De administrateur-generaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De administrateur-generaal"

Transcriptie

1 Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum uw ref. contact Vincentia Michiels Johan Buyck attachés telefoon Betreft: Bewarings- en archiveringstermijn voor de gegevens in het Kadaster van de kinderbijslag Met CO 1380 van 23 december 2009 zijn de regels voor de archivering en de vernietiging van oude gegevens geactualiseerd en zijn de bewaringstermijnen bepaald voor de gegevens van gezinsbijslagdossiers, ongeacht de drager waarop ze zich bevinden. De gegevens in het Kadaster van de kinderbijslag moeten consulteerbaar blijven in het Kadaster tijdens de bewaringstermijn, namelijk 5 of 7 jaar naargelang van het type dossier. Zodra de bewaringstermijn afgelopen is, moeten de kinderbijslaginstellingen de dossiers van het Kadaster archiveren. De Rijksdienst heeft speciaal daarvoor een database gecreëerd waarin uitsluitend gearchiveerde dossiers uit het Kadaster opgeslagen zullen worden. In deze technische dienstbrief wordt de werkmethode voor de archivering van de dossiers van het Kadaster van de kinderbijslag gedetailleerd beschreven. Alle kinderbijslaginstellingen zijn verplicht de regels voor de archivering te volgen en de archivering van hun in het Kadaster afgesloten dossiers te vragen na afloop van de bewaringstermijn, telkens als dat voor een dossier het geval is en minstens één keer per jaar. Met kinderbijslaginstellingen zijn de privé-kinderbijslagfondsen, de overheidsinstellingen en de Rijksdienst zelf bedoeld. Alle kinderbijslaginstellingen moeten hun afgesloten dossiers in hun interne database archiveren zodra ze van de Rijksdienst het ontvangstbericht met de vermelding OK ontvangen hebben, zodat het Kadaster een weerspiegeling is van de interne databases van de kinderbijslaginstellingen. De privé-kinderbijslagfondsen die de archivering van hun dossiers in het Kadaster vragen en daarvan een ontvangstbericht ontvangen met de vermelding OK, moeten de gegevens van hun dossiers vernietigen, ongeacht op welke drager ze zich bevinden.

2 pagina 2 De privé-kinderbijslagfondsen wordt aangeraden voor de vernietiging van hun gegevens alleen een beroep te doen op een gespecialiseerd bedrijf dat de nodige garanties biedt inzake discretie. De kinderbijslaginstellingen van de overheid 1 mogen daarentegen hun gegevens niet vernietigen na 5/7 jaar. Zij moeten hun in het Kadaster gearchiveerde dossiers zelf bewaren, op een andere plaats dan in hun interne database 2 die dienst doet als hun dagelijks werkinstrument voor de kinderbijslag. De gearchiveerde, in het Kadaster afgesloten dossiers moeten, afgezien van vrijstellingen, 30 jaar lang bewaard worden alvorens ze gedeponeerd worden in het Rijksarchief. De Rijksdienst heeft een database Archief ontwikkeld, speciaal voor de archivering. De afgesloten dossiers worden erin gearchiveerd via elektronische berichten. Dossiers worden gearchiveerd op initiatief en onder de verantwoordelijkheid van de kinderbijslaginstelling. De kinderbijslaginstelling kent namelijk de begindatum van de bewaringstermijn. Zij weet of en wanneer de verjaring gestuit is. Om de kinderbijslaginstellingen in de mogelijkheid te stellen de archivering van hun dossiers in het Kadaster te vragen, heeft de Rijksdienst het nieuwe elektronische bericht C010 ontwikkeld voor afgesloten dossiers in het Kadaster. Dat bericht is in productie sinds 15 maart Voor dossiers die gearchiveerd moeten worden als fondsen fusioneren en bij overnames ontwikkelt de Rijksdienst het nieuwe elektronische bericht C011. U wordt hierover geïnformeerd zodra dit bericht voor de kinderbijslaginstellingen beschikbaar is. I. NIEUW ELEKTRONISCH BERICHT C010 VOOR DE AFGESLOTEN DOSSIERS IN HET KADASTER De Rijksdienst heeft het bericht C010 ontwikkeld waarmee de kinderbijslaginstellingen vanaf 15 maart 2011 de archivering van hun in het Kadaster afgesloten dossiers kunnen vragen in de database Archief. Het is de bedoeling dat de kinderbijslaginstellingen de archivering van hun afgesloten dossiers vragen telkens naarmate ze afgesloten worden en minstens een keer per jaar. In de database 'Archief' worden de afgesloten dossiers opgeslagen die naargelang het type dossier 5 of 7 jaar in het Kadaster bewaard zijn. De kinderbijslaginstellingen kunnen dus niet vragen dat open dossiers of oude gegevens van open dossiers gearchiveerd worden. 1 Dat zijn alle kinderbijslaginstellingen met nummer 80 of hoger. Deze nummers maken deel uit van de lijst van de kinderbijslagfondsen die beschikbaar is op de website van de Rijksdienst 2 Op een andere plaats omdat het Kadaster de interne database van de instelling moet weerspiegelen. Deze database is immers hun dagelijks werkinstrument voor de kinderbijslag.

3 pagina 3 Met in het Kadaster afgesloten dossiers worden de dossiers bedoeld waarin voor alle betaalperiodes en alle integratieperiodes een einddatum ingevuld is die voorbij is. Als de einddatum van de integratie van de rechthebbende ingevuld is, moeten de einddata van de integratie van alle andere actoren in het dossier ingevuld zijn en al die einddata moeten uiterlijk samenvallen met die voor de rechthebbende. Die verplichting is een gevolg van het proportionaliteitsprincipe dat voor de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid geldt: alleen informatie die strikt noodzakelijk is voor het beheer en de behandeling van het dossier mag meegedeeld worden. Een vraag om archivering van een niet afgesloten dossier, dus waarvoor nog minstens één integratie- of betaalperiode openstaat in het Kadaster, wordt niet aanvaard. Voor dossiers waarvoor betaald wordt, waarvoor ten onrechte betaald kinderbijslag teruggevorderd wordt, die in onderzoek zijn en waarvoor het de vraag is of betaald zal worden, moet minstens de integratieperiode van de rechthebbende open blijven. Die dossiers moeten dus in het Kadaster blijven en worden als open dossiers beschouwd. A. Afgesloten dossiers van aanvragen om kinderbijslag waarvoor geen gezinsbijslag betaald is Het gaat om in het Kadaster afgesloten dossiers waarin voor alle integratieperiodes een einddatum ingevuld is en waarvoor geen enkele betaalperiode en geen betaling van kraamgeld of van een adoptiepremie in het Kadaster geregistreerd is, ongeacht het statuut in het Kadaster (A-actief, H- historiek of D-delete). De kinderbijslaginstelling deelt het stamnummer mee van het in het Kadaster afgesloten dossier dat gearchiveerd moet worden. Zij ontvangt een ontvangstbewijs met de vermelding OK, wat betekent dat het complete dossier dat beantwoordt aan het meegedeelde stamnummer, gearchiveerd is in de database 'Archief', ofwel een ontvangstbericht met de vermelding NOK, wat betekent dat de vraag om archivering van het kinderbijslaginstelling onterecht is. De Rijksdienst heeft voor de kinderbijslaginstellingen een instrument ontwikkeld dat ervoor zorgt dat op het ontvangstbewijs met de vermelding NOK dat naar de instelling gestuurd wordt automatisch de einddatum van de bewaringstermijn wordt vermeld. Dit betekent dat alle pogingen tot archivering tot deze datum een ontvangstbewijs met de vermelding NOK zullen genereren. Een vraag om archivering van een niet afgesloten dossier, dus waarvoor nog minstens één integratieperiode openstaat, wordt niet aanvaard.

4 pagina 4 Dossiers van aanvragen waarvoor geen gezinsbijslag betaald is, moeten, voor zover de verjaring niet onderbroken is, 5 jaar bewaard worden vanaf de laatste dag van het kwartaal waarin de adoptieakte ondertekend is / de aanvraag om kinderbijslag ingediend is / de geboorte plaatsvond. Om de procedures eenvoudig en uniform te houden, moeten de in het Kadaster afgesloten dossiers waarin voor alle integratieperiodes een einddatum ingevuld is en waarvoor in het Kadaster geen enkele betaalperiode en geen betaling van kraamgeld of van een adoptiepremie geregistreerd is, ongeacht het statuut in het Kadaster (A-actief, H-historiek of D-delete), 63 maanden bewaard worden in het Kadaster vanaf de recentste datum van alle wijzigingsdata en einddata integratie (ongeacht het statuut in het Kadaster, A-actief, H-historiek of D-delete). De integratieperiodes (begin- en einddatum) van de bijslagtrekkenden, rechtgevende kinderen en derden moeten binnen de integratieperiode (begin- en einddatum) van de rechthebbende vallen. Een kinderbijslaginstelling die een ontvangstbewijs met vermelding NOK ontvangt, krijgt automatisch de einddatum van de bewaringstermijn. Dit betekent dat alle pogingen tot archivering tot deze datum een ontvangstbewijs met de vermelding NOK zullen genereren. De privé-kinderbijslagfondsen die de archivering van hun dossiers in het Kadaster vragen en daarvan een ontvangstbericht ontvangen met de vermelding OK, moeten de gegevens van hun dossiers vernietigen, ongeacht op welke drager ze zich bevinden. De kinderbijslaginstellingen van de overheidssector 3 die de archivering van hun dossiers in het Kadaster vragen en een ontvangstbewijs met de vermelding OK ontvangen, moeten hun gearchiveerde dossiers op een andere plaats bewaren dan in hun interne databases 4 die dienen als hun dagelijkse werkinstrumenten voor de kinderbijslag. Een te vroege aanvraag om archivering wordt niet aanvaard. De kinderbijslaginstelling moet de foutcodes verwerken die zij via de ontvangstberichten met de vermelding NOK toegestuurd krijgt. 3 Dat zijn alle kinderbijslaginstellingen met nummer 80 of hoger. Deze nummers maken deel uit van de lijst van de kinderbijslagfondsen die beschikbaar is op de website van de Rijksdienst 4 Op een andere plaats omdat het Kadaster de interne database van de instelling moet weerspiegelen. Deze database is immers hun dagelijks werkinstrument voor de kinderbijslag.

5 pagina 5 Voorbeeld In een dossier vermeldt de kinderbijslaginstelling per vergissing dat ze kinderbijslag betaald heeft voor januari In augustus 2005 schrapt de kinderbijslaginstelling de betaalperiode in het Kadaster en voert 30 september 2005 in als einddatum van de integratie van alle actoren van het dossier in het Kadaster. Op 1 januari 2011 vraagt de instelling de archivering van het dossier in het Kadaster. Er zal een ontvangstbericht met de vermelding NOK gestuurd worden met als reden dat de vraag om archivering geen betrekking heeft op een afgesloten dossier waarin de aanvraag geen betalingen voor gevolg heeft gehad. Er is namelijk in het Kadaster een betaling geregistreerd met het statuut D-delete. In het ontvangstbericht met de vermelding NOK zal de einddatum van de bewaringstermijn worden meegedeeld, in dit voorbeeld 30 september De kinderbijslaginstelling dient dus te wachten tot 1 oktober 2013 om opnieuw een aanvraag tot archivering en een nieuw bericht C010 te versturen. B. Afgesloten dossiers van aanvragen om gezinsbijslag waarvoor minstens één keer betaald is en waarvoor niet meer betaald moet worden Afgesloten dossiers waarvoor minstens één keer kinderbijslag, kraamgeld of een adoptiepremie betaald is, moeten 7 jaar bewaard blijven in het Kadaster vanaf 31 december van het jaar waarin de rekeningen naar het Rekenhof gestuurd zijn, wetende dat de rekeningen tegen 30 juni van het jaar na het dienstjaar naar het Rekenhof gestuurd moeten worden. De rekeningen worden door de Rijksdienst naar het Rekenhof gestuurd via de voogdijminister. Omdat het Rekenhof inzage kan vragen van de dossiers tijdens de controleperiode, moeten de kinderbijslagfondsen ze bewaren gedurende die controleperiode van het Rekenhof. De bewaringstermijn van 7 jaar moet berekend worden onverminderd de bepalingen van de handleiding van de Rijksdienst voor de boekhouding en de jaarrekeningen van de kinderbijslagfondsen. Boekhoudkundig gezien begint een dienstjaar op 1 januari van een bepaald jaar en eindigt het op 31 december van datzelfde jaar. De rekeningen van een dienstjaar zijn die in verband met de rechten waarvoor alle voorwaarden vervuld zijn in diezelfde periode (handboek, hoofdstuk I, schulden op een jaar of meer/23, p. 52). Alle in een dienstjaar uitgeoefende rechten die betaalbaar gesteld zijn in januari van het volgende dienstjaar, zijn dus opgenomen in de eindbalans van het dienstjaar. 5 Die datum wordt verkregen door 96 maanden bij te tellen vanaf de recentste datum van alle wijzigingsdata en einddata integratie (cf. punt B hierna).

6 pagina 6 Voorbeeld 1 Er wordt voor het laatst kinderbijslag betaald op 10 januari 2010 (kinderbijslag van december 2009). Die betaling behoort tot de rekeningen van 2009, die naar het Rekenhof gestuurd moeten worden tegen 30 juni Voorbeeld 2 Er wordt voor het laatst kinderbijslag betaald op 10 februari 2010 (kinderbijslag van januari 2010) omdat het nog studerende rechtgevende kind 25 jaar wordt. Die betaling behoort tot de rekeningen van 2010, die naar het Rekenhof gestuurd moeten worden tegen 30 juni Voorbeeld 3 Er wordt voor het laatst kinderbijslag betaald op 10 december 2010 (kinderbijslag van november 2010). Die betaling behoort tot de rekeningen van 2010, die naar het Rekenhof gestuurd worden tegen 30 juni De kinderbijslaginstelling deelt het stamnummer mee van het te archiveren afgesloten dossier in het Kadaster. Ze ontvangt een ontvangstbericht met de vermelding OK, wat betekent dat het volledige dossier dat beantwoordt aan het meegedeelde stamnummer, gearchiveerd is in de database 'Archief' of een ontvangstbericht met de vermelding NOK wat betekent dat de vraag om archivering van het kinderbijslaginstelling onterecht is. De Rijksdienst heeft voor de kinderbijslaginstellingen een instrument ontwikkeld dat ervoor zorgt dat op het ontvangstbewijs met de vermelding NOK dat naar de instelling gestuurd wordt automatisch de einddatum van de bewaringstermijn wordt vermeld. Dit betekent dat alle pogingen tot archivering tot deze datum een ontvangstbewijs met de vermelding NOK zullen genereren. Een aanvraag om archivering van een niet afgesloten dossier, waarvoor dus nog minstens één betaalperiode of één integratieperiode openstaat, wordt niet aanvaard. Alle betaalperiodes (begin- en einddata) voor bijslagtrekkenden en rechtgevende kinderen moeten begrepen zijn in de integratieperiodes (begin- en einddata) van die actoren en de integratieperiodes (begin- en einddata) van de bijslagtrekkenden, rechtgevende kinderen en derden moeten begrepen zijn in de integratieperiodes (begin- en einddata) van de rechthebbende. Om de procedures eenvoudig en uniform te houden, moeten de in het Kadaster afgesloten dossiers waarin voor alle integratieperiodes een einddatum ingevuld is en waarvoor in het Kadaster één of meerdere betaalperiodes, betalingen van kraamgeld of van een adoptiepremie geregistreerd zijn, ongeacht het statuut in het Kadaster (A-actief, H-historiek of D-delete), 96 maanden bewaard

7 pagina 7 worden in het Kadaster vanaf de recentste datum van alle wijzigingsdata en einddata integratie (ongeacht het statuut in het Kadaster, A-actief, H-historiek of D-delete). Een kinderbijslaginstelling die een ontvangstbewijs met vermelding NOK ontvangt, krijgt automatisch de einddatum van de bewaringstermijn. Dit betekent dat alle pogingen tot archivering tot deze datum een ontvangstbewijs met de vermelding NOK zullen genereren. De privé-kinderbijslagfondsen die de archivering van hun dossiers in het Kadaster vragen en daarvan een ontvangstbericht ontvangen met de vermelding OK, moeten de gegevens van hun dossiers vernietigen, ongeacht op welke drager ze zich bevinden. De kinderbijslaginstellingen van de overheidssector 6 die de archivering van hun dossiers in het Kadaster vragen en een ontvangstbewijs met de vermelding OK ontvangen, moeten hun gearchiveerde dossiers op een andere plaats bewaren dan in hun interne databases 7 die dienen als hun dagelijkse werkinstrumenten voor de kinderbijslag. Een te vroege aanvraag om archivering wordt niet aanvaard. De kinderbijslaginstelling moet de foutcodes verwerken die ze via de ontvangstberichten met de vermelding NOK toegestuurd krijgt. Voorbeeld 1 Volgens de kinderbijslaginstelling is in een dossier kraamgeld betaald in februari Op 30 maart 2003 voert de kinderbijslaginstelling voor alle actoren van dat dossier in het Kadaster 31 maart 2003 in als einddatum van de integratie. Op 30 maart 2011 vraagt de instelling het dossier in het Kadaster te archiveren. Deze aanvraag is te vroeg waardoor er een ontvangstbericht met de vermelding NOK verstuurd wordt met als einddatum van de bewaringstermijn 31 maart De kinderbijslaginstelling moet dus tot 1 april 2011 wachten om opnieuw de archivering te vragen en een nieuw bericht C010 voor dit dossier te sturen. Voorbeeld 2 Volgens de kinderbijslaginstelling is in een dossier betaald tot 30 maart 2005 maar is vergeten het dossier af te sluiten. Op 1 februari 2006 sluit de kinderbijslaginstelling het dossier af en wordt 30 september 2005 ingevoerd als einddatum van de integratie. In het Kadaster is als einddatum van de 6 Dat zijn alle kinderbijslaginstellingen met nummer 80 of hoger. Deze nummers maken deel uit van de lijst van de kinderbijslagfondsen die beschikbaar is op de website van de Rijksdienst 7 Op een andere plaats omdat het Kadaster de interne database van de instelling moet weerspiegelen. Deze database is immers hun dagelijks werkinstrument voor de kinderbijslag. 8 Die datum wordt verkregen door 96 maanden bij te tellen vanaf de recentste van alle wijzigingsdata en integratiedata.

8 pagina 8 integratie 30 september 2005 zichtbaar 9. De kinderbijslaginstelling vraagt de archivering van het dossier op 31 december Ze ontvangt een ontvangstbericht met de vermelding NOK omdat de archivering te vroeg gevraagd is. De einddatum van de bewaringstermijn is 1 februari De kinderbijslaginstelling moet dus tot 2 februari 2014 wachten om opnieuw de archivering te vragen en een nieuw bericht C010 voor dit dossier te sturen. Voorbeeld 3 Volgens de kinderbijslaginstelling is in een dossier betaald tot 30 september 2007 en is het dossier afgesloten op 31 december 2007 terwijl nog een terugvordering bezig was 11. Na de recuperatie op 31 december 2010 van de kinderbijslag die ten onrechte betaald was tussen 1 oktober 2004 en 31 december 2007 wijzigt de kinderbijslaginstelling op 15 januari 2011 de einddatum van de betaling (30 september 2004 in plaats van 30 september 2007) en van de integratie (31 december 2004 in plaats van 31 december 2007). Als einddatum van de betaling en van de integratie toont het Kadaster respectievelijk 30 september 2004 en 31 december De kinderbijslaginstelling vraagt de archivering van het dossier op 31 december Ze ontvangt een ontvangstbericht met de vermelding NOK omdat de archivering te vroeg gevraagd is. De einddatum van de bewaringstermijn is 15 januari De kinderbijslaginstelling moet dus tot 16 januari 2019 wachten om opnieuw de archivering te vragen en een nieuw bericht C010 voor dit dossier te sturen. Opmerking: in dit voorbeeld mocht de kinderbijslaginstelling het dossier niet afsluiten op 31 december 2007 maar pas op 31 december Om in het Kadaster een afgesloten dossier te archiveren met verschillende aanvragen om gezinsbijslag waarvan sommige wel geleid hebben tot minstens één betaling maar waarvoor niet meer betaald wordt, en de andere niet geleid hebben tot betaling, moet het ganse afgesloten dossier gearchiveerd worden volgens de regels voor afgesloten dossiers waarvoor minstens één betaling geregistreerd is in het Kadaster. 9 Er dient evenwel te worden opgemerkt dat dit voorbeeld niet meer mogelijk zal zijn vanaf de toepassing van de nieuwe Businessrules. De Businessrules verfijnen de instructies van de Handleiding van het Kadaster van de Kinderbijslag (omzendbrief II/B/997/52/BI van 7 april 2003). 10 Die datum wordt verkregen door 96 maanden bij te tellen vanaf de recentste van alle wijzigingsdata en einddata van integratie. 11 Het gaat hier dus om een vergissing van de instelling want terwijl teruggevorderd wordt mag de kinderbijslaginstelling het dossier in het Kadaster niet afsluiten. Het Rekenhof controleert namelijk alle financiële bewegingen in een dossier, ook de terugvordering van ten onrechte betaalde bijslag. 12 Er dient evenwel te worden opgemerkt dat dit voorbeeld niet meer mogelijk zal zijn vanaf de toepassing van de nieuwe Businessrules. De Businessrules verfijnen de instructies van de Handleiding van het Kadaster van de Kinderbijslag (omzendbrief II/B/997/52/BI van 7 april 2003). 13 Die datum wordt verkregen door 96 maanden bij te tellen vanaf de recentste van alle wijzigingsdata en einddata van integratie.

9 pagina 9 C. Hergebruik van de stamnummers van gearchiveerde dossiers De stamnummers van gearchiveerde dossiers kunnen door de instelling opnieuw gebruikt worden na verloop van 3 maanden vanaf de datum waarop de instelling het ontvangstbewijs met de vermelding OK ontvangt van zijn aanvraag om archivering van het afgesloten dossier. Voorbeeld 1 Een instelling vraagt op 12 augustus 2011 de archivering van stamnummer 4 van rechthebbende W en ontvangt het ontvangstbewijs van die aanvraag met de vermelding OK op 13 augustus De instelling kan stamnummer 4 hergebruiken voor het dossier van rechthebbende Z vanaf 13 november Voorbeeld 2 Een instelling vraagt op 23 december 2011 de archivering van stamnummer 8 van rechthebbende X en ontvangt het ontvangstbewijs van die aanvraag met de vermelding OK op 24 december De instelling kan stamnummer 8 hergebruiken voor het dossier van dezelfde rechthebbende X vanaf 24 maart D. Technische functionaliteiten De kinderbijslaginstelling deelt met een bericht C010 het stamnummer mee van het afgesloten dossier dat gearchiveerd moet worden. De Rijksdienst deelt de kinderbijslaginstelling de ontvangst van zijn archiveringsaanvraag mee met het ontvangstbewijs. Daarop staat de vermelding OK voor verwerkte aanvragen om archivering en NOK voor aanvragen die verkeerdelijk zijn voorgelegd door de kinderbijslaginstelling. De Rijksdienst archiveert het complete dossier waarvoor op het ontvangstbericht de vermelding OK staat in de database 'Archief', die speciaal voor de archivering opgebouwd is. Zodra het dossier in de database 'Archief' gearchiveerd is, kan de kinderbijslaginstelling niet vragen dat het opnieuw geactiveerd wordt. Voorbeeld Een kinderbijslaginstelling creëert een dossier in het Kadaster en integreert de actoren vanaf 1 januari Op 15 juni 2006 sluit de kinderbijslaginstelling alle integratieperiodes van alle actoren met als einddatum 30 juni Er gebeurt geen enkele betaling voor dat dossier. Op 1 oktober 2011 vraagt de kinderbijslaginstelling de archivering van het dossier in het Kadaster. De instelling ontvangt op 1 oktober 2011 een ontvangstbericht met de vermelding OK en het dossier wordt

10 pagina 10 gearchiveerd in de database Archief. Na ontvangst van dat ontvangstbericht met de vermelding OK realiseert de instelling zich dat de verjaring gestuit is op 1 januari 2011 en dat het dossier niet gearchiveerd had mogen worden. Alleen de kinderbijslaginstelling is verantwoordelijk voor de aanvraag om archivering en een in het Kadaster gearchiveerd dossier kan niet opnieuw geactiveerd worden. De database Archief kan niet door de kinderbijslaginstellingen geconsulteerd worden. Een technische beschrijving van het bericht C010 is beschikbaar en kan geraadpleegd worden op de website van de RKW: (klik achtereenvolgens op Info voor de overheidssector en de professionele gebruiker, Professionele gebruiker, Technische Documentatie, Beschrijving berichten Kadaster links op het scherm en tenslotte code C010). II. DOSSIERS VAN DE OPGESLORPTE INSTELLING BIJ FUSIE VAN KINDERBIJSLAG- INSTELLINGEN EN DOSSIERS VAN OVERHEIDSINSTELLINGEN DIE DE RIJKSDIENST OVERGENOMEN HEEFT A. Fusie van kinderbijslaginstellingen Als kinderbijslaginstellingen fusioneren houdt de opgeslorpte instelling vanaf de ontbindingsdatum op te bestaan. Vanaf dan kan deze instelling geen aanvragen tot archivering meer versturen. Voor alle fusies die plaatsvinden na 1 augustus 2011 zal de Rijksdienst de kinderbijslaginstellingen die opgeslorpt worden een elektronisch bericht C011 ter beschikking stellen. U wordt verwittigd zodra het elektronisch bericht C011 beschikbaar is. B. Overname van een overheidsinstelling door de Rijksdienst Voor de overname van overheidsinstellingen die plaatsvinden na 1 augustus 2011 zal de Rijksdienst een elektronisch bericht C011 ter beschikking stellen van de overheidsinstellingen. U wordt verwittigd zodra het elektronisch bericht C011 beschikbaar is.

11 pagina 11 III. AANVULLENDE INFORMATIE A. Openstaande dossiers Het betreft niet afgesloten 14 dossiers waarvoor betaald wordt, waarvoor teruggevorderd wordt en die in onderzoek zijn en waarvoor het nog niet zeker is of nog betaald zal worden. Oude gegevens van in het Kadaster openstaande dossiers kunnen niet gearchiveerd worden los van het dossier waartoe ze behoren. Een kinderbijslaginstelling kan dus niet vragen dat bepaalde oude gegevens van dossiers die nog openstaan in het Kadaster, gearchiveerd worden. Voor de openstaande dossiers is de Rijksdienst van oordeel dat de gegevens die ze bevatten nog altijd dienstig zijn in het kader van de sociale zekerheid zolang het dossier niet volledig afgesloten is. B. Boekhoudkundige documenten Boekhoudkundige documenten zijn alle stukken die de juistheid en de legitimiteit van financiële verrichtingen 15 staven. De dossiers van rechthebbenden en de machtigingen tot betaling moeten gelijkgesteld worden met boekhoudkundige documenten. Om de procedures eenvoudig en uniform te houden moeten die documenten, omdat ze door het Rekenhof gecontroleerd kunnen worden, over dezelfde termijn van 96 maanden bewaard worden vanaf de datum waarop het document opgemaakt is. Voor afschrijvingen over een langere periode 16 moeten de documenten in principe bewaard worden gedurende de hele afschrijvingstermijn en tot ze niet meer gecontroleerd worden. Voor de afschrijvingen van aankopen is de voorgeschreven bewaringstermijn een minimumtermijn, wat betekent dat de kinderbijslaginstellingen de bewijsstukken van die aankopen langer kunnen bewaren dan die minimumtermijn. De kinderbijslaginstellingen zijn dus niet verplicht die gegevens na 96 maanden te vernietigen. Het wordt de kinderbijslagfondsen zelfs aangeraden de bewijsstukken van hun afschrijfbare aankopen te bewaren. 14 Een afgesloten dossier is een dossier waarin alle betaalperiodes en alle integratieperiode zijn ingevuld met een einddatum. 15 Voorbeelden van boekhoudkundige documenten: het grootboek, het dagboek, het kasdagboek, het factuurboek, de fiscale aangiften van sociaal verzekerden in het kader van het recht op schaal 42bis, enz. 16 Voorbeeld: afschrijvingen van een onroerend goed.

12 pagina 12 C. Kinderbijslaginstellingen met nummer 80 of hoger Alle kinderbijslaginstellingen met nummer of hoger vallen onder de toepassing van de wet op het Rijksarchief, die bepaalt dat documenten van meer dan 30 jaar oud die door overheidsinstellingen bewaard worden, gedeponeerd moeten worden in het Rijksarchief 18, behoudens vrijstellingen. Al die kinderbijslaginstellingen met nummer 80 of hoger moeten dus, behoudens vrijstelling, hun afgesloten kinderbijslagdossiers 30 jaar lang bewaren alvorens ze over te dragen aan het Rijksarchief, in overeenstemming met de wet 19. Documenten van minder dan 30 jaar oud die niet langer administratief nuttig zijn, kunnen in het Rijksarchief gedeponeerd worden op vraag van de overheidsinstelling die ze in bezit heeft. De Rijksdienst moet dus de in het Kadaster gearchiveerde dossiers minstens 30 jaar bewaren in de database 'Archief' alvorens ze over te dragen aan het Rijksarchief. IV. AANBEVELINGEN Als een dossier van een rechthebbende persoonlijke documenten bevat (militair zakboekje, loonboekje, fiscale aangiften, enz.) die gediend hebben als bewijsstuk, wordt de kinderbijslaginstellingen aangeraden die documenten onmiddellijk aan de persoon in kwestie terug te bezorgen als dat mogelijk is, een kopie te bewaren. Deze kopie heeft dezelfde bewaringstermijn als het dossier waarvan het deel uitmaakt. V. SANCTIES Artikel 4 van de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens bepaalt dat persoonsgegevens ( ) 5 in een vorm die het mogelijk maakt de betrokkenen te identificeren, niet langer [dienen] te worden bewaard dan voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor zij worden verkregen of verder worden verwerkt, noodzakelijk is (...). 17 Een lijst van de kinderbijslagfondsen is beschikbaar op de website van de Rijksdienst 18 De wet van 6 mei 2009 houdende diverse bepalingen heeft de termijn van 100 jaar op 30 jaar gebracht. De duur van de overgangsperiode en de voorwaarden voor de gespreide neerlegging van documenten ouder dan 30 jaar zullen bij koninklijk besluit bepaald worden. 19 Archiefwet van 24 juni 1955, gewijzigd door de wet van 6 mei 2009 houdende diverse bepalingen door het koninklijk besluit van 12 december 1957 betreffende de uitvoering van de archiefwet van 24 juni 1955 en decreet van 6 december 2001 betreffende de overheidsarchieven.

13 pagina 13 Als die verplichting niet nageleefd wordt, voorziet artikel 39 van de wet van 8 december 1992 voor de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking in een sanctie bestaande in een boete van 100 tot frank. De Rechtbank kan bevelen dat het vonnis van de veroordeling geheel of bij wijze van uittreksels gepubliceerd wordt in één of meer kranten, op de voorwaarden die hij bepaalt en op kosten van de veroordeelde. Hij kan de materiële dragers van de persoonsgegevens die het voorwerp zijn van de inbreuk in beslag nemen en de persoon in kwestie verbieden om zelf of via een tussenpersoon en voor maximaal 2 jaar persoonsgegevens te verwerken, of straffe van opsluiting. Recidive wordt eveneens bestraft met 3 maanden tot 2 jaar opsluiting en/of een boete van 100 tot frank. De verantwoordelijke van de gegevensverwerking is burgerlijk aansprakelijk voor de betaling van de boetes waartoe zijn aangestelde of mandataris veroordeeld is. VI. PRAKTISCHE MODALITEITEN Het elektronische bericht C010 is in productie sinds 15 maart U zal worden geïnformeerd zodra het elektronische bericht C011 in productie wordt genomen. Zoals altijd kunt u voor technische vragen en voor de melding van anomalieën of fouten terecht bij de dienst Monitoring van het departement Controle. Telefoon: (Nl) of (Fr) Fax: monitoringnl@rkw-onafts.fgov.be (Nl) monitoringfr@rkw-onafts.fgov.be (Fr) Met dank voor uw medewerking, namens de administrateur-generaal, Anne Ottevaere adjunct-administrateur-generaal

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 27.02.2015 onze ref. II/A/997/79bis/IVB-TG uw ref. contact Isabelle Van den Bossche - Guy Tillieux telefoon

Nadere informatie

Departement Controle

Departement Controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1377 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.12.2008 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Herziening

Nadere informatie

De administrateur-generaal,

De administrateur-generaal, Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal, Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 26.09.2008 II/A/997/73/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen?

Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Bijlage 1 bij dienstbrief 997/52bis Business-rules: Wanneer en welke gegevens over betaling van kraamgeld, adoptiepremie en kinderbijslag in het Kadaster inbrengen? Situatie (Voorafbetaling) kraamgeld

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2010 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 610 van 23 maart 2010 (Jongere met een aandoening - toegelaten activiteit)

Nadere informatie

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN

FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN FUSIE VAN KINDERBIJSLAGFONDSEN De wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 over de VZW s is van toepassing op alle erkende vrije kinderbijslagfondsen. In dit document zullen wij echter

Nadere informatie

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN

1. BEPALING VAN DE WERKLOZEN DIE HET RECHT OP EEN INSCHAKELINGSUITKERING NA 36 MAANDEN VERLIEZEN Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 28.05.2015 onze ref. II/A/997/79ter/JOB-IVB uw ref. contact Johan Buyck Isabelle Van den Bossche telefoon

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.02.2008 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 20.12.2005 uw ref. contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Flux

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 05.03.2008 onze ref. uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/002 BERAADSLAGING NR. 08/002 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 2 juni 2005; SCSZ/05/91 1 BERAADSLAGING NR. 05/032 VAN 19 JULI 2005 M.B.T. DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR ARBEIDSVOORZIENING AAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS EN DE

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 01.03.2006 uw ref. Contact Johan Buyck Attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 Betreft: Consultatie

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/182 BERAADSLAGING NR 08/065 VAN 4 NOVEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle

Toepassing van CO 1393 op het gebied van de sociale controle Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/106 onze ref. uw ref. contact telefoon Peter Savat Fabienne Cordenonsi attachés 02-237 21 07

Nadere informatie

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht

De administrateur-generaal. Betreft: Handvest van de sociaal verzekerde - Informatie- en motiveringsplicht Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 08.04.2005 uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag ingediend door de RKW bij brieven van 28 februari 1995 en 15 juni 1995;

Gelet op de aanvraag ingediend door de RKW bij brieven van 28 februari 1995 en 15 juni 1995; TC/95/24 BERAADSLAGING Nr. 95/48 VAN 12 SEPTEMBER 1995 BETREFFENDE EEN AANVRAAG VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) TOT MACHTIGING, ALSOOK VOOR ALLE KINDERBIJSLAGFONDSEN, VOOR HET

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 18.08.2006 uw ref. contact Johan Buyck Vincentia Michiels attachés telefoon 02-237 29 33 02-237

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid; 1 SCSZ/06/153 BERAADSLAGING NR. 06/088 VAN 5 DECEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE UITBETALINGSINSTELLINGEN VOOR WERKLOOSHEIDSUITKERINGEN AAN DE KINDERBIJSLAGFONDSEN,

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Brevet

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/196 BERAADSLAGING NR 08/074 VAN 2 DECEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/090 BERAADSLAGING NR 09/050 VAN 1 SEPTEMBER 2009 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS OPGENOMEN

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal datum 25.02.2008 II/A/C/996/81/hh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Sommendelegatie - Tegenstelbaarheid

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 09.11.2010 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Ouderlijk

Nadere informatie

Juridisch bulletin. www.rkw.be

Juridisch bulletin. www.rkw.be Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2008 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 601 van 30 januari 2008 (Artikel 76bis, 1, KBW. Bedragen van de gezinsbijslag

Nadere informatie

Juridische Afdeling CO 1363

Juridische Afdeling CO 1363 Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1363 datum 15.03.2007 III/06/CO 1363/DIM onze ref. uw ref. contact Koen De Fyn attaché telefoon 02-237 21 10 02-237 21 12 Betreft Afzien van terugvordering

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.04.2003 Monitoring Departement Controle uw ref. contact Roland Binet adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL

Informatie over de nieuwe procedure voor het beheer en de verwerking van de thuiscontroles via de toepassing FAMICONTROL Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Departement Controle Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Fabienne Cordenonsi Peter Savat attachés telefoon 02-237 23 07 (FR) 02-237 21 07

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Verwerking van de RIP-

Nadere informatie

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten

Recht op kinderbijslag voor jongeren die hun studies buiten het Belgische grondgebied voortzetten Trierstraat 70 B-1000 Brussel Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 24.02.2016 uw kenm. contact Johan Buyck attaché telefoon 02-237 29 33 02-237 21 11 e-mail: johan.buyck@famifed.be Betreft:

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2009 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 3 1.1 Programmawet van 22 december 2008 (Eenoudertoeslag Onmiddellijke uitwerking Kinderen met een aandoening) 3 1.2 Wet houdende diverse bepalingen

Nadere informatie

OCMWCPASPensionRegisterConsult (Raadpleging van het Pensioenkadaster)

OCMWCPASPensionRegisterConsult (Raadpleging van het Pensioenkadaster) OCMWCPASPensionRegisterConsult (Raadpleging van het Pensioenkadaster) Inhoudstafel 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 Voorgeschiedenis... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? Binnen welke

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE

AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE ADMB KINDERBIJSLAGFONDS VZW, SINT-CLARASTRAAT 48, 8000 BRUGGE AANVRAAG OM EEN ADOPT IEPREMIE Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 juli 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 juli 2007; SCSZ/07/133 1 BERAADSLAGING NR. 07/045 VAN 4 SEPTEMBER 2007 MET BETREKKING TOT DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN ENERZIJDS DE FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID EN ANDERZIJDS DE KINDERBIJSLAGFONDSEN

Nadere informatie

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest)

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?...

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.11.2006 uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster)

Betreft: Raadpleging van de gegevens betreffende niet-vergoede werklozen flux L035 (P063 in de terminologie van het Kadaster) Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Monitoring Afzender FAMIFED Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 17.12.2014 uw ref. contact Johan Buyck Hugo Bogaert Guy Tillieux Isabelle Van den Bossche telefoon 02-237

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel II/C/996/c 92./wam uw ref. contact Anne-Michèle Wauthier attaché telefoon 02-237 23 56 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht

Betreft: Toepassing van artikel 44bis KBW ingeval van plaatsing van het kind met een beschermd recht Trierstraat 70 B-1000 Brussel dienst Controle Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 21.12.2012 uw ref. contact Peter Savat Guy Tillieux sociaal inspecteurs telefoon 02-237 21 07 02-237 23 60

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Hugo Bogaert sociaal inspecteur telefoon 02-237 23 61 02-237 21 11 Betreft: Vaststelling

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 16.03.2007 II/A/997/67/agy/bh onze ref. uw ref. contact Hugo Bogaert Annik Garigliany attachés

Nadere informatie

MAANDELIJKSE FINANCIËLE AANGIFTE - Februari 2015

MAANDELIJKSE FINANCIËLE AANGIFTE - Februari 2015 BIJLAGEN FEDERAAL AGENTSCHAP VOOR DE KINDERBIJSLAG BLADZIJDE 1 DEPARTEMENT CONTROLE 01.02 / 28.02 Trierstraat 70-1000 BRUSSEL Tel.: 02/237 23 38 (Fr) - 02/237 23 06 (Nl) - Fax: 02/237 23 09 E-mail: fin.ctrl@famifed.be

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/035 BERAADSLAGING NR 11/026 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact telefoon Johan Buyck Vincentia Michiels attachés 02-237 29 33 02-237 26 96 02-237 21

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2004 uw ref. contact Roland Binet / Johan Buyck attachés telefoon 02-237 23 35 / 02-237 29

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/200 BERAADSLAGING NR. 18/107 VAN 4 SEPTEMBER 2018 OVER DE ONDERLINGE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE ORGANISATIES VAN

Nadere informatie

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind.

Het recht op een forfaitaire bijslag moet onderzocht worden per kind. Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 II/A/996/43/agy onze ref. uw ref. contact Annik Garigliany Adjunct-adviseur telefoon

Nadere informatie

Nog vragen? Wilt u de gegevens die voor de kinderbijslag over u bewaard worden, inkijken of verbeteren?

Nog vragen? Wilt u de gegevens die voor de kinderbijslag over u bewaard worden, inkijken of verbeteren? Aanvraag om een adoptiepremie contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels

Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Dienst voor de bijzondere Socialezekerheidsstelsels Afzender DIBISS P.B 17 Sint-Agatha-Berchem-Schweitzer BE-182 Sint-Agatha-Berchem dienst GEZINSPRESTATIES rekeningnummer BE91 96 149 1276 kantoor verzendingsdatum

Nadere informatie

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni

DMFA. automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet. DMFA - Juni DMFA automatisch onderzoek van het recht, provisionele betalingen en brevet DMFA - Juni 2004 1 DMFA? de wet van 26.07.1996 tot administratieve modernisering e-government van de sociale zekerheid de driemaandelijkse

Nadere informatie

Privacy Verklaring versie 01-10-2015

Privacy Verklaring versie 01-10-2015 Privacy Verklaring versie 01-10-2015 1. Algemene bepalingen inzake gegevensverwerking 1.1. Met gegevensverwerking wordt het verzamelen, vastleggen, arrangeren, bewaren, wijzigen, openbaar maken, overleggen,

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2009 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr. 606 van 28 april 2009 (Kinderen met een aandoening - Genetische of chromosoomaandoeningen

Nadere informatie

Bijlage 2: vragen - antwoorden

Bijlage 2: vragen - antwoorden Bijlage 2: vragen - antwoorden Voorafgaande opmerking: Het fonds kan altijd trachten met andere elementen in het dossier vast te stellen dat de sociaal verzekerde wist of redelijkerwijs moest weten dat

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid" SCSZG/17/070 BERAADSLAGING NR. 17/037 VAN 18 APRIL 2017 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN EN DOOR HET

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen van 11 juni 2007;

Gelet op de aanvraag van het Centrum voor Sociaal Beleid van de Universiteit Antwerpen van 11 juni 2007; SCSZ/07/112 1 BERAADSLAGING NR. 07/035 VAN 3 JULI 2007, GEWIJZIGD OP 2 OKTOBER 2007, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET CENTRUM

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 07.08.2006 uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft:

Nadere informatie

OCMWCPASL036 (raadpleging multifunctioneel attest)

OCMWCPASL036 (raadpleging multifunctioneel attest) OCMWCPASL036 (raadpleging multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?... 2 5) Wat zijn

Nadere informatie

AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE

AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE Met dit formulier kan je een adoptiepremie aanvragen als: werknemer, zelfstandige, werkloze, invalide of gepensioneerde De aanvrager kan de adoptant (m/v) zelf of diens (huwelijks)partner

Nadere informatie

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011

van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid artikel 29; Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 1/5 Advies nr 35/2011 van 21 december 2011 Betreft: vermelding van de identiteit van een klokkenluider in interne communicatie via e-mail en in de notulen van de vergadering van de raad van bestuur (CO-A-2011-045)

Nadere informatie

Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW.

Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW. Hierbij vindt u de lijst met controles en codes gebruikt in de toepassing NRW. 1) Controles Een controle wordt aangemaakt in drie types situaties: - wanneer de situatie van de aansluiting bij het fonds

Nadere informatie

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen

Juridische Afdeling. Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde betalingen: nieuwe verjaringstermijnen Trierstraat 70 B-1000 Brussel Juridische Afdeling CO 1360 datum 01.08.2006 uw ref. contact Herman Stuyver attaché telefoon 02-237 23 98 02-237 21 11 Betreft: Programmawet van 20 juli 2006 Onverschuldigde

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID. Directie-generaal Sociaal Beleid. Domein Regelgeving Kinderbijslag. Ministeriële Omzendbrief nr. 1 FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID Directie-generaal Sociaal Beleid Domein Regelgeving Kinderbijslag Ministeriële Omzendbrief nr. 599 Omzendbrief aan de Mevrouwen Ministers, aan de Heren Ministers,

Nadere informatie

Aanvraag om een adoptiepremie

Aanvraag om een adoptiepremie Aanvraag om een adoptiepremie contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.

Category Service FileNr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town. Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls. Category Service Nr Title Name First name INSS Street Number Postal code Town Annexe 1 / Bijlage 1 - Request rugent controls.xlsm Urgency Code manager name manager tel Order date Language Annexe 1 / Bijlage

Nadere informatie

Aanvraag om een adoptiepremie

Aanvraag om een adoptiepremie Aanvraag om een adoptiepremie Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als: werknemer (of ambtenaar), zelfstandige, werkloze, invalide of gepensioneerde. De aanvrager kan de adoptant (m/v)

Nadere informatie

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar.

Graag had ik cijfers verkregen betreffende de terugvordering van uitgekeerde kinderbijslag met uitsplitsing van de gegevens per jaar. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 96 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 20 oktober 2016 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Kinderbijslag - Terugvorderingen Graag had ik cijfers verkregen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/16/178 BERAADSLAGING NR. 16/079 VAN 6 SEPTEMBER 2016 MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING VAN HET KADASTER

Nadere informatie

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum tel: (02) 5098488 fax: (02) 5098558 vragen naar: De Sutter Isabelle e-mail: isabelledesutter@ minsocfedbe Mevrouw de Voorzitster Mijnheer de Voorzitter OCMW van het uw brief van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens

Departement Controle. Betreft: Eenoudergezinnen - Verhoging van de maandelijkse toeslag - Verhoging van de inkomensgrens Trierstraat 70 B-1000 Brussel Departement Controle CO 1375 Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 06.10.2008 II/C/CO1375/BH uw ref. contact Hugo Bogaert attaché telefoon 02-237 23 61 02-237 21

Nadere informatie

Aanvraag adoptiepremie. Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als :

Aanvraag adoptiepremie. Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als : Uw consulent: Tel.: Fax: aanvraag ontvangen op uw kenmerk ons kenmerk Aanvraag adoptiepremie Met dit formulier kunt u een adoptiepremie aanvragen als : werknemer (of ambtenaar) zelfstandige werkloze invalide

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 juni 2006; A. ONDERWERP VAN DE AANVRAAG EN SITUERING ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 27 juni 2006; A. ONDERWERP VAN DE AANVRAAG EN SITUERING ERVAN SCSZ/06/106 1 BERAADSLAGING NR. 06/053 VAN 18 JULI 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS UIT HET KADASTER VAN DE GEZINSBIJSLAGEN AAN DE RIJKSDIENST VOOR PENSIOENEN MET HET OOG OP HET

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/107 BERAADSLAGING NR. 16/079 VAN 6 SEPTEMBER 2016, GEWIJZIGD OP 6 JUNI 2017, MET BETREKKING TOT DE RAADPLEGING

Nadere informatie

Juridisch bulletin. Wetgeving

Juridisch bulletin. Wetgeving Juridisch bulletin Wetgeving 2008 www.rkw.be Inhoud 1 Wetten 4 1.1 Programmawet (I) van 8 juni 2008, BS van 16 juni 2008 (Jaarlijkse leeftijdsbijslag) 4 1.2 Wet houdende diverse bepalingen (I) (1) van

Nadere informatie

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6.

De toegang tot de genoemde opties wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de hiernavolgende punten 4, 5 en 6. BIJLAGE 1 aan de ministeriële omzendbrief van 23 juni 2008 betreffende de toepassing van het koninklijk besluit van 19 maart 2008 tot regeling van de procedure voor het mededelen van de verschillen die

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/18/256 BERAADSLAGING NR. 18/148 VAN 6 NOVEMBER 2018 MET BETREKKING TOT DE UITWISSELING VAN IDENTIFICATIEGEGEVENS TUSSEN DE FEDERALE

Nadere informatie

De hoofdelijke aansprakelijkheid voor de sociale schulden. Historiek van het principe van de hoofdelijke aansprakelijkheid

De hoofdelijke aansprakelijkheid voor de sociale schulden. Historiek van het principe van de hoofdelijke aansprakelijkheid De hoofdelijke aansprakelijkheid voor de sociale 1 oktober 2013 Agenda Historiek van het principe van de hoofdelijke aansprakelijkheid 2 verplichtingen (art. 30bis van de wet van 27 juni 1969) Melding

Nadere informatie

Brevet van rechthebbende

Brevet van rechthebbende Identificatie van de volgende instelling Kenmerk van de werkgever Brevet van rechthebbende Identificatie van het oorspronkelijke fonds Naam van de beheerder verantwoordelijk voor het dossier e-mail : tel.

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel uw ref. contact Annik Garigliany attaché telefoon 02-237 23 58 02-237 21 11 Betreft: Multifunctionele

Nadere informatie

Aanvraag om kinderbijslag

Aanvraag om kinderbijslag Aanvraag om kinderbijslag contact telefoon fax e-mail dossiernummer Met dit formulier kunt u kinderbijslag aanvragen als: - werknemer (of ambtenaar) - zelfstandige - werkloze - invalide - gepensioneerde

Nadere informatie

De administrateur-generaal

De administrateur-generaal Trierstraat 70 B-1000 Brussel De administrateur-generaal Afzender RKW Trierstraat 70 B-1000 Brussel datum 22.12.2003 Betreft: Flux P051 (RIP) - Bericht van raadpleging van het Personeelsbestand Flux D051

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 59/2013 van 27 november 2013 Betreft: Advies betreffende het ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 27 april 2007 tot regeling van de wijze waarop de

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Gezondheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Gezondheid" SCSZG/17/143 BERAADSLAGING NR. 17/014 VAN 21 FEBRUARI 2017, GEWIJZIGD OP 18 JULI 2017, BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER A. Deel 1 - GEGEVENS BETREFFENDE DE VENNOOTSCHAP. Deel 2 - GEGEVENS BETREFFENDE DE ONDERTEKENAAR VAN DE AANVRAAG

INLICHTINGENFORMULIER A. Deel 1 - GEGEVENS BETREFFENDE DE VENNOOTSCHAP. Deel 2 - GEGEVENS BETREFFENDE DE ONDERTEKENAAR VAN DE AANVRAAG INLICHTINGENFORMULIER A DAT MOET WORDEN TERUGGESTUURD NAAR HET SOCIAAL VERZEKERINGSFONDS IN HET KADER VAN EEN AANVRAAG TOT ONTHEFFING VAN DE HOOFDELIJKE AANSPRAKELIJKHEID INGEDIEND DOOR EEN VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

Procedurerichtlij nen voor informanten

Procedurerichtlij nen voor informanten Procedurerichtlij nen voor informanten De bijgevoegde procedurerichtlijnen voor informanten die door elke bestuurder, directeur en werknemer van BARNES Group Holland B.V., zakendoend met de naam KENT,

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna "de Commissie");

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (hierna de Commissie); 1/5 De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer Aanbeveling STAT nr 01/2010 van 19 mei 2010 Betreft: mededeling van niet-gecodeerde persoonsgegevens door het Rijksregister aan de Kruispuntbank

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid 1 Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/19/080 BERAADSLAGING NR. 19/046 VAN 5 MAART 2019 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS INZAKE DE AANGIFTE VAN VERENIGINGSWERK

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007;

Gelet op de aanvraag van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering van 20 maart 2007; SCSZ/07/123 1 BERAADSLAGING NR. 07/037 VAN 3 JULI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GECODEERDE PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE-

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/205 BERAADSLAGING NR. 12/057 VAN 3 JULI 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid

Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid Informatieveiligheidscomité Kamer sociale zekerheid en gezondheid IVC/KSZG/234 BERAADSLAGING NR. 18/130 VAN 6 NOVEMBER 2018 OVER DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FAMIFED EN DE ORGANISATIES VAN DE

Nadere informatie

AANVRAAG OM KINDERBIJSLAG

AANVRAAG OM KINDERBIJSLAG Stuur alle documenten ingevuld en ondertekend terug naar: Infino, Groenenborgerlaan 16, B-2610 Wilrijk Gelieve uw dossiernummer (ons kenmerk), of indien u dit niet kent, uw rijksregisternummer, hier in

Nadere informatie

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later

Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar en later dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax Betreft: Recht op kinderbijslag voor uw zoon/dochter XXXX - School-/academiejaar 2013-2014 en later Mevrouw X, Mijnheer X, Mogelijk volgt uw zoon/dochter

Nadere informatie

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd.

996/124 - Bijlage 2. Antwoorden. Er moet een huisbezoek worden aangevraagd. Vragen van KBF ontvangen per mail 1 Wanneer een gezin ingeschreven staat volgens de KSZ op een adres met de melding Gemeenschappen. Dat veronderstelt dat het gezin niet op een gewoon adres verblijft, maar

Nadere informatie

AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE

AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be AANVRAAG OM EEN ADOPTIEPREMIE Met dit formulier vraagt u een adoptiepremie

Nadere informatie