- 3 JUN ZOU. Nr. m/*$*^

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- 3 JUN ZOU. Nr. m/*$*^"

Transcriptie

1 Alphen aan den^yn - 3 JUN ZOU Nr. m/*$*^ Afd. PÖNO Retouradres: Postbus 9100, 2300 PC Lei^pbergeil Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. college van Burgemeester en Wethouders Postbus AA Alphen aan den Rijn BDVD Leiden Routing:. Gemeente Leiden Bezoekadres Langegracht 72 Postadres Postbus PC Leiden Telefoon Website www lelden, nl/qemeente Datum 21 mei 2014 Ons kenmerk Z/14/0919/ Onderwerp ESF contactpersoon Gertru Diender/Jos Valk Doorkiesnummer / Geacht college. Voor de periode kan de arbeidsmarktregio Holland Rijnland ESF middelen aanvragen. Het thema is "actieve inclusie". Het gaat erom meer mensen die moeite hebben op de arbeidsmarkt te komen en/of deelnemen aan de samenleving naar die arbeidsmarkt te leiden. Voor de uitvoering van het thema actieve inclusie is aansluiting gezocht bij de 35 arbeidsmarktregio's. De arbeidsmarktregio is van belang, omdat hier concrete aansluiting kan worden gerealiseerd tussen sociale en economische doelstellingen. De middelen dienen ingezet te worden voor een brede groep van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. De aanvraag wordt ingediend door de centrumgemeente Leiden. De toekenning geschiedt in tranches van twee jaar. Voor de eerste twee jaar is een bedrag van beschikbaar. Dertig procent van dit bedrag is geoormerkt voor schoolverlaters van het Voortgezet Speciaal- en Praktijkonderwijs (VSO- en PrO-scholen). De voorbereidingsgroep (Jos Valk, gemeente Leiden, Wim Veldhuisen Servicepunt71, Cylia Wopereis, gemeente Leiden en Paul Duijvensz Holland Rijnland) heeft in samenwerking met de scholen en gemeenten een voorstel uitgewerkt. De kern hiervan is, dat met de ESF middelen bestaande activiteiten gefinancierd worden. Hierdoor kan een eenvoudige aanvraag gedaan worden, waarbij de risico's minimaal zijn. Deze brief formuleert een toelichting en randvoorwaarden bij de aanvraag. Randvoorwaarden De centrumgemeente Leiden voert de projectadministratie en heeft de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering. Bijlage 1 formuleert de opzet van de projectorganisatie. De randvoorwaarden bij de aanvraag en de verplichtingen zijn uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst, die de gemeente Leiden afsluit met de deelnemende gemeenten/intergemeentelijke sociale dienst. Bijlage 2 is een voorbeeld samenwerkingsovereenkomst. De vraag is of uw gemeente een contactpersoon wil aanwijzen, die aanspreekbaar is op de uitvoering van het ESF project. De voorbereidingsgroep zal eind juni een voorlichtingsbijeenkomst voor de uitvoering organiseren. Het risico voor de uitvoering van het ESF-project ligt uitdrukkelijk bij de uitvoerende scholen en gemeenten.

2 Datum 21 mei 2014 Kenmerk Z/14/0919/ Pagina 2 / 4 Gemeente Leiden Uitwerking inzet ESF middelen Budget voor 2 jaar Budget inclusief 50% cofinanciering Budget voor administratie Budoet Holland Rijnland gemeenten Holland Rijnland gemeenten Max 10% administratie Beschikbaar voor activiteiten gemeenten Te regelen cofinanciering 2 jaar Budget VSO-PrO -Scholen Budget scholen 10% administratie Beschikbaar voor activiteiten Te regelen cofinanciering 2 jaar De voorbereidingsgroep is met de gemeenten en de betrokken scholen een verdeelsleutel voor de inzet van middelen overeen gekomen. Het budget voor gemeenten wordt toegedeeld op basis van het aandeel Participatiebudget in Holland Rijnland. Deze grondslag is gekozen, omdat het ESF budget ook op basis van de hoogte van participatiebudget toegedeeld is naar arbeidsmarktregio's. Bijlage 3 geeft een Het budget voor de scholen wordt toegedeeld op basis van een vaste voet van en een bedrag per leerling. In onze regio nemen 12 scholen deel. De 10% administratie is een budget voor de centrumgemeente voor de uitvoering van het project. Activiteiten gemeenten De voorbereidingsgroep is met ambtelijke vertegenwoordigers van gemeenten overeen gekomen in te zetten op casemanagement/trajectbegeleiding. Deze is gemaakt, omdat elke gemeente of gemeenschappelijke sociale dienst dit kent en deze activiteit relatief gemakkelijk te verantwoorden is. Elke gemeente kan zelf bepalen hoe deze activiteit wordt ingevuld. De afspraak is gemaakt, dat iedere gemeente/gemeenschappelijke sociale dienst een A-4 opstelt, hoe de trajectbegeleiding/casemanagement wordt ingevuld. Hierbij kan u zelf bepalen in welke periode de activiteiten worden uitgevoerd. De vraag is in dit A-4 aan te geven om hoeveel deelnemers het gaat, welke activiteiten ingezet wordt en een begroting op basis van de in te zetten activiteiten. U kunt zelf bepalen in welke periode u de activiteiten wil inzetten. De voorkeur gaat wel uit naar het hanteren van een gelijke projectperiode. Bij de start per 1 september 2014 kan het project lopen tot juni Activiteiten scholen De twaalf betrokken scholen zijn overeen gekomen in te zetten op stagebegeleidmg. in ae aanvraag wordt op basis van een omschrijving door de scholen een gemeenschappelijke noemer geformuleerd. De scholen gaan het project uitvoeren in het schooljaar Planning en procedure De ESF aanvraag wordt in de week van 9 juni 2014 mei ingediend door de centrumgemeente. De voorbereidingsgroep heeft vooroverleg gevoerd met het Agentschap SZW. Op basis van dit vooroverleg bestaat de verwachting, dat onze aanvraag gehonoreerd wordt. De looptijd van twee jaar gaat in vanaf het tijdstip van indiening.

