Mogen wij U toch een vredig kerstfeest toewensen en voor 2005 meer rust en stabiliteit in onze samenleving namens de voorzitter.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mogen wij U toch een vredig kerstfeest toewensen en voor 2005 meer rust en stabiliteit in onze samenleving namens de voorzitter."

Transcriptie

1 Van de Voorzitter. Kerstmis Twee dagen van vrede op aarde dat geldt helaas- niet voor werelddelen en landen- maar wel gelukkig voor vele harten. Dichters hebben zich altijd aangetrokken gevoeld tot hetgeen zich in en rondom de stal van Bethlehem kan hebben afgespeeld. Zij hebben altijd getracht aan die verbeelding en gevoelens vorm te geven. Dat was in de middeleeuwen al zo en dat is vandaag de dag nog zo. De toon van het middeleeuwse kerstliedje is echter een heel andere dan die van het hedendaagse. Twijfel, angst, verwarring en verharding zijn in de plaats gekomen van een stralende zekerheid. Mogen wij U toch een vredig kerstfeest toewensen en voor 2005 meer rust en stabiliteit in onze samenleving namens de voorzitter. D. Troost Van de redactie. Ook nu weer gaat onze dank uit aan degene die een stukje via de mail gestuurd hebben. Wij zijn hier zeer blij mee. Graag willen we dat een ieder die iets te melden heeft over de vereniging dit naar ons toestuurt of mailt. Als het stukje dat u gestuurd hebt bestemd is voor het wijkblad dan zullen wij dat in de eerst volgende plaatsen. Ook willen we melden dat er sinds een tijdje de website van de vereniging op het internet draait. Een ieder die meer informatie wil hebben over de vereniging zelf of over de activiteiten die er plaats gaan vinden kan hier terecht. Ook proberen wij deze website zo vaak als het kan te verversen met gegevens die bestemd zijn hiervoor. We proberen ook zo vaak mogelijk de standen van het darten, sjoelen en klaverjassen te veranderen. Dit is wel afhankelijk van hetgeen wij aangeleverd krijgen van de werkgroepen. Mocht u onze website willen bezoeken en in de favorieten zetten dan hebt u hier het adres: Als u onze website bezoekt en hierna op- of aanmerkingen en eventueel suggesties heeft dan kunt u deze mailen naar ons via het volgende mailadres: info@wijkstadsdennen.nl. Vergeet niet we zijn nog steeds bezig om de website verder te ontwikkelen en te verbeteren. Hiervoor zijn alle suggesties en eventuele dingen die u mist welkom. Maak deze kenbaar via de mail zodat wij dan verbeteringen of aanvullingen kunnen aanbrengen. Wij hopen dat veel leden en ook natuurlijk niet-leden deze website veel zullen raadplegen en bezoeken om een indruk te krijgen over onze vereniging. Wij als redactieleden willen een ieder prettige kerstdagen en een gelukkig en prettig verenigingsjaar 2005 wensen. Wij rekenen op uw medewerking om kopij in te sturen zodat we ook volgend jaar weer een leuk wijkblad kunnen maken. De redactieleden Theo en Leo. Hieronder zal ik de uiterlijke inleverdatums voor de kopij neerzetten. Er zijn diverse mensen die hierom gevraagd hebben:

2 Verschijning krantje: Uiterste inleverdatum: Maart April 2005 Juni Mei 2005 Oktober September 2005 December November 2005 Mocht u iets willen insturen doe dat dan het liefs via de . Van de penningmeester. Beste leden het is al weer bijna afgelopen met het jaar Het is hard gegaan. We hebben een druk maar ook een gezellig jaar gehad. Zoals ieder jaar weet een ieder als het boekje van december komt dan zit daaraan de acceptgirokaart voor het nieuwe contributiejaar. Zo ook dit jaar. Zoals u gemerkt hebt zit er aan het boekje een accept geniet met het bedrag erop wat u verschuldigd bent aan contributie voor het jaar Als u een accept ontvangen hebt wilt u deze dan zo spoedig mogelijk betalen via uw bank of giro rekening. Elk jaar zie ik weer dat het toch weer nodig is om een herinnering te sturen aan mensen die het vergeten zijn om de contributie over te maken. U zult zien aan de hand van het bedrag wat vermeld staat op de acceptgirokaart dat de contributie voor het jaar 2005 weer gelijk is gebleven. Ik denk dat een ieder het prettig zal vinden dat dit niet verhoogd is. Vooral in deze dure tijd en alle prijsverhogingen die ons nog te wachten staan is de contributie van de wijkvereniging hetzelfde gebleven. Ik denk dat een ieder dat prettig vindt. Wij hopen als bestuur dat dankzij de hoogte van de contributie een ieder ons nog vele jaren zal blijven steunen. Ook hopen wij dat er in 2005 vele nieuwe leden de weg naar de wijkvereniging zullen vinden. Aan de hoogte van de contributie kan het volgens ons niet liggen. Ook aan het aanbod van de evenementen en cursussen kan het ook niet liggen want deze proberen wij ook steeds groter te maken. Zoals u verder in het boekje zult lezen willen we het aanbod weer uitbreiden met engels voor beginners op de avond en bij voldoende belangstelling beginnen met stijldansen. De oproepen in het boekje geven duidelijk aan waar we naar op zoek zijn. Als er iemand een leuk en goed idee heeft voor een nieuwe cursus dan is dit welkom. Meld u zich dan aan bij het bestuur of via de en er zal dan in overleg met diegene gekeken worden wat er mogelijk is en of er belangstelling voor is. Het is natuurlijk wel belangrijk dat degene die iets nieuws gaat beginnen dat geheel vrijwillig wil doen. Wij zijn en blijven een vereniging die draait door en op vrijwilligers. Ik denk dat niemand moet vergeten dat onze vereniging niks waard was zonder al die mensen die zich als vrijwilliger beschikbaar hebben gesteld om een cursus voor hun verantwoording te nemen. Reacties, opmerkingen, ideeën en suggesties zijn altijd welkom en kunnen gestuurd worden naar het onderstaande adres. U krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht terug. Ik bedank alvast een ieder voor zijn medewerking. Penningmeester Wijkverening Stadsdennen. T. Goosen tel; of info@wijkstadsdennen.nl

3 Graag willen wij iedereen langs deze weg prettige kerstdagen en een gelukkig en veilig nieuwjaar wensen en wij hopen een ieder in 2005 weer terug te zien bij de vereniging. Thea, Theo en Billy Goosen. Oproep Wij zijn op zoek naar een man of vrouw die het leuk vindt om de cursus engels te leiden. Op dit moment is er een groep mensen die engels volgen met elkaar op de dinsdagmiddag. Mevr. Klaassen die deze groep leidde heeft aangegeven hiermee te willen stoppen. Ze zal deze groep blijven leiden tot het moment er iemand zich aangemeld heeft om het van haar over te nemen. Ook zijn wij nog steeds op zoek naar iemand die een groep mensen wil leiden die graag engels willen leren. Deze groep moet wel op een avond gaan plaats vinden. Daarom mocht u engels leuk vinden en het redelijk kunnen uitspreken en de begin grammatica onder de knie hebben meld u zich dan aan. We kunnen dan kijken wat we kunnen opzetten. Voor de avond is er veel belangstelling van mensen die engels willen leren. Mocht u interesse hebben en het aandurven de groep op de dinsdagmiddag en/of een nieuwe groep op een avond willen beginnen neem dan contact op met T. Goosen tel; of Welke vrijwilliger meld zich aan. Het jaar 2004 is al weer bijna voorbij. Het is dit jaar wel heel erg hard gegaan maar misschien komt dat ook omdat we zijn verhuisd. Wij willen iedereen heel fijne en gezellige kerstdagen toe wensen en een heel goed en gezond Bertus en Geertje van Oosten De Feestavond van 8 november:

4 De jaarlijkse feestavond van de vereniging was erg gezellig en werd goed bezocht door leden en niet leden, ook dit jaar werd de muziek weer geregeld door Niek Vianen op de muziek kon gedanst worden en zelf kon je verzoekplaatjes aanvragen tussen de muziek door hield de toneelgroep twee kleine voorstellingen die erg grappig waren later op die avond was er een optreden van Wolter Kroes waar goed op gedanst werd en er waren vele fans van hem aanwezig. Er werd op deze avond zelfs een plaatsnamen puzzel gespeeld die je moest oplossen hiermee kon je een prijs winnen alleen de puzzel was knap moeilijk. Tussen door werden er hapjes rond bezorgd deze waren er in overvloed!!!! Wij hopen als de Wijkvereniging Stadsdennen 25 jaar bestaat op een net zo goede feestavond. Leo Verkijk Feestavond Het was een gezellige avond en het spannendste was dat ik de bloemen uit mocht reiken aan Wolter Kroes. Hij kon heel mooi zingen en toen hij klaar was met zingen nam hij even de tijd om met verschillende mensen op de foto te gaan en hij deelde foto s uit met daar op handtekeningen. Ik hoop dat hij volgend jaar weer komt dan bestaat de wijkvereniging 25 jaar Charissa ( Op de foto ziet u Charissa met Wolter Kroes tijdens de feestavond) Hieronder staan de zinnen die een ieder moest proberen op te lossen. De bedoeling is dat er een plaatsnaam ingevuld kan worden die in Nederland ligt. De letters van de plaatsnamen mogen over meerdere woorden in de zin gebruikt worden. We zullen de eerste zin invullen met het goede antwoord dan hebt u een idee wat de bedoeling is. De rest van de antwoorden staan achterin het boekje. Achter de zin staat uit hoeveel letters het antwoord bestaat. Veel plezier met oplossen van de plaatsnamen puzzel. 1. Die oude jas gooi ik maar weg, want er huizen motten in. 2. Margriet zei tijdens het feestje hoe het _ dat zij niet aanwezig kon zijn. (7) 3. Op zaterdag brengen zij hun weg voor de vlucht. (6) 4. Als ik nergens meer terecht kan, kan ik altijd nog bij _.(7) 5. Wanneer ik ga parachute springen, moet ik altijd uitkijken dat ik niet in de.(10) 6. Ik kan niet zo goed schaken, maar ik denk dat ik _.(9) 7. Het is mij een _ in het oog dat er zoveel onkruid in de tuin staat.(5) 8. Gisteren was hij een varken kwijt, ik denk dat hij nu naar zijn _.(11) 9. Loes heeft veel regen gehad tijdens haar vakantie, maar _.(9) 10. Hugo heeft een leuke vrouw ontmoet, ze is zeker _.(13) 11. Die _ schenkt prima alleen de kleur is niet zo mooi.(9) 12. Wat een prachtige rozen, ik denk dat ik maar een _.(7) 13. Wat zou ik aandoen? Die rode rok of die _.(11) 14. Het was een zware wandeling, we moesten wel over. (10) 15. Meneer Jansen woont in een erg klein straatje, er staan maar.(10) 16. De koekkoek vloog in het rond en vroeg zich af: Waar zal ik mijn? (8) 17. Bij het vissen hebben we vooral veel _ gevangen.(5) 18. Bij de _ is het gras altijd groener.(5)

5 19. De examentijd is _ moet nu wachten op de uitslag.(5) 20. Die boer heeft behoorlijk wat vee, hij heeft 50 melkkoeien, 4 _ -en en wel 30 varkens.(3) 21. Als ik onderweg een lekke band mocht krijgen, dan _ gewoon terug naar huis.(5) 22. We hebben deze zomer veel, plezier gehad van onze picknicktafel.(6) Van de reiscommissie: Het reisje naar de kerstmarkt in Dusseldorf is volgeboekt. We gaan weer met een volle bus naar Duitsland. Op 18 december hopen we dat een ieder een gezellige en leuke dag zal hebben in Dusseldorf. Een verslag van de belevenissen en ervaringen gedurende het kerstreisje kunt u vinden in het krantje van maart. We hopen dat er vrijwilligers zich aanmelden om een verslag te maken zodat een ieder kan lezen wat ze gemist hebben. Wat betreft de reisjes voor kinderen en volwassenen in 2005, daar zijn we volop mee bezig. Zo gauw er iets besloten is zal dit op de website gezet worden zodat u niet hoeft te wachten tot het krantje van maart. Het kinderreisje is op zaterdag 28 mei 2005 en de volwassenen gaan op zaterdag 25 juni weg voor hun jaarlijkse uitje. Dus kijk regelmatig op de website van de vereniging voor de bestemmingen voor de reisjes van Het webadres van de vereniging is Oproep Oproep Oproep Dansen (Stijl): Een mentale en fysieke recreatie voor alle leeftijden is stijldansen. Energieke mensen zullen ondervinden, dat het maken van vorderingen in de zogenaamde Engelse stijl hun houding en balans zal geven door de daarvoor noodzakelijke training. Dit kan tevens van groot belang zijn als U nog andere sporten beoefent o.a. tennis, voetbal enz. Stijldansen is tevens zeer waardevol voor druk bezette mensen, die een mentale ontspanning en een niet al te zware lichamelijke training willen. Het is de bedoeling dat wij een cursus stijldansen willen gaan opstarten, mits er voldoende belangstelling voor is, dan gaan we zo spoedig mogelijk van start. Mocht U geen partner hebben, dan kunt U zich evengoed opgeven, er zijn genoeg dames die ook als heer kunnen dansen. Natuurlijk is het prettig als de heren zich ook eens massaal aanmelden. Opgeven kunt U zich bij: Mevr. G. v Oosten, Vondelpark 25 tel: Toneel uitvoering 18 en 19 maart 2005: Ook dit jaar zal de toneelgroep Stadsdennen weer toneelstuk op de planken brengen. Kaarten kunt u verkrijgen vanaf 17 Januari bij Mevr. G. van Oosten Vondelpark 25 tel: Iedere maandagavond in de Kiekmure vanaf uur en verder telefonisch te bestellen bij mevr. Van Oosten.

6 (Hier kan de meegestuurde bijlage op A5 formaat geplaatst worden. Deze tekst hoeft dan niet gedrukt te worden.) Kinderbingo: De bingo voor kinderen was weer gezellig en gelukkig weer redelijk goed bezet. De bingo vond in de herfstvakantie plaats op dinsdagavond. Alle kinderen gingen met een prijs naar huis. Ze hadden allemaal een leuke avond gehad. Deze begon om uur. Vele kinderen hadden vader of moeder meegenomen en ook enkele hadden opa of oma zo ver gekregen om te gaan. Zij mochten ook mee spelen. Op deze manier hadden de kinderen meer kans om een prijs te winnen. Thea had er weer voor gezorgd dat er leuke kinderprijzen waren. Iedere kinderbingo krijgt ze het maar weer voor elkaar om de tafels gevuld te krijgen met kinderprijzen. Ook de hoofdprijs in de superronde, een radio-cd stereo toren met boxen viel goed in de smaak bij de kinderen. Alle kinderen hadden voordat de bingo begon de prijzen al verdeeld. Ook lag er bij binnenkomst al chips en zoute stengels op de tafels. Verder kregen we in de pauze nog een beker limonade en ook werd er rondgegaan met snoep. Elk kind ging dus voldaan en met een prijsje naar huis. De een wat meer en groter dan de ander maar iedereen had wat. Mocht u na het lezen van dit verslag ook een naar de kinderbingo willen dan kan dat weer in de voorjaarsvakantie. De kinderbingo wordt gehouden op dinsdagavond 8 februari. De bingo begint om uur en iedereen is welkom lid of geen lid. Ook mogen de ouders of grootouders meekomen en meedoen. Op deze manier hebben de kinderen ook meer kans om een prijs te winnen. Kaartjes kosten voor de eerste 6 ronden 0.25 per stuk en voor de superronde kost een kaartje per stuk 0,50. U mag per ronde zo veel kaartjes kopen als u wilt. Thea is al weer bezig om leuke prijzen bij elkaar te krijgen. We zien jullie en je vriendjes op dinsdagavond 8 februari 2005 om uur. Cursus MET OPEN OGEN: Dit is een cursus die we dit seizoen voor het eerst houden en is begonnen in oktober. Hieronder een verslag van de heer van der Heide. Cursus MET OPEN OGEN: Van kunstbeschouwing naar kunstbeleving De maanden oktober en november stonden in het teken van DE STILLE KUNSTEN : dichters en schilders passeerden op de maandagavonden in de Bestuurskamer van de Kiekmure de revue. We maakten kennis met de uitvinder van de Abstracte Schilderkunst. We leerden de schoonheid kennen van de Haiku. Opeens bleken uitspraken als to be or not to be en hoe warm het was en hoever monumenten te heten in de geschiedenis van de literaire kunsten. En Malle Babbe en het Straatje (van vermeer) topics van onze vaderlandse schilderkunstige traditie! Zelfs gebruiksvoorwerpen als HET WIEL, DE CARDANAS, DE MOLENWIEK,het SCHEEPSZEIL, de PROPELLER, de PAPERCLIP en de RITSSLUITING worden in de filosofie van de kunstbeschouwing monumenten genoemd. Ook in februari en maart 2005 zijn weer 6 avonden MET OPEN OGEN, van KUNST beschouwing naar beleving, ingeroosterd!

7 Dan zal het zeker gaan over de romantiek in de beeldende kunst en in gedichten. Een topic daarbij zal zeker de Ruïne zijn Van de overleden Boudewijn Buch konden we veel leren over de periode waarin Goethe leefde. Deze Weimarse dichter en toneelschrijver vertelde eens (toen hij het had over één van zijn al wat oudere vriendinnen): Eros mistet noch in ihren Falten. En er zijn inderdaad van die bevoorrechte stervelingen die erbij het klimmen der jaren alleen maar mooier op worden Verouderen, slijten, barsten, scheuren, afblakeren, schrompelen, verweren, uitdrogen, verbleken, rotten, dat zijn allemaal processen die gepaard gaan met een zekere schoonheid. De Poëzie van het verval zou je kunnen zeggen. ( Het ruimte-effect.) Alvast een goede jaarwisseling en een artistiek 2005 toegewenst door Douwe van der Heide. Tel; Kinderrommelmarkt: Zaterdag 27 november was het weer zover de kinderen konden hun eigen spulletjes en met wat ze van hun ouders hadden gekregen verkopen op de kinderrommelmarkt. Het was weer een gezellige dag. Alle tafels waren verhuurd dus zaal A en B was vol met rommelmarktspullen. Ook de bezoekers en kopers konden niet wachten tot het acht uur was. De eerste bezoekers stonden al te wachten toen we bij de Kiekmure aankwamen. Ton de beheerder van de Kiekmure was er nog niet eens. Er was afgesproken dat de organisatie erom acht uur zou wezen. Nadat de organisatie zichtbaar was voor Ton deed deze de deuren van het gebouw open. Een ieder kon naar binnen de kinderen konden hun spullen uitstallen en vaak gebeurde het dan dat er direct verkocht kon worden. Kinderen wisten dan niet wat er precies gebeurden. Het was een gezellige en druk bezochte markt en wij denken dat de meeste kinderen met een goed gevulde beurs naar huis gingen. De kinderen konden dan de opbrengst in de spaarpot doen of een lang gekoesterde wens gaan kopen. Ook was er een kind die een man zag lopen met het speelgoed dat net nog van hem was naar zijn moeder ging om te vertellen dat hij dat niet wilde. Hij wilde er nog mee spelen. Hij was er al wel te groot voor maar dat maakte voor hem niks uit. Als je interesse hebt om ook een keer te staan of weer te staan dan kan dat op zaterdag 5 maart De markt wordt weer gehouden in de Kiekmure en duurt van 8.00 uur tot uur. U moet wel deze gehele tijd aanwezig blijven. De enigste eis die er is dat er een kind achter de kraam staat. Natuurlijk wel onder begeleiding van een volwassene. De tafels zijn 1.20 bij 80 centimeter. De kosten voor het huren van een tafel zijn voor kinderen die lid zijn 2,50 en voor niet leden 5,00 per tafel. Opgeven kan vanaf heden bij T. Goosen tel of Ook kunt u een sturen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de vereniging. Van de sjoelclub: Hieronder volgen de tussenstand van het sjoelen seizoen De standen zijn bijgewerkt tot Namen: Punten: 01 T. vd Brink 15317

8 02 N. van Nieuwenhuis B. Goosensen L. Nijland A. Beelen A. Klaassen C. Goosensen G. v Zijl B. Meijer D. v Putten H. Kok J. Haverkamp N. Dekker R. vt Slot H. Petersen M. Bleumink C. v Zijl T. Smeeman R. Borecki J. Goossens J. Joon 3181 Jan is na een lange afwezigheid gelukkig weer terug. De Schijvensmijters. P.s de eindstanden van het sjoelen worden zo gauw ze bekend zijn op de website gezet. Dus wilt u het weten kijk dan regelmatig op de website. Na 21 december is de eindstand bekend. De redactie. Hebt u interesse of wilt u een keer deelnemen aan een activiteit of cursus dan is dat altijd mogelijk. U kunt altijd de eerste keer geheel vrijblijvend komen kijken en sfeer proeven. U kunt dan beoordelen of het iets is voor u en of het wel datgene is wat u er van verwacht. Bij diverse activiteiten kunnen nog mensen bij o.a. bij 3-d knippen, klaverjassen, engels op de dinsdagmiddag, darten, div. kaarttechnieken, country line dansen en bloemschikken. Voor de andere activiteiten kunt u contact opnemen met degene die daar verantwoordelijk voor is. Wees niet bang maar kom eerst een keer kijken. Bel op en maak een afspraak. Ook zijn wij op zoek naar mensen die als vrijwilliger haar of zijn hobby wil delen met anderen. U kunt als u dat wilt andere mensen kennis laten maken met de hobby die u veel plezier geeft. Zou u dit willen neem dan contact op met iemand van het bestuur of stuur een e- mail naar: info@wijkstadsdennen.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen en in overleg met u wordt er gekeken wat er mogelijk is. Hopelijk zijn er mensen die dit durven en willen doen. Adverteerders gezocht: Zoals u altijd kunt zien in ons wijkblad staan er altijd advertenties van middenstanders en instellingen in. Deze adverteerders steunen de wijkvereniging Stadsdennen. Nu is de situatie zo dat er nog ruimte is voor nieuwe adverteerders. Mocht u belangstelling hebben om een advertentie te willen plaatsen dan kan dat. De advertenties worden altijd voor een jaar geplaatst dus vier maal. De plaatsingsdatums zijn in maart, juli, september en december. Kosten hiervoor zijn voor ¼ A4 pagina

9 35,00 en voor een halve A4 zijn de kosten 70,00. U moet zelf de advertentietekst aanleveren op de gewenste grootte. Als u belangstelling hebt kunt u contact opnemen met T. Goosen tel of via de info@wijkstadsdennen.nl. Daarom een verzoek aan onze leden mocht u iemand weten of zelf een advertentie willen plaatsen, op deze manier steunt u de vereniging ook nog, laat dan wat van u weten. Mocht u op een andere manier de vereniging willen steunen of sponsoren dan kunt u dat ook op het eerder vermelde adres laten weten. Ook is het mogelijk om een link op de website te maken na uw eigen site. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met T. Goosen. Darten: Dit is de stand van de onderlinge dartswedstrijden tegen elkaar en is bijgewerkt tot en met donderdag Mocht u actuele standen willen volgen dan kunt u daarvoor terecht op de website. Hier wordt geprobeerd om iedere week de nieuwe stand op te zetten zodat een ieder kan zien wat er is gebeurd en veranderd. Mocht u ook interesse hebben dan bent u altijd welkom op de donderdagavond vanaf uur. De eerste keer kunt u een keer gratis proberen om zo te kijken of het u wat lijkt. Totaal Totaal Punten Roos Anneke 3 0 Ron 6 2 Billy 15 3 Ronnie 6 9 Mike Leo 13 9 William 24 6 Jeroen 58 7 Rinus 67 3 Chris 78 2 Timon Alfred In de tabel kunt u zien in de kolom totaal aantal punten de gewonnen legs die de persoon heeft gehaald. In de kolom van totaal roos is het aantal keren dat een persoon een pijl in de roos heeft gegooid gedurende het seizoen. Voor uitslagen in onderlinge wedstrijden verwijs ik u naar de website daarop is namelijk een tabel gezet waarin ook de uitslagen van de onderlinge wedstrijden te volgen zijn. Ook willen op deze plaats alle darters van de Wijkvereniging Stadsdennen Anneke veel sterkte wensen en hopen we op een volledig herstel en dat ze zich weer zo gauw ze zich beter voelt weer meld bij het darten. Anneke namens iedereen heel veel beterschap en sterkte. De Dartvrienden. Klaverjassen: Dit is de tussenstand klaverjassen seizoen Standen zijn bijgewerkt tot Naam: Punten: Mars: 01 Hr. Grit Hr. Stal Mevr. De Kruijf Hr. v Breugel Hr. de Kruijf Hr. v Til Mevr. v Heerde Hr. Coenen

10 09 Hr. v Leeuwen Hr. Hoeven Hr. Epe Mevr. De Jong Hr. Schipper Mevr. Koster Mevr. Karssen Mevr. Hoek Hr. de Jong Mevr. Coenen Mevr. Justus Mevr. V Leeuwen Mocht u interesse hebben om ook op de dinsdagavond gezellig een kaartje te leggen dan bent u van harte welkom. Er kunnen nog diverse mensen deelnemen en wij hopen dat er ook enkele enthousiastelingen zich komen melden. Voor info en aanmelden kunt u terecht bij mevr. Justus tel; of J. de Jong tel; P.s. de eindstanden van het klaverjassen worden zo gauw als ze bekend zijn op de website gezet. Dit zal wezen na 21 december. Kijk regelmatig op de website om de standen te weten. De redactie. Kerstlied: Die komt tot ons in donkere nacht Hoe hebben wij op U gewacht In t felle branden van de dagen Wij kunnen niet meer tot U klagen En om U vragen En staan verloren in de nacht Die in de nacht gekomen zijt, Hoor hoe ons hart nu naar U schreit. Zie onze krachteloze handen, Die zich vergeefs tot bidden spanden Onze ogen branden In donkere verlatenheid Gij die toch eens zijt neergedaald, Engelen hebben t ons vertaald Moeten wij U vergeefs verwachten? De dag verbrandde onze krachten In donkere nachten Kom tot onze armoede ingedaald Country line dansavond: Op 28 mei 2005 wordt er weer een countryavond georganiseerd. Er wordt gedanst op muziek van Maaike en Bert.

11 De kosten zijn 2,50 voor leden en 4,00 voor niet leden. De avond begint om uur en de zaal is open om uur. Tot 28 mei Zinloos geweld Een veel besproken medemens is niet meer Veel emotie s, oprechte woede, machteloosheid Uit het leven gereten als is het een kleinigheid Keer op keer gebeurt het iedere dag ergens weer Twee mensen iets eerder van het leven beroofd Weinig ophef nog minder emotie nauwelijks woede Ook om het leven gebracht in koelen bloede Ondanks mindere zeden steeds in zichzelf geloofd De een immers vaak populairder dan de ander Toch vertwijfeling waarom verschil in waarden Een ieder vind zijn manier van leven op deze aarde We zullen moeten (leren) leven juist met elkander Iedere dag gaan mensen (soms veel te vroeg) dood Vaak geheel onvrijwillig, soms door dom geweld En of het nu een arme drommel is of welgesteld Wanneer het tijd is leggen we allemaal t lood Maar een mens zien sterven door zinloos geweld De volgende keer een Marokaan of dolle Mien Dan weer een chinees of erger, kids misschien Uit het leven gereten door een kogel geveld Hoeveel dieper kunnen wij mensen nog zinken Mensen die het boeltje opzwepen wel doordacht Anderen opgejut volgend door hen als teken van macht Weiger te luisteren laat geen schot nog klinken De echte schuldigen helaas buiten schot gebleven Soms in naam van hun god of hun Allah heel fijn Alsof de goden ook met elkaar in oorlog zouden zijn Keer het kwaad de rug toe en laat de vrede weer leven Alle antwoorden van de plaatsnamenpuzzel die op de feestavond is gedaan. 1. HUIZEN 2 ELSPEET 3 DUIVEN 4 UTRECHT 5 ROOZENDAAL 6 ROTTERDAM 7 DOORN 8 ZWIJNDRECHT 9 BRUINISSE 10 HEERHUGOWAARD 11 GROENEKAN 12 BOSKOOP 13 ZWARTEBROEK 14 DRIEBERGEN 15 DRIEHUIZEN 16 EIBERGEN 17 BAARS 18 BUREN 19 OMMEN 20 OSS 21 LOPIK 22 HOUTEN

Van de Voorzitter. Heerlijk voorjaar.

Van de Voorzitter. Heerlijk voorjaar. Van de Voorzitter. Heerlijk voorjaar. Al hoewel het nog erg fris is, worden de dagen al weer een stuk langer. Wij van de vereniging beginnen ook zo langzamerhand de lente kriebels te krijgen. Een dagtocht

Nadere informatie

Hans en Dieke Troost.

Hans en Dieke Troost. Van de Voorzitter. Nog een paar dagen en het jaar 2006 ligt alweer achter ons. Een jaar waar velen met gemengde gevoelens op terug zullen kijken. Voor de één blijdschap, voor de ander ziekte of dikwijls

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN

VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VIEREN DOOR/VOOR JONGEREN VOORBEDE Soms moeten gebeurtenissen en dingen met naam worden genoemd. Soms moet je de dingen meer openlaten, opdat iedereen zijn eigen ervaringen erin kan herkennen. De voorbede

Nadere informatie

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik.

Eerste nummer. Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie. Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. juni 2014 Op kamers Eerst durfde ik de woonkamer niet naar binnen. Eetfobie Eerste nummer Het was moeilijk om te zien dat mijn nichtje van 5 meer at dan ik. INHOUD juni 2014 Eten als een kind Op kamers

Nadere informatie

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje

jan-mrt 2011 Contactenkrant Samen boodschappen doen op de markt? Wie fietst er ook graag? Ik zoek een kaartmaatje jan-mrt 2011 Contactenkrant Wie vindt het leuk om samen af en toe te koken? Wie wil samen met mij gaan wandelen? Samen zwemmen? Samen boodschappen doen op de markt? Ik zoek een kaartmaatje Gezocht: vriend(in)

Nadere informatie

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma.

SPROOKJES. THEATER Met otto, elle of izzi! SPORT EN SPEL KNUTSELEN. Dit is een voorbeeld boekje van een GROEN recreatiewerk programma. Met otto, elle of izzi!... Camping Vossenberg Centrumweg 17 8162 PT Epe Tel: 0578-613800 info@campingvossenberg.nl www.campingvossenberg.nl SPORT EN SPEL SPROOKJES Iedere dag (m.u.v. zaterdag) leuke sporten

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

Van de Voorzitter. D. Troost. Van de redactie.

Van de Voorzitter. D. Troost. Van de redactie. Van de Voorzitter. Nog een paar dagen en 2007 is weer voorbij. Ook dit jaar hadden we weer een uitgebreid aanbod aan activiteiten, die ook een hoge bezettingsgraad had. Daar zijn wij uiteraard erg blij

Nadere informatie

Heilig Jaar van Barmhartigheid

Heilig Jaar van Barmhartigheid Heilig Jaar van Barmhartigheid van 8 december 2015 tot 20 november 2016 Paus Franciscus heeft alle mensen van de hele wereld uitgenodigd voor een heilig Jaar van Barmhartigheid. Dit hele jaar is er extra

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Mevr. D. Troost Tel: 420101 Voorzitter bovengenoemde verenging. Van de redactie. Van de Voorzitter. De zomer is weer ten einde, een mooie zomer: tenminste wat het weer betreft. Een lange winter staat ons weer te wachten. De dagen worden steeds korter, dus eerder het licht aan. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10

Kids United Inhoudsopgave. Kids United Voorwoord Henk Sijtsma. Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Kids United Inhoudsopgave Kids United Voorwoord Henk Sijtsma Inhoudsopgave 02 Voorwoord 03 Terugblik 04 Samenwerking 08 Hoofdsponsor 10 Enthousiast, gedreven, betrokken, respect: dat waren de woorden die

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal" Dordrecht 1945

JAN STEVENS. Voorjaarsdroom. De Wielewaal Dordrecht 1945 JAN STEVENS Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 r JAN STEVENS 4 Voorjaarsdroom De Wielewaal" Dordrecht 1945 voor Minke « Die lentemorgen, vroeg - ben ik door de boomgaard gegaan en het was of

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN

DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN DE WEEK VOOR WE HET AV0NDMAAL VIEREN AVONDMAAL VIEREN Het Avondmaal is meer dan zomaar een maaltijd. Om dat te begrijpen, is dit boekje gemaakt. Vooral is daarbij gedacht aan de kinderen, omdat zij met

Nadere informatie

Van de Voorzitter. Dieke Troost. Van de redactie.

Van de Voorzitter. Dieke Troost. Van de redactie. Van de Voorzitter. In september van dit jaar bestaat de vereniging al weer 27 jaar. Kleinschalig begonnen en uitgegroeid tot wat we nu zijn. Neem nu bijv. het wijkblad. Iedere keer als het klaar was met

Nadere informatie

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden

Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden Gijsje zonder staart geschreven door Henk de Vos (in iets gewijzigde vorm) Er was eens een klein lief konijntje, dat Gijs heette. Althans, zo noemden zijn ouders hem, maar alle andere konijntjes noemden

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afgelopen maandag hebben we met de deelnemers van de kring Eigentijds Bijbellezen Paasverhalen gelezen. Vier verhalen van de opstanding, verteld door

Nadere informatie

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197

Inhoud. Aan jou de keuze 7. Niet alleen maar een boek 187. Auteurs 191. Dankwoord 197 Inhoud Aan jou de keuze 7 D/2012/45/239 - isbn 978 94 014 0183 8 - nur 248 Tweede druk Vormgeving omslag en binnenwerk: Nanja Toebak, s-hertogenbosch Illustraties omslag en binnenwerk: Marcel Jurriëns,

Nadere informatie

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen

Klee. en Cobra. Opnieuw beginnen Klee Lesmateriaal groep 5 en 6 deel 1: klassikale les op school bij de tentoonstelling Klee en Cobra Het begint als kind 28.01-22.04 2012 en Cobra Opnieuw beginnen Dit is Paul Klee En dit ook. En dit is

Nadere informatie

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1.

Y-choice. Luister naar De keuzes die je maakt van Van Dik Hout. Het nummer staat op de CD Het beste van 1994-2001. De songtekst vind je in bijlage 1. Kiezen Opwarmertje Een eigen keuze (Naar: Kiezels 10 e jaargang, nr. 5) Laat één jongere beginnen met het noemen van een drietal belangrijke zaken uit zijn leven, bijvoorbeeld iemand kiest scooter, voetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl

Nieuwsbrief van juli 2015. Peuterspeelzaal De Ringkantertjes. Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Nieuwsbrief van juli 2015 Peuterspeelzaal De Ringkantertjes Hazeweg 1 2441 AD Nieuwveen 0172-530531 www.deringkantertjes.nl Vakanties 2015/2016 Herfstvakantie 19-10 t/m 23-10-15 Kerstvakantie 21-12-15

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VERLOREN ZOON Bijbel voor Kinderen presenteert DE VERLOREN ZOON Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf.

Niet veel mensen krijgen deze ziekte en sommige volwassenen hebben er vaak nog nooit van gehoord of weten er weinig vanaf. Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Lateraal Sclerose heeft. Het is een lang woord en het wordt vaak afgekort tot ALS. Niet veel

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Liturgie voor de scholendienst 2015

Liturgie voor de scholendienst 2015 Liturgie voor de scholendienst 2015 Kerk van de Nazarener & Christelijke Basisschool De Vliet Klaaswaal Zondag 1 februari Thema: Bestaat God (eigenlijk wel)? Welkomstwoord Uitleg over de kerk Kinderopwekking

Nadere informatie

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch?

'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) 'Hij kent je bij je naam'. (internet) http://www.youtube.com/watch? Liturgie Jongerenviering op 10 juni 2012 Protestantse Kerk in Wehl Welkom Anneke We begroeten elkaar met het zingen van: 'Vrede voor jou, hierheen gekomen' (Geroepen om te zingen, nr. 15) Thema van de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep

Boekje over de kerk. voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Boekje over de kerk voor kinderen van ca. 4 10 jaar gemaakt door de jongste catechisatiegroep Over dit boekje Wij hebben op catechisatie wat geleerd over de kerk. Daar willen we je wat over vertellen.

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16

Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7. Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11. Activiteit 03: Acting out 16 Inhoud Activiteit 01: Je gedachten en gevoelens 7 Activiteit 02: De scheiding van je ouders overleven 11 Activiteit 03: Acting out 16 Activiteit 04: Schuld 22 Activiteit 05: Angst 26 Activiteit 06: Verdriet

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116

LES 4. Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 LES 4 Handelingen 12:1-19; Van Jeruzalem tot Rome: Verlost uit de gevangenis blz.109-116 De boodschap God hoort en verhoort onze gebeden voor elkaar. Leertekst: Terwijl Petrus onder zware bewaking zat

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005

rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 rijm By fightgirl91 Submitted: October 17, 2005 Updated: October 17, 2005 Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/fightgirl91/21803/rijm Chapter 1 - rijm 2 1 - rijm Gepaard

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier

Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Ervaringen Voorbeeld jouw ervaring delen? formulier Vraag 1 Hoe heb je zielsliefde ontdekt, en ontdekte je zielsliefde het ook op dat moment? Ik ontmoette haar op mijn werk in de rookruimte. We konden

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18-12-2014

Nieuwsbrief 18-12-2014 Basisschool de Regenboog 18-12-2014 Nr 3 Belangrijke data Al weer bijna kerstfeest en een nieuw jaar. Een tijd om terug te kijken en te denken aan nieuwe kansen en mogelijkheden. Voor onze school zien

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013

Oasemoment Onze Vader Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Oasemoment "Onze Vader" Emmaüsparochie - donderdag 17 oktober 2013 Muziek Inleiding en evangelietekst In het hoofdstuk 6 van zijn evangelie laat de apostel Mattheüs Jezus aan het woord over hoe we horen

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

NR.60 - januari 2015 Herfstmarkt 15 november 2014

NR.60 - januari 2015 Herfstmarkt 15 november 2014 NR.60 - januari 2015 Herfstmarkt 15 november 2014 Gerda Op 15 november 2014 hebben we weer de Herfstmarkt gehad. Een markt die anders was dan andere jaren. We zijn gestart met een gezamenlijke discussie

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou

Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Je mag stralen je mag huilen je mag dwalen je mag schuilen je mag vragen je mag dromen je mag klagen je mag komen Hij wacht op jou Heb je naar aanleiding van dit dagboek vragen of opmerkingen? Mail me

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling tot veel scholen in de regio hebben de

Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling tot veel scholen in de regio hebben de KBS De Touwladder T: 079-3413033 Velddreef 328 E: info@touwladder.unicoz.nl 2727 CV Zoetermeer W: www.touwladder.unicoz.nl Beste Ouders en/of verzorgers, De meivakantie staat voor de deur. In tegenstelling

Nadere informatie

Musical De Eendenclub verdwaalt

Musical De Eendenclub verdwaalt Pagina 1 van 9 Musical De Eendenclub verdwaalt Normale versie voor 3 typetjes (Otto/Elle/Izzi) Een eigen productie van Recrateam Zang: Leonie van Gent en Martijn Boer Stemmen op de cd-versie: Martijn Boer

Nadere informatie

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT

WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT WANNEER EEN SPECIAAL IEMAND ALS HEEFT 1 Je leest waarschijnlijk dit boekje omdat je mama of papa of iemand anders speciaal in je familie Amyotrofische Laterale Sclerose heeft. Het is een lang woord en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp In dit nummer Geboren * Website www.leenderstrijp.com Overleden * School en winkel Leenderstrijp Nieuwe bewoners * Agenda Welzijn&Zorg * Carnaval 2015 De STRIEPER Nieuwsbrief Stichting Buurtschap Strijp

Nadere informatie

Informatie eerste clubperiode 2015

Informatie eerste clubperiode 2015 Informatie eerste clubperiode 2015 De voorbereidingen voor het nieuwe jaar zijn in volle gang. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Craeyenburch voor de 1ste periode van 2015! De clubperiode

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt.

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Nieuws uit de groepen Nr. 27 arpil 2016 De kinderopvang Knuffels We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Als het kan dan gaan we ook op pad met de

Nadere informatie

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding

December. Tot dan, en pakt elkaar ondertussen allemaal ne keer goed vast! Veel liefs, de groepsleiding December Normaal gezien beperkt dit voorwoord zich tot de nodige informatie, liefst melig geschreven en met af en toe een verwijzing naar de fratsen van de leiding. Normaal gezien doen wij als Vincies

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie