Probleem met Object-Zoekvelden in combinatie met Gedeactiveerde Records opgelost: eerste keer zoeken toonde ook de gedeactiveerde regels.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Probleem met Object-Zoekvelden in combinatie met Gedeactiveerde Records opgelost: eerste keer zoeken toonde ook de gedeactiveerde regels."

Transcriptie

1 Release (6/10/2010) Nieuw WORD sjablonen filtermogelijkheid: Nu is het ook mogelijk om criteria aan de WORD en MAIL Sjablonen mee te geven, zodat deze alleen maar getoond worden als deze écht nodig zijn op dat moment. Dit vermijd te lange lijsten om uit te kiezen. Opstartprocedure is anders en 'economischer' ingedeeld. De gebruiker zal ervaren dat SCM7 eerder opgestart zal zijn. Processen waar men eerder op moest wachten, lopen nu onder water' verder door, zonder dat het echt merkbaar is voor de gebruiker. Nieuw Kopieer mogelijkheid toegevoegd aan Mail en Wordsjablonen. Knippen en Plakken is nu niet meer nodig; gewoon kopieren van het gehele document is nu mogelijk. Nieuw SCM Rapportage (Aantallen) toegevoegd. Naast deze standaard rapportage, kan deze module ook ingezet worden om ook uw eigen maatwerk rapportages hierin te raadplegen. Neem gerust contact op met uw contactpersoon voor alle mogelijkheden. Probleem met ObjectZoekvelden in combinatie met Gedeactiveerde Records opgelost: eerste keer zoeken toonde ook de gedeactiveerde regels. Probleem met verwijderen van gegevens uit een object zoekveld d.m.v. de DEL knop opgelost. Performance verbetering bij gebruik Object Zoekvelden toegevoegd. (Grids worden niet meer elke keer geladen en verwijderd, maar eenmaal geladen blijven ze in geheugen, wat de werksnelheid ten goede komt. Vreemde leestekens in Word sjabloonomschrijving zijn nu ook mogelijk. Probleem bij opstarten SCM opgelost. Kwam soms voor wanneer de taal instelling niet op Nederlands staat. Vooral van belang bij onze buitenlandse relaties. Refreshcounter wordt gestopt wanneer de gebruiker de kolominstellingen van het overzicht gaat aanpassen. Geeft daardoor geen foutmelding meer. Update van Import component (import van OpenOffice spreadsheet is nieuw) Doorlooptijden zijn toegevoegd aan Pivot Table Analyse tool Pivot Table Analyse tool wordt nu als een los scherm geopend. SCM en de Pivot zijn daardoor ook gelijktijdig bereikbaar. Release (2/6/2010) Mogelijkheid nu om Wordsjablonen te filteren aan de hand van Condities. (Nieuw!) Zo heeft u op elk moment alleen díe Wordsjablonen tot uw beschikking, die écht van toepassing zijn. Doorlooptijd berekening aangepast. Uitvoeren van Veldrelaties gaat weer goed. Probleem rapportages opgelost geen foutmelding meer.

2 Afsluiten van SCM gaf soms een foutmelding bij SMTP/LotusNotes relaties. Is opgelost. Office AddIns zijn verbeterd. Communicatie SCMOffice was storingsgevoelig. In het vervolg dient SCM wel altijd opgestart te zijn, voordat men documenten kan toevoegen. NOTE: Na deze update dienen de Office Addins opnieuw geinstalleerd te worden op de clients. Workflow heeft nu de mogelijkheid om 1 niveau dieper in gesteld te worden. Enkele kleine verbeterpunten. Release (20/3/2010) Aanpassingen t.b.v. performance Op een aantal punten binnen SCM is het verversen en het ophalen van de schermen en gegevens aangepast, om performance verbeteringen te realiseren. Zoekdrempel: vanaf nu krijgen de gebruikers een melding, wanneer zij zoeken en het resultaat bevat >500 records. Ze kunnen op OK klikken of annuleren. Dit is er in gemaakt om de 'gevoelswachttijd iets te verkorten. Deze drempel kan men naar eigen wens aanpassen: SCM.ini onder [General] of per administratie onder [db_] (bv voor Administratie Welcome: [db_welcome]) voegt u de regel toe met het de door u gewenste drempel, bijv. ZoekDrempel=10000 Kruistabellen: de valuta resultaten worden nu duidelijker met en komma's getoond. Note: vanaf v 2184 kwam het voor dat in schermen de informatie van het laatst bezochte scherm getoond werd. Foutieve gegevens dus. Wanneer dan ook werd opgeslagen, waren de oude gegevens verloren. Deze update zorgt er voor dat dat niet meer kan gebeuren. Release 7.8 (27/1/2010) Pivot Table Analyse Tool is als Module toegevoegd Iedereen, die deze tool nog niet heeft ontvangen of aangeschaft, kan deze tool geheel gratis uitproberen tot 1 maart a.s. Klik hier voor de demo's "Binder" of Koppel functionaliteit is toegevoegd aan SCM7 In 7.8 is het mogelijk om meerdere meldingën aan elkaar te koppelen. Klik hier voor meer uitleg Kopieerfunctie is toegevoegd In 7.8 is het mogelijk een bestaande melding te kopieren. En u bepaalt zelf van te voren welke veld gekopieerd worden. Klik hier voor meer uitleg Uw eigen logo op de Startpagina? Het is nu mogelijk om eigen logo of een afbeelding op de Startpagina te plaatsen in plaats van het Welcome CCS logo te gebruiken. Hoe te handelen? Plaats een bestand met de naam WelcomePage.jpg in de applicatie map en uw eigen afbeelding wordt automatisch op het Startscherm getoond.

3 Waarschuwing bij grote zoekresultaten Er is een waarschuwing toegevoegd, indien een totaaloverzicht meer resultaten dan 500 regels oplevert. Dit aantal is voor iedere relatie nog apart aan te passen, indien gewenst. Neem daarvoor contact op met de helpdesk of pas de SCM.INI uit de programmadirectory aan. Enkele bugs en kleinere verbeterpunten, waaronder enkele performance issues.

4 Release 7.7.3/4 (12/11/2009) Performance verbetering bij het ophalen van overzichten. (7.7.4) Nieuwe bevoegdheid om documenten te beschermen is toegevoegd aan DIS Enkele willekeurige foutmeldingen leken veroorzaakt te worden door het 'Bezig met verwerken' schermpje dat getoond werd wanneer SCM bezig was. Dit scherm is nu verwijderd en overal vervangen door een zandloper. Word en Outlook Addins: verder aangepast en verbeterd. Mailbox manager: controle op opgeslagen mails in DIS gaf foutmelding (DIS in DB, zonder Compressie) Enkele geheugenlekken verwijderd uit SCM, met name bij opruimen van de schermen en bij het zoeken in het hoofdscherm Zoekfunctie in adresboek verbeterd Verdwenen velden van Geadvanceerd zoeken (en preview) zijn hersteld. DIS Knoppenbalk was te activeren op schermen waarvoor DIS niet was toegestaan, uitgeschakeld. In sommige gevallen werd Vraag scherm van Workflow achter MeldingScherm getoond; kan nu niet meer. Meerdere geadresseerden in SMTP werd niet goed weer gegeven Probleem met wijzigen onderwerp veld bij Mailsjablonen opgelost Veldgerelateerdheid werd niet goed opgeslagen en geladen voor conditionele acties die op 2 velden werkten.

5 Release (6/7/2009) Gedeactiveerde records zijn nu visueel gemaakt in lijsten en op schermen, via Status kleuren is instelbaar hoe ze visueel te onderscheiden zijn. Ook is de kolom Actie/Active nu beschikbaar, waardoor te filteren is op gedeactiveerde records. Word en Outlook Addins: opzet aangepast en verbeterd. Rapportages, Template, Wizard en Datumgroep namen nu geheel vertaald naar Engels. Wanneer documenten niet in DIS konden worden opgeslagen, zal dat meteen correct gemeld worden. SCM meldde bij elke fout bij het ophalen van data uit de db dat het een connectie probleem was, nu wordt alleen wanneer het echt een connectie probleem is dit als connectie probleem gemeld. De database naam wordt in de balk onderin getoond. Makkelijk wanneer men meerdere databases in gebruik heeft. Onderhoud Tekstlijsten verbeterd: ging niet goed om met teksten die over meerdere regels werden getoond (wordwrap). Hierdoor werden de regels als afzonderlijke selectie opties opgeslagen. Grootte van Text tabel op 100 karakters gezet (voor tekst keuze lijsten) Bij verwijderen van een Tekst keuze lijst, bleef de lijst wel zichtbaar in voorbeeld. Verwarrend. Fout bij aanpassen van het wachtwoord geeft nu een melding wanneer dit niet lukt a.g.v. SQL 2005 policies. Bij mailsjablonen worden de regelovergangen van memovelden weer correct meegenomen. Probleem met wijzigen onderwerp veld bij Mailsjablonen opgelost Er werden in sommige gevallen verkeerde documenten getoond bij het kiezen van een Wordsjabloon Probleem met veldrelaties opgelost Wanneer Automail stond ingesteld om bij het Afwerken en Wijzigen van een Melding/Actie een aparte mail te versturen, dan werd altijd foutief het sjabloon voor een Gewijzigde Melding/Actie gestuurd. Foutmelding bij Import opgelost Snelzoeken op tekstwaarde in Actie gaf foutmelding wanneer Meldingsnummer als snelzoekveld was aangevinkt. Kleurinstellingen van de Wachtstand worden nu goed bewaard.

6 Extra Release (27/4/2009) In 7.7 was de timeout terug gezet naar 15 sec. waardoor sommige klanten problemen hadden met het connecten aan de db. Opnieuw op 30 sec. gezet. Login op SQL 2005 is ook verbeterd; aanmaken en wijzigen van wachtwoorden / Medewerkers zal hierdoor soepeler verlopen. Kruisrapporten werken niet weer juist wanneer SOM functie werd gebruikt en de geselecteerde velden waren niet ingevuld voor alle meldingen op de geselecteerde periode. Mail toevoegen vanuit Outlook gaf soms foutmeldingen, en werd niet altijd op de juiste wijze in DIS opgeslagen. Een handtekening en het Memoveld werd niet altijd op de juiste manier in de mail meegenomen Het herstellen van de verbinding met database is verbeterd; SCM zal bij een netwerkonderbreking nogmaals proberen de connectie met de database te herstellen. Er blijft wel nog steeds een probleem wanneer de connectie op het moment van herstellen niet gemaakt kan worden. Afwerken van acties vanuit Melding objectenlijst (bv bij relatie) opgelost. Mailadres velden in versturen scherm wordt nu groter wanneer er meerdere e mailadressen in staan. Probleem met Doc toevoegen aan Automail (optie Doc. als bijlage) opgelost De aantallen in de Weergave worden nu ook getoond in de headers als de weergave gegroepeerd is. Tijdens het inloggen wordt informatie getoond aan de gebruiker in het splashscreen, zodat de gebruiker ziet wat de applicatie aan het doen is.

7 Extra Release (3/3/2009) In enkele gevallen leek het dat de melding nog acties bevatte, waardoor de melding niet te sluiten was. Is verholpen. Release (3/3/2009) Spellingscontrole ingebouwd voor alle tekstvelden. Mail module is herbouwd en sterk verbeterd; nu zijn ook alle andere adressen te gebruiken vanuit SCM. Klik hier voor nadere uitleg. Al uw mailsjablonen worden automatisch geconverteerd naar nieuwe sjablonen. Welcome adviseert u wel om uw sjablonen even te controleren na het installeren van de update. Filtermogelijkheden in de weergave / grids is verbetered; nu te filteren op meerdere items tegelijkertijd. Locking verbeterd; nu komt niet meer voor dat ongewenst records de melding krijgen dat ze door een collega in gebruik zijn. Refreshen verbeterd wat de performance ten goed komt. Verversbalk toegevoegd; de overzichten worden minder vaak ververst wat minder dataverkeer betekent en dus ook performance verbetering. Bovendien ziet men voortaan in een balk hoe lang het nog duurt voordat een scherm ververst wordt. Dit is voor elke gebruiker in te stellen. De meeste Engelse teksten zijn nu ook in het Nederlands vertaald. Snelheid Mailbox Module (voor nietoutlook gebruikers) verhoogd. Beheer: Handtekeningen voor mailsjablonen maken is een apart onderdeel geworden bij de functie 'Mailsjablonen'. Beheer: Mailsjablonen en Mail Instellingen zijn twee aparte schermen geworden. Beheer: Active gebruikers worden nu correct weergegeven (Info scherm). NB Op sql server 2005 moet eerst de volgende query worden uitgevoerd door een systeembeheerder voordat deze functionaliteit. werkt: USE master; GRANT VIEW SERVER STATE TO SASCM; Overige kleine bugs en verbeterpunten

8 Release (30/10/2008) Datum veld in mail sjabloon wordt nu altijd juist getoond Workflow: Probleem met toevoegen nieuwe workflow fase voor de eerste bestaande fase is opgelost. Documenten/DIS: Probleem met 'Bestand wordt door een ander proces' fout opgelost. Extra controle of bestand al bestaat voordat het uit DIS wordt gehaald om aan de mail gekoppeld te worden. Aanmaken extra DIS tabellen gaat nu altijd goed Probleem met openen van DIS documenten opgelost. Bij afsluiten van SCM wordt geprobeerd alle geopende DIS documenten uit de Temp map te verwijderen. Release (15/7/2008) SCMStart toegevoegd Door de snelkoppeling bij de gebruiker naar SCMStart.exe te laten verwijzen (i.p.v. de standaard SCM.exe), zal SCM7 veel sneller opstarten. Een deel van de applicatie wordt namelijk reeds bewaard op het werkstation van de gebruiker. Groot voordeel hierbij is dat tijdens het opstarten, niet meer de gehele applicatie wordt overgehaald, wat in sommige gevallen een aanzienlijke tijdswinst kan betekenen. Lees verder Reset standaard instellingen toegevoegd. Als beheerder heeft u nu de mogelijkheid om alle instelling die u voor u zelf heeft ingesteld, ook toe te wijzen aan nieuwe en andere gebruikers. Het betreft hier de grootte en positie van schermen, indelingen van de lijsten binnen de schermen (bijv. Actie overzicht in het Meldingscherm of lijst met contactpersonen in het Relatie scherm), indeling van de Zoekresultaten van Object Zoekvelden en de knoppenbalken. (dus niet voor de grote overzichten/weergaven) Koppeling met SuperOffice Onlangs heeft Welcome CCS in samenwerking met InfoBridge (vooraanstaande SuperOffice implementatie partner uit shertogenbosch) een koppeling gerealiseerd met het CRM Pakket van SuperOffice. Bevoegdheden Admin groep heeft volledige toegang tot alle (toekomstige) functies en tabellen. Dus elke keer dat u een nieuwe tabel aanmaakt, hoeft u niet meer eerst de bevoegdheden toe te wijzen aan de Administrator. Datumvelden Het datum veld zal nu in Hoofdscherm alleen de datum tonen. Sommige Datumtijd velden zijn van vitaal belang voor het functioneren van SCM, waardoor het geen Datumvelden mochten worden. Dat is nu verleden tijd. Vitale datumtijdvelden mogen nu omgezet worden naar Datumvelden. Intern wordt de tijd toch vastgehouden. Een datumveld liet in een toch ook de tijd zien; is nu opgelost. Webform export toegevoegd. In deze versie kan men via Beheer nu standaard export uitvoeren t.b.v. de Webformulieren. Hoeft u nu niet meer via de standaard exportmogelijkheid uit te voeren. Probleem met de conversie van sommige workflows is opgelost. Handmatige acties werden afgewerkt bij een workflow switch; is opgelost. De vraag bij een workflow kan nu meer tekst bevatten. Tekst wordt vervolgens onder elkaar getoond. Sjablonen: probleem met dubbelklik op de Word knop, bij aanpassen sjabloon is opgelost. + kleine interne zaken

9 Release 7.6 ( 4/4/2008) DIS Uitbreiding: Documenten zijn nu ook te koppelen aan andere tabellen dan alleen Melding. Bijvoorbeeld documenten per Relatie, Product, Project, Object, Woning, etc. Lees meer... DIS Uitbreiding: U kunt nu instellen of de DIS documenten in de database of in een (netwerk)map opgeslagen worden. (men kan zelfs de huidige database document overzetten naar een (netwerk)map. Lees meer... DIS Uitbreiding: Instelbaar is het nu dat u kunt aangeven of de documenten wel of niet gecomprimeerd worden opgeslagen. Automail voor Acties uitgebreid. Men kan nu tevens Leveranciers of Onderaannemers per (auto)acti aansturen. Van nieuwe acties ontvangen ook zij nu een bericht. Lees meer... SMTP mail / Outbox Probleem met detecteren geldige adressen opgelost. Vastgelopen SMTP mails kunnen nu ook verwijderd worden. Verlaten van onderhoud Schermopmaak vraagt voortaan altijd of de gebruiker de opmaak wenst op te slaan. DIS vraagt gebruiker welk programma te gebruiken wanneer het een bestandsextensie niet kent. Filtering op memo velden in de grids is uitgeschakeld. Probleem met filtering op velden opgelost. (bijv. bij waarden met bepaalde leestekens) Office Addin geschikt voor Office kleine interne zaken Klik hier voor alle handleidingen

10 Release Outlook Memoveld instelling opgelost men kon niet in alle gevallen deze instelling uitvoeren. Bij het exporteren naar Excel worden de valuta en getallen ook als zodanig weergegeven in MS Excel. Na <Afwerken en Sluiten> van een melding die via de Mailbox is ingevoerd, sluit het meldingscherm en vraagt nu direct het mailtje verwijderd moet worden. Mailbox scherm komt niet meer naar boven wanneer er een nieuwe mail binnenkomt. Via de Quick Search van Acties, kan men nu ook zoeken op Meldingnummer (wel even dit nummer als Quick Search veld toevoegen! in F9'Veldonderhoud') Engelse vertaling verder doorgevoerd. + kleine interne zaken Release 7.5 Rapportage module werkt nu inclusief de "tot datum", dus "tot en met de eind datum" i.p.v. "tot de eind datum" Op Melding scherm worden de grids 'ondemand' aangemaakt. Dus actie grid alleen wanneer het open geklikt is en DIS en Kosten tabblad wordt pas geladen zodra de tab wordt aangeklikt. Het opstarten van een nieuwe of bestaande melding zal dus versneld worden. Geselecteerde waarde bij Kruisrapport kan nu verwijderd worden door het terug naar de boom te slepen. Voor SMTP mail gebruikers: Mail Outbox toegevoegd. Alle mail die door welke oorzaak dan ook niet verzonden is, wordt nu te allen tijde door SCM bewaard en wederom aangeboden bij een herstart van SCM of wanneer de verbinding weer herstelt is. U kunt nu tevens zien welke mails niet verzonden zijn. Klik hier voor de demofilm Outlook addin uitgebreid! Nu is ook mogelijk om van een vanuit Outlook direct een melding in SCM7 te maken. Klik hier voor de demofilm! wel eerst update (AddIn_Update.exe) uitvoeren of installeren (AddIn_Setup.exe) op elke PC Tevens dient u in te stellen in welk memoveld SCM de inhoud van de mails mag plaatsen bij nieuwe meldingen. Klik hier voor de demofilm Filteren op datum (IS BLANK) nu weer mogelijk gemaakt. + kleine interne zaken

11 Release Mails als attachments in Mails in DIS zijn nu ook te bekijken. Mails hadden nog lege regels tussen de tekst; is opgelost. Knop Document eigenschappen is geactiveerd. In functie 'Toevoegen aan Melding' in Mailbox Manager is bekijken van de melding mogelijk gemaakt. Minder verversingsmomenten in de hoofdschermen, waardoor tabben bijv. sneller gaat. Objectzoekvelden gaven vertraging bij grote bestanden; is opgelost. Aanpassen mail instellingen zorgt ervoor dat de Opslaan knop nu wel geactiveerd wordt. Release 7.4 Performance Overzichten Het zoeken van items (Meldingen, Acties, Relaties e.d.) is sterk verbeterd. Voorheen werden in alle gevallen alle gegevens overgehaald en nu alleen dat wat men zoekt. Dus heeft u gefilterde overzichten, deze zullen sneller getoond worden dan voorheen. Bovendien wordt uw netwerk veel minder belast. Minimaal aantal tekens bij de ObjectZoekvelden Vanaf deze versie is het mogelijk om aan te geven op hoeveel tekens er minimaal gezocht dient te worden in een Object Zoekveld (in de meldingschermen). De resultaten zijn niet meer onnodig lang. Daarbij kan aangegeven worden: de gebruiker krijgt alleen een waarschuwingsmelding dat het enige tijd kan duren als men minder karakters intypt dan door u vastgesteld en/of de gebruiker krijgt een melding dat hij of zij minimaal een xaantal karakters moet invoeren, wil men een resultaat krijgen. Zeker bij gebruikers met grote bestanden, kan dit van toegevoegde waarde zijn om de performance verder te verbeteren. Doorlooptijden Men kan aangeven op hoeveel decimalen men de doorlooptijd getoond krijgt. Men kan nu zowel Datumvelden als DatumTijdvelden gebruiken. De doorlooptijden worden nu juist getoond. Acties zullen sneller worden afgewerkt, indien niets aan de melding is aangepast (Alleen van toepassing indien u gebruik maakt van de Workflowmodule). Hints voor de knoppenbalken zijn weer in ere hersteld. + kleine interne zaken

12 Release Opgelost: Probleem met gedeactiveerde velden Opgelost: Als bij het Meldingsnummer geen masker is gedefinieerd, werd in WORD een ander veld toegevoegd. Opgelost: Wanneer de gebruiker een Datum(tijd), Tijd, Integer, Valuta, veld aanpaste dmv typen en vervolgens meteen op opslaan klikte (zonder eerst naar een ander veld te tabben), werd de wijziging niet goed opgeslagen.. Opgelost: "Control has no parent window" melding komt niet meer voor. + kleine interne zaken Release 7.3 Doorlooptijden worden nu getoond in SCM7 Klik hier voor de demofilm Wachtstand/On Hold functionaliteit toegevoegd. Klik hier voor de demofilm Bewerken van afgewerkte melding is nu mogelijk (zonder dat daarbij de doorlooptijd wordt aangepast). Klik hier voor de demofilm Rapportages worden nu altijd juist getoond. "Progressie tekstbalkje" toegevoegd indien SCM bezig is met het verwerken van gegevens. SMTP mail aangepast: "Er worden nog mails verzondenmelding" komt niet meer voor en altijd wordt de juiste verzendtijd meegezonden. Probleem met WordMerge, landscape werd omgezet naar Portrait. MAPI koppeling verbeterd; nieuwe versie van Mapi componenten ingevoerd. Probleem met Datum veld type. Toont nu altijd de juiste waarde. Probleem met Import opgelost Probleem met ongeldige componentnamen opgelost Openklappen van een melding in het overzicht is opgelost.

13 Release Boomvelden werden leeggemaakt bij opslaan van de melding. (toegevoegd) Tekstvak probleem met Wordsjablonen opgelost. Probleem met Office koppeling opgelost (Addins). Het aantal in DIS tabblad wordt weer juist getoond Probleem met boomvelden in WordMerge opgelost Soms werd tekst in velden links uitgelijnd. Dit is nu opgelost. Komt nu alleen nog voor als dit veld het eerste veld op het scherm is. Verbetering aangebracht waardoor een verbroken DB Connectie nog beter hersteld wordt. Probleem met Word subsjablonen opgelost. Release 7.2 Kosten module toegevoegd en is vanaf nu verkrijgbaar Download hier de beschrijving Word MailMerge toegevoegd aan overzichten voor het maken van meerdere Worddocumenten tegelijkertijd. Deactiveren van medewerkers, relaties, e.d. nu mogelijk. Knop "Afwerken en Sluiten" toegevoegd aan Melding en Actiescherm Vanuit het Actiegrid kan men direct doorklikken naar de Melding (=instelbaar door met de rechtermuisknop op het grid te klikken en deze keuze te maken). Eigen logo's kan men nu toevoegen aan de rapportages. Zet hiervoor uw logo in de SCM programma directory en noem deze logo.bmp WORD sjablonen maken is eenvoudiger geworden. Foutkans is kleiner geworden. Office AddIns toegevoegd t.b.v. Outlook en Word om documenten direct vanuit deze applicaties te kunnen koppelen. Deze modules dienen nog wel op de PC's van de gebruikers te worden geinstalleerd. Download hier de instructies SCM7 bevat nu knoppen direct naar de Forums en het Helpdeskformulier SOM functie toegevoegd aan Kruistabellen. Veldrelaties werkten in sommige combinaties niet; is opgelost Hernoemen van het Boomveld zorgt er niet meer voor dat de Boom wordt leeggemaakt.

14 Release Installatie op NT4 ook mogelijk gemaakt. Fout bij filter tussen Objectvelden in Meldingscherm opgelost. Fout bij relaties KlantContactpersoon opgelost. In sommige gevallen werd de Klantnaam niet automatisch meegenomen in het Contactpersoon scherm. Release Fout bij de veldrelaties opgelost. Workflow performance verbeterd. Structuur van SMTP mail aangepast. de 'Nieuwknop' in een Object Zoekresultaat werkt nu in alle gevallen juist. Scherm wilde niet meer sluiten bij gebruik van de knop 'opslaan + sluiten'. (komt alleen bij de Mailmanager). Probleem met opmaak medewerkers scherm lijkt opgelost te zijn. SMTP mail bevatte niet meer het plaintext gedeelte. Dit opnieuw toegevoegd. Release Performance upgrade. Belangrijkste verbetering: snelheid van de schermen. Met name configuraties met complexe structuren zorgden voor een ongewenst performance verlies.

15 Release Opslaan & Nieuw in Melding maakte de actielijst en DIS lijst in sommige gevallen niet leeg. SMTP mails worden nu zowel met HTML als PlainText body verstuurd. Personen die geen HTML mail kunnen/mogen lezen kunnen de mails nu wel lezen. Foutmelding bij schermopmaak van medewerkersscherm opgelost. Kleinere aanpassingen en verbeteringen Release Verwijderen van Actie mogelijk gemaakt. Lezen van Mail uit DIS toonde niet altijd de mailbody. Wijzigen van de Koppeltabel in Veldonderhoud maakt de Koppelvelden nu leeg, waardoor de configuratie niet corrupt kan raken. Verwijderen vanuit het hoofdgrid mbv DELknop werkt niet meer buiten de SCM bevoegdheden om. Opslaan van medewerker controleert of deze medewerker een login heeft en zoja of deze tot min 1 groep behoort. Veranderen van groepen staat niet toe dat het aantal groepen voor de huidige gebruiker 0 wordt. Verwijderknop op Medewerkerscherm gedeactiveert als de huidige active gebruiker actief is in SCM. Opslaan van Datumveld gebruikte soms verkeerde datumnotatie. Performance update op het herladen van het hoofdgrid. Applicatie controleerd of het veld Emp_ bestaat en geeft een default adres als het niet bestaat Object velden met filters werd soms leeg getoond. Converteren van tabellen zal eerst het veld leeg maken indien nodig. Release Mail via SMTP is redesigned. MAPI mail probleem aangaande CC en BCC opgelost. Als een mail vanuit de Actie wordt verstuurd dan wordt deze in bij de bijbehorende Melding in DIS opgeslagen. Het refreshen / leegmaken van de schermen is opgelost. Gegevens van vorige meldingen worden niet meer bewaard. Database omschrijving wordt nu ook in het hoofdscherm getoond. Checkboxen 'Verplicht bij invoer' en 'Snelzoeken' activeren knop 'Opslaan'. Knop Mail in meldingscherm pas actief als melding is opgeslagen. HTML mails worden nu altijd correct getoond wanneer ze uit DIS worden geladen. MailBox Manager kan nu ook omgaan met volledige HTMLmail. Als een mail vanuit een ander object (bv Contact/Relatie) wordt verstuurd dan is het Opslaan in DIS vak leeg en niet selecteerbaar. Release Veld onderhoud vernieuwd en verbeterd Helpfile toegevoegd; wanneer men bepaalde functionaliteiten selecteert, ziet men rechts direct uitleg, eventueel aangevuld door een afbeelding als voorbeeld. Doubleveld toegevoegd (= numeriek veld met cijfers achter de komma) Automatische controle op de tekstlijsten of deze past in de gekozen veldgrootte. Mail verzonden met MAPI slaat nu ook de attachements op. Module Webformulier verbeterd en uitgebreid met automatische bevestiging naar de melder met klachtnummer. Kleinere aanpassingen en verbeteringen Release Module Monitor geheel vernieuwd Naast SMTP is versturen via MAPI/Outlook ook mogelijk gemaakt.

16 Opslaan van schermopmaak verbeterd. Gebruik van een fieldchooser bij een objectenlijst is nu wel mogelijk Melding maken vanuit Mailbox module en meteen afgewerkt; mail wordt nu wel in DIS opgeslagen. Document toevoegen terwijl het open staat geeft niet langer een foutmelding DragDrop van documenten nu mogelijk vanuit verkenner naar het meldingscherm. Extra dieper niveau in Wordsjablonen is nu mogelijk. kleine aanpassingen / verbeteringen Release Voor de workflow een melding afwerkt worden alle onderliggende acties herladen om wijzigingen van andere gebruikers te 'zien'. Mailtemplate kunnen maken zonder dat er een selectie is in de boom uitgeschakeld. Foutmelding bij het verwijderen van een laatste record opgelost. Exporteren van rapporten en grafieken nu ook naar Excel en PDF mogelijk. Het actie grid op het meldings scherm wordt nu altijd gerefreshed als het scherm geopend wordt. Probleem met het leegmaken van velden opgelost. ActieNorm werkte niet correct wanneer <> werd gebruikt in de Workflow. Fout bij schermopmaak DIS verholpen. Autoafwerken van de melding na afwerken laatste workflowmelding verbeterd. kleine aanpassingen / verbeteringen Release Functionaliteit Veldrelaties toegevoegd; vanaf nu is het mogelijk om in bepaalde mate velden te laten reageren op de inhoud van andere velden. Minimaal 1 reden waardoor meerdere meldingen aangemaakt werden is opgelost. Onderzocht wordt nog of dit afdoende is. Rapport Doorlooptijden' is beschikbaar. Volgorde van termijnen in de rapportages is verbeterd. Meerdere kleinere verbeterpunten opgelost. Algemene logfile is nu aanklikbaar en leidt direct naar de melding of actie. Release Fout bij WordMailmerge (record 1 bevat te veel gegevens) opgelost. Verwijderen van takken in boomvelden mogelijk gemaakt. Maken persoonlijke schermen verbeterd. Boomveld: nieuwe tak toevoegen nadat er een tak verwijderd is toegevoegd. Aantal controles in Wordkoppeling toegevoegd. Rapportage boomveld mogelijk gemaakt. (In kruistabel alleen als rij beschikbaar, niet als kolom). Deel van bevoegdheden zijn onder de loep genomen en verbeterd. Locking toegevoegd binnen de mailbox manager Release Importfunctie toegevoegd aan SCM Meer controles op quotes toegevoegd Bevoegdheden aangepast volgorde verbeterd Wijzigen wachtwoord verbeterd Nieuwe boom aan bestaand boomveld toevoegen mogelijk gemaakt. Openen van DIS documenten vanuit de Klacht verbeterd. Gaat nu sneller. Fout bij het toevoegen van medewerkers vanuit hoofdscherm opgelost Soms waren verkeerde acties te zien bij een Klacht; is opgelost. Release Sommige velden werden spontaan geleegd. Workflow module werkt nu ook o.b.v. numerieke velden. (bijv. activeer workflow X als

17 klachtveld Y > 0). MailTemplates kunnen nu afgedrukt worden. DIS wordt nu ververst zodra een nieuw doc. is toegevoegd. Zo kunnen nu ook de collega's direct de zojuist toegevoegde documenten bekijken. Bevoegdheden: alle tabellen zijn altijd leesbaar. Deze bevoegdheden kunnen niet meer zelf ingesteld worden, aangezien deze voor foutmeldingen kunnen zorgen. Bijv. Men mag de tabel Producten niet meer lezen, terwijl deze wel te selecteren zijn in het Klachtscherm. Dit gaf een foutmelding, vanwege het feit dat dit tegenstrijdig is. Verplichte velden worden nu weer onderstreept getoond. 'Opslaan en Nieuw' zorgt niet meer voor een locking van het scherm. Boomveld is tevens opgenomen in de Workflowtool In Rapportages: Indien waarden in klachten niet zijn ingevuld, wordt in de de rapportage nu <Leeg> getoond, zodat men weet dat deze waarden in sommige klachten niet zijn ingevuld. Release WORD probleem is nu verholpen. Was aangekondigd in vorige release, maar was toch niet goed meegenomen Boom veld onderhoud fase 1 is geimplementeerd. Nieuwe functionaliteit toegevoegd: "Eigen Acties afwerken" naast "Alle Acties afwerken". Service logging verbeterd; er wordt nu minder overbodige informatie gelogged in de Event Log De schermen worden op de juiste grootte geopend Bug Automail na conversie is verholpen.

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 20-4-2017 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development

Email2Act! handleiding. Email2Act! Handleiding. Versie 1.1 25-3-2015. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. (Web)Development Email2Act! Handleiding Versie 1.1 25-3-2015 Inleiding Met de standaardfunctionaliteit van Act! kunt u alleen een e-mail koppelen aan een contact. Met Email2Act! kunt u ook uitgaande en binnenkomende e-mails

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014

Handleiding. Act! SnelStart Connect Pro. handleiding. Act! SnelStartConnect Pro. Versie 1.0 3-4-2014 Act! SnelStartConnect Pro Handleiding Versie 1.0 3-4-2014 Inleiding Met SnelStart Connect Pro kunt uw Act!-database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect Pro biedt u de mogelijkheid

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk

en via WISA. 29 juli 2016. WISA helpdesk E-mailen via WISA 29 juli 2016 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 E-mailen via WISA 2 1.1 Instellingen.................................... 3 1.1.1 Mails sturen via............................. 3 1.1.1.1 Standaard

Nadere informatie

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013

Handleiding. Act! SnelStart Connect. handleiding. Act! SnelStart Connect. Versie 1.0 12-12-2013 Act! SnelStart Connect Handleiding Versie 1.0 12-12-2013 Inleiding Met SnelStart Connect kunt uw Act! database koppelen met uw SnelStart boekhouding. SnelStart Connect biedt u de mogelijkheid om de gegevens

Nadere informatie

MS Word Merge Add-on SE. User Guide

MS Word Merge Add-on SE. User Guide MS Word Merge Add-on SE User Guide 2014, Eddon Software B.V., s-hertogenbosch. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op welke

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Problemen 2Work. Foutmeldingen die 2Work bij het opstarten kan geven

Problemen 2Work. Foutmeldingen die 2Work bij het opstarten kan geven Problemen 2Work Foutmeldingen die 2Work bij het opstarten kan geven Object width is niet ingesteld Installeer/Herinstalleer de Extra Windows Bibliotheken. Deze kan van onze website onder Downloads afgehaald

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.2x.xx

Update Autoflex naar 9.2x.xx Update Autoflex naar 9.2x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8113.33.632.B.01

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 04-08-2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.3x.xx

Update Autoflex naar 9.3x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 Update Autoflex naar 9.3x.xx fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl NB: email : info@autoflex.nl Lees eerst het hele document door voordat

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0

Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 I Handleiding ESS na de upgrade People Inc. versie 3.5.0 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 ESS... Iconen selecteren 1 1.2 ESS... Inlog scherm tekst

Nadere informatie

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal

Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk. 2011 Sdu Uitgeverij / A. Koppenaal Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk / A. Koppenaal I Installatie Handleiding Alimentatie Rekendisk Inhoudsopgave A Inleiding 1 B Installatie 2 C Troubleshoot 4 1 Melding:... Kan database niet

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

WebInfo2Act! handleiding. Handleiding. Onderdeel van TendenzICT Product van Afdeling (Web)Development

WebInfo2Act! handleiding. Handleiding. Onderdeel van TendenzICT Product van Afdeling (Web)Development WebInfo2Act! Handleiding Versie 1.1 16-03-2012 Inleiding Nooit meer uw webshopbestellingen overtypen in Act! Met WebInfo2Act! kunt u informatie die van uw website of webshop komt, automatisch laten verwerken

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3

Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3 Overzicht functies (nieuw/gewijzigd) HRM-Reviews v.3 Layout HRM-Reviews Reviews heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. De navigatiebalk is grijs met witte letters en heeft altijd de volgende knoppen

Nadere informatie

Release documentatie. Office Integratie Kit (1.4) Auteur: VanMeijel. Documentnr. 17 juni 2014 1

Release documentatie. Office Integratie Kit (1.4) Auteur: VanMeijel. Documentnr. 17 juni 2014 1 Release documentatie Office Integratie Kit (1.4) Auteur: VanMeijel Documentnr: Datum: Versie: Documentnr. 17 juni 2014 1 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB Postbus 187-8300 AD Emmeloord T (0527)

Nadere informatie

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking

HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking HANDLEIDING DMS Plugin Installatie, configuratie & werking Dit document is de handleiding voor de installatie, configuratie en werking van de DMS Plugin. Versie 1-12/09/2005 Inhoudstafel 1 Installatie...

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven

Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online. Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Uitzend Software Diensten B.V. UBplus Online Handleiding voor uitzendbureaus, detachering en payroll bedrijven Versie 5.0 december 2011 Inhoudsopgave UBplus Gebruik UBplusOnline per klant instellen 2 Gebruik

Nadere informatie

Installatie Datum: Versie: Informant Software

Installatie Datum: Versie: Informant Software Installatie 7.47 Datum: 19-12-2016 Versie: 7.47 Informant Software www.informant.nl support@informant.nl 1 Waar is deze handleiding voor bedoeld? De installatie van de update van Informant is op een dusdanige

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Releasenote BRIStoezicht

Releasenote BRIStoezicht Releasenote BRIStoezicht 3 april 2016 Versie: 4.0.0 Voorwoord De afgelopen maanden is er hard gewerkt om verbeteringen aan te brengen in BRIStoezicht. Vanaf 4 april 2016 staat de nieuwe versie van BRIStoezicht

Nadere informatie

Update 28 september 2015

Update 28 september 2015 Release Notes September 2015 Selecteer alle vragen De software van Negometrix wordt continue verbeterd. Regelmatig vinden er updates plaats met nieuwe of verbeterde functionaliteiten. Deze Release Notes

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Systeembeheerder Module

Systeembeheerder Module Systeembeheerder Module I Systeembeheerder Module Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Systeembeheerder module 1 1.1 Applicatie... 2 1.2 Database... Basis 4 1.3 Brieven... en Rapporten 7 1.4 Actielijst... 8 1.5 Beveiliging...

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Outlook 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Installatie van sqlserver

Installatie van sqlserver Installatie van sqlserver Download SQLserver 2005 Express basis van de website van 2work: www.2work.nl, tabblad downloads; beveiligde zone. De inlog gegevens kunnen via de helpdesk aangevraagd worden.

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding UniDis Agendakoppeling

Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding versie 1.0 Gebaseerd op Agendakoppeling 1.1.2 1 Introductie De UniDis Agendakoppeling is ontwikkeld om een actieve koppeling te maken tussen uw Unit 4 Multivers

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau

Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Handleiding Office 365 Specifiek voor gebruikers van De Nassau Versie: 1.0 Gemaakt door: ICT Helpdesk De Nassau Datum: 5-3-2015 Inhoud Inloggen Office 365...2 Navigatie....5 E-mail...6 Eerste gebruik...6

Nadere informatie

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk:

Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Installatie Uitvoeren (gebruiken) Belangrijk: Pagina 1 van 6 pagina s. Het installeren en uitvoeren van Centix 3 serie op Windows Vista. Doelgroep van dit document De doelgroep van dit document zijn alle gebruikers van Centix die de Centix 3-serie

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011

Handleiding. Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Voedingsversie Evry Hanzehogeschool Groningen november 2011 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie van Evry... 4 3 Algemene weetjes... 5 4 Voedingsberekening (Nevo2006)... 6 4.1 Voedingsberekening

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Release notes Facto minifmis (versie 1.8.0.0 / april 2014)

Release notes Facto minifmis (versie 1.8.0.0 / april 2014) Release notes Facto minifmis (versie 1.8.0.0 / april 2014) U kunt de meest recente versies downloaden via de volgende link: http://www.minifmis.nl/download. Nieuwe module Bezoekersregistratie Met deze

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN

HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN HANDLEIDING APPLICATIE FB BESTELAANVRAGEN 1. INLOGGEN 2. HOMEPAGINA 3. OTA INVULLEN 4. OTA VERSTUREN 5. OTA AANVULLEN/WIJZIGEN (voor de contactpersoon) 6. OTA GOEDKEUREN (voor de budgethouder en gemandateerde

Nadere informatie

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2

Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Upgrade Accowin van versie 1 naar versie 2 Versie 2.0.2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. AccowinUpgrade uitvoeren... 2 2.1 Taalkeuze... 2 2.2 Belangrijke opmerking... 2 2.3 Selecteren map waarin de huidige

Nadere informatie

Releasenotes: 3.2.0.2.1

Releasenotes: 3.2.0.2.1 Releasenotes: 3.2.0.2.1 11 oktober 2013, Rotterdam Planning: Week 42, avond van 16 oktober Releasenotes: 3.2.0.2.1 Beste Connexys gebruiker, Als gebruiker van de Connexys Recruitment applicatie informeren

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Handleiding ChainWise Digitaal factureren

Handleiding ChainWise Digitaal factureren Handleiding ChainWise Digitaal factureren Versie: 1.1 Datum: februari 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voorbereiding... 4 2.1 E-mail sjabloon aanpassen... 4 2.2 Instellen from en bcc adres, subject...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

iphone app - Timesheet

iphone app - Timesheet iphone app - Timesheet Timesheet - iphone app Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access)

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Netwerkversie (Firebird / MS SQL / Oracle / MS Access) Upgraden van FWG 3.0/2009-20010* naar FWG 3.0/2011-2012 * of vanaf FWG 3.0/2006-2007 t/m FWG 3.0/2010-2011

Nadere informatie

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24

Hoofdstuk 5. Accountgegevens Hoofdstuk 6. Contact Mennens Hoofdstuk 7. Uitloggen Mennens Certificaten... 24 Gebruiksaanwijzingen Inhoudsopgave gebruiksaanwijzingen Mennens Certificaten Hoofdstuk 1. Beginnen en inloggen op Mennens Certificaten... 3-1.1 Taal keuze... 3-1.2 Inloggen... 4 Hoofdstuk 2. Het Startscherm

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 1 Document status Datum Auteur Versie Status 12-06-2008 H.A.M. van Korven 0.1 Concept 06-11-2008 K. Kaptein 1.0 Concept 08-11-2008

Nadere informatie

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software

Handleiding Zarafa Webapp. The Best Open Source Email & Collaboration Software Handleiding Zarafa Webapp The Best Open Source Email & Collaboration Software Door: Campai BV Tel. : 079-3637050 Tel. Support: 079-3637051 Gemaakt op: 22-03- 2013 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Settings (instellingen)...

Nadere informatie

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding

Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Act! PostcodeCheck voor Act! Handleiding Versie 1.0 11-05-2011 Inleiding Urenlang bezig met het controleren en invoeren van adresgegevens? Act! PostcodeCheck biedt uitkomst! U hoeft alleen de postcode

Nadere informatie

Procedure ParaBench instellen en gebruiken.

Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Procedure ParaBench instellen en gebruiken. Inleiding In samenwerking met Magistro en de Praktijk Index komt Intramed met een nieuwe benchmark applicatie ParaBench. Benchmarken is het vergelijken van gegevens

Nadere informatie