Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief van de Historische Vereniging/ september 2013 De nieuwsbrief september staat (bijna) geheel in het teken van financiën. De overheid treedt steeds verder terug waardoor het voor verenigingen op financieel gebied steeds moeilijker wordt om alle activiteiten te kunnen blijven uitvoeren. Graag informeren wij u welke fiscale mogelijkheden er zijn om de Historische Vereniging Den Dolder financieel te steunen.

2 Albert Heijn Sponsoractie Spek de kas van de Historische Vereniging Den Dolder De Albert Heijn Den Dolder spaaractie start op maandag 16 september en loopt tot en met zondag 25 november Bij iedere besteding van 20,-- aan boodschappen ontvangt de klant 1 sponsorpunt ter waarde van 0,20 De gespaarde sponsorpunten levert de klant wekelijks in bij zijn/haar vereniging. Uw punten kunt u deponeren in de brievenbus van de penningmeester van de Historische vereniging, Dolderseweg 93-D (links naast de ingang van de Readshop). Why donate APP In de loop van september verschijnt de eerste APP waarmee heel eenvoudig geld via de mobiele telefoon kan worden overgemaakt naar goede doelen. Ook de Historische Vereniging doet mee aan dit pilot project. makkelijk goede doelen steunen en volgen Nieuwe aanwinst: Roomstelletje Mevrouw Wittenberg uit De Vecht bezorgde ons het roomstelletje van de Kastelenservies van Remia. Op het melkkannetje is kasteel Cannenburgh afgebeeld. Natuurlijk niet voor niets dat juist Cannenburgh op het kannetje staat. Op het suikerpotje staat De Brinckhorst en op het schoteltje Wisch. Mevrouw Wittenberg is zelf werkzaam op kasteel Cannenburgh.

3 Gift van een Doldenaar De Historische Vereniging Den Dolder ontving onlangs een tweetal interessante boeken van een Doldenaar, waarvoor onze hartelijke dank! In het Ado boek maakt u kennis met ADO-speelgoed en de filosofie achter de vervaardiging van dit unieke product. De als therapie bedoelde bezigheid die in 1922 begon mondde uiteindelijk uit in een vanaf 1962 door de SWZ geëxploiteerde moderne speelgoedlijn. Het SW boek beschrijft de geschiedenis van bijna een halve eeuw sociale werkvoorziening. Het is een fascinerend verhaal van de zorg die een welvarende maatschappij besteedde aan de geestelijk en fysieke gehandicapte mens. Wilt u de Historische Vereniging Den Dolder financieel steunen? FISCALE FACILITEITEN GOEDE DOELEN (ANBI S) EN FONDSENWERVING De overheid treedt onder andere op cultureel gebied financieel gezien steeds verder terug. Fondsenwerving voor goede doelen (stichtingen, verenigingen, kerkgenootschappen) wordt daardoor noodzakelijker. Ook in Den Dolder zijn er op dit gebied ontzettend veel mooie initiatieven en doelen. Deze verdienen financiële steun en het is daarom van belang om te weten welke fiscale mogelijkheden er allemaal zijn.

4 Aanmerking, door de Belastingdienst, van het goede doel als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) geeft toegang tot een groot aantal fiscale faciliteiten. Een ANBI hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt. Ten aanzien van overige inkomsten zijn er fiscale faciliteiten voor veel ANBI s onder andere op de vennootschapsbelasting en de omzetbelasting, zodat geworven fondsen bij goede doelen zo min mogelijk naar de Belastingdienst vloeien. Uitkeringen die een ANBI zelf doet in het algemene belang zijn ook vrijgesteld van heffing van schenkbelasting. De uitkeringen volgens de doelstellingen worden dus niet in Nederland belast. Een schenker aan een ANBI kan, afhankelijk van de vorm waarin de gift is gedaan, de gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels). Het voordeel van schenken aan een ANBI is dus dat u de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift. Door daarbij slim gebruik te maken van het belastingvoordeel, kunt u meer schenken met hetzelfde geld omdat de Belastingdienst na uw aangifte inkomstenbelasting het verschil terugbetaalt. U kunt er dus zelf voor kiezen om het voordeel te houden of te schenken aan de ANBI van uw voorkeur. Afhankelijk van de vorm waarin de gift wordt gedaan, kan deze geheel of gedeeltelijk in aftrek komen op het belastbaar inkomen van de schenker in box I, II dan wel III. Een periodieke gift is geheel aftrekbaar voor de inkomstenbelasting indien deze is aangegaan door bij notariële akte van schenking een verplichting aan te gaan om de gift gedurende vijf of meer jaren ten minste jaarlijks uit te keren. Een eenmalige of niet periodieke gift wordt getroffen door beperkingen in de aftrek door een aftrekdrempel en plafond. Voordeel voor de schenker en voordeel voor de ANBI ( win-win ) Met een periodieke notariële schenking kunt u het bedrag dus volledig aftrekken van uw belastbare inkomen. Afhankelijk van uw inkomen ontvangt u minimaal 16,7% tot 52% van de jaarlijkse gift terug. De voorwaarden zijn dat de schenking gedaan dient te zijn aan een ANBI, dat de schenking vast is gelegd in een notariële akte voor een periode van minimaal 5 jaar. U dient de gift dan jaarlijks over te maken naar een bankrekening van de ANBI voor een (nagenoeg) gelijk bedrag, behoudens wanneer u onverhoopt zou overlijden. Ten slotte mag er geen tegenprestatie tegen over staan en dient u uw gift jaarlijks als persoonsgebonden aftrekpost op te geven in uw aangifte inkomstenbelasting.

