IEMES-WEEK december e jaars CO & CE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 2 e jaars CO & CE"

Transcriptie

1 IEMES-WEEK december e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jules Hoendervangers Tips & Tricks & uur Lokaal 0.01 Jules Hoendervangers studeerde Nederlands en theologie maar begon zijn loopbaan als acteur en later regisseur van emancipatorisch theater in de jaren zeventig. In Nederland en België werden daarna kleine en vrije theaterproducties gerealiseerd. Vanaf 2000 specialiseerde Jules zich in theater met een directe relatie tot training en seminar (edutainment). Voor bedrijfsproducties met eigen werknemers als acteurs/performers wordt Jules ook vaak door Nederlandse bedrijven in het buitenland benaderd. Sinds twee jaar is daar de specialisatie communicatietraining bijgekomen. Interactieve communicatietraining waarbij uw gasten alle aspecten van communicatie en het gebruik en effect van verbale en non-verbale communicatiemiddelen voor de kiezen krijgen. Direct en confronterend maar ook richtinggevend voor de toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de bedrijfscommunicatie belicht. Evenals zijn edutainment -collega`s maakt Jules gebruik van de perfecte mix van educatie en entertainment. Sinds 2010 is Jules ook als docent verbonden aan het mgr. Frenckencollege in Oosterhout. Deze Tips & Tricks bijeenkomst is gericht op het presenteren van jezelf; wat zijn de do s en don ts en waar voel je je prettig bij? Jeroen Meijer Gastcollege Augmented Reality uur Aula Jeroen Meijer is oprichter en CEO van Muzar. Muzar ontwikkelt met en voor merken en culturele instellingen relevante Location based en Augmented reality tours en ervaringen te beleven op de smartphones van bezoekers. De meest recente projecten maken daarbij ook gebruik van beeldherkenningstechnologie.

2 Frans Goenee Gastcollege Concepting uur Aula Frans Goenee is Conceptmanager Horeca van de Efteling. Hij heeft enkele jaren geleden zijn eigen functie gecreëerd. Onze horeca werd door onze gasten lager gewaardeerd dan alle andere factoren (zoals de attracties en gasttevredenheid). De horeca had het imago van het bekende frietje met frikadel en maakte geen deel uit van de totale beleving van de Efteling. Aangezien de horeca een belangrijke strategische peiler is, is het belangrijk om daarnaast ook veel meer rendement uit de horeca te gaan halen. Of het nu gaat om mobiele snackkarren of het nieuwe Polle s keuken waarbij de horeca volledig geïntegreerd wordt met de attractie Hartenhof; Frans bedenkt de creatieve invulling ervan. Zo wordt de gast in het nieuwe concept op diverse manieren verrast (van toverwater tot aan de hartenpannenkoeken aan toe) en beleeft hij het verhaal in de horeca opnieuw. Frans Goenee bedenkt de vertaling van het verhaal naar het bord en gaat dan met andere partijen zoals vormgevers, inkopers en leveranciers om de tafel om de ideeën uit te werken. Drie factoren spelen bij conceptontwikkeling een belangrijke rol; omgeving, product en medewerkers Zo gaat het erom dat de medewerkers zich het concept en het verhaal dat daarbij hoort eigen maken. Dan kun je bijvoorbeeld gasten een goede reis wensen na bestelling van een hapje bij de thematische Stoomtrein in plaats van een Brabants Houdoe. DINSDAG 4 DECEMBER Muziek promoot je zo! uur Muzyq in Amsterdam De gehele dinsdag staat in het teken van Muziek promoot je zo! op locatie in muziekcentrum Muzyq in Amsterdam ( Aanwezigheid is verplicht! Je wordt als student in een groep ingedeeld met wie je diverse seminars bezoekt (in een roulatiesysteem). Na afloop van deze seminars ga je in kleine groepjes, welke ook vooraf worden bepaald, werken aan een opdracht voor artiesten uit verschillende genres. De uitkomsten hiervan wordt aan het einde van de dag gepresenteerd. De volgende onderwerpen komen aan bod: - Zo haal je de pers: Hoe werkt de pers? Wat is nieuws? Op welke media moet je je met jouw muziek richten? - Brand your act: Ja, ook artiesten, bands en ensembles zijn een merk tegenwoordig. En net als bij wasmiddelen, moet dat branden tot meer zichtbaarheid en meer succes leiden. Hoe werkt dat? - Verkoop jezelf aan podia en festivals: Met optreden wordt het meeste verdiend. Dus: hoe kom je aan die prettige optredens? Bellen, mailen, liken, cd s sturen, of zijn er nog andere manieren? - De scenes: Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de pop, klassieke kamermuziek en de Nederlandstalige scene? Waar treden ze op, waar verdienen ze mee?

3 Het programma is als volgt opgebouwd: uur Ontvangst studenten uur Ronde uu r Ronde uur Ronde uur Lunch uur Ronde uur Werken aan case uur Presenteren van de cases Vervoer van en naar Muzyq is op eigen gelegenheid, zie voor de routebeschrijving en OV-tips de website. Voor lunch en 1 drankje (koffie/thee) wordt gezorgd. Je ontvangt voor aanvang van deze dag een overzicht in welke groep je bent ingedeeld, aan welke case je moet werken en wat de opdracht inhoudt. Houd je Fontys-mail dus in de gaten! SXSW Contest Finale uur Studio 0.19 Als vervolg op de voorronde van 15 november jl vindt de finale op dinsdag 4 december plaats! Een jury bestaande uit Jasper van den Dobbelsteen (programmeur 013), Nol Havens (zanger) en Jens Timmermans (dj radi0538, voorzitter) jureert de finale. De acht kandidaten, vier van CE IEMES en vier van CO IEMES, doen het volgende. a) De kandidaten laten een film zien van maximaal 1 minuut en 30 seconden over hun eigen leven, wie zij zijn, wat zij doen, hun ambities, hun omgeving en hun drive om naar SXSW te gaan. b) De kandidaten beantwoorden ter plekke enkele zeer lastige vragen van de jury. Aansluitend maakt de jury bekend welke twee studenten van CE IEMES en welke twee studenten van CO IEMES doorgaan naar de publieksronde. De twee finalisten van CE IEMES en de twee finalisten van CO IEMES krijgen ieder 2:00 minuten om iets creatiefs, artistieks of kunstzinnigs te doen. Dat mag van alles zijn: muziek, zang, een gedicht, acrobatiek, dans, storytelling, goochelen, buikspreken, noem maar op. Na deze creatieve ronde stemt het publiek. De aanwezigen mogen een stem uitbrengen op één CE-kandidaat en één CO-kandidaat van hun voorkeur. Direct daarna maken we de winnaar van de SXSW Contest bekend en die kan de koffers gaan pakken voor Austin, Texas. Bij de studentbalie liggen toegangskaarten klaar voor deze finale. De finalist hoeft er zelf natuurlijk geen te hebben, maar kan zijn/haar 'fans' er op wijzen dat ze een entreekaart afhalen. De contest is openbaar, ook familie en vrienden buiten de opleiding zijn welkom. Studio Feest #CLUBIEMES Vanaf uur Ook deze IEMES-week organiseert #CLUBIEMES een feest! Met als thema Doomsday. Er wordt gefeest in Studio, Heuvel 9, vanaf uur. Voor leden al vanaf uur.

4 WOENSDAG 5 DECEMBER Pieter Voogt Gastcollege Online marketing uur Aula Pieter Voogt heeft al meer dan 10 jaar ervaring met online marketing en mag zich met recht een expert noemen. Sinds oktober 2003 is hij de eigenaar van PauwR. Dit is een online marketing- en mediabureau. Voor bedrijven, overheden, non-profitinstellingen en merken halen ze het maximale rendement uit hun online advertising. PauwR werkt graag rechtstreeks voor de adverteerder, maar ook graag via en in samenwerking met een reclame-, media- of socialmediabureau. Op het gebied van Facebook Advertising is PauwR momenteel een van de leidende bureaus in Nederland. LET OP: Dit college is enkel voor studenten CO2! Vanuit het vak Online Marketing wordt er een opdracht aan dit college gekoppeld. George Tielen Gastcollege Wings Global Media uur Aula Wings Global Media is een jong dynamisch bedrijf die internationaal en in Nederland zich bezig houdt met luchtfotografie en -film in de breedste zin van het woord. De oprichter, George Tielen, heeft als helikoptervlieger meer dan dertig jaar ervaring met fotograferen en filmen voor de Marine, Filmmaatschappijen (o.a. Theo van Gogh/ Paul de Leeuw) en vele TV productiebedrijven zoals bijvoorbeeld voor het programma 'de Stoel' van Rik Felderhof, De meeste commerciële producties werden uitgevoerd met zijn helikopterbedrijven Pelican Air en BlueSkies Helicopters op Curacao. Een jaar geleden werd een nieuw bedrijf opgericht. Het bedrijf werd gestart met medewerking van een student van Fontys ACI, Jordy Koolwijk. Jordy heeft eerst als stagiaire meegewerkt aan het eerste luchtfotoboek Wings over Curacao bij het het bedrijf BlueSkies Helicopters onder leiding van George Tielen. Direct na zijn afstuderen werd hij op Aruba manager van het succesvolle filmteam aldaar. Het bedrijf bestaat uit twee afdelingen: De fotoafdeling die zich uitsluitend richt op het maken van luchtfotoboeken van (ei)landen aan de andere kant de filmproductieafdeling. Deze laatste wordt ingehuurd door film-, TV- en reclamebedrijven, zoals nu op Curacao voor de speelfilm Tula (acteurs: Jeroen Krabbe, Derek de LInt en Danny Glover), maar tevens events en regatta's voor bijvoorbeeld Heineken, makelaar Sotheby, Braziliaanse TV-serie met Extreme Sports als onderwerp, etc. Dit is een kleine greep waarmee WGM zich dagelijks mee bezig houdt in het Caribisch gebied.

5 Pierre Oitmann Tips & Tricks uur Lokaal 0.45 (P4) Pierre Oitmann is sinds januari 2011 de muziekcoördinator van NU.nl. Deze functie behelst het redigeren van content op de muziekpagina van NU.nl ( waaronder interviews en recensies, alsmede het schrijven van nieuwsberichten en de algemene redactie van het katern op de grootste nieuwssite van Nederland. Voorheen schreef Oitmann ook voor 3VOOR12, Muziek.nl, De Jaap en Festivalinfo. Tevens werkte hij mee aan radioprogramma s op KX Radio en L1. Deze Tips & Tricks bijeenkomst gaat in op interviewen en het schrijven van recensies. Destine Tips & Tricks & uur Lokaal 0.01 Het lijkt allemaal vanzelf te gaan: opnemen in Amerika, flitsende video's, uitverkochte zalen, Lowlands, Pinkpop en spelen in heel Europa. Het verhaal van Destine leest als een spannend en goedlopend jongensboek, maar bestaat uit de achterkant uit bloed, zweet en tranen en heel weinig bling-bling. Laurens en Hubrecht vertellen over hun beginjaren, de opbouw van een fanbase, de voor- en nadelen van een major platenmaatschappij, de ontwikkeling van liedjes, de invloed en kracht van social media, wat doe je zelf en wat besteed je uit, hoe kom je aan optredens, het leven on the road, hoeveel geld ze verdienen etc. Na hun verhaal is er de kans om vragen te stellen en interactief van gedachten te wisselen over muziek, carriere, ambitie en ontwikkeling. Destine gaat tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst in op de achterkant van het succes. Tentameninzage uur Lokaal 0.44 (P4) Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je (her)tentamens van periode 1 in te zien. Hertentamens CE: branchevak Event, branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Marketing, Marktonderzoek en Recht. Hertentamens CO: branchevak Event, branchevak Music, branchevak Entertainment, branchevak Gaming, Communicatie Theorie en Concepting.

6 DONDERDAG 6 DECEMBER Jong Ondernemen Bezoek aan de Kamer van Koophandel uur Tilburg In het kader van het project Jong Ondernemen wordt de Kamer van Koophandel bezocht. Hier ontvangen de studenten een interactieve presentatie over acquisitie. Meer informatie ontvangen jullie via de projectbegeleiders. LET OP: Het bezoek aan de KvK is enkel voor studenten CE2! Buffi Duberman Tips & Tricks uur Lokaal 1.17 Buffi Duberman is de persoonlijke coach Engels van de populairste artiesten in Nederland; zij helpt hen met alles - van songwriting tot mediatraining. Buffi Duberman is de oprichter van de afdeling Engels op de oudste hogeschool van Europa voor popmuziek; de Rockacademie in Tilburg, en ze behelst de afdeling Engels van de prestigieuze Design Academy Eindhoven. Buffi geeft masterclasses door heel Nederland en België en is gastdocent in Berlijn. Ze houdt van het uitzicht vanaf een penthouse, maar geniet ook van bezwete kelders. Rock Your Engels! is haar methode - het combineren van haar twee passies - muziek en grammatica. Buffi Duberman gaat in deze Tips & Tricks bijeenkomst op een anders dan andere manier in op de grammatica, uitspraak en woordenschat van de Engelse taal. Arjo Klamer In gesprek met de lector uur Studio 0.19 In een studie zoek je de intellectuele uitdaging. Je denkt daarbij na over vraagstukken rondom de creatieve industrie in de brede zin van het begrip. Is een publieke omroep nog van deze tijd? Kunnen we de effecten van social media als Facebook overzien? Marktwerking en kunst & cultuur, gaat dat samen? Het zijn maar voorbeelden van allerlei kwesties die spelen bij onze opleidingen voor event, music & entertainment. Sinds 13 september jl. is prof. dr. lector Arjo Klamer officieel verbonden als lector aan jouw Academy for Creative Industries. Arjo Klamer is een van de meest vooraanstaande Nederlandse intellectuelen op het snijvlak van economie en de creatieve, culturele sector. Op donderdag 6 december gaat Arjo Klamer in gesprek met acht studenten van de IEMESopleidingen. We nemen het gesprek van anderhalf uur op in onze televisiestudio en we maken een samenvatting van twintig minuten die we voor iedereen online zetten. Slaagt het initiatief, dan wil IEMES In Gesprek met de Lector in diverse IEMES-weken herhalen.

7 Marc Derby Gastcollege Dr. Media uur Aula DR.MEDIA [Derby-Rechards Media] is een creatief conceptenbureau in 2003 opgericht door Marc Derby en Bryan Paul Rechards dat zich bezig houdt met het ontwikkelen en/of naar een hoger plan brengen van (nieuwe) producten, concepten, bedrijven en/of personen (artiesten) volgens een visie die is afgestemd op de behoeften die spelen binnen de hedendaagse (populaire) cultuur. Sinds 2011 wordt bovenstaand kracht bijgezet door een fusie met het creatieve team van The Olifants. Met name in de uitvoer en het creatieve denkproces leidt de aanvulling met The Olifants tot een team dat in staat is concepten van A tot Z in house uit te voeren. Dergelijke producties worden dan ook uitgevoerd onder de naam TheOlifants/DR.MEDIA. Met de afdelingen Marketing, Entertainment, Artist Management & DJ Agency, Fuffys (boek) en de toevoeging van The Olifants (still & motion) creëert DR.MEDIA een eigen universum met star quality in de breedste zin om in behoeften van haar klanten te voorzien. De missie van DR.MEDIA is synoniem te worden aan Populaire Cultuur. Stef van Gompel Gastcollege Auteursrecht uur Aula Stef van Gompel is op 16 maart 2011 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift getiteld Formalities in Copyright Law: An Analysis of their History, Rationales and Possible Future (Kluwer Law International). Daarvoor studeerde hij Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam (2005, cum laude) en de kort-hbo opleiding Music Management aan de Fontys Bedrijfshogeschool in Tilburg (1999). Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht, met name het nationale en internationale auteursrecht. Hij is secretaris van de Commissie Auteursrecht, die de Minister van Justitie adviseert over auteursrechtelijke aangelegenheden. Ook is hij lid van de redactie van AMI (Tijdschrift voor Auteurs-, Media- & Informatierecht) en van de Studiecommissie geschiedenis van het auteursrecht van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA). Bij het IViR werkt Stef momenteel als postdoc onderzoeker aan het HERA project Of Authorship and Originality, waarvoor hij het auteursrechtelijk werkbegrip ('The Work as Creative Expression') analyseert.

8 VRIJDAG 7 DECEMBER Rick Sloof Gastcollege Activision Blizzard uur Aula Activision Blizzard Inc, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Santa Monica (California, VS), is een wereldwijde online, pc, console, handheld en mobiele game-uitgever met leidende marktposities in elke belangrijke categorie van de snel groeiende interactieve entertainment softwareindustrie. Activision Blizzard's portfolio omvat de best verkochte videogames, zoals Call of Duty, Spider- Man, X-Men, James Bond en Transformers. Activision Blizzard leidt franchises zoals Spyro en Blizzard Entertainment's, StarCraft, Diablo en daarnaast Warcraft franchises waaronder de wereldwijde nummer 1 multi-player online role-playing game (op basis van abonnementen); World of Warcraft. Activision Blizzard is actief in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Zweden, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Australië, India, China, Zuid-Korea en de regio Taiwan. Rick Sloof is PR-manager Benelux en gaat in zijn gastcollege in op wat er komt kijken bij de release van een nieuwe game. Leo Blokhuis Gastcollege Radio-Theater-Muziek uur Aula Leo Blokhuis is bekend als popkenner uit de tv-programma's Top 2000 a Gogo en De Wereld Draait Door. Tevens is hij maker van het radioprogramma For the Record wat hij samen met Mart Smeets presenteert. In de jaren negentig was hij naast Jan Douwe Kroeske tien jaar lang maker van de 2 Meter Sessies op zowel radio als televisie. Leo Blokhuis schreef de muzikale bestseller Grijsgedraaid ( verkochte exemplaren) en publiceerde samen met Matthijs van Nieuwkerk in 2006 het Klein Cultureel Woordenboek van de Popmuziek. In 2007 volgde het Plaatjesboek waarin hij de lezer meeneemt op een reis door de geschiedenis van de popmuziek aan de hand van zestien klassieke liedjes. Hierna volgden in 2009 City to City, in 2010 The Sound of The Westcoast en onlangs verscheen zijn nieuwste boek The Sound of The South. In 2011 ontving hij Het Lintje van de Boekverkoper en de Gouden Tulp voor het beste informatieve boek Samen met zangeres/actrice Ricky Koole stond hij in het theaterprogramma Harmonium ; een zoektocht in liedjes en verhalen naar de mooiste muziek. Vanwege het overweldigende succes van het eerste programma stonden zij in 2009 en 2010 opnieuw met elkaar in het theater met het eveneens succesvolle programma Laagland'. Vanaf januari 2012 staat Leo in het theater met de voorstelling THE BAND Music from Big Pink to the last Waltz ; een avondvullende voorstelling vol muziek en vertellingen waarop in april en mei 2013 een reprise volgt. Tevens zal Leo in januari 2013 opnieuw met Ricky Koole in het theater staan met de nieuwe voorstelling Buitenstaanders. Foto: Dio van Maaren.

9 Sven Roumen Tips & Tricks uur Lokaal 0.01 Sven runt samen met Sander Lemcke Impressive Studio. Als jonge ondernemers zijn Sander en Sven bezig met het neerzetten van hun dromen. Sven laat zien hoe je concepten en belevingen kunt creëren. En hoe deze ideeën omgezet kunnen worden tot een commercieel product of dienst. Dus blijf dromen, en doe er wat mee! Tijdens deze Tips & Tricks bijeenkomst gaat hij in de vertaling van een conceptie en/of beleving naar een commercieel product. Rudolf Juliet Tips & Tricks uur Lokaal 0.13 Rudolf is een afgestudeerde marketing- en communicatiespecialist. Hij heeft de afgelopen 10 jaar praktijkervaring opgedaan als telefonische advertentieverkoper, accountmanager, marketing & salesmanager en als trainer & docent. Nu ontwikkelt en geeft hij lezingen en trainingen over communicatiestrategie, klantbeleving, samenwerken, verbinden, inleven en resultaten. Rudolf gaat in deze Tips & Tricks bijeenkomst in op hoe je een telefonisch gesprek aan gaat en hoe je grip op dit gesprek (en op de uitkomst ervan) kan krijgen en behouden. Zeer handig voor o.a. het zoeken naar een geschikte stageplaats! ALGEMEEN: De gastcolleges/seminars zijn verplicht voor de 2 e jaars studenten; Deadline inschrijving Tips & Tricks: vrijdag 30 november uur; Voor de Tips & tics bijeenkomsten geldt een maximaal aantal van 30 studenten en vol = vol; De specifieke/afwijkende randvoorwaarden per gastcollege/bijeenkomst staan bij de omschrijving vermeld; De ingeschreven studenten ontvangen op vrijdag 30 november een mail met een bevestiging van deelname aan de Tips & Tricks bijeenkomst; Aanwezigheid/inschrijving door 2 e jaars bij programmaonderdelen van de 1 e jaars is mogelijk, enkel alleen op basis van beschikbaarheid.

10 OPDRACHT GASTCOLLEGES: Noteer voor jezelf 3 quotes uit het seminar die je aanspreken beschrijf kort waarom ze je aanspreken; Schrijf een samenvatting van maximaal 100 woorden; Schrijf een recensie/column van maximaal 100 woorden. Eén van bovenstaande opdrachten moet verwerkt worden in je portfolio, los van je EMEG-lijst. Let op: dit moet je dus per gastcollege doen. Deze opdracht geldt overigens niet voor de Muziek promoot je zo!-dag. In plaats van een van bovenstaande opdrachten plaats je de uitwerking van je case op je blog.

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 2 3-7 december 2012 1 e jaars CO & CE MAANDAG 3 DECEMBER Jan-Jaap van der Wal Gastcollege Gastdocent van het jaar 11.00 12.30 uur Aula Tv-personality, cabaretier en artistiek leider Jan-Jaap

Nadere informatie

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 3 4-8 maart 2013 2 e jaars CO & CE MAANDAG 4 MAART Tentameninzage 09.30 13.30 uur Lokaal per vak, zie onderstaande Tijdens deze uren wordt jullie de mogelijkheid geboden om je tentamens van

Nadere informatie

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE

IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE IEMES-WEEK 1 24-28 september 2012 2 e jaars CO & CE Maandag 24 september Maaike Rijders Workshop Powerpoint Advanced 13.00 14.00 uur Lokaal P3 1.07 Maaike is werkzaam bij Fontys ACI als docente Trendwatching

Nadere informatie

Marketing en Media 2016/2017

Marketing en Media 2016/2017 novacollege.nl/marketingmedia Evenementenorganisatie Junior accountmanagement Marketing en communicatie Media Marketing en Media 2016/2017 Mijn droom is ondernemer worden. De eerste stappen op het pad

Nadere informatie

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing

Afstudeerprofiel MMP. Programma. Media Marketing Publishing Media: branche waarvoor we je opleiden 10-1-2011. MMP = Media Marketing Publishing Afstudeerprofiel MMP Eric de Boer Werkervaring: Marketeer Docent marketing MMP MMP = Programma Rolf Stam Werkervaring: Marketeer Docent (internet)marketing Wat is MMP? Waarom MMP? Verschil MMP t.o.v. de

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch

Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Online Marketing College 1 september. 2012 Introductie Docent: Lotte Bouhuijzen / Eefje Op den Buysch Need To Know info Introductie Kennismaking Opzet van colleges, hoe wordt er getoetst Wat gaan we de

Nadere informatie

BUSINESS MEETS STUDENTS

BUSINESS MEETS STUDENTS BUSINESS MEETS STUDENTS We nemen de studenten bij Fontys ACI mee in de wereld van event, music, entertainment en gaming. Een wereld waarin je je plek ècht moet verdienen door ervaring en drive. We bereiden

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS

HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS HET KLOKHUIS ZOEKT ONTWERPERS Lesbrief Naam Groep Naam ontwerpteam Iedereen aan tafel Bij jullie thuis staat vast een tafel in de woon- of eetkamer. Ook hebben jullie vast stoelen, bestek en servies. Allemaal

Nadere informatie

Heb je een vraag over

Heb je een vraag over Heb je een vraag over Promoten van mijn boek Een business bouwen rond mijn boek Ik wil weten hoe ik mijn boek kan laten bijdragen aan het succes van mijn bedrijf Ik wil mijn boek beter verkopen Ik wil

Nadere informatie

MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW MOUNTVIEW.NL/MASTERCLASS

MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW MOUNTVIEW.NL/MASTERCLASS MASTERCLASS MARKETING VAN COCA-COLA NAAR UBER NIEUW DE WINNAARS HEBBEN BAANBREKENDE SERVICES! DIGITALE TECHNIEKEN ZETTEN MARKETING OP Z N KOP. HET GAAT NIET MEER OM MOOIE WOORDEN, MAAR OM SPRAAKMAKENDE

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids lifestyle week 1 Jaar 1 Studiejaar 2013-2014 Coördinator LSW 1 jaar 1 Contactgegevens: Rudy van Belkom r.vanbelkom@fontys.nl +316 3019 3653 Lifestyle week gids

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven.

wat is het? Dit doe ik door een combinatie van sprekende foto s met een bijpassende tekst, die de situatie op een authentieke manier omschrijven. Met visual storytelling voeg ik een andere dimensie toe aan verhalen vertellen én fotografie. Ik geef een (levens)event niet alleen een gezicht, maar ook een stem en breng hiermee het ware en pure gevoel

Nadere informatie

Maatschappelijke Stages

Maatschappelijke Stages Maatschappelijke Stages Inhoudsopgave 3 4 4 6 7 8 11 12 13 15 Inleiding Wat is een Maatschappelijke Stage? De stage Overzicht belangrijke data Hulp bij het zoeken naar stageplekken De eindopdracht en de

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Promoveren : gekkenwerk!

Promoveren : gekkenwerk! Promoveren : gekkenwerk! 1. Een onderwerp vinden Neem je broedtijd: zeer functioneel Blijf dicht bij jezelf Jij moet het boeiend blijven vinden Mijn zoektocht Poging I: september 2005 Innovatie op entertainment

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING

ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING ONDERZOEKSRAPPORT CONTENT MARKETING EEN ONDERZOEK NAAR DE BEHOEFTE VAN HET MKB IN REGIO TWENTE AAN HET TOEPASSEN VAN CONTENT MARKETING VOORWOORD Content marketing is uitgegroeid tot één van de meest populaire

Nadere informatie

De zakelijke kant van muziek

De zakelijke kant van muziek De zakelijke kant van muziek Leerlingentekst en opdrachten Muziek en tekst: eigendom, rechten en geld verdienen Je bent gek op muziek en wat is nou leuker dan van je hobby je werk maken? Als je een bandje

Nadere informatie

Marketing en Media 2015/2016

Marketing en Media 2015/2016 novacollege.nl/marketingmedia Communicatie Evenementenorganisatie Marketing Junior accountmanagement Media Marketing en Media 2015/2016 Ik heb hiervoor al twee andere opleidingen gedaan: ik ben al lasser

Nadere informatie

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL

CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL 13/14/15/16 JAN 2016 GRONINGEN NL CULTUUR EN ONDERNEMERSCHAP ONTMOETEN ELKAAR BIJ DIT PRACHTIGE FESTIVAL PETER DEN OUDSTEN, BURGEMEESTER GRONINGEN ONDERNEMERSCLUB EUROSONIC NOORDERSLAG 2016 WWW.EUROSONIC-NOORDERSLAG.NL

Nadere informatie

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14.

OPEN DAGEN HBO 2011. Naam school Datum Info/evt. aanmelden. 18.00-21.00 uur. 18.00-21.00 uur. Woensdag 15 juni. Dinsdag 14 juni: 14. NIEUWSBRIEF LOB-BUREAU HAVO 30 mei 2010 OPEN DAGEN HBO 2011 Naam school Datum Info/evt. aanmelden AVANS Breda 18.00-21.00 uur www.avans.nl www.avansopen.nl AVANS Den Bosch 18.00-21.00 uur www.avansopen.nl

Nadere informatie

Juni Sept Nov 19 22 10

Juni Sept Nov 19 22 10 BITSING Praktijkseminar door auteur, coach en grondlegger: Frans de Groot Gemiddelde waardering: 8,9 Juni Sept Nov 19 22 10 Voor het einde van de eerste ochtend was iedereen overtuigd. De Bitsing-methode

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Maandag 20 mei. Belangrijke mededelingen. Dinsdag 21 mei. Zondag 19 mei

Maandag 20 mei. Belangrijke mededelingen. Dinsdag 21 mei. Zondag 19 mei Baarr: De Baarr is de hele week gesloten! Gnorgl: Promo van de week: Grimbergen 1,5 euro Cocktail van de maand: Twisting Chiara Iedere dag 22u 23u: Jolig uurtje! Pintjes aan 1! Belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

KENT U DE KROON OP HET WERKPRIJS?

KENT U DE KROON OP HET WERKPRIJS? KENT U DE KROON OP HET WERKPRIJS? Het is dé prijs voor werkgevers met een overtuigend beleid op het gebied van gezondheidsmanagement in Nederland. Op donderdag 28 mei vindt voor de 13de keer de uitreiking

Nadere informatie

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-2040290 mail: post@svszeist.nl

Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs Socrateslaan 24 3703 GL Zeist Telefoon: 030-2040290 mail: post@svszeist.nl Klas 9 STAGE 2015/2016 Stageboekje van : Klas : Stagebegeleider : Winkelstageplaats bij Naam instelling : Straat : Plaats : Telefoonnummer : Stagebegeleider : Stichtse Vrije School Voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document.

Verder dien je het aanmeldingsformulier geheel in te vullen. Zie achteraan dit document. Doe mee met de #3fm #DJ #Talentschool 2013-2014 Op 22 juni 2013 start een nieuwe serie van 3 workshops onder leiding van Timo Komst. Je kan je hiervoor vanaf nu aanmelden. De workshops worden gegeven in

Nadere informatie

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid

Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giel Beelen gastcurator Let s YouTube tentoonstelling in Beeld en Geluid Giels Talentenjacht-concert en Kinderen voor Kinderendansworkshops in december Vanaf 3 december is het thema van de tentoonstelling

Nadere informatie

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS

TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS TravelNext LOBKE ELBERS @LOBKEELBERS Intro Lobke Elbers @lobkeelbers lobke@travelnext.nl Community manager Content schrijver Online marketing Blogger Kansenzoeker Samenwerker Gastdocent NHTV Nijmegen www.travelnext.nl

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot.

2.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. Fase.4 Tekstopbouw In deze paragraaf oefen je in het schrijven van een tekst met een indeling in inleiding, kern en slot. 1 1 Lees onderstaande tekst. Daarna ga je zelf een soortgelijke tekst schrijven.

Nadere informatie

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?"

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen? 8 Succesfactoren om online geld te verdienen "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?" Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen

Nadere informatie

Tanja Sierkstra 17-10-2014

Tanja Sierkstra 17-10-2014 MEDIACOLLEGE AMSTERDAM STAGEBEDRIJF: DICHTBIJ Beroepsopdracht Formulier een advies voor een mediaproductie Tanja Sierkstra 17-10-2014 2 1. Beschrijf je stagebedrijf... 3 2. Maak een SWOT-analyse voor jouw

Nadere informatie

De finale: Het laatste Project!

De finale: Het laatste Project! De finale: Het laatste Project! SOLAR FESTIVAL Muziekfestival sinds 2005 Roermond - Maasplassen (recreatiepark de Weerd) Cross Over Programmering Elk klein hoekje waar je in en uit, onder of op gaat

Nadere informatie

SCHOOL OF VENUES 2018

SCHOOL OF VENUES 2018 SCHOOL OF VENUES 2018 PROGRAMMA 2018 ISSUE #1 / MONTH 2018 BESTE LOCATIELEDEN VAN CLC-VECTA, Levenslang leren en locaties die dromen najagen. Die zien wij graag in onze klas. Is dat passie? Wij denken

Nadere informatie

Een wereld aan kansen in het buitenland

Een wereld aan kansen in het buitenland Een wereld aan kansen in het buitenland Europa s grootste evenement voor emigranten 200 exposanten en 11.000 bezoekers treffen elkaar op 12.000 m² in 3 hallen voor informatie, oriëntatie en zaken Wonen

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis

BusinessparkEvents. Gezamenlijk een Open Huis. deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk. Gezamenlijk een Open Huis BusinessparkEvents deel in de kosten en profiteer van elkaars netwerk Businesspark events Met ons concept Businesspark events bieden wij de mogelijkheid om een 'gezamenlijk' Open Huis te organiseren voor

Nadere informatie

Stars for Europe Once Upon a Star

Stars for Europe Once Upon a Star Stars for Europe Once Upon a Star 2014 The Netherlands Once Upon a Star in Nederland Het thema is gefocust op drie sprookjes: Sneeuwwitje Roodkapje Doornroosje Persactiviteiten 2014 Onderzoek naar najaar-

Nadere informatie

Promotiebijeenkomst Oost. Amsterdam, 5 oktober 2015

Promotiebijeenkomst Oost. Amsterdam, 5 oktober 2015 Promotiebijeenkomst Oost Amsterdam, 5 oktober 2015 Welkom bij Lloyd Hotel Piet Boogert, directeur Lloyd Hotel Visie op citymarketing Geerte Udo, marketing director Bezoekers Amsterdam 2014 Bezoekers Bezoekdagen

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie

LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie LEVEL UP! Aan de slag in de game-industrie DE LEVEL UP LESGAME Wie krijgen het rijkste gamebedrijf? Luisteren Kijken Spelen Winnen DEEL 1: KIJKEN EN LUISTEREN Wat doet een game artist? game developer/programmeur?

Nadere informatie

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman

Curriculum Vitae. Jan Willem Huisman Curriculum Vitae Jan Willem Huisman Jan Willem Huisman haalde zijn master in interaction design aan de Royal College of Arts in Londen. Met twee mede-studenten richtte hij in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd

Nadere informatie

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012)

9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Foto: Rick Nederstigt Wat is er aan de hand in Rotterdam? 9,8% van Nederlandse jongeren heeft geen werk (nietautochtoon zelfs: 29% (bron: forum, zomer 2012) Stages en banen zijn belangrijk, maar er is

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Productkaarten Connectprogramma

Productkaarten Connectprogramma Productkaarten Connectprogramma De kracht van het netwerk: sámen maken we Brabant Brabant op de kaart zetten als de meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen,

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

kunst, cultuur en media

kunst, cultuur en media School voor kunst, cultuur en media Artiest Theater Artiest Musical Medewerker Evenementenorganisatie Sound & Vision AV-specialist Sound & Vision Podiumen Evenemententechniek School voor kunst, cultuur

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES Voltijd Tilburg 2011/2012 COMMERCIËLE ECONOMIE FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES DIGITAL PUBLISHING STUDIES 25.M.3535.01.11 Enjoy YOUR learning community! We willen vermaakt worden, we zoeken naar

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

Toelichting. bij de jurering & het inschrijvingsformulier

Toelichting. bij de jurering & het inschrijvingsformulier Toelichting bij de jurering & het inschrijvingsformulier Cuckoo Awards 2014 1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen? a. Direct marketing is een response-driven marketingstrategie,

Nadere informatie

Checklist: Facebookpagina

Checklist: Facebookpagina Checklist: Facebookpagina De Facebookpagina checklist Met plezier bieden we u deze Facebook Checklist aan. De Facebook Checklist geeft u inzicht in de mogelijkheden die Facebook biedt voor uw bedrijf.

Nadere informatie

ABOUT US. About OVER ELIVADO HI, IK BEN ELINE VAN THIS IS WHO WE ARE

ABOUT US. About OVER ELIVADO HI, IK BEN ELINE VAN  THIS IS WHO WE ARE liva ABOUT US HI, IK BEN ELINE VAN DOORN Begin 2016 ben ik Elivado gestart, een allround creative agency dat zich volledig richt op social media, content en conceptontwikkeling. In de onderstaande pagina

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

ZAKELIJKE COMMUNICATIE. Mondeling. Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten

ZAKELIJKE COMMUNICATIE. Mondeling. Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten ZAKELIJKE COMMUNICATIE Mondeling Assessment 1.1. Samenwerken op een reclamebureau: instructie voor de accountmanager Voorbereidingstijd: 5 minuten Je werkt sinds drie jaar als accountmanager bij Reclamebureau

Nadere informatie

Wie Zijn Wij? Denkend aan, muziek producers, muziek recording, songwriting, fotografie, videografie, dj-ing & digitaal content ontwikkeling.

Wie Zijn Wij? Denkend aan, muziek producers, muziek recording, songwriting, fotografie, videografie, dj-ing & digitaal content ontwikkeling. Wie Zijn Wij? Creative Label is een Artist & Label Service. Een geheel nieuwe movement die talentvolle artiesten & kunstenaars ondersteunt om door te breken op verschillende vlakken. Denkend aan, muziek

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012

Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Jobfabriek Automotive presenteert: Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Automotive Open Dagen 17 t/m 31 maart 2012 Introductie Jobfabriekautomotive.nl is een vacaturesite, specifiek ingericht rond

Nadere informatie

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE

UITNODIGING. 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT 5 JUNI ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY SAVE THE DATE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXECUTIVE EDUCATION AND ORGANISATIONAL DEVELOPMENT SAVE THE DATE 5 JUNI 14:00-17:30 RSM Open Programmes UITNODIGING 5 juni 2012: CORPORATE UNIVERSITY EVENT

Nadere informatie

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma

Werkboek LES 1. Je eerste E-Learning Programma Werkboek LES 1 Je eerste E-Learning Programma 1 LES 1 Wat e-learning voor jou als trainer of consultant kan betekenen en ook voor je klanten en de deelnemers aan je programma s. Les 1 2 Voor wie is e-learning

Nadere informatie

Draaiboek. Aantal klassen: 5 aantal docenten/mentoren HBM 7 (incl. sectie Economie ) Haemstede-Barger Mavo, Koediefslaan 73, 2101 BT Heemstede

Draaiboek. Aantal klassen: 5 aantal docenten/mentoren HBM 7 (incl. sectie Economie ) Haemstede-Barger Mavo, Koediefslaan 73, 2101 BT Heemstede Draaiboek Datum: 3 november 2014 (maandag) Tijden: 08.30 uur 15.00 uur Aantal klassen: 5 aantal docenten/mentoren HBM 7 (incl. sectie ) Locatie: Haemstede-Barger Mavo, Koediefslaan 73, 2101 BT Heemstede

Nadere informatie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie

Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Uitnodiging #AMC, werken- bij websites, video s, Layar; Relevante Tips & Meer Sessie Doelgroep: ArbeidsmarktcommunicaFe professionals, HR- professionals verantwoordelijk voor W&S, (MarkeFng)communicaFeprofessionals

Nadere informatie

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010

Reclameproject 2010. Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 1 Pagina 1 Maandag 25 januari t/m 29 januari 2010. Van 09.00 uur tot 14.00 uur. Cypressehout 100. EINDOPDRACHT RECLAMEPROJECT 2009-2010 MBO ECONOMIE BRIEFING: Elke groep maakt een reclamecampagne voor

Nadere informatie

Tilburg Studentenstad

Tilburg Studentenstad Tilburg Studentenstad Je doet een bestuursjaar of bent lid van een commissie bij een Tilburgse studentenorganisatie. Dan wil je iets betekenen voor je vereniging. Misschien wil je jouw vereniging nog meer

Nadere informatie

Weddingplanning Bootcamp Weekend

Weddingplanning Bootcamp Weekend Weddingplanning Bootcamp Weekend 2012 is het jaar van ontwikkelen. Een jaar waarin Personal branding, imago en performance centraal staan. In het Weddingplanning Bootcamp Weekend komen deze eigenschappen

Nadere informatie

WE ARE FAMILY. Een bedrijfsfeest en open dag in één. Eén feest om de binding te versterken binnen uw bedrijf!

WE ARE FAMILY. Een bedrijfsfeest en open dag in één. Eén feest om de binding te versterken binnen uw bedrijf! WE ARE FAMILY WE ARE FAMILY Een bedrijfsfeest en open dag in één. Eén feest om de binding te versterken binnen uw bedrijf! Dat kan, met het WE ARE FAMILY bedrijfsevenement van Billy s Playground! Steeds

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Rapportage De Kracht van Communicatie DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies Resultaten van het onderzoek 5 De

Nadere informatie

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO

Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO Welkom bij ITCH CREATIVE STUDIO WIJ ZIJN ITCH CREATIVE STUDIO een creatief bureau met een team van 4 specialisten, we hebben ruim 14 jaar ervaring en zijn sterk in het bedenken en ontwikkelen van een strategische

Nadere informatie

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018

17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 17/ 18/ 19/ 20 JAN 2018 GRONINGEN NL ONDERNEMERSCLUB THE EUROPEAN MUSIC PLATFORM BESTE ONDERNEMER, Het is elk jaar weer goed te zien dat er zoveel Groningse bedrijven op Eurosonic Noorderslag aanwezig

Nadere informatie

Hoe stevig is uw fundament?

Hoe stevig is uw fundament? Hoe stevig is uw fundament? Foto van de Vijverhoeve Uitnodiging Masterclass Succesvol Ondernemen Landgoed de Vijverhoeve 18 januari 2011 Bent u een leider, die een nieuwe stap gaat zetten in uw carrière?

Nadere informatie

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film

Concurrentieanalyse. Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Concurrentieanalyse Kim Lokhorst MM3A Mediamanager Stage Nl Film Inleiding De concurrenten van NL film zijn alle andere bedrijven in Nederland die films en/of series maken voor de Nederlandse televisie

Nadere informatie

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo!

enversed realities Jij kan ook meedoen aan de Expo! enversed realities Een oproep aan alle makers, verbinders, pioniers en ontwerpers want Enversed Realities is terug! Na een zeer succesvolle DDW expo vorig jaar, nodigen we je in deze 2 e editie nóg een

Nadere informatie

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1

DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 DOCENTENHANDLEIDING Van de voorstelling Wat is het geheim van Protos Groen? Een voorstelling voor groep 5 en 6 Kunstmenu 2015-2016 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Informatie voor de leerkracht... 4 Hogeschool

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 HEALTH LEISURE APPEARANCE FOOD HUMAN MOVEMENT LIVING Pagina Stagegids 3 INHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 1 INLEIDING

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE

ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE ERVARINGEN VAN EEN CREATIEVE DUIZENDPOOT IN ONLINE MEDIA LAND... 23 april Niels de Keizer - Freelance Creative Flash Developer ACHTERGROND Hij was vroeger Autonoom ontwerper student op de Mode academie

Nadere informatie

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en

Met het op stoom komen van de economie, barst de strijd op de arbeidsmarkt in volle hevigheid los. Het voert druk uit op succesvolle werving en RECRUITMENT EVENT EEN KRACHTIG MIDDEL OM BRILJANT TOPTALENT VAN MORGEN TE VERLEIDEN Om een plek te verkrijgen in de drukke agenda van scholieren en young professionals moet het event de nodige triggers

Nadere informatie

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute

Informatiebrochure 2015. The Eventplanners Institute Informatiebrochure 2015 The Eventplanners Institute Voorwoord Welkom bij de opleiding eventplanner bij The Eventplanners Institute! Wanneer er een evenement moet worden georganiseerd, groot of klein, komen

Nadere informatie

Datum. Donderdag 31 januari 2013. Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA. 12.00 uur Ontvangst. 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur

Datum. Donderdag 31 januari 2013. Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA. 12.00 uur Ontvangst. 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur Datum Donderdag 31 januari 2013 Locatie Slot Zeist, Zeist PROGRAMMA 12.00 uur Ontvangst 12.30 uur Opening dagvoorzitter/ uitgever/ hoofdredacteur 12.35 uur Árpád Gerecsey (SocialPeople) Hij schept op dit

Nadere informatie

Startersevent Ondernemen iets voor u?

Startersevent Ondernemen iets voor u? Startersevent Ondernemen iets voor u? Donderdag 12 september 2013 Ondernemersplaza Amersfoort 13.00-18.00 uur Kamer van Koophandel. Wie vraagt komt verder. Kijk op www.kvk.nl/starterseventgef Welkom U

Nadere informatie

Culturele opleidingen in Brabant. Online bijlage

Culturele opleidingen in Brabant. Online bijlage Culturele opleidingen in Brabant Online bijlage DUO Cultuuropleidingen WO opleidingen (Op basis van lijst Boekmanstichting 2016 1 ) Tilburg University B Algemene Cultuurwetenschappen B Online Culture:

Nadere informatie

Live Radio. Bordes op de Borrel

Live Radio. Bordes op de Borrel Live Radio Bordes op de Borrel Bordes op de Borrel Live Radio tijdens jouw vrijdagmiddagborrel 2 Bordes op de Borrel bij jou Nodig Bordes uit op de Borrel bij jouw bedrijf. En maak samen een echt Radio

Nadere informatie

Melforest games. Melissa: Meisjes kunnen ook gamen! Interview met: Melissa de Kok. Ontdek het nieuwe logo van Melforest games!

Melforest games. Melissa: Meisjes kunnen ook gamen! Interview met: Melissa de Kok. Ontdek het nieuwe logo van Melforest games! juni 2014 2,99 Melforest games Melissa: Meisjes kunnen ook gamen! Interview met: Melissa de Kok Ontdek het nieuwe logo van Melforest games! Assassins Creed 4, hot or not? 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Website

Nadere informatie

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL

Eindfeest Digiweken. Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL Eindfeest Digiweken Digibiza DIGI VEILING @ EMMASCHOOL 7 juli 2012 Veilingmeester: Maarten van Meerten Hoe werkt de veiling? 1.Onze fantastische veilingmeester gaat beginnen met omschrijving van het veilingstuk

Nadere informatie

1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen?

1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen? Toelichtingen bij de jurering en het inschrijvingsformulier van de Cuckoo Awards 2012 1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen? 1. Direct marketing is een respons-driven

Nadere informatie

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht

Een Training Die Een Stap Verder Gaat. Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Donderdag 16 januari 2014, Utrecht Intensieve Training Sociale Media voor marketing-en communicatie professionals in het onderwijs Met 2 interessante praktijkpresentaties van: Ingmar Volmer : Sociale Media

Nadere informatie

OPEN CALL: RAUM. makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! CALL RAUM PAGINA 1 ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT

OPEN CALL: RAUM. makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! CALL RAUM PAGINA 1 ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT OPEN CALL RAUM PAGINA 1 CALL: RAUM makers-in-residence SCHRIJF JE NU IN! ART / DESIGN / TECHNOLOGY IN MOTION BERLIJNPLEIN, UTRECHT OPEN CALL RAUM PAGINA 2 HET IS TIJD OM SAMEN TE PIONIEREN! De stad Utrecht

Nadere informatie