Vragen over privacy bij VVE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen over privacy bij VVE"

Transcriptie

1 Vragen over privacy bij VVE Oberon 1, december 2013 Om de toeleiding naar VVE goed te organiseren en te monitoren is het nodig gegevens over de doelgroepkinderen te delen tussen de betrokken partijen. Hierbij is privacy van gegevens een aandachtspunt. Deze notitie gaat in op een aantal vraagstukken bij de omgang met de doelgroepindicatie. We gaan uit van een keten die start bij een indicatiestelling door consultatiebureau (JGZ), eventueel gevolgd door naar VVE toeleidende activiteiten uitgevoerd door een toeleidende organisatie, resulterend in plaatsing op een VVE-locatie. Als een kind geplaatst is op VVE is dit op zijn beurt weer een gegeven dat voor JGZ, maar ook voor een gemeente interessant is om te monitoren. Bij alle stappen geldt opnieuw dat er rekening gehouden moet worden met de privacy. Over het algemeen is de lijn: als je ouders goed uitlegt waarom gegevens worden overgedragen, en hiervoor toestemming vraagt en krijgt (en dit registreert) dan zijn er geen belemmeringen vanwege privacy. We gaan hieronder in op specifieke vragen rondom het delen van gegevens over VVE-indicatie en deelname. We ordenen de vragen naar de stappen in het toeleidings- en deelnameproces. Stap 1 Indicatiestelling door JGZ Stap 2 Toeleidingsactiviteiten Stap 3 Plaatsing op VVE-lokatie Stap 4 Na afloop van vve Stap 1 Indicatiestelling door JGZ Hoe komt de gemeente te weten welke kinderen in de gemeente een doelgroepindicatie hebben? Doorgaans is het voor de gemeente geen probleem van het consultatiebureau cumulatieve gegevens te krijgen van het aantal afgegeven indicaties in een bepaalde periode, mogelijk met nog uitsplitsingen naar wijk/kern/specifiek consultatiebureau. Voor monitoringdoeleinden kan dit voldoende zijn. Echter, voor een sluitende toeleiding naar VVE is het gewenst dat de toeleidende organisatie (bijvoorbeeld welzijnsstichting, OKC) weet welke kinderen nog niet op VVE geplaatst zijn en waar dus extra wervingsactiviteiten op moeten worden gezet. Dan moeten de doelgroepkinderen op naam bekend zijn. Bij een koppeling van doelgroepindicatie aan NAW-gegevens is er sprake van persoonsgegevens. De omgang met persoonsgegevens is o.a. wettelijk geregeld in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP). Wat zegt de wet? De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) regelt onder meer de opslag van persoonsgegevens en aan wie deze mogen worden doorgegeven. Op basis van WBP mogen gegevens niet zonder toestemming van de betrokkene worden doorgegeven aan derden. Consultatiebureaus en GGD en die de jeugdgezondheidszorg uitvoeren zijn naast de WBP ook gehouden aan de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Op grond van deze wet geldt dat de 1 Deze notitie is tot stand gekomen onder consultatie van mr. Lydia Janssen, Juridisch adviseur in (jeugd)zorg en welzijn

2 Oberon Vragen over privacy bij VVE 2 behandelend arts of verpleegkundige gegevens uit een medisch dossier alleen mag doorgegeven na uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene. Dit geldt alleen voor tot de persoon herleidbare gegevens, de JGZ mag bijvoorbeeld wel aan de gemeente doorgeven hoeveel kinderen het consultatiebureau heeft doorverwezen naar voorschoolse educatie. In verschillende gemeenten zijn door JGZ ervaringen opgedaan met toestemming van de ouders om doelgroepindicatie/verwijzing naar VVE door te kunnen geven aan een toeleidende instantie of aan een VVE-aanbieder. Van deze toestemming wordt dan een verslag en/of ondertekend formulier in het kinddossier opgenomen. Aandachtspunt: als de doelgroepindicatie gegeven wordt op grond van bijvoorbeeld thuistaal, opleidingsniveau van de ouders, dan is het niet automatisch zo dat deze indicatiecriteria apart meegeleverd worden door de GGD. De GGD maakt hierin haar eigen afweging of het noodzakelijk is voor de taakuitvoering om de achterliggende reden te weten. Wat houdt de informatieplicht in (WBP)? De informatieplicht is geregeld in de artikelen 33 en 34 Wbp. De juiste naleving van de informatieplicht stelt de ouders van een kind in staat om te volgen welke gegevens van het kind worden verwerkt en op welke wijze. Op basis hiervan kan vervolgens gebruik worden gemaakt van de rechten die de betrokkene op grond van de Wbp toekomen, bijvoorbeeld het recht op inzage (artikel 35 Wbp). Door het schriftelijk vastleggen van de naleving van de informatieplicht in het kinddossier maakt de verantwoordelijke zowel voor zichzelf als voor anderen, onder wie de betrokkene, controleerbaar dat de informatieplicht is nageleefd. Hoe de ouders informeren? Uitgangspunt is dat de informatie zodanig moet worden verstrekt dat de betrokkene daarover daadwerkelijk beschikt. Informeren moet op het moment dat de gegevens worden gevraagd. Het kan mondeling in een gesprek of via een formulier dat de ouder tekent en waarop staat waarvoor de gegevens worden gebruikt. Eventueel kan de uitleg in een folder opgenomen worden die tegelijk wordt verstrekt. Zijn er eisen aan de toestemming? Met toestemming van de betrokkene kunnen persoonsgegevens verstrekt worden aan een andere organisatie. De toestemming is alleen dan rechtsgeldig, als duidelijk is waar de toestemming voor wordt gevraagd en wat de gevolgen zijn van het geven van toestemming (zie: Hoe ouders informeren?). De toestemming kan op elk moment worden ingetrokken, waarmee de grond voor de verstrekking vervalt. Voor kinderen tot twaalf jaar geldt dat hun ouders (voor zover zij gezag over hun kind uitoefenen) toestemming moeten geven namens hun kinderen. Moet toestemming mondeling of schriftelijk? De wet vraagt geen handtekening en ook geen schriftelijke toestemming. Waar het om gaat is dat de ouders goed weten waarom de gegevens door worden gegeven voordat toestemming aan hen wordt gevraagd. Wordt de toestemming mondeling (of via de telefoon) gegeven, dan maakt het Consultatiebureau daarvan een aantekening in het JGZ dossier zodat duidelijk is wie waarvoor toestemming heeft gegeven en wanneer dit is gebeurd. Voorbeeldschema voor toestemming vragen: 1. Leg uit waarom VVE voor dit kind zinvol is; 2. Nodig de ouder uit om een reactie te geven; 3. Ga zo nodig in gesprek over nut en noodzaak; 4. Stel vast of ouders VVE wensen of daar in ieder geval mee kennis willen maken;

3 Oberon Vragen over privacy bij VVE 3 5. Vraag toestemming voor het doorgeven van de uitslag van de indicatie en van de contactgegevens van het gezin zodat de toeleider het gezin kan benaderen; 6. Geef aan wie deze gegevens worden doorgegeven. Voorbeeld: Hierbij geef ik: (naam ouder) Ouder/ van: (naam kind) Geboortedatum: Adres: Telefoonnummer toestemming voor het doorgeven van de bovenstaande gegevens van mijn zoon/dochter aan de VVE peuterspeelzaal of kinderdagverblijf van mijn keuze. De peuterspeelzaal of kinderdagverblijf mag contact opnemen over deelname van mijn kind aan een VVE programma. Hoe lang registreert JGZ de doelgroepindicatie? Het dossier wordt bewaard tot 15 jaar na het einde van de behandelrelatie. Dit is wat de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) voorschrijft voor alle medische dossiers. Voor de JGZ eindigt de behandelrelatie op 19-jarige leeftijd. De dossiers worden daarna dus nog 15 jaar bewaard door de JGZ-organisatie. Daarna worden ze vernietigd. Stap 2 Toeleidingsactiviteiten Mag het consultatiebureau of de toeleider aan de VVE-aanbieder doorgeven dat een kind geïndiceerd is of moeten ouders zelf bijvoorbeeld een indicatiebrief afgeven? Als de ouders daar toestemming voor hebben gegeven, mag de toeleider of het consultatiebureau direct aan de VVE-locatie doorgeven dat een kind geïndiceerd is. Mag de toeleider de indicatie registreren? En de VVE-aanbieder? Na toestemming van de ouders krijgt de toeleider de gegevens van het Consultatiebureau van de geïndiceerde doelgroepkinderen en houdt de acties bij. Daarbij mag geregistreerd worden dat dit een doelgroepkind is. Hetzelfde geldt als een kind op een VVE-locatie geplaatst is, ook dan mag de kinderopvangorganisatie vast leggen dat dit een doelgroepkind is. Deze administratie dient echter beperkt te blijven tot het feit dat er sprake is van een doelgroepkind. De redenen waarom dit het geval is, blijven in deze administratie achterwege. Hoe lang registreren de toeleider en de VVE-aanbieder de indicatie? Hier speelt de doelbinding een rol. De gegevens mogen bewaard blijven zolang dit voor dit doel nodig is. Voor de VVE-aanbieder is dit in ieder geval zo lang het kind naar de VVE gaat. Daarna, als de

4 Oberon Vragen over privacy bij VVE 4 deelname aan VVE is afgesloten, zouden de gegevens een paar jaar kunnen worden bewaard. In de WPO staat een termijn van 2 jaar. Stap 3 Plaatsing op VVE-lokatie Mag de VVE-aanbieder de doelgroepindicatie van een kind doorgeven aan de gemeente? Het is verboden om de gegevens van de indicatie e.d. voor andere doelen of door andere instanties te (laten) gebruiken zonder dat de ouders hiervoor hun toestemming is gevraagd. Indien de subsidieverstrekker gegevens wenst over de VVE, dan geldt als uitgangspunt dat aan hem aantallen kinderen, desgewenst met aanduiding van reden voor VVE en van de wijk waarin het kind woont kunnen worden verstrekt, onder de voorwaarde dat deze gegevens niet te herleiden zijn tot een individueel kind of een individueel gezin. Is de subsidieverstrekking uitsluitend mogelijk op naam van het kind, dan is ook de subsidieverstrekker (gemeente) gebonden aan de doelbinding. Dit wil zeggen dat de gegevens niet voor andere doelen dan het verstrekken van de subsidie voor VVE mogen worden gebruikt. Mag een VVE-locatie plaatsing van een kind melden aan JGZ? Als een kind op een VVE-locatie wordt geplaatst is het gewenst dat dit wordt teruggekoppeld aan de JGZ omdat zij in hun dossier de ontwikkeling van kinderen en de opvolging op hun acties bijhouden. Meest eenvoudig is als de JGZ bij hun vraag voor toestemming aangeven dat ze ook graag op de hoogte willen blijven of een kind op VVE is geplaatst en of het goed is dat de VVE -locatie dat terugkoppelt (analoog aan hoe verwijzers dit vaak doen) Zo hou je het klein en overzichtelijk. Stap 4 Na afloop van vve Aan wie mag de VVE-aanbieder VVE-deelnamegegevens over een kind leveren? Doorgaans hebben VVE-aanbieders een privacyprotocol en wordt bij aanmelding op de VVE-locatie aangegeven dat er gegevens worden uitgewisseld met de gemeente (voor onderzoek). Voor onderzoek geldt de regel dat in principe alleen beleidsinfo wordt verstrekt, tenzij het onderzoek niet uitgevoerd kan worden zonder gegevens van individuele kinderen. In dat geval zal het noodzakelijk zijn om gegevens op kindniveau te verstrekken aan de gemeente, zodat een groep VVE kinderen voor wat betreft schoolloopbaan e.d. kan worden vergeleken met een groep niet-vve kinderen. De gegevens van kinderen worden dan aan de gemeente op kindniveau verstrekt maar vervolgens voor het onderzoek, anoniem verwerkt. Voorwaarde voor deze verstrekking is dat de ouders duidelijk worden geïnformeerd over doel en noodzaak van het onderzoek en over het feit dat de kindgegevens alleen worden gebruikt voor het vaststellen van de groep en dat ze dus niet individueel worden gevolgd en dat ze er na deze informatie toestemming voor geven. Tweede voorwaarde is dat de gemeente de verstrekte kindgegevens vernietigt zodra ze niet meer voor het onderzoek nodig zijn én dat ze deze gegevens niet voor andere doelen gebruikt of bewaard. Als een uitdrukkelijke toestemming onderdeel uitmaakt van het plaatsingscontract waarvoor de ouders tekenen, dan is daarmee toestemming geregeld. Belangrijk is om meteen in het plaatsingscontract duidelijk te maken waarvoor je toestemming vraagt: dus bijvoorbeeld: 1 voor verstrekking aan. in verband met.. 2 voor verstrekking aan.. in verband met Je kunt je dus niet beperken tot een zinsnede zoals geeft door ondertekenen van dit plaatsingscontract toestemming voor alle noodzakelijke gegevensverstrekkingen.

5 Oberon Vragen over privacy bij VVE 5 Wettelijk is een sobere levering aan het basisonderwijs voorzien Een houder van een kindercentrum of peuterspeelzaal verwerkt persoonsgegevens met als doel de bevordering van een goede doorstroom naar het basisonderwijs. De gegevens die een houder van een kindercentrum of peuterspeelzaal verplicht overdraagt aan het bevoegd gezag van een basisschool over leerlingen die op de basisschool zijn ingeschreven, zijn het programma van voorschoolse educatie dat een leerling heeft gevolgd en de duur van het programma dat is gevolgd. Houders van kindercentra of peuterspeelzalen maken afspraken met de basisscholen binnen een gemeente over de wijze van gegevenslevering. De bewaartermijn voor de overgedragen gegevens is twee jaar nadat het kind het kindercentrum of peuterspeelzaal heeft verlaten. (Wet primair onderwijs art. 167) In verband met de wettelijke plicht tot overdracht wordt bij overdracht van VVE-deelname door VVEaanbieder aan basisschool door de VVE aanbieder geen toestemming aan ouders gevraagd maar zij moet de ouders vooraf laten weten welke gegevens aan de basisschool zullen worden overgedragen. Centrale registratie van indicaties en plaatsingen In sommige gemeenten is er een centrale registratie waar de indicaties en de plaatsingen aan elkaar gekoppeld worden (zo n registratiesysteem moet aangemeld worden bij het College bescherming persoonsgegevens). Zo kunnen VVE-aanbieders nagaan of kinderen een indicatie hebben en ontstaat op gemeenteniveau een beeld van (non-)bereik. De indicaties kunnen worden aangeleverd door de JGZ of door de toeleider. Degene die aanlevert dient de toestemming van de ouders te regelen. Registreert het consultatiebureau ook de plaatsing op VVE? Vanuit het wettelijk kader voor de JGZ,de Wet publieke gezondheid, behoort het volgen van kinderen tot de taken van de JGZ. Daarom is het vastleggen van de indicatie en het mogelijke vervolg toegestaan. Bij welke registraties en overdracht van gegevens mag je BSN (burgerservicenummer) gebruiken? Algemeen: Uitsluitend tussen overheden / gemeentelijke diensten JGZ > toeleider NEE JGZ> gemeente JA Toeleider > peuterspeelzaal NEE Toeleider > gemeente NEE Peuterspeelzaal/Kinderopvang > Basisschool NEE. Peuterspeelzaal/Kinderopvang > Gemeente NEE. Let op : Peuterspeelzaal mag BSN niet vragen aan ouders. Kinderopvang wel, maar met een ander doel (toeslagen). Evt: Toeleider/ JGZ/ gemeente > basisschool NEE Samenvattend: toestemming wanneer? Bij doorgifte van doelgroepindicatie door JGZ aan toeleidende organisatie. Bij doorgifte van doelgroepindicatie door toeleidende organisatie aan VVE-aanbieder Bij terugkoppeling van VVE-plaatsing door VVE-aanbieder aan JGZ Bij doorgifte van VVE-plaatsing door VVE-aanbieder aan gemeente (voor onderzoek)

6 Oberon Vragen over privacy bij VVE 6

Versie 26april 2016 (EvA/BC/2016/FAQ-list)

Versie 26april 2016 (EvA/BC/2016/FAQ-list) Veelgestelde vragen Jeugdgezondheidszorg In deze lijst met veelgestelde vragen vindt u antwoorden op vragen rondom privacy, inzage van dossiers, etc. Staat uw vraag er niet tussen of zijn de antwoorden

Nadere informatie

Werkproces sluitende aanpak toeleiding naar VVE

Werkproces sluitende aanpak toeleiding naar VVE Werkproces sluitende aanpak toeleiding naar VVE Versie september 2015 Almere 2015-2019 In Almere streven we naar een zo hoog mogelijk bereik van doelgroepkinderen. Sinds 2012 werkt de jeugd gezondheid

Nadere informatie

Protocol. Versie: september januari

Protocol. Versie: september januari Protocol Versie: september januari 2013 2 1 Protocol Overdrachtsformulier Indien er in dit protocol de volgende termen staan, wordt er mee bedoeld: Basisschool = basisschool, speciaal basisonderwijs of

Nadere informatie

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy

Jeugd gezond heids zorg en uw privacy Jeugd gezond heids zorg en uw privacy 5032 Hoe gaat Jeugdgezond heidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? JGZ en uw privacy Hoe gaat Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam met uw gegevens om? Bij de Jeugdgezondheidszorg

Nadere informatie

VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE (VVE) WEESP-BREED

VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE (VVE) WEESP-BREED VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE (VVE) WEESP-BREED PROTOCOL SIGNALEREN, INDICEREN EN TOELEIDEN VVE PEUTERS door de Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureau) 1.Inleiding Voor elk kind is het belangrijk dat

Nadere informatie

Sluitende aanpak toeleiding VVE

Sluitende aanpak toeleiding VVE Sluitende aanpak toeleiding VVE Februari 2013 Inleiding Sinds 2001 werken we in Almere aan voor- en vroegschoolse educatie (VVE). Voor- en vroegschoolse educatie (VVE) is onderwijs op een speelse manier

Nadere informatie

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG Wat is het? In sommige gezinnen zijn ernstige problemen. Lichamelijke, psychische of sociale problemen. Of verschillende problemen tegelijk. Dat kan slecht

Nadere informatie

VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM

VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM Verwijsprocedure doelgroepkinderen Consultatiebureau en voorschoolse voorzieningen Inleiding Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bieden jonge kinderen een

Nadere informatie

Protocol Vroegsignalering VVE Alle doelgroepkinderen in beeld

Protocol Vroegsignalering VVE Alle doelgroepkinderen in beeld Protocol Vroegsignalering VVE Alle doelgroepkinderen in beeld Inleiding In het kader van het OnderwijsKansenbeleid 1 heeft de gemeente de wettelijke taak om alle kinderen met een (risico op een) taalachterstand

Nadere informatie

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013 1. Toepassing Dit document is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Kinderopvang Walcheren. Dit geldt voor persoonsgegevens en beeldmateriaal van

Nadere informatie

Uitwerking van de Stappen Voor- en vroegschoolse educatie in Salland

Uitwerking van de Stappen Voor- en vroegschoolse educatie in Salland Uitwerking van de Stappen Voor- en vroegschoolse educatie in Salland 1. Signaleren 1.1 VVE beoordeling tijdens contactmoment op het consultatiebureau Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (Uitvoerend: JGZ) 1.2 VVE

Nadere informatie

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl

Privacy. Informatie. www.arienszorgpalet.nl Privacy Informatie www.arienszorgpalet.nl Inleiding Over ons Over AriënsZorgpalet AriënsZorgpalet is een toonaangevende zorginstelling in Enschede. Met 900 medewerkers en 350 vrijwilligers bieden we onze

Nadere informatie

Uw rechten en plichten als patiënt

Uw rechten en plichten als patiënt Uw rechten en plichten als patiënt In de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet Bescherming Persoonsgegevens staan uw rechten en plichten als patiënt beschreven. Het is belangrijk

Nadere informatie

Rechten en plichten. Uw rechten

Rechten en plichten. Uw rechten Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere deskundige nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van een

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Dit formulier dient door de ouders te worden ingevuld. 1. Algemene gegevens Naam school: Naam leerling: Geboortedatum leerling: Adres: Telefoonnummer: Datum aanmeldingsgesprek: Aanwezigen bij gesprek:

Nadere informatie

Aanmeldformulier OBS de Rietgors

Aanmeldformulier OBS de Rietgors Aanmeldformulier OBS de Rietgors Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van

Nadere informatie

PROTOCOL SAMENWERKING TUSSEN DE CONSULTATIESBUREAUS EN DE VVE - PEUTERSPEELZALEN. Voor de periode in de gemeente Halderberge.

PROTOCOL SAMENWERKING TUSSEN DE CONSULTATIESBUREAUS EN DE VVE - PEUTERSPEELZALEN. Voor de periode in de gemeente Halderberge. PROTOCOL SAMENWERKING TUSSEN DE CONSULTATIESBUREAUS EN DE VVE - PEUTERSPEELZALEN. Voor de periode 2010-2011. in de gemeente Halderberge. Het realiseren van de sluitende aanpak in het kader van de Voor-

Nadere informatie

Stedelijk Overdrachtdocument Culemborg

Stedelijk Overdrachtdocument Culemborg Stedelijk Overdrachtdocument Culemborg Overdracht van Speel Mee/ peuterspeelzaal / kinderdagverblijf (doorstrepen wat niet van toepassing is) naar peuterspeelzaal / kinderdagverblijf/ basisschool (doorstrepen

Nadere informatie

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina)

Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement (pdf te downloaden in nieuwe pagina) Privacy reglement ZonnaCare De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met (het verwerken van) privacygevoelige

Nadere informatie

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER

Markolle 3 Marga Klompélaan 2 7207 PA Zutphen 7207 KA Zutphen 0575 570308 AANMELDFORMULIER AANMELDFORMULIER Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit 6 delen: 1. Gegevens kind 2. Gegevens

Nadere informatie

aanmeldformulier obs de Bongerd

aanmeldformulier obs de Bongerd Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Teneinde het onderwijs en de begeleiding van uw kind zo adequaat mogelijk te

Nadere informatie

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG

AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG AANVRAAG SOCIAAL MEDISCHE INDICATIE KINDEROPVANG Wat is het? In sommige gezinnen zijn ernstige problemen. Lichamelijke, psychische of sociale problemen. Of verschillende problemen tegelijk. Dat kan slecht

Nadere informatie

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost

Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost Privacyreglement GGD Brabant-Zuidoost HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Anonieme

Nadere informatie

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy

Uw rechten Recht op informatie Second opinion (tweede mening) Recht op privacy Rechten en plichten Als er met uw gezondheid iets aan de hand is, heeft u de hulp van een arts of een andere behandelaar* nodig. Zodra de behandelaar u gaat onderzoeken of behandelen, is er sprake van

Nadere informatie

Uw persoonsgegevens en uw privacy

Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw persoonsgegevens en uw privacy Uw gegevens in veilige handen Algemeen De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) beschermt uw privacy en uw persoonsgegevens. Deze wet verplicht organisaties die met persoonsgegevens

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Leerling. Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius

Inschrijfformulier. Leerling. Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius Leerling Sofinummer ( BSN ) Achternaam Voorvoegsel(s) Roepnaam Voornamen Geslacht Geboortedatum

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Buitenpret. Peuterspeelleergroep De Krullevaar Peuterspeelleergroep Pim&Pom PROTOCOL VVE

Kinderdagverblijf Buitenpret. Peuterspeelleergroep De Krullevaar Peuterspeelleergroep Pim&Pom PROTOCOL VVE Kinderdagverblijf Buitenpret Peuterspeelleergroep De Krullevaar Peuterspeelleergroep Pim&Pom PROTOCOL VVE INHOUDSOPGAVE Inleiding 3 1. Omschrijving VVE 1.1 Algemeen 3 1.2 Doelgroepbepaling 4 1.3 Toeleiding

Nadere informatie

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang

Aanvraag. Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Aanvraag Sociaal Medische Indicatie Kinderopvang Lichamelijke, psychische of sociale problemen van ouders* kunnen er soms voor zorgen dat ouders de opvoeding en verzorging van hun kind niet meer aankunnen.

Nadere informatie

PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool

PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool PROTOCOL OVERDRACHT KINDGEGEVENS WEESP bij de overstap van de vve-peuterspeelzaal/kinderopvang naar de basisschool 1. Inleiding Een overdracht van kindgegevens van de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Aanmeldformulier leerling basisonderwijs

Aanmeldformulier leerling basisonderwijs Daltonschool debuut - Willaertstraat 45-3766 CP Soest - 035 6035678 - info@de-buut.nl - www.debuut.nl Aanmeldformulier leerling basisonderwijs 1. Persoonsgegevens leerling Achternaam Roepnaam Voorna(a)m(en)

Nadere informatie

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl

OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl OBS Het Kofschip Zevenaar Platanenlaan 1 6903 DK Zevenaar 0316525619 kofschip.plaan@xs4all.nl www.het-kofschip.nl Aanmeldformulier Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u

Nadere informatie

De rechten en plichten van de patiënt

De rechten en plichten van de patiënt 1/6 Algemeen De rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model Convenant uitvoering Boxtels model Impuls kwaliteit VVE beleid Boxtel 6 juli 2011 Aanleiding en doelstelling bestuurlijk convenant Met ingang van de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie krijgt

Nadere informatie

Aanmeldformulier basisonderwijs

Aanmeldformulier basisonderwijs Aanmeldformulier basisonderwijs Beste ouder(s) / verzorger(s), Het verheugt ons dat u uw kind wilt aanmelden op Montessori kindcentrum de Plotter. Met dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van

Nadere informatie

Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz

Basisschool Bocholtz Wijngracht 11 6351 HJ Bocholtz 045 5443614 045 5445952 info.rkbsbocholtz@movare.nl Toelichting bij het verstrekken van gegevens t.b.v. de administratie Geachte ouders / verzorgers, Bij dezen ontvangt u een setje invulformulieren voor

Nadere informatie

Culemborgs VVE beleid 2011-2014

Culemborgs VVE beleid 2011-2014 Culemborgs VVE beleid 2011-2014 Wat is VVE? VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. VVE is een programmatisch aanbod dat er op gericht is om taal- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen te

Nadere informatie

SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl

SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl SBO Mozaik (02 XG) 013-5230690 Willem de Zwijgerlaan 63 info.sbomozaik@stgboom.nl 5061 TB Oisterwijk www.sbomozaik.nl Procedure aanmelding leerling Beste ouder(s)/ verzorger(s), We vinden het fijn dat

Nadere informatie

I n s c h r i j f f o r m u l i e r B S S t. B o n i f a t i u s G e g e v e n s m. b. t. h e t k i n d :

I n s c h r i j f f o r m u l i e r B S S t. B o n i f a t i u s G e g e v e n s m. b. t. h e t k i n d : I n s c h r i j f f o r m u l i e r B S S t. B o n i f a t i u s G e g e v e n s m. b. t. h e t k i n d : Wij vragen u goed te letten op de spelling van de naam van het kind. De naam moet precies zo geschreven

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang KOV-Hebbes

Privacyreglement Kinderopvang KOV-Hebbes Privacyreglement Kinderopvang KOV-Hebbes Privacyreglement Hoodstuk 1 : Algemene bepalingen Beheerder van de persoonsregistratie; degene die onder of namens de verantwoordelijkheid van de directie belast

Nadere informatie

Tweeoudergezin Eenoudergezin Co-ouderschap

Tweeoudergezin Eenoudergezin Co-ouderschap Aanmeldformulier Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit 8 delen: 1. Gegevens kind 2. Gegevens

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER BASISONDERWIJS - V1114 In te vullen door administratie

INSCHRIJFFORMULIER BASISONDERWIJS - V1114 In te vullen door administratie School of Understanding Pandora 4a-5 1183 KK Amstelveen www.schoolofunderstanding.nl info@schoolofunderstanding.nl INSCHRIJFFORMULIER BASISONDERWIJS - V1114 In te vullen door administratie Leerlinggewicht

Nadere informatie

Privacy Persoonsgegevens

Privacy Persoonsgegevens Privacy Persoonsgegevens Praktijk voor GCK maakt onderdeel uit van Gezondheidscentrum. Dit privacyreglement met betrekking tot persoonsgegevens geldt voor alle instanties binnen het centrum. Deze informatie

Nadere informatie

Uitleg bij het invullen van het inschrijfformulier

Uitleg bij het invullen van het inschrijfformulier INSCHRIJFFORMULIER Uitleg bij het invullen van het inschrijfformulier Aan de ouders die hun kind in willen schrijven op de Van der Muelen-Vastwijkschool. Het blijkt steeds vaker dat ouders het inschrijfformulier

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers,

TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers, TOELICHTING BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER. Geachte ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u ons inschrijfformulier. Basisschool t Kirkeveldsje is een school van het bijzonder onderwijs, d.w.z. dat ze bestuurd

Nadere informatie

Uw privacy- en persoonsgegevens

Uw privacy- en persoonsgegevens Uw privacy- en persoonsgegevens Algemeen Bescherming van de privacy is in de gezondheidszorg erg belangrijk. U wilt immers niet dat uw gegevens zomaar op straat komen te liggen. In Nederland is de Wet

Nadere informatie

Privacy reglement. 28 juli 2011. Privacyreglement Surplus Welzijn

Privacy reglement. 28 juli 2011. Privacyreglement Surplus Welzijn Privacy reglement 28 juli 2011 I. Algemene bepalingen In dit reglement en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder: - Persoonsgegevens Gegevens die herleidbaar zijn tot individuele natuurlijke

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING. (Nieuwe leerling OBS De Walsprong)

INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING. (Nieuwe leerling OBS De Walsprong) INSCHRIJFFORMULIER/ OUDERVERKLARING (Nieuwe leerling OBS De Walsprong) Gegevens van de leerling(e) Familienaam: Jongen / meisje * Voorna(a)m(en):. BSN:..... Roepnaam:.. (Kopie paspoort / i.d.kaart / geboortebewijs

Nadere informatie

Procedure aanmelding leerling

Procedure aanmelding leerling Procedure aanmelding leerling Beste ouder(s)/ verzorger(s), We vinden het fijn, dat u belangstelling heeft getoond voor onze school. Via een gesprek met de directie van de school, de website, de schoolgids

Nadere informatie

Jeugdgezondheidszorg en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Een handreiking

Jeugdgezondheidszorg en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Een handreiking Jeugdgezondheidszorg en voor- en vroegschoolse educatie (VVE) Een handreiking Inleiding - Achtergrond van de handreiking - Wijze van tot stand komen van handreiking - Informatie over VVE - Taken JGZ ten

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER. Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling. Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit):

AANMELDFORMULIER. Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling. Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit): AANMELDFORMULIER Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit): Geboortedatum: Geboorteplaats: Adres: PC en woonplaats: Telefoonnr. Emailadres:

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens

Uw privacy en persoonsgegevens Uw privacy en persoonsgegevens HuisartsenZorg Noord-Kennemerland HuisartsenZorg Noord-Kennemerland Diazon Diabeteszorggroep Noord-Kennemerland Hafank HZNK coördineert de zorggroepen Diazon, Kennemer Lucht

Nadere informatie

Uitvoeringskader Voorschoolse educatie Amstelveen

Uitvoeringskader Voorschoolse educatie Amstelveen Uitvoeringskader Voorschoolse educatie Amstelveen Jeugd & Samenleving, september 2017 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Achtergrond 3 3. Uitvoeringskader VVE 4 Bijlage 1 9 1. Aanleiding 9 2. De indicatiestelling

Nadere informatie

GEZINSSITUATIE Is er op het moment van inschrijving sprake van een eenoudergezin?

GEZINSSITUATIE Is er op het moment van inschrijving sprake van een eenoudergezin? INSCHRIJFFORMULIER BASISONDERWIJS It Leech In te vullen door administratie Lammert Scheltestraat 12 Leerlinggewicht Geen 0,30 1,2 8749 GV Pingjum Inschrijfdatum 0517-579670 Geplaatst in groep www.obsleech.nl

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang 'De Zoete Inval' BV

Privacyreglement Kinderopvang 'De Zoete Inval' BV Privacyreglement Kinderopvang 'De Zoete Inval' BV Kinderdagverblijf en Gastouderbureau 'De Zoete Inval' Burgemeester Stemerdinglaan 42a 4388 AB Oost-Souburg Tel:06-30666397 www.kinderdagverblijfdezoeteinval.nl

Nadere informatie

Privacyreglement GGD Groningen

Privacyreglement GGD Groningen Privacyreglement GGD Groningen Inleiding Dit Privacyreglement is van toepassing op de GGD Groningen. Het privacyreglement ziet toe op de verwerkingen van persoonsgegevens die plaatsvinden binnen de GGD

Nadere informatie

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt.

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt. Privacyreglement 1. Inleiding Ten behoeve van haar hulpverleningsactiviteiten registreert Community Support gegevens van haar klanten. Het doel van dit privacyreglement is de klanten op de hoogte te stellen

Nadere informatie

Aanmeldformulier Gelderveste

Aanmeldformulier Gelderveste Aanmeldformulier Gelderveste Beste ouder(s) / verzorger(s), Procedure van aanmelding Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Aanmelding is mogelijk

Nadere informatie

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder?

Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Ketenzorg Uw privacy en persoonsgegevens Waarom ontvangt u deze folder? Met deze folder willen we u informeren over uw rechten en onze plichten die zijn vastgelegd in de wetgeving. Het verwerken van uw

Nadere informatie

Rechten en plichten van de patiënt

Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Aanmeldformulier Gelderveste School: Plaats:

Aanmeldformulier Gelderveste School: Plaats: Aanmeldformulier Gelderveste School: Plaats: Beste ouder(s) / verzorger(s), Procedure van aanmelding Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Aanmelding

Nadere informatie

Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren

Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren De ondergetekenden: 1. Gemeente Someren, voor deze overeenkomst vertegenwoordigd door dhr. T. Maas, 2. Stichting PlatOO, voor deze overeenkomst

Nadere informatie

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk, Tel 0497-574914 e-mail: info@bsderegenboogbergeijk.nl Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Rechten en plichten van de patiënt

Rechten en plichten van de patiënt 1/5 Algemeen Rechten en plichten van de patiënt Inleiding Als patiënt hebt u een aantal rechten en plichten die zijn vastgelegd in de Wet Bescherming Persoonsgegevens, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst

Nadere informatie

Convenant Proces van signalering, toeleiding en plaatsing voor- en vroegschoolse educatie

Convenant Proces van signalering, toeleiding en plaatsing voor- en vroegschoolse educatie Convenant Proces van signalering, toeleiding en plaatsing voor- en vroegschoolse educatie De ondergetekenden: 1. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten 2. De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en

Nadere informatie

Uw contact We denken mee over al uw vragen en problemen. Vanuit ons buurtteam heeft u contact met: Naam... Contactgegevens... Naam...

Uw contact We denken mee over al uw vragen en problemen. Vanuit ons buurtteam heeft u contact met: Naam... Contactgegevens... Naam... Bezoekadres Weesperstraat 101 Postbus 1840 1000 BV Amsterdam Programma Samen DOEN in de buurt Telefoon 020 251 8000 ING 45 94 497 amsterdam.nl/samendoen Datum: Onderwerp: Kenmerk: E-mail:

Nadere informatie

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO

DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO DOORSTROOMFORMULIER van VMBO naar MBO Van: VMBO Naam leerling: Sofinr.leerling: Naam school: Adres school: Postcode en plaats: Telefoonnummer: Contactpersoon: Naar: MBO Naam school: Adres school: Postcode

Nadere informatie

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens

Uw patiëntendossier. bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier bescherming van uw persoonsgegevens Uw patiëntendossier Als u naar het ziekenhuis komt voor onderzoek of behandeling maken wij een patiëntendossier over u. In de wet is vastgelegd wat

Nadere informatie

Privacy in Instituut Verbeeten

Privacy in Instituut Verbeeten Privacy Privacy in Instituut Verbeeten Ook uw gegévens behandelen wij met zorg Wij gebruiken privacygevoelige gegevens van u. We vinden het daarom ook belangrijk dat u weet dat uw gegevens bij ons in goede

Nadere informatie

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Uw medisch dossier. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Uw medisch dossier Voor een goede medische behandeling is het noodzakelijk dat uw behandelend arts een dossier bijhoudt. Dit dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de

Nadere informatie

Inschrijfformulier leerling Hartelijk dank voor het aanmelden van uw kind op onze basisschool de Wieken. Om uw kind in onze administratie te kunnen verwerken vragen wij U om dit inschrijfformulier volledig

Nadere informatie

Land. Geslacht M V Adres geheim Ja Nee Geboortedatum* Nationaliteit 1 Geboorteplaats Nationaliteit 2

Land. Geslacht M V Adres geheim Ja Nee Geboortedatum* Nationaliteit 1 Geboorteplaats Nationaliteit 2 Inschrijfformulier Wij vragen u goed te letten op de spelling van de naam van het kind. De naam moet precies zo geschreven zijn als in het bevolkingsregister. Dat is belangrijk, omdat de namen in onze

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend Privacyreglement Kinderopvang Purmerend 1. Toepassing Dit privacyreglement is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Stichting Kinderopvang Purmerend

Nadere informatie

Achternaam. Roepnaam. Doopnaam. Geboortedatum... Geboorteplaats. Postcode... Woonplaats.. Tweede telefoon... E-mailadres..

Achternaam. Roepnaam. Doopnaam. Geboortedatum... Geboorteplaats. Postcode... Woonplaats.. Tweede telefoon... E-mailadres.. inschrijfformulier Achternaam Roepnaam Doopnaam Geboortedatum.... Geboorteplaats. Geslacht m v Adres Postcode.... Woonplaats.. Telefoon.... Geheim Tweede telefoon.... E-mailadres.. Burgerservicenummer

Nadere informatie

Aanmelding tot instroom 2014-2015

Aanmelding tot instroom 2014-2015 Aanmelding tot instroom 2014-2015 Inleiding Deze notitie is bedoeld om duidelijkheid te geven over de aanname en instroom van nieuwe leerlingen op basisschool Kadoes. Door het vastleggen van afspraken

Nadere informatie

VVE-UP. De Haagse Scholen 18 juni 2012. Margot de Ruiter Projectleider VVE-UP

VVE-UP. De Haagse Scholen 18 juni 2012. Margot de Ruiter Projectleider VVE-UP VVE-UP De Haagse Scholen 18 juni 2012 Margot de Ruiter Projectleider VVE-UP Doel vanavond U informeren over VVE-UP (Met de gedachte: als u meer weet over de achtergrond kunt u beter meedenken). Beantwoorden

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid ten aanzien van bewaring van het dossier

Verantwoordelijkheid ten aanzien van bewaring van het dossier LVVP-richtlijn inzake overdracht cliëntendossier na overlijden of vertrek zonder opvolging Bijlage: format voor de praktische afwikkeling van de administratie en dossiervoering Bij overlijden van een vrijgevestigde

Nadere informatie

Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut.

Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut. Informatie bij aanmelding op de Kikkenduut. Beste ouder(s) / verzorger(s), Op 1 augustus 2014 is de Wet passend Onderwijs in werking getreden. Dit houdt o.a. in dat elke school bij aanmelding zorgplicht

Nadere informatie

RECHTEN VAN KINDEREN EN JONGEREN TOT 18 JAAR EN HUN OUDERS BIJ EEN BEHANDELING DOOR GGZ WNB

RECHTEN VAN KINDEREN EN JONGEREN TOT 18 JAAR EN HUN OUDERS BIJ EEN BEHANDELING DOOR GGZ WNB RECHTEN VAN KINDEREN EN JONGEREN TOT 18 JAAR EN HUN OUDERS BIJ EEN BEHANDELING DOOR GGZ WNB Uw zoon of dochter is aangemeld bij GGZ WNB, Zorgprogramma s Jeugd- en jongvolwassenpsychiatrie. In deze folder

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 4 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 4 maart 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 2515 XP DEN HAAG T 070 340 79 11 F 070 340 78

Nadere informatie

Voorlopige aanmelding

Voorlopige aanmelding Voorlopige aanmelding Kindgegevens Achternaam Voornamen Roepnaam Straat en huisnr. Postcode / woonplaats Tussenvoegsel Man/vrouw Geb. datum Telefoonnummer geheim J / N Extra tel. nr(s) geheim J / N E-mailadres

Nadere informatie

Op De Wonderboom: Protocol School en Scheiding

Op De Wonderboom: Protocol School en Scheiding Inleiding In dit protocol willen wij een aantal uitgangspunten vastleggen rondom (echt)scheiding. Als school worden we geconfronteerd met kinderen waarvan de ouders gaan scheiden of zijn gescheiden. Uitgangspunt

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht

Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Vraag en Antwoord Harmonisatie peuterspeelzaalwerk gemeente Maastricht Aanleiding van de verandering Waarom gaan de peuterspeelzalen naar de kinderopvang? Kan STEPS geen kinderopvangorganisatie worden?

Nadere informatie

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Aanleiding voor dit protocol De gemeente werkt met andere publieke en private organisaties (hierna aan te duiden met: partner) samen om aan inwoners

Nadere informatie

1. Inleiding. Rotterdam, mei 2011 Stichting de Meeuw HANDLEIDING OVERDRACHTFORMULIER PEUTER KLEUTER DORDRECHT 1

1. Inleiding. Rotterdam, mei 2011 Stichting de Meeuw HANDLEIDING OVERDRACHTFORMULIER PEUTER KLEUTER DORDRECHT 1 1. Inleiding In Dordrecht wordt gewerkt aan een doorgaande leer- en zorglijn voor jonge kinderen. Daartoe moeten de peuterspeelzalen en de kinderdagverblijven goed samenwerken met het primair onderwijs.

Nadere informatie

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang

Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Privacyreglement Adviespunt Zorgbelang Document/proceseigenaar: Huib Hoogendijk, Paula Woudsma Versienummer: 1.0 (definitief) Vastgesteld door: directeurenoverleg Datum vaststelling: 24 september 2015

Nadere informatie

Bijgevoegd vindt u een inschrijfformulier waarmee u uw kind definitief kunt inschrijven. Graag nog even aandacht voor het volgende:

Bijgevoegd vindt u een inschrijfformulier waarmee u uw kind definitief kunt inschrijven. Graag nog even aandacht voor het volgende: Admiraal de Ruyterweg 1931 VE Egmond aan Zee tel.: 072 5061661 e- mail: info@obsdriemaster.nl website: www.obsdriemaster.nl Egmond aan Zee, december 2014. Geachte ouders/ verzorgers, We zijn erg blij met

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Leerling. Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius

Inschrijfformulier. Leerling. Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius Voor de Zundertse basisscholen: Geef uw keuze aan: O Zonnebloem O Jozef O Anna O De Wegwijzer O Antonius Leerling Sofinummer ( BSN ) Achternaam Voorvoegsel(s) Roepnaam Voornamen Geslacht Geboortedatum

Nadere informatie

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens

Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Privacy van de cliënt en omgang met cliëntgegevens Informatieboekje Privacy - februari 2010 PRIVACY VAN DE CLIËNT De Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) bepaalt hoe wij in Nederland moeten omgaan met

Nadere informatie

Nee. zes maanden een ... ... Ja (zo ja, deel B invullen) WA-verzekering Ja Nee Huisarts Naam: Telefoonnummer: Medicijngebruik op school Ja

Nee. zes maanden een ... ... Ja (zo ja, deel B invullen) WA-verzekering Ja Nee Huisarts Naam: Telefoonnummer: Medicijngebruik op school Ja 1 Inschrijfformulier nieuwe leerling Obs Montessori Hoorn Postbus 2330 1620 EH Hoorn Loc. Gravenstr. 19 0229-214284 Loc. J. Messchaertstr. 1 0229-296307 Loc. Gording 123 0229-240327 www.obsmontessori.nl

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Beschrijving uniforme maatregelen m.b.t. Direct marketing

Beschrijving uniforme maatregelen m.b.t. Direct marketing Uniforme maatregel Sparrenheuvel 16 Postbus 520 3700 AM ZEIST Telefoon (030) 698 89 11 Telefax (030) 698 83 33 E-mail info@zn.nl Titel Inhoud Auteur Uniforme Maatregel 04: Direct marketing Beschrijving

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Abraham Kuyperstraat 3, 7391 KR Twello

PRIVACYREGLEMENT. Abraham Kuyperstraat 3, 7391 KR Twello PRIVACYREGLEMENT Abraham Kuyperstraat 3, 7391 KR Twello www.dekruimelkring.nl info@dekruimelkring.nl 1 1. Inleiding en verantwoording Peutercentrum De Kruimelkring gaat zorgvuldig om met privacy gegevens

Nadere informatie

Ja (zo ja, naam plaats vermelden hieronder) Nee...... Nee... Nee. Nee

Ja (zo ja, naam plaats vermelden hieronder) Nee...... Nee... Nee. Nee 1 Inschrijfformulier nieuwe leerling Obs De Bussel James Grievelaan 23-a 1695 HZ Blokker Telefoonnummer: 0229-233532 www.obsdebussel.nl info@obsdebussel.nl 1. Gegevens leerling DEEL A Achternaam + voorvoegsels

Nadere informatie

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK FYSIOTHERAPIE STEENWIJK Privacyreglement Introductie van dit reglement Onze praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienst te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van

Nadere informatie

GEZINSSITUATIE Is er op het moment van inschrijving sprake van een eenoudergezin?

GEZINSSITUATIE Is er op het moment van inschrijving sprake van een eenoudergezin? INSCHRIJFFORMULIER BASISONDERWIJS De Stjelp In te vullen door administratie Oane Kamp 6 Leerlinggewicht Geen 0,30 1,2 8834 XM Baard Inschrijfdatum 0517-341998 Geplaatst in groep www.destjelp.nl Datum plaatsing

Nadere informatie

Versie 1.0 Inwerkingtreding vanaf 12 mei / 6

Versie 1.0 Inwerkingtreding vanaf 12 mei / 6 Privacyreglement Synthese Synthese gaat overeenkomstig de Wet bescherming Persoonsgegevens (Wbp) zorgvuldig met uw medisch dossier om. In dit reglement leest u hoe we dat doen. Versie 1.0 Inwerkingtreding

Nadere informatie

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voorna(a)m(en) Voorvoegsel Achternaam

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voorna(a)m(en) Voorvoegsel Achternaam Aanmeldformulier We vragen u goed te letten op de spelling van de naam van uw kind. De naam moet precies zo geschreven zijn als in het geboorteregister. Dit is belangrijk omdat de namen in de administratiesystemen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip César Franckrode70 2717BG Zoetermeer Tel. 079-3515734 Geachte ouders of wettige vertegenwoordigers Wilt u dit aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Achternaam. Voornamen. Geboortedatum : jongen meisje

Achternaam. Voornamen. Geboortedatum : jongen meisje Pagina 1 van 5 Aanmeldingsformulier Gegevens leerling Achternaam Roepnaam Voornamen Geboortedatum jongen meisje BSN (sofi nr.) Straat Plaats Vaste telefoon Geboorteplaats Geboorteland Nationaliteit Thuistaal

Nadere informatie

Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school.

Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Aanmeldformulier Op d n Esch Beste ouder(s) / verzorger(s), Door invulling van dit formulier doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Het formulier bestaat uit de volgende delen: 1.

Nadere informatie