USE-IT ZOEKT: EINDREDACTEUR BRUSSEL WAT IS USE-IT?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "USE-IT ZOEKT: EINDREDACTEUR BRUSSEL WAT IS USE-IT?"

Transcriptie

1 USE-IT ZOEKT: EINDREDACTEUR BRUSSEL USE-IT is een toeristische dienst voor jongeren. De organisatie maakt stadsplannen, houdt een infobalie open in Brussel, en runt een website. In de voorbije jaren bestond de doelgroep voornamelijk uit jonge buitenlandse toeristen, maar vanaf 2010 komen er ook voor binnenlandse jongeren publicaties bij, specifiek over Brussel. Daarvoor word jij verantwoordelijk, als eindredacteur Brussel. vanaf: mei /5 arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur loon volgens barema B1c van Paritair Comité motivatie + cv + opdracht: ten laatste op donderdag 29 april om 23u59 opsturen naar WAT IS USE-IT? USE-IT mikt op jonge mensen. Website, drukwerk en infobalie zijn dus niet "voor elk wat wils", maar zijn specifiek op maat gemaakt van jong volk. Enkel relevante info komt aan bod bijvoorbeeld: geen hotels maar wel hostels, geen pianorecitals maar wel cafés met gratis optredens, geen dure brasseries maar wel authentieke frituren. USE-IT is niet-commercieel en werkt zonder advertenties: niemand betaalt dus om op de publicaties opgenomen te worden. Ook het personeel, de tijdelijke redacteurs, de huur van de balieruimte en de kosten voor het drukwerk worden betaald door subsidies. USE-IT is een internationaal netwerk en bestaat ook elders in Europa (zie In de loop van de komende jaren zullen er nog meer Europese vertakkingen bij komen. USE-IT maakt drukwerk, houdt een balie open en runt een website.! "!

2 WAT VOOR DRUKWERK? USE-IT maakt al een paar jaar stadsplannen die meer zijn dan alleen een stratenplan: de Maps for Young Travellers. Daarop staat wat je moet weten als je op reis bent met weinig geld: musea, cafés, clubs, en plekken waar je andere souvenirs vindt dan pralines. Een verschil met andere reisgidsen is dat de redactie gebeurt door de locals. USE-IT maakt deze Engelstalige drukwerken voor Brussel, Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven en Mechelen. Zie voor een voorbeeld. Jouw taak wordt om daar nieuwe publicaties aan toe te voegen. Dat worden drukwerken specifiek over Brussel en voor nieuwe binnenlandse doelgroepen, waarover verder meer. WAT VOOR INFOBALIE? De USE-IT infobalie in Brussel is een meeting point waar jonge toeristen graag blijven plakken. Er staan vier computers met gratis internet, er is gratis koffie, de radio staat op FM Brussel, en vooral: er zitten ook andere jonge reizigers. Op drukke dagen komen er meer dan 100 bezoekers op een dag langs. Aan de balie werken twee vaste balieverantwoordelijken, met geregeld extra hulp van jonge Brusselse vrijwilligers. Als eindredacteur zal je niet aan de balie werken, maar als je de werking en publicaties van USE- IT nog niet kent, is het zeker een goed idee om er eens te komen rondneuzen alvorens je solliciteert. Greepstraat 50, open van maandag tot zaterdag van 10u tot 13u en van 14u tot 18u. WAT VOOR WEBSITE? is een heel beknopte site, die eerste-hulpinformatie voor toeristen bevat: alles wat je nodig hebt vóór je op de trein of het vliegtuig stapt. Wat voor een stad is het, wanneer is het daar de moeite (en schijnt de zon daar), kan ik er goedkoop overnachten en hoe geraak ik ginder? In dezelfde volgorde beantwoordt de website de vragen met When to Come (een overzicht van de belangrijkste festivals), Where to Sleep (een objectief overzicht van alle hostels en campings, inclusief prijs en locatie) en How to Get There (de weg van luchthaven of station naar het centrum). Voorlopig is het niet de bedoeling dat de website uitgebreid wordt naar andere lokale doelgroepen, dus ook hier ligt niet meteen werk voor jou weggelegd.! #!

3 WAT HOUDT DE JOB IN? Je bent eindverantwoordelijk voor de USE-IT publicaties over Brussel. Wèlke publicaties dat moeten zijn, bespreek je in overleg met de hoofdredacteur en de zakelijk verantwoordelijke. Het worden hoedanook drukwerken specifiek over Brussel en voor nieuwe binnenlandse doelgroepen: 1. Vlaamse jongeren van buiten Brussel die de stad niet kennen (zoals mogelijks: scholieren, jeugdbewegingen, jonge holebi's, nieuwe studenten in Brussel) 2. Brusselse kansengroepen die de stad nog niet ten volle benutten (zoals mogelijks: jonge allochtonen, kinderen van ouders die voor Europese instellingen werken, jongeren met een handicap) Deze lijst is niet finaal en niet volledig, maar zeker is dat USE-IT Brussel een laboratorium wordt waar veel nieuwe dingen staan te gebeuren. Jij wordt de drijvende kracht, maar je hoeft niet altijd het warm water opnieuw uit te vinden. Voor sommige doelgroepen is het nuttig om samen te werken met andere Brusselse organisaties. Je werkt voor elke publicatie samen met een freelance researcher, en geeft duidelijke opdrachten aan die researcher. Eindredacteur betekent meer dan enkel tekstcorrectie, want je volgt het hele proces van de publicatie op de voet. Je waakt over de selectie en inhoud (is alles goed gedoseerd en op maat van jongeren?), je zorgt dat het resultaat praktisch bruikbaar is (staan de metrohaltes en de bancontacts erop?), je geeft instructies aan een freelance vormgever (staan de tekstblokken op een logische plaats en is het station wel duidelijk zichtbaar?) en houdt de deadlines in het oog. Als er één ding is waar je echt je stokpaardje van moet maken, dan is dat doelgroepencommunicatie. USE-IT werkt nadrukkelijk voor jongeren, en die hebben specifieke wensen. Het gaat dus niet zozeer om wat de researcher tof vindt, maar om de wensen en noden van iemand die Brussel nog niet goed kent. Bijvoorbeeld: zelfs al vindt de researcher Manneke Pis maar een onnozel ventje, voor jonge Vlamingen die Brussel totaal niet kennen is het een ijkpunt in de stad en je kan er dus niet over zwijgen. Het is jouw taak als eindredacteur om te zien dat Manneke Pis niet ontbreekt op een publicatie die Brussel ontsluit voor niet-brusselaars. USE-IT heet niet voor niets USE-IT: we maken gebruiksvoorwerpen die logisch en simpel in mekaar zitten. Jij moet er altijd op toezien dat de publicaties in hun geheel overzichtelijk zijn, en verliest je dus niet in details. Ervaring is voor zo een veelzijdige job zeker een pluspunt. Vooral in het begin zal je nog nauw samenwerken met de hoofdredacteur, maar na verloop van tijd werk je zelfstandig.! $!

4 WAT ZIJN DE VEREISTEN? - Je kent Brussel goed. Ook al ben je niet zelf de researcher voor alle publicaties, je moet toch een ferme liefde voor deze stad voelen om ze in al haar aspecten te kunnen ontsluiten. - Je kent idealiter ook een aantal andere Brusselse culturele en jeugdwerk-organisaties en jongerenwerkingen. Een Brussels netwerk zal je tijdens de job zeker kunnen aanspreken, omdat sommige USE-IT publicaties in samenwerking met anderen kunnen verschijnen. - Er zijn geen bepaalde diploma's vereist, maar relevante ervaring met de opmaak van drukwerk en (samen)werken met redacteurs is zeker handig. - Je bent liefst zo drietalig mogelijk (Engels / Frans / Nederlands). Perfect Nederlands is een must, omdat je zeker publicaties moet begeleiden die zich richten op Vlaamse jongeren van buiten Brussel. - Je schrijft foutloos en bent een pietje precies bij tekstcontrole. - Je hoeft niet zelf te kunnen layouten, maar aangezien je wel layouters moet begeleiden bij hun werk, is een oog voor praktische en no-nonsense vormgeving zeker welkom. DRIE OPDRACHTEN 1. Motivatie Motiveer in een korte van 30 regels waarom USE-IT iets voor jou is, en vooral waarom jij iets voor USE-IT bent. Eerlijkheid wordt op prijs gesteld, dus als bepaalde onderdelen van de job je moeilijk lijken, laat dat dan ook weten. 2. Curriculum vitae Maak je cv, en markeer daarin in vetjes wat de meest relevante ervaring is voor je toekomstige job bij USE-IT.! %!

5 3. Creatieve opdracht Bewijs dat je Brussel kent en ook kan denken in functie van doelgroepen. Maak met behulp van Google Maps een eigen kaart van Brussel, waarop je de stad ontsluit voor een specifieke doelgroep. - Markeer maximum 10 plekken; - in Brussel; - voor een welbepaalde doelgroep; - omschrijf elke plek met een klein stukje tekst van een 50-tal woorden per item; - geef een duidelijke titel en korte omschrijving aan je stadsplan. De doelgroep hoeft niet jong te zijn, dus jouw stadsplan mag gerust 'FIETSEN IN BRUSSEL VOOR SENIOREN' zijn, zolang je maar bewijst dat je keuzes gemaakt hebt voor die specifieke doelgroep. Laat die senioren bijvoorbeeld niet bergop naar het justitiepaleis fietsen, maar zeg dat de lift ginder ook toegankelijk is voor fietsen. Als je nog nooit zelf een Google Map gemaakt hebt, vind je meer info op onder 'mijn kaarten'. Je hebt een Google-account nodig, maar die kan je gratis aanmaken als je die nog niet hebt. Neem de link naar je kaart op in je sollicitati . De link vind je bovenaan rechts (zie afbeelding).! &!

6 PROCEDURE Deadline Mail je sollicitatie naar ten laatste op donderdag 29 april om 23u59. Als je nog vragen hebt kan je die ook via dat adres stellen. Sollicitaties die niet volledig zijn worden niet in overweging genomen. Let er dus zeker op dat je zowel motivatie als CV als de creatieve opdracht opstuurt. We sturen altijd een bevestiging van ontvangst. Reactie Ten laatste op donderdag 6 mei krijg je via mail te horen of je uitgenodigd wordt voor een gesprek of niet. SUCCES!!! Het USE-IT team!! '!

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past.

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Projectmedewerker GO!: Hilde Pauwels, SBSO De Mast Kasterlee/Merksplas Ontwerp en lay-out: www.sigmund.be Druk: Meeus,

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

Publiekstekst Wet investeren in jongeren

Publiekstekst Wet investeren in jongeren Publiekstekst Wet investeren in jongeren Juni 2009 Deze publicatie is gemaakt door Stimulansz in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stimulansz spreekt haar dank uit aan alle

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt Autisme. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt Autisme Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910415 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid Reichrath

Nadere informatie

Al Doende Leren. Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO. Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam)

Al Doende Leren. Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO. Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam) Al Doende Leren Werken aan mediawijsheid en taalvaardigheid bij NT2-leerlingen in het VMBO Marijn Tanis (Vrije Universiteit Amsterdam) i.s.m. Els Kuiper (Vrije Universiteit Amsterdam) Kees Broekhof (Sardes)

Nadere informatie

Met vrijwilligers blijf je bezig

Met vrijwilligers blijf je bezig Met vrijwilligers blijf je bezig Handleiding bij het spel - Voor jeugdhuizen van Formaat - HANDLEIDING JEUGDHUIZEN 1 Alles uit deze uitgave mag worden overgenomen met uitdrukkelijke bronvermelding. november

Nadere informatie

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst

Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst Haal het maximale uit je Algemene Zakelijke Bijeenkomst De wekelijkse Zakelijke Bijeenkomsten van AGEL zijn heel krachtig om je onderneming te laten groeien. Voor potentiële gegadigden zijn het de perfecte

Nadere informatie

cursus Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres:

cursus Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres: cursus R U E T C U R T S N I k r e w d g u e j in het Dit stageboekje is van niemand minder dan... naam: adres: geboortedatum: erkenningsnummer van je cursus:ljw/e45/20.../ stageplaats: stageperiode: Lange

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen.

