Kinderopvang gemeente Geertruidenberg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kinderopvang gemeente Geertruidenberg"

Transcriptie

1 Gastouderbureau De Beverburcht Kinderopvang gemeente Geertruidenberg Colofon: Christine Rutten Henriëtte van Steenoven Mary Bisschop Joke van der Meer Inge Maas Nicole de Kort Geraadpleegde websites: Uitgave september 2006

2 Kinderopvang, voor iedereen betaalbaar Met ingang van de wet Kinderopvang zijn er veel zaken zoals kwaliteit, toezicht en financiering rondom kinderopvang veranderd. Daarnaast komen er iedere dag nieuwe ouders bij, die onbekend zijn met deze wet. De gemeente Geertruidenberg en de kinderopvanginstellingen hebben de handen ineen geslagen om voor u een boekje te maken waarin alle informatie over kinderopvang is opgenomen. In de volksmond wordt vaak geroepen dat kinderopvang erg duur is, met deze informatie willen wij juist aantonen dat kinderopvang voor iedereen betaalbaar is. De belastingdienst vergoedt een inkomensafhankelijke bijdrage. Dit betekent kort gezegd, dat uw inkomen bepaalt wat uw kosten voor kinderopvang zijn. Daarnaast kunnen de werkgevers ook een bijdrage betalen. De totale vergoeding kan oplopen tot zo n 90 % van de kosten voor kinderopvang. U kunt ook uitrekenen hoeveel u kinderopvang kost in uw situatie, vul de rekenmodule in op Met dit boekje willen we ook de ouders informeren over de mogelijkheden van kinderopvang in onze gemeente. In totaal zijn er in de gemeente Geertruidenberg 7 kinderopvanginstellingen gevestigd, te weten kinderdagverblijf Rikkie, kinderdagverblijf het Bergje, Gastouderbureau De Beverburcht, kinderopvang Dolfijn, Buitenschoolse opvang Villa Fiësta (Trema), kinderdagverblijf t Parapluutje en kinderdagverblijf t Parasolletje. 2 Waar kunt u ons vinden tot 31 december 2006? KDV `t Parapluutje KDV `t Parasolletje St. Theresiastraat 4 Beethovenlaan DK, Raamsdonksveer 4941 WB, Raamsdonksveer Tel: Tel: adres: rutt0148@planet.nl website: Waar kunt u ons na 1 januari 2007 vinden? KDV `t Parapluutje/ KDV `t Parasolletje Varenstraat 30, 4941 XG Raamsdonksveer Voormalig Bliënborch Mavo Tel: en adres: rutt0148@planet.nl website: Contactpersoon Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Miranda Joore, te bereiken op één van de kinderdagverblijven, of met Christine Rutten, Wij nodigen u dan graag uit om eens een kijkje te nemen op één van onze kinderdagverblijven. 27 Alle vormen van kinderopvang (gastouderopvang, dagopvang en buitenschoolse opvang) worden geboden. In het tweede deel van dit boekje presenteren de bedrijven zich, zodat u een goede keuze kunt maken voor de opvang van uw kinderen.

3 26 3 Informatie Kinderopvang Algemeen Wie zijn wij? Kinderdagverblijf `t Parapluutje en `t Parasolletje zijn kinderdagverblijven die opvang bieden en verzorging geven aan kinderen in de leeftijd van 12 weken tot 4 jaar. Onze groepen zijn samengesteld uit 12 kinderen van alle leeftijden door elkaar, waardoor we het knus, gezellig en huiselijk houden. Naast de dagindeling vinden er ook veel spelactiviteiten plaats die passen bij het niveau van uw kind. Doordat we altijd met 2 gediplomeerde leidsters, een stagiaire en in drukke tijden met een 3 de gediplomeerde leidster op de groep staan, hebben we de mogelijkheid om uw kind extra aandacht te geven. Dat kan zijn op het gebied van knutselactiviteiten, maar ook als het gaat om tijd te nemen voor de verzorging van uw baby. Beide kinderdagverblijven voldoen aan alle eisen die door de overheid zijn gesteld met betrekking tot de veiligheid, hygiëne en huisvesting.

4 Kinderopvang Sinds 1 januari 2005 is de Wet kinderopvang van kracht. Deze wet regelt de kwaliteit, het toezicht en de financiering van kinderopvang. Uitgangspunt is dat kinderopvang een zaak is van ouders, werkgevers en overheid. U bent verantwoordelijk voor het betalen van de rekening van de kinderopvang. Om dit te kunnen doen ontvangt u een werkgeversbijdrage en een inkomensafhankelijke bijdrage van de overheid: de kinderopvangtoeslag. Als u geen bijdrage van de werkgever ontvangt, geeft de overheid u daarvoor, naast de kinderopvangtoeslag, een compensatie die afhankelijk is van uw inkomen. Het kindercentrum of gastouderbureau moet dan wel geregistreerd zijn. Dat wil zeggen dat het kindercentrum of gastouderbureau ingeschreven moet staan bij de gemeente. Welke vormen van kinderopvang zijn er? Onder kinderopvang verstaat de Wet kinderopvang het bedrijfsmatig opvangen van kinderen. De volgende vormen van kinderopvang vallen onder de wet. Dagopvang Dit is opvang in een kinderdagverblijf waar kinderen van 0 tot 4 jaar gedurende één dag- of meerdere dagdelen per week het hele jaar door kunnen worden opgevangen. Buitenschoolse opvang Buitenschoolse opvang is opvang van kinderen van 4 tot 12 vóór en na schooltijd en in de vakanties. 4 Het gastouderbureau van Trema heeft al meer dan 10 jaar ervaring in de bemiddeling tussen vraag- en gastouders. Hoe werkt gastouderopvang? Gastouders bieden een 'thuis' aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar die tijdelijk aan hen zijn toevertrouwd, op flexibele tijden en in een huiselijke omgeving. De gastouders zijn door Trema geselecteerd en worden voortdurend begeleid en gecontroleerd. Want het welzijn van het kind staat voorop! Tussen vraag- en gastouders is afstemming van persoonlijke wensen en ideeën over opvang en verzorging. Gastouderopvang is een flexibel systeem waarvoor geen vaste tarieven gelden. De kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en wensen. Onze bemiddelingsmedewerkster vertelt u er graag meer over. Om de kwaliteit van de opvang te waarborgen biedt Trema Gastouderopvang: - voortdurende begeleiding en ondersteuning aan gastouders - thema-avonden en cursussen voor gastouders - vervangende opvang tijdens vakantie en ziekte - aanvullende verzekering - uitleenservice van boxen, bedjes, kinderstoelen, speelgoed etc. Wilt u meer informatie over onze bso of het gastouderbureau en tarieven, neem dan contact op met Trema, tel of kijk op onze website: 25 Trema heeft een registratie voor kinderopvang. Ouders kunnen een deel van de kosten daarom terugkrijgen via de belastingdienst en werkgevers. Meer weten? Kijk op of U zult versteld staan wat de netto-kosten voor u uiteindelijk kunnen zijn.

