Let op! Het is niet toegestaan dit E-book te kopiëren, verkopen of uit te delen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Let op! Het is niet toegestaan dit E-book te kopiëren, verkopen of uit te delen."

Transcriptie

1

2 Let op! Het is niet toegestaan dit E-book te kopiëren, verkopen of uit te delen. Dit E-book hoor je te ontvangen via Gezond & Genieten Is dit niet het geval, laat het me weten via Niets uit dit E-book mag worden overgenomen, verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën of enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever. Aan de informatie, recepten en tips in dit E-book kunnen geen rechten worden ontleend. Alles is naar beste weten geschreven en samengesteld. Gezond & Genieten kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor eventuele schade als gevolg van mogelijke onjuistheden en/of onvolledigheden. Gezond & Genieten geeft geen medische adviezen. Stop nooit met medicatie en/of behandelingen zonder het raadplegen van een arts of specialist. Alle rechten voorbehouden.

3 Inhoud Voorwoord. 4 Hoofdstuk 1 3x ontbijt.. 5 Hoofdstuk 2 3x smoothie 8 Hoofdstuk 3 3x lunch. 11 Hoofdstuk 4 3x koekje.. 14 Hoofdstuk 5 3x avondeten. 17 Hoofdstuk 6 Extra tips.. 22 Tot slot. 23

4 Voorwoord Koken en bakken is al heel lang een grote hobby van me. Door de loop van de tijd is de manier waarop ik kook en bak enorm veranderd. Sinds ik me bezig houd met gezonde en verantwoorde voeding is het maken van eten en baksels een nog groter feest geworden! Graag wil ik iets delen van hoe je dat feestje in je keuken kunt maken. Het is genieten om verse groenten en fruit te gebruiken. Het is heel leuk om allerlei andere heerlijke ingrediënten te ontdekken. En het is geweldig om te merken wat echte, pure smaken zijn. Wil je dit ook, lees dan snel verder en ga aan de slag met de recepten in dit boek. Ik wil je iets laten zien van hoe je de hele dag door gezond kunt eten. Van ontbijt tot avondeten. En ook je tussendoortjes kunnen verantwoord zijn. Als je zo veel mogelijk onbewerkte ingrediënten gebruikt, en suiker en slechte vetten laat staan, dan kom je al een heel eind. Dit boek is opgedeeld in hoofdstukken per soort maaltijd of onderwerp. Tussendoor geef ik handige tips. Aan het einde vind je nog extra tips. Veel lees- en eetplezier! Hartelijke groeten, Paulien Visscher Gezond & Genieten

5 Hoofdstuk 1 3x ontbijt Overnight oats Benodigdheden voor 1 persoon 30 gram havermout 1 eetlepel gebroken lijnzaad 1 eetlepel chiazaad 1 eetlepel kokosrasp 1 theelepel kaneel 200 tot 250 ml rijst-kokosmelk (afhankelijk van de dikte die je lekker vindt) 1/2 banaan Meng s avonds de havermout, gebroken lijnzaad, chiazaad, kokosrasp en kaneel in een schaal. Prak de banaan in een bord en voeg deze samen met de rijst-kokosmelk toe aan het havermoutmengsel. Roer het goed door elkaar, dek het af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend. Finishing touch Het is lekker om s morgens nog wat toe te voegen aan je overnight oats. Ideetjes: Fruit, zoals peer, appel of kiwi; Gedroogd fruit, zoals rozijnen, abrikozen of vijgen; Pindakaas of jam (zonder toegevoegde suikers); Noten, zoals walnoten, pecannoten of amandelen (eventueel gehakt en / of geroosterd); Rauwe cacaopoeder of cacaonibs; Als je het wat zoeter wilt kun je een beetje ahorn- of agavesiroop toevoegen. Tips Dit is een typisch gerechtje waarmee je volop kunt variëren. Voeg aan het havermoutmengsel bijvoorbeeld andere zaden toe, zoals hennepzaad of sesamzaad. Of kies voor gojibessen, die weken lekker mee; Door de chiazaad s avonds toe te voegen krijg je een wat dikkere pap, omdat chiazaad vocht opneemt. Je kunt het chiazaad ook s morgens toevoegen; Je kunt ook kiezen voor andere soorten plantaardige melk.