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen. Instructies U zult het geld verdienen met het versturen van e-mail. Deze e-mail bestaat uit 4 verschillende rapporten. Deze rapporten geven kennis omtrent het lucratief maken van het internet verkeer.

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je Jannetta Dorsman Algemeen Versie 1.6 16 november 2009 Dit is versie 1.6. Klik hier om de laatste versie te downloaden.

Nadere informatie

Infobundel Tentoonstellingen voor beginners

Infobundel Tentoonstellingen voor beginners Infobundel Tentoonstellingen voor beginners 1 Inhoudsopgave 1 Verzamelen en vaststellen van tentoonstellingsonderwerpen... 5 1.1 Afbakening van het onderwerp... 5 2 Opzetten basis tentoonstellingsconcept...

Nadere informatie

Startershandleiding voor 'startende ondernemers'

Startershandleiding voor 'startende ondernemers' Startershandleiding voor 'startende ondernemers' 0497Administratie Turnhoutseweg 22G 5541 NX Reusel Telefoon: 0497-64 44 44 Email: Website: info@0497administratie.nl www.0497administratie.nl Startershandleiding

Nadere informatie

Usabilityrapport. Nederlands Politiemuseum

Usabilityrapport. Nederlands Politiemuseum Usabilityrapport Nederlands Politiemuseum Door MetrixLab Diewerke Ponsen & Ike Breed Opdrachtgever Nederlands Politiemuseum Datum 9 december 2009 Versie 1.0 Management samenvatting In opdracht van het

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

De boer op met vrije tijd

De boer op met vrije tijd De boer op met vrije tijd Houvast voor vrijwilligers in armoedeorganisaties FONDS VRIJETIJDSPARTICIPATIE voor mensen die in armoede leven Wat is vrijetijdsparticipatie en waarom is het belangrijk? Colofon

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Application Guidelines

Application Guidelines Application Guidelines Dutch version Rotterdam School of Management, Erasmus University Career Services, kamer T5-36 Postbus 1738, 3000 DR Rotterdam Tel.: 010-408 20 10 E-mail: careerservices@rsm.nl Website:

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen?

Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Wat kan de orthopedagoog of psycholoog voor jou doen? Samenwerkingsverband NIP-NVO zorg voor mensen met een verstandelijke beperking 2014 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat doet de psycholoog of orthopedagoog? 5

Nadere informatie

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE

UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE UITGEWERKT DRAAIBOEK VOOR TRAINERS REALISTEN ROADMOVIE Op www.derealisten.nu bij het kopje methodiekboek vindt u alle benodigde trainingsmaterialen. De prezi presentatie voor de trainingsbijeenkomsten

Nadere informatie

MAROKKAANSE JONGEREN IN MOLENBEEK

MAROKKAANSE JONGEREN IN MOLENBEEK MAROKKAANSE JONGEREN IN MOLENBEEK hun gebruik van de ruimte in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest index situering 4 1. onderzoeks-vraag 7 2. methode 9 MET WIE SPRAKEN WE EN WAAROM? 9 FOCUS OP MOLENBEEK

Nadere informatie

STARTBIZZ ACTIEBOEKJE ALLES OM TE SLAGEN IN HET PROEFBEDRIJF

STARTBIZZ ACTIEBOEKJE ALLES OM TE SLAGEN IN HET PROEFBEDRIJF STARTBIZZ ACTIEBOEKJE ALLES OM TE SLAGEN IN HET PROEFBEDRIJF Welkom bij Startbizz, hier zal je leren hoe je zelfstandige kan worden en hoe je als zelfstandig ondernemer je bedrijf nog meer kan promoten

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie