Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten"

Transcriptie

1 ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com 1.3

2 Inhoud Is dit ebook iets voor mij? Introductie Create Academy Websitesvoortherapeuten.com Sharing is caring Wat is marketing Hoe doe ik marketing? Verkopen is liefdevol Als je niet verkoopt ben je egoïstisch Waarom wil je verkopen Cliënten aantrekken Wat wil je bereiken Een wervende website Hoe schrijf ik teksten Een goede website 6 Pagina s Onderhoud Profileer jij je al als zorgprofessional zodat je een bloeiende praktijk kan creëren?!

3 Is dit ebook iets voor mij? Weet je niet zeker of dit boek voor jou bedoeld is? Hieronder vind je een beschrijving van wat je in dit boek kan leren. In dit ebook leer je alles over:. Wat marketing is voor jouw praktijk.... Hoe je door jouw nieuwsbrief meer cliënten kan krijgen Wat jij kan bereiken als je marketing goed toepast Waarom je zou willen verkopen / Waarom je moet verkopen Hoe je een wervende website kan inzetten Als je wil leren wat jij kan doen om jouw doelen te bereiken, hoe je jouw omzet kan verhogen en hoe je succesvol kan worden als therapeut, dan is dit ebook iets voor jou! Je bent ongeveer 30 minuten bezig met het lezen van dit ebook. 3.

4 Introductie Elke therapeut wil het: Meer cliënten krijgen! Als je succesvol wil worden is het erg belangrijk om continu een goede stroom aan cliënten te hebben. Die stroom kan je opwekken door het effectief toepassen van marketing. BLEH! Zullen de meeste waarschijnlijk zeggen. Marketing, dat is niet mijn core business. Ik doe gewoon graag mijn werk en praat graag met cliënten. Nou marketing is niets anders dan ervoor zorgen dat je meer mensen kan helpen. Als je echt van je werk houdt, dan zal je ook moeten leren om van marketing te gaan houden. Waarvoor heb je marketing nodig? Ik was vol goede moed aan mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb een opleiding tot Journey therapeut gedaan en weet veel binnen mijn vakgebied. Helaas kwamen er niet zo veel cliënten als ik had gehoopt en zat ik na 6 maanden met de handen in het haar en moest ik mijn praktijk zelfs sluiten. Hoe komt het nou dat er bijna niemand naar mijn praktijk kwam. Ik was goed als therapeut, hoorde ik van iedereen, dus dat was het niet... De reden was dat al die cliënten die ik zo graag wilde helpen simpelweg niet wisten dat ik bestond. Daarvoor had ik namelijk marketing nodig! - Rose Jansen van Create Academy Om ervoor te zorgen dat jou niet hetzelfde overkomt hebben Create Academy en Websitesvoortherapeuten.com de handen ineen geslagen om dit ebook te maken en jou handvatten te geven voor de online marketing van jouw praktijk. 4.

5 Create Academy Drs. Rose Jansen Marketing Psycholoog Spiritueel Business Coach Journey therapeut ontwikkelaar van de CREATION methode auteur In 2006 ben ik afgestudeerd als Journey therapeute bij Brandon Bays. Vol enthousiasme heb ik de deuren van mijn praktijk geopend in de hoop dat ik veel mensen kon helpen. Helaas was ik wel een goede therapeut maar geen goede ondernemer en lukte het mij niet om cliënten aan te trekken. Om meer kennis te verkrijgen ben ik psychologie gaan studeren en heb ik me tijdens mijn Masters gespecialiseerd in leiderschap en motivatie, met als doel bedrijven te leren hoe ze op een liefdevolle manier hun personeel kunnen inspireren en motiveren. In 2013 kreeg ik de vraag om therapeuten te gaan coachen. Ik wist echter dat het coachen van therapeuten heel anders is dan het coachen van managers en dat ik zelf als ondernemende therapeut gefaald had. Daarom ben ik verder gaan studeren en heb ik onder anderen een opleiding gedaan tot Marketing Psycholoog en tot Internationaal Spiritueel Business Coach. Vanuit die kennis en ervaring heb ik de CREATION methode ontwikkeld en heb ik sinds 2013 tientallen therapeuten geholpen met het creëren van hun welvarende praktijk. Wil je meer over mij en mijn diensten weten? Klik dan HIER 5.