5 Hartelijk welkom op de informatiepagina van welzijnsinstelling Trema! 24 Gastouderopvang Gastouderopvang is dagopvang en buitenschoolse opvang van kinderen in de woning van de gastouder. De gastouder mag maximaal vier kinderen (exclusief eigen kinderen) onder de hoede nemen. Onder de Wet kinderopvang vallen alleen gastouders die zijn aangemeld bij een geregistreerd gastouderbureau. Opa s, oma s, buren, vrienden etc. kunnen zich ook aanmelden als gastouder. 5 In de gemeente Geertruidenberg heeft Trema een prima buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Villa Fiësta is de naam van deze bso aan de Rembrandtlaan 5 in Raamsdonksveer. Het is een zeer ruim pand uit 2003 dat aan alle veiligheidseisen voldoet en waar kinderen zich snel thuis voelen. In de bso wordt veel gespeeld. Het is immers voor de kinderen hun vrije tijd. Wel werken wij zo veel mogelijk met een dagindeling met vaste tijden voor drinken, fruit of een snack en tijdens vakanties eten, omdat we merken dat kinderen behoefte hebben aan regelmaat. Voor elke leeftijdsgroep heeft Villa Fiësta uitdagend speelgoed. De villa is zo ingericht dat kinderen hun eigen plekjes kunnen maken. Ook kunnen ze buiten spelen, in de tuin of op de naastgelegen speelplaats van basisschool De Wilsdonk. De bso is tijdens schoolweken vijf middagen per week open; de openingstijden zijn afhankelijk van de schooltijden. Tijdens schoolvakanties is de bso vijf hele dagen per week open van 7.30 tot uur. In de vakanties worden vaak leuke uitstapjes gemaakt, waarvoor wij geen extra vergoeding vragen. Niet in de wet... De Wet kinderopvang gaat nadrukkelijk niet over vrienden-/familiediensten, een au pair of een incidentele oppas. Peuterspeelzalen en het overblijven van schoolgaande kinderen vallen ook niet onder de wet. De reikwijdte van de Wet kinderopvang is opvang voor kinderen tot het einde van het basisonderwijs. Opvang voor oudere kinderen (tieneropvang) valt er niet onder. Aan welke eisen moet de kinderopvang voldoen? In de wet is vastgelegd aan welke kwaliteitseisen de kinderopvang moet voldoen. De wet verplicht het kindercentrum of gastouderbureau te zorgen voor verantwoorde kinderopvang. Dat is opvang die bijdraagt aan een goede en gezonde ontwikkeling van het kind in een veilige en gezonde omgeving. Daarom moeten kinderopvangondernemers zorg dragen voor de veiligheid en gezondheid van de kinderen. Ook zijn kinderopvangorganisaties verplicht u als ouder te informeren over het beleid dat wordt gevoerd. Verder moet een kinderopvangondernemer:

6 6 een risico-inventarisatie veiligheid en gezondheid opstellen. een schriftelijke overeenkomst afsluiten met de ouders. Controle door gemeente De gemeente is verantwoordelijk voor toezicht op de kwaliteit van de opvang in geregistreerde kindercentra en via gastouderbureaus door gastouders. De GGD voert daarom regelmatig inspecties uit. Oudercommissie Elk kindercentrum of gastouderbureau is verplicht een oudercommissie in te stellen. De oudercommissie adviseert over tal van zaken: beleid op het gebied van veiligheid en gezondheid prijs van de kinderopvang kwaliteitsaspecten, waaronder voedingsaangelegenheden en pedagogisch beleid openingstijden spel- en ontwikkelingsactiviteiten klachtenbehandeling De ondernemer mag alleen van het advies van de oudercommissie afwijken als hij of zij schriftelijk en gemotiveerd aangeeft dat het belang van de kinderopvang zich tegen het advies verzet. Registratie kindercentrum of gastouderbureau De Wet kinderopvang verplicht kindercentra en gastouderbureaus zich te laten registreren door de gemeente. Voor u als ouder is het van belang dat het kindercentrum of gastouderbureau geregistreerd is. Alleen als u gebruik maakt van geregistreerde kinderopvang heeft u recht op een toeslag van het Rijk op grond van de Wet Een actief kinderdagverblijf Dolfijn is een actief kinderdagverblijf. Als het weer het enigszins toelaat gaan we met de kinderen naar buiten: spelen in onze tuin, boodschappen doen, naar een grote speeltuin of naar de dieren bij de molen. Op Dolfijn wordt gewerkt vanuit jaar-thema's. Alle feestdagen en seizoenen hebben hierin een vaste plaats. Daarnaast worden er door onze enthousiaste leidsters ook regelmatig thema-weken georganiseerd. Educatieve weken zoals het brandproject of een beroepenweek (kok, bakker, politie). Maar ook thema's die de fantasie prikkelen: piratenweek of kabouterweek. Tijdens deze thema-weken maken de kinderen door spelletjes, knutselen, verhalen enzovoort kennis met allerlei aspecten van het onderwerp. Nadere informatie Wij geven u graag nadere informatie over inschrijving en plaatsing. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met Dolfijn op telefoonnummer , dit kan elke werkdag van 7.30 tot uur. Inschrijven bij Dolfijn is gratis. Op onze website kunt u meer lezen over onze buitenschoolse opvang en kinderdagopvang. Openingstijden Ma t/m vrij uur Adresgegevens Loddersweer AE Raamsdonksveer Tel: Internet:

7 22 kinderopvang. U kunt een kopie van de registratie opvragen bij de kinderopvangorganisatie of de gemeente Geertruidenberg. Hoe zit het met de kosten? 7 Kinderopvang Dolfijn Een actief kinderdagverblijf Naast het vaststellen van kwaliteitseisen regelt de Wet kinderopvang ook de financiering van de opvangkosten. U sluit een overeenkomst met het kindercentrum of gastouderbureau en betaalt de rekening die u ontvangt. Via overheids- en werkgeversbijdragen kunt u vervolgens een deel van de kosten weer terug krijgen. Wie zijn wij Kinderopvang Dolfijn is gunstig gelegen in Raamsdonksveer, in de wijk de Hooipolder, nabij het industrieterrein Dombosch, de A27, scholen en winkels. Wij hebben 24 plaatsen kinderdagopvang (een baby-groep en een peuter/dreumes groep) en 10 plaatsen buitenschoolse opvang. Elke groep heeft zijn eigen dagindeling die tegemoet komt aan de behoeften van kinderen in die bepaalde leeftijdsgroep zodat zij zich in hun eigen tempo samen met leeftijdsgenootjes kunnen ontwikkelen. Bij Dolfijn werken we uitsluitend met goed opgeleide en toegewijde medewerkers. De voorzieningen van Dolfijn voldoen aan alle strenge kwaliteitseisen die de overheid stelt met betrekking tot veiligheid, hygiëne en huisvesting. Wat betaalt u als ouder? Wat betaalt het Rijk mee? U bent verantwoordelijk voor het betalen van de rekening van de kinderopvang. Om dit te kunnen doen ontvangt u een eventuele werkgeversbijdrage en een inkomensafhankelijke bijdrage van de overheid: de kinderopvangtoeslag. Als u geen bijdrage van de werkgever ontvangt, geeft de overheid naast de kinderopvangtoeslag een compensatie die afhankelijk is van uw inkomen. De overheidsbijdrage of kinderopvangtoeslag geldt voor ouders die werk of toeleiding tot werk combineren met de zorg voor kinderen. De toeslag van het Rijk is niet voor iedereen hetzelfde. De bijdrage is onder meer afhankelijk van uw inkomen. De hoogte van de bijdrage die u zelf betaalt is afhankelijk van: de prijs van de opvang het aantal uren kinderopvang per kind

8 het door de Belastingdienst vastgestelde verzamelinkomen van de ouders de hoogte van de werkgeversbijdragen Het Rijk draagt bij tot een bepaalde uurprijs. Is de uurprijs hoger, dan moet u het verschil zelf bijbetalen. Maximum uurtarieven in 2007: Bij dagopvang en gastouderopvang van kinderen van 0-4 jaar: 5,86 Bij buitenschoolse opvang en gastouderopvang van kinderen van 4-12 jaar: 6,02 Voor de actuele maximum uurtarieven kijkt u op Bij elk tweede of volgende kind krijgen de ouders een hogere toeslag. Naarmate het inkomen van ouders lager is, vergoedt de overheid meer. Voor éénoudergezinnen vergoedt de overheid het werkgeversdeel van de ontbrekende partner. Wat betaalt de werkgever mee? De wet veronderstelt dat de werkgevers van beide ouders elk één zesde deel van de kinderopvangkosten vergoeden. Dat is dus samen één derde deel van de totale kosten voor kinderopvang. De Wet kinderopvang verplicht werkgevers niet tot een bijdrage. Werkgevers en ouders moeten de werkgeversbijdrage onderling regelen. Vaak is daarover iets opgenomen in een CAO. Als een werkgever minder dan één derde deel of niets van de opvangkosten bijdraagt, kunnen ouders een gedeeltelijke (inkomensafhankelijke) compensatie krijgen van de rijksoverheid. 8 In veel gezinnen passen opa en oma, buurvrouw of vriendin op de kinderen. Particuliere opvang wordt dit ook wel genoemd. Door de oppas in te laten schrijven bij De Beverburcht, hebben vraagouders recht op eventuele werkgeversvergoeding en belastingteruggave. Hierdoor kan het zijn dat bijvoorbeeld de vraagouder 1,50 euro per uur betaalt, terwijl opa en oma (vriendin/ buurvrouw) 3,45 per uur ontvangen. De particuliere oppas krijgt dezelfde begeleiding en extra s als andere gastouders. Naast de bemiddelende rol heeft De Beverburcht ook een ondersteunende en adviserende rol. Hierbij kunt u denken aan het up-todate houden van het Pedagogisch beleid, het organiseren van thema- en informatieavonden voor zowel de vraag- als gastouders, een nieuwsbrief met informatie, maar ook knutsel en spel tips etc. De Beverburcht heeft geen wachtlijst en geen inschrijfkosten, de betaling gaat pas in vanaf het moment dat de opvang start. Doordat de bureaukosten laag zijn, verdient de gastouder een leuk uurtarief. Dus als u er voor kiest om 1 of meerdere dagen thuis te blijven om voor uw eigen kind(eren) te zorgen, kunt u als gastouder een leuk centje bijverdienen in eigen huis. Gastouderbureau De Beverburcht werkt nauw samen en met gastouderbureau Bontekoe te Kaatsheuvel, met dezelfde beleidsplannen zorgen we voor een groot opvanggebied met meer mogelijkheden voor dezelfde lage prijs. De Beverburcht is o.a. werkzaam in Raamsdonksveer, Geertruidenberg, Raamsdonk, Oosterhout, Breda, Hank, Dussen. Voor meer informatie; Mary Bisschop - Ribbers Zuideveldlaan XC Dussen debeverburcht@kinderopvangbrabant.nl 21

9 Gastouderbureau De Beverburcht biedt kinderopvang in huiselijke sfeer. Gastouderbureau De Beverburcht stelt zich als doel kwalitatief goede opvang te bieden in een gezinssituatie voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Voor de laatst genoemde groep zijn er tevens dagopvangmogelijkheden tijdens de schoolvakanties. De Beverburcht bemiddelt tussen vraagouders en gastouders. In deze bemiddelende rol is het erg belangrijk om zowel de vraag- als gastouder goed te leren kennen. Met een uitgebreid (vrijblijvend) intakegesprek probeert De Beverburcht een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de wensen en de behoeften van de vraagouder en hetgeen een gastouder kan bieden. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat er een echte KLIK ontstaat tussen de vraagouders en de gastouder. Flexibiliteit is 1 van de vele voordelen van kinderopvang via De Beverburcht. Het komt vaak voor dat vraagouders wisselende werktijden en/of dagen hebben, ook kan niet elke vraagouder zeggen hoe laat hij of zij hun kindje op kan halen. De Beverburcht gaat dan op zoek naar een gastouder die op wisselende dagen opvang wil bieden of een gastouder die het niet erg vindt als uw kindje om 19:00 uur wordt opgehaald in plaats van 18:00 uur De Beverburcht hanteert lage bureaukosten zonder inschrijfgeld, hierdoor ligt het uurtarief ver beneden het landelijk gemiddelde en krijgen gastouders een goed uurtarief. Als de werkgeversbijdrage onvoldoende is, wat dan? Het kan voorkomen dat de totale werkgeversbijdrage minder is dan één derde van de opvangkosten. Het Rijk compenseert een deel van de ontbrekende bijdrage. De hoogte van deze extra toeslag hangt af van uw belastbaar gezinsinkomen. In 2006 doet het Rijk dat voor (vrijwel) alle inkomens. In 2007 en 2008 wordt de regeling in een paar stappen teruggebracht naar een regeling die vanaf 2009 alleen geldt voor gezinnen met een jaarinkomen tot circa Deze extra toeslag komt boven op de toeslag die u al via de Belastingdienst krijgt. Dit geldt ook voor zelfstandig ondernemers. Aan de hand van uw gegevens, berekent de Belastingdienst de extra toeslag. Hoe zit het financieel als u alleenstaande ouder bent? Toeslag alleenstaande ouder Als u alleenstaande ouder bent, ontvangt u geen werkgeversbijdrage voor kinderopvang via een echtgenoot of huisgenoot. Om dit te compenseren krijgt u een aanvullende toeslag van het Rijk. Deze toeslag alleenstaande ouder is maximaal één zesde deel van de totale opvangkosten rekening houdend met de maximumuurprijs. De toeslag alleenstaande ouder wordt lager naarmate uw werkgeversbijdrage hoger is dan één zesde van uw opvangkosten. Als u als alleenstaande ouder werkloos wordt Als u op 1 januari werkloos was, dan kunt u in principe geen aanspraak maken op een toeslag van het Rijk. Als u in hetzelfde kalenderjaar echter een baan vindt en weer gaat werken, komt u voor het hele kalenderjaar in aanmerking voor een toeslag in de kosten van kinderopvang. Dit geldt ook voor de aanvullende toeslag bij een onvolledige werkgeversbijdrage. 9

10 10 Heeft u als ouder zonder werkgever ook recht op financiering kinderopvang? Kinderopvang kan in meer gevallen dan voor de combinatie van arbeid en zorg noodzakelijk zijn. Daarom kunt u als ouder zonder werkgever ook recht hebben op financiering van de kinderopvang. De speciale doelgroepen die de Wet kinderopvang noemt, zijn: ouders met een uitkering die in een reïntegratietraject zitten herintredende ouders die een reïntegratietraject volgen studenten, tienermoeders ouders die een verplicht inburgeringstraject volgen Omdat het werkgeversdeel bij deze speciale groepen ontbreekt, bekostigt de gemeente of het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) dit deel van de kosten. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente of het UWV. Hoe zit het financieel als u werkt en uw partner werkloos is? Als u werkt en uw partner was op 1 januari werkloos, dan kunt u in principe geen aanspraak maken op een toeslag van het Rijk. U kunt dan ook geen aanspraak op een toeslag voor de ontbrekende werkgeversbijdrage. Kinderdagverblijf het Bergje Burggravenlaan XA Geertruidenberg / info@hetbergje.nl De dagopvang bestaat uit 1 verticale groep met 15 kindplaatsen Het Bergje, sinds 2001, het enige kinderdagverblijf in Geertruidenberg Gevestigd in dezelfde locatie als kinderboerderij De Kromme Akker Omgeven door veel groen Moderne vormgeving, speels, kleurrijk, trendy 19 Henriëtte v. Steenoven directeur

11 Kinderdagverblijf Rikkie Prins Hendrikstraat 24a 4941 JV Raamsdonksveer De dagopvang bestaat uit 1 verticale groep met 15 kindplaatsen Rikkie is de moeder aller kinderdagverblijven De uitvinder van kinderopvang in Raamsdonksveer, sinds 1989 Met al jaren een vast team Veilig, gezellig én vertrouwd dus!!! Let op Uw partner komt wel in aanmerking voor een toeslag voor de kosten van kinderopvang als hij of zij een uitkering ontvangt en in een reïntegratietraject zit. U ontvangt voor het hele kalenderjaar een toeslag van het Rijk. Daarnaast bekostigt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) het ontbrekende werkgeversdeel. Dit geldt alleen voor de periode dat uw partner aan het reïntegratietraject meedoet. Als u werkt en uw partner werkloos wordt, maar in hetzelfde kalenderjaar een baan vindt Als uw partner dit kalenderjaar een baan vindt en weer gaat werken, komt u voor het hele kalenderjaar in aanmerking voor een toeslag in de kosten van kinderopvang. Voor de periode waarin uw partner geen baan had, komt u ook in aanmerking voor een extra toeslag in verband met een onvolledige werkgeversbijdrage. Hoe zit het met de aftrekpost uitgaven voor kinderopvang? Als u aangifte van uw inkomsten doet bij de belastingdienst, komt de aftrekpost uitgaven voor kinderopvang te vervallen. Henriëtte v. Steenoven directeur

12 Hoe vraagt u de overheidsbijdrage aan? U vraagt de overheidsbijdrage éénmaal per kalenderjaar aan bij een apart onderdeel van de Belastingdienst: Belastingdienst/Toeslagen. U kunt het aanvraagprogramma downloaden via de speciale website over toeslagen van de Belastingdienst: Ook kunt u het aanvraagformulier aanvragen bij de BelastingTelefoon: Met behulp van het programma kunt u de hoogte van de toeslag uitrekenen. Aanvragen in zes stappen Stap 1 Vraag een offerte van een kindercentrum of gastouderbureau Stap 2 Spreek met uw kinderopvangorganisatie de betalingswijze af Stap 3 Ga na hoe hoog de bijdrage is van uw werkgever en die van uw partner, of in bijzondere gevallen hoe hoog de bijdrage is van de gemeente of het UWV Stap 4 Verzamel de gegevens over uw (gezins)inkomen Stap 5 Download het aanvraagprogramma van de Belastingdienst of vraag het aanvraagformulier aan bij Belastingdienst/Toeslagen: telefoon: Stap 6 Zorg ervoor dat uw aanvraag uiterlijk 8 weken voor de eerste gewenste maandelijkse betaling bij Belastingdienst/Toeslagen is. 12 Kinderopvang- instellingen in de gemeente Geertruidenberg 17

13 6. In dit laatste voorbeeld is uitgegaan van een toetsingsinkomen van ,-. Geen van beide werkgevers betalen een vergoeding voor kinderopvang. 2 kinderen gaan 2 dagen per week naar de dagopvang. Van de belastingdienst ontvangt u de volgende bijdragen: 1 e kind 68,6%, 2 e kind 85,6 %, Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 32,4% en voor het 2 e kind 14,4 % van de totale kosten. Afhankelijk van het uurtarief van de kinderopvangorganisatie kunt u de exacte kosten uitrekenen. Het inkomen en de bijdrage van de werkgever(s) bepalen wat voor u de kosten zijn van kinderopvang. Wilt u ook uitrekenen hoeveel u kinderopvang kost in uw situatie, vul dan de rekenmodule in op Kinderopvang gemeente Geertruidenberg Betaling De Belastingdienst verwerkt uw aanvraag en controleert of u voor de toeslag in aanmerking komt. Als dat zo is, maakt de Belastingdienst de toeslag in maandelijkse termijnen rechtstreeks aan u over. Maximaal 8 weken na het indienen van uw aanvraag start de betaling. U kunt er ook voor kiezen de toeslag na afloop van een jaar aan te vragen. Bijvoorbeeld als u verwacht dat er gedurende het jaar veel wijzigingen optreden in uw persoonlijke financiële situatie of in het gebruik van opvang. Als achteraf namelijk blijkt dat de ontvangen toeslag te hoog is geweest, moet u het te veel ontvangen bedrag terugbetalen, inclusief de verschuldigde rente. Tussentijdse wijzigingen De hoogte van de toeslag van het Rijk is gebaseerd op de informatie die u op het aanvraagformulier heeft verstrekt. Wijzigingen in uw persoonlijke situatie of in het gebruik van kinderopvang kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van de toeslag. Om te voorkomen dat u na afloop van het jaar veel moet terugbetalen kunt u wijzigingen tussentijds doorgeven aan de Belastingdienst. U kunt dit doen met het aanvraagprogramma of met een wijzigingsformulier dat staat op Definitieve toekenning De hoogte van de toeslag wordt gebaseerd op schattingen voor het volgende jaar van uw (gezins)inkomen die u op het aanvraagformulier heeft gemaakt. Na afloop van een jaar beschikt u over de definitieve gegevens, zoals toetsingsinkomen, gemaakte kosten en werkgeversbijdragen. Dan doet u hiervan opgaaf bij de Belastingdienst en vindt eventueel verrekening plaats. Hoe bepaalt u het toetsingsinkomen? Het toetsingsinkomen is het totaal van uw geschatte inkomen uit