6 Rijstepap met kokosmelk Benodigdheden voor ongeveer 3 personen 200 gram rijst naar keuze 800 ml kokosmelk 400 ml water Breng de kokosmelk en het water in een pan aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de pap koken totdat het vocht door de rijst is opgenomen en er een lekkere pap is ontstaan. Roer het onder het koken met regelmaat door. Proef of de rijst gaar is en voeg zo nodig nog wat water toe. Tips Lekker met banaan en rozijnen; Een heerlijk ontbijt of een traktatie als dessert.

7 Zoete speltpannenkoeken Benodigdheden voor 6 tot 10 stuks 250 gram volkoren speltmeel 500 ml rijst-kokosmelk (of kies een andere plantaardige melk) Snuf kaneel Kokosolie of olijfolie 2 bananen Een handje vol rozijnen Doe het meel in een kom en voeg al kloppend met een garde de rijst-kokosmelk toe. Klop tot het een glad beslag. Voeg een snuf kaneel toe. Verhit een beetje olie in een koekenpan en giet een lepel beslag erin. Bak op middelmatig vuur de ene kant van de pannenkoek bruin, de bovenkant zal dan gestold zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is. Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en de rozijnen. Tip Wil je de pannenkoeken warm houden tijdens het bakken van de rest? Doe een laagje heet water in een pan en zet daar een plat bord op waar je de pannenkoeken op kunt leggen.

8 Hoofdstuk 2 3x smoothie Kruidige groene smoothie Benodigdheden voor ongeveer 1,5 liter 1 mango 1 Granny Smith appel (friszuur) 1 Jonagold appel (zoetzuur) 4 grote bladeren paksoi Een stuk of 5 bladeren verse basilicum Ongeveer 500 ml water Haal de schil van de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Was de appels en haal de klokhuizen eruit. Was de paksoi en basilicum. Doe het fruit met het water in de blender en zet hem aan. Zet hem uit als alles gemixt is en voeg dan de paksoi en basilicum toe en mix dit. Voeg eventueel nog water toe, afhankelijk van hoe dun je de smoothie wilt hebben.

9 Oranje smoothie Benodigdheden voor ongeveer 1,5 liter 2 bananen 8 mandarijnen 150 gram wortel 1 cm verse gember ml water, afhankelijk van hoe dun of dik je de smoothie wilt hebben Haal de schil van de bananen en mandarijnen. Was of schrap de wortel en snijd in een paar stukken. Haal de schil van de verse gember. Doe alles in de blender samen met het water. Mix tot je een smoothie hebt! Tips Je kunt in plaats van mandarijnen ook sinaasappels gebruiken; Wil je er een groene smoothie van maken, dan kan dat. Als je kiest voor spinazie is de oranje kleur weg, maar als je kiest voor bijvoorbeeld andijvie, dan zal je nog iets oranje blijven zien.

10 Powersmoothie Benodigdheden voor ongeveer 1,5 liter 1 avocado 3 peren 1 grote of 2 kleine appels 1 klein handje gojibessen 500 ml water 2 handen spinazie Haal de schil van de avocado en haal de pit eruit. Was de peren en appels en verwijder de klokhuizen. Was de spinazie. Doe de avocado, peren en appels samen met de gojibessen in de blender. Voeg het water toe. Mix tot het een egaal geheel is. Doe de spinazie erbij en mix nogmaals tot het een gladde smoothie is.

11 Hoofdstuk 3 3x lunch Sperziebonensalade Benodigdheden voor 3 tot 4 personen 200 gram sperziebonen 1 rode ui 3 tomaten 3/4 komkommer 2 eetlepels olijfolie extra vierge 1 theelepel mosterd Peper naar smaak Haal de punten van de sperziebonen en was ze. Kook de bonen in 15 minuten beetgaar. Spoed daarna af met koud water. Haal de schil van de rode ui en snijd de ui in dunne halve ringen. Was de tomaten en snijd in blokjes. Was de schil van de komkommer en snijd in blokjes. Doe de sperziebonen, rode ui, tomaten en komkommer bij elkaar in een schaal. Meng de olijfolie, mosterd en peper tot een dressing en sprenkel het over de salade. Tip Ook lekker als avondeten met bijvoorbeeld wat gebakken aardappeltjes erbij. Of eet het als warme maaltijd met rijst.

12 Zoet-pittige wraps Benodigdheden voor 2 tot 3 personen 4 wraps (volkoren, boekweit, spelt, wat je wilt) 1 mango 1 tomaat 1 kleine groene paprika 4 eetlepels gesnipperde rode ui Een flinke schep mayonaise 1 eetlepel kerriepoeder Peper naar smaak Schil de mango en snijd aan stukjes. Was de tomaat en de paprika en snijd aan kleine stukjes. Maak een saus van de mayonaise, kerriepoeder en peper. Bestrijk de wraps met de saus, en beleg met de ingrediënten. Rol de wraps op en snijd eventueel doormidden. Tips Je kunt voor de stevigheid een prikker in de wraps steken; In plaats van mayonaise kan je ook plantaardige yoghurt gebruiken.

13 Salade met avocado en appel Benodigdheden voor ongeveer 2 à 3 personen 75 gram veldsla 400 gram zwarte bonen 180 gram artisjokharten (uit een potje) 1 avocado 1 appel (of 2 kleine) 75 gram rozijnen 50 gram amandelen 2 eetlepels olijfolie Citroensap naar smaak Zwarte peper naar smaak Was zo nodig de veldsla. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in stukjes. Haal de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd het in stukjes of partjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe alle bovenstaande ingrediënten in een schaal en meng het. Meng in een kommetje olijfolie, citroensap en zwarte peper en sprenkel het over de salade.

14 Hoofdstuk 4 3x koekje Amandel-pecannotenkoekjes Benodigdheden voor ongeveer 20 tot 25 stuks 150 gram amandelmeel 1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder) 100 gram pecannoten 50 gram kokosolie 50 gram agavesiroop of ahornsiroop Meng het amandelmeel en de wijnsteenzuur in een kom. Hak de pecannoten grof en meng ze door het meelmengsel. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de agavesiroop toe aan het meelmengsel. Roer tot een egaal deeg. Leg een lang stuk aluminiumfolie op je aanrecht en maak van het deeg een lange rol. Rol het aluminiumfolie dicht en leg de deegrol in de koelkast voor ongeveer een half uur tot een uur. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Haal de deegrol uit de koelkast, maak het aluminiumfolie open en snijd de rol aan plakjes. Leg de plakjes deeg op het bakblik. Bak de koekjes in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op het bakblik en geniet daarna! Tips Je kunt ook andere soorten noten gebruiken; Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

15 Bosvruchten-kokoskoeken Benodigdheden voor 12 stuks 50 gram kokosolie 100 gram boekweitmeel 75 gram geraspte kokos 40 gram palmsuiker 4 eetlepels bosvruchtenjam (zonder toegevoegde suikers) Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de boekweitmeel, geraspte kokos en palmsuiker in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie en jam toe en roer tot je een egaal mengsel krijgt. Maak 12 even grote balletjes, leg deze op de bakplaat en druk ze plat. Bak de koeken 20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn. Tips Hoe platter je de koeken drukt hoe sneller ze gaar zijn. Let dus een beetje op de baktijd. Ook per oven kan het soms een paar minuten verschillen. Het maakt bijvoorbeeld verschil of je een grote of een kleine oven hebt. Daarom is het met nieuwe recepten altijd even uitproberen hoe het met jouw eigen oven werkt; Als je deze koeken in een luchtdichte trommel bewaart blijven ze lange tijd vers.

