JARIGEN Roy, groep Lize, groep Lynn, groep 4 Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JARIGEN 10-11 Roy, groep 8 11-11 Lize, groep 5 12-11 Lynn, groep 4 Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!"

Transcriptie

1 WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 9 6 november Reijmerweg HG Renkum Tel JARIGEN Roy, groep Lize, groep Lynn, groep 4 Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! HARTELIJK WELKOM Finn is in de herfstvakantie 4 jaar geworden en vanaf deze week is hij welkom in groep 1-2A. Veel plezier bij ons Finn! GOEDE DOELEN In de maand oktober is er 27 euro 56 opgehaald voor de kinderen uit Ghana. We sparen weer verder en zijn benieuwd wat het bedrag volgende maand zal zijn. VOEDSELBANKACTIE Op donderdag 22 oktober kwam Marijke Muurling van de Voedselbank Neder-Veluwe bij ons op school. We hebben 24 kratten kunnen aanbieden namens school en de Plus Renkum. Namens de OC leden en Marijke van de Voedselbank willen we ALLE LEERLINGEN, OUDERS EN VERZORGERS hartelijk bedanken voor jullie bijdrage!!!

2 WIJ GAAN SAMEN GEZOND ONTBIJTEN! We doen mee aan de 13e editie van Het Nationaal Schoolontbijt! Op donderdag 12 november, mogen alle leerlingen naar school komen zonder thuis te hebben ontbeten. Want dat doen we met z'n allen op school. Zo laten we samen zien hoe belangrijk een gezond ontbijt is. Voor ieder kind is er melk, maar als uw kind geen melk mag drinken, of dit niet lekker vindt, wilt u dan een beker drinken meegeven voor het ontbijt? Ook moet iedereen een bord, mok en bestek meenemen! LUIZENCONTROLE Na iedere vakantie is er luizencontrole. Afgelopen woensdag is iedereen weer gecontroleerd. WE ZIJN WEER LUISVRIJ! EXCURSIE RENKUMS BEEKDAL Vlak voor de herfstvakantie zijn groep 1 / 2, 3 en 6 op excursie geweest naar het Renkums Beekdal. De excursie stond natuurlijk in het thema van de herfst; in het bos werden allemaal opdrachten en spelletjes gedaan. Paddenstoelen zoeken, kastanjes rapen, vuurstenen verzamelen en kabouters speuren. Onderstaande foto s geven een beeld van de belevenissen van de leerlingen. Meer foto s zijn te bekijken op de website van school. De excursies werden mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Stichting het Renkums Beekdal i.s.m. Staatsbosbeheer en natuurlijk alle ouders die meeliepen. Kabouters zoeken met groep1 / 2 De bosschatten van de leerlingen van groep 3 Groep 6 maakt vuur met gevonden vuurstenen. Groep 6 bij bezoekerscentrum het Renkums Beekdal

3 KNUTSELAVOND SINTERKLAAS Op donderdagavond 12 november a.s. houden we een knutselavond ter voorbereiding op het Sinterklaafeest. Op deze avond willen we de school gezellig aankleden met allerlei zelfgemaakte materialen. Wij zorgen voor thee/koffie en speculaas. Iedereen is natuurlijk van harte welkom! We beginnen om 19:30 uur en sluiten af om 21:30 uur. U kunt zich opgeven bij de leerkracht. Voorstelling in de Rijnkom. Dinsdagmiddag, 10 november, gaan de kleuters naar de Rijnkom. We gaan dan kijken naar de voorstelling Sweep Dreams. Hieraan gekoppeld hebben we in februari en maart 5 danslessen, verzorgd door 't Venster. De contactouders wandelen dinsdag mee en zitten tijdens de voorstelling bij de kleuters samen met de juffen. Vervanging Piet Oerlemans Zoals u in vorige weekbrieven gelezen hebt, is onze conciërge Piet Oerlemans al sinds de zomervakantie uit de roulatie met gezondheidsproblemen. Het herstel wil maar niet op gang komen. Piet zit nog steeds in een onderzoekstraject om uiteindelijk bij de juiste medicatie uit te komen. Vanaf maandag 2 november hebben wij vervanging mogen regelen voor Piet. Marco Jansen neemt vanaf deze datum de honneurs waar als conciërge van de Beatrixschool tot dat er meer duidelijkheid is over de situatie van Piet. Marco zal de maandag, donderdag en vrijdag op onze school het conciërgeschap invullen. Op de dinsdag is hij op de Beatrixschool in Wolfheze en op de woensdag op de Clara Fabriciusschool in Herveld. Piet heel veel beterschap toegewenst namens alle collega s uit het Renkumse. Marco, van harte welkom op de Beatrix en veel werkplezier toegewenst!

4 THEMA-AVOND BIBLIOTHEEK Op donderdag 26 november is er in de Bibliotheek Oosterbeek van tot uur een thema-avond over de online wereld van kinderen. Ouders en opvoeders zijn welkom om van mediacoach Nina Jongedijk tips te krijgen om hun kind te begeleiden om op internet een veilige weg te vinden. Voor kinderen is internet de normaalste zaak van de wereld. Ze zijn heel handig met alle apparaten, websites en apps. Ze zijn dan ook opgegroeid in het digitale tijdperk. Maar weet uw kind wel hoe het zich op het internet moet gedragen? Hoe het zou moeten omgaan met alle onverwachte, misleidende, gewelddadige, seksueel getinte of discriminerende berichten die verspreid worden? Kortom, is uw kind wel mediawijs? Lessen over mediawijsheid Nina Jongedijk werkt bij de Bibliotheek Veluwezoom als mediacoach en bezoekt jaarlijks veel scholen in de gemeente Rheden. Ze geeft lessen over mediawijsheid aan leerlingen vanaf groep 1 en adviseert leerkrachten en ouders over de online wereld van kinderen. Nina Jongedijk: 'Mediawijsheid is meer dan leren om veilig met media om te gaan. Ik laat kinderen in mijn lessen bijvoorbeeld ook kennismaken met apps die de creativiteit stimuleren. Of ik praat met kleuters over wat reclame is en wat het met ze doet. Uiteraard is online gedrag of cyberpesten ook regelmatig onderwerp van gesprek, maar ik wil zeker ook laten zien hoe leuk het is om in de klas met media bezig te zijn.' Week van de mediawijsheid De thema-avond voor ouders en opvoeders vindt niet toevallig in deze week plaats. Van 20 t/m 27 november wordt namelijk landelijk aandacht gevraagd voor een kritische en bewuste omgang met media, onder de noemer 'de Week van de Mediawijsheid'. Dit jaar staat het thema Media & Respect centraal en gaan kinderen en jongeren (van 6 t/m 18), ouders, professionele én andere mediamakers met elkaar gesprek over hoe iedereen op een respectvolle manier media kan maken. Hoewel Nina van mening is dat het heel goed is dat jaarlijks aandacht gevraagd wordt voor het thema Mediawijsheid, zegt ze: 'Het onderwerp zou eigenlijk het hele jaar door aandacht moeten krijgen. De invloed van sociale media is heel groot en het is goed om kinderen te helpen om een veilige weg te vinden op het internet.' Neem uw eigen smartphone mee De thema-avond is gratis toegankelijk voor ouders, opvoeders, leerkrachten en andere belangstellenden. Aanmelden is niet nodig. We raden u wel aan uw eigen smartphone mee te nemen!

5 ELEKTROTECHNIEK BOSMAN Van Ingenweg EM Renkum Onze storingsdienst is dag en nacht en zeven dag per week bereikbaar. Prinses Beatrixschool ook adverteren?? neem vrijblijvend contact met ons op FerroTone INSTALLATIEBEDRIJF BV Sanitair specialist Centrale verwarming Vloerverwarming Gas Renkum tel fax Airconditioning Water Sanitair Dakbedekking Lood- en Zinkwerk Binnen- en buitenriolering Oosterbeek tel fax

6 KALENDER november woensdag 04 kinderpostzegels mee groep 8 dinsdag 10 groep 1 en 2: voorstelling Sweep Dreams donderdag 12 nationaal schoolontbijt donderdag 12 versieren school sinterklaas dinsdag 24 studiemiddag: kinderen s middags vrij december vrijdag 04 sinterklaasfeest maandag 07 rapporten groep 8 dinsdag 08 en donderdag 1010-minuten groep 8 woensdag 16 kerstvieringen Hervormde Kerk Renkum vrijdag 18 begin kerstvakantie om uur t/m vrijdag 1 januari 2016 Bijlage: - Oudejaarszaalvoetbaltoernooi - Het nationaal schoolontbijt

7 Doe mee aan het Oudejaarszaalvoetbaltoernooi 2015 als sportieve afsluiting van het jaar! Opgave minimaal 5 / maximaal 7 spelers per team en 1 begeleider (coach) die 18+ moet zijn. Inschrijven voor 1 december 2015 per mail of met inschrijfstrook hieronder. Deelnemers vanaf 14 jaar moeten bij hun inschrijving een kopie van een ID-bewijs inleveren. Bij inschrijven via internet kunnen kopietjes worden opgestuurd. Inschrijfstrook (+ kopie ID-bewijs) per team inleveren bij de bar of opsturen naar: Sporthal de Rijnkom, Sportbuurtwerk Solidez, Hogenkampseweg 45, 6871 JK Renkum. Via de mail opgeven is ook mogelijk: h.kap@solidez.nl Het programma wordt na 17 december 2015 naar de coach/begeleider verstuurd. Doelgroep: Jongens en meiden 10 t/m 23 jaar uit de gemeente Renkum Kosten: Geen Locatie: Sporthal de Rijnkom en Sporthal Doorwerth Datum: Dinsdag 29 december 2015 Informatie: Hans Kap, Inschrijfstrook (één team per strook opgeven) Let op: de geboortedatum van de oudste teamspeler bepaalt de leeftijdsgroep. Inschrijfstrook inleveren bij Sporthal de Rijnkom in Renkum. Welke leeftijdsgroep? 0 - Jongensteam 10 t/m Meidenteam 10 t/m Jongensteam 13 t/m Meidenteam 13 t/m Jongensteam 17 t/m Meidenteam 17 t/m 23 Teamnaam:.. (minimaal 5 spelers) Naam spelers: Geboortedatum: Adres/woonplaats/postcode: Voetbalvereniging: Naam coach: Geboortedatum: Adres/woonplaats/postcode: 1 adres: Telefoonnummer:

8 Informatie voor ouders U ontvangt deze informatie omdat de basisschool van uw kind(eren) meedoet aan Het Nationaal Schoolontbijt in de week van 9 t/m 13 november. Hieronder leest u alles over deze leuke en leerzame ontbijtactiviteit. Goed om te weten en goed om te bewaren! Wat is Het Nationaal Schoolontbijt? In de week van Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten elk jaar zo n kinderen samen op zo n basisscholen. Met speciaal lesmateriaal leren ze alles over hun ontbijt. Zo ervaren ze hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. Kijk voor meer informatie op Wanneer ontbijt uw kind op school? De school van uw kind(eren) laat u weten of ze met alle leerlingen op dinsdag 10, woensdag 11, donderdag 12 of vrijdag 13 november ontbijten. U kunt uw kind(eren) die ochtend dus voor één keer zonder ontbijt naar school sturen.

9 Leuk én leerzaam! Het Nationaal Schoolontbijt is meer dan een leuk ontbijtfeest. Samen met hun juf of meester ontdekken de kinderen ook waarom een gezond ontbijt als start van de dag zo belangrijk is. Dat doen ze met speciaal lesmateriaal dat Het Nationaal Schoolontbijt naast leuk ook leerzaam maakt. Het lesmateriaal ontwikkelde Het Nationaal Schoolontbijt samen met het Voedingscentrum, de Hartstichting, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Deze partijen steunen Het Nationaal Schoolontbijt met doel om alle basisscholieren beter te laten ontbijten. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen het RIVM, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten. ambassadeur van: Bur gemees ters ont bijten mee! In heel veel gemeenten ontbijten deze week kinderen niet alleen op school, maar ook in het stadhuis. Want zo n 240 gemeenten doen mee aan het Burgemeestersontbijt. Daarbij brengen kinderen uit een schoolklas hun burgemeester een ontbijt. Samen gaan ze aan tafel in de raadszaal of een andere mooie ruimte. Aan die ontbijttafel mogen de kinderen hun burgemeester natuurlijk alles vragen. Veel burgemeesters doen ook een donatie aan het goede doel van dit jaar: de LINDA.foundation. Die bezorgt jaarlijks meer dan Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. Aandacht voor allergieën Het Nationaal Schoolontbijt wil natuurlijk een feest zijn voor iedereen. Ook voor kinderen met een voedselallergie. Daarom vinden scholen dit jaar glutenvrije crackers in het pakket en is er keuze uit verschillende soorten beleg. Op staat de allergeneninformatie van alle ontbijtproducten. Bij het ontbijt krijgt uw kind ook een leaflet mee voor u met meer informatie en handige tips. Vraag ernaar! INFORMATIE VOOR OUDERS

10 Het Nationaal Schoolontbijt 2015 bestaat uit:: Brood is de basis van Het Nationaal Schoolontbijt. Vers brood van een bakker of supermarkt uit de buurt van de school. Bruin- en volkorenbrood, omdat daar de meeste vezels, vitamines en mineralen in zitten. Het Voedingscentrum hanteert dan ook de stelregel: Eet veel groente, fruit en brood en adviseert kinderen tot 8 jaar om elke dag 3 tot 4 sneetjes brood te eten. Oudere kinderen een sneetje meer. Het liefst volkorenbrood, want dat is gemaakt van de hele graankorrel met alle goede voedingsstoffen. Appelstroop is in de categorie zoet broodbeleg één van de meer gezonde keuzes omdat het geen verzadigd vet bevat en nauwelijks zout. Bovendien is fruitstroopvan nature rijk aan ijzer. Aan Frutesse Rinse-Appel Fruitstroop is zelfs extra ijzer toegevoegd. Halvarine bevat essentiële vetten en is een belangrijke bron van de vitamines A, D en E. Dit is ook waarom diëtisten en voedingsdeskundigen adviseren om elke boterham te besmeren met halvarine. Blue Band Goede Start! bevat extra calcium en zeven vitamines. Jam is binnen de categorie broodbeleg een middenwegproduct en dus een goed alternatief voor beleg dat meer suiker of vet bevat. De Aardbeien Confiture van Bonne Maman bevat per 100 gram 50 gram aardbeien. Kaas is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium en zink. Kaas is bovendien een bron van vitamine B2 en selenium. In 30+ kaas, een magere variant, zit minder vet en meer calcium. Voor kinderen die geen gluten verdragen, zijn er glutenvrije crackers. De crackers van Consenza zijn gemaakt van maïsgriesmeel, maïskiemmeel, rijst en erwtenvezel. Daardoor bevatten ze weinig vet en veel vezels. Fruit levert weinig calorieën en veel verschillende voedingsstoffen: vitamines, mineralen, vezels en bioactieve stoffen. Het Voedingscentrum raadt kinderen en volwassenen aan om elke dag 2 stuks fruit te eten. Fruit is gezond en verkleint het risico op allerlei ziekten. Mogelijk gemaakt door Albert Heijn, Spar, Coop, PLUS en Poiesz ERU Kids smeerkaas bevat 30% minder calorieën dan gangbare smeerkaas. En er zit maar 7% verzadigd vet in: bijna de helft van de hoeveelheid in reguliere smeerkaas. En ruim 34% minder zout. Bovendien is dit broodbeleg rijk aan calcium. INFORMATIE VOOR OUDERS Melk is rijk aan eiwit en een bron van calcium en fosfor; voedingsstoffen die kinderen nodig hebben voor een gezonde groei en de ontwikkeling van hun botten. In halfvolle melk zit ongeveer de helft minder vet dan in volle melk. Ook groente levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Daardoor is groente goed voor het houden van een gezond gewicht en het voorkomen van allerlei ziekten. Het Voedingscentrum raadt kinderen en volwassenen aan om elke dag 2 ons groente te eten. Mogelijk gemaakt door Albert Heijn, Spar, Coop, PLUS en Poiesz Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht bij de school van uw kind(eren) en bij de organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt: info@schoolontbijt.nl /

2015: de dertiende editie!

2015: de dertiende editie! 2015: de dertiende editie! Elke dag gezond ontbijten blijft broodnodig. Zeker voor kinderen. Daarom is er ook dit jaar weer Het Nationaal Schoolontbijt, dit jaar nog groter en gezonder. Meer basisscholen

Nadere informatie

Nog Even Dit 2 november 2016

Nog Even Dit 2 november 2016 Nog Even Dit 2 november 2016 Basisschool St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053-431 43 01 st.jan@skoe.nl DATA DE KOMENDE TWEE WEKEN 9 november Klankbordgroep 10 november schoolontbijt

Nadere informatie

WEEKBRIEF. JARIGEN Thijs, groep Lynn, groep 4

WEEKBRIEF. JARIGEN Thijs, groep Lynn, groep 4 WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 8 4 november 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 31-10 Thijs, groep 5 12-11 Lynn, groep 4 ZWEMDIPLOMA Jens uit

Nadere informatie

3 t/m 7 november 2014

3 t/m 7 november 2014 Persinformatie 2014 3 t/m 7 november 2014 2014: de twaalfde editie! Gezond ontbijten blijft broodnodig. Zeker voor kinderen. Daarom is er ook dit jaar weer Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000

Nadere informatie

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 2 november ste jaargang Nummer 10. Jarig? Gefeliciteerd!

Schoenendoos. Agenda. Schoenendoos. 2 november ste jaargang Nummer 10. Jarig? Gefeliciteerd! 1 Schoenendoos Redactie: schoenendoos@stapvoorstapelst.nl Wekelijks informatiebulletin van Openbare Basisschool Stap voor Stap Kruisakkers 3 6662 DV Elst t. 0481-37 36 27 e. directie@stapvoorstapelst.nl

Nadere informatie

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Nationaal Schoolontbijt R.K. BASISSCHOOL OP T HWAGVELD Past. Dom. Hexstraat 16 631 HG MEERSSEN Telefoon 043 364813 info.hwagveld@innovo.nl 0 Dinsdag 10 november 015 Het Nationaal Schoolontbijt Een gezond ontbijt blijft de beste

Nadere informatie

Marijn, Sylvan & Milena

Marijn, Sylvan & Milena Nieuwsbrief 6 t/m 10 nov 2017 09-11 Nationaal Schoolontbijt 17-11 Groep 2 vrij 28-11 Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij 04-12 Sint op school Marijn, Sylvan & Milena 06-12 Studiedag Groep 1 t/m 8 vrij Geen mededelingen

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 21 nummer 3: 30 oktober 2015 Bezoek Martenamuseum Donderdag 30 september hebben de kleuters

Nadere informatie

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje.

Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Word wakker Bas, word wakker, t is tijd voor een ontbijtje: een boterham, een kopje thee, een appel en een eitje. Info voor ouders Een goed ontbijt: brengt de spijsvertering op gang geeft energie om te

Nadere informatie

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 9 november, nr.10. Jels geboren

Informatieblad Schooljaar 2015-2016. Maandag 9 november, nr.10. Jels geboren Informatieblad Schooljaar 2015-2016 Maandag 9 november, nr.10 Jels geboren Op woensdag 4 november is juffrouw Susan bevallen van een zoon! Zijn naam is Jels en hij woog bij zijn geboorte 3250 gram. Moeder

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 30 oktober 2014

Het Knoopje. Basisschool De Touwbaan. Nieuws vanuit de directie. Inhoud. 30 oktober 2014 Basisschool De Touwbaan Touwbaan 16 4901GG Oosterhout (NB) Tel.:0162-453706 www.kbsdetouwbaan.nl info@kbsdetouwbaan.nl 30 oktober 2014 Het Knoopje Jaargang 9, nummer 4 Nieuws vanuit de directie Inhoud

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Donderdag 30 oktober 2014. Schoolontbijt. De lessen van hemel en aarde. Verslag van de leerlingenraad.

Nadere informatie

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen!

Boemeratel zal voortaan om de week op vrijdag verschijnen! In deze Boemeratel: 1. Mees Kees verkiezing 2. Nationaal Schoolontbijt 3. Bedankt van meneer Kees 4. Muziekproject 5. Leerteam 3-4 6. Kalender 7. KABoem: Interview met juf Jeanne Kidsteams Informatie die

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 4 20 september 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 23-09 Denise, groep 5 23-09 Juune, groep 3 27-09 Fay, groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57

Nieuwsbrief De Buut. De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Inhoud week 42. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Nieuwsbrief De Buut Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl Inhoud week 42 19-10-2012 Nr. 10 De Buut in een nieuwe outfit na 25 jaar! Vrijdag

Nadere informatie

week 45 5 november 2013 B2

week 45 5 november 2013 B2 Schoolontbijt onder vuur : Ontbijtje of niet? Een goed ontbijt is belangrijk. Om meer te weten te komen over het ontbijtgedrag van kinderen is een enquête gehouden onder 3064 basisschoolleerlingen uit

Nadere informatie

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 30ste jaargang nr september Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 30ste jaargang nr. 2 16 september 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-09 Sil, groep 2A 20-09 Juf Tiny 23-09 Denise, groep 4 23-09

Nadere informatie

Vrijdag 2 november 2018

Vrijdag 2 november 2018 Vrijdag 2 november 2018 Beste ouders, verzorgers. Er is veel nieuws dus heb ik besloten om t Heijertje een week eerder uit te brengen. Wie heeft er vrij: Op 13 november a.s. is er een studiedag voor de

Nadere informatie

't Bölsterke. Algemene informatie

't Bölsterke. Algemene informatie 't Bölsterke Basisschool de Bolster Keelkampstraat 66 6361 XG Nuth Postbus 22051 6360 AB Nuth tel. 045-5650101 e-mail: info.bolster@innovo.nl Algemene informatie 4 23 okt. 2015 151023 volgnummer 8 Herfstvakantie

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet.

Uitgangspunten Wij bepalen wat en wanneer een kind eet. Het kind bepaalt zelf hoeveel hij/ zij eet. Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Polderpret... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4 Eetmomenten... 4 Voedingsbeleid Polderpret...

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT

Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015. Studiedag Leersaam in het teken van ICT INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 info@toverlaars.nl www.toverlaars.nl November 2015 Studiedag Leersaam in het teken van ICT Op maandag 19 oktober hadden alle medewerkers

Nadere informatie

Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Nationaal Schoolontbijt energie

Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Nationaal Schoolontbijt energie Weekbrief 6 november 2015 Nr. 45 Afgelopen week begonnen we met het verhaal rondom de aanpassing van het schoolgebouw. Eerst natuurlijk enige hectiek/onrust maar alles lijkt nu volgens planning te gaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nummer 2 9 november 2015

Nieuwsbrief. nummer 2 9 november 2015 Nieuwsbrief nummer 2 9 november 2015 c.b.s. de Triangel Debussystraat 2 6961 BN Eerbeek 0313-651042 directie@triangeleerbeek.nl www.triangeleerbeek.nl Agenda: 10 november Start Schooljudo voor groep 5*

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr oktober Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 7 11 oktober 2017 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-10 Juf Hester 13-10 Lars G, groep 3 13-10 Sara R, groep 4

Nadere informatie

t Hoornnieuws December 2017 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Activiteiten Belangrijke data Nieuws Verjaardagen

t Hoornnieuws December 2017 In dit nummer Samenwerken maakt het verschil Activiteiten Belangrijke data Nieuws Verjaardagen Samenwerken maakt het verschil December 2017 In dit nummer t Hoornnieuws Activiteiten Wat is er gebeurd en staat er te gebeuren Belangrijke data Om in de agenda te noteren Nieuws Voor iedereen, door iedereen

Nadere informatie

N O V E M B E R 2 0 1 5

N O V E M B E R 2 0 1 5 N O V E M B E R 2 0 1 5 Inhoud: Personele zaken 1 Na Schoolse Activiteit: Yoga 1 Winnaars voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 1 Trefwoord 2 Schoonmaakavond 2 Actie Schoenmaatjes 2 Welkom op school 2 Nationaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 1 4 september Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 1 4 september Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 1 4 september 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 06-09 Jasmijn, groep 2B 07-09 Sander G., groep 5 09-09 Nova,

Nadere informatie

Nationaal schoolontbijt 2016

Nationaal schoolontbijt 2016 Een gezond ontbijt is belangrijk voor elk een ontbijt met een lekker kool glaasje melk goed voor elk eet gevarieerd dat probeert het nationaal school ontbijt je te leren om gezond te eten en hoe je dat

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

ALGEMEEN: Kalender belangrijke data:

ALGEMEEN: Kalender belangrijke data: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. November 2015, nr. 21 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Kinderopvang: Donderdag 5 november - Voorlichting aan ouders van peuters m.b.t. nieuw gemeentelijk beleid

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

29 januari 2015, 20ste jaargang

29 januari 2015, 20ste jaargang 7 29 januari 2015, 20ste jaargang Maandag en woensdag fruitdag! Do. 29 jan. 20.00 OR vergadering Woe. 4 feb. Afsluiting Poëzieweek Do. 5 feb. Studiedag groep 1-2, leerlingen lesvrij 20.00 MR vergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

In dit nummer: Schoolontbijt Schoolfruit

In dit nummer: Schoolontbijt Schoolfruit In dit nummer: - Schoolontbijt - Schoolfruit - Re-integratie juf Marjolein - Herstel meester Rinus - Even voorstellen: onze nieuwe ib-er - Tuinploeg - Ouderbijdrage - herinnering - Verslag IT Playground

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Van de directie. Inhoud

Nieuwsbrief. Wilhelminaschool. Van de directie. Inhoud Wilhelminaschool Hogeweg 23 6721VD Bennekom tel.: 0318-414243 629129 (IB/RT) E-mail: info@wilhelmina.cnsede.nl Homepage: www.wilhelminas.cnsede.nl Van de directie Verbinden Verbinden is het komende thema

Nadere informatie

Nationaal Schoolontbijt

Nationaal Schoolontbijt Jaargang 14, nummer 10 Vrijdag 07-11-2014 Medicijnen Leerkrachten krijgen soms het verzoek van ouders om kinderen bepaalde medicijnen toe te dienen. De school verleent medewerking aan zo n verzoek van

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77

Inhoud. Voorwoord 3. Voeding 6. Slaap 22. Houding 30. Naar de dokter 37. Kleding 65. Mode 74. Kleding wassen 77 Inhoud Voorwoord 3 Voeding 6 Slaap 22 Houding 30 Naar de dokter 37 Kleding 65 Mode 74 Kleding wassen 77 6 VOEDING Weet wat je eet Je eet elke dag. Alles wat je eet (en drinkt) heet voeding. Is elke voeding

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond

Nijsbrief  Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 Website: Belangrijke data Brandoefening. Kijkavond Nijsbrief Jaargang 15, Nummer 3, november 2014 E-mail: gielguorde@gearhing.net Website: www.gielguordemantgum.nl Hierbij de derde nijsbrief van het nieuwe schooljaar die natuurlijk ook weer op de website

Nadere informatie

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen

Weekbrief 9 november 2015. Algemene mededelingen Weekbrief 9 november 2015 Algemene mededelingen Vakantierooster schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Zaterdag 15-10-2016 t/m zondag 23-10-2016 Kerstvakantie Zaterdag 24-12-2016 t/m zondag 08-01-2017 Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015

Verjaardagen. Lekker Groente en Fruit om 10:00 uur / Tussendoortje / Pauze snack INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 INFOBULLETIN SEPTEMBER 2015 Locatie Middengebied, Nummer 1, Jaargang 4 De Plevier, jouw stap naar persoonlijke ontwikkeling. De persoonlijke ontwikkeling van iedereen staat bij ons centraal. Om persoonlijke

Nadere informatie

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285 Weekbrief 27 e jaargang nummer 1014 Datum: 13-02-2015 Comeniusschool postadres: Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Nadere informatie

Bijlage: Rooster Dick

Bijlage: Rooster Dick Belangrijke data november: 01 november 1 jarig bestaan van het Kwartet 02 november start schoolfruit 04 november info avond, ouders groep 3,4 en 5. 04 november nio onderzoek groep 8 08 november juf Anita

Nadere informatie

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr juli Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 28ste jaargang nr juli Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 41 17 juli 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 19-07 Kirsten, groep 2A 20-07 Mika, groep 5 20-07 Sven G, groep

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 19 oktober 2018 Iets leuks.. groep 6a heeft een gave lipdub gemaakt, Kom Erbij! Deze is te zien in onze app (onder het kopje nieuws) en op facebook. Ga deze zeker kijken! 1 Mededelingen Onze

Nadere informatie

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling)

Ouderklankbordgroep Nationaal schoolontbijt Inloopvragenuurtje O4NT 9 (herhaling) Dinsdagkrant Hoofdlocatie: Locatie: Jaargang 22 nr. 10 Everlo 12 Welgelegen 6 dinsdag 8 november 2016 7608 BW Almelo 7608 JZ Almelo tel. 0546 491969 internet: www.telgenborch.nl email: directie@telgenborch.nl

Nadere informatie

Oudercontact medewerker op de Ichthusschool. Vanaf september is er een oudercontactmedewerker op de school aanwezig

Oudercontact medewerker op de Ichthusschool. Vanaf september is er een oudercontactmedewerker op de school aanwezig Jaargang 54 * nummer 2 * oktober/november 2016 Wist u dat: Dat wij 6 oktober 4 kinderboekenschrijvers op bezoek hadden en dat zij in de groepen hebben voorgelezen? Ook dit schooljaar Ans Reder en Nico

Nadere informatie

WEEKBRIEF. ZWEMDIPLOMA Eva uit groep 1/2A heeft haar A diploma gehaald. Gefeliciteerd.

WEEKBRIEF. ZWEMDIPLOMA Eva uit groep 1/2A heeft haar A diploma gehaald. Gefeliciteerd. WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 36 17 juni 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 20-06 Marie, groep 2B 22-06 Sophie, groep 6 22-06 Ilse, groep

Nadere informatie

30 ste jaargang nr. 3, november 2015

30 ste jaargang nr. 3, november 2015 30 ste jaargang nr. 3, november 2015 Tuin winterklaar Op zaterdagochtend 14 november van 10.00 uur tot 12.00 uur willen we de binnentuin winterklaar maken. Het zou fijn zijn als er veel ouders zijn die

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Gezond eten met pubers

Gezond eten met pubers Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders E-Book uitgegeven door Feel Good Coaching, exploitant van Ladyline Parkstad en Ladyline Sittard Gezond eten met pubers Slimme tips voor ouders Als ouder zie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 - november 2018

Nieuwsbrief 3 - november 2018 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 3 - november 2018 Beste ouders en verzorgers, Na een weekje herfstvakantie zijn wij weer begonnen in een schone, opgeruimde school. De vloeren

Nadere informatie

WELKOM Dani is 4 jaar geworden en hij kan nog eventjes meedraaien in de C klas! Veel plezier Dani!

WELKOM Dani is 4 jaar geworden en hij kan nog eventjes meedraaien in de C klas! Veel plezier Dani! WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 40 10 juli 2015 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 15-07 Britt, groep 3 16-07 Shania, groep 2A 16-07 Linde, groep

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015

WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 WELKOM INFORMATIEAVOND GROEP 1 EN 2 17 SEPTEMBER 2015 Even voorstellen: Fenna van de Meerakker 1-2a gedurende het Vivian Rebergen 1-2a jaar in alle + stagiaire Rian (4e jaars Pabo) groepen stagiaires Juliette

Nadere informatie

Welkom bij Forte kinderopvang

Welkom bij Forte kinderopvang Welkom bij Forte kinderopvang Gezonde voeding van 0-12 jaar Voedingsbureau PUUR! Donderdag 5 maart 2015 Inhoud 1. Belang gezonde voeding 2. Duurzaam & puur 3. Interactief informeren 4. Vragen 1. Belang

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 29ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 29ste jaargang nr. 26 25 maart 2016 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 26-03 Meester Arif 31-03 Luuk, groep 7 31-03 Nomy, groep 6 PRIJSUITREIKING

Nadere informatie

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid

2013-2017. Voedings- en traktatiebeleid 2013-2017 Voedings- en traktatiebeleid 0 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Ontbijt 3 3. Pauzehap 3. Lunch 3 5. Traktaties 3 Verjaardag van de leerlingen 3 Verjaardag van de docenten Speciale gelegenheden

Nadere informatie

Nieuwsflits maart 2014

Nieuwsflits maart 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nieuwsflits maart 2014 U of jij bent het vast wel een tegengekomen: een geluksarmbandje, een amulet onder de autospiegel, geluksvoetbalschoen of een geluksshirt. Dingen waarop

Nadere informatie

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s),

Aan alle ouder(s) en/of verzorger(s), NIEUWSBRIEF BASISSCHOOL GROENLO Biss. Philip Roveniusstraat 8 7141 KS Groenlo Tel.: 0544-461336 Fax: 0544-467328 Internet: www.hoeksteen.com E-mail: info@hoeksteen.com Interessante informatie 2 t/m 4 juni

Nadere informatie

Pag. Inleiding 1 Visie 1

Pag. Inleiding 1 Visie 1 Inhoudsopgave Pag. Inleiding 1 Visie 1 1. Het voedingsaanbod 2 1.1 Zuigelingen/flesvoeding 2 1.2 Broodmaaltijd 2 1.3 Broodbeleg 2 1.4 Drinken en keuze dranken 3 1.5 Fruit en groente 3 1.6 Overige tussendoortjes

Nadere informatie

nieuwsbrief Het Element november 18.11

nieuwsbrief Het Element november 18.11 nieuwsbrief Het Element november 18.11 Aan de ouder(s)/verzorger(s), Even terugkijken De kinderboekenweek met het thema vriendschap was een succes. In alle groepen is er extra aandacht geweest voor boeken

Nadere informatie

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda

De Zegge s. Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015. Agenda De Zegge s Nieuwsbrief 23 Jaargang 9 13-02-2015 Agenda Donderdag 19 februari Groep 5 en 6 gaan om 9.15 naar de Voorveghter Donderdag 19 februari Grote schoolavond groep 3 en 4, aanvang 19:00 Maandag 23

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5

Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Voor de ouders/leerlingen van Daltonschool Talentrijk - vrijdag 06 nov. 2015 - nr. 5 Op de agenda 09-11-2015 16-11-2015 26-11-2015 inleveren Studiedag Dalton. Alle kinderen zijn vrij Deze week muurschildering

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Donderdagsbrief. 13 april 2017

Donderdagsbrief.  13 april 2017 Donderdagsbrief 1348 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2017 14 april Goede Vrijdag alle kinderen zijn vrij 17 april 2 e Paasdag alle kinderen zijn vrij 18-19-20 april Groep 8 - Eindtoets basisonderwijs

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359

Activiteitenboekje. Basisschool De Tonne 2015-2016. Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 Activiteitenboekje Basisschool De Tonne 2015-2016 Langerak 42 2157PG Abbenes info@detonne.nl 0252-544359 INLEIDING Op basisschool De Tonne hebben wij samenwerking in een hoog vaandel staan. Ieder jaar

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr maart Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 27 28 maart 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 27-03 Veerle, groep 6 28-03 Sem, groep 1B 31-03 Nomy, groep 8

Nadere informatie

JARIGEN Roy, Groep Lize, Groep Lynn, Groep 3 Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!!

JARIGEN Roy, Groep Lize, Groep Lynn, Groep 3 Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!! WEEKBRIEF 28ste jaargang nr. 10 7 november 2014 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 10-11 Roy, Groep 7 11-11 Lize, Groep 4 12-11 Lynn, Groep 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken

Nieuwsbrief. Nieuws uit de onderbouw Het is weer herfst en dat is te merken in de groepen van de onderbouw. We zijn druk bezig met het maken Nieuwsbrief Jaargang 13 nummer 5 30-10-2015. Inhoud Van de directie Nieuws uit de onderbouw Wat is schoolfruit Nieuws uit de middenbouw Zie ginds komt de stoomboot Het nationaal schoolontbijt Nieuws uit

Nadere informatie

week 45 5 november 2013 C

week 45 5 november 2013 C Smartphone en/of volkoren broodje? : Ontbijtje of niet? Een goed ontbijt is belangrijk. Om meer te weten te komen over het ontbijtgedrag van kinderen is een enquête gehouden onder 3064 basisschoolleerlingen

Nadere informatie

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar

Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Wat is goede voeding? Aanbevelingen & tips voor kinderen 9 t/m 18 jaar Gezonde leefstijl Ben jij benieuwd hoe je gezond kunt eten? Daar kan de Schijf van Vijf je bij helpen. Door iedere dag producten uit

Nadere informatie

nummer: 8 25 maart 2011

nummer: 8 25 maart 2011 Locatie Bolenstein 0346 561432 0346 556557 bolenstein@obspalet.nl nummer: datum: datum: 8 25 maart 2011 Agenda dinsdag 29 maart 2011 Kijkavond van 18.30 tot 19.30 uur woensdag 30 maart Groep 1-2 C bezoek

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018

Nieuwe leerlingen. Even voorstellen. PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 PCBS Julianaschool 31 oktober 2018 Nieuwe leerlingen Na de herfstvakantie is Luca van der Zande gestart op de Julianaschool. Wij wensen hem heel veel plezier op onze school! Even voorstellen Hallo allemaal,

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015

Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Vanuit de directie Nieuwsbrief nr.16, 23 april 2015 Schoolmaatschappelijk werk De spreekuren van schoolmaatschappelijk werk zijn verzet. Het spreekuur van donderdag 21 mei wordt verzet naar dinsdag 19

Nadere informatie

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel

Franciscusbericht. April 2014. Koningsspelen vrijdag 25 april. Wijzigingen personeel April 2014 Franciscusbericht Koningsspelen vrijdag 25 april Vrijdag 25 april doen we met de Franciscusschool mee aan de Koningsspelen. We denken hier een goede invulling te kunnen geven door een sponsorloop

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015

Voedingsbeleid Kinderdagverblijf Kiekeboe 2015 Ons voedingsbeleid Inleiding Gezond zijn en blijven begint onder andere met voeding. Gezond eten betekent: gevarieerd en niet te veel. Een gezond voedingspatroon is een voedingspatroon waarmee problemen

Nadere informatie

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014

Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Eet smakelijk René de Groot 15-06-2014 Inhoudsopgave: Kennis testen Waar is voeding eigenlijk goed voor? Waarmee moeten we dan ontbijten? Bloedsuiker spiegel Calorieën?? Schijf van 5 Hoeveel calorieën

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas Ouders: informatieavond en vrijwilligersavond, luistergesprekken De eerste officiële oudercontacten zijn geweest in alle groepen door middel van een informatieavond. Voor de groepen

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken o Traktaties Voedingsaanbod en eetmomenten o Eet- en drinkmomenten - Fruit

Nadere informatie

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave

Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Kleutergids 2013-2014 Inhoudsopgave Inleiding pag 2 Halen en brengen pag 3 Bewegingsonderwijs in het speellokaal pag 4 Afspraken rondom eten en drinken pag 5 Verjaardag pag 6 Wennen op school pag 7 Klassenouder

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s),

SterrebosSnipper. vrijdag 7 december Beste ouder(s)/verzorger(s), SterrebosSnipper Beste ouder(s)/verzorger(s), vrijdag 7 december 2018 Afgelopen woensdag was het even spannend of het Sinterklaasfeest door kon gaan op onze school. De pieten kwamen met de vrachtwagen,

Nadere informatie

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012

dinsdag 16 oktober HET EVENAARTJE 17e jaargang nr. 7, blok 1 maandag 15 oktober 2012 Aan de ouders van de groepen 1 en 2 Binnenkort gaan de kleuters op schoolreis naar dierentuin Artis in Amsterdam, en wel op: dinsdag 16 oktober We vertrekken die dag met de bus vanaf school om 8.30 uur.

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Voedingsbeleid Bso 1

Voedingsbeleid Bso 1 Voedingsbeleid Bso 1 Inhoud Algemeen o Gezond voedingsaanbod o Vaste en rustige eetmomenten o Allergieën en individuele afspraken Voedingsaanbod en eetmomenten o Fruit o Drinken o Eten o Broodbeleg Dagindeling

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 29 11 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 12-04 Fien, groep 6 17-04 Amber, groep 6 PALMPAASSTOKKEN Veel

Nadere informatie

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016

De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer november 2016 Nieuwsbrief De Lichtboei, baken voor een goede koers Schooljaar 2016/2017 nummer 06 08 november 2016 Kalender 09-11: Studiedag. Alle leerlingen vrij! 10-11: Nationaal schoolontbijt 14-11: Inloopochtend

Nadere informatie

AGENDA. Beste kinderen en ouders/verzorgers, December 2015

AGENDA. Beste kinderen en ouders/verzorgers, December 2015 December 2015 Beste kinderen en ouders/verzorgers, Het kalenderjaar 2015 loopt bijna ten einde; Vorige week vrijdag heeft Sinterklaas De Windroos met een bezoek vereerd en zijn verjaardag met ons gevierd.

Nadere informatie

Protocol voeding Bij de Handjes

Protocol voeding Bij de Handjes Protocol voeding Bij de Handjes Voeding Inhoud Voeding... 1 Uitgangspunten... 2 Voeding op Bij de Handjes... 3 Fruit en Groente... 3 Tussendoortjes... 3 Leverworst en smeerleverworst... 4 Drinken... 4

Nadere informatie