Raadslid Jongerenraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadslid Jongerenraad"

Transcriptie

1 Raadslid Jongerenraad Over de Jongerenraad De Jongerenraad is een adviescommissie die is opgericht om de Raad van Bestuur van het Apostolisch Genootschap te ondersteunen. De jongerenraad brengt advies uit over allerhande zaken, vanuit het perspectief van de jongeren in het Apostolisch Genootschap. Wij bestaan uit 20 jongeren verdeeld over de 9 districten van Nederland en het district De wereld. Vanaf Februari 2016 zijn wij op zoek naar nieuwe leden. Wat houdt het in? Verschillende vraagstukken zullen worden ingebracht of komen vanuit de Jongerenraad zelf, waar je samen met de andere raadsleden in teamverband, in duo s of individueel over na gaat denken. De activiteiten zijn veelal opgedeeld thema s die allemaal betrekking hebben op toekomst van het Apostolisch Genootschap. Wat zijn de verantwoordelijkheden? Je wordt vertegenwoordiger van één van de districten. Je zal de maandelijkse vergadering bijwonen, centraal in het land. Je zult nauw contact onderhouden met de jongeren van het district dat je vertegenwoordigt. Wat bieden wij jou? De mogelijkheid om de toekomst van het Apostolisch Genootschap in te richten. Ervaring opdoen op het gebied van raadgeven en adviseren. Werken in een landelijke adviescommissie voor de Raad van Bestuur. Wie zoeken wij? Wij zijn op zoek naar een nieuw algemeen raadslid. Ben jij: tussen de 18 en 30 jaar? iemand met toewijding aan je verantwoordelijkheid? iemand met affiniteit met adviseren? iemand met brede interesse voor uiteenlopende thema s? goed in overleggen en communiceren? Kijk voor de overige punten en een uitgebreide omschrijving naar het bijgevoegde document functieomschrijving! Procedure Denk jij dat je voldoet aan de bovenstaande beschrijving en ben je enthousiast geworden? Reageer dan nu! Stuur een mail naar Jongerenraad@apgen.nl en vermeld daarin het volgende: Naam: Huidig woonadres: Geboortedatum: Telefoonnummer: Korte motivatie waarin je uitlegt waarom je graag als raadslid bij de Jongerenraad wil en vertelt welke vaardigheden/talenten/kennis je wilt inbrengen. Je krijgt altijd antwoord op je bericht, waarin we vertellen of je past bij onze verwachtingen. Als dat zo is zullen we je op een kennismakingsgesprek uitnodigen en hopelijk ben jij dan de nieuwe aanwinst voor de Jongerenraad

2 Functie omschrijving algemeen raadslid Een algemeen raadslid van de jongerenraad is een vertegenwoordiger van één van de districten binnen het Apostolisch Genootschap. Voor deze functie is geen opleiding of ervaring vereist. Een algemeen raadslid zal maximaal één keer per maand een vergadering van de Jongerenraad bijwonen. Daarnaast zullen de meeste taken, activiteiten en bezigheden uitgevoerd worden buiten deze vergaderingen om. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een algemeen raadslid een toegevoegde functie vervult en/of een inhoudelijke portefeuille beheert. Geschat is dat een algemeen raadslid 10 uur per maand bezig is met de activiteiten buiten de vergadering om. Afhankelijk van je interesse, achtergrond en competenties kun je als algemeen raadslid na één jaar de verantwoordelijkheid krijgen over één van de thema-portefeuilles of proces-portefeulles. Normaliter zullen raadsleden twee termijnen van twee jaar in de raad zitten, waarna ze weer plaats moeten maken voor nieuwe leden. De Jongerenraad is een zelfstandig orgaan. Dat wil zeggen dat er niet een controlerend of aansturend orgaan of persoon buiten de raad is die opdrachten geeft of verantwoording vraagt. Het is echter wel zo dat ieder raadslid de morele plicht heeft om zich verantwoordelijk en zelfstandig in te zetten voor diens taken binnen de Jongerenraad. Er zullen jaarlijkse onderlinge evaluatiegesprekken plaatsvinden om te zorgen dat het functioneren van ieder persoon naar wens is en de kwaliteit van de activiteiten voldoet aan de gestelde verwachting. De Jongerenraad heeft een democratische structuur. Een algemeen raadslid zal altijd inspraak hebben bij besluitpunten. De jongerenraad werkt nauw samen met de Raad van Bestuur. Veel van de vraagstukken zijn afkomstig van de Raad van Bestuur, waarover advies uitgebracht dient te worden. Daarnaast zal de Jongerenraad op eigen initiatief advies uitbrengen over zelfgekozen vraagstukken of anderzijds ingediende vraagstukken. Samenwerking met andere organen binnen het Apostolisch Genootschap (denk hierbij aan de kring van districtsverzorgers, kringen van dienenden, districts- of plaatselijk jeugdcoördinatoren, jeugdverzorgers en jeugdkringen) maar mogelijk ook met organisaties of personen buiten het Apostolisch Genootschap. Kernwaarden binnen de Jongerenraad Commitment Transparantie Helderheid Professioneel

3 Functie omschrijving voorziter De voorzitter van de jongerenraad is naast algemeen raadslid de voorzitter van de vergaderingen van de Jongerenraad. Voor deze functie is geen opleiding vereist, maar ervaring op het gebied van voorzitterschap heeft sterk de voorkeur. Eventuele relevante ervaring zoals bestuurslid van een vereniging is gewenst. De voorzitter zal de maandelijkse vergadering van de Jongerenraad leiden. Vooraf zal de voorzitter samen met de secretaris de inhoudelijke agenda voorbereiden. De voorzitter zorgt dat alle raadsleden tijdens de vergaderingen input kunnen leveren in de te bespreken onderwerpen. Geschat is dat de voorzitter voor diens specifieke functie 2 uur per maand bezig is met de activiteiten buiten de vergadering om. Er zullen jaarlijkse onderlinge evaluatiegesprekken plaatsvinden om te zorgen dat het functioneren van ieder persoon naar wens is en de kwaliteit van de activiteiten voldoet aan de gestelde verwachting. De Jongerenraad heeft een democratische structuur. De voorzitter zal in geval van verdeeldheid of discussie het voortouw nemen in het komen tot een gezamenlijk besluit. De jongerenraad werkt nauw samen met de Raad van Bestuur. De voorzitter is inhoudelijk aanspreekpunt voor de Raad van bestuur en andere groepen (o.a. kring van district verzorgers en landelijke werkgroepen) van het Apostolische Genootschap.

4 Functie omschrijving notulist De notulist van de jongerenraad is naast algemeen raadslid de notulist tijdes de vergaderingen van de Jongerenraad. Voor deze functie is geen opleiding vereist, maar ervaring op het gebied van notuleren of relevante ervaring zoals bestuurslid van een vereniging is gewenst. De notulist zal tijdens de maandelijkse vergadering van de Jongerenraad notuleren. De notulen worden uitgewerkt en rondgestuur, na eventuele aanpassing of revisie. Geschat is dat de notulist voor diens specifieke functie 1 uur per maand bezig is met de activiteiten buiten de vergadering om. Er zullen jaarlijkse onderlinge evaluatiegesprekken plaatsvinden om te zorgen dat het functioneren van ieder persoon naar wens is en de kwaliteit van de activiteiten voldoet aan de gestelde verwachting. De Jongerenraad heeft een democratische structuur. De notulist zal ervoor zorgen dat iedereen wordt voorzien van de vereiste informatie.

5 Functie omschrijving secretaris De secretaris van de jongerenraad is naast algemeen raadslid de beheerder van de ingaande en uitgaande post en mail. Voor deze functie is geen opleiding vereist, maar ervaring op het gebied van beheer of relevante ervaring zoals bestuurslid van een vereniging is gewenst. De secretaris beheert het account van de raad en beantwoordt alle binnenkomende s. De secretaris bereidt samen met de voorzitter de agenda van de vergadering voor en zorgt ervoor dat alle raadsleden inhoudelijke agendapunten hebben kunnen aanreiken. De secretaris maakt ook de jaarplanning voor de vergaderingen. Geschat is dat de secretaris voor diens specifieke functie 2 uur per maand bezig is met de activiteiten buiten de vergadering om. De jongerenraad werkt nauw samen met de Raad van Bestuur. Veel van de vraagstukken zijn afkomstig van de Raad van Bestuur, waarover advies uitgebracht dient te worden. De secretaris zal hierbij nauw betrokken zijn en er kan mogelijk beroep worden gedaan vanuit de Raad van Bestuur met betrekking tot deze samenwerking.

6 Functie omschrijving toezichthouder De toezichthouder is naast algemeen raadslid de bewaker van de gaande processen. Voor deze functie is geen opleiding vereist, maar ervaring op het gebied van beheer of relevante ervaring zoals bestuurslid van een vereniging is gewenst. De toezichthouder houdt toezicht op lopende processen en adviezen. De toezichthouder let op het tijdig afronden van stukken en actiepunten, de interne (groeps)processen en de kwaliteit van verslagen en adviezen. Geschat is dat de toezichthouder voor diens specifieke functie 2 uur per maand bezig is met de activiteiten buiten de vergadering om. De Jongerenraad is een zelfstandig orgaan. Dat wil zeggen dat er niet een controlerend of aansturend orgaan of persoon buiten de raad is die opdrachten geeft of verantwoording vraagt. Het kan echter gebeuren dat er misfunctioneren dreigt te ontstaan door uiteenlopende oorzaken. Het is de taak van de toezichthouder om dit tijdig waar te nemen en zo mogelijk op te lossen, danwel te bespreken met de persoon of personen in kwestie. Er zullen jaarlijkse onderlinge evaluatiegesprekken plaatsvinden om te zorgen dat het functioneren van ieder persoon naar wens is en de kwaliteit van de activiteiten voldoet aan de gestelde verwachting.

Bijlage 1: wetteksten met toelichting cliënten- en burgerparticipatie

Bijlage 1: wetteksten met toelichting cliënten- en burgerparticipatie In deze informatie-set vindt u voorbeelden van documenten en profielen die door Wmo Adviesraden zijn gebruikt in het Plan van aanpak bij de omvorming naar een brede Adviesraad Sociaal Domein of Participatieraad.

Nadere informatie

VOORZITTER. Algemeen profiel

VOORZITTER. Algemeen profiel Bijlage 1: Voorbeeld Profielschets voorzitter van de Participatieraad Met de nieuwe Participatieraad ontstaat één adviesorgaan dat zorgt voor integrale advisering vanuit de samenleving op het brede sociaal

Nadere informatie

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk.

Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. Een groeiende vereniging, dat houden we samen sterk. 1 Contents Openstaande vacatures binnen MHC Uitgeest We hebben een gezonde, groeiende vereniging. Met het groter worden van de vereniging, hebben we

Nadere informatie

Sociaaleconomische Raad van de Euregio Maas-Rijn

Sociaaleconomische Raad van de Euregio Maas-Rijn Sociaaleconomische Raad van de Euregio Maas-Rijn (SER-EMR) 2 de ontwerp - versie 24. 6.2009 Reglement van orde 1 Preambule De Sociaaleconomische Raad van de Euregio Maas-Rijn is een adviserend orgaan van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie A. Werkwijze oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a) Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b) Bij de samenstelling wordt

Nadere informatie

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015

VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november 2015 KCR Kindcentrum THERESIA Kw Huishoudelijk Reglement KCR Kindcentrum Theresia Eindhoven gevormd door MR en LO (bijlage bij Reglement KCR voor SKPO scholen) VASTGESTELD DOOR DE KINDCENTRUMRAAD OP 16 november

