Welkom in onze school.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in onze school."

Transcriptie

1 Welkom in onze school. Uw kind heeft het moeilijk in de gewone school. De gewone school heeft het misschien moeilijk met uw kind. Uiteindelijk blijkt er Buitengewoon Onderwijs te zijn voor kinderen die het moeilijk hebben Onze school heeft een onderwijsaanbod voor kinderen met ernstige gedragsproblemen met normale leermogelijkheden (type 3). kinderen met ernstige gedragsproblemen en beperkte leermogelijkheden (type 3). kinderen met een autismespectrumstoornis en (rand-)normale begaafdheid (type 3-auti). Onze school biedt aangepast onderwijs voor deze drie groepen van kinderen. Voor de kinderen met normale leermogelijkheden zal het aanbod zoveel mogelijk aansluiten bij het programma van de gewone basisschool. Voor de kinderen met beperkte leermogelijkheden wordt een aangepast programma uitgewerkt. Voor de kinderen met een autismespectrumstoornis hebben we een apart aanbod in de autiklas. Kleine klassen, aangepast leerprogramma. In het buitengewoon onderwijs zijn de klasgroepen kleiner dan in de gewone school. Op die manier kunnen de leerkrachten elk kind beter individueel begeleiden. In het begin van elk schooljaar wordt voor ieder kind een individueel handelingsplan opgemaakt. Hierin noteert de klastitularis aan welke leerstofonderdelen er met uw kind zal gewerkt worden. Ook voor het gedrag van de kinderen wordt zo n handelingsplan opgemaakt. Op die manier krijgt elk kind bij ons onderwijs op maat, vertrekkend van wat reeds gekend is en rekening houdend met de mogelijkheden en tekorten van elk kind.

2 Crisisopvang op school (type 3). Bij kinderen met ernstige gedragsproblemen kan het soms grondig mislopen. Wanneer de situatie in de klas of op de speelplaats onhoudbaar wordt, is het soms beter een bepaalde leerling even uit de groep te verwijderen. De opvang is de plaats waar problemen worden uitgepraat en nieuwe afspraken worden gemaakt om in de toekomst problemen te vermijden. De opvang is ook de plaats waar leerlingen tot rust kunnen komen. Soms is daarvoor een periode van afzondering in een prikkelarme ruimte nodig (TAVAruimte: Totale Afzondering Van Anderen). Hiervoor beschikt de opvang over twee rustkamers. Drank op school. De leerlingen blijven s middags op school eten. De kinderen brengen een lunchpakket mee. Bij de maaltijd kunnen de kinderen op school soep, chocomelk, bosvruchtenmelk, appelsap of sinaasappelsap krijgen. De prijs van de drankjes wordt bij het begin van het schooljaar meegedeeld. Uiteraard mogen de kinderen ook een drankje meebrengen. In dat geval mogen geen glazen flesjes of grote flessen frisdrank meegebracht worden. Aan het begin van elk trimester kiezen de kinderen wat ze drinken, deze keuze blijft behouden voor de duur van één trimester. Kleine groepen op de speelplaats. Onze school kiest voor kleinschaligheid. Om het speelplaatsgebeuren leefbaar te houden worden de leerlingen tijdens de middagpauze ingedeeld in drie groepen. De groepen worden ingedeeld op basis van de leeftijd: de jongste kinderen spelen samen, de oudste leerlingen hebben een ander spelmoment. De kinderen van de autiklassen spelen steeds apart. Begin en einde van de lessen. De lessen beginnen voor iedereen om 8.45 uur en eindigen om uur. Op woensdag is de school uit om uur.

3 Individuele begeleiding en therapie op school. In onze school zijn een aantal paramedici tewerkgesteld: een logopedist, een kinderverzorgster, een kinesist en een ergotherapeut. De logopedist begeleidt in individuele therapiemomenten de leerlingen die spraak- en taalproblemen hebben. Daarnaast zal de logopedist ook binnen de klas taalactiviteiten mee ondersteunen. De ergotherapeut begeleidt individueel of in kleine groepjes kinderen die extra psychomotorische ondersteuning nodig hebben. Schrijfmotoriek en oefenen van sociale vaardigheden komen ook in deze sessies aan bod. De ergotherapeut begeleidt de kinderen als er conflicten zijn en leert hen beter omgaan met elkaar. Het aanbod aan paramedische omkadering is echter beperkt. Dit betekent dat slechts een deel van de leerlingen hiervan kunnen genieten. Daarnaast heeft de school ook een BLIO leerkracht. Zij staat in voor de leerbegeleiding van kinderen die voor een bepaald leerstofonderdeel extra oefening of ondersteuning nodig hebben. Deze werkmomenten kunnen individueel of in kleine groepen plaatsvinden. Bijzondere aandacht voor sport en spel op school. Onze leerlingen krijgen 3 uur per week lichamelijke opvoeding. Tijdens deze lessen wordt volop de kans geboden om te bewegen en bewegend te leren. Om de veertien dagen gaat elke klas zwemmen. Voor de turnlessen hebben de leerlingen sportkledij nodig: turnpantoffels, een T-shirt en een sportbroekje. Voor de zwemlessen brengen de leerlingen hun zwempak en de nodige handdoeken mee in een stevige zwemzak. Voor de zwemlessen betalen de kinderen een bijdrage. De prijs wordt bij het begin van het schooljaar meegedeeld. Gelieve op al de kledingstukken van uw kind de naam te voorzien.

4 Gemeenschappelijk leerlingenvervoer. De meeste van onze leerlingen maken gebruik van het gemeenschappelijk leerlingenvervoer dat door de overheid ingericht wordt voor de leerlingen van het buitengewoon onderwijs. Dit vervoer is gratis indien u kiest voor de dichtstbij gelegen school van het type waarnaar uw kind wordt verwezen. Zie ook: BUSREGLEMENT Schoolmateriaal. De leerlingen krijgen de nodige leerboeken, schriften, mappen en werkbundels gratis op school. We vragen dat elke leerling een stevige boekentas meebrengt. Hierin worden enkel de mappen en schriften meegenomen die nodig zijn voor de taken of lessen van die dag. Alle schoolmateriaal keert telkens terug naar school. Verder vragen we dat iedere leerling, elke dag, zijn pennenzak meebrengt met voldoende schrijfmateriaal: Potlood, gom, slijper, kleurpotloden, stiften, blauwe en groene balpen, een meetlat, een lijmstick en een schaar. Dit materiaal is ook beschikbaar in de klas, maar wordt nooit meegegeven naar huis. Wie toevallig zijn pennenzak thuis vergeten is, kan uiteraard het materiaal van de klas gebruiken. Hierover kunnen de afspraken per klas wel verschillen. Inschrijving en info. Ouders zijn elke schooldag welkom voor inlichtingen over de school. We hebben wel graag dat U telefonisch een afspraak maakt. Op die manier kunnen we er ook voor zorgen dat we U goed kunnen ontvangen. De inschrijvingsperiode voor het volgende schooljaar start op de eerste schooldag na de paasvakantie. Telefoon: 016/ Bereikbaar tussen 9 en 17 uur.

5 Schoolbestuur Onze school wordt bestuurd door de vzw Ten Desselaer. Het schoolbestuur bestaat uit volgende mensen: o De heer J. Vaneygen, voorzitter o Zuster B. Goslain, gemandateerde o Zuster R. Raymakers o Mevrouw K. Vanvalckenborgh o De heer J. Verstuyf o De heer W. Goovaerts U kan het schoolbestuur schriftelijk contacteren via het adres van de school, t.a.v. De voorzitter van het schoolbestuur. Scholengemeenschap Onze school maakt deel uit van de scholengemeenschap Hageland. Deze scholengemeenschap bestaat uit de volgende scholen: o VBS De kinderberg, Bierbeek o VBS De Mozaïek, Roosbeek o VBS De Linde, Linden o VBS Sint-Jorisschool, Sint-Joris-Winge o VBS Sint-Martinusschool, Lubbeek o BuBaO Ten Desselaer, Lovenjoel Coördinerend directeur van de Scholengemeenschap is mevrouw Berna Gybels.

6 Vrije dagen. De vrije dagen en schoolvakanties worden in een aparte mededeling bekend gemaakt aan het begin van het schooljaar. Oudercontact. Op geregelde tijdstippen organiseren we op school een oudercontact. Dit valt steeds samen met het schoolrapport. Dit contact met de leerkrachten van uw kind is belangrijk. Het helpt om thuis en op school op dezelfde golflengte te komen rond de problematiek van uw kind. Het geeft U, als ouder, een precies beeld van wat uw kind wel en nog niet kan. De data van de oudercontacten worden aan het begin van het schooljaar meegedeeld. Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Onze school wordt, net als elke andere school, begeleid door een Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). De CLB-contactpersonen van onze school zijn Ann Vande Kerckhove en Hilde Iserbyt. Zij zijn bereikbaar op het CLB op het nummer 016/ Onze schoolarts is dokter Veerle Van Gerven. Zij is bereikbaar op het nummer 016/ Eigen pedagogische begeleiding. Binnen de school wordt de pedagogische begeleiding opgenomen door de orthopedagoog. Hij/Zij staat onder meer in voor de begeleiding van ons leerkrachtenteam. Bij specifieke vragen rond de begeleiding en de aanpak van uw kind kan U bij haar terecht: 016/

7 Internaat en semi-internaat Ave Regina. Onze school maakt deel uit van het Centrum voor Sociale Integratie Klein Park te Lovenjoel. Op hetzelfde domein vindt U een internaat en een semi-internaat. Dit zijn aparte instellingen die een aantal van onze leerlingen opvangen. Indien U meer informatie wenst over de werking van het internaat en het semiinternaat, neemt U best contact op met de verantwoordelijke jongerenzorg, mevrouw Magda Dupont op het nummer 016/ Pedagogisch project. Zie afzonderlijke brochure. Schoolreglement en leefregels. Zie afzonderlijke brochure.

8 Beste ouder, Hopelijk heeft deze brochure U de informatie bezorgd die U zocht over onze school. Indien U verder nog vragen hebt kan U steeds terecht op school. We zijn er graag om U verder te helpen. Met vriendelijke groeten, Philippe Cockx, Directeur. Buitengewoon Basisonderwijs Type 3 Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel tel: 016/ fax: 016/ info@tendesselaer.be website:

Schoolbrochure. Adres. Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.

Schoolbrochure. Adres. Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel. Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen terecht vanaf 8.30u. Ouders, opvoeders en busbegeleid(st)ers brengen

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016 85 21 70 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be De eerste schooldag kunnen de kinderen vanaf 8.30 u. in de refter beneden terecht. Ouders, opvoeders

Nadere informatie

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/

BuBaO Ten Desselaer Klein Park Lovenjoel. 016/ BuBaO Ten Desselaer Klein Park 4 3360 Lovenjoel 016/852170 info@tendesselaer.be www.tendesselaer.be Op de eerste schooldag kunnen de kinderen op school terecht vanaf 8.30u. Ze mogen naar hun onthaalklas

Nadere informatie

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind

K O R E N B L O E M. een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind 2 Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

een team met zorg voor een buitengewoon kind

een team met zorg voor een buitengewoon kind 1 K O R E N B L O E M INSTITUUT VOOR INDIVIDUEEL ONDERRICHT Korenbloemstraat 17, 9000 Gent Tel.: 09/269 92 70 fax: 09/269 92 79 een team met zorg voor een buitengewoon kind Elinda, Murat en Collin. Elinda

Nadere informatie

Kimberly, Murat en Kevin.

Kimberly, Murat en Kevin. Kimberly, Murat en Kevin. 1 Kimberly had het moeilijk in het 1 ste leerjaar, Kevin begreep niet altijd de taal van zijn juf. Murat kon het tempo in het 2 de leerjaar niet meer aan. Kimberly, Kevin & Murat

Nadere informatie

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax

Schoolbrochure. Adres Telefoon Fax Schoolbrochure Adres Telefoon Fax E-mail Website Schillebeekstraat 20 A 9500 Geraardsbergen 054/41.25.41 054/42.22.58 bsbo.geraardsbergen@g-o.be www.de-drempel.be Een verhaal... Mijn verhaal De laatste

Nadere informatie

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016

Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 Koelkastinformatie: Schooljaar 2015-2016 BS. DE PIJL Creatieve Basisschool in de CAMPUS ATHENEUM ANTWERPEN Pijlstraat 2 2060 Antwerpen TEL: 03/232 71 50 FAX: 03/232 52 98 DE.PIJL@ANTWERPEN.BE www.depijl.be

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders

GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders GBS 't Villegastje Inlichtingen voor de ouders de Villegas de Clercampstraat 85 1853 Strombeek-Bever Tel. & fax: 02/267 19 91 E-mail: gbs.strombeek@telenet.be Inlichtingen voor de ouders Hoofdstuk 1 Situering

Nadere informatie

Adres: Klein Park Lovenjoel.

Adres: Klein Park Lovenjoel. Adres: Klein Park 4 3360 Lovenjoel Website: www.tendesselaer.be Welkom in onze school! Het schoolteam van Ten Desselaer heet u van harte welkom en dankt u voor het vertrouwen in onze school. Samen zetten

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

in Ten WELKOM Desselaer

in Ten WELKOM Desselaer in Ten WELKOM Desselaer Infoavond 18 september 2017 Verloop van de avond Algemeen deel van 19u15 tot 19u45 1. Wie zijn we? 2. Hoe werken we? 3. Info Schoolkosten Afspraken 4. Uitnodiging In de klas van

Nadere informatie

Onze school heeft als doel deze kinderen in ruime zin onderwijs en opvoedingsbegeleiding te geven om: - een maximale zelfontplooiing te bereiken,

Onze school heeft als doel deze kinderen in ruime zin onderwijs en opvoedingsbegeleiding te geven om: - een maximale zelfontplooiing te bereiken, Onthaalfolder BuBaO Doelgroep BuBaO Sint-Gerardus is een katholieke basisschool voor buitengewoon onderwijs in Diepenbeek. Onze school richt zich tot kinderen van 2,5 jaar tot maximum 14 jaar met een (neuro)motorische

Nadere informatie

Regio, locatie en contactgegevens van onze school

Regio, locatie en contactgegevens van onze school Regio, locatie en contactgegevens van onze school De volgende gemeenten en deelgemeenten behoren geheel of gedeeltelijk tot de regio van onze school : Beringen, Beverlo, Heppen, Leopoldsburg, Paal, Koersel,

Nadere informatie

Antwerpen, 4 september 2013. Geachte ouders,

Antwerpen, 4 september 2013. Geachte ouders, Antwerpen, 4 september 2013 Geachte ouders, Hopelijk zijn alle kinderen goed gestart aan het nieuwe schooljaar en voelen ze zich al een klein beetje thuis bij hun nieuwe juf of meester. Na het eerste dikke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen.

Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen. Welkom in klas 1! Het wordt een superleuk en leerrijk schooljaar! In klas 1 krijg je les van: juf Kathleen groep1@gbshaacht.be juf Inge juf.inge@gbshaacht.be Welke lessen krijg je doorheen de dag? Welkom

Nadere informatie

Infobrochure

Infobrochure Infobrochure 2019-2020 1 Contactgegevens Buitengewoon lager onderwijs van het GO! Karel Keymolenstraat 35B 1750 Lennik secretariaat.lentekind@ringscholen.be zorg.lentekind@ringscholen.be 2 Team Directie

Nadere informatie

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160

Welkom! Hoofdschool. Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse. Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Welkom! Hoofdschool Wijkschool Sint-Pieter Sint-Pietersnieuwstraat 6, 9600 Ronse Lorettestraat 190, 9600 Ronse Telefoon: 055 215 160 Telefoon: 055 239 075 Fax: 055 209 225 E-mail: info@basisschoolglorieux.be

Nadere informatie

Basisschool Hof van Nassau

Basisschool Hof van Nassau Basisschool Hof van Nassau Informatie en afspraken ouders Deel 3 GO! basisschool Hof van Nassau Zandpoortvest 9 2800 Mechelen T 015 20 32 36 F 015 20 59 69 bs.mechelen@g-o.be www.hofvannassau.be 1 Inhoud

Nadere informatie

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis?

De schoolrekening. (Bijlage bij het schoolreglement) 1. Wat is gratis? (Bijlage bij het schoolreglement) De schoolrekening. I. Wat is gratis en wat dient betaald te worden? Het decreet basisonderwijs bepaalt dat aan u geen bijdragen kunnen gevraagd worden voor alles wat verband

Nadere informatie

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk!

oktober 2013 editie nr. 27 Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! oktober 2013 editie nr. 27 Beste ouder(s), Spaghettiavond Wat eten we vandaag? Spaghetti, natuurlijk! Zegt de combinatie van een overheerlijke spaghetti (à volonté) en een dessertje u iets? Houd dan zeker

Nadere informatie

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon

Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement Vrije Basisschool De Zeeboon Schoolreglement schooljaar 2015-2016 1 Beste ouder, Ons schoolreglement bestaat uit verschillende delen. Het eerste deel bevat heel wat nuttige informatie en

Nadere informatie

Welkom in onze onthaalklas!

Welkom in onze onthaalklas! Welkom in onze onthaalklas! e-mail: gbs.depuzzel.vorst@gmail.com 1 Beste ouders en kinderen, Welkom op onze school! Dit boekje bevat interessante en belangrijke informatie over de school en onze onthaalklas.

Nadere informatie

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Beste ouders, Welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster : juf Hilde Leerkrachten lager onderwijs

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL

ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL ONTHAALBROCHURE LAGERE SCHOOL Welkom Beste ouders, Liefste leerling, Welkom op onze school. De eerste schooldag op een nieuwe school is niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders een hele belevenis.

Nadere informatie

Mariakerke, 3 september Beste ouder

Mariakerke, 3 september Beste ouder Mariakerke, 3 september 2018 Beste ouder De vakantie ligt al weer achter ons en met volgeladen batterijen stappen we het schooljaar 2018 2019 in. Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten of

Nadere informatie

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur

1. Schooluren - Kleuterafdeling: van uur tot uur van uur tot uur Mariakerke, 1 september 2017 Beste ouder De grote vakantie ligt al weer achter ons en vol goede moed stappen we het nieuwe schooljaar in! Het uitgelezen moment om al enkele belangrijke punten op te sommen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD De tijd vliegt voorbij en zo zwaait onze schoolpoort na 2 maanden vakantie weer open. Wij hopen dat u, samen met uw gezin, heeft genoten van een fantastische en ontspannende

Nadere informatie

Infobrochure Den-8-Vlinder

Infobrochure Den-8-Vlinder Infobrochure Den-8-Vlinder Schooljaar 2015-2016 INDEX Voorwoord p.3 I. Het Buitengewoon Onderwijs A. Algemeen p.4 B. Voor wie is type basisaanbod bestemd? Wat bieden wij aan binnen type basisaanbod? p.5

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken

AFSPRAKENNOTA. 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken AFSPRAKENNOTA 1 Algemene bepalingen en organisatorische afspraken 1 Regelmatige leerling Een leerplichtige leerling die ingeschreven is in onze school moet, behoudens gewettigde afwezigheid, aanwezig zijn

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016

(lagere school) 1. Terug naar school: donderdag 1 september 2016 Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 Fax.: 052/42.58.47 E-mail: bs.berlare@g-o.be www.tenberge.be Infobrief september 2016 (lagere school) 1. Terug naar school: donderdag

Nadere informatie

Herhaling afspraken. Beste ouders,

Herhaling afspraken. Beste ouders, SCHOLEN ZUSTERS ANNUNTIATEN Vrije Basisschool Jan Ruusbroec Fabriekstraat 3, 1601 Ruisbroek Tel. 02 377 67 59 e-mail: janruusbroec@telenet.be website: www.janruusbroec.be Herhaling afspraken Beste ouders,

Nadere informatie

Infobrochure Den-8-Vlinder

Infobrochure Den-8-Vlinder Infobrochure Den-8-Vlinder Schooljaar 2016-2017 INDEX Voorwoord p.3 I. Het Buitengewoon Onderwijs A. Algemeen p.4 B. Voor wie is type basisaanbod bestemd? Wat bieden wij aan binnen type basisaanbod? p.5

Nadere informatie

Uittreksel verkorte versie schoolreglement

Uittreksel verkorte versie schoolreglement Uittreksel verkorte versie schoolreglement Beste ouders, Deze bijlage is een uittreksel, met de meeste praktische afspraken die op onze school toegepast worden, uit het volledige schoolreglement van onze

Nadere informatie

(lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september 2017

(lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september 2017 GO! Basisschool Ten Berge Galgenbergstraat 39 9290 Berlare Tel.: 052/42.35.04 E-mail: directeur@tenberge.be www.tenberge.be Infobrief september 2017 (lagere school) 1. Terug naar school: vrijdag 1 september

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik

infoavond Basisschool De Sprong Burgemeester Philipslaan Maaseik infoavond Jaarplanning 2017-2018:(= onder voorbehoud) Er werd een voorlopige planning gemaakt van alle activiteiten die in de loop van het schooljaar plaatsvinden. Je kan deze planning raadplegen op de

Nadere informatie

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven

Bijdrageregeling Basisschool Zwaneven 1 1. De minister 1. Woordje vooraf Onze onderwijsminister wenst dat onderwijs voor alle ouders, ook voor diegenen die het minder breed hebben, zo betaalbaar mogelijk is. We kunnen dit enkel toejuichen.

Nadere informatie

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON

SBS De Horizon Rotem VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT SBS DE HORIZON SBS De Horizon Rotem SBS DE HORIZON VAARTSTRAAT HAAGSTRAAT Kleuterbrochure 2015-2016 Beste ouders, Welkom in onze school. We willen jullie danken voor het vertrouwen dat jullie in ons stellen. Met deze

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

SCHOOLBROCHURE. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ website:

SCHOOLBROCHURE. Schooljaar Geldenaaksebaan Heverlee tel: 016/ website: SCHOOLBROCHURE Schooljaar 2018-2019 Geldenaaksebaan 18 3001 Heverlee tel: 016/23.58.93 email: parkschool@leuven.be website: www.parkschoolleuven.be EEN BUITENGEWONE SCHOOL VOOR KINDEREN MET SPECIFIEKE

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan

Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan Beste ouders en kinderen, Nog even hard studeren en dan De maand juni is traditiegetrouw een drukke maand. Maatregelen in verband met het komende schooljaar moeten reeds genomen worden en natuurlijk hebben

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013

Informatiebrochure. Schooljaar 2012-2013 Informatiebrochure Schooljaar 2012-2013 Basisschool De duizendpoot creatieve ontdekkende school Volkslaan 27 8930 Menen 056/513578 Bezoek onze website: de-duizendpoot.be www.facebook.com/bsduizendpoot

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar OKAN INFOBROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2018-2019 OKAN INFOBROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Sint-Catharinacollege Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473 523991

Nadere informatie

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven. Afrikaans spreekwoord

Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven. Afrikaans spreekwoord Gras groeit niet door aan de sprieten te trekken, Maar door de wortels water te geven Afrikaans spreekwoord Symptomatische aanpak Fundamentele F aanpak Band versterken: Zichzelf De ander(en) Materialen

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde

Schooljaar INFO-BROCHURE. OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers. Oudenaarde Schooljaar 2017-2018 INFO-BROCHURE OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers Oudenaarde 2 Technisch Instituut Sint-Jozef Kleine Karmelietenstraat 3 9500 Geraardsbergen Telefoon: 054/43 30 82 - GSM: 0473

Nadere informatie

Infobrochure type 1. Gesubsidieerd Vrij Buitengewoon Basis Onderwijs. Vzw. De Ranken

Infobrochure type 1. Gesubsidieerd Vrij Buitengewoon Basis Onderwijs. Vzw. De Ranken Infobrochure type 1 Gesubsidieerd Vrij Buitengewoon Basis Onderwijs Vzw. De Ranken De Sprankel Nekkerspoelstraat 358 A 2800 Mechelen Tel. 015/20 25 38 directie@buodesprankel.be www.buodesprankel.be 1 Index

Nadere informatie

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders

e-mail directie administratie: directie.administratie@gbsreynaerdijn.be www.gbsreynaerdijn.be Beste ouders Gemeentelijke Basisschool Reynaerdijn Stationsstraat 18 9190 Stekene Kemzeke lid scholengemeenschap Sint-Gillis-Waas / Stekene / Waasmunster directie: 03/779.79.00 secretariaat: 03/779.44.81 de Paal: 03/770.69.39

Nadere informatie

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten.

Het krantje DECEMBER Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave. voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Het krantje DECEMBER 2016 Deze nieuwsbrief is een tweemaandelijkse uitgave voor leerlingen, ouders en sympathisanten. Je vindt hier zowel informatie rond voorbije evenementen, als mededelingen rond aankomende

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school met ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in

Nadere informatie

Centrale examenschool

Centrale examenschool Centrale examenschool INDEX 1. Algemeen wettelijk luik 3-4 1.1. Voorwoord 3 1.2. Procedure tot het behalen van het getuigschrift Basisonderwijs 4 2. Schooleigen luik 5-9 2.1. Visie van de school 5-6 2.2.

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger

INHOUD. Stedelijke Basisschool de Vlieger INHOUD Inleidend woord van de directeur... 3 1. Pedagogisch project... 4 2. Schooluren... 5 3. Communicatie met de ouders... 6 4. Aanmelden en inschrijven... 7 5. Schooltoelage... 8 6. Ontwikkelingsdoelen

Nadere informatie

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers.

Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Voor het eerst naar school in Gent. Infogids voor Anderstalige minderjarige nieuwkomers. Dit boekje werd oorspronkelijk gemaakt door de stad Antwerpen en het Onthaalbureau Inburgering Antwerpen. Kom-Pas

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING

INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING INFORMATIEBROCHURE KLEUTERWERKING 1 bij de kleuters van basisschool De Letterboom. Wij, het team van De Letterboom, willen jullie graag laten kennismaken met onze kleuterafdeling. Wie zijn wij? is een

Nadere informatie

In onze school worden leerlingen begeleid in hun persoonlijke ontplooiing en in hun ontwikkeling naar samenleven in diversiteit en harmonie.

In onze school worden leerlingen begeleid in hun persoonlijke ontplooiing en in hun ontwikkeling naar samenleven in diversiteit en harmonie. Beste ouders Beste meisjes en jongens In onze school worden leerlingen begeleid in hun persoonlijke ontplooiing en in hun ontwikkeling naar samenleven in diversiteit en harmonie. Ons belangrijkste streven

Nadere informatie

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014

Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Afsprakennota Schooljaar 2013-2014 Beste ouders, Eerst en vooral wil ik u, ook namens alle personeelsleden danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt. Zoals gebruikelijk, beginnen we het schooljaar

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 30 juni 2017 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem?

Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? ASO? TSO? BSO? Wat biedt het GO! atheneum en leefschool De Tandem? GO! atheneum en leefschool De Tandem is een secundaire school ASO -, TSO -, BSO - afdelingen. Dit wil zeggen dat de leerlingen in de eerste

Nadere informatie

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt!

Wij heten u van harte welkom en danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt! infobrochure Inhoud inhoud... 3 voorwoord... 4 schooluren... 5 ons aanbod... 5 leerplicht afwezigheden... 6 middagmalen... 7 facturatie... 7 aanwezigheid op school... 8 opvang buiten de schooluren...

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Info ivm het schoolreglement

Info ivm het schoolreglement Info ivm het schoolreglement 2018-2019 Beste ouders, We zijn er ons van bewust dat het schoolreglement een erg lijvig document is met lange moeilijke wetteksten. Daarom hier voor jullie de belangrijkste

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. SEPTEMBER Beste ouders Na een zonovergoten vakantie

Nadere informatie

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE

HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE HET SCHOOLTEAM EN ONZE PARTICIPANTEN... 4 INSTAPDATA EN OPENKLASDAGEN... 5 WANNEER MAG JE KIND NAAR SCHOOL?... 5 WANNEER MAG IK OP BEZOEK KOMEN IN DE KLEUTERKLAS?... 5 OPENINGSUREN VAN DE SCHOOL... 5 OPVANG...

Nadere informatie

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015.

De inschrijfperiode voor niet-voorrangsgerechtigde leerlingen start op maandag 2 maart 2015. BETREFT : Inschrijven voor het schooljaar 2015 2016 Enkel voor nieuwe kleuters en leerlingen Beste ouders, Sinds het schooljaar 2013-2014 zijn scholen gebonden aan de inschrijvingsregels uit het decreet

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur

WELKOM. Tot binnenkort. Directeur WELKOM Dag flinke jongen, grote meid, wij zijn heel blij dat je binnenkort naar onze school komt. In dit boekje vind je informatie over onze werking. Je ouders zullen dit samen met jou graag doornemen.

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De zomervakantie loopt stilaan ten einde Wij hopen dan ook dat jullie genoten hebben van een deugddoende vakantie. KALENDER Opendeurdag 31.08.2013 van 13u30 15u30

Nadere informatie

Infobrochure Kleuterschool

Infobrochure Kleuterschool Infobrochure Kleuterschool Mijn nieuwe klas Heel veel kindjes bij elkaar. Oh! Wat leuk! Wat doen ze daar? Spelen in de poppenhoek, Plaatjes kijken in een boek Verven met een grote kwast Kijken of de puzzel

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Ten Desselaer. Buitengewoon Basisonderwijs Type 3 en Type 7 Klein Park 6 3360 Lovenjoel Tel. 016/46.89.40 Fax 016/46.89.44 www.tendesselaer.

Ten Desselaer. Buitengewoon Basisonderwijs Type 3 en Type 7 Klein Park 6 3360 Lovenjoel Tel. 016/46.89.40 Fax 016/46.89.44 www.tendesselaer. Buitengewoon Basisonderwijs Type 3 en Type 7 Klein Park 6 3360 Lovenjoel Tel. 016/46.89.40 Fax 016/46.89.44 www.tendesselaer.be Ten Desselaer Scholengemeenschap Hageland VBS Bierbeek, Linden, Lubbeek,

Nadere informatie

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment!

De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! 1 Kessel, 1 september 2018 Beste ouders, De start van een nieuw schooljaar... een spannend moment! Voor onze peutertjes een eerste kennismaking met de school. Voor onze andere leerlingen nieuwsgierig uitkijken

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2017-2018 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar

Bewaar deze bundel zeker tot het begin van het schooljaar Wezembeek-Oppem, 24 juni 2014 Geachte Ouders, Beste Leerling, Het schooljaar is nog maar net voorbij en we maken al plannen voor het nieuwe schooljaar. In deze informatiebundel vind je alle inlichtingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong Beste ouders, De eerste schooldag zit er weeral op KALENDER Terug naar school 02.09.2013 Infoavond Wijk: 05.09.2013 18u00 Hoofdgebouw: 05.09.2013 19u00 Schoolteamvergadering 10.09.2013

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2016 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school

Bijlagen bij de schoolbrochure lagere school Bijlagen bij de schoolbrochure 2016-2017 lagere school De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

We hopen dat dit reglement samen met het pedagogisch project van de school aan de basis zal liggen van een fijne en vlotte samenwerking.

We hopen dat dit reglement samen met het pedagogisch project van de school aan de basis zal liggen van een fijne en vlotte samenwerking. Woord vooraf. Beste ouders, opvoeders, Van harte welkom in Ten Desselaer. We zijn blij en dankbaar voor het vertrouwen dat jullie als ouders in ons stellen. Het schoolteam zal zich ten volle inzetten voor

Nadere informatie

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE!

WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! NIEUWSBRIEF WE HETEN ALLE KINDEREN VAN HARTE WELKOM EN WENSEN HEN EEN PRIMA SCHOOLJAAR TOE! Brielen, 1 september 2014 Geachte Ouders, Een lange vakantieperiode is voorbij, we staan aan het begin van een

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie