cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld"

Transcriptie

1 cbs de Wiekslag, Wijkstraat 4, 7695 TJ Bruchterveld website: redactie: Jan Bakker nummer 390 Niet naast mijn deur Luide protesten klonken deze week in Heemserveen toen bekend werd dat er maximaal 1000 asielzoekers een plek zouden krijgen op een braakliggend stuk grond. Nu gingen die protesten niet zozeer tegen de komst van de asielzoekers, maar wel tegen het grote aantal daarvan. Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het is een dubbel gevoel wat je krijgt. Enerzijds wil je vanuit je sociaal Christelijk hart deze mensen een goede plek op de aarde geven en anderzijds weet je ook, dat zo n grote groep problemen met zich mee kan brengen. Enerzijds zie je de mensen in de dobberende bootjes bij Italië en anderzijds kan je ook het gevoel bekruipen, dat zomaar alles voor deze mensen geregeld wordt, terwijl Zo moeten we oog hebben voor de grote wereldzaken, maar zeker niet de onzekerheden die in bijvoorbeeld gezinnen, ook bij ons op school, leven omdat er armoede, een onveilig gevoel vanwege inbraak of onzekerheid over de toekomst door ziekte is. Vaak wordt hier gedacht: Wanneer gaat dat mijn deur voorbij! Zowel de asielzoekers, als de mensen uit Heemserveen, als de mensen die binnen hun huiselijke situatie op moeilijkheden stuiten, willen we licht aan het eind van de tunnel wensen. Veel leesplezier en een fijne vakantie! Jan Bakker. De regel van de week De regel voor de komende weken is: Niet fietsen op het schoolplein Helaas merken we toch weer dat de kinderen vergeten om lopend naar het hek te gaan. Sterker nog: Er wordt op het plein gefietst, tussen de bosjes door, langs de andere fietsen etc. etc. Na de vakantie houden we het opnieuw wat strenger in de gaten!

2 De bijbelse vertellingen Ik dacht dat ik je kende 2 t/m 6 maart: Lucas 2:40-52; Johannes 2:1-11 en 19:25-27 Maria is de moeder van Jezus, zij kent hem al vanaf het allereerste begin. Maar misschien heeft ze zich ook weleens afgevraagd: Hoe goed ken ik hem eigenlijk? De weg die Jezus ging was zelfs voor haar niet altijd te volgen. Ze raakte hem kwijt toen hij als twaalfjarige naar de tempel ging. Ze was erbij toen Jezus water in wijn veranderde, bij de bruiloft in Kana. Uiteindelijk moest ze toezien hoe haar zoon stierf aan het kruis. Een echte vriend 9 t/m 13 maart: Matteüs 14:22-33; 16:23-28; 16:30-35 Petrus is een vriend van Jezus. Toen hij hem voor het eerst zag, is hij hem meteen gevolgd. Deze week horen we een paar verhalen over wat hij met Jezus heeft meegemaakt: hoe Jezus over het water naar hem toe liep en hem riep; hoe Jezus hem de rots noemde. Maar we horen ook hoe Petrus uiteindelijk zei: Ik ken die man niet. Lied van de Week : 2 t/m 6 maart : Lied 791 : 1 en 5 (uit het nieuwe liedboek). 9 t/m 13 maart : Hé, wil jij mijn vriendje zijn. Opa- en omadag We hebben de (grijze) koppen niet geteld, maar ik denk dat we zeker tegen de honderd grootouders aanzaten die een reisje naar school hadden gemaakt in het kader van de opa- en omamorgen. Niet alleen de school, maar ook de kinderopvang had de deuren geopend. En de reacties: Geweldig mooi om hier weer te komen kijken.

3 Terugblik op de scholendienst Het delen van vriendschap werd letterlijk in de praktijk gebracht: Sommige mensen hadden aan het begin van de dienst een cadeautje gekregen dat weer terug gegeven moest worden. Heel veel mensen hadden iets voor de voedselbank meegekregen en iedereen kreeg aan het eind van de dienst een vriendschapsbandje met de tekst vrede en alle goeds mee naar huis. Daar tussendoor speelden David en Jonathan een rol. Hun vriendschap stond centraal en als voorbeeld voor onze vriendschap. Natuurlijk willen we iedereen hartelijk bedanken voor de inzet tijdens deze dienst. Tosti Op maandag 2 maart kunnen de kinderen van de bovenbouw een tosti krijgen. De onderbouw heeft die mogelijkheid op donderdag 5 maart. Spel- en boekenplan De boeken voor het spel- en boekenplan kunnen op 3 maart 2015 a.s. omgewisseld worden. Vergeet u niet om de oude tassen (met inhoud) mee te geven!? Hartelijk dank. Week van het geld De groepen 7 en 8 doen mee aan de week van het geld. Het is de bedoeling dat kinderen inzicht krijgen op welke wijze ze met geld om kunnen (misschien wel moeten ) gaan. Donderdag 12 maart is hiervoor ingepland. Culturele activiteiten Contactavonden In de komende weken vinden opnieuw verschillende culturele activiteiten plaats: 9 maart : Groep 7 en 8 gaan naar kamp Westerbork 12 maart : Groep 7 en 8 Week van het geld 24 maart : Groep 7 Week van de techniek 26 maart : Groep 7 en 8 Klasselunch Op maandag 2 en dinsdag 3 maart vinden de contactavonden plaats. Het schema hiervoor krijgen de kinderen vandaag of morgen mee naar huis. Groep 8 is al bezocht door meester Jan O. Die ouders krijgen dus geen uitnodiging.

4 Inloopspreekuur GGD Op 9 maart a.s. houdt Irma Brinkhof, verpleegkundige van de GGD haar inloopspreekuur. Vanaf uur heeft zij zitting in de kamer van de IB-er. U kunt bij haar terecht met vragen over opvoeding en gezondheid van uw kind. Luizencontrole OP woensdag 4 maart worden de kinderen gecontroleerd op de aanwezigheid van luizen/neten in hun haar. Opnieuw wil ik u vragen om de meisjes en de jongens zo clean mogelijk, dat is zonder staart en gel, naar school te laten gaan. Rapport mee Vrijdag 20 februari krijgen de kinderen hun rapporten mee. Na de voorjaarsvakantie graag weer inleveren. Een rapport is een verslag van de stand van zaken op dit moment. Naast cijfers voor toetsen die bij de methode horen, krijgen de kinderen ook een cijfer voor de cito-toets. Samen vormen ze een rapportcijfer. Het resultaat van de toetsen van het Cito-leerlingvolgsysteem vindt u ook, uitgedrukt in een Romeins cijfer (behalve groep 8, daar hanteren we nog letters) op het rapport. Een 1+ is dan het hoogste niveau wat gehaald kan worden, een V- het laagste. Gelukkig zien we heel vaak dat kinderen ook groeien in hun ontwikkeling en dat is iets wat we ook willen. Als die groei er is, mogen we blij zijn met het niveau waarop uw zoon/dochter functioneert. Is er geen groei of misschien zelfs wel een teruggang in resultaat, dan moeten wij ons afvragen waardoor dat komt en, misschien nog wel belangrijker, wat kunnen we eraan doen. Na de voorjaarsvakantie, als de individuele handelingsplannen klaar zijn, starten we met de RT op de maandag door juf Judith of met de extra ondersteuning in de groep zelf. Oud Papier Op 7 maart a.s. is er de mogelijkheid om het oud papier in te leveren. De containers staan op de bekende plekken aan de Broekdijk en de Emtenbroekerdijk. We zijn bezig om nieuwe schoolshirts aan te schaffen. De keuze is al gevallen op opnieuw een geel shirt met een blauwe streep. Op de borst komt het nieuwe logo en op de achterkant de naam van de school. We zijn bezig met het opnemen van de maten en dan doen we de bestelling. Westerbork Op maandag 9 maart gaan de kinderen van de groepen 7 en 8 naar Westerbork. In dit voormalig concentratiekamp krijgen de kinderen een beeld bij wat er in de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Zeker nu het 75 jaar geleden is dat de oorlog in Nederland begon en dus 70 jaar geleden dat die is geëindigd. Het vertrek is vrij vroeg. Meester Jan Ooms spreekt met de groepen af hoe laat ze op school moeten zijn en wat ze mee moeten nemen. Hoe laat we terug zijn op school is nu niet duidelijk. Hierover maakt meester Jan O./juf Inge ook afspraken. Deze excursie wordt georganiseerd door de stichting Kind en Cultuur.

5 Peut Wellicht hebt u gezien dat het Q8-tankstation aan de Kellerlaan is vervangen door het merk Peut. Hiermee is ook een nieuw spaarsysteem in het leven geroepen. Eén die ook voordelig voor de school en de kinderopvang kan zijn. Als u daar getankt hebt, kunt u zelf bepalen aan welke instantie u uw spaarpunten wilt geven. Deze punten worden dan omgezet in geld en vervolgens wordt dat uitgekeerd aan school of kinderopvang. Voor ons is het een leuke manier om aan wat extra inkomsten te komen en voor u een goed gevoel dat u ons hebt kunnen helpen. Doen dus toch!? Voorjaarsvakantie Alle kinderen zijn van 23 t/m 27 februari vrij! Groep 1 en 2 vrij De kinderen van de groepen 1 en 2 zijn op vrijdag 6 maart nog een dag vrij. Agenda 23 t/m 27 februari: Voorjaarsvakantie 2 maart : Tosti bovenbouw Contactavond Bestuursvergadering 3 maart : Spel- en Boekenplan Contactavond 4 maart : Luizencontrole 5 maart : Tosti onderbouw 6 maart : Groep 1 en 2 vrij 7 maart : Oud Papier 8 maart : Meester Jan O. jarig 9 maart : Groep 7 en 8 naar kamp Westerbork inloopspreekuur GGD MR-vergadering 11 maart : Teamvergadering 12 maart : Week van het geld Volgende nieuwsbrief Tot Slot Dit keer een korte afsluiting ter overdenking: Als ik hetgeen ik ben loslaat, word ik pas echt wat ik ben. Als ik hetgeen ik heb loslaat, krijg ik pas echt wat ik nodig heb.

6

7

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat!

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat! PREEK DOOR DE WEEK Wat Hij u ook zegt, doet dat! 8e jaargang, nr. 10, week 11 11 maart 16 maart 2013 maandag 11 maart 2013 Wat Hij u ook zegt, doet dat! Maar wat zegt Hij? Daarop sprak zijn moeder de bedienden

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen:

NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10. Algemeen: Algemeen: NIEUWSBRIEF 10 februari 2011 Nr.10 HERINNERING OPROEP: INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN Omdat wij graag enig zicht willen krijgen op het aantal leerlingen op onze scholen in het schooljaar 2011-2012

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs

André Rouvoet ChristenUnie. Foto: Marie Cecile Thijs Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 9 juni. Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks ook

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 6 19-09-2013 Schoolkamp groep 8 Volgende week maandag, dinsdag en woensdag gaan de 40 kinderen van groep 8 naar Markelo.

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar

Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik. gratis e-book. Palaysia. door Edith Hagenaar Felix en Lenette presenteren: Mijn wolf en ik gratis e-book Palaysia door Edith Hagenaar Voor je ouders De wolf op deze cd staat voor iedereen met wie je kind een moeilijke relatie heeft. Dat kan een juf

Nadere informatie

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015

Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Predikant Swildensstraat 35 5421 VA Gemert tel. 0492-361419 directie@kcsamenstroom.nl www.kcsamenstroom.nl Informantje 19 17 juni 2015 Jaargang 2014-2015 Inhoud Berichten voor het hele kindcentrum.2 Berichten

Nadere informatie

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12

M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 M ei 2015, schooljaar 2014-2015 Nummer 12 Vrijdag 26 juni 2015 is het EINDfeest. Komt u ons weer helpen? Inhoud van deze Nieuwsbrief: I nleiding Uit de groepen 1 2 Van de ouderraad Tot slot Geachte ouders,

Nadere informatie

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster

HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11. Basisschool HSV - Het Open Venster HOV-I N F O JGR. 2009/2010 12 februari 2010 no. 11 Het Open Venster Frederikstraat 28 2514 LK DEN HAAG T.06-20225704 Email : info@hovdenhaag.nl Redactie: Silvia v.d. Wal: svdwal@hovdenhaag.nl Bezoek ook

Nadere informatie

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige

Leven met dyscalculie Het verhaal van een 23-jarige Wat betekent het om dyscalculie te hebben? Hoe uit zich dat in de praktijk? Waar loop je zoal tegenaan? Welke dingen zijn voor jou moeilijk waar andere mensen niet eens bij stil staan? Laura Schermer,

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Informatieblad voor ouders en leerlingen. Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014. Juf Charlotte afwezig

Informatieblad voor ouders en leerlingen. Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014. Juf Charlotte afwezig Informatieblad voor ouders en leerlingen Jaargang 8 nr. 01 4 september 2014 Agenda oktober Vrij. 3 inloop onderbouw Ma. 6 Dag van de leerkracht Ma. 6 inloopspreekuur Jeugdverpleegkundige Ma. 6/7/8 juf

Nadere informatie

Beste ouders, 13 februari 2015

Beste ouders, 13 februari 2015 Christelijke basisschool De Melkfabriek 5, 1221 CE Hilversum 035-6859913 www.avonturijnhilversum.nl E-mail: avonturijn@proceon.nl Beste ouders, 13 februari 2015 Hierbij ontvangt u van ons de info, de laatste

Nadere informatie

INHOUD BIJSTAND EN VAKANTIE VERGOEDING VOOR SCHOOL- EN VRIJETIJDSACTIVITEIT VAN UW KIND MEER DAN ALLEEN EEN HERINDICATIE KOEPEL WMO: VERANDERINGEN.

INHOUD BIJSTAND EN VAKANTIE VERGOEDING VOOR SCHOOL- EN VRIJETIJDSACTIVITEIT VAN UW KIND MEER DAN ALLEEN EEN HERINDICATIE KOEPEL WMO: VERANDERINGEN. juni 2015 Jaargang 10 nummer 2 Nieuwsflits INHOUD BIJSTAND EN VAKANTIE VERGOEDING VOOR SCHOOL- EN VRIJETIJDSACTIVITEIT VAN UW KIND MEER DAN ALLEEN EEN HERINDICATIE KOEPEL WMO: VERANDERINGEN... CLIËNTENRAAD:

Nadere informatie

vrijdag 5 september 2014

vrijdag 5 september 2014 vrijdag 5 september 2014 c.b.s. Juliana van Stolberg K. de Raadstraat 6 7902 JD Hoogeveen 0528 262655 www.juulhoogeveen.nl jvs@pricoh.nl Agenda: 5 sept.: juf Schut trouwt 9 sept.: schoolfotograaf 15 sept.:

Nadere informatie

Voordeldonk Info december 14 januari 15

Voordeldonk Info december 14 januari 15 Voordeldonk Info december 14 januari 15 Nieuws van de directie Agenda Laatste Voordeldonk Info van het jaar Wat gaat de tijd toch snel. Zo begint het nieuwe schooljaar en zo zijn we alweer bijna bij de

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN

KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN KINDEREN WETEN WAAROM BESPREEKBAAR MAKEN Wat is mijn doel? Gebaseerd op wat kinderen vertellen zegt de wetenschap dat het belangrijk is dat het kind weet waarom. Kinderen hebben voornamelijk vragen over

Nadere informatie

DE UNIVERSELE DAG VAN HET KIND. Lessuggesties voor de midden- en bovenbouw

DE UNIVERSELE DAG VAN HET KIND. Lessuggesties voor de midden- en bovenbouw DE UNIVERSELE DAG VAN HET KIND Lessuggesties voor de midden- en bovenbouw DE UNIVERSELE DAG VAN HET KIND Lessuggesties voor de midden- en bovenbouw INLEIDING Elk jaar wordt op 20 november de Internationale

Nadere informatie

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk?

Het begin. De weg tot God. Wie is God eigenlijk? Het begin Geloven in God - hoe begin je daarmee? Je hebt erover gehoord van anderen en mogelijk ken je mensen die in Hem geloven. Misschien ben je zelf tot de ontdekking gekomen dat een leven zonder God

Nadere informatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie 6 'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie Jennifer zat alleen thuis en kon zichzelf niet motiveren om ook maar iets te doen. Sinds ze depressief was geworden, bracht ze steeds meer tijd thuis

Nadere informatie

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen

Er bij horen. Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Wij en VCFS Er bij horen Vcfs Allemaal anders Er bij horen Lieve meiden en jongens Leven Vcfs Gewoon mens Toch een beperking Niemand die dat merkt Alleen Vcfs Goede vriendschap Er bij horen Wij zijn heel

Nadere informatie

CATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSM

CATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALCATCHDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSM DANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERR- APVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMUZIEKTHEATERRAPVIDEODIGITAALDANSMU-

Nadere informatie

Het. gezegende leven. Een studie over het op een Bijbelse manier omgaan met je financiën.

Het. gezegende leven. Een studie over het op een Bijbelse manier omgaan met je financiën. Het Het gezegende Leven Evangeliegemeente De Deur Amersfoort Pagina 1 van 30 gezegende leven Een studie over het op een Bijbelse manier omgaan met je financiën. Het gezegende Leven Evangeliegemeente De

Nadere informatie