Kringgesprek. De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kringgesprek. De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die"

Transcriptie

1 Kringgesprek Geachte ouders, De datum 1 oktober is een belangrijke dag voor de scholen in Nederland. Op die Nummer dag tellen alle scholen in Nederland het aantal kinderen dat ingeschreven staat op de school. Die gegevens worden opgestuurd naar het Ministerie van Onderwijs en op basis van die aantallen leerlingen, ontvangt de school ( het bestuur ) geld van het Ministerie van Onderwijs om het onderwijs te kunnen bekostigen. Deze gegevens worden via de digitale snelweg aangeleverd via het administratiesysteem Parnassys. In dit administratiesysteem zitten ook alle toetsgegevens van de leerlingen en natuurlijk ook de verzuimcijfers van de leerlingen. SBO De Kring telt nu 44 leerlingen. Deze leerlingen zijn verdeeld over 4 groepen. Wij kennen ook gastleerlingen. Deze leerlingen staan niet ingeschreven op de school, maar zitten wel bij ons op school en volgen dagelijks de lessen. Deze gastleerlingen zullen op termijn wel ingeschreven worden. Momenteel zijn dat 4 leerlingen. Ten opzichte van vorig schooljaar tellen wij 1 leerling minder. Gelukkig heeft dat weinig consequenties voor de school. Op dit moment zien wij binnen Rotterdam een daling van het aantal leerlingen binnen alle SBO-scholen. SBO DE Kring vormt daarop dus een uitzondering. We doen de goede dingen! Een fijn weekend gewenst namens het team! Merkelbachstraat AL Rotterdam Tel:

2 Nieuws uit de groepen Denkt u aan Groep 3/4/5 van juf Christine: Hulpouders Onlangs heeft u een briefje meegekregen waarop uw hulp tijdens activiteiten wordt gevraagd. We hebben al een aantal briefjes terug, maar zijn nog steeds opzoek naar hulpouders. Vindt u het leuk om te helpen, dan kunt u dat aan de juf doorgeven. Rekenen Elke dag rekenen we een uur. We starten met 10 minuten automatiseren/memoriseren. Daarna oefenen we verhaaltjes sommen. Deze sommen komen we veel in het dagelijks leven tegen en op de CITO s. Na die 10 minuten gaan we in het werkboek werken. Nieuwe stof wordt veel met behulp van materiaal geoefend en later proberen we dat uit het hoofd. Leerlingen die moeite hebben met de stof komen aan de instructie tafel tafel werken. De juf kan ze uitkiezen maar het kan ook hun eigen keuze zijn. De les sluiten we af met wat ze geleerd hebben of hoe het leerproces verlopen is. Kinderboekenweek Deze week zijn we ook gestart met de kinderboekenweek. Het thema is sport en spel. Deze week duurt tot 13 oktober. Tot die tijd proberen we leuke activiteiten te doen rondom lezen en het thema sport en spel.

3 Nieuws uit de groepen Denkt u aan Groep 6 van juf Chantal Wat hebben wij twee drukke weken achter de rug! Vorige week donderdag hebben wij een hele leuke sportdag gehad, georganiseerd door de gemeente. Voor iedereen was er wat te doen. Squad rijden, tennissen, springkussen en ga zo nog maar even door. Gisteren hebben wij de Kinderboekenweek geopend. Juf Susan heeft met alle klassen een leuke openingsdans gedaan. Het thema dit jaar is klaar voor de start en gaat over sport en spel. We zullen hier de komende week ook nog mee aan de slag gaan. hulpouders Onlangs heeft u een briefje meegekregen waarop uw hulp tijdens activiteiten wordt gevraagd. We hebben al een aantal briefjes terug, maar zijn nog steeds opzoek naar hulpouders. Vindt u het leuk om te helpen, dan kunt u dat aan de juf doorgeven.

4 Nieuws uit de groepen Denkt u aan Groep 7 van meester Robijns/ juf Mellony De groenten is van de tuinen!!! Dus tijd om de groenten te bereiden. De kinderen hebben heerlijke pizza s gebakken bij de schooltuinen. Ze hebben zelf de groenten gesneden en het deeg gerold. Ze hebben in een groepje de pizza belegd en daarna is de pizza in de oven gegaan. Smullen maar. Afgelopen vrijdag hadden de kinderen een fantastische dag tijdens de sportdag. De kinderen hebben verschillende sporten gedaan zoals; wandklimmen, tennissen, voetballen, mountainbiken en niet te vergeten water world. De schoolverlaters hebben een brief meegekregen voor de informatieavond. Het is erg belangrijk dat u allen komt. Ook uw kind is van harte welkom. Een aantal ouders hebben zich opgegeven als hulpouder. Wie komt ook helpen bij een activiteit?

5 Nieuws uit de groepen Denkt u aan 14 oktober. Groep 8 van Juf Ingrid De sportdag van afgelopen vrijdag in de Alexanderhal was weer een feest voor de kinderen! Voetbalkooien, springkussens, paardrijden, tennis, mountainbikes, waterpret (waaronder duiken) en nog veel meer! Het was een geweldige dag. Donderdag 3 oktober heeft uw kind een uitnodigingsbrief meegekregen voor de informatieavond omtrent het schoolverlaten van uw kind. Het is heel belangrijk dat u allen komt!!! Uw kind is ook van harte welkom. Het gaat per slot van rekening om hem of haar! Mocht de Nederlandse taal problemen opleveren, u mag iemand meenemen die voor u kan tolken. Nogmaals, wij verwachten u allemaal!!!

6 Meester Maarten Deze week hebben iets heel spannends en spectaculairs gedaan: Trampoline springen met een koprol, een soort salto! 14 oktober Informatie avond schoolverlaters 14 oktober t/m 18 Contactweek tussen leerkracht oktober en ouder 18 oktober Studiedag leerlingen vrij 21 oktober t/m 25 Herfstvakantie oktober

7 Organisatieonderdeel Rotterdam District Centrum wijkteam Witte de Withstraat Behandeld door rnm09302 Functie Bezoekadres Witte de Withstraat BL Rotterdam Telefoon Ons kenmerk Appeldoorn/HA Uw kenmerk Aan de ouders Datum 31 januari 2013 Bijlage(n) Pagina 1 van 1 Onderwerp Be smart with your phone! Geachte ouders, Uw zoon of dochter zit inmiddels in groep 7 of 8 van de basisschool. Geen klein kind meer, maar een puber. Met alle leuke en minder leuke dingen die daarbij horen. Als ouder wilt u het beste voor uw kind en hen bewustmaken voor de gevaren die er in de samenleving spelen. In deze huidige maatschappij van snelheid en techniek zijn kinderen op steeds jongere leeftijd al in het bezit van een smartphone. Voor zowel uw kind als voor u is het nu nog makkelijker om te communiceren. Naast bellen kun je met een smartphone ook appen, pingen en twitteren. We constateren dat kinderen vaak opgaan in hun eigen wereld. Ze bellen of appen midden op straat. En dat zien niet alleen wij, maar ook straatrovers. Zij proberen smartphones, desnoods met geweld, van uw kind afhandig te maken. Naast de materiële schade zijn de emotionele gevolgen vaak niet te overzien. U heeft het beste voor met uw kind. Daarom vragen wij uw hulp om uw kind bewuster te maken van het gebruik van de smartphone op straat. Samen zorgen we voor veiligheid op straat! Alvast bedankt. Henri Appeldoorn, LLB/BBA Portefeuillehouder preventie Straatroven Politie Nederland, eenheid Rotterdam

8 Woensdagmiddag activiteiten gestart! Woensdag 25 september zijn de naschoolse activiteiten gestart op SBO De Kring, die door Buurtwerk en CurZus&Zo georganiseerd worden. Het was even spannend of we wel konden starten, maar het Koud Koken en Streetdance zijn begonnen en waren een groot succes. Juf Samira heeft twee swingende danslessen gegeven aan de zes kinderen die zich hadden opgegeven. Meteen in de eerste twee lessen hebben de kinderen allerlei stoere dansen geleerd en hebben ze gewerkt aan hun eigen powermove! Bij het koud koken hebben de kinderen een stekelvarken en een rups van fruit gemaakt en een poppetje van aardappelsalade. Juf Marjolijn oefent met de kinderen tijdens het koken ook het rekenen en dat je samen weer opruimt wat je vies hebt gemaakt. Er zijn dit blok nog zes lessen en de laatste les is ook een presentatie. Dan laten de kinderen graag aan u zien wat ze geleerd hebben. Zet u woensdag 20 november dus vast in uw agenda! Er kunnen bij allebei de activiteiten nog kinderen meedoen, dus u kunt uw kind nog opgeven.