5 Periodieke schenkingen in natura worden op dezelfde wijze behandeld als schenkingen in geld. Bij schenking van één enkel voorwerp gaat het eigendomsrecht daarvan jaarlijks in gelijke gedeelten over. U kunt bijvoorbeeld denken aan het schenken van een schilderij in vijf gelijke termijnen aan een museum. Uiteraard moet de schenking voldoen aan de criteria van het begrip periodieke schenkingen. Voor deze situatie is een regeling op maat benodigd. In de Geefwet, opgenomen in het Belastingplan 2012, is een extra giftenaftrek voor giften aan door de Belastingdienst erkende culturele instellingen opgenomen. Een gift aan een ANBI die ook is aangemerkt als culturele instelling gaat tijdelijk een extra belastingvoordeel opleveren in de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Een belastingplichtige in de inkomstenbelasting mag namelijk onder voorwaarden 1,25 keer het bedrag van de gedane gift in aanmerking nemen voor de giftenaftrek. Deze aftrekbonus (ook wel multiplier, zie hierna) wordt toegepast over maximaal van de aan culturele instellingen gedane giften. Als u dergelijke giften heeft gedaan in 2013, dan kunt u deze extra giftenaftrek voor het eerst aangeven bij de aangifte over het belastingjaar Deze aangifte doet u in Het resultaat is dat iedereen die periodiek 100 schenkt aan een culturele instelling, 125 euro in aftrek kan brengen. Wel geldt er voor deze aftrekbonus een maximum van Het fiscale voordeel van de aftrekbonus blijft dus beperkt tot schenkingen van maximaal Periodieke giften aan culturele instellingen zijn volledig aftrekbaar. Voor gewone giften gaat het aftrekplafond (10% van het verzamelinkomen) helaas niet gelijk omhoog met de 25%-bonus van de multiplier, hetgeen ook geldt voor de aftrekdrempel. Zo werkt de multiplier! Stel: u en uw partner hebben samen een inkomen van De drempel voor aftrek van een eenmalige gift is dan 325 (1% van uw verzamelinkomen). U steunt in 2013 een cultuurfonds in uw woonplaats met een periodieke gift van 300. Verder maakt u nog 125 over naar een ander goed doel. Het cultuurfonds is een culturele ANBI (of zij deze status hebben, kunt u navragen bij het fonds of nakijken op de website van de Belastingdienst). U mag de culturele gift op grond van de nieuwe regeling, de multiplier, meetellen als een gift van 375. De gift van 125 komt helaas niet boven de aftrekdrempel en komt daarmee ook niet (gedeeltelijk) voor aftrek in aanmerking. Totaal geeft u dus 375 op als aftrekbare gift. Laat u in 2014 ook de gift van 125 vastleggen als periodieke schenking, dan heeft u in 2014 een aftrekpost van 500. De ervaring is dat met name de multiplier veelal niet bekend is bij de schenker. Indien u vragen heeft over een periodieke gift, schenkingsakten of de fiscale behandeling van schenkingen en/of erfenissen, dan kunt u contact opnemen met notaris mr. Fedde Op de Coul, Heuvelrug notarissen ( ).

6 Nog geen lid van de Historische Vereniging? Op onze website vindt u het aanmeldformulier. De contributie bedraagt slechts 15,-- per jaar. Drie keer per jaar verschijnt onze Ledenbrief waarin praktische zaken over het verenigingsleven worden meegedeeld aan de leden zoals info over vergaderingen, nieuwe aanwinsten en bijzondere activiteiten. De ledenbrief wordt verspreid tezamen met de uitgave van de Dolderse Kroniek. Jaarlijkse tentoonstelling Historische Vereniging 9 en 10 november 2013 Op 9 en 10 november 2013 houden wij onze jaarlijkse tentoonstelling in de M.C. Kerk. Het onderwerp is: Het Bedrijfsleven van Den Dolder. Wij belichten de activiteiten van bekende en minder bekende bedrijven en fabrieken uit ons dorp. Fortis en Strabo zullen daar zeker uitvoerig aan bod komen. Maria Christina Kerk Den Dolder 60 jaar Alle inwoners van Den Dolder hebben een leaflet ontvangen met de activiteiten op zondag 15 september a.s. en overige activiteiten in de rest van het jaar. In ons jonge dorp is de kerk present vanaf de begintijd. Christoph Pleines stelde in zijn fabriek ruimte ter beschikking voor kerkdiensten. Na het kerkje in de Hertenlaan (1929) kwam in 1953 de Maria Christina Kerk aan de Dolderseweg. Vanaf 1983 gingen de Hervormden en de Gereformeerden er samen op weg. Die verrassend lichte en akoestisch mooie kerk bleek een waardevolle plek voor vieringen en bijeenkomsten, mede door de prachtige glas-in-loodramen van apostelen en profeten en van christelijke symbolen. Deze ramen dienen grondig gerestaureerd te worden en hopen op een opbrengst om de restauratie van de ramen mogelijk te maken.