3 Datum 21 mei 2014 Gemeente Leiden Kenmerk Z/14/0919/ Pagina 3/4 De inzet is, dat de activiteiten starten het project per 1 september start en loopt tot en met juni De voorbereidingsgroep organiseert 8 juli 's-middags voor de uitvoering een voorlichtingsbijeenkomst. U ontvangt een uitnodiging met het tijdstip en het programma. De aanvraag wordt voor het portefeuillehoudersoverleg van 2 juli ter kennis gebracht. De vraag aan uw gemeente is voor 23 juni 2014 aan te geven of u wilt participeren in de ESF aanvraag. U kunt hiervoor de bijgevoegde instemmingsverklaring gebruiken. Vragen Voor vragen kunt u terecht bij: Jos Valk: ivalk(5)leiden.nl Telefoon: Paul Duijvensz: pduijvensz@hollandrijnland.net Telefoon: Hoogachtend, Burgemeester en Wethouders van Leiden, Namens dezen, De gemeentesecretaris, i/c G.G.C. Diender Bijlagen: 1) Inrichting projectorganisatie 2) Concept samenwerkingsovereenkomst 3) Budget per gemeente

4 ~. --ynta Gemeente Leiden Datum 21 mei 2014 Kenmerk Pagina 4/4 Z/14/0919/ Instemmingsverklaring aanvraag ESF De gemeente stemt in met deelname in het programma ESF en gaat akkoord met bijgevoegde Samenwerkingsovereenkomst voor de periode Naam gemeente : Adres gemeente: Contactpersoon Uitvoering ESF contactpersoon Telefoonnummer Contactpersoon Bijlage met omschrijving project De vraag aan uw gemeente is een korte omschrijving van het project aan te leveren met het aantal te verwachten deelnemers, een omschrijving van de activiteiten, de looptijd van het project en een begroting. Bijlage toegevoegd: ja/nee (doorstrepen wat niet van toepassing is) Samenwerkingsovereenkomst akkoord: ja/nee (doorstrepen wat niet van toepassing is) Ondertekening: Naam: Handtekening Functie:

