COLT. Community Center Visie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "COLT. Community Center Visie 2015-2020"

Transcriptie

1 COLT Community Center Visie

2 Voorwoord De Stichting Colt-Cambodia is opgericht in Het doel was voornamelijk het helpen van kinderen in nood en middels onderwijs meehelpen enige kennis te vergaren. Nu na bijna 10 jaar heeft Colt dankzij steun van donateurs en sponsoren een enorme vooruitgang geboekt. Daar is het bestuur van Colt ontzettend dankbaar voor; zonder deze steun was het absoluut onmogelijk geweest. Wij het bestuur van Colt zijn klaar voor de volgende fase. Daarom sturen wij u ons visieplan toe, waarin wij onze nieuwe doelen presenteren. Dankzij een donatie uit Duitsland heeft Colt na jarenlang te hebben gehuurd eigen grond kunnen aankopen. Teneinde vanuit de Nederlandse Stichting volledige controle te hebben over de eigendommen is voor een juridische structuur gekozen, waarbij een hypothecaire lening is verstrekt aan de Cambodjaanse stichting met als onderpand het eigendomsbewijs van de grond (op basis van de kadastrale registratie) dat in Nederland gearchiveerd wordt. Op deze wijze is de toekomst van Colt zeker gesteld en dus de continuiteit gewaarborgd. Na bijna tien jaar ervaring in Cambodja hebben wij als bestuur de balans opgemaakt en hebben wij gekeken naar: - waar staan we - wat kunnen we - waar willen wij naar toe In dit visieplan zullen wij uiteenzetten wat onze toekomstvisie voor Colt is. Wij hebben dit geformuleerd in zes heldere hulpvragen. Ofschoon circa één derde kan worden gedekt uit het nog resterende deel van de voor grondaankoop bestemde donatie en beperkte aanwending van onze reserves, staat één ding staat vast: zonder uw steun kunnen wij onze plannen niet realiseren. Wij vertrouwen dat U dit plan met plezier doorleest en u enthousiast kunnen maken om samen met ons en het team van vrijwilligers en medewerkers in beweging te komen. Ook namens onze kinderen bij voorbaat dank!! Phnom Penh, november 2014 Namens het bestuur, Tina Beekman Tolner André Teeuw Frida de Boer Sabina Baire # De foto s in dit actieplan zijn ter illustratie het is nog geen verwijzing naar de werkelijkheid 2 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

3 1. Toekomstvisie van Colt-Cambodia Dit jaar staat in het teken van de verhuizing, welke in 2015 zal gaan plaatsvinden, naar het stuk aangekochte grond dat gelegen is net buiten Phnom Penh. Binnen Colt wordt er voortdurend gestreefd naar een visie die aansluit op de behoefte van dat deel van de Cambodjaanse bevolking waarop Colt zich richt en de manier waarop Colt hulp kan bieden. Mede door de ontwikkeling van het land en een steeds veranderende wetgeving beseffen wij als bestuur van Colt - dat we een nieuwe fase ingaan. Op de nieuwe locatie gaat Colt tevens fungeren als een gemeenschapscentrum (opvang, onderwijs, voorlichting, duurzaamheid, gezondheidszorg en sport) ten behoeve van het armste deel van de bevolking. De toekomstvisie van Colt; - Tijdelijke opvang van probleemkinderen en het begeleiden van het gezin met als doel volledige reintegratie van het kind. - Onderwijs verzorgen voor kinderen uit nabijgelegen dorpen en de vuilnisbelt zoals Cambodjaanse -, Engelse- en computerlessen. - Dagcentrum waar arme gezinnen overdag hun kinderen tussen 3 en 6 jaar op een veilige plek kunnen onderbrengen, zodat de ouder(s) kan gaan werken. - Volwassenen onderwijs; veel mensen kunnen niet lezen en schrijven en vinden daardoor moeilijk werk. - Onderdak verschaffen voor een beperkt aantal alleenstaande oudere vrouwen; als tegenprestatie kunnen zij lichte arbeid in het centrum verrichten. - Workshops en thema-avonden over actuele problemen voor ouders en verzorgers over onderwerpen die van groot maatschappelijk belang zijn, zoals: drugs, alcoholmisbruik, aids, gezondheid en duurzaamheid. - Een openbare bibliotheek om lezen te stimuleren. - Saamhorigheid creëeren door het aanbieden van sport en spel. - Hygiëne en de zorg voor een schone duurzame leefomgeving. Colt streeft na om een samenwerkings verband aan te gaan met projecten die b.v. veel kennis bezitten op het gebied van gezondheidszorg en/of maatschappelijke problemen. Uiteraard is het belangrijk om een goed contact te onderhouden met de lokale autoriteiten en scholen. 1.1 De nieuwe locatie De nieuwe locatie ligt ongeveer 10km ten Zuid-Westen van Phnom Penh aan highway nr 2, richting de Killing Fields. Het is gelegen nabij de nieuwe vuilnisbelt van de stad en temidden van drie kleine plattelandsdorpjes. In dit gebied zijn geen andere hulporganisaties aanwezig. Het totale L-vormige grondoppervlakte is 6600m2. Dit is ruim voldoende voor de realisatie van het nieuwe centrum. Vanaf januari hopen we te starten met de bouw, nadat het land voor de regentijd is opgehoogd met 9.810m3 grond en ommuurd is. Half mei hebben alle kinderen en medewerkers een bezoek gebracht aan het nieuwe land. Iedereen heeft zijn eigen baksteen mogen plaatsen in de nieuwe buitenmuur. 3 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

4 2. Hulpvragen Doel 1 Bouw van het Colt-huis Er wordt zoveel mogelijk getracht bestaand materiaal te (her) gebruiken. Toch zal er meer worden gebouwd in steen dan in hout, dit vanwege de klimatologische omstandigheden. Als eerste zal er een huis gebouwd moeten worden om de Colt-kinderen een veilig onderkomen te kunnen bieden. Budget: Omschrijving Colt centrum - Slaapvertrekken voor de jongens, meisjes en personeel - Keuken - Gezamenlijke eetzaal / ontspanningsruimte - Magazijn - Kantoor - Wasruimte - Toiletten en douches - Coltshop en naaiatelier - Inventaris - Bestrating Colt Huis Doel 2 Schoolbus De huidige kinderen gaan dankzij het Colt Studiefonds allen naar een particuliere school in Phnom Penh. Die mogelijkheid willen we graag blijven bieden, echter de reisafstand zal dan rond de 10 km worden over een zeer drukke weg. Na de verhuizing is er dan een schoolbus nodig om de kinderen te kunnen vervoeren. Een schoolbus kan tevens worden ingezet voor diverse andere doeleinden. Budget: ,- Een schoolbus kost ongeveer ,- euro. Dit is inclusief verzekering en rijbewijskosten voor de chauffeur. 4 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

5 Doel 3 Bouw van de Colt-school Op de huidige locatie heeft Colt een apart schoolgebouw voor aanvullend onderwijs voor de Colt kinderen alsmede kinderen uit arme buurtschappen. De lessen die thans gegeven worden zijn: naai- engelse- en computerlessen. Op de nieuwe locatie zetten wij dit voort. Eventueel wordt het aantal uitgebreid met enkele algemene vakken, ter aanvulling op het reguliere onderwijs b.v. taal en rekenen. Er wordt gestreeft naar een goede samenwerking met de lokale school in de buurt, zodat gezamenlijk kan worden voorzien in kennisbehoefte van de mensen in de buurtschap, waarbij wij hopen dat ook volwassenen de weg zullen vinden naar de Colt school. Budget: ,- Omschrijving school: - Leslokalen - Computerlokaal - Kantoor voor onderwijsmanager - Magazijn - Bibliotheek / IT centrum - Inventaris - Bestrating Zodra er voldoende middelen beschikbaar zijn zal gestart worden met de bouw van de school, waarbij onze voorkeur uit gaat naar een degelijk stenen gebouw zoals op het plaatje is afgebeeld. Mochten er niet tijdig genoeg fondsen binnenkomen dan zullen wij eerst de oude school verplaatsen naar de nieuwe lokatie. Doel 4 Bouw van het Colt dagcentrum Het dagcentrum gaat plaats bieden aan kinderen in de leeftijdscategorie van 3-6 jaar. Arme, resp. één ouder, gezinnen kunnen hun kinderen overdag onderbrengen bij het dagcentrum zodat ze zelf de kans hebben om te gaan werken. Colt biedt de kinderen een veilige plek, één gezonde maaltijd, een douche, kleuteronderwijs en ontspanningsruimte zodat ze zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Door middel van verplichte ouderbijeenkomsten wil Colt ook de ouders van de kinderen op de hoogte houden van de ontwikkelingen van hun kind en welke rol zij daarbij kunnen spelen op het gebied van gezondheid, hygiëne, zorg, veiligheid en onderwijs. Budget: ,- Omschrijving; - Lokaal/slaapzaal - Sanitaire voorzieningen - Speeltuin - Inventaris 5 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

6 Doel 5 Sport en spel Sportbeoefening speelt een grote rol bij Colt en dat zal ook zeker weer het geval zijn op de nieuwe locatie. De faciliteiten zullen ook door kinderen uit de buurt gebruikt kunnen worden. Het opzetten van een sportprogramma en sportactiviteiten voor de gemeenschap behoort tot de toekomstplannen van Colt. Budget: ,- Omschrijving - Aanleg voetbalveld - Aanleg basketbalveld - Aanleg volleybalveld - Badminton - Kleedruimtes - Douche en toilet - Sportbenodigdheden Doel 6 Flora & Fauna Door de grootte van het land hebben we ook de mogelijkheid om meer zelfvoorzienend te worden. We willen graag een gemeenschapstuin opzetten waarin groenten en fruit voor eigen gebruik worden verbouwd. Daarbij horen ook een aantal dieren zoals bijv. pluimvee. Budget: 5000,- Omschrijving - Kippen - Fruitbomen - Planten - Moestuin - Gereedschap - Kleine broeikas 6 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

7 3. Hoe kunt u helpen? Dit zijn natuurlijk zeer ambitieuze plannen. Het bestuur realiseert zich dat na de verhuizing en de (her)bouw van de kinderverblijven en de school weer opnieuw veel stap voor stap moet worden gerealiseerd. Op deze wijze zijn we in 2005 ook gestart van vrijwel niets tot een prachtig project. Dit alles dankzij uw hulp! Deze uitdaging gaan we graag weer opnieuw samen met u aan, want onze motivatie is alleen maar gegroeid en we hopen dat we op uw steun kunnen blijven rekenen. Dus; Kom in actie voor Colt! Voor de hiervoor genoemde concrete hulpvragen willen wij de komende tijd geld gaan inzamelen om de gestelde doelen gefaseerd te kunnen realiseren. U kunt ons op vele manieren steunen. Hieronder staan de vele mogelijkheden; Door middel van het doen van een eenmalige donatie U helpt colt al door een eenmalige donatie over te maken voor bijvoorbeeld één van de doelen. Daarmee steunt u eenmalig één van onze toekomstige projecten. Wordt donateur Als donateur van Colt ondersteunt u ons maandelijks periodiek met een vast bedrag. Wordt Vriend van Colt Met uw bedrijf, instelling of stichting kan u vriend worden van Colt. Daarmee verbindt u zich voor een aantal jaren aan Colt met een jaarlijkse donatie. Dit kan fiscaal vriendelijk, omdat Colt over de ANBI status beschikt. Vermelding van uw bedrijfslogo, website etc. op de Colt website bestaat, indien gewenst, tot de mogelijkheden. Kom in actie voor Colt Of kom in actie voor Colt met je school, vrienden, sportvereniging, kerk, buurt, familie, collega s etc. Organiseer een fondswerving actie waarmee bijvoorbeeld één van de doelen wordt gesteund. Door de jaren heen hebben er al veel mensen geweldige acties georganiseerd. Zoals; sponsorloop, Run voor Colt, kookacties, heitje voor een karweitje, BBQ fundraising, enzovoort. We komen graag langs voor het geven van een presentatie, mocht dit gewenst zijn. 7 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

8 4. Dankwoord Hartelijk dank voor het lezen van het Colt actieplan. Wij hopen dat u net als ons Colt team geïnspireerd bent geraakt om samen met Colt in actie te komen, zodat we opnieuw gezamenlijk kunnen blijven bouwen aan een goed project. Het zou zo mooi zijn dat we daarmee nog meer Cambodjaanse ouders en kinderen kunnen ondersteunen en op weg kunnen helpen naar een betere toekomst, zoals we dat ook in de afgelopen jaren met vereende krachten hebben gedaan. Voor verdere informatie en vragen kunt u terecht bij Frida de Boer, frida@colt-cambodia.org Met vriendelijke groet, Tina Beekman Tolner, Voorzitter Sabina Baire Frida de Boer André Teeuw 5. Informatie Hoe kunt u doneren? 1. Rabobank t.n.v. Colt Nederland Rekeningnummer; IBAN code; NL81RABO BIC code; RABONL2U 2. Via uw Paypal account Via maakt u gemakkelijk uw eigen account aan. Daarmee kunt u op een veilige wijze digitaal doneren aan Colt. Bent u al geregistreerd dan kunt meteen via doneren met paypal. 3. Via Ideal Via de Colt-website kunt u heel gemakkelijk doneren met Ideal 8 Colt helpt kinderen in Cambodja, helpt u Colt?

Met dit document willen wij u informeren over onze organisatie, over Cambodja, onze toekomstplannen en uw mogelijke rol daarin.

Met dit document willen wij u informeren over onze organisatie, over Cambodja, onze toekomstplannen en uw mogelijke rol daarin. VRIENDEN VAN COLT Inleiding Al enkele jaren ondersteunen een aantal Nederlandse instellingen en bedrijven, veelal in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), de Stichting Colt-Cambodia

Nadere informatie

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen.

In deze brochure kan je meer lezen over onze projecten in Kenia, de evenementen die we in Nederland organiseren en hoe je ons hierbij kan helpen. De tennis4change foundation is een Nederlandse stichting die sinds 2011 staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is opgericht door de broers Jorick en Rutger Vliegenberg. In onze stichting hebben

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016

NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA DECEMBER 2016 TERUGBLIK In de aanloop naar de kerstdagen en jaarwisseling blikken wij graag terug op 2016. Begin dit jaar zijn we samen met ons pasgeboren dochtertje Nadine

Nadere informatie

COLT Nieuwsbrief. Heropening van de COLT school

COLT Nieuwsbrief. Heropening van de COLT school COLT Nieuwsbrief Nummer 29 April, Mei & Juni 2016 Heropening van de COLT school Na een periode van vijf maanden gesloten te zijn, in verband met de drukte rondom de verhuizing, heeft COLT in juni de deuren

Nadere informatie

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016

LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 LENTE NIEUWSBRIEF STICHTING DINKA MEI 2016 DINKA SCHOOL is dit Schooljaar weer een stapje vooruit gegaan, er zijn nu 7 klassen in totaal: de Nursery klas voor de allerkleinste, de Pre Unit en de groepen

Nadere informatie

F4F-schoolprogramma voor basisscholen

F4F-schoolprogramma voor basisscholen F4F-schoolprogramma voor basisscholen Christophe Delen VZW Faces for Faces info@faces4faces.be 0498/487088 Beste directie en leerkrachten, VZW Faces for Faces nodigt jullie basisschool uit om deel te nemen

Nadere informatie

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015

ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 ACTUEEL BELEIDSPLAN 2012-2015 Stichting Home Sweet Home, notarieel opgericht op 27 mei 2008 Adres: Pr Margrietstraat 9 6096AX Grathem Nederland Statutaire zetel: gemeente Helmond Inschrijving KvK nr.:

Nadere informatie

Damayan Comunity Center Manilla

Damayan Comunity Center Manilla Damayan Comunity Center Manilla sponsorproject Filippijnen IEDER KIND HEEFT RECHT OP EEN THUIS IEDER KIND HEEFT RECHT OP ONDERWIJS IEDER KIND HEEFT RECHT OP LIEFDE EN ZORG WWW.DAMAYAN-MANILA.NL WAAROM

Nadere informatie

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo

De Meern, maart 2015. Multifunctionele bibliotheek voor Serey Damnak basisschool in Takeo STICHTING HOPEFUL CHILDREN CENTER CAMBODJA Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org De Meern, maart 2015 Multifunctionele

Nadere informatie

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI

Beleidsplan. van de. Stichting TIMALAWI Stichting TIMALAWI - Toekomst Initiatief voor MALAWI Samen staan we sterker! Beleidsplan van de Stichting TIMALAWI augustus 2010 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt,

Nadere informatie

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken.

Goednieuwsbrief. Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Goednieuwsbrief! Na een lange tijd van sneeuw en ijs is dan eindelijk de lente aangebroken. Een tijd van nieuwe groei en mogelijkheden. En ook voor het Dinka project is de lente begonnen! De ambassadeur

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan

Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA. Beleidsplan 2015 Stichting Vrienden van Rwanda BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN RWANDA Beleidsplan 2 Beleidsplan Stichting Vrienden van Rwanda Inhoudsopgave De stichting... 4 Doel van de Stichting... 4 Activiteiten

Nadere informatie

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle

Ook heeft ieder kind een paar slipper gekregen omdat vele kinderen op blote voeten lopen. Zoals je op de foto s hieronder kunt zien zijn alle Nummer 3 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Zoals we in onze vorige nieuwsbrief al vermelden zijn

Nadere informatie

GIP heeft uw hulp nodig...

GIP heeft uw hulp nodig... GIP heeft uw hulp nodig... Kinderen in Wa (Ghana) stichting Even voorstellen Wie is Stichting GIP? GIP is een kleine stichting met zeer enthousiaste vrijwilligers. Die 0% overhead kosten heeft, al het

Nadere informatie

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012

Stichting Vietnam. Continuïteit. Bestuursleden. Jaarverslag 2012 Stichting Vietnam Jaarverslag 2012 Bestuursleden Continuïteit Het jaar 2012 stond voor continuïteit. Voor het eerst sinds de oprichting zag de stichting een daling in inkomsten, met name uit georganiseerde

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Salek 2010

Financieel jaarverslag Salek 2010 Financieel jaarverslag Salek 2010 Bestuur Salek Juli 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Stichting Salek in 2010...4 3. Project Namu...5 3.1 Het project...5 3.2 Deelproject watervoorziening...6 4. Financieel

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One

Jaarverslag 2017 en Jaarrekening. Stichting Step One Jaarverslag 2017 en Jaarrekening Stichting Step One 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2.Verslag door de penningmeester over het boekjaar 2017 3. Resultatenrekening 6 3. Balans 7 2 1.Voorwoord In het volgende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020

BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 BELEIDSPLAN STICHTING VRIENDEN VAN BURO LIMA 2015-2020 Oktober 2014 Stichting Vrienden van Buro Lima, Fokkershoek 8b, 5473VD Heeswijk-Dinther. tel.: 0610001854 www.burolima.nl vrienden@burolima.nl KvK

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 8 december 2013 Voorzitter: G.J. Schuurman-De Souza Dieptol 43 8332 BJ Steenwijk Secretaris: H. Brand-van den Berg Castellumlaan

Nadere informatie

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT

JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT JAARREKENING 2013 STICHTING VOEDSELBANK DORDRECHT 1 Exploitatie overzicht 2013 Het voor Voedselbank Dordrecht turbulente jaar 2013 ligt achter ons. In juli zijn wij begonnen met het verbouwen van de hal

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten

Vrienden van Amsta. Onmisbaar voor cliënten Vrienden van Amsta Onmisbaar voor cliënten Amsta, iedereen telt Amsta is een zorgorganisatie waar iedereen telt. Amsta biedt persoonlijke ondersteuning, wonen, zorg en welzijn aan zowel ouderen als mensen

Nadere informatie

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten

Jaarverslag 2013/2014. Stichting Simbólica Projecten Jaarverslag 2013/2014 Stichting Simbólica Projecten 1 maart 2013 28 februari 2014 Inhoud Algemeen 3 Beleid 4 Uitgevoerde projecten 6 Financieel overzicht 7 2 Algemeen Dit jaarverslag bestaat uit drie delen

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan

stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan stichting mensen uit de nood zien dat het kan beleidsplan 2014-2018 Stichting Mensen Uit De Nood Heythuysen maart 2014 inhoudsopgave 1. Doelstelling stichting (3) 2. Verwezenlijking van de doelstelling

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Herbouw Wipkorenmolen. Varkensmarkt BB VIANEN

Jaarverslag Stichting Herbouw Wipkorenmolen. Varkensmarkt BB VIANEN Jaarverslag 2017 Stichting Herbouw Wipkorenmolen Varkensmarkt 10 4132 BB VIANEN wipkorenmolen@hotmail.com 06-19482319 Inhoud Voorwoord voorzitter... 2 Verslag van het bestuur... 3 Activiteiten... 3 Toekomst...

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2019 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011

Stichting Capricorn Beleidsplan Stichting Capricorn 2009-2011 Beleidsplan 2009-2011 1. Voorwoord Stelt u zich voor dat kinderen in Nederland met honger naar school gaan. Niet omdat hun ouders geen tijd nemen om ontbijt te verzorgen voor hun kinderen maar vanwege

Nadere informatie

2014 Algemene gegevens De stichting heeft twee doelen: Projecten Het bestuur bestond op 31-12-2014 uit:

2014 Algemene gegevens De stichting heeft twee doelen: Projecten Het bestuur bestond op 31-12-2014 uit: 2014 Algemene gegevens De stichting is opgericht op 8 november 2007, gevestigd in Amsterdam en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nr. 34286726 Postadres: Tweede Constantijn

Nadere informatie

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen

Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen 2016 Ons team en de kinderen wensen u prettige Kerstdagen en een bruisend, gezond en gelukkig 2016. Al sinds 2002 helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen.

Nadere informatie

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag 2017 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Visie... 4 4. Werkwijze... 4 5. Terugblik 2017... 5 6. Toezicht... 7 7. Vooruitkijken...

Nadere informatie

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-!

Er is een hoop werk verzet en een geweldig bedrag opgehaald voor Masakhane: 2500,-! Nieuwsbrief 19 maart 2015 Johan Willem Frisoschool in Leeuwarden in actie voor Masakhane. Op de Johan Willem Friso school in Leeuwarden is met een spetterende opening op maandag 16 maart 2015 de projectweek

Nadere informatie

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019

Dichter bij elkaar. Strategie 2015-2019 Dichter bij elkaar Strategie 2015-2019 De zorg verandert. Vrijwilligers veranderen. De wensen van families veranderen. De maatschappij verandert. Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam wil klaar zijn voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag

JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN. Stichting Jarikin: jaarverslag JAARVERSLAG 2017 STICHTING JARIKIN Stichting Jarikin: jaarverslag 2017-1 - Colofon Stichting Jarikin Zijlweg 1 2678 LC De Lier Telefoon: 0174 522859 Telefax: 0174 522851 Email: info@jarikin.nl Internet:

Nadere informatie

BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013

BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013 BELEIDSPLAN VAN STICHTING INFESTOS FOUNDATION DECEMBER 2013 Vooraf Dit document vormt het beleidsplan van Stichting Infestos Foundation. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen en activiteiten

Nadere informatie

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF)

Stichting Labali Orphan Aids Foundation (LOAF) Stichting Labali O Aids F (LOAF) Stichting LOAF is opgericht in 2003 Fiscaalnummer 8129.39.451 KVK 140.76 464 Correspondentieadres: Beekstraat 38, 6231 LG Meerssen Bankrekeningnummer: NL51 INGB 000 95

Nadere informatie

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn.

Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. Secretariaat: Bankrekening: Rembrandtlaan 7 13 82 99 374 1272 GM Huizen te Giethoorn. deliana.gg@live.nl Giften aan Stichting WATER KvK02/626219 zijn belasting aftrekbaar ANBI beschikking Augustus 2009.

Nadere informatie

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl

Vrienden van dorcas. www.dorcas.nl Vrienden van dorcas www.dorcas.nl Dit is dorcas 2 3 Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas werkt al 35 jaar aan

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

STICHTING KINDEREN VAN CAIRO JAARVERSLAG 2018

STICHTING KINDEREN VAN CAIRO JAARVERSLAG 2018 STICHTING KINDEREN VAN CAIRO JAARVERSLAG 2018 Op school krijgen de kinderen een maaltijd in El Helwan Voorwoord In 2018 bestond de Stichting Kinderen van Caïro twintig jaar. Met de steun van trouwe sponsoren

Nadere informatie

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR

MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR MOOIERE WINTERS ZIJN NAUWELIJKS DENKBAAR Sponsorbrochure 2016 Helpt u ons Winter Village Laren mede mogelijk te maken? Van 25 november 2016 tot en met 8 januari 2017 is het weer zover. Dan kunnen schaatsliefhebbers

Nadere informatie

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN

EN U? MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? TOEKOMST- WENS ALS U EEN EN U? ALS U EEN TOEKOMST- WENS MOCHT DOEN, WAT ZOU DAT ZIJN? Al sinds helpt Homeless Child vooral kinderen maar ook vrouwen om een beter bestaan op te bouwen. Ons werk is mogelijk dankzij u en met deze

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS

HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS 1 HOOFDSTUK 1: DE GESCHIEDENIS - DE GESCHIEDENIS VAN DE STAD - DE GESCHIEDENIS VAN DE STICHTING HOOFDSTUK 2: WAT IS HET DOEL - SENSIS HOOFDSTUK 3: WAT HEEFT DE STICHTING BEREIKT HOOFDSTUK 4: ONS STNDPUNT

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting All for Children

Jaarverslag 2013. Stichting All for Children Jaarverslag 2013 Stichting All for Children Algemene gegevens De stichting is opgericht op 8 november 2007, gevestigd in Amsterdam en ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org

Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org Jaarverslag 2012 www.durlstonefoundation.org De stichting Durlstone Foundation Zimbabwe heeft als doel: 1) kinderen uit kansarme gezinnen tenminste negen jaar basisonderwijs te geven in een veilige en

Nadere informatie

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan:

Wat hebben we de afgelopen tijd gedaan: Nummer 2 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Dit is alweer de tweede nieuwsbrief van dit jaar. Wij

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis

Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Beleidsplan 2013 2015 Stichting GeefGratis Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 1. DE ORGANISATIE KORT EN BONDIG... 3 1.1. WIE WE ZIJN / DE GESCHIEDENIS... 3 2. DE NORMEN EN WAARDEN VAN STICHTING GEEFGRATIS...

Nadere informatie

Beste mensen / geïnteresseerden

Beste mensen / geïnteresseerden Beste mensen / geïnteresseerden Welkom in deze nieuwsbrief van februari 2015. Er is weer van alles te lezen: - over de vrouwen en kinderen. - over het gebouw - over het naai-atelier - een interessant boek

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

voorbeeld van een KVIP Toilette

voorbeeld van een KVIP Toilette Beste donateurs, beste mensen! Hoera hoera de school staat! is het motto van de volgende Rock4Ghana avond op 16 november 2013 in Heiligenfelde/ Duitsland. Deze keer wordt het een house-warmingparty voor

Nadere informatie

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3

Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 3. ORGANISATIE 5 4. FINANCIËN 6 VISIE 3 MISSIE 3 Beleidsplan Stichting Little Superheroes 2017-2018 1 Table of Contents 1. VISIE & MISSIE 3 VISIE 3 MISSIE 3 2. ACTIVITEITEN 3 SAMENWERKING MET LOKALE PARTNER(S) 3 PROJECTEN KORTE TERMIJN 4 PROJECTEN LANGE

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018

Beleidsplan. Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 Beleidsplan Stichting Hart voor Cambodja 2015-2018 beleidsplan 2015-2018 pagina 1 Inleiding. In dit beleidsplan legt de Stichting Hart voor Cambodja (Stichting HvC) haar beleidsvoornemens vast voor de

Nadere informatie

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer

STICHTING MAANDA. Stichting Maanda Deventer Stichting Maanda Deventer 1 INHOUDSOPGAVE ALGEMEEN...3 SAMENSTELLINGSVERKLARING...3 BESTUURSVERSLAG...4 VISIE STICHTING MAANDA:...4 MISSIE STICHTING MAANDA:...4 BELEID STICHTING MAANDA...4 INFORMATIE OVER

Nadere informatie

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019

Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Stichting Lochem Beleidsplan 2015-2019 Kinderen doe mee, meedoen is meetellen Stichting Leergeld Lochem Beleidsplan 2015-2019 Inleiding. Op dit moment leven in Nederland in gezinnen met lage inkomens bijna

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015

Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Beleidsplan Stichting Esperanza 2014-2015 Veldhoven, januari 2014 Inhoud Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Visie, missie en doelen... 5 2. Projecten en organisatie... 6 2.1 Projecten in Guatemala... 6 2.2

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016

Beleidsplan Stichting Speelgoedbank Veenendaal 2015-2016 Inhoud: Inhoudsopgave 1 Voorwoord.2 Over stichting Speelgoedbank Veenendaal.3 Doelgroep 4 Doelstelling.5 Werkwijze en resultatenmeting..6 Benodigdheden..8 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2015-2016

Nadere informatie

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis

ETNISCHE WOONGROEP. The Golden House. Inleiding en een stukje geschiedenis ETNISCHE WOONGROEP 1 Inleiding en een stukje geschiedenis Stichting World Child Care (WCC) zet zich sinds 2008 in voor een groep (wees)kinderen en jongeren uit arme gezinnen op de Phaung Daw Oo (PDO) High

Nadere informatie

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE!

NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEDERLAND HELPT NEPAL KOM IN ACTIE! NEPAL Nepal ligt in het werelddeel Azië en ligt tussen India en China. De oppervlakte van Nepal is 147.000 vierkante kilometer. Dat is vier keer groter dan Nederland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Lieve mensen, Al weer bijna 2013, wat gaat de tijd toch snel. Dit jaar vierde onze stichting haar 5 jarig jubileum! We zijn erg trots op de structurele hulp die we tot nu toe

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens:

Jaarverslag 2014. Stichting Thomas. Contactgegevens: Jaarverslag 2014 Stichting Thomas Contactgegevens: Stichting Thomas Terrahof 13, 5044 RM Tilburg T: 06 1230 1226 E: info@stichting-thomas.nl W: www.stichting-thomas.nl KvK nummer: 41189730 RSIN: 009740235

Nadere informatie

Heeft u uw verenigingscontributie en/of uw donatie al betaald?

Heeft u uw verenigingscontributie en/of uw donatie al betaald? Heeft u uw verenigingscontributie en/of uw donatie al betaald? AKTIEF PERIODIEK VAN VERENIGING AKTIE VOOR AKTIE Sinds wij geen acceptgiro-kaarten meer versturen omdat die veel te duur zijn vragen heel

Nadere informatie

Stichting Maaltijd voor een Kind

Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Stichting Maaltijd voor een Kind Beleidsplan 2015-2019 Wassenaar, april 2015 Inhoudsopgave Beleidsplan 2015-2019 Activiteiten Werving van gelden Het vermogen van de stichting Beleidsplan

Nadere informatie

Sponsorpakket Parrot Runners team 102

Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Sponsorpakket Parrot Runners team 102 Deelnemend team Roparun 2015 Parrot Runners in 2015 wederom van start voor het goede doel! In 2015 nemen de Parrot Runners voor de 10 e, en tevens laatste, keer deel

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited

Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Jaarverslag 2017 Stichting You-nited Inhoudsopgave Algemeen Bestuur Doel Activiteiten Toelichting voorzitter You-nited Inspire You-nited Friends You-nited Support You-nited 4You You-nited 4You2 Financiën:

Nadere informatie

India s Orphans vzw. Inleiding. Beste sympathisanten,

India s Orphans vzw. Inleiding. Beste sympathisanten, India s Orphans vzw N I E U W S B R I E F N R. 1 1 N O V E M B E R 2 0 1 1 I N H O U D Inleiding 1 Voorbije jaar 3 Bouw campus 4 FCRA 4 Bijdrage 5 India s Orphans vzw Paalstraat 68, bus 3 2900 Schoten

Nadere informatie

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017

Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Lions International 100 jaar Lions Delft Spinning Event 3 september 2017 Spinnen voor kinderen Zoveel mogelijk kinderen uit Delft op vakantie Het Lions Delft Spinning Event 2017 i.s.m. Club SportsArt Fitness

Nadere informatie

Royaal vrijstaand woonhuis 5 slaapkamers

Royaal vrijstaand woonhuis 5 slaapkamers Huizen vanhendriks Lierderdrift 13, 7361 GN Beekbergen Royaal vrijstaand woonhuis Groot perceel van 2250 m2 Ruime dubbele garage 5 slaapkamers Twee badkamers H48 H48 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Stichting Karibu ANBI geregistreerd

Stichting Karibu ANBI geregistreerd Stichting Karibu ANBI geregistreerd Ambassadeur: Rik Felderhof Voorzitter Comité van aanbeveling: Mr. A.A.M. van Agt Piksenweg 19A 7645 BC Hoge Hexel Lezingen/info: tel. 0546 697 188 Internet: marjantieberink@gmail.com

Nadere informatie

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen

PowerPoint 2: Paar bekende voorbeelden van symbolen; kruis pictogram geweld OM teken- peace- Live strong armband- red ribbon- toilet pictogrammen PowerPoint 1: De stad Haarlem heeft een vriendschapsband met de stad Mutare in Zimbabwe. Net als bij de vriendschap tussen mensen onderling houdt een vriendschap tussen twee steden in dat je leuke dingen

Nadere informatie

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld

Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Stichting Vrienden gezinshuis Klein Agteveld Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Pagina 1 Pagina 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Inleiding Doel en doelstelling Organisatie Financiën, administratie en donaties

Nadere informatie

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen

Voorkomen is beter. Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru. Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Voorkomen is beter Voorlichting aan kinderen over de risico s van dakloos worden in Peru Stichting Los Cachorros, een thuis voor straatkinderen Postbus 545, 3500 AM UTRECHT www.loscachorros.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN

STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN STICHTING SAM STICHTING VRIEND VAN SAM BELEIDSPLAN 2018-2020 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Inleiding 3 2. Stichtinginfo en ANBI status 3 3. Doelstelling 3 4. Bezoldiging 4 5. Werkzaamheden 4 6. Organisatie

Nadere informatie

PERSDOSSIER: Little Hearts vzw

PERSDOSSIER: Little Hearts vzw PERSDOSSIER: Little Hearts vzw Weeshuisproject in Cambodja, Pnom Penh Waarom dit project? Cambodja is één van de armste landen van Zuidoost-Azië. Een zeer groot deel van de bevolking moet rondkomen met

Nadere informatie

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen.

Wij willen graag opnieuw lesmateriaal schenken, omdat er nog veel scholen zijn met een beperkt aantal lesmaterialen. Nummer 6 Schoonstersland 59 7951 HN Staphorst Telefoon 0522-46 3247 Info@hartvoorcambodja.nl www.hartvoorcambodja.nl Beste Mensen, Postbank: 3183491 Onze Stichting Hart voor Cambodja is een organisatie

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2009

Nieuwsbrief april 2009 Nieuwsbrief april 2009 Lieve mensen, Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er al weer op, hoog tijd voor een update over stichting Esperanza en onze activiteiten in Nederland en Guatemala. Wij wensen

Nadere informatie

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC

IBAN: NL37INGB0004820836 9675 RC Nieuwsbrief 2 Stichting Jammajammi ~ samen werken aan een toekomst voor de kinderen van weeshuis Sunrise Apanga in Nepal ~ Inhoud nieuwsbrief: - welkom en presentatie nieuw logo - update weeshuis Sunrise

Nadere informatie

Begroting Begrotingsplan World of Wildlife l versie juni 2018 l 1 van 5

Begroting Begrotingsplan World of Wildlife l versie juni 2018 l 1 van 5 Begroting 2018-2020 Begrotingsplan World of Wildlife 2018-2020 l versie juni 2018 l 1 van 5 1. Motivatie, missie en doelstelling 1.1 Motivatie De mens eist steeds meer ruimte op en gaat destructief om

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 PURE! Foundation

JAARVERSLAG 2017 PURE! Foundation JAARVERSLAG 2017 PURE! Foundation 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van PURE! Foundation 2017. We hebben ons afgelopen jaar vooral gericht op de fondsenwervingsactiviteiten voor het Treak Community

Nadere informatie

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999

Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Jaarverslag 1999 Financieel jaarverslag Stichting De Speelderij 4 september 1998 t/m 31 december 1999 Dit is het eerste (financiële) jaarverslag van Stichting De Speelderij. Stichting De Speelderij is

Nadere informatie

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa

Handen uit de mouwen. Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015. 2015 Stichting Werkgroep Oost-Europa Handen uit de mouwen Presentatie Stichting Werkgroep Oost-Europa, najaar 2015 1 Stichting Werkgroep Oost-Europa Initiatief Werkgroep 1996 Stichting sinds 1999 ca. 25 vaste vrijwilligers 17 projecten &

Nadere informatie

Stichting Madowo Siaya

Stichting Madowo Siaya Beleidsplan Stichting Madowo Siaya 2018-2021 Datum: 6 juli 2018 Naam:: Peter de Jonge, voorzitter KvK nummer: 70365245 RSIN: 858294084 2 Beleidsplan Stichting Madowo Siaya kvk 70365245 RSIN 858294084 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014

Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014 Beleidsplan Stichting Kenya Kinderen 2014 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Kenya Kinderen. Stichting Kenya Kinderen is opgericht op 07 mei 2009 door Erwin van Andel, Jan Brinkman en

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2

In deze nieuwsbrief: Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania. o Onderwijs: de weg uit de armoede! blz. 2 Nummer 5 februari 2007 Lars brengt een bezoek aan de projecten in Tanzania Afgelopen najaar is Lars (bestuurslid van Sharing Worlds) weer naar Tanzania geweest en heeft een inspirerend bezoek gebracht

Nadere informatie

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010

Sponsor a Granny Support the Community. Midterm-rapportage 2010 N I E U W S B R I E F Sponsor a Granny Support the Community Ethiopië Midterm-rapportage 2010 Older people in St. Michael s home engaging in income generating activities. Inleiding Ethiopië is een van

Nadere informatie

Stichting Prithipura Infant Home Son

Stichting Prithipura Infant Home Son Secretariaat: Vendelier 16 5684 GC Best K.v.K.: S 41088775 tel: 0499-395403 Postbank Son: 3530726 e-mail:john@prithipura.com Rabobank Son: 103478825 www.prithipura.com www.prithipura.org Jaarverslag 2011

Nadere informatie

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016.

Als bestuur kijken wij met gemengde gevoelens terug op het afgelopen jaar 2016. Jaarverslag 2016 Voorwoord Geachte lezer, Voor u ligt het jaarverslag over het jaar 2016 van Stichting Help Sierra Leone. Graag informeren wij u over de voortgang van onze projecten. Sierra Leone heeft

Nadere informatie

Stichting Werkgroep Oost-Europa

Stichting Werkgroep Oost-Europa Jaarverslag 2010 Vastgesteld te Rijsenhout, 7 juni 2011 1 Bestuursverslag 1.1 Algemeen Hierbij presenteren wij het jaarverslag 2010 van Stichting, gevestigd te Rijsenhout, en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5)

Jaarverslag 2014. inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Jaarverslag 2014 inclusief jaarrekening 2014 (vanaf pag 5) Dit is het eerste jaarverslag van de op 4 oktober 2014 geopende kleinschalige kinderboerderij De Knuffelweide aan de Industrieweg 3 in Amerongen.

Nadere informatie

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen)

Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Van Caïro naar Kaapstad voor water in Afrika (Wereldrecordpoging fietsen) Amateur wielrenner Robert Knol stapt op 24 januari 2011 op zijn fiets om binnen 80 dagen van Caïro naar Kaapstad te rijden. De

Nadere informatie

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali.

Watervoorziening. Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Watervoorziening Onze prioriteit nu is het realiseren van een watervoorziening voor een dorpje in het noorden van Bali. Met deze voorziening zijn een heleboel families geholpen. Het geraamde bedrag is

Nadere informatie

CEC- Concept tekeningen met toelichting

CEC- Concept tekeningen met toelichting Contactgegevens: Vestigingsplaats: Utrecht Telefoonnummer: 06-18371277 E-mail: Stichtingcreatiefhart@gmail.com Website: www.stichtingcreatiefhart.nl Wij hebben ook een FB page. CEC- Concept tekeningen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting

BELEIDSPLAN 2015-2016. Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie en Doelstellingen van de stichting Stichting Cosplay in Actie Klaroenring 178A, 4876XW Etten-leur Tel 0623432438 www.cosplayinactie.nl BELEIDSPLAN 2015-2016 Het beleidsplan van Stichting Cosplay in Actie, hierin staan onder anderen de Missie

Nadere informatie

Verslag geschreven door Hillie Jager

Verslag geschreven door Hillie Jager Verslag geschreven door Hillie Jager Mano a Mano In februari 2013 heb ik met de stichting Mano a Mano vrijwilligerswerk verricht in de Dominicaanse Republiek (Midden Amerika, zie plaatje hieronder) Graag

Nadere informatie

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON

ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE. Update november 2018 LIBANON ONDERWIJS IN EEN CRISISSITUATIE Update november 2018 LIBANON EDUCATIE IN CRISISSITUATIE, LIBANON Om de kinderen die het meest getroffen zijn door de Syrische crisis een kansrijke toekomst te geven is in

Nadere informatie

OVER STICHTING DAVOR:

OVER STICHTING DAVOR: pagina 1 van 6 Beste lezer voornaam achternaam, OVER STICHTING DAVOR: o Stichting Davor ondersteunt financieel een tehuis in Cornatel, Roemenië, voor verstoten en verwaarloosde kinderen. o Op dit moment

Nadere informatie

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja,

Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, Beste vrienden en sympathisanten van ons project Hope For The Children in Cambodja, We vonden dat het tijd werd dat we jullie, sponsors van ons project, op de hoogte houden van wat er allemaal gebeurt

Nadere informatie

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014

Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014. Activiteiten Ethiopië 2013/2014 Verslag Stichting Gurmuu 2013/ 2014 Stichting Gurmuu is opgericht in 2008 door een groep Oromos van Ethiopische afkomst die zich wilden inzetten voor landgenoten in zowel Ethiopië als Nederland. De Stichting

Nadere informatie