IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "IN BEWUSTWORDING. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat."

Transcriptie

1 50

2 Word gedreven door verlangen. Koester het en laat uw zintuigen strelen door luxe die is gericht op gevoel. De geheel nieuwe Infiniti Q50 is hiervoor ontworpen. Hij verzorgt u met een ongekende intensiteit en state-of-the-art technologie. Dit is de toekomst van luxe. Tijd om te genieten. IN OBSESSIE

3 IN SECONDEN Snelheid heeft iets magisch. Het moment waarop u naar voren wordt gelanceerd, voelt u de techniek die emoties losmaakt, krachtig en efficiënt. Dit is zoveel meer dan alleen beweging. INFINITI DIRECT RESPONSE HYBRID vraagt u niet om te kiezen tussen efficiëntie en opwinding. Een verbruik van slechts 6,2 l/100 km, maar een vermogen van 364 pk met een bloedstollende acceleratie en een CO 2 -emissie van 144 g/km. ACCELERATION SWELL zet mechanische kracht om in emotionele opwinding. De precieze motorafstelling verdeelt het koppel over een breder toerentalbereik en houdt g-krachten langer in stand. Het gevoel van versnelling neemt toe naarmate u sneller gaat.

4 Wat zoekt u? Welk gevoel verwacht u? Het maakt niet uit welke ervaring u verwacht, als u het stuurwiel in de hand neemt, neemt de Q50 u mee op een ongelofelijk rit. Hij is ontwikkeld om te worden wat u wilt. DIRECT ADAPTIVE STEERING verhoogt uw gevoel van totale controle aan het stuur en verscherpt uw concentratie op de weg dankzij een digitaal geoptimaliseerde stuurwielverbinding, die er ook voor zorgt dat uw rij-ervaring persoonlijker wordt dan ooit en ongewenste vibraties wegfiltert INFINITI DRIVE MODE SELECTOR past de manier waarop uw auto presteert aan de omstandigheden, uw wensen en zelfs uw gemoedstoestand aan, met een simpele druk op een knop.

5 IN EEN OGENBLIK Er zijn verborgen niveaus van rijplezier die vrijkomen wanneer technologie en design convergeren om uw contact met de weg zuiverder te maken. Het duurt slechts een ogenblik om te ontdekken wat er onder het oppervlak schuilgaat. ZERO-LIFT AERODYNAMICA controleert de luchtstroom om ervoor te zorgen dat uw Q50 in evenwicht is terwijl u beweegt, door zijn uitzonderlijke stabiliteit en zijn intieme wegligging in stand te helpen houden bij alle snelheden. SCHOKDEMPERS MET DUBBELE ZUIGER passen de dempkracht aan op basis van de toestand van het wegdek om een perfect rijgedrag en een precieze respons te behouden, afgestemd op al uw momenten aan het stuurwiel.

6 IN AFWACHTING Er zit kracht in uw vingertoppen. De grootste respons en de sterkste verbinding kunnen worden opgewekt door een vluchtig contact, de lichtste aanraking van een vingertop. Ontdek hoe technologie die op de juiste manier is ontworpen uw bewegingen kan omzetten in macht. INFINITI INTOUCH integreert uw digitale leven, inclusief apps, in een systeem dat op natuurlijke wijze reageert op uw aanraking. Aanraken, tikken en vegen om door s te bladeren, muziek streamen, bijblijven op het sociale media-front en nog veel meer. INFINITI INTOUCH NAVIGATIE biedt een intuïtievere 3-dimensionale weergave en een eenvoudige interface voor meer comfort en vertrouwen; het systeem navigeert u deskundig van uw locatie naar uw bestemming, zelfs in drukke stadskernen. INTELLIGENT CRUISE CONTROL (ICC) zorgt dat de auto automatische vertraagt als het verkeer voor u vertraagt. Is de weg weer vrij, dan brengt het systeem u snel opnieuw naar uw gewenste kruissnelheid. Minder moeite, meer comfort.

7 IN BEWUSTWORDING Visionairs zien de wereld niet alleen duidelijker, ze dromen ook van ervaringen die nog niemand ooit heeft gehad. Maak kennis met een unieke visie op luxe die in niets is gebaseerd op bestaande conventies, maar die alles heeft om uw zintuigen te overrompelen. LED-KOPLAMPEN zijn ontworpen om het gebeeldhouwde design van de Infiniti Q50 aan te vullen en een spectaculaire flair te creëren die ieders aandacht zal trekken. Ze draaien ook mee om licht te stralen op de plek waar u naar toe stuurt, wat het zicht tijdens het manoeuvreren verbetert. SMART BEAM ASSIST dimt automatisch het grootlicht zodra een tegenligger nadert. Hoffelijk en veiliger, geniet van comfort op maat.

8 ONTWORPEN OM TE VERLEIDEN DE INFINITI Q50

9 ATMOSFEER De uitnodigende en aansprekende kracht van een interieur komt tot uiting in uw emoties. 360 mensen 6 landen,48 millimeter WEERGALOZE MATERIALEN Streel met uw hand over de armsteun en geniet van het natuurlijke aangename gevoel dat uw lichaam doorstroomt vanuit uw vingertoppen. Dit is volledig het gewenste effect. Gedurende anderhalf jaar ondervroegen wij 360 mensen overal ter wereld om het meest aangename tastgevoel te benoemen en op basis van dat onderzoek creëerden we de perfecte materialen. Met een spanning en textuur die is afgestemd op de diepte en de ruimte tussen de ribbels in uw vingerafdruk, verlenen ze de oppervlakken die u het meest aanraakt de perfect touch. ELKE ADEMTEUG FRISSER EN ZUIVERDER Zelfs het niet-zichtbare wordt niet vergeten. Het Advanced Climate Control System omvat de adaptieve airconditioning met twee zones en automatische recirculatiefunctie. Het systeem werkt in combinatie met de Grape Polyphenol Filter, die tot 99,5% van de allergenen uit de binnenkomende buitenlucht filtert. RUIMTE IN OVERVLOED Het interieur van de Q50 is ontworpen om zowel de voordelen van ruimte als het ruimtelijk gevoel te benadrukken. Interieurelementen zoals de hemelbekleding en de stijlen van de voorruit hebben een vorm die een open gevoel geven. De rugleuningen van de voorstoelen bieden de bestuurder en bijrijder ondersteuning, en zorgen voor meer beenruimte bij passagiers achterin. Bovendien geeft de brede kofferruimteopening toegang tot een van de grootste bagageruimtes van zijn klasse.

10 VERMOGEN De bekroonde constructiekwaliteit, de verbruiksefficiëntie en het vermogen kunnen worden gemeten met instrumenten en in grafieken worden gegoten, maar de ware kracht van de Infiniti motoren laat zich zien in de gevoelens die ze ontketenen tijdens het rijden. 364 pk 6,2 * l/100 km 3,5-LITER V6 MOTOR MET INFINITI DIRECT RESPONSE HYBRID Een gecombineerd systeemvermogen van 364 pk wacht op uw instructies om bliksemsnel te reageren, bij een verrassend lage uitstoot van 144 g/km CO 2. Hij schakelt over van volledig elektrische modus naar de ongetemde kracht van de hybride modus met een intensiteit en een organische respons die alles wat u denkt te weten over hybrides doet verbleken. 170 pk 4,4 * l/100 km 2,2-LITER TURBODIESELMOTOR MET DIRECT INSPUITING Zuiver en zuinig met brandstof en emotioneel opwindend. Deze motor zet de recentste dieseltechnologie in voor het bereiken van een verbruik van 4,4 * l/100 km, terwijl hij een vermogen van 170 pk en een koppel van 400 Nm ter beschikking stelt. En bij dit alles produceert hij minder dan 115 g/km CO pk 6,3 * l/100 km 2,0-LITER BENZINEMOTOR MET TURBO De supercharger-technologie van de viercilinder benzinemotor levert constante acceleratie en een uitmuntend reactievermogen. De verschillende rijstijlopties en de hoogwaardige output van 211 pk en 350 Nm zorgen voor perfecte wegligging en een zinnenprikkelende rijervaring. De Infiniti Q50 2.0t gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 7,2 s en heeft een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 6,3 * l/100 km. Met de magnesium schakelpeddels achter het stuurwiel kunt u snel schakelen voor een maximaal sportief rijgevoel. * Dit cijfer verwijst naar het gecombineerde brandstofverbruik. 364 pk 546 Nm 144 g/km CO 2

11 PRESTATIES Door gebruik te maken van de intelligentie en rekenkracht van de Infiniti Direct Response-technologie, laat de Q50 u precies rijden zoals u dit wenst. EFFICIËNT VERNIEUWEND Er is geen enkel vergelijkbaar hybride design, en er is geen hybride design dat dit acceleratievermogen biedt. De krachtige elektromotor van 68 pk en de baanbrekende lithium-ion accu s van de Infiniti Direct Response Hybrid zijn goed voor kruissnelheden tot 80 km/u in de volledig elektrische modus. Wanneer hij niet wordt gebruikt, wordt de 3,5-liter V6 benzinemotor uitgeschakeld en volledig ontkoppeld om mechanische efficiency te maximaliseren. En toch staat hij met een sensationele intensiteit voor u klaar zodra u extra vermogen vraagt. VERANTWOORD REMMEN De pittige prestaties van de Q50 worden voorspelbaarder gemaakt dankzij de sportremmen met remzuigers aan beide zijden (alleen voor Q50S Hybrid). Door deze extra remkracht kunt u snelheid eerder en met meer vertrouwen terugbrengen. 96 PERSOONLIJKE INSTELLINGEN LICHTVOETIG Deze verbluffend mooie 19" lichtmetalen wielen verbeteren de look én de prestaties van de Q50. Met hun lage gewicht, dankzij materiaal en design, reduceren ze het onafgeveerde gewicht. Die gewichtsafname maakt het rijden meer opwindend doordat ze een fijnere afstelling van de ophanging mogelijk maakt wat het rijgedrag van de Q50 responsiever en behendiger maakt. AERODYNAMISCH IN HET VOORDEEL De boven- en ondercarrosserie van de Q50 leiden de luchtstroming over, rond en onder de auto, en vormen een ongelooflijk efficiënte downforce-generator. Door de druk onder de auto en het zuig -effect boven de auto te minimaliseren bereikt het design zowel voor als achter zero-lift. Dit reduceert de invloed van windturbulentie bij hogere snelheden en geeft u het gevoel van controle over de auto en contact met het wegdek. SCHERPER SCHAKELEN Als u de magnesium schakelpeddel (alleen bij 7AT * sportversies) bedient om een lagere versnelling in te schakelen, synchroniseert de Downshift Rev Matching (alleen beschikbaar voor Q50S-hybridemodellen) het toerental om de motor voor te bereiden op de nieuwe versnelling. U kunt rijden als een professional doordat u vloeiender kunt terugschakelen voor een verhoogde stabiliteit en een consistenter motorvermogen. EEN ELEKTRISERENDE CONNECTIE Er zijn wel 100 manieren om te profiteren van de rijdynamiek van uw Q50. Direct Adaptive Steering een wereldprimeur geeft u een ongekend persoonlijke rij-ervaring dankzij de digitale systemen van de nieuwste generatie die het stuurmechanisme stroomlijnen. Het systeem maakt het rijden niet alleen comfortabeler door alle ongewenste trillingen die u in het stuurwiel voelt, weg te filteren, u kunt er ook de respons van het stuurwiel mee regelen en het voor u optimale stuurgedrag instellen. CONTROLE ZONDER COMPROMISSEN Als de omstandigheden ideaal zijn, stuurt de intelligente vierwielaandrijving 100% van het vermogen naar de achterwielen voor een sportievere respons en prestaties. Maar ze bewaakt ook ononderbroken de mate van wielspin, de positie van de gasklep en de snelheid van de auto, en ze kan tot 50% van het beschikbare vermogen naar de voorwielen sturen om de tractie en controle over de wagen te verbeteren als de omstandigheden ver van optimaal zijn. Zowel uw behoefte aan comfort als uw verlangen naar opwinding worden gestild. * Automatische zeventrapstransmissie.

12 ONDERSTEUNEN/ENTERTAINEN De geavanceerde technologieën van Infiniti InSuite vereenvoudigen taken en spelen in op uw behoeften om u verbonden te houden met en controle te geven over uw wereld. 8 7 BOVENKANT " " ONDERKANT INSTELBARE DUBBELE TOUCHSCREENS INTUÏTIEVE TECHNOLOGIE Infiniti InTouch geeft u intuïtieve controle voor de systemen in uw auto en zorgt ervoor dat u uw favoriete apps altijd binnen handbereik hebt. Met de interface van het dubbele touchscreen kunt u de klimaatcontrole instellen, zoeken op Google, uw sociale media controleren en een groot aantal instellingen voor comfort en rijgemak instellen; allemaal via één elegante interface. En als u Infiniti InTuition aanpast, worden uw persoonlijke voorkeursapps opgeslagen zodat u altijd de apps ziet die u hebt geselecteerd. EEN SLIMMERE MANIER VAN ZIEN Adaptive Front-lighting System verlicht niet alleen de weg voor u, maar ook alles om u heen. De koplampen draaien in overeenstemming met de invoer van het stuur, zodat licht naar de hoeken kan worden gestuurd. Daarnaast introduceert de Q50 de innovatieve High Beam Assist-technologie. Met deze optioneel verkrijgbare technologie wordt s avonds uw groot licht automatisch gedimd bij tegenliggers. ALTIJD OP VEILIGE AFSTAND Distance Control Assist gebruikt radartechnologie om het voertuig voor u in de gaten te houden en zorgt ervoor dat u op veilige afstand blijft. Als de afstand te klein wordt, kan het systeem automatisch remmen wanneer u uw voet van het gaspedaal neemt. Ook kan het systeem u waarschuwen als u moet remmen. Als u uw voet op het gaspedaal houdt terwijl u het andere voertuig te dicht nadert, kan het systeem het pedaal omhoog duwen om u te helpen vaart te minderen. GEMAK IN HET VERKEER Intelligent Cruise Control (Full-Speed Range) laat u de gewenste snelheid instellen en zorgt ervoor dat uw auto automatisch afremt bij langzamer verkeer, totdat de auto volledig tot stilstand is gekomen. Wanneer het verkeer weer gaat rijden, wordt de auto weer op gang gebracht tot de ingestelde snelheid is bereikt. Deze revolutionaire innovatie biedt met slechts één druk op een knop optimaal persoonlijk rijgemak. EEN PERFECT OVERZICHT Dankzij Around View Monitor met Front and Rear Sonar System en Moving Object Detection houdt u tijdens het parkeren een perfect overzicht van uw omgeving. U ziet een gesimuleerde 360-gradenweergave van bovenaf, waarin gedetecteerde objecten rondom uw auto duidelijk zichtbaar zijn. En het systeem waarschuwt u zelfs voor bewegende objecten in de buurt van uw auto. Dit intuïtieve systeem zorgt voor gemoedsrust en geeft u uitstekende controle over uw omgeving. ULTIEM LUISTERGENOT Het hoogwaardige BOSE -geluidssysteem huisvest veertien afzonderlijke luidsprekers, inclusief drie subwoofers van 10 inch, in een krachtige array. Dit kwaliteitssysteem voegt hoorbare diepte toe aan alle muziek die u afspeelt. De uiterst nauwkeurige plaatsing en geluidsreproductie van de luidsprekers is speciaal ontwikkeld voor het interieur van de Q50. Ruis en vervorming worden weggefilterd zodat u altijd geniet van rijk en levensecht kwaliteitsgeluid dat u omringt. INFINITI INTELLIGENT KEY past uw auto automatisch volledig aan uw wensen aan. Alles van de chauffeursstoel tot uw navigatievoorkeuren, klimaatcontrole, audio- en performance-instellingen wordt exact zo ingesteld als u het wilt.

13 BESCHERMING Infiniti Dynamic Safety Shield ons omvattende veiligheidsconcept functioneert gelaagd met technologieën die de omstandigheden bewaken, die u helpen een ongeval te vermijden, en die u en uw passagiers helpen beschermen als er een gebeurt. VOELT AAN WAT U NIET KAN ZIEN Het Blind Spot Intervention systeem maakt gebruik van sensoren om u bijvoorbeeld te wijzen op een voertuig op een aangrenzende rijstrook dat verdwijnt in uw blinde hoek en helpt zo om aanrijdingen te voorkomen. Eerst gaat een waarschuwingslampje branden. Dan, als u begint te bewegen in de richting van de bezette rijstrook, klinkt een waarschuwingssignaal. Het systeem zal zelfs de remmen aan beide wielzijden bedienen om ervoor te zorgen dat de auto snel terugkeert naar het midden van uw huidige rijstrook. ALTIJD WAAKZAAM Predictive Forward Collision Warning (FCW) 1 kan u waarschuwen voor een mogelijke aanrijding, zelfs als de oorzaak buiten uw gezichtsveld ligt. Het maakt gebruik van radartechnologie om continu de relatieve snelheid te bewaken en te analyseren van uw voorligger en zelfs van het voertuig daarvoor. Als de snelheid waarmee u op een van deze voertuigen nadert een veiligheidsmarge overschrijdt, dan geeft het een alarmsignaal en spant het de veiligheidsgordel aan om u op uw plaats te helpen houden. OP UW RIJSTROOK BLIJVEN Het Lane Departure Warning (LDW) and Prevention (LDP) System gebruikt een camera om er op te letten dat u niet van uw rijstrook afwijkt als u uw richtingaanwijzer niet gebruikt. U krijgt een signaal te horen als dit wel gebeurt. Als u verder blijft afwijken, helpt het Lane Departure Prevention System uw auto zachtjes terug op de juiste rijstrook. Maar er is meer. Active Lane Control (alleen beschikbaar in combinatie met Direct Adaptive Steering) helpt u uw positie te behouden als u rijdt met sterke zijwind of op een sterk afgeschuind wegdek. ACHTERUIT RIJDEN MET MEER VERTROUWEN Een wereldprimeur van Infiniti: Back-Up Collision Intervention (BCI) maakt gebruik van een geavanceerde set sensoren die u helpen bij het opmerken van voertuigen die van beide zijden naderen terwijl u achteruitrijdt. Zodra een voertuig wordt gedetecteerd, trekt het systeem uw aandacht eerst gaat een waarschuwings-lampje branden, dan klinkt een geluidssignaal, gevolgd door feedback via het gaspedaal. Het systeem kan zelfs (alleen in uitvoeringen met automatische transmissie) ingrijpen door automatisch de remmen te bedienen en helpt zo aanrijdingen te voorkomen. KLAAR OM TE BESCHERMEN In bepaalde remomstandigheden, spannen de Pre-Crash Seat Belts van de voorstoelen automatisch de gordels van de voorstoelen aan om u op uw plaats te helpen houden zodat de andere beschermingssystemen voor de inzittenden, zoals de airbags, maximaal kunnen renderen. SCHADE BEPERKEN Forward Emergency Braking scant het gebied voor u op tekenen van de dreiging van een onvermijdelijke aanrijding. Als het systeem een mogelijke aanrijding detecteert, waarschuwt het de bestuurder, bedient het automatisch de remmen en spant de gordels van de bestuurder aan om de snelheid te verminderen en de schade te beperken.

14 SELECTIE Tinten die veranderen onder invloed van licht en invalshoek. Harmonieuze exterieur- en interieurkleuren geven de kenmerkende energie en stemming van de seizoenen weer. De geruststellende weerbaarheid van Scratch Shield lak die langer blijft schitteren. Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop Infiniti lak gebruikt om gevoelens uit te drukken, vertrouwen te wekken, en vorm te geven aan de emotionele essentie van een voertuig. KLEUREN EXTERIEUR (CODE) KLEUR BEKLEDING (CODE) Interieuraccenten moonlight white (qaa) liquid platinum (k23) HAGANE BLUE (RBP) graphite shadow (kad) CHESTNUT BRONZE (can) venetian ruby (nah) malbec black (gac) black obsidian (kh3) WHEAT * (C) stone (K) graphite * (G) KACCHU-aluminium Esdoornhout Gun Metal * Ook beschikbaar in stof. Wielen Wielen 17" LICHTMETALEN WIELEN MET 5 SPLIT-SPAKEN MET RUNFLATBANDEN 19" LICHTMETALEN WIELEN MET 5 TRIPLE-SPAKEN MET RUNFLATBANDEN 18" LICHTMETALEN WIELEN MET 7 DUBBELSPAKEN MET RUNFLATBANDEN INFINITI Europe, Division de Nissan International SA, CH , Z.A. la Pièce Bât. B2, Route de l Etraz, 1180 Rolle, Zwitserland Deze brochure is alleen bedoeld voor algemene beschrijvingen en informatieve doeleinden. Dit document kan worden gewijzigd en mag niet worden opgevat als een aanbieding, verklaring of garantie (impliciet of expliciet) van INFINITI Europe. Geïnteresseerden moeten voordat ze een beroep doen op deze brochure om een aankoopbeslissing te nemen, contact opnemen met het Infiniti Center om de nauwkeurigheid van de hierin opgenomen informatie te verifiëren en na te gaan in welke mate de informatie van toepassing is op een specifieke auto. INFINITI Europe behoudt zich het recht voor om op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving wijzigingen aan te brengen in prijzen, kleuren, materialen, apparatuur, specificaties en modellen, en modellen en apparatuur uit productie te nemen. Vanwege de doorlopende ontwikkeling van producten en andere factoren die voorafgaan aan of volgen op de productie, kunnen de daadwerkelijke auto, materialen en specificaties afwijken van de informatie in deze brochure. Sommige auto s zijn afgebeeld met optionele apparatuur. Bekijk voor de volledigheid altijd de daadwerkelijke auto. Beschikbaarheid en levertijden voor bepaalde modellen of apparatuur kunnen variëren. Specificaties, opties en accessoires kunnen afwijken in andere landen. Neem contact op met uw Infiniti Center voor aanvullende informatie over beschikbaarheid, opties of accessoires. 1 FCW is bedoeld als waarschuwing voordat een botsing plaatsvindt; het kan een botsing echter niet voorkomen. Neem te allen tijde de maximum snelheid in acht. Rij altijd veilig. Infiniti heeft erop toegezien dat de gepresenteerde kleurstalen in dit document de kleuren van de daadwerkelijke auto s zo dicht mogelijk benaderen. Kleurstalen kunnen enigszins afwijken als gevolg van het drukproces en afhankelijk van of u de brochure bekijkt bij daglicht of kunstmatig licht. Bezoek uw Infiniti Center om de daadwerkelijke kleuren te bekijken.

15 ORIGINELE INFINITI-ACCESSOIRES Dezelfde hoge normen waaraan een Infiniti-auto moet voldoen, passen we ook toe bij het ontwerpen en maken van originele Infiniti-accessoires. Dankzij een groot aantal kwaliteitsproducten die stuk voor stuk perfect op uw auto zijn afgestemd, vindt u altijd de ideale accessoire voor u en uw auto. 17 INCH LICHTMETALEN VELGEN Waar u ook gaat, niemand zal twijfelen aan uw gevoel voor stijl en uw liefde voor sportauto s. 10-spaaks lichtmetalen velgen, bandenmaat 225/55 R 17. INSTAPBESCHERMERS Deze instapbeschermers met zachte Infiniti-verlichting in een roestvrijstalen paneel geven de dorpel een sportieve en geraffineerde look. Ze verlichten de ingang en beschermen de lak. Per paar verkrijgbaar. KOFFERBAKORGANISER Deze opvouwbare kofferbakorganiser van duurzaam en flexibel materiaal voorkomt dat uw bagage onder het rijden heen en weer schuift of rolt. U beschermt zowel uw kofferbak als uw spullen en bij aankomst ligt alles nog precies zoals u het hebt neergelegd. ACHTERSPOILER * Deze spoiler, die speciaal op de vorm en kleur van uw auto is afgestemd, accentueert de sportieve, aerodynamische uitstraling van uw auto. TREKHAAK De trekhaak is uitgebreid getest op veiligheid en functionaliteit. Hiermee neemt u alles wat u nodig hebt overal mee naartoe. GETOONDE ACCESSOIRES: grille (midnight black), dakdrager, dakkoffer, welkomstverlichting. VLOERMATTEN Deze vloermatten zijn speciaal gemaakt voor de Q50. Ze hebben een elegant modelembleem en passen perfect bij het geraffineerde en luxe interieur. De vuilafstotende matten zijn bevestigd met een veiligheidshaak en verliezen nooit hun vorm. * Controleer bij uw lokale Infiniti Centre of de spoiler op uw model past

16 PARTNERS VOOR INTENSE RIJERVARINGEN Op volle toeren. Fracties van seconden. Overwinningen worden binnengehaald of gaan verloren. In de Formule 1 wordt het uiterste gevergd van technologie en menselijke inventiviteit. Succes is uiteindelijk het resultaat van de passie waardoor elke innovatie wordt gedreven en die zich elke snelle ronde manifesteert. Deze passie heeft ertoe geleid dat Infiniti Red Bull Racing in de afgelopen jaren het overheersende team is geworden op het circuit. De weergegeven auto is de RB10/2014. De informatie en afbeeldingen zijn juist op het moment van publicatie. Infiniti voelt zich aangetrokken tot Formule 1 -racen omdat het hier gaat om technisch vernuft dat enkel en alleen wordt aangewend voor het creëren van emotionele opwinding. Een gevoel van opwinding dat zich via onze partner Infiniti Red Bull Racing vanaf de racebaan verspreidt over de fans en de cultuur van Formule 1 typeert. De passie en vastberadenheid van het team heeft geresulteerd in vier Formule 1 Constructors World Championships in de afgelopen vijf jaar. Onze synergetische relatie is er een die de belofte van nieuwe prestatiemogelijkheden in zich bergt, voor zowel Formule 1 - als Infiniti-voertuigen. De uitwisseling van technologie en ideeën omvat ook rechtstreekse input van onze Formule 1 -coureurs, die hun uitmuntende rijgevoel ter beschikking stellen om elk Infiniti-voertuig ongeëvenaard dynamisch te maken voor een volledige nieuwe rijervaring.

17 Ultieme luxe is meer dan perfectie. Het is het gevoel van onbedwingbare vreugde die iets bij u losmaakt. Bij Infiniti geloven we dat er momenten zijn waarop redelijkheid plaats moet maken voor pure emotie. Tastbaarheid speel hierbij uiteraard een rol: de prikkelende, vloeiende lijnen; de geur van het leder; het oergeluid van de motor. Infiniti is in 1989 opgericht en is nu al uitgegroeid tot een wereldwijd bedrijf in 50 landen. Daarnaast hebben we ons portfolio uitgebreid tot sedans, coupés, cabrio s, cross-overs en SUV s. Infiniti heeft een reputatie opgebouwd als uitdagend merk in de luxecategorie, waarbij conventies worden afgezworen en onweerstaanbare en provocatieve auto s worden ontworpen met een goed oog voor details. Onze passie voor ultieme precisie, stimulerende prestaties en die enerverende rijervaring wordt extra uitgedragen in het partnerschap dat Infiniti in 2011 is aangegaan met Red Bull Racing. Dit draagt allemaal bij aan het speciale gevoel dat rijden in een Infiniti iets speciaals is.

18 Kenmerken Q50 Q50 Premium Q50 Premium Tech Q50 Sport Q50S Hybrid Sport Q50 Sport Tech Q50S Hybrid Sport Tech Q50 Q50 Premium Q50 Premium Tech Q50 Sport Q50S Hybrid Sport Q50 Sport Tech Q50S Hybrid Sport Tech Prestaties Start-stopsyteem Variabele stuurbekrachtiging Steering pack 1 Adaptieve besturing (Direct Adaptive Steering DAS) Actieve rijbaanassistent (Active Lane Control ALC) Actieve bochtstabiliteitscontrole (Active Trace Control ATC) Handbediende zesversnellingbak Automatische zeventrapstransmissie met handbediende modus Automatische zeventrapstransmissie met magnesium schakelpeddels voor handbediende modus Remmen met energie-regeneratiesysteem Sportonderstel met aangepaste vering- en dempingkarakteristiek Veiligheid en beveiliging Tegenover elkaar gepositioneerde remklauwen (voor: vier zuigers; achter: twee zuigers) Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS Tyre Pressure Monitoring System) (met waarschuwing) Welcome pack Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS Tyre Pressure Monitoring System) (met bandenspanningsweergave) Hill Start Assist Zes airbags (bestuurder en passagier, zij-airbags voorin voor borst- en bekkenbescherming en gordijnairbags over volle lengte van interieur) Automatisch dimmende binnenspiegel Cruisecontrol Snelheidsbegrenzer Anti-lock Braking System (ABS), Electronic Brake force Distribution (EBD), Traction Control System (TCS) en Vehicle Dynamic Control (VDC) Brake Assist (BA) Approaching Vehicle Sound for Pedestrians (VSP) Alarmsysteem met startonderbreker Ultrasoon alarmsysteem Comfort pack 2 Regensensor Safety Shield pack Intelligent Cruise Control (ICC) (alleen versies met handgeschakelde transmissie) Intelligent Cruise Control (ICC) met Low Speed Following (LSF) Lane Departure Warning (LDW) en Lane Departure Prevention-systeem (LDP) Blind Spot Warning (BSW) en Blind Spot Intervention -systeem Forward Emergency Braking Predictive Forward Collision Warning (alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie) Distance Control Assist (DCA) (alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie) Back-up Collision Intervention (alleen beschikbaar in combinatie met automatische transmissie) Wielen 17" lichtmetalen velgen met 5 dubbele spaken met 225/55 RF17 97W Run-flat -banden 18" lichtmetalen velgen met 7 dubbele spaken met 225/50RF18 95W Run-flat -banden 19" lichtmetalen velgen met 5 drievoudige spaken met 245/40 RF19 94W Run-flat -banden Exterieur Buitenspiegels in carrosseriekleur met led-knipperlichten Elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels Welcome pack Elektrisch bedienbare, inklapbare en verwarmbare buitenspiegels die automatisch kantelen bij achteruitrijden Led-mistlampen (voor en achter) Automatisch inschakelende verlichting Halogeen-koplampen met automatische hoogteregeling en dagrijverlichting Led-koplampen met automatische hoogteregeling en dagrijverlichting Led-verlichting achter Visibility pack 3 Adaptive Front-lighting System (AFS) Smart Beam Elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak Metallic lak Zelfherstellende Scratch Shield-lak Voorbumper, Sport-design Dubbele uitlaatpijpen met chromen afwerking Technologie aan boord Infiniti Drive Mode Selector 4 Infiniti InTouch Twee touchscreens (8" LCD-display met VGA-resolutie en 7" LCD-display met VGA-resolutie) Fine Vision-meter met 5" TFT-kleurenscherm Infiniti-navigatiesysteem Multimedia Pack 5 Infiniti-navigatiesysteem Bluetooth technologie voor mobiele communicatie Spraakherkenningssysteem * Keyless entry Welcome pack I-Key met smart access en geheugenfunctie voor de instellingen Achteruitrijcamera Comfort pack 2 Parkeersensoren voor en achter met display Visibility pack 3 Around View Monitor (AVM) met Moving Object Detection en een parkeerhulpsysteem Comfort Follow-me-home-verlichting Welcome pack Terugvindlicht Automatische klimaatcontrole met twee temperatuurzones Comfort pack 2 Automatische klimaatcontrole met twee temperatuurzones, luchtrecirculatie en een polyfenolfilter Ventilatieopeningen airconditioning achterin (alleen versies met automatische transmissie) * Sommige stemherkenningsfuncties (Voice Recognition) werken alleen voor bepaalde talen. Neem contact op met uw Infiniti Center voor meer informatie. 1 Alleen in combinatie met 18" lichtmetalen velgen met 7 dubbele spaken met 225/50 RF W Run-flat -banden (Q50 Premium Tech). 2 Alleen in combinatie met een achterbankleuning die 2/3 of 1/3 inklapbaar is. 3 Alleen in combinatie met Comfort pack, led-koplampen met automatisch niveauregeling en stadslicht. 4 De door de bestuurder in te stellen rijmodi variëren per motortype. 5 Niet beschikbaar in combinatie met Infiniti-navigatiesysteem. Standaard Optioneel Niet leverbaar

19 Kleuren & Bekleding Q50 Q50 Premium Q50 Premium Tech Q50 Sport Q50S Hybrid Sport Q50 Sport Tech Q50S Hybrid Sport Tech Q50 Q50 Premium/ Q50 Premium Tech Q50 Sport/ Q50 Sport Tech Q50S Hybrid Sport/ Q50S Hybrid Sport Tech Comfort (vervolg) Infiniti InTuition Volledig naar eigen wens aan te passen digitale omgeving Elektrisch bedienbare ramen, automatische sluitfunctie gekoppeld aan contactsleutel Startknop Zonnekleppen met verlichte make-upspiegel Audio AM/FM-audiosysteem met cd-speler Audiosysteem met 6 luidsprekers USB-/iPod-aansluiting en AUX-in-aansluiting in RCA Bluetooth -audiostreaming Multimedia Pack 1 Bose Premium audiosysteem Audiosysteem met 14 luidsprekers Active Noise Control Interieur Multifunctioneel stuurwiel Stuurwiel en versnellingspookknop met leder bekleed Armsteun voorin met opbergruimte 12V-aansluitingen in de middenconsole Handmatig verstelbare stuurkolom Welcome pack Elektrisch verstelbare stuurkolom Aluminium pedalen en voetsteun Afwerking met Gun Metal Afwerking met Kacchu-aluminium Afwerking met esdoornhout Infiniti-aluminium afwerking van de dorpels Stoelen Stoffen stoelbekleding Lederen stoelbekleding Verwarmbare voorstoelen Voorstoelen in Sport-design Handmatig verstelbare lendensteun bestuurdersstoel Welcome pack Elektrisch verstelbare lendensteun bestuurdersstoel Elektrisch bedienbare voorstoelen met geheugenfunctie 2/3 1/3 neerklapbare achterbankleuning 2 Skiluik Middenarmsteun achter met bekerhouder ISOFIX-bevestigingspunten achterin Bagageruimte EHBO-verbanddoos en gevarendriehoek Afwerking Textiel Leder Leder Leder Kleur bekleding (Code) Graphite (G) Wheat (C) Graphite (G) Wheat (C) Stone (K) Graphite (G) Stone (K) Graphite (G) Stone (K) Kleuren exterieur Code Type Black Obsidian KH3 Effen n n n n n n n n n Moonlight White QAA o o o o o o o o o Liquid Platinum K23 o o o o o o o o o Graphite Shadow KAD o o o o o o o o o Hagane Blue RBP Metallic o o o o o o o o o Chestnut Bronze CAN o o o o o o o o o Venetian Ruby NAH o o o o o o o o o Malbec Black GAC o o o o o o o o o Interieuraccenten Gun Metal n n n n n Kacchu-aluminium o o o n n n n Esdoornhout o o *** *, ** *, ** Standaard Optioneel Niet leverbaar *** 1 Niet beschikbaar in combinatie met Infiniti-navigatiesysteem. 2 Alleen in combinatie met Comfort pack *, ** Alle maten zijn uitgedrukt in mm. * Q50, Q50 Premium, Q50 Premium Tech ** Q50 Sport, Q50 Sport Tech, Q50S Hybrid Sport, Q50S Hybrid Sport Tech *** Q50S Hybrid AT

LIBRE LX *INFMANU3819*

LIBRE LX *INFMANU3819* LIBRE LX VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN Pride Leverancier: Adres: WAARSCHUWING! Het eerste afstellen van deze scootmobiel en het uitvoeren van alle in deze handleiding gegeven procedures dient door een goedgekeurde

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D

GEBRUIKERSHANDLEIDING PUMA 20 9006394D GEBRUIKERSHANDLEIDING NL PUMA 20 9006394D Nederlands 2011 Handicare Alle rechten voorbehouden. De verstrekte informatie mag geenszins worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze en met

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN, van dromen... naar doen! Hedwigh Verbruggen-Letty Marian Thunnissen

HET NIEUWE WERKEN, van dromen... naar doen! Hedwigh Verbruggen-Letty Marian Thunnissen HET NIEUWE WERKEN, van dromen... naar doen! Hedwigh Verbruggen-Letty Marian Thunnissen Een dank je wel vooraf Graag willen we iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het event Het Nieuwe

Nadere informatie

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk

Werkboek. Creëer meer plezier in je werk Werkboek Creëer meer plezier in je werk Schouten en Nelissen ontwikkelde, samen met de universiteit van Utrecht, een training die medewerkers bewust maakt van de ruimte die zij zelf hebben om het werk

Nadere informatie

Maak je buurt uitmuntend!

Maak je buurt uitmuntend! Maak je buurt uitmuntend! Handboek gemeenschapsmunten voor lokale besturen en organisaties 1 Vlaamse overheid Inhoudstafel Woord vooraf 4 Hoe dit handboek te lezen? 5 Inleiding 7 1. Verken de mogelijkheden

Nadere informatie

De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014

De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014 De wijk 10x zo goed Kennislab voor Urbanisme april 2014 Zo maken we de wijk 10x zo goed Maak de wijk 10x zo goed. Met die schijnbaar onmogelijke opdracht gingen de studenten uit het Kennislab voor Urbanisme

Nadere informatie

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 >

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > evisie Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > Rabo evisie op online verkoop, november 2011 Visie pag. 44 t/m 51 > Cases pag. 52 t/m 53 > Colofon pag. 54 > Werk

Nadere informatie

Stabulletin. De bouw wordt. Jack Liemburg: Tailormade is de toekomst JAARGANG 29 NUMMER 02 SEPTEMBER 2014

Stabulletin. De bouw wordt. Jack Liemburg: Tailormade is de toekomst JAARGANG 29 NUMMER 02 SEPTEMBER 2014 Stabulletin JAARGANG 29 NUMMER 02 SEPTEMBER 2014 Jack Liemburg: Tailormade is de toekomst Monika Chao-Duivis, directeur van het Instituut voor Bouwrecht: De bouw wordt steeds meer een kennisindustrie VOORWOORD

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Gefeliciteerd met uw keuze voor BOSS ME-0 Guitar Multiple Effects. Voordat u dit apparaat in gebruik neemt, raden wij u aan u de secties getiteld HET APPARAAT OP EEN VEILIGE MANIER

Nadere informatie

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING

MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING MEER RENDEMENT UIT UW E-MAIL MARKETING copyright 2011 Blinker BV Inhoudsopgave Meer rendement uit uw e-mail marketing... 2 H1 Randvoorwaarden... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Return on Investment (ROI)...

Nadere informatie

Veerkracht in je werk. Werkboek voor zelfonderzoek en actie

Veerkracht in je werk. Werkboek voor zelfonderzoek en actie Veerkracht in je werk Werkboek voor zelfonderzoek en actie Welkom Veerkracht in je werk Werkboek voor zelfonderzoek en actie Leren heeft een persoonlijk karakter. Wij vinden dat daar een persoonlijke aanspreekvorm

Nadere informatie

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid

Communiceren Surfen Foto's en video's. Veiligheid Moto G afb In het kort Start t Startscherm en apps Beheren en aanpassen Bellen Contacten Berichten E-mail Typen Communiceren Surfen Foto's en video's Muziek Boeken Games Locatie catievaststellen en navigeren

Nadere informatie

Voorpagina inplakken. 1 Fietsberaadpublicatie 24, versie 1

Voorpagina inplakken. 1 Fietsberaadpublicatie 24, versie 1 Voorpagina inplakken 1 Fietsberaadpublicatie 24, versie 1 Fietsberaadpublicatie 24, versie 1 2 Feiten over de elektrische fiets Fietsberaadpublicatie 24 Versie 1 Fietsberaad Utrecht, mei 2013 3 Fietsberaadpublicatie

Nadere informatie

MAART 2014 DOEN EN LATEN EFFECTIEVER MILIEUBELEID DOOR MENSENKENNIS

MAART 2014 DOEN EN LATEN EFFECTIEVER MILIEUBELEID DOOR MENSENKENNIS MAART 2014 DOEN EN LATEN EFFECTIEVER MILIEUBELEID DOOR MENSENKENNIS Raad voor de leefomgeving en infrastructuur De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is het strategische adviescollege voor

Nadere informatie

DE SLIMSTE WEG NAAR DE CONSUMENT PERFECT STORE. Peter Liesting

DE SLIMSTE WEG NAAR DE CONSUMENT PERFECT STORE. Peter Liesting DE SLIMSTE WEG NAAR DE CONSUMENT PERFECT STORE Peter Liesting DE SLIMSTE WEG NAAR DE CONSUMENT PERFECT STORE Peter Liesting Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u verkrijgen bij: BIM Media

Nadere informatie

100 tips om energie. te besparen. 100 tips om energie te besparen

100 tips om energie. te besparen. 100 tips om energie te besparen 100 tips om energie te besparen Overzicht Verbruik minder energie en bescherm uw portemonnee, uw gezondheid én het milieu 3 Waarom op energie besparen? 4-5 Rationeel energie verbruiken zonder één euro

Nadere informatie

TomTom GO Gebruikershandleiding

TomTom GO Gebruikershandleiding TomTom GO Gebruikershandleiding Inhoud Welkom bij navigatie met TomTom 6 Wat is er nieuw 7 Nieuw in deze release... 7 Starten 8 In de auto installeren... 8 Het navigatiesysteem positioneren... 8 Het navigatiesysteem

Nadere informatie

Goed nieuws uit Nederland

Goed nieuws uit Nederland Goed nieuws uit Nederland Vijftig inspirerende innovaties 2013 Onder redactie van: Rob de Graaf Elke den Ouden Goed nieuws uit Nederland Vijftig inspirerende innovaties 2013 ISBN 978-90-811908-3-1 juni

Nadere informatie

De compacte vermogensautomaat 3VA

De compacte vermogensautomaat 3VA Totally Integrated Power SENTRON De compacte vermogensautomaat 3VA Een betrouwbaar systeem voor iedere toepassing Answers for infrastructure and cities. Inhoud 3VA 04 Energieverdeling op maat 05 Twee series,

Nadere informatie

Controleer de inhoud van de verpakking

Controleer de inhoud van de verpakking Lees dit eerst! UA-4FX Gebruikershandleiding Copyright 2005 ROLAND CORPORATION Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze publicatie mag zonder schriftelijke toestemming van ROLAND CORPORATION op enigerlei

Nadere informatie

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners

Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw. De klant centraal bij financieel dienstverleners Leidraad zorgvuldig adviseren over vermogensopbouw De klant centraal bij financieel dienstverleners Autoriteit Financiële Markten De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn

Nadere informatie

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS

NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS NAVIGON 20 EASY NAVIGON 20 PLUS Gebruikershandboek Nederlands Juni 2010 De doorgestreepte container wil zeggen dat het product binnen de Europese Gemeenschap voor gescheiden afvalverzameling moet worden

Nadere informatie

Lessen over diversiteitsbeleid. bij gemeenten, provincies en waterschappen

Lessen over diversiteitsbeleid. bij gemeenten, provincies en waterschappen Lessen over diversiteitsbeleid 1 bij gemeenten, provincies en waterschappen 2 L e s s e n o v e r d i v e r s i t e i t s b e l e i d b i j g e m e e n t e n, provincies en waterschappen 3 Lessen over

Nadere informatie

Leef je Passie! Voor iedereen die zijn Passies wil ontdekken en leven. Dit handboek gidst je in het leven vanuit Hart en Ziel. Martijn Raaijmakers

Leef je Passie! Voor iedereen die zijn Passies wil ontdekken en leven. Dit handboek gidst je in het leven vanuit Hart en Ziel. Martijn Raaijmakers Leef je Passie! Voor iedereen die zijn Passies wil ontdekken en leven. Dit handboek gidst je in het leven vanuit Hart en Ziel. Martijn Raaijmakers Ieder mens kan op ieder moment in z n leven volop Passie

Nadere informatie

Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten.

Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten. TomTom app 1. Aan de slag Aan de slag Raak deze knop op je iphone aan om de TomTom app op te starten. De taal die voor knoppen en menu's in de TomTom app wordt gebruikt, is de taal die je hebt geselecteerd

Nadere informatie

Hoe eenvoudig het kan zijn

Hoe eenvoudig het kan zijn Hoe eenvoudig het kan zijn De Traveler Serie door Ken Page Clear Light Arts, ADL USA Oorspronkelijke Titel: Nederlandse Vertaling: The Way It Works Yvonne Marée gecertificeerd HSH Practitioner www.yvonnemaree.nl

Nadere informatie

Als de auto autonoom wordt

Als de auto autonoom wordt Aon Risk Solutions Whitepaper: Als de auto autonoom wordt Verkennende analyse van de verzekeringsmarkt en nieuwe risico s bij zelfrijdende auto s April 2015 Risk. Reinsurance. Human Resources. Inhoudsopgave

Nadere informatie