Nadere informatie

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST

2: vergaderen VASTE VOORZITTER EN NOTULIST 2: vergaderen Als je lid bent van een studentenraad, vergader je vaak. Je hebt vergaderen met de studentenraad, maar ook vergaderingen met het College van Bestuur en de Ondernemingsraad (OR). Gemiddeld

Nadere informatie

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken

Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Vergaderen, een agenda opstellen en notulen maken Inhoudsopgave Pagina 1 Inleiding 3 2 Belangrijke regels voor een vergadering 4 2.1 Vergaderregel 1: vergaderen doe je samen 4 2.1.2 Duidelijke regels helpen

Nadere informatie

Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland

Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland Procedure benoeming nieuwe leden Raad van Toezicht HC Klein Zwitserland 0p de ALV van juni 2017 zal de voorzitter van de raad van toezicht aftreden. Vanuit de huidige raad van toezicht wordt voorzien in

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT ROC MONDRIAAN Inhoudsopgave Preambule 2 0. Definities 2 1. Status en werkingsduur 3 2. Vergaderingen 3 3. Informatievoorziening 3 4. Evaluatie 4 5. Taakverdeling 4 6. Commissies

Nadere informatie

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg

De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg 1 De voorzitter en secretaris van het Lokaal Overleg Een goede voorzitter voor het Lokaal Overleg Kinderopvang vinden is belangrijk en niet altijd vanzelfsprekend. Ook over zijn opdracht en taken en welke

Nadere informatie

Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op meningsvormend deel: Samenwerking landelijke raad en landelijk bestuur

Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op meningsvormend deel: Samenwerking landelijke raad en landelijk bestuur Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op meningsvormend deel: Samenwerking landelijke raad en landelijk bestuur In de landelijke raad van december 2014 is afgesproken dat er in de aankomende vergadering

Nadere informatie

Waarom bent u huurderswerk gaan doen?

Waarom bent u huurderswerk gaan doen? 1 Tijdens de laatst gehouden Huurdersraadvergadering hebben we jullie deelgenoot gemaakt van onze bevindingen tijdens de cursus Hoe betrek ik de achterban Voorzitter Rien Stek, secretaris Joop Kuipers

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

Functieomschrijvingen

Functieomschrijvingen Voorzitter van de technische commissie Leiding geven aan de technische commissie. Functieomschrijvingen Lid van het bestuur. Dus mede verantwoordelijk voor algemene gang van zaken. De voorzitter van de

Nadere informatie

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove

Beleidsplan 2009-2013. Inhoudsopgave. Inleiding Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove Beleidsplan 2009-2013 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.1 Missie Volleybalclub BAVO Bavikhove. 1.2 Kernwaarden Volleybalclub BAVO Bavikhove Hoofdstuk 2 Structuur van de club

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Huishoudelijk reglement oudercommissie 27 augustus 2014 1 2 A. Werkwijze oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a) Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b) Bij de

Nadere informatie

Communicatie verenigingen KNVB 2014

Communicatie verenigingen KNVB 2014 1 Communicatie verenigingen KNVB 2014 1. Achtergrond van de notitie: veranderde rollen De kern van de bestuurlijke vernieuwing is het realiseren van een efficiëntere besluitvorming in het amateurvoetbal.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP

WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP WELKOM IN EEN BEHANDELGROEP Samen werken aan jouw toekomst Oriëntatiefolder voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Bij Lijn5 kun je hulp krijgen als je problemen hebt. Bijvoorbeeld: Je hebt

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leeuwarden. Nr. 2729 22 januari 2014 Huishoudelijk Reglement 2014 van de overlegvergadering van de Cliëntenraad Werk en Inkomen Leeuwarden en het college van

Nadere informatie

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven;

3) onderzoek verrichten naar de culturele behoeften in het werkingsgebied en documentatie en informatie verzamelen over het cultureel leven; GEMEENTELIJKE RAAD VOOR CULTUURBELEID 8755 RUISELEDE Huishoudelijk reglement: In Ruiselede wordt een gemeentelijke raad voor cultuurbeleid opgericht in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement oudercommissie

Huishoudelijk Reglement oudercommissie Huishoudelijk Reglement oudercommissie 1. Samenstelling oudercommissie a. Maximaal één ouder per huishouden kan lid zijn van de oudercommissie; b. Bij de samenstelling wordt gestreefd naar een zo evenredig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD Keizer Karel College te Amstelveen BEGRIPSBEPALING Artikel 1 a. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs, Stb 778, van 16 december 1981. b. Medezeggenschapsraad (M.R.): Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel

Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Huishoudelijk Reglement van de Huurdersbelangenvereniging De Sleutel Artikel 1 Doelstelling huishoudelijk reglement 1. Het huishoudelijk reglement regelt de nadere uitvoering van de statuten van de Huurdersbelangenvereniging

Nadere informatie

Handleiding Vergadertechnieken

Handleiding Vergadertechnieken Handleiding Vergadertechnieken Zelfstudie en rapporteren Bij OGO leer je niet alleen via het actief deelnemen aan groepsdiscussies, maar ook via het individueel uitvoeren van zelfstudieopdrachten (ZSO).

Nadere informatie

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent

Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel Werkplan MR Het Talent Basisschool Het Talent Queenstraat 37B 6663 HA Lent Tel 024 3604332 Inhoud 1. Inleiding 2. Samenstelling 3. Functies en taken 4. Instemming en advies 5. Werkwijze vergaderingen 6. Vergaderdata 7. Concept

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015

Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 Bijlage Voorbeeld functieprofielen versie 0.1. juni 2015 status: concept In onderstaand schema wordt een voorbeeld organisatiestructuur getoond, dat uitgangspunt is voor de voorbeeld functieprofielen.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) ZOTTEGEM

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING (GROS) ZOTTEGEM STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR (GROS) ZOTTEGEM ARTIKEL 1. STATUS De Stedelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking Zottegem, afgekort GROS Zottegem, werd opgericht op 12 juni 2008 Hij is als adviesorgaan

Nadere informatie

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club

Vereniging Almere 90 Baseball & Softball Club Penningmeester Zonder een goede penningmeester geen vereniging! De penningmeester maakt deel uit van het dagelijks bestuur. De penningmeester is verantwoordelijk voor het beheer van alle inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Training 4 Werkbespreking en vergadering

Training 4 Werkbespreking en vergadering Training 4 Werkbespreking en vergadering Opdracht 1 Zoeken en overleggen Je krijgt van de docent één plaatje. Dat plaatje maakt deel uit van een kort stripverhaal. Dat verhaal bestaat uit vier tot zes

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Leerlingenraad 2012-2013

Huishoudelijk reglement. Leerlingenraad 2012-2013 Huishoudelijk reglement Leerlingenraad 2012-2013 Door Rolin den Heijer Inhoudsopgave 1. Algemene taak 2. Bevoegdheden leerlingenraad 3. Vergadertijd 4. Het bestuur 5. Samenstelling 6. Stemming 7. Opzet

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010

Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide 31 januari 2010 Huishoudelijk Reglement van Stichting De Bastide Op basis van artikel 14a lid 2 van de Statuten van Stichting De Bastide heeft het bestuur onderstaand huishoudelijk reglement vastgesteld. Indien Stichting

Nadere informatie

Reglement geschillenadviescommissie

Reglement geschillenadviescommissie Definities Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 Corporatie: de in de Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken samenwerkende woningcorporaties te weten: RK Bouwstichting St. Joseph

Nadere informatie

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad

Inhoud. 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad. 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad 2. Waarom een leerlingenraad? 3. Opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenenstelling van de raad/verkiezingen b. Wat kan zoal op de agenda

Nadere informatie

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep:

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor in onze Kids on tour werkgroep: Stichting Welzijn Baarn Stichting Welzijn Baarn is de brede welzijnsinstelling in de gemeente Baarn. Welzijn Baarn zet zich in voor activiteiten op het gebied van ontspanning, ontmoeting, informatie en

Nadere informatie

Leerlingenraad Engelenburgschool

Leerlingenraad Engelenburgschool Leerlingenraad Engelenburgschool Inleiding Op de Engelenburgschool is een raad opgericht. De raad is een groep door de kinderen gekozen kinderen. Vanaf groep 5 kunnen kinderen zich verkiesbaar stellen

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid;

overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; Het college van de gemeente Lisse; overwegende, dat het gewenst is om van advies te worden voorzien inzake Wmo-beleid; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet en de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD

NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD NOTA AUDITCOMMISSIE GEMEENTE SIMPELVELD Nota auditcommissie gemeente Simpelveld In deze nota wordt een beschrijving gegeven van een auditcommissie. Deze nota bestaat uit de volgende onderdelen: 1. Wat

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT OVERLEG- EN ADVIESCOMMISSIES ORGAANTRANSPLANTATIE Nederlandse Transplantatie Stichting en Nederlandse Transplantatie Vereniging

ALGEMEEN REGLEMENT OVERLEG- EN ADVIESCOMMISSIES ORGAANTRANSPLANTATIE Nederlandse Transplantatie Stichting en Nederlandse Transplantatie Vereniging ALGEMEEN REGLEMENT OVERLEG- EN ADVIESCOMMISSIES ORGAANTRANSPLANTATIE Nederlandse Transplantatie Stichting en Nederlandse Transplantatie Vereniging INHOUDSOPGAVE Artikel 1: Algemene bepalingen Artikel 2:

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015

HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP. Stichting Welzijn Velsen. Lay-out: H.Meulenbroek 2015 HANDLEIDING HANDLEIDING VOOR DE KERNGROEP VOOR DE KERNGROEP Stichting Welzijn Velsen Lay-out: H.Meulenbroek 2015 Aantekeningen Handleiding voor de Kerngroep In 2013 werd een nieuwe werkwijze geïntroduceerd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad

Huishoudelijk reglement medezeggenschapsraad Inleiding en achtergrond huishoudelijk reglement Voor u ligt het huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van SBO de Boekanier. Met het huishoudelijk reglement worden onderlinge regels en afspraken

Nadere informatie

Definitiefase fase 2

Definitiefase fase 2 Definitiefase fase 2 Nu dat jullie als projectteam de startnotitie af hebben, kunnen jullie beginnen met de volgende fase: jullie gaan de startnotitie uitbreiden tot een projectplan en jullie gaan de rollen

Nadere informatie

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert

Jaarplan 2018/ Medezeggenschapsraad. OBS De Bonckert Jaarplan 2018/ 2019 Medezeggenschapsraad OBS De Bonckert 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en bevoegdheden. Visie Bevoegdheden 3. Kalender 4. Samenstelling + taakverdeling Ouders Leerkrachten Scholing

Nadere informatie

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg

Competentieprofiel. kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Competentieprofiel kaderlid LGB Beroepsinhoud Zorg Generieke Competenties... 2 Affiniteit met kaderlidmaatschap... 2 Sociale vaardigheden... 2 Communicatie... 2 Lerend vermogen... 3 Initiatiefrijk... 3

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Scholenoverleg regionaal samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs Eindhoven Kempenland.

Huishoudelijk reglement Scholenoverleg regionaal samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs Eindhoven Kempenland. AB 140123 Huishoudelijk reglement Scholenoverleg regionaal samenwerkingsverband voor passend voortgezet onderwijs Eindhoven Kempenland. Vastgesteld door het bestuur d.d. 23-01-2014 Status procedure ingevolge

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Leerlingenraad december 2017

Leerlingenraad december 2017 Leerlingenraad december 2017 Inleiding Sinds 2006 zijn scholen (bij wet) verplicht om een bijdrage te leveren aan burgerschapsvorming. Op Het Kompas werken we met de methode De Vreedzame School. De Vreedzame

Nadere informatie

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter

Verzoek om de notulist voortaan te vermelden op de agenda. 6> navragen van zittingstermijn door voorzitter MR VERGADERING JOZEFSCHOOL Datum: 10 januari 2017 Aanwezig: Elles (mt), Angelica (secr.), Jaco, Mascha, Marleen(vz), Cindy, Jane (notulist). Afwezig met bericht: Richard en Diane sluit zich na de pauze

Nadere informatie

Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte)

Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte) Tijdelijke vacature(s): Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte) Context De Commissie Ondersteuningstoewijzing (COT) werkt

Nadere informatie

Verpleegkundige Adviesraad BNMVV

Verpleegkundige Adviesraad BNMVV 2005-01/14 Verpleegkundige Adviesraad BNMVV Reglement Pagina 1 van5 Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: 1.1 DMG De Directie Militaire Gezondheidszorg (DMG) ondersteunt de hoofddirecteur

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Bestuursjaar SOOZ STUDENTEN OVERLEG ORGAAN ZWOLLE

Bestuursjaar SOOZ STUDENTEN OVERLEG ORGAAN ZWOLLE Bestuursjaar SOOZ STUDENTEN OVERLEG ORGAAN ZWOLLE Bestuur Mulder 2018-2019 Wat is het SOOZ? Het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) is opgericht in 1983. Het SOOZ is de belangenbehartiger voor alle

Nadere informatie

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc!

Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! Beste student, Wat leuk dat je interesse hebt in een bestuursfunctie van de Co-Raad VUmc! In juni 2017 zullen er vier bestuursleden aftreden. Vijf bestuursleden (voorzitter, penningmeester, een masterfunctionaris

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

Overleg met de Toezichthouder

Overleg met de Toezichthouder Overleg met de Toezichthouder Handreiking Goede Medezeggenschap Handreiking goede medezeggenschap Overleg met de toezichthouder Inleiding Deze handreiking goede medezeggenschap is onderdeel van een reeks

Nadere informatie

STATUTEN GKG F.V. Deze gewijzigde statuten werden goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 25 maart 2010..

STATUTEN GKG F.V. Deze gewijzigde statuten werden goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 25 maart 2010.. STATUTEN GKG F.V. Deze gewijzigde statuten werden goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 25 maart 2010.. ARTIKEL 1. OPRICHTING Op 30 maart 1982 werd een feitelijke vereniging (hierna "de Vereniging"

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1

Functiebeschrijvingen. Bestuursleden. Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functiebeschrijvingen Bestuursleden Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond 1 Functieomschrijvingen Nederlandse Kruisboog Bond NKB Voorzitter. Het leiden van de NKB. Het leiden van de bestuurs-

Nadere informatie

Individueel Behandeltraject

Individueel Behandeltraject Individueel Behandeltraject SAMEN WERKEN AAN JOUW TOEKOMST Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl erom dat jij leert én zelfstandiger wordt. Natuurlijk gaat er ook veel goed

Nadere informatie

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang:

Voor stichting SOM zijn in ieder geval de volgende invalshoeken van belang: Profiel Bestuur Uitgangspunten Het algemene belang van stichting SOM staat bij de leden voorop De leden onderschrijven de visie en de missie van stichting SOM De leden onderschrijven de grondslag en de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Versie 03 24 maart 2011 HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING TURNSCHOOL ALIANZA WAALWIJK Artikel 1. In dit Reglement wordt verstaan onder: a. DE STICHTING: Stichting Turnschool Alianza Waalwijk gevestigd

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3

Inhoudsopgave. 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3 Inhoudsopgave 1. Totstandkoming en beëindiging van het lidmaatschap... 3 2. Benoemen van oudercommissieleden in functie... 3 3. Taken voorzitter, secretaris (en penningmeester).... 4 4. Vergaderfrequentie.........

Nadere informatie

Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren

Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren CVDR Officiële uitgave van Nijkerk. Nr. CVDR22643_1 22 mei 2018 Reglement commissie cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand en Wet investeren in jongeren Het college van de gemeente Nijkerk; gelet op

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer. Verenigingen van Eigenaren

Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer. Verenigingen van Eigenaren CACHCA Administratie, Belastingen en V.v.E. Beheer Verenigingen van Eigenaren EVEN VOORSTELLEN.. CACHCA VvE beheer is een allround professionele dienstverlener voor Verenigingen van Eigenaren en bezitters

Nadere informatie

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten

Samen werken aan betere zorg. Handreiking voor begeleiding van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten Samen werken aan betere zorg van cliëntenraden betrokken bij verbetertrajecten INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 Participatie van cliënten... 4 De rol van de cliëntenraad in verbetertrajecten... 6 Het stappenplan:

Nadere informatie

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan

Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan Stichting Earlybirds fotografie Organisatieplan 1 Inhoudsopgave Organogram... 3 De oprichters... 3 Het bestuur... 3 Voorzitter... 4 Secretaris... 4 Penningmeester... 4 Algemeen bestuurslid 1... 5 Algemeen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V.

Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V. Huishoudelijk reglement oudercommissie Kindkracht B.V. Begripsomschrijving Voor een begripsomschrijving wordt verwezen naar de omschrijving in het reglement van de oudercommissie. Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad?

Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad? Waarom een BSO-Kinderraad en een BSO-centrale kinderraad? Kinderparticipatie is een recht van ieder kind Het biedt kinderen de mogelijkheid hun wensen en ideeën naar voren te brengen Het stimuleert de

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl

Inhoudelijke vragen kun je stellen aan het huidige bestuurslid: Jerre Lubberts via voorzitter@jumpteam.nl Voorzitter Binnen het 9-koppige bestuur van Jumpteam is de voorzitter verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding & de aansturing van het bestuur en daarmee voor Jumpteam als vereniging. Taken & verantwoordelijkheden

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district.

Artikel 1: De seniorenraad district Berchem is een door de districtsraad erkend adviesorgaan voor het seniorenbeleid in het voornoemde district. STATUTEN SENIORENRAAD BERCHEM ************************************* Opgesteld, rekening houdend met het Werkkader adviesraden en inspraak. Goedgekeurd door de seniorenraad tijdens de algemene vergadering

Nadere informatie

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen,

CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013. Beste mensen, CLIENTENRAAD SOCIALE ZEKERHEID HULST Nieuwsbrief november 2013 Beste mensen, In de gemeente Hulst ontvangen momenteel ongeveer 300 inwoners een bijstandsuitkering. Door de slechte economische omstandigheden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS. Overzicht. Artikel 3 Lidmaatschap. Vergaderingen van de Cliëntenraad HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE CLIËNTENRAAD VAN BUREAU BECKERS Overzicht Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Doel reglement Artikel 3 Lidmaatschap Artikel 4 Dagelijks Bestuur Artikel 5 Taken Dagelijks

Nadere informatie

Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm. Decentralisaties sociaal domein; Betrokken en actieve raadsleden

Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm. Decentralisaties sociaal domein; Betrokken en actieve raadsleden Ruimte voor beeld 21,6 x 8,7 cm Decentralisaties sociaal domein; Betrokken en actieve raadsleden Kennismaking Josee Gehrke Griffier gemeente De Wolden (Dr.) Lid bestuur VNG drs. pedagogiek Fransje Backerra

Nadere informatie

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit:

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit: VERKIEZINGSPROCEDURE G40 PIJLER VOORZITTERSCHAP 1. Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is ook voor het G40- Stedennetwerk ene nieuwe bestuursperiode aangebroken. Tijdens de eerste

Nadere informatie

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken

Leerlingenraad BS Kienehoef schooljaar Samen betrokken. LEERLINGENRAAD BS KIENEHOEF Samen betrokken Samen betrokken Inhoud 1 Waarom een leerlingenraad?... 3 2 Wat doet een leerlingenraad?... 3 3 Wie zitten in de leerlingenraad?... 3 4 Hoe werkt de leerlingenraad?... 3 5 Concreet... 5 1 Waarom een leerlingenraad?

Nadere informatie