Werken bij Release Kwartaal

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werken bij Release Kwartaal 1 2014"

Transcriptie

1 Werken bij Release Kwartaal Introductie: Met veel plezier kondigen wij hierbij de eerste kwartaal release van ons CMS op Wordpress van 2014 aan. In deze nieuwe release zitten vele nieuwe functionaliteiten waar je als klant met een werken bij website gebruik van kan maken. Voor sommigen zullen bepaalde functionaliteiten reeds in gebruik zijn. Echter, zoals vaker aangekondigd, voeren wij vrijwel alle wijzigingen door binnen de standaard waardoor iedere klant toegang heeft tot dezelfde nieuwe of uitgebreide functionaliteiten. Wat kun je in deze release verwachten? 1. Toegevoegde functionaliteiten 1. Wordpress update Uitsluiten van typen vacatures in de widget Recent vacancies 3. Nieuwe widget CXS: Recent Posts 4. Nieuwe widget Spotlight vacatures 5. Wigdet Share Vacancy uitgebreid met delen via E mail 6. Bezoekers laten reageren op nieuwsberichten 7. Eigen 404 pagina maken 8. Eigen Geen zoekresultaten pagina voor niet gevonden vacatures 9. Meerdere typen medewerkers pagina s kunnen aanmaken 10. Widget Vacancies of Recruiter is uitgebreid 2. Bugfixes en verbeteringen 1. Zoeken op kaart/tabel/tekst 2. Performance verbeteringen 3. Beschikbaarheid per website 3. Waar gaan wij ons de komende tijd op richten? 1. Nieuwe basis plugin van Connexys Connexys Base plugin 2. Google Webmaster Tools 3. Universal Analytics 4. Oplevering op acceptatie en productie 5. Vragen of reacties?

2 Toegevoegde functionaliteiten 1. Wordpress update Tijdens een Major Release nemen wij eventuele updates van Wordpress mee. Wordpress is een platform dat zich in een razendsnel tempo ontwikkelt. Inmiddels is Wordpress op versienummer aangekomen. Dit betekent een geheel nieuwe nieuwe look en een nóg betere gebruikerservaring. Het is zo n krachtige update dat zelfs vanaf mobiele apparaten (tablet en smartphone) de website aangepast kan worden. Geen zorgen, de functionaliteiten zoals jullie deze gewend zijn blijven in tact, alleen de look (het sausje) is aangepast. Zie hieronder een screenshot ter illustratie. Wanneer wij de update uitgevoerd hebben sturen wij een link van Wordpress mee waarop jullie de exacte aanpassingen kunnen inzien.

3 2. Uitsluiten van typen vacatures in de widget Recent vacancies De widget Recent Vacancies is een veelgebruikte widget waarmee je eenvoudig een blok met laatste/recente vacatures kunt toevoegen aan een pagina. Deze widget hebben we uitgebreid met de mogelijkheid om aan te geven welke typen vacatures uitgesloten moeten worden. Een voorbeeld hierbij is het uitsluiten van stagevacatures of vacatures van een bepaalde functiegroep of opleidingsniveau. In onderstaande screenshot is in de widget het veld Facetten uitsluiten toegevoegd. Hiermee kun je (komma gescheiden) aangeven welke facetten uitgesloten dienen te worden, dus welke vacatures van dat specifieke vacatures niet in de widget getoond mogen worden. Een voorbeeld hierbij is: Stage, mbo, P&O. In dit voorbeeld mogen in de widget op de betreffende pagina alle vacatures die een stage betreffen, een opleidingsniveau MBO bevatten en gekoppeld zijn aan de functiegroep P&O niet getoond worden in deze widget. Je kunt hierdoor meerdere specifieke widgets aanmaken voor iedere gewenste (type) pagina.

4 3. Nieuwe widget CXS: Recent Posts Wordpress maakt gebruik van haar eigen widget Meest recente berichten. Hiermee kun je de laatste aangemaakte nieuwsberichten in een widget tonen. Wij hebben vanwege specifieke aanvullende functionaliteiten een nieuwe widget gebouwd met de titel CXS: Recent Posts In deze nieuwe widget kun je het volgende zelf bepalen: Aangeven welke berichten van bijbehorende berichtcategorie getoond moeten worden in de widget Aangeven of de berichten qua plaatsingsdatum oplopend of aflopend getoond moeten worden (Nieuwste/oudste eerst) Aangeven hoeveel nieuwsberichten getoond moeten worden in de widget Het wel niet tonen van de plaatsingsdatum van het betreffende nieuwsberichten en op welke plek deze datum moeten komen Het toevoegen en benoemen van een button naar alle nieuwsberichten

5 4. Nieuwe widget Spotlight vacatures Om aan te kunnen geven wat dé belangrijkste openstaande vacatures binnen jouw organisatie zijn, is de nieuwe widget Spotlight vacatures gebouwd. Middels deze widget kun je een aangeven welke specifieke gepubliceerde vacatures spotlight vacatures zijn en op welke plek iedere specifieke vacature moet komen in de widget.

6 5. Wigdet Share Vacancy uitgebreid met delen via E mail Om vacatures te kunnen delen met de bekende sociale netwerken (Twitter, Facebook, LinkedIn en Google+) wordt gebruik gemaakt van de widget Share Vacancy. Deze widget hebben wij uitgebreid met de mogelijkheid om vacatures tevens te kunnen delen via . In deze nieuwe mogelijkheid kun je zelf aangeven hoe deze extra button moet heten. Daarnaast kun je zelf het onderwerp en de inhoud van het bericht dat verstuurd wordt vooraf instellen zodat het voor degene die het verstuurt slechts een paar klikken kost om de vacature per te delen.

7 6. Bezoekers laten reageren op nieuwsberichten Binnen Wordpress was het reeds mogelijk om aan te geven of bezoekers mochten reageren op nieuwsbericht. Dit is nog steeds per nieuwsbericht handmatig in te stellen: Echter, de reactie mogelijkheid van Wordpress zelf vonden wij niet toereikend genoeg waardoor wij deze mogelijkheid hebben aangepast. Hierdoor hoeft de bezoeker, wanneer hij een reactie wilt geven, alleen zijn naam, en reactie op te geven en op de button Reactie plaatsen te klikken. Zie onderstaand voorbeeld bij ProRail:

8 Naast bovenstaande mogelijkheden kun je tevens: Aangeven of reactie eerst goedgekeurd dienen te worden voordat deze gepubliceerd worden op de website Per reactie reageren vanuit het CMS en deze reactie publiceren op de website Per reactie aangeven of deze spam betreft Interesse in de Reacties op nieuwsberichten functionaliteit? Heb jij naar aanleiding van bovenstaande interesse in deze nieuwe functionaliteit?. Neem dan contact op met Michael Borst voor meer informatie via: Telefoon: Indien je deze wens wilt laten doorvoeren betekent dit dat wij een wijziging moeten doorvoeren voor iedere site specifiek.

9 7. Eigen 404 pagina maken Bij het onderdeel Thema instellingen is er een nieuwe setting bijgekomen waarbij je kunt aangeven welke pagina de 404 pagina moet zijn wanneer er een 404 optreed. Dit is eenvoudig in te stellen door een aparte contentpagina aan te maken via het onderdeel Pagina s en vervolgens bij de 404 pagina onder Thema instellingen aan te geven dat deze pagina de 404 pagina moet zijn. Op de website zou het er bijvoorbeeld als volgt uit kunnen zien: 8. Eigen Geen zoekresultaten pagina voor niet gevonden vacatures Net als bij de 404 pagina kun je een zelfde pagina maken wanneer er geen zoekresultaten zijn bij het zoeken naar vacatures. Ook hiervoor is een extra setting toegevoegd om aan te kunnen geven welke aangemaakte pagina dit moet zijn. Je kunt een eigen pagina maken die je terug laat navigeren naar het vacatureoverzicht of widgets neer zetten waardoor je gelijk op zoek kunt naar andere vacatures. De werking en mogelijkheden van deze pagina zijn exact dezelfde welke je reeds gewend bent van de contentpagina s.

10 9. Meerdere typen medewerkers pagina s kunnen aanmaken Tot op heden was het mogelijk om één medewerkerspagina aan te maken. Hierdoor werden alle aangemaakte medewerkers op één vaste pagina getoond. Middels een toegevoegde sectie Departments aan de medewerkerspagina in het CMS kan aangegeven worden tot welke Department een medewerker behoort. Hierdoor kunnen diverse typen medewerkers van elkaar onderscheiden worden. Vervolgens kun je op iedere pagina met het template Employee aangeven van welke department of departments de medewerkers getoond moeten worden. Hierdoor kun je zoveel verschillende medewerkers pagina s aanmaken op de website zoals je zelf wilt. Bijvoorbeeld Stagiaires, Vrijwilligers of Trainees

11 10. Widget Vacancies of Recruiter is uitgebreid De bestaande widget Vacancies of Recruiter kan gebruikt worden om de (gegevens van de) recruiter van de vacature te tonen op de vacature detailpagina. Deze widget hebben we verduidelijkt en extra mogelijkheden toegevoegd om bepaalde informatie van de recruiter te tonen of te verbergen. De widget is zodanig uitgebreid dat je zelf kunt bepalen welke contactinformatie wel/niet getoond wordt van de recruiter en aangeven of er andere vacatures van deze recruiter wel/niet getoond moeten worden. Tot slot kun je zelf de titel en tekst opgeven wanneer er andere vacatures van deze recruiter open staan of wanneer er geen andere vacatures van deze recruiter open staan.

12 Bugfixes en verbeteringen Naast bovengenoemde nieuwe functionaliteiten zijn in deze release tevens onderstaande bugs opgelost: 1. Zoeken op kaart/tabel/tekst De bug omtrent het niet tonen van de juiste weergave bij het aanpassen van de weergave op de vacature overzichtspagina is reeds opgelost in een hotfix. Deze hotfix is automatisch meegenomen in deze major release. Doordat de hotfix eerder is uitgerold was de bug vrijwel direct opgelost voor alle klanten. 2. Performance verbeteringen We hebben verbeteringen doorgevoerd aan de huidige infrastructuur om de performance te optimaliseren. Hierdoor worden de websites nóg sneller aangeroepen en pagina s nóg sneller geladen. 3. Beschikbaarheid per site We hebben de beschikbaarheid per werken bij website individueel geoptimaliseerd en een verbetering doorgevoerd in de monitoring van deze beschikbaarheid. Zodoende kunnen wij een nóg beter beeld vormen van de beschikbaarheid per werken bij website.

13 Waar gaan wij ons de komend tijd op richten? 1. Nieuwe basis plugin van Connexys Connexys Base plugin Bij de bouw van onze eigen functionaliteiten in Wordpress hebben we twee essentiële plugins gebouwd welke gekoppeld zijn met Wordpress. Dit betreft de Connexys werken bij en de Connexys werken bij Vacatures plugin. Vanwege een zeer specifieke klantwens hebben we deze twee plugins samengevoegd tot één plugin, de Connexys Base plugin en extra functionaliteiten hieraan toegevoegd. De twee losse plugins worden uiteraard nog beheerd en geüpdate met nieuwe functionaliteiten. Echter, de grootste voordelen van de Connexys Base plugin zijn de volgende: 1. Je kunt eenvoudig per pagina aangeven of de pagina een vacature overzichtspagina betreft: 2. Je kunt bepalen wat de teksten per vacature overzichtspagina moeten zijn omtrent het zoeken naar vacatures en de titels van de buttons

14 3. Je kunt aangeven welke zoekfilters (indien aanwezig bij de vacatures) er per vacature overzichtspagina wel/niet getoond mogen worden In onderstaand screenshot hebben we West Brabant als voorbeeld genomen:

15 4. Je kunt per vacature overzichtspagina aangeven wat de namen van de zoekfilters moeten en zijn of zij per vacature overzichtspagina wel/niet getoond moeten worden.

16 5. Je kunt per vacature detailpagina aangeven hoe de kopjes van de vacaturetekst genoemd moeten worden en of deze wel/niet getoond moeten worden. Het zelfde geldt voor onderstaande: Locatie/Plaats Minimaal aantal uur per week Maximaal aantal uur per week Publicatiedatum Sluitingsdatum Minimaal en maximaal salaris Interesse in de nieuwe Connexys Base plugin? De Connexys Base plugin is nog aan verandering/verbetering onderhevig. Wij blijven hieraan doorontwikkelen. Er zal per klant bekeken moeten worden in hoeverre deze plugin aansluit bij de wensen en in hoeverre de plugin geïntegreerd kan worden met custom themes. Heb jij naar aanleiding van bovenstaande interesse in deze nieuwe functionaliteiten? Neem dan contact op met Michael Borst voor meer informatie via: Telefoon:

17 2. Google Tag Manager Wij gaan de komende periode de functionaliteiten van Google Tag Manager verder onderzoeken en kijken of er verbeteringen doorgevoerd kunnen worden op de huidige werking van Google Tag Manager. Met Google Tag Manager kun je op een eenvoudige manier Tags aanmaken en koppelen aan de werken bij website om zodoende het exacte gedrag per tag te kunnen doormeten. Dit is interessant voor bijvoorbeeld arbeidsmarktcampagnes en/of Adwords. Alvast meer weten wat Google Tag Manager inhoud? Bekijk dan de volgende pagina: 3. Universal Analytics Naast Google Tag Manager zullen we tevens bekijken hoe we naast de huidige Goolge Analytics ook Universal Analytics kunnen implementeren met het CMS. Met Universal analytics kun je een completer beeld vormen van het gedrag van je bezoekers op je website op desktop, tablet en smartphone en naast het online gedrag kan tevens het offline gedrag per bezoeker doorgemeten worden. Alvast meer weten over Universal Analytics? Bekijk dan de volgende pagina:

18 Oplevering op acceptatie en productie Wij zijn voornemens om in de week van maart deze major release uit te rollen op alle acceptatie omgevingen van de werken bij websites op Wordpress. Zodra de release is uitgerold en de nieuwe functionaliteiten bekeken kunnen worden, dan krijgt iedere klant hier direct bericht van. In de week maart willen wij deze release uitrollen op alle productie omgevingen. Vragen of reacties? Heb je vragen of een reactie omtrent deze release en de aankondiging? Neem dan gerust contact op met Michael Borst, functioneel beheerder werken bij websites, via onderstaande contactgegevens: Telefoon: