Venturaplus. Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Venturaplus. Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren"

Transcriptie

1 Venturaplus Werkplan 2016 Dit willen wij in 2016 realiseren

2 Venturaplus is een samenwerkingsverband van werkgevers in zorg en welzijn en beroepsopleidingen in Friesland. Onze focus is de arbeidsmarkt. Wij werken veel samen met relevante partijen zoals gemeenten, provincie, organisaties voor zorginnovatie, zorgverzekeraars, cliëntorganisaties, UWV en kenniscentra. Wij werken voor en met onze aangesloten partners en samenwerkingsrelaties aan regionale arbeidsmarktvraagstukken. Deze vraagstukken liggen op het gebied van strategisch arbeidsmarktbeleid, onderwijs en opleiden, personeelsbeleid en het imago van de sector. Samen met andere organisaties vormt Venturaplus binnen Regioplus een landelijk dekkend netwerk. Venturaplus ziet het als haar taak om haar partners te informeren en te inspireren en waar mogelijk met elkaar te verbinden en uitwisseling te stimuleren.

3 2016 Met bijna werknemers is zorg en welzijn de grootste sector in Friesland. In de afgelopen decennia was deze sector een banenmotor en bovendien een sector met grote baanzekerheid. Met het regeerakkoord van het kabinet Rutte II is in de sector een transitie ingezet die grote gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt. Waar in 2009 nog een verwacht tekort bij ongewijzigd beleid werd uitgesproken van , is er nu sprake van overschotten. Nu krijgt vooral boventalligheid en onvoldoende gekwalificeerd personeel aandacht van media en publiek. De vraag naar hoger geschoold personeel neemt toe en die naar lager geschoold personeel af. Daarnaast moeten de kennis, vaardigheden en attitude van medewerkers in de sector opnieuw worden bepaald. In deze dynamische context ondersteunt Venturaplus de aangesloten organisaties bij een breed scala aan arbeidsmarkt gerelateerde onderwerpen. Wij willen samen met onze partners en samenwerkingsrelaties aan de slag met de uitdagingen in de sector! Zo laten we zien dat werken in deze prachtige sector toekomst heeft! Doet u mee? Themajaar inclusieve arbeidsmarkt - kansen voor iedereen. inclusieve arbeidsmarkt THEMAJAAR 2016 Dit jaar richten we ons op de inclusieve arbeidsmarkt. Het kabinet wil bereiken dat alle mensen als volwaardige burgers mee kunnen doen aan onze samenleving. Bij voorkeur via een reguliere baan, maar als dat (nog) een brug te ver is, door op een andere manier te participeren in de samenleving. Samen met de afspraken die werkgevers en werknemers in het Sociaal Akkoord hebben gemaakt, moet de nieuwe Participatiewet ervoor zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk gaan. Venturaplus ondersteunt de werkgevers in de sector zorg en welzijn bij hun wettelijke taak om mensen met een arbeidsbeperking in hun organisatie aan de slag te laten gaan. Met het werkveld, gemeenten en UWV zet Venturaplus zich door middel van projecten actief in om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer naar een baan te geleiden. Daarnaast faciliteren we onze partners ook om juist te voorkomen dat werknemers langdurig uitvallen en zelfs verloren gaan voor de sector. Dat doen we onder andere in de programmalijn Duurzame Inzetbaarheid. In 2016 richten we ons ook op een nieuwe groep van uitvallers die ontstaat nu een toenemend aantal voorheen betaalde werkzaamheden worden ingevuld door vrijwilligers. Dat doen we samen met zorg- en welzijnsinstellingen, de beroepsopleidingen en de Friese gemeenten.

4 Programmalijn 1 Venturaplus onderzoekt en volgt de ontwikkelingen op de Friese arbeidsmarkt van zorg welzijn. Dat doen we op verschillende manieren, met verschillende partijen en op verschillende momenten in het jaar. Zodat wij u doorlopend kunnen informeren. Arbeidsmarktonderzoek Door het snel veranderende speelveld hebben we besloten geen uitgebreid rapport Arbeidsmarktverkenning uit te brengen. Venturaplus brengt daarom dit jaar een publicatie uit op basis van het regioportret. Deze publicatie geeft op een eenvoudige manier inzicht in de belangrijkste trends in de Friese arbeidsmarkt voor zorg en welzijn op de korte en middellange termijn. Deze publicatie dient bovendien als basis voor regelmatige updates, zodat we steeds een actueel beeld schetsen. Ook door andere organisaties wordt arbeidsmarktonderzoek gedaan. Wij zullen de uitkomsten hiervan volgen en delen met onze partners. Strategische netwerken Ook in 2016 zal Venturaplus zich inzetten om het strategisch netwerk te versterken. Naast het aansluiten van nieuwe partners, wordt ingezet op intensivering van de samenwerking met de Friese gemeenten in de driehoek zorgen welzijnsorganisaties, onderwijs en overheid (ook in het kader van het Zorgpact). Minimaal één keer per jaar initieert en organiseert Venturaplus een visietafel, waarbij bestuurders en directeuren van zorg- en welzijnsorganisaties, opleidingsinstituten en gemeenten, met elkaar in gesprek gaan rondom een actueel thema op strategisch niveau. Inzicht en strategie Werkgroep Arbeidsmarkt Monitoring (WAM) De WAM adviseert Venturaplus over haar activiteiten en fungeert tevens als klankbordgroep. Eigenlijk vormen de deelnemers zorgaanbieders uit alle branches, welzijnsorganisaties, beroepsopleidingen en overheden - een Raad van Advies. De leden leveren onder andere input voor en reflecteren op het jaarplan van Venturaplus, en zij adviseren zowel gevraagd als ongevraagd. Beleidsconferentie Venturaplus organiseert een beleidsconferentie met als thema Inclusieve arbeidsmarkt, kansen voor iedereen.