Vragen&Antwoorden particulieren

Vragen&Antwoorden particulieren Vragen&Antwoorden particulieren Om een beroep te doen op de voordelen van de Geefwet, gelden bepaalde criteria. Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen: 2. Gedurende welke periode kan ik gebruik

Nadere informatie

jaarrekening 2009www.rrdf.nl

jaarrekening 2009www.rrdf.nl jaarrekening 2009www.rrdf.nl Medische zorg voor iedereen Stichting RRDF levert medische zorg aan alle bewoners. Er is ook een vaccinatieprogramma voor alle kinderen uit onze slums. Dit meisje heeft een

Nadere informatie

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol.

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol. Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014 Denk ondernemend. Denk Bol. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper Verenigingen en Stichtingen 2017 Blijf op de hoogte whitepaper In dit whitepaper: Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET

BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET blad - 1 - BIJ DE BELASTINGDIENST IS UW EURO EEN DAALDER WAARD SCHENKINGEN EN DE NIEUWE GEEFWET Mr. Ernst Loendersloot Sr. kandidaat notaris te Maastricht Foto: Harry Heuts Beste lezer, Sinds 17 november

Nadere informatie

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL

JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL JAARREKENING 2012WWW.RRDF.NL Stichting RRDF - Jaarrekening 2012 2 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2012 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). De jaarrekening

Nadere informatie

jaarrekening 2008www.rrdf.nl

jaarrekening 2008www.rrdf.nl jaarrekening 2008www.rrdf.nl Onderwijs voor alle kinderen Onderwijs wordt gegeven op een zogenaamde bridge school. Dit is een tussenschooltje, waar leerlingen van elke leeftijd bij elkaar zitten. Het onderwijs

Nadere informatie

Schenken en nalaten aan goede doelen

Schenken en nalaten aan goede doelen Schenken en nalaten aan goede doelen Om hun doelstelling te bereiken zijn de meeste goede doelen voor een groot deel afhankelijk van de financiële steun van particulieren. Naast de bekende manieren om

Nadere informatie

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI.

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kunt u tijdig inspelen op veranderingen en hiermee uw voordeel doen. Een aantal

Nadere informatie

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 2008 Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 Hebt u cliënten die giften doen aan goede doelen of instellingen? Dan kunnen zij deze giften misschien via hun aangifte aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Nadere informatie

JAARREKENING 2011WWW.RRDF.NL

JAARREKENING 2011WWW.RRDF.NL JAARREKENING 2011WWW.RRDF.NL Stichting RRDF - Jaarrekening 2011 2 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2011 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). De jaarrekening

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015

Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 Overeenkomst Schenking periodieke gift 2015 De ondergetekende(n), de heer/mevrouw (naam schenker), verklaart/verklaren te zijn overeengekomen dat de hierna te noemen schenker een periodieke gift doet aan

Nadere informatie

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE

PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE PERIODIEK SCHENKEN VAN UW KERKELIJKE BIJDRAGE Wat is periodiek schenken? Een periodieke schenking is een structurele gift aan een goed doel met ANBI erkenning - > Actie Kerkbalans. Onze Protestantse kerk

Nadere informatie

Tip! Een culturele instelling kan gebruikmaken van de winstvrijstelling, ook als gekozen is voor volledige belastingplicht.

Tip! Een culturele instelling kan gebruikmaken van de winstvrijstelling, ook als gekozen is voor volledige belastingplicht. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kunt u tijdig inspelen op veranderingen en hiermee uw voordeel doen. Een aantal

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum. Toelichting bij het invullen van de overeenkomst Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring

Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring Informatie over schenken aan de Haastrechtse Kring ANBI en belastingvoordeel Stichting De Haastrechtse Kring Stichting Voor Culturele Belangen is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld Met uw bijdrage helpt u Museum Boijmans Van Beuningen bijzondere projecten realiseren zoals een gedroomde kunstaankoop, een urgente restauratie, een fundamenteel onderzoek

Nadere informatie

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren

Steun de. Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de amersfoortse Musea! Mogelijkheden voor particulieren Steun de Amersfoortse Musea! Museum Flehite, Kunsthal KAdE, het Mondriaanhuis en Architectuurcentrum FASadE zijn verenigd in de stichting

Nadere informatie

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament

Geven aan uw kerk. Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Geven aan uw kerk Fiscaal voordelig schenken van de kerkelijke bijdrage Nu geven voor later: een gift in het testament Inleiding Inhoud In deze brochure leest u alles over schenken en nalaten aan de Protestantse

Nadere informatie

Algemeen nut beogende instellingen: algemeen nuttige en commerciële activiteiten

Algemeen nut beogende instellingen: algemeen nuttige en commerciële activiteiten Algemeen nut beogende instellingen: algemeen nuttige en commerciële activiteiten 5 april 2013 mr. Carina Vrieling cv@carinavrieling.nl 1 ANBI-kwalificatie Vereisten: algemeen nut > 90% ( nagenoeg uitsluitend,

Nadere informatie

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014

Giften. 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g. bij Opgaaf wereldinkomen 2014 2014 Aanvullende toelichting vraag 5g Gaf u in 2014 geld aan een goed doel of een kerkelijke of maatschappelijke instelling? Of maakte u kosten voor zo n instelling? Dan mag u deze uitgaven onder bepaalde

Nadere informatie

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken?

4. Wat moet ik als lid doen om een lijfrenteschenking te verstrekken? VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN DOOR LEDEN 1. Zijn er methoden waarbij een lening of schenking voor ons leden fiscaal aantrekkelijk gemaakt kan worden? Ja er zijn enkele financieringsmogelijkheden

Nadere informatie

Slim Schenken en nalaten

Slim Schenken en nalaten Slim Schenken en nalaten U wilt geld schenken aan bijvoorbeeld uw kind, kleinkind, een willekeurig persoon of een goed doel. Op die manier kunt u hen financieel ondersteunen. Afhankelijk van aan wie u

Nadere informatie

RB EINDEJAARSTIPS EN AANDACHTSPUNTEN 2012. www.abincontrol.nl. Erven en schenken

RB EINDEJAARSTIPS EN AANDACHTSPUNTEN 2012. www.abincontrol.nl. Erven en schenken Erven en schenken Voordelen van schenken Uw erfgenamen kunnen een aanzienlijke besparing van schenk- en erfbelasting behalen als u tijdens uw leven (periodiek) aan hen schenkt. Voor de schenkbelasting

Nadere informatie

Cultuurmecenaat hoeft niet alleen een particulier initiatief te zijn, ook een bedrijf kan schenken aan kunst en cultuur.

Cultuurmecenaat hoeft niet alleen een particulier initiatief te zijn, ook een bedrijf kan schenken aan kunst en cultuur. UW GIFT Waarom is geven aan cultuur belangrijk? WAAROM IS GEVEN AAN CULTUUR BELANGRIJK? Een mecenas bevordert kunst en cultuur door geld of andere middelen te geven, zonder hier directe materiële tegenprestaties

Nadere informatie

JAARREKENING 2010WWW.RRDF.NL

JAARREKENING 2010WWW.RRDF.NL JAARREKENING 2010WWW.RRDF.NL Stichting RRDF - Jaarrekening 2010 2 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2010 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). De jaarrekening

Nadere informatie

Inkomstenbelasting. Giften

Inkomstenbelasting. Giften Inkomstenbelasting. Giften 1 Inkomstenbelasting. Giften Belastingdienst/Centrum voor proces- en productontwikkeling, Sector brieven & beleidsbesluiten Besluit van 21 december 2007 nr. CPP2007/2873, Stcrt.

Nadere informatie

De jaarrekening wordt gecontroleerd door Accountantskantoor Pekaar & Partners te Stellendam. Op verzoek sturen wij u een volledig exemplaar toe.

De jaarrekening wordt gecontroleerd door Accountantskantoor Pekaar & Partners te Stellendam. Op verzoek sturen wij u een volledig exemplaar toe. Jaarrekening 2016 Vooraf Dit is een beknopte versie van de jaarrekening 2015 van de Stichting RRDF (Rural Relief & Development Foundation). RRDF is gevestigd aan de Voordijk 259 te Barendrecht en staat

Nadere informatie

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 Per 1 januari 2012 zijn verschillende belastingregels voor culturele instellingen veranderd, sommige verbeterd, andere verslechterd. De meeste veranderingen

Nadere informatie

Geven aan de molens van Nederland

Geven aan de molens van Nederland Geven aan de molens van Nederland ALLES OVER SCHENKEN EN NALATEN AAN DE HOLLANDSCHE MOLEN Geef om de molens Van Nederland Belastingvoordeel door ANBI-status en CI-status De Hollandsche Molen heeft van

Nadere informatie

Fiscaal voordelig schenken

Fiscaal voordelig schenken Fiscaal voordelig schenken Alzheimer Nederland werkt aan oplossingen Dementie waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de verstandelijke

Nadere informatie

Kluwer Online Research Vakblad Financiële Planning Fiscale kunststukjes. Mr. S.A.M. de Wijckerslooth-Lhoëst. Casus

Kluwer Online Research Vakblad Financiële Planning Fiscale kunststukjes. Mr. S.A.M. de Wijckerslooth-Lhoëst. Casus Vakblad Financiële Planning Fiscale kunststukjes Auteur: Mr. S.A.M. de Wijckerslooth-Lhoëst Casus De heer en mevrouw Pietersen zijn gehuwd op huwelijkse voorwaarden, waarin iedere gemeenschap van goederen

Nadere informatie

Laat de fiscus helpen!

Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk? Laat de fiscus helpen! Geven aan de kerk Laat de fiscus helpen! De Financiën Geld is een belangrijk middel, ook voor onze Gereformeerde kerk in Almkerk. Alles kost geld: gebouwen, energie,

Nadere informatie

Nieuwe Successiewet 2010 (Schenk- en Erfbelasting)

Nieuwe Successiewet 2010 (Schenk- en Erfbelasting) Nieuwe Successiewet 2010 (Schenk- en Erfbelasting) 2 Nieuwe Successiewet 2010 Met ingang van 1 januari 2010 is de Successiewet gewijzigd. Om te beginnen verdwijnt al de naam successieen schenkings recht.

Nadere informatie

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker Parochie Heilige Geest Hoofdstraat 58 5121 JG Rijen Telefoon: 0161-222833 E-mail: bestuur@parochieheiligegeest.nl Website: www.parochieheiligegeest.nl Kerken: Maria Magdalena Rijen en Anna Molenschot Overeenkomst

Nadere informatie

Lorem Ipsum. Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Belastingen & Giften. Overeenkomst Periodieke gift in geld. Giften

Lorem Ipsum. Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Belastingen & Giften. Overeenkomst Periodieke gift in geld. Giften Lorem Ipsum Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Overeenkomst Periodieke gift in geld Belastingen & Giften Giften Geeft u wel eens vrijwillig geld of goederen aan een goed doel of een instelling?

Nadere informatie

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug.

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug. PERIODIEKE GIFTEN maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Gereformeerde kerk Aarlanderveen Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Gereformeerde Kerk te Aarlanderveen is voor hun inkomsten

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum

Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum Schenkingsovereenkomst met het Teylers Museum Vrienden Fonds ten behoeve van Teylers Museum U wilt een periodieke gift doen aan Teylers Museum. Alle schenkingen ten behoeve van het museum worden bijeengebracht

Nadere informatie

Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker

Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker Overeenkomst tot periodieke schenking Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring schenking De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar:

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar: Betreft: Periodieke gift We zijn door een van onze trouwe leden geattendeerd op een regeling van de belastingdienst rond het schenken van giften. Graag willen we deze regeling introduceren, want de vereniging

Nadere informatie

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED

SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED SCHENKEN EN NALATEN VOOR HET BEHOUD VAN ONS ERFGOED Ons erfgoed is wat we nalaten aan komende generaties. Monumenten zijn er voor de eeuwigheid. Althans, dat is de bedoeling. Toch zijn er tal van gevaren

Nadere informatie

Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89.

Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89. Stichting Elburg helpt Gambia KvK-nummer 08169143 Havenkade 25 ANBI beschikking fiscaal nr. 818905633 8081 GR Elburg Rabobank rekeningnr. 1086.89.085 e-mail: info@elburghelptgambia.nl www.elburghelptgambia.nl

Nadere informatie

Daar Geef. Kijk voor meer informatie op daargeefjeom.nl. Alle informatie en mogelijkheden om te geven aan Cultuur

Daar Geef. Kijk voor meer informatie op daargeefjeom.nl. Alle informatie en mogelijkheden om te geven aan Cultuur Daar Geef JeOm Kijk voor meer informatie op daargeefjeom.nl Alle informatie en mogelijkheden om te geven aan Cultuur Cultuur Daar Geef Je Om Alle informatie en mogelijkheden om te geven aan Cultuur Geven

Nadere informatie

GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING

GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING Algemene Leden Vergadering VSCD 21 november 2011 Dr. Dick Molenaar / All Arts Belastingadviseurs 1 ANBI-STATUS Algemeen nut beogende instelling Voordelen:

Nadere informatie

GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING

GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING GEEFWET, ANBI-STATUS EN VENNOOTSCHAPSBELASTING Algemene Leden Vergadering VSCD 21 november 2011 Dr. Dick Molenaar / All Arts Belastingadviseurs 1 ANBI-STATUS Algemeen nut beogende instelling Voordelen:

Nadere informatie

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet

Informatie over geef om schenken en nalaten. het nationale ballet Informatie over geef om schenken en nalaten het nationale ballet ballet van wereldklasse Het Nationale Ballet is trots op zijn vooraanstaande plaats in het Nederlandse culturele leven. Het gezelschap behoort

Nadere informatie

BELASTINGVOORDELEN VOOR CULTURELE INSTELLINGEN IN BELASTINGPLANNEN 2012

BELASTINGVOORDELEN VOOR CULTURELE INSTELLINGEN IN BELASTINGPLANNEN 2012 BELASTINGVOORDELEN VOOR CULTURELE INSTELLINGEN IN BELASTINGPLANNEN 2012 Op Prinsjesdag heeft het kabinet de belastingplannen voor 2012 gepresenteerd. Daarin worden verschillende belastingvoordelen voor

Nadere informatie

Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid

Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid Stichting Endowment Museum Boijmans Van Beuningen Investeren voor de eeuwigheid Museum Boijmans Van Beuningen heeft als taak de kunstverzameling voor de eeuwigheid te behouden, te verzorgen, te onderzoeken

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer

Beleidsplan Stichting Gelukskoffer Beleidsplan Stichting Gelukskoffer 2011-2015 Stichting Gelukskoffer te Amersfoort Bezoekadres: Printerweg 16, 3821 AD Amersfoort Handelsregisternummer 32169581 Inhoudsopgave 1 Inleiding p. 3 2 Werkzaamheden

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting ADRA Nederland RSIN/Fiscaalnummer: 800305589 De gift bestaat

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Inkomstenbelasting. Giften en algemeen nut beogende instellingen

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Inkomstenbelasting. Giften en algemeen nut beogende instellingen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 36877 30 december 2014 Inkomstenbelasting. Giften en algemeen nut beogende instellingen 19 december 2014 nr. BLKB2014/1415M

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats

Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond. Fonds Instandhouding Predikantsplaats Protestantse Gemeente Beusichem-Zoelmond Fonds Instandhouding Predikantsplaats Inleiding Net als bij veel andere kerken in Nederland, nemen ook bij ons de inkomsten langzaam af. Dat heeft op termijn gevolgen

Nadere informatie

Particuliere schenking via notariële akte

Particuliere schenking via notariële akte Particuliere schenking via notariële akte Wanneer u het Fonds Atelier Oerol fiscaal optimaal wilt steunen, kunt u kiezen voor een periodieke schenking bij notariële akte vanaf 300 per jaar voor vijf jaar.

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ...

Klik op: Periodieke overeenkomst met Stichting Gemeente Opbouw in België De overeenkomst kunt u printen en na invulling opsturen naar: ... Schenken en de belastingaangifte Giften aan Stichting Gemeente Opbouw in België (en andere zogenoemde Algemeen Nut Beogende Instellingen, ANBI s) zijn in Nederland aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting.

Nadere informatie

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012

Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Stichting Kaap Belvédère: De obligatielening. Gerard Scholtes Reinder Wiersma 9 mei 2012 Agenda Hoe werkt de obligatielening? Het fiscale voordeel van de obligatielening De fiscale voorwaarden Vragen Hoe

Nadere informatie

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken

Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Slim schenken! Inkomsten uit kerkbijdragen verhogen met notarieel schenken Wilt u ook structureel meer inkomsten? Een notariële akte maakt het mogelijk!, want de fiscus betaalt maximaal mee aan kerkbijdragen

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift

Overeenkomst Periodieke gift Exemplaar voor de ontvanger Overeenkomst Periodieke gift Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan Fonds verstandelijk gehandicapten, onderdeel van Stichting Meedoen

Nadere informatie

Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges.

Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges. Shakespeare Kring 500,- per jaar Kies de rol die bij u past. We verwelkomen u graag als lid van de Shakespeare Kring. Geniet naast uw theaterbezoek van aantrekkelijke privileges. U wordt met 2 personen

Nadere informatie

Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren

Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren Filantropie Advies Schenkwijzer: uw mogelijkheden om te doneren Losse/periodieke gift, fonds op naam, stichting, legaat of erfgenaam Er zijn verschillende vormen om te schenken of na te laten aan en. Zo

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor ontvanger Overeenkomst Periodieke gift in geld Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Zet uw instelling zich in voor algemeen nuttige doelen? Uw instelling heeft belastingvoordelen, als wij uw instelling aanwijzen als algemeen nut beogende

Nadere informatie

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015

Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Eigen kopie, niet opsturen Aangifte Inkomstenbelasting 2015 Formulierenversie IB 650E 2Z51 OLAV Afgedrukt op 14-3-2017 Verzonden: Inkomstenbelasting 2015 Burgerservicenummer 215379421 Persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds

Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds Schenkingsovereenkomst- Periodieke schenking in geld Frederique en Robert-Jan van Zijtveld Fonds 1 Verklaring schenking Naam van de schenker M V Naam van de begunstigde Bedrag schenking per jaar in cijfers

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2014/2015 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2014/2015 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 006 Wijziging van enkele belastingwetten (Geefwet) Nr. 16 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BRAAKHUIS TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKTONDER NR.

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

Wilt u een gift aan de AVKV doen?

Wilt u een gift aan de AVKV doen? Belastingtechnisch voordeel bij schenkingen aan de AVKV Nederland Wilt u een gift aan de AVKV doen? De Alvleeskliervereniging Nederland (AVKV) staat bij de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut

Nadere informatie

Beleidsplan Historisch Festival Almelo

Beleidsplan Historisch Festival Almelo Beleidsplan Historisch Festival Almelo Juni 2014 1 Inhoud 1 Inleiding 2 Uitgangspunten 2.1 De Stichting 2.1 Doelstelling 3 Activiteiten 3.1 ANBI 3.2 Beheer 3.3 Samenwerking 3.4 Activiteiten 4 Organisatie

Nadere informatie

CharityWijzer. Inhoud

CharityWijzer. Inhoud CharityWijzer Misschien geeft u wel eens aan één of meer goede doelen. Effectief geven is niet altijd eenvoudig. Er zijn veel goededoelenorganisaties en er zijn verschillende manieren om vermogen over

Nadere informatie

de 13 van 2013 eindejaarssuggesties Algemeen 1. Schenken aan kinderen, kleinkinderen en anderen

de 13 van 2013 eindejaarssuggesties Algemeen 1. Schenken aan kinderen, kleinkinderen en anderen de 13 van 2013 eindejaarssuggesties Algemeen 1 1. Schenken aan kinderen, kleinkinderen en anderen 1 2. Goede doelen financieel steunen 2 3. Privébetalingen en aankopen doen 3 4. Beleggen in groenfondsen

Nadere informatie

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen

Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Periodiek schenken Algemene informatie voor parochianen Versie 16augustus 2010 Parochie: Adres: Contactpersoon in de parochie voor periodieke schenking: Jaarlijks schenken aan een parochie is een genereus

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan: WereldOuders De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van

Nadere informatie

- Onderdeel 4 (oud) is vervallen. Dit onderdeel had een voorlichtend karakter en bevatte geen beleid.

- Onderdeel 4 (oud) is vervallen. Dit onderdeel had een voorlichtend karakter en bevatte geen beleid. Inkomstenbelasting. Giften en algemeen nut beogende instellingen Belastingdienst/Directie Vaktechniek Belastingen Besluit van 19 december 2014, nr. BLKB2014/1415M, De Staatssecretaris van Financiën heeft

Nadere informatie

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016

Foto: Camiel Donders. partnerprogramma 2015/2016 Foto: Camiel Donders partnerprogramma 2015/2016 Rob van Steen, directeur Theaters Tilburg Help ons om onze dromen te realiseren en word Partner van Theaters Tilburg Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

VvAA belastingworkshop. Februari/maart 2014

VvAA belastingworkshop. Februari/maart 2014 VvAA belastingworkshop Februari/maart 2014 Inhoud Hoofdlijnen belastingstelsel Boxenstelsel Fiscaal partnerschap Eigen woning Inkomensvoorzieningen Persoonsgebonden aftrek Heffingskortingen Middeling Aftrekmogelijkheden

Nadere informatie

Aan alle (ex)leden van Leeuwarder Golfclub De Groene Ster. Zeer gewaardeerde (ex)leden van Groene Ster,

Aan alle (ex)leden van Leeuwarder Golfclub De Groene Ster. Zeer gewaardeerde (ex)leden van Groene Ster, Aan alle (ex)leden van Leeuwarder Golfclub De Groene Ster. Zeer gewaardeerde (ex)leden van Groene Ster, Wij zijn een succesvolle actie gestart om de obligaties van Golfclub de Groene Ster te schenken aan

Nadere informatie

Zo werkt een notariële akte:

Zo werkt een notariële akte: Zo werkt een notariële akte: Vul het onderstaande volmachtformulier in met uw gegevens en (indien van toepassing) die van uw partner. Maak voor uzelf een kopie. Teken het formulier niet thuis! Ga (indien

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst van

Informatiebijeenkomst van Welkom Informatiebijeenkomst van Fiscale- en administratieve dienstverlening: - verzorging financiële administraties - samenstellen jaarrekeningen - verzorging loonadministraties - verzorging aangifte

Nadere informatie

Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft haar statutaire vestiging in Utrecht.

Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft haar statutaire vestiging in Utrecht. Beleidsplan Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk te Utrecht versie juni 2016, vastgesteld op 6 juni 2016 Inleiding De Hervormde Wijkvereniging Jacobikerk is een vereniging naar Nederlands recht en heeft

Nadere informatie

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift

Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Voor hetzelfde geld geeft u meer Steun uw kerk met een periodieke gift Steunt u uw plaatselijke gemeente met een kerkelijke bijdrage, bijvoorbeeld via Kerkbalans? Geeft u uw diaconie geregeld een gift?

Nadere informatie

#ikzieje 2017/2018 partner programma

#ikzieje 2017/2018 partner programma #ikzieje 2017/2018 partner programma help ons om onze dromen te realiseren en word partner van Theaters Tilburg Foto: Leen Braspenning Foto: Hanneke Wetzer Rob van Steen Juist in deze turbulente tijd hebben

Nadere informatie

schenken Informatie, tips en adviezen

schenken Informatie, tips en adviezen schenken Informatie, tips en adviezen Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te verwennen met een

Nadere informatie

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM

GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE STICHTING MELANOOM GEVEN SCHENKEN NALATEN AAN DE m e t m e l a n o o m, o o g m e l a n o o m e n 2010, versie 1 Uitgave: Stichting Melanoom Vormgeving: Matt Art Concept & Design Druk: Drukkerij Out Papier: Conqueror Smooth

Nadere informatie

Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING

Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen. mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING Fiscale voordelen voor Algemeen Nut Beogende Instellingen mr. Gideon Gruijters ANBI-REGELING Inhoud 1. Voorwaarden om als ANBI-instelling te kunnen worden aangemerkt 2. Nieuwe voorwaarde per 1 januari

Nadere informatie

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank!

Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen. Hartelijk dank! Wilt u doneren? Lees dan hieronder hoe u dat kunt doen Eenmalige schenking Periodieke schenking U kunt uw gift overmaken op: IBAN: NL11 RABO 0117 5713 26 t.n.v. Stichting Peuple du Monde. Zie onderstaand

Nadere informatie

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag

WELKOM CNV Senioren. Agenda ODP voorlichtingsmiddag WELKOM CNV Senioren Agenda ODP voorlichtingsmiddag 1. Opening door dagvoorzitter 2. Toelichting belasting aangifte 2014 3. Over pensioenen, wat er zoal speelt op dit moment 4. De Zorg Verandert 5. Sluiting

Nadere informatie

Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden?

Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden? Wilt u ook meehelpen om nieuwe priesters op te leiden? Bent u ook bereid de opleiding en vorming van nieuwe priesters en diakens financieel te ondersteunen? Uw gift is zeer welkom en kan goed worden gebruikt.

Nadere informatie

December Tax Alert. Personal tax services. Wetswijzigingen per 2012 voor Algemeen Nut Beogende Instellingen, stichtingen en verenigingen

December Tax Alert. Personal tax services. Wetswijzigingen per 2012 voor Algemeen Nut Beogende Instellingen, stichtingen en verenigingen December 2011 Tax Alert Personal tax services Wetswijzigingen per 2012 voor Algemeen Nut Beogende Instellingen, stichtingen en verenigingen Deze Tax-alert geeft een samenvatting van de regelgeving voor

Nadere informatie

Gemeenten en de ANBI (algemeen nut beogende instelling) status.

Gemeenten en de ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Bijlage Gemeenten en de ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Stand van zaken eind 2010 Zeventien Nederlandse gemeenten hebben de status van "algemeen nut beogende instelling". Burgers kunnen

Nadere informatie

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012

DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 DE GEEFWET (E.A.) VOOR CULTURELE INSTELLINGEN VANAF 2012 Per 1 januari 2012 zijn verschillende belastingregels voor culturele instellingen veranderd, sommige verbeterd, andere verslechterd. De meeste veranderingen

Nadere informatie

Periodieke gift in geld t.b.v. de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. het overlijden van de schenker. vervallen ANBI status

Periodieke gift in geld t.b.v. de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. het overlijden van de schenker. vervallen ANBI status Parochie Dongen en Klein Dongen-Vaart Hoge Ham 84 5104 JK Dongen Tel. 0162-312561 Email ledenadministratie: ledenadm@parochiedongen.nl Website: www.parochiedongen.nl 1 Verklaring gift De ondergetekende

Nadere informatie

Betreft: ouderbijdrage Den Haag,

Betreft: ouderbijdrage Den Haag, Betreft: ouderbijdrage Den Haag, 22-08-2016 Beste Ouders, Wij zijn zeer dankbaar voor alle vrijwillige ouderbijdragen, die wij ieder jaar ontvangen. Ook dit jaar vragen wij u een vrijwillige ouderbijdrage

Nadere informatie

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld OVEREENKOMST Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Dierenopvangcentrum De Doornakker De gift bestaat uit

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker

Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker Overeenkomst periodieke gift in geld Exemplaar voor schenker 1 Verklaring gift 1a Naam van de schenker M/V 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro Stichting Raadhuisconcerten Hilversum

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Thema ANBI Netwerkbijeenkomst Instituut Fondsenwerving FI. Jack van Tilborg. Belastingdienst Team ANBI s-hertogenbosch.

Thema ANBI Netwerkbijeenkomst Instituut Fondsenwerving FI. Jack van Tilborg. Belastingdienst Team ANBI s-hertogenbosch. Thema ANBI Netwerkbijeenkomst Instituut Fondsenwerving FI 16 februari 2012 Jack van Tilborg Belastingdienst Team ANBI s-hertogenbosch Algemeen Nut Beogende Instellingen Algemeen belang Open norm Ingevuld

Nadere informatie