Gezonder Barbecuen. Tips om gezonder en veiliger te barbecuen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezonder Barbecuen. Tips om gezonder en veiliger te barbecuen"

Transcriptie

1 Tips om gezonder en veiliger te barbecuen Gezonder Barbecuen 1. Vorming van polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK s) beperken. Bij het roosteren van vlees boven houtskool worden PAK s gevormd. De vetten, afkomstig van vlees, vis,... smelten en druipen af. Zo komen ze in contact met het heet oppervlak waardoor PAK s gevormd worden. Door de opstijgende rook kunnen deze op het vlees terecht komen. De concentratie van PAK s is het hoogst in de verkoolde delen. De concentratie aan PCA s is beduidend lager als je werkt met een elektrische barbecue, maar de typische smaak van een houtskoolbarbecue ontbreekt dan wel. De vorming van PAK s kan beperkt worden door de juiste roostertechniek te gebruiken en onderstaande tips te volgen. Het barbecuestel moet zo gebouwd zijn dat er minstens 10 cm is tussen het vuur en de eetwaren. Gebruik enkel gezuiverde of geagglomereerde gezuiverde houtskool. Deze benamingen moeten duidelijk op de verpakking staan. Hout is niet geschikt voor gebruik op de barbecue, zeker niet als het geverfd is. Begin pas te roosteren als de houtskool gloeit en met een laagje witte as is bedekt. Je kunt druipend vet ook opvangen in daarvoor ontworpen aluminium schaaltjes die je kan kopen in het warenhuis. Gebruik geen gerookte soorten vlees of vis, deze bevatten al PAK s en zijn dus niet geschikt voor de barbecue 2. Gezonde voedingsmiddelen op de bbq Geef de voorkeur aan magere vlees- en vissoorten. Verwijder eventueel het zichtbaar vet. Gebruik je een marinade op basis van olie, besprenkel de stukken er dan mee in plaats van ze erin onder te dompelen. Probeer eens vlees of vis samen met verse groenten en kruiden in folie. Verse aardappelen in folie zijn een heerlijk alternatief voor bruin brood. Verfrissende salades met verse groenten en eventueel fruit mogen niet ontbreken. Meng geen vinaigrette of slasausen onder de slaatjes. Hou ze afzonderlijk en laat het aan ieders smaak over. Bereid slanke slasausjes op basis van magere yoghurt of platte kaas en verse tuinkruiden. Geef een extra zuiderse toets aan je barbecuefeest en probeer ook eens groenten op de grill: bv. schijfjes of repen aubergine, courgette, paprika, ui, paddestoelen, tomaat, enz. lichtjes ingestreken met een zachte of pittig gekruide olie. Maak eens spiesjes van verschillende groenten Serveer volkorenbrood.

2 3. Voedselinfecties voorkomen Zorg ervoor dat je het barbecuerooster vooraf grondig schoonmaakt en laat het even verhitten alvorens er voedsel op te leggen. Haal het vlees, de vis, de groenten, enz. pas uit de frigo net voor ze op de barbecue komen. Zorg ervoor dat het vlees en de vis ook van binnen goed doorbakken zijn. Grotere stukken kan u eventueel even laten voorgaren. Dien de bereide gerechten op op een schone schotel die niet gediend heeft voor de rauwe producten. Eet het bereide voedsel onmiddellijk op. Houd warme gerechten warm (+70 C) en koude gerechten koud (4 C). 4. Brandwonden voorkomen Zorg voor een stabiele, veilige barbecue. Vermijd drukte rond het toestel. Gebruik geen brandalcohol en andere middelen om de barbecue aan te steken. Gebruik eventueel veilige aanmaakblokjes. Draag geen te los hangende kledij, maar een bloot bovenlijf is ook niet verstandig. Kies voor katoen of linnen kledij. Gezondere recepten Groenten 1. Kruidige tomaten (15 min) Ingrediënten: 8 middelgrote tomaten - per tomaat 1 snuf zout en peper - 2 eetlepels olie - 2 eetlepels fijngehakte peterselie. Bereiding: Was de tomaten, droog ze af en snij ze aan het eind zonder steel kruisgewijs in. Strooi zout en peper over de tomaten en grill ze 5 minuten op de grill met de in gekruiste kant naar onderen, draai de tomaten om, plaats de grill eventueel iets hoger en grill de bovenkant van de tomaten nog 5 minuten. Smeer de tomaten tijdens het grillen meermalen in met olie en strooi er voor het opdienen wat gehakte peterselie over. 2. Geroosterde maïskolven (15 min/ 15 min vooraf) Ingrediënten: 4-8 maïskolven, vers of uit blik - zout, peper - 4 eetlepel olie Bereiding: Haal draden en bladeren van de verse maïskolven en kook deze 15 minuten lang in zout water. Droog de gekookte maïskolven of de maïskolven uit blik goed af. Meng zout en peper, door de olie en bestrijk hiermee de kolven aan alle kanten. Grill de maïskolven minuten aan het spit vlak boven het vuur, onder voortdurend draaien. Bestrijk de maïskolven tijdens het grillen herhaaldelijk met de gekruide olie.

3 3. Groentespiezen Ingrediënten: 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 courgette, champignons, kerstomaten Bereiding: Snij de courgette in stukken van 2-3 cm, snij de paprika in ruiten. Breng afwisselend een stuk courgette, rode paprika, champignon, kerstomaat en groene paprika op een spies. De groentespiezen zijn klaar als de tomaatjes barsten. 4. Aardappelen in de schil Ingredienten: 8 aardappelen (ongeschild) Bereidingswijze: Wikkel elke aardappel in een stukje aluminiumfolie. Leg ze gedurende 20 minuutjes in de hete kolen van de BBQ. Vleesgerechten 1. Ierse spies (20 min) Ingrediënten: 600 g runderlende -1 flinke ui -1 appel -2 groene paprika's -2 eetlepels olie -1 eetlepel whisky - zout, peper en gemberpoeder. Bereiding: Snij het vlees in stukken van ongeveer 1/2 cm. Schil de ui en snij deze in stukken. Schil de appel, snij hem in vieren, haal het klokhuis eruit en snij de vier parten nogmaals doormidden. Halveer de paprika's, maak ze schoon en snij de helften nogmaals doormidden. Verdeel de stukken vlees, afwisselend met stukjes ui, appel en paprika, over 4 spiesjes of prik ze aan één groot spit. Roer whisky, zout, peper en wat gemberpoeder door de olie en bestrijk de spiesjes met dit mengsel. Bij matige hitte 8-10 minuten grillen onder voortdurend keren en bestrijken met het olie-whisky-mengsel. 2. Rosbief aan het spit (50 min) Ingrediënten: 1 plat stuk rosbief van ongeveer 1 kilo - 2 eetlepels olie - 1/2 theelepel zout - 1/4 theelepel witte peper. Bereiding: Steek de rosbief aan het spit, steek de spitvorken goed vast en smeer het vlees in met olie. Grill de rosbief aan het draaispit boven het houtskoolvuur ongeveer minuten en bestrijk het vlees tijdens het grillen regelmatig met olie. Laat het vlees voor het aansnijden 5-10 minuten rusten, zodat de sappen in het vlees tot rust komen. Kruid de rosbief gedurende die tijd met zout en peper.

4 3. Hawai-spies (25 min) Ingrediënten: 3 boterhammen zonder korst g rundersgehakt - 1 ei - sap van 1/2 citroen - zout, peper en paprikapoeder - 3 halve perziken - 2 plakken ananas - 8 cocktailkersen - 2 eetlepels olie. Bereiding: Week het brood in lauw water of melk. Meng het gehakt met het ei het citroensap, het zout, de peper en het goed uitgedrukte brood. Vorm hiervan balletjes ter grootte van bitterballen en braad deze in 1 eetlepel olie in de pan aan alle kanten op zacht vuur. Snij de perziken en ananas in stukjes die ongeveer even groot zijn als de vleesballetjes. Prik de gehaktballetjes, de stukjes fruit met de cocktailkersen op pennen en grill ze gedurende 15 minuten. Roer paprikapoeder door de rest van de olie en bestrijk de spiesjes tijdens het grillen verscheidene malen met deze paprika-olie. 4. Gevulde kalkoenfilet Ingredienten: kalkoenfilets, geraspte magere kaas, oregano Bereiding: Snij de kalkoenfilet overlangs in. Doe er de geraspte magere kaas en oregano tussen en plooi dicht. Maak de snijkant dicht met enkele tandenstokjes. Bak mooi bruin op de BBQ of op de gril. Visgerechten 1.Vis in folie (35 min) Ingrediënten: 4 niet te grote vissen - 4 eetlepels (olijf)olie - 2 lepels citroensap - 2 theelepels tijm of oregano - 1 citroen - zout, peper Bereiding: Maak de vissen schoon, snij de kop eraf of laat dit alles doen door uw visboer. Maak een sausje van olijfolie, citroensap, oregano, zout en peper. Druppel wat gekruide olie op 4 vellen aluminiumfolie waar de vissen ruim op passen. Leg op elk vel 1 schoongemaakte vis, verdeel de rest van het sausje over de vissen. Leg op elke vis 2 plakjes citroen en vouw de foliepakjes goed dicht. Leg de pakjes geduren de minuten op een warme plaats van de grill of in de gloeiende as. 2. Papillotte van Kabeljauw Ingredienten: 4 stukjes kabeljauwfilet, 1 ajuin (in ringetjes gesneden), 4 el olijfolie, peper en zout, 8 zongedroogde tomaatjes, 2 teentjes knoflook, oregano Bereiding: Schik de kabeljauw op het zilverpapier. Doe er wat uiringetjes, wat zongedroogde tomaatjes en peper en zout over. Leg de schijfjes knoflook op de vis en breng op smaak met oregano. Overgiet met 1 el olijfolie. Vouw het zilverpapier dicht en leg gedurende 20 minuutjes op de BBQ. Opdienen in het zilverpapier.

5 Sauzen 1. Mangosaus (15 min) Ingrediënten: 1 blik mango's - 1 eetlepel wijnazijn - 3 eetlepels honing - 1 afgestreken theelepel zout - 1 flinke snuf gedroogd basilicum - 1 eetlepel gehakte peterselie - 1 eetlepel gehakte bieslook - 1 kopje fijngehakte ui - vers gemalen witte peper. Bereiding: Laat de mango's met het vocht, met de wijnazijn en de honing ongeveer 2 minuten koken. Laat de vruchten dan in het sap afkoelen en roer er zout, basilicum, peterselie, bieslook, gehakte uien en peper door. Laat het geheel volledig afkoelen. Wordt geserveerd bij: gegrild vlees, gegrild gevogelte of gegrild wild. U kunt mangosaus ook klaar in flessen kopen. 2. Paprikasaus (20 min) Ingrediënten: 1 ui - 2 paprika's -75 g margarine - 3 eetlepels water - 2 tomaten - paprikapoeder - cayennepeper - zout Bereiding: Snij de paprika's doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak de paprika's zo klein mogelijk. Hak ook de ui fijn. Laat nu in een pan de ui in de margarine goudbruin worden, voeg er de paprika bij en de klein gesneden tomaten. Maak het mengsel goed pittig met cayennepeper, zout en paprikapoeder. Giet het water erbij, roer nog eens goed om en laat nu met dicht deksel gedurende 1 0 minuten pruttelen. 3. Advocadosaus (15 min) Ingrediënten: 3 avocado's - 3 eierdooiers - 1 theelepel citroensap - -1/2 theelepel zout - 1/2 theelepel wittepeper - 1/2 theelepel dragon uit azijn (of, liever nog, verse) - 4 eetlepels yoghurt. Bereiding: Snij de avocado's doormidden, haal de pit eruit, schep het vrucht vlees eruit en maak het met een vork fijn. Meng eigeel, citroensap, zout, peper, dragon en de yoghurt door het vruchtvlees en maak er een sausje van. Laat de saus in de koelkast nog een tijdje goed intrekken. Wordt geserveerd bij: gegrild gevogelte en gegrild kalfsvlees. 4. Guacemole Ingrediënten: 2 rijpe avocado's, 2 rode chilipepers (ontzaad en fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 sjalot (fijngehakt), 2 el olijfolie, het sap van 1 citroen, zout, bladpeterselie voor de garnering Bereidingswijze: Halveer de avocado's en doe er de pit uit. Schep er het vruchtvlees met een lepel uit en doe het in een kom. Prak het vruchtvlees met een vork of pureestamper. Schep de chilipers, de knoflook, de olijfolie en de sjalot erdoor en breng op smaak met het citroensap en het zout. Garneren met de blaadjes peterselie.

6 Dessertjes 1. Gevulde appelen (bereidingstijd: 25 min) Ingrediënten: 2 eetlepels rozijnen, 4 grote rode appels, 2 eetlepels margarine, 100 g gehakte hazelnoten, 1 kopje fijngemaakte beschuit, 1 borrelglaasje rum, 1 borrelglaasje citroensap, 4 eetlepels bruine suiker. Bereiding: Week de rozijnen in lauw water en laat ze even opzwellen. Was en droog de appels en haal de klokhuizen eruit met een deel van het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes van het klokhuis. Smelt de margarine zonder ze bruin te laten worden. Meng de gesmolten margarine met de stukjes appel, gehakte hazelnoten, ingemaakte beschuit, rum, citroensap en bruine suiker. Laat de rozijnen uitlekken en meng ze eveneens door de vulling. Druk de vulling stevig in de 4 appels en grill ze 12 minuten op de grill bij matige hitte aan de zijkant van het rooster. Draai de appelen tijdens het grillen herhaaldelijk om, zodat ze aan alle kanten lichtbruin worden. Je kunt de appels ook helemaal in folie wikkelen, dan op de barbecue leggen en in ongeveer 8 minuten onder regelmatig keren gaar laten worden. 2. Indische bananen (20 min) Ingrediënten: 4 bananen - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels dunne stroop (vaak als 'syrup' te koop in delicatessenwinkels) - 2 eetlepels margarine - theelepel suiker - 1 afgestreken theelepel kaneel. Bereiding: Schil de bananen en snij ze in de lengte doormidden. Roer het citroensap door de stroop. Bestrijk de halve bananen met dit mengsel en pas ze weer tegen elkaar. Laat de margarine smelten. Besmeer vier stukken folie met margarine en leg elke banaan op een stuk folie. Druppel de rest van de margarine over de bananen, pak ze losjes in folie en vouw de randen dicht. Grill de bananen op de barbecue in 10 minuten onder regelmatig draaien. Maak de folie voor het opdienen van boven open en bestrooi de bananen met een mengsel van suiker en kaneel. 3. ananas (20 min, 6 8 personen) Ingrediënten: 1 verse ananas - 3 eetlepels margarine - 2 afgestreken eetlepels suiker - 4 eetlepels bananenlikeur Bereiding: Schil de ananas en snij ze in plakken van ongeveer 3 cm. Snij het houtige midden er met een scherp mes cirkelvormig uit. Laat de margarine smelten. Bestrijk de schijven ananas met margarine en grill ze 4 minuten op de grill. Bestrijk de schijven ananas herhaaldelijk met margarine, bestrooi ze met suiker en laat ze nog 4 minuten grillen. Voor het opdienen met de rest van de suiker bestrooien en er bananenlikeur op druppelen. Zonder de bananenlikeur smaken de gegrilde schijven ananas ook voortreffefijk bij wild, gevogelte en gegrilde biefstuk.

7 4. Perziken (10 min) Ingrediënten: 8 halve perziken - 2 eetlepels margarine - 4 eetlepels veenbessenjam - 1 eetlepel citroensap - 2 eetlepels bramenlikeur Bereiding: Smelt de margarine en smeer de perziken daarmee aan alle kanten goed in. Grill de perziken aan elke kant 3 minuten. Meng de veenbessenjam met citroensap en de likeur en vul de halve perziken daarmee. 5. Geflambeerde banaan Ingrediënten: 1 banaan, rum, bruine suiker Bereiding: leg een banaan op de bbq, en wacht tot deze zwart wordt. Dan snijdt je hem voorzichtig open in de lengte. Doe er de suiker en een scheutje rum in en steek in de fik. Even laten uitbranden en dan opeten. Vegetarisch 1. Wrap met gesmolten geitenkaas en courgette Ingrediënten: 4 wraptortilla s, 200 g geitenkaas in dunne plakjes, ½ courgette, 1 rode ui, verse koriander, 4 eetlepels olijfolie, knoflook en chilipeper Bereiding: op de tortilla s de plakjes geitenkaas, courgette en uiringen verdelen. Koriander erover strooien en tortilla s dubbelvouwen. De buitenkant van de tortilla s dun bestrijken met olie. 5 min op de bbq leggen, halverweg keren. 2. Quornfilet met kaas Ingrediënten: 2 quornfilet, 100 gram zachte geitenkaas of smeerkaas met tuinkruiden, 1 eetlepel honing, vers gemalen peper, 25 g margarine Bereiding: Meng de kaas met de honing en peper. Bak de quornfilet lekker bruin en knapperig in de margarine. Leg de quornfilet op de folie en leg er de helft van het kaasmengsel op. Vouw de folie dicht en zet het 15 min. op de bbq. Zorg dat de bbq niet te heet is.

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt. www.ajvar.nl. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees zonder been 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 el. reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 tomaat, tomaten uit blik 1 paprika 1 dl. rode

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Oriental chili schotel

Oriental chili schotel ½ portie 1 portie ½ portie ½ portie 1 portie 2 pers. 2 pers. Oriental chili schotel Gevulde witlof/tonijnsalade bootjes Maak van de courgette spaghetti (met Spirelli). Bereid de spaghetti naar keuze: rauw,

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas

Weekmenu 10. Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Weekmenu 10 Maandag Lasagne met tonijn* Gemengde salade Magere yoghurt met ananas Dinsdag Ribkarbonade Prei met kaassaus* Gekookte aardappelen Banaan Woensdag Krab in artisjokbodem* Groente-rijstschotel

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert

Menu 20 November 2014. Voorgerecht. Soep. Hoofdschotel. Dessert Voorgerecht Torentje van ananas en gerookte eendenborst Soep Uienvelouté met spekjes en geitenkaas Hoofdschotel Paddenstoelenrisotto, pastinaakcrème en hazelnoten Dessert Crêpes Suzette Smakelijk Voorgerecht

Nadere informatie

Hongarije. Pörkölt. Marhapörkölt pörkölt van rundvlees

Hongarije. Pörkölt.  Marhapörkölt pörkölt van rundvlees Pörkölt Marhapörkölt pörkölt van rundvlees 800 gr. rundvlees 3 grote uien 4 teentjes knoflook 2 eetlepels reuzel of olie 1½ el. zoet paprikapoeder 1 grote vleestomaat (of tomaten uit blik) 1 paprika 1

Nadere informatie

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht) 300 gram roma tomaten, in partjes 150 gram prei 350 gram courgette 2 takjes tijm Theelepel Golden vegetable 4 eetlepels

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

Qlivini, Stop Cooking!

Qlivini, Stop Cooking! Qlivini, Stop Cooking! Aperitif: Spritz! Aperol is een Italiaans aperitief dat oorspronkelijk geproduceerd werd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua wat in de regio Lombardije ligt. De ingrediënten

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Weekmenu 2 Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Dinsdag Gegrilde ribkarbonade Aardappelpuree Groene kool Magere kwark met muesli* Woensdag Chili sin carne* Citrusfruitsalade

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 31+32 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 31+32 Dag 31 Ontbijt: Boekweitpannenkoekjes met vers fruit en noten Voor de pannenkoekjes heb je nodig: 80 ml water 2

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen

www.martijnpostma.nl Zaalouk Ingrediënten: 4 personen Zaalouk zaalouk 0,5 stuks aubergine 0,5 blik tomaten 1 tenen knoflook 0,25 bosje koriander 1 tl komijnpoeder 1 scheut olie paprikapoeder Zaalouk 1. Schil de aubergine en snijd in stukken. 2. Hak knoflook

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

consumptief-breed CSPE BB 2017

consumptief-breed CSPE BB 2017 consumptief-breed CSPE BB 2017 bijlage 3 opdracht 15 en 16 PB-0866-b-17-1-b3 1 / 8 lees verder Gerecht voor 4 personen witlofsoep met hazelnoten en blauwe kaas, risotto, gevulde portobello met mais-avocadosalsa,

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

Recepten. Recepten. StreekChef. Kiwanis Herfstbock. StreekChef. Kiwani Herfstbock

Recepten. Recepten. StreekChef. Kiwanis Herfstbock. StreekChef. Kiwani Herfstbock Recepten Recepten StreekChef Kiwanis Herfstbock StreekChef Kiwani Herfstbock 2013 Deze recepten zijn speciaal gemaakt voor de Kiwani Herfstbock i.s.m. StreekChef door Melle Gerlofs Deze recepten zijn speciaal

Nadere informatie

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven

Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen. Velouté Florida. Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes. Peren in de oven Menu 50. Geroosterd brood met wilde paddestoelen Velouté Florida Reefilet in deegkorst met gevulde peertjes Peren in de oven Ingrediënten (4 pers) mix van bospaddestoelen 1 teentje knoflook 4 sneden brood

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Heerlijke pastagerechten. Receptengids

Heerlijke pastagerechten. Receptengids Heerlijke pastagerechten Receptengids Een goede en evenwichtige voeding is belangrijk voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je alle nuttige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Het

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken

Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Heerlijke ovenschotels met verse aardappels, die iedereen kan maken Verse aardappels. Jullie smaken naar meer. 1 Makkelijke en Lekkere Aardappelschotels Met verse aardappels kun je enorm variëren. Wat

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Fine Cooker Recepten. Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse Haren/Ems Tel Fax

Fine Cooker Recepten. Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse Haren/Ems Tel Fax THERA Fine Cooker Recepten Ch.Leibfried GmbH An der Bundesstrasse 2 49733 Haren/Ems Tel. 05932-7334784 Fax. 05932-7399844 info@globe-fire.de www.globe-fire.de Inhoudsopgave Algemene Tips Gepofte Aardappel

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder

Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Vegetarische gerechten uit de ANBO Nieuwsbrief 2010 door Gery Mulder Bietjes, maar dan anders(juni)... 1 Stampot ijsbergsla(juli-augustus)... 2 Salade met feta Afscheid van de zomer (september)... 3 Herfstsoepje(oktober)...

Nadere informatie

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus.

muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. muhammara Als je van pittig houdt is dit een heerlijke meze. De Midden-Oosterse dip is volgens heel wat mensen nog lekkerder is dan hummus. Bereidingstijd 30 minuten Ingrediënten voor 2 personen Zo maak

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Griekse recepten inhoud:

Griekse recepten inhoud: Griekse recepten inhoud: voorgerechten Pag: 3. Griekse sla Pag: 4. Tzatziki Pag: 5. Gemista Pag: 6. Gegrilde rode paprika's pag: 7. Griekse auberginepuree pag: 8. Griekse courgettesla pag: 9. Kippensoep

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Wokken met Flandria-groenten

Wokken met Flandria-groenten wok Wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een hedendaagse snelle en gezonde manier van koken die oorspronkelijk ontstond in Azië. U hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en u kunt

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1

Linzensoep. Veldkos # 32 Pagina 1 Linzensoep 1 l water 200 g gele linzen 1 tl paprikapoeder ½ tl chilipoeder ½ tl gemalen kurkuma 2 el olijfolie 1 verse groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gesneden 1 tl komijnzaad 3 curryblaadjes,

Nadere informatie

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse)

Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) Gemarineerde makreel met tomaten mousse. Ingrediënten;(tomaten mousse) 5 dl tomaten sap geconsenteerd. 3 dl half geslagen slagroom. Peper en zout Fijn gesneden bieslook Tabasco Wodka 6 blaadjes gelatine.

Nadere informatie

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade.

Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Gebakken rogvleugel met een yoghurt dressing en frisse salade. Nodig; Rogvleugel 2 dl joghert 2 dl crème frâiche Koriander Mint Peper& zout Iets gember vocht. Frisse salade of pak soy Verdeel de rogvleugel

Nadere informatie

Gratis E-zine. 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek. Zomers Genieten!

Gratis E-zine. 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek. Zomers Genieten! Gratis E-zine 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek Zomers Genieten! Simpel Suikervrij koken! Welkom in mijn suikervrije wereld! Graag gun ik jou een blik in mijn keuken,

Nadere informatie

KOOKBOEK COMBIMAGNETRON

KOOKBOEK COMBIMAGNETRON KOOKBOEK COMBIMAGNETRON Gefeliciteerd met uw aankoop van de Whirlpool combimagnetron. Algemene tips voor koken met de magnetron Verdeel het eten evenredig over het bord zodat de magnetron het gelijkmatig

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan

Loempia. Ingrediënten. Stappenplan Loempia Witte kool Soja scheuten Champignon Wortelen Look 2 Eieren Zout Suiker Thaise saus Loempia vellen Noodles Varkensgehakt Olie 1. Doe de noodles in koud water en laat weken. 2. Was alle groenten

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood

Menu Marokkaans. Paprika-tomatensalade. Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen. Marokkaans brood Menu 59. - Marokkaans Paprika-tomatensalade Harira (Marokkaanse soep) Tagine Kip met amandelen en pruimen Marokkaans brood Amandelkoekjes met muntthee Paprika-tomatensalade Ingrediënten (4 pers) 750 gr

Nadere informatie

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3)

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3) Dessrt Desserts: Chocolademousse met kokos Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Koken; Geert Gerritsma

Koken; Geert Gerritsma Koken; Geert Gerritsma Menu Oktober 2017 Romige mosterdsoep met pittige chiabatta 1 ½ liter bouillon 2 stronken witlof 2 dunne prei 2 uien 25 gram margarine 4 aardappels 2 eetlepels bloem 25 gram margarine

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Kip kerrie sandwich. Komkommer sandwich 1 komkommer 2 tomaten

Kip kerrie sandwich. Komkommer sandwich 1 komkommer 2 tomaten Club sandwich 12 sneden wit brood, geroosterd en beboterd 12 dikke plakken kipfilet 8 plakken bacon, even gebakken 2 tomaten in plakken mayonaise of slasaus 4 grote augurken ijsbergsla 8 tandenstokers

Nadere informatie

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen)

spinazierecepten Lasagne met spinazie (4 personen) Spinaziepastei (4 personen) Lasagne met spinazie (4 personen) 400 gr. spinazie, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 350 gr. volle kwark, 300 gr. lasagna, 1 glas rode wijn, zout, peper, nootmuskaat, scheutje olijfolie. Kook de lasagnevellen

Nadere informatie