5 Programmalijn 2 Het werken in de sector zorg en welzijn is enorm veranderd in het afgelopen jaar. Toekomstige medewerkers moeten op basis van een realistisch beeld kiezen voor het werken in zorg en welzijn. Ook moeten zij weten hoe het nieuwe werken eruit ziet. Daarom zet Venturaplus zich in om het beeld over werken in onze prachtige sector scherp, realistisch en actueel weer te geven. Voor zittende werknemers die zich willen heroriënteren of zichzelf willen doorontwikkelen is het daarnaast van groot belang geïnformeerd te worden over opleidingseisen en mogelijkheden. Frieslandzorg.nl Frieslandzorg.nl is geheel vernieuwd. De vacaturesite maakt vanaf 2016 deel uit van de loopbaanportal, waar medewerkers en werkgevers met verschillende producten bediend worden in het kader van (vrijwillige) mobiliteit, loopbaanontwikkeling, trainingen voor doelgroepen en een leven lang leren. In 2016 wordt de portal aangevuld met korte filmpjes over professionals in nieuwe functies of op nieuwe werkplekken. Ook alle studenten van de Friese beroepsopleidingen kunnen van de portal gebruik maken. Imago en werving Week en Open Dag van Zorg en Welzijn De Week van Zorg en Welzijn (14-19 maart) is een jaarlijks evenement om iedereen in Nederland de kans te geven om een zorg- of welzijnsorganisatie te bezoeken. Voorafgaand aan de Week van Zorg en Welzijn vindt een landelijke publiciteitscampagne plaats. In het kader van de Week van Zorg en Welzijn zal Venturaplus ook in 2016 een Zorgkrant uitgeven in een oplage van exemplaren en in Friesland huis-aan-huis verspreiden. Jongeren interesseren Ook voor de nieuwe beleidsperiode Koersen op Kansen wil Venturaplus inzetten op jongeren. Hiervoor wordt in 2016 een nieuw plan en een nieuwe middelenmix ontwikkeld. Venturaplus zoekt daarvoor nadrukkelijk samenwerking met andere partijen die zich richten op jongeren en de sector zorg en welzijn. Communicatienetwerk Het communicatienetwerk bestaat uit PR/communicatiemedewerkers die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en de ROC s en hogescholen in Friesland. In 2016 vinden drie thematische bijeenkomsten plaats. De bijeenkomsten vinden zoveel mogelijk plaats bij de deelnemende partijen. Soms wordt een specialist betrokken die praktisch aan de slag gaat met de deelnemers. Het communicatienetwerk biedt ook relevante cursussen en leergangen aan. De bijeenkomsten en interactie tussen communicatieprofessionals van aanbieders en opleiders in de sector hebben als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van (het werken in) zorg en welzijn.

6 Programmalijn 3 Het werkveld is, zeker na de transities, enorm in ontwikkeling. Toekomstige professionals opleiden vormt daarom een grote uitdaging. Er ontstaan nieuwe beroepsprofielen en werkgevers en de beroepsopleidingen ontwikkelen nieuwe methoden om deze uitdaging vorm te geven. Kwalificeren voor zorg en welzijn Afstemming arbeidsmarkt en onderwijs Het opleidersnetwerk komt bijeen na de publicatie van het rapport Kervezee (Commissie Innovatie Zorgberoepen) dat eind mei 2016 wordt verwacht, om de betekenis te duiden en de vertaalslag te maken voor Friesland. Tevens hebben de opleidingen gevraagd om een heldere visie op welzijn in Friesland. In 2015 zijn de contouren daarvan geschetst en deze visie zal in 2016 nader worden uitgewerkt en vertaald naar consequenties voor het opleiden, zowel initieel als in vervolgopleidingen. Online platform Opleiden doen we samen Het platform Opleiden doen we samen is eind 2015 geïntroduceerd. Dit platform is gebouwd om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de samenwerking tussen onderwijs en werkveld. Dit doen we door samenwerkingen, projecten en actuele ontwikkelingen zichtbaar te maken en hiermee de bezoekers te inspireren, informeren en met elkaar in contact te laten komen. Het is een levend platform waar actief kennis en best practices worden gedeeld, ervaringen worden uitgewisseld en succesfactoren worden geïdentificeerd. De partners zorgen voor de content, Venturaplus zorgt voor eindredactie. P&O Netwerk Venturaplus ziet het als haar taak om haar partners te informeren en te inspireren en waar mogelijk met elkaar te verbinden en uitwisseling te stimuleren. Het P&O Netwerk is ingericht om deze doelstellingen te behalen. Voor en door het P&O Netwerk worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. Ook in 2016 informeert Venturaplus P&O medewerkers over de nieuwste wet- en regelgeving en inspireert op actuele en vernieuwende thema s binnen HR. Sinds 2014 onderhoudt Venturaplus een P&O Netwerk op LinkedIn.