16 Wortel-notenkoekjes Benodigdheden voor 40 tot 50 koekjes 150 gram boekweitmeel 25 gram amandelmeel 100 gram havermout 1 theelepel wijnsteenzuur (bakpoeder) 100 gram wortel 75 gram walnoten 3 cm verse gember 125 gram kokosolie 125 gram ahornsiroop of agavesiroop Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed twee bakplaten met bakpapier. Doe de boekweitmeel, amandelmeel, havermout en wijnsteenzuur in een kom en meng het. Rasp de wortel. Hak de walnoten fijn. Haal de schil van de gember en snijd de gember heel fijn of rasp het. Doe de wortel, walnoten en gember bij het meelmengsel en meng het er doorheen. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg deze samen met het agavesiroop ook toe aan het meelmengsel. Roer het met een lepel tot alles goed gemengd is. Maak kleine hoopjes op de bakplaten tot al het beslag op is. Schuif één bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten gaar en bruin. Herhaal dit met de tweede bakplaat. Tips Je kunt de koekjes het beste bewaren in een goed afsluitbare trommel of bak; In plaats van walnoten kan je ook andere noten gebruiken, bijvoorbeeld pecannoten; Als je nog iets extra s wilt toevoegen kan je denken aan wat rozijnen of gojibessen.

17 Hoofdstuk 5 3x avondeten Chili Benodigdheden voor 2 tot 3 personen 1 kilo verse kapucijners (of eventueel 1 pot / blik kapucijners) 1 grote ui 1 rode paprika 1 gele paprika Een scheut olijfolie 1 theelepels tijm 3 theelepels paprikapoeder 1 theelepel cayennepeper 1 theelepel komijnzaad Een vleugje chilipoeder Zwarte peper naar smaak 180 gram biologisch tofu roerbakgehakt (of iets vergelijkbaars naar wens) 70 gram tomatenpuree 300 ml water 2 theelepels aardappelmeel (of een ander bindmiddel) Een klein scheutje water Dop de verse kapucijners (of spoel de kapucijners uit pot / blik in een vergiet af met water). Kook de verse kapucijners in 5 tot 10 minuten gaar. Haal de schil van de ui en snipper hem grof. Was de paprika s en snijd in blokjes.

18 Verhit een scheut olijfolie in een wok of braadpan en doe de ui en paprika met de tijm, paprikapoeder, cayennepeper, komijnzaad, chilipoeder en peper erin. Bak dit op middelhoog vuur een paar minuten. Voeg het tofu roerbakgehakt toe en bak dit even mee. Doe de tomatenpuree en het water erbij en breng het aan de kook. Laat het dan op laag een minuut of 10 pruttelen. Voeg de kapucijners toe en warm het zo nodig nog even door. Roer de aardappelmeel door het scheutje water en meng dit door de chili, zodat de saus wat bindt. Geniet van deze heerlijke chili! Tips Serveer de chili met zilvervliesrijst; Wees creatief met de kruiden. Heb je iets niet in huis? Vervang het voor iets wat jou lekker lijkt. Wil je iets weglaten? Probeer dit gerust uit.

19 Nasi met satésaus Benodigdheden voor de nasi voor 3 tot 4 personen Olijfolie 3 teentjes knoflook Een fors stuk verse gember (of 2 theelepels gemberpoeder) 2 theelepels koriander 1 theelepel komijn 1 theelepel kurkuma Peper naar smaak 600 gram prei Een klein bosje bosui 250 gram rijst naar keuze Snijd de prei in fijne ringen en was het. Was de bosui en snijd het in ringetjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de gember fijn. Verhit een scheut olijfolie in een wok. Bak de knoflook en kruiden kort, totdat het gaat geuren. Voeg de prei en bosui en bak het totdat het zacht wordt. Kook ondertussen de rijst gaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Doe de rijst en het preimengsel bij elkaar en warm het nog even kort door. Serveer met de satésaus en geniet van de maaltijd!

20 Benodigdheden voor de satésaus voor 3 tot 4 personen 200 ml rijstmelk 10 eetlepels pindakaas 70 gram tomatenpuree 2 theelepels sambal (zonder E-nummers en suiker) 1 teentje knoflook Snuf peper Doe de rijstmelk, pindakaas, tomatenpuree en sambal in een steelpan. Pel het teentje knoflook en pers deze boven de pan. Doe de peper erbij. Zet op laag vuur en roer totdat alles is opgelost en gemengd. Verwarm nog even kort door en serveer het bij de nasi. Tip Als je de ingrediënten klaar hebt staan is het echt met drie minuten klaar, dus maak de saus helemaal op het laatste moment.

21 Pilav van gerst met rozijnen en amandel Benodigdheden voor 3 à 4 personen 1 grote ui 200 gram gerst (hele korrels) Een scheutje olijfolie 1 eetlepel kerriepoeder 1 eetlepels kurkuma 2 theelepels koriander Zwarte peper naar smaak 2 kruidenblokjes (peterselie, Natur Compagnie) Water 2 handen rozijnen 4 eetlepels amandelschaafsel Pel en snipper de ui. Verwarm in een pan een scheutje olijfolie en bak de ui twee minuten. Voeg de gerst toe en bak nog twee minuten. Doe dan de kerriepoeder, kurkuma, koriander en zwarte peper erbij. Leg de kruidenblokjes in de pan erbij. Giet er zo veel water bij dat alles net onder staat. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur zacht en laat alles een uur koken tot de gerst gaar is. Roer alles af en toe even door, Voeg een beetje water toe als het te droog wordt. Als de gerst gaar is roer je de rozijnen erdoor. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en serveer de pilav ermee.

22 Hoofdstuk 6 Extra tips Etiketten lezen Als je wilt eten zonder geraffineerde suikers, slechte E-nummers en dierlijke producten is het belangrijk om etiketten te lezen. Op den duur heb je je eigen vaste producten en weet je precies wat je wel en niet kunt kopen, maar zelfs dan is het handig om met regelmatig even een check te doen voor het geval de samenstelling van de ingrediënten is veranderd. 3 tips voor het lezen van etiketten: 1. Sommige E-nummers staan vermeld met alleen een naam. Zorg voor een boekje of app op je telefoon waarin je overzichtelijk kunt zien welke namen bij welke E-nummers horen; 2. Voor suiker zijn veel verschillende namen die op het etiket kunnen staan. Leer de namen uit je hoofd of zorg dat je het op een lijstje paraat hebt; 3. Laat je niet misleiden door de voorkant van een verpakking. Draai het product altijd om en lees de ingrediëntenlijst. Wil je meer lezen over het lezen van etiketten? Op mijn website vind je meer informatie! Combineren van groenten en fruit in smoothies Combineer bij voorkeur niet meer dan drie soorten fruit in een (groene) smoothie, anders krijg je te veel smaken door elkaar. Ik kies voor maximaal drie soorten fruit en één soort groente of twee soorten fruit en twee soorten groente. Het maken van een planning Als je weinig tijd hebt om een maaltijd te maken is het een idee om eerder van te voren, als je wel tijd hebt, zo veel mogelijk schoon te maken en klaar te zetten. Doe het eventueel in aparte bakjes in de koelkast. Dat scheelt tijd op het moment dat je de maaltijd daadwerkelijk wilt gaan klaarmaken. Wil je meer lezen over het maken van een planning? Op mijn website vind je meer informatie! Plan een restjesdag Plan af en toe eens een restjesdag. Ook als je volgens een planning boodschappen doet en kookt houd je wel eens wat over. Een stuk komkommer, er liggen nog wat wraps, een beetje quinoa, een restje gekookte groente, een beetje soep. Maak van de restjes een maaltijd en je zult zien dat je nog heel veel kunt doen met kleine beetjes verschillend soort eten. Volg de seizoenen Het is een goed idee om groenten en fruit van het seizoen te kopen: 1. Groenten en fruit van het seizoen is goedkoper; 2. Groenten en fruit van het seizoen is het minst vervuilend en belastend voor het milieu; 3. In groenten en fruit van het seizoen zit de meeste vitaminen en andere bouwstoffen. Wil je meer lezen over groenten en fruit van het seizoen? Op mijn website vind je meer informatie!

23 Tot slot Website Meer recepten, tips en inspiratie over goede en gezonde voeding vind je op mijn website: Ik schrijf met regelmaat over dingen die ik tegenkom op het gebied van voeding en ik deel wekelijks nieuwe recepten. Facebook Volg me op Facebook: Hier laat ik weten wanneer er een nieuwe blog online staat, maar ook deel ik hier interessante weetjes en artikelen die te maken hebben met gezond en verantwoord eten en leven. Vragen of opmerkingen? Heb je vragen, opmerkingen of wil je je ervaringen delen? Laat gerust een reactie achter onder de blogs op mijn website of stuur me een bericht:

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 1

Gezondheidsmanagement Recepten week 1 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 1 Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat ik iedereen die

Nadere informatie

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J

Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Vruchtbaarheid Challenge Recepten Ga direct aan de slag! J Sinds ik over ben gegaan op een gezonde leefstijl is de groene smoothie een van de rijkste toevoegingen aan mijn dieet geweest. Het is ook wat

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee

15 x PuurGezond ontbijten. 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee 15 x PuurGezond ontbijten Ontbijt 1 1 kom pap van 200 ml halfvolle melk en 6 eetlepels havermout, serveren met blauwe bessen (vers of diepvries) 1 kiwi Thee Ontbijt 2 2 sneetjes volkoren brood besmeerd

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN

E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN E-BOOK TIEN GEZONDE VEGARECEPTEN SMOOTHIES SALADES MAALTIJDEN Vega Nuts Veganuts wil iedereen laten zien dat wij zelf veel aan onze gezondheid, energie en genezing kunnen doen. Met haar noten, zaden en

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal

Wandelsnacktips. Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is. Marjoleine van der Waal. gewichtsconsulente. Marjoleine van der Waal Wandelsnacktips Omdat wandelen niet alleen leuk, maar ook lekker is Marjoleine van der Waal gewichtsconsulente Marjoleine van der Waal Speciaal voor nieuwe wandeltiplezers Houd je net als ik van wandelen

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik)

Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Tips Meenemen Onderweg Wortel taart (maak hem in een cakeblik) Blog juli 2015: Gezond eten op vakantie kan dat? Hoe kun je genieten en ook gezonde maaltijden zonder gluten en koemelk bereiden op vakantie? Tips Koop groenten en fruit van het seizoen en uit het gebied

Nadere informatie

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama

SuperMama LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama SuperMama 1 LUNCH Top 5 www.super-mama.nl SuperMama LUNCH Mama s maak het alstublieft niet te moeilijk. Een gezonde leefstijl hoeft namelijk niet moeilijk te zijn en hoeft ook helemaal niet veel tijd te

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks Carla Glorie heeft met veel zorg, aandacht en creativiteit, van diverse soorten peulvruchten (uit de Ark van de Smaak van Slow Food) een heerlijke en verassende proeverij gemaakt. Boerenmuffin met appel

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel)

Optioneel: scheutje ongezoete diksap of een handje rozijnen, 3 el vers fruit (aardbeien, framboos, bessen, banaan, appel en kaneel) 1. Ontbijtidee Muesli met noten, pitten en zaden (voor 1 portie) Ingrediënten: Griekse yoghurt of sojayoghurt, 3 el haver, 1 el rozijnen, 1 el zemelen, 1 el lijnzaad, 1 el pompoenpitten, 1 el zonnebloempitten,

Nadere informatie

Verwarmende soepen. Tomatensoep.

Verwarmende soepen. Tomatensoep. ! Verwarmende Tomatensoep. Tomaten, veel tomaten in kleine blokjes snijden Prei, in fijne ringen snijden Ui, snipperen Knoflook, heel fijn snijden of persen Wortel, in kleine blokjes snijden Verse basilicum,

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Broodbeleg voor kinderen

Broodbeleg voor kinderen Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! Gezond én snel te maken! 26 pagina s vol met recepten en tips! Broodbeleg voor kinderen 100% suikervrij! 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER JESSE VAN DER VELDE 30 RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER Inhoud 5 ONTBIJTRECEPTEN Basis Bloemkoolpap 4 Scrammbled eggmix 5 Panpizza 6 Banaanvla met citroen 7 Havermoutfruitkoeken

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium. Dagmenu 1-2-3 + bonusrecepten

Sugarchallenge Medium. Dagmenu 1-2-3 + bonusrecepten Sugarchallenge Medium Dagmenu 1-2-3 + bonusrecepten Dagmenu 1 Ontbijt (Zuurdesem)Boterham met frisse spread Een bosje radijsjes fijnhakken en mengen met een eetlepel volle kwark en een eetlepel verse geitenkaas,

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Spaghetti nd meatballs

Spaghetti nd meatballs Dag 1 Champignons op toast 2 sneeën brood đ el. citroensap Ɖ el. peterselie Ɖ tl. cayennepeper peper & zout 1. Toast de sneetjes brood in de broodrooster 2. Bak de champignons in olijfolie voor 3 min op

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze

SMOOTHIE. Benodigdheden snijplank schilmesje eetlepel theelepel grote kom maatliter staafmixer. Bereidingswijze SMOOTHIE Ingrediënten voor ca. 2,5 liter 4 bananen 2 appels 4 sinaasappels 200 gram verse bladspinazie 2 theelepels olie 2 theelepels kaneel 8 walnoten 500ml water 500ml sinaasappelsap Dikke rietjes eetlepel

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

Herbalife Paasbrunch

Herbalife Paasbrunch Herbalife Paasbrunch De lente is aangebroken en op 5 & 6 april is het Pasen! Voor veel mensen een gezellig feest waarbij een lekkere brunch op tafel wordt gezet. Heerlijk natuurlijk! Maar hoe past dit

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

WEEK 1. Menu s en recepten

WEEK 1. Menu s en recepten WEEK 1 Menu s en recepten Dag Ontbijt Lunch Diner Maandag Havermoutpap met vers Speltbrood/sla/wrap Zilvervliesrijst met fruit en noten* met beleg naar keuze* roerbakgroenten en kip Dinsdag Volle Griekse

Nadere informatie

Recepten: Essentiële vetzuren

Recepten: Essentiële vetzuren Recepten: Essentiële vetzuren Guacamole Ingrediënten 3 avocado's 1 limoen, uitgeperst 1 theelepel zout 80 gr kleingesneden ui 2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels verse koriander, fijngesneden 2 roma tomaten,

Nadere informatie

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne!

Receptboekje. Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! Receptboekje Een lekkere warme drank, zonder cafeïne! veelzijdige warme drank voor ieder moment van de dag A.Vogel Bambu Lekkere warme drank Zacht van smaak Cafeïnevrij en glutenvrij Verkrijgbaar bij drogist

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

Ideeën voor gezonde tussendoortjes

Ideeën voor gezonde tussendoortjes Ideeën voor gezonde tussendoortjes Heb je ook regelmatig behoefte aan een tussendoortje. Nu je zover bent dat je een nieuw gezond eet- en leefpatroon hebt geïntegreerd, wil je ook gezonde tussendoortjes

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

12 Recepten met Yummie Greens

12 Recepten met Yummie Greens 12 Recepten met Yummie Greens SUPERBOOST Je hoeft jouw Yummie Greens niet altijd te mengen met water om je lichaam te SuperBoosten. Maak gerechtjes nog gezonder door er eens wat Greens doorheen te mixen.

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig:

Tomatensoep. Eet smakelijk. Muffins. Nodig: Tomatensoep Nodig: 1 liter water. 1 kilo rijpe tomaten. 2 groentebouillonblokjes. 1 prei of klein zakje soepgroente. Vermicelli. 1. Doe het water in de pan en breng het aan de kook. 2. Was en snij de tomaten

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

GEZONDE ONTBIJT RECEPTEN WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM GEZONDE RECEPTEN ITALIAANSE KRUIDEN OMELET Voeg de uienringen en een eetlepel water toe aan een voorverwarmde pan. Bak de uien net zolang totdat het kleine beetje water in verdampt. Voeg daarna een kleine

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015!

KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK wenst u een gezond en smaakvol 2015! KOOK-OOK helpt graag mee om 2015 gezond van start te laten gaan. Hierbij weer een tas vol lekkere en eerlijke groenten. Veel producten uit de KOOK-OOK tas

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Lekker-eten-menu Januari 2019

Lekker-eten-menu Januari 2019 Lekker-eten-menu Januari 2019 Londonderry soep Nasi Goreng Kipsaté met pindasaus Gevulde appel uit de oven Londonderry soep (4 pers.) Ingrediënten 40 gr. boter 1 ui 1 tl. kerrie 40 gr. bloem 1 l. water

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Tussendoortjes. Lekker snacken

Tussendoortjes. Lekker snacken Meer Snacktrek Lekker snacken Na het succes van het ebook Snacktrek moest er wel een opvolger komen. Kennelijk ben wij (gelukkig) niet de enige die op zoek is naar iets lekkers wat ook nog eens je prestatie

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur!

Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje. puur natuur! Lekkere én gezonde recepten met Bambu. Genieten van een kopje puur natuur! Lekkere warme drank voor ieder moment van de dag! A.Vogel Bambu Zonder cafeïne Zonder kleur- en smaakstoffen Vrij van lactose

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al?

Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Ken jij deze 3 heerlijke & gezonde salade recepten al? Een paar heerlijke & gezonde salade recepten die je echt moet proeven! Deze recepten zitten vol met eiwit en zijn over het algemeen makkelijk te bereiden.

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 14Paleo

budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 14Paleo 14Paleo budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 1 14Paleo budget ontbijtrecepten www.paleobudget.nl Recepten: Simone van der Koelen Styling: Simone van der Koelen Fotografie: Christiaan

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken

THE BASICS. Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken THE BASICS Recepten en ingrediënten die je de hele maand kunt gebruiken Tijdens de gehele challenge zullen een aantal dingen vaker terugkomen, zoals yoghurt, havermout, wraps of een omelet. De reden hiervoor

Nadere informatie

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop

Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop Bruine bonen soep met Hollandse keukenstroop 1 liter kippenbouillon 1 ui 1 prei 150 gram spekblokjes 1 el tomatenpuree ½ kilo bruine bonen Bereidingswijze: Snijd de ui en prei fijn. Bak de ui en prei in

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Crabcakes met kruidensaus.

Crabcakes met kruidensaus. Crabcakes met kruidensaus. ½ le champain stokbrood (AH Excellent) 2 blikjes krab (à 170 g, Princes), uitgelekt 1 ei 1 bakje platte peterselie 4 el mayonaise 1 sjalot, gesnipperd 1 tl pittige fijne mosterd

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

(boterrijst) aantal personen 35 4

(boterrijst) aantal personen 35 4 (boterrijst) Pullao aantal personen 35 4 ui stuk 2 0,3 cardemon stuks 12 1,4 gember theelepel 4 0,5 kaneel stokje 9 1,0 komijnpoeder theelepel 3 0,3 kruidnagel stuks 12 1,4 laurier blad 12 1,4 zout theelepel

Nadere informatie

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten

Mulligatawny. Voorgerecht. (cashew groentesoep ) Ingrediënten Voorgerecht 4 el ghee (of olie) 2 kaneelstokjes 8 kruidnagelen 8 kardemom zaden 1 volle el gemberpuree 500 gr gemengde groenten (aardappelen, pompoen, wortel, bloemkool en courgette) 150 gr cashewnoten

Nadere informatie