6 Websitesvoortherapeuten.com Joas Schurer & Arthur Jansen Online Marketing Trainers Websitebouwers Social Media specialisten Bloggers Webcontent specialisten Web Adviseurs Arthur en ik zijn vrienden geworden in de wieg en altijd vrienden gebleven. Bij Arthur thuis op de Broekbeeklaan te Bergen, waar ik erg veel over de vloer kwam, groeide wij op in een therapeuten gezin. De alternatieve geneeswijze is ons daardoor ook met de paplepel ingegoten. In de afgelopen jaren hebben we ons verder ontwikkeld in het maken van websites en grafisch ontwerp en hebben we daarnaast online marketing training gegeven aan therapeuten, beginnend ondernemers en kleine bedrijven. Door onze ervaring met therapeuten hebben wij ervoor gekozen om onze website diensten te richten op therapeuten omdat wij ons betrokken voelen bij het succes van hun praktijk. Samen met Spiritueel Businesscoach Rose Jansen (Arthur s zus) hebben wij gekeken naar wat er nodig is voor therapeuten om hun website succesvol in te kunnen zetten. De resultaten hiervan hebben wij gegoten in één sjabloon die wij voor een vriendelijke prijs aanbieden aan therapeuten die een stap richting professionaliteit willen zetten. Wil je meer over ons en onze diensten weten? Klik dan HIER 6.

7 Vragen? Heb jij tijdens het lezen vragen over de inhoud van dit ebook? Wij helpen je graag verder met jouw praktijk, stel daarom gerust jouw vraag door op de onderstaande knop te drukken en jouw vraag in het commentaarveld onder aan de pagina te delen: HEB JIJ EEN VRAAG? Dan zullen wij deze zo snel mogelijk beantwoorden! 7.

8 Wat is marketing? Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst naar jouw potentiële cliënten. Hoe beter jij de waarde kunt communiceren, hoe sneller je potentiële cliënten bij jou een dienst zullen afnemen. Marketing is dus iets waar je erg goed in wil zijn als therapeut, als je veel cliënten wil helpen. Tegenwoordig is marketing heel anders dan 20 jaar geleden. Toen was de gene die het hardste kon schreeuwen het meest succesvol. Je kent het wel; de billboards langs de weg die hun producten aanprezen, schreeuwend om de aandacht van de voorbijgangers. Als therapeut was je met dat soort marketing niet goedkoop uit geweest, en had je waarschijnlijk niet mee kunnen doen aan de race om cliënten te werven. Ook nu maken veel ondernemers nog gebruik van reclame, door bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie in de lokale krant of door het rondbrengen van flyers; kostbaar en vaak zonder effect. Gelukkig kan marketing tegenwoordig heel anders. Zonder adverteren en zonder dat je er kosten aan hebt! De komst van het internet heeft marketing namelijk radicaal veranderd. Het hele doel van marketing is: In contact komen met mensen die interesse hebben in jou, de dienst die jij aanbiedt en waar jij interesse in hebt! 8.

9 Er zijn honderden boeken, artikels, websites en blogs over marketing. Je kan zelfs een Master doen in marketing. Omdat de meeste ondernemers geen Master hebben in marketing delen we hier graag wat tips over het verbeteren van de online marketing voor jouw praktijk. 5 tips om meer cliënten te krijgen via jouw nieuwsbrief Zorg voor een goede mailinglist! Veel mensen denken nog steeds dat adverteren in een krant of tijdschrift een effectieve vorm is van marketing. DAT IS HET NIET! Er zijn misschien 5000 lezers van dat specifieke tijdschrift, maar hoeveel van deze lezers zijn dan ook daadwerkelijk jouw doelgroep? Zelfs als dat al 10% is, lezen dan al deze 500 mensen ook echt jouw advertentie? Met 400 mensen op je mailinglist weet je zeker dat al deze 400 mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij doet. Dit betekent dat als je ze een stuurt, ze deze waarschijnlijk ook zullen lezen en er misschien zelfs wel over zullen praten. Verstuur NOOIT een nieuwsbrief! Niemand zit te wachten op een nieuwsbrief van een bedrijf. Jij toch ook niet? Stuur ze een E-Zine of bedenk zelf een andere goede naam (v.b. Medisch opleidingsinstituut Con Amore verstuurd haar nieuwsbrief onder de naam: Liefdesbrief ). Dit geeft je mailing veel meer waarde en maakt het dus ook een stuk interessanter. Niet alleen maar reclame! Jouw E-Zine is voor je cliënten, niet voor jou! Stuur waardevolle en relevante informatie. De bedoeling van je E-Zine is om te verbinden met je cliënten en ze te laten zien dat je een expert bent. Als je ze alleen maar reclame toestuurt dan zullen ze zich snel uitschrijven! Inspireer, leer en deel waardevolle informatie. 9.

