2e jaargang nr. 6 - december 2015/januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2e jaargang nr. 6 - december 2015/januari 2016"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF 2e jaargang nr. 6 - december 2015/januari 2016 Delta Health Center stelt zich voor. Per 1 september 2015 zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Delta Sport Fysiotherapie uit Stellendam. Daar zijn wij heel blij mee om zodoende nog beter de sportende mens te kunnen trainen en begeleiden. Graag stellen wij de betrokken (sport-) fysiotherapeuten aan u voor. S p o r t p ra k tij k We n d y v a n K ri m p e n Mascha Mochtar Mascha Mochtar heeft in 1997 de opleiding fysiotherapie aan de Internationale Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan afgerond. Direct daarna is zij gestart met de opleiding Allround Sportfysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht en inmiddels heeft zij ook haar Master Degree Sportfysiotherapie behaald. Naast sportfysiotherapeut is zij ook musculoskeletaal echografist. Binnen Delta Sportfysiotherapie is zij verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid. Haar missie is het optimaliseren van de sportfysiotherapie om iedere sporter, van recreant tot topsporter en van jong tot oud, zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Pieter-Jan van der Heiden Trudy Kieviet Pieter-Jan van der Heiden is sinds oktober 2008 werkzaam voor Delta Sportfysiotherapie. Hij heeft zijn opleiding voor Fysiotherapie aan de Hogeschool Rotterdam in 2000 voltooid. Tijdens zijn studie maakte hij deel uit van de medische staf van de jeugd van Feyenoord, dit heeft hij na het behalen van zijn diploma nog een seizoen gedaan. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in Sportfysiotherapie en is in 2006 afgestudeerd. In 2009 heeft hij een opleiding gevolgd voor musculoskeletale echografie en in 2013 heeft hij de master titel in de Sportfysiotherapie behaald. Naast zijn werk bij Delta Sportfysiotherapie is hij als sportfysiotherapeut werkzaam bij het Topsport Centrum Rotterdam en als vakinhoudelijk gastdocent verbonden aan de opleiding Sportfysiotherapie van de Hogeschool Rotterdam. Trudy Kieviet is sinds maart 2009 werkzaam voor Delta Sportfysiotherapie. Zij heeft haar opleiding Fysiotherapie aan Avans Hogeschool in Breda cum laude afgerond in Daarna heeft zij zich verder gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van het bewegingsapparaat met de opleiding Orthopedische Geneeskunde (Cyriax) in Utrecht. Na een aantal keer als fysiotherapeut betrokken te zijn geweest bij de RoPaRun ontstond haar belangstelling voor Sportfysiotherapie. In 2009 heeft zij de opleiding voor musculoskeletale echografie gevolgd en in 2012 is ze cum laude afgestudeerd als Master Sportfysiotherapeut.

2 Jeroen Ulfman Jeroen Ulfman heeft zijn afstudeerstage gelopen bij Delta Sportfysiotherapie en is aansluitend in juni 2010 in dienst gekomen. Hij heeft binnen de sport een speciale interesse voor fietsgerelateerde klachten. In samenwerking met Akershoek Fietsen verzorgt hij ook fietspositie-analyses, een bike-fit, waarin er tijdens een dynamische meting word gekeken hoe de houding kan worden verbeterd. Als laatste werkt Jannie van Seters, Manueel Therapeut, nog enkele dagen bij Delta Sport fysiotherapie. Jannie werkt al geruime tijd in dit beroep en is dus een echte rot in het vak. De NVFS Sportfysiotherapeut is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en is lid van de NVFS (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapeuten in de Sportgezondheidszorg). Naast deze professionele (sport-) fysiotherapeuten werken nog meer specialisten bij Delta Health Center: Wendy Kriek, Osteopaat Arda Joppe, Voedingsdeskundige en gewichtsconsulente Addi Troost, Sportmasseur Jeanet van Rooijen, Ademhalingstherapeut Jeannette Santifort, Pedicure Manuele therapie (geregistreerd, lid NVMT) Manuele therapie is een vorm van onderzoeken en behandelen van stoornissen van gewrichten met als doel enerzijds het optimaal laten functioneren van de gewrichten en anderzijds houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: er is een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen. VOORBEELDEN VAN KLACHTEN DIE EEN MANUEEL THERAPEUT KAN BEHANDELEN: - hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom - nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen - lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen - hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn - duizeligheid bij het bewegen van de nek - kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten - heupklachten MANUELE THERAPIE BINNEN PRAKTIJK FYSIOTHERAPIE VAN DEN BERG De bij onze praktijk werkzame manueel therapeut is Master in de Manuele therapie. De meerwaarde hiervan is, dat er door middel van methodisch ontrafelen van de klachten een meerdimensionaal perspectief wordt aangesproken om te komen tot de kern van uw gezondheidsprobleem.

3 Naast de bovengenoemde rol van de manueel therapeut, levert de manueel therapeut binnen onze praktijk ook een multidisciplinaire bijdrage aan de behandeling van de volgende aandoeningen of klachten: - KISS (huilbaby s met voorkeurshouding):in samenwerking met de kinderfysiotherapeut, consultatiebureau-arts, huisarts en/of kinderarts. - Craniomandibulaire dysfunctie (klachten in het kaakgewricht die samengaan met functiestoornissen in de nek):in samenwerking met tandartsen en/of kaakchirurgen. - Bekkenpijnklachten:in samenwerking met de bekkenfysiotherapeut en met verloskundigen. - BPPD (duizeligheid welke afhankelijk is van de plotselinge verandering van de positie in de ruimte): in samenwerking met de huisarts, kno-arts en/of neuroloog). - Klachten bij sportblessures waarbij de wervelkolom betrokken is: in samenwerking met Delta Sportfysiotherapie te Stellendam. Clean 9 en Aloë Vera Mijn naam is Lisette Groenendijk, ik ben 30 jaar, getrouwd met mijn man Alex en heb een zoon van 20 maanden, Mik. In februari verwachten wij onze tweede zoon. Ik ben van beroep schoonheidsspecialiste en vind fijn om mensen te verwennen en in de watten te leggen. In de laatste jaren merk ik dat mijn klanten erg gesteld zijn op goed en professioneel advies over hun huid, lichaam en leefgewoontes. Ik vind het dan ook erg belangrijk dat ik mijn klanten persoonlijk advies kan geven. Zo heb ik meerdere specialisaties behaald en ben ik mezelf gaan richten op het merk Forever Living. Ik ben erg enthousiast over de producten en heb goede resultaten behaald bij mezelf en mijn klanten. Forever Living produceert en levert producten uitsluitend op basis van Aloë Vera. In deze nieuwsbrief vertel ik over onze 9 daagse reinigingskuur (Clean 9). De Clean 9 sluit aan bij een sportieve en gezonde levensstijl. Heb je nog vragen over de C9 of je ben misschien opzoek naar een schoonheidsspecialiste? Dan kunnen jullie altijd contact met mij opnemen.

4 Aloë Vera vormt de basis van deze kuur, wat het zo effectief maakt. Tegenwoordig zit Aloë Vera bijna overal in, maar het bedrijf waar wij mee werken bestaat al meer dan 37 jaar en is wereld marktleider op het gebied van Aloë Vera producten. Waarom? Omdat zij een stabilisatie proces hebben ontwikkeld om de Aloë Vera houdbaar te maken, zonder dat er voedingsstoffen verloren gaan. Dit proces is gepatenteerd en daarmee zijn deze producten de puurste ter wereld. Niet te vergelijken dus met de Aloë producten waar je tegenwoordig overal tegenaan loopt. EVEN IN HET KORT DE WERKING VAN ALOË VERA WANNEER JE DIT INWENDIG GEBRUIKT: Een gezonde spijsvertering, Aloë Vera draagt bij aan de werking van je darmfunctie. Balans in het maag & darmstelsel, waardoor je immuunsysteem wordt versterkt. Mooiere huid, Pure Aloë Vera Gel bevat een cocktail van essentiële voedingsstoffen die je basiscellen voeden, waardoor je huid gezonder blijft. Je lichaam kan deze vitale functies efficiënter uitvoeren en je huid gaat er veel beter uitzien. Stimuleren van celgroei, Aloë Vera kan de aanmaak van collageen en elastine stimuleren en bevordert daarmee het herstellend vermogen van je huid. Hogere weerstand, met het drinken van de Aloë Vera gel, help je vanuit de darmflora de weerstand tegen ongunstige bacteriën te verhogen. Rijk aan mineralen & vitaminen: Aloë Vera gel bevat meer dan 200 voedingsstoffen (ter vergelijking: verse jus bevat er maar 14) Daarom heeft deze kuur zo n positieve werking op het lichaam, omdat de basis van deze Aloë Vera drank zonder toevoeging van schadelijke stoffen is. Deze kuur stimuleert het zelfreinigende vermogen van het lichaam. In het maag & darmstelsel bevindt zich een laag met afvalstoffen. Door de reinigende werking van Aloë Vera in deze kuur, worden deze afvalstoffen afgevoerd en hoeft je lichaam hierna minder hard te werken om voedingsstoffen goed op te nemen, hierdoor voel je je veel fitter en energieker en bouw je een goede weerstand op. HOE ZIET DE KUUR ERUIT? De kuur duurt negen dagen, waarvan de eerste twee dagen alleen Aloë Vera wordt gedronken in combinatie met voedingssupplementen en een eiwit/proteïne shake. Daarna wordt de aloë minder en neem je twee shakes. Vanaf de derde dag mag je ook weer een lichte maaltijd gaan eten. De kuur komt in een handige box waar ALLES voor deze negen dagen in zit, inclusief een erg overzichtelijke handleiding waarin per dag beschreven staat wat je moet doen, eten, drinken, beweging etc. Ook staan er recepten in voor als je op dag 3 weer mag gaan eten. Erg simpel en goed te doen! SPORTEN JA OF NEE? Sporten erbij mag, zorg alleen dat je hartslag niet te hoog wordt. Het beste is om het de eerste twee dagen wat rustiger aan te doen qua sport. Wel is het belangrijk om per dag minstens 30 minuten te bewegen. Dit kan zijn lopen, fietsen of iets dergelijks. Vermindering van spiermassa zal bij deze kuur niet, tot zeer minimaal optreden aangezien je vanaf dag drie elke dag twee shakes neemt die eiwitten en proteïnen bevatten en daarbij ook sport (meestal zie je juist spiermassa toename bij zeer ervaren sporters). Nog een tip, hou je aan de handleiding, dit zorgt voor het beste resultaat!

5 BIJWERKINGEN? Dit is per persoon verschillend, de ene persoon heeft nergens last van, terwijl de ander er meer moeite mee heeft. De meeste bijwerkingen kunnen voornamelijk optreden tijdens de eerste paar dagen van de kuur. Je kan in het begin last krijgen hoofdpijn en/of misselijkheid omdat er afvalstoffen vrij komen en worden afgevoerd. Een goede tip is om er veel water bij te drinken, koffie en thee zwart/met theïne zoveel mogelijk vermijden, en te bewegen, dit mag ook een wandeling zijn. Ook kan het zijn dat je wat last krijgt van een onrustige huid omdat de afvalstoffen uit je lichaam komen maar dit is gelukkig allemaal tijdelijk! Verder kan zweten voorkomen, veel of juist weinig naar het toilet gaan. Verder kan je je ook wat slapper, trillerig en koud voelen. Allemaal heel normaal en tijdelijk! EVEN OPLETTEN! Dames die zwanger zijn en/of borstvoeding geven mogen geen Aloë Vera drinken, dit door het reinigende effect op het lichaam en de afvalstoffen die in de borstvoeding terecht komen. Na een bevalling en de borstvoedingsperiode is dit wel een hele goede manier om je lichaam weer een energie boost te geven. Na een normale bevalling mag deze kuur na circa 8 weken gedaan worden. Is er sprake van een keizersnede, wacht dan in ieder geval 3 maanden, zodat de interne wond weer hersteld is. LANG VERHAAL KORT: Door deze kuur krijgt je lichaam een positieve boost en voel jij je vitaler. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid dat de overtollige kilo s verloren gaan wat overigens per persoon verschilt, maar gemiddeld raak je tussen de 2 en de 8 kilo kwijt, afhankelijk van het vetpercentage. De Clean 9 kuur is een zeer goede basis voor eventueel verdere diëten, want wat veel mensen niet weten is dat als je een dieet gaat doen en niet eerst je lichaam ontdoet van de afvalstoffen, je last zal krijgen van het zogenaamde jojo effect, afvalstoffen houden namelijk vetresten vast. KOSTEN CLEAN 9 Kosten zijn 120,42 euro voor de kuur, eventueel is verzenden ook mogelijk. Dan komen er 6,95 euro verzendkosten bij. De Clean 9 kan je bestellen door met mij contact op te nemen. Bellen of stuur een bericht naar of en naar lisette@flp.com.

6 Zelfverdediging Voor de tweede keer hebben we politieman en trainer Ron Buitelaar zover gekregen om weer een les te verzorgen in zelfverdediging/weerbaarheid. Dit keer vond het plaats op woensdag 23 december 2015 van tot uur op onze binnenlocatie te Stellendam. Ruim 1 ½ uur heeft men kunnen oefenen op elkaar in het toepassen van diverse zelfverdediging technieken. Er ligt nu een voorstel op tafel om deze trainingen vaker te laten plaatsvinden op het reguliere rooster. Houd Facebook en onze website in de gaten voor nadere informatie. BOOT CAMP OUDDORP

7 Presentatie goede voeding Vrijdag 19 februari 2016 vanaf uur komt onze voedingsdeskundige en gewichtsconsulente Arda Joppe een presentatie geven over voeding. Wat is goede voeding? Wat hebben we dagelijks nodig? Houd Facebook en de website in de gaten voor de exacte tijden. Deelname is vrijblijvend. Doorstart Pilates Op dinsdag 5 januari 2016 zijn we weer begonnen met het geven van Pilates lessen. Elke dinsdag van tot uur zal deze training gegeven worden. Benieuwd naar wat Pilates is en wat het doet met je? Kijk op onze website bij downloads, folder Goed sporten is gezond voor uitleg.

8 XS Power drink - Marloes de Jong Hoi allemaal! Mijn naam is Marloes de Jong. Ik woon in Stellendam en ben een trotse moeder van 2 jongens en heb een geweldige man. Onlangs ben ik met Wendy in contact gekomen en nu heeft zij mij gevraagd of ik een stukje wil schrijven over onze producten. Sommigen hebben mij misschien al gezien tijdens de "Aftrap Bootcamp 2016". Voor degene die hebben meegedaan, respect! Jullie hadden niet de mooiste weersomstandigheden (logisch, het is januari), maar toch hebben jullie het super gedaan en ik vond het heel leuk om te zien. En uiteraard, dat ik er na afloop bij mocht zijn van Wendy. Maar nogmaals, Wendy heeft mij gevraagd om een kort stukje te schrijven over een aantal van onze producten. Waar ik het nu over wil hebben zijn onze voedingssupplementen, de Nutrilite en de XS Power Drink. NUTRILITE is wereldwijd het best verkochte merk in de sector vitaminen en voedingssupplementen.* Het is een merk gespecialiseerd in vitaminen en voedingssuplementen dat een complete reeks voedings- en welzijnsproducten biedt, waaronder vitaminen en anti-oxidanten, kruiden, sportvoeding en maaltijdvervangers. XS Power drink is een goed alternatief voor de welbekende energiedrankjes! Maak u op voor een hoger tempo met XS Power Drink. XS is verkrijgbaar in 3 geweldige smaken. De Lemon Blast, Tropical Blast en de Pink Grapefruit Blast. KENMERKEN: Lekkere smaak, zonder suiker en caloriearm (5 13 kcal per blikje, afhankelijk van de smaak). Helpt om vermoeidheid te verminderen. Helpt om goed te presteren. Ondersteunt de energiestofwisseling. GESCHIKT VOOR MANNEN EN VROUWEN: voor onderweg, zowel overdag als s avonds met een drukke leefstijl tijdens het sporten met lange werkdagen die lange afstanden rijden tijdens lezingen en studeren Niacine (B3), pantotheenzuur (B5), vitamine B6 en vitamine B12 dragen bij aan de vermindering van vermoeiheid en aan een normaal energieleverend metabolisme. MOGELIJKE GEBRUIKERS: Mannen en vrouwen die helder en geconcentreerd willen blijven, fysieke prestaties willen leveren, dynamisch en prestatiegericht zijn en dit alles in balans brengen en combineren met een prettige, actieve leefstijl. Voor meer informatie of een persoonlijk advies kunt u mij bereiken op Ook ben ik online te volgen via mijn nieuwe facebook pagina: En last, but not least. Er zijn ook vele leuke zakelijke mogelijkheden. Denk hierbij o.a. aan het maken van XS Smoothies op een (sport-) evenement of alcohol vrije XS Cocktails.

9 Aftrap Bootcamp 2016 Zaterdag 2 januari 2016 konden leden hun vrienden, kennissen en of familie meenemen en eventueel mee laten trainen bij de eerste training van de Bootcamp voor Het was een geslaagd evenement en we hopen dat men een beter beeld heeft kunnen krijgen wat BOOTCAMP precies inhoudt en wat het met je doet! BOOT CAMP OUDDORP

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Beroepsorganisati e en kwaliteitsbewaking: Manuele therapie Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Manuele therapie De Manueel Therapeut Peter Algera Wat is een manueel therapeut? Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding fysiotherapie een opleiding manuele therapie heeft gevolgd.

Nadere informatie

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie?

Manueel therapie. Wat is Manueel therapie? Manueel therapie Fysio De Kolk Sociaal Medisch Centrum De Kolk E.G.M. Bos en R.H.F. Eggink Zuideinde 80 1511 GH Oostzaan Telefoon: 075-684 5573 E-mail: info@fysiodekolk.nl Manueel therapie Wat is Manueel

Nadere informatie

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding.

Onze praktijk. Fysiotherapie. Manuele therapie. Kinderfysiotherapie. Sportfysiotherapie. Sporten onder begeleiding. Echografie. Voeding. Onze praktijk Fysiotherapie Manuele therapie Kinderfysiotherapie Sportfysiotherapie Sporten onder begeleiding Echografie Voeding (Orthomoleculaire geneeskunde) Dry Needling Moderne praktijk Paramedisch

Nadere informatie

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2.

28-9-2014. Inhoud. Voeding en leefstijl bij en na kanker. 1. Voeding van vroeger tot nu. 1. Voeding van vroeger tot nu. 2. Voeding en leefstijl bij en na kanker Malu van Geel Inhoud 1. Voeding van vroeger tot nu 2. Voeding en kanker 3. Aanbevelingen 4. Veel gestelde vragen 1. Voeding van vroeger tot nu 1 Hippocrates Laat voeding

Nadere informatie

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht

niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht niet de klacht wordt behandeld, maar de persoon met de klacht Voor een goede gezondheid is een snelle professionele interventie afgestemd op de persoon van groot belang Kwaliteit Bij Elshout Fysio ben

Nadere informatie

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl

Zwanger en fit? www.mothersinmotion.nl Zwanger en fit? Zwangerschapscursus Zwangerschap, bevallen en de eerste tijd samen met je baby zijn unieke ervaringen. Ze zijn mooi en positief maar ook zwaar en ingrijpend. Mothers in Motion helpt je

Nadere informatie

NK indoor NK 2014 NK 2014 NK indoor NK 2014 NK 2011 / 2012 NK 2016

NK indoor NK 2014 NK 2014 NK indoor NK 2014 NK 2011 / 2012 NK 2016 Meervoudig Nederlands kampioene atletiek Masters, V35 / V40 Nathalie Lotthrinkx 60meter 200meter 400meter 400meter 400meter horden 800meter Verspringen NK 2014 - indoor NK 2014 NK 2014 NK 2014 - indoor

Nadere informatie

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak

Nek- en rugklachten. Samen vinden wij de oplossing. brengt je snel weer op niveau! Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak brengt je snel weer op niveau! Nek- en rugklachten Samen vinden wij de oplossing Snellere diagnose Minder klachten Actieve aanpak Het sport- en orthopedisch beweeg- én zorgcentrum in Velsen Wie heeft er

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015

1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 NIEUWSBRIEF 1e jaargang nr. 4 - juli/augustus 2015 MAG JE TRAINEN ALS JE NOG SPIERPIJN HEBT VAN DE VORIGE KEER? Er zijn verschillende soorten spierpijn. Je kunt spierpijn hebben van zowel een cardio workout

Nadere informatie

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde

Voeding. Orthomoleculaire Geneeskunde Voeding Orthomoleculaire Geneeskunde Fysiotherapie in combinatie met nieuwe wetenschappen Paramedisch Centrum Luxor combineert diverse vormen van (sport)fysiotherapie met nieuwe wetenschappen voor een

Nadere informatie

Snel, simpel en smakelijk

Snel, simpel en smakelijk Snel, simpel en smakelijk waar SLIM Gemakkelijk afvallen Een gezond lijf is niet alleen uw visitekaartje, het is uw leven. En als u lekker in uw vel zit, dan straalt u dat ook uit! Hoe lekker zit u in

Nadere informatie

Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN

Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN Voedingssupplementen Consumentenonderzoek NPN Management summary Schuttelaar & Partners 001-01.ppt december 00 Marieke Gaus Context en doel van het onderzoek Doel onderzoek Het onderzoek wordt uitgevoerd

Nadere informatie

Are you ready for a DailyFreshKick

Are you ready for a DailyFreshKick Are you ready for a DailyFreshKick Juices, smoothies, power smoothies, salads, boosters 100% natural DailyFreshKicks JuicyDetails geeft een verrassende smaakbeleving door de mooiste produkten uit de natuur

Nadere informatie

Manuele therapie bij heupklachten

Manuele therapie bij heupklachten Manuele therapie bij heupklachten Informatie voor cliënten Manuele therapie bij heupklachten Pijn in de lies of opstartproblemen na een tijdje zitten. U kunt in uw dagelijks leven behoorlijk last hebben

Nadere informatie

Sport gezond. www.physiomotion.nl

Sport gezond. www.physiomotion.nl Sport gezond www.physiomotion.nl Haal het maximale uit je sport, ongeacht je leeftijd en lichamelijke conditie Ons team van gespecialiseerde sportfysiotherapeuten helpt je er graag bij. Je bent welkom

Nadere informatie

Je lichaam ontgiften op een hele gezonde en verantwoorde manier?

Je lichaam ontgiften op een hele gezonde en verantwoorde manier? Hey! Wil je van kilo s af? Beter en gezonder voelen? Afvalstoffen kwijt raken? Energiek voelen en lekker in je vel? Je lichaam ontgiften op een hele gezonde en verantwoorde manier? Wil je weer lekker beginnen

Nadere informatie

Anamnese Formulier Pijn

Anamnese Formulier Pijn Anamnese Formulier Pijn Onderstaand formulier geeft mij een indruk van uw klachten en de diagnose van uw arts/specialist, de reguliere medicatie die u gebruikt. Ik verzoek u daarom dit formulier zo volledig

Nadere informatie

Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt. Healthy Active Lifestyle

Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt. Healthy Active Lifestyle Voeding voor die gene die weet dat er altijd wat te verbeteren valt Feiten over Herbalife Sinds 1980 Weight loss Vereenvoudigen gezonde (sport)voeding Toonaangevend en vernieuwend Beursnotering NYSE (code

Nadere informatie

Voedingsrichtlijnen zwangerschap

Voedingsrichtlijnen zwangerschap Voedingsrichtlijnen zwangerschap Hoera! Je bent zwanger. Een nieuwe tijd breekt aan. Wat gaat deze zwangerschap brengen? Hoe zorg je dat je baby goed groeit? Hoe blijf je zelf fit tijdens je zwangerschap?

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Zeker bewegen met Parkinson

Zeker bewegen met Parkinson 1 EB 0 Zeker bewegen met Parkinson Tips om zelf uw klachten te verminderen en informatie over wat de fysiotherapeut voor u kan doen U ervaart elke dag de gevolgen van de ziekte van Parkinson, voornamelijk

Nadere informatie

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720

Bezoekadressen: Locatie Scholeksterhoek Scholeksterhoek 6 3201 JL Spijkenisse Telefoon: 0181 624210 Fax: 0181 620720 Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een consult of behandeling? Bel ons op één van onze locaties, stuur ons een email of meld u aan via onze website: www.fysiotherapiedehoek.nl. Bezoekadressen:

Nadere informatie

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten

Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten Voorkom onnodige achteruitgang in het ziekenhuis Handleiding voor patiënten Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te gaan. Waarom deze informatie? 2 Gebruiksaanwijzing 3 Cartoon 1 bereid uw ziekenhuisopname

Nadere informatie

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven!

De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! De gezonde oplossing voor een Slank, Fit en Gelukkig leven! Na het volgen van dit programma ben je slanker, fitter en beschik je zelf over de

Nadere informatie

2e jaargang nr. 7 - februari/maart 2016

2e jaargang nr. 7 - februari/maart 2016 NIEUWSBRIEF 2e jaargang nr. 7 - februari/maart 2016 PILATES Afgelopen Januari zijn we begonnen met een herstart van de Pilates lessen. Tot onze vreugde kunnen we mededelen dat deze les op het rooster zal

Nadere informatie

Informatie over kaakklachten

Informatie over kaakklachten Informatie over kaakklachten Logopedie Beter voor elkaar 2 Inleiding U bent door de kaakchirurg, KNO-arts, huisarts of tandarts verwezen naar de afdeling logopedie in verband met kaakklachten. Deze folder

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com

Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Meer informatie over fysiotherapie of een registerfysiotherapeut bij u in de buurt vindt u op www.defysiotherapeut.com Uitgave: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, Amersfoort Met de fysiotherapeut

Nadere informatie

Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten

Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten Ontdek Forever Maak kennis met onze meest populaire producten NL Aloë vera van Forever de natuurlijke weg naar een gezonde en energieke levensstijl Maak kennis met Forever Forever is wereldmarktleider

Nadere informatie

Een geval van zelfzorg

Een geval van zelfzorg Dieren en aloë vera Aloë vera Eén van de oudste, meest bekende heilzame planten Rijk aan meer dan 200 voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, aminozuren en enzymen Uniek gepatenteerd stabilisatieproces

Nadere informatie

ARGI+ Sporten met Forever

ARGI+ Sporten met Forever ARGI+ Sporten met Forever Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties. ARGI+ heeft

Nadere informatie

SPORTMEDISCHE VRAGENLIJST

SPORTMEDISCHE VRAGENLIJST SPORTMEDISCHE VRAGENLIJST Naam : Adres : Postcode / woonplaats : Geboortedatum : Telefoonnummer : privé... E-mail : Huisarts : plaats Ziektekostenverzekeraar : Pakket SPORTMEDISCH ONDERZOEK d.d. Reden

Nadere informatie

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN

DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN DE BASIS VOOR EEN VITAAL LEVEN ALOE INSPIRED 2016 EEN GEZONDE BASIS. DE DRUKTE VAN HET DAGELIJKS LEVEN MAAKT DAT WE OP HET GEBIED VAN VOEDING SOMS VOOR DE MAKKELIJKSTE WEG GAAN. DE KEUZE VALT DAN SNELLER

Nadere informatie

Bonus Rapport : De GodenDrank

Bonus Rapport : De GodenDrank Bonus Rapport : De GodenDrank De Godendrank Om iedere dag optimaal te beginnen Katjaa Callens Copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN,

NIEUWSBRIEF BESTE MENSEN, NIEUWSBRIEF 4 2016 BESTE MENSEN, 1: Algemeen: Nieuwe gezichten bij de Dommel! Mijn naam is Pien van Bommel, ik ben 22 jaar oud en kom uit Oirschot. Afgelopen jaar heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan

Nadere informatie

Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo

Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo Presentatie door Elvira van Daal Mensendieck en Mc Kenzie praktijk Wierden en Markelo Wat is McKenzie therapie? Robin McKenzie is een fysiotherapeut uit Nieuw- Zeeland. Zijn therapie wordt wereldwijd

Nadere informatie

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn?

Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? 1 Altijd al gedacht dat zware botten een verklaring voor overgewicht zijn? De 20 fabels en feiten over afslanken Be-Slank Copyright 2011 Be-Slank.nl Alle rechten voorbehouden. 2 Feiten en Fabels: Frisdrank

Nadere informatie

René Smaal update mei 2016:

René Smaal update mei 2016: René Smaal update mei 2016: Bekijk nu de planning tot aan de zomer op www.renesmaal.nl/nieuws. Tijdens het Europees kampioenschap in Montpellier (Frankrijk) heeft Sensei René in zijn klasse tot 75Kg brons

Nadere informatie

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen

Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset. De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Lage rug- of nekklachten? Word weer jezelf met Krullaards Perfect Body Reset De behandeling is snel, comfortabel, zonder operatie of medicijnen Krullaards Perfect Body Reset Rug- en nekklachten belemmeren

Nadere informatie

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10).

I n l e i d i n g. Deze brochure bestaat uit twee delen: 1. Een verhaal waarin Kids in Action wordt uitgelegd voor kinderen (pagina 4 t/m 10). Leefstijlprogramma voor kinderen en jongeren met overgewicht (begeleiding door kinderarts, beweeg- & leefstijladviseur, fysiotherapeut en diëtist) Wat beweegt jou? Kids in Action 2 I n l e i d i n g Kids

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Focus Fit Goes

Nieuwsbrief. Focus Fit Goes Nieuwsbrief Focus Fit Goes Oktober 2016 In deze nieuwsbrief zal onder andere aandacht zijn voor de openingstijden, het inschrijven van de groepslessen, de Sophia spinningmarathon, shirtjes/hemdjes Focus

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier.

Mijn cliënten doen de trainingen met plezier. Bovendien belasten zij alle spieren elke training op een andere manier. Brochure Wie zijn wij? Helmes & Kersbergen is een jong en dynamisch bedrijf dat zich richt op persoonlijke begeleiding op het gebied van beweging, voeding en leefstijl. Twee enthousiaste, gemotiveerde

Nadere informatie

Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie.

Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie. Sporten is gezond, maar voorkom blessures. Nieuwe vestiging sportfysiotherapie op een unieke locatie. Sportfysiotherapie preventie en revalidatie voor de moderne sporter Beste collega s en sportliefhebbers,

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken:

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken: Korte impressie; hoe de cursus was: De term welvaartsziekte is toch wel bekend? Ziekten die voortkomen uit een ongezonde levensstijl. Veel zitten, weinig beweging, stress, te veel.te vet te zout eten,

Nadere informatie

Doe de Sugar Addiction test!

Doe de Sugar Addiction test! Doe de Sugar Addiction test! Geniet je van af en toe suiker of ben je de hele dag bezig met hoeveel koekjes er nog in de trommel zitten? Weet je tot op de gram hoeveel snoep er nog in huis is en waar het

Nadere informatie

Middels dit informatieblad willen wij u informeren over onze praktijk en de gang van zaken.

Middels dit informatieblad willen wij u informeren over onze praktijk en de gang van zaken. 1 Praktijkfolder Fysiotherapie Amstenrade Hoofdstraat 39 6436 CB Amstenrade Putstraat 10 6436 BV Amstenrade 046-4423893 Mail: fysiotherapieamstenrade@home.nl www.fysiotherapieamstenrade.nl Beste cliënten,

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Val af op een gezonde en verstandige manier met de Australische afslankkoffie van Green Coffee for Slimmers!

Val af op een gezonde en verstandige manier met de Australische afslankkoffie van Green Coffee for Slimmers! Val af op een gezonde en verstandige manier met de Australische afslankkoffie van Green Coffee for Slimmers! Begin je ochtend met de energie en vitaliteit die je nodig hebt om de dag op de meest gezonde

Nadere informatie

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club

Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Nieuwsbrief Actief Betrokken Club Wat is Actief Betrokken Club? Per 1 mei 2014 is Sportbedrijf Almelo samen met PH, ON en MHC gestart met het project Actief Betrokken Club (ABC). Doelstelling van het project

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal,

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 2: Nieuwsbrief 3 (oktober 2013) Hallo allemaal, Veel te laat krijgen jullie deze nieuwsbrief. Ik had hem al veel eerder willen maken/versturen, maar ik

Nadere informatie

Gefeliciteerd mommies! Geboortes. Inbalance News. Oktober nr 3

Gefeliciteerd mommies! Geboortes. Inbalance News. Oktober nr 3 Oktober nr 3 2013 Nieuwe instructeurs Korting 16 november 100 % Boeken Arnhemse moeders 2x trainen App Inbalance News Gefeliciteerd mommies! Geboortes Moeder Laura 20 september bevallen van zoon Pepijn.

Nadere informatie

De bekkenfysiotherapeut. Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen

De bekkenfysiotherapeut. Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen De bekkenfysiotherapeut Helpt bij ongewild urineverlies, moeilijke stoelgang en pijn bij het vrijen Herkent u dit? Gaan de gewone dagelijkse dingen niet zoals ze zouden moeten gaan? U durft niet meer op

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Niets aan de hand toch

Niets aan de hand toch Niets aan de hand toch (Kinder-) Manuele Therapie Psychologie Nek- en hoofdpijn bij kinderen en jongeren met NAH Presentatie BAW 'Niets aan de hand toch' Opbouw van de Presentatie Verzoek aan jullie Vraagstelling

Nadere informatie

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV)

Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Centrum voor Vroege Hart en Vaatziekten (CVHV) Het Centrum voor Vroege Hart- en Vaatziekten (CVHV) is een multidisciplinaire spreekuur voor patiënten die al op jonge leeftijd (onder de 50 jaar) te maken

Nadere informatie

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden?

De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? De ziekte van Parkinson Wat kan Amaris Theodotion u bieden? Informatie voor cliënten, patiënten, familieleden en mantelzorgers WAT KAN DE PARKINSON PROJECTGROEP (PPG) VOOR U ALS PARKINSON-PATIËNTEN BETEKENEN?

Nadere informatie

Poliklinische behandeling

Poliklinische behandeling Fysiotherapie Poliklinische behandeling i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Wat is fysiotherapie Fysiotherapie richt zich op het voorkomen, overgaan of verminderen van klachten aan spieren, pezen,

Nadere informatie

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals

Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals Clean Meals 21 DAGEn CHALLENGE 3 WEKEN SUPER GEZOND ETEN, GEEN HONGER EN TOCH VET VERBRANDEN. Tijdens deze challenge eet je volgens een vast, uitgebalanceerd schema en combineer je Clean Meals met andere

Nadere informatie

Verlies 10% van je lichaamsgewicht!

Verlies 10% van je lichaamsgewicht! Verlies 10% van je lichaamsgewicht!...door simpelweg iedere ochtend 1 tasje afslankkoffie te drinken... Kaddy BVBA - Afslankkoffie/Café Style - Kwartelweg 16 - B/9080 Lochristi - Tel/Fax : 09 335 68 05

Nadere informatie

Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling. Roze wolk STINK LUIERS EN VERGEETACHTIG PFF... MOE. Een uniek dagboek voor mama!

Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling. Roze wolk STINK LUIERS EN VERGEETACHTIG PFF... MOE. Een uniek dagboek voor mama! Irene de Kruijf Dagboek voor 9 maanden NÁ de bevalling Roze wolk STINK LUIERS PFF... MOE EN VERGEETACHTIG Een uniek dagboek voor mama! STINKLUIERS KRAAM- VERBAND? BORSTVOEDING GEVEN ONZEKER MOE NACHTDIENST

Nadere informatie

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten

Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling. Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten In goede handen Specialismen Sportfysiotherapie > gericht op blessurepreventie en - behandeling Manuele therapie > behandeling van klachten aan wervelkolom en/of gewrichten Oedeemtherapie > gespecialiseerde

Nadere informatie

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners

Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Behandeling chronische pijn en vermoeidheid bij tieners Afdeling revalidatie mca.nl Inhoudsopgave Wat is chronische pijn en vermoeidheid? 3 Chronische pijn en vermoeidheid bij tieners 4 Rustig aan of toch

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie?

Onco-move. Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker. Waarom bewegen tijdens chemotherapie? Onco-move Instructies voor bewegen tijdens behandeling van kanker De behandeling van kanker, in het bijzonder de chemotherapie en/of radiotherapie, kan aanleiding zijn tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Vrij verkrijgbare medicijnen

Vrij verkrijgbare medicijnen Vrij verkrijgbare medicijnen WAT ZIJN VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN TIPS VOOR EEN GOEDE KEUZE WAT KAN UW APOTHEKER VOOR U DOEN MEDICIJNEN WERKEN BETER DANKZIJ UW APOTHEKER VRIJ VERKRIJGBARE MEDICIJNEN Een

Nadere informatie

Maatschap Chirurgie / Afdeling Fysiotherapie. Nazorg en oefeningen na een borstamputatie

Maatschap Chirurgie / Afdeling Fysiotherapie. Nazorg en oefeningen na een borstamputatie Maatschap Chirurgie / Afdeling Fysiotherapie Nazorg en oefeningen na een borstamputatie Algemeen U bent kort geleden geopereerd aan uw borst in verband met borstkanker. In deze folder informeren we u over

Nadere informatie

Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle

Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle Bonus Rapport : Zo krijg jij je darmen onder controle Zo krijg jij je darmen ond der controle Gedaan met die prikkelbare darmen Katjaa Callens Copyright 2009. Alle rechten voorbehouden. www.wegmetdiekilos.com

Nadere informatie

BEWEGEN BIJ KANKER 17041

BEWEGEN BIJ KANKER 17041 BEWEGEN BIJ KANKER 17041 Inleiding De ziekte kanker, maar ook de behandeling, zoals chemotherapie, operatie, bestraling en hormonale therapie, kunnen aanleiding geven tot langdurige vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

Sporten met Forever. aloe-inspired

Sporten met Forever. aloe-inspired NL Sporten met Forever aloe-inspired Sporten met de natuurlijke boost van ARGI+ ARGI+ is een uniek supplement voor actieve sporters die hun lichaam dat beetje extra willen geven voor optimale prestaties.

Nadere informatie

Een mooiere huid in tien dagen

Een mooiere huid in tien dagen Een mooiere huid in tien dagen Hartelijk dank voor het aanvragen en lezen van dit ebook: Een mooiere huid in tien dagen. Wellicht ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van de titel en denk je: Dat

Nadere informatie

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen!

Het is maar 28 dagen. Je zult blijer en fitter voelen en absoluut stralen! #Kan iedereen detoxen? Voor iedereen die goed voor zich zelf wil zorgen, een gezonde boost wil geven en voor iedereen die zich 28 dagen durft te committeren aan dit programma. Dus ook in de weekenden.

Nadere informatie

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag!

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! Het Ontbijt 1 Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag Het is de brandstof om je motor op te starten aan het begin van een nieuwe dag! 2 Ontbijtgewoonten Veel mensen maken bij het ontbijt al

Nadere informatie

Voor 0-18 jaar. Sensire kinderdiëtist. Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56

Voor 0-18 jaar. Sensire kinderdiëtist. Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56 Sensire kinderdiëtist Voor 0-18 jaar Wat eet jij? www.sensirediëtisten.nl 0900 88 56 De kinderdiëtist Iedere dag is er eten. Eten is onderdeel van ons leven en onze cultuur. Het is verbonden aan gezelligheid

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

VRAGENLIJST EERSTE CONSULT

VRAGENLIJST EERSTE CONSULT VRAGENLIJST EERSTE CONSULT De kern van een homeopathische behandeling is het vinden van het correcte middel. Dit is strikt individueel. Alleen het juiste middel/de juiste behandeling, bepaalt of een aandoening

Nadere informatie

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren

UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren UMCG Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord Pijnrevalidatie voor kinderen en jongeren Informatie voor kinderen, jongeren en ouders Wat staat er in deze folder? Inleiding voor ouders 1 Informatie

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

Whitepaper aspecifieke lage rugpijn. Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o.

Whitepaper aspecifieke lage rugpijn. Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o. Whitepaper aspecifieke lage rugpijn Martijn Groot, orthopedisch manueel therapeut Daniel Righard, master manueel therapeut i.o. (co-writer) Inhoud Inleiding De praktijk Het trainingsprogramma De ervaringen

Nadere informatie

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000

vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën afvallen Gezond dagmenu van 1000 calorieën: Gezond eten Het 1000 půjčky 1000 kcal dieet recepten. pub-3922070195920298 Laag calorieën recepten 1800 ca vrouwen 2500 calorieën voor mannen dagmenu met duizend calorieën duizend calorieën dieet Een streng laag calorieën

Nadere informatie

Klanttevredenheidonderzoek Dennenheuvel

Klanttevredenheidonderzoek Dennenheuvel Klanttevredenheidonderzoek Dennenheuvel Tweede helft 2014 (februari 2015) Inhoudsopgave 1. Algemene vragen 2. Personeel 3. Hygiene 4. Maaltijden 5. Zorgfunctie 6. Extra service aspecten 7. Eindoordeel

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING

AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING AANMELDINGSFORMULIER ONCOLOGISCHE NAZORG HERSTEL & BALANS OF FYSIEKE TRAINING Om in aanmerking te komen voor Oncologische Nazorg dient u het aanmeldingsformulier invullen en binnen drie weken retourneren

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

OUDER worden is onvermijdelijk...

OUDER worden is onvermijdelijk... OUDER worden is onvermijdelijk... Maar gewrichten kunnen JONG blijven. Gratis info! Alles over gewrichten... Gewrichtspijn bij honden Ouder worden is onvermijdelijk We willen allemaal dat je hond fit,

Nadere informatie

Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling

Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling Tijdlijn voor herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling Deze folder geeft je informatie over het natuurlijke herstel van het bekken en de bekkenbodem na de bevalling en geeft je tips hoe

Nadere informatie

Blok 1 - Introductie

Blok 1 - Introductie Reflectie jaar 1 Algemeen Aan het begin van het eerste jaar kwamen een hoop nieuwe dingen op mij af. Na een jaar reizen had ik veel zin om aan de studie Voeding en Diëtetiek te beginnen en was erg benieuwd

Nadere informatie

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie!

Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! Meer Fit! Verbeter je microcirculatie! E-book over verbeteren van vitaliteit, prestatievermogen en gezondheid. 1 Inleiding Sinds enige tijd ben ik bezig om door het stimuleren van de microcirculatie meer

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen!

Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing voor gezond resultaat. Gebruik ShapeWorks TM om in vorm te komen! 20 Wat is ShapeWorks? Gepersonaliseerde gewichtsbeheersing die voor ú werkt! U moet zich voorstellen

Nadere informatie

FIGUACTIV FAQ. Veel gestelde vragen over de LR Figuactiv producten

FIGUACTIV FAQ. Veel gestelde vragen over de LR Figuactiv producten FIGUACTIV FAQ Veel gestelde vragen over de LR Figuactiv producten 1 Inhoudsopgave I. Wat werd er veranderd aan het recept, wat is er nieuw? P 3 II. Welke en hoeveel maaltijden vervang ik door Figuactiv?

Nadere informatie

Fysiotherapie De Dommel

Fysiotherapie De Dommel Fysiotherapie De Dommel FysioDeDommel_Brochure.indd 1 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 2 23-02-2010 15:02:08 FysioDeDommel_Brochure.indd 3 23-02-2010 15:02:09 4. FysioDeDommel_Brochure.indd

Nadere informatie

Seksualiteit bij jongeren met een (chronische) aandoening

Seksualiteit bij jongeren met een (chronische) aandoening Seksualiteit bij jongeren met een (chronische) aandoening Op de polikliniek van het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud ziekenhuis willen wij je met deze folder informatie geven over seksualiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

HAN SENECA nieuwsbrief

HAN SENECA nieuwsbrief HAN SENECA nieuwsbrief J U N I Bijna zomer. I N D I T N U M M E R : Bijna zomer... 1 HAN SENECA 2 open dag 3 Trainen in de 4 zomer Even voorstellen 5 Openingstijden 6 en contact We gaan weer richting de

Nadere informatie