14 14 werk en woning (box 1), uw inkomen uit aanmerkelijk belang (box 2) en het inkomen uit sparen en beleggen (box 3). Deze schatting kunt u maken op basis van uw meest recente definitieve aanslag. Als u geen aangifte doet van de inkomstenbelasting, neemt u als toetsingsinkomen uw huidige brutoloon. Dit is 12 x uw maandloon + 8% vakantiegeld. Rekenvoorbeelden 1. In dit eerste voorbeeld is uitgegaan van een toetsingsinkomen van ,- Er wordt opvang ingekocht voor 2 kinderen 2 hele dagen (20 uur). De werkgevers betalen 1/3 deel van de opvangkosten. Van de belastingdienst ontvangt u 46,4% van de kosten voor het 1 e kind en 61,8 % voor het 2 e kind. Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 20,27 % en voor het 2 e kind 4,87 % van de totale kosten. 2. Het tweede voorbeeld rekent met een toetsingsinkomen van ,-. Eén werkgever is bereid 1/6 deel van de kosten voor kinderopvang te vergoeden, de andere werkgever betaalt niet mee. Er wordt opvang ingekocht voor 3 kinderen 1 dag (10 uur) per week. Van de belastingdienst ontvangt u de volgende bijdragen: 1 e kind 46,8%, 2 e kind 70,1%, 3 e kind 70,1%. 3. In het derde voorbeeld is uitgegaan van een toetsingsinkomen van ,-. Eén werkgever is bereid 1/6 deel van de kosten voor kinderopvang te vergoeden, de andere werkgever betaalt niet mee. 1 kind gaat 2 dagen per week naar de dagopvang en 1 kind 2 dagen naar de buitenschoolse opvang. Van de belastingdienst ontvangt u de volgende bijdragen: 1 e kind 57,0%, 2 e kind 74,9%, Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 26,3% en voor het 2 e kind 9,8 % van de totale kosten. 4. Het vierde voorbeeld rekent met een toetsingsinkomen van ,-. Geen van beide werkgevers betalen een vergoeding voor kinderopvang. Er wordt opvang ingekocht voor 2 kinderen 2 dagen buitenschoolse opvang per week. Van de belastingdienst ontvangt u de volgende bijdragen: 1 e kind 61,2%, 2 e kind 82,4%, Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 40,5% en voor het 2 e kind 19,3 % van de totale kosten. 5. In het vijfde voorbeeld is uitgegaan van een toetsingsinkomen van ,-. Beide werkgevers betalen samen 1/3 deel van de kosten voor kinderopvang. 1 kind gaat 1 dag per week naar de dagopvang en 2 kinderen 1 dag naar de buitenschoolse opvang. Van de belastingdienst ontvangt u de volgende bijdragen: 1 e kind 54,7 %, 2 e kind 62,6% 3 e kind 62,6 %. Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 12,0 % en voor het 2 e en 3 e kind 4,0 % van de totale kosten. 15 Wat betaalt u als ouder? Voor het 1 e kind 36,5% en voor het 2 e en 3 e kind 13,2 % van de totale kosten.

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005

Wet kinderopvang. Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 Wet kinderopvang Tegemoetkoming van het Rijk Aanvraagformulier Belastingdienst/Toeslagen 2005 De Wet kinderopvang in het kort De Wet kinderopvang gaat per 1 januari 2005 in en regelt de kwaliteit en financiering

Nadere informatie

Hoogte kinderopvangtoeslag

Hoogte kinderopvangtoeslag Hoogte kinderopvangtoeslag Aan de hand van de tabel op pagina 6 kunt u berekenen hoeveel kinderopvangtoeslag u in totaal in 2007 ontvangt. Deze toeslag bestaat uit de inkomensafhankelijke toeslag én de

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR OUDERS

INFORMATIE VOOR OUDERS INFORMATIE VOOR OUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 0022000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders

Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Kabinetsplannen: informatie voor werkende ouders Let op: Het voorstel over de vaste toeslag van de overheid is opgenomen in het Belastingplan 2007. De Eerste Kamer moet hier nog mee akkoord gaan. De percentages

Nadere informatie

3 Kinderopvangtoeslag

3 Kinderopvangtoeslag 13 3 Kinderopvangtoeslag Om kinderopvangtoeslag te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden hebben te maken met uw persoonlijke situatie, uw werksituatie en de kinderopvang.

Nadere informatie

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers,

Winterswijk, 1 januari 2015. Beste ouders en verzorgers, Winterswijk, 1 januari 2015 Beste ouders en verzorgers, Met ingang van 1 januari 2015 hebben wij nieuwe tarieven doorgevoerd. Hierbij krijgt u als ouder of verzorger meer keuzemogelijkheden. Met de bijgevoegde

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Hieronder een voorbeeld van twee werkende ouders die hun kinderen naar de kinderopvang op de Springplank brengen (zorgeloos pakket).

SWW Kinderopvang. Hieronder een voorbeeld van twee werkende ouders die hun kinderen naar de kinderopvang op de Springplank brengen (zorgeloos pakket). Tarieven en toeslagen Met ingang van 1 januari 2017 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang (inclusief voorschoolse opvang) Peuteropvang

Nadere informatie

Vraagouder nieuwsbrief

Vraagouder nieuwsbrief Vraagouder nieuwsbrief December 2015 Beste Vraagouder, Graag uw aandacht voor deze belangrijke nieuwsbrief van december 2015. Er staan enkele zaken in, die we goed onder de aandacht willen brengen. Leest

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag?

1. Wie krijgt kinderopvangtoeslag? Bron: Brochure Kinderopvangtoeslag 2008, mei 2008 van de Belastingdienst/Toeslagen Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2011

Nieuwsbrief November 2011 Nieuwsbrief November 2011 In deze nieuwsbrief willen wij u informeren omtrent een aantal wijzigingen die worden doorgevoerd in de Wet Kinderopvang per 1 januari 2012 en (naar verwachting) per 1 januari

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang

Kinderopvangtoeslag 2009. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Kinderopvangtoeslag 2009 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Dan is deze brochure interessant voor u. U vindt hierin alles over de kinderopvangtoeslag

Nadere informatie

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen:

U kunt een tegemoetkoming bij de gemeente aanvragen als u behoort tot één van onderstaande, speciale doelgroepen: Wet kinderopvang Om aanspraak te maken op een tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang, moet u zelf een opvangplaats voor uw kind regelen. Uitgangspunt van de Wet kinderopvang is dat kinderopvang een

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder februari 2015 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2013

Berekening kinderopvangtoeslag 2013 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2013 ib 998 - ib*7pl De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2015 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2012

Berekening kinderopvangtoeslag 2012 Berekening kinderopvangtoeslag 2012 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Maatwerk Bemiddeling

Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang voor Gast- en Vraagouders. Maatwerk Gastouderbemiddeling is een bureau dat regionaal werkzaam is op het gebied van gastouderopvang. Maatwerk richt zich uitsluitend op het regelen

Nadere informatie

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld!

Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! Kinderopvangtoeslag 2007 Een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Zo geregeld! 1 2 3 4 Ontdek of u in aanmerking komt Kinderopvangtoeslag aanvragen Kinderopvangtoeslag ontvangen Wijzigingen doorgeven

Nadere informatie

1Gastouderopvang nader bekeken

1Gastouderopvang nader bekeken Thema 1Gastouderopvang nader bekeken 1.1 Inleiding Gastouderopvang is opvang in de thuissituatie van de gastouder of van (een van) de ouders van het kind. Ouders kiezen vaak voor gastouderopvang omdat

Nadere informatie

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl

TaRiEvEN. KRaNT. skidkinderopvang. Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl skidkinderopvang TaRiEvEN KRaNT skidkinderopvang Spijkerboorsdijk 3 9468 CG Annen 0592-304190 www.skidkinderopvang.nl Natuurlijk skidkinderopvang In deze tarievenkrant 2013 leest u wat skidkinderopvang

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2015 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2015 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Als u kosten maakt voor kinderopvang

Als u kosten maakt voor kinderopvang 2004 Als u kosten maakt Als u kosten maakt in verband met uw werk kan dit gevolgen hebben voor uw belasting. U mag namelijk onder bepaalde voorwaarden een deel van deze kosten aftrekken. Of dat ook voor

Nadere informatie

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7

Inhoud. Onze kinderopvang 2. Kiezen voor een kindercentrum 4. Van inschrijving tot plaatsing 5. Contact met ouders 6. Onze pedagogische visie 7 Inhoud Onze kinderopvang 2 Kiezen voor een kindercentrum 4 Van inschrijving tot plaatsing 5 Contact met ouders 6 Onze pedagogische visie 7 Wat kost onze kinderopvang? 8 1 Onze kinderopvang Bent u op zoek

Nadere informatie

1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2. 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2.

1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2. 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2. INHOUDSOPGAVE 1. WAT IS GASTOUDEROPVANG 2 2. WERKWIJZE GASTOUDERBUREAU 3 2.1 De aanmelding 3 2.2 De bemiddeling 3 2.3 De wenperiode 4 2.4 De opvang 4 3. FINANCIEEN 4 3.1 Tarief gastouder 2014 4 3.2 Tarief

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2015

OpvanGpakketten en Tarieven 2015 OpvanGpakketten en Tarieven 2015 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2015 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2015 - buitenschoolse opvang... 7 Thema BSO s en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2014 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2014 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s),

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016. Geachte ouder(s), AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING KOSTEN KINDEROPVANG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE 2016 Geachte ouder(s), U heeft kinderopvang in verband met Sociaal Medische Indicatie nodig en u wilt een tegemoetkoming

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER Informatiefolder INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER GASTOUDEROPVANG WAT IS GASTOUDEROPVANG? In 2005 is de Wet Kinderopvang ingevoerd, waardoor de overheid u als (vraag)ouder financieel tegemoet

Nadere informatie

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker.

Kinderopvangtoeslag 2011. Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. Kinderopvangtoeslag 2011 Een bijdrage in de kosten voor kinderopvang Leuker kunnen we t niet maken. Wel makkelijker. 2 Kinderopvangtoeslag Krijgt u kinderopvangtoeslag? Of wilt u het aanvragen? Dan is

Nadere informatie

Meest gestelde vragen en antwoorden

Meest gestelde vragen en antwoorden Meest gestelde vragen en antwoorden Welke vormen van opvang biedt Gastouderlink? Gastouderlink biedt gastouderopvang voor kinderen vanaf zes weken oud tot het moment waarop ze de basisschool verlaten,

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Mei 2017 Inhoudsopgave 1. Gastouderopvang voor gast- en vraagouder(s)... 1 2. Gastouderopvang... 1 3. Beleid...

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang

Informatie voor vraagouders over gastouderopvang TIKO Kinderopvang/ Informatie vraagouder januari 2017 1 Informatie voor vraagouders over gastouderopvang Gastouderopvang: een kleinschalige vorm van kinderopvang die plaats vindt bij een gastouder thuis,

Nadere informatie

Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6

Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6 Inhoudsopgave: Van Gastouderopvang: Voorwoord 2 Gastouders.. 3 Algemeen. 3 Vakanties. 3 Aanmelding en plaatsing 3 Kosten. 4 Enkele belangrijke punten... 6 Van de Stichting Gastouderbureau Vechtdal Algemeen.

Nadere informatie

www.gastouderland.nl

www.gastouderland.nl www.gastouderland.nl Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 2 Werkwijze Gastouderland 2 Selectiecriteria gastouders 2 Kwaliteit gastouders 3 De kosten 3 Klachtenreglement

Nadere informatie

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine

Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Kinderopvang Rivierenland Informatie Magazine Nieuw in 2014: 48 weken contract BSO KDV opvang van 08:00-16:00 uur Strippenkaart BSO Vakantie ruilen: Wegens succes voortgezet Overheid draagt extra bij!

Nadere informatie

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget

Toeslagen 2013. Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Toeslagen 2013 Informatie over zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget Inhoud Inleiding 3 Zorgtoeslag 4 Huurtoeslag 5 Kinderopvangtoeslag 7 Kindgebonden budget 8 Toeslag aanvragen

Nadere informatie

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling

Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Brochure gastouderopvang gast- en vraagouder(s) Gastouderbureau Maatwerk Bemiddeling Laura Hofman Augustus 2017 Inhoudsopgave 1. Gastouderopvang voor gast- en vraagouder(s)... 1 2. Gastouderopvang... 1

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Kleinschalige kinderopvang met een warm hart Informatie voor Ouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS

INFORMATIE VOOR GASTOUDERS INFORMATIE VOOR GASTOUDERS Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden - Telefoon 088 002000 Email: gobhaaglanden@casema.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken

Nadere informatie

Kinderopvang Winschoten

Kinderopvang Winschoten eropvang Winschoten Inhoud 1. Netto prijs per uur kinderopvang & buitenschoolse opvang 2. Aanbod KiWi 3. Korting bij baanverlies 4. Netto prijs per uur bij korting baanverlies www.kinderopvangwinschoten.nl

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Kidscasa Gastouderopvang

Kidscasa Gastouderopvang Kidscasa Gastouderopvang Gastouderopvang is kleinschalig en huiselijk. Gastouderopvang is flexibel door de individuele afspraken die er worden gemaakt. Het Gastouderbureau (GOB) van Kidscasa Kinderopvang

Nadere informatie

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 2 1. Inhoudsopgaven 1. Inleiding 5 2. Kwaliteitseisen gastouderopvang 6 2.1 Eisen aan Gastouders 6 2.1.1 Deskundigheidseisen gastouders 7 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen,

Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, overwegende dat: Promotiestudenten en bursalen onder nader te bepalen voorwaarden recht hebben op een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang,

Nadere informatie

GASTOUDERBUREAU INFORMATIE BOEKJE

GASTOUDERBUREAU INFORMATIE BOEKJE GASTOUDERBUREAU INFORMATIE BOEKJE INHOUDSOPGAVE 1 Gastouderbureau GO-united4kidz... 1.1 WAT IS GASTOUDEROPVANG?... 3 1.2 DOELSTELLING GO-UNITED4KIDZ... 4 1.3 WAT KAN GO-UNITED4KIDZ VOOR U BETEKENEN?...

Nadere informatie

De béste Gastouder voor uw kind!

De béste Gastouder voor uw kind! De béste Gastouder voor uw kind! 1. Praktische zaken Bent u op zoek naar een gastouder voor de opvang van uw kind? Deze brochure helpt u om beter zicht te krijgen op wat u van het gastouderbureau kunt

Nadere informatie

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA)

Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) Tarievenoverzicht 2017 Locaties in de gemeente Sliedrecht 2017 (voorheen SKA) De tarieven in onderstaande tabellen zijn brutokosten. Wat de daadwerkelijke kosten voor u zijn is afhankelijk van uw (gezamenlijk)

Nadere informatie

Informatie overeenkomst en afspraken

Informatie overeenkomst en afspraken Informatie overeenkomst en afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering

Nadere informatie

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar

Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Nieuwe peuteropvang Voor peuters van 2 tot 4 jaar Beste ouders, per 1 januari 2016 bieden drie kinderopvangorganisaties, op vijf locaties, gesubsidieerde peuteropvang aan in de gemeente Dongen. Met deze

Nadere informatie

Welke opvangmogelijkheden zijn er in principe voor kinderen van inburgeraars?

Welke opvangmogelijkheden zijn er in principe voor kinderen van inburgeraars? INBURGERING EN KINDEROPVANG/VVE Welke opvangmogelijkheden zijn er in principe voor kinderen van inburgeraars? (1)Formele opvang onder de Wet kinderopvang (kinderen van 0-4 jaar) Onderscheid wordt gemaakt

Nadere informatie

Alleen kinderopvangtoeslag voor gewerkte uren. Voorbeeld I, Kinderdagverblijf. Voorbeeld II, Buitenschoolse opvang

Alleen kinderopvangtoeslag voor gewerkte uren. Voorbeeld I, Kinderdagverblijf. Voorbeeld II, Buitenschoolse opvang 1 Binnenkort ontvangt u van ons de offerte voor 2012. Zoals u ongetwijfeld via de media hebt vernomen wordt per 1 januari 2012 verder bezuinigd op de bijdrage van de overheid op kinderopvang. In het onderstaande

Nadere informatie

Betreft: * Tarieven 2013 * Toelichting op de berekening van het uurtarief van de SKPC * Wijzigingen wet- en regelgeving kinderopvangtoeslag 2013

Betreft: * Tarieven 2013 * Toelichting op de berekening van het uurtarief van de SKPC * Wijzigingen wet- en regelgeving kinderopvangtoeslag 2013 Culemborg, 30 oktober 2012 Betreft: * Tarieven 2013 * Toelichting op de berekening van het uurtarief van de SKPC * Wijzigingen wet- en regelgeving kinderopvangtoeslag 2013 Geachte ouders/verzorg(st)ers,

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid

Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Aanmelding Plaatsing Einde overeenkomst Kennismaking Wennen Afwezigheid Plaatsingsprocedure, geldig in 2016 Vanaf het moment dat u aangeeft dat u opvang nodig heeft, krijgt u te maken met een aantal praktische zaken rond de plaatsing. Hiervoor volgen wij de volgende procedure.

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Brengen en ophalen van kinderen 7. Betalingen 8. Opzegging en annulering 9.

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang

Stichting Kinderopvang Vlaardingen. Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang Stichting Kinderopvang Vlaardingen Hele dagopvang & Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 2 Algemeen 3 Opvangpakketten 2014 - hele dagopvang 4 Opvangpakketten 2014 - buitenschoolse opvang 7 Thema BSO s

Nadere informatie

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen.

SWW Kinderopvang. Bruto/Netto: vaak goedkoper dan je denkt! Alle genoemde tarieven zijn bruto bedragen. Hierover kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. Tarieven en toeslagen SWW Kinderopvang Met ingang van 1 januari 2019 hebben wij nieuwe tarieven. Hieronder vindt u de mogelijkheden voor: Kinderopvang Buitenschoolse opvang Voorschoolse opvang Peuteropvang

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Feiten en cijfers over Kinderopvang

Feiten en cijfers over Kinderopvang over Kinderopvang 1. De kosten van kinderopvang De Kinderopvangtoeslag is er voor alle werkende ouders De Wet kinderopvang geeft vanaf 1 januari 2005 alle werkende/studerende ouders die van kinderopvang

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2018

OpvanGpakketten en Tarieven 2018 OpvanGpakketten en Tarieven 2018 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2018 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2018 - peuteropvang... 7 Opvangpakketten

Nadere informatie

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave

Informatieboekje. kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen. Inhoudsopgave Informatieboekje kinderopvang de bolderkids schoolstraat 26 9468 bs annen tel 0592-271179 mob 06-18458678 debolderkids@gmail.com kvk nummer: 01124850 giro: 2452950 Inhoudsopgave 1. Kinderopvang de Bolderkids

Nadere informatie

Informatie voor Gastouders

Informatie voor Gastouders Informatie voor Gastouders Gastouderbureau Haaglanden en Kinderzaken Klaverveld 173 2492 KB Den Haag Haaglanden 088 002000 gob@haaglandenkinderzaken.nl www.gastouderbureauhaaglanden.nl Kinderzaken 088

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2019 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2019 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Berekening kinderopvangtoeslag 2011

Berekening kinderopvangtoeslag 2011 Berekening kinderopvangtoeslag 2011 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten van kinderopvang het gezamenlijke

Nadere informatie

Door de indexatie gaan de maximale uurprijzen voor kinderopvang met 2% omhoog:

Door de indexatie gaan de maximale uurprijzen voor kinderopvang met 2% omhoog: De proefberekeningen voor de kinderopvangtoeslag via www.toeslagen.nl van 2015 zijn inmiddels vrijgegeven. U kunt nu een proefberekening maken en kijken wat de kosten zijn voor kinderopvang in 2015. Mocht

Nadere informatie

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus.

U werkt, volgt een traject naar werk, een opleiding of een inburgeringscursus. Kindercentrum Ikke Ook November 2015 Tarievenkrant 2016 Belastingdienst 2015-2016 De kinderopvangtoeslag in 2016 is hoger aan die uit 2015. De kinderopvangtoeslagtabel 2016 wijkt door de loonindexatie

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2017

OpvanGpakketten en Tarieven 2017 OpvanGpakketten en Tarieven 2017 HELE DAGOPVANG PEUTERSPEELZAAL BUITENSCHOOLSE OPVANG Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2017 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2017 - peuterspeelzalen... 7

Nadere informatie

Overeenkomst en Afspraken

Overeenkomst en Afspraken Overeenkomst en Afspraken 1. Aanmelding 2. Plaatsing 3. Wennen 4. Overeenkomsten 5. Openingstijden en extra mogelijkheden 6. Betalingen 7. Opzegging en annulering 8. Aansprakelijkheid 9. Klachten 10. Privacy

Nadere informatie

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

Bruto tarieven per uur. 07.30 18.00 uur 6,98 per uur. 07.00 18.00 uur 07.00 18.30 uur 07.30 18.30 uur. Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2016 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie

Oefentekst voor het Staatsexamen

Oefentekst voor het Staatsexamen Oefentekst voor het Staatsexamen Staatsexamen NT2, programma I, onderdeel lezen bij Hoofdstuk 1 van Taaltalent NT2-leergang voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen Katja Verbruggen Henny Taks Eefke

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Na een succesvolle koppeling kunnen gast- en vraagouder rekenen op deskundige begeleiding en pedagogische ondersteuning vanuit het gastouderbureau.

Na een succesvolle koppeling kunnen gast- en vraagouder rekenen op deskundige begeleiding en pedagogische ondersteuning vanuit het gastouderbureau. Inhoudsopgave 1. Wat is gastouderopvang 2 2. Werkwijze Gastouderopvang 3 2.1 Aanmelden 3 2.2 Bemiddeling 3 2.3 Wenperiode 4 2.4 Verloop opvang 4 3. Financiën 4 3.1 Tarief gastouder 2016 4 3.2 Tarief Bemiddelingskosten

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2018 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2018 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2017 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2017 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Kosten kinderopvang Stichting Rijswijkse Kinderopvang

Kosten kinderopvang Stichting Rijswijkse Kinderopvang Kosten kinderopvang 2019 Stichting Rijswijkse Kinderopvang Kinderopvangkosten Wat kinderopvang precies kost, hangt af van o.a. uw inkomen, welke opvangsoort u kiest en hoeveel u nodig heeft. Als u recht

Nadere informatie

Bij Kibeo kunt u kiezen

Bij Kibeo kunt u kiezen Bij Kibeo kunt u kiezen Mogelijkheden en tarieven 2012 Kinderdagverblijf Buitenschoolse opvang Peutergroep Gastouderopvang Dichtbij, vertrouwd, Kom bij Kibeo! goed verzorgd Dichtbij, en vertrouwd, leuk.

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Hét Gastouderbureau Warnsveldseweg 23 7204BA ZUTPHEN Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

OPVANGVORMEN EN TARIEVEN 2018

OPVANGVORMEN EN TARIEVEN 2018 OPVANGVORMEN EN TARIEVEN 2018 Kosten Kinderopvangplaats 2018 hele dagopvang (prijzen per 1 januari 2018) De prijzen zijn op maandbasis weergegeven en op jaar basis De uurprijs 2018 bedraagt voor hele dagopvang

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2017

KindeRdam PakketWijzer 2017 KindeRdam PakketWijzer 2017 locaties Rotterdam Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang, Buitenschoolse opvang (BSO) en peuteropvang overzichtelijk voor u op een rij. Versie

Nadere informatie

OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG

OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG OPVANGPAKKETTEN EN TARIEVEN 2019 HELE DAGOPVANG PEUTEROPVANG BUITENSCHOOLSE OPVANG INHOUDSOPGAVE Algemeen... 3 Opvangpakketten 2019 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2019 - peuteropvang... 7 Opvangpakketten

Nadere informatie

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso

Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 2018 Berekenen en aanvragen Kinderopvangtoeslag voor de peuteropvang en de bso 1-1-2018 Kinderopvang aan de Liede Kinderopvangtoeslag berekenen U heeft een plaatsingsovereenkomst van Kinderopvang aan de

Nadere informatie

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016

Toeslagen Belastingdienst. Berekening kinderopvangtoeslag 2016 Toeslagen Belastingdienst Berekening kinderopvangtoeslag 2016 De kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten van kinderopvang. Hoeveel kinderopvangtoeslag uw klant krijgt, hangt af van: de kosten

Nadere informatie

Doel van deze ouderavond

Doel van deze ouderavond Doel van deze ouderavond Informatie geven over de komende veranderingen per 1 januari 2018. Wat verandert er en wat blijft gelijk voor ouders en kinderen Wat zijn de stappen tot 1 januari 2018 Gelegenheid

Nadere informatie

OpvanGpakketten en Tarieven 2016

OpvanGpakketten en Tarieven 2016 OpvanGpakketten en Tarieven 2016 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Opvangpakketten 2016 - hele dagopvang... 4 Opvangpakketten 2016 - buitenschoolse opvang... 7 Sport BSO en zwemles... 9 Belangrijk om te weten...

Nadere informatie

TARIEVENBOEKJE 2016 HOPPAS KINDEROPVANG

TARIEVENBOEKJE 2016 HOPPAS KINDEROPVANG TARIEVENBOEKJE 2016 HOPPAS KINDEROPVANG Beste ouder / verzorger, Ieder kind is uniek, elke situatie verschillend en elke ouder is anders. HOPPAS biedt een totaalpakket aan kinderdagopvang, peuterwerk,

Nadere informatie

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking

Prijzen 2016 Kinderdagverblijf De Ontdekking Alle prijzen en informatie in dit prijzenboekje is onder voorbehoud van fouten en wijzigingen Een veilige ontdekkingsreis in een huiselijke sfeer pagina 1 van 12 T A R I E V E N 2 0 1 6 (bedragen in euro

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang

Beste ouders en verzorgers REIS REIS Samen, Plezier, Open, Ontwikkeling, Respect en Vertrouwen Gastouderopvang Gastouderopvang Beste ouders en verzorgers U heeft onze brochure Gastouderopvang in handen en u geeft daarmee aan geïnteresseerd te zijn in de gastouderopvang die Kids2b biedt. Welkom in onze wereld!

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen vraagouders en gastouders Inhoudsopgave informatiebrochure pag. Gastouderland, even voorstellen 3 Werkwijze Gastouderland 3 Selectiecriteria gastouders 3 Kwaliteit

Nadere informatie

voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang

voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang voor ouders De nieuwe regels voor gastouderopvang 1 Voor de communicatie over en implementatie van de wijzigingen in de gastouderopvang is een Implementatiebureau opgericht. Dit bureau informeert en ondersteunt

Nadere informatie

Informatie gastouder. Gastouderbureau NL

Informatie gastouder. Gastouderbureau NL Informatie gastouder Gastouderbureau NL www.gobnl.nl info@gobnl.nl 01-09-2016 Informatie voor gastouder In dit boekje geven we uitleg over kleinschalige kinderopvang bij de gastouder of bij de ouder thuis.

Nadere informatie

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag

uur uur uur uur Halve dagopvang ook mogelijk! Flexibele tijden; minimaal 4 uur per dag KLANTWIJZER 2019 De kosten voor kinderopvang worden berekend in bruto tarieven. Wat je netto betaalt is afhankelijk van je belastbaar (gezins)inkomen. Wanneer je werkt of een studie volgt kan je bij de

Nadere informatie