10 4. 5. Deel niet alleen informatie! Natuurlijk is het uiteindelijke doel van je E-Zine om je product te verkopen, verwerk jouw producten dan ook in je E-zine, anders is het geen effectieve marketing tool. Maar zorg ervoor dat het deel waarin jij je producten aanbiedt niet meer dan 25% van de inhoud beslaat en verbind dit dan aan de waardevolle informatie die je deelt. Hierdoor zien de lezers gelijk de waarde van jouw product. Geef ze een incentive voor het inschrijven! Maak een onweerstaanbare incentive ook wel gratis weggever op je website zodat mensen zich graag willen inschrijven. Hoe beter de incentive, hoe sneller mensen bereid zijn om hun adres met jou te delen. Denk hierbij aan een ebook zoals deze of webinars die inspireren en ondertussen laten zien hoe belangrijk jouw product is. Pas op: geef niet gelijk al jouw belangrijke informatie weg, anders hebben mensen misschien geen reden meer om contact met je op te nemen! Als je deze 5 punten goed weet toe te passen dan zal je zien dat je mailinglist gestaag zal groeien en kan je beginnen met het opbouwen van een hechte band met jouw cliënten! Maar voor dat je kan beginnen met een mailinglist is het wel noodzakelijk dat je een goede website hebt en deze op de juiste manier inzet. Hier ga ik later verder op in. Het is ook belangrijk dat je een goed mail programma gebruikt om de nieuwsbrief mee te versturen zoals Mailchimp of Aweber. Als therapeut wil je misschien niet dagelijks achter de computer werken en vul je het liefst je tijd met consulten 10.

11 Hoe doe ik marketing? Online marketing is iets wat uitstekend werkt, en wat vaak wel tijd maar geen geld kost. Als therapeut wil je misschien niet dagelijks achter de computer werken en vul je het liefst je tijd met consulten. Tot je echter al je werkbare uren hebt vol gepland met cliënten zal je je vrije uren moeten besteden aan het verkrijgen van nieuwe cliënten. Houdt het volgende in gedachte: Als je 30 uur per week in je praktijk wil werken en je hebt nu 3 cliënten waaraan je 6 uur per week besteedt, dan heb je dus nog 24 uur per week over om nieuwe mensen aan te trekken. In deze tijd kan je het volgende doen: Zie die 24 uur die je nu over hebt niet als vrije tijd maar als werktijd. Tijd waarin jij gaat zorgen dat je genoeg nieuwe cliënten gaat aantrekken om die 24 uur te vullen; Tijd voor je marketing! Maak dus een marketing campagne waarin je elke week voldoende tijd besteed aan het aantrekken van nieuwe cliënten! Gelukkig kan marketing ook voor therapeuten tegenwoordig heel leuk zijn en is het veel meer dan alleen adverteren. Je kan dan bijvoorbeeld gaan werken met Educatieve Marketing, een manier van marketing waarbij jij je cliënten steeds waardevolle informatie geeft (denk bijvoorbeeld aan kleine oefeningen die ze kunnen doen zonder jouw hulp of een informatief ebook zoals dit boek). Op die manier is het voor mensen interessant om jou in de gaten te houden en laat je ook zien hoeveel kennis je hebt: Je profileert je als een expert en bouwt vertrouwen op. Rose Jansen van Create Academy (een bedrijf dat zich speciaal voor ambitieuze therapeuten inzet) kan jou hier veel meer over leren. Mocht je hier interesse in hebben kijk dan op: 11.

12 Cliënten aantrekken met marketing Houd altijd de heilige marketing 3-eenheid in gedachten met al jouw marketing acties: Kennen, Leuk vinden en Vertrouwen. Het doel van al je marketing is dat mensen bekend raken met jou als persoon en met jouw dienst, jou leuk gaan vinden en uiteindelijk gaan vertrouwen in jou als expert. Bedenk welke onderwerpen interessant zijn voor jouw (potentiële) cliënten om meer over te weten. Dit zijn onderwerpen die je gebruikt in je Educatieve Marketing. Creëer een inschrijf-formulier op je website met een gratis weggever/incentive om het aantrekkelijk te maken voor mensen om hun aan jou te geven. Zorg dat je regelmatig een blog schrijft. Het gaat er niet persé om hoe vaak je een blog post, het is vooral belangrijk dat je regelmatig post zodat jouw volgers weten wanneer er iets nieuws komt (bijvoorbeeld eens per week, maand of 6x per jaar). Naarmate je vaker gaat bloggen leer je hiervan en zal je ook beter worden in het schrijven van blogs. Zorg dat je consequent een ezine uitgeeft (bijvoorbeeld 6 of 4x per jaar) en Link jouw blog en je ezine aan jouw Social Media zodat je meer mensen naar je website toe krijgt! Alles wat aan het licht wordt blootgesteld wordt zelf licht - Paulus 12.

13 Verkopen is liefdevol Als therapeut is verkopen de allerbelangrijkste stap die je kunt nemen om je cliënten te helpen. Verkopen is namelijk de stap die jij neemt om zoveel mogelijk mensen te helpen! Verkopers, vaak hebben we daar een vervelend beeld bij: De gluiperige autoverkoper die de leugens bij elkaar praat om een nietsvermoedend slachtoffer zijn of haar geld af te troggelen. Maar als jij als therapeut verkoopt ben je niet gluiperig. Als je als therapeut verkoopt ben je liefdevol! Jij bent namelijk in staat mensen te helpen, mensen te helpen hun leven te verbeteren! De eerste stap die je neemt om dat te doen is jouw potentiële cliënten overtuigen van de waarde van jouw dienst. En dat is precies wat je doet als je als therapeut verkoopt: Je kijkt naar de problemen en de behoeftes van je potentiële cliënt en overtuigt ze van de waarde van jouw interventie. Maar wat als hun grenzen worden aangegeven door hun interne saboteur? Is het dan niet onze verantwoordelijkheid als therapeut om ze wakker te schudden, bij de hand te nemen, en nieuwe mogelijkheden te laten zien? - Rose Jansen 13.

14 Als je niet verkoopt ben je egoïstisch! Een hele krachtige statement, ik weet het! Als therapeut ben jij in staat om mensen echt te helpen: ze niet alleen van ziek naar beter te brengen maar ze als de beste versie van zichzelf te laten leven! Als jij niet verkoopt, in je schulp kruipt en je angsten en belemmerende overtuigingen aan het stuur laat staan, dan laat je de mensen die jouw hulp nodig hebben in de kou staan. Als jij niet uit je comfortzone komt dan ben je egoïstisch. Door als therapeut niet te verkopen zeg je eigenlijk tegen de hulpzoekende: Zoe het zelf maar lekker uit! Ik weet het, verkopen is eng: er is namelijk kans op afwijzing. Aangezien we als therapeut iets verkopen dat erg belangrijk voor ons is en waar we een passie voor hebben is het erg kwetsend als mensen jouw diensten afwijzen en zeggen dat ze er geen behoefte aan hebben. Dat maakt het erg moeilijk om te verkopen, om mensen op te bellen en je diensten aan te prijzen. Natuurlijk hebben we een excuusje: We willen immers niet over mensen hun grenzen heen gaan en ze zelf laten kiezen! 1. Maar wat als hun grenzen worden aangegeven door hun interne saboteur?! 2. Wat als ze ziektebelang hebben en het moeilijk vinden om te veranderen?! 3. Wat als ze al zo veel hebben geprobeerd dat ze niet meer in genezing geloven?! 4. Wat als zij niet uit hun comfortzone durven te komen?! Is het dan nog steeds liefdevol om hun grenzen te respecteren? Is het dan niet jouw verantwoordelijkheid als therapeut om ze wakker te schudden, bij de hand te nemen, en nieuwe mogelijkheden te laten zien?! Kom dus uit je comfortzone als therapeut! Ga voor bij het egoïsme! Ga verkopen! Ga helpen! 14.

15 Waarom wil je verkopen? Wat heb jij te bieden? Voordat je begint is het belangrijk dat je voor 100% achter de dienst staat die jij gaat aanbieden. Weet wat de resultaten zijn die jouw dienst gaat opleveren. Weet voor jezelf hoe waardevol jouw resultaten zijn, want als jij er niet in gelooft, hoe kun je anderen dan overtuigen? Wat voor impact zal jouw dienst hebben op het leven van je cliënten? En zonder jouw dienst, wat missen ze dan? Ga ook na waarom jouw dienst beter is dan die van al je concurrenten. Zorg dat jij meer en beter levert dan al die andere therapeuten, en dat niemand aan de kwaliteit van jouw dienst kan tippen. Als jij gelooft in wat je doet en in de waarde van jouw diensten, dan communiceer je dit automatische naar anderen. Je vertelt je cliënten dus niet wàt je doet, maar wat je gelooft, en waar dit geloof op gebaseerd is! Doordat je dat goed kan beargumenteren begrijpt jouw doelgroep waarom ze bij jou moeten zijn. Vertrouwen is je grootste kracht Waarom kiezen cliënten jou? Vaak omdat jij iets te bieden hebt wat ze nergens anders kunnen krijgen, maar vooral omdat ze jou vertrouwen! Daarom is het zo belangrijk om altijd eerlijk tegen je cliënt te zijn. Wees altijd open en oprecht en laat je cliënten weten dat je zaken wilt doen. Vertrouwen is de basis van alle relaties die we vormen en dus ook van jouw relatie met je cliënt. Mensen krijgen vertrouwen in jou doordat ze je leren kennen en ze jou waarderen als persoon. Daarna besluiten ze dat ze een dienst bij je willen afnemen. Door bijvoorbeeld aanbevelingen van anderen en het gebruik van goede marketingstrategieën leren potentiële cliënten je veel sneller kennen en vertrouwen en zullen ze dus sneller voor jou kiezen. 15.

16 Cliënten aantrekken Dit is de reden dat jij een geoptimaliseerde website nodig hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit niet beseffen. Ze hebben een mooie website, maar die zorgt er niet voor dat mensen hen gaan vertrouwen en ze een winstgevende praktijk kunnen creëren. Hoe is de situatie nu? Informeren, dat is eigenlijk wat de meeste websites nu doen. Je vertelt wat jij doet, wat voor geweldige diensten jij hebt en hoe je mensen kunt helpen. Eigenlijk is je website een uitgebreide brochure of een online visitekaartje. Dit is echter niet het doel van een goede website! Het doel van een goede website is bezoekers omzetten in cliënten, maar dat doet jouw website waarschijnlijk niet! Het doel van een goede website is bezoekers omzetten in cliënten, maar dat doet jouw website waarschijnlijk niet! 16.

17 Weinig mensen schrijven zó indrukwekkend dat ze anderen in één oogopslag kunnen overtuigen een dienst te kopen Wat wil je bereiken? Connectie met je potentiële cliënten is wat je echt wil bereiken. Je wil met iedereen die op jouw website komt een langetermijnrelatie aangaan zodat jij hun leert kennen en zij jouw leren kennen, leuk vinden en gaan vertrouwen op jouw expert status. Want pas als dat vertrouwen er is zullen ze besluiten om bij jou een dienst af te nemen. Waarom bereik je dat nog niet? In 1 oogopslag zien mensen of jouw website ze interesseert. De meeste mensen zullen ongeveer 20 seconden op een pagina doorbrengen voordat ze verder gaan. Met de komst van het internet kunnen mensen online verschillende therapeuten en therapieën tegen elkaar afwegen en besluiten waar ze voor gaan. Ze snuffelen even rond op een site en voordat ze de volgende bekijken zijn ze de huidige al weer vergeten. Het is daarom naïef om te denken dat mensen na één blik op jouw website besluiten om hun hard verdiende centjes aan jou uit te geven. Weinig mensen schrijven zó indrukwekkend dat ze anderen in één oogopslag kunnen overtuigen van de waarde van hun dienst. Het is daarom cruciaal dat jij jouw website zo inricht dat het meer is dan alleen een visitekaartje! 17.

18 Een wervende website Waarom heb je een wervende website nodig? Om te zorgen dat vreemdelingen (prospects) in contact komen met jou zodat je een relatie kan gaan opbouwen (we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken!). Omdat therapeuten werken vanuit passie en integriteit kan jij marketing vaak zo ontzettend veel krachtiger toepassen, veel krachtiger dan die trucjes van marketeers. Dit komt doordat ze het vanuit hun hart doen. Als je deze vorm van marketing ook toepast op jouw website, dan zal je merken dat jouw website en praktijk ontzettend succesvol zal gaan worden en dat je cliënten zal gaan antrekken. Hoe werkt het? Als mensen aan het Googlen zijn naar een oplossing voor bijvoorbeeld hun rugpijn dan zullen ze verschillende websites afgaan. Voornamelijk bij hun in de regio en het liefste zelfs bij hun in de straat. Cliënten hebben tegenwoordig ontzettend veel keuze en kunnen daardoor ook snel afgeleid raken en vergeten dat jij bestaat. Het doel van jouw website is dan ook om ervoor te zorgen dat je iemand kan uitnodigen om een lange relatie aan te gaan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een inschrijving te bieden voor de nieuwsbrief. Stel je bent cliënt en je hebt 5 websites open staan om te vergelijken en al deze websites bieden een nieuwsbrief, denk je dat client op al deze websites gaat inschrijven? NEE! Geef ze dus een goede rede om zich in te schrijven want dan kan je beginnen met een langetermijn relatie. Ook een professionele uitstraling is belangrijk. Wanneer jouw website er niet netjes uit ziet dan is het moeilijk om je te vetrouwen! 18.

19 Wie ga je bereiken? Alles wat je creëert moet je doen met een heldere visie, zo ook met jouw website, wat en wie wil je bereiken. Nu dit gezegd te hebben; je hebt absoluut een doelgroep nodig om succesvol te worden met je praktijk! Vaak hoor je smoesjes als; Als ik een doelgroep kies dan stoot ik andere af of Ik heb nu al weinig cliënten dus stel je voor dat ik een doelgroep kies dan komen er nog minder. Het tegenovergestelde is waar! Je moet een doelgroep kiezen en ik gebruik hierin het woord moeten omdat je zonder het kiezen van een doelgroep niet succesvol kan zijn. Zeker als je een klein bedrijf bent. Dit betekent natuurlijk niet dat jij anderen niet kan helpen, dit betekent alleen dat jij één groep gaat aanspreken. Zolang je zegt dat je iedereen helpt voelt niemand zich aangesproken en zal niemand naar jou toe komen. Denk hierbij aan een noodsituatie, wanneer de ambulance gebeld moet worden roep je niet bel een ambulance! nee, je zegt Jan, bel een ambulance! anders voelt niemand zich aangesproken en zal er chaos ontstaan. Als je eenmaal een doelgroep hebt gekozen dan kan je deze gaan aanspreken met jouw website. Wil je meer weten over het kiezen van een doelgroep? Neem dan contact op met Create Academy! 19.

20 Hoe schrijf ik teksten? De integriteit van een therapeut werkt! Zorg dat je altijd eerlijk en transparant bent en dat tekst draait om jouw doelgroep. Veel websites zijn een stukje ego van de therapeut; welke weg heeft de therapeut bewandeld, welke opleiding heeft de therapeut allemaal gevolgd en wat heeft de therapeut allemaal gedaan. Dit is niet relevant voor jouw cliënten! Als je naar jezelf kijkt, wat is dan het aller belangrijkste dat jij kan betekenen voor de cliënt? Dat is dan de hulp die jij kan bieden. Hierbij gaat het dus om de resultaten die zij kunnen bereiken. Het proces, hoe dat resultaat daadwerkelijk wordt behaald, is uiteindelijk niet zo belangrijk voor de cliënt, deze wil alleen maar worden genezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw website, jij wil met jouw website jouw doelgroep kunnen bereiken, maar het maakt niet uit hoe die website wordt gemaakt en wat voor codes daarbij allemaal worden gebruikt. Zolang het juiste resultaat maar wordt behaald: een goed werkende website die speciaal is gemaakt om jouw potentiële cliënten aan te spreken en om te zetten in betalende klanten voor jouw praktijk. 20.

21 De integriteit van een therapeut werkt! Zorg dat je altijd eerlijk en transparant bent naar jouw doelgroep Een goede website Het is belangrijk dat jouw website door een professional wordt gemaakt. Jouw website is eigenlijk de online uitstraling van jouw bedrijf. Vergelijk dit met het pand waar jouw praktijk in zit. Het liefste wil je dat dit er goed verzorgd uitziet zodat jij vertrouwd over komt. Als jouw website er amateuristisch en zelf geknutseld uitziet dan zal dit geen vertrouwen uitstralen en zullen bezoekers al gouw doorgaan naar de volgende website. Wanneer je jouw website door een vriend laat bouwen dan zal je hier bijna altijd spijt van krijgen: - Je kan niet zelf gemakkelijk teksten aanpassen - Je kan niet zelf nieuwe pagina s toevoegen - Als je wijzigingen door wil voeren dan is net die vriend niet beschikbaar - Er worden geen updates doorgevoerd dus software raakt achterhaald - Er worden geen backups gemaakt dus de inhoud is niet veilig - De website is niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik - De website is niet goed ingericht voor optimaal gebruik - Er missen veel belangrijke onderdelen zoals een nieuwsbrief functie - De website is niet goed gebouwd waardoor deze traag is Kortom, zorg dat je een website professioneel laat bouwen en zorg dat deze professional ook ervaring heeft met het maken van websites voor therapeuten zodat jij krijgt wat je nodig hebt! 21.

22 De 5 geheimen van een wervende website Praten in resultaten! Waar je ook bent op jouw website, elke stukje tekst draait om de cliënt en om de resultaten die zij kunnen krijgen. Zorg dus dat je weet wat het doel is van elke paragraaf die je schrijft. Zoals ik hierboven al vermelde gaat het er namelijk niet om hoe je deze resultaten behaald maar dat ze behaald worden! Geef een incentive! Als je een verbinding wil opbouwen met je cliënten heb je de contactgegevens nodig van deze potentiële cliënten. Daarom wil je al op de eerste pagina aan mensen vragen om hun adres. Toch gaat niemand dit zomaar afgeven dus daarom moedig je dit aan door mensen een onweerstaanbaar geschenk in de plaats te geven. Zo n incentive wordt ook wel een gratis weggever genoemd. Geef ze iets waar ze wat aan hebben zoals bijvoorbeeld een mediatie, ebook of gratis training. Als ze dit zien zullen ze jouw website dus niet verlaten voordat ze hun adres hebben achtergelaten omdat ze deze incentive graag willen hebben. Zorg er dan wel voor dat deze weggever iets is waarop alleen jouw doelgroep zal reageren. Hierdoor verzamel je adressen van de mensen die jij ook wil hebben als cliënt. Wees een expert! Veel therapeuten proberen geloofwaardigheid te creëren door een lijst van al hun opleidingen en cursussen toe te voegen die de bezoeker van de website waarschijnlijk niets zegt. Dat je veel kennis vergaart betekent niet dat je goede resultaten kunt krijgen! Een lijst van al jouw opleidingen en cursussen vergroot dus niet je expert status. Een lijst van bewijzen en resultaten die jij hebt bereikt zorgt daar wél voor! Gebruik dus Social Proofing om jouw expert status uit te bouwen door aanbevelingen van jouw cliënten te delen. Zorg dat dit ook onder de naam van de cliënt wordt gedaan zodat de bezoeker niet denkt dat jij de aanbeveling zelf hebt geschreven! 22.

23 4. 5. Creëer een community Communiceren is twee richtingsverkeer. Als mensen jouw websitetekst lezen ben jij degene die aan het woord is. Zorg dat je ook een platform creëert waar je cliënten kunnen reageren en waar ze vragen kunnen stellen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een blog met een commentaarveld. Op een blog kunnen mensen namelijk reageren en door deze reacties ontstaat er een conversatie, niet alleen tussen jullie maar ook tussen andere lezers van jouw blog. Door deze conversatie kan je mensen leren kennen en creëer je dus een hechte community waar mensen kunnen leren en delen. Een blog is ook goed voor jouw SEO (zoekmachine optimalisatie). Hoe meer interactie er op jouw blog is hoe belangrijker jouw website word voor Google omdat blijkbaar mensen de site ook belangrijk vinden. Call-To-Action (CTA) Dit zijn woorden of zinnen die de bezoeker aansporen om actie te ondernemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een bel nu of Klik hier knop. Zorg ervoor dat deze opvallen door een tegenstrijdige kleur en opvallende knoppen te gebruiken. Hierdoor zullen ze sneller gebruikt worden en ondernemen mensen dus veel eerder een actie die jij wil dat ze uitvoeren. Dit gebruik je ook om bijvoorbeeld de nieuwsbrief inschrijvingen binnen te halen! 23.

24 6 Pagina s HOME ook wel Oogstpagina De home pagina, en dan voornamelijk boven de vouw (wat de bezoeker ziet zonder dat er naar beneden gescrollt is), is het meest belangrijke deel van jouw website. Dit is namelijk de plek waar mensen besluiten om langer te blijven of meteen weer weg te gaan. Het is dus erg belangrijk dat jouw doelgroep zich hier meteen aangesproken voelt. Biedt hier dan ook jouw gratis weggever aan en maak duidelijk waarom het zo belangrijk is dat ze deze downloaden. Zorg er ook voor dat de website een professionele uitstraling heeft waardoor de geloofwaardigheid van de website verhoogd wordt. Gebruik de rest van deze pagina om te laten zien wat je doet en vooral wat de resultaten hiervan zijn. Diensten Het schrijven van de teksten voor de pagina waar jouw diensten staan is lastig. Geef altijd goed weer wat de resultaten zijn van deze diensten. Mensen zoeken namelijk naar hun probleem en willen vinden waarnaar ze zoeken. Omschrijf dus het probleem van jouw doelgroep en laat hier zien dat jij de oplossing biedt. Houd het echter wel kort en bondig en zorg ook hier dat de belangrijkste info boven aan de pagina te vinden is. 24.

25 Over mij/ons Het meest belangrijke van deze pagina is een goede enthousiaste en aansprekende foto van jou! Mensen willen namelijk zien wie jij bent en met wie ze misschien wel hun diepste geheimen gaan delen in een consult. Zelfs als je vindt dat je niet fotogeniek ben is het een must. Mocht je nog geen goede foto van jezelf hebben zorg er dan voor dat die er snel komt. Meerdere foto s is nog beter. Wanneer je over jezelf vertelt, vertel dan alleen wat relevant is voor jouw doelgroep en schrijf als therapeut. Misschien is het dus wel helemaal niet relevant om te vertellen welke middelbare school je hebt gedaan en hoeveel honden je hebt. Beschrijf op deze pagina ook wat jouw visie is en waarom je hebt gekozen om dit werk te doen voor deze specifieke doelgroep. Aanbevelingen/testimonials Wanneer je verhuist en op zoek gaat naar een nieuwe tandarts, dan wil je natuurlijk graag de mening weten van andere mensen. Andere mensen kunnen namelijk goed besluiten of de diensten van de tandarts goed zijn of niet. Denk maar aan mond-opmond reclame, dit is een van de krachtigste vormen van reclame. Wanneer een jouw nieuwe buurman een tandarts aanbeveelt zal je dit advies veel serieuzer nemen dan dan de tandarts zichzelf aanbeveelt, nietwaar? Zo werkt het ook op een website. Vraag aan jouw tevreden klanten om een stukje te schrijven over jouw dienst en over jou als persoon. Plaatst dit stukje tekst met een foto en naam van de schrijver op jouw website. Uit onderzoek blijkt dat een aanbeveling van een ander mensen vele malen sterker werkt op de besluitvorming dan bijvoorbeeld een advertentie. 25.

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website

Hoofdstuk 15 Je Wervende Website Hoofdstuk 15 Je Wervende Website 15.1 Je website is niet je visite kaartje! Klanten aantrekken dat wil je! Dit is de reden dat jij een website hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit

Nadere informatie

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers

Pinterest Marketing. deserves your interest. Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh. Handboek voor marketeers en ondernemers Pinterest Marketing deserves your interest Handboek voor marketeers en ondernemers Geschreven door: Ernst Jan Bos Wendy Broersen Suzanne Wartenbergh Inhoudsopgave Inleiding... 4 1. Pinterest?... 5 De kracht

Nadere informatie

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. copyright -- 2012

Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek. <span>copyright</span> -- 2012 Social Media Marca van den Broek, Marca van den Broek copyright -- 2012 Dedication Acknowledgements Table of Contents Social Media 1 Ben jij zichtbaar als kunstenaar // creatief? 5 tips! 1

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in...

9.1 Autoreplies... 18 9.2 Klantencontact... 18 9.3 Negatieve e-mails... 18 9.4 E-mails beantwoorden... 19 10 Spam en wetgeving... 20 10.1 Opt-in... Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1 Vang zwervende bezoekers op... 3 1.2 Een tweede kans voor twijfelaars... 3 1.3 Goedkoop en direct resultaat... 4 2 Haal het maximale uit je mailinglijst... 5 2.1 Ga

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

Internet Succes Formule

Internet Succes Formule Internet Succes Formule De ultieme formule voor geld verdienen via internet in 19 stappen 2012 Tonny Loorbach InternetMarketingUniversiteit.nl Pagina 2 van 62 Heb je de nieuwste versie van dit boek? Ik

Nadere informatie

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13

inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 inhoud Inleiding 9 1. Wat is bloggen? 10 1.1 Een blog als dagboek op internet 11 1.2 Een blog als marketingtool 13 2. Waarom zou je zakelijk bloggen? 18 2.1 Ga mee in de nieuwe marketing 19 2.2 Je blog

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus:

Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën. Bonus: Haal 42% meer resultaat uit je Marketing met12 Direct Mail strategieën Bonus: Hoe verzamel je adressen zonder te spammen. Prijs 29,95 wwwwwwwwwwww De auteur Jan Kosters is geboren in 1980 en vanaf 1998

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert

Online scoren in 2014. Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Online scoren in 2014 Rutger Steenbergen Ayu Polak Mitch Huguenin Christian Slagter Robin Veurink Jeroen Hogenkamp Michiel Brand Arjan Yspeert Inleiding Door Rutger Steenbergen Ik weet dat ik lui ben,

Nadere informatie

Laat de klant naar jou komen

Laat de klant naar jou komen Laat de klant naar jou komen in 0 minuten! Klanten krijgen via internet voor zzp ers Erno Hannink Koop het boek! e 7,95 Inhoud Laat de klant naar jou komen Geen zzp er kan zonder 5 Inleiding Wie is de

Nadere informatie

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers

cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers cursusboek Go Social social media workshop aangeboden door ActiZ, brancheorganisatie voor zorgondernemers, 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: social media anno nu... 4 1.1 Hoeveel mensen maken er gebruik

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK!

Inbound Marketing. Voor meer traffic & gekwalificeerde leads DEEL DIT E-BOOK! Inbound Marketing Voor meer traffic & gekwalificeerde leads 1 INHOUDSOPGAVE INTRODUCTIE 3 Wat is inbound marketing? 4 Van Outbound naar Inbound 5 Kostenbesparing 6 Inbound Marketing Middelen 7 De voordelen

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

Winnen in Google! Tonny Loorbach

Winnen in Google! Tonny Loorbach Tonny Loorbach Winnen in Google! Tonny Loorbach 2014 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 1 Winnen in Google 3.0! Dit is de 3.0 versie van dit e-book. De nieuwste versie van dit boek kun je hier

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

Marnixstraat 261-2, 1015WH Amsterdam - 020-71 73 978 - tiengeheimen@mrwebsite.nl

Marnixstraat 261-2, 1015WH Amsterdam - 020-71 73 978 - tiengeheimen@mrwebsite.nl Dé 10 geheimen van een succesvolle website Lees dit document goed door en ontdek hoe ook uw website méér omzet kan opleveren. Iedere bezoeker van uw website is een potentiële klant. Realiseer uzelf dat

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren

stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren stralend ondernemen Succestips voor (startende) ondernemers Drs. Martijn van Buren inleiding inleiding voorwoord Dit boek gaat over ondernemen. Ik heb altijd de goede gewoonte gehad om na te denken waarom

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie