Nadere informatie

Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015

Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015 Financieel Besluit Wmo gemeente s-hertogenbosch 2015 Artikel 1 Persoonsgebonden budget en kwaliteit 1. Bij de verstrekking van een persoonsgebonden budget voor een hulpmiddel, een woningaanpassing of diensten

Nadere informatie

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018.

2. Besluit Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Capelle aan den IJssel Nr. 225770 24 oktober 2018 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel oktober 2018 College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Financieel Besluit. Behorende bij de verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2013

Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Financieel Besluit. Behorende bij de verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2013 Gemeente Utrechtse Heuvelrug Financieel Besluit Behorende bij de verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning 2013 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Regels rond verstrekking en verantwoording...

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Capelle aan den IJssel. Nr. 169685 5 december 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning Capelle aan den IJssel 2017 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1.

Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede. Inhoud Inhoud 1. Hoofdstuk 1 - Inleiding 2. Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2. Artikel 1. IS Nadere regel Wmo 2015 Gemeente Ede Inhoud Inhoud 1 Hoofdstuk 1 - Inleiding 2 Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (pgb) 2 Artikel 1. Tarief pgb 2 Artikel 2. Hoogte pgb 2 Hoofdstuk 3 - Eigen bijdrage

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wierden 2015 HOOFDSTUK 1. BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN 2 artikel 1. Begripsbepalingen 2 HOOFDSTUK 2. VORM MAATWERKVOORZIENING 2 artikel 2. Vorm 2 HOOFDSTUK 3. NATURAVERSTREKKING

Nadere informatie

Besluit nadere regels individuele voorzieningen voor mensen met beperkingen. Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget

Besluit nadere regels individuele voorzieningen voor mensen met beperkingen. Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget Besluit nadere regels individuele voorzieningen voor mensen met beperkingen Hoofdstuk 1 Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget Artikel 1 Regels rond verstrekking en verantwoording Lid 1 Verstrekking

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden-v2

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden-v2 CVDR Officiële uitgave van Heusden. Nr. CVDR102951_2 25 juli 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden-v2 Hoofdstuk 1 Algemeen Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget.

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2011 Nr. 73307 gelet op het bepaalde in artikel 4 en 5 van de Wet maatschappelijke ondersteuning, alsmede de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Hoogeveen 2010

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Hoogeveen 2010 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Hoogeveen 2010 Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen; Gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Verordening maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten;

GEMEENTEBLAD. gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; Het college van burgemeester en wethouders van Houten; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; besluit vast te stellen: de

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015

Besluit vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning Doetinchem 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem; gelet op de artikelen 2, 11, derde lid, 12, zesde lid, 13, tweede

Nadere informatie

gelet op artikel 11, artikel 13, artikel 17, artikel 18, artikel 19 en artikel 23 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Wijchen 2015

gelet op artikel 11, artikel 13, artikel 17, artikel 18, artikel 19 en artikel 23 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Wijchen 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Wijchen 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijchen; gelet op artikel 11, artikel 13, artikel 17, artikel 18, artikel 19 en artikel

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd)

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zuidhorn. Nr. 90659 1 oktober 2015 Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning Zuidhorn 2015 (gewijzigd) Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget.

Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget. Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2009 Nr. 49658 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in artikel 4 en 5 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Voorzieningen. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Voorzieningen. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Voorzieningen Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Gemeente Veendam, 2013 Besluit maatschappelijke ondersteuning... 3 Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget.... 3 Artikel 1.

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Grootegast. Nr. 68831 28 juli 2015 Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten;

gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; Nr. 158 16 januari 2019 Het college van burgemeester en wethouders van Houten; gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Houten; besluit

Nadere informatie

Prijzen voor te leveren diensten

Prijzen voor te leveren diensten Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Oldebroek 2018 Nr. 1000350 Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek; gelet op het bepaalde in de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, alsmede

Nadere informatie

a. op grond van aanwijzingen het ernstige vermoeden bestaat dat de aanvrager problemen zal hebben bij het omgaan met een persoonsgebonden budget;

a. op grond van aanwijzingen het ernstige vermoeden bestaat dat de aanvrager problemen zal hebben bij het omgaan met een persoonsgebonden budget; Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Ede Hoofdstuk 1. Bijzondere regels over het persoonsgebonden budget. Artikel 1. Regels rond verstrekking en verantwoording 1.1 Verstrekking van een toegekende

Nadere informatie

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning Maasbree 2007

Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning Maasbree 2007 Besluit nadere regels maatschappelijke ondersteuning Maasbree 2007 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Maasbree Officiële naam regeling Besluit nadere regels

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Boxmeer FINANCIEEL BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE BOXMEER 2012 HOOFDSTUK 1. VOORZIENINGEN GERICHT OP HET HUISHOUDEN...2 ARTIKEL 1.1 OMSCHRIJVING VAN DE VOORZIENING...2 ARTIKEL 1.2 EIGEN BIJDRAGE...2

Nadere informatie

B e s l u i t e n: Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011,

B e s l u i t e n: Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011, Burgemeester en wethouders van Purmerend, Gelet op Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Purmerend 2011, B e s l u i t e n: vast te stellen het Besluit maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015

Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 76900 23 december 2014 Besluit maatwerkvoorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Roermond 2015 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek;

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leek. Nr. 877 september 0 Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Leek september 0 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

aanpassing besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden

aanpassing besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden Zaaknummer: OWZCM12 Onderwerp aanpassing besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Heusden Collegevoorstel Inleiding Eind 2010 zijn, in het kader van de bezuinigingen, de nieuwe verordening Wet maatschappelijk

Nadere informatie

Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Beemster 2011

Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Beemster 2011 Besluit voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Beemster 2011 behorende bij de Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Beemster 2011 Besluit voorzieningen maatschappelijke

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 CVDR Officiële uitgave van Doetinchem. Nr. CVDR394384_1 17 oktober 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Doetinchem 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doetinchem;

Nadere informatie

NADERE REGELS BEHORENDE BIJ DE VERORDENING WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE WIJDEMEREN 2013

NADERE REGELS BEHORENDE BIJ DE VERORDENING WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE WIJDEMEREN 2013 NADERE REGELS BEHORENDE BIJ DE VERORDENING WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING GEMEENTE WIJDEMEREN 2013 Vastgesteld: 21-3-2013 Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Definities In dit besluit wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2007

Besluit maatschappelijke ondersteuning 2007 Besluit maatschappelijke ondersteuning 2007 gemeente West Maas en Waal november 2006 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2007 (op basis van delegatie in de Verordening voorzieningen maatschappelijke

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek;

Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR377692_3 3 juli 2017 Financieel besluit maatschappelijk ondersteuning Leek september 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelezen

Nadere informatie

CONCEPT (model)besluit BEHORENDE BIJ DE VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2013

CONCEPT (model)besluit BEHORENDE BIJ DE VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2013 CONCEPT (model)besluit BEHORENDE BIJ DE VERORDENING MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2013 Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Definities In dit besluit wordt verstaan onder: a. Budgethouder: een persoon aan

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Aalten 2015

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Aalten 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalten. Nr. 67 0 januari 05 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Aalten 05 Artikel. Hoogte pgb. De hoogte van een pgb: a. wordt bepaald aan de hand

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning Oegstgeest 2016 Hoofdstuk 1 Bedragen persoonsgebonden budget Artikel 1. Bedragen persoonsgebonden budget voor maatwerkvoorziening Huishoudelijke Ondersteuning De

Nadere informatie

gelet op de artikelen 8, 11, 12, 13, 16, 17 en 21 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015, Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015

gelet op de artikelen 8, 11, 12, 13, 16, 17 en 21 van de Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015, Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen, overwegende dat het college van burgemeester en wethouders op grond van de Verordening maatschappelijke ondersteuning 015 nadere regels

Nadere informatie

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017

Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwartewaterland. Nr. 10635 23 januari 2017 Besluit Maatschappelijke Ondersteuning Gemeente Zwartewaterland 2017 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van

Besluit maatschappelijke ondersteuning citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 citeertitel: Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Scherpenzeel vastgesteld bij besluit van Besluit maatschappelijke ondersteuning 2015 Onderwerp: besluit

Nadere informatie

Overzicht aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Gemeente Waalwijk 2010 -> 2011

Overzicht aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Gemeente Waalwijk 2010 -> 2011 Overzicht aanpassingen Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Gemeente Waalwijk 2010 -> 2011 Tekst Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning Gemeente Waalwijk 2010 Artikel

Nadere informatie

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015

Financieel Besluit maatschappelijk ondersteuning gemeente Grootegast 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast; gelet op artikel van de Wet maatschappelijke ondersteuning en artikel 149 van de Gemeentewet; overwegende dat gelet op de Verordening

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ede. 8 februari 2011

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ede. 8 februari 2011 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Ede 8 februari 2011 1 Besluit maatschappelijke ondersteuning met toelichting versie dinsdag 8 februari 2011 INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1. BIJZONDERE REGELS

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roermond. Nr. 127842 29 december 2015 Besluit maatschappelijke ondersteuning maatwerkvoorzieningen gemeente Roermond 2016 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2016

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 11683 2 februari 2016 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft,

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 1 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING MAASSLUIS VLAARDINGEN SCHIEDAM 2015 - De colleges van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Nadere regel Wmo Gemeente Ede

Nadere regel Wmo Gemeente Ede Nadere regel Wmo Gemeente Ede Inhoud Inhoud 2 Hoofdstuk 1 - Inleiding 3 Hoofdstuk 2 - Persoonsgebonden budget (PGB) 3 Artikel 1. Tarief PGB Artikel 2. Hoogte PGB Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Fout!

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 juli 2018 met nummer: ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 juli 2018 met nummer: ; 2e Wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 17 juli 2018 met nummer:

Nadere informatie

I n f o r m a t I e f o l d e r

I n f o r m a t I e f o l d e r I n f o r m a t I e f o l d e r INDIVIDUELE VOORZIENINGEN WET MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING Algemeen Wanneer u in uw leven te maken krijgt met ziekte of handicap, kan dat betekenen dat u allerlei beperkingen

Nadere informatie

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE

BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE CVDR Officiële uitgave van Epe. Nr. CVDR364526_1 13 maart 2018 BESLUIT MAATSCHAPPELIJKE ONDERSTEUNING 2015 GEMEENTE EPE Burgemeester en wethouders van Epe Gelet op de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010

Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010 CVDR Officiële uitgave van Berkelland. Nr. CVDR32504_1 29 mei 2018 Financieel besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Berkelland 2010 Hoofdstuk Algemene bepalingen. Artikel Begripsbepalingen. In

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning

Besluit maatschappelijke ondersteuning Besluit maatschappelijke ondersteuning Gemeente Wijk bij Duurstede, november 2014 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelet op de artikelen 2 t/m 7 van de Verordening

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft,

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Delft Nr. 179322 16 oktober 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft,

Nadere informatie

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft,

Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft, CVDR Officiële uitgave van Delft. Nr. CVDR466922_1 12 oktober 2017 Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delft, gelet op

Nadere informatie