TRAININGSGIDS. WinRIS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TRAININGSGIDS. WinRIS"

Transcriptie

1 TRAININGSGIDS WinRIS

2 Prijzen WinRIS-trainingen Omschrijving Tarief Trainingsduur Basistraining 315,00 één dag Selectie en Mail-merge 315,00 één dag Forecast 170,00 één dagdeel Beheer buitendienst 170,00 één dagdeel Applicatiebeheer 315,00 één dag Rapportage 315,00 één dag E-marketing 170,00 één dagdeel DATA-collectief 315,00 één dag Prijzen zijn per persoon Bedrijfsspecifieke training WinRIS Eerste dag 1.590,00 Elke volgende dag 1.290,00 Dagdeel 795,00 Prijzen zijn per groep ( tot max. 8 personen) WinRIS-training on the job 495,00 één dagdeel

3 WinRIS-basistraining Voor iedereen die nog geen ervaring heeft met WinRIS of voor hen die hun basiskennis van WinRIS willen opfrissen. Alle basisbeginselen van WinRIS zullen worden behandeld. Speciaal bedoeld voor het dagelijkse gebruik van WinRIS. De training begint met een algemeen schema van de opbouw van WinRIS. Vervolgens zullen tijdens de ochtendsessie alle facetten van de invoer van bedrijfs- en contactpersoonsgegevens worden behandeld. De middag is bestemd voor het actiegericht werken met WinRIS: Hoe registreer ik gebeurtenissen in WinRIS? Hoe maak ik een bezoekrapport of een telefoonnotitie? Hoe koppel ik documenten aan activiteiten? Tevens wordt uitgebreid stilgestaan bij het gebruik van de centrale agenda van WinRIS en de te-doen-lijst. Aan het einde van de middag zal de Projectenmodule worden behandeld. In de cursus worden de volgende zaken behandeld: Een algemene weergave van de opbouw van het WinRIS-pakket Bedrijven en contactpersonen Het opzoeken van bedrijfsinformatie en het werken met de bekijken- en wijzigenmodus Het invoeren en wijzigen van bedrijfsgegevens Het bekijken, wijzigen en toevoegen van nieuwe contactpersoongegevens Activiteiten Het kunnen lezen van het activiteitenoverzicht behorende bij een bedrijf Het invoeren van acties Het kunnen filteren van acties in het bedrijfsvenster Het aanmaken van een pop-up (herinneringsactie) voor een collega Agenda en te-doenlijst Het werken met de te-doen-lijst Het bekijken van andermans te-doen-lijst en agenda Het aanmaken van collectieve acties voor meerdere collega s Projecten Het aanmaken van nieuwe projecten Het koppelen van activiteiten aan projecten Het wijzigen van projectinformatie Overige zaken Wijzigen van voorkeurvelden in de diverse schermen Het aanpassen van de persoonlijke WinRIS-instellingen Deelnemers aan de WinRIS-basistraining dienen enige ervaring met het gebruik van Windows te hebben. Verder is geen specifieke kennis vereist.

4 WinRIS-training Selectie en Mail-merge Selectie: Informatie. Dat is het toverwoord van deze tijd. WinRIS wordt door velen gebruikt voor de opslag van uitgebreide hoeveelheden informatie: activiteiten, bedrijven, contactpersonen en ga zo maar door. WinRIS heeft naast gebruikersvriendelijke mogelijkheden voor de invoer van deze informatie ook een krachtige module die de informatie in mooie overzichten kan uitvoeren: de Selectiemodule. Deze module wordt gebruikt door iedereen die overzichten en lijstjes wil maken: Managers (wie heeft wat wanneer gedaan? Welke offertes zijn het afgelopen kwartaal uitgebracht?) Maar ook secretariaatsmedewerkers (hoe maak ik een lijst met contactpersonen voor het versturen van de kerstkaarten in december?) Kortom: De selectietraining is voor iedereen die overzicht wil hebben. Tijdens de training wordt een korte blik achter de schermen van de WinRIS-database getoond (om te weten hoe je informatie uit WinRIS ophaalt, is het verstandig te weten hoe de informatie is opgeslagen). Tevens worden de technieken voor het maken van selecties behandeld, waarmee de gebruiker zelf zijn lijsten kan samenstellen. Ook de mogelijkheid tot het bevriezen van selecties wordt uitgelegd en de mogelijkheden om met deze bevroren selecties te rekenen. Verder worden handige tips gegeven voor het opmaken van de selecties. In de cursus worden de volgende zaken behandeld: Selectiedefinitie Het formuleren van selectiecriteria Het definiëren van weergavenvelden vanuit de database Het sorteren van de geselecteerde items Het printen van gemaakte selecties Bedrijven- en Contactpersonenlijsten Uitleg over dynamische selecties en bevroren lijsten Het maken van bedrijven- en contactpersonenlijsten Exporteren van selectiegegevens Het importeren van deze informatie in Excel Deelnemers dienen enige ervaring met het gebruik van Windows te hebben. Daarnaast is enige ervaring in het gebruik van de WinRIS-basismodule gewenst. Hiervoor kunt u ook de WinRIS-basistraining hebben gevolgd.

5 Mail-merge: De Mail-mergemodule is een ideale WinRIS-functionaliteit voor iedereen die wel eens een brief of fax moet versturen, of voor wie zich bij iedere mailing weer voor een schier onuitvoerbare taak gesteld ziet. Alles wat u moet weten over onze handige koppeling met Microsoft Word komt u te weten tijdens deze training. De training begint met een basisuitleg over de koppeling tussen WinRIS en Microsoft Word, er wordt gesproken over veldnamenbestanden en de functie ervan. Daarnaast wordt uitgelegd hoe u in Microsoft Word sjablonen maakt die door WinRIS gebruikt worden. Hierbij worden ook diverse tips over Word-functionaliteiten gegeven die veel gebruikt worden in WinRIS-sjablonen. Er wordt geleerd hoe u aan één bedrijf of persoon even snel een briefje of fax kunt sturen (de direct-merge) en hoe u vanuit een selectie een mailing kunt maken. Als laatste wordt geleerd hoe u met WinRIS etiketvellen kunt maken voor (grote) mailingen. In de cursus worden de volgende zaken behandeld: Uitleg van het samenvoegen binnen WinRIS Het maken van een standaardbrief Het maken van etiketten Het werken met referentienummers Direct-merge Mergen vanuit diverse entiteiten Het doorlopen van de vier direct-merge wirzardschermen Mail-merge Het mergen vanuit een selectie Het maken van een afgeslankte header Het selecteren van contactpersonen voor mail-merge Deelnemers dienen enige ervaring met het gebruik van Microsoft Word te hebben. Daarnaast is ervaring in het gebruik van de WinRIS-basis- en -selectiemodule zeer gewenst. Hiervoor kunt u ook de WinRIS-basistraining en de WinRIS-selectietraining hebben gevolgd.

6 WinRIS-training Forecast Hoe staat het met die offerte? Wat is de verwachting voor het volgende kwartaal? Hoe kan ik makkelijk mijn commerciële activiteiten aan mijn manager rapporteren? Op deze vragen levert de Forecastmodule een antwoord. Deze module is een hulpmiddel voor het effectief volgen van lopende verkooptrajecten. Een onmisbaar hulpmiddel voor organisaties die hun verkoopapparaat onder controle willen houden. De training behandeld alle facetten van het gebruik van de Forecastmodule. De nadruk ligt vooral op het op een juiste wijze invoeren van alle informatie die met een commerciëel traject te maken heeft, zoals de kans, de bron, de doorlooptijd en de status van het traject. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij het vastleggen van activiteiten bij een forecast, evenals bij het zichtbaar maken van indirecte kosten. Het specificeren van de forecast (welke artikelen worden in het traject aangeboden?) is het onderwerp dat vervolgens aan de orde zal komen. Hierbij wordt ook iets verteld over het toekennen van korting aan artikelen en het WinRIS-toestemmingsmodel. Als laatste zal ook de offertemodule worden behandeld, evenals het definiëren van een offertesjabloon in Microsoft Word. Tijdens de training zullen ook de aspecten die betrekking hebben op het applicatiebeheer applicatiebeheer van de forecastmodule worden behandeld. In deze training worden de volgende onderdelen behandeld: Een algemene uitleg over de opbouw en toepassing van de forecastmodule. Het aanmaken van een forecast Het afleggen van een forecast Het koppelen van activiteiten aan een forecast Het verkort toevoegen van een forecast via een actieregel Het toevoegen van artikelen aan een artikellijst. Uitleg van het toestemmingmodel van de WinRIS-forecast Het maken van een offertesjabloon in MS-Word Deelnemers aan de training WinRIS forecast dienen ervaring met het gebruik van de WinRIS-basismodule te hebben. Hiervoor kunt u ook de WinRIS-basistraining hebben gevolgd. Daarnaast is ervaring met de WinRIS Mail-mergemodule gewenst voor het offertedeel van de training. Hiervoor kun u ook de WinRIS mail-mergetraining volgen.

7 WinRIS-training Beheer buitendienst Off-line werken met WinRIS: een buitendienstmedewerker die op weg naar de klant nog even de historie wil doornemen, een vestiging aan de andere kant van het land die van dezelfde WinRIS kaartenbak gebruik wil maken of de thuiswerker die ook van alles op de hoogte moet zijn. Voor al deze situaties heeft WinRIS de Buitendienstmodule in huis, synchronisatie tussen meerdere WinRIS-databases. Deze training is voor hen die de Buitendienstmodule moet inrichten en onderhouden. Tijdens de training wordt allereerst een kort uitgelegd hoe WinRIS de database en de licentie benadert. Tevens worden de basisbeginselen van de Buitendienstmodule behandeld. De cursist zal tevens een simulatie gaan opzetten van een WinRIS master- en buitendienstdatabase. Hiermee zal de Buitendienstmodule worden ingericht en wordt een synchronisatie tot stand gebracht. Tevens worden de mogelijkheden tot automatisering van de updatemodule behandeld. In de cursus worden de volgende zaken behandeld: Een uitgebreide uitleg van de Buitendienstmodule van WinRIS Het maken van een vestigingsdatabase Het instellen van master en vestiging Het aanmaken en inlezen van updatebestanden Uitleg over de automatiseringsmogelijkheden van de update Deelnemers aan de WinRIS-training Beheer Buitendienst dienen ruime ervaring met Windows te hebben. Kennis van de gebruikersfunctionaliteiten van WinRIS is niet verplicht, maar wel gewenst. Voor alle duidelijkheid: deze training is niet expliciet bedoeld voor de gebruikers van de Buitendienstmodule (buitendienstmedewerkers e.d.).

8 WinRIS-training Applicatiebeheer Zelfs aan WinRIS moet soms onderhoud gepleegd worden: nieuwe gebruikers moeten kunnen inloggen, rechten moeten gewijzigd worden etc. Ook komt het voor dat er nieuwe keuzes in stamtabellen moeten worden aangemaakt, of willen de gebruikers extra velden op diverse schermen. Speciaal hiervoor is de applicatiebeheerderstraining. De training vereist geen technische achtergrond en is dus zeker niet alleen geschikt voor systeembeheerders!! Tijdens de training WinRIS-applicatiebeheer komen alle zaken aan de orde die een WinRIS applicatiebeheerder moet weten. Grofweg zijn ze in te delen in een achttal categorieën: In deze training worden de volgende onderdelen behandeld: Het instellen van autorisatie van medewerkers en afdelingen. Het wijzigen van basisinstellingen van WinRIS. Het aanmaken, wijzigen en verwijderen van vrije velden in WinRIS. Het aanmaken en bijwerken van stamtabellen Uitleg over de achtergronden van de module en de Outlook-synchronisatie Effectieve inrichting van de mail-merge De installatie van WinRIS Deelnemers aan de training WinRIS-applicatiebeheer dienen kennis van Windows te hebben. Ervaring in het gebruik van, of kennis over WinRIS is niet verplicht, maar wel zeer gewenst.

9 WinRIS-rapportagetraining U en uw collega s registreren veel waardevolle informatie in WinRIS. Activiteiten, bedrijfsinformatie, forecastgegevens en waarschijnlijk zelfs nog meer. Met behulp van de Selectiemodule kunt u hiervan eenvoudig lijsten maken en die eventueel zelf doorsturen naar Excel. Wilt u echter verder gaan dan dat, dan is de WinRISrapportagetraining iets voor u. Maak uw eigen, dynamische rapportages vanuit WinRIS direct in Excel. Creëer o.a. gecumuleerde overzichten van uitgevoerde activiteiten, commerciële trajecten en laat alles overzichtelijk in grafieken weergeven. Wanneer u deze training heeft gevolgd, heeft u de basisbeginselen van het rapporteren in Excel onder de knie. U kunt overzichten maken van uw openstaande forecasts (inclusief kansberekening) of uw eigen marktpenetratie-analyses doen: in welke branches ben ik sterk of hoe zijn mijn relaties verdeeld over mijn account managers etc. Onderwerpen die tijdens de training behandeld worden: Het maken van een koppeling met uw WinRIS-database d.m.v. MSAccess Het maken van queries, gebaseerd op de informatie in WinRIS Het ophalen van in MSAccess gemaakte queries in een MSExcel-sheet Het maken van draaitabellen en grafieken van uw WinRIS-gegevens Het gebruik van een aantal geavanceerde functies in MSAccess Hoe open ik deze zelfgemaakte rapportages direct vanuit WinRIS? Tijdens de training zal worden gewerkt met MSAccess, MSExcel en WinRIS. Deelnemers aan de WinRIS-rapportagetraining dienen basiskennis van WinRIS te hebben. Tevens is enige kennis van de WinRIS-selectiemodule gewenst. Hiervoor kunt u de WinRIS-selectietraining volgen.

10 WinRIS-training E-marketing De WinRIS E-marketingmodule is bij uitstek een module om dynamisch met uw doelgroep te communiceren. Het is echter wel noodzakelijk om dit stuk gereedschap op een effectieve wijze in te zetten. Deze training helpt u daarbij. De training behelst zowel het gebruik van de E-marketingmodule als een aantal belangrijke facetten van marketing in het algemeen. Zowel het mailen vanuit WinRIS-CRM als het mailen van overige adressenbestanden wordt in de training behandeld. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheden van de WinRIS E-marketingwebsite waarop u uw mailingen maakt, verzendt en verwerkt. Ook krijgt u zelf de gelegenheid om een proefmailing samen te stellen. Daarnaast is er in de training ruimte om stil te staan bij marketing in het algemeen en worden diverse tips gegeven voor het opzetten van een succesvolle marketingcampagne en het interpreteren van de resultaten ervan. In de cursus worden de volgende zaken behandeld: Voorbereidingen Het maken van een doelgroepbestand, mét en zonder WinRIS-CRM Gebruik van de beschikbare tools voor het bewerken van een doelgroepbestand De E-marketingwebsite Algemene uitleg over de WinRIS E-marketingwebsite Het maken van een mailingsjabloon en mailing met de beschikbare opmaakgereedschappen Uitleg over WinRIS-frameworks (briefpapier) Tips voor het verzenden van de mailing Het verwerken van de statistieken en de resultaten van de mailing (in WinRIS) Algemeen Informatie over marketing in het algemeen Uitleg over werken op basis van opt-in en opt-out Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het deelnemen aan deze training.

11 Training DATA-collectief DATA-collectief is dé oplossing voor het vergroten van uw doelgroep en het up-to-date houden van uw klantendatabase. Naast het downloaden van bedrijven, biedt het DATA-collectief de unieke mogelijkheid om contactpersonen op verschillende functieniveaus te downloaden. Tijdens de training leert u efficiënt te werken met het DATAcollectief en alle informatie op de juiste manier te verwerken in het WinRIS systeem. Tijdens de training zullen alle benodigde handelingen om correct met het DATA-collectief te werken behandeld worden. Allereerst wordt de basis behandeld, namelijk het downloaden en koppelen van bedrijven en contactpersonen. Vervolgens zal de unieke doelgroepselectie uitgelegd worden en op welke manier hier optimaal gebruik van gemaakt kan worden, in combinatie met het WinRIS-systeem. Uiteindelijk vallen alle losse handelingen samen tot een logische werkwijze, wat ervoor zorgt dat u de mogelijkheden van het DATA-collectief optimaal benut. Tijdens de training worden de volgende zaken behandeld: - Bedrijven downloaden en koppelen - Contactpersonen downloaden en koppelen - Doelgroepselecties maken, online bekijken en bewerken - Verzamelde gegevens correct verwerken in WinRIS - Uitgevoerde en toekomstige activiteiten archiveren en aanmaken in WinRIS Deelnemers aan de DATA-collectief training dienen enige ervaring met het gebruik van Windows te hebben. Verder is geen specifieke kennis vereist om deze training te kunnen volgen.

12 Bedrijfsspecifieke WinRIS-training De WinRIS-gebruikerstraining is een training in het dagelijkse gebruik van WinRIS. De training beslaat een dag of een dagdeel die geheel volgens uw wensen zal worden ingericht. U kunt hierbij gebruik maken van ons volledig ingerichte trainingslokaal. De inhoud van de training hangt geheel af van uw wensen. Op verzoek kunnen wij gebruik maken van uw werkomgeving (uw database) en kunnen wij opdrachten maken die aansluiten op uw werkmethodieken. Voorafgaand aan de training zal de WinRIS-traininer de dagindeling met u doornemen. Uw organisatie staat een volledig ingericht trainingslokaal ter beschikking waar u tot maximaal 8 medewerkers per dag kunt laten trainen. Bij deze training wordt ook een lunch verzorgd (bij twee aaneengesloten dagdelen). Afhankelijk van de inhoud van de training. Training on the job Uw organisatie werkt al (enige tijd) met WinRIS, maar u hebt het gevoel dat de kennis een een beetje is weggezakt. Dan is deze training on the job iets voor u. Een ervaren trainer komt een halve dag bij u op bezoek en kan, terwijl iedereen gewoon aan het werk is alle vragen die de WinRIS-gebruikers hebben, behandelen. Uw medewerkers moeten vooraf zoveel mogelijk vragen verzamelen waar men graag een antwoord op wil hebben. De inhoud van deze training is daarvan dus afhankelijk.

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem WinRIS Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem Inleiding WinRIS is een marketing, sales- en communicatiesysteem dat eigenhandig is ontwikkeld door WinRIS Nederland b.v. Het systeem wordt ook wel een

Nadere informatie

Cursusmateriaal Masterclass. Business Rapportages. Pagina 1 van 23

Cursusmateriaal Masterclass. Business Rapportages. Pagina 1 van 23 Cursusmateriaal Masterclass Business Rapportages Pagina 1 van 23 Inhoud 1. Inleiding Masterclass Rapportages... 3 Doelgroep... 3 Doelstellingen... 3 Opzet document... 4 2. Bediening... 5 2.1. Benodigde

Nadere informatie

Handleiding Kenmerken & Marketinglijsten Microsoft CRM 2016

Handleiding Kenmerken & Marketinglijsten Microsoft CRM 2016 Handleiding Kenmerken & Marketinglijsten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding kenmerken en marketinglijsten...

Nadere informatie

Cursusoverzicht. Compass Relationship Management

Cursusoverzicht. Compass Relationship Management Cursusoverzicht Compass Relationship Management Péritus bv April 2003 Inhoudsopgave Algemene informatie... 2 Onderhoud van kennis... 4 1. Basisgebruik Compass... 5 2. Campagnemanagement... 6 3. Applicatiebeheer...

Nadere informatie

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding activiteiten... 3 1.3 Referentiedocumenten...

Nadere informatie

Functionaliteitsoverzicht

Functionaliteitsoverzicht Functionaliteitsoverzicht OFFERTES module functionaliteit Maak uw offertes aan. In Watch kunt u alle benodigde projectinformatie al vanaf het begin registreren, in de Offertemodule. Zo heeft u een compleet

Nadere informatie

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR

(580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR (580N) OUTLOOK 2010 - MODULAIR Naast het standaard aanbod, biedt Cevora ook modulaire incompany-opleidingen van halve dagen aan. Binnen een incompany-opleiding zijn de inhouden van de verschillende standaardopleidingen

Nadere informatie

Opleidingscatalogus: Automatisering

Opleidingscatalogus: Automatisering Opleidingscatalogus: Automatisering t WEB Opleidingen, Adviezen & Hoofdvestiging: Zeppelinstraat 7 7903 BR Hoogeveen Tel: 0528-280888 Fax: 0528-280889 Website: www.tweb.nl E-mail: info@tweb.nl Opleidingen

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

Handleiding beheer en managen verkoopkansen Microsoft CRM 2016

Handleiding beheer en managen verkoopkansen Microsoft CRM 2016 Handleiding beheer en managen verkoopkansen Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding verkoopkansen...

Nadere informatie

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011

Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Duraserve E-mailmarketing Systeem Duraserve, oktober 2011 Copyright 2011 - Duraserve Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een dataverwerkend

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB

DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB DocuSoft CRM relatiebeheer voor het MKB Binnen ondernemingen gaat het onderdeel communicatie een steeds grotere rol spelen naarmate het aantal personeelsleden toeneemt en/of de structuur van het bedrijf

Nadere informatie

CaseMaster PM ProjectManagement

CaseMaster PM ProjectManagement CaseMaster PM ProjectManagement Projectmanagement De manier waarop u uw projecten organiseert, voorbereid, uitvoert en afrond bepaald uw succes. Projecten staan en vallen met planning. Effectief projecten

Nadere informatie

Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent

Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent Handleiding voor de applicatiebeheerder van Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 02-10-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 0.2 14-10-2014 Lezerscorrectie

Nadere informatie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie

Verplichtingen administratie. Brochure - Verplichtingen administratie Brochure - Verplichtingen administratie Ontwikkeld door: Van der Heijde Automatisering B.V. Registratie van verplichtingen van debiteuren en aan crediteuren Uitgebreide structuur voor autorisatie van verschillende

Nadere informatie

FileLinx Academy Studiegids

FileLinx Academy Studiegids FileLinx Academy Studiegids Gebruikersworkshop Applicatiebeheertraining Technisch beheertraining Intranettraining Workflowstudiotraining Marketingcampagnetraining Rapportagetraining Rechtentraining FileLinx

Nadere informatie

Beginnen met de Relatiebeheer module

Beginnen met de Relatiebeheer module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 23 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Hieronder worden de minimale stappen om te beginnen met de module Relatiebeheer kort beschreven. Deze stappen

Nadere informatie

Update PlusPort Academy november 2012

Update PlusPort Academy november 2012 Update PlusPort Academy november 2012 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 8 november 2012. Inhoud 1. Aanpassingen in de trainingsdefinitie... 3 1.1. Zichtbaarheid

Nadere informatie

MA!N Rapportages en Analyses

MA!N Rapportages en Analyses MA!N Rapportages en Analyses Auteur Versie CE-iT 1.2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Microsoft Excel Pivot analyses... 4 2.1 Verbinding met database... 4 2.2 Data analyseren... 5 2.3 Analyses verversen... 6

Nadere informatie

CRMNode voor Twitter Lead Beheer

CRMNode voor Twitter Lead Beheer CRMNode voor Twitter Lead Beheer Wat is CRM Node? CRMNode is een gebruikersvriendelijk CRM systeem voor het ondersteunen van organisaties met grote aantallen particuliere en zakelijke relaties, die veel

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Credit Management en Excel

Credit Management en Excel Credit Management en Excel Debiteurenbeheer of het opstellen van debiteuren rapportages, het zijn terugkerende werkzaamheden op iedere creditmanagement afdeling. Werkzaamheden die lang niet altijd goed

Nadere informatie

MS Office 2010 cursussen

MS Office 2010 cursussen MS Office 2010 cursussen Inleiding Versie 18/11/2011 Dit document is bedoeld om inzicht te geven in de onderwerpen van MS Office cursussen die door CME Consultancy verzorgd kunnen worden. Tenzij anders

Nadere informatie

Autorisatie in Relatiebeheer

Autorisatie in Relatiebeheer Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 25 juni 2010 2 Autorisatie in de module Relatiebeheer gebeurt op vier verschillende manieren. Pagina-autorisatie Rechten relatiebeheer Geavanceerde autorisatie

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software 7 Relatiebeheer 7 Verkoop

Nadere informatie

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control

CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control CaseMaster SPC Subsidie aanvraag Planning en Control Subsidie Aanvraag Planning en Control Een subsidie adviseur verzorgt subsidie aanvragen voor bedrijven. Subsidie aanvragen zijn complex en veranderen

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development

Voorwoord. Meer informatie over het factureringspakket vindt u terug op de supportsite: www.makkelijkfactureren.nl. VWA Software Development I Voorwoord Deze uitgave hoort bij de handleiding voor VWA Facturering. Bewust is gekozen voor een extra handleiding voor de module mailmerge. Op deze wijze hopen wij u nog beter van dienst te kunnen zijn.

Nadere informatie

Beginnen met de Agenda & planning module

Beginnen met de Agenda & planning module Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 22 juni 2010 2 Minimale stappen om te beginnen Introductie Hieronder wordt het minimum aantal stappen om te beginnen met de module Agenda & Planning kort beschreven.

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Jaarplan Softwarepakketten

Jaarplan Softwarepakketten Schooljaar 2012-2013 Leerkracht(en): Jan Sleebus Vak: Softwarepakketten Klassen: 5NI Schooljaar: 2012-2013 Algemene gegevens Leerjaar en studierichting: Vak: Leerplannummer: Handboek: Varia: Network &

Nadere informatie

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding module Document Uitgaande correspondentie genereren Uitgaande correspondentie terugvinden Persoonlijk geadresseerde mailings

Nadere informatie

CD Online. quick guide voor de relatie

CD Online. quick guide voor de relatie CD Online quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CD Online - quick guide voor de relatie Hoofdstuk

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL

REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL REMA TIP TOP - UW SPECIALIST IN TPMS Verkorte handleiding webshop WWW.TPMSSPECIALIST.NL INLOGGEN De REMA TIP TOP TPMS webshop kunt u bezoeken via www.tpmsspecialist.nl. Log hier in met uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Rapportages instellen

Rapportages instellen Versie 2.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over de ingestelde widgets (grafische weergaven) een rapportage te ontvangen en versturen in PDF of Excel. In deze handleiding komen alle opties,

Nadere informatie

Offective > Verkoop > Offertes

Offective > Verkoop > Offertes Offective > Verkoop > Offertes Met Offective kunt u ongelimiteerd offertes maken, na het klikken op het menu item Verkoop > Offertes komt onderstaand scherm, hier heeft u direct overzicht van de verschillende

Nadere informatie

Outlook 2000 beginners

Outlook 2000 beginners Outlook 2000 beginners campinia media Roger Frans Frans, Roger Outlook 2000 - beginners / Roger Frans; Geel: Campinia Media vzw, 2000; 197 p; index; 29 cm; gelijmd. ISBN: 90.356.1137.3; NUGI 854; UDC 681.3.06

Nadere informatie

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel

Outlook 2013 (N/N) : Texte en néerlandais sur la version néerlandaise du logiciel Werkomgeving Wat is Microsoft Outlook? 7 Outlook 2013 opstarten/afsluiten 7 Het mappenvenster 8 De navigatiebalk gebruiken 9 De compacte navigatie gebruiken 11 De takenbalk 12 Het leesvenster 13 Het deelvenster

Nadere informatie

Takenbeheerapplicatie voor evenementen

Takenbeheerapplicatie voor evenementen Takenbeheerapplicatie voor evenementen Takenbeheer is een web-applicatie waarbij vrijwilligers taken kunnen selecteren die voor het kunnen uitvoeren van een evenement nodig zijn. De vrijwilligers hebben

Nadere informatie

BlueBank Versie 2 winter 2011

BlueBank Versie 2 winter 2011 BlueBank Versie 2 winter 2011 BlueBased B.V (2011) Auteur: Jeroen IJzerman BlueBank versie 2 BlueBased BV heeft ten behoeve van Stagerage een eigen stagebank gemaakt. Deze stagebank is alleen bedoeld voor

Nadere informatie

Nieuw in versie Autoflex 9.1

Nieuw in versie Autoflex 9.1 Nieuw in versie Autoflex 9.1 Onderstaande items zijn veranderd dan wel toegevoegd in versie 9.1. De geel gearceerde items worden erna wat verder uitgediept met schermvoorbeelden. Verkoop Mogelijkheid voor

Nadere informatie

Uitleg schermen online software MBCP

Uitleg schermen online software MBCP Uitleg schermen online software MBCP Als eerst gaat u naar de website www.bouwprijzen-software.nl. Hier krijgt u de onderstaande pagina te zien. Vervolgens kunt u inloggen doormiddel van uw e-mail adres

Nadere informatie

Microsoft. Roger Frans

Microsoft. Roger Frans Microsoft Roger Frans met cd-rom Frans, Roger Outlook 2003 / Roger Frans; Geel: Campinia Media vzw, 2004; 249 p; index; 25 cm; gelijmd. ISBN: 90.356.1190.X; NUGI 854; UDC 681.3.06 Wettelijk depot België:

Nadere informatie

INHOUD 1 INLEIDING... 2 2 WORD... 3 2.1 WORD BASISVAARDIGHEDEN... 3 2.2 WERKEN MET GROTE DOCUMENTEN... 3 2.3 VERZENDLIJSTEN... 3

INHOUD 1 INLEIDING... 2 2 WORD... 3 2.1 WORD BASISVAARDIGHEDEN... 3 2.2 WERKEN MET GROTE DOCUMENTEN... 3 2.3 VERZENDLIJSTEN... 3 Office Modules MS OFFICE MODULES Haarweg 20 3953 BH Maarsbergen Tel: 0343-444919 E-mail: info@bakkercomputeropleidingen.nl Website: www.bakkercomputeropleidingen.nl INHOUD 1 INLEIDING... 2 2 WORD... 3

Nadere informatie

Mailing/Selecties maken

Mailing/Selecties maken Mailing/Selecties maken In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u een Brief mailing, een e-mail mailing of adresetiketten kunt maken voor een groep relaties die aan bepaalde criteria voldoen. Selectie van

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen

Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Tips & Trucs Gebruikerssessies 22 en 23 november 2012 Roy Bazen Inhoudsopgave 1. Afdrukinstellingen per klant 2. Reisroute 3. Hernoemen van velden 4. Zoeken middels geavanceerde selectie 5. Sales Forecast

Nadere informatie

De week van Excel. 24 tot en met 27 augustus 2015

De week van Excel. 24 tot en met 27 augustus 2015 De week van Excel 24 tot en met 27 augustus 2015 DE WEEK VAN EXCEL Haarweg 20 3953 BH Maarsbergen Tel: 0343-444919 E-mail: info@bakkercomputeropleidingen.nl Website: www.bakkercomputeropleidingen.nl INHOUD

Nadere informatie

Nummer: 011 (11062002) The Courseware Company

Nummer: 011 (11062002) The Courseware Company Access Module 0 Access voor Windows, versie 97 (UK) Nummer: 011 (11062002) Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven

Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven Productinformatie LOKO Mailservice E-marketing met digitale nieuwsbrieven LOKO Mailservice is een full service dienst van www.nieuwsbriefspecialist.nl (Leaflet productinformatie LMS juni 2015) Een professionele

Nadere informatie

Inventarisatie Microsoft Office

Inventarisatie Microsoft Office Om te bepalen welke modules voor u wenselijk zijn verzoeken wij u onderstaande vragenlijst zo volledig mogelijk in te vullen. Voornaam + achternaam: E-mail: Telefoon (Optioneel): Werkgever: Wat is de aard

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands

Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Handleiding voor het verzenden van gepersonaliseerde mailings met ACT! 2011, ACTTranslator op Nederlands Voorbereiding: 1. Het maken van een sjabloon 2. Het maken van een selectie 3. Het toevoegen van

Nadere informatie

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie.

Startgids 010 Factuur aanmaken. In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Startgids 010 Factuur aanmaken In deze startgids staat aangegeven hoe u een factuur kunt aanmaken in de Safe Concept webapplicatie. Inhoud Factuur... 3 Een nieuwe factuur maken... 4 Dagregistratie... 7

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl

Hosting. Aan de slag. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl Hosting Aan de slag WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland w: www.wefact.nl e: helpdesk@wefact.nl 1. Installatie WeFact Hosting installeren In ons e-mail bericht heeft u inloggegevens ontvangen

Nadere informatie

Handleiding voor de applicatiebeheerder Cane Webservices.nl Integratie

Handleiding voor de applicatiebeheerder Cane Webservices.nl Integratie Handleiding voor de applicatiebeheerder Cane Webservices.nl Integratie Versie 1.1 Cane Webservices.nl Integratie Handleiding voor de Applicatiebeheerder 1 Inhoud INHOUD... 2 1. INTRODUCTIE... 3 DOELSTELLING

Nadere informatie

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013

HANDLEIDING TITEL. Voor OFFERTEPROGRAMMATUUR WAGENPARK. het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 TITEL HANDLEIDING Voor het regelen van (kleine) schadegevallen AUGUSTUS 2013 INHOUDSOPGAVE 1 MOGELIJKHEDEN 1 2 INLOGGEN 1 3 ALGEMENE LEGENDA 1 4 STAPPENPLAN: OFFERTE AANVRAGEN 2 5 OPNIEUW OPENSTELLEN AAN

Nadere informatie

Handleiding. KMO-beheer. Basis verkoop

Handleiding. KMO-beheer. Basis verkoop Handleiding KMO-beheer Basis verkoop G. Verwilghensingel 6 - B-3500 Hasselt - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adsolut.be 1. I N H O U D 1. Inhoud... 1 2.

Nadere informatie

MS Excel. Module 0. MS Excel, versie 2000 (UK) Nummer: 187 (11062002) The Courseware Company

MS Excel. Module 0. MS Excel, versie 2000 (UK) Nummer: 187 (11062002) The Courseware Company MS Excel Module 0 MS Excel, versie 2000 (UK) Nummer: 187 (11062002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Trainingsomschrijving ACCESS 97 / 2000 / 2003NL

Trainingsomschrijving ACCESS 97 / 2000 / 2003NL Module 1 Inleiding Module 2 Ontwerpen van tabellen Module 3 Relationele databases en queries Module 4 Formulieren en rapporten Module 5 Geav. formulieren en rapporten Module 6 Macro s en menu s Module

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing.

Wil je een meer gepersonaliseerde standaardbrief versturen naar een aantal personen, dan is een mailing een goede oplossing. Mailmerge In deze handleiding gaan we nader bekijken hoe we een mailing uitvoeren. We gaan kijken hoe we een adressenbestand manipuleren, hoe we een selectie maken in een adressenlijst en een mailing uitvoeren

Nadere informatie

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer

Handleiding Mplus Touch Screen Kassa. Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer Handleiding Mplus Touch Screen Kassa Module T1220 Klantenkaart en relatie beheer www.bolt.nl/afrekenen Inhoudsopgave 1 Module uitleg...3 2 Configuratie...4 2.1Klantenkaart instellingen...4 2.1.1Waardes...4

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

Release notes 5.2.4. Inhoud

Release notes 5.2.4. Inhoud Release notes 5.2.4 Deze release heeft vooral wijzigingen aan het legionella dossier. De wijzigingen hebben betrekking op vereenvoudiging in registratie en beheer van activiteiten 1. Release datum 1 november

Nadere informatie

Update PlusPort Academy januari 2013

Update PlusPort Academy januari 2013 Update PlusPort Academy januari 2013 In dit document beschrijven we de verbeteringen die zijn doorgevoerd in de update van 14 februari 2013 Inhoud 1. 5 workshops... 3 2. Events... 4 2.1. Event toevoegen...

Nadere informatie

Urenregistratie MKB. Handleiding

Urenregistratie MKB. Handleiding Urenregistratie MKB Handleiding Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Easy Template B.V.

Nadere informatie

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken.

1. Maak een team aan Ga naar samendementievriendelijk.nl en volg onderstaande stappen om een team aan te maken. Start je eigen team! Motiveer je medewerkers, collega s, sportmaatjes of vrienden om ook dementievriendelijk te worden door ze uit te nodigen om een gratis online training te volgen door middel van het

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

MS Access. Module 0. MS Access, versie 2000 (NL) Nummer: 256 (11062002) The Courseware Company

MS Access. Module 0. MS Access, versie 2000 (NL) Nummer: 256 (11062002) The Courseware Company MS Access Module 0 MS Access, versie 2000 (NL) Nummer: 256 (11062002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

WinRIS E-marketing. De moderne manier van marketing

WinRIS E-marketing. De moderne manier van marketing WinRIS E-marketing De moderne manier van marketing Inleiding E-mail is niet weg te denken uit de dagelijkse gang van zaken binnen een bedrijf. Het is een veelzijdig communicatiemiddel en wordt steeds meer

Nadere informatie

Handleiding. imailingtool. Introductie

Handleiding. imailingtool. Introductie Handleiding imailingtool Handleiding...1 imailingtool...1 Introductie...1 2 Aan de slag!...2 2.1 Inloggen...2 2.2 Dashboard / Homepage...2 2.2.1 Uitleg dashboard...3 3 Adressenlijst...0 3.1 Een nieuwe

Nadere informatie

Handleiding Plannen Expert

Handleiding Plannen Expert 2014 Handleiding Plannen Expert Opdrachten roosteren en competenties Staff Support B.V. ROI-Online / Staff 22-12-2014 Deze gebruikershandleiding is bedoeld voor gebruikers van de module Plannen Expert.

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen

De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 Nieuwe module: Tender Start Formulier, eenvoudig decentrale inkoopverzoeken stroomlijnen & vastleggen De laatste update van 2015 is een bijzondere. We voegen een nieuwe module

Nadere informatie

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1

MICROSOFT LIVE @ EDU. handleiding. Datum: februari 2012. Versie: 1.2.1 MICROSOFT LIVE @ EDU handleiding Datum: februari 2012 Versie: 1.2.1 1 Wat is Live @ Edu Live @ Edu is een service van Microsoft voor het onderwijs. Hiermee krijgt elke leerling de beschikking over een

Nadere informatie

PAS 4.0 Gebruikershandleiding. Datum: 3 november 2009 ACHA Automation BV

PAS 4.0 Gebruikershandleiding. Datum: 3 november 2009 ACHA Automation BV PAS 4.0 Gebruikershandleiding Datum: 3 november 2009 ACHA Automation BV Inhoudsopgave 1. PAS: hét adressenbeheer- en mailingprogramma...4 2. Voorbeeld...4 2.1. Case: ACHA Automation BV...4 2.2. Werkwijze

Nadere informatie

Welkom bij VU Westland

Welkom bij VU Westland Welkom bij VU Westland VU = volksuniversiteit Een instantie die 100 jaar geleden werd opgericht. Er zijn tientallen vestigingen in Nederland. 1 Inhoudsopgave Microsoft Office Social Media Internet & bestandsbeheer

Nadere informatie

VWM :: Facturatie. Documentatie van het systeem. Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl. Auteur: E-mail: Website:

VWM :: Facturatie. Documentatie van het systeem. Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl. Auteur: E-mail: Website: VWM :: Facturatie Documentatie van het systeem Auteur: E-mail: Website: Danny van Wijk dannyvanwijk@gmail.com http://www.vwmedia.nl Inhoudsopgave Admin... 3 Mijn Account... 3 Crediteuren... 3 Debiteuren...

Nadere informatie

Mailmerge Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 25 juni 2010

Mailmerge Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 25 juni 2010 Auteur : Reint Endendijk Versie : 1.0 Datum : 25 juni 2010 2 Volgens Wikipedia is mailmerge: Een software product dat een bestand (of database) van namen en adressen samenvoegt met een sjabloon, om zodoende

Nadere informatie

Etiketten maken (post)

Etiketten maken (post) Etiketten maken (post) Het is mogelijk om van de gegevens uit Sportlink Club etiketten aan te maken. Allereerst moet u hiervoor de gegevens vanuit Sportlink Club exporteren naar Excel. In Excel dient u

Nadere informatie

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training

Inhoud. GAnalytics Trainingen. Brochure Google Analytics training Brochure Google Analytics training Inhoud Inleiding... 2 1. Onderwerpen Google Analytics training... 2 2. Doelen... 2 3. Het instellen van filters... 3 4. Uitleg site statistieken... 4 5. Rapportage mogelijkheden

Nadere informatie

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost

In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost In vier stappen uw Pakketten versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Pakketten. Met MijnPost kunt

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Handleiding voor organisaties Inleiding Handleiding voor organisaties Met deze handleiding kunt u als organisatie inzicht krijgen in wat er allemaal mogelijk is binnen soket. Enkele voorbeelden als vestigingen

Nadere informatie

Lege waarden importeren

Lege waarden importeren Release november 2014 Subscription Manager Meer inschrijvingen op uw nieuwsbrief Lege waarden importeren Uw bestand up-to-date Handmatig productprijzen aanpassen Volledige flexibiliteit Filtering niet-zichtbare

Nadere informatie

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost

In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken. Regel al uw postzaken online via MijnPost In twee stappen uw eigen MijnPost-account aanmaken Regel al uw postzaken online via MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Van het invoeren

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

<licentiecategorie> (licentiecategorie waartoe de ingelogde gebruiker behoort)

<licentiecategorie> (licentiecategorie waartoe de ingelogde gebruiker behoort) AllSolutions 10.0.21 Online samenwerken Algemeen Extra systeemvariabelen toegevoegd Op alle plekken in het systeem waar u systeemvariabelen kunt gebruiken (onder meer bij de weergaven, instellingen en

Nadere informatie

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud

Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1. Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven Inhoud Taak 2.1.4 Eerst zien dan geloven... 1 Inhoud... 1 Inleiding... 2 Modules van urenregistratiesysteem (Blokboek)... 3 Module applicatiebeheer... 3 Module projectbeheer...

Nadere informatie

JOBSITE Handleiding (19-01-2010)

JOBSITE Handleiding (19-01-2010) JOBSITE Handleiding (19-01-2010) 19/01/2010 2/22 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 JOBSITE FUNCTIONALITEITEN... 4 JOBSITE: BEZOEKER ZONDER ACCOUNT... 5 HOMEPAGE... 5 BEZOEKERS ZONDER ACCOUNT

Nadere informatie

Outlook. Module 0. Microsoft Outlook, versie 97 (UK) Nummer: 112 (11062002) The Courseware Company

Outlook. Module 0. Microsoft Outlook, versie 97 (UK) Nummer: 112 (11062002) The Courseware Company Outlook Module 0 Microsoft Outlook, versie 97 (UK) Nummer: 112 (11062002) Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of op

Nadere informatie

Trainingsomschrijving Excel 97 / 2000 / 2003 NL

Trainingsomschrijving Excel 97 / 2000 / 2003 NL Module 1 Basisvaardigheden Module 2 Spreadsheets opzetten Module 3 Layout en afdrukken Module 4 Grafieken Module 5 Functies Module 6 Geautomatiseerde oplossingsmethoden Module 7 Werken met databases Module

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Handleiding SchoolOAS 5 Stappenplannen wijzigdatum: 18-9-2015 Betrokken bij het Onderwijs Inhoudsopgave 1. Absentie 1 1.1 Absentie invoeren 1 1.2 Absentie bewerken of afsluiten 2 1.3 Absentieoverzichten

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

HANDLEIDING Q2000 Offerte

HANDLEIDING Q2000 Offerte HANDLEIDING Q2000 Offerte Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Backoffice...4 Offerte aanmaken...4 Offerte naar order...9 Offerte naar factuur...11 Offerte wijzigen...13 Offerte annuleren...14 Overige...15

Nadere informatie

Handleiding Mobility Platform

Handleiding Mobility Platform Handleiding Mobility Platform Inleiding Hoofdscherm Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze online calculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat

Nadere informatie