IEMES-WEEK december e jaars CO & CE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK december e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jules Hoendervangers Tips & Tricks & uur Lokaal 0.01 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar begon zijn loopbaan als acteur en later regisseur van emancipatorisch theater in de jaren zeventig. In Nederland en België werden daarna kleine en vrije theaterproducties gerealiseerd. Vanaf 2000 specialiseerde Jules zich in theater met een directe relatie tot training en seminar (edutainment). Voor bedrijfsproducties met eigen werknemers als acteurs/performers wordt Jules ook vaak door Nederlandse bedrijven in het buitenland benaderd. Sinds twee jaar is daar de specialisatie communicatietraining bijgekomen. Interactieve communicatietraining waarbij uw gasten alle aspecten van communicatie en het gebruik en effect van verbale en non-verbale communicatiemiddelen voor de kiezen krijgen. Direct en confronterend maar ook richtinggevend voor de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de bedrijfscommunicatie belicht. Evenals zijn edutainment -collega`s maakt Jules gebruik van de perfecte mix van educatie en entertainment. Sinds 2010 is Jules ook als docent verbonden aan het mgr. Frenckencollege in Oosterhout. Deze Tips & Tricks bijeenkomst is gericht op het presenteren van jezelf; wat zijn de do s en don ts en waar voel je je prettig bij? Jeroen Meijer Gastcollege Augmented Reality uur Aula Jeroen Meijer is oprichter en CEO van Muzar. Muzar ontwikkelt met en voor merken en culturele instellingen relevante Location based en Augmented reality tours en ervaringen te beleven op de smartphones van bezoekers. De meest recente projecten maken daarbij ook gebruik van beeldherkenningstechnologie.

2 Frans Goenee Gastcollege Concepting uur Aula Frans Goenee is Conceptmanager Horeca van de Efteling. Hij heeft enkele jaren geleden zijn eigen functie gecreëerd. Onze horeca werd door onze gasten lager gewaardeerd dan alle andere factoren (zoals de attracties en gasttevredenheid). De horeca had het imago van het bekende frietje met frikadel en maakte geen deel uit van de totale beleving van de Efteling. Aangezien de horeca een belangrijke strategische peiler is, is het belangrijk om daarnaast ook veel meer rendement uit de horeca te gaan halen. Of het nu gaat om mobiele snackkarren of het nieuwe Polle s keuken waarbij de horeca volledig geïntegreerd wordt met de attractie Hartenhof; Frans bedenkt de creatieve invulling ervan. Zo wordt de gast in het nieuwe concept op diverse manieren verrast (van toverwater tot aan de hartenpannenkoeken aan toe) en beleeft hij het verhaal in de horeca opnieuw. Frans Goenee bedenkt de vertaling van het verhaal naar het bord en gaat dan met andere partijen zoals vormgevers, inkopers en leveranciers om de tafel om de ideeën uit te werken. Drie factoren spelen bij conceptontwikkeling een belangrijke rol; omgeving, product en medewerkers Zo gaat het erom dat de medewerkers zich het concept en het verhaal dat daarbij hoort eigen maken. Dan kun je bijvoorbeeld gasten een goede reis wensen na bestelling van een hapje bij de thematische Stoomtrein in plaats van een Brabants Houdoe. DINSDAG 4 DECEMBER Muziek promoot je zo! uur Muzyq in Amsterdam De gehele dinsdag staat in het teken van Muziek promoot je zo! op locatie in muziekcentrum Muzyq in Amsterdam (www.muzyq.com). Aanwezigheid is verplicht! Je wordt als student in een groep ingedeeld met wie je diverse seminars bezoekt (in een roulatiesysteem). Na afloop van deze seminars ga je in kleine groepjes, welke ook vooraf worden bepaald, werken aan een opdracht voor artiesten uit verschillende genres. De uitkomsten hiervan wordt aan het einde van de dag gepresenteerd. De volgende onderwerpen komen aan bod: - Zo haal je de pers: Hoe werkt de pers? Wat is nieuws? Op welke media moet je je met jouw muziek richten? - Brand your act: Ja, ook artiesten, bands en ensembles zijn een merk tegenwoordig. En net als bij wasmiddelen, moet dat branden tot meer zichtbaarheid en meer succes leiden. Hoe werkt dat? - Verkoop jezelf aan podia en festivals: Met optreden wordt het meeste verdiend. Dus: hoe kom je aan die prettige optredens? Bellen, mailen, liken, cd s sturen, of zijn er nog andere manieren? - De scenes: Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de pop, klassieke kamermuziek en de Nederlandstalige scene? Waar treden ze op, waar verdienen ze mee?

3 Het programma is als volgt opgebouwd: uur Ontvangst studenten uur Ronde uu r Ronde uur Ronde uur Lunch uur Ronde uur Werken aan case uur Presenteren van de cases Vervoer van en naar Muzyq is op eigen gelegenheid, zie voor de routebeschrijving en OV-tips de website. Voor lunch en 1 drankje (koffie/thee) wordt gezorgd. Je ontvangt voor aanvang van deze dag een overzicht in welke groep je bent ingedeeld, aan welke case je moet werken en wat de opdracht inhoudt. Houd je Fontys-mail dus in de gaten! SXSW Contest Finale uur Studio 0.19 Als vervolg op de voorronde van 15 november jl vindt de finale op dinsdag 4 december plaats! Een jury bestaande uit Jasper van den Dobbelsteen (programmeur 013), Nol Havens (zanger) en Jens Timmermans (dj radi0538, voorzitter) jureert de finale. De acht kandidaten, vier van CE IEMES en vier van CO IEMES, doen het volgende. a) De kandidaten laten een film zien van maximaal 1 minuut en 30 seconden over hun eigen leven, wie zij zijn, wat zij doen, hun ambities, hun omgeving en hun drive om naar SXSW te gaan. b) De kandidaten beantwoorden ter plekke enkele zeer lastige vragen van de jury. Aansluitend maakt de jury bekend welke twee studenten van CE IEMES en welke twee studenten van CO IEMES doorgaan naar de publieksronde. De twee finalisten van CE IEMES en de twee finalisten van CO IEMES krijgen ieder 2:00 minuten om iets creatiefs, artistieks of kunstzinnigs te doen. Dat mag van alles zijn: muziek, zang, een gedicht, acrobatiek, dans, storytelling, goochelen, buikspreken, noem maar op. Na deze creatieve ronde stemt het publiek. De aanwezigen mogen een stem uitbrengen op één CE-kandidaat en één CO-kandidaat van hun voorkeur. Direct daarna maken we de winnaar van de SXSW Contest bekend en die kan de koffers gaan pakken voor Austin, Texas. Bij de studentbalie liggen toegangskaarten klaar voor deze finale. De finalist hoeft er zelf natuurlijk geen te hebben, maar kan zijn/haar 'fans' er op wijzen dat ze een entreekaart afhalen. De contest is openbaar, ook familie en vrienden buiten de opleiding zijn welkom. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema Doomsday. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur.

4 WOENSDAG 5 DECEMBER Pieter Voogt Gastcollege Online marketing uur Aula Pieter Voogt heeft al meer dan 10 jaar ervaring met online marketing en mag zich met recht een expert noemen. Sinds oktober 2003 is hij de eigenaar van PauwR. Dit is een online marketing- en mediabureau. Voor bedrijven, overheden, non-profitinstellingen en merken halen ze het maximale rendement uit hun online advertising. PauwR werkt graag rechtstreeks voor de adverteerder, maar ook graag via en in samenwerking met een reclame-, media- of socialmediabureau. Op het gebied van Facebook Advertising is PauwR momenteel een van de leidende bureaus in Nederland. LET OP: Dit college is enkel voor studenten CO2! Vanuit het vak Online Marketing wordt er een opdracht aan dit college gekoppeld. George Tielen Gastcollege Wings Global Media uur Aula Wings Global Media is een jong dynamisch bedrijf die internationaal en in Nederland zich bezig houdt met luchtfotografie en -film in de breedste zin van het woord. De oprichter, George Tielen, heeft als helikoptervlieger meer dan dertig jaar ervaring met fotograferen en filmen voor de Marine, Filmmaatschappijen (o.a. Theo van Gogh/ Paul de Leeuw) en vele TV productiebedrijven zoals bijvoorbeeld voor het programma 'de Stoel' van Rik Felderhof, De meeste commerciële producties werden uitgevoerd met zijn helikopterbedrijven Pelican Air en BlueSkies Helicopters op Curacao. Een jaar geleden werd een nieuw bedrijf opgericht. Het bedrijf werd gestart met medewerking van een student van Fontys ACI, Jordy Koolwijk. Jordy heeft eerst als stagiaire meegewerkt aan het eerste luchtfotoboek Wings over Curacao bij het het bedrijf BlueSkies Helicopters onder leiding van George Tielen. Direct na zijn afstuderen werd hij op Aruba manager van het succesvolle filmteam aldaar. Het bedrijf bestaat uit twee afdelingen: De fotoafdeling die zich uitsluitend richt op het maken van luchtfotoboeken van (ei)landen aan de andere kant de filmproductieafdeling. Deze laatste wordt ingehuurd door film-, TV- en reclamebedrijven, zoals nu op Curacao voor de speelfilm Tula (acteurs: Jeroen Krabbe, Derek de LInt en Danny Glover), maar tevens events en regatta's voor bijvoorbeeld Heineken, makelaar Sotheby, Braziliaanse TV-serie met Extreme Sports als onderwerp, etc. Dit is een kleine greep waarmee WGM zich dagelijks mee bezig houdt in het Caribisch gebied.

5 Pierre Oitmann Tips & Tricks uur Lokaal 0.45 (P4) Pierre Oitmann is sinds januari 2011 de muziekcoördinator van NU.nl. Deze functie behelst het redigeren van content op de muziekpagina van NU.nl (www.nu.nl/muziek), waaronder interviews en recensies, alsmede het schrijven van nieuwsberichten en de algemene redactie van het katern op de grootste nieuwssite van Nederland. Voorheen schreef Oitmann ook voor 3VOOR12, Muziek.nl, De Jaap en Festivalinfo. Tevens werkte hij mee aan radioprogramma s op KX Radio en L1. Deze Tips & Tricks bijeenkomst gaat in op interviewen en het schrijven van recensies. Destine Tips & Tricks & uur Lokaal 0.01 Het lijkt allemaal vanzelf te gaan: opnemen in Amerika, flitsende video's, uitverkochte zalen, Lowlands, Pinkpop en spelen in heel Europa. Het verhaal van Destine leest als een spannend en goedlopend jongensboek, maar bestaat uit de achterkant uit bloed, zweet en tranen en heel weinig bling-bling. Laurens en Hubrecht vertellen over hun beginjaren, de opbouw van een fanbase, de voor- en nadelen van een major platenmaatschappij, de ontwikkeling van liedjes, de invloed en kracht van social media, wat doe je zelf en wat besteed je uit, hoe kom je aan optredens, het leven on the road, hoeveel geld ze verdienen etc. Na hun verhaal is er de kans om vragen te stellen en interactief van gedachten te wisselen over muziek, carriere, ambitie en ontwikkeling. Destine gaat tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst in op de achterkant van het succes. Tentameninzage uur Lokaal 0.44 (P4) Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je (her)tentamens van periode 1 in te zien. Hertentamens CE: branchevak Event, branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Marketing, Marktonderzoek en Recht. Hertentamens CO: branchevak Event, branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Communicatie Theorie en Concepting.

6 DONDERDAG 6 DECEMBER Jong Ondernemen Bezoek aan de Kamer van Koophandel uur Tilburg In het kader van het project Jong Ondernemen wordt de Kamer van Koophandel bezocht. Hier ontvangen de studenten een interactieve presentatie over acquisitie. Meer informatie ontvangen jullie via de projectbegeleiders. LET OP: Het bezoek aan de KvK is enkel voor studenten CE2! Buffi Duberman Tips & Tricks uur Lokaal 1.17 Buffi Duberman is de persoonlijke coach Engels van de populairste artiesten in Nederland; zij helpt hen met alles - van songwriting tot mediatraining. Buffi Duberman is de oprichter van de afdeling Engels op de oudste hogeschool van Europa voor popmuziek; de Rockacademie in Tilburg, en ze behelst de afdeling Engels van de prestigieuze Design Academy Eindhoven. Buffi geeft masterclasses door heel Nederland en België en is gastdocent in Berlijn. Ze houdt van het uitzicht vanaf een penthouse, maar geniet ook van bezwete kelders. Rock Your Engels! is haar methode - het combineren van haar twee passies - muziek en grammatica. Buffi Duberman gaat in deze Tips & Tricks bijeenkomst op een anders dan andere manier in op de grammatica, uitspraak en woordenschat van de Engelse taal. Arjo Klamer In gesprek met de lector uur Studio 0.19 In een studie zoek je de intellectuele uitdaging. Je denkt daarbij na over vraagstukken rondom de creatieve industrie in de brede zin van het begrip. Is een publieke omroep nog van deze tijd? Kunnen we de effecten van social media als Facebook overzien? Marktwerking en kunst & cultuur, gaat dat samen? Het zijn maar voorbeelden van allerlei kwesties die spelen bij onze opleidingen voor event, music & entertainment. Sinds 13 september jl. is prof. dr. lector Arjo Klamer officieel verbonden als lector aan jouw Academy for Creative Industries. Arjo Klamer is een van de meest vooraanstaande Nederlandse intellectuelen op het snijvlak van economie en de creatieve, culturele sector. Op donderdag 6 december gaat Arjo Klamer in gesprek met acht studenten van de IEMESopleidingen. We nemen het gesprek van anderhalf uur op in onze televisiestudio en we maken een samenvatting van twintig minuten die we voor iedereen online zetten. Slaagt het initiatief, dan wil IEMES In Gesprek met de Lector in diverse IEMES-weken herhalen.

7 Marc Derby Gastcollege Dr. Media uur Aula DR.MEDIA [Derby-Rechards Media] is een creatief conceptenbureau in 2003 opgericht door Marc Derby en Bryan Paul Rechards dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en/of naar een hoger plan brengen van (nieuwe) producten, concepten, bedrijven en/of personen (artiesten) volgens een visie die is afgestemd op de behoeften die spelen binnen de hedendaagse (populaire) cultuur. Sinds 2011 wordt bovenstaand kracht bijgezet door een fusie met het creatieve team van The Olifants. Met name in de uitvoer en het creatieve denkproces leidt de aanvulling met The Olifants tot een team dat in staat is concepten van A tot Z in house uit te voeren. Dergelijke producties worden dan ook uitgevoerd onder de naam TheOlifants/DR.MEDIA. Met de afdelingen Marketing, Entertainment, Artist Management & DJ Agency, Fuffys (boek) en de toevoeging van The Olifants (still & motion) creëert DR.MEDIA een eigen universum met star quality in de breedste zin om in behoeften van haar klanten te voorzien. De missie van DR.MEDIA is synoniem te worden aan Populaire Cultuur. Stef van Gompel Gastcollege Auteursrecht uur Aula Stef van Gompel is op 16 maart 2011 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift getiteld Formalities in Copyright Law: An Analysis of their History, Rationales and Possible Future (Kluwer Law International). Daarvoor studeerde hij Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam (2005, cum laude) en de kort-hbo opleiding Music Management aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg (1999). Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, met name het nationale en internationale auteursrecht. Hij is secretaris van de Commissie Auteursrecht, die de Minister van Justitie adviseert over auteursrechtelijke aangelegenheden. Ook is hij lid van de redactie van AMI (Tijdschrift voor Auteurs-, Media- & Informatierecht) en van de Studiecommissie geschiedenis van het auteursrecht van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA). Bij het IViR werkt Stef momenteel als postdoc onderzoeker aan het HERA project Of Authorship and Originality, waarvoor hij het auteursrechtelijk werkbegrip ('The Work as Creative Expression') analyseert.

8 VRIJDAG 7 DECEMBER Rick Sloof Gastcollege Activision Blizzard uur Aula Activision Blizzard Inc, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Santa Monica (California, VS), is een wereldwijde online, pc, console, handheld en mobiele game-uitgever met leidende marktposities in elke belangrijke categorie van de snel groeiende interactieve entertainment softwareindustrie. Activision Blizzard's portfolio omvat de best verkochte videogames, zoals Call of Duty, Spider- Man, X-Men, James Bond en Transformers. Activision Blizzard leidt franchises zoals Spyro en Blizzard Entertainment's, StarCraft, Diablo en daarnaast Warcraft franchises waaronder de wereldwijde nummer 1 multi-player online role-playing game (op basis van abonnementen); World of Warcraft. Activision Blizzard is actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Zweden, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Australië, India, China, Zuid-Korea en de regio Taiwan. Rick Sloof is PR-manager Benelux en gaat in zijn gastcollege in op wat er komt kijken bij de release van een nieuwe game. Leo Blokhuis Gastcollege Radio-Theater-Muziek uur Aula Leo Blokhuis is bekend als popkenner uit de tv-programma's Top 2000 a Gogo en De Wereld Draait Door. Tevens is hij maker van het radioprogramma For the Record wat hij samen met Mart Smeets presenteert. In de jaren negentig was hij naast Jan Douwe Kroeske tien jaar lang maker van de 2 Meter Sessies op zowel radio als televisie. Leo Blokhuis schreef de muzikale bestseller Grijsgedraaid ( verkochte exemplaren) en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek. In 2007 volgde het Plaatjesboek waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 City to City, in 2010 The Sound of The Westcoast en onlangs verscheen zijn nieuwste boek The Sound of The South. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek Samen met zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma Harmonium ; een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het eerste programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma Laagland'. Vanaf januari 2012 staat Leo in het theater met de voorstelling THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz ; een avondvullende voorstelling vol muziek en vertellingen waarop in april en mei 2013 een reprise volgt. Tevens zal Leo in januari 2013 opnieuw met Ricky Koole in het theater staan met de nieuwe voorstelling Buitenstaanders. Foto: Dio van Maaren.

9 Sven Roumen Tips & Tricks uur Lokaal 0.01 Sven runt samen met Sander Lemcke Impressive Studio. Als jonge ondernemers zijn Sander en Sven bezig met het neerzetten van hun dromen. Sven laat zien hoe je concepten en belevingen kunt creëren. En hoe deze ideeën omgezet kunnen worden tot een commercieel product of dienst. Dus blijf dromen, en doe er wat mee! Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst gaat hij in de vertaling van een conceptie en/of beleving naar een commercieel product. Rudolf Juliet Tips & Tricks uur Lokaal 0.13 Rudolf is een afgestudeerde marketing- en communicatiespecialist. Hij heeft de afgelopen 10 jaar praktijkervaring opgedaan als telefonische advertentieverkoper, accountmanager, marketing & salesmanager en als trainer & docent. Nu ontwikkelt en geeft hij lezingen en trainingen over communicatiestrategie, klantbeleving, samenwerken, verbinden, inleven en resultaten. Rudolf gaat in deze Tips & Tricks bijeenkomst in op hoe je een telefonisch gesprek aan gaat en hoe je grip op dit gesprek (en op de uitkomst ervan) kan krijgen en behouden. Zeer handig voor o.a. het zoeken naar een geschikte stageplaats! ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 2 e jaars studenten; Deadline inschrijving Tips & Tricks: vrijdag 30 november uur; Voor de Tips & tics bijeenkomsten geldt een maximaal aantal van 30 studenten en vol = vol; De specifieke/afwijkende randvoorwaarden per gastcollege/bijeenkomst staan bij de omschrijving vermeld; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 30 november een mail met een bevestiging van deelname aan de Tips & Tricks bijeenkomst; Aanwezigheid/inschrijving door 2 e jaars bij programmaonderdelen van de 1 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid.

10 OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. Deze opdracht geldt overigens niet voor de Muziek promoot je zo!-dag. In plaats van een van bovenstaande opdrachten plaats je de uitwerking van je case op je blog.

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar 11.00 12.30 uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap

Nadere informatie

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 december 2013 1 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Martijn Arets Gastcollege Brand Expedition 10.00 11.00 uur Aula In 2010 zegde Martijn Arets zijn baan op, leverde zijn lease auto met tankpas

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord STUDIEGIDS CE-IEMES 2014-2015 1 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Visie 3 2. Creativiteit 4 3. Beroepsprofiel 5 4. Competentieprofiel 6 5. Jaarrooster 11 6. Curriculum 12 7. Tentamens 14 8. Deadlines 15 9.

Nadere informatie

Werk voor je toekomst!

Werk voor je toekomst! Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente 17 februari - 26 maart Werk voor je toekomst! www.bedrijvendagentwente.nl Bedrijvendagen 2015 Universiteit Twente Colofon Dit is een uitgave van de Stichting Bedrijvendagen

Nadere informatie

In dit nummer (oktober 2005) Magazine voor musici en acteurs

In dit nummer (oktober 2005) Magazine voor musici en acteurs In dit nummer (oktober 2005) Magazine voor musici en acteurs Interview Martijn Timmermans van De Trap Norma wil een betere WNR Korte opleiding Muzikaal Ondernemerschap Geen billijke vergoeding bij afkoop

Nadere informatie

De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S?

De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S? De Gooische matras bestaat nog steeds DE KROEG IN MET JANNEKE HANEGRAAF WAT VERDIENEN JOUW IEMES-COLLEGA S? Magazine voor IEMES-alumni // lente 2012 IEMES //NEWS SCRATCH //INHOUD Colofon Scratch is een

Nadere informatie

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC

Crossmedia. concepting. Crossmedia concept voor minor ABC Crossmedia concepting Crossmedia concept voor minor ABC Susan Rijkers 2049597 Sander de Bruijn 2053946 Dennis Janssen 2047212 Troy Rondon Guasque 2047863 Kim Timmermans 2048380 Thomas Vermolen 2036931

Nadere informatie

Marketingplan Trending Topics

Marketingplan Trending Topics Marketingplan Trending Topics Transmedia Storytelling Tom Janssen CE1E 2 Impressum KLAS CE1E NAAM Tom Janssen COHORT STUDENTNUMMER 2013/2014 2372711 OPDRACHT Assessment Hoofdfase bekwaam (niveau 1) ONDERWERP

Nadere informatie

INTERVIEW BENJAMIN HERMAN Je moet er hard aan trekken en goed voor ogen hebben wat je wilt. VIJF VRAGEN AAN... Alexander Beets

INTERVIEW BENJAMIN HERMAN Je moet er hard aan trekken en goed voor ogen hebben wat je wilt. VIJF VRAGEN AAN... Alexander Beets MAGAZINE VOOR MUSICI EN ACTEURS JULI 2015 INTERVIEW BENJAMIN HERMAN Je moet er hard aan trekken en goed voor ogen hebben wat je wilt VIJF VRAGEN AAN... Alexander Beets GOUDEN NOTEKRAKER Format Gouden Notekraker

Nadere informatie

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden

Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Marketing om jonge vrijwilligers te vinden en binden Voor je ligt het boekje ivolunteer. Wij adviseren dit boekje te gebruiken samen met het boek Verovering van de jongerenmarkt, uitgegeven door MOVISIE

Nadere informatie

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE

Magazine VOL ONMISBARE INFORMATIE IN DEZE EDITIE VOL ONMISBARE INFORMATIE Magazine FEBRUARI 2008 IN DEZE EDITIE 4 Startkabaal 10 Verslag Social Event 2007 12 Spreekuur op het water 17 Free Publicity tips 20 Interviews met sponsoren agazine Uitgever Contact

Nadere informatie

STARTUPS: INVESTEREN OF NEGEREN?

STARTUPS: INVESTEREN OF NEGEREN? STARTUPS: INVESTEREN OF NEGEREN? SEMINAR HER Student: Quinten de Beet - Concepting - 1593975 Docent: Marvin Fernandes 1 INLEIDING Start ups zijn overal Het is een spannende tijd. Overal schieten nieuwe

Nadere informatie

MVO: People, Planet, Profit.

MVO: People, Planet, Profit. MVO: People, Planet, Profit. hét carrièremagazine voor salesprofessionals! september 2011 3 In gesprek met Getronics op jacht naar talent Bewust Bilderberg over MVO Intercity Zakelijk en hun groei Nsecure

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JEROEN VAN DER VEER 14-11-11 SCREW IT, LET'S DO IT! RICHARD BRANSON BESTEL NU UW KAARTEN. www.kennissenclub.nl

NIEUWSBRIEF JEROEN VAN DER VEER 14-11-11 SCREW IT, LET'S DO IT! RICHARD BRANSON BESTEL NU UW KAARTEN. www.kennissenclub.nl NIEUWSBRIEF www.kennissenclub.nl JAARGANG 2 - NUMMER 8 - NOVEMBER 2011 JEROEN VAN DER VEER 14-11-11 SCREW IT, LET'S DO IT! RICHARD BRANSON BESTEL NU UW KAARTEN DE KENNISSENCLUB VERWELKOMT HAAR NIEUWE CLUBLEDEN

Nadere informatie

Van Deuveren Traffic. Station to station. Het Gouden team! Flexibel, multifunctioneel en innoverend. mei 2015. randmeren.ambitiemagazine.

Van Deuveren Traffic. Station to station. Het Gouden team! Flexibel, multifunctioneel en innoverend. mei 2015. randmeren.ambitiemagazine. mei 2015 ondernemersmagazine voor Nijkerk, Harderwijk, Ermelo, Putten, Bunschoten-Spakenburg, Zeewolde en Nunspeet Station to station Losse verkoop 4,95 Het Gouden team! Van Deuveren Traffic Flexibel,

Nadere informatie

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten?

BEST PRACTICE E-MUSIC. Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Hoe kunnen artiesten apps succesvol inzetten? Onderwijsinstelling: Opleiding: Blok: Uitgevoerd door: Hogeschool Utrecht Communicatiemanagement New Media Management: Strategy APPS2BFAMOUS Anne-Marije Winters

Nadere informatie

ANDRÉ VAN DUIN JUBILARIS HEEFT HET AL VIJFTIG JAAR DIK VOOR MEKAAR. Nr.6 ONDERNEMEN IS BELEVING TFG PAKT DOOR IN MOBILE HET DNA VAN

ANDRÉ VAN DUIN JUBILARIS HEEFT HET AL VIJFTIG JAAR DIK VOOR MEKAAR. Nr.6 ONDERNEMEN IS BELEVING TFG PAKT DOOR IN MOBILE HET DNA VAN Nr.6 ONDERNEMEN IS BELEVING TFG PAKT DOOR IN MOBILE HET DNA VAN 538RADIO FUTURE APP: WANNAHAVE VOOR TFG ERS ANDRÉ VAN DUIN JUBILARIS HEEFT HET AL VIJFTIG JAAR DIK VOOR MEKAAR The Future Group Innovation

Nadere informatie

Vernieuwende ondernemers voor het MKB. Coverstory AccountantZ. Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende bolides door de regio

Vernieuwende ondernemers voor het MKB. Coverstory AccountantZ. Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende bolides door de regio Profiel RIVIERENLAND REGIONAAL ZAKENMAGAZINE JAARGANG 31 NUMMER 2 MEI 2015 Coverstory AccountantZ Vernieuwende ondernemers voor het MKB Samen naar een circulaire economie Zakenautotestdag Met blinkende

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement CASUSBESCHRIJVING 2013 Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Beschrijving Centraal Museum Utrecht 3 1.1 Locatie 3 1.2 Wie is

Nadere informatie

If the price is right

If the price is right If the price is right H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S P R O F E S S I O N A L S! N O V E M B E R 2 0 0 9 6 In gesprek met Jordy Kool & Marjolijn van Berkel, Infotheek ICT Diensten

Nadere informatie

BEN SAUNDERS ONDERZOEK VERSUS UITGELICHT IN TWEEDE SUCCESVOLLE REEKS SKY RADIO BEACHCONCERTEN. Radio boekt snel resultaat. Universal versus Sony

BEN SAUNDERS ONDERZOEK VERSUS UITGELICHT IN TWEEDE SUCCESVOLLE REEKS SKY RADIO BEACHCONCERTEN. Radio boekt snel resultaat. Universal versus Sony jul-sep 11 13e jaargang nr. 7 ONDERZOEK Radio boekt snel resultaat www.skyradiogroup.nl VERSUS Universal versus Sony UITGELICHT RockHits Top 500 verbindt Hyver met Radio Veronica BEN SAUNDERS IN TWEEDE

Nadere informatie

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst

Cluster. Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst Cluster Jongerenmarketing Oog voor het verleden, blik naar de toekomst voorwoord De afgelopen jaren heeft het Cluster Jongerenmarketing geprobeerd een beter beeld te krijgen van jongeren en hoe deze doelgroep

Nadere informatie

Game industrie in de Noordvleugel en Nederland

Game industrie in de Noordvleugel en Nederland Game industrie in de Noordvleugel en Nederland Speciale bijlage bij de Cross Media Monitor 2010 immovator Cross Media Network, Hilversum Titel Game industrie in de Noordvleugel en Nederland Speciale bijlage

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Is het gedaan met de cultuur in Nederland? Met Marloes van Wijk [F 2002] en Jan Meddens [F 1997] in gesprek

Is het gedaan met de cultuur in Nederland? Met Marloes van Wijk [F 2002] en Jan Meddens [F 1997] in gesprek Fundament Nieuws voor en van alumni van de Hoge Hotelschool Maastricht nummer 33 juli 2011 In dit nummer Is het gedaan met cultuur in Nederland? Essentials in foodservice In de ban van de bush Next step

Nadere informatie

Nieuwe Media. Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden

Nieuwe Media. Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden Informaatie [ ] Een uitgave van de Marketing Associatie Amsterdam ] [ jaargang 12 ] [ nummer 3 ] [ november 2005 Nieuwe Media Sociale netwerken, relaties, dagboeken: onbegrensde online mogelijkheden In

Nadere informatie

Sociale Kleefkracht congres 7 november 2014. 12.734 Facilitaire kosten /werkplek /jaar Uit: Facilitaire Kengetallen Gemeenten boekjaar 2013

Sociale Kleefkracht congres 7 november 2014. 12.734 Facilitaire kosten /werkplek /jaar Uit: Facilitaire Kengetallen Gemeenten boekjaar 2013 Focus!! Magazine van Fier.fm over facilitaire activiteiten jaargang 3 nr 2 2014 6e editie!. Digitale versie? Scan hier: Een organisatie waar met mensen voor mensen wordt gewerkt. Klaas van der Valk 12.734

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart 3.0

Marketing vanuit je hart 3.0 Wegwijzer naar een Welvarend bedrijf Marketing vanuit je hart 3.0 Voor zelfstandige ondernemers die hun droom willen realiseren Ingrid Langen Dit e-boek mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron

Nadere informatie

HET ECONOMISCH POTENTIEEL VAN CURAÇAO

HET ECONOMISCH POTENTIEEL VAN CURAÇAO JAARGANG 11 / NUMMER 3 / 2013 hét vakblad voor managers en professionals op Curaçao JUBILEUM EDITIE Coaching geeft 20 boeken weg Win een pagina in Coaching ter waarde van NAf 2.995,-! HET ECONOMISCH POTENTIEEL

Nadere informatie