NUTTIGE INFORMATIE, DO S EN DONT S

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NUTTIGE INFORMATIE, DO S EN DONT S"

Transcriptie

1 NUTTIGE INFORMATIE, Gefeliciteerd! U heeft de Orangerie Elswout gekozen als de perfecte locatie voor uw huwelijksdag, feest, zakelijke bijeenkomst of ander evenement. Waarschijnlijk heeft u veel vragen, of anders komen die waarschijnlijk in aanloop naar dé dag vast nog wel. Natuurlijk beantwoorden we die graag, een goed moment hiervoor is het detailgesprek die we graag met u inplannen gemiddeld circa 3 maanden voorafgaand aan de datum. Om u alvast op weg te helpen, beantwoorden we hieronder veel gestelde vragen, geven we nuttige informatie en benoemen we belangrijke do s en dont s. Hopelijk helpt dit u weer verder op weg om er een prachtige dag van te maken. Nb. Omdat dit een algemene lijst is, worden bruidsparen ook aangesproken als opdrachtgever.

2 DRAAIBOEK Na het detailgesprek (ook wel puntjes op de i") gesprek genoemd) met de opdrachtgever wordt door de Orangerie Elswout een draaiboek samengesteld en toegezonden aan opdrachtgever. Als ceremoniemeester is het handig om een kopie van dit draaiboek te ontvangen van de opdrachtgever. Vele vragen worden dan wellicht al beantwoord. Uitsluitend de opdrachtgever mag wijzigingen doorvoeren in het draaiboek. Opdrachten van derden kunnen wij niet verwerken in het draaiboek. De opdrachtgever kan in dit draaiboek nog wijzigingen laten doorvoeren tot 21 dagen voorafgaand aan het evenement. Daarna kan er niet meer in het draaiboek worden gewijzigd. Het aantal gasten kan tot 7 dagen voorafgaand aan het evenement worden aangepast (op de reeds benoemde onderdelen). Zaken die niet vermeld staan in het draaiboek, zijn dus ook niet besteld, of staan niet in de planning. Wij verzoeken de opdrachtgever expliciet om het draaiboek te controleren op eventuele onvolkomenheden en de eventuele manco s of fouten door te geven voor de sluitingstermijn.

3 CEREMONIEMEESTERSCHAP Wij zien het ceremoniemeesterschap als een verantwoordelijke taak. Wij bieden de mogelijkheid om een externe ceremoniemeester in te huren voor deze dag. Mocht hiervan geen gebruik worden gemaakt, leest u dan alstublieft aandachtig onderstaande punten goed door. Voorafgaand aan het evenement: Bezichtigen door bruidspersoneel/ceremoniemeesters: Het bezichtigen van de locatie door ceremoniemeesters is mogelijk op zondagen van tot uur. Indien u op overige dagen wenst te komen, dient u vooraf even telefonisch de mogelijkheden hiervoor te verifiëren. Het is niet mogelijk voor ceremoniemeesters om een separate afspraak in te plannen om een evenement door te nemen. Wij adviseren ceremoniemeesters om een kopie van het draaiboek op te vragen bij de opdrachtgever. Hierin zijn namelijk alle afspraken verwoord. Eventuele vragen kunnen uiteraard telefonisch worden gesteld, of via een bericht aan info@orangerie-elswout.nl. Tijdens het evenement: Wij verzoeken de ceremoniemeester zich bij aankomst op het evenement kenbaar te maken bij de partymanager. Op de dag van het evenement zal de partymanager met de ceremoniemeester het draaiboek doornemen en vervolgens de planning van mogelijke liedjes e/o speeches in te passen.

4 VERSIERINGEN, OPBOUW, AFBOUW EN VERTREK De locatie is beschikbaar drie uren voorafgaand aan de aanvang van het evenement, t.b.v. het plaatsen van versieringen of het laten afleveren van goederen door derden. Indien een opdrachtgever uitsluitend een dagdeel (bijvoorbeeld avonddeel vanaf uur) heeft gereserveerd, bestaat er geen mogelijkheid om eerder het pand te betreden. Al hetgeen u zelf versiert of wat via uw leveranciers wordt geleverd (bloemwerk, geluidsapparatuur, dj booth, ballonnen etc) dient dezelfde dag/avond weer verwijderd / afgebouwd te worden. Vanaf de (leveranciers)parkeerplaats is het mogelijk om zonder gebruik te maken van de trappen of door het grind te moeten lopen- spullen af te leveren. Eventueel kunnen we in de koepel van de Bloemenzaal een ramp neerleggen om in de zaal te komen. Buiten kunt u tijdens het evenement gebruik maken van het bordes en het looppad van de Orangerie Elswout. De boomgaarden / het gras voor de kunt u vrij betreden. Mocht u van deze grasvelden gebruik willen maken voor ceremonie, diner, of andere activiteit, of tafels, picknickkleden of ander meubilair willen plaatsen) dan kan dat middels een gebruiksvergunning welke wordt verleend door Staatsbosbeheer, de eigenaar hiervan, tegen een vergoeding van 595,00. Indien u buiten versieringen wenst aan te brengen, is dit toegestaan op het bordes of het looppad voor de Orangerie. Het is niet toegestaan elders op het landgoed versieringen of ander materiaal aan te brengen. Versieringen dienen zelfstandig te worden geplaatst en kunnen niet worden bevestigd aan de buxushaag. De fruitbomen voor de Orangerie mogen wel versierd worden (linten, lampjes, lampions, etc). Open vuur is op het landgoed verboden, het plaatsen van fakkels is daarom ook niet toegestaan. Wel is het mogelijk windlichten te plaatsen, of bijvoorbeeld candlebags of glaasjes met waxinelichtjes. Led lampjes zijn ook een mogelijkheid. Het afsteken van vuurwerk is ten strengste verboden. Het heeft voor opdrachtgever mogelijk financiële gevolgen indien toch vuurwerk wordt afgestoken op zijn/haar evenement. Sterretjes zijn wel toegestaan. Het strooien van rijst, confetti of bloemblaadjes is zowel binnen als buiten niet toegestaan. Alternatieven die wel mogen zijn bellenblaas of bloemblaadjes van zijde (alleen binnen). Het behangen van de muren met- of het gebruiken van- brandbare materialen is niet toegestaan, mits deze materialen zijn behandeld met brandvertragende middelen. Hiervoor dient een certificaat te worden overlegd.

5 Nachtelijk vertrek dient geruisloos te gebeuren om overlast voor buurtbewoners te voorkomen. Dit betekent onder andere dat het uitzwaaien van het bruidspaar plaats vindt vanuit de zaal. De decibel norm buiten mag niet worden overschreden. Voorbeelden van blikjes achter de trouwauto, luide muziek vanuit de trouwauto en dergelijke zijn om die reden niet toegestaan. Bij bevestiging van materialen aan de muren, dient u altijd rekening te houden met het feit dat er geen beschadigingen mogen optreden. Eventuele beschadigingen zullen in rekening worden gebracht op de factuur van de opdrachtgever. In de kroonluchters kunnen geen materialen worden bevestigd. Ook geen materialen van licht gewicht. Het decoreren van dinertafels, het plaatsen van bloemen, naamkaartjes etc. is een taak die is toebedeeld aan het team van de opdrachtgever De LED-verlichting in het plafond (aanwezig in beide zalen) kunnen we op de door u gewenste kleur instellen. In de hal hangt een tv, hiervan mag u gebruik maken. Voor een slideshow levert u de foto s/bestanden aan in een mapje op usb-stick.

6 MATERIALEN WELKE KOSTENLOOS KUNNEN WORDEN GEBRUIKT ( ) - Geluidsinstallatie binnen bestemd voor achtergrondmuziek of spraak, aangestuurd middels een cd-speler of d.m.v. het inpluggen van uw device (iphone/ipad/laptop etcetera). de bediening van deze installatie bevindt zich in de Muyskenzaal (rechts na entree). Tijdens ceremonies kan de muziek worden bediend door één van onze medewerkers. - Decoratief LED lichtsysteem, kleur instelbaar, gesitueerd in het plafond en te bedienen vanuit de Bloemenzaal (links na entree). - Piano is aanwezig en kan worden verplaatst. De piano wordt gestemd door de Orangerie Elswout op de momenten dat de Orangerie dat nodig acht. Het staat opdrachtgever vrij om de piano een extra stembeurt te geven door de pianostemmer van de Orangerie. De kosten hiervoor bedragen 90 euro - Limousine shuttle service van parkeerterrein naar Orangerie vv tijdens aankomst en vertrektijden van het gezelschap. Let op: Afhankelijk van het gekozen service niveau door de opdrachtgever, dient voor deze service mogelijk extra personeel te worden ingezet. Het is niet toegestaan om de limousine te laten besturen door iemand van het gezelschap. De limousine service buiten het landgoed is mogelijk a een tarief van 90 euro per uur (excl. chauffeur) - *20 langwerpige tafels met een afmeting van 1.60 x 0.72 (lxb) - 9 ronde tafels met een diameter van 1.50 geschikt voor 5-7 personen per tafel - 3 ronde tafels met een diameter van 1.20 geschikt als cocktailtafel - 10 Statafels comfortabele stoelen - Tafellinnen (wit) en tafelrokken (grijs) - 2 loungesets met witte kussens - Tafelzilver zoals kandelaars en bestek, glaswerk.

7 NIET STANDAARD AANWEZIGE MATERIALEN / INHUURBARE MATERIALEN - Beamer met projectiescherm. - DJ geluidsset voor DJ of band - Podium voor band of artiesten - Overige decoratieve materialen als discobol, verlichte dansvloer, extra led lampenset. Wij bieden de mogelijkheid voor de inhuur van de volgende materialen: - Beamer met projectiescherm : 75 euro - Podium tot 5 personen (T-VORM) 90 euro - Podium tot 7 personen (T-VORM) 150 euro - Mono actieve speaker met microfoon voor spraak 75 euro - Discobol, doorsnee 1.25 m, aangelicht.: 125 euro - Led lampenset (floorspots) 8 stuks : 225 euro - DJ geluidsset, booth met 2x pioneer, verlichting, basis tot 200 pax: 750 euro - DJ geluidsset, booth met 2x pioneer,, verlichting, luxe tot 200 pax: 895 euro - Band geluidsset inclusief geluidsman 475 euro - White wedding chairs vanaf 2,25 euro per stuk.

8 MEUBILAIR EN OVERIGE INRICHTING Het zelf inbrengen van ander meubilair is mogelijk, indien dit vooraf is besproken met de locatie. Houd u er rekening mee dat gehuurd meubilair op transportpallet wordt afgezet bij de Orangerie en dat de verantwoording van de materialen alsmede de plaatsing van die materialen behoren tot de taken van opdrachtgever. De plaatsing is mogelijk uit te besteden aan de Orangerie Elswout middels inzet van extra personeel. Het gebruik van rookmachines is niet toegestaan. Bij gebruik hiervan wordt het brandalarm geactiveerd en dient de locatie te worden ontruimd tijdens de festiviteiten. Heliumballonnen zijn toegestaan tijdens een evenement. Eventuele aangebrachte versieringen dienen direct na afloop van een evenement te worden verwijderd. Dit geldt ook voor de versiering in de boomgaard en elders op het landgoed. Cadeaus of overige materialen dienen aan het eind van de avond mee naar huis te worden genomen. Alles wat door de opdrachtgever wordt ingehuurd (bloemwerk, vazen, apparatuur, fotohokjes, etc) dienen direct na het evenement opgehaald te worden. Voor spullen van derden die achterblijven kan de Orangerie Elswout geen verantwoording nemen. De locatie wordt de volgende ochtend schoongemaakt en hiervoor dient de vloer leeg te zijn. Een alternatief zou kunnen zijn dat de spullen in een auto/boedelbak op onze parkeerplaats gestald worden, deze mag dan de volgende dag opgehaald worden. Ook hiervoor geldt dat een dergelijke situatie plaats vindt op verantwoording van de opdrachtgever. De Orangerie Elswout kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing, schade of diefstal van goederen van opdrachtgever, of door opdrachtgever gehuurde goederen. Bijzonder afval of afval van groot formaat (vuilniszak van 100 liter of meer), veroorzaakt door decorateurs of leveranciers, valt onder verantwoording van opdrachtgever. Het deponeren van afval uit deze categorie is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de locatie.

9 VERGUNNING Het gebruik van de Orangerie gebeurt middels de horecaexploitatie / milieu vergunning van de Orangerie Elswout. De Orangerie Elswout kent geen decibel beperking. De opdrachtgever dient zich wel te confirmeren aan de vergunning, waarin onder andere bepalingen zijn opgenomen met betrekking tot geluidswaarden ter voorkoming van overlast voor derden. *Na uur worden de deuren van de zaal waarin een liveband of Dj actief is, gesloten. *Na uur zijn buitenactiviteiten niet meer toegestaan. Wel mogen de gasten buiten verblijven op het bordes van de Orangerie. Tevens schrijft de vergunning de volgende sluitingstijden voor. *Op weekdagen van zondag t/m donderdag is de sluitingstijd uur *Op vrijdagen en zaterdagen is de sluitingstijd uur ONTHEFFING Maximaal 6x per jaar kan, middels een vooraf verkregen schriftelijke vergunning de openingstijd worden verlengd met één uur, derhalve: *Op weekdagen van zondag t/m vrijdag is de sluitingstijd dan uur *Op vrijdagen en zaterdagen is de sluitingstijd dan uur Op genoemde sluitingstijd dient de bar te worden gesloten, de muziek te worden gestopt en worden de gasten geacht zich gereed te maken met eventuele garderobe en het pand te verlaten. Wij adviseren ceremoniemeesters de band of DJ te informeren hierover, zodat de muzikanten kunnen toewerken naar een passend muzikaal einde. Dit om te voorkomen dat de locatie de band of dj geforceerd zal moeten afsluiten. Tijdens het teruglopen naar het parkeerterrein mag geen overlast ontstaan voor de overige bewoners rondom het landgoed, of voor de natuur. Wij verzoeken ceremoniemeesters hier op te letten bij vertrek van de gasten en ervoor zorg te dragen dat tot en met het parkeerterrein de rust wordt gegarandeerd.

10 EVENEMENT VERPLAATSEN NAAR BUITEN BIJ MOOI WEER De opdrachtgever geeft in eerste instantie aan in het draaiboek of hij/zij bij mooi weer één of meerdere onderdelen (met uitzondering van het feest) buiten wil laten plaatsvinden. Op die manier zijn de buitenvoorwaarden (geluid, personeel etc.) besproken en zijn mogelijke gevolgen besproken en geborgd. Als opdrachtgever de wens heeft uitgesproken om bij mooi weer het evenement buiten te laten plaatsvinden, kan tot drie uur voorafgaande aan het evenement de beslissing worden genomen op basis van de weerssituatie. Als opdrachtgever hierover geen afspraak heeft gemaakt, vindt een evenement standaard binnen plaats. Uiteraard staan bij mooi weer of bij een goede temperatuur alle deuren open van beide zalen, wat een enorm buitengevoel met zich mee brengt. De terminologie mooi weer kent echter verschillende interpretaties. Er is altijd een professionele afweging of het verstandig is een evenement naar buiten te verplaatsen en de locatie is degene die deze professionele kant kan beoordelen. De locatie behoudt zich, middels de partymanager, het recht voor om te beslissen dat het evenement geheel of deels binnen gaat plaatsvinden, op basis van een professionele afweging. Het is niet mogelijk om deze beslissing achteraf te bediscussiëren. Indien wegens slecht weer geen gebruik wordt gemaakt van de eventueel bijgehuurde grasvelden, zal het huurtarief van deze grasvelden worden gereduceerd met 495 euro. De eventuele extra personele bezetting kan niet meer worden geannuleerd.

11 PARKEREN Het parkeerterrein van landgoed Elswout is onder andere bestemd voor het parkeren van de auto s van de gasten en bezoekers van de Orangerie Elswout Opdrachtgever ontvangt voorafgaand aan het evenement 10 (op zondag 4) parkeer ontheffingen, welke kunnen worden gebruikt om met de auto het landgoed op te rijden en te kunnen parkeren in één van de vakken direct naast de Orangerie Elswout tijdens het evenement. Het is aan de opdrachtgever om de parkeerontheffingen te verdelen onder: ceremoniemeesters, ouderen, minder validen of uw leveranciers. Indien muzikanten een auto naast het gebouw willen parkeren, dient u hun dus te voorzien van een dergelijke vergunning. Leveranciers kunnen te allen tijde goederen afleveren tot aan de Orangerie Elswout, evenals taxi s die altijd gasten mogen afzetten bij de Orangerie. Hiervoor dient men zich te melden bij de slagboom links naast het poortgebouw bij de entree van het landgoed. Direct na het lossen van goederen of het uitstappen van de gasten dient de leverancier/taxi het landgoed te verlaten en (indien leverancier bijvoorbeeld moet opbouwen of aanwezig blijft op het evenement) zijn/haar auto te parkeren op het parkeerterrein.

12 OVERIGE PUNTEN Stopcontacten zijn aanwezig in beide zalen, alsmede buiten bij de entree. 1x32 ampère krachtstroom is aanwezig voor band of verlichting. Er dient wel zelf een verdeelblok te worden meegenomen. Musici, bands of DJ s dienen hun apparatuur na afloop van hun optreden direct mee te nemen. Het laten staan van goederen is niet mogelijk. Buiten is uitsluitend akoestische muziek toegestaan. Taxi s kunnen ter plaatse worden besteld. Taxikosten zijn voor de beller. Taxi s kunnen tot aan de zijkant van de Orangerie komen via de autoroute. Het is niet toegestaan om zich op de wandelpaden te begeven met een (trouw)auto. Op het landgoed geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur. Het is van zeer groot belang dat men zich aan deze snelheid houdt. De boswachterij behoudt zich het recht voor om bij overtreding van deze regel, auto s de toegang tot het landgoed te weigeren.

13 ALGEMEEN Ceremoniemeesters, die vanuit opdrachtgever een verantwoordelijke functie hebben, verzoeken wij vriendelijk niet onder invloed van alcohol te verkeren. Indien een ceremoniemeester tekenen van dronkenschap vertoont, kan de partymanager besluiten om op basis van zijn/haar eigen professionele inschatting de organisatie van de ceremoniemeester over te nemen. De locatie behoudt zich middels de partymanager het recht voor om aanwijzingen van ceremoniemeesters niet op te volgen. Eventuele discussie ter plaatse, maar ook achteraf is dan niet van toepassing. Een issue volgend uit deze maatregel komt ook niet in aanmerking voor vergoeding. De Orangerie Elswout houdt zich niet aansprakelijk voor eventuele vermissingen van goederen of eigendommen van opdrachtgevers of hun gasten. Het in bewaring geven van goederen of geld aan het beheer van de Orangerie Elswout is mogelijk. De Orangerie Elswout aanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid over in bewaring genomen goederen of geld. De Orangerie Elswout aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid met betrekking tot het wegraken van - of beschadigingen aan- goederen welke door derden zijn ingebracht, of welke niet door de organisatie van de Orangerie Elswout zijn verzorgd. Het zelf meenemen van eigen etenswaren en/of dranken is niet toegestaan. Wij zijn ons ervan bewust dat een en ander wellicht streng kan overkomen, maar wij hopen dat u begrijpt dat op deze manier U, maar ook toekomstige bruidsparen en opdrachtgevers kunnen gaan genieten van een prachtig landgoed. Bruidsparen en ceremoniemeesters vóór u, hebben hier eveneens aan meegewerkt, zodat ook voor ú deze dag kan worden gerealiseerd. Middels deze aandachtspunten kunnen wij ook een uitstekende verzorging van uw evenement garanderen. Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen! Orangerie Elswout Elswoutslaan AE Overveen info@orangerie-elswout.nl

Nuttige informatie voor reeds gereserveerde evenementen algemeen, huwelijksfeesten en voor ceremoniemeesters.

Nuttige informatie voor reeds gereserveerde evenementen algemeen, huwelijksfeesten en voor ceremoniemeesters. Nuttige informatie voor reeds gereserveerde evenementen algemeen, huwelijksfeesten en voor ceremoniemeesters. Draaiboek Na overleg met de opdrachtgever wordt door de Orangerie Elswout een draaiboek samengesteld

Nadere informatie

VERHUURVOORWAARDEN VOOR RUIMTEN EN FACILITEITEN deze versie: van toepassing m.i.v. 1 juni. 2014

VERHUURVOORWAARDEN VOOR RUIMTEN EN FACILITEITEN deze versie: van toepassing m.i.v. 1 juni. 2014 VERHUURVOORWAARDEN VOOR RUIMTEN EN FACILITEITEN deze versie: van toepassing m.i.v. 1 juni. 2014 In dit document wordt onder huurder verstaan: de persoon aan wie of de organisatie aan welke door de Badcuyp

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten

Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Voorwaarden: Salland Natuur Fair 13 september 2015, Landgoed Groot Zwaaftink te Heeten Begripsbepalingen In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Salland Natuur Fair: De Salland Natuur Fair 2015. Standhouder:

Nadere informatie

Laranjazaal Incl BTW Excl BTW. per dagdeel (9-13/13-17) ,30. hele dag (9-17) ,80. avonddeel (18-01) ,50. extra uur ,97

Laranjazaal Incl BTW Excl BTW. per dagdeel (9-13/13-17) ,30. hele dag (9-17) ,80. avonddeel (18-01) ,50. extra uur ,97 Tarieven en reglementen 2019 In het volgende document vindt u een beknopt overzicht van een aantal vaste en veelvoorkomende huurkosten. Daaronder vindt u een aantal belangrijke reglementen die in de Hortus

Nadere informatie

Trouwen op kasteel Ammersoyen

Trouwen op kasteel Ammersoyen Trouwen op kasteel Ammersoyen Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk! Graag informeren wij u over de mogelijkheden voor deze bijzondere gelegenheid in kasteel Ammersoyen. Ammersoyen is één

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT MFA DE MOLENWIEK Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Dit huishoudelijk reglement is van toepassing op alle gebruiksovereenkomsten en geldt

Nadere informatie

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN

ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VOOR MET DE KERK VERBONDEN ACTIVITEITEN Zalencentrum Hemelsblauw te Honselersdijk Versie 2.0 Ingangsdatum: 1-1-2015 Ingangsdatum wijzigingen: 1-1-2017 1. Definities 1.1. Algemene

Nadere informatie

Bedankt voor jullie interesse in Het Ruiterhuys. Frank, Nikki, Angelique & Team Ruiterhuys

Bedankt voor jullie interesse in Het Ruiterhuys. Frank, Nikki, Angelique & Team Ruiterhuys Bruidspaar Bedankt Bedankt voor jullie interesse in Het Ruiterhuys. Wat onze locatie u te bieden heeft is een verzorging van de gehele dag. Vanaf het eerste gesprek tot en met de huwelijksnacht. Het is

Nadere informatie

Algemene voorwaarden verhuur

Algemene voorwaarden verhuur Algemene voorwaarden verhuur evenementenzaal Museum MORE Melmuseum Explotatie B.V. (h.o.d. Museum MORE) Hoofdstraat 28 7213 CW Gorssel 7 oktober 2015 1 Algemeen Het museum MORE, gevestigd aan de Hoofdstraat

Nadere informatie

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen

Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Voorwaarden standhouders/ Event Castle of Dreams/ Kasteel Schaloen Standplaatsen Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de volgende groepen: Handel in reguliere goederen: De handelaar verkoopt goederen

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementenvergunning

Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Assen Publieksbalie, Vergunningen en Handhaving Postbus 30018 9400 RA Assen Noordersingel 33 (0592) 366503 Naam evenement.. Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Jeroen van Zoggel Transport Podiumverhuur

Algemene voorwaarden Jeroen van Zoggel Transport Podiumverhuur Algemene voorwaarden Jeroen van Zoggel Transport Podiumverhuur Artikel 1: Annulering a) Dit dient schriftelijke of per E-mail te geschieden. b) Indien de reservering tot 10 dagen, voordat de huurperiode

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Menameradiel Bezoekadres: Dyksterbuorren 16, 9036 MS Menaam Postadres: postbus 3, 9036 ZW Menaam Tel.nr.: 0518-45 29 00 E-mail: gemeente@menameradiel.nl 1. Gegevens

Nadere informatie

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je

HUISREGELS. Je bent zelf verantwoordelijk voor het openen en sluiten van je HUISREGELS SLEUTELS Elke huurder krijgt twee sleutels per unit. Extra sleutels bestellen is mogelijk, deze kosten 35,- per stuk, inclusief BTW. Bij verlies of diefstal brengen wij 250,- in rekening voor

Nadere informatie

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers.

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers. Toelichting formulier Aanvraag evenementenvergunning Deze toelichting geeft nadere uitleg bij de vragen van het formulier Aanvraag evenementenvergunning. Houdt u deze toelichting bij de hand wanneer u

Nadere informatie

Regels. Bij gebruik en verhuur kerkelijke ruimten CGK Ichthus-Urk

Regels. Bij gebruik en verhuur kerkelijke ruimten CGK Ichthus-Urk Regels Bij gebruik en verhuur kerkelijke ruimten CGK Ichthus-Urk In deze regels heeft het Dagelijks Bestuur Beheerszaken (DBB) van de CGK Ichthus-Urk voorwaarden vastgelegd voor het gebruik van de kerkelijke

Nadere informatie

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement:

Contactpersoon: Naam contactperso(o)n(en) op locatie tijdens evenement: Evenementen-/tijdelijke gebruiksvergunning Aanvraagformulier 1. Gegevens aanvrager Naam organisatie: Adres secretariaat: Contactpersoon: m/v Adres: Postcode / Woonplaats: Telefoon: Mobiel nummer: E-mailadres:

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN HUISREGELS VOOR HUUR EN CATERING

VOORWAARDEN EN HUISREGELS VOOR HUUR EN CATERING ONTVANGSTEN De ontvangsten in het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort worden georganiseerd met inachtneming van de gestelde voorwaarden en huisregels. Ontvangsten zijn onderdeel van ons

Nadere informatie

09 maart 2012 Pagina 1 van 5. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4.

09 maart 2012 Pagina 1 van 5. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4. Algemene voorwaarden De Markt van Tafel4. Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle te sluiten overeenkomsten met Stichting Tafel4, handelend onder de naam De Markt van Tafel4, hierna te noemen

Nadere informatie

Zakelijke brochure Best Western Hotel Baars

Zakelijke brochure Best Western Hotel Baars Zakelijke brochure Best Western Hotel Baars Algemene informatie Best Western Hotel Baars beschikt over diverse zalen voor bijeenkomsten tot 200 personen. Persoonlijke aandacht en service hebben bij ons

Nadere informatie

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.

Inschrijfformulier. Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013. Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17. Inschrijfformulier Kerstmarkt Leidsche Rijn 2013 Zaterdag 14 december van 14.00 tot 21.00 uur & Zondag 15 december van 12.00 tot 17.00 uur Inschrijven kan door onderstaand formulier in te vullen en op

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen

Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen Bijlage 1: Aanvraagformulier Evenementen Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement. Vul de vragen in die op uw evenement van toepassing zijn. Naast de evenementenvergunning

Nadere informatie

DORPSHUIS DE MOERKOAL GEBRUIKERSHANDLEIDING. Inleiding:

DORPSHUIS DE MOERKOAL GEBRUIKERSHANDLEIDING. Inleiding: DORPSHUIS DE MOERKOAL GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding: In deze handleiding zijn de rechten en plichten vastgelegd van de verhuurder en de huurder van Dorpshuis de Moerkoal te Middelrode. Stichting De Moerkoal,

Nadere informatie

Windesheim zet kennis in werking. Dé locatie voor uw evenement

Windesheim zet kennis in werking. Dé locatie voor uw evenement Windesheim zet kennis in werking Dé locatie voor uw evenement Van harte welkom op Windesheim, dé locatie voor uw evenement 3 Bent u op zoek naar een prettige ruimte voor een groot of klein gezelschap?

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2016 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen.

Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. Huurvoorwaarden Onderstaande huurvoorwaarden hebben betrekking op stacaravan de Zeester en zijn altijd van toepassing op gedane boekingen. 1. Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle reserveringen

Nadere informatie

Zakelijke ontvangsten

Zakelijke ontvangsten Zakelijke ontvangsten 2015 www.glk.nl Kasteel Cannenburch Zakelijke ontvangsten Kasteel Cannenburch en het naastgelegen Bouwhuis liggen aan de rand van een park en bieden een representatief en stijlvol

Nadere informatie

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers.

Vul hier de algemene gegevens over het evenement in. Dat wil zeggen: naam, omschrijving, datum, tijdstippen en verwachte aantal deelnemers. Toelichting aanvraagformulier Evenement/Festiviteit Deze toelichting geeft nadere uitleg bij de vragen van het aanvraagformulier. Houdt u deze toelichting bij de hand wanneer u het aanvraagformulier invult.

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen gebruikt, tenzij anders aangegeven:

In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen gebruikt, tenzij anders aangegeven: Algemene Voorwaarden Allround DJ Service Op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Allround DJ Service zijn onze algemene voorwaarden (hierna te noemen Leveringsvoorwaarden ) van toepassing. De Leveringsvoorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden La Lègerie

Algemene voorwaarden La Lègerie Algemene voorwaarden La Lègerie 1. Boekingen La Legèrie neemt alleen boekingen in behandeling van personen vanaf 18 jaar. La Lègerie behoudt zich het recht voor om te allen tijde zonder opgaaf van redenen

Nadere informatie

Trouwen op een historische buitenlocatie. Half april half september

Trouwen op een historische buitenlocatie. Half april half september Trouwen op een historische buitenlocatie Half april half september Fort aan de Klop, met zijn monumentale bebouwing, het groen van het fortterrein en de fort wal die de stad en haar geluiden buiten sluit,

Nadere informatie

De kosten voor catering, inrichting en eventueel in te huren entertainment zijn voor rekening van de hurende partij.

De kosten voor catering, inrichting en eventueel in te huren entertainment zijn voor rekening van de hurende partij. Pagina 1 van 5 BIJ ONTVANGSTEN De ontvangsten in het Haags Historisch Museum en Museum de Gevangenpoort worden georganiseerd met inachtneming van de gestelde voorwaarden en huisregels. Ontvangsten zijn

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

Algemene huurvoorwaarden vakantiehuisverhuur

Algemene huurvoorwaarden vakantiehuisverhuur Algemene huurvoorwaarden vakantiehuisverhuur Begripsbepalingen 1. De huurder: degene (m/v) die op zijn of haar naam het vakantiehuis huurt. 2. De verhuurder: de eigenaar van het vakantiehuis of diens vertegenwoordiger.

Nadere informatie

Restaurantzaal. Deze zaal is geschikt voor +/- 80 personen/zitplaatsen

Restaurantzaal. Deze zaal is geschikt voor +/- 80 personen/zitplaatsen Restaurantzaal geschikt voor +/- 80 personen Deze zaal is geschikt voor +/- 80 personen/zitplaatsen voor dineren/presenteren etc. In verband met ruimte voor presentaties, lopend buffet, podium etc. hebben

Nadere informatie

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden

FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden FILMZAAL Zaalhuur voorwaarden Stichting De Pelikaan Pelikaanhof 52 2312 EC Leiden 071-5128922 www.pelibar.nl KvK Leiden nummer: 41165787 BTW-nummer: NL005362635B01 Naam: Huurdatum: - -2014 Handtekening:

Nadere informatie

Gastheer of -vrouw...

Gastheer of -vrouw... Gastheer of -vrouw...... voor de museum balie en museumwinkel Dit biedt : Als vrijwilliger van werkt u in Als gastheer of vrouw ontvangt u de bezoekers in de museumwinkel en geeft hun informatie over het

Nadere informatie

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet;

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet; Centrum Management Weert Weert, 11 december 2017 Onderwerp : aanvraag vergunning Ons kenmerk : 22323 Beste meneer, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van Winters Weert in de binnenstad

Nadere informatie

Eerdere sluiting Oranjerie: 121,- per half uur niet eerder dan 16:00 uur

Eerdere sluiting Oranjerie: 121,- per half uur niet eerder dan 16:00 uur In het volgende document vindt u een beknopt overzicht van een aantal vaste- en veelvoorkomende huurkosten. Daaronder vindt u een aantal belangrijke reglementen die in de Hortus gelden. Wij verzoeken u

Nadere informatie

P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3. N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld

P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3. N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3 N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld P3 VERHUURINFORMATIE Pop- en Cultuurpodium P3 is buiten de reguliere

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Antropia

Algemene voorwaarden Antropia Algemene voorwaarden Antropia Aanvullende reserveringsvoorwaarden Antropia Wij maken u erop attent dat op al onze aangegane overeenkomsten de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH) van toepassing zijn. De UVH

Nadere informatie

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder

Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder Huurvoorwaarden en reglement Welzijnsstichting Kerverland ten behoeve van de Huiskamer van Waarder 1. Dit document is opgesteld door de Welzijnsstichting Kerverland te Waarder, ingeschreven bij de Kamer

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

a) Het Park: het Seru Coral Resort, gelegen aan de Kaya Progreso 10 (v/h Koraal Partier 10) te Curacao;

a) Het Park: het Seru Coral Resort, gelegen aan de Kaya Progreso 10 (v/h Koraal Partier 10) te Curacao; SCCB Parkregels (versie 170506) Deel 1: Regels voor Eigenaren, Gebruikers en Introducés 1) Werkingssfeer en Begripsbepalingen Deze Parkregels bevatten regels voor de Eigenaars en Gebruikers van het Seru

Nadere informatie

VRAGENLIJST EVENEMENTEN

VRAGENLIJST EVENEMENTEN VRAGENLIJST EVENEMENTEN Alleen aanvragen met volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager a. Aanvrager. vereniging / stichting / organisatie* KvK

Nadere informatie

ArtArnhem\Objects 2015

ArtArnhem\Objects 2015 Beursinformatie ArtArnhem\Objects 2015 OPENINGSTIJDEN KUNSTBEURS Vrijdag 30 oktober van 18.00-22.00u Zaterdag 31 oktober van 11.00-21.00u Zondag 1 november 11.00-18.00u LOCATIE Dudok, Ranzowzaal, Koningstraat

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015

Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 Beursinformatie ArtArnhem FineArts 2015 OPENINGSTIJDEN KUNSTBEURS Vrijdag 30 oktober van 18.00-22.00u Zaterdag 31 oktober van 11.00-21.00u Zondag 1 november 11.00-18.00u LOCATIE Eusebiuskerk, Kerkplein

Nadere informatie

Informatiemap WFC Beursplaza

Informatiemap WFC Beursplaza Informatiemap WFC Beursplaza FACT SHEET WFC Beursplaza WFC Beursplaza T 020-5110173 Koningin Wilhelminaplein 13 F 020-5110180 Postbus 69000 info@worldfashioncentre.nl 1060 CC Amsterdam www.wfcbeursplaza.nl

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR HET GEBRUIK VAN RUIMTEN IN DE LICHTKRING

SPELREGELS VOOR HET GEBRUIK VAN RUIMTEN IN DE LICHTKRING Commissie van Beheer Postbus 69 2910 AB Nieuwerkerk aan den IJssel cvb@de-lichtkring.nl Doelstelling van de CvB bij het beschikbaar stellen van de ruimten in de kerk: De doelstelling van de Commissie van

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Thuishaven Events B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN Thuishaven Events B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN Thuishaven Events B.V. 1. BEGRIPPEN 1.1 Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden gelden voor de verhuur van ruimten en/of faciliteiten van Thuishaven Events BV. 1.2 Huurovereenkomst:

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen (één formulier per evenement)

Aanvraagformulier Evenementen (één formulier per evenement) Aanvraagformulier Evenementen (één formulier per evenement) Dit formulier sturen naar: Gemeente Meppel Afdeling Klantcontacten (vergunningen) Postbus 501 7940 AM MEPPEL Zie ook bijgevoegde toelichting.

Nadere informatie

Organisatie/rechtspersoon/bedrijfsnaam. Naam en voorletters mevrouw de heer. Straat en huisnummer. Postcode en woonplaats

Organisatie/rechtspersoon/bedrijfsnaam. Naam en voorletters mevrouw de heer. Straat en huisnummer. Postcode en woonplaats AANVRAGER Organisatie/rechtspersoon/bedrijfsnaam Naam en voorletters mevrouw de heer Mobiel telefoonnummer Faxnummer E-mail adres EVENEMENT Naam van het evenement? Datum? van uur tot uur Locatie? Woning

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen vergunning

Aanvraagformulier evenementen vergunning Aanvraagformulier evenementen vergunning Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel Aan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ambiance Light & Sound

Algemene voorwaarden Ambiance Light & Sound Algemene voorwaarden Ambiance Light & Sound Toepasselijkheid algemene voorwaarden 1. Op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Ambiance Light & Sound zijn bij uitsluiting van eventuele andere algemene

Nadere informatie

In deze map vind u alle informatie over de ruimtes binnen en buiten, het culinaire aanbod, de huur van intallaties en inrichting.

In deze map vind u alle informatie over de ruimtes binnen en buiten, het culinaire aanbod, de huur van intallaties en inrichting. THT BANQUETINGMAP Welkom bij THT, de Tolhuistuin, hier wachtten vroeger de passagiers op de boot, om over te steken naar het centrum. In de jaren 70 bouwde Shell er zijn complex, met in de tuin een paviljoen,

Nadere informatie

DEELNEMERSINFORMATIE

DEELNEMERSINFORMATIE DEELNEMERSINFORMATIE 1 Inhoudsopgave Pag. 3 1. Organisatie en contactgegevens 2. Locatie en datum 3. Facturatie 4. Inrichting en uitruimen uniforme standbouw Pag. 4 5. Standbouw algemeen 6. Standbouw Waalsprongplein

Nadere informatie

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Reglement burgerlijke stand Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom, gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke

Nadere informatie

2.1 Algemene huurvoorwaarden Texelduinen

2.1 Algemene huurvoorwaarden Texelduinen 2.1 Algemene huurvoorwaarden Texelduinen I. Begripsbepalingen 1. Texelduinen: een particulier verhuurbureau dat bemiddelt bij de verhuur van vakantiehuis (-huizen) in opdracht van eigenaren van vakantiewoningen

Nadere informatie

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning

Gemeente Ten Boer. Aanvraagformulier evenementenvergunning Gemeente Ten Boer Aanvraagformulier evenementenvergunning Toelichting Aanvraagformulier evenementenvergunning Ten Boer Dit aanvraagformulier is bestemd voor het aanvragen van een vergunning voor een evenement.

Nadere informatie

1. Algemene omschrijving

1. Algemene omschrijving 1.1 Inleiding 1. Algemene omschrijving georganiseerd. Kort algemene informatie invullen over het evenement. In elk geval door wie het wordt 1.2 Ervaringen uit het verleden risico s Kort aangeven er op

Nadere informatie

Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde huis onder te verhuren.

Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde huis onder te verhuren. NATUURLIJK LESBOS HUURVOORWAARDEN 2013 Art 01. ALGEMENE BEPALINGEN De huurder kan zich in geen enkel geval beroepen op enig recht langer te verblijven dan de overeengekomen huurperiode, dan alleen na overeenstemming

Nadere informatie

Theater Walhalla heeft verschillende locaties en zalen die u kunt huren. In deze brochure vindt u de informatie per locatie.

Theater Walhalla heeft verschillende locaties en zalen die u kunt huren. In deze brochure vindt u de informatie per locatie. Theater Walhalla heeft verschillende locaties en zalen die u kunt huren. In deze brochure vindt u de informatie per locatie. Theater Walhalla, Kantine Walhalla, FC Walhalla & Werkplaats Walhalla Met vragen

Nadere informatie

In dit document geven wij u graag wat meer informatie over wat er zoal nodig is voor een optreden van Nightlife. Allereerst wat algemene informatie.

In dit document geven wij u graag wat meer informatie over wat er zoal nodig is voor een optreden van Nightlife. Allereerst wat algemene informatie. In dit document geven wij u graag wat meer informatie over wat er zoal nodig is voor een optreden van Nightlife. Allereerst wat algemene informatie. Algemene informatie Outfit: In basis zijn de muzikanten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009

Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009 Algemene voorwaarden voor de verhuur van Ruimten YourMeeting 1 december 2009 1. BEGRIPPEN 1.1 Algemene Voorwaarden: deze Algemene Voorwaarden gelden voor de verhuur van ruimten en/of faciliteiten van Your

Nadere informatie

OPBOUW/AFBOUW.

OPBOUW/AFBOUW. OPBOUW/AFBOUW www.salonhabitat.be 1 Toegang: zonder installatie vergunning, is het onmogelijk uw stand op te bouwen. Vergunningen zijn verkrijgbaar aan de ontvangst opbouw, voor alle exposanten in orde

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:..

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:.. 1. Gegevens aanvrager: Aanvraag evenementenvergunning Organisatie: Naam en voorletters aanvrager: de heer / mevrouw: (doorhalen wat nvt is) Straatnaam: Postcode: Woonplaats: Tel. nummer: Fax. nummer: E-mail:

Nadere informatie

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers.

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers. Huurvoorwaarden Seizoen 2014 2015 Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle verbintenissen, hetzij uit overeenkomst, hetzij uit de wet, tussen de Deventer Schouwburg

Nadere informatie

Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV

Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV Aanvraag vergunning voor het organiseren van een evenement Artikel 2:25 APV Met dit formulier vraagt u een vergunning aan voor het organiseren van een evenement op grond van artikel 2:25 van de Algemene

Nadere informatie

Trouwen in de Laurenskerk Vanaf 1950

Trouwen in de Laurenskerk Vanaf 1950 Trouwen in de Laurenskerk Vanaf 1950 Trouwen in de Laurenskerk? De ruimte ademt van nature de juiste sfeer om uw huwelijk te bezegelen. Naast kerkelijke huwelijken kunnen ook burgerlijke huwelijken worden

Nadere informatie

formulier evenenementenvergunning

formulier evenenementenvergunning Bestuursondersteuning Formulier evenementenvergunning 1. Organisator / contactpersoon Voorletters en achternaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer privé Telefoonnummer werk Contactpersoon Telefoonnummer

Nadere informatie

HUREN IN DE SPIL INHOUD

HUREN IN DE SPIL INHOUD HUREN IN DE SPIL versie juni 2013 INHOUD Pg 2 Pg 3 Pg 3 Pg 4 Pg 5 De zalen en de lokalen Hoe een zaal of een lokaal reserveren Algemene huurvoorwaarden Huurcategoriën en huurprijzen per categorie Huurvoorwaarden

Nadere informatie

1.3 Toepassing van eventueel door de wederpartij gehanteerde voorwaarden is hierbij uitdrukkelijk uitgesloten.

1.3 Toepassing van eventueel door de wederpartij gehanteerde voorwaarden is hierbij uitdrukkelijk uitgesloten. Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden DJ Productions Gevestigd te: Deventer Versie: 1.7 Datum: 01/06/2018 1. Toepasselijkheid. 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsbetrekkingen,

Nadere informatie

Goedkoop Busje Huren Voorwaarden

Goedkoop Busje Huren Voorwaarden Goedkoop Busje Huren Voorwaarden Onze uitvoerende autoverhuurmaatschappijen) door Goedkoopbusjehuren.com worden aangeboden. Door onze website te bezoeken, te bekijken, te gebruiken en/of een reservering

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Gemeente Leeuwarderadeel. Bezoekadres: Ljipstrjitte 1, Stiens Postadres: Postbus 24, 9050 AA, Stiens Contactpersoon: G. de Vries Tel.nr.: 058-2576617 E-mail: g.devries@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

STANDAARD OFFERTE - MAIL Pagina 1 van 6. Algemene Informatie

STANDAARD OFFERTE - MAIL Pagina 1 van 6. Algemene Informatie STANDAARD OFFERTE - MAIL Pagina 1 van 6 Behandeld door: Xander Heineke, Gastheer. Onze referentie: Standaard Offerte Uw feest en/of partij organiseren bij Lunchroom Rentrée te Baarn. Baarn, 29 januari

Nadere informatie

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP

Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP Versie 26-01-2016 HUWELIJK / GEREGISTREERD PARTNERSCHAP INHOUDSOPGAVE Trouwen/Partnerschapsregistratie in Etten-Leur 2 De melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap en de daarbij te overleggen

Nadere informatie

Informatiebrochure Leerlingenvervoer

Informatiebrochure Leerlingenvervoer Informatiebrochure Leerlingenvervoer Rotterdamse Mobiliteit Centrale RMC B.V. Inhoudsopgave Inleiding 4 Contact 5 Gedragsregels chauffeurs 6 Gedragsregels ouders/verzorgers 7 Gedragsregels leerlingen 8

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Op alle reserveringen zijn van toepassing de algemene voorwaarden Congres- & Vergadercentrum Domus Medica en de Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH). Deze voorwaarden zijn bindend voor een ieder die van onze

Nadere informatie

Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018

Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018 Reglement kerstmarkt HOFSTADE 8 december 2018 WIE KAN DEELNEMEN In eerste instantie is de Kerstmarkt Zemst een evenement voor en door Zemstenaars. We hanteren hiervoor een 70/30 regel (70% van de standen

Nadere informatie

Informatie standhouders Safari Restaurant

Informatie standhouders Safari Restaurant Informatie standhouders Safari Restaurant Informatie standhouders Safari Restaurant 1/5 Algemene informatie Locatie: Aan-/afvoer materiaal: Opbouwtijd: Safari Restaurant. U dient zich na aankomst bij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens. Nr. 2 26 april 2007. Geachte lezer,

Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens. Nr. 2 26 april 2007. Geachte lezer, Nieuwsbrief Verhuizing De Burght Oostburg - Breskens Nr. 2 26 april 2007 Geachte lezer, Hierbij treft u de 2 e Nieuwsbrief aan i.v.m. de tijdelijke verhuizing van De Burght naar Breskens. De Nieuwsbrief

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière

Algemene voorwaarden Camping La Nozillière Algemene voorwaarden Camping La Nozillière 1. Boekingen Camping La Nozillière neemt alleen boekingen in behandeling van personen vanaf 18 jaar. Camping La Nozillière behoudt zich het recht voor om te allen

Nadere informatie

Huwelijken. Kasteel Ammersoyen.

Huwelijken. Kasteel Ammersoyen. Kasteel Ammersoyen Huwelijken 2020 www.glk.nl/ammersoyen Kasteel Ammersoyen is een romantische locatie voor jullie bruiloft en biedt vele mogelijkheden. Niet alleen kunnen jullie hier de huwelijksvoltrekking

Nadere informatie

CAMPING CASA DI CACCIA

CAMPING CASA DI CACCIA A. ONTVANGST B. TV G. Bar - Restaurant - Pizzeria C. MEDISCHE E. TV H. koude douches D. Handicap J. Toiletten - Couches K. Spellplein en Animatie S. Bar op het strand R. Fietsverhuur Plaatsen Stacaravans

Nadere informatie

Wij wensen u een prettige voorstelling!

Wij wensen u een prettige voorstelling! Huisregels Bij AnnexCinema is een avondje film een avondje uitgaan. We vinden het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en geniet van een goede sfeer. Om die reden hanteren we de volgende punten:

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement)

Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement) Aanvraagformulier voor evenementen met verhoogde aandacht of grootschalige evenementen (B- en C-evenement) De aanvraag voor een B- of C-evenement dient minimaal 12 weken voorafgaand aan het evenement bij

Nadere informatie

Gebruiksreglement kerkelijke gebouwen Hervormd Scherpenzeel

Gebruiksreglement kerkelijke gebouwen Hervormd Scherpenzeel Gebruiksreglement kerkelijke gebouwen Hervormd Scherpenzeel College van kerkrentmeesters, SecretarisCVK@HervormdScherpenzeel.nl Artikel 1: Begripsbepalingen Verhuurder: het college van kerkrentmeesters

Nadere informatie

Nr.1 OPBOUWINSTRUCTIES 1. INLEIDING 2. DIENSTEN. Hieronder vindt u de opbouwinstructies voor de HABITAT beurs 2016.

Nr.1 OPBOUWINSTRUCTIES 1. INLEIDING 2. DIENSTEN. Hieronder vindt u de opbouwinstructies voor de HABITAT beurs 2016. OPBOUWINSTRUCTIES Nr.1 LIEGE EXPO (FIL) Avenue Maurice Denis, 4 4000 Luik Belgium salonhabitat@liegeexpo.be Tel.: 0032(0)4 228.77.64 Fax: 0032(0)4 227.18.95 1. INLEIDING Hieronder vindt u de opbouwinstructies

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER GROTE EVENEMENTEN Naam organisatie Contactpersoon :. : m/v* Adres contactpersoon: Postcode/woonplaats :... Telefoonnummer contactpersoon tijdens kantooruren :... E-mailadres :. Inschrijvingsnummer

Nadere informatie

Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis

Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis Huisregels vakantiehuis Ons Petit Paradis Algemene reserverings- en huurvoorwaarden Om iedereen tevreden te houden hebben we een aantal regels bedacht. Om misverstanden te voorkomen, is het verstandig

Nadere informatie

Museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen Museum Willet-Holthuysen Museum Willet-Holthuysen bevindt zich in een voornaam grachtenpand aan de Herengracht 605 in Amsterdam. In 1895 werd het imposante 17de-eeuwse grachtenhuis, inclusief inboedel

Nadere informatie

Wedding & Event Planners

Wedding & Event Planners I SLAND W EDDINGS I BIZA Voorwoord Checklist Weddingplanner of ceremoniemeester Trouwdag Advies via Skype Catering Styling & decoratie Speciale wens Voorwoord Allereerst hartelijk gefeliciteerd met jullie

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel

ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel ALGEMENE VOORWAARDEN TOEGANGSBEWIJZEN Wonderfeel Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze Algemene Voorwaarden Toegangsbewijzen zijn van toepassing op iedere aanbieding en iedere overeenkomst die tot stand

Nadere informatie

Opbouw/Afbouw.

Opbouw/Afbouw. Opbouw/Afbouw www.jardinexpo.be 1 Toegang: zonder installatie vergunning, is het onmogelijk uw stand op te bouwen. Vergunningen zijn verkrijgbaar aan de ontvangst opbouw, voor alle exposanten in orde van

Nadere informatie

Locatieprofiel Veerplein

Locatieprofiel Veerplein Locatieprofiel Veerplein Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Alleen aanvragen met volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. 1. Gegevens van de organisator/aanvrager a. Naam aanvrager. b. Contactpersoon dhr/mw.. c.

Nadere informatie

Portfolio van Bloemwerk Exclusief by Albert.

Portfolio van Bloemwerk Exclusief by Albert. Portfolio van Bloemwerk Exclusief by Albert. Bloemabonnementen, Aanbiedingsboeketten of Bloemen Boeketten, Rouwbloemwerk en Rouwwerk arrangementen, Extra service dé bezorgdienst. Beste relatie, U bent

Nadere informatie