5 Europees Sociaal Fond* lef BioB Leiden Concept voorbeeld partners Overeenkomst behorende bij aanvraag ESF Actieve inclusie De ondergetekenden: 1. De Gemeente Leiden, Burgemeester en Wethouders, zetelend te Leiden, ten deze ingevolge artikel 171 lid 2 Gemeentewet juncto artikel 10:2 Algemene Wet Bestuursrecht, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Mevrouw G.G.C. Diender, in haar hoedanigheid van manager backoffice dienstverlening hierna te noemen: Gemeente Leiden; en 2. De Gemeente, Burgemeester en Wethouders, zetelend te, ten deze ingevolge artikel 171 lid 2 Gemeentewet juncto artikel 10:2 Algemene Wet Bestuursrecht, rechtsgeldig vertegenwoordigd door hierna te noemen: 'Gemeente (gemeente X)' Voor gemeente X wordt gemeentenaam van uw gemeente benoemd. Hierna ook gezamenlijk aan te duiden als partijen. De gemeente Leiden, Gemeente X komen ten aanzien van het aanvragen van subsidie in het kader van het EU programma Europees Sociaal Fonds Actieve inclusie het volgende overeen: 1. Partijen Gemeente Leiden treedt op als centrumgemeente en aanvrager van subsidie namens Praktijkschool Het Waterland bij het agentschap SZW in het kader van ESF Actieve inclusie. Gemeente X treedt op als projectuitvoerder. Gemeente Leiden treedt op als projectcoördinator ten behoeve van de projectuitvoerder en richt een projectorganisatie met een projectbureau in. 2. Verantwoordelijkheden Gemeente Leiden 2.1 De Gemeente Leiden heeft als aanvrager voor de subsidie van het Europees Sociaal Fonds de verplichting de aanvraag conform de wettelijke voorschriften tijdig in te dienen bij het Agentschap SZW. 2.2 De Gemeente Leiden heeft als aanvrager voor de subsidie van het Europees Sociaal Fonds de verplichting de verantwoording conform de wettelijke voorschriften tijdig in te dienen bij het Agentschap SZW. De Gemeente Leiden heeft een projectbureau ingericht waar de ESF administratie wordt uitgevoerd. De kosten worden gedragen uit de ESF middelen, te weten de 10% coördinatie en administratie kosten van de ESF subsidie. 2.3 Gemeente Leiden zal de ESF-subsidie uitkeren aan Praktijkschool Het Waterland binnen vier weken nadat de ESF-subsidietoekenning gerealiseerd is. Er vindt geen voorfinanciering of tussentijdse bevoorschotting plaats aan Praktijkschool Het Waterland. 3. Verantwoordelijkheden / aansprakelijkheid Gemeente X 3.1 Gemeente X heeft als projectuitvoerder de verplichting de benodigde stukken voor de aanvraag tijdig in te dienen bij Gemeente Leiden. Het betreft de beschrijving van de activiteit trajectbegeleiding en de planning van de inzet van de activiteit. 3.2 De afspraken over de verdeling van het beschikbare budget en de werkwijze zijn gemaakt en vastgelegd in de vergadering van de gemeente en scholen van 8 april Gemeente X is verantwoordelijk voor de cofinanciering zijnde minimaal 50% van de totale kosten. 3.4 Gemeente X heeft als projectuitvoerder de verplichting de benodigde stukken voor de verantwoording tijdig in te dienen bij Gemeente Leiden. Bij de verantwoording wordt gebruik gemaakt van de door de Gemeente Leiden aangeleverde formulieren. Per kwartaal worden de formulieren door Gemeente X aangeleverd aan Gemeente Leiden en zal er een adviesgesprek over de kwaliteit van de verantwoordingsformulieren plaatsvinden. De verantwoordelijkheid van de kwaliteit van de ingevulde formulieren blijft bij Gemeente X. Binnen vier weken na aflopen van de activiteit wordt de verantwoording overhandigd aan Gemeente Leiden.

6 EuropMS Sociaal Fond» Actieve irclusie E ü ^ l L G l U G f l 3 5 Bij externe inhuur van personeel dient de marktconformiteit te worden aangetoond. 3 6 Indien de accountant van ESF vaststelt dat de administratie niet conform de regelgeving uitgevoerd is gemeente X hiervoor aansprakelijk. Het gevolg daarvan is dat er geen ESF subsidie beschikbaar is voor de uitgevoerde activiteit. 3.7 Gemeente X heeft geen mogelijkheid om de gemaakte kosten of gemiste inkomsten te verhalen op Gemeente Leiden. 3.8 Uitvoerders dienen op hun website kenbaar te maken dat het project mede mogelijk wordt gemaakt door ESF subsidie. 4. Duur en beëindiging overeenkomst 4 1 Deze overeenkomst is aangegaan voor de duur van de subsidietermijn en eindigt 30 maanden na de toekenningsdatum. Na deze periode zal door partijen de noodzakelijke financiële afwikkeling van de subsidie plaatsvinden. 4.2 Gemeente Leiden is bevoegd de overeenkomst door schriftelijke gemotiveerde aanzegging aan gemeente X tussentijds te ontbinden in de volgende gevallen: a. een ernstige toerekenbare tekortkoming van gemeente X in de nakoming van een verplichting onder deze overeenkomst, die na schriftelijke ingebrekestelling niet is hersteld; b. indien omtrent gemeente X surseance van betaling is verzocht of aangegeven. 5. Toepasselijk recht Op deze overeenkomst is Nederlands recht van toepassing. 6. Geschillenregeling Alle geschillen welke mochten ontstaan naar aanleiding van de onderhavige overeenkomst, dan wel van andere overeenkomsten die daaruit voortvloeien, zullen partijen in onderling overleg trachten tot een oplossing te brengen, zodanig en indien door partijen gewenst, met inschakeling van een daartoe in gezamenlijk overleg te benoemen bemiddelaar. 7. Forumkeuze partijen Alle geschillen tussen partijen met betrekking tot of voortkomend uit deze overeenkomst, die partijen niet zelf onderling kunnen oplossen, zullen in eerste instantie worden voorgelegd aan de volgens regelen van Nederlands Recht bevoegde rechter. 8. Slotbepalingen 8.1 Deze overeenkomst kan slechts door middel van een daarop gerichte schriftelijke overeenkomst tussen partijen worden gewijzigd. Zolang geen overeenstemming is over de aan te brengen wijziging(-en) blijven de bepalingen van deze overeenkomst van kracht. 8 2 Indien ten gevolge van wijzigingen in de wetgeving één of meer van de bepalingen in deze overeenkomst strijdig zullen worden met de wetgeving, zullen de overige verplichtingen van deze overeenkomst volledig van kracht blijven, en zullen partijen in overleg treden teneinde nieuwe verplichtingen ter vervanging van de met de wetgeving strijdige verplichtingen overeen te komen, waarbij zoveel mogelijk het doel en de strekking van met de wet strijdige verplichtingen m acht zal worden genomen, alsmede het doel en de strekking van deze overeenkomst. Het oordeel van de bevoegde rechter is doorslaggevend voor toepasselijkheid van deze bepaling. 8 3 De rechten en verplichtingen die uit deze overeenkomst voortvloeien, kunnen slechts na voorafgaande schriftelijke toestemming van partijen aan derden worden overgedragen. Partijen zijn bevoegd om aan deze toestemming redelijke en met het oog op de overeenkomst relevante voorwaarden te verbinden. 8.4 Indien één der partijen op enig moment enig recht uit hoofde van de overeenkomst niet uitoefent dan wel achterwege laat te protesteren tegen het niet vervullen van een verplichting uit hoofde van de overeenkomst laat dat onverlet het recht van die partij dat op een later tijdstip alsnog te doen. 8 5 Indien van de zijde van het Agentschap SZW, van het Agentschap ESF dan wel van de zijde van het Ministerie van SZW aanvullende verplichtingen dan wel gewijzigde verplichtingen opgelegd worden aan de gemeente is Praktijkschool Het Waterland verplicht om deze aanvullingen/of wijzigingen over te nemen. Praktijkschool Het Waterland verklaart vooraf dat deze aanvullingen en/of wijzigingen integraal onderdeel zullen gaan uitmaken van deze overeenkomst.

7 Europees Sociaal Fond» )20 Actieve irclusie Leiden 9. Contactpersonen Tot het moment dat de betrokken partij de overige partijen informeert gelden de navolgende personen als contactpersoon voor alle, met deze overeenkomst verband houdende, aangelegenheden: voor gemeente X, de heer/mevrouw NAAM, FUNCTIE; Gemeente Leiden, Mevr. J.M. Valk, Projectleider Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid. 10. Kernpunten subsidieregeling In de bijlage is deze regeling toegevoegd als basisdocument. Aldus in tweevoud opgemaakt en ondertekend te Leiden, xx-xx-2014 Gemeente X Burgemeester en Wethouders van Leiden, Namens dezen, De gemeentesecretaris, i/o G.G.C. Diender namens deze. NAAM FUNCTIE

8 Bijlage budget gemeenten Alphen a/d Rijn Hillegom Kaag en Braasem Katwijk Leiden Leiderdorp Lisse Nieuwkoop Noordwijk Noordwijkerhout Oegstgeest Teylingen Voorschoten Zoeterwoude Holland Rijnland Particip. budget 2014 % ,17 0,09 0,54 0,04 0,03 0,01 0,00 0,01 1,00 co-fin. 2 jr , , , , , , , , , , , ,56 0, , ,00 totale kosten excl. adm.kst centrumgem , , , , , , , , , , , ,20 0, , ,00 flatrate vrij te besteden , , , , , , , , , , , ,06 0, , ,00 Hillegom Lisse Noordwijk Noordwijkerhout Teylingen ISD ,03 0, , , , , , , , , , ,20 0, , , , , , , , ,21 Leiden/Leiderdorp , , , ,99 Opmerkingen ESF geeft mogelijkheid van een flatrate van 40%. Deze kan ingezet worden voor administratie en coördinatie en hoeft niet verantwoord te worden. Voor de gemeente Oegstgeest wordt de mogelijkheid van inzet activiteiten voor een buurtsuper nagegaan. De gemeente Zoeterwoude koopt via de gemeente Leiden trajecten in bij de DZB.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen.

Ondergetekenden onder 1 en 2 hierna gezamenlijk aan te duiden als: Partijen. VERSIE januari 2011 OVEREENKOMST INZAKE AANVRAAG ESF SUBSIDIES 2007-2013 AANVRAAGTIJDVAK FEBRUARI 2011 De Ondergetekenden: De Stichting Arbeidsmarkt Gehandicaptenzorg (StAG), gezeteld te Den Haag, aan

Nadere informatie

MEMO. Aan: Pho Sociale Agenda Datum: 29 augustus 2011 Van: Paul Duijvensz. Onderwerp:Pilot Wajong De Zijl Bedrijven

MEMO. Aan: Pho Sociale Agenda Datum: 29 augustus 2011 Van: Paul Duijvensz. Onderwerp:Pilot Wajong De Zijl Bedrijven In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst

Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst Postbus 1296 8900 CG Leeuwarden Mogelijkheden voor de opzet van een samenwerkingsovereenkomst Als u samen met andere partijen een subsidieaanvraag wilt doen, dan zult u onderlinge afspraken moeten maken.

Nadere informatie

ADDENDUM voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp 2017 en 2018

ADDENDUM voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp 2017 en 2018 ADDENDUM voor verlenging en wijziging van de Dienstverleningsovereenkomst Jeugdhulp 2017 en 2018 Kenmerk Addendum Datum Addendum: Ondergetekenden, De gemeenten: Op grond van artikel 171

Nadere informatie

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein

1. Onderwerp Regionale projectorganisatie voor de voorbereiding op de 3 decentralisaties in het sociale domein Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen,

Nadere informatie

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend

2017). Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Regionale Bedrijventerreinenstrategie 2. Rol van het Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Naar aanleiding van de eindrapportage

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders

Burgemeester en Wethouders Burgemeester en Wethouders B en W. nr. 13.0615 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Afronding stopzetten samenwerking ontwikkelaar Nieuweroord Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. In te stemmen met de vaststellingsovereenkomst

Nadere informatie

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017

B&W Vergadering. B&W Vergadering 2 mei 2017 2.1.2 Subsidie ESF project Actieve inclusie PRO-VSO jongeren Midden-Limburg 2016-2017 1 Dossier 1661 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1661 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 2 mei 2017 Agendapunt

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Werkgeversdienstverlening. 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Geacht college, geachte raad,

Geacht college, geachte raad, In Holland Rijnland werken samen: Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Leiden: 26 november 2013 Contact:

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

Raamovereenkomst Integrale Mobiliteitsmanagement Architectuur IMMA

Raamovereenkomst Integrale Mobiliteitsmanagement Architectuur IMMA Raamovereenkomst Integrale Mobiliteitsmanagement Architectuur IMMA contractnummer.. versie 0.5 Datum:.. 2015 Uitgegeven door Ministerie van Infrastructuur en Milieu Programmadirectie Beter Benutten Plesmanweg

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ en Stichting De Kindertelefoon Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen: Opdrachtgever

Nadere informatie

CONCEPT UITVOERINGSOVEREENKOMST EN GARANTSTELLING. Sectorplan PM. de heer PM, voorzitter, en de heer PM, PM, hierna ook te noemen: Stichting PM ;

CONCEPT UITVOERINGSOVEREENKOMST EN GARANTSTELLING. Sectorplan PM. de heer PM, voorzitter, en de heer PM, PM, hierna ook te noemen: Stichting PM ; CONCEPT UITVOERINGSOVEREENKOMST EN GARANTSTELLING Sectorplan PM De ondergetekenden 1. De stichting met volledige rechtsbevoegdheid PM, statutair gevestigd (PM) en kantoorhoudende te PM aan de PM, ten deze

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT OVEREENKOMST VAN OPDRACHT De Stichting Arbeidsmarkt- en Opleidingsfonds Voortgezet Onderwijs, Voion, hierna ook te noemen Opdrachtgever, statutair gevestigd te Utrecht, voor het ondertekenen van deze overeenkomst

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager,

UITVOERINGSOVEREENKOMST. 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Werkgeversvereniging.., hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie.. gevestigd te (..), hierna te noemen:

Nadere informatie

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00508 Onderwerp: Dienstverleningsovereenkomst (DVO) ISD (Formaliseren van de administratieve afhandeling van de pgb s jeugd) - Besluitvormend

Nadere informatie

1. Voorwaarden voor subsidie

1. Voorwaarden voor subsidie Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie Aanvraag ESF subsidie Duurzame inzetbaarheid op Maat Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor het programma

Nadere informatie

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN

ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN Anterieure overeenkomst: Vleetweg 4 1 van 4 ANTERIEURE OVEREENKOMST VLEETWEG 4 TE BIDDINGHUIZEN ONDERGETEKENDEN: A. De Gemeente Dronten, zetelende te Dronten, rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar burgemeester

Nadere informatie

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp

1. Onderwerp Gezamenlijk opdrachtgeverschap jeugdhulp Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier

Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Maatwerkvoorziening Wmo 2015 Gemeente Westerkwartier Deelovereenkomst Wmo Westerkwartier versie 01-06-2019 1 INHOUDSOPGAVE ARTIKEL 1 DEFINITIES... 5 ARTIKEL 2 VOORWERP VAN DE DEELOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Raadsvoorstel 111 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad. Onderwerp : Subsidie ESF: Jeugdwerkloosheid en Actieve Inclusie

Raadsvoorstel 111 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad. Onderwerp : Subsidie ESF: Jeugdwerkloosheid en Actieve Inclusie Vergadering 1 december 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Subsidie ESF: Jeugdwerkloosheid en Actieve Inclusie B&W vergadering : 03 november 2015 Dienst / afdeling : Werk en Inkomen Aan de gemeenteraad, Het

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169

Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 Collegebesluit Onderwerp: Aanvraag ESF-subsidie Actieve Inclusie 2014 2016 Reg.nummer: 2014/379169 1 Inleiding; Sinds mei 2014 is er een nieuwe ESF-subsidieregeling van kracht. Een belangrijke wijziging

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen

Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen B en W. nr. 13.0683 d.d. 9-7-2013 Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst voor het ter beschikking stellen van tijdelijk leegstaand gemeentelijk vastgoed aan culturele instellingen Burgemeester en wethoudersbesluiten:behoudens

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan

Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan Raamovereenkomst Educatie Gemeente Den Haag ROC Mondriaan De gemeente Den Haag, Spui 70, Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. S. Dekker, wethouder van Onderwijs, Jeugdzaken

Nadere informatie

Uitvoering bezwaaradviescommissie

Uitvoering bezwaaradviescommissie Uitvoering bezwaaradviescommissie Aanleiding bezwaaradviescommissie Eerder is door de samenwerkingsverbanden passend primair onderwijs regio Leiden (PO2801), passend onderwijs Rijnstreek (PO2813) en primair

Nadere informatie

X Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend

X Basistaak Efficiencytaak Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens gemeente. Datum: Informerend In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Norwin College, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer T. Stierhout

Norwin College, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer T. Stierhout Samenwerkingsovereenkomst van de bevoegde gezagen van de onderwijsinstellingen en de contactgemeente van de RMC-regio Friesland Oost 006 inzake het ondersteunen van overbelaste jongeren in het onderwijs,

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE

Aanvraagformulier. t.a.v. Procescoördinator Postbus AA OOSTERWOLDE. t Oost LE OOSTERWOLDE Bijlage 3. Aanvraagformulier Aanvraagformulier Subsidieregeling Fonds Ooststellingwerf, pak je kans! 206 Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Gemeente Ooststellingwerf t.a.v. Procescoördinator Postbus

Nadere informatie

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven

gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst BIZ Bruine Kilhaven gemeente werkendam Uitvoeringsovereenkomst IZ ruine Kilhaven Ondergetekenden, de gemeente Werkendam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer J.M. van Oosten, wethouder Economische zaken, handelend

Nadere informatie

Ministerie van Justitie en Veiligheid

Ministerie van Justitie en Veiligheid Ministerie van Justitie en Veiligheid > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nh/jenv Contactpersoon Elze Aalbers MSc

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Onderwerp Mandatering Holland Rijnland i.v.m. maken afspraken met de Belastingdienst m.b.t. BTW Jeugdzorg - Besluitvormend

Onderwerp Mandatering Holland Rijnland i.v.m. maken afspraken met de Belastingdienst m.b.t. BTW Jeugdzorg - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 januari 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00055 Onderwerp Mandatering Holland Rijnland i.v.m. maken afspraken met de Belastingdienst m.b.t. BTW Jeugdzorg - Besluitvormend

Nadere informatie

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015

Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Aanvraag subsidie mobiliteit / duurzame inzetbaarheid sectorplan 2014 2015 Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor trajecten zoals die in het sectorplan Grafimedia zijn opgenomen: begeleidingstrajecten

Nadere informatie

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen.

Beslispunten de vijfde wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Holland Rijnland vast te stellen. OPENBAAR Adviseur: H.E. Meijer (BBO, tst. 776) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 10.08209 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. n.v.t. Raadsvergadering d.d. 30 september 2010 Voorstel nr. Programma

Nadere informatie

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T

S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T S A M E N W E R K I N G S O V E R E E N K O M S T Versie d.d. 18 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden aan de Aleide Kramersingel

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland;

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland; VERORDENING INZAKE VASTE COMMISSIES VAN ADVIES AAN HET DAGELIJKS BESTUUR (PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEGGEN HOLLAND RIJNLAND) Het Algemeen Bestuur Holland Rijnland; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur;

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT 1 VPRA-modelcontract/Geen werkgeversgezag OVEREENKOMST VAN OPDRACHT Partijen: 1. vof, gevestigd te Dronten, 8251 NS aan de Golfresidentie, KvK-nummer:., rechtsgeldig vertegenwoordigd door dr. K.B. van

Nadere informatie

Partijen, overwegende dat:

Partijen, overwegende dat: Convenant tussen de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Stichting Het Rijnlands Lyceum en de gemeente Den Haag inzake de start van de Europese School Den Haag (type II) Partijen, de Minister

Nadere informatie

OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE. De ondergetekenden:

OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE. De ondergetekenden: OVEREENKOMST ENERGIELENING DRENTHE De ondergetekenden: 1. De Stichting DRENTSE ENERGIE ORGANISATIE, gevestigd te (9405 BJ) Assen aan de Westerbrink 1, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van

Nadere informatie

UITVOERINGSOVEREENKOMST

UITVOERINGSOVEREENKOMST UITVOERINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Zorg aan Zet, arbeidsmarktorganisatie voor Zorg en Welzijn in Limburg, hoofdaanvrager regionale sectorplan zorg hierna te noemen: (de) aanvrager, 2. Arbeidsorganisatie..

Nadere informatie

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J.

De Stichting Centrum Management Grave, hierna te noemen de Stichting, vertegenwoordigd door haar voorzitter, de heer G.J. Uitvoeringsovereenkomst Centrummanagement Grave Gemeente Grave Stichting Centrum Management Grave Ondergetekenden, de gemeente Grave, in deze vertegenwoordigd door de heer A.M.H. Roolvink, burgemeester

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan

1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone de Briellaerd De ondergetekenden: 1. De Stichting BIZ de Briellaerd i.o. te Barneveld, hierbij reehtsgeldig vertegenwoordigd door Johan en Wagteveld, Bart

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies

Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies Gemeenschappelijke regeling GGZ subsidies De colleges van burgemeester en wethouders van de deelnemende gemeenten uit de regio Zuid-Holland Noord, te weten Alphen aan den Rijn, Hillegom, Katwijk, Leiden,

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor

Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Overeenkomst van opdracht Gemeente. en Stichting AKJ, Stichting Kindertelefoon en Stichting Sensoor Partijen: I Gemeente.., te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam en functie). Hierna te noemen:

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

09/3621. datum. Hierbij doe ik u ter archivering de ondertekende samenwerkingsovereenkomst gemeentelijke leerplichttaken toekomen.

09/3621. datum. Hierbij doe ik u ter archivering de ondertekende samenwerkingsovereenkomst gemeentelijke leerplichttaken toekomen. Gemeente Middelburg Afdeling Personeel, Organisatie en Automatisering Kanaalweg 3 Postbus 6000 4330 LA Middelburg Tel (0118)67 50 00 Fax (0118) 62 37 17 info@middelburg.nl www.middelburg.nl Gemeente T.a.v.

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2013 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Rijnwoude, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief)

SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO. Noord - Limburg Gemeente Venlo. 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) SUBSIDIEAANVRAAG PRO/VSO Noord - Limburg Gemeente Venlo 1 oktober 2014 Versie 3 (definitief) Inleiding Hierbij ontvangt u de gegevens voor het aanvragen van ESF subsidie voor PRO/VSO scholen in uw arbeidsmarktregio.

Nadere informatie

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ;

de stichting haar ambitieniveau heeft vastgelegd in het BIZ Activiteitenplan voor Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ; Uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 7, lid 3 van de wet op de Bedrijveninvesteringszones Gemeente Ridderkerk / Stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk Ondergetekenden, De gemeente Ridderkerk, hierbij

Nadere informatie

urn in ii inn inn ii ii

urn in ii inn inn ii ii urn in ii inn inn ii ii B15-022966 BIJLAGE 01 Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Uitvoeringsovereenkomst BIZ Centrum Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ondernemersvereniging Stad En

Nadere informatie

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT

Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Bijlage 6 Raamovereenkomst Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 Gemeente Tytsjerksteradiel Gemeente Achtkarspelen CONCEPT Onder nummer : 20140827.01 Datum : 24-09-2014 Raamovereenkomst voor het leveren van een

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden:

OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC. De ondergetekenden: OVEREENKOMST ENERGIELENING PMC De ondergetekenden: 1. De Stichting Parkmanagement Coevorden, gevestigd te Coevorden aan de Monierweg 12, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Uitvoeringsovereenkomst Bedrijveninvesteringszone Coevorden Gemeente Coevorden Stichting Ondernemersfonds Coevorden Ondergetekenden, De gemeente Coevorden, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Basistaak. Datum: Informerend

Basistaak. Datum: Informerend Oplegvel In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond

Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Uitvoeringsovereenkomst tussen de Stichting BIZ Binnenstad Roermond en de gemeente Roermond Ondergetekenden, De gemeente Roermond,vertegenwoordigd krachtens artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019

Datum: Informerend. Datum: Adviserend. 6 maart 2019 Oplegvel 1. Onderwerp Regionale werkagenda jeugd 2019 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Om in samenhang en samenwerking invulling te

Nadere informatie

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter

Ingevolge artikel 95 van de Waterschapswet rechtsgeldig vertegenwoordigd door hun voorzitter 09I003226 OVEREENKOMST VOOR GEMENE REKENING 1. Het waterschap Brabantse Delta, zetelende te Breda 2. Het waterschap Aa en Maas, zetelende te s-hertogenbosch 3. Het waterschap De Dommel, zetelende te Boxtel

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst MultiTankcard-pas accepterende brandstofstations en Multi Tank Card B.V. Artikel 1. Samenwerking Multi Tank Card BV/Accepterende Benzinestation 1.1 De

Nadere informatie

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland

1. Onderwerp Jaarstukken 2014 van Holland Rijnland In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Oplegvel. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad

Oplegvel. Datum: Adviserend. Datum: Besluitvormend. 4. Behandelschema: Datum: Informerend. DB Colleges PHO DB Gemeenteraad DB AB Gemeenteraad Oplegvel 1. Onderwerp Verdeling middelen ontwikkelvoorstel Versterking van de toegang tot jeugdhulp vanuit huisartsen van het Transformatiefonds. 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan

Nadere informatie

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015

1. Onderwerp Nadere contractering Jeugdhulp 2015 In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007

BESLUITEN. B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007 Behoudens advies van de commissie OWZ B&W-nr.: 07.0267 d.d. 6-3-2007 Onderwerp Ondertekening convenant Ketenaanpak jeugdbeleid, jeugdzorg en gezinsondersteuning (vroegsignalering en zorgcoördinatie) Zuid

Nadere informatie

1. Voorwaarden voor subsidie

1. Voorwaarden voor subsidie Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie Aanvraag ESF subsidie voor Toekomstgericht scholen Met dit formulier kunt u subsidie aanvragen voor het toekomstgericht

Nadere informatie

Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst

Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Toelichting ESF voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Versie per 25 oktober 2011 Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 4

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten

RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten 1 RNI Convenant Dienstverlening Gemeenten tussen de Staat der Nederlanden en de gemeente...betreffende het verrichten van loketdiensten door de gemeente...in het

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley

Samenwerkingsovereenkomst. Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst Volwasseneneducatie Arbeidsmarktregio FoodValley 2015-2017 Overeenkomst tussen de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal

Nadere informatie

Overeenkomst van Opdracht

Overeenkomst van Opdracht Overeenkomst van Opdracht Drie-partijen-overeenkomst van Opdracht inzake bemiddeling tot het verrichten van werkzaamheden ex artikel 7:400 BW - Algemene Modelovereenkomst conform Belastingdienst nummer

Nadere informatie

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007)

Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) Verordening behandeling bezwaarschriften ISD Bollenstreek Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 18 december 2007 (De zeekant van 22 december 2007) De raad der gemeente Noordwijk; gelezen het

Nadere informatie

Huurovereenkomst. De ondergetekenden: partij A:

Huurovereenkomst. De ondergetekenden: partij A: Huurovereenkomst De ondergetekenden: partij A: Woonstichting Vryleve, statutair gevestigd te Lobith en aldaar kantoorhoudende aan de Halve Maan 18 (Postbus 1, 6916 ZG Tolkamer), hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het

1. Onderwerp Beëindiging deelname Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Rijn Gouwe (RPA) 2. Rol van het In Holland Rijnland werken samen: Alphen aan den Rijn, Hillegom, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL

Uitvoeringsovereenkomst. BI zone CapelleXL Uitvoeringsovereenkomst In de zin van artikel 7, lid 3 van de Experimentenwet BI zones BI zone CapelleXL Ondergetekenden De gemeente Capelle aan den IJssel, te dezer zake op grond van artikel 171 Gemeentewet

Nadere informatie

/07/2013 VERZONDEN 1 6 JULI 2013

/07/2013 VERZONDEN 1 6 JULI 2013 Beleid Cluster Ruimte (071) 54 54 857 jboot@leiderdorp.nl Ingekomen: 1 6 JULI 2013 Afdeling : Kopie : Gemeente Leiderdorp 2013.04269 17/07/2013 Aan de Raad VERZONDEN 1 6 JULI 2013 datum : 16 juli 2013

Nadere informatie

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; Regeling behandeling rechtspositionele bezwaren regio Drechtsteden

Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; Regeling behandeling rechtspositionele bezwaren regio Drechtsteden Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Sliedrecht; gelet op de bereikte overeenstemming in het Netwerk Georganiseerd Overleg van 20 april 2012; Vast te stellen de navolgende regeling:

Nadere informatie

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT BESTEMD VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING tussen en [ ] OVEREENKOMST VAN ACHTERGESTELDE GELDLENING DE ONDERGETEKENDEN: (1), een besloten vennootschap statutair gevestigd en kantoorhoudende te, aan de,

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst behorende bij het Regionaal Sectorplan Ruim baan voor Oost Groningen Ondergetekenden a. De Gemeente Bellingwedde, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevr. J.F. Snijder-Hazelhoff,

Nadere informatie

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015

Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Regeling Scholing Kinderopvang per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het FCB-bestuur in afstemming met

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland

Oplegvel. 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Oplegvel 1. Onderwerp Verdiepingsslag Uitvoeringplan Educatie 2016 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak Efficiencytaak X Platformtaak volgens Dagelijks Bestuur Platformtaak volgens

Nadere informatie

Holland yf^ ƒ R-.-, «M»- K""' In Holland Rijnland werken samen:

Holland yf^ ƒ R-.-, «M»- K' In Holland Rijnland werken samen: «u Holland yf^ ƒ R-.-, «M»- K""' In Holland Rijnland werken samen: Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwljkerhout, Voorschoten en Zoeterwoude. e Raad van de

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek

Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek Samenwerkingsovereenkomst uitvoering regionaal contract- en leveranciersmanagement voor het Sociaal Domein Jeugd en Wmo, gemeenten regio Achterhoek De ondergetekenden: a. Gemeente Aalten, rechtsgeldig

Nadere informatie

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde,

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde, Nummer V038 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 maart 2010; gelet op artikel 47 van de Wet werk en bijstand (Wwb), artikel 42 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Organisatie: Gemeente Eindhoven Print datum: :11:08 Datum verzonden: :07:29. Regeling: ESF A 2016

Inhoudsopgave. Organisatie: Gemeente Eindhoven Print datum: :11:08 Datum verzonden: :07:29. Regeling: ESF A 2016 A 2016 Organisatie: Gemeente Eindhoven Inhoudsopgave Stap 1: Projectgegevens 2 Stap 2: Omschrijving projectactiviteiten 3 Stap 3: Projectcoördinatie en -administratie 5 Stap 4: Inkomsten uit activiteiten

Nadere informatie