7 Programmalijn 4 Duurzame inzet - aan de slag met vitale en gezonde medewerkers Duurzame inzetbaarheid is nu belangrijker dan ooit. De uitdagingen waar zorgorganisaties mee te maken hebben, vragen flexibele, zelfstandige en competente medewerkers. De medewerker van nu moet zich aan kunnen passen binnen veranderende organisaties. Door te investeren in duurzame inzetbaarheid kan de sector aan deze uitdagingen tegemoet komen. Leernetwerk Duurzame Inzetbaarheid Venturaplus organiseert regelmatig bijeenkomsten voor P&O-ers met Arbo en Duurzame Inzetbaarheid in hun portefeuille. Vitaliteitssubsidie Iedere bij Venturaplus aangesloten zorg- en welzijnsorganisatie kan jaarlijks een subsidie aanvragen voor een vernieuwend project die als doel heeft medewerkers langer en gezond aan het werk te houden. Pilotprojecten in het kader van gezondheidsbeleid en vitaliteit Venturaplus biedt haar partners speciale producten en diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid bijvoorbeeld het ondersteunen bij het formuleren van beleid op het gebied van mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Gezond & Zeker Regiomiddag Venturaplus organiseert voor ergo- en veiligheidscoaches een inspiratiemiddag. Bezoekers worden hier geïnformeerd over nieuwe instrumenten en methodes. Duurzame inzet Loopbaanportal en vacaturesite Frieslandzorg Met het loopbaanportal willen we stimuleren dat medewerkers eigen regie nemen over hun loopbaan. Gezien de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is het essentieel dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun loopbaan en zich continu blijven ontwikkelen zodat zij flexibel en breed inzetbaar zijn. De geheel vernieuwde website Frieslandzorg.nl is in Friesland het grootste platform met vacatures en tools voor loopbaanontwikkeling. Gebruikers kunnen trainingen volgen om te werken met de vernieuwde tool.

8 Netwerk Mobiliteit De bijeenkomsten van dit netwerk zullen vooral in het teken staan van het loopbaanportal Frieslandzorg. Week van de uitwisseling Om de intersectorale mobiliteit te stimuleren doet Venturaplus mee aan de Week van de Uitwisseling. We proberen zoveel mogelijk partners te bewegen om ook aan de Week van de Uitwisseling mee te doen.

9 werkt voor zorg en welzijn twitter.com/venturaplus Aanmelden nieuwsbrief: Dalhuysenstraat 35, 8448 EW Heerenveen (0513) Ook van Venturaplus:

Werkplan 2017 Regionale invulling Zowelwerk

Werkplan 2017 Regionale invulling Zowelwerk Werkplan 2017 Regionale invulling Zowelwerk 1 De arbeidsmarkt Zorg en Welzijn is ten opzichte van een aantal jaren geleden drastisch veranderd. Na jaren van krimp, toont de arbeidsmarkt tekenen van herstel.

Nadere informatie

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties RegioPlus Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties Landelijk dekkend netwerk Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt 14 regionale werkgevers organisaties 1136 aangesloten werkgevers*

Nadere informatie

Werkplan 2016. Arbeidsmarkt. De arbeidsmarktsituatie in de regio Rotterdam wordt de komende jaren door de volgende knelpunten gekenmerkt:

Werkplan 2016. Arbeidsmarkt. De arbeidsmarktsituatie in de regio Rotterdam wordt de komende jaren door de volgende knelpunten gekenmerkt: Werkplan 2016 Werkplan 2016 Tijdens de strategiesessies met de kerngroepleden, de klankbordgroep en de bestuurders van derotterdamsezorg is benoemd welke arbeidsmarktvraagstukken in 2016 gezamenlijk aangepakt

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Bestuur Het bestuur van Venturaplus bestond in 2013 uit:

Jaarverslag 2013. Bestuur Het bestuur van Venturaplus bestond in 2013 uit: Jaarverslag 2013 Jaarverslag 2013 Bestuur Het bestuur van Venturaplus bestond in 2013 uit: DAGELIJKS BESTUUR dhr, R. Jonkers, voorzitter bestuur Kwandrantgroep (voorzitter en lid Dagelijks Bestuur) mevr.

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs MBO HBO SIGRA

Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs MBO HBO SIGRA Jaarplan 2017 Arbeidsmarkt & Onderwijs HBO SIGRA MBO Inleiding TEXEL DEN-HELDER NOORD-HOLLAND NOORD HOORN ALKMAAR ZAANSTREEK-WATERLAND AMSTERDAM AMSTERDAM, DIEMEN EN AMSTELVEEN Voor u ligt het Jaarplan

Nadere informatie

Jaarplan 2018 Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA

Jaarplan 2018 Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA Jaarplan 2018 Arbeidsmarkt & Onderwijs SIGRA Inleiding Doel TEXEL DEN-HELDER NOORD-HOLLAND NOORD HOORN ALKMAAR ZAANSTREEK-WATERLAND AMSTERDAM AMSTERDAM, DIEMEN EN AMSTELVEEN Het Jaarplan 2018 programma

Nadere informatie

Leiderschap met ambitie. Leergang voor leidinggevenden. Jaarbeeld 2012 ImaGO

Leiderschap met ambitie. Leergang voor leidinggevenden. Jaarbeeld 2012 ImaGO Leiderschap met ambitie Leergang voor leidinggevenden Jaarbeeld 2012 ImaGO 13-11-12 13:58 Feiten en cijfers Aantal aangesloten organisaties Nieuw aangesloten organisaties in 2012 Aantal teruggetrokken

Nadere informatie

Jaarplan Samen op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt

Jaarplan Samen op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt Jaarplan 2017 2 Jaarplan 2017 Gemeenten leggen de basis voor een gezonde, toekomstbestendige, inclusieve samenleving, waarin burgers actief en naar draagkracht deelnemen. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt

Nadere informatie

1. Arbeidsmarktvraagstukken 2. Professionele werkomgeving 3. Kenniscentrum

1. Arbeidsmarktvraagstukken 2. Professionele werkomgeving 3. Kenniscentrum De kracht van het primair onderwijs Activiteiten Arbeidsmarktplatform 2017 Waarvoor kunt u in 2017 bij het Arbeidsmarkplatform PO terecht? Welke thema s staan dit jaar centraal? Hieronder staan de thema

Nadere informatie

Afsprakenkader. Partners in Leren en Werken in. Zorg en Welzijn Zeeland. Vastgesteld in de FluenZ Adviesraad. ViaZorg

Afsprakenkader. Partners in Leren en Werken in. Zorg en Welzijn Zeeland. Vastgesteld in de FluenZ Adviesraad. ViaZorg Afsprakenkader Partners in Leren en Werken in Zorg en Welzijn Zeeland ViaZorg 2014 Vastgesteld in de FluenZ Adviesraad INHOUD Inleiding 1. Hoe kunnen de opleidingen kwalitatief beter en vooral uitdagender?

Nadere informatie

Speciaal voor het voortgezet onderwijs. Professionaliseringsportaal-VO. voor duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid

Speciaal voor het voortgezet onderwijs. Professionaliseringsportaal-VO. voor duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid Speciaal voor het voortgezet onderwijs Professionaliseringsportaal-VO voor duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid Professionaliseringsportaal-VO voor duurzame ontwikkeling en inzetbaarheid Wilt uw organisatie

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT!

MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! MET ELKAAR KOM JE VERDER NETWERK VOOR WERK, DAT WERKT! 2 3 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. Het ACE netwerk is het grootste, intersectorale HR-platform en bestaat

Nadere informatie

Werkplan 2018 Regionale invulling Zowelwerk

Werkplan 2018 Regionale invulling Zowelwerk Werkplan 2018 Regionale invulling Zowelwerk 1 De arbeidsmarkt Zorg en Welzijn is ten opzichte van een aantal jaren geleden drastisch veranderd. Na jaren van krimp, stijgt de vraag naar personeel en zien

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Regionaal resultaat Zowelwerk

Jaarverslag 2016 Regionaal resultaat Zowelwerk Jaarverslag 2016 Regionaal resultaat Zowelwerk 1 Voor u ligt het jaarverslag 2016 van Zowelwerk. Het afgelopen jaar kenmerkte zich door de omslag van een overschot aan personeel naar tekorten. Met name

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZorgpleinNoord Maart 2012, nr. 2. Leergang Arbeidsrecht 'Pensioenontwikkelingen' door PGGM. 12 april 2012 09.30-16.

Nieuwsbrief ZorgpleinNoord Maart 2012, nr. 2. Leergang Arbeidsrecht 'Pensioenontwikkelingen' door PGGM. 12 april 2012 09.30-16. Nieuwsbrief ZorgpleinNoord Maart 2012, nr. 2 In deze nieuwsbrief: Open Dag van Zorg en Welzijn: een mooie en succesvolle dag! Nieuw! Het ZorgpleinNoord Magazine Leergang Arbeidsrecht op herhaling Voorlichting

Nadere informatie

Producten overzicht Afdeling arbeidsmarktinformatie en - advies

Producten overzicht Afdeling arbeidsmarktinformatie en - advies Producten overzicht Afdeling arbeidsmarktinformatie en - advies Duidend en beschrijvend De Arbeidsmarktinformatie en advies publiceert die inzicht geven in de ontwikkelingen van de Nederlandse arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland

Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Samen werken aan toekomstbestendige zorg en welzijn in Flevoland Er verandert veel in de sector zorg en welzijn. Door de veranderingen worden nieuwe vaardigheden, kennis en kwaliteiten gevraagd van zorg-

Nadere informatie

Dit doet Transvorm ACTIVITEITEN 2016

Dit doet Transvorm ACTIVITEITEN 2016 ACTIVITEITEN 2016 Dit doet Transvorm Transvorm is het samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Brabant. Bij Transvorm zijn 160 zorg- en welzijnsorganisaties aangesloten.

Nadere informatie

Kennisplatform Mantelzorg West Friesland. Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015

Kennisplatform Mantelzorg West Friesland. Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015 Kennisplatform Mantelzorg West Friesland Een netwerkorganisatie van gemeenten, zorgaanbieders, hulverlenende instellingen en belangenbehartigers van mantelzorgers Samen vernieuwen in de Wmo, 15 juni 2015

Nadere informatie

kansen regionaal resultaat Koersen op Strategisch programma voor de regionale arbeidsmarkt Zorg & Welzijn 2016-2020

kansen regionaal resultaat Koersen op Strategisch programma voor de regionale arbeidsmarkt Zorg & Welzijn 2016-2020 www.regioplus.nl Koersen op kansen regionaal resultaat Strategisch programma voor de regionale arbeidsmarkt Zorg & Welzijn 2016-2020 1 Een uitdagende tijd 4 Een uitdagende tijd is aangebroken voor RegioPlus,

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016

Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Samenvatting bijeenkomst Stip aan de Horizon 14 maart 2016 Op 14 maart jl. hebben ROB en Utrechtzorg, in het kader van de aftrap van de Week van Zorg en Welzijn, een thema bijeenkomst georganiseerd over

Nadere informatie

MET ELKAAR KOM JE VERDER

MET ELKAAR KOM JE VERDER MET ELKAAR KOM JE VERDER 2 ACE IS EEN HR-PLATFORM VAN ONTMOETEN, VERBINDEN, ACTIVEREN EN INSPIREREN. 3 Het ACE Integraal Netwerk bestaat uit drie onderdelen: ACE: het HR-netwerk voor regionale werkgevers.

Nadere informatie

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013,

Ontwikkelingen. in zorg en welzijn. Wij houden daarbij onverkort vast aan de Koers 2010-2013, KOERS 2014-2015 3 Het (zorg)landschap waarin wij opereren verandert ingrijpend. De kern hiervan is de Kanteling, wat inhoudt dat de eigen kracht van burgers over de hele breedte van de samenleving uitgangspunt

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG

DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG DEELNEMEN AAN HET ACTIEF NETWERK Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid - IN ZORG Samen met collega- zorgorganisaties aan de slag met duurzame inzetbaarheid! Aanleiding voor een ACTIEF Netwerk De gezondheidszorg

Nadere informatie

Werkplan 2017: een samenvatting

Werkplan 2017: een samenvatting Werkplan 2017: een samenvatting Ten geleide Arbeidsmarkt in balans Zorg aan Zet is een samenwerkingsverband van werkgevers in de sector zorg en welzijn in Limburg. Samen met de aangesloten organisaties

Nadere informatie

Inclusieve arbeidsmarkt -> regie over loopbaan

Inclusieve arbeidsmarkt -> regie over loopbaan Inclusieve arbeidsmarkt -> regie over loopbaan -> loopbaan in de regio Willem Jelle Berg Nijmegen, 14 november 2014 1. Sociaal Akkoord Vandaag 2. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt 3. Gevolgen voor het

Nadere informatie

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland

de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland De ontwikkeling van het voortgezet onderwijs tot de aantrekkelijkste werkomgeving van Nederland Voion en scholen werken samen De uitdagingen van het voortgezet onderwijs In het voortgezet onderwijs willen

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in beeld

Arbeidsmarkt in beeld Dag van het Sociaal Domein Arbeidsmarkt in beeld Samenwerken aan effectieve oplossingen Programma 1. Situatie arbeidsmarkt Jeugdzorg, Sociaal werk, Kinderopvang 2. Beeld van de branches en kansen 3. Vraagstukken

Nadere informatie

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken!

Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken! Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten RAAT Samen de tekorten aanpakken! VMBO platform Z&W - 1 november 2018 Stella Buurma, ZorgpleinNoord Natasja Blokhorst, WGV Zorg en Welzijn Even voorstellen ZorgpleinNoord

Nadere informatie

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016

Zorg en Welzijn. Introductie. April 2016 Versie: 1.0 april 2016 Introductie April 2016 Voor u ligt het werkplan 2016 van de thema-afdeling. Dit werkplan is een aanscherping van het concept-werkplan dat in 2015 in twee algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Jaaroverzicht bureau RegioPlus 2016

Jaaroverzicht bureau RegioPlus 2016 Jaaroverzicht bureau RegioPlus 2016 Het in balans brengen en houden van de regionale arbeidsmarkt in Zorg en Welzijn, de grootste sector in Nederland. Dat is de missie van RegioPlus, het landelijk samenwerkingsverband

Nadere informatie

Inleiding. 3. De cao: Versterken van de sociale dialoog en uitvoering geven aan cao-afspraken

Inleiding. 3. De cao: Versterken van de sociale dialoog en uitvoering geven aan cao-afspraken Jaarplan 2019 Inleiding De werking van de arbeidsmarkt in de VVT-branche op landelijk niveau verbeteren en bevorderen. Dát is het doel van de Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsbeleid Verpleeg-, Verzorgingshuizen

Nadere informatie

Arbeidsmarkt zorg & welzijn Noord-Nederland

Arbeidsmarkt zorg & welzijn Noord-Nederland Arbeidsmarkt zorg & welzijn Noord-Nederland Zicht op de Arbeidsmarkt, CNV 31 mei 2017 Karin Doornbos + Petra Molenaars 1 Even voorstellen. ZorgpleinNoord: www.zorgpleinnoord.nl 236 aangesloten zorg- en

Nadere informatie

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting

Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Advies onderzoeksfase Lef L up! Samenvatting Achtergrond Aansluitend op de strategische doelstelling van Noorderlink 'Mobiliteit tussen Noorderlink organisaties bevorderen' gaan we de kracht van het netwerk

Nadere informatie

Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord

Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord Plan van aanpak: Mobiliteit in de AMR Noord-Holland Noord Kaders van het sectorplan Doelstelling Het sectorplan beoogt een bijdrage te leveren aan de gesignaleerde knelpunten op de arbeidsmarkt Knelpunten

Nadere informatie

De grote arbeidsmarktuitdaging

De grote arbeidsmarktuitdaging Jaaroverzicht RegioPlus 2018 De grote arbeidsmarktuitdaging De zorg- en welzijnssector staat voor grote arbeidsmarktuitdagingen. Als er niets gebeurt, lopen de personeelstekorten snel op. Daarom werken

Nadere informatie

Zes nieuwe ICT-opleidingen voor het MBO

Zes nieuwe ICT-opleidingen voor het MBO Zes nieuwe ICT-opleidingen voor het MBO Servicemedewerker ICT De Servicemedewerker ICT zorgt ervoor dat iedereen beschikt over een goed functionerende pc. Aan de hand van procedures installeert hij hard-

Nadere informatie

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa

Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Beleid Horizontale dialoog Hogeschool Viaa Vastgesteld door het college van bestuur op 4 januari 2016 Positief advies beleidsoverleg 13 oktober 2015 Goedgekeurd door de raad van toezicht 18 december 2015

Nadere informatie

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement

Talent management. Een sterkere organisatie door talentmanagement Talent management Een sterkere organisatie door talentmanagement Inleiding Talentmanagement is een van de belangrijkste onderwerpen binnen een organisatie. Organisaties die daadwerkelijk hierop inzetten

Nadere informatie

Model van Sociale Innovatie

Model van Sociale Innovatie Model van Sociale Innovatie Ontwikkelgebieden van sociale innovatie Sociale Innovatie richt zich op vier basisvragen: 1. Hoe medewerkers te stimuleren eigenaarschap te nemen op hun eigen leer- en ontwikkeltraject

Nadere informatie

2017: volop in beweging

2017: volop in beweging SAMEN STERK PUBLIEKSVERSLAG 2017 2017: volop in beweging Wat een jaar ligt achter ons! Iedereen die binnen Zorg en Welzijn werkt, heeft ongetwijfeld gemerkt dat 2017 een jaar was van alle pijlen op de

Nadere informatie

Volgspot 1: Zorgpact KAM

Volgspot 1: Zorgpact KAM Volgspot 1: Zorgpact KAM Bestuurlijk Overleg Arbeidsmarkt 10 mei 2017 Waar werkt de regio aan? Regionale Zorgpactagenda Bestuurlijk Overleg Arbeidsmarkt (BO AM): In 2008 is regio Kennemerland, Amstelland

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA beleggingsprofessionals Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA beleggingsprofessionals Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA beleggingsprofessionals 2016-2019 Jaarplan VBA 2016-2017 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl DE TOEKOMST BELEGD Strategienota

Nadere informatie

Samenwerken bij werving & selectie en talentontwikkeling

Samenwerken bij werving & selectie en talentontwikkeling Samenwerken bij werving & selectie en talentontwikkeling Talentenpool: 2 Juni 2016 Nijmegen Nico Sekeris Talentenpool: Flexibilisering en werkzekerheid kan samen Airbnb concepten versterken werving & selectie

Nadere informatie

Programma Kick-off 11 mei 2015

Programma Kick-off 11 mei 2015 WELKOM Programma Kick-off 11 mei 2015 Corrie Broks & Co; Toelichting kaarten; De route tot vandaag; Actieprogramma; De route na vandaag; Intentieverklaring. Toelichting Kaarten Waarom? Hoe te gebruiken?

Nadere informatie

Economische groei en werkzekerheid stimuleren? Ruim baan voor beter inzicht

Economische groei en werkzekerheid stimuleren? Ruim baan voor beter inzicht Economische groei en werkzekerheid stimuleren? Ruim baan voor beter inzicht 2 Inhoud Ruim baan voor beter inzicht Sturen op alle niveaus Betrouwbare gegevens innovatief gekoppeld Informatie op maat De

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Position Paper. Samenwerking Noord. Samenwerken door Samen te Doen!

Position Paper. Samenwerking Noord. Samenwerken door Samen te Doen! Position Paper Samenwerking Noord Samenwerken door Samen te Doen! Mei 2015 Samenwerking Noord is een netwerkorganisatie van (semi)overheidsorganisaties gericht op een duurzame ontwikkeling van de ICT functie

Nadere informatie

Servicepakketten. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren.

Servicepakketten. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren. Servicepakketten Opleidingsfonds OVP De ondersteuning voor een effectieve inrichting van het praktijkleren. De ondersteuning voor een effectieve inrichting van praktijkleren. Product Advies functieprofiel

Nadere informatie

Via de wijk aan het werk

Via de wijk aan het werk Via de wijk aan het werk Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en sport.

Nadere informatie

Basis leergang opleider medezeggenschap. Dr. Martha Meerman

Basis leergang opleider medezeggenschap. Dr. Martha Meerman Basis leergang opleider medezeggenschap Dr. Martha Meerman Wat is AIAS/UvA Onderzoek, opleidingen en conferenties over arbeidsmarkt, sociale zekerheid, zeggenschap, beleid etc. Interdisciplinair, vergelijkend,

Nadere informatie

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs!

Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! Wendbaar en waarde(n)vol onderwijs! In ons onderwijs staat de mens centraal, of het nu gaat om studenten of medewerkers, om ouders of werknemers uit het bedrijfsleven, jongeren of volwassenen. Wij zijn

Nadere informatie

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol?

Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Digitale buurt(markt)plaatsen; welke kies je en hoe wordt die succesvol? Hanneke van Stokkom Munity Services Wij ontwikkelen en verbinden mensen in communities Mede oprichter mijnbuurtje.nl hanneke@munityservices.nl

Nadere informatie

Visie op Loopbaanoriëntatie en begeleiding

Visie op Loopbaanoriëntatie en begeleiding Visie op Loopbaanoriëntatie en begeleiding regio s-hertogenbosch en omgeving LOB is een verzameling van activiteiten binnen een loopbaangerichte leeromgeving om jongeren actief te laten werken aan hun

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37

Inhoud. Voorwoord 03. Missie en kernwaarden 07. Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13. Beloften 23. Merkbaar en herkenbaar 37 Inhoud Voorwoord 03 Missie en kernwaarden 07 Nieuwe perspectieven voor de toekomst 13 Beloften 23 Merkbaar en herkenbaar 37 01 Voorwoord ROC Friese Poort staat midden in de samenleving, want onderwijs

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR

HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR HAALBAARHEIDSONDERZOEK NAAR EEN EUROPESE SECTORRAAD ARBEIDSMARKT EN KWALIFICATIES IN DE SPORT EN BEWEEGSECTOR essc-sport project www.eose.org 1 De uitdagingen van de Sport- en Beweeg sector De Sport en

Nadere informatie

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost

Regionale visie op welzijn. Brabant Noordoost-oost Regionale visie op welzijn Brabant Noordoost-oost Inleiding Als gemeenten willen we samen met burgers, organisaties en instellingen inspelen op de wensen en behoeften van de steeds veranderende samenleving.

Nadere informatie

O&O-monitor 2014. Resultaten

O&O-monitor 2014. Resultaten O&O-monitor 2014 Resultaten Den Haag, 27 maart 2015 Daniëlle Mares Inleiding In 2013 eerste O&O-monitor uitgezet onder directeuren, secretarissen en bestuurders van O&O-fondsen, 33 deelnemers; In 2014

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Voor U ligt het nieuwste beleidsplan van de V&VN afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners. 1. Inleiding Dit beleidsplan is een leidraad voor het bestuur van de V&VN

Nadere informatie

Workhop 4 Participatie en medewerkersbetrokkenheid. Saraï Sapulete, Ecorys Camiel Schols, SBI Formaat

Workhop 4 Participatie en medewerkersbetrokkenheid. Saraï Sapulete, Ecorys Camiel Schols, SBI Formaat Workhop 4 Participatie en medewerkersbetrokkenheid Saraï Sapulete, Ecorys Camiel Schols, SBI Formaat 2 3 Vernieuwingen in de praktijk Directe participatie bevorderen 1. Modern werkoverleg 2. OR-leden als

Nadere informatie

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog

Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Kaderbrief 2018: Sterker in dialoog Deze kaderbrief geeft richting aan onze (team)plannen voor 2018. Zo zorgen we ervoor dat ontwikkelingen binnen Cello elkaar versterken én dat we invulling blijven geven

Nadere informatie

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf Werken leer je door te werken De aanpak van Inclusief Groep werkt! Als toeleider van de arbeidsmarkt hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. Door af te stemmen met werkgevers verlagen we drempels

Nadere informatie

VGN Kennisbeleid

VGN Kennisbeleid VGN Kennisbeleid 2016-2018 VGN Kennisbeleid 2016-2018 VGN-publicatie: 716.248 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Waarom en hoe 5 3 Onze uitdagingen 6 3.1 Professionals in vernieuwde zorg 6 32 Voldoende goed geschoolde

Nadere informatie

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier

Graag inboeken als ingekomen stuk voor de gemeenteraad van Oudewater. Met vriendelijke groet, Arjen van der Lugt Raadsgriffier From: Lugt, Arjen van der Sent: dinsdag 10 april 2018 14:11:02 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Informerende brief Cedris Attachments: Cedris raadsbrief april 2018 def (002).pdf; Cedris Folder 'De

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant

Jaarplan 2014. Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant. Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Regio Zuidoost Brabant Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant 1 Aansluitend op de doelstellingen van het beleidsplan van het netwerk staan de volgende activiteiten

Nadere informatie

Actieprogramma Tekorten Zorg en Welzijn Flevoland

Actieprogramma Tekorten Zorg en Welzijn Flevoland Actieprogramma Tekorten Zorg en Welzijn Flevoland Na jaren van krimp groeit de werkgelegenheid in de sector Zorg en Welzijn weer. Ook in Flevoland. Het aantal vacatures stijgt en regionale werkgevers geven

Nadere informatie

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte.

We zijn op ontdekkingsreis, in een gebied waar de huidige systemen leidend zijn maar onvoldoende werken. Bij een ontdekkingsreis hoort ruimte. Het speelveld De wereld om ons heen verandert razend snel. De richting is duidelijk, de sociale zekerheid wordt geprivatiseerd. Samen bouwen we aan een vernieuwende structuur om de arbeidsmarkt essentieel

Nadere informatie

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten.

Marktrijpe innovaties. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie. Toepassingsgericht. Innovaties. Energiebesparing. Participanten. Huis van Morgen (HvM) Visie Missie Innovaties Participanten Initiatiefnemers Participeren in innovatie Word participant Voordelen participatie Marktrijpe innovaties Toepassingsgericht Energiebesparing

Nadere informatie

Personeelsvoorziening van de toekomst

Personeelsvoorziening van de toekomst Personeelsvoorziening van de toekomst een transitienetwerk voor Noordoost-Brabant Food & Feed Noordoost-Brabant Wie doet over tien jaar het werk? Waar staat uw bedrijf over tien jaar? De crisis voorbij,

Nadere informatie

KRAAMTALENT KNELPUNTEN BEDRIJVEN DOELSTELLINGEN PROJECTPLAN KNELPUNTEN ROC'S GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE

KRAAMTALENT KNELPUNTEN BEDRIJVEN DOELSTELLINGEN PROJECTPLAN KNELPUNTEN ROC'S GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE KRAAMTALENT GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE donderdag 7 juni 2012 - dia 2 KNELPUNTEN BEDRIJVEN ONDERTEKENING CONVENANT 27-01-2010 Verouderd personeelsbestand Afname animo bij jongeren voor de Kraamzorg Door

Nadere informatie

V I S I E D O C U M E N T E X P E R T I S E C E N T R U M M E U B E L

V I S I E D O C U M E N T E X P E R T I S E C E N T R U M M E U B E L V I S I E D O C U M E N T E X P E R T I S E C E N T R U M M E U B E L H E T E X P E R T I S E C E N T R U M M E U B E L I S H É T C E N T R U M I N N E D E R L A N D V O O R L E R E N, W E R K E N E N

Nadere informatie

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk

Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Passie voor Techniek in goede banen leiden van opleiden naar duurzaam aantrekkelijk Misja Bakx Directeur Matchcare Agenda 1. Arbeidsmarkt ontwikkelingen en veranderingen 2. Trends in de rol van onderwijs,

Nadere informatie

Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief

Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief Mobiliteitscentrum/flexpool BDOF Wenkend perspectief 1. Inleiding In de vergadering van BDOF van 16 april jl. is een positieve grondhouding ten aanzien van een eventueel mobiliteitscentrum en een flexpool

Nadere informatie

Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007

Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen. Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007 Actieplan 2007 Ondernemingsraad Oasen Ondernemingsraad Gouda 15 april 2007 Adviseren en instemmen Bedrijfsregelingen FUWA en andere CAO afspraken HR- en Arbobeleid IMJP en Jaarplan Oasen Communicatie Ontwikkeling

Nadere informatie

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten

Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten Regionaal Actieprogramma Aanpak Tekorten 29 november 2018 Platform VMBO zorg & welzijn Marie Susan van der Munnik (WGV Zorg & Welzijn) Ineke Slagter (WZW) Werkgeversverenigingen: even voorstellen WGV Zorg

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

Intentieverklaring Versie:

Intentieverklaring Versie: Intentieverklaring Versie: 27-03-2018 1) Het regionale actieplan De vraag naar personeel in zorg en welzijn stijgt. De instroom is op dit moment onvoldoende om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

Nadere informatie

Checklist duurzame inzetbaarheid

Checklist duurzame inzetbaarheid Checklist duurzame inzetbaarheid Duurzame inzetbaarheid is een samenspel van vijf clusters. Een leidinggevende wil weten binnen welk beleidskader hij of zij de dialoog met een medewerker voert. En wie

Nadere informatie

POP POP. Programma workshop POP. 1. Algemeen kader Situering POP. 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag!

POP POP. Programma workshop POP. 1. Algemeen kader Situering POP. 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag! Programma workshop 1. Algemeen kader Situering Aanleiding Project -model 2. Link Werkervaring (Wim Van Ammel Web vzw) 3. Aan de slag! 1 Achtergrond: Evoluties op de AM: uitdagingen toenemend aantal knelpuntberoepen

Nadere informatie

HET GELDERS ONDERWIJS MODEL

HET GELDERS ONDERWIJS MODEL HET GELDERS ONDERWIJS MODEL In dialoog over samen investeren in kwalificeren voor de toekomst! WZW, de werkgeversvereniging voor zorg- en welzijnsorganisaties in Gelderland, wil samen met al haar betrokken

Nadere informatie

Strategisch Visie Stichting voor Christelijk Praktijkonderwijs voor Hardenberg & omgeving 2015-2018

Strategisch Visie Stichting voor Christelijk Praktijkonderwijs voor Hardenberg & omgeving 2015-2018 Strategisch Visie Stichting voor Christelijk Praktijkonderwijs voor Hardenberg & omgeving 2015-2018 Ontwikkeling van Talent door ontwikkeling van eigen Kracht Hardenberg, 27 januari 2015 1 Inleiding Nadat

Nadere informatie

ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037

ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Dienstverlening Directie Europa VNG uw kenmerk ons kenmerk DIR/EUI/U201401037 Lbr. 14/037 bijlage(n) datum

Nadere informatie

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november

Transvorm Actueel. Employer branding op basis van goed werkgeverschap. Welkom. Woensdag 23 november Transvorm Actueel Employer branding op basis van goed werkgeverschap Welkom Woensdag 23 november 2016 www.transvorm.org Goedemorgen! Wat maakt ons een goed werkgever? Woensdag 16 november 2016 Drs. Jan-Kees

Nadere informatie

De wereld verandert..

De wereld verandert.. De wereld verandert.. Vakmensen nodig Oud vakmanschap Procedures, vaste functies en rollen Urgentie hoog kwantitatief kwalitatief Nieuw vakmanschap Cross-overs komen en gaan Techniek Technologie Logistiek

Nadere informatie

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl

academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl academie Leren en doen! Trainingen en bijeenkomsten Najaar 2012 www.zorgbelang-brabant.nl Academie Zorgbelang Trainingen Welkom! Graag presenteren we u het aanbod van de Academie Zorgbelang Brabant voor

Nadere informatie

Koersen op kansen REGIONAAL RESULTAAT

Koersen op kansen REGIONAAL RESULTAAT Koersen op kansen REGIONAAL RESULTAAT JAARPLAN UITWERKING PROGRAMMALIJNEN TEN BEHOEVE VAN REGIOPLUS / VWS Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 4 1.1 Omschrijving regionale context 4 1.2 Doelstelling

Nadere informatie

WERKGEVERSVERENIGING ZORG EN WELZIJN

WERKGEVERSVERENIGING ZORG EN WELZIJN WERKGEVERSVERENIGING ZORG EN WELZIJN BOUWEN OP ELKAAR PUBLIEKSVERSLAG 2018 2018: SAMEN VOOR DE REGIO Met gepaste trots kijk ik naar wat wij het afgelopen jaar in onze regio gerealiseerd hebben. Onze leden,

Nadere informatie

Strategisch Beleidsplan BGN

Strategisch Beleidsplan BGN Strategisch Beleidsplan BGN 2017-2025 Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN) info@gewichtsconsulenten.nl www.gewichtsconsulenten.nl Inhoud 1. Introductie en achtergrond... 3 2. Missie en

Nadere informatie

Do s en don ts werkgeversdienstverlening

Do s en don ts werkgeversdienstverlening Do s en don ts werkgeversdienstverlening Inhoud Aanleiding Overzicht werkgeversdienstverlening Proces aannemen en plaatsen medewerker met arbeidsbeperking Do s en don ts per fase Bronnen Aanleiding Onderzoeksrapporten

Nadere informatie

Oplossingen. ambtelijke mobiliteit

Oplossingen. ambtelijke mobiliteit Oplossingen voor ambtelijke mobiliteit Regionale expertisebijeenkomsten Hoe organiseer ik ambtelijke mobiliteit? Van vraagstuk naar frictie 2 Platform Ambtelijke Mobiliteit Platform Ambtelijke Mobiliteit

Nadere informatie

Sectorplan Levensmiddelenindustrie

Sectorplan Levensmiddelenindustrie Sectorplan Levensmiddelenindustrie De levensmiddelenindustrie is de grootste (maak)industrie van Nederland met een productiewaarde van 68 miljard. Er werken 122.000 werknemers. De industrie onderscheidt

Nadere informatie

Digitale cultuur als continuüm

Digitale cultuur als continuüm Digitale cultuur als continuüm Samenvatting Activiteitenplan 2017-2020 Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN) Den Haag, 31 januari 2016 1/5 1. Vooraf Deze samenvatting is gebaseerd op de subsidieaanvraag

Nadere informatie

Een verandering van tijdperk...

Een verandering van tijdperk... Een verandering van tijdperk...... en hoe we daar als medezeggenschap mee omgaan 13 juni 2017, Roermond. Dagvoorzitter: Isaäk Mol Op de kruk Henriëtte Maas, directeur Westrom Programma 14.15 uur transitie

Nadere informatie

ZorgpleinNoord publieksjaarverslag 2018

ZorgpleinNoord publieksjaarverslag 2018 ZorgpleinNoord publieksjaarverslag 2018 ZorgpleinNoord heeft een droom: een regio waar het goed leven is, nu en in de toekomst. Samen met aangesloten zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs en de

Nadere informatie