Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten"

Transcriptie

1 ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com 1.3

2 Inhoud Is dit ebook iets voor mij? Introductie Create Academy Websitesvoortherapeuten.com Sharing is caring Wat is marketing Hoe doe ik marketing? Verkopen is liefdevol Als je niet verkoopt ben je egoïstisch Waarom wil je verkopen Cliënten aantrekken Wat wil je bereiken Een wervende website Hoe schrijf ik teksten Een goede website 6 Pagina s Onderhoud Profileer jij je al als zorgprofessional zodat je een bloeiende praktijk kan creëren?!

3 Is dit ebook iets voor mij? Weet je niet zeker of dit boek voor jou bedoeld is? Hieronder vind je een beschrijving van wat je in dit boek kan leren. In dit ebook leer je alles over:. Wat marketing is voor jouw praktijk.... Hoe je door jouw nieuwsbrief meer cliënten kan krijgen Wat jij kan bereiken als je marketing goed toepast Waarom je zou willen verkopen / Waarom je moet verkopen Hoe je een wervende website kan inzetten Als je wil leren wat jij kan doen om jouw doelen te bereiken, hoe je jouw omzet kan verhogen en hoe je succesvol kan worden als therapeut, dan is dit ebook iets voor jou! Je bent ongeveer 30 minuten bezig met het lezen van dit ebook. 3.

4 Introductie Elke therapeut wil het: Meer cliënten krijgen! Als je succesvol wil worden is het erg belangrijk om continu een goede stroom aan cliënten te hebben. Die stroom kan je opwekken door het effectief toepassen van marketing. BLEH! Zullen de meeste waarschijnlijk zeggen. Marketing, dat is niet mijn core business. Ik doe gewoon graag mijn werk en praat graag met cliënten. Nou marketing is niets anders dan ervoor zorgen dat je meer mensen kan helpen. Als je echt van je werk houdt, dan zal je ook moeten leren om van marketing te gaan houden. Waarvoor heb je marketing nodig? Ik was vol goede moed aan mijn eigen praktijk begonnen. Ik heb een opleiding tot Journey therapeut gedaan en weet veel binnen mijn vakgebied. Helaas kwamen er niet zo veel cliënten als ik had gehoopt en zat ik na 6 maanden met de handen in het haar en moest ik mijn praktijk zelfs sluiten. Hoe komt het nou dat er bijna niemand naar mijn praktijk kwam. Ik was goed als therapeut, hoorde ik van iedereen, dus dat was het niet... De reden was dat al die cliënten die ik zo graag wilde helpen simpelweg niet wisten dat ik bestond. Daarvoor had ik namelijk marketing nodig! - Rose Jansen van Create Academy Om ervoor te zorgen dat jou niet hetzelfde overkomt hebben Create Academy en Websitesvoortherapeuten.com de handen ineen geslagen om dit ebook te maken en jou handvatten te geven voor de online marketing van jouw praktijk. 4.

5 Create Academy Drs. Rose Jansen Marketing Psycholoog Spiritueel Business Coach Journey therapeut ontwikkelaar van de CREATION methode auteur In 2006 ben ik afgestudeerd als Journey therapeute bij Brandon Bays. Vol enthousiasme heb ik de deuren van mijn praktijk geopend in de hoop dat ik veel mensen kon helpen. Helaas was ik wel een goede therapeut maar geen goede ondernemer en lukte het mij niet om cliënten aan te trekken. Om meer kennis te verkrijgen ben ik psychologie gaan studeren en heb ik me tijdens mijn Masters gespecialiseerd in leiderschap en motivatie, met als doel bedrijven te leren hoe ze op een liefdevolle manier hun personeel kunnen inspireren en motiveren. In 2013 kreeg ik de vraag om therapeuten te gaan coachen. Ik wist echter dat het coachen van therapeuten heel anders is dan het coachen van managers en dat ik zelf als ondernemende therapeut gefaald had. Daarom ben ik verder gaan studeren en heb ik onder anderen een opleiding gedaan tot Marketing Psycholoog en tot Internationaal Spiritueel Business Coach. Vanuit die kennis en ervaring heb ik de CREATION methode ontwikkeld en heb ik sinds 2013 tientallen therapeuten geholpen met het creëren van hun welvarende praktijk. Wil je meer over mij en mijn diensten weten? Klik dan HIER 5.

6 Websitesvoortherapeuten.com Joas Schurer & Arthur Jansen Online Marketing Trainers Websitebouwers Social Media specialisten Bloggers Webcontent specialisten Web Adviseurs Arthur en ik zijn vrienden geworden in de wieg en altijd vrienden gebleven. Bij Arthur thuis op de Broekbeeklaan te Bergen, waar ik erg veel over de vloer kwam, groeide wij op in een therapeuten gezin. De alternatieve geneeswijze is ons daardoor ook met de paplepel ingegoten. In de afgelopen jaren hebben we ons verder ontwikkeld in het maken van websites en grafisch ontwerp en hebben we daarnaast online marketing training gegeven aan therapeuten, beginnend ondernemers en kleine bedrijven. Door onze ervaring met therapeuten hebben wij ervoor gekozen om onze website diensten te richten op therapeuten omdat wij ons betrokken voelen bij het succes van hun praktijk. Samen met Spiritueel Businesscoach Rose Jansen (Arthur s zus) hebben wij gekeken naar wat er nodig is voor therapeuten om hun website succesvol in te kunnen zetten. De resultaten hiervan hebben wij gegoten in één sjabloon die wij voor een vriendelijke prijs aanbieden aan therapeuten die een stap richting professionaliteit willen zetten. Wil je meer over ons en onze diensten weten? Klik dan HIER 6.

7 Vragen? Heb jij tijdens het lezen vragen over de inhoud van dit ebook? Wij helpen je graag verder met jouw praktijk, stel daarom gerust jouw vraag door op de onderstaande knop te drukken en jouw vraag in het commentaarveld onder aan de pagina te delen: HEB JIJ EEN VRAAG? Dan zullen wij deze zo snel mogelijk beantwoorden! 7.

8 Wat is marketing? Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst naar jouw potentiële cliënten. Hoe beter jij de waarde kunt communiceren, hoe sneller je potentiële cliënten bij jou een dienst zullen afnemen. Marketing is dus iets waar je erg goed in wil zijn als therapeut, als je veel cliënten wil helpen. Tegenwoordig is marketing heel anders dan 20 jaar geleden. Toen was de gene die het hardste kon schreeuwen het meest succesvol. Je kent het wel; de billboards langs de weg die hun producten aanprezen, schreeuwend om de aandacht van de voorbijgangers. Als therapeut was je met dat soort marketing niet goedkoop uit geweest, en had je waarschijnlijk niet mee kunnen doen aan de race om cliënten te werven. Ook nu maken veel ondernemers nog gebruik van reclame, door bijvoorbeeld het plaatsen van een advertentie in de lokale krant of door het rondbrengen van flyers; kostbaar en vaak zonder effect. Gelukkig kan marketing tegenwoordig heel anders. Zonder adverteren en zonder dat je er kosten aan hebt! De komst van het internet heeft marketing namelijk radicaal veranderd. Het hele doel van marketing is: In contact komen met mensen die interesse hebben in jou, de dienst die jij aanbiedt en waar jij interesse in hebt! 8.

9 Er zijn honderden boeken, artikels, websites en blogs over marketing. Je kan zelfs een Master doen in marketing. Omdat de meeste ondernemers geen Master hebben in marketing delen we hier graag wat tips over het verbeteren van de online marketing voor jouw praktijk. 5 tips om meer cliënten te krijgen via jouw nieuwsbrief Zorg voor een goede mailinglist! Veel mensen denken nog steeds dat adverteren in een krant of tijdschrift een effectieve vorm is van marketing. DAT IS HET NIET! Er zijn misschien 5000 lezers van dat specifieke tijdschrift, maar hoeveel van deze lezers zijn dan ook daadwerkelijk jouw doelgroep? Zelfs als dat al 10% is, lezen dan al deze 500 mensen ook echt jouw advertentie? Met 400 mensen op je mailinglist weet je zeker dat al deze 400 mensen daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in wat jij doet. Dit betekent dat als je ze een stuurt, ze deze waarschijnlijk ook zullen lezen en er misschien zelfs wel over zullen praten. Verstuur NOOIT een nieuwsbrief! Niemand zit te wachten op een nieuwsbrief van een bedrijf. Jij toch ook niet? Stuur ze een E-Zine of bedenk zelf een andere goede naam (v.b. Medisch opleidingsinstituut Con Amore verstuurd haar nieuwsbrief onder de naam: Liefdesbrief ). Dit geeft je mailing veel meer waarde en maakt het dus ook een stuk interessanter. Niet alleen maar reclame! Jouw E-Zine is voor je cliënten, niet voor jou! Stuur waardevolle en relevante informatie. De bedoeling van je E-Zine is om te verbinden met je cliënten en ze te laten zien dat je een expert bent. Als je ze alleen maar reclame toestuurt dan zullen ze zich snel uitschrijven! Inspireer, leer en deel waardevolle informatie. 9.

10 4. 5. Deel niet alleen informatie! Natuurlijk is het uiteindelijke doel van je E-Zine om je product te verkopen, verwerk jouw producten dan ook in je E-zine, anders is het geen effectieve marketing tool. Maar zorg ervoor dat het deel waarin jij je producten aanbiedt niet meer dan 25% van de inhoud beslaat en verbind dit dan aan de waardevolle informatie die je deelt. Hierdoor zien de lezers gelijk de waarde van jouw product. Geef ze een incentive voor het inschrijven! Maak een onweerstaanbare incentive ook wel gratis weggever op je website zodat mensen zich graag willen inschrijven. Hoe beter de incentive, hoe sneller mensen bereid zijn om hun adres met jou te delen. Denk hierbij aan een ebook zoals deze of webinars die inspireren en ondertussen laten zien hoe belangrijk jouw product is. Pas op: geef niet gelijk al jouw belangrijke informatie weg, anders hebben mensen misschien geen reden meer om contact met je op te nemen! Als je deze 5 punten goed weet toe te passen dan zal je zien dat je mailinglist gestaag zal groeien en kan je beginnen met het opbouwen van een hechte band met jouw cliënten! Maar voor dat je kan beginnen met een mailinglist is het wel noodzakelijk dat je een goede website hebt en deze op de juiste manier inzet. Hier ga ik later verder op in. Het is ook belangrijk dat je een goed mail programma gebruikt om de nieuwsbrief mee te versturen zoals Mailchimp of Aweber. Als therapeut wil je misschien niet dagelijks achter de computer werken en vul je het liefst je tijd met consulten 10.

11 Hoe doe ik marketing? Online marketing is iets wat uitstekend werkt, en wat vaak wel tijd maar geen geld kost. Als therapeut wil je misschien niet dagelijks achter de computer werken en vul je het liefst je tijd met consulten. Tot je echter al je werkbare uren hebt vol gepland met cliënten zal je je vrije uren moeten besteden aan het verkrijgen van nieuwe cliënten. Houdt het volgende in gedachte: Als je 30 uur per week in je praktijk wil werken en je hebt nu 3 cliënten waaraan je 6 uur per week besteedt, dan heb je dus nog 24 uur per week over om nieuwe mensen aan te trekken. In deze tijd kan je het volgende doen: Zie die 24 uur die je nu over hebt niet als vrije tijd maar als werktijd. Tijd waarin jij gaat zorgen dat je genoeg nieuwe cliënten gaat aantrekken om die 24 uur te vullen; Tijd voor je marketing! Maak dus een marketing campagne waarin je elke week voldoende tijd besteed aan het aantrekken van nieuwe cliënten! Gelukkig kan marketing ook voor therapeuten tegenwoordig heel leuk zijn en is het veel meer dan alleen adverteren. Je kan dan bijvoorbeeld gaan werken met Educatieve Marketing, een manier van marketing waarbij jij je cliënten steeds waardevolle informatie geeft (denk bijvoorbeeld aan kleine oefeningen die ze kunnen doen zonder jouw hulp of een informatief ebook zoals dit boek). Op die manier is het voor mensen interessant om jou in de gaten te houden en laat je ook zien hoeveel kennis je hebt: Je profileert je als een expert en bouwt vertrouwen op. Rose Jansen van Create Academy (een bedrijf dat zich speciaal voor ambitieuze therapeuten inzet) kan jou hier veel meer over leren. Mocht je hier interesse in hebben kijk dan op: 11.

12 Cliënten aantrekken met marketing Houd altijd de heilige marketing 3-eenheid in gedachten met al jouw marketing acties: Kennen, Leuk vinden en Vertrouwen. Het doel van al je marketing is dat mensen bekend raken met jou als persoon en met jouw dienst, jou leuk gaan vinden en uiteindelijk gaan vertrouwen in jou als expert. Bedenk welke onderwerpen interessant zijn voor jouw (potentiële) cliënten om meer over te weten. Dit zijn onderwerpen die je gebruikt in je Educatieve Marketing. Creëer een inschrijf-formulier op je website met een gratis weggever/incentive om het aantrekkelijk te maken voor mensen om hun aan jou te geven. Zorg dat je regelmatig een blog schrijft. Het gaat er niet persé om hoe vaak je een blog post, het is vooral belangrijk dat je regelmatig post zodat jouw volgers weten wanneer er iets nieuws komt (bijvoorbeeld eens per week, maand of 6x per jaar). Naarmate je vaker gaat bloggen leer je hiervan en zal je ook beter worden in het schrijven van blogs. Zorg dat je consequent een ezine uitgeeft (bijvoorbeeld 6 of 4x per jaar) en Link jouw blog en je ezine aan jouw Social Media zodat je meer mensen naar je website toe krijgt! Alles wat aan het licht wordt blootgesteld wordt zelf licht - Paulus 12.

13 Verkopen is liefdevol Als therapeut is verkopen de allerbelangrijkste stap die je kunt nemen om je cliënten te helpen. Verkopen is namelijk de stap die jij neemt om zoveel mogelijk mensen te helpen! Verkopers, vaak hebben we daar een vervelend beeld bij: De gluiperige autoverkoper die de leugens bij elkaar praat om een nietsvermoedend slachtoffer zijn of haar geld af te troggelen. Maar als jij als therapeut verkoopt ben je niet gluiperig. Als je als therapeut verkoopt ben je liefdevol! Jij bent namelijk in staat mensen te helpen, mensen te helpen hun leven te verbeteren! De eerste stap die je neemt om dat te doen is jouw potentiële cliënten overtuigen van de waarde van jouw dienst. En dat is precies wat je doet als je als therapeut verkoopt: Je kijkt naar de problemen en de behoeftes van je potentiële cliënt en overtuigt ze van de waarde van jouw interventie. Maar wat als hun grenzen worden aangegeven door hun interne saboteur? Is het dan niet onze verantwoordelijkheid als therapeut om ze wakker te schudden, bij de hand te nemen, en nieuwe mogelijkheden te laten zien? - Rose Jansen 13.

14 Als je niet verkoopt ben je egoïstisch! Een hele krachtige statement, ik weet het! Als therapeut ben jij in staat om mensen echt te helpen: ze niet alleen van ziek naar beter te brengen maar ze als de beste versie van zichzelf te laten leven! Als jij niet verkoopt, in je schulp kruipt en je angsten en belemmerende overtuigingen aan het stuur laat staan, dan laat je de mensen die jouw hulp nodig hebben in de kou staan. Als jij niet uit je comfortzone komt dan ben je egoïstisch. Door als therapeut niet te verkopen zeg je eigenlijk tegen de hulpzoekende: Zoe het zelf maar lekker uit! Ik weet het, verkopen is eng: er is namelijk kans op afwijzing. Aangezien we als therapeut iets verkopen dat erg belangrijk voor ons is en waar we een passie voor hebben is het erg kwetsend als mensen jouw diensten afwijzen en zeggen dat ze er geen behoefte aan hebben. Dat maakt het erg moeilijk om te verkopen, om mensen op te bellen en je diensten aan te prijzen. Natuurlijk hebben we een excuusje: We willen immers niet over mensen hun grenzen heen gaan en ze zelf laten kiezen! 1. Maar wat als hun grenzen worden aangegeven door hun interne saboteur?! 2. Wat als ze ziektebelang hebben en het moeilijk vinden om te veranderen?! 3. Wat als ze al zo veel hebben geprobeerd dat ze niet meer in genezing geloven?! 4. Wat als zij niet uit hun comfortzone durven te komen?! Is het dan nog steeds liefdevol om hun grenzen te respecteren? Is het dan niet jouw verantwoordelijkheid als therapeut om ze wakker te schudden, bij de hand te nemen, en nieuwe mogelijkheden te laten zien?! Kom dus uit je comfortzone als therapeut! Ga voor bij het egoïsme! Ga verkopen! Ga helpen! 14.

15 Waarom wil je verkopen? Wat heb jij te bieden? Voordat je begint is het belangrijk dat je voor 100% achter de dienst staat die jij gaat aanbieden. Weet wat de resultaten zijn die jouw dienst gaat opleveren. Weet voor jezelf hoe waardevol jouw resultaten zijn, want als jij er niet in gelooft, hoe kun je anderen dan overtuigen? Wat voor impact zal jouw dienst hebben op het leven van je cliënten? En zonder jouw dienst, wat missen ze dan? Ga ook na waarom jouw dienst beter is dan die van al je concurrenten. Zorg dat jij meer en beter levert dan al die andere therapeuten, en dat niemand aan de kwaliteit van jouw dienst kan tippen. Als jij gelooft in wat je doet en in de waarde van jouw diensten, dan communiceer je dit automatische naar anderen. Je vertelt je cliënten dus niet wàt je doet, maar wat je gelooft, en waar dit geloof op gebaseerd is! Doordat je dat goed kan beargumenteren begrijpt jouw doelgroep waarom ze bij jou moeten zijn. Vertrouwen is je grootste kracht Waarom kiezen cliënten jou? Vaak omdat jij iets te bieden hebt wat ze nergens anders kunnen krijgen, maar vooral omdat ze jou vertrouwen! Daarom is het zo belangrijk om altijd eerlijk tegen je cliënt te zijn. Wees altijd open en oprecht en laat je cliënten weten dat je zaken wilt doen. Vertrouwen is de basis van alle relaties die we vormen en dus ook van jouw relatie met je cliënt. Mensen krijgen vertrouwen in jou doordat ze je leren kennen en ze jou waarderen als persoon. Daarna besluiten ze dat ze een dienst bij je willen afnemen. Door bijvoorbeeld aanbevelingen van anderen en het gebruik van goede marketingstrategieën leren potentiële cliënten je veel sneller kennen en vertrouwen en zullen ze dus sneller voor jou kiezen. 15.

16 Cliënten aantrekken Dit is de reden dat jij een geoptimaliseerde website nodig hebt! Toch lijkt het alsof de meeste therapeuten zich dit niet beseffen. Ze hebben een mooie website, maar die zorgt er niet voor dat mensen hen gaan vertrouwen en ze een winstgevende praktijk kunnen creëren. Hoe is de situatie nu? Informeren, dat is eigenlijk wat de meeste websites nu doen. Je vertelt wat jij doet, wat voor geweldige diensten jij hebt en hoe je mensen kunt helpen. Eigenlijk is je website een uitgebreide brochure of een online visitekaartje. Dit is echter niet het doel van een goede website! Het doel van een goede website is bezoekers omzetten in cliënten, maar dat doet jouw website waarschijnlijk niet! Het doel van een goede website is bezoekers omzetten in cliënten, maar dat doet jouw website waarschijnlijk niet! 16.

17 Weinig mensen schrijven zó indrukwekkend dat ze anderen in één oogopslag kunnen overtuigen een dienst te kopen Wat wil je bereiken? Connectie met je potentiële cliënten is wat je echt wil bereiken. Je wil met iedereen die op jouw website komt een langetermijnrelatie aangaan zodat jij hun leert kennen en zij jouw leren kennen, leuk vinden en gaan vertrouwen op jouw expert status. Want pas als dat vertrouwen er is zullen ze besluiten om bij jou een dienst af te nemen. Waarom bereik je dat nog niet? In 1 oogopslag zien mensen of jouw website ze interesseert. De meeste mensen zullen ongeveer 20 seconden op een pagina doorbrengen voordat ze verder gaan. Met de komst van het internet kunnen mensen online verschillende therapeuten en therapieën tegen elkaar afwegen en besluiten waar ze voor gaan. Ze snuffelen even rond op een site en voordat ze de volgende bekijken zijn ze de huidige al weer vergeten. Het is daarom naïef om te denken dat mensen na één blik op jouw website besluiten om hun hard verdiende centjes aan jou uit te geven. Weinig mensen schrijven zó indrukwekkend dat ze anderen in één oogopslag kunnen overtuigen van de waarde van hun dienst. Het is daarom cruciaal dat jij jouw website zo inricht dat het meer is dan alleen een visitekaartje! 17.

18 Een wervende website Waarom heb je een wervende website nodig? Om te zorgen dat vreemdelingen (prospects) in contact komen met jou zodat je een relatie kan gaan opbouwen (we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken!). Omdat therapeuten werken vanuit passie en integriteit kan jij marketing vaak zo ontzettend veel krachtiger toepassen, veel krachtiger dan die trucjes van marketeers. Dit komt doordat ze het vanuit hun hart doen. Als je deze vorm van marketing ook toepast op jouw website, dan zal je merken dat jouw website en praktijk ontzettend succesvol zal gaan worden en dat je cliënten zal gaan antrekken. Hoe werkt het? Als mensen aan het Googlen zijn naar een oplossing voor bijvoorbeeld hun rugpijn dan zullen ze verschillende websites afgaan. Voornamelijk bij hun in de regio en het liefste zelfs bij hun in de straat. Cliënten hebben tegenwoordig ontzettend veel keuze en kunnen daardoor ook snel afgeleid raken en vergeten dat jij bestaat. Het doel van jouw website is dan ook om ervoor te zorgen dat je iemand kan uitnodigen om een lange relatie aan te gaan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een inschrijving te bieden voor de nieuwsbrief. Stel je bent cliënt en je hebt 5 websites open staan om te vergelijken en al deze websites bieden een nieuwsbrief, denk je dat client op al deze websites gaat inschrijven? NEE! Geef ze dus een goede rede om zich in te schrijven want dan kan je beginnen met een langetermijn relatie. Ook een professionele uitstraling is belangrijk. Wanneer jouw website er niet netjes uit ziet dan is het moeilijk om je te vetrouwen! 18.

19 Wie ga je bereiken? Alles wat je creëert moet je doen met een heldere visie, zo ook met jouw website, wat en wie wil je bereiken. Nu dit gezegd te hebben; je hebt absoluut een doelgroep nodig om succesvol te worden met je praktijk! Vaak hoor je smoesjes als; Als ik een doelgroep kies dan stoot ik andere af of Ik heb nu al weinig cliënten dus stel je voor dat ik een doelgroep kies dan komen er nog minder. Het tegenovergestelde is waar! Je moet een doelgroep kiezen en ik gebruik hierin het woord moeten omdat je zonder het kiezen van een doelgroep niet succesvol kan zijn. Zeker als je een klein bedrijf bent. Dit betekent natuurlijk niet dat jij anderen niet kan helpen, dit betekent alleen dat jij één groep gaat aanspreken. Zolang je zegt dat je iedereen helpt voelt niemand zich aangesproken en zal niemand naar jou toe komen. Denk hierbij aan een noodsituatie, wanneer de ambulance gebeld moet worden roep je niet bel een ambulance! nee, je zegt Jan, bel een ambulance! anders voelt niemand zich aangesproken en zal er chaos ontstaan. Als je eenmaal een doelgroep hebt gekozen dan kan je deze gaan aanspreken met jouw website. Wil je meer weten over het kiezen van een doelgroep? Neem dan contact op met Create Academy! 19.

20 Hoe schrijf ik teksten? De integriteit van een therapeut werkt! Zorg dat je altijd eerlijk en transparant bent en dat tekst draait om jouw doelgroep. Veel websites zijn een stukje ego van de therapeut; welke weg heeft de therapeut bewandeld, welke opleiding heeft de therapeut allemaal gevolgd en wat heeft de therapeut allemaal gedaan. Dit is niet relevant voor jouw cliënten! Als je naar jezelf kijkt, wat is dan het aller belangrijkste dat jij kan betekenen voor de cliënt? Dat is dan de hulp die jij kan bieden. Hierbij gaat het dus om de resultaten die zij kunnen bereiken. Het proces, hoe dat resultaat daadwerkelijk wordt behaald, is uiteindelijk niet zo belangrijk voor de cliënt, deze wil alleen maar worden genezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan jouw website, jij wil met jouw website jouw doelgroep kunnen bereiken, maar het maakt niet uit hoe die website wordt gemaakt en wat voor codes daarbij allemaal worden gebruikt. Zolang het juiste resultaat maar wordt behaald: een goed werkende website die speciaal is gemaakt om jouw potentiële cliënten aan te spreken en om te zetten in betalende klanten voor jouw praktijk. 20.

21 De integriteit van een therapeut werkt! Zorg dat je altijd eerlijk en transparant bent naar jouw doelgroep Een goede website Het is belangrijk dat jouw website door een professional wordt gemaakt. Jouw website is eigenlijk de online uitstraling van jouw bedrijf. Vergelijk dit met het pand waar jouw praktijk in zit. Het liefste wil je dat dit er goed verzorgd uitziet zodat jij vertrouwd over komt. Als jouw website er amateuristisch en zelf geknutseld uitziet dan zal dit geen vertrouwen uitstralen en zullen bezoekers al gouw doorgaan naar de volgende website. Wanneer je jouw website door een vriend laat bouwen dan zal je hier bijna altijd spijt van krijgen: - Je kan niet zelf gemakkelijk teksten aanpassen - Je kan niet zelf nieuwe pagina s toevoegen - Als je wijzigingen door wil voeren dan is net die vriend niet beschikbaar - Er worden geen updates doorgevoerd dus software raakt achterhaald - Er worden geen backups gemaakt dus de inhoud is niet veilig - De website is niet geoptimaliseerd voor mobiel gebruik - De website is niet goed ingericht voor optimaal gebruik - Er missen veel belangrijke onderdelen zoals een nieuwsbrief functie - De website is niet goed gebouwd waardoor deze traag is Kortom, zorg dat je een website professioneel laat bouwen en zorg dat deze professional ook ervaring heeft met het maken van websites voor therapeuten zodat jij krijgt wat je nodig hebt! 21.

22 De 5 geheimen van een wervende website Praten in resultaten! Waar je ook bent op jouw website, elke stukje tekst draait om de cliënt en om de resultaten die zij kunnen krijgen. Zorg dus dat je weet wat het doel is van elke paragraaf die je schrijft. Zoals ik hierboven al vermelde gaat het er namelijk niet om hoe je deze resultaten behaald maar dat ze behaald worden! Geef een incentive! Als je een verbinding wil opbouwen met je cliënten heb je de contactgegevens nodig van deze potentiële cliënten. Daarom wil je al op de eerste pagina aan mensen vragen om hun adres. Toch gaat niemand dit zomaar afgeven dus daarom moedig je dit aan door mensen een onweerstaanbaar geschenk in de plaats te geven. Zo n incentive wordt ook wel een gratis weggever genoemd. Geef ze iets waar ze wat aan hebben zoals bijvoorbeeld een mediatie, ebook of gratis training. Als ze dit zien zullen ze jouw website dus niet verlaten voordat ze hun adres hebben achtergelaten omdat ze deze incentive graag willen hebben. Zorg er dan wel voor dat deze weggever iets is waarop alleen jouw doelgroep zal reageren. Hierdoor verzamel je adressen van de mensen die jij ook wil hebben als cliënt. Wees een expert! Veel therapeuten proberen geloofwaardigheid te creëren door een lijst van al hun opleidingen en cursussen toe te voegen die de bezoeker van de website waarschijnlijk niets zegt. Dat je veel kennis vergaart betekent niet dat je goede resultaten kunt krijgen! Een lijst van al jouw opleidingen en cursussen vergroot dus niet je expert status. Een lijst van bewijzen en resultaten die jij hebt bereikt zorgt daar wél voor! Gebruik dus Social Proofing om jouw expert status uit te bouwen door aanbevelingen van jouw cliënten te delen. Zorg dat dit ook onder de naam van de cliënt wordt gedaan zodat de bezoeker niet denkt dat jij de aanbeveling zelf hebt geschreven! 22.

23 4. 5. Creëer een community Communiceren is twee richtingsverkeer. Als mensen jouw websitetekst lezen ben jij degene die aan het woord is. Zorg dat je ook een platform creëert waar je cliënten kunnen reageren en waar ze vragen kunnen stellen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een blog met een commentaarveld. Op een blog kunnen mensen namelijk reageren en door deze reacties ontstaat er een conversatie, niet alleen tussen jullie maar ook tussen andere lezers van jouw blog. Door deze conversatie kan je mensen leren kennen en creëer je dus een hechte community waar mensen kunnen leren en delen. Een blog is ook goed voor jouw SEO (zoekmachine optimalisatie). Hoe meer interactie er op jouw blog is hoe belangrijker jouw website word voor Google omdat blijkbaar mensen de site ook belangrijk vinden. Call-To-Action (CTA) Dit zijn woorden of zinnen die de bezoeker aansporen om actie te ondernemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een bel nu of Klik hier knop. Zorg ervoor dat deze opvallen door een tegenstrijdige kleur en opvallende knoppen te gebruiken. Hierdoor zullen ze sneller gebruikt worden en ondernemen mensen dus veel eerder een actie die jij wil dat ze uitvoeren. Dit gebruik je ook om bijvoorbeeld de nieuwsbrief inschrijvingen binnen te halen! 23.

24 6 Pagina s HOME ook wel Oogstpagina De home pagina, en dan voornamelijk boven de vouw (wat de bezoeker ziet zonder dat er naar beneden gescrollt is), is het meest belangrijke deel van jouw website. Dit is namelijk de plek waar mensen besluiten om langer te blijven of meteen weer weg te gaan. Het is dus erg belangrijk dat jouw doelgroep zich hier meteen aangesproken voelt. Biedt hier dan ook jouw gratis weggever aan en maak duidelijk waarom het zo belangrijk is dat ze deze downloaden. Zorg er ook voor dat de website een professionele uitstraling heeft waardoor de geloofwaardigheid van de website verhoogd wordt. Gebruik de rest van deze pagina om te laten zien wat je doet en vooral wat de resultaten hiervan zijn. Diensten Het schrijven van de teksten voor de pagina waar jouw diensten staan is lastig. Geef altijd goed weer wat de resultaten zijn van deze diensten. Mensen zoeken namelijk naar hun probleem en willen vinden waarnaar ze zoeken. Omschrijf dus het probleem van jouw doelgroep en laat hier zien dat jij de oplossing biedt. Houd het echter wel kort en bondig en zorg ook hier dat de belangrijkste info boven aan de pagina te vinden is. 24.

25 Over mij/ons Het meest belangrijke van deze pagina is een goede enthousiaste en aansprekende foto van jou! Mensen willen namelijk zien wie jij bent en met wie ze misschien wel hun diepste geheimen gaan delen in een consult. Zelfs als je vindt dat je niet fotogeniek ben is het een must. Mocht je nog geen goede foto van jezelf hebben zorg er dan voor dat die er snel komt. Meerdere foto s is nog beter. Wanneer je over jezelf vertelt, vertel dan alleen wat relevant is voor jouw doelgroep en schrijf als therapeut. Misschien is het dus wel helemaal niet relevant om te vertellen welke middelbare school je hebt gedaan en hoeveel honden je hebt. Beschrijf op deze pagina ook wat jouw visie is en waarom je hebt gekozen om dit werk te doen voor deze specifieke doelgroep. Aanbevelingen/testimonials Wanneer je verhuist en op zoek gaat naar een nieuwe tandarts, dan wil je natuurlijk graag de mening weten van andere mensen. Andere mensen kunnen namelijk goed besluiten of de diensten van de tandarts goed zijn of niet. Denk maar aan mond-opmond reclame, dit is een van de krachtigste vormen van reclame. Wanneer een jouw nieuwe buurman een tandarts aanbeveelt zal je dit advies veel serieuzer nemen dan dan de tandarts zichzelf aanbeveelt, nietwaar? Zo werkt het ook op een website. Vraag aan jouw tevreden klanten om een stukje te schrijven over jouw dienst en over jou als persoon. Plaatst dit stukje tekst met een foto en naam van de schrijver op jouw website. Uit onderzoek blijkt dat een aanbeveling van een ander mensen vele malen sterker werkt op de besluitvorming dan bijvoorbeeld een advertentie. 25.

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten

Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten ONLINE MARKETING VOOR THERAPEUTEN Een ebook voor het aantrekken van cliënten door online marketing op een liefdevolle manier in te zetten een publicatie van Create Coaching en websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Marketing voor een Succesvolle praktijk

Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing voor een Succesvolle praktijk Marketing is iets dat je eigenlijk continu doet als je met vreemden over jouw dienst praat. Marketing is namelijk het communiceren van de waarde van jouw dienst

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Marktonderzoek: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Marktonderzoek: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Visie: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Visie: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays. Vol

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0

ContentDocument. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com. ContentDocument - Websites voor Therapeuten 1.0 ContentDocument Een website ontwerpen zonder dat je beschikt over goede content is als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen. Dit is een publicatie van: websitesvoortherapeuten.com

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties

Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Wat je deze week gaat doen: - Een visie creëren voor jouw praktijk - Doelen stellen - Een blog schrijven - Dagelijkse succes acties Doelen stellen voor je praktijk: Je gaat nu doelen stellen voor jouw

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert!

Summercourse: Schrijf in 4 maanden je boek en profileer je als expert! HOE VERHOOG JE JE OMZET MET ONLINE TEKSTEN? Webinar: online teksten Online trainer en schrijfcoach Blogger Auteur Journaliste Webinar: online teksten Mijn waarom: Ik wil ondernemers helpen om hun verhaal,

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen?

Netwerkmarketing. Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? Netwerkmarketing Hoe kan je contacten benaderen en uitnodigen? In deze training 1. Je sociale netwerk onderhouden 2. Wat de pro s doen 3. Wat is de beste strategie om mensen uit te nodigen Wat je NIET

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier!

Waarom dit e-book. De vele mogelijkheden van LinkedIn zal in dit e-book uitgebreid uitgelegd worden. Ik wens je veel leesplezier! Waarom dit e-book Breng jezelf en je bedrijf onder de aandacht bij LinkedIn. LinkedIn is voor iedereen die zichzelf, product of dienst en bedrijf onder de aandacht wilt brengen. Met dit e-book laat ik

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Zo werkt conversie optimalisatie!

Zo werkt conversie optimalisatie! Zo werkt conversie optimalisatie! Haal jij al optimaal resultaat uit je bezoekers? Veel ondernemers laten kansen liggen. Dat is niet vreemd maar wel jammer. Als je met dit werkblad en de checklist aan

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit.

Wellicht heb je mijn gratis ebooks 40 manieren om nieuwe klanten te werven en 3 geheimen om binnen te komen bij bedrijven al in bezit. Hierbij ontvang je het stappenplan voor het snel en gemakkelijk schrijven van een inhoudelijk goede blogtekst. Het schrijven van een blog hoeft niet lang te duren, als je hier een goede methodiek voor

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken

Welkom. GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken Welkom GO ORGANIZING Helpt je organiseren en keuzes maken 1 weten SOCIAL MEDIA 2 vraag zaal Steekwoorden SOCIAL MEDIA Roep steekwoorden die bij je opkomen over SocialMedia 3 weten Programma Wat zijn Social

Nadere informatie

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou.

JUST BE YOU.NL. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen. Marian Palsgraaf - www.justbeyou. JUST BE YOU.NL Het mooiste wat je kunt worden is jezelf! 23 tips voor direct meer zelfvertrouwen Marian Palsgraaf - www.justbeyou.nl Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Mijn passie is mensen te helpen

Nadere informatie

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel

Effectieve reclametips. Voor meer klanten in uw winkel Effectieve reclametips Voor meer klanten in uw winkel Inhoud. Direct mail. Huis-aan-huisverspreiding. Facebook advertentie. E-DM 6. Welke uiting kiest u? 7 6. Effectieve tips voor in de reclamemix 8 Inleiding

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

10 gouden tips voor social media

10 gouden tips voor social media 10 gouden tips voor social media Social media voor positiviteit 10 gouden tips om succesvol te zijn met social media Op 28 februari 2011 ben ik begonnen met Twitteren. Ik had er totaal geen kaas van gegeten.

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Zo ondersteun je jouw business met Facebook

Zo ondersteun je jouw business met Facebook Zo ondersteun je jouw business met Facebook Een goed begin is het halve resultaat! Graag willen wij je laten profiteren van enkele eenvoudige stappen die je kunt zetten, zodat jouw activiteiten op Facebook

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee

Wat zijn de doelstellingen van uw. actief zijn? 28-10-2014. Online marketing: het belang van internet en je website. TenZer niet het eerste idee TenZer niet het eerste idee Online marketing: het belang van internet en je website Workshop 27 oktober 2014 Lead to Sale Creative Photostudio Vallen en opstaan En toen.. TenZer Probeer ervaren ondernemers

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 6: klaar voor klanten Les 3: Marketing Technieken Pen en papier? Marketing technieken Er bestaan heel veel verschillende soorten marketing technieken In deze

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Hoe vergroot ik mijn database?...is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren blz. 1 Marketingmed.nl blz. 2 Waarom adverteren? blz. 2 Waarom bij Marketingmed.nl

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E

VIA EEN GOUDEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E MEER GASTEN NAAR JE CAMPING VIA EEN WEBSITE # K L A N T B E L E V I N G O N L I N E VERSIE 2.0 I N H O U D S O P G A V E Warm welkom Goede website Gouden website Ons verhaal A U T E U R Johanna Bruggeman

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Hoofdstuk 17 Een incentive creëren

Hoofdstuk 17 Een incentive creëren Hoofdstuk 17 Een incentive creëren 17.1 Wat is de kracht van sociale evolutie? Heel heel lang geleden, in de tijd van de homo erectus waren wij mensen kwetsbare wezens. We begonnen net met het creëren

Nadere informatie

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl

Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Eerste uitgave: maart 2015-03-14 Copyright 2015 Saskia Steur Druk: www.drukzo.nl Hoewel deze uitgave met zorg is samengesteld aanvaardt de auteur geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door

Nadere informatie

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam

Create www.createcoaching.nl Cornelis Outshoornstraat 266, 1067 HG, Amsterdam Marketing Masterclass voor therapeuten. De stappen die beschreven staan in mijn E- Book leer ik aan mijn cliënten in mijn jaartraject Als therapeut in Volle Glorie. Het is mijn missie er voor te zorgen

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend

Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten. Stap 2: Ik ben er klaar voor. Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend INHOUD Introductie Waarom E-mail Marketing? Stap 1: Ik wil e-mailberichten van klanten Stap 2: Ik ben er klaar voor Stap 3: Ik besluit welk type email ik verzend Stap 4: Ik geef mijn e-mailberichten de

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

1. Niet beginnen met het blog

1. Niet beginnen met het blog 1. Niet beginnen met het blog Uitstelgedrag is een bekende menselijke kwaal. Ook al zijn sommige veranderingen heel goed voor een mens, de meeste veranderingen leveren vaak een hoop weerstand op. Het starten

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie