Hartelijk welkom in de Oude Kerk van Scheveningen! We zijn blij met uw komst en we wensen u een goede avond toe!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hartelijk welkom in de Oude Kerk van Scheveningen! We zijn blij met uw komst en we wensen u een goede avond toe!"

Transcriptie

1

2 Hartelijk welkom in de Oude Kerk van Scheveningen! We zijn blij met uw komst en we wensen u een goede avond toe! Aan deze avond wordt medewerking verleend door: gemengd koor Eben-Haëzer ds. G.W.S. Mulder, spreker Rien van der Werff, dirigent Nelleke van der Werff, alt Paulien van der Werff, sopraan Bartjan van Kleij, bariton Christine van der Aart, trompet Peter Bosland, slagwerk Hannah van der Spek, piano Zier Verheij, orgel christelijk ensemble Filomusica, bestaande uit: Wim Bokkers, Annelies van Driel en Elly Meijer (viool 1) Marjolein van Eijk, Mark de Jong en Rozalinde Kemeling (viool 2) Eline Bokkers en Heidi Bouw (altviool) Gerrieke van Dam en Gerja Mul (cello) Sonja van Haaren (blokfluit) Lianne Blok en Anja Heimensen (fluit) Inge Clement (hobo) Brenda van Heeringen en Annecobe Romijn (klarinet)

3 Gemengd koor Eben-Haëzer Eben-Haëzer is het koor van de Gereformeerde Gemeente in Scheveningen. Het koor is opgericht in Sinds 1978 is Rien van der Werff de dirigent. De organist, Zier Verheij, is nog langer aan het koor verbonden. Het koor kenmerkt zich door een gezellige sfeer. Het met elkaar werken aan een gezamenlijk doel -een mooie uitvoering- zorgt voor een sterke onderlinge band. Lijkt u dit leuk? Belangstellenden zijn altijd welkom tijdens een repetitie op woensdag van 20:00 uur tot circa 21:45 uur. Christelijk ensemble Filomusica Filomusica is een instrumentaal amateurensemble dat in 1994 is opgericht. Het ensemble heeft veel ervaring in het begeleiden van koren. Daarnaast brengt Filomusica ook puur instrumentale muziek ten gehore, variërend van instrumentale bewerkingen van psalmen en gezangen tot klassieke muziek (van barok tot romantiek). Filomusica staat onder leiding van Martien van der Zwan. Het ensemble heeft aan verschillende cd's meegewerkt. In mei 2013 werd de eerste eigen cd opgenomen: 'Con moto'. Organiseert u een muziekavond of een jubileum, dan kunt u Filomusica inhuren tegen een voordelig tarief. Filomusica heeft nog een aantal vacatures. We hebben op het moment dringend cellisten nodig. De repetities vinden plaats in Zoetermeer, één keer in de veertien dagen op zaterdagmorgen van tot uur.

4 Samenzang Psalm 87: 3 en 4 De Filistijn, de Tyriër, de Moren, Zijn binnen u, o Godsstad, voortgebracht; Van Sion zal het blijde nageslacht Haast zeggen: Deez en die is daar geboren. God zal ze zelf bevestigen en schragen, En op Zijn rol, waar Hij de volken schrijft, Hen tellen, als in Isrel ingelijfd, En doen den naam van Sions kind ren dragen. Opening Schriftlezing Psalm 146 Meditatie Samenzang Psalm 146: 3 en 7 Zalig hij, die in dit leven Jacobs God ter hulpe heeft; Hij, die door den nood gedreven, Zich tot Hem om troost begeeft; Die zijn hoop, in t hach lijkst lot, Vestigt op den HEER, zijn God. t Is de HEER, Die vreemdelingen Met een wakend oog beschouwt; Weêuw en wees in twistgedingen En in kommer staande houdt; Maar Zijn arm, der vromen hoop, Stuit de bozen in hun loop.

5 1. Ouverture 2. Belofte (naar Deuteronomium 4:29) Uit verre landen, uit vreemde streken, zul je tot Mij bidden, En Ik zal naar je roepstem horen. Ik zal me laten vinden en een keer brengen in je lot. Zo spreekt de Heer, zo spreekt de Heer. 3. Spreektekst In de dagen als de richters richtten, zo geschiedde het, dat er honger in het land was; daarom toog een man van Bethlehem- Juda om als vreemdeling te verkeren in de velden van Moab, hij en zijn huisvrouw en zijn twee zonen. De naam nu van dezen man was Elimélech, dat betekent: Mijn God is Koning. 4. Mijn God is Koning De Heer is mijn Koning, in Hem is mijn kracht. In Hem ben k geborgen, Hij deelt al mijn zorgen. Hij zegent de woning, waar ik op Hem wacht. De Heer is mijn Koning, in Hem is mijn vreugd. Zijn naam zal k bezingen, Hij doet grote dingen, Hij gaf mij bescherming op t pad van mijn jeugd. De Heer is mijn Koning, in Hem is mijn kracht. In Hem ben k geborgen, Hij deelt al mijn zorgen. Hij zegent de woning, waar ik op Hem wacht. De Heer is mijn Koning, mijn Vader, mijn Vrind. k Kan bergen verzetten, niets zal mij beletten, Hij zal mij steeds dragen, want ik ben Zijn kind.

6 In donk re dalen, als vrienden soms dwalen, is Hij mij nabij en gaat aan mijn zij. De Heer is mijn Koning in Hem is mijn vreugd. Zijn naam zal k bezingen, Hij doet grote dingen, Hij gaf mij bescherming op t pad van mijn jeugd. 5. Spreektekst En de naam zijner huisvrouw was Naomi en de naam zijner twee zonen Machlon en Chiljon, Efrathers, van Bethlehem-Juda; en zij kwamen in de velden van Moab en bleven aldaar. En Elimélech, de man van Naomi, stierf; maar zij werd overgelaten met haar twee zonen. Die namen zich Moabitische vrouwen; de naam der ene was Orpa en de naam der andere Ruth; en zij bleven aldaar omtrent tien jaren. En die twee, Machlon en Chiljon, stierven ook; alzo werd deze vrouw overgelaten na haar twee zonen en na haar man. 6. Uit de diepte (naar Psalm 130) Ik roep vanuit de verte, tot U om hulp, o Heer. Gij kunt verlossing zenden, voor U werp ik mij neer. O, laat Uw oor zich neigen, tot mij in mijn gebed. Laat mij gehoor verkrijgen, red mij, o Heere red. Ik sta met lege handen, ver van Uw heerlijk huis. Mijn hart vol angst en twijfel, verlangt een veilig thuis. t Geluk is mij ontvallen, mijn deel is bitterheid. Op U mag ik vertrouwen, Uw goedertierenheid. Ik heb mijn hoop gevestigd op God, de Heer die leeft, en wie op Hem vertrouwen, een nieuwe toekomst geeft. Hij hoort naar mijn gebeden, brengt in mijn lot een keer.

7 Hij leidt mij langs Zijn wegen, naar t veilig broodhuis weer. 7. Spreektekst Toen maakte zij zich op met haar schoondochters en keerde weder uit de velden van Moab; want zij had gehoord in het land van Moab, dat de HEERE Zijn volk bezocht had, gevende hun brood. Daarom ging zij uit van de plaats waar zij geweest was, en haar twee schoondochters met haar. Als zij nu gingen op den weg om weder te keren naar het land van Juda, zo zeide Naomi tot haar twee schoondochters: 8. Dialoog Ruth, Orpa en Naomi (Naomi) Keer terug mijn dochters, keer terug naar het huis van je moeder. Jullie goedheid voor mij, voor mijn zonen, zal de Heer belonen. Jullie toekomst bij mij is te bitter, wat heb ik te bieden? (Ruth en Orpa) Ons hart vol verdriet, onze ogen vol tranen, hoe zouden wij u verlaten, en niet meegaan naar uw volk? Ons hart vol verdriet, onze ogen vol tranen, hoe zouden wij u verlaten en niet meegaan naar uw volk? (Orpa) Mijn hart vol verdriet, met mijn ogen vol tranen, mijn toekomst zal ik gaan zoeken, bij mijn moeder, bij mijn volk. (Naomi) Keer teug mijn dochter, keer terug naar het huis van je moeder. Ook je zuster gaat heen, naar haar goden, ga toch met haar mee! (Ruth) Vraag mij toch niet langer u te verlaten, hoe zou ik leven, zonder u?

8 9. Trouw (naar Ruth 1: 16-17) (Ruth) Waar u gaat, zal ik gaan. Waar u slaapt, zal ik slapen. Uw volk is mijn volk, Uw God is mijn God. Waar u gaat, zal ik gaan. Waar u slaapt, zal ik slapen. Uw volk is mijn volk, Uw God is mijn God. Waar u sterft, zal ik sterven. Daar zal ik begraven worden. De dood alleen zal mij van u scheiden. Uw volk is mijn volk, Uw God is mijn God. 10. Spreektekst Als zij nu zag, dat zij vastelijk voorgenomen had met haar te gaan, zo hield zij op tot haar te spreken. Alzo gingen die beiden, totdat zij te Bethlehem kwamen. 11. Onderweg (naar Psalm 23) Mijn Herder is de Heer mijn God, Hij neemt mij bij de hand. En voert mij door gevaar en nacht, naar het beloofde land. Als ik vermoeid niet verder kan, geeft Hij mijn ziel de rust. En zoekt een koele waterbeek, ik heb er wat mij lust. Zijn goedheid en barmhartigheid, zijn altijd op mijn pad. Hij geeft mij plaats en onderdak, voor altijd in Zijn stad. Hij toont mij in de zwarte nacht een hemels visioen. Een feestmaal, een gedekte dis, een kelk van overvloed. Mijn Herder is de Heer mijn God, Hij neemt mij bij de hand. En voert mij door gevaar en nacht, naar het beloofde land. 12. Spreektekst En het geschiedde als zij te Bethlehem inkwamen, dat de ganse stad over haar beroerd werd en zij zeiden:

9 13. Dialoog (bevolking) Dat, dat, dat, dat, dat is toch Naomi. Is dat Naomi, gelukkige? Dat, dat, dat, dat, dat is toch Naomi. Is dat Naomi, gelukkige. Dat is Naomi, dat is Naomi, de gelukkige. (Naomi) Noem mij niet Naomi, maar noem me Mara, noem me Mara: bitterheid. Vol ben ik heengegaan, maar leeg ben ik terug gekeerd. 14. Spreektekst Alzo kwam Naomi weder en Ruth, de Moabitische, haar schoondochter, met haar, die uit de velden van Moab wederkwam; en zij kwamen te Bethlehem in het begin van den gersteoogst. 15. Loof de Heer, o mijn ziel (naar Psalm 65, 103) Loof de Heer, o mijn ziel, met hart en ziel, Zijn heilige Naam! Prijs Zijn heilige Naam. Kom en aanschouw de werken van God: hoe goed is Hij voor de mensenkind ren! De beken zijn vol water, de velden getooid met koren, de heuvels bedekt met kudden. Loof de Heer, o mijn ziel. De heuvelen jubelen, de bergen klappen in de handen, zij zingen Hem toe met gejuich! Loof de Heer, o mijn ziel, met hart en ziel, Zijn heilige Naam, met hart en ziel, met hart en ziel Zijn heilige Naam! Prijs Zijn heilige Naam, halleluja, Amen! 16. Instrumentaal intermezzo

10 17. De landen wachten op de regen De landen wachten op de regen, de zonneschijn brengt hen nieuw leven. Het zaad dat op het voorjaar wacht, ontwaakt na lange winternacht. De korrels uitgestrooid met tranen, die door de dood een weg zich banen, zij groeien stervend naar het licht en bieden een nieuw vergezicht. Want eens verschijnt de grote Koning, Die zoekt bij mensen zelf Zijn woning. En door Zijn lijden en Zijn strijd, heeft Jezus al Zijn volk bevrijd. 18. Spreektekst En Ruth, de Moabitische, zeide tot Naomi: Laat mij toch in het veld gaan en van de aren oplezen achter dien, in wiens ogen ik genade zal vinden. En zij zeide tot haar: Ga heen, mijn dochter. Zo ging zij heen en kwam en las op in het veld achter de maaiers; en haar viel bijgeval voor een deel van het veld van Boaz, die van het geslacht van Elimélech was. En zie, Boaz kwam van Bethlehem en zeide tot de maaiers: 19. Dialoog Boaz, knechten en vrouwen, Ruth, Naomi (Boaz) De Heer zij met jullie! (knechten en vrouwen) De Heer zeeg ne U! (Boaz) Wie is die jonge vrouw daar? (knechten en vrouwen) Uit Moab is ze gekomen. Met Naomi is ze teruggekeerd. Aren wilde ze lezen bij de schoven. Gewerkt heeft ze de hele dag. (Boaz) Luister mijn dochter. Ga niet naar een andere akker. Ga hier niet weg als je dorst hebt, ga naar de kruiken. Drink van het water dat ze daar scheppen.

11 (Ruth) Al ben ik als laatste gekomen, als een arenlezer achter de maaiers, toch snelde ook ik onder Gods zegen toe, en heb als oogster mijn buidel gevuld. (Boaz) Je vader en je moeder heb je verlaten. Trouw bewezen aan een onbekend volk. Toevlucht heb je gezocht onder de vleugels van de Heer, de God van Israël. Hij zal je rijkelijk belonen. (Ruth) Al ben ik als laatste gekomen, als een arenlezer achter de maaiers, toch snelde ook ik onder Gods zegen toe, en heb als oogster mijn buidel gevuld. (Naomi) Waar heb je vandaag aren gelezen? Waar heb je gewerkt? Moge de Heer hem zeeg nen, die naar je heeft omgezien. Trouw heeft hij bewezen aan de levenden en de doden. (Ruth) Al ben ik als laatste gekomen, als een arenlezer achter de maaiers, toch snelde ook ik onder Gods zegen toe, en heb als oogster mijn buidel gevuld. 20. Spreektekst Voorts zeide Naomi tot haar: Die man is ons nabestaande; hij is een van onze lossers. En Ruth, de Moabitische, zeide: Ook omdat hij tot mij gezegd heeft: Gij zult u houden bij de jongens die ik heb, totdat zij den gansen oogst dien ik heb, zullen hebben voleind. En Naomi zeide tot haar schoondochter Ruth: Het is goed, mijn dochter, dat gij met zijn maagden uitgaat, opdat zij u niet tegenvallen in een ander veld. Alzo hield zij zich bij de maagden van Boaz om op te lezen, totdat de gersteoogst

12 en tarweoogst voleind waren; en zij bleef bij haar schoonmoeder. 21. Vreemdeling De Heer heeft mij gezien als vreemdeling, ontheemde ben ik, kostbaar in Zijn ogen. Ik struikel op mijn pad in mijn vernedering, reikt Hij een hand, vervuld met mededogen. De lammen steunt Hij, blinden geeft Hij licht, verschoppelingen geeft Hij hoop op leven. Zijn handen strekt Hij uit naar de gevangenen, en hongerigen heeft Hij brood gegeven. Daarom zing ik mijn leven lang Zijn eer. Des nachts leg ik mij vol vertrouwen neer. En richt mijn oog op Jacobs God bij het ontwaken. Ik dank de Heer, Die al mijn zwakheid ziet; door Hem is mij geluk ten deel gevallen. Hij is mijn toeverlaat op heel mijn levensweg, wie anders zou ik mijn leven toe vertrouwen? 22. Spreektekst En Naomi, haar schoonmoeder, zeide tot haar: Mijn dochter, zou ik u geen rust zoeken, dat het u welga? Nu dan, is niet Boaz, met wiens maagden gij geweest zijt, van onze bloedvriendschap? Zie, hij zal dezen nacht gerst op den dorsvloer wannen. Zo baad u en zalf u en doe uw klederen aan en ga af naar den dorsvloer; maar maak u den man niet bekend, totdat hij geëindigd zal hebben te eten en te drinken. En het zal geschieden als hij nederligt, dat gij de plaats zult merken waar hij zal nedergelegen zijn; ga dan in en sla zijn voetdeksel op en leg u; zo zal hij u te kennen geven wat gij doen zult. En zij zeide tot haar: Al wat gij tot mij zegt, zal ik

13 doen. Alzo ging zij af naar den dorsvloer, en deed naar alles wat haar schoonmoeder haar geboden had. Als nu Boaz gegeten en gedronken had en zijn hart vrolijk was, zo kwam hij om neder te liggen aan het uiterste van een korenhoop. Daarna kwam zij stillekens in en sloeg zijn voetdeksel op en legde zich. En het geschiede te middernacht, dat die man verschrikte en om zich greep; en zie, een vrouw lag aan zijn voetdeksel. En hij zeide: Wie zijt gij? En zij zeide: Ik ben Ruth, uw dienstmaagd. 23. Dialoog (Ruth) Neem mij in uw hoede. Onder uw vleug len wil ik schuilen. (Boaz) Gezegend ben je, je trouw is zo groot. Daarom, wees niet bang, ik zal doen wat je vraagt. Een bijzondere vrouw ben jij, je toekomst is veilig bij mij. Blijf maar liggen tot de ochtend. 24. Spreektekst Alzo lag zij neder aan zijn voetdeksel tot den morgen toe; en zij stond op, eer dat de een den ander kennen kon; want hij zeide: Het worde niet bekend, dat een vrouw op den dorsvloer gekomen is. Voorts zeide hij: Lang den sluier die op u is, en houd dien; en zij hield hem; en hij mat zes maten gerst en legde ze op haar; daarna ging hij in de stad. Zij nu kwam tot haar schoonmoeder, dewelke zeide: Wie zijt gij, mijn dochter? En zij verhaalde haar alles wat die man haar gedaan had. Ook zeide zij: Deze zes maten gerst heeft hij mij gegeven; want hij zeide tot mij: Kom niet ledig tot uw schoonmoeder. Toen zeide zij; Zit stil, mijn dochter, totdat gij weet, hoe de zaak zal vallen; want die man zal niet rusten, tenzij dat hij heden deze zaak voleind hebbe. En Boaz ging op in de poort en zette zich aldaar; en zie, de losser, van welken Boaz gesproken had, ging voorbij; zo zeide

14 hij: Wijk herwaarts, zet u hier, gij, zulk een. En hij week derwaarts en zette zich. En hij nam tien mannen van de oudsten der stad en zeide: Zet u hier; en zij zetten zich. Toen zeide hij tot dien losser: het stuk land, dat van onzen broeder Elimélech was, heeft Naomi, die uit der Moabieten land wedergekomen is, verkocht; en ik heb gezegd: Ik zal het voor uw oor openbaren, zeggende: Aanvaard het in tegenwoordigheid der inwoners en in tegenwoordigheid der oudsten mijns volks; zo gij het zult lossen, los het; en zo men het ook niet zou lossen, verklaar het mij, dat ik het wete; want er is niemand behalve gij, die het losse, en ik na u. Toen zeide hij: Ik zal het lossen. Maar Boaz zeide: Ten dage als gij het land aanvaardt van de hand van Naomi, zo zult gij het ook aanvaarden van Ruth de Moabitische, de huisvrouw des verstorvenen, om den naam des verstorvenen te verwekken over zijn erfdeel. Toen zeide die losser: Ik zal het voor mij niet kunnen lossen, opdat ik mijn erfdeel niet misschien verderve; los gij mijn lossing voor u; want ik zal niet kunnen lossen. Nu was dit vanouds een gewoonheid in Israël bij de lossing en bij de verwisseling, om de ganse zaak te bevestigen, zo trok de man zijn schoen uit en gaf dien aan zijn naaste; en dit was tot een getuigenis in Israël. Zo zeide deze losser tot Boaz: Aanvaard gij het voor u; en hij trok zijn schoen uit. Toen zeide Boaz tot de oudsten en al het volk: Gijlieden zij heden getuigen, dat ik aanvaard heb alles wat van Elimélech geweest is, en alles wat van Chiljon en Machlon geweest is, van de hand van Naomi. Daartoe aanvaard ik mij ook Ruth, de Moabitische, Machlons huisvrouw, tot een vrouw, om den naam des verstorvenen over zijn erfdeel te verwekken, opdat de naam des verstorvenen niet worde uitgeroeid van zijn broederen en van de poort zijner plaats; gijlieden zijt heden getuigen. En al het volk dat in de poort was, mitsgaders de oudsten, zeiden: Wij zijn getuigen; de HEERE make deze vrouw die in uw huis

15 komt, al Rachel en als Lea, die beiden het huis Israëls gebouwd hebben; en handel kloekelijk in Efratha en maak uw naam vermaard in Bethlehem. En uw huis zij als het huis van Perez (dien Thamar aan Juda baarde), van het zaad dat de HEERE u geven zal uit deze jonge vrouw. Alzo nam Boaz Ruth, en zij werd hem ter vrouw en hij ging tot haar in; en de HEERE gaf haar, dat zij zwanger werd en een zoon baarde. 25. Vrouwen van Bethlehem Naomi heeft een zoon gekregen: Geprezen zij de Heer! Tot moeder in Israël gemaakt. Je schoondochter, meer waard dan zeven zonen, heeft hem gebaard. Hij zal voor je zorgen, een naam geven voor altijd. Naomi heeft een zoon gekregen: Geprezen zij de Heer! 26. Spreektekst En Naomi nam dat kind en zette het op haar schoot en werd zijn voedster. 27. Instrumentaal intermezzo 28. Genade groot Genade groot, hoe goed de stem, die redt mijn arme ziel. Ik was verdwaald, maar nu bij Hem, was blind en kan weer zien. Genade leert mijn hart de vrees voor Hem, de angst verdwijnt. Ik ben Zijn kind, niet langer wees, Zijn licht mijn pad beschijnt. Door veel verdriet en tegenslag, een leven zonder hoop. Zijn goedheid geeft een nieuwe dag, die naar de toekomst loopt. De Heer belooft een nieuw begin, Zijn woord vertrouw ik vast. Hij is mijn schild en toeverlaat: Hij draagt mijn zwaarste last. Als alles, alles mij ontvalt, dan neemt Zijn hand mij mee. En schenkt Hij aan de and re kant een land van pais en vree. Dan zingen wij

16 na duizend jaar, nog steeds Zijn lof en prijs en schijnen helder, helder als de zon, bij Hem in t paradijs. Genade groot, hoe goed de stem, die redt mijn arme ziel. Ik was verdwaald, maar nu bij Hem, was blind en kan weer zien. Amen. 29. Spreektekst En de naburinnen gaven hem een naam, zeggende: Aan Naomi is een zoon geboren; en zij noemden zijn naam Obed: deze is de vader van Isaï, Davids vader. 30. Verbond (naar Psalm 105) Vertel aan mensen wereldwijd, het heil dat God ons heeft bereid. Zing van Zijn trouw aan de geslachten, van mensen die Zijn rijk verwachten. Aan Abram heeft Hij hoop gegeven, een toekomst om met Hem te leven. Een plek in het beloofde land en kind ren talrijk als het zand. Aan Jacob, met God zelf gestreden, heeft Hij Zijn volk de naam gegeven. Hij redt, in tijd van hongersnood, door Jozef, Israël van de dood. Met Mozes, veertig lange jaren, leidt Hij hen veilig door gevaren. Door Rode Zee en zandwoestijn: zij leren volk van God te zijn. Zo geeft de Heer Zijn volk een woning; t beloofde land van melk en honing. Daar mag het rusten van de strijd. In overvloed en veiligheid.

17 Aan Ruth wil God Zijn trouw betonen, als David uit haar voort mag komen. Hij toont in strijd en droefenis, Zijn trouw in de geschiedenis. Veel later klinken eng lenkoren, als de Messias wordt geboren. Die nacht komt dan t beloofde Kind, waarin de wereld vrede vindt. Vertel aan mensen wereldwijd, het heil dat God ons heeft bereid. Zing van Zijn trouw aan de geslachten, van mensen die Zijn rijk verwachten. Vertel aan mensen wereldwijd het nieuws dat God de mens bevrijdt! Sluiting Samenzang Psalm 72: 9, 10 en 11 (collecte) De opbrengst van de collecte is -na aftrek van kosten- bestemd voor het werk van Maarten en Marita Dekker in Israël. Zij werken namens het Deputaatschap voor Israël in Nazareth. Ze hebben contacten met Messiasbelijdende gemeenten en ondersteunen diaconale projecten. We willen de collecte van harte bij u aanbevelen! vrouwen De stedelingen zullen bloeien, Gelijk het malse kruid. Zijn naam en roem zal eeuwig groeien; Ook zal, eeuw in, eeuw uit, Het nageslacht Zijn grootheid zingen, Zolang het zonlicht schijn,

18 Hun zal een schat van zegeningen, In Hem, ten erfdeel zijn. mannen Dan zal, na zoveel gunstbewijzen, t Gezegend heidendom t Geluk van dezen Koning prijzen, Die Davids troon beklom. Geloofd zij God, dat eeuwig Wezen, Bekleed met mogendheên; De HEER, in Israël geprezen, Doet wond ren, Hij alleen. allen Zijn Naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov Hem vroeg en spâ; De wereld hoor, en volg mijn zangen, Met Amen, Amen na. Bent u benieuwd wanneer u het koor Eben-Haëzer weer kunt beluisteren? Als u verder bladert, kunt u lezen wanneer onze volgende uitvoering gepland is.

19 Wij zijn dankbaar dat onze sponsors het mogelijk maakten deze avond te organiseren. Wilt u ook aan hen denken?

20

21

22

23

24 Bijbels Theologie Romans Kinderboeken 2e hands boeken Wenskaarten Muziek Wij kopen uw boeken ook in. Vrijdag Zaterdag : uur : uur Westduinweg 154, 2583 AE Scheveningen boekwinkelveritas@solcon.nl

25

26

27 Volgende uitvoering Eben-Haëzer De volgende uitvoering van het koor staat gepland op D.V. 19 maart De avond zal plaatsvinden in de Sint Janskerk in Gouda. Diverse koren uit de regio verlenen medewerking. Ook het schoolkoor van de Timothy Christian School in Chilliwack (Canada) zal aanwezig zijn. Muzikale medewerking wordt verleend door het ensemble Scherzando. De avond wordt georganiseerd ten bate van de stichting Kom over en help.

28 Joh. Verweij Groothandel in fruit B.V. Naast Hollands hard/zacht fruit en citrusfruit zijn wij specialist in het leveren van paddenstoelen, diverse voorgekookte aardappelen, olijven, pesto s en tappenades. Wij verkopen dadels, vijgen en andere exotische producten. We leveren ongeveer 20 verschillende soorten tomaten, waaronder wilde tomaten en honingtomaten. Voor verkoop aan particulieren verwijzen wij u graag door naar de groenten- en fruitspeciaalzaak bij u in de buurt. Voor informatie kunt u bellen met Martin Blok: Foodcentre Forepark. Dinkel 27, 2491 CK Den Haag

RUTH. Naomi en haar schoondochters

RUTH. Naomi en haar schoondochters RUTH Naomi en haar schoondochters In de dagen dat de richters richting gaven aan het volk, gebeurde het dat er hongersnood was in het land. Daarom trok een man uit Bethlehem in Juda weg om als vreemdeling

Nadere informatie

Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld?

Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld? Ruth op de akker van Boaz. Welk persoon uit het geslacht van Elimelech komt in beeld? Ruth 2:1 1 Nu had Naomi een bloedverwant van de kant van haar man, een zeer vermogend man, uit het geslacht van Elimelech,

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Wat wist Naomi aan haar schoondochter te vertellen en welk advies gaf zij aan Ruth?

Wat wist Naomi aan haar schoondochter te vertellen en welk advies gaf zij aan Ruth? Ruth en Boaz. Wat wist Naomi aan haar schoondochter te vertellen en welk advies gaf zij aan Ruth? Ruth 3:2-4 2 Welnu, is Boaz, bij wiens meisjes je geweest bent, geen bloedverwant van ons? Zie, hij gaat

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. I. Pauw (Eindhoven) Schriftlezingen: 1 Koningen 10 vers 1 t/m 13 Mattheüs 12 vers 38 t/m 42 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gebed des Heeren vers 10 (Schoolpsalm) Psalm

Nadere informatie

Ruth 1. Ruth en Noömi

Ruth 1. Ruth en Noömi Ruth 1 Ruth en Noömi Elimelech en zijn familie 1 Toen de rechters het land bestuurden, was er eens hongersnood in Juda. Daarom besloot een man uit Betlehem naar het land Moab te gaan. Zijn vrouw en zijn

Nadere informatie

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên,

38 : Psalm 84: 1a Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheên, 36 : Psalm 75: 1 U alleen, U loven wij; Ja wij loven U, o Heer', Want Uw Naam, zo rijk van eer, Is tot onze vreugd nabij. Dies vertelt men in ons land, Al de wond ren Uwer hand. 37: Y4C 133: 1, 2, 3 Mijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: 2 Korinthe 4 vers 16 t/m 5 vers 10 Gezang 295 vers 1, 3 en 5 (Liedboek) Psalm 52 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 63 vers 1 en 2 Gezang

Nadere informatie

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan

naar God Verlangen Thema: juni welkom in de open deur dienst voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan welkom juni in de open deur dienst 19 2016 Thema: Verlangen naar God n.a.v. Psalm 42 voorganger: ds. W. Dekker muziekteam: Theda, Lisette, Rik Aart-Jan en Nathan organist: Christian Boogaard Welkom en

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Liturgie: Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 25 november 2018 Dienst: Morgendienst Voorganger: ds. D. Dunsbergen Mededelingen namens de kerkenraad Voorzang: Gezang 14: 1, 3

Nadere informatie

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL

RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Bijbel voor Kinderen presenteert RUTH: EEN LIEFDES- VERHAAL Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Dankdag 2018 Alles geef ik U!

Dankdag 2018 Alles geef ik U! Dankdag 2018 Alles geef ik U! Voorganger: T. Beekman - Koster: Bouwman Orgel: Mw. Veenstra - Piano: Wilbert Baelde - Dwarsfluit: Maria van Dijk Koor: Joyful Gospel Kidz o.l.v. Warno Ruting Welkom! Fijn

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

Ochtenddienst 2 juli 2017

Ochtenddienst 2 juli 2017 Ochtenddienst 2 juli 2017 Hervormde Gemeente Numansdorp Voorganger : Ds. C.D. van Alphen Organist : Joël Terdu Muziekgroep Afscheid Kindernevendienst Annabelle Olislagers Mirthe van der Sluis Sasja Velthoven

Nadere informatie

Axel, 19 juli Protestantse Kerk

Axel, 19 juli Protestantse Kerk Axel, 19 juli Protestantse Kerk Voorganger deze zondag is Ds. Overduin uit Hulst. Organist is de heer Ed van Essen. Vandaag lezen we: Jeremia 23: 1 8 Markus 6: 30-44 De uitgangscollecte is bestemd voor

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

Waar wil je heengaan?

Waar wil je heengaan? Waar wil je heengaan? Viering Oecumenische Basisgroep 3 maart 2013 Aansteken van de kaars Kaars, jij mag branden, Jij geeft ons je licht Jij bent een teken: God houdt ons in het zicht. Openingslied: Verborgen

Nadere informatie

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self!

Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014. Selfie? Ie-self! Liturgie Jeugddienst Nijbroek in samenwerking met de jeugddienstcommissie van Terwolde 19 oktober 2014 Selfie? Ie-self! Voorganger: Dhr. G.J. Heinen Muzikale medewerking: koor van Groot Schuylenburg uit

Nadere informatie

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling?

Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Zondag 6 november 2016 Gezamenlijke ZWO-dienst in de Martinikerk Je leven delen met: de vreemdeling? Voorganger: ds. J. Ariesen Voorbereiding en medewerking: leden van de ZWO - groep Orgel: Kees Nottrot

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 1 november 2015, themadienst Mag ik dan bij je schuilen? - over vluchtelingen Met muzikale medewerking van koor Reborn o.l.v. Esther van der Heijden Koffie drinken na de dienst

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: 1 Timotheüs 1 vers 18 t/m 1 Timotheüs 2 vers 15 Lied 410 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 21 vers 5 (Schoolpsalm) Gezang 323 vers 1, 7

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: 1 Koningen 4 vers 20 t/m 28 Lied 272 vers 1 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 2 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 24 vers 4 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Mattheüs 6 vers 19 t/m 34 1 Timotheüs 6 vers 17 t/m 19 Lied 376 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 24 vers 4 (Schoolpsalm)

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.

IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9. IEDEREEN IS WELKOM! Themadienst kerk en school Zondag 29 januari 2012 Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. A. van Dijk Aanvang: 9.30 uur 1 Orgelspel Welkom en mededelingen Zingen: Lied 301: 1 en 2

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Liturgie Een hele nieuwe hemel Een hele nieuwe tijd Een hele nieuwe aarde Vol gerechtigheid

Liturgie Een hele nieuwe hemel Een hele nieuwe tijd Een hele nieuwe aarde Vol gerechtigheid Liturgie 11-10-2015 Ik zit op het puntje van m'n stoel Het is zo spannend En ik ga op m'n tenen staan Ik ben verlangend Naar die ene grote dag Dat ik Hem ontmoeten mag O o o het is zo spannend Een hele

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Kolossenzen 2 vers 8 t/m 15 Kolossenzen 2 vers 20 t/m 3 vers 4 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 87 vers 3, 4 en 5 Lied 456 vers 1

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST

JEZUS VERGEEFT EN GENEEST LITURGIE voor de themadienst ter afsluiting van de VBW De bouwplaats op zondag 25 oktober 2015 om 9.30 uur in de Elimkerk te t Harde. JEZUS VERGEEFT EN GENEEST Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr.

Nadere informatie

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah

Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah Orde van dienst voor de viering van de eredienst in de Morgensterkerk Vertel me toch je geheim! Gezinsdienst over Simson en Delilah 6 november 2011 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel Bruce Springsteen

Nadere informatie

Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst. Psalm 105

Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst. Psalm 105 Liturgie 27 augustus 2017 Morgendienst Psalm 105 1. Looft, looft, verheugd, de HEER der heren; aanbidt Zijn naam, en wilt Hem eren. Doet Zijne glorierijke daân alom de volkeren verstaan. En spreekt, met

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Orde van de dienst. Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom

Orde van de dienst. Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom Orde van de dienst Zondag 1 september Oude Kerk - Bennekom Geroepen om op weg te gaan In deze dienst zal ds. Jan Minnema afscheid nemen van de Hervormde Gemeente Bennekom Voorganger: Ds. Jan Minnema Ouderling

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Handelingen 2 vers 29 t/m 41 Lied 124 (Op Toonhoogte) Gezang 477 vers 1 en 2 (Liedboek) Lied 315 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Handelingen 8 vers 36 t/m 40 Lied 171 vers 1, 2 en 3 (Op Toonhoogte) Psalm 146 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 14 Lied 189 vers 1

Nadere informatie

Ruth 1 en Mat. 1,1-6 15 december 2013 3 e Adventszondag Wehl (ds. Arja Oude Kotte-de Boon. Gemeente, Als ik zeg: 'Ubuntu' weet u dan wat ik bedoel?

Ruth 1 en Mat. 1,1-6 15 december 2013 3 e Adventszondag Wehl (ds. Arja Oude Kotte-de Boon. Gemeente, Als ik zeg: 'Ubuntu' weet u dan wat ik bedoel? Ruth 1 en Mat. 1,1-6 15 december 2013 3 e Adventszondag Wehl (ds. Arja Oude Kotte-de Boon Gemeente, Als ik zeg: 'Ubuntu' weet u dan wat ik bedoel? Het woord kwam voor in de toespraak van president Obama,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.H. Abma (Gouda)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.H. Abma (Gouda) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. G.H. Abma (Gouda) Schriftlezing: Numeri 24 vers 1 t/m 9 Gezang 434 vers 1, 2 en 5 (Liedboek) Psalm 77 vers 8 (Schoolpsalm) Psalm 98 vers 1 en 2 Psalm 19 vers 3 en

Nadere informatie

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018

Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 Liturgie voor de biddag op woensdag 14 maart 2018 thema: Vertel het maar! Van harte welkom! We vinden het fijn dat jullie vanochtend in de kerk zijn: de kinderen van school, de meesters en juffen, de vaders

Nadere informatie

Kinder-Dankdagdienst

Kinder-Dankdagdienst Kinder-Dankdagdienst Woensdag 2 november 2016 Met als thema Dankend bij Eén Psalm 65 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Muzikale begeleiding: Sipke de Boer en Jacqueline van de Steeg Welkom Votum en

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016

Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Liturgie voor zondagochtend 30 oktober 2016 Psalm 98: 1 en 2 NB 1.Zingt een nieuw lied voor God den Here, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand.

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Jesaja 36: 1-5 Jesaja 36: 22-37:4 Jesaja 37: 8-16 Jesaja 37: 33-38 Psalm 145 : 1 en 2 Psalm 145 : 3 Lied 285 : 1 en 2 Lied 285 : 3 en Joh. de Heer

Nadere informatie

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren

Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren 1 Ouderendienst zondag 25 oktober 2015 Kruiskerk 16.30 uur. Thema: Goede Buren Voorgangers: Pastoraal werker Alice van Veen en dominee Jan Willem Overvliet Organist: Henk Hortensius en medewerking van

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.J. Schuurman (Oldebroek) Schriftlezing: Romeinen 8 vers 28 t/m 39 Psalm 56 vers 5 en 6 Psalm 86 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 91 vers 1 en 5 Psalm 119 vers 13, 14

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Liturgie aangepaste kerkdienst

Liturgie aangepaste kerkdienst Liturgie aangepaste kerkdienst JAKOB IN BETHEL Zondagmiddag 4 november 2018 Aanvang: 14:30 uur Voorganger: Ds. A.J. Post 1 2 Voorzang (2 kinderliederen) Weerklank 595 vers 1, 2 en 3 1 s Zondags gaan we

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. van Duijvenbode (Apeldoorn) Schriftlezing: 2 Timotheüs 2 vers 1 t/m 13 Gezang 215 vers 1, 2 en 3 (Liedboek) Psalm 103 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 77 vers 7 en

Nadere informatie

Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U, glorie voor uw naam.

Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen U, glorie voor uw naam. Lied 01 Titel: Machtig God, sterke Rots Arrangement: Martin Zonnenberg Eerste componist: F. Hernandez & G. Bonov Uitvoering: Samenzang Machtig God, sterke Rots, U alleen bent waardig. Aard en hemel prijzen

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Kinderliedboekje Inhoudsopgave

Kinderliedboekje Inhoudsopgave Kinderliedboekje Inhoudsopgave Jezus is de goede herder...2 Hoor de vogels zingen weer...2 Dank U voor deze nieuwe morgen...3 Jezus is geboren...4 Zit je deur nog op slot...4 Dank U voor uw liefde Heer...4

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst

Liturgie voor de morgendienst Liturgie voor de morgendienst op Eerste Kerstdag 2015 in de Oosterholthoeve Gloria in excelsis Deo! Eer aan God in de hoge! Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Pianist: m.m.v. muziekgroep ds. J.A.

Nadere informatie

Liederenbundel Toerustend Weekend

Liederenbundel Toerustend Weekend 1 Opwekking 123 Groot is uw trouw, o Heer Groot is uw trouw, o Heer, mijn God en Vader. Er is geen schaduw van omkeer bij U. Ben ik ontrouw, Gij blijft immer Dezelfde die Gij steeds waart, dat bewijst

Nadere informatie

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst

Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Gerard Kunst Met medewerking van: Jeugdclubs, zond Extra Mile Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot zijn ere schijn, jij in jouw klein

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen!

Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om Voorganger: Ds. Hoekam. Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! Johannes de Heer dienst 12 februari 2017 om 17.00. Voorganger: Ds. Hoekam Thema: Probeer God niet te begrijpen, maar probeer God te vertrouwen! - Welkom en afkondigingen - Zingen: JDH 150 Welk een vriend

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 18 Lied 88 vers 1 t/m 4 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 118 vers 13 en 14 G Psalm 56 vers 5 en 6 Lied

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Ezechiël 11 vers 14 t/m 25 Lied 214 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 46 vers 6 (Schoolpsalm) Psalm 86 vers 6 en 8 Lied 54 vers

Nadere informatie

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde.

SAMEN BIJ ÉÉN. Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om uur in de Elimkerk te t Harde. ! SAMEN BIJ ÉÉN Liturgie aangepaste kerkdienst op zondag 30 oktober 2016 om 14.30 uur in de Elimkerk te t Harde. Voorganger: ds. D. Dekker Organist: dhr. G.G. Kunst Medewerking: het mannenkoor Groot Schuylenburg

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help!

Zondag 16 februari 2014. Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Zondag 16 februari 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen THEMA: Ho, stop, help! Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Klaas Keimpema Pianist en dirigent schoolkoor: dir. Adriaan Stuij Welkom -

Nadere informatie

2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had:

2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had: 1 Abraham nu was oud en wel bedaagd; en de HEERE had Abraham in alles gezegend. 2 Zo sprak Abraham tot zijn knecht, den oudste van zijn huis, regerende over alles, wat hij had: Leg toch uw hand onder mijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Welkom in deze dienst Voorganger is ds. S.J. Verheij Schriftlezing: Lukas 1 vers 57 en 58 Lukas 2 vers 1 t/m 15 Lied 42 vers 1 en 3 (Uit aller Mond) Lied 48 vers 1, 2 en 4 (Uit aller Mond) Psalm 29 vers

Nadere informatie

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek.

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek. Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. Thema: Vrede zij u! *Inleidende muziek *Welkom en Votum *Zingen Op Toonhoogte lied 110 : 1, 2 en 3 en Psalm 97 : 1 en 7 1.U

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Jeremia 52 vers 31 t/m 34 Kolossenzen 3 vers 1 t/m 17 Lied 323 vers 1 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 73 vers 12 (Schoolpsalm) Gezang 1 vers

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Mattheüs 6 vers 5 t/m 15 Mattheüs 7 vers 7 t/m 11 Psalm 130 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming) Psalm 101 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 123 vers

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar

26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar 26 juli 17.00 uur KvBekkum Oost/Centrum/Zuid Kandelaar Votum en zegengroet Ps 135 : 1 2 12 Schriftlezing Psalm 48 (door gemeentelid) Ps 48 : 1 3 Preek Ps 48 : 4 Geloofsbelijdenis LvK Gz 308 : 1 2 3 4 In

Nadere informatie

Dankdag voor gewas en arbeid. woensdag 1 november 2017

Dankdag voor gewas en arbeid. woensdag 1 november 2017 Dankdag voor gewas en arbeid woensdag 1 november 2017 OM EEN SAMENLEVING DIE INZET OP WERK ÉN ZORG PG De Wijngaard Kluntjespot te Haarlo voorganger: ds. Co Janssen organist: Herman Koier ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Liturgie voor zondagochtend 6 december in de Westerkerk te veenendaal Gezang 126 : 1 en 3 1.Verwacht de komst des Heren, o mens, bereid u voor: reeds breekt in deze wereld het licht des hemels door. Nu

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 4 vers 1 t/m 15 Lied 45 (Op Toonhoogte) Lied 445 (Opwekking) Psalm 68 vers 2 (Schoolpsalm) Psalm 25 vers 2 Lied 398 vers 1, 2,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Efeze 2 vers 1 t/m 10 Psalm 103 vers 6 Gezang 186 vers 1, 2 en 3 (Bundel 1938) Psalm 102 vers 10 Psalm 107 vers 6,10 en 16 Gezang 217 vers

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Genesis 5 vers 28 t/m 6 vers 8 Romeinen 8:31 en 32 Lied 125 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Psalm 12 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 71 vers 1

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Welkom in deze dienst Voorganger is ds. P. Molenaar Schriftlezing: Exodus 14 vers 1 t/m 22 Gezang 343 vers 1 t/m 5 (Liedboek) Psalm 130 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie