Stellingen Gastvrij Parkeren. 25 september 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stellingen Gastvrij Parkeren. 25 september 2014"

Transcriptie

1 Stellingen Gastvrij Parkeren 25 september 2014

2 Kenmerken deelnemers Op het congres hebben de deelnemers twee keer hun mening gegeven over 10 parkeergerelateerde stellingen: voorafgaand aan het congres en na afloop. Voor de analyse hebben we vooraf om specifieke kenmerken van de deelnemers gevraagd. Deze kenmerken waren: Wel of niet werkzaam in de publieke sector? Volledig digitaal of niet? Lang werkzaam in de parkeersector of niet?

3 Onderverdeling De 56 deelnemers met een stemkastje waren als volgt verdeeld: Ja Nee Werkzaam in publieke sector 27 (49,0%) 29 (51,0%) Digitaal (parkeren én betalingen) 19 (34,6%) 37 (65,4%) Lang werkzaam in parkeersector 36 (64,8%) 20 (35,2%)

4 Stelling 1: Binnen 5 jaar parkeert iedereen op rekening en zijn parkeerboetes min of meer verleden tijd Toelichting: Steeds meer diensten betalen we op rekening. Van de telefooncel hebben we al lang geleden afscheid genomen en het treinkaartje zit in een terminaal proces. Zelfs de taxi-wereld gaat er met Uber aan geloven. Parkeren zal heus niet achter blijven. Providers van belparkeren hebben samen al meer dan één miljoen leden. Uitslag: Begin: 28,3% eens met stelling; Na afloop: 37,5%. Opmerkelijk: Onder de Digitalen steeg het percentage van 22% naar 50%

5 Stelling 2: Betaald parkeren is het beste stuurmiddel voor het faciliteren van specifieke doelgroepen Toelichting: Betaald parkeren is vooral een generiek automobilistenwerend stuurmiddel. Door specifieke doelgroepen via vergunningen kortingen aan te bieden kan een gemeente gedoseerd specifieke doelgroepen faciliteren. Vervolgens is handhaving prima te organiseren en kan eventuele restcapaciteit gedoceerd worden toebedeeld aan derden. Uitslag: Begin: 30,0% eens met stelling; Na afloop: 38,2%. Opmerkelijk: Groei onder Niet-Publieken en Digitalen.

6 Stelling 3: In Nederland zijn de tarieven voor kortparkeren veel te hoog Toelichting: Om langparkeerders te weren hoeft het tarief voor kortparkeren niet hoog te zijn. Een hoog uurtarief is derhalve vooral bedoeld om bezoekers voor een ander vervoermiddel te laten kiezen dan de auto. Dit is een niet-gastvrije benadering, want het stimuleert de bezoeker om weer snel te vertrekken. Uitslag: Begin: 42,6% eens met stelling; Na afloop: 39,6%. Opmerkelijk: Vooral Publieken zijn het oneens (ruim 70%).

7 Stelling 4: Gratis parkeren is pas gastvrij Toelichting: Je bezoek laten betalen is niet gastvrij. Sterker: veel bezoekers zoeken een alternatieve bestemming als ze voor parkeren moeten betalen. Uitslag: Begin: 18,9% eens met stelling; Na afloop: 21,3%. Opmerkelijk: Onder Publieken medestanders gehalveerd; daarbuiten verdubbeld.

8 Stelling 5: De tijd dat parkeren voor een gemeente een melkkoe was is voorbij Toelichting: De afgelopen jaren is voor veel gemeenten het verhogen van de parkeertarieven vooral ingegeven door de wens om meer inkomsten te genereren. Meer regulerende werking was zelden aan de orde. De maatschappelijke weerstand tegen deze aanpak groeit aanzienlijk. Uitslag: Begin: 54,5% eens met stelling; Na afloop: 69,4%. Opmerkelijk: Stijging vooral onder Publieken en Digitalen.

9 Stelling 6: Parkeerautomaten waar handmatig een kenteken moet worden ingevoerd zijn een showstopper voor kentekenparkeren Toelichting: De afgelopen jaren hebben diverse gemeenten hun overgaan op kentekenparkeren moeten terugdraaien vanwege alle commotie. Gemiddelde afhandelingstijd bij de automaat is ongeveer vier keer zo lang geworden. Buiten de grote steden krijgt geen wethouder dit uitgelegd. Uitslag: Begin: 72,2% eens met stelling; Na afloop: 72,3%. Opmerkelijk: Nieuwkomers na afloop minder eens; Oude rotten na afloop nog meer overtuigd.

10 Stelling 7: Op de consumentenmarkt wordt belparkeren een gewone bancaire dienst Toelichting: Belparkeren is snel geadopteerd in de zakelijke markt. Consumenten parkeren minder vaak betaald en hoeven daarover geen administratie te plegen. Afschrijving van aan- en afmeldactie kan dus prima rechtstreeks geregeld worden met bankrekening. Uitslag: Begin: 79,2% eens met stelling; Na afloop: 82,6%. Opmerkelijk: Vooral bijval onder Publieken (na afloop 95%)

11 Stelling 8: Zodra auto s zichzelf aan- en afmelden voor parkeren vindt er een revolutie plaats binnen organisaties voor beheer en handhaving Toelichting: Als auto s zichzelf gaan aan- en afmelden, dan wordt het gebruiksgemak met betrekking tot betalen voor parkeren maximaal eenvoudig. De betalingsbereidheid zal toenemen en dus minder handhaving. Tevens is veel informatie dan beschikbaar over bezetting. Uitslag: Begin: 77,4% eens met stelling; Na afloop: 67,4%. Opmerkelijk: Daling vooral onder de Oude rotten.

12 Stelling 9: Exploitatie van een gebiedsgerichte openbare parkeervoorziening is primair de verantwoordelijkheid van belanghebbenden in de omgeving Toelichting: Een gebiedsgerichte garage is ter ondersteuning voor de bestemmingen in de directe omgeving. Het profijtbeginsel impliceert dat de belanghebbenden in de omgeving dus primair opdraaien voor een eventuele onrendabele top en, andersom, profiteren van een mogelijke financiële plus. Uitslag: Begin: 26,8% eens met stelling; Na afloop: 27,7. Opmerkelijk: Onder Oude rotten percentage gestegen van 20% naar 35%.

13 Stelling 10: Service en dienstverlening in parkeren wordt voor een gemeente topprioriteit om de binnenstad aantrekkelijk te houden Toelichting: Volgens Guido Thys en vele andere managementgoeroes is in de nieuwe economie klantgerichtheid de sleutel tot succes. In zo n wereld zal ook van parkeren een betere dienstverlening worden geëist. Uitslag: Begin: 57,7% eens met stelling; Na afloop: 62,6%. Opmerkelijk: Stijging vooral onder Digitalen.