Ingekomen stuk D2. Datum uw brief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ingekomen stuk D2. Datum uw brief"

Transcriptie

1 Ingekomen stuk D2 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat PP Nijmegen Telefoon (024) Telefax (024) gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus HG Nijmegen Datum 18 september 2007 Onderwerp Stand van zaken wetswijziging Wsw Ons kenmerk L120/ Datum uw brief Contactpersoon Mariken van Woerkum Direct telefoonnummer Geachte leden van de raad, Op 1 januari 2008 zal naar verwachting de nieuwe Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) ingaan. Als vervolg op de presentatie aan de raad van 11 mei jl. over dit onderwerp, berichten we u hierbij over de stand van zaken vanuit het ministerie en over de wijze waarop we hier in Nijmegen (en de regiogemeenten) mee aan de slag zijn gegaan. Stand van zaken ministerie De nieuwe wet is nog niet door de kamer aangenomen. Net voor het zomerreces is er een nieuw wetsvoorstel van staatssecretaris Aboutaleb naar de Kamer is gestuurd, maar het is nog onduidelijk wanneer dit exact wordt behandeld. Wel blijft de invoeringsdatum van 1 januari 2008 overeind, waarbij wordt opgemerkt dat verschillende verordeningen uiterlijk 1 juli 2008 operationeel dienen te zijn. Wat zijn de belangrijkste veranderingen? Voor gemeenten: Bij de wetswijziging van de Wsw wordt uitgegaan van meer sturing en regie door gemeenten en meer eigen verantwoordelijkheid voor de klant. Deze lijn zagen we ook bij de grote wetten van de afgelopen jaren zoals de Wwb en de Wmo. De wet is eenduidiger over rechten en plichten van zowel klant als gemeenten en vereenvoudigt de uitvoering van de regelgeving. Vanaf 2008 krijgt iedere gemeente zelf het Wsw-budget van het rijk en is zo verantwoordelijk voor de uitvoering, voor díe geïndiceerden, die in Nijmegen wonen. Dit kunnen dus ook mensen zijn die buiten de stad werken (dit betreft voor onze gemeenten zo'n 30 mensen). De verdeling van het totale budget gebeurt op basis van het aantal inwoners met een Wswindicatie. Per werkplek krijgt een gemeente een bedrag van euro. Is een werkplek niet gerealiseerd? Dan moet de gemeente het geld voor die plek weer terugbetalen. Gemeenten moeten hun wachtlijstbeheer bepalen en inzichtelijk maken voor hun inwoners met een Wsw-indicatie.

2 1 Deze mogen namelijk bezwaar maken als ze niet tijdig worden geplaatst. Gemeenten zijn met de inwerkingtreding van de nieuwe wet ook verplicht om de cliëntenparticipatie 1 en een persoonsgebonden budget 2 te regelen. Voor werknemers: Mensen met een Wsw-indicatie die begeleid willen werken, kunnen kiezen voor een persoonsgebonden budget. Het gaat zowel om mensen die al aan de slag zijn, als om mensen op de wachtlijst die aan de beurt zijn. Ze kunnen zo zelf uitkiezen wie hen helpt bij het vinden van een passende plek en moeten hiervoor door de gemeente tenminste naar twee organisaties kunnen worden doorverwezen. In de praktijk blijkt dat mensen vaak zelf een passende plek vinden via familie of bekenden. Werknemers die een aangepaste werkplek alsnog weigeren kunnen hun indicatie verliezen en verliezen dan ook hun plaats op de wachtlijst. Voor werkgevers: Een werkgever die een werknemer met een Wsw-indicatie in vaste dienst neemt, kan daarvoor nu al een loonkostensubsidie krijgen. Ook kan de Wsw-subsidie worden ingezet voor aanpassingen op de werkplek en de begeleiding. De no-riskpolis, waarbij werkgevers die een Wsw-geindiceerde in dienst nemen, verzekerd zijn van een vergoeding in het geval de werknemer ziek mocht worden, geldt voortaan permanent. Voor Breed: Het werkvoorzieningsschap zal met de inwerkingtreding van de wetswijziging het geld ontvangen van de verschillende gemeenten en aan hen ook verantwoording moeten afleggen. Gemeenten kunnen in de toekomst vanuit de regierol die zij meer en meer moeten gaan invullen, verschillende prestatie-indicatoren met Breed afspreken. Toelichting op regionale aanpak Nijmegen 1 Verordening cliëntenparticipatie: Gemeenten moeten in deze verordening de wijze waarop ze cliëntenparticipatie vormgeven gaan verankeren, in verhouding tot de wettelijk georganiseerde inspraak en medezeggenschap van Wsw-werknemers op grond van de Wet op de ondernemingsraden. Zaken die hierin geregeld moeten worden: wijze waarop overleg wordt gevoerd met ingezetenen of hun vertegenwoordigers; klachtenreglement; wijze waarop geïndiceerden onderwerpen voor de agenda van het overleg kunnen aandragen; wijze waarop geïndiceerden worden voorzien van informatie die nodig is om adequaat aan het overleg te kunnen deelnemen. 2 Verordening persoonsgebonden budget: Gemeenten moeten een verordening maken waarin aangegeven wordt of en welke eenmalige kosten de gemeente vergoedt t.a.v. het inschakelen van een begeleidingsorganisatie voor het zoeken naar een aangepaste plek en aanpassingen op de werkplek. Facultatief kan hierin ook geregeld worden: de wijze waarop de gemeente aan iemand op de wachtlijst laat weten dat deze aan de beurt is en op zoek kan gaan naar een plek; de eisen die aan de begeleidingsorganisatie en werkgever worden gesteld en de omvang van de administratielasten van de gemeente.

3 2 Een aantal Nederlandse gemeenten zien in de wetswijziging aanleiding om tot een forse strategische heroriëntatie te komen van hun relatie met het SW-bedrijf. De Nijmeegse situatie lijkt hier momenteel geen aanleiding toe te geven. Uit gesprekken hierover in Divosa-kring, komt naar voren om 2008 als opstapjaar te nemen. Vóór 1 januari 2008 zullen dan alleen de hoogstnoodzakelijke wijzigingen worden doorgevoerd. Het jaar 2008 wordt dan gebruikt om de regierol verder vorm te geven en wijzigingen voor te bereiden. Vanaf 2009 gaan we dan in een nieuwe situatie verder. Deze lijn is door de portefeuillehouders van de regio bekrachtigd. De doorvoering van de wetswijziging wordt dan in twee fasen opgesplitst: Fase 1: doen wat we moeten doen vóór 1 januari 2008 Fase 2: invulling geven aan de regierol ná 1 januari 2008 Hier volgt een korte toelichting op de verschillende aspecten van de twee fasen: Fase 1: We regelen vóór 1 januari 2008 de zaken die geregeld moeten worden. Hiermee waarborgen we de wettelijk verplichte onderdelen, dat zijn in ieder geval: verordening cliëntenparticipatie; verordening persoonsgebonden budget (PGB); stimulans van begeleid werken (BW); afspraken maken over het wachtlijstbeheer; goede positionering van de no-riskpolis bij werkgevers; financiële en juridische aanpassing; aanpassing van de interne werkprocessen. Fase 2: In een latere fase, na 1 januari 2008, zullen we op beleidsmatig niveau invulling geven aan de gemeentelijke regiefunctie. Hiervoor volgt een discussienotitie voor de gemeenteraad. Onderwerpen die bij deze discussie een rol kunnen gaan spelen, zijn bijvoorbeeld: is het wenselijk dat de gemeente invloed uitoefent op de wachtlijst en zo ja, hoe? hoe gaan we om met een tweede partij naast Breed? hoe is de samenstelling van het bestuur, is het bedrijfsleven hier voldoende in vertegenwoordigd? hoe verhogen we het aantal BW-plaatsen? Toelichting: in 2006 werkten 88 van de 1906 medewerkers bij Breed in een BW-verband. Dit is landelijk gezien een goed resultaat. Het streven van Breed is om dit in 2008 te verhogen naar een percentage van 30%. hoe zorgen we ervoor dat werkenden zich optimaal kunnen ontwikkelen? hoe is de relatie met de Wmo en de Wwb?

4 3 hoe kunnen we het aanbod en de infrastructuur van Breed integreren in ons arbeidsmarktbeleid? wat kunnen we doen met wachtenden op de wachtlijst, wat doet het UWV? hoe gaan we om met ex-geïndiceerden die na vijf jaar in het reguliere proces terug moeten? wat mag Breed doen met geld dat over is van het zgn. 'SE-bedrag' dat gemeenten jaarlijks per formatieplaats bijdragen om de begroting dekkend te houden? wat vinden wij van het idee om een differentiatie aan te brengen in de betaling op basis van zwaarte van de handicap? wat doen wij met de buitenregionale Wsw-ers? Willen wij dat personen overgeplaatst worden naar Breed en vice versa? blijft de huidige Gemeenschappelijke Regeling ongewijzigd bestaan? Om de wetswijzigingsvoorstellen voor de Wsw zodanig uit te werken, dat de Divosa-gemeenten 3 voldoende zijn toegerust om op 1 januari 2008 te starten met het implementatietraject, is een regionale regiegroep opgericht. Regionale regiegroep Nog voor de zomer is de regionale regiegroep Wsw bij elkaar gekomen. Van hieruit zijn juristen, financiële adviseurs en beleidsadviseurs aan de slag gegaan. de gemeente Nijmegen werkt hierin als trekker samen met de regiogemeenten in opdracht van Divosa, steeds in afstemming met de portefeuillehouders. Vanuit de regiegroep wordt nadrukkelijke samenwerking gezocht met Breed, het CWI en het UWV. De gemeente Nijmegen levert de voorzitter van deze regionale werkgroep en bewaakt de inhoudelijke samenhang. In het najaar komen we graag bij u terug met een aantal voorstellen die betrekking hebben op de uitwerking van de wetswijziging. Ook kunt u dan een discussienotitie over de regievoering verwachten. Hoogachtend, college van Burgemeester en Wethouders van Nijmegen, De Burgemeester, De Secretaris, mr. Th.C. de Graaf P. Eringa 3 Divosa-gemeenten: Nijmegen, Ubbergen, Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen a/d Rijn, West-Maas en Waal en Wijchen

5 4 Bijlage 1 Werkwijze regiegroep WSW regio Nijmegen Het is even afwachten wanneer de Tweede Kamer het wetsvoorstel aanneemt en wanneer wij als gemeenten de beschikkingen voor 2008 ontvangen. Tot die tijd blijft het lastig om zaken te concretiseren. De regiegroep werkt aan de hand van een plan van aanpak vier sporen uit, en levert de volgende producten op: Product Spoor 1: Algemeen Spoor 2: Financiële wijzigingen Spoor 3: Cliënt centraal Spoor 4: Werkgevers Omschrijving product Zicht krijgen op harde gegevens - aantal Wsw-geïndiceerden - aantal werkenden Wsw-ers en de plek - wachtlijstgegevens - lijst met plaatsingen - hoogte nieuwe budget - taakstelling Rijk Communicatie - Bestuurlijk: gemeenten, GR en Breed - externe partijen: CWI en UWV, Wswgeïndiceerden, werkgevers interne partijen: Dienst WI, financiën, BOS Juridisch - mogelijke aankondigingen aanpassen gemeentelijke begroting en administratie genereren verantwoordingsinformatie t.b.v. Rijk subsidierelatie werkgevers bij begeleid werken inrichten inrichten financieel risicobeheer verordening cliëntenparticipatie bezwaarprocedure inzichtelijk wachtlijstbeheer verordening persoonsgebonden budget tweede partij begeleid werken no-risk polis afstemming met werkgeversbenadering, kennisoverdracht

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken.

2. De van het rijk ontvangen bonus begeleid werken over 2011 ter hoogte van aan Breed verstrekken. Openbaar Onderwerp Subsidie Breed 2014 Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 BW-nummer Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het SW-bedrijf Breed voert de Wsw uit voor de gemeente Nijmegen

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 30 september 2009 / 159/2009. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 30 september 2009 / 159/2009. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 30 september 2009 / 159/2009 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Wsw-financiën opnemen in de begroting Programma / Programmanummer Werk &

Nadere informatie

Ons kenmerk MO00/15.0000785. Datum uw brief nvt

Ons kenmerk MO00/15.0000785. Datum uw brief nvt Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 27 januari 2015 Ons kenmerk

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32

Registratienummer: GF Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF08.20060 Datum: 17 juni 2008 Agendapunt: 32 Portefeuillehouder: de heer L. Buwalda Behandelend ambtenaar: de heer A.R. v.d. Schoot / mevrouw M. van Dun Telefoonnummer:

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening. De raad van de gemeente Hilversum, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 april 2008; BESLUIT De Verordening cliëntenparticipatie

Nadere informatie

BAWI/U200800215 Lbr. 08/22

BAWI/U200800215 Lbr. 08/22 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 betreft Wijziging wet sociale werkvoorziening uw kenmerk ons kenmerk BAWI/U200800215 Lbr. 08/22 bijlage(n) 3 datum 21 februari

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.00 Rv. nr. + dossiernr.: B&W-besluit d.d.: 13-05-2008 B&W-besluit nr.: 08.0401 Naam programma +onderdeel: Werk en inkomen Onderdeel Wet sociale werkvoorziening (Productnummer 6.11.05)

Nadere informatie

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid.

Middels deze brief informeren wij u over de publiciteitscampagne(s) rondom het Advies-en Steunpunt Huiselijk Geweld (ASHG) Gelderland-Zuid. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsrealisatie & verantwoording Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden

Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden Openbaar Lichaam Sociale Werkvoorziening Drechtsteden Algemeen en Dagelijks Bestuur Modernisering Wsw 2008 Inleiding Per l januari 2008 wordt de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gewijzigd. Om deze modernisering

Nadere informatie

3* LEUNINGEN GEMEENTE 27 FEB 2015 UI15.00885. Aan de gemeenteraad van Beuningen. Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp

3* LEUNINGEN GEMEENTE 27 FEB 2015 UI15.00885. Aan de gemeenteraad van Beuningen. Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp GEMEENTE 3* LEUNINGEN Aan de gemeenteraad van Beuningen Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp 27 FEB 2015 UI15.00885 Sarah Albers 14 024 Proces WerkBedrijf Rijk van Nijmegen Geachte leden

Nadere informatie

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt

Ingekomen stuk D3. Ons kenmerk L110/07. Datum uw brief nvt Ingekomen stuk D3 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen

Nadere informatie

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601

Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Raadsvoorstel nr.: Raad d.d.: Portefeuillehouder: J.A. de Boer Budgethouder: W.J. Krijgsman Registratienummer: 07.51601 Onderwerp: Modernisering WSW en Op/maat: overgangsjaar 2008 Financiële dekking: WSW-budget

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Nota van B&W Onderwerp Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wet Sociale Werkvoorziening Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl SZW/BB

Nadere informatie

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw

Collegevoorstel. Uitvoeringsovereenkomst Verordening PGB Wsw Collegevoorstel Inleiding: Op 24 juni jl. heeft de gemeenteraad de Verordening persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening (Wsw) gemeente Heusden vastgesteld. In de Verordening

Nadere informatie

Met dit voorstel regelen wij de formele verstrekking van deze middelen aan Breed voor het jaar 2015.

Met dit voorstel regelen wij de formele verstrekking van deze middelen aan Breed voor het jaar 2015. Openbaar Onderwerp Subsidie Breed 2015 Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Het SW-bedrijf Breed voert de Wsw uit voor de gemeente Nijmegen. Door de Participatiewet is er

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders gelezen van d.d. 27 mei 2008, nr 2008/5875: vindt het nodig dat er regels komen voor de manier waarop Wsw-geïndiceerden

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijze verordeningen Wet sociale werkvoorziening

Onderwerp : Zienswijze verordeningen Wet sociale werkvoorziening Raadsvergadering : 28 april 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Zienswijze verordeningen Wet sociale werkvoorziening Samenvatting voorstel Een deel van de wijzigingen van de Wsw heeft tot doel om de (kandidaat)

Nadere informatie

VOORGESCHIEDENIS / WAT IS ER AAN DE HAND?

VOORGESCHIEDENIS / WAT IS ER AAN DE HAND? Aan de Raad Made, 13 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 14 Onderwerp: Modernisering Wet sociale werkvoorziening (Wsw) Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: M. Vos - Kroeze Ambtelijke

Nadere informatie

één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen

één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen deze brochure is een verkorte versie van het Werkboek Sterke werkwoorden november 2013 één werkbedrijf voor het Rijk van Nijmegen De ambities voor regionale samenwerking op het domein Werk tussen de gemeenten

Nadere informatie

Gewijzigd Voorstel aan de raad

Gewijzigd Voorstel aan de raad Gewijzigd Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 24-06-2008 Agendapunt: Onderwerp: Verordeningen

Nadere informatie

KADERNOTA MODERNISERING WET SOCIALE WERKVOORZIENING WORMERLAND

KADERNOTA MODERNISERING WET SOCIALE WERKVOORZIENING WORMERLAND KADERNOTA MODERNISERING WET SOCIALE WERKVOORZIENING WORMERLAND Inleiding Per 1 januari 2008 wordt de Wet modernisering Wsw 1 ingevoerd. Deze wet geeft gemeenten meer beleidsruimte en financiële verantwoordelijkheid

Nadere informatie

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland.

In deze brief geven wij een antwoord op uw vragen met betrekking tot de ontslagen bij Zorggroep Zuid Gelderland. Directie Inwoners Aan de fractie SP T.a.v. Mevr. M. Piepers Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Onderwerp van het voorstel Onderzoek jaarrekening 2002 van de Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Voorstel aan de Raad 144/2003 (definitief) Registratienummer Fatale datum raadsbesluit 9 juli 2003 Opgesteld door, telefoonnummer Griffie, 2520 Programma Portefeuillehouder P.J.J. Lucassen Onderwerp van

Nadere informatie

BEGELEID WERKEN MET EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

BEGELEID WERKEN MET EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN MET EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN MET EEN PERSOONS- GEBONDEN BUDGET Heb je een indicatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) en wil je graag (begeleid) werken bij een gewone

Nadere informatie

Een kans voor jongeren als chauffeur

Een kans voor jongeren als chauffeur SP fractie Nijmegen www.nijmegen.sp.nl Klik hier voor de reactie d.d. 22 januari 2008 van het college van B&W Postbus 9105 6500 HG Nijmegen T. 024 329 23 71 fractie@sp.nijmegen.nl I N I T I A T I E F V

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw. Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Nijmegen e.o.

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw. Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Nijmegen e.o. Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw Het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Werkvoorzieningsschap Nijmegen e.o.; gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de

Nadere informatie

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/984

categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 15 07/984 o~~çëîççêëíéä= låçéêïéêéw= Begrotingswijziging Wet Sociale Werkvoorziening en voortgang modernisering Wet Sociale Werkvoorziening Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Beleid Beleidsvoorbereiding Marieke

Nadere informatie

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 5 augustus Nummer: 2009/8/ Portefeuillehouder: P. Verbraak. Afdeling: Beleid

\ raadsvoorstel. Voerendaal, d.d. 5 augustus Nummer: 2009/8/ Portefeuillehouder: P. Verbraak. Afdeling: Beleid \ raadsvoorstel Voerendaal, d.d. 5 augustus 2009 Nummer: 2009/8/ Portefeuillehouder: P. Verbraak Afdeling: Beleid Programma: Leven en welzijn koesteren Product: Onderwerp: Wijziging gemeenschappelijke

Nadere informatie

: Visienota : "Werk aan de (Wsw)winkel"

: Visienota : Werk aan de (Wsw)winkel Vergadering 1 april 2008 Gemeenteraad Onderwerp : Visienota : "Werk aan de (Wsw)winkel" B&W vergadering : 26 februari 2008 Dienst / afdeling : SE.EA Aan de gemeenteraad, De Wsw voorziet in de mogelijkheid

Nadere informatie

Datum uw brief N.v.t.

Datum uw brief N.v.t. Directie Inwoners Ingekomen stuk D9 (PA 13 februari 2008) Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax

Nadere informatie

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H.

Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp OBGZ financiële situatie. BW-nummer. Programma / Programmanummer Cultuur / 9530. Portefeuillehouder H. Openbaar Onderwerp OBGZ financiële situatie Programma / Programmanummer Cultuur / 9530 BW-nummer Portefeuillehouder H. Kunst Samenvatting De Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid (OBGZ) kende in 2009 een

Nadere informatie

Gemeente Helden. Agendapunt 18

Gemeente Helden. Agendapunt 18 Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel tot instemming met kadernota Wet sociale werkvoorziening (WSW) "De klant centraal" en de verordeningen Persoongebonden budget Begeleid Werken en Volgorde plaatsingsbeleid WSW.

Nadere informatie

Verordening PGB voor begeleid werken

Verordening PGB voor begeleid werken Bijlage bij verslag Inspraakbijeenkomst concept-voorordeningen Wet sociale werkvoorziening 2008 gehouden 2 april 2008 NB ten behoeve van de leesbaarheid zijn de vragen per verordening niet in volgorde

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen Openbaar Onderwerp Samenwerking ICT regio Nijmegen Programma / Programmanummer Facilitaire Diensten / 1043 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Gemeenten staan de komende jaren voor nieuwe

Nadere informatie

Algemene toelichting - 1 -

Algemene toelichting - 1 - Algemene toelichting Op 1 januari 2008 is de herziene Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in werking getreden. Deze wet bevordert dat Wsw-geïndiceerden meer in een reguliere werkomgeving gaan werken. Om

Nadere informatie

Twee vormen van begeleid werken

Twee vormen van begeleid werken Algemene toelichting Op 1 januari 2008 is de herziene Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in werking getreden. Deze wet bevordert dat Wsw-geïndiceerden meer in een reguliere werkomgeving gaan werken. Om

Nadere informatie

Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden. Datum uw brief

Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden. Datum uw brief Directie Concern Ingekomen stuk D2 (PA 14 juli 2010) Begroten en Verantwoorden Aan de Gemeenteraad Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Raadsbrief social return en verdringing

Raadsbrief social return en verdringing Collegevoorstel Openbaar Onderwerp en verdringing Programma Economie & Werk Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Op 10 februari j.l. heeft de raad de motie Houd social return on investment ook echt

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw)

Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Verordening Cliëntenparticipatie Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit besluit wordt verstaan onder: a. de wet: de Wet sociale werkvoorziening; b. gemeenten: de gemeenten die

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008. Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 19 november 2008 / 227/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: december 2008 Onderwerp Subsidie budgetbeheer en woonbegeleiding tienermoeders 2008 Programma

Nadere informatie

Ons kenmerk C100/05.0016522. Aantal bijlagen 1

Ons kenmerk C100/05.0016522. Aantal bijlagen 1 Directie Bestuur & Organisatie Directie Algemeen Aan de Commissie AB Korte Nieuwstraat 6 65 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 9 Telefax (024) 329 22 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 905 6500

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Wsw gemeente Noordwijk

Verordening cliëntenparticipatie Wsw gemeente Noordwijk Verordening cliëntenparticipatie Wsw gemeente Noordwijk Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder a. Wsw: Wet sociale werkvoorziening; b. Dagelijks Bestuur: het Dagelijks

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/08.0029483. Datum uw brief

Ons kenmerk L110/08.0029483. Datum uw brief Ingekomen stuk D3 (PA 17 december 2008) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus

Nadere informatie

Zienswijze kaderbrief MGR

Zienswijze kaderbrief MGR Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze kaderbrief MGR 2017-2018 Programma Economie & Werk / Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief / H. Bruls / B. van Hees Samenvatting De

Nadere informatie

Naam Verordening cliëntenparticipatie Wsw (2008) Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw (2008)

Naam Verordening cliëntenparticipatie Wsw (2008) Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw (2008) Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2009 / 057 Naam Verordening cliëntenparticipatie Wsw (2008) Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wsw (2008) Publicatiedatum 29 april 2009 Opmerkingen

Nadere informatie

Alkmaar, juni WERKPLAN 2014 Cliëntenraad Wsw Noord-Kennemerland

Alkmaar, juni WERKPLAN 2014 Cliëntenraad Wsw Noord-Kennemerland Alkmaar, juni 2014 WERKPLAN 2014 Cliëntenraad Wsw Noord-Kennemerland Inhoud 1. Inleiding 2. De taak van de Cliëntenraad Wsw Noord-Kennemerland 3. De praktijk 4. De Participatiewet 5. Samenwerken met andere

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t.

Ingekomen stuk D12. Datum uw brief n.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D12 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: 1. wijziging gemeenschappelijke regeling Promen 2. vaststelling verordening persoongebonden budget begeleid werken Wsw

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Ag nr. : Datum :20-12-07 Onderwerp Beleid naar aanleiding van de modernisering Wet Sociale Werkvoorziening. Status Besluitvormend Voorstel 1. Het gemeentelijk budget voor Wsw over te hevelen naar de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's

Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Openbaar Onderwerp Stand van zaken inning eigen bijdrage Wmo en herbeoordeling pgb's Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Met bijgaande raadsinformatiebrief informeren

Nadere informatie

\ 3 NOV. E008 Annette Baart

\ 3 NOV. E008 Annette Baart Gemeente fj Bergen op Zoom Voorlegger Raadsvoorstel Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en naam verordening wachtlijstbeheer

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad van Nijmegen. Geachte leden van de raad, Directie Inwoners Ingekomen stuk D11 (PA 18 juni 2008) Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024)

Nadere informatie

In de bijgevoegde brief is antwoord gegeven op deze vragen.

In de bijgevoegde brief is antwoord gegeven op deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording van de vragen van D66 aan het college over de terugkeer van de wolf in de ons omringende natuurgebieden. Programma / Programmanummer Groen & Water / 1023

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017

Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 Verordening Cliëntenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Leusden 2017 De raad van de gemeente Leusden; heeft het voorstel van burgemeester en wethouders dd. 1 augustus 2017, zaaknummer L140681, gelezen;

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wet sociale werkvoorziening De raad van de gemeente Meijel, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 april, inzake vaststelling verordening

Nadere informatie

Ingekomen stuk D5. Datum uw brief N.v.t.

Ingekomen stuk D5. Datum uw brief N.v.t. Directie Inwoners Beleid & Realisatie Beleidsontwikkeling Ingekomen stuk D5 Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail

Nadere informatie

Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie. Datum uw brief n.v.t.

Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie. Datum uw brief n.v.t. Directie Stadsbedrijven Ingekomen stuk D11 (PA 4 november 2009) Servicebedrijf Communicatie Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 23 80 Telefax (024)

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan

Voorstel aan de gemeenteraad van Oostzaan Onderwerp: Regelingen regionaal Participatiewet Oostzaan Invullen door Raadsgriffie RV-nummer: 14/84 Beleidsveld: Werk en inkomen Datum: 26 november 2014 Portefeuillehouder: M. Olij Contactpersoon: Corina

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad

Initiatiefvoorstel aan de Raad Klik hier voor de reactie d.d. 25 september 2007 van het College van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 31 oktober 2007 Nummer raadsvoorstel: 77/2007 (tweede gewijzigd) Onderwerp:

Nadere informatie

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA.

1) Akkoord te gaan met bijgaande schriftelijke reactie gericht aan de gemeenteraadsfractie van het CDA. Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Vragen in het kader van art. 38 reglement van orde inzake een lift t.b.v. de Stadsschouwburg. Registratienummer 30804 Portefeuillehouders A.J.F.M. Hirdes, G.

Nadere informatie

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol

Aan de Raad. 1. Aanleiding Het voorstel wordt aan de raad voorgelegd in zijn kaderstellende rol Aan de Raad No. : 8/3 Muntendam : 13 april 2017 Onderwerp : Vaststellen gewijzigde re-integratie verordening i.v.m. beschut werken ---------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008;

Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; Raadsbesluit Concept Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid Werken Wsw De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 mei 2008; b e s l u i t : Gelet

Nadere informatie

Advies PGB Begeleid Werken. zelf doen en meer bereiken

Advies PGB Begeleid Werken. zelf doen en meer bereiken Advies PGB Begeleid Werken zelf doen en meer bereiken Wsw-adviesraad Rotterdam 17 januari 2014 1 Leden Wsw-adviesraad Rotterdam Dhr. M. Slootweg (voorzitter) Dhr. R. Palmars (secretaris) Dhr. M.M. de Gelder

Nadere informatie

Visie op hoofdlijnen Wet sociale werkvoorziening in Noord-Kennemerland

Visie op hoofdlijnen Wet sociale werkvoorziening in Noord-Kennemerland Visie op hoofdlijnen Wet sociale werkvoorziening in Noord-Kennemerland Voor de jaren 2009-2013 De gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft de Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer en Werkvoorzieningschap

Nadere informatie

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen

Ons kenmerk N 700/ ADB. Aantal bijlagen Directie Inwoners Directie Inwoners Stichting ZDT / Nunn tav dhr. M. Custers Postbus 1053 6501 BB Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 024-3292981 E-mail

Nadere informatie

Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie.

Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening. Commissie Bestuur. Commissie Ruimte. Commissie Sociaal. Informerende Commissie. Raad VOORBLAD Onderwerp Verordening cliëntparticipatie Wet sociale Werkvoorziening Agendering Commissie Bestuur x Gemeenteraad Commissie Ruimte Lijst ingekomen stukken x Commissie Sociaal Informerende

Nadere informatie

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 19 november 2008 heeft uw Raad tweetal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop.

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 19 november 2008 heeft uw Raad tweetal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop. Directie Bestuursstaf Ingekomen stuk D4 (PA 11 februari 2009) Kabinet en Bestuursondersteuning Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024)

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Naam regeling Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Citeertitel Verordening wachtlijstbeheer Wet sociale werkvoorziening Wettelijke

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00063

RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00063 RAADSINFORMATIEBRIEF 14R.00063 gemeente WOERDEN Van Wethouder Mw. Y. Koster - Dreese Gemeente Woerden Datum 25 februari 2014 14R.00063 Portefeuillehouders). Mw. Y. Koster - Dreese Portefeuille(s) Contactpersoon

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK. Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012

VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK. Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012 VOORSTEL AAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE CRANENDONCK Registratienummer Datum raadsvergadering 24 april 2012 Datum B&W besluit 13 maart 2012 Portefeuillehouder Burgemeester Behandelend ambtenaar Jean-Paul Ruyters

Nadere informatie

Algemene toelichting Twee vormen van begeleid werken

Algemene toelichting Twee vormen van begeleid werken Algemene toelichting Op 1 januari 2008 is de herziene Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in werking getreden. Deze wet bevordert dat Wsw-geïndiceerden meer in een reguliere werkomgeving gaan werken. Om

Nadere informatie

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp

Openbaar. Verdeelmodel BUIG. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Onderwerp Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verdeelmodel BUIG Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting Met bijgevoegde brief informeren wij de raad over de stand van zaken

Nadere informatie

Ons kenmerk G610/07.0006665. Datum uw brief 13-2-07

Ons kenmerk G610/07.0006665. Datum uw brief 13-2-07 Aan de SP-fractie Nijmegen t.a.v. de heer J.J.M. van Rens Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 360 67 49 E-mail gemeente@nijmegen.nl

Nadere informatie

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop.

Datum uw brief. Tijdens de Politieke Avond van 22 oktober 2008 heeft uw Raad een aantal moties aangenomen. In deze brief geven wij een reactie daarop. Directie Bestuursstaf Ingekomen stuk D2 (PA 17 december 2008) Kabinet en Bestuursondersteuning Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024)

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden Budget. Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep

Verordening Persoonsgebonden Budget. Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening. Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep Verordening Persoonsgebonden Budget Begeleid werken Wet sociale werkvoorziening Gemeenschappelijke Regeling Tomingroep 2008 VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

Nadere informatie

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Programma Economie & Werk Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / H. Tiemens Samenvatting Op 16 februari jl.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Rigtergroep

Raadsinformatiebrief Rigtergroep Embargo tot 5 september 2017, 17:45 uur Onderwerp Raadsinformatiebrief Rigtergroep Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Op 10 juli jl. is de gemeenteraad geïnformeerd

Nadere informatie

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen

Ons kenmerk N800/ Aantal bijlagen Openingstijden: maandag t/m vrijdag 08.30-17.00 uur Leden van de gemeenteraad Nijmegen Mariënburg 30 6511 PS Nijmegen Telefoon (024) 329 92 22 Telefax (024) 329 25 11 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad

Nota van B&W. Onderwerp Verordening Wsw-raad Onderwerp Verordening Wsw-raad Nota van B&W Portefeuille H. van der Molen Auteur Dhr. P. Haker Telefoon 5114039 E-mail: phaker@haarlem.nl Reg.nr. SZW/BB/2008/84084 Bijlage A B & W-vergadering van 13 mei

Nadere informatie

Verordening klantenraad gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk

Verordening klantenraad gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk Verordening klantenraad gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk 1 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVING... 3 ARTIKEL 2 SAMENSTELLING VAN DE KLANTENRAAD... 4 ARTIKEL 2A SAMENSTELLING KAMER WWB...

Nadere informatie

Agendapunt: 7c Sliedrecht, 10 februari 2009

Agendapunt: 7c Sliedrecht, 10 februari 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 7c Sliedrecht, 10 februari 2009 Onderwerp: Vaststellen van de Wachtlijstverordening Sociale Werkvoorziening. Samenvatting: De gemeente Sliedrecht

Nadere informatie

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen?

Programma. Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? Programma Wat is de Participatiewet? Hoe kunnen wij u helpen? De Participatiewet Op 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht Van werkgevers wordt nu verwacht om werkzoekenden met een arbeidsbeperking

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Ons kenmerk 10.1461895

Ons kenmerk 10.1461895 gemeente WW w Oosterhout Fractie GroenLinks t.a.v. de heer W.J.W.A. van der Zanden Hoogstraat 6 4901 PK OOSTERHOUT Datum 13 januari 2015 Uw kenmerk Ons kenmerk 10.1461895 In behandeling bij a.burqer(5)oosterïiout.nl

Nadere informatie

Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012

Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012 No. 11858-1 Emmeloord, 31 juli 2012. Onderwerp Verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening Noordoostpolder 2012 Voorgenomen besluit De verordening Plaatsingsbeleid Wet sociale werkvoorziening

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Belastingsamenwerking. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Belastingsamenwerking. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Belastingsamenwerking Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting De PvdA fractie heeft de toezegging dat

Nadere informatie

Het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Westrom

Het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Westrom Verordening wachtlijstbeheer Wsw Het algemeen bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Westrom Gelet op Artikel 12 lid 2 van de Wet sociale werkvoorziening dat aan de gemeenteraad de bevoegdheid toekent

Nadere informatie

Participatiewet. 1 januari 2015

Participatiewet. 1 januari 2015 Participatiewet 1 januari 2015 Agenda Uitgangspunten Participatiewet - Sjak Vrieswijk De WVK-groep - Gerard van Beek De ISD/Werkplein de Kempen - Sjak Vrieswijk Kempenplus - Gerard van Beek Het regionaal

Nadere informatie

Bijlage 1 : Beschut werk

Bijlage 1 : Beschut werk Bijlage 1 : Beschut werk Inleiding Met de inwerkingtreding van de Participatiewet vanaf 1 januari 2015 is instroom in Wet sociale werkvoorziening (Wsw) niet meer mogelijk. Doordat er geen nieuwe instroom

Nadere informatie

overwegende dat de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk één verordening wensen op te stellen;

overwegende dat de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk één verordening wensen op te stellen; Het algemeen bestuur van de ISD Midden-Langstraat; overwegende dat de ISD bij verordening regels dient op te stellen over de wijze waarop klantenparticipatie met betrekking tot de ketendienstverlening

Nadere informatie

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wat sociale werkvoorziening

Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wat sociale werkvoorziening CVDR Officiële uitgave van Borne. Nr. CVDR17981_1 19 juni 2018 Verordening Persoonsgebonden budget begeleid werken Wat sociale werkvoorziening De raad der gemeente Borne; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Openbaar Onderwerp Toekenning garantstelling Museum WO II Programma / Programmanummer Citymarketing & Externe betrekkingen / 1013 BW-nummer Portefeuillehouder Th. de Graaf Samenvatting Het bestuur van

Nadere informatie

TOELICHTING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING

TOELICHTING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING TOELICHTING VERORDENING PERSOONSGEBONDEN BUDGET BEGELEID WERKEN WET SOCIALE WERKVOORZIENING Algemeen Op 1 januari 2008 is de herziene Wet sociale werkvoorziening (Wsw) in werking getreden. Deze wet bevordert

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 08.0857, d.d. 9 september 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Brief eindrapportage inspraak Wsw en 2008 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Vast te stellen bijgaande brief over

Nadere informatie

VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE WSW

VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE WSW VERORDENING CLIËNTENPARTICIPATIE WSW Namens het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling LANDER (mandaat verstrekt tijdens zijn bijeenkomst van 19 mei 2008) is door het dagelijks bestuur van

Nadere informatie

Openbaar. Vaststellen brief aan AbvakaboFNV en CNV Publieke Zaak over Eisen aan Werkbedrijf van Rijk van Nijmegen

Openbaar. Vaststellen brief aan AbvakaboFNV en CNV Publieke Zaak over Eisen aan Werkbedrijf van Rijk van Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vaststellen brief aan AbvakaboFNV en CNV Publieke Zaak over Eisen aan Werkbedrijf van Rijk van Nijmegen Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder

Nadere informatie