Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 1"

Transcriptie

1 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 1 PLAATSEN VAN PEILBUIZEN Meetkode Sog Links en rechts van het gebouw worden er twee peilbuizen geplaatst tot ongeveer 3.0m onder het werkvlak engelse koeren. Een wekelijkse opmeting van de watertafel is een noodzaak. BRONBEMALING Meetkode Sog zie sonderingen water op ongeveer De bronbemaling wordt zo uitgevoerd dat de hinder naar de geburen toe minimaal is. De watertafel zal minimaal verlaag worden door een spreiding van filters. Ter plaatse van de straat zijde kan met een normale vertikale liftering gewerkt worden vanop de stoep Opletten voor de nutsvoorzieningen. Langs de gemene muren met de geburen kan er geen filtering op de eigendom van de gebuur geplaatst worden. De filtering moet zover mogelijk van de rooilijn geplaatst worden zodat de waterverlaging ter plaatse van de fundering van de naast liggende gebouwen minimaal is. De filters onder de betonplaat zullen zo geplaatst worden dat de vloerplaat in één stort kan uitgevoerd worden en dat de bemaling kan behouden blijven tot dat nivo 0 en +1 uitgevoerd zijn. VOORONDERZOEK BESTAANDE FUNDERING Meetkode Sog Ter plaatse van de opleg nieuwe liggers B99.07 B99.03 B99.09 B99.13 zal voor de afbraak van de keldermuren de funderingsplaat onderzocht worden. Per deel (4x) wordt een kernboring gemaakt voor het maken van drukproeven De openingen worden waterdicht opgesloten De dikte van de plaat en de wapening zal niet- destructief(neutrografie) over de 4 zones onderzocht worden.

2 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 2 VOOR EEN DEGELIJK PRIJSVORMING ZAL DE AANNEMER VOOR AANBESTEDING EEN AFSPRAAK MET DE ARCHITECT MAKEN VOOR EEN VERPLICHT PLAATSBEZOEK. VOORONDERZOEK BESTAANDE DRAAGKRACHT VAN INGESTORTE STAALPROFIELEN Meetkode Sog Alle ingestorte profielen zullen bij vermoedelijke roestvorming ontdaan worden van alle onzuiverheden en geschuurd worden zodat de toestand van aantasting kan onderzocht worden. Alle opleggingen op buitenmuren zullen vrijgemaakt worden voor onderzoek. VOOR EEN DEGELIJK PRIJSVORMING ZAL DE AANNEMER VOOR AANBESTEDING EEN AFSPRAAK MET DE ARCHITECT MAKEN VOOR EEN VERPLICHT PLAATSBEZOEK. VOORONDERZOEK VAN BESTAANDE STAALPROFIELEN Meetkode Sog Alle profielen die behouden blijven zullen bij vermoedelijke roestvorming ontdaan worden van alle onzuiverheden en geschuurd worden zodat de toestand van aantasting kan onderzocht worden. Alle opleggingen op buitenmuren zullen vrijgemaakt worden voor onderzoek. VOOR EEN DEGELIJK PRIJSVORMING ZAL DE AANNEMER VOOR AANBESTEDING EEN AFSPRAAK MET DE ARCHITECT MAKEN VOOR EEN VERPLICHT PLAATSBEZOEK. ONDERLAAG IN GESTABILISEERD ZAND (zuiverheidslaag) Toepassing Onder alle te storten struktuurbeton

3 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 3 m2 volgens dikte 5cm materiaal zand volgens TB250 "zand voor funderingen" of " zand voor zandcement " cement P300 uitvoering mengverhouding; 150 cement kg/m3 de menging gebeurt in een speciaal daartoe geeigende molen. mechanisch aandammen( indien nodig in lagen van 15cm) Alle beton vlakken in aanraking met de grond worden beschermd met een zuiverheidslaag. leveren,plaatsen en afwerken van alle vlakken nodig voor het zuiver kunnen wapenen en storten van de struktuurbeton. AANVULLINGEN MET GESTABILISEERD ZAND (onder funderingen of kelderplaat) Toepassing Ter vervangen van slechte niet dragende grond, van bestaande funderingen, van meer uitgravingen (ten laste van de aannemer) van aanvullingen naast dieper gelegen struktuurelementen. Van alle oppervlaktens die een dragende functie hebben en dikker zijn dan de zuiverheidslaag. VH m3 materiaal zand volgens TB250 "zand voor funderingen" of " zand voor zandcement " cement P300 uitvoering mengverhouding; 150 cement kg/m3 verdicht mengsel. Het water gehalte van het megsel moet voor verdichting ongeveer 10% bedragen en moet liggen tussen de grenzen 9 en 12%. De menging gebeurt in een speciaal daartoe geeigende molen.

4 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 4 Er wordt mechanisch verdicht in lagen van maximum 15 cm met een passend verdichtingstoestel. De aannemer zal telkens als het bestuur zulks nodig acht,op de bouwplaats de nodige proeven uitvoeren om de degelijkheid van de verdichting te bewijzen. Volgens de richtlijnen van het bestuur. Het verwijderen van de slechte grond wordt in het artikel graafwerken gerekend. Het ter beschikking stellen van personeel en materiaal voor het nemen van de nodige proeven. FUNDERINGSBETON m3 beton ter plaatse gestort met inbegrip van de bekisting materiaal zie struktuurbeton algemeen uitvoering zie struktuurbeton algemeen Alle oppervlakte in aanraking met de grond worden beschermd met een zuiverheidslaag of PVC-folie (zie desbetreffend art.) BALKEN PLATEN WANDEN Alle stortnaden worden minstens voorzien van een staalplaat en eventueel injectiepijpen. SUPPLEMENT WATERDICHT BETON m3 van elementen in aanraking met water materiaal uitvoering

5 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 5 voor uitvoering beton,bekisting,wapening zie struktuurbeton algemeen scheikundige toeslagstof voor verdichting van het beton met behoud van de technische kwaliteiten van het beton zijn toegelaten maar worden voor uitvoering voorgelegd en voldoen aan NBN T61-001/002/101. De kelder wordt zonder verdere waterdichting uitgevoerd. De aannemer treft de nodige en voldoende maatregelen om een waterdichte en droge kelder te bekomen. Stort- en hernemingsvoegen worden verplicht uitgevoerd met een waterdichtingsprofiel. (metaalplaat,pvc of glasvezelstrip geen zwelstrip ) materiaal en uitvoering voorleggen. De tienjarige garantie voor de waterdichtheid en droge bekuiping is van toepassing. Eventuele scheuren,waterinsijpelingen,enz. Dienen hersteld te worden dmv injecties met kunstharsen door een gespecialiseerde firma. Procede ter goedkeuring voorleggen. alle nodige materialen en werken nodig voor het bekomen van een totaal waterdichte kelder. GEWAPEND BETON ALGEMEEN Al de betonwerken,bekistingen en wapeningen beantwoorden in het algemeen aan de voorschriften van de index 26,0 van het TB104 en aan de NBN voorschriften die betrekking hebben op deze werken. BETON De betonsamenstelling: volgens NBN B15-001, NBN B15-002, NBN tot en met NBN NBN B12, NBN B03-001,NBN B03-101, NBN B02-102, NBN B03-103voor de normale funderings- en struktuurbeton C25/30 GB 2b S3 28 CEM I 42.5 indien noodzakelijk voor speciale elementen wordt de specifiering aangegeven op het plan. De beton komt van een BENOR gekeurde centrale Cement volgens de norm NBN B deel 1 courante cementen voor de proeven NBN EN 196-1/8,NBN196-21, NBN B WAPENING BE400S (verbeterde hechting) voor beugels BE500S (verbeterde hechting) voor staven en netten. volgens NBN A21-101, NBN A24-301, NBN A24-302, NBN A Alle verdere gegevens voor wat betreft betondekking,plooien en plaatsen zie wapeningsplans.

6 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 6 BEKISTING volgens de voorschriften van TB104 en NBN de bekisting bestaat hoofdzakelijk uit panelen is in grote maten glad met een minimum afwijking van 0,5cm zowel horizontaal als vertikaal. De bekisting wordt voldoende gestut,geschoord zodat tijdens het storten de vervorming minimaal is. De balken langer dan 4,50m worden met een tegenpeil van 1/1000 L uitgevoerd. ZICHTBETON soort van zichtbeton wordt aangegeven op de plannen. voor alle zichtbeton worden alle scherpe kanten driehoekig afgeschuind (1,5/1,5cm) De aannemer moet van de betoncentrale de nodige waarborgen bekomen en aan de leidende architect voorleggen,dat de geleverd beton de gelijkwaardigheid van kleur heeft die voor het zichtbeton wordt geeist. PREDALLEN Mogen gebruikt worden daar waar aangegeven is op de plannen Materiaal; Een geprefabriceerde onderplaat met een dikte van 5.5cm,voorzien van een ruw bovenvlak en uitstekende wapening(min 5.0cm).Er wordt een tralieligger voorzien in de langsrichting van de predal alle 50 cm de onderstaven tellen niet mee als hoofdwapening. In de predal wordt de aangegeven onderwapening A=..cm2/m voorzien(de hoeveelheid wordt voorzien in het artikel wapening).maximum doormeter van de normale wapening is 12mm.Daar waar aangegeven wordt de nodige bijleg wapening in de predal voorzien. Beton ; C30/37 Uitvoering; De predallen worden minimum 2.0cm opgelegd. Het geheel dient voldoende gestut te worden ( voorzien voor de plaatselijke overlasten bij het beton pompen). De platen worden met een tegen peil van 1/750 van de overspanning geplaatst. De randen zijn onderaan afgeschuind hoogte +/- 1.5cm en vormen een trechter van 2x45 naar boven,zodat de dwarswapening op de predal voldoende betondekking heeft. Er wordt steeds een doorlopende dwarswapening op de predal geplaatst (zie grondplan) Indien opgegeven op plan wordt de nodige bovenwapening op de in hoogte aangepaste tralieliggers bevestigd. De totale dikte van de plaat wordt bekomen met opstort beton C25/30. Voor het storten wordt de predal bevochtigd. UITVOERING Om overvloedige krimpscheurvorming te vermijden zal de stortfase beperkt zijn tot 8.0m voor vertikale elementen( wanden) en 25.0m voor vloerplaten.

7 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 7 STRUKTUURBETON m3 met inbegrip van de bekisting volgens element zie element materiaal zie struktuurbeton algemeen uitvoering zie struktuurbeton algemeen KOLOMMEN WANDEN BALKEN PLATEN TRAPPEN WAPENING STAVEN EN BEUGELS WAPENING NETTEN OPLEG VAN NIEUWE BETONPLAAT OP BESTAANDE METSELWERK MUUR zonder thermische onderbreking m materiaal zie platen uitvoering de bestaande muur wordt alle +/-60cm ongeveer 60 lang en 10 cm diep ingekapt over een hoogte(dikte) van de plaat.

8 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 8 bij de verdeling van de tanden vertrekt men steeds met 30cm uitgekapt in de hoeken van de plaat. de sleuven worden zuiver gemaakt en er wordt voorgezorgd dat er geen betonspecie kan wegvloeien. bij het storten van de plaat worden de tanden degelijk gevuld en getrild. per tand wordt er wapening voorzien (zie plan) langs naast de muur worden er volledig doorlopende staven gelegd(zie plan) uitkappen,afvoeren,wapenen en volstorten van de tanden met inbegrip van het eventueel herstellen van de muur aan de achterzijde,onder-of boven de plaat. OPLEG VAN NIEUWE BETONPLAAT OP BESTAANDE METSELWERK MUUR met thermische onderbreking m materiaal zie platen uitvoering de bestaande muur wordt alle +/-60cm ongeveer 100 lang en 15 cm diep ingekapt over een hoogte(dikte) van de plaat. Zie grondplan voor de verdeling van de tanden. Er wordt een stort en ontluchtingsgat per tand voorzien dat later afgekapt en gedicht wordt. de sleuven worden zuiver gemaakt en er wordt voor gezorgd dat er geen betonspecie kan wegvloeien. De isolatie is perfect naast de muur geplaatst. bij het storten van de plaat worden de tanden degelijk gevuld en getrild. per tand wordt er wapening voorzien (zie plan) langs naast de muur worden er volledig doorlopende staven gelegd(zie plan) uitkappen,afvoeren,wapenen,isoleren en volstorten van de tanden met inbegrip van het eventueel herstellen van de muur aan de achterzijde,onder-of boven de plaat. CHEMISCH VERANKERDE STAVEN stuks volgens lengte en doormeter materiaal en uitvoering

9 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 9 de verankeringsstaven BE500 moeten worden verankerd met een chemisch verankeringsprodukt dat water,vorst en chemisch bestendig is. het gat wordt geboord met een slagboormachine,het gat degelijk en meermale gereinigd met borstel en blaapomp.het gat wordt opgevuld vanop de bodem met de hybriede mortel( aangepast aan het basismateriaal) waarna de wapeningsstaaf of draadanker wordt ingebracht. de mortel laten drogen de diepte,inplanting,gat doormeter en werkwijze opgegeven door de fabrikant wordt streng gevolgt. De opgegeven trek en afschuivingskrachten worden als minimum gesteld de materialen of systemen worden voor uitvoering ter goedkeuring voor gelegd. de eenheidsprijs per stuk omvat de staven,het chemisch verankeringsmateriaal en alle bewerkingen nodige voor een degelijke verankering. de nodige proeven (1 staaf op 50) kunnen worden gevraagd en zijn in de prijs begrepen MAKEN VAN OPENING IN BESTAANDE VLOERPLAAT INKOMZONE Meetkode Sog De vloerplaat bestaande uit ingestorte IPE liggers ongeveer 20cm dikte. In de draagrichting zullen de nodige liggers verwijderd worden (in functie van de afmetingen van de te maken opening) Links en rechts van de opening zal een meer breedte van ongeveer 40cm gemaakt worden voor het plaatsen van een HE160B. De ligger is voorzien van doorvoeropeningen d=20mmalle 15cm in de lijfplaat voor boven en onderwapening. De vorm wordt perfect bekist en de resterende oppervlakte gewapend met 12/150/150 boven en onder en volgestort. METALEN CONSTRUCTIES VH kg materiaal uitvoering alle materialen en uitvoeringen voor de staalconstructie beantwoorden in het algemeen aan de hiernavolgende voorschriften en normen:

10 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 10 - het algemeen bestek voor de uitvoering van prive bouwwerken" bouwconstructies in metaal" - alle NBN normen staalsoort voor gelasten constructies: AE 235C bouten 8.8 volgens NBN 555 electrolytisch verzinkt de verbindingen op de werf zijn boutverbindingen, de eventuele lasverbindingen zijn aangeduid op het plan en worden ter plaatse uitgevoerd door een vakkundig lasser. de principe verbindingen zijn aangegeven op plan, de uitvoeringsplannen met eventueel aangepaste profielen of verdikte platen (tegen het krommen bij het lassen) worden ter goedkeuring voorgelegd. De staalcontructie wordt beschermd door warm gegalvaniseerd 60mikron en gemoffeld. De profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaal-of zandstralen. l Leveren,verankeren en volledig monteren van de staalcontructie met inbegrip van alle nodige bijkomende elementen voor een veilig en degelijk werk INGESTORTE PROFIELEN meetcode kg ALGEMEEN materiaal uitvoering alle materialen en uitvoeringen voor de staalconstructie beantwoorden in het algemeen aan de hiernavolgende voorschriften en normen: - het algemeen bestek voor de uitvoering van prive bouwwerken" bouwconstructies in metaal" - NBN DIN 931 staalsoort voor gelasten constructies: AE 235C bouten 8.8 volgens NBN 555 electrolytisch verzinkt De verbindingen op de werf zijn boutverbindingen, de eventuele lasverbindingen zijn aangeduid op het plan en worden ter plaatse uitgevoerd door een vakkundig lasser. De principe verbindingen zijn aangegeven op plan de uitvoeringsplannen met eventueel aangepaste plaat en profiel diktens worden voorgelegd door de aannemer. de staalcontructie wordt beschermd door schildering de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. onmiddelijk na deze voorbehandeling aanbrengen van 1 laag roestwerende verf,en minimum 12 uur

11 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 11 later een tweede laag roestwerende verf van een verschillende kleur. elk der verflagen heeft een drogelaagdikte van 40 mikron. de roestwerende grondverf is op basis van lood-en ijzermenie en alkydhars. de kleur van de afwerklaag wordt gekozen door de architect, wordt in atelier aangebracht en bijgewerkt na montage. -VOLLEDIG INGESTORTE PROFIELEN de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. Ze worden voorzien van rond geplaatste beugels (vast gelast aan het profiel) en langse staven (zie plan) Het wapeningsstaal moet lasbaar zijn. Indien niet vermeld op plan; beugels doormeter 6 alle 20cm, langsstaven doormeter 8 in alle hoeken en alle 22cm. Ze worden ingestort met een minimum dekking van 3.5cm. -PROFIELEN MET VRIJBLIJVENDE ONDERFLENS de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. ze worden voorzien van in geplaatste beugels (vast gelast aan het profiel) en langse staven (zie plan) Het wapeningsstaal moet lasbaar zijn. Indien niet vermeld op plan; beugels doormeter 6 alle 20cm, langsstaven doormeter 8 in alle hoeken en alle 22cm. De onderflens wordt roestwerend beschermd.( zoals hoger beschreven). De onderflens zal brandwerend beschermd worden. RF2h De profielen worden op een mortelbed met 2x doormeter 8 staafjes als hoogte afstandshouders geplaatst. na plaatsing worden de randen degelijk ingevoegd -PROFIELEN,BUIZEN,en KOKERS GEBRUIKT ALS KOLOMMEN de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. De vertikale struktuur elementen in staal worden voorzien van kop-en voetplaat en verankerd met ingestorte ankers, of chemisch ankers ( geen mechanische ankers) opgegeven op plan De kontaktvlakken met beton worden krimpvrij ondervuld. Kokers en buizen worden steeds volgestort met kiftbeton en voorzien van een ontluchtingsgat rond 12mm. De profielen worden voorzien van ingelaste wapening en tussen de flenzen volgestort.

12 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 12 indien er een eis is van de brandweer wordt de kolom brandwerend beschermd RF2h leveren en plaatsen van de profielen met inbegrip van: - het kappen van de openingen in de bestaande muren of het uitsparen van de openingen in de nieuwe muren. -het leveren en plaatsen van de oplegzolen(prefab of ter plaatse gestort) -het schoren van alle elementen, dragend op het weg te nemen element. -het ondervullen van de bestaande constructies met krimpvrije mortel. Al het nodige bijkomende materiaal en materieel voor een veilig en degelijk werk. Het schoringspatroon wordt voorgelegd aan de ingenieur of architect. ONDERVANGINGSPROFIELEN meetcode kg ALGEMEEN materiaal uitvoering alle materialen en uitvoeringen voor de staalconstructie beantwoorden in het algemeen aan de hiernavolgende voorschriften en normen: - het algemeen bestek voor de uitvoering van prive bouwwerken" bouwconstructies in metaal" - NBN DIN 931 staalsoort voor gelasten constructies: AE 235C bouten 8.8 volgens NBN 555 electrolytisch verzinkt De verbindingen op de werf zijn boutverbindingen, de eventuele lasverbindingen zijn aangeduid op het plan en worden ter plaatse uitgevoerd door een vakkundig lasser. De principe verbindingen zijn aangegeven op plan de uitvoeringsplannen met eventueel aangepaste plaat en profiel diktens worden voorgelegd door de aannemer. de staalcontructie wordt beschermd door schildering

13 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 13 de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. onmiddelijk na deze voorbehandeling aanbrengen van 1 laag roestwerende verf,en minimum 12 uur later een tweede laag roestwerende verf van een verschillende kleur. elk der verflagen heeft een drogelaagdikte van 80 mikron. de roestwerende grondverf is op basis van lood-en ijzermenie en alkydhars. -PROFIELEN GEPLAATST ONDER BESTAANDE CONSTRUCTIES de profielen worden behandeld zoals hierboven beschreven. De profielen worden op een mortelbed met 2x doormeter 8 staafjes als hoogte afstandshouders geplaatst. (op de verdeelzolen) na plaatsing worden de randen degelijk ingevoegd zodat het profiel op volledig op de zool draagt. Indien er beschadigingen aan de roestwerende verf zijn zullen deze bijgewerkt worden na plaatsing. Het profiel wordt perfect horizontaal geplaatst. Het ondervullen met krimpvrije mortel gebeurt over de volledige breedte en lengte van het profiel. -PROFIELEN,BUIZEN,en KOKERS GEBRUIKT ALS KOLOMMEN de profielen worden ontdaan van alle vetten,walshuid en onzuiverheden door metaalof zandstralen. De vertikale struktuur elementen in staal worden voorzien van kop-en voetplaat en verankerd met ingestorte ankers, of chemisch ankers ( geen mechanische ankers) opgegeven op plan De kontaktvlakken met beton worden krimpvrij ondervuld. Kokers en buizen worden steeds volgestort met kiftbeton en voorzien van een ontluchtingsgat rond 12mm. De profielen worden voorzien van ingelaste wapening en tussen de flenzen volgestort. leveren en plaatsen van de profielen met inbegrip van: - het kappen van de openingen in de bestaande muren of het uitsparen van de openingen in de nieuwe muren. -het leveren en plaatsen van de oplegzolen(prefab of ter plaatse gestort) -het schoren van alle elementen, dragend op het weg te nemen element. -het ondervullen van de bestaande constructies met krimpvrije mortel.

14 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 14 Al het nodige bijkomende materiaal en materieel voor een veilig en degelijk werk. Het schoringspatroon wordt voorgelegd aan de ingenieur of architect. BIJ ALLE WERKZAAMHEDEN VOOR HET PLAATSEN VAN DE PROFIELEN EN IN HET BIJZONDER BIJ HET STUTTEN VAN DE BESTAANDE PLAFOND MOETEN DE MOULURES BEHOUDEN BLIJVEN WATERDICHTING tpv STORTVOEGEN m Materiaal Uitvoering De stortvoegen zijn principieel aangeduid op de plannen. Eventuele wijzigingen in functie van bekistingsmogelijkheden kunnen vooraf besproken worden. Ter plaatse van een stortvoeg zal er een metalen plaat dikte 2mm breedte 20cm ingewerkt worden. De plaat zal 10cm in de eerste stort en 10cm in de tweede stort geplaatst worden Ze zal mechanisch ( laspunten,binden aan wapening ) in de eerste stort bevestigd worden. Het aanstortvlak zal rein en ruw zijn. De wapening is doorlopend met een overlappingslengte van 60cm. De plaat zal 20cm overlappen en wordt 2cm tpv de overlapping van elkaar geplaatst. Ter plaatse van de stortvoeg is er in de kelderplaat reeds een metaalplaat voorzien zodat de vertikale met de nodige overlapping op aansluit. Omvang Met inbegrip van de kopse bekisting tussen en rond de wapening. WATERDICHTING tpv UITZETTINGSVOEG m Materiaal Voegstrook uit rubberbandstaal. Voegstrook samengesteld uit een elastisch rubberen middengedeelte met twee eindverdikkingen waarin bandstaal door middel van rubbermetaalhechting is ingevulkaniseerd. De rubberen strook heeft een breedte van +/- 12cm.De totale breedte bnadstalen boorden inbegrepen 25cm. De rubberen strok moet voldoen aan volgende kwaliteitseisen; Treksterkte min.17.5n:mm2 Rek bij breuk min. 375%

15 Bestek ruwbouw struktuur 19/02/2013 blz 15 Hardheid 50-70gr shore A De verouderingsweerstand moet voldoen aan de proeven van Evans. Uitvoering Het bandstaal wordt op regelmatige afstanden (50cm) aan de wapening bevestigd. Voor hoeken,t-stukken,bochten of andere richtingsveranderingen is de aannemer verplicht geprefabriceerde elementen te gebruiken. Lasuitvoering ; het plaatstaal aan beide uiteinden over enige lengte uit de rubber laten steken en aan elkaar lassen.daarna de rubber tot één geheel lassen door warme vulkanisatie. Het plaatsen deze voegstrook dient met de grootste zorg te geschieden.de rubber mag nergens beschadigd worden.daarom zal de voegstrook na het vaststorten in het eerste gedeelte op alle ogenblikken beschermd worden. De voegstrook en de uitvoeringsmethode zal voorgelegd worden.

UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT GENT COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN AALST

UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT GENT COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN AALST Project : UITBREIDEN VAN EEN SCHOOL Bouwplaats : LANGESTRAAT 70 9050 LEDEBERG Bouwheer : KATHOLIEK ONDERWIJS GENT-ZUID LANGE VIOLETTESTRAAT 29 9000 GENT Architect : COPPENS & COEN ARCHITECTEN BOUDEWIJNLAAN

Nadere informatie

technische fiche gewapende holle gladde welfsels

technische fiche gewapende holle gladde welfsels technische fiche gewapende holle gladde welfsels Bestekomschrijving Elementen in gewapend beton met een gladde onderzijde met een hoogte van 13cm of 17cm en 60cm breed. Na plaatsing worden de voegen gevuld

Nadere informatie

B.1 Bestekteksten. B.1.1 Blokken

B.1 Bestekteksten. B.1.1 Blokken B1 Bestekteksten B1 bestekteksten 35 B.1 Bestekteksten In dit hoofdstuk zijn alle beschikbare bestekteksten opgenomen. Voor meer informatie verwijzen we naar hoofdstukken B3 Verwerking en B.4 Technische

Nadere informatie

Plannr. Overzicht Index Datum. Plannr. Structurele elementen Index Datum. Plannr. Betonnen kolommen Index Datum. Plannr. Hoeveelheden Index Datum

Plannr. Overzicht Index Datum. Plannr. Structurele elementen Index Datum. Plannr. Betonnen kolommen Index Datum. Plannr. Hoeveelheden Index Datum info@macobo.be 014/750.450 014/750.451 013/297.610 Titel: Plannenlijst Plannr.: 503/000 Datum: 19/09/2011 Blad: A4 Plannr. Overzicht Index Datum 000 Plannenlijst 19/09/11 Plannr. Structurele elementen

Nadere informatie

Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN

Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN Bestekbeschrijving niet akoestische VBIONEN Prefab betonelement met geïntegreerde voorzetwand Deze bestekbeschrijving is geënt op het Typebestek 250, versie 2.2. en dient aangepast te worden overeenkomstig

Nadere informatie

welfsels tel: +32 (0)54 33 45 11 fax: +32 (0)54 32 60 47 e-mail: info@megaton.be www.megaton.be

welfsels tel: +32 (0)54 33 45 11 fax: +32 (0)54 32 60 47 e-mail: info@megaton.be www.megaton.be welfsels MEGATON PREFA SYSTEMS Industriezone 2 Nederwijk-Oost 279-9400 Ninove tel: +32 (0)54 33 45 11 fax: +32 (0)54 32 60 47 e-mail: info@megaton.be www.megaton.be welfsels draagstructuur brugdekliggers

Nadere informatie

1 March 6, 2013 07/02/2011

1 March 6, 2013 07/02/2011 1 March 6, 2013 WORKSHOP 2 Waterdichtheid hernemingsvoegen. Doel van de presentatie : Wat zijn hernemingsvoegen? Welke produkten te gebruiken. Hoe de producten plaatsen om een optimale waterdichtheid te

Nadere informatie

WWW.DOUBETON-FLOORINGSYSTEMS.BE Bestekomschrijving: Elementen in gewapend beton met een gladde onderzijde met een hoogte van 13cm of 17cm en 60cm breed. Na plaatsing worden de voegen gevuld en een eventuele

Nadere informatie

onderschoeiing. 30 funderingsplaat -2/1 pok -322

onderschoeiing. 30 funderingsplaat -2/1 pok -322 ' erlinerwand 1 17 S1 erlinerwand met afstandshouders 05 9 5 FW -/ 5 funderingsplaat -/ pok - S 7 9 1179 79 5 onderschoeiing S funderingsplaat -/1 pok - funderingsplaat te vertanden in bestaande fundering

Nadere informatie

Welfsels in spanbeton (WX) 2.5

Welfsels in spanbeton (WX) 2.5 2.5 Toepassingen WX-welfsels zijn geprefabriceerde vloerelementen. Ze worden gebruikt in toepassingen waar grote overspanningen, zware belastingen en/of kleine constructiehoogtes gevraagd worden. De onderzijde

Nadere informatie

Bijzonder beschrijvend bestek. STABILITEIT Deel 1

Bijzonder beschrijvend bestek. STABILITEIT Deel 1 Bijzonder beschrijvend bestek STABILITEIT Deel 1 Datum :2014/08/08 Plakoni Eikelaarstraat 21 A B- 3600 Genk www.plakoni.be Tel. : 0032 (0)89 323 517 Fax : 0032 (0)89 355 003 constructions@plakoni.be Voor

Nadere informatie

Liggers in voorgespannen beton met variabele hoogte (IV-balken)

Liggers in voorgespannen beton met variabele hoogte (IV-balken) 2.3 Toepassingen IV-balken worden gebruikt als dakliggers, waarbij de helling zorgt voor de afwatering. De veranderlijke hoogte laat een belangrijke materiaalbesparing toe. Deze balken bieden de meest

Nadere informatie

Studie betonwanden IOK, Beerse

Studie betonwanden IOK, Beerse 1 Studie betonwanden IOK, Beerse 2 Inhoudstafel Algemene verplichtingen + identificatie keerwanden... 3 Keerwanden ter hoogte van stortplatform, inrit en scheidingswand tankplaats... 3 Algemene verplichtingen

Nadere informatie

Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners

Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners Inleiding Een (stabiliteits)ingenieur beter vroeg dan laat? Inhoudsopgave Funderingen Type funderingen Waarom en hoe bewapenen? Balken en kolommen Betonbalken

Nadere informatie

EERSTE HULP. Bij afbraak- en stabiliteitswerken. I I Oei, het was toch een dragende muur!?!

EERSTE HULP. Bij afbraak- en stabiliteitswerken. I   I Oei, het was toch een dragende muur!?! EERSTE HULP Bij afbraak- en stabiliteitswerken Oei, het was toch een dragende muur!?! Inhoudsopgave Inleiding Een stabiliteitsingenieur beter vroeg dan laat? Screening van uw woning: Inspectie van woning/appartement

Nadere informatie

Bijzonder bestek. Stabiliteit Algemene funderingsplaat. 10.00 Grondwerken en onderbouw. 10.60 Bronbemaling. 10.61 Peilbuis. 10.62 Grondwaterverlaging

Bijzonder bestek. Stabiliteit Algemene funderingsplaat. 10.00 Grondwerken en onderbouw. 10.60 Bronbemaling. 10.61 Peilbuis. 10.62 Grondwaterverlaging Engineering Projectmanagement Graphic design CMS - Webdesign Middelstraat 8 1785 Merchtem België Tel. +32(0)52 37 04 35 info@stabiton.net www.stabiton.net Versie: 2010-01-04 Bijzonder bestek Stabiliteit

Nadere informatie

16. Staalstructuur en beplating

16. Staalstructuur en beplating 16. Staalstructuur en beplating 16.1. Staalstructuur Volgens de bepalingen van Aquafin bestek voor het uitvoeren van betonconstructies in rioolwaterzuiveringsinfrastructuur Hoofdstuk IV.7 16.2. Gevelbekleding

Nadere informatie

renovatie/uitbreiding van een tehuis voor niet-werkenden/nursing

renovatie/uitbreiding van een tehuis voor niet-werkenden/nursing DEEL 2 BOVENBOUW ART. OMSCHRIJVING EENHEID HOEV. EENH.PRIJS TOTAAL 20,00 METSELWERKEN 20,01 METSELWERKEN - TER PLAATSE GEMETST 20,10 MATERIALEN 20,11 MATERIALEN - METSELMORTEL 20,11,10 MATERIALEN - METSELMORTEL

Nadere informatie

Studie van de betonwanden IOK, Beerse

Studie van de betonwanden IOK, Beerse Studie van de betonwanden IOK, Beerse 1 Studie betonwanden IOK, Beerse 2 Inhoudstafel Algemene verplichtingen + identificatie keerwanden... 3 Keerwanden ter hoogte van stortplatform, inrit en scheidingswand

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails 57 P.2.0.18 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Metaalstructuren 3. Inleiding. Standaardprofielen. Staalkwaliteit

Metaalstructuren 3. Inleiding. Standaardprofielen. Staalkwaliteit 3 METAALSTRUCTUREN Metaalstructuren 3 Inleiding De helft van de realisaties van Willy Naessens Industriebouw wordt gebouwd met metaalstructuren. Die worden o.a. toegepast in KMO-gebouwen, agrarische gebouwen,

Nadere informatie

PassePartout. Vloer voor speciale toepassingen

PassePartout. Vloer voor speciale toepassingen PassePartout Vloer voor speciale toepassingen PARTNER IN VLOEROPLOSSINGEN VAN ONTWERP TOT REALISATIE Productomschrijving De PassePartout wordt gebruikt in combinatie met holle vloerelementen voor het realiseren

Nadere informatie

IJZERVLECHTEN. Cursuscode: 0002/C/07 Uitgave: Juni 03. Deze cursus is eigendom van de VDAB. PS artikelnummer: 29.048 Wettelijk Depot: D2003/5535/263

IJZERVLECHTEN. Cursuscode: 0002/C/07 Uitgave: Juni 03. Deze cursus is eigendom van de VDAB. PS artikelnummer: 29.048 Wettelijk Depot: D2003/5535/263 111 Cursuscode: 0002/C/07 Uitgave: Juni 03 PS artikelnummer: 29.048 Wettelijk Depot: D2003/5535/263 3535351 Deze cursus is eigendom van de VDAB 2 INHOUDSOPGAVE 1. Gewapend beton blz. 4 2. Soorten ijzer

Nadere informatie

ANCO-TORENS TURNHOUT. VERKOOPSLASTENBOEK PARKEERGARAGE Fase

ANCO-TORENS TURNHOUT. VERKOOPSLASTENBOEK PARKEERGARAGE Fase Generaal Lemanstraat 27 B-2018 Antwerpen Telefoon 03 232 08 79 Telefax 03 232 21 38 www.wilma.be ANCO-TORENS TURNHOUT VERKOOPSLASTENBOEK PARKEERGARAGE Fase 4 Versie: 30 juli 2010 anco verkoopslastenboek

Nadere informatie

Bestekteksten Conform systematiek Neutraal Bestek

Bestekteksten Conform systematiek Neutraal Bestek DEEL 8 LOT 86 AFWERKINGEN VLOERAFWERKING 86.80. DIVERSE AFWERKINGEN 86.82.00. VLOERPLINTEN 86.82.50. 4. Vloerafwerkingen, plinten, metalen / alg. (43) Hh.10. OMVANG.12. De werken omvatten: - Het leveren

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails vloerplaten 65 P.3.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding

Nadere informatie

Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners. Eigendom van SOS-Ingenieur.be

Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners. Eigendom van SOS-Ingenieur.be Funderingen, balken en draagvloeren voor beginners Inhoudsopgave Inleiding Een (stabiliteits)ingenieur beter vroeg dan laat? Funderingen Type funderingen Waarom en hoe bewapenen? Balken en kolommen Betonbalken

Nadere informatie

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN HOOFDSTUK 00 : INRICHTING VAN DE BOUWPLAATS. werfkast elek. te voorzien HOODSTUK 01 : VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN. 01.1 : Schoonmaak van de werf. uitgraven van stronken 4 stuks HOOFDTSUK 02 : GRAAFWERKEN.

Nadere informatie

megaton x-floors U zoekt voorgespannen kanaalplaatvloeren? gevonden kanaalplaatvloer INTER SHIPPING

megaton x-floors U zoekt voorgespannen kanaalplaatvloeren? gevonden kanaalplaatvloer INTER SHIPPING megaton x-floors U zoekt voorgespannen kanaalplaatvloeren? gevonden kanaalplaatvloer Voorgespannen kanaalplaten Toepassingen Megaton X-Floors zijn geprefabriceerde voorgespannen vloerelementen. Ze worden

Nadere informatie

P.1.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P.1.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails 5 P..0. Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Zichtbeton is teamwerk! Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton

Zichtbeton is teamwerk! Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton 16/10/2014 1 Nationale dekking Inter-Beton: kerncijfers Marktleider in België Medewerkers 537 Centrales 28 Mixers 252 feurs 40 2 1 Zoveel meer

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften

Verwerkingsvoorschriften Verwerkingsvoorschriften Pagina 1 op 7 Verwerkingsvoorschriften Promonta heeft voor de plaatsing van de gipsblokken een selectie gemaakt van een groot aantal professionele ploegen gespecialiseerd in het

Nadere informatie

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem

Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Reparatie methoden Het Total Wall Concept (scheur)herstel systeem Hierbij informeren wij u over de Total Wall Concept herstel methode voor gescheurd metselwerk. Door middel van het Total Wall Concept (TWC)

Nadere informatie

dossier VETO Hfst. 2 grondwerken T 1 HOOFDSTUK 02 - GRONDWERKEN EN BIJZONDERE FUNDERINGEN

dossier VETO Hfst. 2 grondwerken T 1 HOOFDSTUK 02 - GRONDWERKEN EN BIJZONDERE FUNDERINGEN dossier VETO Hfst. 2 grondwerken T 1 HOOFDSTUK 02 - GRONDWERKEN EN BIJZONDERE FUNDERINGEN dossier VETO Hfst. 2 grondwerken T 2 02.01 VOORAFGAANDE GRONDWERKEN 02.01.10 Verwijderen van teelaarde De teelaarde

Nadere informatie

Heikestraat 20 - ruwbouw

Heikestraat 20 - ruwbouw Heikestraat 20 - ruwbouw De funderingszool in beton (60 x 65 cm) wordt door de bouwheer aangebracht (eventueel dramix staalvezelbeton, 30 kg/m3 wapening) Metselwerken buiten (alle oppervlakten zijn netto

Nadere informatie

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen

Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen Overzicht van in Nederland verkrijgbare vloersystemen dec. 2000 Voor de gehanteerde begrippen en voor verdere informatie wordt verwezen naar het boek Jellema, deel 9, dictaat 'Draagconstructies-Basis,

Nadere informatie

SPECIALE UITVOERINGEN

SPECIALE UITVOERINGEN SPECIALE UITVOERINGEN STERK OP ALLE NIVEAUS Document : TD.SU.2013.12 h 150mm: -5/+10mm h 250mm: ±15mm 150mm < h < 250mm: lineaire interpolatie SPECIALE UITVOERINGEN Fingo beperkt zich niet louter tot de

Nadere informatie

De siderocementbuis bestaat van binnen naar buiten uit volgende elementen:

De siderocementbuis bestaat van binnen naar buiten uit volgende elementen: SVW - Document Nr. T.V./057/1-A bladzijde 2. Het toepassingsgebied van deze buizen en hulpstukken wordt beperkt tot volgende waterkwaliteit die in contact mag komen met materialen op basis van cement:

Nadere informatie

Stabiliteit Funderingszolen/-stroken in ongewapend en gewapend beton

Stabiliteit Funderingszolen/-stroken in ongewapend en gewapend beton Engineering Projectmanagement Graphic design CMS - Webdesign Middelstraat 8 1785 Merchtem België Tel. +32(0)52 37 04 35 info@stabiton.net www.stabiton.net Versie: 2010-01-04 Bijzonder bestek Stabiliteit

Nadere informatie

Holle vloerplaten van spanbeton. Holle vloerplaten zijn onmisbaar bij het ontwerpen van een modern huis!

Holle vloerplaten van spanbeton. Holle vloerplaten zijn onmisbaar bij het ontwerpen van een modern huis! Holle vloerplaten van spanbeton Holle vloerplaten zijn onmisbaar bij het ontwerpen van een modern huis! 1. Algemeen Betonnen vloeren, die men holle vloerplaten noemt, zijn tegenwoordig onmisbare elementen

Nadere informatie

CASE STUDY SPORTHAL VELZEKE C-GRID

CASE STUDY SPORTHAL VELZEKE C-GRID CASE STUDY SPORTHAL VELZEKE C-GRID CASE STUDY SPORTHAL VELZEKE C-GRID Verheyen Beton Parkeergebouw 511 parkeerplaatsen AZ St-Lucas Brugge 2011 Boeckx Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Franciscus vzw te Velzeke

Nadere informatie

Renovatie bredeschool Nieuwland - Brussel

Renovatie bredeschool Nieuwland - Brussel 00 VOORBEREIDENDE WERKEN 00.01 Onderzoek van bestaande bouwonderdelen 00.01.02 Onderzoek bestaande gebouw: 00.02 Stut- en schoringswerken 00.02.01 Stutten van bestaande en te behouden bouwwerken 1 03 BETON

Nadere informatie

GEDETAILLEERDE MEETSTAAT STRUCTUURELEMENTEN

GEDETAILLEERDE MEETSTAAT STRUCTUURELEMENTEN GEDETAILLEERDE MEETSTAAT STRUCTUURELEMENTEN DossierNr : SR5SR5120 Datum : 17-8-2017 Ontwerp : Nieuwbouw begeleidingstehuis Versie : 2 Bouwheer : Steevliet vzw Nazicht Architect : De Vloed - Part of Detoo

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR. Specifiek uitvoeringswerk

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR. Specifiek uitvoeringswerk OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) METSELAAR Beroepsprofielen in de bouwnijverheid (SERV/FVB, 1998) METSELAAR Instapcompetenties

Nadere informatie

vloerplaten P3 Vloerplaten

vloerplaten P3 Vloerplaten P.3.0 Algemeen P.3.0.01 Afmetingen / toleranties / opleg P.3.0.02 Profielen P.3.0.03 Belasting P.3.0.04 Doorbuiging P.3.0.05 Brandweerstand P.3.0.06 Thermische isolatie P.3.0.07 Akoestische isolatie P.3.0.08

Nadere informatie

De wanden die verticaal vervoerd worden kunnen zonder hulp middelen worden opgehesen aan de speciaal ingestorte hijsvoorziening.

De wanden die verticaal vervoerd worden kunnen zonder hulp middelen worden opgehesen aan de speciaal ingestorte hijsvoorziening. Holle wanden Montage handleiding 1.1 Transport De wanden kunnen op 2 manieren vervoerd worden afhankelijk van de grote van de wanden. a) horizontaal op een platte wagen, elementen boven op elkaar. b) Verticaal

Nadere informatie

constructie - algemeen Nieuwbouw woonhuis Remy Loots & Elise van Dingenen Beverakkers te Biest Houtakker gew.

constructie - algemeen Nieuwbouw woonhuis Remy Loots & Elise van Dingenen Beverakkers te Biest Houtakker gew. beton algemeen vuilwerk beton (uit het zicht): - geometrische toleranties (NEN-EN 13670-09, tabel G.10.3 t/m 6) (klasse): 1 - afwerking bekiste oppervlakten (NEN-EN 13670-09, tabel F.4): basis - afwerking

Nadere informatie

GEDETAILLEERDE MEETSTAAT

GEDETAILLEERDE MEETSTAAT BIJZONDER BESTEK D432/15 Bestaand raam cafetaria doortrekken tot vloerniveau Blad nr. B.41 Stad Gent Departement Facility management Dienst Bouwprojecten Sint Salvadorstraat 16 9000 Gent SINT-PIETERSABDIJ

Nadere informatie

Studie van de betonwanden IOK, Beerse

Studie van de betonwanden IOK, Beerse Studie van de betonwanden IOK, Beerse 1 Studie betonwanden IOK, Beerse 2 Inhoudstafel Algemene verplichtingen + identificatie keerwanden... 3 Keerwanden ter hoogte van stortplatform, inrit en scheidingswand

Nadere informatie

Schöck Isokorb type QS 10

Schöck Isokorb type QS 10 Schöck Isokorb type Schöck Isokorb type 10 Inhoud Pagina Bouwkundige aansluitsituaties 152 Afmetingen 153 Kopplaat staalconstructie/bijlegwapening 154 Capaciteiten/Voegafstanden/Inbouwtoleranties 155 Inbouwhandleiding

Nadere informatie

5066142 840400 Punt 40cm 80 mm 110 mm 1. 5066133 840450 Punt 45cm 80 mm 110 mm 1. 5066134 840500 Punt 50cm 80 mm 110 mm 1

5066142 840400 Punt 40cm 80 mm 110 mm 1. 5066133 840450 Punt 45cm 80 mm 110 mm 1. 5066134 840500 Punt 50cm 80 mm 110 mm 1 4 Chape & fundering Chape-ijzers 46 Lat inox 46 Aardingslussen 47 Afstandshouders 47 Binddraad 48 Bindlassen 48 Black vernis 49 Chapenetten 49 PF Acoustic & Plastfoam 49 Plastofol 50 Chape-ijzers Ruwbouw

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

Stabox Doos met wachtstaven voor betonwapening

Stabox Doos met wachtstaven voor betonwapening Stabox Doos met wachtstaven voor betonwapening Stabox Doos met wachtstaven voor betonwapening Dankzij het exclusief profiel, speciaal ontworpen om zich te verankeren in het beton, is de Stabox de enige

Nadere informatie

Kolommen in gewapend beton (KM) 2.1

Kolommen in gewapend beton (KM) 2.1 2 BETONSTRUCTUREN 2.1 Toepassingen Aan de voet ingeklemde kolommen zijn bestand tegen verticale belastingen en dragen bij tot de horizontale stabiliteit van gebouwen. x y b Kolommen kunnen de hoogte van

Nadere informatie

Metaalstructuren. Willy Naessens 83

Metaalstructuren. Willy Naessens 83 Willy Naessens 83 Metaalstructuren worden o. a. toegepast in KMO-gebouwen, agrarische gebouwen, kantoorcomplexen en grote industriële complexen, evenzo in heel specifieke draagconstructies gebruikt in

Nadere informatie

Vloerplaten uit gewapend beton

Vloerplaten uit gewapend beton Vloerplaten uit gewapend beton Een stevige basis voor een snelle opbouw met lage kosten Kerkstoel vloerplaten Vloerplaten zijn ideaal om betonnen draagvloeren te realiseren. Ze kunnen in alle vormen gemaakt

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving

Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving Uitvoeringsfiche Berlijnse wanden Type 1: beschotting aangebracht tijdens de uitgraving a. Typering van het systeem Beschoeiing, bestaande uit verticale profielen (figuur 1), die geplaatst worden voor

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Bouwtechniek en Voorlichting Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: 0341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte

Nadere informatie

Project Gegevens: Belastingen: Werknummer: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg

Project Gegevens: Belastingen: Werknummer: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg 1 Project Gegevens: Werknummer: 160172 Betreft: Plan voor het verbouwen van een boerderij aan de Oude Bakelseweg Opdrachtgever: J. Seuren & A. Akker Architect: v. Hooft Architecten Constructeur bij Keetels:

Nadere informatie

Stremaform en Coffrajoint De oplossing voor complexe stortnaden

Stremaform en Coffrajoint De oplossing voor complexe stortnaden Stremaform en offrajoint De oplossing voor complexe stortnaden PLAKA ELGIUM UILDING SITE SOLUTIONS Stremaform De oplossing voor complexe stortnaden De opbouw van een bekisting voor het realiseren van een

Nadere informatie

Plakatube Ronde verloren kolombekisting

Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube Ronde verloren kolombekisting Plakatube is een bekisting voor het realiseren van ronde kolommen. Deze verloren bekisting is heel licht en kan daardoor

Nadere informatie

De breedplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. Uitvoering traditioneel gewapend of voorgespannen gewapend.

De breedplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. Uitvoering traditioneel gewapend of voorgespannen gewapend. De breedplaatvloer wordt toegepast in woningbouw en utiliteitbouw. Uitvoering traditioneel gewapend of voorgespannen gewapend. Omschrijving : De elementen zijn voorzien van een gladde onderzijde met facet

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR RSO/LW/EXT/DOC/037bijl25 1 1. BESCHRIJVING Referentiekader: Nota WELZIJN OP HET WERK (SERV oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid METSELAAR (SERV/FVB 1998) Instapcompetenties

Nadere informatie

Calduran. dilataties en aansluitingen

Calduran. dilataties en aansluitingen Calduran Techniek en Advies Postbus 97 3840 AB Harderwijk Telefoon: +31 (0)341 464 004 dilataties en aansluitingen Wanden van kalkzandsteen kunnen beter niet onbeperkt lang gemaakt worden. De lengte wordt

Nadere informatie

Dimensionale toleranties op betonconstructies

Dimensionale toleranties op betonconstructies Dimensionale toleranties op betonconstructies Jörg Wijnants Afdeling Technisch Advies WTCB NBN EN 13670 en prnbn B15-400: Toleranties 06/11/2013 - Pagina 1 Inleiding Bij de bepaling van de toleranties

Nadere informatie

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL

Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Beschrijving keramische prefab wandelementen BRIXALL Keramische prefab wandelementen opgebouwd uit keramische snelbouwstenen Omschrijving De keramische muurelementen zijn uitgevoerd uit geperforeerde,

Nadere informatie

BOUWEN VAN EEN 2-WOONST TE BOCHOLT-LOZEN

BOUWEN VAN EEN 2-WOONST TE BOCHOLT-LOZEN BOUWEN VAN EEN 2-WOONST TE BOCHOLT-LOZEN LASTENBOEK : WIND- & WATERDICHT (CASCO) LIGGING : RONDESTRAAT 14, 3950 BOCHOLT LOZEN BOUWHEER / VERKOPER : THANS-OOMS, NEYENSTRAAT 13, 3960 BREE 0476/72.82.12 raf.thans@telenet.be

Nadere informatie

Uitvoeringsfiche Soil mix wanden Type 2: wanden opgebouwd uit panelen

Uitvoeringsfiche Soil mix wanden Type 2: wanden opgebouwd uit panelen Uitvoeringsfiche Soil mix wanden Type 2: wanden opgebouwd uit panelen a. Typering van het systeem De grond wordt in situ mechanisch vermengd met een bindmiddel. Deze menging met een frees resulteert in

Nadere informatie

SPECIALE UITVOERINGEN

SPECIALE UITVOERINGEN SPECIALE UITVOERINGEN STERK OP ALLE NIVEAUS Fingo beperkt zich niet louter tot de productie van welfsels, maar heeft zich ook verder gespecialiseerd in specifieke wensen van de klanten. De extra s worden

Nadere informatie

TRAPPEN EN BORDESSEN PRODUCTIE INSTORTVOORZIENINGEN

TRAPPEN EN BORDESSEN PRODUCTIE INSTORTVOORZIENINGEN PRODUCTEN TRAPPEN EN BORDESSEN 5.8 5 TRAPPEN EN BORDESSEN INSTORTVOORZIENINGEN Een trap in een gebouw Trappen zijn voor wat toepassing onderscheiden Toepassingsgebied in: A betreft te -in een woning met

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJZERVLECHTER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJZERVLECHTER OPLEIDINGENSTRUCTUUR IJZERVLECHTER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) IJZERVLECHTER Beroepsprofielen in de bouwnijverheid (SERV/FVB, 1998) De ijzervlechter

Nadere informatie

Funderingen. Willy Naessens 7

Funderingen. Willy Naessens 7 Funderingen Willy Naessens 7 1. Funderingen op staal of volle grond Inleiding Aanzet van funderingen op draagkrachtige grond op geringe diepte. Hier kan men een onderscheid maken tussen prefab funderingen

Nadere informatie

Systeemnummer : PD 1-1-2

Systeemnummer : PD 1-1-2 Systeemnummer : PD 1-1-2 Omschrijving : Membraan-éénlaagse gietasfaltconstructie losliggend, voor personenauto's tot 2000 kg. Toepassing : Dit systeem wordt toegepast t.b.v. gelijktijdige afdichting en

Nadere informatie

LASTENBOEK. Bouwplaats: Rue d Aumale Brussel. Bouwheer: Gemeente Anderlecht Place du Conseil Brussel

LASTENBOEK. Bouwplaats: Rue d Aumale Brussel. Bouwheer: Gemeente Anderlecht Place du Conseil Brussel LASTENBOEK STRUCTURELE ELEMENTEN BOUWEN VAN EEN APPARTEMENTS- GEBOUW MET 4 EENHEDEN RUE D AUMALE, BRUSSEL Bouwplaats: Rue d Aumale 107-109 1070 Brussel Bouwheer: Gemeente Anderlecht Place du Conseil 1

Nadere informatie

Deel 1: RUWBOUW. Art 1: grondwerken. Het maaiveld wordt afgegraven over de volledige oppervlakte van de nieuw te bouwen woning.

Deel 1: RUWBOUW. Art 1: grondwerken. Het maaiveld wordt afgegraven over de volledige oppervlakte van de nieuw te bouwen woning. Deel 1: RUWBOUW Art 1: grondwerken Het maaiveld wordt afgegraven over de volledige oppervlakte van de nieuw te bouwen woning. Hierna wordt de kruipruimte uitgegraven tot de vaste grond In deze bouwput

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Tel. (02) Fax (02) TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PTV 200

beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Tel. (02) Fax (02) TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PTV 200 PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Aarlenstraat 53 B9 1040 BRUSSEL Tel. (02) 237.60.20 Fax (02) 735.63.56 email : mail@probeton.be website :

Nadere informatie

BGHM NIEUWBOUW VAN EEN WOONGEBOUW - ITTERBEEKSELAAN te Anderlecht

BGHM NIEUWBOUW VAN EEN WOONGEBOUW - ITTERBEEKSELAAN te Anderlecht 22/06/2015 BGHM NIEUWBOUW VAN EEN WOONGEBOUW - ITTERBEEKSELAAN te Anderlecht 1. BESCHRIJVING VAN HET PROJECT 2. VOORBEREIDENDE WERKEN 2.01. ONDERVANGING - ONDERMETSELING a) Ondervangen, ondermetselen van

Nadere informatie

Informatiebundel. Proefbelasting op druk met trekpalen

Informatiebundel. Proefbelasting op druk met trekpalen Informatiebundel Proefbelasting op druk met trekpalen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. PRINCIPEWERKING VAN PROEFBELASTING MET TREKPALEN 3. OPSTELLING EN WERKWIJZE 4. MEETTOESTELLEN EN TOEBEHOREN 5. PAALKEUZE

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3 Algemene aanwijzingen 16. 1 Welke projectiemethode 7. 2 Gewapend beton 14. 2.5 Milieuklassen 15

Inhoudsopgave. 3 Algemene aanwijzingen 16. 1 Welke projectiemethode 7. 2 Gewapend beton 14. 2.5 Milieuklassen 15 Inhoudsopgave 1 Welke projectiemethode 7 1.1 Inleiding 7 1.2 Een korte terugblik 7 1.3 Definities 7 1.3.1 Projectiehoek 7 1.3.2 Orthografische projectiemethode 7 1.3.3 Orthogonale projectievlakken 7 1.4

Nadere informatie

5. Producteigenschappen

5. Producteigenschappen 84 5. Producteigenschappen 5.1 Blokken en lateien 5.1.1 Blokken Cellenbetonblokken behoren tot de categorie van zeer lichte en extra lichte betonsoorten, volgens de norm NBN B 21-002: Metselstenen Specificaties

Nadere informatie

40. BUITENSCHRIJNWERK POORTEN & EXTERNE ZONWERING GEVELBEKLEDINGEN BUITENBEPLEISTERING BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6

40. BUITENSCHRIJNWERK POORTEN & EXTERNE ZONWERING GEVELBEKLEDINGEN BUITENBEPLEISTERING BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6 DEEL 4 GEVELSLUITING 40. BUITENSCHRIJNWERK 2 41. POORTEN & EXTERNE ZONWERING 3 42. GEVELBEKLEDINGEN 4 43. BUITENBEPLEISTERING 5 44. BUITENTRAPPEN & BORSTWERINGEN 6 44.00. buitentrappen en borstweringen

Nadere informatie

SIGMAFOR -MUURWAPENING

SIGMAFOR -MUURWAPENING SIGMAFOR -MUURWAPENING Ronde gegalvaniseerde uitvoering voor metselwerk Ronde Sigmafor wordt gebruikt bij mortelvoegen. (gewoon metselwerk) Sigmafor is een geprefabriceerde muurwapening van verzinkt staaldraad,

Nadere informatie

Bijzonder bestek STABILITEIT

Bijzonder bestek STABILITEIT Bijzonder bestek STABILITEIT Houtskeletbouw Studiebureau stabiliteit S.E.C. bvba Ten Bosse 106 9800 Deinze 4/12/2009 2 BOVENBOUW Pg 2/68 23 Gevelmetselwerk 23.30 Supplementen 23.31 Buitenlateien in gewapend

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER RSO/LW/EXT/DOC/037bijl3 1 1. BESCHRIJVING Referentiekader: Nota WELZIJN OP HET WERK (SERV oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid BEKISTER (SERV /FVB 1998) De

Nadere informatie

Project: School de Kring

Project: School de Kring Speciale specificaties School de Kring Renovatie school Jozef Pierrestraat 58 3010 Kessel-Lo B16-021 Stabiliteit AB ASSOCIATES BELGIUM BVBA GENKERSTEENWEG 444 B-3500 HASSELT 1 DEEL 2 - BOVENBOUW INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN!

DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! nano en R nano DE IDEALE OPLOSSING BIJ KOUDEBRUGGEN! connecting insulations 1.0 WAT IS MARMOX THERMOBLOCK? Marmox THERMOBLOCK is een gepatenteerde isolerende bouwblok en bestaat uit een isolerend deel,

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren

Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Verwerkingsvoorschriften breedplaatvloeren Montagejukafstanden De combinatie van plaatdikte, plaatwapening, vloerdikte en tralieliggers in een breedplaatelement bepalen de montagejukafstand ofwel de afstand

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006

Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Plaatsingsvoorschriften DELTA -THENE: Afdichting in de spouwmuur Conform EN 14967:2006 Algemene informatie: Het product is CE-gecertificeerd: prestatieverklaring op www.doerken.be. De folie beantwoordt

Nadere informatie

Breedplaten uit gewapend beton

Breedplaten uit gewapend beton Breedplaten uit gewapend beton Een stevige basis voor een snelle opbouw met lage kosten Kerkstoel breedplaten Breedplaten zijn ideaal om betonnen draagvloeren te realiseren. Ze kunnen in alle vormen gemaakt

Nadere informatie

VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING. Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID

VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING. Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID AFSLUITINGEN VOORWOORD VAN HESSCHE BETON, EEN BEDRIJF MET 50 JAAR ERVARING Onze doelstellingen zijn: KWALITEIT + SERVICE = KLANTTEVREDENHEID Van Hessche beschikt over zes betongietlijnen op een bedrijfsterrein

Nadere informatie

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag

www.systimber.com Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Eenvoudig en duurzaam alternatief voor baksteen en beton 1. Zagen 2. Plaatsen 3. Aanspannen Mecanosimpel 50m²/man/dag Standaard palletverpakking inclusief beslag Beschrijving: Dragend en afgewerkt multifunctioneel

Nadere informatie

Het beton heeft minimaal de volgende kwaliteitseigenschappen:

Het beton heeft minimaal de volgende kwaliteitseigenschappen: Technische fiche WANDELEMENTEN PANELEN MATERIAAL KENMERKEN WANDELEMENTEN Standaard wandelementen Silex wandelementen Het beton van de uitgewassen silex bestaat uit natuurlijke kleurgranulaten met een maximale

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

Ondergrondse constructies

Ondergrondse constructies Ondergrondse constructies 2.1. Funderingen bouwputten prestatie-eisen funderingssystemen 2.2. Ingegraven constructies waterdichte bescherming drainage bekuiping 2.1. Funderingen BOUWPUTTEN stabiliteit

Nadere informatie

MEETSTAAT STERKERK OFFERTE - AANVRAAG R 30/12/99 l b h m2 m3 st EH subtot TOT TSSTOTAAL TOTAALPRIJS

MEETSTAAT STERKERK OFFERTE - AANVRAAG R 30/12/99 l b h m2 m3 st EH subtot TOT TSSTOTAAL TOTAALPRIJS MEETSTAAT STERKERK datum 14/12/2015 project kadastrale gegevens projectverantwoordelijke opdrachtgever BOUWEN VAN EEN SCHOOLGEBOUW Jules Sellekaertsstraat 9 1930 Zaventem 0 afdeling 22, sectie B, nr 292g4

Nadere informatie

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies

Mariastraat 6 Bavel - Uitbreiding woning. BraBouw DEFINITIEF ONTWERP woonadvies DEFINITIEF ONTWERP 21-12-2013 Situatie Perceel bestaande schuur verwijderen en afvoeren Sloop bestaande berging Fotoblad bestaand nieuw Begane Grond 1:100 dubbele deuren donkergrijs met bovenraam conform

Nadere informatie

Installatie instructies Lago

Installatie instructies Lago Installatie instructies Lago bodemplaat Onder het zwembad dient een plaat gegoten te worden uit beton of uit stabilisé. Dikte 10-15cm. Let erop dat deze mooi horizontaal ligt. Het is aangeraden deze plaat

Nadere informatie

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES

BUILT FOR WORLD'S BEST HORSES Regelmatige beweging is van groot belang voor de conditie van elk paard. Door middel van een trainingsmolen overkappingen kunt u uw paard de nodige beweging geven in een gecontroleerde veilige omgeving.

Nadere informatie